Sådan tæpper du loftet (vægge) med dine egne hænder - hvidvask med lime, kridt og vandbaseret maling

Hvidvaskning af loft og vægge er en af ​​de bedste måder at få disse overflader til at blive rene, pæne og ryddelige. Men først skal du forberede strømmen og væggene til hvidvaskning, og derefter for at blanke, vælge den bedste måde.

Forberedelse af loftets overflade (vægge) til hvidvaskning med egne hænder

Før hvidvaskning er det naturligvis nødvendigt at forberede overfladen til videre arbejde. For eksempel ønskede du at bruge lime hvidvask, og dit loft eller vægge er dækket af kridt, i hvilket tilfælde det ville være logisk at først fjerne den gamle kalk hvidvask og kun derefter anvende kalk.

Hvordan vaskes den gamle hvidvaske korrekt fra loftet? Først og fremmest skal du fugte hele overfladen af ​​loftet med vand og derefter med en klud og en spatel for at rense og vaske hvidvask med sæbevand.

Hvis du vil opdatere loftet kun lidt. dvs. lave reparationer hvidkalkede loft, så undersøg grundigt hele loftet for tilstedeværelse af revner, og derefter ved hjælp af en spatel kan du forsegle fejlene med cementbaseret kittet.

Sømmer i loftet skal limes en speciel, ligner gitteret, båndet og derefter zashpatlevat. Når loftet er tørt, skal det behandles med sandpapir. Anvend derefter primer igen, og efter tørring (efter 24 timer) kan du fortsætte direkte til hvidvaskningen.

Sådan tæpper du loftet (vægge) med dine egne hænder - hvidvask med lime, kridt og vandbaseret maling

Jo bedre at blanke loftet?

I øjeblikket er der to hovedtyper af miljøvenlige materialer til hvidvaskning af loft og vægge - dette er kridt og lime.

Lime loft hvidvask

Lime har en fordel, det har bakteriedræbende egenskaber, og har også evnen til at stramme huller, som om de lukker dem.

Kalk hvidkalk

På samme tid kan lime i nogle mennesker forårsage allergiske reaktioner, så det er naturligvis bedre at bruge kridt, hvilket giver en fremragende hvid farve, når den bliver hvidvaskende (selvom kalk er lige så god).

Bemærk venligst at hvis loftet hvidvaskning tidligere var lavet med kalk, anbefales det at du også bruger det i fremtiden for at forhindre grimme pletter og pletter.

Forberedelse af opløsningen til hvidvaskning af loftet med kridt

Opløsningen til kalk hvidvask er fremstillet som følger: 5 liter. vand tilsættes 30 gram. trælim, 15 gr. blåtryk (for at give hvidhed til løsningen) og 3 kg kridt. Den forberedte opløsning er nok til 10 kvm.

Kontroller opløsningens konsistens med en kniv. Hvis opløsningen flyder frit langs kniven, har opløsningen utilstrækkelig viskositet. Så er det nødvendigt at tilføje mere kridt der, men gradvis i små portioner, så løsningen ikke viser sig at være for tyk.

Forberedelse af opløsningen til hvidvaskning af loftet med kalk

Løsningen til kalk hvidvask er fremstillet som følger: I en liter vand omrøres 2-3 kg kalk, tilsættes 100 gr. salt, 200 gr. aluminium alun. Bland grundigt og fortynd derefter med varmt vand (op til 10 l.). Hvis du vil ændre skyggen, kan du tilføje 200-500 ml farvestof.

Når hvidvaskes med kalk, skal overfladerne fugtes, så kalken falder fladt og efterlader ingen striber.

Sådan bestemmer du hvad hvidkalkede loftet eller væggene skal reparere

Nogle gange ved vi ikke, hvilke vægge eller lofter der var hvidkalkede tidligere, da det let kan kontrolleres. Vi vådede noget område med vand, hvis hvidvaskningen var kalk, så bliver den våde overflade mørkere, og hvis du gnider dette sted med din finger, vil den ikke blive malet.

Sådan udføres hvidvaskning af loftet (vægge) med egne hænder

Brug hjælpeværktøj til hvidvaskning: en børste, rulle eller støvsuger. Det er nemmest at arbejde med en rulle, mens overfladen bliver hvid og glat (erfaring og børstning er stadig nødvendig for en børste og en støvsuger).

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at blande opløsningen grundigt og derefter anvende hvidvask med en rulle mindst to gange. Det første lag skal have lov til at tørre, og derefter anvende et andet lag.

Sådan blæser loftet (væggen) med en støvsuger eller spray

En af de hurtigste og mest effektive måder at hvidkalk på er at bruge en støvsuger, som er i næsten ethvert hjem.

For korrekt hvidvaskning er der brug for en støvsuger, som skal "kunne" blæse luft og ikke blæse (ikke alle modeller har denne funktion), og blandt dyserne skal den have en særlig polyethylenhætte med et sæt rør inkluderet.

Sådan blæser loftet (væggen) med en støvsuger eller sprøjter. Dette dæksel skal anbringes på en 1-liters eller 1,5-liters krukke, og alt dette skal forbindes til det blæste hul i støvsugeren.

Luft under tryk vil gå gennem slangen, falde ind i sprøjten, stramme blandingen fra dåsen og lede ud gennem røret og sprøjte opløsningen over overfladen.

Løsningen af ​​opløsningen reguleres af et andet hul, som er lukket med en finger.

For at hvidvask skal ligge jævnt, skal du lave en jævn cirkelbevægelse. Sprøjtedysen skal være ca. 80-100 cm fra overfladen. Du kan gentage proceduren flere gange for at opnå et optimalt resultat.

Overhold de grundlæggende sikkerhedsregler ved hvidvaskning af loftet (vægge) med egne hænder.

Ved hvidvaskning af loft eller vægge skal du bære beskyttelses tøj og bruge sikkerhedsforanstaltninger: ansigtsforbindelser, øjne - beskyttelsesbriller, hænder - gummihandsker.

Hvis du vil have lofterne til at glæde dig over deres renlighed og hvidhed i mange år, kan du sikkert begynde at hvidvaske væggene og lofterne med dine egne hænder ved at vedtage disse instruktioner!

Wall whitewashing: procesfunktioner

Til dato har markedet et stort udvalg af efterbehandling materialer. Samtidig mister den vanlige hvidvaskning, der bruges i mange år, stadig ikke sin popularitet. Der er mange gode grunde til dette. Vores artikel vil fortælle om dem, samt hvordan man blæser loftet hjemme alene.

fordele

Whitewashing har en række ubestridelige fordele.

