Sådan laver ledningerne under strækloftet

Stræklofter - en af ​​de mest populære muligheder for at afslutte loftet i huset. En af de største fordele ved stræklofter er skjulingen af ​​alle uregelmæssigheder, fremmedlegemer, herunder de elektriske ledningselementer.

Det er meget vigtigt at forstå, at spørgsmålet om hvordan man laver ledningerne under strækloftet skal løses, selv før strækloftet er installeret, da der ofte er situationer, hvor reparationsprocessen forsømmer spørgsmålet om udskiftning eller revision af eksisterende ledninger.

Derefter mærkes der ukorrekt installeret elektrisk eller ledningsføring, der er i dårlig teknisk stand, og det er nødvendigt at reparere det, hvilket medfører ekstra omkostninger ved demontering og montering af strækloftet i et bestemt rum eller i hele huset.

I denne artikel vil vi i detaljer overveje spørgsmålet om, hvordan man korrekt gør ledningerne under spændingsloftet for at undgå negative konsekvenser i fremtiden.

Først og fremmest skal det bemærkes, at valget af strækloft som færdigmateriale har stor fordel - muligheden for at installere elektriske ledninger på en åben måde i loftet. Det er i dette tilfælde stærkt forenklet installationen af ​​elektriske ledninger, da alle de linjer, der var planlagt at blive lagt på væggen i rillerne, kan lægges på loftet, hvilket ikke kun sparer tid, men også omkostningerne ved installation og vægafslutning efter krom- og kabelinstallation. Denne fordel skal overvejes ved udformning af et nyt elektrisk ledningsnet for at forenkle og reducere omkostningerne ved at udskifte de elektriske ledninger som helhed i overensstemmelse hermed.

Krav til ledninger under strækloftet

De grundlæggende krav til elektrisk installation under hængende lofter, som for elektriske installationer i hele huset som helhed, er pålidelighed og sikkerhed i drift, både hvad angår elektrisk sikkerhed og brandsikkerhed.

Først og fremmest er det nødvendigt at vælge alle elektriske ledningselementernes strukturelle elementer korrekt, således at de ved drift af husholdningsapparater og belysningsapparater arbejder i nominel tilstand, dvs. de overbelaster ikke og overophedes derfor ikke.

Hver ledningsledning skal beskyttes af en afbryder, der er klassificeret til en sådan nominel strøm, for at beskytte alle ledningselementer mod overophedning eller beskadigelse i tilfælde af mulige overbelastninger eller kortslutninger.

For at beskytte ledninger, der leverer de farligste elektriske apparater med hensyn til elektrisk stød, er det nødvendigt at installere beskyttelsesafbrydere eller kombinerede beskyttelsesanordninger - differentialautomater. RCD og difavtomat beskytter folk mod elektrisk stød, såvel som fra tænding af elektriske ledninger i tilfælde af lækstrøm som følge af beskadigelse af kabelledningen eller husholdningsapparater.

Den elektriske ledning som helhed skal være forsynet med en beskyttelsesafbryder til en nominel differentialstrøm på 100 mA, som for det første forbeholder RCD'er af udgående linjer, for det andet udfører den brandforebyggende funktion, der sikrer beskyttelse mod brand på grund af lækstrøm gennem husstandskablerne.

Også ved indgangen i omstillingsbordet er det nødvendigt at installere en afbryder, der vil reservere afbryderne på de udgående elektriske ledninger, og i tilfælde af fejl i en af ​​beskyttelsesanordningerne, afbryde den elektriske ledningsføring, forhindre beskadigelse af en eller anden ledningsledning og følgelig det strækloft, under hvilket dette kabel er lagt.

For at sikre brandsikkerhed under strækloftet er det nødvendigt at lægge et kabel, der har en ikke brændbar skede. Den mest optimale løsning er valget af kabeltype VVGng. Kablet skal lægges i et korrugeret rør, som beskytter strækloftet mod skader i tilfælde af overophedning af kablet under overbelastning.

Korrugeringen vil også fungere som en ekstra beskyttelse af kablet mod de negative følgevirkninger af fugt, hvilket er vigtigt for værelser med høj luftfugtighed eller for lejligheden som helhed, hvis der er en sandsynlighed for oversvømmelse fra lejlighedenes naboer.

Hvis kablet lægges på en brændbar base, f.eks. På et træloft, skal det installerede kabel beskyttes yderligere ved at lægge i et metalrør eller en metalslange. Ledningerne af rør eller metalslange skal forsegles og isoleres fra brændbare overflader med ikke-brændbart materialeforing.

At lægge ledninger i rør giver fordelen ikke kun i højere pålidelighed, men også i den nemme adgang til ledninger til kablet, som om nødvendigt kan udskiftes let. Men installationen af ​​elektriske ledninger under spændingsloftet og i hele huset som helhed skal ske med forventning om langvarig drift, det vil sige at det er nødvendigt at installere pålidelige elektriske ledninger i alle aspekter, der vil vare i et dusin år eller i det mindste indtil næste større revision af en lejlighed eller privat hus.

Med hensyn til de specifikke ledninger under spændingsloftet er det lige så vigtigt at sætte spørgsmålstegn ved bekvemmeligheden ved vedligeholdelsen, især lette tilgængeligheden af ​​forbindelsesbokse og andre elementer af elektrisk ledninger, som regelmæssigt skal revideres og vedligeholdes. Det vil sige forbindelseskasser, strømforsyninger til lavspændingsbelysning, LED-controllere og andre enheder skal monteres uden for strækloftet for nem adgang til dem til reparation eller udskiftning, hvis det er nødvendigt.

Separat skal der nævnes ledninger til strømforsyning til armaturer. For at gemme er det ofte at foretrække at installere en forbindelsesboks på loftet, hvorfra forgrening af ledninger udføres for at strømme armaturerne i rummet. I dette tilfælde er der efter monteringen af ​​strækloftet en krydskasse under det, hvis der ikke er adgang til skader deraf. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at vælge den mest pålidelige måde at forbinde ledere på for at sikre en pålidelig kontaktforbindelse.

I dette tilfælde er det lodning, svejsning eller krympning. Det er bedre ikke at bruge klemmerne under strækloftet, fordi efter installation af strækloftet, vil der ikke være adgang til dem, og hvis det er nødvendigt, vil det derfor ikke være muligt at vurdere deres tilstand og erstatte dem, hvis kontaktens pålidelighed forringes.

Generelt er den mest pålidelige mulighed for at forbinde lys uden en kasse under et nedhængt loft. Det er bedre at lægge mere kabel, men tilslut armaturerne enten til hinanden eller ved hjælp af en forbindelseskasse installeret uden for strækloftet. I dette tilfælde er det bedre at bruge flere penge, men at lave pålidelige ledninger end at spare lidt, men i fremtiden, hvis ledningerne er beskadiget, skal du være nødt til at demontere det nedhængte loft, hvilket vil koste mange gange mere og forårsage en række ulemper.

