Anvendelse af hvidvask på væggene

Hvidvaskning af væggene med lime er en procedure, der er kendt for mange almindelige mennesker. Hun har en velfortjent tillid på grund af, at en sådan belægning er en af ​​åndbar og har en antiseptisk virkning.

Du kan selv udføre arbejdet uden at tiltrække eksperter, og alle de nødvendige materialer kræver ikke væsentlige materielle omkostninger. For at få en kvalitet belægning, skal du kende nogle af de funktioner og subtiliteter i forberedelsen af ​​sammensætningen.

Det er vigtigt at anvende det på den forberedte overflade. Før du hvidvaskede lofterne eller væggene, skal du vælge grundlaget for forberedelsen af ​​løsningen. Det kan være kridt eller kalk.

Kalk hvidvask

På trods af at brugen af ​​kridt - den nemmeste og mest overkommelige måde at forberede sammensætningen på på hvidt overflader inde i rummet, er lime i stor efterspørgsel. Dette skyldes det faktum, at vægge og lofter, der er behandlet med kalk hvidvask, ikke er underlagt dannelse af mug og svampe. Den mest eftertragtede sammensætning til hvidvaskende vægge - fluff. Hvidt pulver, forbi slukningsproceduren og efter tilsætning af vand og fiksere klar til brug.

Moderne producenter indser kalk:

 1. Slaked, leveret til salgsstedet i form af pulver eller pasta (dej).
 2. Hurtig, realiserbar i form af granulater eller store klumper.
Når du har fyldt kalken med vand, skal du lukke beholderen med et låg

Til hvidvaskning må kun hydreret kalk anvendes til forberedelse, som du skal bruge:

 • vand og kalk selv taget i et 1: 1 forhold;
 • rene metalredskaber uden chipping og korrosion;
 • dække for kapacitet;
 • træspatel til blanding af opløsningen.

Når hurtiglime hældes med koldt vand, begynder det at koge som det var, opvarmning til 130 ° C. Reaktionen er meget voldsom, de flydende bobler og stænk flyver væk i forskellige retninger. På dette tidspunkt er det bedre at dække beholderen med et låg, for at undgå at få blandingen på bare hud.

Det er umuligt at bruge plastskål, fordi opløsningen i slukningsprocessen er meget varm, og sammensætningen kan kun blandes, efter at reaktionen er afsluttet. Nu skal du lukke beholderen med et låg og sætte det på et køligt mørkt sted i 20-25 dage.

I slutningen af ​​denne tid blandes sammensætningen grundigt.

Opnå fuldstændig opløsning af granulerne

En tyk hvid film bør forblive på træspatelet. Blandingen, der er nødvendig til hvidvaskning, fortyndes med koldt rent vand, der søger at opnå en homogen uigennemsigtig sammensætning. Den omtrentlige mængde af den fremstillede opløsning fremstillet ud fra 1 kg hurtiglime er 10 liter.

Under slukning skal alle klumper og granulater være fuldstændigt opløst i vand, men inden indholdet af beholderen skal blandes grundigt og filtreres gennem et specialnet før brug.

Værktøjet til hvidbearbejdning kan vælges under hensyntagen til lægmandens ønsker eller egenskaber ved den behandlede overflade:

Ved arbejde med en airbrush skal den resulterende blanding drænes gennem gasbind for at fjerne selv de mindste resterende klumper.

Sådan øges opløsningens modstand

For at hvidvaske væggene ikke kun med høj kvalitet, men også med en holdbar løsning, vil det være nødvendigt at introducere nogle specielle tilsætningsstoffer. Du kan bruge den sædvanlige sæbe eller tapetlim. Kalk til hvidvaskning bruges til at trække på facadevæggene.

I dette tilfælde er det nødvendigt at beskytte sammensætningen mod de negative virkninger af udfældning og hurtig skylning. Du kan gøre dette ved at tilsætte en linolie til opløsningen, som vil afvise fugt og hjælpe hvidvaskning til at forblive på væggene så længe som muligt.

Indførelsen af ​​nogle tilsætningsstoffer i sammensætningen af ​​whitewash vil tillade dig at undgå, at kalk falder fra væggene.

De hvidvaskede overflader har tendens til at smette alt, hvad der berører dem. Du kan undgå dette ved at tilsætte almindeligt salt til opløsningen.

Kendskab til proportioner gør det muligt at opnå den ønskede virkning:

 • kalk og salt - 1 kg pr. 10 liter opløsning; salt vil hjælpe med at gøre overfladen af ​​den sne-hvide;
 • linolie - 100 ml til en hvidvaskeskovl;
 • sæbe, gnides på et groft riveapparat, hæld varmt vand, og derefter tilsæt en sæbeopløsning under fremstillingen af ​​blegemidlet i stedet for vand.

Nogle gange rådgiver mestere i stedet for en lille del af PVA eller tapetlim til at indføre lim i mørtel. Det koges på et dampbad, og før hvidtning af væggene tilsættes det varmt til det tilberedte lime hvidtvasket. For detaljer om, hvordan du bruger whitewash, se denne video:

Hvidvask er praktisk at anvende med en rulle

En af de mest populære opskrifter til fremstilling af hvidtekompositionen:

 • 5 kg slagt kalk
 • 100 g knust og brygget sæbe;
 • 50 g træ lim;
 • 10-15 g linnedblåt pulver;
 • 8 liter rent koldt vand.

Bland alle ovennævnte ingredienser, hæld dem med vand, bland dem grundigt og lad dem blandes i 5-10 timer. Det er muligt at påse overfladen med en rulle, en speciel hvidbørste eller en bred pensel (maklavitsa).

Før du hvidkalk væggen med lime, skal du sørge for dens integritet, fraværet af revner og revner. En tyk lime hvidvaskning vil nemt skjule mikrokrakken på kittens overflade, men større fejl skal fjernes, før arbejdet begynder.

Arbejdsordenen

Whitening tager ikke meget tid og tager ikke meget styrke ud af en gennemsnitlig person, hvis den udføres i overensstemmelse med gældende regler. For det første er det værd at nævne behovet for forberedende arbejde. Alle vægge og lofter, der er planlagt til at blive hvid, skal du begynde at putte og forårsage kitt i to lag.

Efter fuldstændig tørring (efter 12 timer) kan du begynde at skure overfladen med emery papir. I det tilfælde, hvor trælim eller PVA blev indført i hvidvaskenes sammensætning, er det ikke nødvendigt med priming af væggene. Hvidvaskning og dermed vil holde mindst 5 år, uden revner, ikke forbrændt, ikke tilsmudsende hænder og beklædning af beboere. Få flere oplysninger om hurtig whitewash-metoden i denne video:

For at male væggene dækker dem kvalitativt med to lag kalk

Sammensætningen påføres i to lag med fuldstændig tørring. Før du fortsætter med re-whitening, skal du vente mindst 5 timer. Korrekt forberedt opløsning efterlader ikke synlige overgange og spor (bånd) fra børsten eller børsten.

Når du arbejder med sprøjtepistolen, er det vigtigt at forberede en blanding af korrekt konsistens og ikke at sprøjte det fra en kort afstand. Så du kan undgå pletter og opnå en ensartet fordeling af hvidvask på overfladen.

For at alle lag skal have samme kvalitet, er det nødvendigt at blande indholdet af beholderen konstant og forhindre dannelsen af ​​et bundfald.