 • Lavpris er en af ​​de vigtigste fordele ved denne type arbejde. Med et begrænset budget er hvidvaskning simpelthen uundværlig. Derfor bruger stadig dekoration af vægge og lofter i budgetorganisationer (skoler, hospitaler mv.) Kalk og kalk hvidvask.
 • Enkelhed. Med arbejdet med at anvende whitewash kan absolut alle. Denne proces kræver ikke særlig viden, færdigheder eller særlig fysisk styrke. Det er kun vigtigt at observere proportioner, stadier og teknologi i arbejdet.
 • Nøjagtighed. Hvis du anvender hvidvaskning på den rigtige måde, får du en smuk, glat overflade i en frisk og ensartet farve. Ja, hvidvask er dårligere i sin appel til dyr tapet eller dekorativt gips, men når det er nødvendigt med konsistens og nethed, er det ikke lige.
 • Miljøvenlighed. Sikkerhed hvidvaskning opnås ved at passere fugt og luft. I sammensætningen er der ingen skadelige stoffer, der findes i andre moderne materialer.
 • De hvidvaskende bakteries egenskaber har fremragende beskyttelse mod skimmel og mugg, som også skelner det fra andre materialer. Dette er en anden grund til, at de foretrækker denne særlige designmulighed i førskole-, uddannelses- og andre institutioner.

Som allerede nævnt behøver vægge ikke særlig viden og færdigheder til korrekt hvidvaskning. Selv udfører arbejdet med dette materiale for første gang, er det muligt at lære direkte i processen. Du bør studere whitewash teknologien på forhånd, lære om typer af materialer og værktøjer, tage hensyn til andre velkendte nuancer. Så selv reparation deres egne hænder vil blive gjort hurtigt og effektivt.

Overfladebehandling

Hvis du ikke har oplysninger, end at blanke væggene før, kan du tjekke det ganske let. Bare våd muren med vand. Hvis det var hvidt kalk, bliver den våde overflade mørkere. Du kan også gnide området med din finger. Fra lime bliver ikke fingeren malet.

Korrekt forberedelse til at anvende whitewash er et vigtigt skridt, der påvirker det endelige resultat og succesen af ​​arbejdet.

Ved forberedelsen af ​​væggene overholder de allerede etablerede regler.

 • Først og fremmest frigør værelset fra alle møbler og udstyr, hvis der er en sådan mulighed. Hvis dette ikke er muligt, skal du omhyggeligt dække alt med plastikfolie og fastgøres med scotch tape.
 • For nemt at fjerne det gamle hvidvaskemiddel, forvask det. Våd væggene i dele, så fugt vil ikke have tid til at tørre. Det anbefales at bruge sæbeopløsning som sædvanlig til at vaske hvidblegningen selv. Det anbefales også at tilsætte lidt eddike eller en del citronsyre til vandet.
 • Når du har vådt væggene med en våd svamp eller børste, er det tid til at fortsætte med at fjerne det gamle hvidvaskemiddel med en regelmæssig trowel. Det er ønskeligt, at stykkerne af den gamle hvidvask ikke falder, for bevarelse og renlighed af gulvet og andre overflader. For at gøre dette foldes stykkerne i en separat beholder. Efter fjernelse med en spatel skylles alle rester endelig med en fugtig svamp.
 • Hvis der er synlige pletter, bringer vi væggene i den rigtige form:
 1. Rustflader vaskes og behandles med den følgende opløsning: i en liter varmt vand fortyndes kobbersulfat i mængden 50-100 g.
 2. Fedtpletter fjernes med soda. Fugt kludet i 2% af sammensætningen og påføres pletten af ​​fedt, indtil den endelig forsvinder. Så skal dette sted skylles med vand.
 3. Til pletter af sod med 2-3% sammensætning af saltsyre.
 • Derefter påføres en antifungal forbindelse.
 • Hvis der er revner og bukser, skal du først slippe af med dem. For revner op til 1 cm er det tilstrækkeligt at tage et kit. Hvis dybden af ​​uregelmæssighederne når 3-5 cm, skal gips anvendes.

Putty fortyndet i henhold til instruktionerne, så sæt og juster med en spatel. I tilfælde af alvorlige uregelmæssigheder skal du bruge bygningsreglen.

 • Når kittet er helt tørt, gnides det med sandpapir. Vi har nu en glat og jævn vægoverflade, klar til primer applikation.
 • Primerens sammensætning fremstilles uafhængigt eller tager den færdige blanding. Efter påføring skal du også vente på fuldstændig tørring.
 • Nu kan du gå direkte til hvidvaskningen.

Varianter af materialer

Taler om de typer hvidkalkvægge, indebærer en kalk- eller kridtkomposition, såvel som vandbaseret maling.

lime

Den mest populære type hvidvask. Kalk, som er calciumoxid, skal blusses med vand og derved opnå det færdige materiale til efterbehandling.

De vigtigste fordele ved kalk hvidvask:

 • bakteriedræbende og antiseptiske egenskaber, takket være dem er lime let brugt i offentlige institutioner eller hvidvaskende kældre, for eksempel behandler hun også træer;

Lime hvidvaskevægge - DIY manuel reparationsmanual

Et stort udvalg af materialer til efterbehandling afslutter de gamle måder at reparere, og kalk hvidvask anvendes ikke så bredt som det var for 50 år siden. Men denne metode, bevist af generationer, svarer fuldt ud til udtrykket "billig og munter". Hvis du planlægger at hvidvaske væggene, lofterne eller grænserne i haven, lær hvilke egenskaber det slagtede kalk har, hvordan du forbereder det korrekt, beregne mørtelforbruget og anvende det på forskellige overflader.

indhold

Funktioner og omfang af kalk i reparation ↑

Lime er ikke det nemmeste materiale at bruge. Men det indtager en temmelig stærk position og modvilligt mister jorden i sit marked for byggematerialer. På grund af alle fordele og ulemper er det i visse tilfælde hensigtsmæssigt at anvende kalk hvidvask, og det er nogle gange mere hensigtsmæssigt at vælge en anden metode.

Vigtige egenskaber af kalk hvidvask ↑

Alle ved, at kalk fra skolebøger kaldes calciumoxid i kemi lærebøger. Til hvidvaskningen, brugt slagtet kalk, det vil sige reageret med vand. I kemiske termer er hydratiseret kalk en stærk base - en alkali. Det har gode desinfektionsegenskaber, fordi det aggressive alkaliske miljø påvirker svampen, skadedyrene og andre uønskede dyr negativt.

Lime whitewash er ikke bange for fugtig luft, springer ikke og blærer ikke. Ud over modstandsdygtigheden mod høj luftfugtighed er væggene, der behandles med dette stof, modstandsdygtige mod ekstreme temperaturer.

