Hvordan man tegner en oval

En oval er en lukket konveks flad kurve. Det enkleste eksempel på en oval er en cirkel. Tegn en cirkel er ikke svært, at bygge en oval er tilladt ved hjælp af et kompas og en lineal.

instruktion

1. Lad os vide bredden af ​​det ovale, dvs. dens vandrette akse. Vi konstruerer segmentet AB, forskelligt vandret akse. Vi deler dette segment i tre lige store dele ved punkt C og D.

Tip 2: Sådan laver du en ellipse

Ikke alle er berømte for, at en ellipse og en oval er forskellige geometriske figurer, selvom de udadtil er ens. I modsætning til det ovale har ellipsen den rigtige form, og trækker den med kompassens støtte alene vil ikke fungere.

instruktion

1. Tag et papir og en blyant, tegne to lige linjer vinkelret på hinanden. Sæt det punkt, hvor de krydser, kompasser og tegner to cirkler af forskellig diameter. I dette tilfælde vil den mindre cirkel have en diameter svarende til bredden, det vil sige ellipsens mindre akse, og den store cirkel svarer til længden, det vil sige hovedaksen.

Tip 3: Sådan tegner du en ellipse

På trods af at ellipsen og den ovale er udadvendt stærkt ens, er disse geomterisk forskellige former. Og hvis det ovale kun må trækkes med et kompas, så kan en ægte ellipse tegnes med et kompas, utænkeligt. Det viser sig, at vi overvejer to metoder til konstruktion af en ellipse på et fly.

instruktion

1. Den første og mest primitive metode til tegning af en ellipse. Pas to lige linjer vinkelret på hinanden. Fra deres skæringspunkt med et kompas tegner du to cirkler af forskellig størrelse: Diameteren af ​​den mindre cirkel er lig med den angivne bredde af ellipse eller mindre akse, diameteren af ​​den større - længden af ​​ellipsen, den større akse.

Tip 4: Sådan bukker du

Designeren er gentagne gange konfronteret med behovet for at opføre en bue af en given krumning. Denne formular kan have dele af bygninger, spænd af broer, dele af dele i maskinteknik. Afhandlingen af ​​at bygge en bue i enhver form for design er ikke anderledes end, hvad et skolebarn kan gøre i en tegningslektion eller geometri.

 • - papir;
 • - hersker
 • - graden
 • - kompasser
 • - Computer med AutoCAD-program.

instruktion

1. For at oprette en bue ved hjælp af almindelige tegneværktøjer, skal du kende 2 parametre: cirkelens radius og sektorens vinkel. De er enten angivet under betingelserne for problemet, eller de skal beregnes ud fra andre data.

Fayaaaa blog

Hvordan man tegner en oval.

Udgivet af fayaaaa · 10. maj 2015

12.994 visninger

Udførelse af komplekse, multi-tierede gipsplader lofter, er det ofte nødvendigt at lave en oval. Det kan se ud som en udskæring på et gipsplankloft, eller det kan sænkes til et niveau under, under alle omstændigheder for at gøre en oval på loftet, skal du først tegne det. Dette er ikke en cirkel, der kan tegnes med et selvfremstillet kompas fra en profil. For at tegne en oval, har vi brug for mere komplekse beregninger og viden om geometri. I princippet er der to typer af ovaler. Rigtigt og ikke rigtigt Det er næsten umuligt at skelne dem.

Den første måde at tegne en oval på.

Ikke den korrekte oval kan tegnes ved at indskrive den i en rhombus. For at gøre dette skal du på det rigtige sted tegne koordinatakserne og tegne en ligesidet rhombus af den størrelse, vi har brug for. Nu tegner vi to buer med midten i to modsatte hjørner af rhombuset. Radien af ​​denne bue kan beregnes som følger. Fra toppen af ​​rhombus sænker vi perpendikulærerne til de to modsatte sider af rhombuset. Længden af ​​disse perpendicularer er radiusen af ​​de buer, vi har brug for. I figuren er perpendikulærerne tegnet i sort og de resulterende buer er blå.

Gør det samme med rhombusens modsatte vinkel. Ved krydsningspunktet for perpendikulærerne får vi to centre til at konstruere de to resterende buer. Radien af ​​disse buer (tegnet i rødt i figuren) vil ikke være svært at måle, når alle de nødvendige linjer allerede er tegnet.

