Hvordan og hvad at hvidte loftet på badeværelset

Det hvide loft anses for at være traditionelt i badet, og derfor ofte under reparationer, opstår der spørgsmålet om, hvordan man smider det ordentligt.

Og for at begynde at overveje dette spørgsmål er at vælge de nødvendige materialer, der matcher rummets klima, og derefter gå videre til transformationen.

Hvidt loft er altid i mode

Til badeværelset fliser er det bedste efterbehandling materiale. Men brugen i loftet er ikke muligt ud fra sundhedsfornuftens synspunkt.

Det hvidkalkede loft er ikke en gammeldags løsning til afslutning af denne overflade, men en helt smuk og overkommelig løsning for alle.

Udover hvidvaskning har mange fordele i forhold til mange moderne materialer.
Fordelene ved maling omfatter følgende punkter:

 • lave omkostninger ved materialer;
 • evnen til at ændre farver til enhver tid
 • holdbar og resistent belægning
 • evnen til at male selv.

På grund af at malingen overfladen ikke er svært, og materialerne er billige, kan du ændre loftets farve, hvis du ønsker det. Det er nok at købe en ny dåse af maling og lægge en ny oven på det gamle lag.

Loft maling

På spørgsmålet om, hvordan man maler loftet i badeværelset, er det værd at nærme sig omhyggeligt. Hvis du vælger materialer, der ikke er egnede i alle henseender, er der risiko for at blive skuffet over forvandlingen efter nogen tid på grund af deformation af overfladen eller andre problemer.

Det er nødvendigt at gøre hvidvaskning af loftet i badeværelset ved hjælp af vandbaseret maling. Den er præsenteret i et bredt sortiment i butikken, ikke kun i hvidt, men i alle regnbuens farver.

Pick up den ønskede skygge under interiøret er ikke svært, men det er stadig værd at starte fra lettere toner.

Sammensætningen af ​​den vandbaserede maling indeholder vand. Når den påføres på overfladen, fordamper den og danner derfor en tæt beskyttende film.

Men langt fra alle kompositionerne er det til stede, så du skal vide, hvordan man giver præference.
Butikken skal vælge maling dåser med følgende markeringer:

Hvis banken har nogen af ​​disse markeringer, kan du sikkert købe og bruge den til at skylle loftet i badeværelset.

Forberedende arbejde

Før maling skal loftet tage sig af forberedelsen af ​​lokalet, så efter ikke at bruge et par timer på rengøring.

For at gøre dette skal du strække filmen på væggene, samt beskytte VVS og andre ting. Hvis der er mulighed for at tage noget ud af lokalet, for eksempel, hvad ikke, vaskekurve, så er det bedre ikke at forsømme det.

For at blanke loftet med vandbaseret maling skal du bruge værktøjer og materialer.
Listen over nødvendige er som følger:

 • kort hår rulle;
 • konstruktion bad til maling;
 • stigen;
 • spatel;
 • børster til fjernelse af fejl;
 • primer (antiseptisk med et mærke "til arbejde i badeværelset");
 • topcoat (putty);
 • dåse af maling.

På grund af at arbejdet udføres på en vandret overflade og på udstrakte arme, er det også nødvendigt at forberede beskyttelsestøj.

Og det handler ikke kun om en jakkesæt, men også en hat, handsker, åndedrætsmaske og briller.

Hvidvaskning med vandbaseret maling begynder med overfladebehandling. Det er nødvendigt at forsigtigt rense alt og fjerne den gamle belægning, især hvis det er et panel, loftflise eller noget.

Hvis det er nødvendigt, er det nødvendigt at niveauere overfladen med kitt.

Når arbejdsfladen er klar til transformationer, er det nødvendigt at forberede malingen. Først skal du blande det grundigt, og derefter tilsæt vand for at opnå en flydende konsistens.

Overflade maleri

Selv et barn kan klare at anvende maling på en allerede forberedt overflade, men det er ikke værd at oplade dem.

For det første vil arbejdet foregå i en tilstrækkelig høj højde, og for det andet er der intet for børnene at deltage i.

Hvordan male loftet i badeværelset? Det er nødvendigt at anvende maling ikke alligevel, men ifølge et strengt ordnet mønster.

Ingen forpligter sig til at overholde det nøjagtigt, men det er med denne teknologi, at en perfekt flad overflade opnås.
Så, den fasede ansøgning ordning:

 1. Langs rummets omkreds er strimler lige bred i forhold til en lille pensel.
 2. En kort servietrulle dyppes i en malingbakke. Anvendelsen af ​​basislaget begynder fra et hjørne af rummet.
 3. De følgende lag påføres efter den endelige tørring af den tidligere vinkelret. Oplysninger om tørring findes på malingen. Vinkelret påføring er nødvendig for at male hele området med et ensartet lag.

For at gøre det klart, hvad der er vinkelret farvning, kan du bruge følgende analogi.

Det første lag anvendes i en retning, og det andet, som et gitter, dækker den forrige. En mere visuel teknologi til at anvende maling er præsenteret i videoen.

Traditionel hvidvaskning

Hvis der ikke er noget ønske om at bruge moderne vandbaseret maling, og jeg vil give præference for den traditionelle og beviste mulighed - hvid, så er det værd at have en lidt anden tilgang til det forberedende arbejde.

I første omgang skal du omhyggeligt undersøge overfladen. Hvis der ikke er revner, udtalte vandige pletter (gul), smuldrende hvidvask og andre ting, så er det nok nok til at fjerne det øverste lag og starte hvidvaskning.

Hvis der kræves et grundigt forberedelse, er det nødvendigt at rengøre loftet og at zashpatlevat det igen.

Hvidvask kan anvendes på forskellige måder, men det mest almindelige betragtes med en pensel. Dette er ikke særlig praktisk og praktisk, da sammensætningen er flydende, og når det bliver malet, vil alt blive sprøjtet.

For at forenkle opgaven blev der opfundet en whitewash sprøjtepistol. Med sin hjælp er sammensætningen nem at anvende, og vigtigst af alt - uden sprøjt på siderne. Og tøjet forbliver intakt, og hele rummets indre rum.

Hvordan man laver loftet med hvidvaskning, vidste også vores bedsteforældre. De reparerede manuelt deres lejligheder uden at ty til nogen konstruktion besætninger.

Nu med specielle ydelser kan dette ske i løbet af få dage, men det er meget mere behageligt at omdanne dit hjem med egne hænder.

Anvendelse af hvidvask er ikke anderledes end at anvende maling. Lag efter lag påføres efter fuldstændig tørring af den forrige.

Det vil være bedre, hvis sammensætningen tørrer naturligt, det vil sige uden varme pistoler eller træk.

Hvordan male loftet i badeværelset: maling eller hvid maling? Der er ikke noget entydigt svar på dette spørgsmål, men det er værd at overveje et mere moderne materiale med fugtfaste egenskaber.

Derudover kan du i farven tilføje farverfarver, som farverne nemt ændrer.

Hvidvaske loftet i badeværelset

Hvidvask er den mest traditionelle måde at holde loftet rent og hvidt på. I mange århundreder før os i Rusland hvidkalkede en hytte med en særlig blanding baseret på kalksten. Lime - en miljøvenlig og fuldstændig harmløs for mennesker materiale. Det har desinficerende egenskaber, hvilket er særligt vigtigt for badeværelset, fordi høj luftfugtighed er den mest gunstige betingelse for udseende af svampe og multiplikation af bakterier. Derudover er denne type belægning godt åndbar og absorberer fugt.