Til hvidvaskning er det ikke nødvendigt at vaske den eksisterende belægning, den kan påføres på den gamle finish. Desuden, hvis et gitter med små revner har dannet sig på overfladen af ​​væggene eller loftet, vil behandling med hydreret kalk styrke finishen og forlænge levetiden.

Kostprisen for kalk til hvidvaskning i butikker kan ikke sammenlignes med prisen på andre færdigvarer. Dette skyldes, at produktionsprocessen er meget enkel - det er en elementær calcination af kalkholdige sten i ovnen. Råvarer koster en krone, så prisen på produktet er lav. En tredive kilo taske koster omkring $ 2.

Hvor og hvorfor er det tilrådeligt at bruge lime ↑

Egenskaberne ved antiseptisk og fungicid gør hydratiseret kalk til lederen blandt færdiggørelsesmaterialerne til fugtige og kolde lokaler: kælder, laden, garagen, kælderen og lignende. Den bruges til vægge og lofter. Vejrbestandigheden af ​​stoffet gør det muligt at bruge det til hvidvaskende facader.

Optag holdere til brug af kalk til hvidvaskning og andre opgaver - gartnere. Her anvendes det i fuld gang. Det er sædvanligt at hvidvaske væggene både indefra og ude, tilføj hurtiglime til jorden for at ændre sin syrebasebalance, behandle træstammer for at beskytte mod insekter og dyr og forkæle for skønhed.

I de lokaler, hvor det er praktisk, snarere end æstetik, og den økonomiske side af spørgsmålet også betyder noget, er kalk også brugt til at belægge vægge og lofter. Dette kan ses i indgange, på trapper, i fælles korridorer, foyer.

Det er hensigtsmæssigt at hvidtætte loftet i ethvert boligområde. På skoler, hospitaler og andre institutioner er lime mørtel stadig brugt til at dekorere vægge. Efter tørring bliver calciumhydroxid sikkert, udsender ingen skadelige stoffer i luften.

Købe kalk - hvad skal man tage og hvor meget ↑

Før du går i butikken, skal du finde ud af, hvilken slags kalk der skal købes hvidvaskning - slaked eller quicklime, hvor meget det er nødvendigt, og hvilke andre komponenter der skal bruges. Dette vil spare dig for at gå videre til byggemarkedet, hvis pludselig løsningen ikke er nok, eller dens egenskaber ikke opfylder dine krav.

Sådan laver du en slagtet kalk med dine egne hænder ↑

Som du allerede har forstået, slaked lim og quicklime er helt forskellige stoffer, der er forenet kun af konsonant navn og tilstedeværelsen af ​​calcium i sammensætningen. Slaked lime bruges til husstandsreparationer. Det sælges efter vægt på en hvilken som helst hardware butik eller afdeling for landbrug.

Der er dog ofte situationer, hvor der er en temmelig stor bestand af quicklime på gården, og det er tilrådeligt at bruge det i stedet for at købe slagt kalk. I dette tilfælde kan det selvstændigt tilbagebetales, des mere så kræver denne kemiske proces ikke færdighederne til at udføre sådanne eksperimenter i laboratoriet.

Så, hvordan man laver kalk til hvidvaskning fra en klumpet quicklime "koge". Først skal du bekymre sig om personlig beskyttelse. Da du vil beskæftige dig med en temmelig aggressiv alkali, skal du sørge for at beskytte dine øjne (beskyttelsesbriller), åndedrætsorganer (åndedrætsværn), åben hud (lukkede tøj og handsker). Gør det i luften.

Video: Sådan tilberedes en løsning til hvidvaskning

Du skal bruge en dyb beholder, for eksempel en spand og et værktøj til blanding - ifølge traditionen - en pind. Listen over ingredienser er også kort:

 • kalk klump quicklime;
 • vand.

Vand skal være koldt, det er den eneste betingelse. Selv den første grader vil huske proportionen - 1: 1.

 1. For 1 kg calciumoxid, tag 1 liter koldt vand.
 2. Alt dette kombineres i en beholder og blandes. Næsten øjeblikkeligt vil du være i stand til at observere starten på en kraftig kemisk reaktion med frigivelsen af ​​en stor mængde varme. Når slukning af blandingen sommetider opvarmer op til 150 grader, er det ikke for ingenting, at stoffet blev populært kaldet kogepoten - opløsningen koger bogstaveligt.
 3. Når reaktionen stopper, vil varme og gas ophøre med at blive frigivet, kalk kan betragtes som "fluff", det vil sige slaked. Det er dog ikke egnet til hvidvaskning.
 4. Opløsningen bør modnes inden for 2-3 uger under et låg på et mørkt, køligt sted.

Andel af opløsning og forbrug pr. Kvadrat на

For at starte kalk hvidvask med dine egne hænder, skal du forberede mindst et sådant sæt materialer:

 • pulver eller kalkpasta
 • vand.

Derudover tilføjer i hvidvaskningen ofte alle former for hjælpestoffer, der giver det visse egenskaber. Basisopløsningen fremstilles i et forhold på 1: 3. For hver kilo fluff tager de 3 liter vand. Som følge heraf kan 4 liter opløsning fremstilles ud fra 1 kg stof.

Kalkforbrug pr. 1 m 2, når hvidvaskning afhænger direkte af, hvilken overflade der påføres:

 • Det største forbrug er ca. 1 liter færdigblandet mørtel pr. Kvadrat, og det vil gå væk, når der vaskes ubehandlet murerarbejde.
 • En jævnt forberedt overflade antager ca. 0,5 liter pr. Kvadratmeter.

Et andet kriterium, der afspejles på bekostning, er malingsværktøjet. Brug ofte den sædvanlige flade børste eller runde - maklovitsu. Disse værktøjer er uøkonomiske, massen påføres i et tykt lag, dråber og dråber kan dannes. Sprøjtepistol kan betydeligt reducere materialeforbrug og tid. Ofte er der i stedet for en sprøjtepistol monteret en støvsuger med en omvendt blæser og lige håndspray til træer.

Sådan beregnes mængden af ​​fluff og vand ↑

Før du fortynder slagt kalk til hvidvaskning, skal du udføre nogle beregninger. En omtrentlig beregning af forbruget er som følger.

Først skal du beregne området af væggene og loftet, som er planlagt til at blive hvid. For eksempel: værelse 3 ved 5 m, lofthøjde 2,5 m. Det blev besluttet at behandle loftet og en del af væggene fra midterhøjde til loft med kalk hvidvask.

Vægområde: (3 * 2,5 + 5 * 2,5 + 3 * 2,5 + 5 * 2,5) / 2 = 20 m 2.

