Fliser af skumplast på loftet i badeværelset

Hvis du tænker på, hvordan du skal afslutte loftet i badeværelset, overvej muligheden for loftfliser lavet af skum. Dette er et godt og billigt alternativ til spænding eller hængende strukturer.

Dette materiale har trods alt mange fordele, herunder brug i badeværelset, hvoraf den ene er let at installere. Du kan stadig gøre det selv. Derfor overvejer vi muligheden for at bruge skumfliser til loftet på badeværelset.

Hvad er sådan en flise?

Ofte er denne flise lavet af polystyrenskum og skum. Disse er lignende materialer i deres egenskaber, men vi vil være mere opmærksomme på skumversionen som den mest almindelige.

Og der er tre typer:

 • Injektion. De har en tykkelse på op til 1,4 cm. De er fremstillet som et resultat af støbning i en form med efterfølgende termisk styrkelse.
 • Presset. Tykkelse op til 0,7 cm.
 • Ekstruderet. De er fremstillet ved pressebehandling af ekstruderede polystyrenstrimler. Sådant materiale kan være dækket med en film eller malet.

Med hensyn til størrelsen er skumfliserne ofte rektangulære med dimensioner på 100x16,5 cm eller firkant med dimensioner på 50x50 cm.

Samtidig er produktdesignen ret forskelligartet, det drejer sig ikke kun om mulige tegninger, men også teksturer og bas-reliefs. Takket være et så stort udvalg af designs kan du oprette det i den stil, du har brug for.

Fordele og ulemper

Pladernes vægt er lille. Derfor limes de simpelthen, og de skaber ikke en ekstra belastning på loftoverfladen.

Samtidig kan materialet prale af høj lyd- og varmeisolering såvel som fugtighedsbestandighed.

Materialet kan også anvendes selv nær opvarmningsanordninger, fordi det er lavet af ubrændbare råmaterialer. Men når de udsættes for høje temperaturer, kan sådanne fliser begynde at smelte. Derfor bør den ikke bruges på steder med kraftige lys.

Produkterne er nemme at skære, så det er nok bare at justere størrelsen på badeværelset.

Derfor er det en fornøjelse at bruge skumplader i et sådant rum. Under drift er der ikke behov for særlig pleje.

Det var dog ikke i dette tilfælde uden fejl. Hvis overfladen af ​​pladerne konstant påvirkes af sollys, kan de blive gule. I dette tilfælde kan materialets dårlige kvalitet endda dårligt tolerere fugt. Derfor bør dette punkt gives særlig opmærksomhed til brug i badeværelset.

Hvis du vælger en flise af skum, skal du være særlig opmærksom på korrekt installation. For at gøre dette kan du se materialerne fra videoen og fotos samt læse følgende anbefalinger.

dekoration

uddannelse

Polyfoam - uhøjtideligt materiale, der kan limes til næsten enhver overflade. Du skal dog stadig tage højde for visse nuancer, der giver dig mulighed for at gøre dette kvalitativt.

Materialet skal "bruges" til de forhold, hvor det vil være. Dette gælder for fugt og temperatur. Til badeværelset er dette især vigtigt.

Før du udfører processen, skal du fjerne den gamle loftfinish. Hvis der var hvidvask - vask det af, hvis maling eller tapet - fjern.

Hvis loftet har åbenbare fejl, skal de sættes i gang. Mindre mangler bør skjule fliser.

Før du limer materialet, skal overfladen af ​​loftet primeres for bedre vedhæftning af overflader.

mærkning

Når loftet er forberedt, skal du lave en markering. Dette vil tillade mere intelligent at placere produkter på loftet.

Generelt kan fliser placeres diagonalt, i forfølgelse eller i rækker. For at udføre markeringen skal du først tegne diagonale linjer, hvor krydset vil være centrum. Fra den skal der trækkes en linje til midten af ​​de modsatte vægge.

Efter markeringen kan du lime fliserne.

montering

Først skal du forberede limen. Det påføres på flisen (på omkredsen og i midten). Materiale skal lægges fra midten af ​​loftet. De fleste klæbemidler bør anvendes på denne måde. Efter påføring af fliserne skal du stå i et par sekunder eller minutter (følg instruktionerne for en bestemt lim), og tryk derefter ordentligt mod loftet i et dusin sekunder. For ikke at tabe tid i dette tilfælde kan du straks anvende lim til flere produkter, så du ikke venter på tidspunktet for ansøgningen.

Så lægges der op til væggene, hvor det ofte er nødvendigt at udforme størrelser.

Overskydende lim skal fjernes straks.

Om nødvendigt kan sømme være dækket. Til dette kan du bruge silikoneforseglingsmiddel.

Som du kan se, loftspladen af ​​skumplastik - et glimrende materiale til afslutning af loftet på badeværelset. Det er kun vigtigt at vælge den rigtige udseende af flisen og gøre kvaliteten af ​​installationen. Og så vil resultatet være fremragende.

Hvilken flise til at vælge loftet i badeværelset og hvordan man klæber det?

Vi ønsker i badeværelset at sætte fliser på loftet, hvilken er bedre at vælge og end at lim?

Jeg fortæller dig om skumfliserne. De er normale, hvide, og der er lamineret. Om lamineret alt er så klart, fordi det simpelthen limes og det er det. Derfor vil jeg ikke foreslå den sædvanlige måde at afslutte ikke-laminerede fliser på. Det kan limes i hvert fald på "Titan", i det mindste på den fugtbestandige kitt. Det er mere bekvemt at putte; behøver ikke at holde. Substratet skal behandles med en primer, der må tørre. Vi tager et kit, fortynder det og anbringer det på overfladen med en hakket trowel (2mm tand). Du kan anvende selv på flisen, selv på overfladen, det betyder ikke noget, det vigtigste er at straks anvende, indtil limen begyndte at lee. Den skal limes fra det geometriske center, så trimningen er den samme fra modsatte sider. Leddene er fyldt med samme kit. Klæbende skumloftlister på samme sammensætning, led, sømmeømmer. Lidt podshkurivaem i leddene. Det skal vise loftet uden revner og huller. Nu maler vi med fugtbestandig vanddispersionsmaling i enhver farve. Billigt materiale tager straks et uventet æstetisk udseende. Smukt. Ikke bange for lækager. Skjuler fejl. Hvis basen er meget skæv, ikke på niveauet, så kan fliserne limes til skinnets præfabrikerede beklædning. Under styrken er ikke en professionel. :-)

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Der er mange måder at skabe et smukt og vandtæt loft på badeværelset. Men ikke alle kan kaldes budget - ikke kun prisen går off-scale, det er også svært at gøre det selv.

Loftfliser til badeværelset, var i denne henseende måske og var den bedste løsning. Og hvad angår udseendet af det moderne beklædningsmateriale til lofter, vil det ikke give til håndfladen i andre former for finish.

Sutur og sømløs flise - hvad er forskellen

Generelt er fliser lavet af forskellige materialer: polyvinylchlorid, polystyrenskum, glas, keramik, modificeret gips og polymerbeton. Men hvis vi taler om relativt billige muligheder, er disse kun de to første typer. Begge kan fremstilles ved hjælp af forskellige teknologier, som påvirker udseendet.

