Kabelføring under gipsvæg: Placering af ledninger i væg, kasse og loft

Ved plettering af vægge med gipsplader kan plader monteres på en ramme eller blot limes til vægge. Afhængigt af den valgte løsning kan ledningerne under gipspladen lægges på forskellige måder, som du vil lære om senere.

Hvis gipspladen er monteret på rammen, er der nok plads til kabelføring. Det kræver ikke shtenbing af væggene, hvilket er en støjende, støvet og tidskrævende operation. Ramgipspladedesignet har i dette tilfælde følgende fordele:

 • ingen specielle værktøjer nødvendige
 • skjult kommunikation;
 • nem installationskabel med beslag.

Hvis der ikke er behov for lyd- og lydisolering, er uregelmæssighederne på væggene ikke for store, og i øvrigt vil du ikke miste det nyttige rum, som rammen vil spise, du kan bare holde arkene på væggene. I dette tilfælde lægges de elektriske ledninger på samme måde som under et lag af gips: det er nødvendigt at barbere væggene og lægge de skjulte ledninger inde.

Installation af elektriske ledninger i gips

Overvej rækkefølgen af ​​installation af elektriske ledninger i de mest almindelige tilfælde, når gipsvæg er installeret på rammen.

For sikker installation af skjulte ledninger under gipsvæggen kræves en korrugeret slange. Hvis du også strækker kablet gennem korrugeringen, bliver det lettere at udskifte det, når det fejler.

Forberedende arbejde

Før installationen er du nødt til at forberede de nødvendige materialer og værktøjer, og derefter lave nogle manipuleringer med kablet og korrugeringen.

Materialer til installation:

 • korrugeret slange;
 • kabel;
 • klip;
 • plug;
 • klemme til at forbinde ledningernes ender
 • forbindelsesbokse, gipsplader podrozetniki, kontakter, stikkontakter.

Kabel til elektriske ledninger skal anvendes ubrændbart ved mærkning af VVGng. Hvis du tager typen af ​​dobbeltisolering VVGngLS, er korrugeret brug ikke nødvendig.

Fra værktøjerne skal du bruge en slag, boremaskine, skruetrækker.

Før installationen strammes kablet i et korrugeret rør.

 1. Korrugeringen og kablet måles, hvorefter de skæres til den ønskede længde.
 2. Ledningen inde i korrugeringerne snoet rundt om kablet og indpakket med elektrisk tape.
 3. Den frie ende af ledningen er fastgjort til et fast objekt, hvorefter en broach er lavet: korrugeringen strækkes langs hele længden, hvorefter den sættes på kablet.

Ledningerne udføres efter installation af rammen under gipsvæggen.

Installationsprocedure

Ledningerne udføres i følgende rækkefølge:

 • En pakning er udformet med markeringer på bundvæggen af ​​sporet og tilbehørets placering. Kablet lægges kun lodret og vandret. Overholdelse af denne regel vil medvirke til nemt at bestemme dens placering under dækslet - overfor udgange med kontakter.
 • Huller bores i væggene, den første - i en højde på 20 cm fra gulvet, følgende - i 40 cm intervaller. Klip er fastgjort til dowels i dem. Fastgøring af slangen forhindrer det i at sænke.
 • På klipperne er monteret korrugering med et kabel strækket gennem det. Hun går for profiler. Hvis de er placeret tæt på væggen, ledes kablet gennem rammens huller, der skal skæres. Det korrugerede rør er placeret i en afstand fra skruerne, som kan gennembore kablet. Hvis de skarpe ender går tæt på ledningen, skal de afbrydes.
 • Distributionskasser er monteret på vægge eller loft med dowels. Det er bedre at installere dem i gips senere, samtidig med stikkontakter og kontakter.

Efter ledningens afslutning monteres profiler på gipspladerne.

Placering af kontakter og stikkontakter

Under stikkontakterne og kontakterne på gipsvæg monteret podrozetniki specielt designet til ham. De er lavet af selvslukkende plastik.

 • Huller med den ønskede diameter i arkene fremstilles ved anvendelse af en boremaskine med en krone.
 • Afskårne kanter skal behandles med en primer og en opløsning af kit. Styrken af ​​arket vil stige.
 • Enderne af kablerne føres til hullerne.
 • Podrozetnik indsættes og fastgøres i hullet med skruer med poter, hvorefter ledningerne trækkes ud gennem den. Det er ikke nødvendigt at stramme tæt: det er muligt at ødelægge skrøbeligt materiale af basis eller plast.
 • Stikkontakter og kontakter sættes i og tilsluttes efter gipspladens færdiggørelse.

Distributionskasser er også nemme at installere i gips. Så ledningerne er tilgængelige udefra.

Funktioner af elektriske ledninger på badeværelset

I våde rum er ledninger i gipsvæg konstruktioner forskellige fra de sædvanlige. Det forstyrrer ikke høringen af ​​en autoriseret elektriker.

Følgende krav gælder for ledninger:

 • forbindelsesboks og afbryder monteret uden for rummet
 • stikkontakter er placeret ikke tættere end 65 cm fra vandkilden;
 • elektriske apparater vælges vandtæt type og jordforbundet;
 • linjen drives af en separat afbryder med en sikkerhedsanordning;
 • Jordforbindelsesbussen og de metalliske ledende elementer (opvarmet håndklædeskinner, rør, dræning, elektriske apparater) kombineres i et potentialeudligningssystem.

Placering af ledninger i et falskt loft

Metoden adskiller sig fra installationen indenfor vægkonstruktioner. For tilslutning til et enkelt armatur kabel leveres til den øverste kant af væggene. Huller er boret i loftgipspladerne, kablet indsættes i dem og skubbes til udgangen. Således kan den strækkes i flere meter.

Hvis udgangspunkterne er mange, udføres arbejdet efter installationen af ​​rammen og inden fastgørelsen af ​​gipsvæggen. Hvis loftet allerede er monteret, skal arkene fjernes.

Sekvensen af ​​værker vil være som følger:

 1. Et ledningsdiagram udformes, hvor alle distributionspunkter for elektriske elementer er markeret. Så er det i form af markering overføres til installationsstedet.
 2. Kablet kan lægges på væggene, men det er bedre at fastgøre med klip eller perforeret metalbånd til loftet. Så stiger han lodret til lamper, stikkontakter, kontakter.
 3. Det sidste trin er at forbinde ledningerne til de elektriske punkter gennem de installerede beholdere.

konklusion

Skjulte ledninger i gipsvæggen vil blive lagt succesfuldt, hvis korrekt udfører alle faser af installationen. Arbejdet er udført i forbindelse med den næste reparation. Ledningerne vil fungere i lang tid, hvis ordningen er blevet udarbejdet og beregnet, og komponenterne er valgt korrekt.