Den anden måde at tegne en oval på

Hvis en figur er nødvendig mindre nøjagtig (omtrentlig), kan du trække en oval ved hjælp af en tråd, to skruer og en blyant. Til dette skal du finde de såkaldte ovale tricks. Det er nøjagtigt de punkter, som vi tegner de to sidste buer på. I ovenstående figur vises de i rødt. I disse fokuseringspunkter drejer vi to selvdrejende skruer, og vi binder en tråd til dem. Tråden skal vælges således, at den ikke strækker sig. Trådens længde er lig med den ovaltes større størrelse. Nu er alt simpelt, med en blyant strækker vi tråden og tegner en oval.

Du kan helt sikkert ikke tegne en klar oval på denne måde, tråden strækker sig, og det er svært at holde blyanten lige. Denne ovale skal justeres lidt. Hvis den ovale er stor, så vil fejlen ikke ses af nogen der kender til dem. Hvis det er lille, skal du trække et ovalt bedre kompas.

Hvordan tegner du ovalt korrekt?

I denne lektion finder du en trinvis tegning, der består af 9 trin, dedikeret til, hvordan du trækker ovalen korrekt.

Trin 1. Tegn en lodret og vandret, der skærer i lige vinkler på 90 grader. I den øverste del af lodret indstiller indsnittet og måler afstanden fra den til midten. Afhængigt af hvor du placerer serif, afhænger størrelsen af ​​den endelige ellipse. Den resulterende afstand lægges lodret og sætter en anden hak. Gør det samme for vandret. Men her udsætter vi to afstande i hver retning. Vi deler ekstremiteterne ind i horisontalerne omtrent halvt og sætter også seriferne.

Trin 2. Forbind de ekstreme serifs på de lodrette og vandrette lige linjer, og få en diamantform.

Trin 3. Brug de to andre serifs på den vandrette linje til at trække to vertikaler til skæringspunktet med rhombusens sider. Således får vi fire hjælpepunkter, en på hver side af diamanten.

Trin 4. Gennem center og hjælpepunkter opnået i det sidste trin tegner vi to skrå lige linjer, der vil være parallelle med rhombusens sider.

Trin 5. Ved hjælp af de to resterende serifs, tegner vi to lodretheder op til krydset med de skrå linier opnået i det foregående trin.

Trin 6. Buen trækker en del af det ovale.

Trin 7. Den anden bue vil afslutte første kvartal af figuren.

Trin 8. I analogi med 6. og 7. trin bygger vi øverste højre og nederste venstre kvartal af det ovale.

Trin 9. I sidste trin er det sidste nedre kvartal konstrueret. Når du har slettet alle de ekstra linjer, skal du få den korrekte symmetriske oval.

På dette stadium er lektionen hvordan man tegner den ovale korrekt gennemført. Nu har du lært at tegne en oval. Vi ønsker dig kreativ succes!

Hvordan tegner en oval?

Der er mange måder at tegne en oval på. Artiklen præsenterer de to enkleste muligheder: hvordan man tegner en oval med kompas, blyant og lineal, uden at bruge mønstre.

Tegning en oval med en diamant

 • Før du bygger ovalen, er det nødvendigt at tegne en ligesidet, vandret rhombus med en større diagonal.
 • Fra toppen af ​​rhombus tegner du to segmenter, der vil opdele i halvdelen af ​​rhombusens nedre sider. Fra den anden hjørne af rhombuset, som er visuelt placeret under, tegner du også to lignende segmenter. Resultatet er fire trekanter: venstre og højre.
 • Ved krydset mellem hvert par trekanter skal der udpeges et punkt - det er i dette område, at kompassens ben skal placeres, og buen sidevægge af den ovale skal trækkes.
 • Af de hjørner, der anvendes til segmenterne, tegner de manglende sider af ovalen under og over med kompasser.

Denne metode er god for dem, der troede: hvordan man tegner et ovalt kompas?

Hvis hovedaksen er kendt

Hvis størrelsen af ​​ovalens hovedakse er kendt, er konstruktionen i sig selv mange gange enklere.

Den angivne akse skal opdeles i tre lige store dele som på billedet:

Mål afstanden O1 og O2 er radiusen. Fra disse punkter tegner cirkler med radius O1O2 som i billedet:

Krydsernes kryds kaldes m og n.