Det er meget nemt at blanke loftet, i badeværelset kan dette gøres om få minutter. Som følge heraf vil du med minimal indsats og penge modtage en frisk, smuk loftsbeklædning, som om nødvendigt kan opdateres meget hurtigt.

Selvfølgelig har denne metode sine ulemper. For det første skal det hvidkalkede loft opfriskes fra tid til anden, da kalken hurtigt mister sin oprindelige hvidhed, da den bliver dækket af støv. For det andet er kalkbelægningen ret skrøbelig, derfor kan det på grund af mekanisk beskadigelse eller på grund af dårligt forberedt arbejdsflade det flake af.

uddannelse

Før arbejdet påbegyndes, dækkes alle overflader og møbler normalt med plastfolie, så sammensætningen til hvidvaskning ikke kommer på dem. Når hvidvaskning af badeværelsesloftet er det ikke særlig nødvendigt, da kalken let vaskes fra flisen. Men hvis dit badeværelse har møbler og sanitetsartikler fremstillet af dyre naturlige materialer, er det bedre at være sikkert og dække det med polyethylen, og hvis det er muligt, tag det ud af rummet.

Dernæst skal du rengøre loftet fra det tidligere whitewash-lag. Hvis overfladen er ret jævn og lys, skal du kun opdatere belægningen. Det er nok at samle det akkumulerede støv med en børste eller støvsuger.

Hvis loftet ikke har været hvidkalket i lang tid, er den forrige belægning mørknet og begyndt at skrælle, så er det nødvendigt at skrabe af alt gipset. Vi gør det som følger: Med en sprøjte eller en våd svamp fugter vi det gamle hvidvaskemiddel, så samler vi den gennemblødte kalk med en spatel, og det resterende vaskes med samme svamp. Udøve ikke for meget kraft, ellers vil ridser og duer forblive på gipset, som skal repareres.

Når loftet tørrer, behandler vi det med en primer. Sammensætningen til priming er valgt afhængigt af det materiale, som vi vil bruge til hvidvaskning.

Valg af materiale

Normalt til hvidvaskning af loftet med kalk, kridt eller vandbaseret maling. Om fordelene ved kalk, har vi allerede talt ovenfor. Kalkens egenskaber er næsten identiske. Fordelene ved hvidvaskning med vandbaseret maling er, at den tørrer hurtigt, er nem at rengøre og passer godt, selv på uforberedte overflader.

Malingen til loftet i badeværelset blev diskuteret i detaljer i en anden artikel.

Eksperter anbefaler dog at bruge akrylbaseret maling til at vaske loftet på badeværelset. Denne maling er perfekt til brug i værelser, der er karakteriseret ved høj luftfugtighed og temperaturændringer. Nogle producenter tilføjer komponenter til sammensætningen af ​​akrylmaling for at forhindre forekomsten af ​​skimmel og meldug. Imidlertid vil loftbelægning med maling baseret på akryl koste dig betydeligt mere end traditionel hvidvaskning med kridt eller lime.

Således er der flere muligheder for hvidvaskning af loftet, som hver har sine egne fordele og ulemper. Hvilken en at vælge er op til dig.

Sammensætning forberedelse

Hvis du vælger at skylle loftet med vandbaseret eller akrylmaling, har du ikke brug for nogen forberedende forberedelse af materialet. Men med forberedelsen af ​​sammensætningen til hvidvaskning af kalk eller kridt bliver det nødt til at tinker.

Fremstilling af kalk hvidvask. For at forberede løsningen skal du:

 • 10 liter varmt vand, bedre filtreret eller destilleret
 • ca. 3 kg hydratiseret kalk;
 • 3-4 spsk groft salt
 • 0,5 kg farvestoffet fortyndet i vand
 • 0,2 kg aluminium alun, de sælges i et apotek.

Hæld noget vand i en dyb beholder, og hæld derefter alle ingredienserne igen. Tilsæt det resterende vand og bland godt sammen.

Fremstilling af kalk hvidvask. Du skal bruge følgende komponenter:

 • 5 liter varmt vand, også filtreret eller destilleret
 • 3 kg sigtet kridt pulver;
 • 1 spsk. træ lim.

I en beholder med varmt vand opløses trælimmen og hæld derefter kridtpulveret i den resulterende opløsning. Bland godt.

For at kalkvandet skal se endnu lysere ud, sættes der en smule bluing til det, før det påføres på loftet. Resultatet er en kogt hvid farve med en næppe mærkbar blålig farvetone.

Nødvendige værktøjer og enheder

Ud over stor kapacitet og udstyr til blanding af opløsningen skal du have hvidvaskning: en trinladder eller en stabil afføring, hvis lofterne er lave, flere børster i forskellige størrelser, en malingsrulle eller en støvsuger med en sprøjtedyse.

Det er nødvendigt at arbejde i beskyttelsesbriller, fordi sammensætningen til hvidvaskning alvorligt kan beskadige øjnene. Brug gummihandsker på dine hænder og gem dit hår under en hat. Beskyt luftvejene med en åndedrætsværn eller en almindelig medicinsk maske.

Udsættelse

Så hvidvaskning på loftet kan anvendes på tre forskellige måder:

 • Ved hjælp af en pensel. Til grundlæggende arbejde skal du have en børste med en bredde på 20-25 cm, og vanskelige steder og hjørner kan belægges med en børste senere. Hvis børstens håndtag ikke er tilstrækkeligt lang, skal du fastgøre den på en hvilken som helst lyspind (f.eks. Fra en plastikskive). Arbejd med børsten frem og tilbage, bevæger den i en retning. Efter det første lag af hvidtørring tørrer, gælder følgende. Påfør det andet lag vinkelret på den første.
 • Med en rulle. Det er meget mere bekvemt at arbejde med en malingsrulle, da det spreder malingen over overfladen med et tyndere og jævnt lag. Hvis du foretrækker at arbejde med en rulle, skal du have en bakke til maling. Hæld en lille opløsning i den, dypp rullen og begynd at påføre hvidvask til loftet med brede bevægelser. Du kan arbejde i forskellige retninger, vigtigst af alt, sørg for at belægningen var ensartet.
 • Brug en støvsuger. Du skal bruge en sprøjtedyse, som også kaldes en "sprøjtepistol". For at gøre dette skal du vælge driftsform, hvor længden af ​​strålen vil være omkring en meter. I indstillingerne indstilles trykket til 3 eller 4 atmosfærer. Hvidvask på loftet skal anvendes i cirkulær bevægelse, så smudder undgås. Om nødvendigt kan du anvende et andet lag.

Mal til loftet på badeværelset. Typer af maling og anbefalinger til valg af materiale

Den hurtige udvikling i byggebranchen bidrog til fremkomsten af ​​forskellige efterbehandling materialer til enhver smag og farve og under alle mulige driftsforhold. Så ret traditionel og nem at bruge indstilling til efterbehandling er maling til loftet på badeværelset, det er nemt at påføre og ikke tarner i lang tid. Og til vægge og lofter er keramiske eller keramiske granitfliser bedre egnet.

Hvis en flise til vægge og gulv er sat på praktisk taget samme teknologi, har hver type maling sine egne specielle krav til anvendelsesmåden og grundbeklædningen, især når det kommer til et badeværelse.