Hvordan leder ledningerne under gipsvæggen?

Funktioner af elektrisk arbejde

Eftersom en ramme af profiler, og skruer kan beskadige beskyttende PVC kabelkappe og forårsage en kortslutning leder er det nødvendigt at beskytte det korrugerede rør, som vil forhindre yderligere spredning af flammer for elektriske brande gipsplader.

Det første problem, som nybegyndere elektrikerne står over for, er at trække et kabel gennem en korrugering. Vi anbefaler straks at se et eksempel på video, hvor den enkleste teknologi til at trække ledningen gennem et bølgepap leveres:

Ud over korrugeringerne, når du installerer elektriske ledninger under gipsvæggen, kan du bruge rør eller specialkasser, men disse beskyttelsesmuligheder er ikke så bekvemme. Fordelen ved et bølgepap er, at det har et lille tværsnit og god elasticitet, derfor anbefaler vi at bruge den til elektrisk arbejde.

Wire pulling muligheder

Afhængigt af, hvordan ark GKL bliver fastgjort til væggen, vælges installationsmetoden. Til dato kan gipsvægge fastgøres til et specielt design af profilerne eller uden ramme, selvplantende plader på lim. Den anden mulighed bruges ekstremt sjældent, og kun hvis væggene i huset er næsten helt glatte. Ofte er det sædvanligt at fastgøre plader af gipsplader på en specielt forberedt ramme. Derfor vil installationsvejledningen til elektrisk ledningsføring under gipsvægge blive givet til denne mulighed.

Så du ved, hvordan du strækker tråden med dine egne hænder, hvis ark GKL sidder på limen, kortfattet forklare essensen af ​​elektrisk arbejde. Først skal du gøre støbning af væggene under ledningerne, og derefter fastgøre tråden i de forberedte riller og gips alle rillerne. Når opløsningen er tør, kan du begynde at montere arkene uden rammen. Selv overfladisk bekendt med denne installationsmulighed, kan du se, at i dette tilfælde at føre ledningerne under gipsvæggen vil være meget sværere.

Installationsvejledning

Så overvej hvordan man gør ledningerne til gipsvæg med egne hænder. Vi vil levere al teknologi i form af trinvise instruktioner med fotodemonstrationer, så materialet lettere kan opfattes.

Trin 1 - Forberedende arbejde

Til at begynde med er det nødvendigt at samle konstruktionen fra profiler, men skynd dig ikke for at sy rammen sammen med HL ark; dette vil ske i slutningen af ​​det elektriske arbejde. I forberedelsesfasen skal du bestemme, hvordan ledningerne skal udføres: på loftet eller på væggene. Hvis der opstilles et loftsloft eller strækloft i værelserne, er det lettere og klogere at køre ledningerne langs loftet og sænke dem til "elektriske punkter" på de rigtige steder (strengt lodret). Hvis kun væggene er gipsplader, og selve loftet er beton eller træ, skal tråden trækkes langs væggene på et niveau på 10-15 cm fra loftet. I betragtning af denne nyansering skal du udarbejde et elektrisk ledningsdiagram, som skal markere de nøjagtige placeringer af alle punkter: stikkontakter, kontakter, krydsekasser. Derefter skal du overføre ordningen til væggene, som vist på billedet nedenfor, og fortsæt til beregningen af ​​materialer og direkte til installationen.

Fra de materialer, du skal bruge:

 • Ledning af passende sektion. Det er bedre at bruge ikke-brændbart kabel VVGng, hvilket er velegnet, selvom du beslutter dig for at føre elektriske ledninger under gipsvæggen i et træhus med egne hænder. For at lære, hvordan du korrekt beregner kabletværsnittet for strøm og længde, skal du læse den relevante artikel.
 • Bølgepap, hvis tværsnit er valgt af tværsnittet af det valgte kabel.
 • Klemmer til fastgørelse af korrugeringer.
 • Dowel negle til montering af klip selv.
 • Koblingsbokse fremstillet af ikke brændbart materiale.
 • Stikkontakter og kontakter.
 • Særlig podrozetniki til gipsvæg.
 • WAGO klemmer til ledningsforbindelser.

Fra værktøjerne har du brug for en boremaskine med en speciel cutter til shlifeniya sheets GCR. Kutterens diameter skal være 65 mm, så podrozetniki satte pålideligt i rillerne.

Trin 2 - Installer afkrydsningsboksen

Det første skridt er at installere forbindelsesbokse i hvert rum på basis af det elektriske kredsløb. Det er ikke svært at gøre dette, det er nok at vedhæfte produkterne til væg eller loft med skruer, som vist på billedet nedenfor:

Trin 3 - Placering af ledninger

Når alle materialer og værktøjer er udarbejdet, kan du installere ledningerne under gipsvæggen med egne hænder. For at gøre dette skal du først rette klip på de markerede vægge. Afstanden mellem klipene skal være fra 30 til 40 cm. I stedet for klip kan du også bruge plastikklammer. I dette tilfælde vil installationen af ​​elektriske ledninger blive hurtigere, men der er en mulighed for, at korrugeringen vil blive beskadiget af de skarpe ender af metalprofilen. For at kunne trække et korrugeret rør gennem en ramme lavet af profiler, er det nødvendigt at bore huller med en passende diameter på forhånd eller simpelthen at købe en profil, hvor der allerede er specielle huller til installation af elektriske ledninger.

Alt hvad du skal gøre, når du installerer elektriske ledninger under gipsvæggen med egne hænder, er at forsigtigt lede kablet fra forbindelsesbokse til fremtidige udgange og kontakter. Det er ikke svært at gøre dette, det vigtigste er at huske hvor præcis slutningen af ​​den ekstraherede ledning vil være siden Den næste ting du skal gøre er at sy op muren med gips.

Trin 4 - Tilslutning af stikkontakter og kontakter

Nå, det sidste trin, når ledningerne er under ark GKL - installation og tilslutning af stikkontakter med kontakter med egne hænder. Du skal bruge en boremaskine med en speciel dyse til selvstændigt at gennembore hullerne i gipsvæggen til installation af emhætter i henhold til ordningen. Hvis du har beregnet alt korrekt, efter at arket er blevet brudt ned, er ledningstrådene på det rigtige sted. Installation af podrozetnikov i gips er ikke noget kompliceret. Først skal du skære huller i bunden til installation af elektriske ledninger, træk derefter ledningen ud og sæt stikket i den forberedte port (se billedet nedenfor). Der er skruer til højre og venstre, som du skal stramme, indtil specielle trykfødder fastgør sagen i stroben. Dernæst skal du tilslutte stikkontakter og kontakter, hvilket heller ikke forårsager problemer selv for en elektriker.