For nylig er udtrykket "sømløs" anvendt i forhold til loftet fliser kendt. Men mange forstår ikke, hvad der præcist er forskellen fra den traditionelle sutur. Og det ser faktisk ud til at være et marketinggreb, fordi nogle gange sælgerne kalder sømløs flise den mest almindelige.

Til notatet: Vi foreslår at se på billedet nedenfor: På den, fra fire typer af fliser, der sælges som sømløse, udgør kun en af ​​dem en belægning, hvor sømmen ikke er virkelig synlig. Så dette koncept er ret kontroversielt, og vi foreslår ikke at være opmærksom på det - hvis flisen har et smukt mønster, og det limes på en flad base, så bliver det smukt med sømme.

Hvis basen er ujævn, vil forskellene mellem fliserne på grund af forskelle stadig blive synlige. Derfor bemærker vi endnu engang, at produkterne skal limes på ikke kun rengjort, men også på den justerede base - eller alternativt på et gipspladesæt. Dette er nøglen til at få en smuk dækning.

Hvad er fordelene

Generelt tapes loftet med fliser, især virkelig sømløse - en god løsning til badeværelset:

 • Materialet vil danne en integreret dekorative overflade;
 • Med PVC, polystyrenforing - begge er ikke påvirket af fugt og skimmel;
 • Sømløse muligheder har et mere æstetisk udseende i forhold til den traditionelle sutur.

I de fleste tilfælde er sømløs flise 50x50 cm. Normalt i hver pakke er der 8 fliser. Derfor er der nok emballage til at revet et loft på 2 kvm.

Det kan have helt forskellige konturer: bølget, glat, struktureret. Afhængigt af teksturens kompleksitet ændres selvfølgelig også omkostningerne ved materialet.

Blandt fordelene ved polystyren materiale kan let identificeres:

 • Små omkostninger. Sømløs flise er ikke meget dyrere end normalt, men er stadig en af ​​de mest omkostningseffektive måder at afslutte loftet på i badeværelset;
 • Ud over fuld modstand mod vand og kondensering er der også gode varmeisolerings- og lydisoleringsegenskaber;
 • Det er nemt at vaske fliserne med almindelige rengøringsmidler.

Blandt fordelene kan du også notere muligheden for at opdatere overfladen uden at erstatte belægningen - det er nok til at udføre overfladefarvning.

Hvordan vælger man kvalitetsprodukter

Sørg for at være opmærksom på følgende parametre for at vælge en virkelig høj kvalitet loftsflise:

 • Polystyren badprodukter har en glat overflade uden savning og hulrum. Hvis der er sådanne fejl, vil det være en krænkelse af teknologi;
 • Der skal lægges stor vægt på kanten af ​​fliserne - det er meget vigtigt, hvis du har brug for et sømløst loft. Fliser med defekte kanter vil ikke være i stand til at dokke nøjagtigt, som følge af hvilket loftets udseende vil lide
 • Kig på indersiden, vurder materialets struktur - høj kvalitet sømløs flise er lavet af polystyren råmaterialer med granulater uden hulrum og imprægneringer;
 • Sømløs flise bør være ekstremt holdbar. Tag et af hjørnerne og prøv at holde det - hvis det virker, så er alt fint.

Problemfri belægningsenhed

Så for at få en glat belægning med usynlige sømme, skal du først lave forberedende arbejde.

Beregning af mængden af ​​materiale

Før du installerer flisen, skal du bestemme mængden af ​​materiale. Beregn det krævede nummer er ret simpelt.

Det er allerede blevet sagt ovenfor, at hvis du bruger en flise 50x50 cm i størrelse til efterbehandling af et badeværelse, så pakker (8 stk.) Er nok til at placere 2x2 meter. Hvis badeværelset ikke er et flertal af flisens størrelse, er det nødvendigt at købe produkter med en margen.

Tip! Det skal bemærkes, at loftet til badeværelset købes sammen med baseboard. Det er nødvendigt at skjule krydset af fliser til væggen (ofte er der der, at flisen er klippet).

Forberedelse til installation

Processen med at installere fliser er ret simpel. Du behøver ikke specielle færdigheder eller et sjældent værktøj - alt kan gøres for hånd.

Men før du begynder at stikke, skal du udføre nogle forberedende operationer, hvis kvalitet afhænger af, hvor fast flisen vil hænge på loftet og dets endelige udseende.

 • Først og fremmest renser vi loftet på gamle færdigvarer: vask hvidvaskningen ned til beton, fjern malingen med en metalbørste mv.
 • Hvis der er lamper i loftet - fjern dem og forlad kun ledningerne (glem ikke at forsigtigt isolere dem);
 • Påfør et primerlag på loftoverfladen. Naturligvis kan fliserne limes og straks på gulvet (moderne klæbemiddelsammensætninger giver dig mulighed for at gøre dette), men priming vil betydeligt forbedre vedhæftningen, så du bør ikke spare på en primer.

Tip! Fliselofter godt gemmer defekten i udkastet loft, så små overløb og dræn kan efterlades uden at dække op og ikke spilde energi. Putty er nyttigt, når der tilpasses forholdsvis store fejl - Slagger mere end 3-5 mm i højden og store hulrum.

Fliseinstallation

2-3 timer inden du begynder at klæbe loftet, åbner pakken og udlægger fliserne på badeværelset (instruktionerne på pakken angiver, hvor mange timer du skal fjerne flisen).

På dette tidspunkt anvendes en mærkning på loftoverfladen: Træk diagonaler og forbinde midten af ​​parallelle vægge. Video om gennemførelsen af ​​loftets opstilling, der præsenteres i denne artikel.

 • Du skal limes med en guide til disse mærker. Vi begynder at afslutte fra midten (ved skæringspunktet mellem diagonalerne) eller fra det sted, hvor hovedarmaturet er installeret;
 • Vi smør den første flise med klæbemiddelsammensætning til plastfliser og påfør det på loftoverfladen i badeværelset.

Vær opmærksom! Lim påføres ikke i et kontinuerligt lag, men på flere steder - i midten og langs kanterne. Sørg for at læse instruktionerne - når du bruger visse typer lim, skal den opbevares i et bestemt tidsrum, og kun derefter påføre materialet i loftet.

Nyttige tips

Flisen skal udjævnes langs markeringslinjerne og presses, men stærkt tryk bør undgås, ellers kan et ret skrøbeligt materiale blive beskadiget.

 1. Efter at have lagt det første produkt, begynder vi at klæbe resten i træk og trykke det til det allerede installerede maksimum tæt.
 2. Limen, der kommer ud af hullerne, skal fjernes straks, for så vil det være problematisk at gøre dette.
 1. Derudover anbefales det at midlertidigt sikre tilstødende rækker med maskeringstape - så de ikke spredes under limpolymeriseringsprocessen.
 2. Hvis leddene dannes mellem produkterne, anbefales det at dække dem med hvid akrylforsegling. Det er bedre ikke at bruge silikoneforseglingsmiddel, fordi nogle af dens arter efterhånden vil blive gule.

