Økologiske stræklofter

Lad os se, hvad de økologiske stræklofter er. Det faktum, at spændingsloftkonstruktionerne er helt uskadelige for mennesker, er også forståeligt. Men hvad kan du sige om det materiale, hvorfra dit loft er lavet? De sikreste og mest harmløse lofter er lavet af miljøvenlige materialer, det vil sige, de indeholder ikke skadelige syntetiske tilsætningsstoffer, der kan skade menneskers sundhed.

Økologiske stræklofter

Materialer til fremstilling af lofter

I øjeblikket er der to typer spændingsstoffer:

De første er lavet af polyvinylchloridfilm (lettere pleje), og grundlaget for de andre baner er imprægneret stof. For at forstå, hvilke af disse er virkelig økologiske stræklofter, lad os se på funktionerne i hver af dem.

Filmark

Stræklofter lavet af PVC film er de mest populære. Og dette forklares ikke kun af deres rimelige pris, men også af egenskaberne af selve materialet:

 • fleksibilitet;
 • fugt modstand;
 • en række forskellige teksturer og farver (glans, matoverflade, farvet eller hvidt strækloft);
 • holdbarhed (servicetid 15-20 år)
 • varmebestandighed;
 • resistent over for brænding.

Men er det miljøvenligt polyvinylchlorid, som producenter af stræklofter siger? Døm for dig selv, rør er lavet af plastik, hvorigennem drikkevand kommer ind i vores hus, separate dele af medicinsk udstyr. Men i sammensætningen af ​​PVC er der tungmetaller, hver kemiker ved det.

Nogle gange efter at have installeret et strækfilmloft, dukkede duften af ​​gummi i lejligheden, som forsvandt efter et par dage. Derudover er det stadig ikke kendt om en enkelt tilfælde af menneskelig forgiftning fra at være i et værelse med pvc lofter. Derfor har vi ingen grund til at overveje disse PVC-lofter sundhedsfarlige. Men de fortjente ikke titlen "økologiske stræklofter." Til højre tilhører det deres medtegn.

Stof økologiske stræklofter i interiøret

Stræklofter

Hvis du ønsker at købe økologiske stræklofter, så klæder fra stof - lige hvad du har brug for. Dette bekræftes af, at denne type dækning anbefales af Sundhedsministeriet til brug i børne- og lægeinstitutioner. Lad os se, hvad de fortjener en sådan æres titel.

Materialet, der anvendes til fremstilling af disse lofter, er kendt for os fra uendelig tid. Dette er et almindeligt stof. Det er ikke nødvendigt at bevise sikkerheden og sikkerheden af ​​dette materiale. Stof til stræklofter er imprægneret med specielle stoffer, der øger materialets styrke og elasticitet, samt giver det antiseptiske og støvafvisende egenskaber. Sikkerheden ved alle disse imprægneringer er garanteret af producenten og bekræftet af kvalitetscertifikater. Og takket være antiseptiske og støvafvisende kompositioner er stoffet uskadeligt, selv for allergier og børn.

Derudover har økologiske stretchstoflofter mange fordele:

 1. Spektakulært udseende. Et bredt udvalg af teksturer og nuancer af overfladen.
 2. Loftets holdbarhed. Lerret ændrer ikke sin farve og form hele livet.
 3. Installation uden brug af en varmepistol.
 4. Muligheden for problemfri installation.
 5. Stofdække er ideelle til at anvende fotoudskrivning.

Eksempel på kvalitetscertifikat

Hvordan vælger jeg økologiske stræklofter?

Selvfølgelig forstår du selv, at vi kun kan tale om miljøvenlighed, hvis vi bruger dokumenterede materialer af høj kvalitet til fremstilling af loftet. Men hvordan man tjekker dette, når man køber lofter? For at gøre dette skal du meget omhyggeligt vælge producenten af ​​hævede lofter. Lofttagede lofter kan skade alle husstanders sundhed.

Europæiske lofter kan med rette betegnes som miljøvenlige.

Vi kunne her liste de mest pålidelige europæiske producenter af økologiske stræklofter, men mange vil spørge, hvad de skal gøre for dem, der ikke har råd til sådanne lofter på grund af deres høje priser. Derfor besluttede vi os for at give dig anbefalinger om det uafhængige valg af fabrikanten af ​​spændingsstoffer. Husk nogle tegn, der peger på de bona fide pålidelige producenter af stretchpaneler:

 1. Miljøvenlige stræklofter skal altid bekræftes af passende kvalitetscertifikater. Det er nødvendigt at kræve dem fra sælgeren.
 2. Stort udvalg af farve og tekstur af kluden. Evnen til at se og røre prøver af lærredet.
 3. En detaljeret beskrivelse af lærredets sammensætning og instruktioner på forskellige sprog.
 4. Fabrikantens levetid på loftet skal være mindst tre år.
 5. Brand awareness (reklamer og videoer).
 6. Positiv feedback fra tilfredse kunder, der kan findes online.

Filmlofter i indretningen

Undgå forfalskninger!

På nuværende tidspunkt er der mange dårlige loftprodukter af ringe kvalitet på det russiske marked. I sammensætningen af ​​disse strækplader anvendes billigere materialer af lav kvalitet, kan deres procentdel også krænkes, hvilket er meget vigtigt. Spændingsdug - et materiale med en kompleks kemisk sammensætning. Kun overholdelse af en klar balance mellem naturlige komponenter og kunstige stoffer kan garantere materialets miljøvenlighed. Procentdelen af ​​disse komponenter bestemmes af internationale sikkerhedsstandarder og standarder.

Brugen af ​​billigere komponenter og en ubalance af stoffer gør det muligt for producenten at spare penge og fastsætte en mere rimelig pris for forbrugeren. Men i sidste ende taber du kun på grund af brud på sammensætningen og brugen af ​​skadelige komponenter, kan dit loft forgifte luften i rummet. Bekræftelse af dette vil være en bestemt lugt, som ikke kan fjernes selv efter en lang luftning af rummet.

Husk: Økologiske stræklofter kan ikke være billige. For høj kvalitet og miljøvenlighed af materialer bliver nødt til at betale. Men sundheden hos alle familiemedlemmer er det værd.

Stræklofter i indvendige værelser

Økologiske stræklofter: pris

Som du kan se, er hovedkriteriet for økologisk renhed af stræklofter certifikater for kvalitet og pris af materialet. Men hvor meget er disse lærred? For at gøre det nemmere for dig at navigere, når du vælger et strækloftbelægning på dit værelse, besluttede vi at give dig en omtrentlig pris for højkvalitetsstræklofter:

Hvilke lofter er mere miljøvenlige?