Lime hvidvaskevægge - DIY manuel reparationsmanual

Et stort udvalg af materialer til efterbehandling afslutter de gamle måder at reparere, og kalk hvidvask anvendes ikke så bredt som det var for 50 år siden. Men denne metode, bevist af generationer, svarer fuldt ud til udtrykket "billig og munter". Hvis du planlægger at hvidvaske væggene, lofterne eller grænserne i haven, lær hvilke egenskaber det slagtede kalk har, hvordan du forbereder det korrekt, beregne mørtelforbruget og anvende det på forskellige overflader.

indhold

Funktioner og omfang af kalk i reparation ↑

Lime er ikke det nemmeste materiale at bruge. Men det indtager en temmelig stærk position og modvilligt mister jorden i sit marked for byggematerialer. På grund af alle fordele og ulemper er det i visse tilfælde hensigtsmæssigt at anvende kalk hvidvask, og det er nogle gange mere hensigtsmæssigt at vælge en anden metode.

Vigtige egenskaber af kalk hvidvask ↑

Alle ved, at kalk fra skolebøger kaldes calciumoxid i kemi lærebøger. Til hvidvaskningen, brugt slagtet kalk, det vil sige reageret med vand. I kemiske termer er hydratiseret kalk en stærk base - en alkali. Det har gode desinfektionsegenskaber, fordi det aggressive alkaliske miljø påvirker svampen, skadedyrene og andre uønskede dyr negativt.

Lime whitewash er ikke bange for fugtig luft, springer ikke og blærer ikke. Ud over modstandsdygtigheden mod høj luftfugtighed er væggene, der behandles med dette stof, modstandsdygtige mod ekstreme temperaturer.

Til hvidvaskning er det ikke nødvendigt at vaske den eksisterende belægning, den kan påføres på den gamle finish. Desuden, hvis et gitter med små revner har dannet sig på overfladen af ​​væggene eller loftet, vil behandling med hydreret kalk styrke finishen og forlænge levetiden.

Kostprisen for kalk til hvidvaskning i butikker kan ikke sammenlignes med prisen på andre færdigvarer. Dette skyldes, at produktionsprocessen er meget enkel - det er en elementær calcination af kalkholdige sten i ovnen. Råvarer koster en krone, så prisen på produktet er lav. En tredive kilo taske koster omkring $ 2.

Hvor og hvorfor er det tilrådeligt at bruge lime ↑

Egenskaberne ved antiseptisk og fungicid gør hydratiseret kalk til lederen blandt færdiggørelsesmaterialerne til fugtige og kolde lokaler: kælder, laden, garagen, kælderen og lignende. Den bruges til vægge og lofter. Vejrbestandigheden af ​​stoffet gør det muligt at bruge det til hvidvaskende facader.

Optag holdere til brug af kalk til hvidvaskning og andre opgaver - gartnere. Her anvendes det i fuld gang. Det er sædvanligt at hvidvaske væggene både indefra og ude, tilføj hurtiglime til jorden for at ændre sin syrebasebalance, behandle træstammer for at beskytte mod insekter og dyr og forkæle for skønhed.

I de lokaler, hvor det er praktisk, snarere end æstetik, og den økonomiske side af spørgsmålet også betyder noget, er kalk også brugt til at belægge vægge og lofter. Dette kan ses i indgange, på trapper, i fælles korridorer, foyer.

Det er hensigtsmæssigt at hvidtætte loftet i ethvert boligområde. På skoler, hospitaler og andre institutioner er lime mørtel stadig brugt til at dekorere vægge. Efter tørring bliver calciumhydroxid sikkert, udsender ingen skadelige stoffer i luften.

Købe kalk - hvad skal man tage og hvor meget ↑

Før du går i butikken, skal du finde ud af, hvilken slags kalk der skal købes hvidvaskning - slaked eller quicklime, hvor meget det er nødvendigt, og hvilke andre komponenter der skal bruges. Dette vil spare dig for at gå videre til byggemarkedet, hvis pludselig løsningen ikke er nok, eller dens egenskaber ikke opfylder dine krav.

Sådan laver du en slagtet kalk med dine egne hænder ↑

Som du allerede har forstået, slaked lim og quicklime er helt forskellige stoffer, der er forenet kun af konsonant navn og tilstedeværelsen af ​​calcium i sammensætningen. Slaked lime bruges til husstandsreparationer. Det sælges efter vægt på en hvilken som helst hardware butik eller afdeling for landbrug.

Der er dog ofte situationer, hvor der er en temmelig stor bestand af quicklime på gården, og det er tilrådeligt at bruge det i stedet for at købe slagt kalk. I dette tilfælde kan det selvstændigt tilbagebetales, des mere så kræver denne kemiske proces ikke færdighederne til at udføre sådanne eksperimenter i laboratoriet.

Så, hvordan man laver kalk til hvidvaskning fra en klumpet quicklime "koge". Først skal du bekymre sig om personlig beskyttelse. Da du vil beskæftige dig med en temmelig aggressiv alkali, skal du sørge for at beskytte dine øjne (beskyttelsesbriller), åndedrætsorganer (åndedrætsværn), åben hud (lukkede tøj og handsker). Gør det i luften.

Video: Sådan tilberedes en løsning til hvidvaskning

Du skal bruge en dyb beholder, for eksempel en spand og et værktøj til blanding - ifølge traditionen - en pind. Listen over ingredienser er også kort:

 • kalk klump quicklime;
 • vand.

Vand skal være koldt, det er den eneste betingelse. Selv den første grader vil huske proportionen - 1: 1.

 1. For 1 kg calciumoxid, tag 1 liter koldt vand.
 2. Alt dette kombineres i en beholder og blandes. Næsten øjeblikkeligt vil du være i stand til at observere starten på en kraftig kemisk reaktion med frigivelsen af ​​en stor mængde varme. Når slukning af blandingen sommetider opvarmer op til 150 grader, er det ikke for ingenting, at stoffet blev populært kaldet kogepoten - opløsningen koger bogstaveligt.
 3. Når reaktionen stopper, vil varme og gas ophøre med at blive frigivet, kalk kan betragtes som "fluff", det vil sige slaked. Det er dog ikke egnet til hvidvaskning.
 4. Opløsningen bør modnes inden for 2-3 uger under et låg på et mørkt, køligt sted.

Andel af opløsning og forbrug pr. Kvadrat на

For at starte kalk hvidvask med dine egne hænder, skal du forberede mindst et sådant sæt materialer:

 • pulver eller kalkpasta
 • vand.

Derudover tilføjer i hvidvaskningen ofte alle former for hjælpestoffer, der giver det visse egenskaber. Basisopløsningen fremstilles i et forhold på 1: 3. For hver kilo fluff tager de 3 liter vand. Som følge heraf kan 4 liter opløsning fremstilles ud fra 1 kg stof.

Kalkforbrug pr. 1 m 2, når hvidvaskning afhænger direkte af, hvilken overflade der påføres:

 • Det største forbrug er ca. 1 liter færdigblandet mørtel pr. Kvadrat, og det vil gå væk, når der vaskes ubehandlet murerarbejde.
 • En jævnt forberedt overflade antager ca. 0,5 liter pr. Kvadratmeter.

Et andet kriterium, der afspejles på bekostning, er malingsværktøjet. Brug ofte den sædvanlige flade børste eller runde - maklovitsu. Disse værktøjer er uøkonomiske, massen påføres i et tykt lag, dråber og dråber kan dannes. Sprøjtepistol kan betydeligt reducere materialeforbrug og tid. Ofte er der i stedet for en sprøjtepistol monteret en støvsuger med en omvendt blæser og lige håndspray til træer.

Sådan beregnes mængden af ​​fluff og vand ↑

Før du fortynder slagt kalk til hvidvaskning, skal du udføre nogle beregninger. En omtrentlig beregning af forbruget er som følger.