Tip: Som nævnt ovenfor kan produkter males i enhver farve. Du skal stoppe dit valg på akrylmaling, fordi PVA-baseret vandbaseret maling vil mørke over tid og vise udtværinger. Og olie maling i badeværelset overhovedet ikke brugt, da belægningen ofte bryder mod fugt og ligger bagved.

Som du kan se, ser loftet i badeværelset helt anstændigt ud. Og hvis du mener, at det også er billigt, så tyder konklusionen på en: Denne mulighed svarer mest til forholdet mellem pris og kvalitet af udsmykning, så meget elsket af folket.

Hvilket loft er bedre at lave på badeværelset

Som i ethvert andet rum kan loftet i badeværelset afprøves helt anderledes. Der er måder, der er dyre og spektakulære, praktiske, traditionelle, originale - det hele afhænger af boligejernes økonomiske muligheder og smag. Men når du vælger en mulighed, skal du tage højde for rummets specifikationer, ellers vil udsmykningen meget snart miste sin dekorative effekt. Lad os se nærmere på hvilket loft der er bedre at gøre i badeværelset, så det er attraktivt, pålideligt og ikke medfører problemer med rengøring.

Hvilket loft er bedre at lave på badeværelset

Grundloftkrav

Badeværelset er primært karakteriseret ved høj luftfugtighed, hvilket påvirker finishets holdbarhed, styrke og æstetiske udseende. Fugt og varme bidrager til udviklingen af ​​skimmel på loftet og vægge, korrosion af metalelementer, dannelse af pletter og pletter på gulvet.

Loftet skal være fugtighedsbestandigt

Derfor skal loftet på badeværelset opfylde flere vigtige krav:

 • være modstandsdygtig over for fugt, let at rengøre og vaske
 • udsend ikke skadelige dampe
 • have et pænt udseende og matche indretningens stil
 • Skjulte elementer i strukturen skal være let tilgængelige.

Loftet skal være fremstillet af sikre materialer og let at rengøre.

Det er vigtigt, at loftet var holdbart

Afslutningsmaterialer ud over vandmodstand skal være modstandsdygtig overfor svampe og korrosion og være holdbare nok til ikke at skulle reparere loftet hvert år.

Loft "Starry Sky" med blå baggrundsbelysning og guld accenter

Badeværelsespladeindstillinger

Plastering, hvidvaskning og maling af loftoverfladen er blandt de mest budgetmæssige finish. Til de dyreste - glaspaneler med fotoprint og farvet glas, spejlet lofter. Der er mange valgmuligheder i mellemprissegmentet: plastic sidespor, lamellofter og buede strukturer lavet af vandtæt gipsplader. For at finde ud af, hvilken er den mest optimale, bør du studere fordele og ulemper ved hver type.

Plastering og hvidvaskning

Nu i enhver hardware butik kan du nemt finde vandtætte plastre og fyldstoffer, og til en meget rimelig pris. Med deres hjælp er det let at fjerne små uregelmæssigheder, små revner, andre fejl, for at give loftet et meget pænt udseende. Ansøgningsprocessen er let at mestre, og mange husejere foretrækker at gøre det selv, hvilket sparer på guidenes tjenester.

Det er meget vigtigt at forberede overfladen godt, rengør alt, hvad der ikke er fastgjort, tæt på leddene mellem gulvpladerne og dybe huller. Gipset selv er påført i flere lag, som hver især omhyggeligt gnides og primeres. Til hvidvaskning brug kridt eller hydreret kalk, fortyndet i vand til den ønskede konsistens.

Forberedelse af kridt eller limemørtel til hvidvaskning af loftet

 • Materialerne er billige og miljøvenlige;
 • arbejde kan gøres på egen hånd
 • Om nødvendigt er det let at fjerne fejl i et separat område;
 • Lime har antiseptiske egenskaber, så der er ingen skimmel på loftet.

Loftblegning spray

 • for almindelig visning
 • forberedelse og udjævning af basen kræver en masse fysisk indsats;
 • hvidvask fra våd damp fordampes over tid og bliver gul, så du skal opdatere belægningen årligt;
 • Hvis loftet bliver sprøjtet efter tørring, vil der være grimme dryp.

farve

Som i tilfælde af hvidvaskning kræver overfladen af ​​loftet perfekt justering, især hvis maling med en blank skinne. Valget af maling til badeværelser er stort, næsten alle er miljøvenlige, modstandsdygtige mod fugt og slid, har en bred farvepalet. De fleste formuleringer har dampspærre og svampegenskaber, hvilket er af stor betydning for værelser som badeværelser. Det er ikke nødvendigt at lave loftet ensformigt: maling kan kombineres i farve, tegne ornamenter og mønstre, bruge forskellige stencils.

Malte rulle loft

 • dekorative, evnen til at vise fantasi;
 • brugervenlighed;
 • overkommelige omkostninger ved materialer;
 • Maling er meget mere holdbar hvidvask;
 • arbejde kan udføres uafhængigt;
 • loftet kan vaskes.

Maler loftet i badeværelset

 • overfladen skal være perfekt justeret
 • Over tid vil farven falme, den hvide maling bliver gul, pletter kan forekomme på belægningen;
 • i tilfælde af oversvømmelse fra ovenstående naboer vil udsmykningen være håbløst fejlfri.

Malet loft kan vaskes

Vandtæt tapet

Vandtæt tapet, lim og værktøj til klæbende klud på loftet

Denne type finish er ret sjælden på grund af dens upraktiske karakter. Til limning af tapet er loftet forberedt så forsigtigt som til maling, da der forekommer uregelmæssigheder tydeligt under et tyndt overtræk. Vandtæt vinyl tapet kan malet flere gange for at opdatere indretningen af ​​badeværelset.

Påføring af lim til loftet med en rulle

I hjørnerne og i nærheden af ​​væggene er det bedre at påføre lim med en børste

Processen med at påføre lim til tapetet

Lim tapet til loftet mere komfortabelt sammen

Lim den anden web

Brug sømvalsen til sømme.

Klem luftrullen ud af tapetet på loftet

Lad ikke udkast komme til udtryk i tørringsperioden på tapetet.

 • efterbehandling koster er relativt billigt;
 • Baggrund giver loftet et attraktivt og hyggeligt udseende.

Vandtæt farvet tapet på loftet

 • selvklæbende tapet på loftet er meget svært, du har brug for en assistent;
 • skæring, fastgørelse og docking af klæder kræver stor omhu;
 • under tapetet støber ofte udviklingen;
 • når naboerne oversvømmes ovenfra, skal dækket fuldstændig ændres.

Plastloft

PVC plastloft

Plastloft på badeværelset

Dækker plastpaneler - en meget populær type dekoration til badeværelser. Panelerne er fastgjort til aluminiumsrammen, monteret på loftet. Rammen gemmer alle fejl i loftoverfladen, giver dig mulighed for at montere en indbygget belysning, skjule kommunikation. Panelerne er forskellige i størrelse, tykkelse, farver og tekstur, så du kan vælge en indstilling til næsten enhver indretningstilstand.