Funktioner ved installation af elektriske ledninger under strækloftet

Når lejlighedens ledningsskema er omhyggeligt gennemtænkt, tages der hensyn til personlige indstillinger for beboere, brugervenlighed af elektriske apparater, og vigtigst af alt tages hensyn til deres belastninger. Vi fortsætter med at udarbejde ledningsdiagrammet. Kabeldiagrammet er et diagram, der tydeligt viser placeringen af ​​alle de elektriske ledningsstrukturer i forhold til bygningskonstruktioner, kommunikation og andre elementer omkring huset.

Undlad at forsømme forberedelsen af ​​denne ordning, for uden et gennemtænkt ledningsdiagram vil installationen af ​​elektriske ledninger forekomme tilfældigt, du kan blive forvirret og lave en fejl, som i sidste ende vil reducere pålideligheden af ​​elektriske ledninger og sikkerheden ved dens drift. På den anden side vil ledninger monteret uden ledningsdiagram blive forstyrret, indviklet og derfor ubelejligt at opretholde.

Ved installation af kablet er det nødvendigt at udføre sin pålidelige fastgørelse, for ikke at tillade sænkning langs hele længden.

Vi skal også nævne lavspændingsbelysning ved 12 V. Mange siger, at lavspændingsbelysning er sikrere end belysning ved 220 V i alle aspekter, men det er ikke sådan. Hvad angår spænding, kan lavspændingsbelysning i dette tilfælde betragtes som betinget sikkert. Men med hensyn til brandsikkerhed er 12 V-belysning farligere end 220 V, fordi en meget højere strøm strømmer i et 12 V-netværk med lige strøm end ved en spænding på 220 V, og derfor er der større sandsynlighed for overophedning af kablet på grund af overbelastning eller kontaktfejl. forbindelser, der kan forårsage en brandledning (kabel).

Elektriker i stræklofter

Stræk loft i dag - dette er den mest bekvemme, praktiske og billig måde at afslutte på, som ud over sine dekorative egenskaber har endda den mest uundværlige egenskab, som nemt løses problemet med elektrikeren.

Elektricitet i stræklofter udføres i specielle bølgede rør til elektriske ledninger, som er sikkert fastgjort til betonpladen med clips. På de rigtige steder kommer kabelenderne på lysekronen. Som regel er det det geometriske centrum af rummet. Og også konklusioner er trukket til punktet taklys, hvis sådan er fastsat i projektet af elektrikere.

Hvorfor laver en elektriker under et ophængt loft?

Ofte stiller kunderne os et sådant spørgsmål. Elektricitet kommer ikke til lysekronen, det er nødvendigt at foretage en ny ledning fra kontakten. Hvordan kan dette gøres? Svaret er ofte frustrerende, men der er faktisk ikke mange muligheder.

Den første og nemmeste måde er at bringe elektricitet til kabelkanalen. Men fra estetikens synsvinkel er løsningen fejlfri, og det er helt naturligt, at ikke alle er enige om dette.

Den anden metode, der kan tilbydes, er at forsøge at udskifte det elektriske kabel med en lysekrone. Dette er muligt, hvis kablet i din lejlighed lægges i et specielt teknologisk hul i gulvpladen og trækkes ud derfra uden problemer. Det er ikke altid muligt at gøre dette, da det ofte sker, at dette kabel er omsluttet i en plade. Og nogle gange, især i huse, Khrushchev, passerer han på gulvet i den øverste lejlighed. Ja, ja! Her sker det! Og du vil ikke gøre noget med det.

Nå vejen nummer tre: Hold elektrikeren på pladen og luk den med hængende, slattede eller hængende loft. Men det hængende loft, hvis det er lavet af gipsplader, er en tung konstruktion, som stadig kræver yderligere spatel og efterbehandling. Rackloft er sandsynligvis egnet til et badeværelse eller toilet. For boliger er det sjældent brugt.

Det er stadig den nemmeste mulighed - det er et strækloft, der bliver lavet uden snavs og støv på meget kort tid og vil se godt ud. Det har utallige sorter af materiale og farver. Og dets belysning kan kun begrænses af graden af ​​fantasiens vold.

Strobit loft er forbudt!

Hold på - siger kunder. Men hvordan kan vi gennembore en lille hul og skjule dette berygtede lysekronekabel der? Og behøver ikke vise noget med elektrikeren eller strækloftet!

Langt fra det, nej. Ifølge SNIP (byggekoder og standarder) er gulvpladerne strengt stærkt forbudt. Vi overholder SNIP, og vi vil ikke gøre noget sådant. Måske vil der være en mesterlomaster, der vil gå til dit eneste indfald, fordi han ikke bor i dit hus. Og ansvaret er ikke hans, og din. Når alt kommer til alt, hvis Gud forbyder, er pladen sprækket, denne guiden finder du ikke med ilden om eftermiddagen. Derfor er det bedre ikke at handle på egen risiko og risiko, men at skjule elektrikeren under et nedhængt loft, hvilket vil være en vidunderlig udsmykning af dit værelse.

Ledninger under spændingsloftet. Hvad skal man overveje?

Ved planlægning af en elektriker i et strækloft er det nødvendigt at tage højde for en række nuancer, så der i fremtiden ikke er nogen uforudsete problemer.

Elektrisk installation i hævede lofter, som nævnt ovenfor, skal udføres i bølgede kanaler. Dette er kravet til EMP, SNIP, og de skal overholdes. Dette skyldes brandsikkerhed og behovet for at skabe mulighed for fremtiden at ændre ledningerne efter mange år uden at fjerne lærredet.

Forbind ikke ledninger under ledningsloftet!

Elektrikeren under strækningen skal være integreret. Kablet, der ligger under lærredet, bør ikke have forbindelser. Ideelt set bør der ikke være en enkelt krydsningsboks. Mange elektrikere vil fortælle dig: det er ikke muligt, og det er ikke nødvendigt.

 • Sikker på, du har brug for! Enhver forbindelse, forbindelsesboks - dette er et potentielt sted for tab af kontakt i fremtiden. Hvis situationen betragtet i starten af ​​artiklen gentager, at lyset ikke går i lysekronen, vil det være nødvendigt at fjerne loftet. Adgang til forbindelsesboksen vil ikke være. Dette skal tages i betragtning.
 • Derudover er det muligt! Vi laver skiftekontakter uden ekstra loddebokse. Med et fast kabel sker der ikke kortslutning. Og klinten truer ham heller ikke.

Elektricitet og belysning: Fejl ved installation af strækloft.