Punkterne m og n med O1 og O2 er forbundet, hvilket resulterer i en retlinie, der skal udvides til skæringen med cirklerne. Punkter 1, 2, 3, 4 er i dette tilfælde punkter med konjugering af buer.

Punkterne m, n antages at være centre, og fra hver radius tegner vi den maksimale radius, som er lig med n2 og m3. Arcs 12 og 34. Ovalen er tegnet, det opnåede resultat kan sammenlignes med dette billede:

Hvordan man tegner eller tegner en oval

Hvordan tegner eller tegner en oval?

For en kunstner er evnen til smukt og korrekt at tegne en oval ekstremt vigtig. Vil du skrive denne artikel, læser jeg først på internettet, hvad de siger om mærket med ovaler, for ikke at gentage.

Forresten, lad os ikke forveksle en oval med en ellipse. De er ens, men de er ikke de samme. Ellipse vi vil se på emnet "cirkelperspektivet".

Men om det ovale vil jeg sige dette: måder at tegne det ovale er forskellige og komplekse. Og vigtigere for hvilket formål skal vi tegne en oval.

Hvis et ovalt mønster er nødvendigt til designarbejde, så handler jeg på en så smart måde. Jeg blyant med en blyant en rund genstand to gange, og jeg går med disse cirkler med hånden med buer.

Det er muligt ved hjælp af et kompas, men jeg benytter altid muligheden for at udvikle mit øje.

Hvis hånden er trofast som den indiske, så er figuren ret tilfredsstillende.

En anden ting, hvis den ovale er nødvendig til tegning. For eksempel malede farveskilden "skildpadden" og ønsker at tegne det samme i et mønster. Og ikke ved hjælp af sporing af papir eller oversættelse gennem vinduesglas, men bare for at tegne (tegne) en smuk, lige oval.

Børn i alle aldre har en tendens til at trække en oval i et faldt skridt - skævt og vippes til højre. Men mærket af en så kompleks figur er en seriøs geometrisk konstruktion.

Tegn den lodrette akse og vinkelret på den - vandret.

Hvis vi trækker på linjalen - så kontrollerer vi med en vinkel, om vinklerne er rigtige lige. Hvis vi tegner for hånd, så skal vi rotere billedet for at kunne vurdere det fra forskellige synsvinkler. Fra aksenes skæringspunkt måler vi i begge retninger af samme længde segmenterne langs vandret, ovalets bredde og lodret højden af ​​det ovale. I første omgang tegner vi meget smukt den første buede linje, der afgrænser en af ​​de fire sektorer. Her er du nødt til at stole på din følelse af harmoni. Den næste linje tegner vi symmetrisk, igen nøje efter symmetri og dimensionsnøjagtighed. Efter at have defineret skitse af det ovale, sletter vi de ekstra linjer og cirkler det, vi har brug for:

Her, kammerater, er der en hel del faldgruber: Normalt har børnene svært travlt. Eller travlt med at tegne dele, kan du ikke se hele. Som i tilfældet med en cirkels kvadratur er fristelsen til at tegne enten en rhombus eller et rektangel med afrundede hjørner meget stærk.

Så igen gentager jeg: At tegne eller tegne en oval er ikke så let. Jeg mener, at det er fornuftigt at studere et sådant emne ikke før anden klasse. Ja. Og metodisk udvikle evnen til at fjerne det ovale før du optager emner som "et mønster i en oval" til påske eller "Ladybird" eller "en persons ansigt." En persons ansigt er imidlertid et meget, meget vanskeligt emne; Og stormede til at mestre "Portræt af en mor" i børnehaven - dette kan være en uberettiget forventning om børnenes evner. Selv det mest forenklede billede - kanonet af en persons ansigts struktur ser sådan ud:

Kan du forestille dig? Før sådanne konstruktioner skal vokse.

Marina Novikova delte med dig sine egne tips om hvordan man tegner en oval og tanker i en alder, hvor børnene er klar til sådanne geometriske konstruktioner.

Hvad synes du om dette? Skriv venligst i kommentarerne. Din mening er vigtig og meget interessant for mig.

Mere om geometriske konstruktioner læses:

Hvordan man tegner en oval på loftet - anbefalinger fra eksperter

Tegn en firkant i loftet? Let. Men hvordan man tegner en oval på loftet, ikke alle ved. Selv dem, der konstant arbejder med gipsvæg, er dette tal på loftet i stand til at gå i stykker.