Først skal du beregne området af væggene og loftet, som er planlagt til at blive hvid. For eksempel: værelse 3 ved 5 m, lofthøjde 2,5 m. Det blev besluttet at behandle loftet og en del af væggene fra midterhøjde til loft med kalk hvidvask.

Vægområde: (3 * 2,5 + 5 * 2,5 + 3 * 2,5 + 5 * 2,5) / 2 = 20 m 2.

Loftareal: 3 * 5 = 15 m 2.

Samlet areal: 35 m 2.

Baseret på det gennemsnitlige forbrug på 1 liter opløsning pr. 2 m 2 overflade, er det let at beregne den mængde, der er nødvendig til hvidvaskning - 17,5 l kalkmørtel. Du kan runde op til 18 og bedre - op til 20, fordi den gennemsnitlige udgift - konceptet er ret fleksibelt.

Det vil sige, at 20 l af opløsningen er påkrævet, og dette er 5 kg hydratiseret kalk i pulveret. Det er værd at bemærke, at den færdige limedej, som sælges i hardwareforretninger, er skilt i samme forhold, hvilket betyder at beregningen er korrekt for ham.

Tilsætningsstoffer for at øge holdbarheden og bekæmpe mangler ↑

Da kalk har været brugt i konstruktion i meget lang tid, er der mange "populære opskrifter" og metoder, der forbedrer egenskaberne af dette stof. Alligevel viste moderne vandbaserede malinger ikke så længe siden, og håndværkere blev tvunget til at gøre kemi lige ved deres dacha eller hjemme.

Det første problem, der er løst ved tilsætning af den hemmelige ingrediens i en opløsning af kalk hvidvask er skrånende. Den tørrede overflade har ejendommen til jord jord og alle, der rører den. Hvad skal man tilføje til lime, for ikke at smøre? Denne ingrediens er i hvert hjem - salt. Det har en god bindingshandling. 100 g salt tilsættes pr. Liter opløsning.

Et andet problem, især når man bruger hvidvask til udendørs arbejde, er den hurtige skylning af sammensætningen med vand. Det har længe været kendt, hvad man skal tilføje til lime, så det ikke vaskes af - en fedtbestanddel indføres i det - tørring af olie. Tørreolie afviser vand og tillader hvidvaskning at tjene længere. Andel 1:10, 100 ml pr. Liter opløsning.

Øvelse af tilsætning af husholdnings sæbe, gnides på en grov riven, hvid lim, tapetlim, akryl primer. Alt dette gøres for at sikre maksimal vedhæftning af whitewash med væggen, for at eliminere dens hævelse og boblende.

Hvid er ikke den eneste mulige farve ↑

For at forhindre, at kalkstenovertrækningen bliver gullig, tilsættes methylenblåt til den. Det vil tage 10-20 g pr. Liter. Det hvidkalkede loft bliver snehvidt. Men nogle gange er der et behov for at få lime mørtel i andre farver. Hvidvaskning af denne masse kan ikke kaldes, og ikke alle farvestoffer vil gøre. Brug kun de pigmenter, der er resistente over for alkalisk medium - mineral, men i hvert fald ikke organisk.

Pigmenter anvendt til kalkmaling:

 • okker (gul farvetone);
 • umber (grønlig brun);
 • rød bly (orange);
 • mumie (rødbrun);
 • kromoxid (grøn);
 • titandioxid (hvid);
 • lithopon (hvid);
 • ultramarine (blå).

For at forberede en god kvalitet lime maling, anbefales det ikke at tilføje pigmentet i sin rene form - pulver. Den forfortyndes med vand for at opnå en pasta. Derefter giver pigmentpasta infusion i ca. 24 timer. Og først efter det kan farvestoffet tilsættes til opløsningen. Dette skyldes, at pigmentkornene ofte opløses dårligt og kan nå til penslen og danner grimme farvede striber.

Hvordan påføres sammensætningen på overfladen af ​​alle regler ↑

Instruktionerne om, hvordan man limer en mur, ser ganske forskellig ud. Faktum er, at hver mester har sin egen opskrift på en kalkblanding, sit eget værktøj, hvilket betyder sin egen metode. Men du kan forsøge at kombinere de grundlæggende punkter i en algoritme. Det vil vise sig at være en universel metode, som alle har ret til at supplere eller lidt korrekte, afhængigt af situationen.

Har jeg brug for overfladebehandling ↑

Hvis opgaven er at hurtigt blanke væggene og den dekorative side af spørgsmålet ikke genere dig, kan du springe over forberedelsesfasen. Faktisk kan du smide lige oven på andre belægninger, ikke bekymre dig om, at resultatet ikke opfylder forventningerne. Men hvis væggene er dækket af limmaling, skal du først fjerne det.

Hvis hastigheden ikke er din prioritet, så er det bedre at forberede overfladen til anvendelse af kalkmørtel. Så resultatet bliver mere præcist. Vask den gamle hvidvask, opsvulmede steder på gipset fjernes, sand, kitt. Det samme gælder for revner, hvis nogen.

Som primer ved brug af almindeligt vand. Overfladen er lidt fugtet for bedre kontakt. Og hvis der er en eller flere af de ovennævnte additiver i blandingen, vil vedhæftningen blive endnu bedre.

Det er vigtigt at beskytte alle andre overflader mod utilsigtet limeindgang. Alle møbler, hvis det ikke kan tages ud af lokalet, gulve og vægge er dækket af plastfolie. Arbejderen skal bære beskyttelsesdragt, handsker, beskyttelsesbriller og en maske til personlig beskyttelse.

Et par hemmeligheder af ensartet anvendelse ↑

Ansøgningsprocessen er ikke særlig vanskelig. Pensel eller makolitsu dyppet i en beholder med hvidvask, sæt opløsningen på væg eller loft med et tyndt lag. For loftet er det bedre at bruge et værktøj med et langt håndtag. Du kan gøre det selv. Dette vil lette arbejdet og eliminere behovet for at klatre ustabile strukturer fra borde og stole.

Påfør hvidvask i flere lag - 2-3. Hvert lag skal påføres vinkelret på den forrige. Så belægningen vil være mere ensartet, der vil ikke være nogen striber og fortykkelser. I hjørnerne forbliver ofte uudnyttede områder. På disse steder er det bedre at børste igen.

Mellem lagernes anvendelse er det nødvendigt at opretholde et tidsinterval. Det forrige lag skal være helt tørt. Dette sker meget hurtigere, hvis lagene er tynde. Det tyndeste og ensartede lag opnås ved anvendelse af en elektrisk sprøjtepistol. Kalkblandingen hældes i tanken og sprøjtes på overfladen med små dråber. Dette eliminerer udseendet af skilsmisse.

På trods af at processen med hvidvaskning af væggene og lofterne med lime ikke er en stor ting, kan det for en person, der har stødt på dette for første gang, virke som en umulig opgave. Især når det kommer til højt til loftet eller omfattende arbejde på store områder. Det er aldrig for sent at vende sig til en mester - en professionel på dit felt. Han vil nemt gøre dette job med kvalitet og meget hurtigere end en nybegynder.

Lime whitewash: instruktioner til forberedelse af løsningen og reglerne for at arbejde med materialet

Kalk hvidvaskning bruges sjældent til reparationer i lokaler, men teknologien i denne proces skal være kendt.

Lime behandles inde i grøntsagerne, kældre, grundværker til husdyr.

Lim applikation

Lime er et billigt og indtil for nylig populært materiale til maling af vægge. Industrielle lokaler og lager ser lyse og rydde ud med hvide vægge.

Korrekt forberedt opløsning, tørring på overfladen, danner et lag, der ikke tillader pulveret at falde af.

Lime væg behandling er lavet i et vådt rum. For at beskytte mod parasitter i foråret er kalkstammen af ​​træerne hvidkalkede.