Loftareal: 3 * 5 = 15 m 2.

Samlet areal: 35 m 2.

Baseret på det gennemsnitlige forbrug på 1 liter opløsning pr. 2 m 2 overflade, er det let at beregne den mængde, der er nødvendig til hvidvaskning - 17,5 l kalkmørtel. Du kan runde op til 18 og bedre - op til 20, fordi den gennemsnitlige udgift - konceptet er ret fleksibelt.

Det vil sige, at 20 l af opløsningen er påkrævet, og dette er 5 kg hydratiseret kalk i pulveret. Det er værd at bemærke, at den færdige limedej, som sælges i hardwareforretninger, er skilt i samme forhold, hvilket betyder at beregningen er korrekt for ham.

Tilsætningsstoffer for at øge holdbarheden og bekæmpe mangler ↑

Da kalk har været brugt i konstruktion i meget lang tid, er der mange "populære opskrifter" og metoder, der forbedrer egenskaberne af dette stof. Alligevel viste moderne vandbaserede malinger ikke så længe siden, og håndværkere blev tvunget til at gøre kemi lige ved deres dacha eller hjemme.

Det første problem, der er løst ved tilsætning af den hemmelige ingrediens i en opløsning af kalk hvidvask er skrånende. Den tørrede overflade har ejendommen til jord jord og alle, der rører den. Hvad skal man tilføje til lime, for ikke at smøre? Denne ingrediens er i hvert hjem - salt. Det har en god bindingshandling. 100 g salt tilsættes pr. Liter opløsning.

Et andet problem, især når man bruger hvidvask til udendørs arbejde, er den hurtige skylning af sammensætningen med vand. Det har længe været kendt, hvad man skal tilføje til lime, så det ikke vaskes af - en fedtbestanddel indføres i det - tørring af olie. Tørreolie afviser vand og tillader hvidvaskning at tjene længere. Andel 1:10, 100 ml pr. Liter opløsning.

Øvelse af tilsætning af husholdnings sæbe, gnides på en grov riven, hvid lim, tapetlim, akryl primer. Alt dette gøres for at sikre maksimal vedhæftning af whitewash med væggen, for at eliminere dens hævelse og boblende.

Hvid er ikke den eneste mulige farve ↑

For at forhindre, at kalkstenovertrækningen bliver gullig, tilsættes methylenblåt til den. Det vil tage 10-20 g pr. Liter. Det hvidkalkede loft bliver snehvidt. Men nogle gange er der et behov for at få lime mørtel i andre farver. Hvidvaskning af denne masse kan ikke kaldes, og ikke alle farvestoffer vil gøre. Brug kun de pigmenter, der er resistente over for alkalisk medium - mineral, men i hvert fald ikke organisk.

Pigmenter anvendt til kalkmaling:

 • okker (gul farvetone);
 • umber (grønlig brun);
 • rød bly (orange);
 • mumie (rødbrun);
 • kromoxid (grøn);
 • titandioxid (hvid);
 • lithopon (hvid);
 • ultramarine (blå).

For at forberede en god kvalitet lime maling, anbefales det ikke at tilføje pigmentet i sin rene form - pulver. Den forfortyndes med vand for at opnå en pasta. Derefter giver pigmentpasta infusion i ca. 24 timer. Og først efter det kan farvestoffet tilsættes til opløsningen. Dette skyldes, at pigmentkornene ofte opløses dårligt og kan nå til penslen og danner grimme farvede striber.

Hvordan påføres sammensætningen på overfladen af ​​alle regler ↑

Instruktionerne om, hvordan man limer en mur, ser ganske forskellig ud. Faktum er, at hver mester har sin egen opskrift på en kalkblanding, sit eget værktøj, hvilket betyder sin egen metode. Men du kan forsøge at kombinere de grundlæggende punkter i en algoritme. Det vil vise sig at være en universel metode, som alle har ret til at supplere eller lidt korrekte, afhængigt af situationen.

Har jeg brug for overfladebehandling ↑

Hvis opgaven er at hurtigt blanke væggene og den dekorative side af spørgsmålet ikke genere dig, kan du springe over forberedelsesfasen. Faktisk kan du smide lige oven på andre belægninger, ikke bekymre dig om, at resultatet ikke opfylder forventningerne. Men hvis væggene er dækket af limmaling, skal du først fjerne det.

Hvis hastigheden ikke er din prioritet, så er det bedre at forberede overfladen til anvendelse af kalkmørtel. Så resultatet bliver mere præcist. Vask den gamle hvidvask, opsvulmede steder på gipset fjernes, sand, kitt. Det samme gælder for revner, hvis nogen.

Som primer ved brug af almindeligt vand. Overfladen er lidt fugtet for bedre kontakt. Og hvis der er en eller flere af de ovennævnte additiver i blandingen, vil vedhæftningen blive endnu bedre.

Det er vigtigt at beskytte alle andre overflader mod utilsigtet limeindgang. Alle møbler, hvis det ikke kan tages ud af lokalet, gulve og vægge er dækket af plastfolie. Arbejderen skal bære beskyttelsesdragt, handsker, beskyttelsesbriller og en maske til personlig beskyttelse.

Et par hemmeligheder af ensartet anvendelse ↑

Ansøgningsprocessen er ikke særlig vanskelig. Pensel eller makolitsu dyppet i en beholder med hvidvask, sæt opløsningen på væg eller loft med et tyndt lag. For loftet er det bedre at bruge et værktøj med et langt håndtag. Du kan gøre det selv. Dette vil lette arbejdet og eliminere behovet for at klatre ustabile strukturer fra borde og stole.

Påfør hvidvask i flere lag - 2-3. Hvert lag skal påføres vinkelret på den forrige. Så belægningen vil være mere ensartet, der vil ikke være nogen striber og fortykkelser. I hjørnerne forbliver ofte uudnyttede områder. På disse steder er det bedre at børste igen.

Mellem lagernes anvendelse er det nødvendigt at opretholde et tidsinterval. Det forrige lag skal være helt tørt. Dette sker meget hurtigere, hvis lagene er tynde. Det tyndeste og ensartede lag opnås ved anvendelse af en elektrisk sprøjtepistol. Kalkblandingen hældes i tanken og sprøjtes på overfladen med små dråber. Dette eliminerer udseendet af skilsmisse.

På trods af at processen med hvidvaskning af væggene og lofterne med lime ikke er en stor ting, kan det for en person, der har stødt på dette for første gang, virke som en umulig opgave. Især når det kommer til højt til loftet eller omfattende arbejde på store områder. Det er aldrig for sent at vende sig til en mester - en professionel på dit felt. Han vil nemt gøre dette job med kvalitet og meget hurtigere end en nybegynder.