Profil til fastgørelsespaneler fast suspension

Profilen er fastgjort med dowels langs omkredsen af ​​rummet.

Tilslutning af rammeprofiler

Fastgørende loftsplint

Panelet indsættes i baseboardet.

Montering af PVC paneler

Bor et hul under lampen

Det sidste panel er savet sammen og klikker ind i sporene på basispladen og det foregående panel

 • Loftet ser meget æstetisk glædeligt og attraktivt ud;
 • Materialernes omkostninger er ikke for høje;
 • ingen grund til at jævne overfladen;
 • installation kræver ikke særlige færdigheder og kraften hos alle, der ved, hvordan man håndterer værktøjet
 • Designet er holdbart, hvis det er nødvendigt, kan du udskifte individuelle paneler med reservedele.
 • belægningen er slet ikke bange for fugt, den er ikke deformeret, det er nem at rengøre med rengøringsmidler.
 • loftet er flere centimeter lavere;
 • snavs kan akkumulere i leddene, og i mangel af normal ventilation udvikler en svamp der.

Rackloft

Denne mulighed har et meget stilfuldt moderne udseende. Designet er en metalramme, beklædt med smalle strimler af plast, aluminium eller tyndt stål med en korrosionsbestandig belægning. Farvelængden af ​​sådanne belægninger er meget bred, Reiki i guld, krom, med et mønster er i speciel efterspørgsel. Installationen kan være åben og lukket: i det første tilfælde er der mellemrum mellem hullerne i en bestemt bredde, i det andet tilfælde er alle elementer stødt monteret. Montering er meget enkel, alle kan mestre det.

Spejl loftet slat

 • spektakulær udsigt, en bred vifte af farver;
 • enkel installation;
 • ingen grund til at udjævne basen
 • der er mulighed for montering af den indbyggede belysning;
 • Materialet er modstandsdygtig over for fugt, korrosion, ekstreme temperaturer, svampe;
 • let pleje
 • Om nødvendigt er det let at erstatte enkelte elementer;
 • i tilfælde af oversvømmelse ovenfra vil der ikke være nogen skade for belægningen;
 • den gennemsnitlige levetid er 30-35 år.

Rack metal loft

 • rackloft vil koste lidt dyrere end almindelig plastik;
 • snavs kan akkumulere i sømme og led.

Kassette loft

Åbent profilloftlayout

Blandt suspenderede strukturer, kassette eller modulært loft er i høj efterspørgsel. Det er en ophængt metalramme, i de celler, hvor der er lagt dekorative paneler. Til badeværelset anvendes paneler af aluminium, plexiglas, galvaniseret stål, akryl, mineral. De varierer i farve og tekstur, kan være monotont og mønstrede.

Foto kassette loft

 • ingen grund til at jævne loftets overflade
 • rammen hylder kommunikationen perfekt, der er muligheder for indbygget belysning;
 • hvis et separat panel er beskadiget, er det let at udskifte;
 • adgang til kommunikation forbliver - det er nok bare at rejse et af modulerne;
 • panelerne giver loftet et moderne og meget attraktivt udseende.

Kassette, en del af loftet

 • høje omkostninger;
 • suspension systemet tager mindst 15 cm plads, så det er ikke egnet til badeværelser med lave lofter.

Loftfliser

Loftsflise uden sømme

Loft flise på loftet, foto

Loftflise med et mønster

Efterbehandling polystyren flise er også meget populært. Tile giver et hyggeligt og æstetisk attraktivt udseende, der passer til de fleste interiørtyper. For at lime fliserne, skal loftet være godt forberedt, nivelleret, gennemboret, skal du dække med en primer. Styrofoam er modstandsdygtig over for fugt og støbeform, det kan periodisk males.

Klæbende loftfliser

Loftflise og sokkel

 • lave omkostninger;
 • lille vægt af materiale;
 • forskellige teksturer;
 • flise er let at behandle under installationen;
 • let pleje.

Foto polystyren loft fliser

Ulemper: Det er nødvendigt at forsigtigt forberede overfladen;

 • Skæring og sammenføjning af fliser kræver nøjagtighed og nøjagtighed;
 • materialet bryder let, så når man klæber det er umuligt at trykke hårdt på flisen;
 • snavs kan akkumulere i leddene;
 • når oversvømmet ovenfra, kan belægningen afskrække og skal ændres.

gips gipsplader

Gipsplankloft på badeværelset

Gipspladekonstruktioner findes ganske ofte i badeværelser i et stort område. De er metalrammer, oftest flere niveauer, figurer, med indbygget belysning, beklædt med plader af fugtighedsbestandig gipsvæg. Fra oven er dækket anbragt og malet af vandtæt maling. Sådanne lofter på flere niveauer ser meget originale og stilfulde ud; Materialet er nemt at behandle, installation kræver ikke særlige færdigheder.

Split-niveau gipsplankloft

 • rammen hylder helt alle fejl, ledninger, rør, der er ikke behov for grundig forberedelse af basen;
 • maling tolererer perfekt udsættelse for damp og temperaturændringer, kan vaskes og modstår udviklingen af ​​svampe;
 • loftet ser attraktivt og solidt ud.

Smukt nedhængt loft med belysning

 • Ingen adgang til kommunikation
 • rammen tager et par centimeter plads;
 • loftets indretning er ret dyrt;
 • i tilfælde af reparation er udskiftning af en separat sektion problematisk;
 • periodisk skal loftet males for at opdatere udseendet.

Kombinationen af ​​gipsvæg og strækloft

Strekak

Populariteten af ​​stretch PVC lofter vokser kun hvert år. De er kombineret med enhver stil med dekoration, afviger i et stort udvalg af farver og teksturer. Specielt spektakulære udseende lofter med fotoudskrivning og 3D-billede.

Strekak i badeværelset

Hvidt strækloft, emhætte monteret i midten

 • høj dekoration;
 • modstand mod fugt, temperaturændringer, kondensering ophobes ikke i loftet;
 • Når det oversvømmes, bevarer belægningen et stort volumen vand efter afløb, som igen tager sin tidligere form på.

Strekak i badeværelset

Strekak med fotoudskrivning

Smukt strækloft i to niveauer

 • installationen kræver specielt udstyr og faglige færdigheder, derfor vil det ikke være muligt at lave et nedhængt loft alene;
 • en sådan finish er ret dyr i forhold til stativ og kassettelofter;
 • Filmen er let beskadiget med en skarp genstand;
 • Ingen adgang til kommunikation
 • I tilfælde af skade skal belægningen være fuldstændig udskiftet, det kan ikke repareres.

Glasloft

Belyset glasloft

En sådan finish er en dyr fornøjelse, men usædvanligt spektakulær. Plader af hærdet glas kan være uigennemsigtige, spejl, farve, med billeder og farvede ruder, med indbygget belysning. Installation sker i henhold til typen af ​​kassettelofter, men rammen bruges forstærket, da glasets vægt er stor nok. Selvfølgelig skal basen også være særlig holdbar, ellers kan hele strukturen en dag falde sammen.