"Værtinden ønskede i salen at lave en regelmæssig oval form kasse på loftet. Så snart de ikke forsøgte at tegne

- Internetbrugeren udbryder og fortæller om den vanskelige ordre i arbejdet.

"Jeg har for nylig besluttet at lave voluminøse lofter i et af værelserne ved hjælp af gips. I midten bør der være en oval, en reces. Det er bare hvordan man tegner det ovale sig selv, så det ville være helt glat, cirklen er ikke svært, men den ovale har drevet mig til en blindgyde "

, - Besøgende på et populært sted, der er afsat til byggespørgsmål, klager over.

Vi vil bruge erfaringerne fra dem, der er bekendt med denne sofistikerede designidee. Ekspert anbefalinger og trin-for-trin instruktioner vil hjælpe med at klare opgaven hurtigt og effektivt.

Vi fremstiller ovale designs fra HL uafhængigt

I dag kan du lave et formet loft på forskellige niveauer af kompleksitet ud af gips. Nogen foretrækker komplekse rektangulære eller firkantede strukturer, mens andre gerne ovaler eller ellipser med yndefulde buede linjer. Ovale lofter især tiltrække opmærksomhed. Harmonisk indpasset i indretningen, de ser elegante og originale ud. Det er dog vanskeligere at gøre dem mere velordnede end kvadratiske eller rektangulære. Uden tegning her er det klart ikke nok. Vi tilbyder dig trinvise instruktioner og ekspertrådgivning.

Hvis højden af ​​rummet er mindre end 2,5 meter - anbefales det ikke at udføre et ovalt formet loft!

Oval på fransk betyder æg. Det vil sige, det er en ægformet figur, der er afgrænset af en buet linje. Mange identificerer begreberne oval og ellipse. Men selv om en ellipse ligner en oval, er det ikke. Ellipse tilhører buede kurver.

Hvis du har brug for et lille mønster i loftet, anbefaler vi at bruge en skabelon. Dette vil forenkle opgaven. Det er praktisk at lave en så lille skabelon fra pap. Ved at tegne en oval af den ønskede form på et papplade under, kan du bruge det til at markere omridset af denne figur i loftet. Hvis det ovale er nødvendigt i store størrelser, trækker vi direkte på loftet.

Hvor skal man starte?

Først beslutte du for din ide og mentalt tegner den planlagte ovale.
Hvilken størrelse vil den være, stærkt langstrakt eller tæt på cirklen? Tænk grundigt på designet. Skits ideen på papir.

Hvad skal være i nærheden:

 • en blyant
 • reb eller wire;
 • neglen.

Træet og det bløde reb ændrer deres form let, så det anbefales ikke at bruge dem. Tråd, tværtimod, holder sin form godt.

Følg trinvise instruktioner

Vi tilbyder trinvise instruktioner om, hvordan man male et ovalt gipsplankloft, et billede af et lignende design kan ses nedenfor.

 1. Opbyg et koordinatsystem, der først markerer et punkt. Parterne skal være lige. Du kan udskyde de samme segmenter i en lige linje på 4 sider. Disse vil være de ovaler, vi har brug for ved punkterne a, b, c og d.
 2. Punkter, og og med - er modsatte. Mål afstanden mellem dem. Dette vil være diameteren af ​​cirklerne. For eksempel 50 cm. Del med 2, vi får en radius på 25 centimeter. Ligeledes i punkt b.
 3. Vi opnår delt med 2 lige cirkler.
 4. Vi danner en oval gennem punkterne b og c, som vi stadig har. Vi forbinder to cirkler med en bue fra to sider.

Du kan tegne en oval på loftet på en anden måde.

Hvis der kræves høj præcision af arbejdet, anbefales disse metoder ikke.

Hvad skal du have for hånden:

 • tråd;
 • en blyant
 • flere skruer.

Sådan udføres:

 1. Vi fejrer på ovalets tricks. Punkterne skal omtrent falde sammen med centrene, a og c.
 2. Vi fastgør skruer: Vi strækker tråden så godt vi kan, vi holder blyanten stramt i en lodret linje
 3. Vi udlede den ovale
 4. Udfør om nødvendigt justeringen af ​​den resulterende ovale.

Vi markerede markeringen, skitse af ovalen blev med succes anvendt til loftet. Dernæst vil vi beskæftige os direkte med fremstillingen.