Loft og vægblegning regler

Arbejde med lime er snavset, den flydende opløsning skaber pletter og stænk. I denne sag kan du finde en mester, men det er også muligt at gøre arbejdet med egne hænder.

Før hvidvaskning af væggene er det nødvendigt at beskytte møblerne og gulvet mod hvide stænk. Disse lumske pletter er så vanskelige at vaske af med vand.

Maleren skal bære beskyttelses tøj og hovedbeklædning. Det ville også være godt at lægge plastikbriller på dine øjne.

Instruktioner til forberedelse af opløsningen

Et tørt pulver af kalkpulver sælges i byggematerialet. Dens pris er lidt højere end quicklime.

Fluff er tørhydreret kalk. Pakken er nok til at håndtere væggene i et rum på 12-15 m2.

Mørtelet ligger godt på lige betonvægge, forbruget af materiale er mindre. Murværk absorberer mere væske og har en ujævn overflade, mens strømningshastigheden øges. Hvis hvidvaskningen er lavet i 2-3 lag, så har løsningen brug for mere. Under alle omstændigheder bør pulveret tages med en margen.

Forberedelse af opløsningen:

 • pr. 1 kvadratmeter kræver 500 ml opløsning
 • 1 kg tørt pulver skal tage 3 liter vand;
 • pasta skal fortyndes i forholdet 1 kg dej til 3 liter vand.

Du kan tage for whitewash klump quicklime. For at få en opløsning hældes den 1: 3 i volumen i vand og dækkes med et låg. En voldsom reaktion begynder.

Vi må vente til den er fuldført. Resultatet er en cremet pasta. Lime skal have lov til at stå i 14 dage. Derefter kan du fortyndes med vand til den ønskede konsistens.

Til fremstilling af kalkmørtel tilsættes der en lille blå (det kan være linned), 0,5 kopper salt, 20 g tørringsolie. Blå og salt gør opløsningen hvid. En linolje forbedrer grebet.

Måder at anvende whitewash på

For at anvende løsningen på væg eller loft, kan du bruge sprøjtepistolen eller børsten. Ved brug af mekanismen skal opløsningen gnides godt og filtreres.

Børsten vil male et tykkere og tæt lag, så løsningen vil have brug for mere.

Overfladebehandling

Mesterens opgave er en solid og jævn hvidvaskning. For at holde malingen på væggen i lang tid, skal overfladen rengøres af snavs og pletter.

Det er bedre at rengøre laget til beton eller mursten. I dette tilfælde kan du sikre, at hvidvaskningen varer længe.

Hvis der er fedtede eller gule pletter på overfladen, skal de neutraliseres med en blegemiddelopløsning. Væggene bør ikke primeres.

På en solskinsdag falder meget lys på kalken, hvilket påvirker materialets kvalitet negativt. Derfor skal væggene vælge aften eller overskyet dag til hvidvaskning.

Se videoen, hvor specialisten forklarer detaljeret, hvordan man korrekt fortynder kalk til hvidvaskning:

Anvendelse af kalk til hvidvaskning og nuancer af brugen af ​​materialet

Lime opnås ved at stege bjergkalksten i specialudstyrede ovne. Som et resultat af den termiske proces ved udløbet opnås klumper af lime af forskellige størrelser, som bevarer deres styrke i luft. Lime har været brugt i konstruktion i temmelig lang tid, og slukning af klumper med vand giver dem mulighed for at blive opløst, hvilket resulterer i en hvid opløsning.

Kalk hvidvask

Lime er et af de mest billige materialer til renovering af lokaler. Brug en limeopløsning til hvidvaskning af det indre af huset og for økonomiske udvidelser.

Fordelene ved at bruge kalk er:

 • Lavpris, af eksperter prisen på kalk i klumper er anslået til fem point, det er billigere, og på samme tid er det ret svært at finde kvalitetsmateriale til efterbehandling.
 • Lime har antimikrobielle egenskaber, det vil sige bakterier, der er faldet på overfladen dør. Disse egenskaber af råvarer med succes gør det muligt at hvidkalk kalk i lokaler til husdyr, udendørs toiletter.
 • Kalk er fugtbestandigt og springer ikke, når temperaturen falder. Væggene behandlet med slagtende kalk er ikke bange for skimmel og meldug, disse mikroorganismer slipper simpelthen ikke på dette råmateriale.
 • Naturligt materiale er sikkert for helbredet, det har ingen stærk lugt og udsender ikke skadelige stoffer til vejrtrækning, tværtimod, efter at have brugt lime, er rummet delvis desinficeret.
 • Dette materiale kan anvendes både på gammelt hvidvask og på nye vægge.

I processen med hvidvaskning efter tørring af kalklaget er der dannet en speciel film på overfladen, der forhindrer fading og øger vægternes modstand mod slid.

Sådan slukker du kalk i hjemmet

Køb til den planlagte reparation af kalk er bedst i form af klumper. Sådan råmateriale er opbevaret i lang tid, og det kan fremstilles til brug på kort tid. For at opnå en opløsning som følge af fortynding, som vil sørge for koncentration og ensartethed, skal du kende de grundlæggende regler for at forberede den fra hurtiglime og sørg for at følge sikkerhedsforanstaltningerne på arbejdspladsen.

Regler for slakning af kalkklumper hjemme:

 1. Til hvidvaskning af vægge og lofter anvendes såkaldt limemælk. Det er nemt at forberede det - du skal bruge en del kalk og omkring tre dele koldt vand.
 2. Store klumper af kalk skal male, men ikke i krummen, og placeres i en metalbeholder.
 3. Vand hældes i tanken med lime, opløsningen skal omrøres.
 4. Efter kontakt med vand opstår der en opløsningsreaktion, hvorunder kalk kan koge og splitte. Derfor skal tanken i de første 10 til 20 minutter lukkes eller flyttes til en sikker afstand. Det er godt at bruge sikkerhedsbriller og handsker, da spray af opløsningen kan forårsage forbrændinger.
 5. Den tilberedte kalk skal sætte sig i mindst 6 timer, i hvilken tid vil den helt opløses.
 6. Efter tilberedning filtreres opløsningen gennem en sigte. På denne måde fjernes alle uopløste elementer og små snavs.
 7. Lime mælk er klar til brug. For at øge styrken og for at yderligere kalk på væggene ikke pletter tøjet, anbefaler eksperter dig at tilføje til opløsningen den sædvanlige salt og linolie. Mængden af ​​linolie og salt vælges fra volumenet af den resulterende opløsning, for 10 liter er nok til 100 gram af dette og andre midler.

Hvis opløsningen er tyk, kan den fortyndes med vand til de ønskede mængder. Farvefarver introduceres i opløst form, for at give kalk et usædvanligt snehvidt udseende, anbefales det at tilføje lidt bluing.

Lime slaking processen er ikke besværlig, men ikke sikker. Når du slager kalk, skal du følge sikkerhedsforanstaltningerne. At slukke i fri luft, i fri plads, altid iført briller, handsker og specielle tøj:

Udstyr til hvidvaskning

Hvidvaskning kan udføres på forskellige måder. Tidligere var der kun en måde at distribuere kalk over overflader - det er brugen af ​​børster. Moderne teknologier kan reducere den tid, der bruges til at reparere lokaler ved hjælp af limemælk, en børste bruges nu oftest, hvis du vil blanke små overflader.