Glas loft, vægmaleri

 • Loftet ser usædvanligt imponerende og originalt ud, udvider rummet visuelt;
 • glasset er ikke bange for fugt eller svamp, det kan vaskes med et hvilket som helst rengøringsmiddel;
 • Ved omhyggelig forsigtighed vil belægningen vare mere end et dusin år.
 • høje omkostninger ved materialer og installation;
 • installationen kræver nøjagtige beregninger af belastningen på basen og betydelige lønomkostninger, derfor bør den håndteres af en specialist;
 • ikke egnet til værelser med svage gulve;
 • På overfladen af ​​glasfladen er det let at forblive, så du skal passe på det mere omhyggeligt.

Glasloft

Hvilket loft at vælge

Hvert af de beskrevne valgmuligheder er attraktivt på sin egen måde, men hvis du tager højde for det optimale forhold mellem omkostninger, dekoration og brugervenlighed, er plast- eller slattedækket det bedste valg. Takket være et bredt udvalg af paneler kan du finde en interessant og usædvanlig kombination af farve og tekstur, eller tværtimod vælge en diskret klassisk version. Hvis badeværelset er indrettet i højteknologisk eller loft-stil, ideel til panelet med spejlbelægning, samt krom og med metalliske farver. Dette er en fantastisk mulighed for at vise fantasi, at føle sig lidt designer.

Rippled loft

Montering af rackloft på badeværelset

Montering af rackloftet er det afsluttende trin i færdiggørelsen af ​​badeværelset. Forudkast loftet skal rengøres fra støv, skrælning gips, maling, alle eksisterende revner bør broderes og forsegles med kitt. De steder, der er ramt af svampen, skal rengøres og behandles med antiseptiske midler. Afslutningsvis er overfladen dækket af en vandtæt primer med antifungale additiver for at eliminere udseendet af skimmelsvamp i fremtiden.

Rådet. Før installationen skal du udføre ledninger til belysningsenheder og fastgøre ledningerne i loftet med dowel-negle og plastik.

I processen skal du:

 • dekorative lameller lavet af plast eller aluminium;
 • aluminiumsprofiler;
 • stringers (bæredæk);
 • suspensioner;
 • skruer og dowels;
 • saks til metal;
 • niveau; bor med et sæt øvelser.

Trin 1. Langs rummets omkreds på væggene tegner en flad vandret linie i en afstand på 15 cm fra den grove bund. Til mærkning er det meget bekvemt at bruge et laserniveau, men i mangel af en almindelig konstruktion vil man gøre det.

Trin 2. På markeringslinjen skal du markere hvert 40-50 cm point for hullerne til fastgørelsesanordninger og sætte de samme mærker på profilen. Bor huller i styrene, derefter i væggene, ved hjælp af passende bor. Hulernes diameter skal være 6 mm.

Mærkning på væggen og boring huller

Trin 3. Ind i hullerne i væggene indsæt dykker, hammer dem flush med overfladen, applicer en profil og skru i selvlukkende skruer.

Sæt dykker i huller

Profilen skal placeres strengt langs linjen, afvigelserne i vandret retning vil føre til en forvrængning af strukturen. Til sammenføjning af hjørnerne skæres enderne af profilerne i en 45 graders vinkel.

Angle docking indstilling

Trin 4. Carrier dæk er installeret mellem to modstående vægge - strengere. Mellem strængernes ender og profilvæggen skal der være et hul på ca. 10 mm for at kompensere for termisk ekspansion. I dette tilfælde er elementerne strengt vinkelret på hinanden.

Rådet. For at forbinde de to strengere er det nødvendigt at pålægge den ene på den anden for at justere de perforerede huller og fastgøre skruerne på begge sider.

Trin 5. På loftet skal du mærke placeringen af ​​fastgørelsesanordningerne til strengere i en afstand på 20 cm fra væggene og ca. 0,7-1 m mellem dem. Bor huller, indsæt dowels og skru strengerne. Skruer er ikke skruet til enden, hvilket giver mulighed for at justere højden af ​​skinnerne i installationsprocessen.

Monteringsordning af slattedlofter

Trin 6. Fastgør den første skinne: Anbring den på startprofilen, indsæt i sporene på strengerne og tryk, indtil den klikker. Mellem spidsens ender og profilens væg skal der være huller på 5 mm.

Reiki profil (plastik)

Rækken er indsat i profilenden

Skinnen snaps ind i stringer og den modsatte profil på væggen

Montering af plastlameller

Trin 7. På samme måde skal alle andre skinner fastgøres til lampens placering. For at lave et hul under det, markere midten af ​​udskæringen med en blyant og bor med en krone med den ønskede diameter. Dernæst indsæt lampens krop i hullet, hold det fast, fastgør panelet til strengerne, led tråden indeni og tilslut en lyspære.

Dyser til boring

Fremtidigt hul til lampen i skinnen

Trin 8. På samme måde monterer de alle andre armaturer, tjekker deres arbejde, fuldfører installationen af ​​hele skinner. Hvis den sidste plank er bredere end nødvendigt, skæres den til bredden med metal saks. Materialet er ret tyndt, så det er ikke svært at skære.

Tilsluttet armatur (eksempel på installation i loftet med spejleffekt)

Rådet. For nemheds skyld på skinnen skal du trække en skærelinje og derefter dreje vinkelret på samme side i en afstand på 4-5 cm fra hinanden og bøj materialet lidt. Derefter er det meget nemmere og hurtigere at afskære overskuddet.

Trin 9. Når du har sikret den sidste bjælke, skal du kontrollere lågenes vandrette position og stram skruerne i strengerne om nødvendigt. Huller mellem lamellerne gør det nemt at gøre.

For det første er den sidste rake savet sammen installeret, efter den sidst men en sidste

Trin 10. Nu er det fortsat at lukke hullerne med specielle indsatser, hvis de leveres af designet. De skæres til den krævede længde, indsættes mellem lamellerne, stramt presset til kliket.

Et eksempel på en dekorativ loftsstrimmel snaps kun ind i slidserne.

Den færdige belægning må ikke have huller og revner mellem elementerne, alle lameller skal være i samme plan. Hvis loftet går i bølger, betyder det, at du ikke har stramt fastgørelserne på strengerne. For at løse problemet skal du forsigtigt smøre indsatserne på problemområderne, dreje skruerne og returnere indsatsen på plads.

Loftflise til badeværelset: 4 typer kvadrater til loftindretning

Loftfliser - en spektakulær og nem måde at designe loftet på i badeværelset.

Under renoveringen af ​​badeværelset opstår der især tvister og spørgsmål under udvælgelsen af ​​efterbehandling materialer til loftet. Hvis væggene sædvanligvis revet med fliser, så kan der i loftet sådan materiale sjældent findes. Ofte erstattes det af en special - loft - flise, der har særlige tekniske egenskaber og driftsmæssige egenskaber.

Den vejledning, jeg præsenterer i dag, beskriver de mulige typer af loftfliser, dens fordele og ulemper samt de valgmuligheder, der skal vælges. Jeg tror, ​​at disse oplysninger vil helt sikkert komme til nytte for folk, der laver deres eget badeværelse reparationer.