Det betragtes som sikrere vejrtrækning gipslofter. Det er plastered og puttied, gips og kitt, på en gips basis. De omfatter også gipsvæg, det er også lavet af naturlige materialer: pap, gips. Det er også vigtigt, hvad de er malet med! Brug nu maling til vægge og lofter, vandbaseret: akryl, latex, vanddispersion, vandbaseret. De lugter ikke, når de maler, tørrer hurtigt, hvilket er bekvemt i arbejdet, vasker om nødvendigt, bliver ikke gule over tid, bortset fra Dulix til køkkener og bade, bliver den gul. Også miljømæssigt ikke skadelige lofter, beklædt med naturligt træ, trækker vejret, må ikke udsende noget sundhedsskadeligt. Skadelige lofter: stræk, lamineret med skumpaneler, beklædt med laminat, fordi disse materialer ikke er naturlige, udsender formaldehyd. Mere til de skadelige er malet med alkydmaling som Giraffe, PF.

Nu, når der er nye muligheder, nye materialer og teknologier har dukket op, er det ikke så nemt at træffe et valg og at orientere korrekt under reparation, når du vælger typen af ​​lofter. Ud over miljøsikkerheden skal der tages hensyn til holdbarhed, anvendelighed, lethed ved vedligeholdelse og den samlede højde af lofterne i rummet. Hver type loft har sine fordele og ulemper, for ikke at nævne forskellen i omkostninger:

1) nivelleret og hvidkalket hvidkalkede - miljøvenlige, men med dem støder støv hele tiden;

2) malet med vandemulsionsmaling - loftet "trækker vejret" værre, vanskeligheder med reparation i tilfælde af lækage

3) pudset med plastpaneler - ikke miljøvenlig;

4) monteret - afhænger af materialets valg, spiser pladsen;

5) spænding - afhænger af kvaliteten af ​​det anvendte materiale.

Hvad angår mig, giver jeg håndfladen til at strække stoflofter:

1) sømløs, tilsyneladende ensartet, ensartet;

2) meget mekanisk, stærk, modstå vand i tilfælde af lækage

3) ånde, den mest miljøvenlige af alle typer stræklofter

4) let at vedligeholde, du kan gøre våd rengøring, ikke dannes støv;

5) installeret uden en varmepistol, det er sikkert.

Øko-venligt loft

I den tidligere artikel dækkede vi emnet for ikke-økologiske byggematerialer. I dag vil vi fortsætte serien af ​​artikler om økologisk reparation. Emnet for denne artikel er valget af miljøvenlige materialer til loftindretning.

Så lad os begynde med at notere alle de materialer, der bruges til at afslutte lofterne.

Polystyren fliser

Det er nemt at afslutte loftet med plastplader, og udover det er det relativt billigt. Men denne enkelhed og billighed er fyldt med fare. Polystyren flise indeholder styren, som er gift.

Europæiske producenter minimerer indholdet af styren i deres produkter. Du kan ikke sige om prøverne af indenlandsk og kinesisk produktion, hvor koncentrationen af ​​styren kan overskrides. I tilfælde af brand er plastplader endnu mere farlige, da under forbrændingen dannes formaldehyd og benzaldehyd, som er stærkt toksiske.

Polystyren flise - ikke et miljøvenligt materiale.

PVC stræklofter

PVC selv (polyvinylchlorid) er ufarligt under normale driftsforhold. Det kan dog være farligt ved høje temperaturer (ild). Ved sådanne temperaturer dannes højt giftige organiske chlorforbindelser (dioxin), som er kræftfremkaldende. Dette punkt skal overvejes, når PVC-lofter genbruges.

Imidlertid indeholder højkvalitets PVC lofter en varmestabilisator, som forhindrer ild i forholdsvis høje temperaturer og derfor kan betragtes som sikker.

Stræklofter kan indeholde mange tilsætningsstoffer: blødgøringsmidler, fyldstoffer, blødgørere, polymere hjælpematerialer osv., Der igen kan være sundhedsskadelige i tilfælde af krænkelse af standarder.

Inden du installerer PVC lofter, skal du bede installatøren om at fremlægge et overensstemmelsescertifikat og et brandcertifikat. Disse certifikater indikerer, at produktet er lovligt importeret til landet (produceret i landet) og overholder GOST.

Stræklofter fremstillet af PVC kan betragtes som miljømæssigt sikre med passende certifikater.

Stræklofter

Grundlaget for sådanne lofter er polyesterstof, som er imprægneret med polyurethan. Stoffer, der indgår i disse lofter, anvendes til fremstilling af tøj, tallerkener og andre ting i hverdagen, så denne slags lofter kan betragtes som miljøvenlige.

Vanddispersionsmaling (vandbaseret)

Grundlaget for sådanne malinger er vandige dispersioner af polymerer. I enkle ord er faste polymerpartikler indeholdt i en flydende opløsning. Når væsken tørrer, danner partiklerne en film. Sådanne malinger indeholder en lille mængde (eller slet ikke indeholder) flygtige organiske opløsningsmidler, og de er følgelig brandfaste og af ringe toksicitet.

Derudover er disse malinger dampgennemtrængelige, dvs. tillade overfladen at "trække vejret" og forhindrer derfor udviklingen af ​​mikroorganismer på overfladen af ​​væggen.

Vanddispersionsmaling - økologisk finishmateriale.

Papir tapet

Sådanne baggrunde består af flere lag papir, dvs. miljøvenligt materiale. Derudover har papirbaggrunde god luft- og fugtgennemtrængelighed.

Suspenderede lofter

Suspenderede lofter består af følgende elementer: aluminiumsprofil og gipsplader. Disse materialer udgør ingen fare for menneskers sundhed.

konklusion:

1. Polystyren flise - det er værd at vælge som en sidste udvej og kun produkter af kendte producenter.
2. Stræklofter fremstillet af PVC - en sikker type finish, men du skal nøje kontrollere certifikaterne for varerne.
3. Stofstræklofter - et sikkert efterbehandlingsmateriale.
4. Vanddispersionsmaling er sikkert.
5. Baggrundsbøger er trygge.
6. Suspenderede lofter er miljøvenlige.

Valget af miljøvenlige byggematerialer til reparation af lejligheder

I stræben efter et stilfuldt interiør stræber vi hver især for at udstyre en lejlighed på en sådan måde, at det er glædeligt for øjet og svarer til de nuværende ideer om fashionabelt design. Ofte anvendes en række byggematerialer og efterbehandling materialer til reparationer, som er nødvendige for at forbedre den æstetiske komponent og de fleste boligejere i et forsøg på at skabe et slik fra deres egen lejlighed, simpelthen glemme miljøsikkerheden i lokalerne. Dette problem er imidlertid ret relevant, da mange moderne byggematerialer er lavet på basis af komplekse kemiske forbindelser, der indeholder giftige elementer, som gradvist forgifter indeklimaet og er skadelige for helbredet.