Vi vil forsøge at beskrive så fuldt som muligt i artiklen og udklare spørgsmålene: "Hvordan male loftet i badeværelset?", "Hvilke krav skal overfladen og materialet mødes?", Etc.

Hvad gør badeværelset anderledes end andre værelser?

Inden du vælger maling til afslutning af loftet i badeværelset, skal du forstå, hvordan dette værelse adskiller sig fra f.eks. Køkkenet eller stuen.

 • For det første er badeværelset et af de mest besøgte steder i rummet. Og som regel har det et lille område.
 • For det andet ændres indeklimaet ofte. Årsagen til dette er udslip af vanddamp, arbejde med tvungen ventilation og varmeanlæg ("varmt gulv", håndklædetørrer osv.).
 • For det tredje skal alle finishmaterialer have god fugtighedsbestandighed og antibakterielle egenskaber. Som et varmt og fugtigt rum er et ideelt miljø til udvikling af mikrober og skimmel.

At kende detaljerne i badeværelset, kan du nemt vælge materialet til reparation af loftet. Derfor skal malingen opfylde følgende krav: fugtbestandighed, neutral lugt, antibakterielle og anti-svampegenskaber og åndbar behandlet overflade.

Hvordan vælger man en maling til badeværelset?

For at spare på at reparere loftet, forsøger mange at male loftet i badeværelset med forskellige emaljer, og efter en kort periode mister belægningen sine egenskaber og revner, skrælmer og falmer. Derefter fjernes belægningen, og "troldens sorg" begynder at hævde, at maleri er et budget og ineffektivt middel til at afslutte overfladen. Samtidig uden selv at vide, hvad maling blev lavet reparationer, og på hvilken overflade det kan anvendes.

For at undgå sådanne forlegenhed er maling af loftet, der kræver reparation i badeværelset, udført med specielle fugtbestandige maling på en tidligere forberedt overflade. Så til behandling af badeværelset skal vælge emalje, som ikke fortyndes med et opløsningsmiddel og vand, kaldes sådanne malinger vandbaseret. Blandt dem er akryl, silikat og silikone maling. Og selv om de er ens i egenskaber, men har forskellige præstationsegenskaber, så skal hver maling blive gennemgået separat.

Akryl latex maling

Den mest anvendelige vandbaserede maling til badeværelser er akryl latex emalje. På grund af dets egenskaber bevarer den behandlede overflade sin oprindelige udseende i lang tid, fordi en glat blank belægning let afviser noget snavs og undergår rengøring.

Hvis der er små fejl på bundens overflade, såsom revner, men ikke mere end 1 mm brede, kan latexmaling let blokere dem. Til dette formål er 2-3 tynde lag nok.

Varianter af maling blandinger

Silikat maling

Ved påføring af mineralbaseret gips i loftet er det bedst at belægge dem med silikatmaling. Selv om denne type maling dårligt skjuler overfladens ufuldkommenheder (revner og chips), så skal basislaget være helt glat.

Silikatmaling til loftet i badeværelset behøver ikke at forbehandling overfladen med svampeagenter, fordi antiseptikumerne i emaljen fuldstændig eliminerer udseendet eller yderligere udvikling af formen.

Silikone maling

Moderne vandbaseret maling til badeværelset kombinerer egenskaberne af silikat og latex, er silicone emalje. Den påførte belægning har fremragende fugtmotstand og dampgennemtrængelighed samt modstand mod pludselige temperaturændringer. Malingen påføres på mange overflader, fx: beton, kitt, gipsvæg, porøst gips (som barkbille) mv.

Blandt de utvivlsomme fordele ved maling kan identificeres:

 • Snavsbestandig belægning. Takket være sin elastiske overflade kan enhver forurening nemt fjernes med almindeligt rengøringsmiddel og en blød svamp;
 • Fyldning af små overfladefejl. Ud over latex maling udglatter silikone nemt små revner og chips, der når 2 mm i bredden;
 • Tegning på enhver overflade. Med en god klæbemekanisme er det nemt at male loftet i badeværelset med silikone, selv for mineralgips.

Til dine oplysninger: Den eneste og måske den største ulempe ved denne maling er dens høje omkostninger, som spiller en vigtig rolle i uafhængige og budgetmæssige reparationer. Men hvis badeværelset af en lille størrelse kan være lidt "forked", og at behandle loftet med en pålidelig og holdbar maling og lak belægning.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger en maling?

For at gøre reparationsprocessen så god som muligt, lægges der særlig vægt på kvaliteten af ​​malingen, fordi det endelige resultat af reparationen er direkte afhængig af det. Du bør også vide, at produkter af høj kvalitet ikke kan være meget billige og "smide" på nogen fristende tilbud til en overkommelig pris, er simpelthen ikke forsigtig.

Hvis du sparer på maling, kan du fejlberegne i fremtiden, fordi billig vandbaseret maling til dit badeværelse vil være kortvarig og skal opdateres løbende. Derfor vil den samlede pris være højere.

Tip: Før du vælger, skal du gøre dig bekendt med produktdokumenterne. I de fleste tilfælde har forfalskede produkter ikke relaterede dokumenter. Og som regel vil bona fide sælgere præsentere i det mindste nogle dokumenter, og i store butikker bør sådan dokumentation være obligatorisk.

Hvilken farve at foretrække?

Hvis det detaljerede design af rummet er udviklet under reparationsprocessen, vil valget af malingfarve ikke være svært, fordi det vil blive angivet i projektet. Ellers skal udvælgelsen af ​​maling udføres uafhængigt. Selvfølgelig kan du give dig selv dine egne smagspræferencer, men du bør vide, at for små værelser, som i de fleste tilfælde er et badeværelse, er det bedre at vælge lyse farver og nuancer. Det er valgfrit at dække et loft i hvid farve, det er muligt at bruge forskellige nuancer af beige, blå, grøn, lilla osv.

Tip: Hvis den ønskede nuance vælges, er det bedre at ikke ty til selvfarvning, men for at bruge farvningstjenesterne i hardwareforretningen, vil dette give mulighed for at skabe den ønskede farve hurtigt og effektivt, og om nødvendigt også bestille den manglende mængde af lignende maling.

Hvordan male loftet?

Hvis en uafhængig takreparation af en eller anden grund er planlagt, skal du kende svaret på spørgsmålet "Hvordan male loftet i badeværelset med egne hænder?". For at gøre dette skal du vide, hvilke materialer og værktøjer der skal bruges, samt teknologien til at udføre arbejdet.

Nødvendige værktøjer og materialer

Hvis bundfladen er i dårlig stand eller der er hvidkalkede lofter på badeværelset, skal du i det forsømte tilfælde ikke kun male, men også overfladebehandling, og du skal bruge:

 • Start og afslutning af kittet;
 • Deep penetration jord;
 • Spatel af forskellig størrelse (bred nok og smal);
 • Malerulle (lille bunke);
 • Malkepotte (har en ribbet side);
 • pensel;
 • Fin smaragdklud;
 • trappestige;
 • Overalls til malere.

Forberedelse og maling af loftet

Tip: Hvis fejlene er store, skal du ikke forsøge at ordne alt på én gang, du kan få brug for flere gentagelser. Det er bedre at anvende tyndere lag og lade dem tørre ud, snarere end at anvende alle med en tyk, der vil tørre i meget lang tid.