Fordele og ulemper ved loftfliser

Lad os først beslutte, om vi skal bruge fliser til at dekorere loftet. Jeg vil ikke give et entydigt svar på dette spørgsmål. Jeg vil hellere beskrive det vigtigste, efter min opfattelse fordele og ulemper ved denne efterbehandlingsmulighed, hvorefter du vil være i stand til at beslutte om dens anvendelse.

Materialet har både fordele og ulemper.

For nemheds skyld har jeg lavet et lille bord, som jeg præsenterer for din opmærksomhed.

Som du kan se, har materialet mange fordele, men der er også nogle ulemper. Men dygtigt at vælge en bestemt type flise, kan du minimere ulemperne, fuldt ud afslørende fordelene.

Typer af loftfliser

I min faglige aktivitet kom jeg over flere typer af loftfliser. Alle af dem er afbildet i skemaet nedenfor.

Typer af loftfliser.

De adskiller sig fra hinanden i tekniske egenskaber, og hver af dem er mere eller mindre egnet til at afslutte loftet i badeværelset. Men hvilken er mere og hvilken er mindre? Vi vil forstå mere detaljeret.

Skumplast

Den mest almindelige type loftfliser, der bruges til at afslutte loftet i badeværelset, er skum. Der er flere typer dekorative beklædninger af dette porøse materiale.

stemplet

Stemplet skumpladefliser.

Først og fremmest - det er stemplet fliser. Til sin produktion anvendte blokke af polystyrenskum, der er stemplet i specielle presser. Efter denne behandling opnås dele med en løs porøs overflade på ca. 8 mm.

Jeg kan straks sige, at jeg ikke råder over brugen af ​​sådant materiale, da det har flere betydelige ulemper:

 1. Udseendet og tekniske egenskaber ved denne type finish til loftet efterlader meget at ønske. Materialet vil ikke vare længe og vil ikke behage dig med sit udsøgte udseende.
 2. Den porøse overflade af skumpladen absorberer snavs og støv meget godt, så det hurtigt bliver ubrugeligt. Derudover anbefales det ikke at vaske, og det tolererer ikke driften i et fugtigt miljø. Derfor anbefaler jeg det stærkt til udsmykning af badeværelset.
 3. Materialet er meget skrøbeligt og kan falde sammen under installationen. Derfor skal du købe på forhånd for et par dusin dele mere end nødvendigt for at afslutte loftet.

Den eneste fordel, der begrunder brugen af ​​stemplet fliser, er en meget lav pris. Men hun kompenserer ikke for dit forkælet humør.

ekstruderet

Denne type loftplade er lavet af skummet polystyrenmasse, der er stemplet i fliser af en vis form med en tykkelse på 3 mm, hvorefter den desuden er overtrukket med en polymer beskyttende film eller malet. Resultatet er et glat og slidstærkt dekorativt materiale, der har fremragende præstationsegenskaber.

Til de vigtige fordele, jeg ville henvise til:

 1. En række udseende. Filmen, der dækker overfladen af ​​det dekorative materiale, kan efterligne farven og teksturerne af naturlige materialer - træ, marmor eller granit, naturlig vild sten og så videre. Dette gør det muligt at diversificere hygiejnerummets design.
 2. Alsidighed. Ud over badeværelset og toiletet, ved hjælp af denne flise, kan du trimme lofterne i andre værelser i dit hjem, der skaber et enkelt og økologisk boligareal.
 3. Nem installation. Ekstruderet skumflise er godt skåret med en skarp brevpapirkniv, smelter ikke og bryder ikke ved krydsningspunkterne. Med sin hjælp kan du oprette en næsten homogen belægning med minimal installationssøm mellem de enkelte dele.
 4. Praktisk betjening. Et af stadierne i produktionen af ​​ekstruderede lofttegler er behandlingen af ​​produktet med specielle forbindelser, som giver det hydro- og støvafvisende egenskaber. Derfor tåler det driften i fugtig luft og kan installeres på badeværelset.

injektion

Injektionsflise giver dig mulighed for at lave et loft uden sømme.

Denne type loftmåtte er også lavet af udvidet polystyren. I produktionsprocessen smeltes råmaterialet og hældes i tilberedte støber, på grund af hvilket et specifikt, klart reliefmønster er dannet på fliseoverfladen.

Tykkelsen af ​​injektionsflisen er ca. 14 mm. Dette materiale bruges ofte til at afslutte loftet på den såkaldte sømløse teknologi.

Styrken af ​​dette materiale er lidt ringere end ekstruderede fliser, men i udseende langt foran ham.

plast

På billedet - processen med installation af loftfliser lavet af plast.

Foruden skumfliserne kan plastik bruges til at afslutte loftet på badeværelset. Med dette materiale kan du meget effektivt arrangere loftet. I dette tilfælde er belægningens styrke og holdbarhed behageligt tilfredsstillende.

I modsætning til polyfoam fungerer plastikoverførsler bedre i fugtig luft og bliver let ryddet af forurening. Derfor kunne det ikke være bedre egnet til efterbehandling af overflader i sanitære lokaler.

Normalt kommer plastfliser i form af færdige firkantede paneler med en side på 50 cm, men du kan også finde rektangulære modeller, som du kan lægge et mønster på.

Der er specielle typer af plastpaneler til loftet med indbygget LED belysning. I dette tilfælde er det muligt at organisere en spektakulær belysning af rummet uden brug af synlige lyskilder. LED'er skaber et blødt diffust lys tæt på dagslys.

gips

Loftfliser af gips er ikke egnet til installation i badeværelset.

Loftfliser lavet af gips - den mest elegante med hensyn til designmetode af loftdesign. Med dette materiale kan du nemt arrangere et værelse i paladsstil, hvad enten det er barok eller imperium. Yderligere elementer - stucco, falske søjler, pilasters og så videre bidrage til at diversificere udseendet af rummet.

Men desværre har gipsens finish en stor ulempe - den er bange for fugt og er uegnet til brug på badeværelset eller andre lignende værelser. Derudover er gips meget skrøbelig og ødelægges af skødesløs håndtering af det. Og hvis du slår fra selv et lille stykke indretning, mens du holder fast, vil delen blive beskadiget og skal udskiftes.

keramisk

Loftet kan også færdiggøres med almindelige keramiske fliser.

Et stort antal gange i min praksis kom jeg på tværs af tilfælde, hvor loftsfliserne beskrevet i badeværelset var limet til væggene. Så det modsatte er muligt. Det vil sige, når almindelig flise bruges til udsmykning af lofter i VVS-lokaler.

Der er ingen særlige regler og begrænsninger her. De eneste punkt-keramiske fliser på loftet i badeværelset skal limes med et specielt højstyrkeklæbemiddel. Som et eksempel kan jeg give Younis HiTech eller noget lignende.

Størrelser og form

Loftsplader kan have forskellige former og størrelser.

I min praksis mødte jeg to typer loftfliser:

 • firkantet - den mest populære mulighed;
 • rektangulær - en række fliser til unikke designløsninger.