Hvad vi har brug for:

 • metal saks eller en almindelig kniv til kontor behov;
 • perforator og hammerbor
 • skruetrækker med skruer;
 • UD eller UW speciel profil til hængende loft.

Skær profilen hver 5-7 cm i lige stor afstand fra hinanden. Fastgør til loftet og fastgør gipsvæggen.

Hvordan laver man en oval gipsvæg på loftet?

Overvej den enkleste metode til fremstilling af et ovalt loft af ark med buet gipsvæg. Dens tykkelse er minimal - kun 6-6,5 mm.

Skal have:

 • metal profil;
 • saks, der kan skære buet gipsvæg;
 • selvdrejende skruer.

Udfør trin for trin:

 • vi monterer som normalt rammeprofil;
 • vi afskåret den buede gipsvæg af den nødvendige bredde til projektet;
 • bøje det;
 • vi monterer på den etablerede ramme, ved hjælp af selvdrejende skruer;

For at få en oval med en mindre bøjningsradius, prøv at væde et lille ark, så det bliver mere fleksibelt.

Denne metode er virkelig enkel, men prisen på en buet gipsvæg er stadig højere end normalt.

Det er stadig tilfældet for små: Luk sømmen og glans over synlige skruer, ellers vil den rust, der dukkede op snart, ødelægge alt arbejdet.

Begræns dig ikke til en enkelt behandling, dyb sømme bør smøres flere gange.

Vi klæber sømme med maskeringsbånd og får en dejlig flad overflade; der er ingen grund til at justere noget ekstra.

Hvis arbejdet er gjort samvittighedsfuldt, vil en sådan konstruktion vare i lang tid. Prøv det, og du vil helt sikkert lykkes. Og måske vil resultatet helt overstige alle forventninger.

Hvordan man tegner en oval


5) Dimension som på prøven.


K o d e p w Bemærkning
introduktion
2.1. Opbygge en oval i to akser (1. og 2. vej).
2.2. I de isometriske projektions koordinatplaner skal du konstruere firkanter (med vilkårlig bredde) og indsætte cirkler i dem.
2.3. Gennem tre punkter til at bygge en cirkelbue.
2.4. Konstruer kurver: parabola, sinusbølge, involute, cycloid
2.5. Byg en ellipse, find foci, ved et punkt på bugten (45 grader) af ellipsen opbygge en tangent
2.6. Hjemmearbejde: Bygg en Bezier-kurve i CorelDraw for en given forudindstilling.

introduktion
Ved udførelse af tegninger af forskellige dele og strukturer, såvel som ved udformning af dem, opstår der en lang række problemer for geometriske konstruktioner på et plan. Mange af disse problemer løses med kompas og linjal. I CorelDraw og AutoCad er det f.eks. Nemt at opbygge en ellipse, mens andre opgaver kræver viden eller konstruktioner ved hjælp af et kompas og en linjal eller vektoralgebra for at løse analytisk eller metoder som i Vector-systemet. Specielt opstår der en stor række opgaver ved konjugering af buer og segmenter.
For udøvelsen af ​​at udføre opgaver ved tegning med kompas og linjal opstår ofte opgaven med at konstruere ellipser, som erstattes af ovaler. Der er flere måder at konstruere ovaler på som erstatter ellipser. Lad os undersøge to hovedsager:

Øvelse 1. Konstruktion af en oval i to akser. Den første metode (figur 1, a, b)

Øvelse 2. Konstruktion af en oval på to akser. Den anden metode (fig. 2) gælder, når forholdet mellem hoved- og mindreakserne af en ellipse svarer til kvadratroten på tre eller i et forhold på 1,22 og 0,71 af cirkelernes diameter ved plottning af dem i isometri.

Øvelse 3. Konstruer firkanter med en vilkårlig bredde af siderne og indsætter cirkler i dem i koordinatplanerne af en isometrisk fremspring. Akser i rektangulær isometri er placeret ved 120 grader, som vist i fig. 3. På fig. 4 a, b, d, e vist

I CorelDraw kan en ellipse konstrueres som følger:
1) Find midten som skæringspunktet mellem diagonalerne
2) fra midten af ​​det, mens du trykker på Skift, trækker du den nødvendige ellipse

Manuel i tegning
1) Brug et kompas og en lineal, se øvelse. 1, 2
2) ved hjælp af mønstre på 4 eller flere punkter, der måles fra den komplekse tegning og overføres til den aksonometriske.