 • Den gnidede overflade behandles med en dyb gennemtrængnings primer og får lov at tørre fuldstændigt;
 • Påfør derefter flere tynde lag maling med en lintvals. På vanskelige steder er malingen lavet med en børste. Ansøgningen udføres ved "tychkovy" bevægelser, ikke streger.

Vigtigt: Brugen af ​​skumruller er yderst uønsket, da det er muligt at male udseende af pletter.

Har du brug for budget reparationsmetoder?

Når belægningen er i en tilfredsstillende tilstand, er det muligt at udføre en let opdatering af lakeret. Det vil være meget budget, men du skal vide typen af ​​maling, fordi der ofte er en uoverensstemmelse mellem farver og kompositioner. Hvis den gamle belægning påføres ved hvidvaskning, kan du opdatere den, men disse foranstaltninger kan være kortvarige. Måske opstår spørgsmålet: "Sådan blæser loftet i badeværelset?". Kalk- og kridtløsninger bruges til hvidvaskning. Og samtidig udelukker man brugen af ​​den anden, det vil sige, det er umuligt at anvende kalkholdig opløsning på det hvidkalkede loft med kalk. Derfor er det bedre at dække loftet med vandbaseret maling end at blanke loftet på badeværelset.

Og endelig

Maleri loftet i badeværelset bliver repareret er en budget mulighed for efterbehandling. Men for at opnå en høj kvalitet og holdbar belægning skal basisfladen have en ideel tilstand, ellers bliver du nødt til at bruge penge på at udjævne loftet. Det er også muligt at bruge kun vandbaserede maling, hvilket vil skabe en resistent og smuk belægning. De skal være af høj kvalitet, ellers vil reparationen være en "pæn penny".

Sådan hvidner loftet

Hvidvask er den mest elementære af alle færdiggørelser og en ideel mulighed for at opfriske rummet. Imidlertid anvendes denne type behandling i dag sjældent. Da du besluttede at opfriske din bolig, var det hvidvaskende loftet, er det vigtigt at finde ud af, hvordan man gør det korrekt. I dag vil vi fortælle dig, hvilke hvidtningsmetoder der findes, og hvordan du selv kan udføre reparationer hurtigt og effektivt.

Forberedelse af loftet for hvidvaskning

Før arbejdet er det nødvendigt at forberede lokalet: Fjern overskydende møbler eller dække det med plastik, fjern lamper, lysekroner, kroge, tilbered værktøj og tilbehør.

Fjern gammelt hvidvaskemiddel

For at anvende frisk hvidvask skal du først fjerne den gamle belægning. Den mest overkommelige måde er at vaske det af med vand. For at gøre dette, fugt et lille område af loftet ved hjælp af en børste, rulle eller spray. Når det forrige lag svulmer, er det skrabet af med en spatel, spatel eller skraber. Denne manipulation udføres på hele loftets areal.

Det tidligere lag af hvidt kan hurtigt fjernes ved hjælp af en slibemaskine. Men i dette tilfælde skal du beskytte dine øjne og åndedrætsorganer mod støv.

Fjernelse af spor af snavs

Efter at det færdige malingslag er fjernet, undersøges loftet omhyggeligt for rust, meldug, fedt og andre pletter.

Rustne spor og drypper kan vaskes af med en suspension af kobbersulfat. Normale pletter vaskes simpelthen af ​​med vand, og sot rengøres med en opløsning af saltsyre (3%).

Fedt fjernes med soda opløst i varmt vand.

Justeringsproces

Rengøring fra pletter og hvidvaskning er vigtig før processen med forfriskning af selve rummet, men for at hvidvaskes det jævnt, skal hele loftet repareres, reparere revner og andre fejl med cementbaseret kit.

Loftslamper tapet med et specielt tape og derefter kittet. Når loftet er tørt, bliver kittet behandlet med sandpapir og lagt en primer. Først når det tørrer (ikke tidligere end i en dag), kommer de til arbejde.

Valg hvidvask

Det er muligt at dække loftet med flere muligheder: kridt og lime. Begge materialer er miljøvenlige, men hver af dem har sine positive aspekter og ulemper.

Dette materiale er velegnet til dem, der sigter mod at opnå den maksimale dybde af hvidhed i loftet. Grundkonstruktionskalk opfylder alle hygiejniske standarder, forårsager ikke allergier og er ideel til behandling af både boliger og hjælpesteder samt til gangen.

Blandt ulemperne ved kalkopløsningen er det værd at bemærke, at det efterhånden smuldrer sig og efterlader overskydende støv i rummet. Derudover er denne hvidvask ikke vandtæt og er ikke egnet til efterbehandling arbejde på badeværelset og i værelser med høj luftfugtighed.

lime

Dette materiale har en høj bakteriedræbende kvalitet, god modstandsdygtighed mod fugt og godt maskerer mindre overfladefejl.

Men når man afslutter soveværelserne og især børnenes værelse, skal man tage højde for den enkelte reaktion fra beboerne til den slagtede kalk. Det kan forårsage allergier.

Værktøjsforberedelse

Kvalitativt og jævnt kan loftet dækkes med en spray, rulle eller børste. Begyndere bør ikke bruge sprøjtepistolen, da der er fare for at stænke vægge. Det er bedre at give præference børster.

Den skal være lavet af organiske materialer med en lur, der ikke er kortere end 15 cm. Før afslutning, om et par timer bliver penslen gennemblødt i vand, så det bliver blødere og stærkere. Fordelen ved et sådant værktøj - hvidvaskning af det er let afvasket.

Rullen er heller ikke dårlig for begyndere. Det giver mulighed for høj kvalitet og hurtig efterbehandling. Når du køber en rulle, skal du passe på pallen, som bliver hvidkalket.

Hvis du allerede har færdigheder i at anvende opløsningen eller overfladen er ret stor, er det bedre at bruge en sprøjtepistol, støvsuger eller have sprinkler.

Hvidvaskningsproces

Så materialet er valgt, loftet er forberedt, du kan fortsætte med belægningen.

Fremstilling af opløsningen

Baseret på det valgte materiale er specificiteten af ​​fremstillingen af ​​opløsningen forskellig.

Baseret på kridt

For at forberede den kridtopløsning, du skal bruge (pr. 10 m2 M overflade):

 • 5 liter varmt vand
 • 30 g lim (tømrer eller PVA);
 • 2,5-3 kg kridt;
 • 15-20 g blå (bruges til at forhindre udseendet af gule pletter).
Limen opløses i vandet, derefter tilsættes kridt og i slutningen hældes en blå. Alt er blandet og kontrolleret blandingsdensiteten. For at gøre dette kan du tage en kniv eller et metalobjekt. Det dyppes i blandingen og tages ud. Hvis væsken helt dræner uden spor, er blandingen for flydende, og du skal tilføje kridt.

Konsistensen af ​​kridtblandingen skal være sådan, at den ikke strømmer uden spor fra objektet.

Lim baseret

Til kalkarbejdet skal du:

 • lime - 2,5-3 kg;
 • fødevaresalt - 70-100 g;
 • aluminium alun - 150-200 g;
 • vand.
Kalk, for-gennemblødt salt og alun hældes i en bulkbeholder og omrøres. Derefter tilsættes varmt vand for at få 10 liter af blandingen. Hvis det ønskes, kan du tilføje farvestoffer (ikke mere end 450-500 g).