Vi gør opmærksom på, at det er bedre at installere lysafbrydere og stikkontakter, når alle reparationer er gennemført, så kittet ikke pletter den nye trim!

Hvad skal man gøre, hvis reparationen allerede er lavet

Nogle gange sker det, at GCR-arkene allerede er installeret, og der er behov for at tilføje en anden stikkontakt eller skifte under gipsvæggen. For ikke at nedbryde gipsen kan du gøre følgende:

 1. Tag en tråd med en tung møtrik.
 2. Lav en rund port på installationsstedet for den fremtidige stikkontakt / kontakt.
 3. Fra det blotte loft (hvis det endnu ikke beskytter gipset eller filmen ikke strækkes), sænkes en tråd over det nye greb. Møtrikken, der virker som en sænk, skal falde til niveauet af hullet.
 4. Til den øvre ende af kablet er fast kabel med elektrisk tape.
 5. Nedenfor strækker tråden til den elektriske leder kommer ud.

Alt er meget enkelt, så hvis der var behov for at skjule ledningerne under ark af GCR, anbefaler vi at bruge denne teknologi. Forresten, hvis du beslutter dig for at lave en gipspladepartition i huset, så for at lette installationen skal du først "sy" op en af ​​væggene med plader og derefter fortsætte med at lægge de elektriske ledninger!

Det er hele essensen af ​​elektrisk arbejde. Som du ser, er der intet svært, det vigtigste er at forsigtigt strække ledningen mellem profilerne. Vi håber at installationsanvisningerne til elektrisk ledningsføring under gipsvæggen med egne hænder var interessante og nyttige for dig!

Installation af skjulte elektriske ledninger under gips

Ved reparation eller færdiggørelse af vægge, bruges hyppigere plader af gipsvæg. Hvis vi kasserer en lille ulempe - reducerer størrelsen af ​​rummet på grund af tykkelsen af ​​materialet, er denne metode bedst egnet: det er ikke så besværligt at pleje væggene.

Hvis du beslutter dig for at vælge en sådan mulighed for efterbehandling, skal du vide, hvordan du korrekt lægger ledningerne under de falske vægge.

Der er 3 vigtigste måder at installere gipsplader på væggen, hver af dem involverer forskellige måder at organisere energiforsyning på.

 1. Klæbende plader på væggen med klæbende sammensætninger. Det adskiller sig lidt fra simpelt gips, men det er lidt lettere at lægge ledningen ind i væggen. Men installationen af ​​podrozetnikov i gipsvæg i denne sag - opgaven er mere kompliceret.
 2. Installation af gips på metalprofiler uden isoleringspakning. Kablet lægges i mellemrummet mellem bundvæggen og gipspladen.
 3. Installation af ark på profiler, men varmeisolering er lagt under gips. I dette tilfælde lægges kablerne på en særlig måde under hensyntagen til det valgte isoleringsmateriale.

I 2 og 3 tilfælde er installation af stikkontakter i gips ikke vanskeligt.

Der er en anden mulighed. Det er ikke-standard, men det forekommer ret ofte:

Værelset er allerede færdigt med gipsplader, det har en dekorativ belægning (maling, tapet), og der er et elnettet med stik og kontakter. Og du havde brug for at etablere nogle flere punkter af forbindelse (stik på 220 volt, lokalnetværk Ethernet, kabel til tv'et). Er det muligt at arbejde uden at beskadige finishlaget? Hvis du har en gipsplader fastgøringsordning - ikke noget problem.

Værktøj og materialer

Listen indeholder alle mulige tilbehør. Du kan reducere deres antal, samtidig med at du sikrer overordnet brand og elektrisk sikkerhed.

 • Korrugeringskabellægning. Det er ønskeligt at montere mellem gipspladen og bundvæggen. Kan være plast eller metal. Sidstnævnte bruges, hvis isoleringen er lavet af et materiale, som understøtter forbrænding.
 • I stedet for en korrugering kan du bruge en kabelboks, men det er overkill, hvad angår omkostninger.
 • Strømkabel Når der lægges i korrugeringen, er et lag isolering tilladt, hvis ledningerne er uden korrugering - isoleringen skal være tre-lags.
 • Når den er monteret i bundvæggen (shtroblenie) - er dobbelt isolering tilstrækkelig.
 • Grounding kabel, for at skabe et ekstra potentielt udligningssystem. Profiler under gips skal jordes.
 • Tilbehør til fastgørelse af kablet (korrugering): klip, plastbøsninger til huller i profilen, slips.
 • Installationsbokse til gipsvæg eller konventionelle installationsbokse, hvis gipspladen limes til væggen.
 • Enhed til fremstilling af huller i profil og gipsvæg - den såkaldte "ballerina" eller krone. Selvfølgelig en boremaskine.

Funktioner ved installation af ledninger til HL

Der er ingen universel metode, så vi vil overveje teknologien, afhængigt af metoden til lægning af ark. Installation af elektriske ledninger til gipsvæg begynder med en detaljeret plan. På væggen påføres den foreslåede placering GKL under hensyntagen til leddene og mulig brug af monteringsskruer. Installationspunkterne på udløb og afbrydere skal planlægges i en afstand på mindst 20 cm fra arkets kant. De samme krav gælder for metalprofiler. Profilmonteringslinjer beregnes også under hensyntagen til kabelinstallationen.

Derefter foretages målinger, og planen overføres til papiret. Efter installation af gipsplader, behøver du ikke at søge efter alle meddelelser tilfældigt.

Gipsvæg er limet til væggen

Da denne metode ikke er meget forskellig fra almindeligt gips, er kabellægning ens. I væggene lavede shtroby. Dybden af ​​fligen kan være mindre end med gips, men der skal være et lag af kitt mindst 5 mm mellem kabelkappen og gipspladens inderside. Det er uønsket at lægge ark direkte på ledningerne. Gipsvæggen er mindre holdbar, i sammenligning med gips er der risiko for mekanisk beskadigelse af kablet.

Dernæst skal du vælge metoden til installation podozetnikov i gips.

 • Hvis kassen er fastgjort på arket, laves der en dybde i bundvæggen med en diameter på mindst 2 cm i diameter. I dette tilfælde er der ingen problemer med kabelføring: Dette gøres for ikke at beskadige ledningen, når der bores et hul i gipspladen.

Hullet laves omhyggeligt, så snart cirklen er adskilt fra pladen, stopper borehullet. Den ledige ende af kablet indsættes i boksens åbning, undersiden er fastgjort i gipsvæggen.