Konstruktionen af ​​elliptiske cirkler i andre koordinatplaner udføres tilsvarende. I en rektangulær isometri gøres dette simpelthen, da ellipsens mindre akse falder sammen med retningen af ​​den tredje aksonometriske akse. I andre aksonometriske fremspring ser retningen af ​​akserne af ellipserne, se GOST


Ud over cirklen, ellipse, er der mange kurver, der har grafiske og analytiske teknikker til deres konstruktion.
Øvelse 4. Gennem tre punkter at bygge en cirkelbue.
Beslutningen. Enhver to punkter er forbundet med segmenter, og perpendikulærerne trækkes gennem deres midterpunkter, hvis skæringspunkt vil give midten af ​​en cirkel, der går gennem tre punkter. Afstanden fra midten til et givet punkt er den ønskede radius af den ønskede buet. Også problemet er løst i CorelDraw.

Kurver: ellipse, parabola, sinusoid, involute, cycloid, der anvendes til design af cams og metoder til konstruktion af dem.

2. Parabola er en kvadratisk kurve. I tværsnit af en kegle er dette en kurve opnået, når den krydses af et plan parallelt med keglens generator. Der er flere måder at opbygge en parabola på. Lad omkredsen A af en parabol, akse AD og et af punkterne B i en parabol være kendt. Fra punkt A og B tegner du vinkelrette linjer til skæringspunktet ved punkt C. Opdel segmenterne AC og AB i lige mange lige store dele. Fra vertexet A tegner man stråler til divisionspunkterne på segmentet BC, og fra divisionspunkterne på segmentet AC, lige linjer parallelt med parabolens akse. Ved krydset mellem de tilsvarende linjer markerer punkterne i en gren af ​​parabolen. Punkterne i den anden gren af ​​parabolen er symmetriske omkring parabolens akse.

Opbygning af en parabol i CorelDraw kan også gøres ved hjælp af nogle ekstra teknikker. Den første metode er at opdele segmentet i et lige antal dele: Angiv det ønskede segment, og klik derefter på slutningen af ​​segmentet, og klik derefter på "Tilføj en node", hvor segmentet automatisk deles i to, fire otte dele. For at rette disse divisioner skal du tegne dimensioner linjer gennem dem. Når du har fundet punkterne i parabolen, kan du først bruge bue af ellipsen, som derefter kan omdannes til en kurve og redigeres med tangenter i start- og slutpunkter.

En hyperbola er en kurve, hvor forskellen i en af ​​dens punkter peger på to givne punkter - foci - er en konstant værdi. En hyperbolle kan opnås ved at dissekere overfladen af ​​en cirkulær kegle med et plan parallelt med nogen af ​​dem der danner det.
I CorelDraw kan du bygge en hyperbola, kende sine punkter, ved hjælp af Bezier-kurven, kontrollere de karakteristiske punkter, og desuden skal de karakteristiske punkter falde sammen.

En sinusbølge er en kurve, der skildrer forandringen i sinus afhængigt af den centrale vinkel (fra 0 til 360).
Konstruerer en sinusbølge. Byg en cirkel (eller halvcirkel) og plot akserne Ox og Oy. Aksen Ox er trukket gennem midten af ​​cirklen, og aksen y er placeret til højre for cirklen. Længden af ​​cirklen ligger fra oprindelsen til højre. Opdel cirklen og segmentet ON i samme antal lige store dele. Derefter tilbringe gennem punkter i en cirkel 1,2,3. lige linjer parallelt med Ox-aksen, inden de møder dem med de tilsvarende lige linjer trukket fra punkterne 1 ', 2', 3 '. parallelt med aksen Oy.

I CorelDraw kan du konstruere en sinuskurve af en cirkel (kendskab til dens radius og længde) lettere: Opdel længden i 4 dele, lav alle dele på en gang kurver, hæv det andet punkt ved cirkelens radius og sænk det fjerde ved cirkelens radius. Lav tangenter i punkt 3 coplanar (lige og sammenfaldende i retning)


En involute er en bane beskrevet af hvert punkt af en lige linje, der ruller rundt om en cirkel uden at glide.

Ved graftning er det nødvendigt at opdele cirklen i n dele, tegne et tangent på hvert punkt og udskyde langsomt længden af ​​buen fra punktet i tangenten og den første på hvert punkt. Konstruktion af enderne af tangenterne opnår vi en evolvent kurve.