Sikkerheden af ​​byggematerialer afhænger som regel ikke kun af deres sammensætning og det materiale, de er fremstillet af, men også på de forkerte brugsbetingelser. Der er byggematerialer farlige i sig selv på grund af det høje indhold af toksiner, urenheder af tungmetaller, men der er også materialer, der kan være skadelige på grund af kontakt med miljøet. For eksempel kan et helt naturligt træ med langvarig kontakt med fugt blive en kilde til svampe, skimmelsvamp, ubehagelig lugt og blive til avl for forskellige bakterier. For at beskytte dit hjem bør du vælge miljøvenlige materialer og bruge dem klogt. Det er umagen værd at snakke mere detaljeret om, hvilke byggematerialer der vil bidrage til at forbedre dit boligers indre og mikroklima.

De sikreste materialer til loftet

Strækloft er fantastisk til realisering af de mest dristige designideer, men da dette materiale er lavet på basis af PVC, har det et relativt højt toksicitetsniveau og bør ikke bruges til stuer, såsom et soveværelse, stue, børnerum. Efterbehandling plast er også bedre at bruge kun i badeværelset og andre områder hvor du bruger mindst din tid.

Den bedste løsning til soveværelset, børnehave, stue, køkken, vil være et simpelt maleri af loftet med vandbåren maling. Egenskaberne ved dette materiale gør det muligt at kalde det mest miljøvenlige til dit hjem.

Miljøvenlig vægdekoration

Baggrunde - det mest populære materiale til vægdekoration, og hvis du ønsker at tage sig af miljøkomponenten i dit hjem, så er der præference for papirbaggrund. Disse virkelig miljøvenlige materialer er overkommelige og velegnede til alle boligarealer i dit hjem med undtagelse af køkken og badeværelse, hvor luftfugtigheden er høj, og der er ændringer i temperaturen.

Et højt miljøbeskyttelsesniveau er også tekstil- og grøntsagsbaggrund, der er lavet på basis af naturlige plantematerialer og ikke underkastet kemisk behandling. Disse typer af tapet har god slidstyrke, må ikke falme i solen og indeholder ingen skadelige stoffer. Ikke mindre vigtigt er valget af tapetlim og giver præference for klæbemiddelsammensætningen baseret på stivelse og andre naturlige tilsætningsstoffer.

Du må ikke male væggene med oliebaserede maling, da de indeholder bly og urenheder fra andre tungmetaller. Derudover udstråler olie maling i lang tid en meget ubehagelig lugt.

Moderne gulvmaterialer

Et af de bedste gulve er et parketbræt eller en regelmæssig planet kantplade. Begge disse materialer er helt naturlige og har et højt niveau af miljøsikkerhed, så de kan bruges i børnehave, soveværelse og andre værelser i dit hjem. Men at foretrække en lignende gulvbelægning, er det nødvendigt at omhyggeligt vælge lak eller maling til deres behandling. Vælg dyre, høj kvalitet og sikker lak, læs omhyggeligt de oplysninger, der er angivet på etiketten, inden du køber.

 • Keramiske fliser er et andet sikkert materiale lavet uden brug af skadelige kemikalier. Hvis du har tænkt miljøvenlig reparation af lejligheden, er dette materiale perfekt til køkkenet, badeværelset, gangen, det har en misundelsesværdig holdbarhed og praktisk funktionalitet.
 • Miljøvenligt laminat afhænger af kvalitetsniveauet. De fleste moderne moderne sorter fremstilles i overensstemmelse med sikkerhedsstandarder og standarder og er velegnet til brug på alle områder af dit hjem.
 • Linoleum er et af de mest usikre materialer, da det er lavet af olieprodukter og indeholder mange kemiske tilsætningsstoffer. Mest farlige er sådanne sorter af materiale som relin og linoleum lavet på basis af polyvinylchloridforbindelser.
 • Tæppe - har ikke et højt miljøfare, men kan i nogle tilfælde være en kilde til allergiske reaktioner. Hvis du ønsker at lægge et tæppe af naturlig bunke, skal du omhyggeligt tage sig af det, ellers bliver det et tilflugtssted for milliarder mider.

Vælg vinduer

Når du udskifter vindueskonstruktioner i huset, skal du være opmærksom på trævinduerne, som kendetegnes af en overkommelig pris og et højt niveau af miljøvenlighed.

Men hvis du har brug for et højt niveau af varme- og lydisolering, bør du give fortrinsret til aluminiumbaserede strukturer, som, selvom det er meget billigere, har den bedste holdbarhed og praktisk funktionalitet.

PVC-profil er et helt kunstigt produkt, men takket være moderne forarbejdningsmetoder er den helt sikker og velegnet til alle områder af huset.

Hvilke andre symboler skal se på etiketten?

De fleste producenter af moderne byggematerialer stræber efter at opnå den største miljøvenlighed af deres produkter og alle selvrespektive firmaer, markerer sine produkter. Miljøvenlige byggematerialer kan identificeres ved følgende mærkning:

 • E1 - helt sikkert byggemateriale til børnehaven og ethvert andet rum.
 • E2 - egnet til køkken, badeværelse, korridorer.
 • E3 - ikke egnet til boliger, der anvendes til udsmykning af tekniske lokaler.

Tabel over andre fælles mærker:

Generelle tegn på opmærksomhed kan du vælge det rigtige valg af byggematerialer, der kan give rummet den nødvendige miljøvenlighed og ikke ødelægge dets mikroklima. Det skal altid huskes, at miljøbyggematerialer ikke kun er en fad, men en mulighed for at beskytte sig selv og deres kære mod de hårde virkninger af kontakt med usikre kemikalier, hvilket betyder at bevare dit helbred.

Er stræklofter skadelige: miljø- og holdbarhedsanalyse

For nylig er der blevet lagt stor vægt på relativt nye konstruktioner til indretning - lofter. De tiltrækker med deres praktiske, æstetiske og billighed. Interesseret i denne form for dekoration spørger ejeren af ​​rummet spørgsmålet: Er det skadeligt at strække lofter og hvad.

Hvad er skaden af ​​stræklofter

Fabrikanter af hævede lofter er overrasket over den øgede opmærksomhed på PVC-folks virkninger på menneskers sundhed. Spørgsmålet om farerne ved disse materialer begyndte at blive hævet med misundelsesværdige regelmæssigheder i medierne. Og det er spørgsmålet, ikke erklæringen.

I den forbindelse begyndte lyttere og brugere at tænke over, hvorvidt strækloftets sundhed virkelig eksisterer. Så meme blev introduceret om manglerne af disse materialer. I dette tilfælde tænker få mennesker på, hvordan skadelige eller nyttige vinyl tapet, laminat, plastpaneler, plastikvinduer. Men de er lavet af de samme komponenter.