Sådan hvidner loftet

Hvidvask er den mest elementære af alle færdiggørelser og en ideel mulighed for at opfriske rummet. Imidlertid anvendes denne type behandling i dag sjældent. Da du besluttede at opfriske din bolig, var det hvidvaskende loftet, er det vigtigt at finde ud af, hvordan man gør det korrekt. I dag vil vi fortælle dig, hvilke hvidtningsmetoder der findes, og hvordan du selv kan udføre reparationer hurtigt og effektivt.

Forberedelse af loftet for hvidvaskning

Før arbejdet er det nødvendigt at forberede lokalet: Fjern overskydende møbler eller dække det med plastik, fjern lamper, lysekroner, kroge, tilbered værktøj og tilbehør.

Fjern gammelt hvidvaskemiddel

For at anvende frisk hvidvask skal du først fjerne den gamle belægning. Den mest overkommelige måde er at vaske det af med vand. For at gøre dette, fugt et lille område af loftet ved hjælp af en børste, rulle eller spray. Når det forrige lag svulmer, er det skrabet af med en spatel, spatel eller skraber. Denne manipulation udføres på hele loftets areal.

Det tidligere lag af hvidt kan hurtigt fjernes ved hjælp af en slibemaskine. Men i dette tilfælde skal du beskytte dine øjne og åndedrætsorganer mod støv.

Fjernelse af spor af snavs

Efter at det færdige malingslag er fjernet, undersøges loftet omhyggeligt for rust, meldug, fedt og andre pletter.

Rustne spor og drypper kan vaskes af med en suspension af kobbersulfat. Normale pletter vaskes simpelthen af ​​med vand, og sot rengøres med en opløsning af saltsyre (3%).

Fedt fjernes med soda opløst i varmt vand.

Justeringsproces

Rengøring fra pletter og hvidvaskning er vigtig før processen med forfriskning af selve rummet, men for at hvidvaskes det jævnt, skal hele loftet repareres, reparere revner og andre fejl med cementbaseret kit.

Loftslamper tapet med et specielt tape og derefter kittet. Når loftet er tørt, bliver kittet behandlet med sandpapir og lagt en primer. Først når det tørrer (ikke tidligere end i en dag), kommer de til arbejde.

Valg hvidvask

Det er muligt at dække loftet med flere muligheder: kridt og lime. Begge materialer er miljøvenlige, men hver af dem har sine positive aspekter og ulemper.

Dette materiale er velegnet til dem, der sigter mod at opnå den maksimale dybde af hvidhed i loftet. Grundkonstruktionskalk opfylder alle hygiejniske standarder, forårsager ikke allergier og er ideel til behandling af både boliger og hjælpesteder samt til gangen.

Blandt ulemperne ved kalkopløsningen er det værd at bemærke, at det efterhånden smuldrer sig og efterlader overskydende støv i rummet. Derudover er denne hvidvask ikke vandtæt og er ikke egnet til efterbehandling arbejde på badeværelset og i værelser med høj luftfugtighed.

lime

Dette materiale har en høj bakteriedræbende kvalitet, god modstandsdygtighed mod fugt og godt maskerer mindre overfladefejl.

Men når man afslutter soveværelserne og især børnenes værelse, skal man tage højde for den enkelte reaktion fra beboerne til den slagtede kalk. Det kan forårsage allergier.

Værktøjsforberedelse

Kvalitativt og jævnt kan loftet dækkes med en spray, rulle eller børste. Begyndere bør ikke bruge sprøjtepistolen, da der er fare for at stænke vægge. Det er bedre at give præference børster.

Den skal være lavet af organiske materialer med en lur, der ikke er kortere end 15 cm. Før afslutning, om et par timer bliver penslen gennemblødt i vand, så det bliver blødere og stærkere. Fordelen ved et sådant værktøj - hvidvaskning af det er let afvasket.

Rullen er heller ikke dårlig for begyndere. Det giver mulighed for høj kvalitet og hurtig efterbehandling. Når du køber en rulle, skal du passe på pallen, som bliver hvidkalket.

Hvis du allerede har færdigheder i at anvende opløsningen eller overfladen er ret stor, er det bedre at bruge en sprøjtepistol, støvsuger eller have sprinkler.

Hvidvaskningsproces

Så materialet er valgt, loftet er forberedt, du kan fortsætte med belægningen.

Fremstilling af opløsningen

Baseret på det valgte materiale er specificiteten af ​​fremstillingen af ​​opløsningen forskellig.

Baseret på kridt

For at forberede den kridtopløsning, du skal bruge (pr. 10 m2 M overflade):

 • 5 liter varmt vand
 • 30 g lim (tømrer eller PVA);
 • 2,5-3 kg kridt;
 • 15-20 g blå (bruges til at forhindre udseendet af gule pletter).
Limen opløses i vandet, derefter tilsættes kridt og i slutningen hældes en blå. Alt er blandet og kontrolleret blandingsdensiteten. For at gøre dette kan du tage en kniv eller et metalobjekt. Det dyppes i blandingen og tages ud. Hvis væsken helt dræner uden spor, er blandingen for flydende, og du skal tilføje kridt.

Konsistensen af ​​kridtblandingen skal være sådan, at den ikke strømmer uden spor fra objektet.

Lim baseret

Til kalkarbejdet skal du:

 • lime - 2,5-3 kg;
 • fødevaresalt - 70-100 g;
 • aluminium alun - 150-200 g;
 • vand.
Kalk, for-gennemblødt salt og alun hældes i en bulkbeholder og omrøres. Derefter tilsættes varmt vand for at få 10 liter af blandingen. Hvis det ønskes, kan du tilføje farvestoffer (ikke mere end 450-500 g).

Video: Madlavning madlavning til væggene

Måder at anvende løsningen på loftet

Der er tre grundlæggende måder at whiten et loft på. Alle er lette på udførelsesmetoden, men nogle nuancer bør overvejes.

børste

Den nemmeste og mest populære måde at anvende whitewashing på de små firkantede webs er maklovitsa. Dypning af en børste i en beholder med hvidvask, det gør W-formede bevægelser på overfladen og pålægger således et lag på et lag.

Når man anvender løsningen med en maklovitsa, skal man huske at første niveau er overlejret på vinduet, og det andet - tværtimod for ikke at forlade mærker fra børsten.

valse

Hvis du udfører maleri med dette værktøj, vil hvidvaskning ligge fladt, ingen pletter og plaques bliver dannet. For at opnå den ønskede effekt skal opløsningen påføres i to lag. Det andet lag påføres efter de første tørre.