For at lette arbejdet kan du bruge følgende enheder:

 • Sprøjtepistolen kan være manuel, elektrisk eller pneumatisk. Hvis du ikke skal håndtere store overflader, vil det være mere økonomisk at købe en håndlavet sprøjtepistol. Funktionsprincippet for indretningerne er ens, en slange af apparatet nedsænkes i opløsningen, gennem hvilken kalk opsamles og tilføres gennem en tragt til en anden slange. I slutningen af ​​denne slange er der en dyse, det er igennem det, at kalken udføres. Strålens størrelse og hastighed kan justeres. Det er muligt at købe en manuel airbrush cirka en og en halv tusind rubler, elektriske muligheder på enheden er meget dyrere. Brug af sprøjtepistolen forenkler maleriarbejdet, hvidvaskning, med hjælp er udført meget hurtigere, mens den medfølgende stråle nemt trænger ind på vanskelige steder.
 • Apparatet til hvidvaskning anvendes til behandling af store overflader. Funktionsprincippet er det samme som sprøjtepistolen, kapaciteten kan være op til 100 liter.
 • Spray til hvidvask kan du bruge en, der bruges til sprøjtning af planter. Kun dens kapacitet bør ligge i størrelsesordenen 5 til 15 liter.

Ethvert apparat til mekanisering af hvidvaskningsprocessen kan reducere reparationstiden og sikre ensartethed af kalklag. Kompleksiteten af ​​deres brug er minimal, med enheden og princippet om at forstå enhver person, mens der er mulighed for at male højt til loftet uden brug af en stige.

Ved anvendelse af sprøjtepistoler reduceres forbruget af lime også, da store dråber ikke falder på gulvet og møblerne. Den eneste betingelse er brugen af ​​en kvalitetsopløsning uden urenheder og klumper, ellers kan apparatet blive tilstoppet og mislykkes.

Dette er udstyret ovenfor.

DIY hvidvaskning regler

Lime kræver ikke særlige færdigheder til at arbejde på de ønskede overflader, selv ved at bruge dette materiale for første gang i arbejdet kan man nemt lære. Men det er stadig nødvendigt at tage hensyn til nogle nuancer, og så vil reparationen være hurtig, sikker og af tilstrækkelig kvalitet.

Hvidvaskning af væggene

Limevægge kan blive hvide både indendørs og udendørs. Hvidvaskning hjemmefra udefra gøres hurtigt med en airbrush. For at kalken blev lagt ned, ændrede ikke farven og svulmede ikke op, det er nødvendigt at forberede mure tidligere.

Rustflekker, snavs og fedtede områder fjernes fra overflader. Hvis der er revner, skal de behandles med en primer, der sikres god vedhæftning af kalk til væggene ved deres behandling med en metalbørste. Lime falder ikke på malingen, så laget af gammelt farvning skal fjernes.

Hvidvask er bedst udført i overskyet vejr, lysende solskin forvrænger opfattelsen og tillader ikke jævn smør. Ved hjælp af en sprøjtepistol skal du holde det vinkelret på væggen på 90 grader, hvilket vil give mindre brug af opløsningen og ensartetheden af ​​dens anvendelse.

Videoen viser, hvordan du kan limke væggene med en airbrush:

Hvidvaskning af kælderen

Brugen af ​​kalk til behandling af alle overflader i kælderen beregnet til opbevaring af produkter betragtes som den bedste løsning. Lime ødelægger alle mikroorganismer, desinficerer rummet, forhindrer udslip af svamp, på grund af disse faktorer øger holdbarheden af ​​produkter, grøntsager er ikke underkastet rådner. Lime er modstandsdygtigt mod fugt, så det beskytter kælderens vægge mod fugt.

Kælderen er hvidgjort med en temmelig tyk limeopløsning, det er muligt at bruge både sprøjtepistoler og børster. Apparater til sprøjtning anvendes sædvanligvis i store områder, men deres anvendelse skal overholde sikkerhedsforskrifterne.

Sprøjtepistolen skaber skyer af de mindste kalkpartikler, i et lukket rum som kælderen har denne sky en negativ indvirkning på slimhindevæv i åndedrætsorganerne og øjnene. For at undgå skade på kroppen, skal du bære tætte briller og åndedrætsværn.

Hvidvaskeovn

I nogle private huse er der venteværelser og andre rum der er mure af mursten. Kalkblegning er den mest praktiske mulighed for hurtig reparation. Ovnfladerne er hurtigt snavset med sod, fedt og kræver derfor regelmæssige opdateringer.

Lime kan bruges til enhver tid, især da du kan bruge en børste til små overflader. For at mørtelen skal være let jævnt nødvendig, skal ovnen afkøles, og alle fedtede pletter fjernes med sandpapir eller skraber.

Hvordan du kan farve og dekorere ovnen med kalk kan ses på billedet nedenfor

Hvidvaskning af facaden

Hvidvaskefacader af bygninger og huse er det nemmeste at implementere ved brug af sprøjtepistoler. Vinduer, døre, dekorative elementer skal lukkes, og du skal begynde at blanke fra de øverste punkter, flytte ned. Det anbefales at hvidvaske ydervæggene i roligt vejr.

Hvidvaske loft

Separat bliver hvidvaskning af loftet med kalk udført, hvis der er tapet eller andet efterbehandling på de andre vægge. Hvis du har til hensigt at ændre tapetet, skal du først fjerne det gamle, hvorefter hvidt loftet og først klistres over væggene igen. Fra loftet skal du fjerne alle gamle belægninger, reparere revner, rense snavs. Rust og skimmel renses godt med en opløsning af kobbersulfat.

Lime mælk er let og jævnt anbragt på en fugtig overflade, så det er tilrådeligt at fugte loftet. Efter klargøring af loftet er det nødvendigt at lukke gulvet, møblerne, vinduerne med vandtætte materialer, da kalken sprøjtes godt og i tørret form er det svært at gnide af.

Loftet er hvidt i to lag. Det første lag begynder at blive anvendt fra vinduet, hvilket gør slag vinkelret på lyset. Det andet lag påføres stadigvigt først, smørene er lavet parallelt med solens stråler. Denne whitewash-teknologi sikrer klæbens vedhæftningsstyrke og fravær af streger.

Lektioner reparation eller hvordan man blæser loftet med egne hænder:

Behandling af træer

Hvidvaskningen af ​​træstammer med lime løser flere problemer samtidigt og udføres om forår og efterår. Behandling af træer om foråret beskytter træ fra skadedyr, tillader ikke solens stråler at brænde barken. I efteråret bruges lime til at reducere effekten af ​​temperaturudsving i vinteren.

Hvidvaskeplanter dyrkes træer, unger bliver ikke forarbejdet, da lime træner porerne i barken og derved forstyrrer vækstprocesserne. Før behandling er det nødvendigt at fjerne alle tørrede dele, rengør stedet med rådnerbark.

Kylling Coop Processing

Hvidvaskning af et kyllingekop med slagtende kalk gør det muligt at desinficere rummet. Endnu bedre vil lime slaking udføres i hønehuset selv, naturligvis uden dets indbyggere. De par, der frigives under opløsningen af ​​kalkklumperne, trænger godt ind i alle hullerne og ødelægger sengeløber, myrer og andre små insekter.

I hønehuset skal du blanke loftet og væggene, og det er ønskeligt at gøre dette flere gange om året. I foråret gøres hvidvaskning ved at forberede pladsen til sommeren. Før starten af ​​koldt vejr hjælper lime med at fjerne alle parasitter.

Om sommeren er det tilrådeligt at blegge væggene i kyllingskøbet mindst to gange, hvilket vil forstyrre mange insekters opdrætskæde. Derudover kan væggene før hvidvaskning behandles med en svag opløsning af blegemiddel. Den praktiske anvendelse af kalk til behandling af lokaler til dyr er anslået til 5 point, det er både et billigt materiale og miljøvenligt og har de mest optimale desinfektionsegenskaber.