Nærmere bestemt består de af de samme stoffer som i andre byggematerialer, baseret på PVC (polyvinylchlorid). Det omgiver os overalt: hjemme og på kontoret, i en privat bil og offentlig transport. Populariteten af ​​dette materiale skyldes først og fremmest dets billighed, og for det andet: praktisk.

Er der en phenol i stræklofter?

Men i så fald, hvis det er indeholdt i produktet i en tilstrækkelig høj koncentration. Formaldehyd er flygtigt og begynder at bundfælde, når det materiale, hvori det opvarmes. Denne proces kaldes kollokvist: begynder at fonitere.

Så det er fonit alt og overalt: glasuld, beton, spånplader, polyurethanskum, plastforing. Imidlertid er alle disse materialer anerkendt som sikre for menneskers sundhed og har de relevante certifikater. Økologisk kompatibilitet af svækkede lofter er også bevist af lignende dokumenter.

Gør loftslofter lugte?

Et andet vigtigt spørgsmål, der vedrører forbrugeren, er, om PVC-film har særlige lugtstoffer? Installatører ved, at sådanne ulemper stræklofter er tilgængelige. Men kun ved stramning, for på dette tidspunkt opvarmes filmen til 70-90 ° C. Duften er til stede i de første timer efter installation af loftet. I fremtiden forsvinder det (lugten) og forstyrrer ikke længere ejerne af lokalerne.

Bæredygtige lofter

Alle undtagelsesvis materialer til fremstilling af lofter har passende hygiejne- og hygiejneattester.

Det kan ikke siges, at det nedhængte loft er et miljøvenligt materiale. Dette er ikke træ eller andre naturlige råvarer. Men indholdet af skadelige stoffer i PVC-skum ligger inden for acceptable grænser for menneskers sundhed.

I dette henseende er det nedhængte loft, der har vist sig at være miljøvenligt med certifikater, sikkert for levende væsener og anbefales til brug i beboelses- og boligområder. Især i de, som kravene i standard "ren zone".

Om brandsikkerhed strækker lofter

Materialer til installation af stræklofter passerer certificeringsstadiet og i henhold til brandsikkerhedskriterier. Dokumenterede resultater af test, der viser filmens modstandsdygtighed til høje temperaturer.

Certifikatet beviser, at materialerne til installation af hævede lofter ikke er i stand til spontan forbrænding og ikke understøtter forbrænding. Under indflydelse af ild smelter de.

Hvor strækker lofter

Det antages, at de mindst farlige film fremstillet på fabrikken, og ikke kunstige forhold. Så tænk folk, der ikke er bekendt med specifikationerne for produktion af spændingsfilm. Alle disse materialer kan ikke gøres "på knæet" i garagen eller i hjemmet. Til fremstilling af PVC-film kræver dyrt specialudstyr. Og den er stor og bør placeres på store arealer, som kun er tilgængelig for seriøse producenter, fabrikker.

Men til at skære filmen i henhold til tegningerne af lofterne, et tilstrækkeligt lille rum og to enheder: til klipning af skiver med en harpun og svejsning af kludene sammen. Workshop til produktion af lofter i mange henseender som at sy. De samme ruller af materialer, linjer, saks. Skæring udføres på lange og lange tabeller, mærker og skærer lærredet af den krævede størrelse.

Hvad laver stræklofter

Der er to typer materialer til enheden af ​​hængende lofter:

 • PVC vinylfilm (til installation kræver det at svejsede kludene sammen);
 • stof (sømløs).

Hvad er forskellen mellem dem?

 1. Funktionsinstallation. Filmene kræver opvarmning, og først efterpå genoplader de i baguetter, som er fastgjort i den ønskede højde omkring rummets omkreds. Stofklæder kræver ikke opvarmning. De strækker sig simpelthen mellem baguetterne.
 2. Stofklæder kan have en struktureret overflade med ethvert mønster. Film til opnåelse af mønstre kræver skæring i dem af de tilsvarende figurer.
 3. Efter installation af filmlofter i baguetter dannes der et hul på ca. 7 mm. Den er dækket af specielle dekorative bånd. Ved installation af stofklæder er der ikke behov for efterbehandlingstape.

Hvilke producenters film er mere miljøvenlige?

Produktionslandet er det, der varierer fra de fleste virksomheder, der har specialiseret sig i installation af stræklofter. En forbruger, der har betalt for materiale af høj kvalitet, kan installere billig kinesisk. Og udlejer vil i de fleste tilfælde ikke gætte på det.

Visuelt vanskeligt at opdage forskellen mellem materialer fra europæiske producenter og kinesere. De største efterspørgselspositioner er Belgien, Tyskland og Kina. Produkterne fra disse fabrikanter adskiller sig i flere parametre:

 • økologisk klasse af lærred;
 • række farver;
 • pris.

Sammenligningsanalyse af spændingsstoffer fra forskellige producenter

Den højeste grad af miljøvenlighed i tyske film og stoffer. Denne indikator er lige så høj for alle tyske fremstillingsvirksomheder. Derfor kan lofter af sådanne materialer ikke være billige. Hvis der under mærket Pongs eller Renolit er lavprisfilm og billedredigering, kan du være sikker på, at dette er et forsøg på at bedrage forbrugeren.

Du skulle vide, at det tyske lærred på Moskva-markedet i gennemsnit koster 1000-1200 rubler pr. 1 m2 af det færdige loft i gennemsnit. Noget billigere - fra andre producenter. Spørgsmålet opstår: de bedste tyske stræklofter er sundhedsskadelige? Svaret er certifikater, der viser den absolutte sikkerhed af disse materialer.

Hvad angår miljøklassen er belgiske lofter Mistral (kun ét mærke repræsenteret i Rusland) lidt underordnet de tyske. Forskellen i kvalitet er ubetydelig og kan ignoreres. Det er dog værd at bemærke en lidt mindre tykkelse af film produceret af Mistral. Den gennemsnitlige pris for det færdige loft på de belgiske materialer - 500-800 rubler pr. 1 m2.

Situationen er anderledes med kinesiske stretchfilm. Dette land er repræsenteret på det russiske marked af en masse forskellige producenter, både store og små. Den negative holdning til kinesiske film blev dannet på grund af sidstnævnte: private forhandlere med små eller mellemstore produktionsmængder.

Sådanne film passerer sjældent certificeringsstadiet og indeholder skadelige stoffer i en højere koncentration end tilladt i henhold til miljøbestemmelser. Hvad er "bemærkelsesværdige" billige kinesiske film:

 • har en vedvarende specifik lugt, der forsvinder først efter et par dage efter at loftet er installeret
 • når de opvarmes af solen, frigiver de en meget større mængde phenol;
 • tyndere end tilsvarende materialer fra andre producenter.