Lad os nu tale om belysningen.

Når loftets mester spænder lærredet, skal du sørge for at de sætter bjerget under lysekronen. Der er tilfælde, der trak loftet, og så på udkig efter en elektriker til at installere lysekronen. En mester elektriker ankommer, og derefter begynder danser med tamburiner til at installere armaturer til en lysekrone gennem et lille hul efterladt af lofterne.

Nej, selvfølgelig kan du gøre alt. Og vi oplever desværre ofte sådanne tilfælde. Den anden dag kaldte vi en elektriker i Shchelkovo, da jeg bare var nødt til at lave basen til armaturet til den centrale lysekrone, da loftarbejderne ikke havde beregnet sit niveau, og det viste sig at lysekronen var meget tæt på at trykke på lærredet. Papirkurven!

Men her er et spørgsmål om mulighed og chance. Elektrikeren er tvunget til at lave smykkearbejde, og hvis han pludselig gør ondt i lærredet, så bliver du meget utilfreds med elektrikerens arbejde. Og i virkeligheden roden til ondskabet andetsteds. Det er nødvendigt at skære mesterne, som som fagfolk i opbygningen af ​​stræklofter, men ikke fremsynet, og pludselig glemte at lægge denne babyskek under monteringskronen. Det er vigtigt at kende og forstå!

Planlæg korrekt elektriker til loftlys.

Og her er et andet interessant punkt. Hvis du har planlagt flere spotlights, skal du være opmærksom på dette. Butikken vil tilbyde pærer til 220v og 12v. Pærer på 12v vil kræve installation af en transformer i kredsløbet, som vil transformere spændingen på 220v i 12v. Denne transformer skal være skjult under lærredet, og det vil brænde ned om et par år. Kun en vej ud: igen adskille loftet. Derfor bør et elektrikerstrækloft være fokuseret på lyspærer under 220v. Nå, eller du skal planlægge installationen af ​​transformeren på et tilgængeligt sted. Vi havde et projekt, vi lavede en elektriker i Mytishchi i en ny bygning. Vi lavede en konklusion om en sådan transformator i spisekammeret, som var ved siden af ​​værelset, hvor spotlights skulle være.

Det samme problem som med en transformer kan opstå med en blød starter. Mange råder ham til at sætte for at forlænge halogenes livstid. I dette tilfælde vil dine pærer overleve den bløde starter, som på et tidspunkt vil brænde. Men pærerne er lette at ændre, og den lille boks er væk! Og resultatet er det samme. Lærredet skal fjernes. Nå, eller stop med at bruge dette lys.

Planlæg en elektriker stræklofter, overveje alle disse funktioner, så gode elektrikere behøver ikke skuffe dig. Elektrikere er ikke troldmænd, men undertiden sker det modsatte.

Hvis materialet i denne artikel var interessant og nyttigt for dig, kan du dele det med dine venner på sociale netværk. Måske er disse oplysninger meget nyttige. Hilsen elektriker Korolev.

Elektricitet til lofter

Velkommen! Jeg afslutter installationen af ​​elektrikere i den nye bygning, det er fortsat at bringe enderne under belysningen. Jeg planlægger stræklofter i 2 værelser, i køkkenet og måske i gangen. Belysningslamper indlejret i loftet. Da det stadig er for tidligt at kontakte et firma for stræklofter, beder jeg om dit råd. Hvordan beregnes strøm og antal lamper i hvert værelse? Hvem vil gøre installationen af ​​belysning, de samme og lofter eller separat? Og det for normal arbejde har jeg brug for at forberede på forhånd, så det senere bliver det ikke smerteligt at omdanne.

Alexander, god eftermiddag. En omtrentlig beregning er: 6 W pr. 1,3 kvm. For hver udgang skal der være en terminalblok. Normalt installatører strækker lofter selv installere lamperne (lav et snit i lærredet + tilslut lampen). Dybest set er der en ekstra afgift. Men vi er for eksempel fri.

Jeg havde ikke planer om at gøre belysningen selv. Så det firma, der strækker loftet, kan gøre og belysning, som jeg forstår det? Hvis jeg kun bringer loftet til loftet, er det nok, eller har jeg brug for noget andet?

Ja, jeg er ked af at du ikke er i Moskva

Selvfølgelig er det bedre, når et hold gør alt, selvom det er lidt dyrere.

Hej. Med LED belysning, få arbejde på grund af sin høje pris. Derfor vil de specifikke tal sandsynligvis ingen fortælle dig. Især ikke at vide, hvad lysene vil være. normal belysning af rummet er omkring 300-400 lux. afhængigt af arbejdsområdet eller ej. Hvis der er en separat belysning på arbejdsområderne, så 300 lux af øjets øje, anbefaler jeg det ikke mindre, fordi Det kan ikke være nok for dig personligt, det er bedre end at gøre en jævn justering af belysningen. Der er mange eksempler på beregninger på internettet "Sådan beregnes belysningen i et rum med LED-lys". Ved forberedelse: Det er bedre at sætte alle styreenheder og transformere på deres pladser på forhånd, så at når lofterne kom, ville det være nok for dem at installere en lampe og tilslutte to ledninger. Ikke alle teams har specialister i LED belysning. Ja, men i forvejen skal du kontrollere belysningen før du installerer loftet. Men alt dette afhænger igen af ​​typerne af lamperne selv, måske vil du bare vride LED-pærerne i en almindelig lysekrone. Hovedkriteriet er færdigkobling til punktet for installation af lampen.

Velkommen! Under ingen omstændigheder er det nødvendigt at installere transformere og strømforsyninger, mere over loftet! Nu 99,9% af 220V LED pærer. Hvis transformatoren er lukket, og den ikke passerer gennem hullet under lampen, er dette forbudt dismantage af loftet, og det er ekstra omkostninger.

Derfor bemærkede han "Men alt dette afhænger igen af ​​typerne af lamperne selv" :)

Kvalitet ledninger under spænding loftet: 3 fejl

Ledninger under strækloftet er fastgjort med specielle fastgørelsesanordninger. I dag er en almindelig metode til efterbehandling at installere stræklofter. Denne type finish gør det muligt at glemme overfladenes yderligere justering, dets udseende er originalt og æstetisk. Men du skal installere ledningerne i overensstemmelse med alle reglerne, ellers er der mulighed for hurtig fejl. Ledninger under spændingsloftet må muligvis repareres eller udskiftes - dette skal tages i betragtning på forhånd.

Fejl ved installation af ledninger i loftet

Når man installerer hævede lofter, tænker mange ikke på ledningskvaliteten, selv om det er værd at lægge særlig vægt på det. Ikke kun den uafbrudte forsyning af elektricitet, men også sikkerheden for beboerne i huset afhænger af ledningsføringens gode tilstand. Nogle gange kan en simpel fejl bryde hele systemet.