Det er vigtigt! Ved limning af gipsvæggen på væggen er det nødvendigt at sikre, at der ikke er monteringslimmer (gips) inden for en radius på 20 cm fra midten af ​​hullet inden for boxinstallationen.

Ellers vil de teknologiske riller til monteringsskruerne blive forsynet, og du vil ikke være i stand til at fastgøre kassen.

 • Ved brug af konventionelle monteringsbokse (til alabaster) er teknologien ens. Kun hullet i gipspladen er boret i forvejen, på markeringen. Diameteren er 10-15 mm større end bundpladens størrelse. Kablet lægges som normalt med en margen for tilslutning. Før du monterer arket, omkring dæmpningen i bundvæggen, anbring en lim på gipsvæggen. Efter installation af gipspladen fjernes overskydende gips, hullet er monolitisk, uden mellemrum mellem væggen og gipsvæggen.

Hvorefter boksen sidder på alabaster, som i den sædvanlige gipsvæg.

Boring af huller under æskerne med en forsænkning i bundvæggen, efter limning af gipsvæggen er uønsket. Med en sandsynlighed på 100% beskadiger du det forberedte kabel.

Gipsvæg er monteret på metalprofiler uden isolering

I dette tilfælde lægges ledningerne i tilfældig rækkefølge mellem gipsvæggen og væggen.

Huller er lavet i metalprofilen. Kanterne skal behandles med sandpapir for ikke at beskadige isoleringen. Så trækkes kablet i overensstemmelse med det forberedte mønster.

Uanset om kablet er lagt i tre-lags isolering, eller det er i korrugeringen, er det tilrådeligt at installere buske i hullerne, når de trækker gennem profilen. Fra kan være lavet af polypropylen rørskrot.

Det er vigtigt! Krydsningslinjerne for kablet og profilen skal anvendes på ordningen. Selvskærende skruer, der skrues ind i gipsvæggen, bør ikke placeres tættere end 10 cm fra kablet.

Ellers kan skruen komme ind i kablet og forårsage kortslutning. Eller en fase kan komme ind i hele profilrammen gennem en skrue (endnu et argument til fordel for profiljording).

Af samme årsag skal ledningerne under gipset placeres så vidt muligt fra gipsvæggen.

Installation af stikkontakter i gipsvæg udføres på den sædvanlige måde.

Sikkerhedsforanstaltningerne er enkle: Før installation af pladerne skal ledningerne flyttes væk fra stedet for det tilsigtede borehul. Så er det let at finde gennem hullet under kassen.

En anden måde at lægge kablet på er at fastgøre den til støttevæggen med klip. I dette tilfælde kan du rette profilen på væggen med teknologiske huller, gennem hvilke ledningen vil passere. Sandsynligheden for skade i dette tilfælde er minimal. Selvfølgelig skal alle profilbrudene mærkes på markeringen for ikke at dreje skruerne ind i hulrummet.

Den lodrette installation er endnu enklere: kablet er fastgjort til profilen med clips eller nylonbinder.

Isolering mellem gipspladen og bundvæggen

Installationsteknologien er den samme som i det foregående tilfælde, men med obligatorisk overholdelse af brandsikkerhedsforanstaltninger. Hvis der anvendes mineraluld eller andet ubrændbart materiale som isoleringsmateriale, er der ingen yderligere krav. Kun isolering passer fint rundt om kablet. Hvis materialet er brændbart, placeres kablet i en korrugering af metal eller plast, der ikke understøtter forbrænding. Installationen af ​​ærmerne er ønskelig som i foregående afsnit.

De samme regler gælder, når du lægger kablet bag gipsvæggen i et træhus. Elektriske installationsregler indeholder også bestemmelser om lægning af stålrør, som ledningerne er indsat i.

Sandwich: væg - lim - isolering - lim - gipsvæg

Ved anvendelse af stiv isolering, som selv er et strukturelt materiale, er det ikke nødvendigt med en metalprofil. I dette tilfælde udføres installationen af ​​ledninger i gipsvæg på støttemuren. Isolering er limet med et luftgab, eller kanaler til ledninger skæres i den.

Ark limes oven på isoleringsmaterialet. Hvis tykkelsen af ​​sandwichen tillader det, installeres podrozetnikov i gipsvæg med montering på støttevæggen.

Bestilling af ekstra ledninger til den færdige finish GKL

Hvordan strækker du ledningen og installeres under det monterede gipsplader? Det hele afhænger af, hvad der ligger mellem væggen og arkene.

 • Hvis gipsvæggen limes til væggen, skal du skære gennem den rene overflade og lave overfladiske riller. I dette tilfælde er det nødvendigt at gendanne ansigtslaget (male eller lim tapetstrimlen).
 • Når den er monteret på en profil - forklares opgaven. Selvfølgelig skal du kende layoutet af metalstyrene. For ikke at ødelægge den øverste del af væggen, kan strømkablet bringes underfra, fra under bundpladen. For det første bores et hul til bundpladen. Derefter fastlægges kabelføringsstedet ved plumb line (skørtpladen på dette sted er midlertidigt demonteret). I et forberedt hul sænkes et reb med en lodret linie, som trækkes ud af det nederste hul til kabelindgang. Ledningen er fastgjort til rebet og trukket til toppen.

Derefter - den sædvanlige ordning: installation af boksen på nogen måde. Indgangskablet trækkes under bundkortet til distributionsbrættet.

 • Hvis der er en blød isolering mellem gipspladen og væggen - i stedet for et reb, kan du bruge ståltråd (som forbliver efter installationen af ​​korrugeringerne). Denne metode virker ikke med stive isoleringsplader.

På grund af den ukontrollerede position af kablet under FCL anbefales det at bruge en korrugering. I ekstreme tilfælde isoleres tråden med tre lag.

Efter yderligere ledninger skal du sørge for at ændre den eksisterende strømforsyningssystem. Ellers vil du under reparationen beskadige det nye kabel.

Lægning af kabel i gipsvæg: funktioner, arbejdsordre

Under eftersyn foretages der normalt udskiftning af alle elementer, herunder ledninger. Det afhænger af elektriske apparaters arbejde, og i dag er der mange i hvert hjem. For at rette ledningerne korrekt skal du tage højde for visse nuancer, for eksempel hvordan man trækker konklusioner for tilslutning af stikkontakter i gipsvæggen.

Overvej funktionerne og rækkefølgen af ​​sådant arbejde.

beskyttelse

I moderne produktion til fremstilling af elektriske ledninger anvendes hovedsagelig kobber. Den færdige ledning er anbragt i en isolerende kappe.

For ikke at beskadige den under ledning af ledningen på en metalramme eller selvlukkende skruer til profilen, skal ledningen placeres i en speciel beskyttelseskappe.