Blandt de kinesiske film er der produkter af fremragende kvalitet. Prisen på sådanne lofter varierer i området 700-1000 rubler pr. 1 m2.

Myter om stræklofter

Myte nummer 1. Høj pris.

Udtalelse om de høje omkostninger for hævede lofter blev dannet i 90'erne af forrige århundrede. I den periode, da disse produkter kun kom til det russiske marked og koste, faktisk dyrt. Over tid er situationen ændret. I dag er prisen på film og stofklæder tilgængelig for folk med gennemsnitlige indkomster.

Myte nummer 2. Skrøbelighed.

Indtil nu er der blandt forbrugerne en opfattelse af skrøbelighed, spændingsfilmens skrøbelighed, som kan blive beskadiget af et utilsigtet slag. Dette er ikke sandt. Over den strakte film er en luft "pude", så loftet kan betragtes som anti-shock. Men at klippe filmen med en skarp genstand er ret simpel.

Myte nummer 3. Sundhedsskader.

Denne myte indeholder flere versioner:

 • støv stikker til lærredet;
 • vandlogging og dannelse af mug eller mugg på stofloftet
 • filmabsorption af lugt;
 • phenolfrigivelse.
 • Tøj absorberer ikke fugt, og dannelsen af ​​mug er udelukket;
 • Miljøvenlighed er bevist ved certifikater
 • lugten absorberes ikke.

Efter at have perfektioneret alle egenskaber af film er det muligt at installere et ophængt loft med tillid. Ulemperne ved disse strukturer er minimal, og fordelene - massen. Disse lofter vil perfekt tjene deres ejere i mange år.

Nyttig video

I videoen vil vi se hele sandheden om stræklofter:

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

5 efterbehandling materialer, som ikke burde være i din lejlighed

Producenter af efterbehandling materialer tilbyder os et stort og varieret sortiment. Men hvor mange mennesker tænker for eksempel på sikkerheden af ​​vinyl, når de betragter en stand med originalt og billigt tapet? Men ofte efter en ny renovering findes en allergi pludselig i et af familiemedlemmerne. Det er derfor, når man køber varer til reparation, det er så vigtigt at overveje deres sikkerhed, at studere mærkning af miljøvenlighed og vælge de højeste kvalitet efterbehandling materialer. Professionelle designere fra Geometriums kreative værksted fortalte os, hvilke materialer der skal vælges, og hvilke der skal undgås, hvis du bekymrer dig om din families sundhed.

1. Linoleum

Måske er dette det mest usikre og ustabile gulvbelægning. Ved fremstilling af linoleum anvendes en enorm mængde kemiske tilsætningsstoffer og komponenter, der kan påvirke dit helbred negativt. Dette er især vigtigt at overveje, om familien har en allergisk eller astmatisk tilstand. Hvis dit reparationsbudget er meget begrænset, spar du bedre på tapet eller møbler, men vælg høj kvalitet og sikkert gulv lavet af moderne standarder.

Alternativ: kork eller billig gulvbelægning - som regel, fra et sikkerhedssynspunkt er naturmateriale bedre end fuldt syntetisk. Hvis du beslutter dig for at lægge laminat på gulvet, skal du henvende dig til valget af dette efterbehandlingsmateriale med alt ansvar. Laminat er heller ikke det mest miljøvenlige materiale, og dets sikkerhed er direkte afhængig af kvalitet. Hvis du husker om prisen, koster laminat af høj kvalitet omtrent lige så meget som et lavpris gulvbræt.

2. PVC stretch loft

De fleste vælger sådanne lofter af praktiske årsager. For det første lader PVC ikke vand gennem, så det er ikke skræmmende, hvis naboer hældes ovenfra. Og alligevel menes det, at det blanke loft visuelt øger rummets højde. Dette er sandt, men der er andre effektive måder at visuelt øge rummets højde på. For eksempel kan du lægge relativt lave møbler eller understrege rummet med lodrette linjer.

Hvis du bekymrer dig om dit helbred, er det bedre ikke at bruge PVC-lofter i boligområder. Efter dette loft blev lige trukket, har lejligheden en ejendommelig lugt af PVC. Dette stof har en særlig skadelig virkning på kroppen ved høje temperaturer i rummet.

Alternativ: almindelig vandbaseret maling. Derudover kan du bruge design af gipsplader eller stofstræklofter - de er helt sikre.

Taboo nummer 3: vinyl tapet

Sådan tapet er bare en cocktail af kemiske elementer: Dekorativt toplag er lavet af PVC (polyvinylchlorid), og hvilke andre stoffer anvendes til produktion af vinyl tapet - meget få mennesker ved. Den største ulempe ved dette efterbehandling er, at det ikke trækker vejret, lader ikke luft og fugt. Hvis du lim vinylvindue i en lejlighed, hvor linoleum allerede er lagt og PVC-lofter er lavet, vil du skabe fuldstændig isolering af mikroklimaet.

At bo i et sådant værelse var mere eller mindre komfortabelt og sikkert, du er nødt til regelmæssigt at åbne vinduerne og luft værelser. En anden væsentlig ulempe ved dette materiale er, at det på grund af det faktum, at det ikke slipper fugt og ikke trækker vejret, kan der opstå en sundhedsfarlig svamp på væggene.

Alternativ: En mere miljøvenlig løsning til vægdekoration vil være papir eller stof tapet, vandbaseret maling.

Taboo nummer 4: syntetisk tæppe

Du bør være foruroliget over, hvor underligt, kemisk dette gulv lugter. Den mest ubehagelige ting sker dog med dette materiale to eller tre måneder efter lægningen. Selv efter så kort tid begynder syntetisk tæppe at nedbrydes gradvist og frigiver skadelige stoffer til kroppen i luften - især når de udsættes for sollys og varme.

Alternativ: sikkert tæppe. På internettet kan du finde og studere specielle markeringer for tæppe, hvilket angiver materialets grad af miljøvenlighed. Desuden kan disse oplysninger fås hos gulvfabrikanten eller leverandøren. En anden sikker og retfærdig budgetmulighed for din lejlighed er at give præference til gulvbrættet, eller blot at lægge gulvbrættet og male det.

Taboo nummer 5: lamineret spånplader

Producenter af budgetskabsmøbler elsker dette materiale, og de laver også vægpaneler, der efterligner naturligt træ. Men det er slet ikke nyttigt: Spånplader er savsmuld med en særlig lim, som omfatter formaldehyd. Det er dette stof, der er så farligt for vores krop - og at skille sig ud fra møblerne i luften bliver det i årevis. Og det er især aktivt - under påvirkning af høje temperaturer. Formaldehyd har en negativ indvirkning på sundhed, forårsager migræne og svækker immunsystemet.