Kun en rulle vil ikke være nok. Derudover skal du have en beholder til opløsningen, ethvert objekt til omrøring og en speciel malingbakke. Derudover skal du lagre på en lille børste for at dække loftet på leddene - du kan ikke gøre det med en rulle.

Vigtigste fordele ved rullen:

 • hvidvaskemateriale er gemt;
 • belægningen er et jævnt lag uden pletter og striber;
 • ingen børster tilbage;
 • hvis rullen er udstyret med et langt håndtag, er der ikke brug for en trinladder;
 • høj ydeevne i store områder.

sprinkler

Du kan anvende hvidvask og sprøjtepistol (spray) eller en støvsuger (hvis der er en speciel dyse). Hvis du udfører proceduren korrekt, får du et godt resultat.

Enheden fungerer på denne måde: Under tryk kommer luften ind i sprøjtepistolen, tager den nødvendige mængde hvid og spreder dem sammen med luften.

For at regulere malingstrømmen er der en særlig åbning på sprøjten under lukning og åbning, hvor intensiteten af ​​strålen er reguleret.

Før maling opløses blandingen grundigt, hældes i en beholder og lukkes.

Sæt hvidvask på loftet, sørg for at overvåge overfladen og forsøge at forhindre udseendet af dråber, som senere fører til skilsmisse.

For jævnt maling sprøjtes den i cirkulær bevægelse. I dette tilfælde skal pistolen opbevares i en afstand på 70-100 cm fra overfladen.

For et bedre resultat skal du anvende 2-4 lag, som giver dig mulighed for at skjule mindre defekter.

Teknologi til at anvende løsningen

Uanset hvilken hvidtningsmetode du vælger, er der generelle regler for arbejde:

 • Under tørring bør udkast og åben sollys undgås. Ellers er der stor risiko for, at malingen smuldrer.
 • Det er bedre at pålægge en limy løsning på det fugtede loft. Så hvidvask vil falde bedre og vil ikke forlade pletter.
 • Bør ikke skynde sig. Lag skal anvendes i lige cirkler.
 • På trods af den valgte udformningsmetode bør du først børste over leddene og i alle hjørner, og kun derefter fortsætte til hovedarbejdet.
 • Lad ikke sammensætningen være for tyk - konsistensen skal ligne frisk sur creme. Ellers vil malingen ikke gå jævnt.
 • Til et homogent lag filtreres alle komponenter, hvilket frigør opløsningen fra overskydende affald og klumper.
 • Det er nødvendigt at anvende ikke mindre end to lag, idet man observerer mellem hver teknologisk pause. Så du kan opnå ensartet hvidvaskning.
 • Tidligere hvidvaskning er ønskeligt at fjerne fuldstændigt. Derefter vil chancerne for manglende skilsmisse og pletter øges.
 • Overlapninger mellem lagene skal være 4-5 cm. Dette vil gemme fra ufarvede områder.

Sikkerhedsforanstaltninger

Overholdelse af sikkerhedsforskrifter er påkrævet for alle typer reparationsarbejde. Og hvidvask er ingen undtagelse. Først og fremmest bør du beskytte kroppen, øjnene og åndedrætsorganerne. Derfor skal færdiggørelsen foretages i beskyttelsesbriller, åndedrætsværn (kan udskiftes med gasbindinger dyppet i vand), handsker, trikotage og overalls (overalls er ideelle).

Som du kan se, er hvidvaskning med egne hænder mulig for enhver, der beslutter at opdatere deres hjem. Overholdelse af ovenstående regler kan selv en nybegynder færdiggøre loftet næsten perfekt.

Hvordan man smider væggene med lime - opskrifter, anbefalinger

Hvidvaskning - ikke for almindelig vægdekoration i vores tid, men stadig brugt.

Årsagen er ikke kun materialernes billighed, men også evnen til at rydde op i rummet uden at bruge indbygget strøm, fordi du kan lære at hvidge væggene med lime lige fra første gang i processen. Det vigtigste er at forberede godt overfladen af ​​væggene til dekoration og lave en hvidvask på en god opskrift.

Hvorfor er det bedre at lime?

Hvidvaskning inde i husene plejede at være lavet enten af ​​kridt eller fra kalk. Kridthvidt hvidvask har visuelle fordele - væggenes farve er ren - helt hvid eller farvet med farvestof tilsat til massen. Derudover falder kalkvasketanken på væggene i et tilstrækkeligt tæt lag - at blanke uden stammer, skaldethed, børstens spor er ikke vanskeligt.

Men whitewash lime fordele ved at det er en antibakteriel og insekticid belægning. Med sin hjælp fra skimmel, svampe, insekter.

Forberedelse af overflader til kalk hvidvask

Vi rengør vægge og lofter fra gamle overflader og snavs. Hvis væggene var hvidkalkede, vask det gamle lag af. Manglerne på væggen er elimineret, afskårne revner er fyldt op med en kitt og derefter slibet.

Jordoverfladen. Dette er nødvendigt, så hvidvaskningen er mindre absorberet i dem, danner et tæt, godt klæbende lag. Almindelig primer er faktisk et klæbemiddel.

Lime bruges hydreret - pasta eller kog lime pulver af pulver

Sådan laver du en primer under hvidkalk kalk

Du kan købe en færdiglavet primer eller forberede det selv.

Rør den slagtede kalk i varmt vand fra vandet (vand - en halv servering).

Salt hældes i væsken (stor sten).

Tilsæt det resterende vand.

Separat blandes med en lille mængde trælim og sigtet kridtpulver. Skal gruel som en creme.

Opløs kalklimemasse i en væske med lime.

Primeren er klar.

Andelen af ​​ingredienser til fremstilling af primer:

 1. Slaked lime (pasta) - 5 kg;
 2. vand - 20 liter;
 3. salt - 200-250 g;
 4. kridt - 400 g
 5. lim til tømrerarbejde - ca. 200 g (vi fokuserer og tilføjer til kridt i dele).

Lim snekker i granulat vi koger med vandtilsætning på et vandbad.

I stedet for tømrer lim kan du tilføje PVA trælim til primeren for kalk hvidvask. Nogle gange tilføjer de en stærk sæbeopløsning til det (gnid et stykke vaskevaske på en rist og opløs opløsningerne i varmt vand). Men primeren med sæbe er svagere end den, hvor der er trælim - hvidvask kan blive snavset og smuldrende.

Kalk hvidvask kan udføres med pensler

Hvis du bruger en rulle til hvidvaskning, bliver overfladen mere præcis, jævn

Hvordan man laver hvidt kalk

Slaked lime sat i en spand, hæld varmt vand, rør.