I dette tilfælde forstyrrer håndsættet ikke installationen og forhindrer beskadigelse af kablet, hvilket gør det muligt at undgå kortslutning. En sådan kappe kan også beskytte ledningen fra små gnavere, hvilket er særlig vigtigt i nogle husholdninger.

Også til disse formål anvendes der undertiden PVC (PVC) rør eller specielle hule kabler af plast. De er ikke så bekvemme ved montering, de er vanskelige at lægge i svære at nå frem til.

Lægning og ledninger

Metoden til ledningsføring afhænger af, hvordan gipspladens finish er monteret. Metoden uden at installere rammen bruges ganske sjældent. I dette tilfælde er det nødvendigt at male ned over hovedvæggen og placere ledningen i den. For steder, hvor koblings- og omstillingsanlæg skal installeres, skal der også fremstilles huller. Derefter fastgøres kablet til væggen med specielle klemmer.

Ved rammemetoden for gipspladerplader kan ledninger under den udføres på væggen (som i den ovenfor beskrevne variant) eller direkte ved bunden af ​​målingen ved hjælp af rammestativene i form af en kabelunderstøtning. For at gøre dette kan du købe specielle lameller, hvor der er klare punkter til udstationering. Fastgøring i dette tilfælde sker ofte med en plastikbinderie.

Du kan også bore huller i vandrette profiler til rackprofiler. Ofte lægges ledningerne ved hjælp af en rammebase.

Udstationering under gips fra metalprofil

Den første ting, der skal gøres før arbejdet påbegyndes, er at planlægge layoutet af alle indgange og udgange til fastgørelsespunkterne på stikkontakter og kontakter. Sørg også for at planlægge, hvor og hvordan elektriske linjer vil blive lagt. Brug to metoder: ledninger i loftet og langs væggene. Valg af metode afhænger af om loftet overlapper eller ej.

Hvis du har installeret et suspenderet eller nedhængt loft af gipsplader, skal linjen lægges inden i loftet. I tilfælde af fravær er ledningerne gjort på væggene, mens kablet lægges vandret, er afstanden fra loftet 150 mm.

Først er rammen lavet af en metalprofil ved hjælp af standardmetoden. På de nødvendige steder er installerede lameller med specielle huller til kablet (hvis sådanne blev købt).

For at gøre det meget nemmere at arbejde, anbefales det at anvende layoutschemaet for elektriske kabelledninger samt omskiftere, stikkontakter og distributionsplader til overflade af loft eller vægge. Så du savner ikke noget.

I næste trin er det nødvendigt at fastsætte fordelingspanelerne i hvert rum. For at fastgøre dem på væggen, kan du bruge de mest almindelige dowels eller skruer til gips.

I næste trin lægges kraftledninger. Til en gang fastgøres klemmer eller klip langs hele længden med skruer, som fastgør kablet, der tidligere er indesluttet i korrugeringen. Fastgørelsesbånd kan også bruges som fastgørelsesmateriale.

I rammen skal stativer bore huller. Gennem dem vil blive strakt vandret kabel.

Sørg for at drage konklusioner for tilslutning af stikkontakter og kontakter. Stikkontakter er som regel anbragt i en højde på ca. 300 mm fra gulvet og omskifter - 800 mm. Det anbefales at lave mærker på gulvet i nærheden af ​​det sted, hvor de vil blive placeret, så de senere nemt kan findes under gipsvæggen.

Efter færdiggørelsen er ledningsrammen beklædt. Så kan du begynde at bore hullerne til de briller, som stikkene er installeret i.

Montering af ledninger på væggen

Denne metode anvendes, hvis gipsvæggen er monteret på klæbemidlet fra gips til installation uden brug af en ramme. I dette tilfælde vil rummet under polstring være lille, så ledninger og stikkontakter skal være forsænket i væggen. Til dette gøres huller til ledninger i væggen.

Gouging er skæring af langsgående riller (riller) på overfladen. For at gøre dette kan du bruge de mest forskellige håndværktøjer: mejsel, hammer eller mejsel. Dette kan også gøres ved hjælp af en kværn, vægudstødning eller perforator.

For en mere hensigtsmæssig strækning er det nødvendigt, som i ramversionen, at først overføre hele ledningsdiagrammet til loftet og væggene, hvorefter du kan begynde at flise overfladerne. Når man arbejder med beton, skumbeton eller mursten, er det bedre at først lave langsgående snit (kanaler, som det er nødvendigt at udføre gouging).

Langs de markeringer, der er lavet, er linjerne brudt ned for ledninger. På samme tid er der lavet udsparinger af den tilsvarende diameter på steder, hvor stikkontakter, kontakter og distributører er installeret. Hvis huset er træ, så er det bedre at lave sådanne riller med mejsel. Efter at hovedlinierne er brudt, er der monteret forbindelsesbokse, og det forudvalgte kabel lægges langs linjer i et korrugeret rør og sikrer det med plastikklip.

Efter færdiggørelsen af ​​ledninger begynder at montere gipsvæggen. Det er nødvendigt at tage hensyn til de anbragte kabler, så de ikke beskadiger ledningen med selvlukkende skruer. Når du har færdiggjort installationen af ​​gipsvæg på de steder, hvor kontakterne og stikkontakterne er installeret, skal du bore huller med en passende diameter og installere stikket, og lade ledningsterminalerne stå uden for yderligere tilslutninger.

Alle elektriske tilslutninger skal udføres inden sidste afslutning. Dette er nødvendigt, så det er muligt at ændre ledningerne uden at ødelægge den endelige udsmykning af rummets vægge.

Funktioner af ledninger på badeværelset

Gennemførelsen af ​​ledninger i rum med høj luftfugtighed, som omfatter et badeværelse, har sine egne egenskaber. Dette skyldes, at våde overflader er en fremragende leder, en elektrisk strøm kan passere gennem dem.

Dette forårsager de særlige ledningskrav:

 • Elektrisk afbryder og forbindelsesboks skal installeres uden for rummet (badeværelse).
 • Installation af stikkontakter udføres ikke tættere end 65 cm fra vandrør.
 • Indendørs vandtætte apparater skal være forsigtigt jordet.
 • Strømforsyningsledningen på enhederne i lokalet er forbundet med en separat automatisk sikring.
 • Alle jordingsdæk er forbundet sammen for at udligne elektrisk potentiale.

Elektrisk installation i falsk loft

Når du planlægger installation af ledninger i det falske loft med dine egne hænder, er det nødvendigt at tage højde for, at denne metode er noget anderledes end installationen inde i væggene. Især ledningerne til enkeltlamper monteret på den øverste kant af væggene i rummet. Huller bores i plader af gipsplader, hvorigennem kablet lægges. Gennem dem kan du strække et par meter kabel.

Det er bedre at foretage installationen af ​​elektriske ledninger, inden du installerer gips. Men hvis arkene allerede er sikret, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at demontere dem.

Generelt kræver installation af skjulte ledninger i gipsvæg særlig opmærksomhed og konsistent implementering af alle faser. Ved korrekt overvejelse af netbelastningen (især 380 volt), valg af komponenter af høj kvalitet og omhyggelig installation, vil det samlede kredsløb tjene i lang tid og effektivt.

Ledninger under gips

Sendt 09/07/2017 i Elektrisk Kategori // 0 kommentarer // Indsendt af Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Gipsvæg bruges til udjævning af vægge og lofter. Den kan fastgøres til basen med klæbemiddel eller monteret på en metalramme. Det afhænger af, hvordan ledningerne under gipsvæggen vil blive udført. Overvej hvordan man gør dette i faser, samt nuancer af ledninger i et gipspladerloft og badeværelse.

Funktioner af installation ledninger under gips

Ledningsføring kan ved et uheld blive beskadiget af en profil eller skruer, derfor kan der forekomme en kortslutning. For at undgå dette skal lederen lægges i et korrugeret rør, og det tillader ikke, at flammen spredes i tilfælde af ledninger efter pladerne af gipsvæggen.

Uerfarne elektrikerer ved måske ikke, hvordan kabel trækkes ind i et bølgepap. Du kan gøre det på denne måde. Et hul laves i enden af ​​ledningen. Derefter føres en streng af et korrugeret rør igennem det og fastgøres. Derefter skal du stramme strengen, indtil tråden kommer ind i røret med den ønskede længde.

Ved installation af ledninger under gipsvæggen kan der ikke kun anvendes korrugering, men også rør eller specialkasser. Imidlertid er disse materialer ikke særlig bekvemme. Bølgepap har sådanne fordele som lille diameter og god fleksibilitet. Derfor anbefales det at bruge det.

.gif "data-dovne-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/2b466849bfb14a962b2e8c5315ec05ce.jpg "alt =" ledninger under drywall "width =" 826 "height =" 600 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/2b466849bfb14a962b2e8c5315ec05ce.jpg 826w, https://remontcap.ru/wp-content/ uploads / 2017/09 / 2b466849bfb14a962b2e8c5315ec05ce-300x218.jpg 300w "størrelser =" (maks bredde: 826px) 100vw, 826px "/>

Sådan ledes ledningerne, hvis gipsen monteres på rammen

For det første skal du lave en ramme ud af profiler, men du behøver ikke at vedhæfte GCR til det endnu. Du kan derefter installere ledningerne i gipsvæggen.

Arbejdet kræver følgende materialer:

 • Kabel af den ønskede sektion. Det er bedre at lægge ubrændbart VVGng
 • Bølgepap med passende diameter
 • Klemmer til fastgørelse af et korrugeret rør til bunden
 • Fastgørelsesanordninger til fastgørelse af klip til væggen
 • Junction kasser
 • stikkontakter
 • Lys skifter
 • Gipspladereskuffer
 • Terminalblokke til tilslutning af ledninger

Det er også nødvendigt at forberede en perforator og en krone med en diameter på 65 mm til at lave huller til stikkontakten.

Derefter udføres ledningerne i følgende rækkefølge:

 1. Tegnet ledningsdiagram viser placeringen af ​​alle elementer. Det skal bemærkes, at et kabel eller loft vil blive lagt langs væggene. Hvis du planlægger at installere et suspenderet eller nedhængt loft, er det mere rationelt at føre elektriske ledninger langs det og sænke det vinkelret på gulvet til kontakter og stikkontakter. Hvis kun vægge er beklædt med gipsvæg, og der ikke er nogen konstruktioner i loftet, skal ledninger udføres langs væggene og trække sig tilbage fra loftet 10-15 cm;
 2. Ordningen overføres til væggene;
 3. I overensstemmelse med ledningsdiagrammet er forbindelsesbokse installeret. De er fastgjort med skruer;
 4. Dernæst fastgøres clipsen på afstanden 30-40 cm fra hinanden. Klip kan udskiftes med plastikklip, hvilket fremskynder ledningsinstallationsprocessen. Men der er mulighed for skade på korrugationerne på profilens skarpe kanter.
  .gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/electroprovodka_pod_gipsom-10.jpg "alt =" ledninger til gipsplader "width = "424" height = "283" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/electroprovodka_pod_gipsom-10.jpg 424w, https://remontcap.ru/ wp-indhold / uploads / 2017/09 / electroprovodka_pod_gipsom-10-300x200.jpg 300w "størrelser =" (maks bredde: 424px) 100vw, 424px "/>
 5. Bølgepap med en ledning i overensstemmelse med skemaet trækkes gennem rammen af ​​metalprofiler. Forborede huller i profilen, som falder i diameter med det korrugerede rør, eller du kan købe en profil, der allerede er forberedt til ledninger;
 6. På metalrammen er fast gipsvæg. Det er vigtigt at huske placeringen af ​​kabelenderne;
 7. Stikkontakter og kontakter er installeret og tilsluttet. I overensstemmelse med ordningen i gipsvægboringen med en krone installeret på den, laves huller. Med korrekt beregning vil ledningskablerne være placeret lige modsat dem. Ved hjælp af subkonnektoren trækkes kablet ud på ydersiden, og underkonnektoren sættes ind i det forberedte sted og fastgøres ved hjælp af skruer på siderne. Stikkontakter og kontakter er tilsluttet.

Montering af kontakter og stik skal være i slutningen af ​​reparationen, så vil de nye dekorative plader forblive rene.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/03-78-600x450.jpg "alt =" ledninger til gipsvægge " width = "600" height = "450" ​​srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/03-78-600x450.jpg 600w, https: // remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/03-78-600x450-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/03-78-600x450-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/03-78-600x450-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 600px) 100vw, 600px "/>

Sådan ledes ledningerne, hvis gipsen monteres på lim

Overvej nu hvordan man laver ledningerne under gipsvæggen, som fastgøres ved hjælp af klæbemiddel. Denne metode kræver wall chipping.