Standardstørrelsen på siden af ​​pladsen til udsmykning er 30 eller 50 cm. Det bedste af alt ser ud fra, at der er sømløs flise, der er lagt i loftet helt jævnt og ikke danner huller mellem dem. Men for hendes høj kvalitet styling kræver visse færdigheder.

Der er en præmalet flise og hvid, som derefter kan males i den farve du kan lide. I sidstnævnte tilfælde er det nødvendigt at vælge den rigtige maling, da nogle typer dekorative sammensætninger ødelægger skum.

Tips til valg

Ved at vælge en loftsplade er det nødvendigt at kontrollere kvaliteten.

Til sidst vil jeg give dig nogle tip, der gør det lettere for dig at vælge et loftflise:

 1. Kontroller for korrekte fliser størrelser og former. Hvis materialet er firkantet, skal alle sider være lige store. Kontrollér også, at vinklen mellem de tilstødende sider er 90 grader. Du er velkommen til at bruge måleværktøjer til dette. Hvis flisen er defekt, er det umuligt at dekorere loftet i hygiejnenummet kvalitativt og pengene vil blive spildt.
 2. Ved måling er det ikke nødvendigt at strække eller knuse fliserne for at passe det til de ønskede mål. På grund af dette bryder materialet ned, hvilket komplicerer dets yderligere installation og forkorter produktets levetid.
 3. Vær opmærksom på overfladen af ​​flisen, især hvis den er lavet af skum. På forsiden skal der ikke være ridser, revner, smuldrende. Og skumets individuelle celler skal være lige så store.
 4. Når du køber fliser med en struktureret eller malet overflade, skal du kontrollere kvaliteten af ​​den dekorative belægning. Især hvis tegningen er kompliceret. Normalt findes mismatchen af ​​mønsteret allerede ved limning, hvilket gør det umuligt at afslutte.
 5. Sørg for at kontrollere styrken af ​​flisen, især skum. For at gøre dette skal du tage hjørnet og holde på vægten. Dårlig kvalitet materiale vil bryde eller bryde. Så er det bedre at nægte overtagelsen overhovedet.

Resumé af

På baggrund af ovenstående oplysninger kan du hurtigt og nemt finde materialet til beklædning af loftet i VVS-rummet. Som en bonus foreslår jeg at du ser videoen i denne artikel, som beskriver, hvordan man sætter fliser på loftet på badeværelset.

I kommentarerne nedenfor kan du forlade din mening om brugen af ​​fliser til udsmykning af loftet.

Flise på loftet - "billig og sur" finish indstilling

Loft flise - moderne materiale til dekoration. Sådanne produkter ser godt ud i soveværelset og endda på badeværelset. Du skal bare købe kvalitetsmaterialer, baseret på vores anbefalinger.

Den eneste mulighed for badeværelset er en flise fremstillet af ekstruderet skum eller udvidet polystyren under højt tryk.

Det vigtige træk er en lamineret belægning, der beskytter materialet mod fugtindtrængning. Det andet punkt i reparationen på badeværelset - brugt fugemasse eller lim. Det skal være egnet til arbejde i værelser med høj luftfugtighed. Kun i dette tilfælde kan vi sige, at loftet du har skabt vil vare lang tid og effektivt.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Hilsner til vores elskede læser! Hvis du står over for spørgsmålet om, hvordan man limer keramiske fliser på loftet, når man afslutter et badeværelse, vil dette materiale sandsynligvis være meget nyttigt for dig. Vi vil skrive ud af fordelene og ulemperne ved sådanne færdigheder, samt alle de finesser, du skal vide, når du arbejder.

Hvorfor har vi brug for fliser på loftet

Hvad ved vi om materiale som keramiske fliser?

Fordele af materialet

Vi ved nok til nøjagtigt at bestemme brugen af ​​dette materiale på væggene og endda lofter.

Lad os først lyde de positive punkter i denne finish:

 • Flisen er god, kun fordi den glaserede overflade ikke lader vandet passere og med en god fugemasse kan holde substratet, som det ligger på, i tør tilstand.
 • Keramik er et naturligt materiale, der ikke udsender giftige stoffer under drift.
 • Enhver lægning af keramik ser rigere og mere interessant ud end andre, endda moderne materialer.
 • Flisen har et meget anstændigt driftstid, som beregnes i årtier, og hvis installationsteknologien blev nøje overholdt, og den keramiske overflade regelmæssigt opretholdes, bliver levetiden endnu længere.

Øjeblik! Det er vigtigt at forstå, at enden af ​​livet af en sådan belægning er relateret til, hvor fast det holdes, og i hvilken tilstand dets overflade er. Som du sikkert ved, lægges det øverste lag af de fleste keramikmodeller på glasur, som efterhånden begynder at bære ud på steder med intensiv gang. Dette problem vedrører ikke vægge og især loftet, da der ikke er gnidende kontakt med disse overflader, hvilket betyder at de kan opretholde deres oprindelige udseende i meget lang tid, er det vigtigste at rengøre dem fra snavs i tide.

 • Det er meget nemt at passe på fliser. Det er nok at have et flydende sprøjteværktøj og en blød klud. Hvis rengøring sker mindst en gang om måneden, vil overfladen ikke have tid til at overgive med sedimenter. Det eneste problem i denne retning er inter-smooth fugning, især lys. Det har en gipsbase, så over tid opstår svampe.
 • Men dette problem er også løst - de steder, der konstant gennemblødes, skal regelmæssigt behandles af "Belize" eller "Domestos". Frisk fuger kan også være overtrukket med en hydrofob forbindelse eller lignende additiver kan indbefattes. I det ekstreme tilfælde, hvis intet allerede hjælper, og de mørkede sømmer ødelægger udseendet på den flisebelagte overflade, kan du fjerne den gamle fugemasse og fylde sømmen med en ny.
 • Vifte af keramik i dag er mere end nogensinde. Du kan finde en løsning, der passer dig i nuance og størrelse for absolut enhver stil.
 • Fliserne kan lægges på næsten enhver overflade: beton, gips, gipsvæg, træ og jævnt glas. Det er naturligvis i hvert tilfælde nødvendigt at overholde den installerede teknologi.

Nå og endelig tilføjer vi, at flisen er meget holdbar, du kan ikke passere den ved en tilfældighed, da det kan ske med plastik (læs mere her). Det vil ikke ændre sin farve, hvis du hældte naboerne ovenfor.

mangler

Straks foretage en reservation, at alle disse mangler er ret vilkårlig, og nogle af dem afhænger af fremmede faktorer:

 • Prisen for en sådan finish er ret høj, især når det kommer til kvalitetsmærkevarer fra Italien eller Spanien. Men indenlandske producenter bryder ikke væk fra vores virkelighed og tilbyder blandt andet gode muligheder for budgetreparationer - prisen på en billig flise er omkring 300 rubler per kvadratmeter.
 • Der er en mulighed for, at flisen fra loftet kan falde og skade en person i rummet. Her skal du tydeligt forstå, at dette kun kan ske, når fliserne skales af, hvilket kan skyldes dårligt forberedt fundament, uregelmæssigheder, der tvunget til at lægge lagene, krymper strukturen og sæsonens bevægelser, dårlig kvalitet lim og krænkelse af lægningsteknikken. Alle disse øjeblikke vil vi fremhæve i detaljer, når der beskrives installationen.
 • At arbejde med dette materiale kræver en solid oplevelse, så alt står lige og ser smukt ud. Uviden om teknologi kan føre til en tidligere konsekvens.