De to første operationer gøres nemt både manuelt (med kompas, et rektangel) og i CorelDraw (for det meste rotationsoperationer med dobbeltarbejde)


Det næste trin langs tangenterne fra punkter på cirklen skal udskydes successivt stigende segmenter svarende til de cirkulære buer. Først skal du beregne en tolvedel af cirklen, og derefter bruge denne værdi kan du lave en cirkel med de tilsvarende seriffer på tangenterne, hvorigennem du skal bygge involutten
Disse operationer kan udføres i Coreldraw. Men for at opretholde kurvens glathed er det ikke så simpelt.

Cycloid. Hvis der i cirklen af ​​en cirkel ruller uden at glide i en ret linje, markere punktet O, så vil dette punkt bevæge sig langs en kurve kaldet cycloid. For at opbygge et cycloid er det nødvendigt at tegne et segment AA1 fra udgangspunktet A i cirklen svarende til 2 * pi * R. Split segmentet AF1 og cirklen ind i samme antal lige store dele. Gennem divisionens punkter i cirklen 1,2,3. tegne en række lige parallelle AA1, og gennem divisionspunkterne AA1 - perpendiculars, der ved skæringspunktet med den aksiale linje, der strækker sig fra midten af ​​den oprindelige cirkel, betegner en række på hinanden følgende O1, O2 centre. rundkreds cirkel. Beskrive fra disse centre af en radiusbue R markerer successivt deres skæringspunkter med de tilsvarende lige linjer parallelt med AA1 som punkter, der tilhører cycloidet.
I CorelDraw kan man opbygge et cycloid som følger:
1) Indstil omkredsen af ​​en given diameter (gennem "størrelse" i "transformationerne")
2) Fra punkt A bygger vi et segment svarende til længden på 3,14 * D (vi bruger også "størrelse" i "transformationer")
Du kan tage D 50, så AA1 vil være lig med 314/2 = 157 mm.

4) Opdel segmentet i 12 dele. For hvilket punkt A (dens omkreds) forskydes langs aksen med 1/12 fra AA1. For vores sag bliver det 157/12 = 13.1

Praktisk anvendelse af kurvekurver til konstruktion af kameraer


Analytisk foci (-c, 0) og F2 (c, 0) beregnes:
c = sqr (a * a + b * b), hvor a og b er ellipsens semiseks
3) beregning af punkter på en ellipse afhængigt af x eller y
y = sqr ((1-x * x / (a ​​* a)) * (b * b)))
x = sqr ((1-y * y / (b * b)) * (a * a)))
4) Konstruktion af tangentsegmentet ved punktet M af ellipsen.
Det er vinkelret på bisektoren af ​​vinklen mellem segmenterne, der forbinder punktet på ellipsen med dets foci.
Konstruktionen af ​​tangent til ellipsen er let at udføre i CorelDraw (se figur). Fra t. M som fra midten for at tegne en cirkel gennem et af fokuserne. On line F1-M, fix point 1. 1. Opdel segment 1-F2 i halvdelen (ved at tilføje en node), lav et segment af MC og drej 90 grader

Hvordan man tegner en ellipse med kompas?

Ja, jeg skal nok huske tegneundervisningen. For at opbygge en ellipse har vi brug for en overflade, hvorpå vi kan bygge den og et kompas. Fra størrelsen skal du nok kun kende to, det vil sige den største og mindste

Vi tegner to koncentriske lige linjer med radius OA = a og OB = b. Gennem centrum O udfører vi en vilkårlig stråle TIL. Gennem punkterne L og M ', hvor ON møder to cirkler, tegner man lige linjer parallelt med akserne X'X, Y'Y. Disse linjer skærer ved punkt M. Dets ordinat PM (= KD) er kortere end ordinat PM1 i punkt M1 liggende på en cirkel af radius a og PM: PM1 = b: a. Så ligger punktet M på den ønskede ellipse. Ændring af strålens retning ON får vi nye punkter i ellipsen.

En ellipse kan tegnes på flere måder. Selvfølgelig er det nemmeste at bruge en ellipsograf. Men hvis du ikke har det, kan du bruge et kompas. Denne metode kræver ikke kun tid og tålmodighed, men også omhu.