Video: Madlavning madlavning til væggene

Måder at anvende løsningen på loftet

Der er tre grundlæggende måder at whiten et loft på. Alle er lette på udførelsesmetoden, men nogle nuancer bør overvejes.

børste

Den nemmeste og mest populære måde at anvende whitewashing på de små firkantede webs er maklovitsa. Dypning af en børste i en beholder med hvidvask, det gør W-formede bevægelser på overfladen og pålægger således et lag på et lag.

Når man anvender løsningen med en maklovitsa, skal man huske at første niveau er overlejret på vinduet, og det andet - tværtimod for ikke at forlade mærker fra børsten.

valse

Hvis du udfører maleri med dette værktøj, vil hvidvaskning ligge fladt, ingen pletter og plaques bliver dannet. For at opnå den ønskede effekt skal opløsningen påføres i to lag. Det andet lag påføres efter de første tørre.

Kun en rulle vil ikke være nok. Derudover skal du have en beholder til opløsningen, ethvert objekt til omrøring og en speciel malingbakke. Derudover skal du lagre på en lille børste for at dække loftet på leddene - du kan ikke gøre det med en rulle.

Vigtigste fordele ved rullen:

 • hvidvaskemateriale er gemt;
 • belægningen er et jævnt lag uden pletter og striber;
 • ingen børster tilbage;
 • hvis rullen er udstyret med et langt håndtag, er der ikke brug for en trinladder;
 • høj ydeevne i store områder.

sprinkler

Du kan anvende hvidvask og sprøjtepistol (spray) eller en støvsuger (hvis der er en speciel dyse). Hvis du udfører proceduren korrekt, får du et godt resultat.

Enheden fungerer på denne måde: Under tryk kommer luften ind i sprøjtepistolen, tager den nødvendige mængde hvid og spreder dem sammen med luften.

For at regulere malingstrømmen er der en særlig åbning på sprøjten under lukning og åbning, hvor intensiteten af ​​strålen er reguleret.

Før maling opløses blandingen grundigt, hældes i en beholder og lukkes.

Sæt hvidvask på loftet, sørg for at overvåge overfladen og forsøge at forhindre udseendet af dråber, som senere fører til skilsmisse.

For jævnt maling sprøjtes den i cirkulær bevægelse. I dette tilfælde skal pistolen opbevares i en afstand på 70-100 cm fra overfladen.

For et bedre resultat skal du anvende 2-4 lag, som giver dig mulighed for at skjule mindre defekter.

Teknologi til at anvende løsningen

Uanset hvilken hvidtningsmetode du vælger, er der generelle regler for arbejde:

 • Under tørring bør udkast og åben sollys undgås. Ellers er der stor risiko for, at malingen smuldrer.
 • Det er bedre at pålægge en limy løsning på det fugtede loft. Så hvidvask vil falde bedre og vil ikke forlade pletter.
 • Bør ikke skynde sig. Lag skal anvendes i lige cirkler.
 • På trods af den valgte udformningsmetode bør du først børste over leddene og i alle hjørner, og kun derefter fortsætte til hovedarbejdet.
 • Lad ikke sammensætningen være for tyk - konsistensen skal ligne frisk sur creme. Ellers vil malingen ikke gå jævnt.
 • Til et homogent lag filtreres alle komponenter, hvilket frigør opløsningen fra overskydende affald og klumper.
 • Det er nødvendigt at anvende ikke mindre end to lag, idet man observerer mellem hver teknologisk pause. Så du kan opnå ensartet hvidvaskning.
 • Tidligere hvidvaskning er ønskeligt at fjerne fuldstændigt. Derefter vil chancerne for manglende skilsmisse og pletter øges.
 • Overlapninger mellem lagene skal være 4-5 cm. Dette vil gemme fra ufarvede områder.

Sikkerhedsforanstaltninger

Overholdelse af sikkerhedsforskrifter er påkrævet for alle typer reparationsarbejde. Og hvidvask er ingen undtagelse. Først og fremmest bør du beskytte kroppen, øjnene og åndedrætsorganerne. Derfor skal færdiggørelsen foretages i beskyttelsesbriller, åndedrætsværn (kan udskiftes med gasbindinger dyppet i vand), handsker, trikotage og overalls (overalls er ideelle).

Som du kan se, er hvidvaskning med egne hænder mulig for enhver, der beslutter at opdatere deres hjem. Overholdelse af ovenstående regler kan selv en nybegynder færdiggøre loftet næsten perfekt.

Budgetmulighed: hvidvaskning af væggene og loftet på badeværelset

Hvidvaskning kan kaldes en af ​​de mest "tidstestede" muligheder for færdiggørelse af vægge og lofter. Selvom hvidvaskning på badeværelset sandsynligvis ikke er den bedste løsning, fordi der i værelser med høj luftfugtighed og fordampning er bedre at bruge mere "resistente" materialer, såsom fliser, plastpaneler eller maleri. Men i betragtning af at hvidvaskning er den mest "budget" mulighed for reparation, nogle, for mangel på det bedste, bruge det, herunder for at forene loftet og væggene på badeværelset. Naturligvis vil kun et specielt "vandtæt" hvidvask til dette formål fungere, når du arbejder med hvilke du skal følge visse regler og nuancer.

Hvad kan blanke væggene og loftet på badeværelset

Som du ved kan hvidvaskning være af to typer - kridt og lime. Hvis vi taler om et badeværelse, så kan du kun bruge sidstnævnte, det vil sige kalk hvidvaskende, da kridtet har tendens til at akkumulere fugt i sig selv, hvilket garanterer at føre til revner og skrælning af hvidvaskningen og på meget kort tid.

Ud over det faktum, at kalk har en højere vandmodstand end kridt, har den en anden kvalitet, der gør anvendelsen i badeværelset mere foretrukket. Det har længe været kendt, at lime mørtel har fremragende bakteriedræbende egenskaber og er i stand til at ødelægge næsten alle skadelige mikroorganismer, herunder alle former for svampe og skimmel. Og i betragtning af at badeværelset skal være det mest "rene" rum i huset, er denne egenskab af kalk et andet vigtigt "plus" til dets brug.

Og den sidste i orden, men ikke mindst, fordelene ved en kalkmørtel er, at den kan gives forskellige nuancer ved hjælp af specielle (forresten, absolut billige) farvestoffer.

Så på baggrund af ovenstående kan vi trygt sige, at du kun kan hvidvaske badeværelset med kalk.

Overfladebehandling

Før du begynder at kalkke, som før alle færdiggørelser, skal du forsigtigt forberede overfladen af ​​væggene og loftet. For at gøre dette er det først og fremmest nødvendigt at rense, og vask derefter laget af gammelt hvidvask med varmt vand.

Hvis den gamle hvidvask er i en normal tilstand, kan du ikke skylle det, men simpelthen "fug" det med pensel og varmt vand. Denne procedure kræver dog visse færdigheder, så hvis du ikke er professionel i spørgsmålet om hvidvaskning, anbefaler vi at du udfører en fuld udvaskning.

Når hvidvaskningen er vasket af, skal du sørge for, at der ikke er revner og potholes på væggene og loftet. Når de opdages, skal du bruge et kit, og efter at det tørrer, skal du bruge en primer. Når primeren er tør, skal overfladen slibes. Herefter kan væggene og loftet betragtes som klar til hvidvaskning.