Installationsarbejde udføres i følgende rækkefølge:

 1. Placeringen af ​​alle elementer er markeret på væggen. For at undgå forvrængninger anbefales det at bruge et niveau. Vridning af ledningerne skal laves så glat som muligt;
 2. Yderligere, ifølge mærkningen, er væggen nedbrudt. En perforator med en krone af den krævede diameter bores for at bore huller til stikkontakter og kontakter. Deres dybde skal være større end 35 mm. Kabelstrimlerne kan fremstilles med følgende værktøjer:
 • Mejsel og hammer. Klem dem strobe lidt tidskrævende
 • Bor og mejsel. Bor huller hver 1-2 cm, så bliver alt andet slået ud med en mejsel. På den måde vil det ikke fungere at lave mursten i en mur.
 • Bulgarsk med en diamant disk. Meget støv
 • Puncher. Strækningerne opnås ved kurver.
 • En wall chaser er et værktøj til at skabe en strobe
 1. Træk tråden gennem beskyttelsesrøret;
 2. Et bølgepap med en tråd gevind ind i det passer ind i sporene lavet i væggen. Ledningerne til tilslutning af stikkontakter og kontakter skal være åbne;
 3. Sporene er fyldt med kitt.

Efter at have gennemført installationen af ​​elektriske ledninger, kan du begynde at klæbe gipspladerne.

.gif "data-doven-type =" billede "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/Skhema-prokladki-provodov-za-gipsokartonom.png "alt =" installation ledninger til gipsvæg "width =" 454 "height =" 452 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/Skhema-prokladki-provodov-za-gipsokartonom.png 454w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/Skhema-prokladki-provodov-za-gipsokartonom-150x150.png 150w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads /2017/09/Skhema-prokladki-provodov-za-gipsokartonom-300x300.png 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/Skhema-prokladki-provodov-za-gipsokartonom-200x200. png 200w "størrelser =" (maksimal bredde: 454px) 100vw, 454px "/>.gif" data-dovetype = "billede" data-src = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/ 2017/09 / Zadelka-provodki-v-shtroby.png "alt =" installation af elektriske ledninger til gipsvæg "width =" 735 "height =" 383 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru /wp-content/uploads/2017/09/Zadelka-provodki-v-shtroby.png 735W, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/Zadelka-provodki-v-shtroby-300x156. png 300w "størrelser =" (maks bredde: 735px) 100vw, 735px "/>

Sådan ledes ledningerne, hvis reparationen allerede er foretaget

Nogle gange efter installationen af ​​gips, indser folk, at der er brug for en ekstra stikkontakt eller skifte.

Hvis loftet er åbent og der ikke er nogen konstruktioner på det, udføres installationen af ​​elektriske ledninger i gips som følger:

 1. Et nødvendigt hul er lavet;
 2. En tråd med en tung møtrik, der er bundet til den, tages og sænkes fra loftet over fremtiden. Møtrikken på tråden skal falde til dens niveau;
 3. Brug af tape til den øverste ende af tovet er fastgjort kabel. Derefter trækkes tovet ned fra neden, indtil der kommer en ledning i hullet.

Ved fuldstændig reparation af ledninger skal du udføre følgende trin:

 1. Gipshullet er boret i gipsvægge;
 2. Det mindste stykke gipsplader er placeret og demonteret. Formet åbent rum, som vil tillade at strække korrugeringen med ledningen;
 3. Hvis det åbne rum er i bunden, trækkes kablet fra hullet ned, og hvis fra toppen og derefter til hullet. Den tværgående profil kan forstyrre ledningernes passage, derfor anvendes en suspension på en wire eller et reb.

På denne måde kan du installere de manglende elektriske komponenter, når reparationen er gennemført.

Elektrisk installation i gipsplankloft

Hvis kun en armatur er planlagt, skal kablet lægges til væggenes overkant. I gipsplankloftet laves huller i en lige linje modsat hinanden. Et elektrisk kabel indsættes i en af ​​dem og går videre til den anden. Denne metode giver dig mulighed for at strække den i flere meter.

Hvis flere armaturer skal installeres, skal arbejdet udføres, før gipsvæggen fastgøres til rammen. Hvis arkene allerede er monteret, skal de fjernes.

Lad os overveje hvordan man strækker kablet under gipsvæggen på loftet:

 1. Et ledningsdiagram tegnes, hvor alle distributionspunkter for elektriske elementer er markeret. Næste er markeringen på loftet;
 2. I overensstemmelse med planen er kablet fastgjort til loftet ved hjælp af klip eller perforeret metalbånd;
 3. Ledninger gennem den installerede podozetniki forbundet med elektriske punkter.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/2583460513.jpg "alt =" ledninger til gipsvæg "width =" 600 "height =" 412 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/09/2583460513.jpg 600w, https://remontcap.ru/wp-content/ uploads / 2017/09 / 2583460513-300x206.jpg 300w "størrelser =" (maks bredde: 600px) 100vw, 600px "/>

På et gipsplankloft kan du installere lygter, der er lette og har næsten ingen virkning på den ophængte konstruktion.

Badeværelse ledninger

Et badeværelse er et rum med høj luftfugtighed, derfor skal ledninger på en gipsplade vægge opfylde følgende krav:

 • Distributionsboks skal placeres udenfor
 • Outlets skal installeres mindst 65 cm fra vandkilden
 • Alle elektriske komponenter skal være af fugttype.
 • Linjen skal være jordforbundet
 • Separat afbryder
 • Jordforbindelsesbussen, rørene, drænet, elektriske apparater, håndklædetørrer skal have et fælles potentialeudligningssystem
 • Det anbefales at installere LED-lamper

Du bør tage et kobber-trefjernet kabel med et tværsnit på mindst 2,7 mm 2, designet til våde rum. Ledninger er placeret under loftet. Til stikkene går kablet strengt lodret.

Nu ved du, hvordan du lægger et kabel i en mur af gipsplader. Gør det selv er nemt. Det vigtigste - at gøre alt korrekt i overensstemmelse med alle regler for installation.

Ledninger under gipsvæg - fra kabelindgang til nøjagtige ledninger

Nødvendige værktøjer og materialer

Normalt er de elektriske ledninger under gipsvæggen nede efter installationen af ​​det nedhængte loft, og dette arbejde kræver visse færdigheder, et specifikt værktøj og viden om reparation "tricks".

Ledninger til gipsvæg i normal tilstand

Hvis der foretages en større eftersyn indendørs - som de siger, "fra beton", så er installationen af ​​elektriske ledninger under gips ikke anderledes end almindeligt elektrisk arbejde. Faktisk er sekvensen i dette tilfælde med ordentlig planlægning indlysende:

 • Udformningen af ​​elektriske apparater, armaturer, kontakter og stikkontakter i reparationslokalet er ved at blive forberedt;
 • Tage hensyn til behovet for ledninger til ledninger til andre lokaler
 • Elektrisk arbejde udføres - normalt under loftet, med installation af forbindelsesbokse og andre koblingsnoder;
 • Adgang til kablerne leveres i tilfælde af efterfølgende reparation af de elektriske ledninger;
 • Funktionaliteten af ​​den udførte belysning, stik og kontakter er testet, de registrerede fejl elimineres;
 • Afslutning af vægge og loft installeres - det samme gipsplader, PVC-paneler, plastloft mv.