Hvidvask forbrug

Til hvidvaskning af vægge og lofter i huset anvendes lime mælk normalt. Forbruget af lime til hver 2,5 kvadratmeter er ca. 0,5 kg lime klumper, fortyndet i en passende mængde med vand.

Funktioner af maling og kitt til lime

Hvis du anvender limemælk direkte på laget af vandbaseret maling, kan det ske, at kvaliteten af ​​reparationen ikke tilfredsstiller dig.

Lime grapples med maling og ruller sammen med det, og efter tørring er det helt sandsynligt, at opblæste bobler vil dukke op.

For at forhindre dette skal du først vaske overfladen med maling med sæbe og vand og en børste og derefter behandle med en stiv børste for bedre vedhæftning.

Putty bruges under reparationen til god udjævning af overfladen. Hvis det er planlagt at sætte på lime-dækkede vægge, skal du først fjerne det gamle lag. Som en mulighed kan du fjerne alle opsvulmede steder med en skraber og anvende en primer, hvorefter kalken nemt fjernes.

Sådan vasker du kalk fra gulvet, fra væggene

I processen med hvidvaskning af overfladerne med kalk forbliver uundgåeligt pletter på alle overflader. Den nemmeste måde at fjerne dem er stadig frisk, det vil kræve vand og en svamp, vandbehandling udføres flere gange, så du kan fjerne alle hvide pletter.

Hvis et lag gammelt kalk skal fjernes for at anvende andre materialer under reparation, skal følgende punkter overholdes:

 • Fugt alle ønskede overflader med vand med en børste eller sprøjtepistol.
 • Vent på et godt plet, fjern derefter kalk med en stiv metal svamp eller skraber. Hvis der er flere lag kalk, skal du fugtige flere gange og også gentagne gange bruge clips.
 • Hvis du ikke er bange for støv i rummet, så kan processen fremskyndes ved hjælp af en mølle med en speciel dyse.
 • Sørg for at bruge briller og åndedrætsværn, da støv under arbejdet kan påvirke øjnene og tilstanden i luftvejen.

Fjernelsen af ​​gammelt kalk kan lettes ved brug af specielle flydende produkter, hvorpå hvidvaskemiddelet opløses og let kommer ud af overfladerne.

 1. Guard Industrie
 2. Decap 'Sols Plus Guard.
 3. Afhjælp plads.

Whitewash priser

Brugen af ​​hvidvaskning betragtes som den billigst mulige reparationsmulighed. Til hvidvaskning af minimumsbeløbet og tag byggesager. Normalt hvidvaskende vægge på en kvadratmeter og ved hjælp af et lag starter ved 50 rubler.

Naturligvis varierer omkostningerne meget og afhænger af mange faktorer - kontaminering af overflader, anvendelse af rengøring, anvendelse af kalk i flere lag. Hvis du kender din plads, vil det ikke være svært for dig at beregne den omtrentlige pris for alle værker.

I slutningen foreslår vi at se videoen - nyttige tips fra Professor Duster på hvidvaskning:

Kalk hvidvask selv

Kalk bruges sjældent i disse dage. Men nogle gange er der situationer, når du skal gøre det.

For eksempel reparationer i lejligheden af ​​ældre forældre, der ikke genkender andre muligheder, undtagen for kalk hvidvask. Eller reparer den klasse, som dine børn studerer.

Hvor kalk anvendes

Kalk hvidvask er billig, foruden kalk har antiseptiske egenskaber. På grund af det faktum, at kalk er et godt antiseptisk middel, anbefales kalk hvidvask til børnehaver, skoler, medicinske institutioner.

Lime kan hvidvaskes en garage eller kælder - ikke dyrt, og fra de hvide vægge og loftet bliver lysere. Hvidvaskning af vægge med lime er tilladt. Efter tørring skaber kalk hvidvask en solid film, og hvidvaskning forbliver ikke på dit tøj, hvis du læner dig mod væggen.

Lime whitewash bruges til afslutning af våde besøg på grund af fugtighedsbestandighed.

Hvidvask med slagtende kalk desinficerer overfladen. Af den grund anvendes den til hvidvaskning af kælder, kyllingekopper, lader og andre lokaler til husdyrbrug.

I haven bliver limebark behandlet med træbark.

Sådan hvidner vægge og lofter

Find en mester, der vil påtage sig dette arbejde, er nu svært. Arbejdet er ikke det reneste. Ved lav betaling vil mesteren ikke arbejde. Den betaling, han ringer til, virker for høj. Så du skal selvsagt.

Kalk hvidvask med egne hænder - opgaven er ikke så vanskelig som ubehagelig og vigtigst - snavset. Inden du starter arbejde, skal du dække gulve og møbler med en film, hvis det ikke er muligt at tømme rummet helt. Forbered beskyttelsestøjet.

Kalkforbrug, når der vaskes

Hvidvaskeforbrug afhænger af anvendelsesmetoden og på den behandlede overflade. Ved påføring af hvidvask børste forbruget øges. For hvidvask mursten vil have brug for mere end på glatte vægge.

Ca. forbrug af 0,5 liter færdig hvidvaskning pr. 1 m².

Til salg lime sker slaked og ikke slukket. Slaked sælges i form af pulver-lime fluff og i form af kalkdej.

Lime pushonka skilt i forholdet 3 liter vand pr. 1 kg pulver. Fra en pakke med pushon som vejer 2 kg får du 6 liter hvidvask. Denne whitewash er nok til 12 m² overflade, forudsat at det ikke er mursten.

Klar limepasta fortyndes med 1 kg dejen til 3 liter vand. Husk at en liter hvidvaskemiddel kan hvidvaske to firkanter af vægge, det er nemt at beregne, hvor meget kalkprøve der skal bruges.

Quicklime, klump, først skal du slukke og derefter fortyndes med vand.

Til slakning hældes kalk med vand i forholdet 1: 1. Som et resultat af slukning får du et pulver. Hvis du tilføjer tre gange mere vand, får du lime mørtel. Pulver eller dej til fremstilling af kalk til hvidvaskning fortyndes med vand. Fra 1 kg hurtigkalk 10 liter hvidvaskemiddel opnås, klar til brug.

Nøjagtig hvidvask er vanskeligt at beregne. Kalk er et billigt materiale, så der sker ikke noget dårligt, hvis du køber et par ekstra pakker.

Sådan fortyndes kalk til hvidvaskning

Kalk fortyndes med vand i overensstemmelse med de ovenfor angivne proportioner.

Quicklime slukker først med forsigtighedsforanstaltninger. Ved slakende kalk frigives en stor mængde varme, der dannes damp. Sprøjtning af kalk fra beholderen er mulig. Gummihandsker, beskyttelsesbriller og tunge tøj hjælper dig med at undgå forbrændinger, hvis kalk kommer på huden.

Efter slak kalk er ikke umiddelbart brugt til hvidvaskning, bør opløsningen være mindst to uger. Og først efter at du har overlevet en vis periode, kan opløsningen fortyndes med vand og fortsættes til hvidvaskningen.

Det er bedre at købe hydreret kalk, fordi det er nemmere, hurtigere og sikrere at forberede det til arbejde.

I fortyndet kalk, baseret på 10 liter, tilsættes 2 el. skeer af linolie, 100 gram salt og maling blå. Før du tilsætter salt og blålig fortyndet i varmt vand. Salt og blueness whitewash whiteness og linolie bidrager til bedre vedhæftning hvidvaskning med overfladen og giver hvidvaskestyrke.

Mætning af opløsningen til hvidvaskning afhænger af anvendelsesmetoden. Ved påføring hvidvask pensel opløsning er tykkere. Ved anvendelse af whitewash-sprøjten skal blandingen være mere flydende og skal filtreres gennem flere lag af gasbind.