At bygge en ellipse med et kompas, du har brug for:

1) et ark papir af den ønskede størrelse

Så først skal du tegne to linjer vinkelret på hinanden, og det punkt, hvor de krydser, er centrum for din ellipse. Lad os mærke det som "O". Yderligere handlinger på videoen.

chertezhik

Tags

Konstruktion af en ellipse i to akser. Phased tegning.

Konstruktionen af ​​en ellipse langs to akser i denne artikel udføres af punkter.

Overvej scenen tegning:

1.) Konstruer cirkler med forskellige diametre;

2.) Cirklerne er opdelt i 12 dele;

3.) er hjælp lodret linjer (lilla farve) fra kanterne af en større diameter;

4.) vandrette hjælpelinier (grøn farve) trækkes fra kanten af ​​en cirkel med mindre diameter til lodrette linjer;

5.) Ved skæringspunktet mellem hjælpelinjerne er udpegede punkter;

6.) Punkter med hinanden er forbundet med en glat linie.

Hvordan man tegner en oval. Tegninger.

Du kan ikke se mere om det her

Σχόλια • 76

Hvordan tegne en ellipse i et rektangel?

Det ville have været set, hvor du satte kompassen

Meget bedre end at tegne et parallelogram, og så på en eller anden måde skulpte en oval der, tak

Du må ikke ændre kameraets position. og drej arket (og alle vil være glade!)

Den følelse, når vores lærer i stedet for at forklare sig, viser os denne video))) Mange tak

Intet lært, tak

Og tak for det

Mange tak

Zalupu du i stedet husky. Den buede oval viste sig, da de store akser tegnede sig ikke, hvor de skulle indsætte kompassnålen.

Tune kameraet, bro. Halvdelen af ​​din handling bag kulisserne tilbage.

Jeg kan ikke gøre det

svært at se, hvor du lægger benet kompas

hvad man skal gøre for at tegne en oval på størrelsen 120: 80

Peberrodsudsigt, det er ikke synligt ud fra, hvilke punkter der tegner, ja, shitty fyr på C-graden

ATP zaeb hjalp mig)

Tak meget brugbar video til flere sådanne

Hej, og du har ingen video tutorial axonometri af keglen med et snit?

brød hans hals. Jeg savnede en masse tegningstimer, jeg forstod ikke * 2 *. Men du har i det mindste hjulpet, fikseret 2

SineD 4 rating i fempunkts skalaen

skal A2-format trækkes lodret eller vandret?

Ja Vidos dig, han forklarede alt perfekt som lærer til os og i lærebogen! Norm er en fyr held og lykke til dig.

Hvor tager du de samme smarte (dildoer). Læs kommentarer tidligere.

Skok grader disse linjer X fortæl mig plizzz.

fra den vandrette akse 30 grader.

mange tak

Jeg har også en grå linje Leningrad

Sergey Nevsky 30 gerne

SineD 4 og hvor mange grader der skal måles, forstod jeg ikke

Skriv her, hvad du har brug for, jeg vil svare eller maile mig

SineD 4 89252810295

SineD 4 88252810295

altid glad for at prøve.

Mange tak, alt er kort og klart!

krasava. forklaret bedre end min lærer. hun gik fuck. takk krch. bailed ud Jeg har et abonnement + lignende

Og tak for at du ser og sætter lignende))

Mange tak. Alt er klart forklare, meget nyttigt

HVORDAN SKAL DU SCAN DENNE OVALA I FORBINDELSE MED TAK

SineD, tak for hjælpen. Vi gennemgår nu ingeniørgrafik. Det var bare hvad jeg havde brug for var denne viden. Mange tak

Tak varierer meget

og hvordan man bygger på to værdier. hvis angivet højde og bredde

Awesome. Mange tak. Jeg ser frem til nye videoer

Hvordan man bygger 3 arter i to typer

det er ikke så svært

Jeg spekulerer på, hvad aksonometrien adskiller sig fra isometrien?

+SineD 4 Godt gjort! Jeg vidste det da. Høreprøve du bestået EXCELLENT !! GOD FELLOW !!

+Grig Kgb En isometrisk fremskrivning er en type aksonometrisk projektion, hvor forvrængningskoefficienten (forholdet mellem længden af ​​et segment projiceret på et plan parallelt med koordinataksen til den faktiske længde af segmentet) langs alle tre akser er det samme i et tredimensionelt objektkort til et plan.