Den mest almindelige og enkle fejl er den forkerte placering af den monterede baguette.

I mangel af erfaring anbefales ledninger i loftet ikke.

Ved installation af stræklofter er der ikke mange mestere opmærksomme på, om monteringsprofilen og forbindelsesboksen på væggen skærer. Loftet bør kun udføres ved hjælp af specielt fagligt udstyr. Dette er især værd at være opmærksom på, når du installerer en skjult ledningsdetektor.

Fejl ved installation af stræklofter:

 • Hvis masteren ikke tidligere har kontrolleret loftet for tilstedeværelsen af ​​ledninger, der er skjulte, kan det simpelthen beskadige de allerede installerede ledninger.
 • Mange følger ikke ledningsreglerne. Kabler i ledninger skal lægges i specielle bølgepapir af plast.
 • Ved installation af lofter er det vigtigt at overveje muligheden for brud på ledningerne og dens reparation. For at gøre reparationer bekvemme er det vigtigt, at du kan fjerne et stykke klud og ikke hele loftet.

For at undgå fejl er det nødvendigt at omhyggeligt studere installationen af ​​hævede lofter. Før du installerer lofterne, er det vigtigt at være opmærksom på, hvor alle belysningsenheder og enheder, der er tilsluttet strømnettet, vil blive placeret. En foreløbig plan vil undgå de fejl, der ofte gøres, mens du lægger ledningerne.

Tips til ledningsføring af loftet i lejligheden

Før installation af stræklofter er det vigtigt at være særlig opmærksom på ledninger. Det er nødvendigt at udarbejde en komplet elektrisk kredsløbsplan på forhånd. Sørg for at overveje alle brandsikkerhedsregler.

Før du installerer lærredene, er det vigtigt at foretage beregningerne korrekt, hvilket gør det muligt at etablere et stramt rum på den korrekte afstand fra hinanden, hvilket vil påvirke lysindretningens korrekte placering.

Før du installerer kabelføringen, skal du kontrollere, om der er sket skade.

Under ingen omstændigheder kan vi forsømme sikkerhedsreglerne for æstetiske formål. Hvis det i henhold til reglerne er nødvendigt at holde en afstand på 15 cm mellem spændingstankens plan og basisoverlapningen, skal dåvene installeres i denne afstand, men ikke mindre. Trådene opdrættes normalt med en vis margen.

Tips til installation af lofter og ledninger:

 • Der skal tages hensyn til, at korrugeringen ikke sager. For at undgå unødvendig afdækning skal du sørge for at installere specielle fastgørelsesdele til ledninger, f.eks. Plastikklip eller et anker, der fastgør kablet.
 • Kabler skal installeres i henhold til den specifikke armaturtype.
 • Det er vigtigt, at armaturernes kraft vælges korrekt, ellers kan filmen smelte.
 • Som belysningsanordninger på loftslofter er det bedst at anvende LED-strimler. Deres installation er meget enkel, og brugen er sikker.
 • Ved ledning af ledninger er det vigtigt at sikre, at ledningerne ikke skærer hinanden.
 • Hvis der er kryds mellem ledningerne, skal de beskyttes yderligere for at forhindre kortslutninger.

Moderne lejligheder er i stigende grad udstyret med loftslofter. Det er nemt og nemt at installere dem, men det er værd at overveje at i tilfælde af ledningsbrud skal strukturen fjernes helt eller delvist. Derfor, før du installerer loftet, er det vigtigt at installere ledningerne korrekt.

Almindelige fejl ved montering af elektriske ledninger på loftet

Under ingen omstændigheder skal ledninger udføres uden professionel hjælp. Ledninger må ikke laves uden brug af specielle installationsbokse og beskyttende korrugerede rør. Forkert ledning kan forårsage en ild, der spredes til loftet og kan føre til meget triste konsekvenser.

Hvis den elektriske ledning er beskadiget, antændes det uundgåeligt de tilstødende dele af hele loftkonstruktionen.

Kabelføring i loftet må ikke komme i kontakt med efterbehandling materialer

Efter reglerne skal ledningerne lægges ved hjælp af en speciel beskyttende metalslange eller korrugering, der er fremstillet på basis af plastik, som har egen slukning. For at undgå kortslutning bør du aldrig tilslutte belysningsenheder til en enhed, der er ansvarlig for en beskyttende forbindelse. En sådan forbindelse medfører altid ulejlighed.

Fejl under ledninger:

 • Nogle mestere begår en fejl ved at forbinde en switch ikke til fasetråden, men til nul. Dette fører til, at selv i off-state belysningsapparater udgør en fare for elektrisk stød.
 • Mange mennesker begår en fejl, når de vælger en sektion for ledningerne. Ofte afhænger det af ønsket om at redde. Dårlige kvalitetsledninger overophedes konstant, hvilket øger belastningen på netværket.

For at undgå de mest almindelige fejl skal du omhyggeligt læse instruktionerne før installation af ledninger. Udfør ikke installationen manuelt. Nå, hvis installationsarbejdet vil blive udført af professionelle elektrikere. En vigtig faktor er det korrekte valg af ledninger - de skal være af høj kvalitet.

Er det muligt at lægge kablet VVGNG uden korrugeringer

Mange mennesker, der har stødt på installation eller udskiftning af ledninger for første gang, undrer sig over, om det er nødvendigt at lægge elektriske kabler ved hjælp af en korrugering. Det er vigtigt, at ledningerne er lagt af en professionel mester. Mange samvittighedsfulde arbejdere kan ignorere reglerne, hvilket ikke kun kan føre til manglende belysning, men også til brand.

Ledningerne afhænger stort set af om det udføres i en boligbygning eller i en industribygning.

I henhold til reglerne for brandsikkerhedskabel anbefales VVGNG at placeres i korrugeringen

Fastgørelse af ledninger afhænger af typen af ​​base. Ledninger kan lægges på en beton eller træbase. Ledninger kan også installeres i en rende, der er dækket af et tykt lag af gips eller på en synlig overflade. Hvis kablet har en brandsikker kappe, så kan den fastgøres uden brug af korrugeringer.

I så fald er korrugeringen nødvendig:

 • Skjulte ledninger med brændbare baser;
 • Hvis du har brug for en brandsikker pakning.

Bølgepap kan ikke opretholde forbrænding. Når det drejer sig om et træhus eller rammestruktur, tillader reglerne ikke at lægge elektrisk kabel ved hjælp af et bølgepap. For at lære mere detaljerede oplysninger kan du lære reglerne for design og installation af elektriske ledninger.