Overfladebehandling

Puttying væggene inden hvidvaskning hjælper med at få lige smukke lofter. Men siden Kalk hvidvaskning er en billig efterbehandling løsning, normalt væggene er ikke udjævnet og ikke gipset.

Til hvidvask ligge jævnt og skræl ikke efter en uge, rengøres overfladen og fjern alt snavs.

Når hvidvaskes loftet med lime, fjernes kalkholdig hvidvask fuldstændigt. Hvis loftet tidligere var hvidvasket med kalk, kan du forlade det gamle hvidvaskemiddel, hvis det holdes godt eller delvist fjernet.

De gule pletter på loftet, der er tilbage fra oversvømmelsen af ​​naboer, vaskes med hvidhed. En opløsning af kobbersulfat hjælper godt med at fjerne pletter. Men bemærk at ved yderligere reparationer, hvis du beslutter dig for at male loftet med vandbaseret maling, kan pletter igen dukke op. Kun ikke gul, men grøn.

Overfladen under hvidvaskningen skal være absorberende. Ved hvidvaskning anvendes ikke olie maling.

Det er umuligt at lytte til de tip, at væggene og loftet skal primeres med en sædvanlig primer! Primeren skaber en film på overfladen, hvidvaskning ruller ned på denne film eller samles i dråber på loftet. Dette er netop tilfældet, når priming er til din skade.

Hvilke værktøjer bruges til hvidvaskning

Hvid væggene og loftet med en børste, spray eller sprøjtepistol.

Brug ikke en rulle til hvidvaskning. Når man ruller en whitewash-rulle med et andet lag, vil det første tørrede lag af malingen ikke modstå belastningen og bevæge sig væk fra overfladen.

Til hvidvaskning påført speciel børste. Sug din børste i varmt vand i et par timer før arbejde.

Murvægge kan hvide med en almindelig børste med naturlige børster. Når der vaskes med en pensel, er der bånd For at strimlerne fra børsten ikke kan mærkes, skal det andet lag af hvidvask anvendes i retning af lyskilden.

Hvidvaskepistol giver de bedste resultater. Hvidvasken ligger nøjagtigt, forbruget af kalk, når det bliver hvidt med en sprøjtepistol eller sprøjte, er mindre end, når det påføres med en børste.

Sprøjtepistoler er mekaniske kaldes ofte manuel eller elektrisk.

Manuel sprøjtepistol er praktisk, fordi den har en lang stang og en lang slange til levering af hvidvask til sprøjten.


Denne pistol er praktisk at whiten højt til loftet uden brug af stepladders.

Ved elektriske sprøjtepistoler er tænd / sluk-knappen ved siden af ​​sprøjten, så når du arbejder uden trinladdere, kan du ikke gøre det.

At bløde en sådan sprøjtepistol værelse af stor højde er svært - kun med specielle stepladders.

I video - whitewash loftet elektrisk sprøjtepistol.

Sprøjtepistoler - dyre værktøjer. Acquire dem til whitewashing et værelse er upraktisk. Til hvidvaskning kan du bruge støvsugeren i gammel stil. Ulempen er, at hvidblegningskapaciteten er lille - normalt bruger de en dåse på 0,5 l. Vi skal ofte afbryde arbejdet for at tilføje en ny del af hvidvask.

Til hvidvask kan du bruge sprøjter til planter. I sådanne sprøjter er der et tryk, der er tilstrækkeligt til at sprøjte hvidvaskningen. Sprøjter er tilgængelige i kapacitet fra 15 til 5 liter.

Hvidvaskning hældes i tanken, derefter pumpes luft og hvidvaskning sprøjtes jævnt, når knappen trykkes. En lille spray kan hvidvaske væggene og loftet i et lille rum.

Sprøjter med en kapacitet på 5 liter har en stang, denne spray kan blanke et værelse med højt til loftet.

Sådan limes: hemmelighederne ved ensartet maleri

Af: Anastasia Isakova · Opslået 07/02/2018 · Opdateret 27. januar, 2018

Gamle reparationsmetoder erstattes gradvist af moderne materialer, der bruges til efterbehandling. Og nu er hvidkalk kalk ikke længere så udbredt som før. Men det er stadig en god mulighed for dem, der ønsker at spare penge, samtidig med at man får en acceptabel arbejdskvalitet i færdig form.

Hvilken hvidvask er bedre - lime eller kridt?

Først skal du beslutte dig for det materiale, der vil tjene som grundlag for fremstillingen af ​​hvidbearbejdningsløsningen. Kalk eller kalk - de muligheder, der har fået den mest udbredte. Men enhver beslutning om at whiten et hus har en liste med positive og negative sider.

Kalk er en slags sammensætning, for hvilken carbonatbaserede sten er brændt. Dette er en egentlig løsning ikke kun for byggebranchen, men også til fremstilling af forbindelser med forskellige kemiske egenskaber. Lime skal bruge en slagtet type løsning. Den er fremstillet ved at kombinere vand og kalkpulver.

Vi opregner de positive egenskaber whitewash lime:

 • evne til at holde sig godt på overflader af enhver art
 • stramme små revner, når de påføres
 • fugt modstand;
 • modstand mod temperaturudsving
 • tilstedeværelsen af ​​bakteriedræbende egenskaber;
 • Overkommelige omkostninger ved materialet kombineret med lave omkostninger under maling.

Ikke uden negative sider, selv om kalkblandingen ikke adskiller sig i deres store antal:

 • sandsynligheden for forbrændinger fra dem, der udfører maleri
 • mulig udseende af defekter i form af striber og striber på overfladen.

Kalk er faktisk natriumalkali, fordi forholdsregler er obligatoriske, ellers er sundhed ikke sikkert.

Men kridt - et materiale af naturlig oprindelse, kendt og kendt for mange. Denne finish har sine egne fordele:

 • simpelt, sikkert arbejde, når man maler
 • let skylning, fjernelse af lag på overfladen;
 • dyb hvidhed, hvidvaskning bliver ikke gul med tiden;
 • miljøvenlighed
 • rimelig pris.

Der er også et par ulemper:

 • sandsynligheden for defekter i den efterfølgende belægning af vægge med kalk;
 • uegnet til brug i fugtige omgivelser.

Sådan slukker du kalk korrekt og sikkert

Regler for forberedelse og slakning af kalk er påkrævet for dem, der vælger denne mulighed hvidvaskning, når de er færdige. Alkali er erhvervet i hardware butikker i enten slukket eller brændt tilstand. I den første udførelsesform kan du forbinde elementerne til arbejde med det samme. I det andet tilfælde antages behovet for at tilbagebetale sammensætningen, inden hvidblegning.

Det er vigtigt at sikre på forhånd, at der ikke er nogen sundhedsfare. For at sikre, at de nødvendige foranstaltninger har brug for:

 • opnå god ventilation af lokalet, hvor der skal udføres hvidtning
 • tilbered en passende spand til sammensætningen - kalk slukker kun i metalbeholdere;
 • brug en åndedrætsværn og beskytt dine øjne med briller af en særlig type;
 • Må ikke uden arbejdstøj, hovedbeklædning og gummihandsker.

Navnet på quenching blev modtaget af reaktionen, hvor elementerne interagerer med hinanden. Resultatet er en speciel pulver- eller kalkprøve. Nøjagtige resultater bestemmes af de anvendte baser. Herefter fortælle dig, hvordan du skal fortynde kalken korrekt:

1. Fluff opnås ved blanding af kalk og vand i proportioner på 1: 1. For eksempel skal 1 kg tørt materiale fortyndes med en liter vand. Kalkpulver hældes i en ren beholder, så alt er hældt med koldt vand.