For at få den hvide farve af hvidvask er det godt at tilføje blå i væsken. For at gøre dette er pulveret fortyndet i vand og derefter hældt i en spand kalk.

For at gøre whitewash-laget holdbarhed (således at væggene ikke pletter tøjet osv.), Tilføjer vi også opløst sæbe eller bordlim til den færdige masse.

Ingredienser proportioner:

 1. Slaked lime - 4-5 kg;
 2. vand - 7 l;
 3. blå - 15-17 g;
 4. vaskesæbe - 60-70 g.
 5. lim til tømrerarbejde - 50-60 g

Processen med hvidkalkning af væggene med lime er simpel: Armer dig selv med en rulle eller børste og anbring 2 lag på overfladen, og hold tørretiden mellem dem.

Processen med hvidkalkning af væggene af kalk

Hvis der er en sprøjtepistol, vil det betydeligt fremskynde tingene og give en glattere belægning. Korrekt hvidvaskning af vægge med kalk indebærer også regelmæssig blanding af væsken i tanken, da dets partikler hurtigt afregner.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Der er mange muligheder for at afslutte loftet, men hvidvaskning er den mest populære. Det er billigt og ser meget godt ud, hvis malingen er lagt korrekt. Det anbefales normalt at rengøre loftet af det gamle lag af kalk eller kridt grundigt inden du anvender en ny. Du kan dog lægge det næste lag af maling og lige oven på den gamle. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør dette for at sikre et godt resultat. Der er ikke noget kompliceret her - med den nødvendige viden kan enhver klare det på egen hånd uden at bruge meget tid på alt det nødvendige arbejde.

Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

Hvordan at hvide loftet?

Du kan blanke loftet:

 • kridt;
 • kalk;
 • vandbaseret maling.

Hver af disse muligheder har sine fordele og ulemper.

Tabel. Materialer til hvidvaskning af loftet.

Hvis du ikke vil vaske af den gamle hvidvask, skal du huske på, at du ikke kan anvende kalk på kridtet og omvendt - ellers vil malingen falde dårligt, snavsede pletter vil danne sig i loftet.

På toppen af ​​kridtet kan du sætte et nyt lag kridt eller vandbaseret maling, og lime kan belægges med den samme emulsion eller kalk. Samtidig skal man huske på, at for maling over det gamle lag af kalk eller kridt vil emalje og oliemaling ikke være egnet.

Maling af loftet oven på et lag af lime eller kridt

instrumenter

Der er tre vigtigste måder at anvende whitewash på, som du kan bruge:

Hvis du maler med en rulle, vil malingen ligge jævnt, der bliver ingen pletter, ingen pletter. For at få en god hvidvaskning ved hjælp af dette værktøj skal farvesammensætningen påføres i to lag. Ud over selve rullen skal du have en beholder til løsningen, noget til blanding og en malingbakke. Du har også brug for en lille børste til at sætte malingen på loftsafsnittene på leddene med væggene - det kan du ikke gøre med en rulle uden at blotte på væggene.

Hvidvask børste kan købes på alle byggematerialer butik. Det er billigt. Under arbejdet med en børste sprøjtes malingen stærkt, så du skal omhyggeligt beskytte møblerne i lejligheden såvel som dine øjne.

Værktøj til hvidvaskning af loftet

Ved hjælp af en spray kan hvidvask nemt påføres med et meget pænt, lige lag. I tilfælde af at malingen sprøjtes, skal du omhyggeligt sikre, at den er fri for klumper. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidkalk, som skal påføres med en børste eller rulle.

Hvordan man vælger en maling

Hvis alt er mere eller mindre klart med kridt og lime, er valget af en passende vandemulsion en vanskeligere opgave. Der er mange sorter af disse malinger, som afviger i sammensætning og egenskaber.

 1. Polyvinylacetat vand emulsioner - den mest overkommelige.
 2. Malinger med akryladditiver er de mest populære. De er velegnede til alle overflader og er modstandsdygtige over for slid (selvom i tilfælde af loftmaling er ejendommen ikke så vigtig).
 3. Silikone vandbaseret maling passer godt over gammelt hvidvaskemiddel, selv uden at bruge en primer. Det har en høj dampgennemtrængelighed og er perfekt til maling af loftet på badeværelset eller i køkkenet. Denne type farve sammensætning vil pålideligt beskytte overfladen mod udseendet af svampe på den.
 4. Vandbaserede maling med latex har meget god modstand mod vand, de kan vaskes med vaskemidler. Til prisen er de bedre end alle andre vandemulsioner.

Den vandige emulsionsblæk koncentrerede Diola-78 (5 kg.)

For at gøre det bedste valg, læs omhyggeligt etiketten inden du køber. Det skal angive formålet med malingen, graden af ​​dens opacitet, forbruget pr. Kvadratmeter og andre parametre, der kræver opmærksomhed. Korrekt valgt vandemulsion vil gøre en snehvid og slidstærk belægning, den bliver ikke gul med tiden og er garanteret at beskytte loftet mod svampens udseende.

Maling med vandbaseret maling

For at få et godt maleri over kalk er det bedre at først dække det gamle lag med en akrylprimer. Derefter skal du kontrollere overfladen for styrke ved at forsøge at ridse den. Hvis det ikke er bruser, så kan du anvende maling.

Maling af et træloft med en spray

Men når man maler på toppen af ​​kridt, er det ikke nødvendigt at gøre dette - vandbaseret maling vil binde det godt og vil holde uden jord.

Før du begynder at arbejde, skal du forberede værelset. Det er nødvendigt at tage ud eller forsigtigt lukke med en film alle genstande, så de ikke bliver snavset med maling.

Hvis du anvender maling med pensel, skal du sætte penselstrøgene først vinkelret på vinduerne og derefter - parallelt. Hvis det sidste lag er lagt parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen striber synlige efter tørring.

Maleri med en rulle er en enklere og mere bekvem proces, hvor du skal udføre følgende trin:

 • hæld malingen i malkebakken;
 • dypp rullen i badet, og rul det derefter langs skråningen, fordel jævnt fordelt på overfladen og lad det dryppe af
 • læg det første lag maling vinkelret på vinduerne;
 • vent på fuldstændig tørring af sammensætningen;
 • Tilføj derefter et andet lag, der skal være parallelt med vinduets åbning;
 • Tag forsigtigt loftafsnittene på leddene sammen med væggene med en børste.

Sådan hvidner loftet

Det er endnu enklere at anvende maling fra en sprøjte - det er nok at lægge tre lige lag, det er ikke nødvendigt at følge retningen. Det vigtigste - når man anvender hver af dem, ikke at gå glip af en enkelt kvadratcentimeter af overfladen.