Elektrisk installation under strækloftet (video)

For at lede ledningerne under ophængt eller nedhængt loft, skal du søge hjælp fra professionelle elektrikere. Det er vigtigt at overholde alle forholdsregler: Den mindste fejl kan føre til kortslutning. Vedhæft trådene skal være omhyggeligt, så de ikke skærer hinanden. De slingende ledninger skal fastgøres med specielle klip. At bane lyset kvalitativt, vil kræve visse viden og færdigheder.

Elektrisk installation under strækloftet

Stræklofter - en af ​​de mest populære muligheder for at afslutte loftet i huset. En af de største fordele ved stræklofter er skjulingen af ​​alle uregelmæssigheder, fremmedlegemer, herunder de elektriske ledningselementer.

Det er meget vigtigt at forstå, at spørgsmålet om hvordan man laver ledningerne under strækloftet skal løses, selv før strækloftet er installeret, da der ofte er situationer, hvor reparationsprocessen forsømmer spørgsmålet om udskiftning eller revision af eksisterende ledninger.

Derefter mærkes der ukorrekt installeret elektrisk eller ledningsføring, der er i dårlig teknisk stand, og det er nødvendigt at reparere det, hvilket medfører ekstra omkostninger ved demontering og montering af strækloftet i et bestemt rum eller i hele huset.

I denne artikel vil vi i detaljer overveje spørgsmålet om, hvordan man korrekt gør ledningerne under spændingsloftet for at undgå negative konsekvenser i fremtiden.

Først og fremmest skal det bemærkes, at valget af strækloft som færdigmateriale har stor fordel - muligheden for at installere elektriske ledninger på en åben måde i loftet. Det er i dette tilfælde stærkt forenklet installationen af ​​elektriske ledninger, da alle de linjer, der var planlagt at blive lagt på væggen i rillerne, kan lægges på loftet, hvilket ikke kun sparer tid, men også omkostningerne ved installation og vægafslutning efter krom- og kabelinstallation. Denne fordel skal overvejes ved udformning af et nyt elektrisk ledningsnet for at forenkle og reducere omkostningerne ved at udskifte de elektriske ledninger som helhed i overensstemmelse hermed.

Krav til ledninger under strækloftet

De grundlæggende krav til ledninger under lofter er imidlertid, som for ledninger i hele huset som helhed, driftsikkerheden og sikkerheden. både hvad angår elektrisk sikkerhed og i relation til brandsikkerhed.

Først og fremmest er det nødvendigt at vælge alle elektriske ledningselementernes strukturelle elementer korrekt, således at de ved drift af husholdningsapparater og belysningsapparater arbejder i nominel tilstand, dvs. de overbelaster ikke og overophedes derfor ikke.

Hver ledningsledning skal beskyttes af en afbryder. designet til en sådan nominel strøm for at sikre beskyttelse af alle ledningselementer mod overophedning eller beskadigelse i tilfælde af mulige overbelastninger eller kortslutninger.

For at beskytte ledninger, der leverer de farligste elektriske apparater med hensyn til elektrisk stød, er det nødvendigt at installere beskyttelsesafbrydere eller kombinerede beskyttelsesanordninger - differentialautomater. RCD og difavtomat beskytter folk mod elektrisk stød, såvel som fra tænding af elektriske ledninger i tilfælde af lækstrøm som følge af beskadigelse af kabelledningen eller husholdningsapparater.

Den elektriske ledning som helhed skal være forsynet med en beskyttelsesafbryder til en nominel differentialstrøm på 100 mA, som for det første forbeholder RCD'er af udgående linjer, for det andet udfører den brandforebyggende funktion, der sikrer beskyttelse mod brand på grund af lækstrøm gennem husstandskablerne.

Også ved indgangen i omstillingsbordet er det nødvendigt at installere en afbryder, der vil reservere afbryderne på de udgående elektriske ledninger, og i tilfælde af fejl i en af ​​beskyttelsesanordningerne, afbryde den elektriske ledningsføring, forhindre beskadigelse af en eller anden ledningsledning og følgelig det strækloft, under hvilket dette kabel er lagt.

For at sikre brandsikkerhed under strækloftet er det nødvendigt at lægge et kabel, der har en ikke brændbar skede. Den mest optimale løsning er valget af kabeltype VVGng. Kablet skal lægges i et bølgepap. som beskytter strækloftet mod skader i tilfælde af overophedning af kablet under overbelastning.

Korrugeringen vil også fungere som en ekstra beskyttelse af kablet mod de negative følgevirkninger af fugt, hvilket er vigtigt for værelser med høj luftfugtighed eller for lejligheden som helhed, hvis der er en sandsynlighed for oversvømmelse fra lejlighedenes naboer.

Hvis kablet lægges på en brændbar base, f.eks. På et træloft, skal det installerede kabel beskyttes yderligere ved at lægge i et metalrør eller en metalslange. Ledningerne af rør eller metalslange skal forsegles og isoleres fra brændbare overflader med ikke-brændbart materialeforing.

At lægge ledninger i rør giver fordelen ikke kun i højere pålidelighed, men også i den nemme adgang til ledninger til kablet, som om nødvendigt kan udskiftes let. Men installationen af ​​elektriske ledninger under spændingsloftet og i hele huset som helhed skal ske med forventning om langvarig drift, det vil sige at det er nødvendigt at installere pålidelige elektriske ledninger i alle aspekter, der vil vare i et dusin år eller i det mindste indtil næste større revision af en lejlighed eller privat hus.

Med hensyn til de specifikke ledninger under spændingsloftet er det lige så vigtigt at sætte spørgsmålstegn ved bekvemmeligheden ved vedligeholdelsen, især lette tilgængeligheden af ​​forbindelsesbokse og andre elementer af elektrisk ledninger, som regelmæssigt skal revideres og vedligeholdes. Det vil sige forbindelseskasser, strømforsyninger til lavspændingsbelysning, LED-controllere og andre enheder skal monteres uden for strækloftet for nem adgang til dem til reparation eller udskiftning, hvis det er nødvendigt.

Separat skal der nævnes ledninger til strømforsyning til armaturer. For at gemme er det ofte at foretrække at installere en forbindelsesboks på loftet, hvorfra forgrening af ledninger udføres for at strømme armaturerne i rummet. I dette tilfælde er der efter monteringen af ​​strækloftet en krydskasse under det, hvis der ikke er adgang til skader deraf. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at vælge den mest pålidelige måde at forbinde ledere på for at sikre en pålidelig kontaktforbindelse.

I dette tilfælde er det lodning, svejsning eller krympning. Det er bedre ikke at bruge klemmerne under strækloftet, fordi efter installation af strækloftet, vil der ikke være adgang til dem, og hvis det er nødvendigt, vil det derfor ikke være muligt at vurdere deres tilstand og erstatte dem, hvis kontaktens pålidelighed forringes.

Generelt er den mest pålidelige mulighed for at forbinde lys uden en kasse under et nedhængt loft. Det er bedre at lægge mere kabel, men tilslut armaturerne enten til hinanden eller ved hjælp af en forbindelseskasse installeret uden for strækloftet. I dette tilfælde er det bedre at bruge flere penge, men at lave pålidelige ledninger end at spare lidt, men i fremtiden, hvis ledningerne er beskadiget, skal du være nødt til at demontere det nedhængte loft, hvilket vil koste mange gange mere og forårsage en række ulemper.

Funktioner ved installation af elektriske ledninger under strækloftet

Når lejlighedens ledningsskema er omhyggeligt gennemtænkt, tages der hensyn til personlige indstillinger for beboere, brugervenlighed af elektriske apparater, og vigtigst af alt tages hensyn til deres belastninger. Vi fortsætter med at udarbejde ledningsdiagrammet. Kabeldiagrammet er et diagram, der tydeligt viser placeringen af ​​alle de elektriske ledningsstrukturer i forhold til bygningskonstruktioner, kommunikation og andre elementer omkring huset.

Undlad at forsømme forberedelsen af ​​denne ordning, for uden et gennemtænkt ledningsdiagram vil installationen af ​​elektriske ledninger forekomme tilfældigt, du kan blive forvirret og lave en fejl, som i sidste ende vil reducere pålideligheden af ​​elektriske ledninger og sikkerheden ved dens drift. På den anden side vil ledninger monteret uden ledningsdiagram blive forstyrret, indviklet og derfor ubelejligt at opretholde.

Ved installation af kablet er det nødvendigt at udføre sin pålidelige fastgørelse, for ikke at tillade sænkning langs hele længden.

Vi skal også nævne lavspændingsbelysning ved 12 V. Mange siger, at lavspændingsbelysning er sikrere end belysning ved 220 V i alle aspekter, men det er ikke sådan. Hvad angår spænding, kan lavspændingsbelysning i dette tilfælde betragtes som betinget sikkert. Men med hensyn til brandsikkerhed er 12 V-belysning farligere end 220 V, fordi en meget højere strøm strømmer i et 12 V-netværk med lige strøm end ved en spænding på 220 V, og derfor er der større sandsynlighed for overophedning af kablet på grund af overbelastning eller kontaktfejl. forbindelser, der kan forårsage en brandledning (kabel).

Elektrisk info - elektroteknik og elektronik, hjemmeautomatisering, artikler om enheden og reparation af hjemledninger, stikkontakter og kontakter, ledninger og kabler, lyskilder, interessante fakta og meget mere til elektrikere og hjemmebrugere.

Information og træningsmaterialer til begyndere elektrikere.

Cases, eksempler og tekniske løsninger, anmeldelser af interessante elektriske innovationer.

Alle oplysninger om Electric Info er til orientering og uddannelsesmæssige formål. Administrationen af ​​dette websted er ikke ansvarlig for brugen af ​​disse oplysninger. Webstedet kan indeholde materialer 12+

Udskrivning af materialer er forbudt.

Kabelføring og hængende loft - hvad skal jeg se efter?

Strækloft løser øjeblikkeligt mange problemer - justering af loftet er ikke påkrævet, udseendet bliver mere end ros, og ledninger er lettere at opløse på en åben måde. Fordelene er indlysende. Men i nogle tilfælde er der alvorlige problemer, og de er som regel forbundet med, at ledningerne under spændingsloftet skal betjenes eller udføres forkert.

De hyppigste problemer

Ofte, når du installerer nye stræklofter, er ledningerne ikke givet behørigt opmærksomhed - det kan simpelthen glemmes. Og så begynder problemerne. Den enkleste er den ukorrekt placerede baguette. Ofte lægger installatørerne af sådanne strukturer ikke vægt på, at den monterede installationsprofil krydser forbindelseskassen på væggen. Dette er en grov fejltagelse.

Ikke mindre ofte har installatører af sådanne belægninger simpelthen ikke det nødvendige udstyr i deres arbejde. Dette gælder for den skjulte ledningsdetektor. Boring i væg eller loft uden først at kontrollere skjulte ledninger, kan installatøren beskadige eksisterende ledninger.

Ikke mindre ofte kan du se, hvordan kabling af kabler på loftet udføres uden at lægge dem i specielle bølgepapirør. En sådan installation er kun tilladt i tilfælde af installation af et lavspændingskredsløb med en tilsluttet transformator. Spændingen i denne udførelsesform overstiger ikke 24 volt og vil ikke forårsage brand eller brand. I andre tilfælde, installationen med brug af korrugeringer.

Den mest almindelige fejl, der dog er allestedsnærværende, er behovet for at opretholde de eksisterende elektriske ledninger efter installationen af ​​loftet. I dette tilfælde skal lærredet demonteres. Nå, hvis alle omkostningerne ved delvis fjernelse af lærredet, som ikke er for dyrt. Men hvis du har brug for mere alvorlig indblanding i den eksisterende ordning - for eksempel at udskifte alle kabler, bliver problemet ret betydeligt.

Korrekt installation

For at undgå alle disse problemer må du bare følge nogle regler, og alt bliver meget lettere.

Før du installerer strækloftet, skal du lave en plan for placeringen af ​​alle apparater og enheder, som skal tilsluttes elnettet. En sådan plan vil bidrage til at undgå fejl, når du lægger ledningerne og ikke vil lade dig glemme alle de nødvendige forbindelsespunkter.

For at montere alle elementer i det fremtidige elektriske kredsløb er det nødvendigt strengt i overensstemmelse med kravene til brandsikkerhed. Undlad at overskride kravene til montering af spændeklude i forhold til de afstande, der kræves til forsænket armaturer.

Hvis instruktionen siger, at 15 centimeter fra strækloftets plan til basispladen er nødvendig, skal denne afstand ikke reduceres for at passe til æstetik. Det er bedre at vælge en anden lampe, der kræver mindre ledig plads.

Alle ledninger skal fortyndes med en lille teknologisk reserve. Dette vil gøre det nemmere for forbrugerne at forbinde og yderligere vedligeholdelse bliver lettere. Der skulle være en ledningsmargen.

Bølgepapet bør ikke sænke. For at fjerne sagging er det nødvendigt at forudinstallere fastgørelseselementerne til ledninger. I de fleste tilfælde bruger håndværkere specielle plastikklip. Du kan også bruge en dowel med en klemme til at reparere kablerne.

De vigtigste forbrugere, som installationen af ​​kabler på loftet er lamper. De skal vælges til en bestemt type spændingsstof. PVC-belægninger kræver mindre kraftig belysning. Det forkerte valg af armaturkraft kan få filmen til at smelte.

Den bedste mulighed for lofter er altid LED-lamper. De vil ikke smelte stoffet, og installationen kræver ingen specialkompetence elektriker. Ægte ledninger er stadig bedre at betro en professionel. Før transformatorenheden vil den have alle de samme spændinger på 220 volt som resten af ​​ledningerne i lejligheden.

Ledninger må ikke skæres. Hvis dette ikke kan undgås af en eller anden grund, er det nødvendigt at yde ekstra beskyttelse mod kortslutninger ved krydsene. Og du skal forsøge at minimere deres antal.

For at gøre det nemmere at forstå alle de finesser og nuancer, hvor ledningerne er gjort under strækloftet, kan du se følgende video.

Se også:

 • Hvad skal jeg kigge efter, når jeg installerer ledninger i loftet?
 • Typer af installation ledninger på et træloft
 • Montering i plastloftlyset
 • Valg af lamper til lofter
 • Stræk loftvæg - installation
 • Hvordan beregnes det nødvendige antal armaturer til et strækloft?

Sådan udføres elektriske ledninger under spændingsloftet: ekspertrådgivning

Stretch Loft - et unikt design, som nu findes i ethvert interiør. Det er kendetegnet ved nem installation og æstetisk design. Om ønsket kan strukturen monteres uafhængigt og spare penge til personlige formål. Når selvinstallation er vigtig for at handle på algoritmen og lytte til anbefalinger fra eksperter.

Et hyppigt problem er at foretage kommunikation under et ophængt loft. Det er nemt at gøre dette, men det anbefales at handle omhyggeligt. Om nødvendigt kan du bede om hjælp fra fagfolk, der vil gøre alt pålideligt og på kort tid.

Hvordan er det forberedende arbejde?

Det første trin er det rigtige forberedelse til elektriske ledninger, som ligger direkte under strækloftet. Tjek nogle af reglerne:

 1. Elektriske ledninger er placeret i forbindelseskassen eller i hovedpanelet.
 2. I henhold til etablerede standarder skal du vælge tværsnit og mærkning af et bestemt kabel.
 3. Valg af den rigtige placering af enheder.
 4. Metoden til lægning afhænger direkte af specifikationerne for en bestemt genstand og grundlæggende data.

Funktioner monteringsarmaturer i loftet

Hvis du vælger det foretrukne sted, hvor skærmen er placeret, skal du vælge det passende kabel. Tværsnittet vælges af den aktuelle belastning for at sikre udstyrets kvalitet. Ifølge standarderne skal kablet opfylde egenskaberne ved lægning af skjult og udendørs type.

Placeringen af ​​elektrisk udstyr bestemmer typen af ​​pakning. Dette er vigtigt for at udføre strømforsyningen korrekt. Hvis skjult ledninger ikke er muligt, er der behov for at udføre udendørs installation direkte på loftet.

Layering af den ydre type er af flere typer. Der er følgende muligheder:

 1. Plast eller metal ærmer.
 2. Stålrør.
 3. Varianter af elektrisk plast.
 4. Kabelkanaler.
 5. Organisation direkte på beslag og isolatorer.

Alle indkvarteringsmuligheder kan bruges. Det specifikke valg er bestemt ud fra type og type af rum.

Hvad så loftet ud, før installationen fungerer og efter strækning af lærredet

Liggende på overfladen af ​​træ

Ledninger afhænger af overfladens overflade. Der er mange muligheder. En af de mest populære er træoverfladen. Det er oftest kombineret med stålaggregater. Diameter og længde bestemmes afhængigt af selve kabelens diameter. Om nødvendigt kan flere kabler placeres i hvert rør.

Advarsel! Konstruktionen af ​​forbindelsesbokse skal overholde klasse IP65. Metalet anvendes fortrinsvis ikke som et materiale.

Under arbejdet med distributionskasser. Ikke-brændbare typer anvendes som materiale. Derudover bruges isoleringsmaterialer til at forhindre kablet i at røre kassens vægge. Der er ingen forskel for lukkede og udendørs ledninger.

Installationen udføres i overensstemmelse med algoritmen:

 1. Markup er færdig. Det bestemmes af længden af ​​sporet.
 2. Passager og distributionskasser installeres på den producerede markering.
 3. Skær materialet til den ønskede længde. Fix elementer på overfladen af ​​strukturen ved svejsning.
 4. Et vigtigt punkt - implementeringen af ​​alle retningsændringer vinkelret i overensstemmelse med selve boksen.
 5. Kabel trække interval, anvende en ekstra broach. I enderne skal du mindst 20-25 cm drage af konklusionerne.
 6. Kabelledere er fastgjort i kasser ved hjælp af lodning eller svejsning. Derefter isoleres de.
 7. Grounded.
 8. Udfør integritetskontrollen af ​​den oprettede struktur.

Elektrisk installation

Metaloverflade og installationsfunktioner

Metaloverfladen er ikke mindre. I dette tilfælde er det vigtigt at overholde kravene i forskrifterne. Dette skyldes høj elektrisk ledningsevne. Derfor, som et materiale til rør bør bruge elektrisk plastik. Det svarer til kategori af lokaler og driftsbetingelser.

Distributionsboksen skal passe til de valgte elementer, så materialet er valgt det samme. I visse tilfælde tillader reglerne ikke at vælge elektrisk plastik. Alternativt kan et stålrør anvendes.

Installation er ikke kompliceret. Hun foreslår følgende trin:

 1. Mærkning til kabellægning.
 2. Udfører installationen af ​​kasser.
 3. Udførelse af skæring af rørledningen og fastgørelse på et strækloft. Bonding elementer sammen.
 4. Den fastgøres ved hjælp af et bølgepapir i en ret vinkel, udfører nedstigninger, svinger og klatrer.
 5. Træk kablet, bringe enderne og forlader dem mindst 20-25 cm lang.
 6. Lodning: svejsning eller lodning, og efterfølgende isolering af elektriske ledninger.
 7. Kontroller for at sikre integriteten af ​​elektriske ledninger.

Billeder af installationsfunktionerne af lamper og ledninger

Forstærket betonoverflade og hovedtræk

I gamle bygninger er der også armerede betonoverflader. Belysning ledninger er monteret i dem. Derfor foretrækkes gulvplader. I moderne nye bygninger hentes rørledningen imidlertid op, og kasserne lægges direkte på plads. Først efter dette er en fyld.

Hvis huset bruger armeret betonplader, installeres ledninger gennem kanalerne. Dette er akavet. Problemet kan vedrøre tilstedeværelsen af ​​restbeton. De gør kablet trækker svært. Derfor er det vigtigt at kontrollere muligheden for at bruge denne installationsmetode.

Skjulte ledninger: anbefalinger til implementering

Skjulte ledninger betragtes som mere populære end eksterne. Det er monteret uafhængigt, hvilket eliminerer behovet for at ringe til en elektriker. Det første du skal gøre er at markere. Dette bestemmer placeringen af ​​kablet og ruten. Herefter udføres installationen af ​​distributions- og passagekasser.

Det næste trin er skjult installation af rør. Rørledningen er fastgjort på strækloftet, der forbinder systemets elementer.

Advarsel! I slutningen af ​​rørledningen udføres konklusioner. Deres længde når 20-25 cm. De er nyttige for efterfølgende at udføre aflodning af høj kvalitet.

Billede af installationen af ​​ledninger under selve loftet

Under tilspændingen udføres retningsændringer, så de er vinkelret på kassen. Hvis rørmaterialet bliver plast eller stål, skal du følge anbefalingerne fra eksperter. Kablerne selv er strakt interval fra en boks til en anden.

Det næste trin er lodning eller svejsning af kablerne. Tilslutningen af ​​kablerne foregår direkte i kasserne, så de er isoleret. Afslutningsvis er grundlæggelsen lavet. Efter det skal du sørge for, at ledningerne er korrekte og kontrollerer integriteten. Desuden tage hensyn til placeringen af ​​lamper. Se videoen, hvis det ønskes.

Installation af eksterne ledninger

Du kan selv udføre udendørs ledninger til loftet. Installation ligner den skjulte type, men du skal tage højde for visse anbefalinger. Lay kabel på loftet skal laves langs kanalerne. Strukturelle konstruktioner udføres langs selve pladerne. Krydskæring skal udelukkes. Fra væggen falder man normalt ved 50-70 mm. Sporene selv er lavet i længden med 20 mm. De samme krav svarer til installationen af ​​lamper. Efter montering af kablet skal du efterlade 40 cm til fastgørelse af ledningerne. Afslutningsvis er det vigtigt at udføre en integritetskontrol.

Foto klar stræk loft i interiøret

Nu ved du, hvordan du skal gøre ledninger af enhver art og fortynde det efter typen af ​​overflade, rørledningsmaterialer og rumkategori. En god hjælper i denne forretning vil være videoen. Det illustrerer alle faser af arbejdet, herunder installation af lamper i loftet. Resultatet vil behageligt overraske dig. Dit loft vil omdanne og tilføje æstetik til interiøret.

Kabelføring og hængende loft - hvad skal jeg se efter?

Strækloft løser øjeblikkeligt mange problemer - justering af loftet er ikke påkrævet, udseendet bliver mere end ros, og ledninger er lettere at opløse på en åben måde. Fordelene er indlysende. Men i nogle tilfælde er der alvorlige problemer, og de er som regel forbundet med, at ledningerne under spændingsloftet skal betjenes eller udføres forkert.

De hyppigste problemer

Ofte, når du installerer nye stræklofter, er ledningerne ikke givet behørigt opmærksomhed - det kan simpelthen glemmes. Og så begynder problemerne. Den enkleste er den ukorrekt placerede baguette. Ofte lægger installatørerne af sådanne strukturer ikke vægt på, at den monterede installationsprofil krydser forbindelseskassen på væggen. Dette er en grov fejltagelse.

Ikke mindre ofte har installatører af sådanne belægninger simpelthen ikke det nødvendige udstyr i deres arbejde. Dette gælder for den skjulte ledningsdetektor. Boring i væg eller loft uden først at kontrollere skjulte ledninger, kan installatøren beskadige eksisterende ledninger.

Ikke mindre ofte kan du se, hvordan kabling af kabler på loftet udføres uden at lægge dem i specielle bølgepapirør. En sådan installation er kun tilladt i tilfælde af installation af et lavspændingskredsløb med en tilsluttet transformator. Spændingen i denne udførelsesform overstiger ikke 24 volt og vil ikke forårsage brand eller brand. I andre tilfælde, installationen med brug af korrugeringer.

Den mest almindelige fejl, der dog er allestedsnærværende, er behovet for at opretholde de eksisterende elektriske ledninger efter installationen af ​​loftet. I dette tilfælde skal lærredet demonteres. Nå, hvis alle omkostningerne ved delvis fjernelse af lærredet, som ikke er for dyrt. Men hvis du har brug for mere alvorlig indblanding i den eksisterende ordning - for eksempel at udskifte alle kabler, bliver problemet ret betydeligt.

Korrekt installation

For at undgå alle disse problemer må du bare følge nogle regler, og alt bliver meget lettere.

Før du installerer strækloftet, skal du lave en plan for placeringen af ​​alle apparater og enheder, som skal tilsluttes elnettet. En sådan plan vil bidrage til at undgå fejl, når du lægger ledningerne og ikke vil lade dig glemme alle de nødvendige forbindelsespunkter.

For at montere alle elementer i det fremtidige elektriske kredsløb er det nødvendigt strengt i overensstemmelse med kravene til brandsikkerhed. Undlad at overskride kravene til montering af spændeklude i forhold til de afstande, der kræves til forsænket armaturer.

Hvis instruktionen siger, at 15 centimeter fra strækloftets plan til basispladen er nødvendig, skal denne afstand ikke reduceres for at passe til æstetik. Det er bedre at vælge en anden lampe, der kræver mindre ledig plads.

Alle ledninger skal fortyndes med en lille teknologisk reserve. Dette vil gøre det nemmere for forbrugerne at forbinde og yderligere vedligeholdelse bliver lettere. Der skulle være en ledningsmargen.

Bølgepapet bør ikke sænke. For at fjerne sagging er det nødvendigt at forudinstallere fastgørelseselementerne til ledninger. I de fleste tilfælde bruger håndværkere specielle plastikklip. Du kan også bruge en dowel med en klemme til at reparere kablerne.

De vigtigste forbrugere, som installationen af ​​kabler på loftet er lamper. De skal vælges til en bestemt type spændingsstof. PVC-belægninger kræver mindre kraftig belysning. Det forkerte valg af armaturkraft kan få filmen til at smelte.

Den bedste mulighed for lofter er altid LED-lamper. De vil ikke smelte stoffet, og installationen kræver ingen specialkompetence elektriker. Ægte ledninger er stadig bedre at betro en professionel. Før transformatorenheden vil den have alle de samme spændinger på 220 volt som resten af ​​ledningerne i lejligheden.

Ledninger må ikke skæres. Hvis dette ikke kan undgås af en eller anden grund, er det nødvendigt at yde ekstra beskyttelse mod kortslutninger ved krydsene. Og du skal forsøge at minimere deres antal.

For at gøre det nemmere at forstå alle de finesser og nuancer, hvor ledningerne er gjort under strækloftet, kan du se følgende video.