Alternativ: fineret eg - disse er de samme chips, kun meget små, som limes sammen af ​​naturlig harpiks under påvirkning af stærkt pres. Materialet kan sikkert kaldes miljøvenligt. Og hvis vi taler om efterligning af massivt træ, giv præference til finerede møbler - med et tyndt toplag af naturligt træ.

Miljøvenlig reparation

Hvordan man vælger materialer til ren reparation i lejligheden

Hvilke materialer til reparation kan kaldes miljøvenlige? Svaret antyder sig selv: naturligt. Selvfølgelig er træ det mest miljøvenlige produkt til byggeri, men vores huse er ikke bygget af træ, men fra cement og beton. Derudover har vi ikke tænkt på miljøvenlighed af de materialer, der skal bruges, når vi starter reparationer i lejligheden.

Nogle gange efter renovering af lejligheder bliver de til egentlige gaskamre fyldt med bly, phenol, toluen, acetone, og Gud ved hvad slags kemi. Selvom miljøvenlig reparation er et meget konventionelt koncept, kan du dog prøve at vælge sådanne materialer til at arrangere dit hjem, der reducerer vores daglige forgiftning til et minimum.

Eksperter inden for konstruktion og reparation hævder, at kun 25% af byggematerialer og efterbehandling er miljøvenlige. Resten kan forårsage alvorlig skade på menneskers sundhed. Derfor er et særligt "bidrag" til forurening af vores hjem primært lavet efterbehandling materialer og møbler.

Stråling.

Stråling er en af ​​de farligste strålingstyper. Det kan ikke elimineres, det kan kun forhindres. Derfor skal du ved valg af færdiggørelsesmaterialer til reparation af dit hus huske på, at der i tillæg til beton og mursten kan natursten også udstråle stråling. Stenen har imidlertid sin egen naturlige radioaktive baggrund, så spørg om beviset for produktets strålekvalitet ved køb. I alt er der tre klasser af strålingsbaggrunden af ​​klippen, hvoraf kun tredje klasse granitter må anvendes i boligområder. Klassen er angivet i feltets pas. Stråling kan undgås, hvis en kunstig sten anvendes i udsmykningen - det er ikke "fonit" overhovedet, men består af beton, ekspanderet ler og kunstig maling. Sidstnævnte kan også være bærere af skadelige stoffer.

Elektromagnetisk stråling har ikke mindre skadelige virkninger på menneskekroppen. Den mest harmløse af dens konsekvenser - hovedpine og høj træthed, værst af alt - dysfunktion af det urogenitale system og kræft. Kilden til det elektromagnetiske felt er som regel strømkabler, der er forbundet i strid med sikkerhedsteknik, såvel som ulovligt anbragt elektriske ledninger, tavler, transformatorer og endda elektriske varmeapparater. Der skal lægges særlig vægt på de såkaldte "varme gulve". Nogle af deres typer giver en tifoldig stigning i elektromagnetisk stråling, og selv de mest harmløse versioner overstiger normen med en faktor 3-5. "Varm gulv" anbefales ikke at lægge i børns værelser og soveværelser, fordi afskærmningen af ​​dets stråling er meningsløs.

. og forurening

Den farligste forurening er kemisk. Beton, gips, tæppe, isolering, klæbemidler, forskellige maling og lakker kan være deres kilde. Fenol, formaldehyd, bly, toluen, xylen, ammoniak, såvel som mikroskopisk cement og silikatstøv - alt dette har negativ indflydelse på folks sundhed. Derfor er reparation sommetider som en miljøkatastrofe i et enkelt rum - nye materialer begynder aktivt at frigive skadelige stoffer, som også interagerer med hinanden, skaber nye, endnu mere skadelige forbindelser. Resultatet - nedsat immunitet i indbyggerne i lejligheden, leveren, nyre, centralnervesystemet og luftvejssygdomme. Du kan selvfølgelig vælge materialer (malinger, klæbemidler, lakker osv.) Mærket "miljømæssigt sikre". Alt i denne verden er dog relativt, og denne indskrift betyder kun, at indholdet af skadelige urenheder i færdigmaterialer ikke overstiger de maksimalt tilladelige normer. Derfor anbefales det ikke at bo i en lejlighed, hvor der er reparation og efter reparationer i 3-6 måneder, er det nødvendigt at ventilere alle rumne intensivt.

Saprophytter, svampe og skimmelsvampe er mikroorganismer, som forurener beboelsesområder og forårsager allergiske reaktioner og forskellige respiratoriske sygdomme. Oftest forekommer der mikroorganismer, hvor mikroklimaet i et rum forstyrres, der opstår for høj fugt, og dermed fremstår der gunstige betingelser for udviklingen af ​​mikroflora. Forgiftning med skimmel svampe kan føre til meget alvorlige konsekvenser. Derfor skal du være opmærksom på ikke at krænke konstruktionen af ​​strukturer, deres isolering og isolering under reparationen. Overvej omhyggeligt ventilationssystemet, læg luftbefugtere, hvis luften i huset er meget tørt.

lofter

Enhver specialist vil fortælle dig, at den ideelle løsning til lofter er vandbaseret maling. Det blev oprettet specifikt til disse formål. Suspended lofter akkumulerer støv, som er skadeligt for lungerne, og stræklofter kan producere phenol. Spørgsmålet er, hvad man skal vælge, skønhed eller sundhed? Det er logisk, at i soveværelserne og børnenes værelser er bedst at gøre harmløs maling, og hvis du ønsker uudholdelig skønhed, så laves andre typer lofter bedst i de værelsestal der er mindst brugt - stuer, fællesrum, korridorer. Det anbefales ikke at udstrakte lofter i badeværelser og i køkkenet, da overskydende varme og fugt ikke kun kan ødelægge dem, men også føre til overdreven udslip af skadelige stoffer.

I et forsøg på at dekorere børnehaven holder mange forældre glødende klistermærker på loftet, der efterligner en stjerneklar himmel. Sådanne klistermærker kan indeholde fosfor, der er skadelige for børns sundhed.

Valg af tapet og klæbemidler

Typer af tapet på det nuværende marked - mange. Det er let at gå vild i sådan overflod, at have mistet det vigtigste - kvalitet. Mærkeligt nok, men det sikreste naturlige tapet er de billigste papir. Moderigtigt uvævet tapet - syntetisk, de er helt sikkert sikre for mennesker, men stadig dårligere end naturlige omgivelser.

Glasfiber fortjener særlig opmærksomhed. I nogle europæiske lande er de pudset med medicinske faciliteter. Faktum er, at kildematerialet til deres fremstilling var glas, hvorfra de laver specielle fibre og væver tapetstoffer. Glas er et naturprodukt, kvarts, soda og lime bruges i produktionen, og derfor er glasvægspapir helt sikkert for boliger, og med hensyn til kvalitet er de ikke mindre end moderigtige ikke-vævede. Derudover har glasvægspapiret høj styrke og kan vaskes selv med brug af vaske- og rengøringsmidler.

Til udsmykning af væggene i lejligheden anbefaler eksperter ikke, at man bruger maling-polymerer, olie maling, korkovertræk og paneler. Vær også opmærksom på overholdelse af lydisoleringsteknologi, hvis det er nødvendigt. Og til tapet, vælg organisk stivelse eller kaseinbaserede klæbemidler. Alle klæbemidler er opdelt i tre grupper: organisk, uorganisk (silicat) og syntetisk. Syntetiske klæbemidler indeholder skadelige opløsningsmidler (acetone, phenol, dichlorethan, etc.), og silikatklæbemidler er vandige opløsninger af natriummetasilikat, hvilket giver en stærk alkalisk reaktion. Alkali korroderer overfladen, fra dette papir bliver det hurtigt gult og bliver skrøbeligt. Derfor er det bedst at bruge organiske klæbestoffer til reparationer, især stivelse eller kaseinbaserede klæbemidler passer til tapet.

Børns bedste indsættes over det sædvanlige papirbaggrund. Dette er for det første sikkert, og for det andet praktisk. Mange børn elsker at rive tapet og trække på dem, så snart forældrene vokser lidt, venter forældrene under alle omstændigheder på reparationer, i hvert fald i børnehaven.

Parket, laminat, tæppe eller linoleum?

Det ser ud til, at det sikreste gulv med hensyn til økologi er parket. Naturligt træ er ikke bedre. Det skal dog være lakeret eller gnides med mastik, ellers vil det hurtigt miste sit udseende. Både lak og mastik udsender mange skadelige stoffer i atmosfæren, så det er ikke en skam, men parketten på listen over sikre gulvmaterialer er langt fra den første. Den første er laminat (ikke kun fra billige segmenter), såvel som natursten og keramisk granit, som bestod den radiologiske undersøgelse. Billige laminater producerer ofte formaldehyd, så deres brug anbefales generelt ikke.

Et andet sikkert materiale til gulvet er linoleum, som med succes er opstået fra kategorien "scoop" -materialer. Nogle gange imiterer en god kvalitet linoleum naturlig parket så vellykket, at du ikke kan fortælle et overblik. Derudover er linoleum let at passe, let at rengøre og tjener i lang tid. Det eneste du bør være opmærksom på er lim, som bruges til lægning af linoleum, det kan indeholde skadelige stoffer.

Gulvtæppet betragtes også som et af de mest miljøvenlige gulve, dog forudsat at det er lavet af naturlige stoffer - uld og silke.

Dobbeltruder eller vinduer "på den gamle måde"

I dag bygges der ikke længere huse uden termoruder, da ventilationssystemet allerede er beregnet på forhånd. Der er dog stadig mange gamle huse med almindelige trærammer. Derfor begynder vi at reparere i det gamle hus, først og fremmest ændre trævinduer til plastruder. De har højstøjsisolering og varmebesparende indikatorer, men de har ikke et ventilationshul, som kan føre til brud på ventilation. Dette bør tages i betragtning og sætte termoruder med specielle ventilationsventiler.

På et tidspunkt var der meget kontroverser om det materiale, hvoraf der fremstilles plastprofiler af en ny generation af vinduer - PVC (polyvinylchlorid). Mange eksperter tvivlede på miljøvenlighed, men i sidste ende viste det sig, at PVC er ufarligt, hvis det ikke brændes. Ved temperaturer op til 60 grader skiller næsten ingenting ud af det. Derfor bruges PVC aktivt til fremstilling af VVS, linoleum, vinyl tapet, så hvad kan jeg sige, selvom kopperne til børns yoghurt og de er lavet af PVC!

Frygter, at de termoruder monteret på den sydlige side af lejligheden kan forårsage frigivelse af skadelige stoffer er helt ubegrundet. For det første opvarmer PVC ikke op til 60 grader fra solen alene, og for det andet frigives skadelige stoffer kun fra materialet, når de brændes.

Badeværelse, køkken og børn

Badeværelset er et specielt sted. Høj luftfugtighed og hyppige temperaturforskelle forpligter os til at trimme rummet med passende materialer. Maling, plastpaneler, stræklofter - alle disse materialer er ineffektive for badeværelser og inspirerer også bekymringer ud fra miljøvenlighedens synspunkt. Som følge af temperaturændringer og høj luftfugtighed kan der opstå skimmelsvamp eller svampe under panelerne og loftet, hvilket vil medføre råtning og frigivelse af sporer, som er skadelige for kroppen. Typer af maling, der er modstandsdygtige over for temperatur og høj luftfugtighed, indeholder skadelige stoffer, såsom bly, som også ikke passer til definitionen af ​​miljøvenlig reparation.

Derfor bruger i badeværelset oftest den gode gamle flise eller naturlig marmor. Begge er sikre for sundhed og behøver ikke særlig pleje.

Køkkenet er et sted, hvor mange af os bruger det meste af vores hjemtid. Herudover forbereder vi mad, så det er bedre at bruge de mest resistente naturlige materialer, der er nemme at vaske. I børnehaven skal alt være særligt. Naturmaterialer, træmøbler uden lakker og maling, naturlige tekstiler - dette er garantien for dit barns helbred.

Seks regler for ren reparation:

 • Brug ikke materialer med usædvanlige egenskaber, såsom hurtigtørrende klæbemidler og maling. De øger indholdet af kemikalier;
 • Sørg for, at belægningsteknologi, gulvbelægning, installation af vinduer, ventilation og klimaanlæg følges nøje
 • kræve kvalitets- og overensstemmelsescertifikater fra sælgere
 • Skynd dig ikke ind i den nyrenoverede lejlighed, lad lokalerne stå i 2-3 uger (i denne periode svækker virkningen af ​​mange kemiske forbindelser);
 • Køb ikke lakker og maling, der indeholder bly, phenol, toluen og acetone;
 • når du køber, husk at chancen for at få "urene" materialer til reparation er meget lavere, hvis du køber dem fra større producenter.

De fleste byggematerialer og økologi er ikke helt rene, men mange af dem er helt egnede til reparation og sikkert for helbredet. Det vigtigste er ikke at stræbe efter at spare på det maksimale og huske, at sundhed stadig er vigtigt.

Miljøvenlig reparation: myter og virkelighed

Hvilke efterbehandling materialer er bedre ikke at lade ind i lejligheden? Hvorfor være opmærksom på miljømærkning? Er det muligt at lave miljøvenlige reparationer i en moderne lejlighed? Og betyder det at du kun skal bruge naturlige materialer?