2. Kalk bliver meget varmt, når det reagerer. På grund af dette vises hissing og sprøjt. Før alt roer sig ned, skal det tage mindst 30-40 minutter.

3. Til blanding af sammensætningen ved hjælp af en træpind. Pulveret opnås, når fugtigheden endeligt fordampes. På dette stadium menes det, at det var muligt at fortynde kalk til hvidvaskning.

Til hvidvask og tætning små revner har brug for en tykkere sammensætning. Limy dejen kaldes massen af ​​plastikformen, i fremstillingen af ​​hvilken alkali og vand anvendes med et forhold på 1: 3. I fremtiden er processen lidt anderledes end den første mulighed: Vi tager en beholder med kalk klumper, sættes gradvist vand i den i små portioner, rør langsomt med en pensel.

Limpasta hjælper med at styrke cement-sandmørtel, blandingen hjælper med til fremstilling af materialer til plastering.

På videoen: Opskrift på kalk hvidvask.

Secrets of uniform whitewash

Forberedende arbejde

Vinduer, møbler, døre og gulv i huset skal lukkes med plastik, du kan bruge gamle aviser, så rengøring af værelset bliver ikke så svært. Forbered arbejdsværktøjerne, i tilfælde af hvidvaskning af loftet - stepladder.

Overfladen kræver også forudgående forberedelse. Gamle kalk hvidvask bør fjernes fuldstændigt, det samme gælder for smuldrende gips. Overfladen rengøres fra pletter og snavs.

Sådan appliceres kalk sammensætning

I processen med at anvende er der ikke noget svært. I beholderen med hvidvaskning skal du bare dyppe malingsværktøjet (bred børste eller rulle). Løsningen spredes derefter kun over overfladen i et tyndt lag. Det er godt, hvis der er mulighed for at bruge enheder med lange håndtag. De er nemme at lave sig selv. Så er det ikke nødvendigt at lægge yderligere anstrengelser under forarbejdning, og hvidvaskekonsumtionen vil ikke stige.

Tegningen udføres i flere lag, mindst 2-3. Hvert lag påføres vinkelret på de forrige, så vil fortykkelsen og pletterne ikke blive vist, og belægningen vil være ensartet. Det er vigtigt at opretholde tidsintervallerne mellem påføring af lag. Til den gamle nødvendigvis fuldstændig tørring. Hvis du gør lagene tynde, slutter denne proces hurtigere.

Ofte i hjørnerne er der områder uden korrekt behandling. Det anbefales at gå simpelthen på dem igen ved hjælp af en hvidvask pensel.

De bedste alternativer til børster

Brug af børster plejede at være den eneste overkommelige løsning til hvidvaskende vægge. Men takket være moderne teknologier er reparationsomkostningerne væsentligt reduceret, store rum kan blive hvidkalkede. Børster forblev kun relevante for værelser med et lille område.

Følgende indretninger letter arbejdet meget, når der vaskes på væggen:

 • Spray for hvidtning. Du kan bruge de samme værktøjer som til planter, for eksempel en sprøjte. Det vigtigste - tilstedeværelsen af ​​kapacitet fra 5 til 15 liter.
 • Særligt apparat til hvidvaskekalk. Det er nyttigt, når store arealer forarbejdes. Handlingsprincippet har meget til fælles med sprøjtepistolen.
 • Sprøjtepistol. Takket være dette værktøj er lime let fordelt over overfladen.

Fås i flere varianter af sprøjtepistoler: pneumatisk, elektrisk, manuel. Sidstnævnte - den bedste løsning ved behandling af små områder. Enheder af forskellige typer arbejder i henhold til en lignende ordning. Omkostningerne ved elektrisk mere end manualen. Men de distribuerer også kalken bedre.

Ensartetheden af ​​lag pr. 1 m2 og forenkling af arbejdet er de vigtigste fordele, der skelner mellem sådanne anordninger. Procesens kompleksitet bliver minimal, og det hvidkalkede loft har ingen pletter og andre defekter.

Processen med hvidvaskning af airbrush

Følg følgende whitewash tips:

 • Til arbejde bliver kalkblandingen desuden fortyndet og filtreret, hvis arbejdet udføres ved hjælp af sprøjtepistoler eller sprøjter.
 • Løsningen med kalk hvidvask blandes, før hver nye batch tilføjes.
 • Overfladen skal være lidt fugtet, før materialet påføres.
 • En hvidkalk af kalksten hældes inde i sprøjtepistolen, og der injiceres også luft der. Sprøjtens dyse justeres således, at fordelingen af ​​materialet er ensartet.
 • Hvis der er problemer med sprøjtning, er materialet gået for tykt. Du skal tilføje vand for at fortynde endnu mere, hvis det er nødvendigt.
 • Afstanden mellem overflade og sprøjte må ikke overstige 15-20 centimeter.
 • Ansøgningen kræver cirkulære og glatte bevægelser.
 • Nye lag skal påføres med mellemrum på en og en halv til to timer.

Anvendelse af særlige tilsætningsstoffer

Der er yderligere komponenter, hvis brug hjælper med at forbedre egenskaberne ved den oprindelige sammensætning. Vedtagende er det første problem, at sådanne materialer løser. For at løse problemet kan du tilføje:

 • salt;
 • linolie;
 • akryl primer;
 • tapet lim eller PVA;
 • gnidesæbe.

På grund af sådanne tilsætningsstoffer elimineres blærer med blærer, effekter såsom maksimal vedhæftning til alle typer overflader forbedres. Disse komponenter giver dig mulighed for at klare den hurtige vask af kalk med vand.

Hvid er ikke den eneste mulighed.

Tilføjelse af almindelig blå vil hjælpe med at klare situationen, når kalkstenovertrækningen bliver gullig efter påføring. Det vil være nok 10-20 gram materiale pr. Liter sammensætning. Derefter bliver hvidkalkede lofter hvidt.

Nogle gange skal du få andre farver. Ikke alle farvestoffer vil fungere i dette tilfælde, og navnet whitewash vil være dårligt velegnet til teknologi. Det er nødvendigt at anvende pigmenter med maksimal modstand over for alkalisk medium. Kalkmaling kombinerer med følgende pigmenter:

 • ultramarine for blå;
 • lithopon for hvidt;
 • titandioxid til hvidt;
 • kromoxid til grønt;
 • mumie for rødbrun;
 • minium til appelsin
 • umber for grønlig brun;
 • oker for gul farvetone.

Det anbefales ikke at tilføje pigmenter i deres oprindelige form, med en pulverform. Tidligere er det nødvendigt at fortynde alt vandet, indtil pastaen kommer frem. Derefter får farvestoffet tid til at insistere i 24 timer, først efterfølgende kan pigmentet tilsættes til kalkmørtel.

Mal og kitt til lime

Det er usandsynligt, at reparationens kvalitet vil være tilfredsstillende, hvis materialerne påføres efter hinanden straks. Malingen klæber sædvanligvis hurtigt til hvidvask og ruller sammen med den. Efter alt tørrer ud, er sandsynligheden for luftbobler høj, og malerierne giver ikke det rigtige resultat.

For at undgå sådanne resultater vaskes overfladen først med sæbe og vand. Derefter udføres yderligere bearbejdning ved hjælp af en stiv børste. Dette er gjort, så der ikke vises yderligere fejl.

Kittet hjælper med at niveauere basen, når reparationer udføres. Fjernelse af de gamle lag af finish er nødvendigt, hvis du sætter på væggene dækket af kalk. Du kan bruge en scraper til at fjerne alle opsvulmede steder, og derefter anvende en primer, hvorefter den originale base fjernes uden problemer.