Desværre er en sådan streng sekvens af reparationshandlinger ikke altid tilgængelig. Ofte er der behov for at ændre eller helt geninstallere den elektriske komponent i vores komfort efter installation af gipsvægspaneler - på loftet eller på væggene. Derfor skal skjulte ledninger installeres.

Skjulte ledninger i gipsvæggen

Denne mulighed giver ikke meget problemer, men kræver nøjagtighed og nøjagtighed i installationen. Dens "stealth" er tilvejebragt ved at trække kablerne mellem gipspladen og bærevæggen (loftet). Æstetisk er denne mulighed garanteret at være bedre end installationen af ​​eksterne kanaler, selvom den har en betydelig større arbejdsstyrke. De grundlæggende krav til selvmonterede skjulte ledninger er:

 • Høj brandsikkerhed bestemmes af kvaliteten af ​​isolering af ledningerne, deres overholdelse af niveauet af elektrisk belastning, grundigheden af ​​alle led, gren og snoede;
 • Nøjagtig og forudsigelig geometri. De skjulte kabler bør placeres, så de let kan opdages ved ekstern undersøgelse af væggene og loftet - lodret opad fra hver udgang (omskifter) og parallelt med loftsplinterne.
 • Muligheden for delvis udskiftning og reparation efter afslutning af arbejdet. De mest pålidelige kabler har tendens til at svinge, de kan indeholde interne fejl, og force majeure omstændigheder som "vandfald fra uopmærksom naboer" kan ikke udelukkes.

Ledningsføring diagonalt for at redde materiale er uacceptabelt, i så fald vil søgningen efter mulige funktionsfejl blive til en unødvendig feat...

Nok teori, lad os gå videre til den praktiske del af den skjulte manipulation af ledningerne under gipspladerne.

Ledninger under gips: Vælg kabel

Gipsvæg til efterbehandling er tilgængelig i tre sorter: almindelig, fugtbestandig og brandsikker, sidstnævnte er angivet med bogstaverne GKLV og GKLO. Til beklædning lofter og vægge ved hjælp af konventionelle gipsplader ark på grund af dets omkostninger og høj æstetik. Men deres "kerne" er i stand til at smoldere, og i nogle tilfælde - at antænde med dannelsen af ​​giftige gasser. Derfor skal skjulte ledninger til gipsplader have ikke-brandfarlig isolering.

Det er optimalt at vælge ledninger som VVG med indekset "ng" i mærket, hvilket betyder "ikke-brændbarhed". Hvis rummet under loftet (vægge) overstiger 15 mm, er det muligt at købe et kabel VVGNG med den efterfølgende installation af PVC-korrugerede rør på den. Denne metode vil spare arbejde på hver meter. Hvis monteringsafstanden er begrænset, anbefales kablet VVGng-LS. Det har høj pålidelighed på grund af tilstedeværelsen af ​​dobbelt isolering, men det er 1,5-1,8 gange dyrere end dets modstykke.

Montering af ledninger under gipsplader

Enhver elektrisk ledning under gipsvæggen begynder med indgangskablet under beklædningsarket. Gipsfiberen selv har blødhed og elasticitet; det er ifølge dets egenskaber ikke i stand til at skade lederen (såvel som isoleringen, selv den eneste på VVGng-kablerne). Glem ikke metoden til installation af gipsvæg - den er installeret på metalskinner og hjørner.

Kabletilslutningspunktet bør derfor beskyttes yderligere, for hvilket det er lettere at bruge almindeligt isolerende tape. Det er nødvendigt at vælge et bånd af en kontrastfarve med hensyn til den eksterne isolering af kabler - i dette tilfælde er det let at bemærke under det efterfølgende arbejde.

Til installation af ledninger i vægpanelerne er den optimale metode til "synkere" den enkle og effektive:

 • Et monteringshul til en stikkontakt, en kontakt mv bores eller skæres;
 • Ledningen er indsat over landingsstikket, med en fælles møtrik bundet til enden. Jo længere sektionen af ​​broachen er, desto mere massiv er møtrikken eller anden kompakt vægt nødvendig.
 • Hvis kablet forsigtigt skubbes mellem væggen og pladen, vil møtrikken banke på dem, det vil ikke være svært at "fange" det i det udskårne hul. Endvidere fjernes kabelens ende med en tilstrækkelig bevægelsesamplitude fra mellemvægspalten efter svingemøtrikken;
 • Du bør efterlade en ledningsmargen i tilfælde af en efterfølgende geninstallation af stikkontakten - for hvilken der er lavet en fri sløjfe, er den fjerne kant fastgjort med en krave eller lynlås med skruer. Du kan bruge selvdrejende skruer, der er tilbage efter installationen af ​​gipsvæggen;
 • Ledningerne fra klemmen trækkes opad for en retlinieplacering bag gipsvæggen, hvorefter møtrikken er ubundet, og installationen fortsætter på lignende måde.

Tråden til fastgørelse af "sænke" til tråden skal være tyk og have en tilstrækkelig længde (fra 6 cm) til bevægelsen af ​​pendulet under broken.

Kabel trækker under gipspladens loft

Sådan arbejde er væsentligt forskelligt fra installationen inde i væggipspladen. Det er tilladt at udføre det med en enkelt lampe (for eksempel med lysekroner i midten af ​​rummet), når monteringshullet er stort, og det er muligt at sikre pålideligheden af ​​alle armaturerne, både elektriske og mekaniske. Det er også helt muligt at lægge ledninger af stammen type - for eksempel om nødvendigt at bringe strøm fra et rum til et andet.

I dette tilfælde er reparationssekvensen som følger:

 • Kablerne lægges på væggenes overkant - ved hjælp af chipping, boring gennem murværk mv.
 • Fjernet dekorative bundplader-ramme for adgang til gipspladen. Det er bedre at fjerne skørtpladen som helhed end at skære miniature sektioner kunstnerisk - så i fremtiden vil det være lettere at erstatte dem med en ny ramme;
 • Huller bores i loftet, fortrinsvis modsat den anden i en lige linje. Et kabel indsættes i hullet og skubbes til udgangspunktet.

På samme måde kan du overvinde flere meter af underloftrummet uden yderligere huller i gipsvæggen. Til elektrisk arbejde med mange udgangspunkter - f.eks. Til belysning eller montering af flere armaturer - skal du fjerne gipsvæggen fra loftet og installere den med fri bevægelighed. Ellers vil det ikke lykkes at sikre det korrekte niveau af pålidelighed og kvaliteten af ​​forbindelserne.