Efter de seneste tendenser i designbranchen eller vores egne ideer om et hyggeligt hjem, holder nogle af os opmærksom på hvordan indretningen af ​​en drøm er skabt. Tænker på reparation tænker vi først og fremmest på æstetikken i moderne byggematerialer uden at lægge stor vægt på deres sammensætning og graden af ​​sundhedsskader. Hvis du beslutter dig for miljøvenlig reparation, skal du kende svarene på en række vanskelige spørgsmål.

Paul

Mange af os er sikre på, at det mest miljøvenlige materiale til færdiggørelse af gulvet i en lejlighed er træ. Men inden du laver det endelige og uigenkaldelige valg til gulvbrættet, skal du være opmærksom på de ledsagende materialer. Det er vigtigt at vide, at trægulvet kan forkæles ved dårlig kvalitetsbehandling. Limets sammensætning og syntetiske lakker tilsætter ofte toluen og xylen, som kan forårsage forskellige sygdomme. Sammen med produkter af lav kvalitet er der en hel række naturlige lakker og olier til træ, som er helt uskadelige.

Et alternativ til dyre parket kan være en regelmæssig planet bræt, men glem ikke at ethvert levende materiale kan akkumulere toksiner og stråling. Naturlige harpikser, som et træ gør, kan være usikre i sig selv. Det er sikkert at sige, at trægulve er den mest miljøvenlige, du kan kun hvis du ved præcis, hvor disse brædder kommer fra.

Miljøvenlig, for eksempel er laminat meget tvivlsomt. Selvom de fleste af høj kvalitet sorter af høj kvalitet er fremstillet i overensstemmelse med sikkerhedsstandarder og standarder, formaldehyd, melamin og akrylharpikser er en del af ethvert laminat, kun intensiteten af ​​deres frigivelse kan variere afhængigt af producentens mærke. Blød og varm naturlig korkgulv kunne hævde at være den mest miljøvenlige løsning, hvis det ikke var for det faktum, at korken stadig skulle limes. Det samme gælder for keramiske fliser. Praktisk set ud fra et miljømæssigt synspunkt udsender det ikke nogen skadelige stoffer. Til gengæld kan fliserne indeholde phenol og toluen.

Hvilken gulv at bruge i lejligheden for at være rolig for deres kære? Ideelt ud fra økologisk design kan det være et gulv af bambus i sine forskellige variationer. For eksempel kan bambus tæppe ikke kun dræbe bakterier, men også regulere indeklimaet. Hvad kan man sige om andre tæpper, herunder tæppe fra naturlig bunke.

På den gennemsnitlige linoleums miljøvenlighed er det måske bedre at forblive tavs, men det er værd at sige om hypoallergen marmoleum. Billigt og hygiejnisk indeholder det hørfrøolie, som også hjælper med at reducere skadelige bakterier. Marmoleum kan males i forskellige farver, efterligne træ, det er ubrændbart, kemikaliebestandigt og let at vedligeholde.

Det er vigtigt at huske at miljøvenlig ikke nødvendigvis er naturlig. Således udsender gulvet i vinylplader ikke nogen skadelige stoffer og er officielt anerkendt som et miljømæssigt neutralt materiale. Bulk gulve - en af ​​mulighederne for miljøvenlige gulve, som ikke kan kaldes naturligt. Ved størkningsprocessen frigiver det alle giftige stoffer i luften, og efter hærdning bliver det helt sikkert.

vægge

Det mest populære materiale til vægdekoration, selvfølgelig, tapet. Kun de, der "ånder" svarer til miljøkravskrav, ellers kan der danne en form mellem tapet og væg. Vinyl tapeter er helt lufttætte. Naturpapir tapeter er i stand til at lade luft igennem - de er de billigste, såvel som fashionable og dyre wallpapers lavet af jute, bambus og lærred.

Ikke-vævede og glasfiber anses også for uskadelige for mennesker. Men pas på, når du vælger tapetlim. Præference er bedre for økologisk stivelse eller kaseinbaseret lim. Syntetiske og silicatiske klæbemidler kan være usikre for helbredet.

Ud fra økologisk design er plastpaneler - ikke den bedste mulighed for vægdekoration, især i køkkenet. Ved opvarmning kan materialet frigive skadelige dioxiner. Specialister anbefaler heller ikke brugen af ​​korkbelægninger, polymermalinger og oliebaserede maling, som omfatter urenheder af tungmetaller. Vandbaserede maling er generelt sikkert.

Miljøfolk rådes til at købe maling i kædeforretninger, hvor der er mindre chance for at købe en falsk. Malinger af berømte mærker opfylder som regel internationale standarder og har den nødvendige mærkning på emballagen. Under ingen omstændigheder bør tørblandinger beregnet til facader samt hurtigtørrende putties, som efter tørring bliver en kilde til phenolfrigivelse, ikke bør anvendes til indretning.

loft

Den mest dokumenterede, overkommelige og nemme måde at lave et miljøvenligt loft på i rummet er brugen af ​​vandbaseret maling. Dette materiale er egnet til maling af armeret beton gulvplader såvel som gipsplader lofter. Tekstureret tapet vil være det mest uheldige valg til efterbehandling, da de vil tiltrække støv næsten øjeblikkeligt, og det er meget svært at "neutralisere" et sådant loft. Det ophængte loft i lejligheden kan også blive den største støvopsamler.

Dårlige lofter har et forholdsvis højt toksicitetsniveau. Selv om det her er et spørgsmål om urimelig fremstilling af materialer og forkert installation. Forebygget betyder væbnet, derfor er det bedre at gøre sig bekendt med resultaterne af miljøprøvning på fabrikantens hjemmeside på forhånd. PVC-lommer fremstillet af alle standarder er fuldstændig harmløse, og stofklæder betragtes som naturligt og miljøvenligt materiale.

i alt

Hvad skal du være opmærksom på, hvis du vælger at købe de mest sikre efterbehandling materialer? Husk, at oplysninger om graden af ​​miljøvenlighed af en belægning, du altid kan finde på pakken. Hvis dette ikke er nok til at vælge, skal du bede om et hygiejnisk certifikat for varerne. Det skal angive, hvilke skadelige stoffer der frigives fra den købte maling eller for eksempel gulvbelægning. Derudover har mange efterbehandling materialer særlige mærker - specielle mærker, der angiver deres økologiske renhed.

I intet tilfælde køb ikke efterbehandling materialer, der indeholder bly, phenol, toluen og acetone. Når valget er lavet, skal du sikre overholdelse af teknologien til anvendelse af de valgte belægninger samt installation af udstyr. Og lad de reparerede lokaler lufte godt i flere uger.