Kogekalkopløsning

Forberedelse af kalkmørtel til hvidvaskning er ikke anderledes speciel "visdom". Til forberedelse (proportioner er angivet til 10 kvadratmeter plads) skal du bruge 10 liter vand (det skal være varmt), ca. 3 kg kalk, 100 gram salt (kun stort salt er velegnet), 200 gram aluminiumaluminium og alt efter om du vil Du laver opløsningen hvid eller farvet, en teskefuld blå eller 400-500 gram (afhængigt af fabrikanten) af farvestoffer.

Hvis du beslutter dig for at lave en farveopløsning til hvidvaskning, skal du sørge for, at du straks forbereder den i et rumfang, der er tilstrækkeligt til hele badeværelset. Ellers gentages den oprindelige skygge ikke lykkes.

Forberedelse af kalkmørtel er yderst simpelt. I en lille mængde varmt vand opløses alle de nødvendige komponenter (kalk, salt, alun og farvestoffer eller bluing) og blandes grundigt. Efter opnåelse af en homogen masse tilsættes det resterende vand for at opnå en opløsning af den ønskede konsistens.

Sådan hvidner væggene og loftet på badeværelset

Før du begynder arbejde, skal du passe på personlig sikkerhed. På trods af at kalk er 100% miljøvenligt materiale, er indånding af dets små partikler under drift skadeligt nok til menneskekroppen. Derfor anbefales det ideelt at udføre arbejdet i en åndedrætsværn, og det er nødvendigt at bruge en gasbind, som regelmæssigt skal fugtes med vand. Det anbefales også stærkt at beskytte dine øjne med briller.

Og selvfølgelig bør du beskytte disse overflader, hvidvaskning, som er uønsket. Det kan selvfølgelig senere vaskes uden problemer, men det vil tage meget mere tid end at dække overfladen med film eller almindelige aviser.

Til hvidvaskning kan du bruge en speciel pensel - "maklavitsa", en malingsrulle eller en sprøjteflaske (hjemme, den nemmeste måde at gøre dette på er at sætte en speciel dyse på en støvsuger).

Inden hvidvaskes med kalkmørtel, skal overflade af væggene og loftet fugtes.

Uanset hvilket værktøj til hvidvaskning du bruger, skal du anvende løsningen i flere lag.

Den nemmeste måde for ikke-professionelle vil være at hvidvaskes ved hjælp af en rulle, fordi hvidvaskning med en børste for al sin tilsyneladende enkelhed kræver en vis færdighed. Hvis du beslutter dig for at vælge en "manuel" type hvidvaskemiddel (nemlig hvidvaskning med børste og rulle), er det vigtigste at observere følgende betingelse: De første lag af hvidvask skal påføres vinkelret på lyskilden, og den sidste skal være parallel med den. Ellers vil sporene af rullen eller børsten være tydeligt synlige, hvilket vil give væggene og loftet et noget "sjusket" udseende.

Hvis du bruger en sprøjtepistol til hvidvaskning, skal kalk anvendes med glatte langsgående eller cirkulære bevægelser. Mere information om hvidvaskningsteknologien ved hjælp af sprayen findes i vores video.

Husk på, at sprayen skal holdes i tilstrækkelig afstand fra væggene, da ellers dannelsen af ​​pletter er uundgåelig, hvilket vil være meget mærkbart efter tørring.

Under arbejdet med hvidvaskning skal limemorteren blandes periodisk.

Hvordan man smider med en spray (video)

Efter påføring af to eller tre lag kalk, er det nødvendigt at lade hvidvasken tørre godt og, som de siger, "afhente farve". Hvis der ikke er nogen ublegede steder (hvis de findes, kan du blot "hvidvaskes" dem), hvidvaskningen kan betragtes som komplet.

Som du kan se er der intet svært i hvidvaskning af loftet og vægge i badeværelset. Og selvom dette er langt fra den bedste måde at afslutte et badeværelse, er dets enkelhed og, vigtigst af alt, billighed i dag forladt ham med "retten til livet". Held og lykke med din reparation!

Hvordan man blæser loftet i badeværelset?


Hvis du beslutter dig for at forbedre loftets udseende på badeværelset, så er der for øjeblikket mange måder. Du kan male loftet med en særlig maling af en hvilken som helst valgt skygge, bestil stræk eller lofter i det pågældende firma. Eller brug den gamle dokumenterede metode og hvidvask loftet.

Hvidvaskning er den perfekte mulighed for at opfriske loftet. For det første kan denne form for færdiggørelse udføres uafhængigt uden hjælp fra fagfolk. For det andet, efter hvidvaskning ser loftet meget pænt og smukt ud. For det tredje er alle materialer til disse værker billige og sælges i enhver hardware butik.

Loftsoverfladebehandling

Før du blæser loftet i badeværelset, skal du forsigtigt forberede det: Fjern det gamle hvidvask og vask overfladen med varmt vand. Takket være en grundig rengøring af loftet vil frisk hvidvask ligge jævnt og overfladen ser perfekt ud.

Hvis der efter skylning af hvidvask er fundet huller og revner i loftet, skal de behandles med en primer og efterlades helt tørre. Hvis gruberne er meget dybe, er det bedst at forsegle dem med en speciel cementbaseret kit.

Men det er ikke altid nødvendigt at vaske af hvidvaskningen inden reparation. Loftet kan trods alt blive hvidgjort på en af ​​to andre måder:

 • Hvis den gamle hvidvask er i god stand, så kan du ikke skylle det. For at opdatere loftbelægningen i dette tilfælde er det nødvendigt at tage en hårbørste, våd den i varmt vand og forsigtigt skygge hvidvaskningen, der allerede er påført hele overfladen, hvorved mindre defekter, ridser og bump elimineres. Men denne metode er ret kompliceret, og for at kunne udføre proceduren kvalitativt og præcist, skal du have stor erfaring i sådant arbejde.
 • Et nyt lag af hvidvask er overlejret over det gamle. Det er selvfølgelig den nemmeste løsning. Men denne metode har en stor minus: Loftets farve kan i de fleste tilfælde vise sig at være ujævn.

Lad os overveje muligheden for, hvornår der før hvidvaskning af loftet stadig er nødvendigt at fjerne den gamle belægning fra den.

Så du vaskede hvidvaskningen fra loftet. Nu skal du omhyggeligt undersøge overfladen for alle mulige skader: dybe ridser, revner og sprækker. Hvis du finder noget i loftet, skal de omhyggeligt behandles med en primer og lades tørre i den ønskede tid. Når overfladen er helt tør, skal den slibes med sandpapir. Nu er loftet klar til hvidvaskning.

Materialer og redskaber til hvidvaskning af loftet i badeværelset gør det selv

Der er to forskellige muligheder hvidvask loft: kridt og lime. Husk at overveje følgende punkt: Hvis tidligere loftet blev hvidt med lime, anbefales det derfor ikke at krite til finish. Som et resultat kan loftet danne mange pletter og pletter.

Før du køber alle nødvendige materialer til arbejdet, skal du bestemme hvilke af de muligheder du vil bruge.

For at forberede kalk hvidkalk skal du:

 • 5 liter rent varmt vand
 • 3 kg kridt (sigtet);
 • 30 gram trælim.

Denne mængde materialer har du nok til 10-11 meter fra loftet.

For at lave kalk hvidvask skal du:

 • 10 liter rent varmt vand
 • 2,5-3 kg hydreret kalk;
 • 70-100 gram groft salt
 • 450-550 gram farvestoffer gennemblødt i vand;
 • ca. 200 gram aluminiumaluminium.

Og også følgende værktøjer:

 • stigen;
 • bækken eller anden egnet beholder til blanding af hvidvaskningsbestanddele;
 • børste, rulle eller støvsuger med en speciel dyse;
 • arbejdstøj, åndedrætsværn, hårdørklæde, beskyttelsesbriller og gummihandsker.

Fremstilling af opløsningen til hvidvaskning

Den næste fase af arbejdet er forberedelsen af ​​løsningen til arbejde. Du kan gøre hvidvaskning dig selv hjemme.

For at gøre hvidvask af kridt, hæld varmt vand i bassinet og opløs snedkerens lim i det, såvel som det sigtede kridt. Rør massen grundigt. Whitewash er klar til brug.

For at lave kalk hvidvask opløses hydratiseret kalk i en lille mængde varmt vand, tilsættes salt, farvestoffer og aluminiumaluminium. Bland derefter forsigtigt og forsigtigt den resulterende masse, og tilsæt den derefter til 10 liter vand.

Husk på, at før det påføres kalkmørtel på overfladen, skal det være lidt fugtet.

Hvordan man blæser loftet i badeværelset?

I starten skal du beskytte din hud, øjne, hår og luftvej fra partikler af hvidvask. For at gøre dette skal du bære tunge arbejdstøj, beskyttelsesbriller, åndedrætsværn, handsker og binde et tørklæde over hovedet.

Små partikler af kalk og kridt er meget skadelige for menneskekroppen. Hvis du ikke har en åndedrætsværn i dit hjem, skal du binde en ren, fugtig klud over dit ansigt (det skal fugtes igen, da det tørrer).

At blanke loftet kan du manuelt eller med en støvsuger.

Hvis du vælger at male loftet manuelt, så har du brug for en behagelig børste eller rulle. At gøre jobbet med en pensel er ret svært, da det kræver erfaring og dygtighed. Roller hvidt loft er meget lettere, især for begyndere.

Før påføring på overfladen af ​​hvidvask skal blandes grundigt igen. Hvis dette ikke er gjort, kan loftets farve vise sig at være ujævnt. Dette bliver som regel særligt mærkbar, når overfladen er hvid.

Hvidvask anvendes på loftet i lag. Inden du laver hvert nyt lag, skal den forrige have lov til at tørre grundigt.

Opret hvert nyt lag, sørg for, at der ikke er dråber på loftet. Som i dette tilfælde, på loftet efter tørring, kan der være grimme skilsmisse.

Under anvendelse af hvid, kan du åbne vinduerne og vinduet som med det lukkede, og med vinduerne åbne, tørres belægningen jævnt.

Det er meget vigtigt at huske den vigtigste regel - det næstsidste lag af hvidvask skal anvendes vinkelret på lyskilden og det sidste lag - mod det. Ellers kan der være klart synlige spor af en børste eller rulle, som ser temmelig grimt og sjusket ud.

Det er selvfølgelig meget hurtigere og lettere at blanke loftet i badeværelset med en støvsuger eller en speciel sprøjte. Men her er det nødvendigt at følge alle de samme regler som i den manuelle bearbejdning af loftet: Bland forsigtigt hvidvaskningen inden brug, følg dannelsen af ​​dråber, handling langsomt og omhyggeligt.

Det er nødvendigt at blanke loftet med en støvsuger eller en speciel sprøjte, der flytter enheden i cirkelbevægelse. Dette gør det muligt at anvende hvidt på overfladen glat og smukt. I processen med hvidvaskning af loftet med en støvsuger på samme tid arbejdet foregår, og hvidvaskning regelmæssigt omrøres i tanken.

Det skal bemærkes, at når der anvendes specielle anordninger, er det muligt at anvende et ret tykt lag af hvidvask på loftet. Dette hjælper med til perfekt at dække alle fejl på overfladen.

Desværre har ikke alle ejere mulighed for at bruge specielle enheder. Men hvis du følger alle reglerne og handler omhyggeligt, kan den perfekte overfladekvalitet opnås manuelt.

Korrekt hvidt loft på værelset, badeværelse og køkken

På trods af det faktum, at i dag strækker, lath og suspenderede strukturer har fået stor popularitet, taber det loft, der behandles med den klassiske hvidvask af kridt eller lime, ikke sin position og forbliver efterspurgt.

Hvidvask er den billigste løsning, uanset hvilket materiale der bruges til dette: kalk eller kridt.

Denne metode er miljøvenlig og vil ikke ramme din tegnebog, da hvidkalkningsmaterialer er meget billige. Men ikke for hvert værelse, vil denne mulighed være egnet på grund af de særlige forhold i drift af forskellige lokaler.

Stue funktioner

Før du begynder at blæse loftet, skal du justere det.

Det vigtigste ved stuen er, at du bruger det meste af din tid i det, så de materialer, der bruges til at reparere loftet, skal være så giftige som muligt. Til afslutning af denne del af stuen er hvidvaskning af kridt eller lime mest velegnet. Sådan hvidvaskning sælges i enhver hardware butik, men du kan også gøre det selv.

Hvis du vil bruge whitewash baseret på kridt, så er der to muligheder for forberedelsen.

 • 3 kg kridt
 • 5 liter vand
 • 30 g træ lim;
 • kapacitet af passende volumen.

Ved forberedelsen af ​​en løsning er det vigtigt ikke at overdrive det, opløsningen skal være tyk nok. For at kontrollere dette er det nok at dyppe en metal kvist i løsningen, og når den fjernes, skal opløsningen ikke drænes af den.

Sigtet kridt fortyndes i vand, opvarmes til 40-50 ° C, og der tilsættes trælim.

 • 2,3 kg kridt;
 • 3,5 liter vand
 • 60 g sæbe;
 • 90 g træ lim;
 • 17 g ultramarin;
 • kapacitet af passende volumen.

Hvidvaske kogt ifølge denne opskrift har en højere kvalitet. Sigtet kridt er fortyndet i vand, revet sæbe, trælim og ultramarin (blå) tilsættes, så blandes alt grundigt. Denne teknologi til fremstilling af den hvide opløsning har sin egen ejendommelighed: ultramarin kan ikke hældes i flydende hvidvask, da det vil blive forringet. For at undgå dette skal du sætte den blå i en kludpose og sætte den i en krukke vand og lade den opløses. Opløsningen af ​​ultramarin hældes gradvist i hvidvask for at opnå den ønskede skygge.

Ordningen med at male loftet med akrylmaling.

Hvis du giver din præference til kalk lime-hvid sammensætning, så kan den fremstilles ifølge følgende opskrift.

 • 3 kg slagt kalk
 • 3 spiseskefulde salt
 • 10 liter vand
 • 5-10 g ultramarin.

Slakket lime opløses i vand, derefter tilsættes salt og ultramarin fortyndet som nævnt ovenfor, hvorefter sammensætningen blandes grundigt.

Hvidvask kan påføres med rulle eller specielle børster - maklovitsami. Der er stadig en speciel anordning til påføring af hvidvask på loftet - en pneumatisk sprøjte, hvis anvendelse vil til tider gøre arbejdet lettere.

Sådan blæser loftet i stuen

Loft maleri ordning.

For at blanke loftet i rummet skal det først forberedes. Til dette skal du:

 • spatel eller perforator;
 • respirator;
 • sprøjtepistol;
 • antifungal forbindelse;
 • kit;
 • rullelejer;
 • svamp;
 • pensel.
 1. Det er nødvendigt at fjerne det gamle whitewash-lag. Sprøjt den gamle hvidvask med en sprøjtepistol og vent indtil fugt er absorberet i det. Efter at have absorberet fugt, fjern det gamle hvidvaskemiddel med en spatel (eller brug en enhed som et slag).
 2. Renset fra det gamle loftbelægning skal behandles med svampedannende sammensætning ved hjælp af en sprøjtepistol (hvis sammensætningen er flydende) eller en rulle (hvis den er en særlig blanding).
 3. Caulk alle uregelmæssigheder og revner. Putty har brug for at tømme stålspatel.
 4. Efter at kittet er tørret, skal hele loftet primeres med en rulle og en børste. Du kan prale glatte overflader med en rulle, mens vanskelige steder er primet med en børste. Primer er bedre at anvende i 2 lag. Sørg for, at der ikke er noget udkast i rummet, når du arbejder. Lad primeren tørre helt.

Vi begynder at hvidvaske loftet

Loftmålingsordningen er det første lag.

Efter afslutning af forberedelsen kan loftet blive hvidt. Til dette skal du:

 • rulle eller børste (eller du kan bruge en enhed som en pneumatisk spray);
 • hvidvask (kridt eller kalk).
 1. Fortynd den hvide opløsning. Et meget vigtigt punkt: Hvis der tidligere blev brugt en kridt hvidkalk til loftet, så skal du bruge den samme i fremtiden. Hvis den gamle whitewash var chalky, og den nye var kalk, ville den sidste ikke holde sig til loftet.
 2. Nu kan du blanke loftet. Hvidvask kan anvendes med en rulle eller børste (maklovitsy), men du kan bruge en speciel enhed - en pneumatisk spray. Hvis du blæser loftet med en rulle, skal kompositionen påføres i lag og venter på, at den tidligere tørrer helt. Lag skal pålægges på tværs af hinanden, og det sidste lag skal påføres direkte, mod lyset, dvs. mod vinduet. Teknologi hvidvaskes med en spray som følger: hvidvask anvendes på overfladen i en cirkelbevægelse. Når du hvidkalker loftet, skal du sørge for, at der ikke er noget udkast i rummet.

Badeværelsesfaciliteter

Loftmålingsordningen er det andet lag.

Et badeværelse er ikke kun et rum til personlig hygiejneprocedure, men også et sted at slappe af eller hvile. Badeværelsens hovedtræk er høj luftfugtighed, hvilket betyder at ikke alle materialer er egnede til hvidvaskning af loftet på badeværelset. Et andet træk ved badeværelset er, at alle overfladerne skal vaskes og også maksimalt beskyttes mod dannelsen af ​​mikroorganismer. Baseret på disse funktioner kan vi konkludere, at hvidvaskning af lofterne i badeværelset med almindelig hvidvaskning ikke vil lykkes, fordi hvidvaskningen ikke tåler sådan fugtighed og vil knække. Materialet til behandling af loftet i badeværelset skal først og fremmest være vandtæt, og denne egenskab har maling. Derfor, at reparere loftet i badeværelset bør foretrækkes maleri.

 • olie;
 • vand emulsion;
 • vanddispersion.

Regler for drift af sprøjten.

Du bør ikke vælge oliemaling til loftet på badeværelset, for når det tørrer, danner det en uigennemtrængelig film på overfladen, der forhindrer luft i at trænge ind på overfladen, hvilket fører til dannelse af mikroorganismer på gulvet og yderligere skade på den.

Emulsionsmaling passer perfekt på enhver overflade og har ingen lugt, det vil sige det er giftfri, men det er ikke muligt at vaske loftet, der er malet med denne belægning, da malingen bliver vasket af. Derfor er denne mulighed ikke egnet.

Overvej nu vanddispersionsmaling, den er opdelt i 2 typer:

 • latex;
 • akryl.

Sammensætningen af ​​disse maling omfatter antifungale additiver, hvilket er en betydelig fordel for badeværelset. Ulempen er tilstedeværelsen af ​​en let lugt, som forsvinder inden for få timer efter maling.

Akrylmaling er ikke bange for rummets fugtighed, loftet malet med denne maling kan vaskes, men uden stor indsats, da du kan beskadige malingslaget.

Hvad angår latex maling, er deres struktur ret elastisk, som giver dig mulighed for at lukke loftet op til 1 mm, en anden fordel ved denne maling er evnen til at modstå snavs. Det latexmalede loft kan vaskes med vaskemidler uden fare. En sådan belægning vil ikke være bange for vand, hvilket betyder, at vi trygt kan kalde latex vanddispersionsmaling den bedste mulighed for at afslutte loftet i badeværelset.

Hvordan male loftet i badeværelset

For at begynde at male loftet på badeværelset, skal du først forberede det. Forberedelse af et badeværelse til maleri er ikke anderledes end at forberede et loft til et hvidvaskestue. Brug derfor ovenstående metode, brug kun vandtætte materialer til dette. Efter færdiggørelsen af ​​forberedelsesfasen kan du fortsætte med at male. Til dette skal du:

Påfør maling i 2 lag i en retning med en rulle. Behøver at male i retning af lyset. Svære at male steder.

Funktioner i driften i køkkenet

I køkkenet er der mange funktioner i driften af ​​dette værelse, hvilket efterlader deres krav til valg af materialer til hvidvaskning af loftet. En af dem er madlavning. Under tilberedningen fordampes vandet og fugtigheden i køkkenet øges. Det er værd at overveje en anden vigtig faktor: Når man laver mad i køkkenet, dannes der sod, og der er lagt fedt på disse overflader, så loftet skal vælges under hensyntagen til hyppig vådrensning.

Køkkenet er udsat for hyppige temperaturændringer - dette er et andet træk ved dette værelse. Under ventilationen af ​​dette rum i den kolde årstid afkøles loftet til en temperatur lidt over nul, og når man koger på en gaskomfur, opvarmer loftoverfladen i køkkenet op til 40-50 ° C. Derfor er det nødvendigt at overveje alle de faktorer, der påvirker denne overflade, for at blanke loftet i køkkenet.

Loftet i køkkenet kan hvide med det sædvanlige hvidvaskemiddel fra kridt eller lime, men i dette tilfælde kan det ikke vaskes. Du kan også male det med vandbaseret maling, men det kan ikke kaldes en vaskbar belægning. Du kan tørre det flere gange med en fugtig klud for ikke at forårsage synlig skade på denne belægning. Den bedste mulighed for at opdatere loftet i køkkenet er akryl eller latex vanddispersionsmaling. Denne belægning kan vaskes, og den vil vare længere end almindelig hvid.

Sådan blæser loftet i køkkenet

Hvidvaskning eller maling af loftet er en vanskelig opgave, men gennemførlig. Ved korrekt overfladebehandling, anvendelse af sammensætningen og valg af materiale, under hensyntagen til rummets egenskaber, vil belægningen være jævn og vil vare lang tid.