Kalkmaleri

Forbered en kridtløsning til maling af loftet er let; for dette:

 • 10 liter vand skal tages 5 kg kridt og 50 g trælim;
 • Konsistensen af ​​opløsningen skal være sådan, at den ikke dråber fra kniven, hvis blandingen hældes fra bladet, skal du tilføje mere kridt;
 • Du kan tilføje en blueness til sammensætningen, i dette tilfælde vil loftet være snehvidt, uden en gul farvetone.

Forberedelse af kridtopløsning til hvidvaskning af loftet

Teknologien til maling med kridt er i det væsentlige ikke anderledes end teknologien til anvendelse af vandemulsion. Vælg først en af ​​mulighederne - børste, rulle eller sprøjtepistol. Derefter skal du ikke rush og forsigtigt sørge for, at sammensætningen ligger jævnt. I dette tilfælde vil det nye loft i dit loft helt sikkert tilfredsstille dig.

Hvordan at hvide loftet?

For at finde ud af, anbefaler vi at du læser denne artikel. Du vil også være interesseret i at vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling.

Maling med kalkmørtel

For at lave en opløsning af kalk til at male loftet, har du brug for:

 • Tag 2,5 kg kalk, tilsæt 100 g salt gennemblødt i vand og en lille smule blå;
 • Bland alle komponenter i blandingen, tilsæt vand til dem, så det samlede volumen er ca. 10 liter.

Kalkopløsning til hvidvaskning

De grundlæggende anvendelsesbestemmelser er de samme som for kridt og vandbaseret maling.

Vigtige punkter

Når hvidvaskning af loftet skal du tage højde for rummets specifikationer. For eksempel i badeværelset skal du bruge en speciel sammensætning, der vil være modstandsdygtig over for fugt og beskytte loftet mod udseendet af svampe. Ellers vil malingen hurtigt miste sit udseende og kan endda begynde at smuldre ret hurtigt.

Det er også vigtigt at huske om sikkerhed under maling. For at undgå blegning i øjnene, på huden og i luftvejene, skal du bruge sikkerhedsbriller, gummihandsker og åndedrætsværn. Hvis dette ikke er gjort, kan farvestoffet forårsage allergier eller endda kemiske forbrændinger.

Sådan vasker du den gamle hvidkalk fra loftet

På trods af at loftet kan males på den gamle hvidvask, vil den bedste mulighed for at opnå højkvalitetsmaling være forrensning og udjævning af overfladen. En gammel hvidkalk, der holder dårligt og skrælmer, er det nødvendigt at vaske det af. Hvis du ikke gør det, behøver du ikke at stole på et godt resultat. Hvis et lag af kalk eller kridt, som allerede er i loftet, er tyndt, jævnt og godt, vil maleri lige ovenpå det være en ganske god mulighed.

Fjernelse af gammelt hvidvask er den bedste mulighed for kvalitetsmaleri.

For at vaske af kalkhugget skal du:

 • tag en skumsvamp og fugt den i vand, så det er vådt, men dråberne dræber ikke;
 • efter det er det nødvendigt at udføre en våd svamp over loftet igen og igen, vask et lag efter det andet, mens det skal fugtes så ofte som muligt;
 • så skal du tørre loftet grundigt med en våd klud - du skal også dyppe det i vand så ofte som muligt.

Vask et lag kalk er lidt vanskeligere fordi:

 • Det første skridt er at fugte hele loftet; til dette kan du bruge sprayen;
 • Ved hjælp af en spatel eller skraber er det nødvendigt at fjerne det gennemblødte lag af kalk;
 • og endelig skal du grundigt vaske loftet med en fugtig klud eller svamp for at fjerne lime og støv fra det.

Fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel: a - fugt loftet, b - fjern sodens belægning.

Det er bedre at arbejde på tomterne - så længe du tager den bløde kalk fra en af ​​dem, vil den anden blive mættet med fugt. Således kan du ganske hurtigt gå gennem hele loftet.

For at vaske det gamle hvidvaskemiddel, kan du også bruge specielle formuleringer.

 1. I værkstedet kan du købe en særlig vask. Det skal påføres loftet med en sprøjte. Når det tørrer, kommer der en skorpe i loftet, som skal fjernes med en skraber. Derefter skal overfladen bare vaskes med et lap.
 2. En anden mulighed er at tilsætte eddike til vandet (en stor ske til 5 liter er tilstrækkelig) og 50 ml badeskum, blandes grundigt og påføres på overfladen af ​​loftet. Efter at have ventet i 20 minutter kan den rengøres med en skraber, og skylles grundigt med en våd klud.
 3. En anden måde er at lave en pasta ved at blande vand med mel. Det skal anvendes på loftets overflade og lade det tørre, så du kan nemt fjerne hvidvaskningen.

Video - Fjern gammel hvidvask

Hvidvaskning af hænderne på professionelle håndværkere

På trods af det faktum, at det er nemt at hvidtætte loftet selv, bør du ikke se bort fra en sådan mulighed som en appel til en professionel mester.

Denne løsning er god, fordi:

 • det vil spare tid;
 • henviser til en god mester, kan du være sikker på at du får et glimrende resultat;
 • mesteren skal bruge et minimum af maling for at hvidte loftet.

På samme tid, som nævnt ovenfor, tager hvidvaskning ikke rigtig meget tid. Derfor er det først og fremmest vigtigt at kontakte mesteren for at spare tid, hvis du er en travl person og altid plejer at ansætte fagfolk til at udføre bestemte job.

I mangel af færdigheder eller tid er det bedre at overlade arbejdet til specialister.

På grund af det faktum, at mesteren vil bruge et minimum af maling, kan adgang til det koste lidt mere end at male loftet med egne hænder. Det vigtigste i denne forretning er at finde en rigtig god specialist, som i dette tilfælde vil tage lidt af sit arbejde. Det vigtigste er ikke at ansætte hackere, som som arbejder uforsigtigt kan gøre en hvidvaskning endnu værre end du ville have gjort - sådanne herrer kommer også på tværs. De tager lidt for deres arbejde, men sådanne besparelser vil koste meget i sidste ende - du bliver nødt til enten at omdanne alt eller forblive med et dårligt malet loft.

Hvidvaskning af loftet på den gamle maling - det er en enkel og billig måde at forbedre det indvendige rum på. Det er ikke altid muligt at bruge det, men hvis det foregående lag er tyndt, selv og holder godt, vil kridt-, kalk- eller vandbaseret maling, der påføres direkte på den gamle maling, forblive godt. Hvis du får ret til forretning, bliver dit nye loft meget smukt, og et sådant resultat af maleriet vil glæde dig i årevis.