Den sidste minus kan ikke betragtes som sådan. Som en professionel tilgang kræver næsten ethvert job.

Montering af keramiske fliser på loftet

Efter at have besluttet på materialets fordele, lad os gradvist gå videre til handling. Og det første, vi berører, er forberedelsen af ​​fundamentet.

Bund under flisen på loftet

Tager reparationen på badeværelset, i de fleste tilfælde, især i nye hjem, finder du armeret beton gulve. I princippet er basen god, da den er holdbar og temmelig jævn, men det er ikke altid muligt at installere fliser på det, og her er hvorfor.

 • Gulvplader kan lægges på forskellige niveauer, hvilket skaber et alvorligt fald. Hvis du forsøger at klæbe fliserne, så får vi en buet overflade, og nogle steder er der store nok lim, som i hvert fald ikke må tillades.
 • I nogle huse, for eksempel panel, forårsager sæsonmæssige jordbevægelser "gå" af hele strukturen. Forfatteren af ​​artiklen bor i et sådant hus, og fliserne på væggene hviler på et ærligt ord, og denne effekt observeres hos alle naboer, der har været på besøg. På nogle steder er flisen dækket af revner, som ikke tilføjer skønhed. Desuden har de faste vægge af faste plader ikke et lignende problem, hvilket ikke er overraskende, men skillevægge, der er lavet af gips og helvedesild i sådanne huse, er hårdt beskadiget.
 • Hvis reparationen er færdig i et gammelt hus, kan betonpladens overflade skrælle, hvilket indikerer korrosion af materialet og dets gradvise ødelæggelse. Selvfølgelig kan en sådan plade stå i mere end et årti, men her vil flisen med en sådan overflade være sammenkoblet upålidelig nok.

Hvad skal man gøre i sådanne situationer? Hvis der er dråber på loftet, så er det klart, at den første ting er at niveauere overfladen. Du kan bruge til dette formål gips.

Tip! Hvis laget af gipsblanding er ca. 2 centimeter, skal det forstærkes med et metalgitter.

Det anbefales ikke at bruge gipsblandinger, da de er meget modtagelige for fugt og damp, og også mindre i styrke for at klæbe. Det betyder imidlertid ikke, at vi helt udelukker dem - med et lille lag og en ordentlig fugning - en acceptabel mulighed, men kun når du bruger gipspolymerblanding.

Den næste nivelleringsmetode er meget enklere, og belægningen varer ikke mindre - dette er en gipspladekonstruktion i loftet. På trods af at der igen ser ud til at være en cast, er det værd at forstå forskellen. For det første bruger badeværelserne fugtbestandig gipsvæg, som har antiseptiske additiver, og for det andet opnås styrken af ​​strukturen på grund af papirstylen, som har fremragende vedhæftning til mange materialer.

Hvis du står over for problemet med krympning af strukturen, så er der kun en vej ud - justering også. Gipset vil skabe et lag, der, selvom det kan knække, ikke vil give en sådan effekt, som om den ikke var til stede. Men den mest korrekte løsning ville være at skabe en flydende gipspladeramme - det vil sige loftet er kun bundet i loftet og oplever derfor ingen alvorlige deformationer.

Problemet med den skællede overflade løses i princippet med de samme metoder. Reparation af armeret betonplader udføres som følger:

 • For det første bliver overfladen grundigt rengjort af alle bundtene;
 • Så er ovnen primet;
 • Efter at overfladen er restaureret ved hjælp af specielle reparationsblandinger til beton.

Denne procedure skal udføres, selvom du har til hensigt at installere gips. Det er nødvendigt for at styrke overlapningen.

Yderligere behandling af basen er ikke forskellig fra den, der udføres for væggene:

 • Overfladen rengøres fra støv;
 • Derefter påføres primeren;

Tip! Hvis det skal lægges direkte på en betonbase, så tag konkret kontakt som primeren, hvilket vil øge adhesionen kraftigt. I andre tilfælde er tilstrækkelig akrylprimer dyb penetration med antiseptiske additiver.

 • Vi venter på tørring og du kan begynde at lægge.

Lim præparation

Det næste trin vil være valget af klæbemiddelsammensætning. Moderne muligheder er hovedsagelig færdigblandet cement-sand blanding med forskellige tilsætningsstoffer til hurtig indstilling og plasticitet af blandingen. Produktkvaliteten er imidlertid anderledes - fra god til ærlig dårlig. Hvordan man ikke laver en fejl ved valg.

Her er nogle tips:

 • Først skal du ikke tage de billigste muligheder. Prisen tiltrækker, men for loftet, hvor koblingen er meget vigtig, bør du ikke spare meget.
 • For det andet skal du være opmærksom på produkter fra kendte mærker, der ikke sparer på kvalitet, samtidig med at deres navn opretholdes. Dette råd betyder ikke, at lokale producenter producerer dårlige produkter, men du kan bestemt ikke vide det.
 • For det tredje, hvis du fortsætter med at være bange for force majeure situationer, skal du erstatte cementklæbemidlet med epoxy. Det vil koste mere, men det vil være umuligt at rive en flise, selvom du forsøger hårdt. Det er ikke bange for vand og kan anvendes på forskellige baser. Foretag straks en reservation - til sådan lim har du brug for en passende primer, på hvilken den vil blive skrevet: "Til epoxyblandinger."

Tip! De arbejder med sådanne blandinger noget anderledes i lyset af deres kemiske sammensætning. Læs omhyggeligt instruktionerne, før du fortsætter installationen af ​​fliser.

Nå vender vi tilbage til den klassiske version, og begynder at blande:

 • Fyld en plastikspand (10 liter vil være nok) med et kvart med rent koldt vand.
 • Åbn posen med lim og sæt den på samme sted, stopper, når der er en fremspringende tør bakke over vandoverfladen.
 • Tag elværktøjet (mixer, boremaskine, perforator), monter blandemundstykket og rør omgående indholdet af spanden i to minutter.
 • Saml de tørre partikler på siderne med en spatel og smæk dem i spanden.
 • Bland limen igen og kontroller dens tykkelse. Ved løftning af dysehovedet skal det ikke drænes aktivt fra det. Klæbemiddelet med den korrekte konsistens skal jævnt krybe væk, mens fugtigheden og elasticiteten bliver mærkbar.
 • Tilføj komponenter efter behov, indtil du opnår det ønskede resultat.
 • Lad være at ælte i et par minutter for at infuse, og ryst derefter limen igen i 30 sekunder.

Blandingen er klar til brug.

Værktøj til arbejde

Lad os ringe til det værktøj, som du skal arbejde med - der er ikke meget af det, og det meste kan findes i næsten enhver hjemmehåndværkare.

Vi har allerede nævnt perforatoren og dysen til det, så vi går videre: