Installation af gipsplader vægge

Dette arkmateriale er i øjeblikket det mest populære, når de vender mod de indre partitioner, og installationen af ​​gipspladens væg er den mest enkle og produktive i konstruktion. Derfor er det fornuftigt at overveje, hvilken vægbeklædning med dette materiale er mere detaljeret.

Værelseslayout

Den første handling forud for starten af ​​byggearbejdet er indretningen af ​​rummet. Hvis man beslutter at afslutte installationen af ​​gipsplader til overflader, skal man overveje nogle punkter.

Standardstørrelser af ark af dette materiale er 1200 - 1300 x 2500 - 4800 mm med en tykkelse på 6,5 til 24 mm. Samtidig er næsten alle størrelser designet til at udføre sin specifikke opgave.

For at reducere arbejdets kompleksitet, reducere forbruget af fastgørere og den mest effektive opskæring af materialet, skal disse data tages i betragtning ved planlægningen af ​​rummet. For eksempel anses lofthøjden komfortabel på 2,5 meter, så svarer den til arkets størrelse. Ofte er denne parameter vedtaget 2,53, vi vil angive årsagerne nedenfor. På samme måde er bredden af ​​rummet ønskeligt flere af et helt tal antal ark. Eller et flertal på halvdelen af ​​størrelsen, så vil materialets opskæring være optimal.

Ved bestemmelsen af ​​lokalernes størrelse er det også nødvendigt at tage hensyn til tykkelsen af ​​de indvendige vægge og skillevægge, da denne faktor også vil påvirke materialets skæring. Det betyder, at vi går videre til dybere detaljer - til bestemmelse af størrelsen af ​​batten og udvælgelsen af ​​materialer til dens fremstilling. Og for hver sådan detaljer er mængden af ​​arbejdskraft og finansielle omkostninger.

Typer af gipsvæg

Baseret på de egenskaber, der er fastlagt af udviklere i sådanne byggematerialer, er GCR opdelt i følgende typer:

 • almindelig gipsvæg. Den består af et lag gipsdej og coated karton på begge sider, der anvendes til efterbehandling værelser med fugtighed inden for normal rækkevidde. Udbredt på grund af brugervenlighed, god arbejdsløshed, lav vægt og økonomi
 • GKL med flammehæmmende egenskaber. Praktisk at bruge til hjælpeværelser som sommerkøkkener og andre boliger. Det kan anvendes nær varmeapparater, ovn og pejse;
 • fugtbestandig gipsvæg, der tillader brug under forhold med høj fugtighed - bade, badeværelser, toiletter og andre. Takket være brugen af ​​specielle tilsætningsstoffer er den beskyttet mod virkningerne af svamp og skimmelsvamp. Ideel til udsmykning af landejendomme, hvor fugtigheden sædvanligvis er forhøjet i forhold til bylejligheder;
 • ildfast materiale, som er næsten universal.

Efter aftale gipsvæg opdelt i følgende kategorier:

 • buet - med en tykkelse på op til 6,5 mm, der tillader store deformationer i flere planer på samme tid; sådanne egenskaber giver også det forstærkende additiver af den fibrøse struktur;
 • loft - tykkelse op til 9,5 mm, letvægtsdesign;
 • væg - til vægdekoration og installation af skillevægge, 12,5 mm tykke.

Ved denne tykkelse, som er den mest populære, er vægten af ​​et standardark 1,2 x 2,5 meter 30 kg.

Værktøj til arbejde med gipsplader

Materialet har ikke høje mekaniske egenskaber og kan let behandles med et enkelt værktøj. Du kan bruge følgende værktøj:

 • savværktøj til træ. Udnævnelse - skæreark af gipsvæg på detaljerne under installationen
 • cirkelsag - til lange lige snit ved skæring;
 • puslespil - skære dele af kompleks form på markeringen;
 • konstruktion kniv - trimning af kanterne af dele efter savning;
 • Roulette - målinger ved mærkning og skæring;
 • Plumb konstruktion - kontroller arkets position i rummet under installationen;
 • tømrerplan - det samme;
 • elektrisk boremaskine - boring huller til fastgørelsesanordninger;
 • skruetrækker - montering af fastgørelsesdele ved fastgørelse af dele fra gipsvæg, montage af en ramme lavet af metalprofiler;
 • et sæt spatler, herunder smal, medium, bred, vinklet metal og gummi;
 • pensel - til påføring af en primer
 • skumvalser - til samme formål
 • dyse på boren til blanding af tørblandinger;
 • Emery Skin Number 4 eller Number 5;
 • kapacitet til blanding af blandinger.

Dette er det vigtigste sæt værktøjer, som udjævning, priming og dekorative efterbehandling af vægge fra gipspap er lavet.

Derudover skal du bruge materialer:

 • primer - for at styrke overfladen af ​​væggene;
 • akryl kittet - reparation og overfladebehandling af gipsplader til påføring af hovedniveauet
 • bånd - glasfiber serpyanka;
 • fastgørelsesorganer til gipsvæg - selvskærende skruer af speciel form;
 • isolering til lægning af gipsplader i opførelse af skillevægge med henblik på isolering og lydisolering;
 • HL'er af forskellige størrelser, herunder en tykkelse på 6,5 mm - til skabelse af rumlige former for dele; 9,5 mm tykt - til lofter; 12,5 mm tykt - til vendende vægge op til 24 mm tykke - til gulvbelægning med tørrør.

Montering af væggen af ​​gips

For at bygge en mur af dette materiale skal du først bygge en base til det - en metal eller en træramme til gipsvæg. Valget af materiale til væggen er ikke et tomt spørgsmål. Med den tilsyneladende fordel ved brugen af ​​træ lurer bygherren mange vanskeligheder forbundet med materialets egenskaber:

 • behovet for antiseptisk behandling af hver detalje, der vil hjælpe med at slippe af med risikoen for at udvikle rot- eller svampesygdomme. Brandbehandling, især hvis der er en skjult elektrisk ledning inde i rammen, hvilket ofte sker. Udover at træne træ, skal ledninger placeres i fleksible gofroshlang af specielle materialer;
 • omhyggeligt valg af materiale til tegn på rethed og fravær af spiralformede deformationer;
 • resizing af dele med svingninger i fugtighedsregimet i rummet, hvilket er særligt vigtigt for forstæder med periodiske besøg, hvilket medfører forvrængning af rammen og hævelse af vægoverfladen.

Alle disse vanskeligheder vil uundgåeligt kræve ud over materielle omkostninger også en stor del tid.

Alle disse mangler er uden metalrammer, fremstillet af galvaniseret stål i form af bøjede perforerede profiler.

Der er flere typer af dem, der er designet til at udføre forskellige strukturelle elementer:

 1. Loftprofiler, kaldet cd'er, med tværsnit dimensioner på 60 x 27mm.
 2. Loftsprofiler CW 28 x 27 mm.
 3. Rack mount, UD - 50 x 50, 75 x 50 og 100 x 50 mm.
 4. Guide profiler med dimensioner 50 x 40, 75 x 40, 100 x 40 mm.

Standardprofilens længde er 3 meter, loft og rackmontering - 3 eller 4 meter.

U-formede direkte suspensioner til tilslutning af lofts- og cd-profiler fremstilles som hjælpedele.

Derudover vil du sandsynligvis have brug for vinkelrammer og eventuelt buet.

Rammen af ​​metalvægsprofilen begynder med at markere dens placering. Det er lavet på gulvet, og derefter overført til loftet med en lodret linje og maling ledning, som vil sikre strenge vertikalitet af strukturen.

Enheden på væggen eller partitionen skal startes med oprettelsen af ​​rammen ved hjælp af profilerne styrer UW og rackmonteret CW.

Fastgøring af basisdelene skal ske i trin på mindst 60 cm.

Når man vælger steget til placeringen af ​​stativene, skal man huske på, at gipspladens dimensioner er multipla 600 mm. Derfor er stativene indstillet med fokus på denne parameter. Advarsel! I dørens placering på gulvet skal du udføre mellemrummet.

Yderligere er proceduren som følger:

 • På den ene side af rammen skal du strække dampbeskyttelsesfilmen, som du bruger en plastikfilm med en tykkelse på ca. 200 mikron. Den er strakt på en ramme og sikret med konstruktionstape;
 • skal forstå, hvordan man laver et ark med gipsvæg. Det er vigtigt! For at udføre dette arbejde anvendes selvdrejende skruer med specialdesign.
 • Vær opmærksom på skruehovedets form. Det tillader, uden at ødelægge overfladen af ​​belægningen, at fastgøre arkets flush.
 • På samme måde skal du installere de resterende detaljer på vægpanelet på den ene side og lave et snit under døråbningen.
 • åbningerne mellem stativerne skal fyldes med isolering, som også tjener som lydisolerende enhed. Ellers fungerer den dobbelte hule væg som resonator og forstærker lyden. Til dette formål anvendes forskellige materialer, både plader (minplita) og rullede, såsom en isover, en indretning til isolering af mere end 2 lag, hvilket vil medføre behovet for en tredimensionel rammeanordning. Opvarmning af vægge og enheden af ​​lydisolering gør det muligt for leve at være ret behageligt;
 • Før skærm på den anden side af rammen skal du installere et andet lag af dampbeskyttelse, der virker på samme måde som for den første side;
 • Plader af gipsvæg er syet oven på paroprotection med 6 eller 8 mm diameter skruer. Deres installation er lavet i trin på mindst 250 - 300 mm. Derfor er implementeringen af ​​denne operation manuelt ikke mulig med en skruetrækker, uden at en skruetrækker er utilstrækkelig.

Advarsel! Skærende galvaniserede stelprofiler skal udføres med en hacksav med hånden. Brugen af ​​en manuel sander brænder gennem et beskyttende lag, efterfølgende vil metallet på dette sted korroderes aktivt. Efter slutstykkerne skal du male med en speciel beskyttende maling, 85% bestående af fint dispergeret zinkmetal.

Juster væggene med gips

Ofte, når man bygger eller reparerer, er planlægningen af ​​overfladen af ​​en væg eller skillevæg meget nemmere at gøre med gipsplade end ved plettering. Dette gøres normalt også ved brug af en ramme, når gipsvæggen er fastgjort til væggen på profilen. Før du fastgør profilen til væggen, skal du bestemme punktet for den nærmeste placering til væggen og installere gulv- og loftskinner. Derefter vil installationen af ​​stativer ikke forårsage problemer, da alle er allerede strukturelt fjernt fra væggene.

Endvidere udføres alle operationer på samme måde som ved montering af væggen. Det skal bemærkes, at den sædvanlige gipsvægtykkelse for en væg er 12,5 mm, og der er ingen grund til reduktionen eller forøgelsen.

Som resultat af det udførte arbejde opnås en flad væg, og det forbliver kun at forberede sin overflade til påføring af den endelige belægning.

Der er en måde at niveauere væggen med gips uden ramme. Det skal bemærkes, at kvaliteten af ​​basisfladen skal være høj nok. Inden du installerer gipsvæggen på væggen uden profiler, skal du omhyggeligt fjerne alle fremskrivninger, der kan være en hindring. Installationsteknologi kan være som følger:

 • Fastgør vægdelen til væggen og bore monteringshullerne. På samme tid forbliver spor af boret på bundfladen, som vil være mærker til montering af huller;
 • fjern delen og brug disse mærker til at bore huller til montering af plastindsatser;
 • Påfør en cement eller gipsbaseret klæbemiddel på væggen, niveau med en kamspatel. Polyurethanlim kan også anvendes;
 • Monter den igen, fastgør den med skruer.

At vide, hvordan man klæber gipsvæggen på væggen, kan du nemt klare de øvrige elementer af belægningen.

Overfladebelægning

Til den endelige forberedelse af væggens plan under overfladebelægningen påføres overfladebehandling. Dette gøres sådan:

 • primer anbefalet sammensætning, dimensionering hjørner og led serpyanka;
 • anvendelsen af ​​det primære lag af kittet, slibning efter tørring;
 • overfladebehandling med kittens finish, tørring, slibning;
 • grundig rengøring af væggens overflade og hele rummet fra støv
 • efterbehandling af primervægge under den endelige coating.

At vide, hvordan man laver en mur af gipsplader, kan enhver udvikler klare denne opgave alene. Det er kun nødvendigt at bruge de oplysninger, der er opnået her, korrekt.

De inviterede eksperter vil dog udføre dette arbejde til en pris pr. Kvadratmeter fra 600 til 800 rubler. Men i hvert fald - succes for dig!

Trin-for-trin instruktion af værker på gipsvæg: gøre loft og vægge med egne hænder

På trods af at gipsvæg blev brugt i sovjetiske tider, blev det udbredt kun i de sidste to årtier. At arbejde med gipsvæg med egne hænder er helt i stand til en simpel mand på gaden med et minimum af bygningsfærdigheder, og omfanget af dette materiale er ekstremt bredt. Det er ideelt til udjævning af vægge og lofter i lejligheder, opførelse af forskellige buer, indvendige skillevægge og skabelse af andre indvendige detaljer, hvilket giver lejligheden sin individualitet.

Gipsvæg er værdsat af efterbehandlere for deres ubestridelige fordele.

 • Materialet har en fremragende værdi for pengene.
 • Ud over at løse æstetiske problemer kan den bruges til isolering af lejligheder og øge deres støjisolering.
 • Under dens overflade er det nemt at skjule ikke kun uregelmæssighederne på væggen, men også udragende rør og kommunikation.
 • Arbejde med gips er ikke ledsaget af så stor mængde støv og snavs som f.eks. Klæbende vægge eller hvidvaskning af loftet.
 • Dette færdiggørelsesmateriale er miljøvenligt, udfører ikke elektricitet og er let at bruge.

Alle disse faktorer fastslog den udbredt anvendelse af gipsvæggen i reparationsarbejdet.

Hvad er gipsvæg

Før du finder ud af, hvordan du arbejder med gips, skal du beslutte dig for dens typer. Byggemateriale skal vælges under hensyntagen til rummets specifikationer og dets mikroklima. For nemheds skyld er arkmateriale malet i forskellige farver afhængigt af typen.

 • I normale rum med normal luftfugtighed anvendes grå gipsplader.
 • Brandsikker ark mærket med GKLO forkortelse er malet i lyserød eller lys violet. De anvendes til efterbehandling af overflader nær komfurer og pejse.
 • Bogstaver ГКЛВ og grøn farve betegner fugtbestandigt gipsplader til badeværelser og køkkener.
 • Til udsmykning af vægge og lofter i køkkenet kan du også bruge ark af mørkegrå eller blå farve med betegnelsen GKLVO. De kombinerer god fugtighedsbestandighed med høj brandmodstand.
 • For at skabe krøllede strukturer anvendes ofte en buet gipspappegips. Den har en mindre tykkelse på 6-7 mm og er meget plastik.

De mest detaljerede oplysninger om typerne af dette materiale og dets parametre, samt dets klassificering i henhold til den nye GOST, findes i artiklen "Grundlæggende egenskaber ved gipsplader".

Profiler til montering af gips

Installation af gipsvæg kan udføres på to måder: på lim eller på rammen. Ofte brugt ramme konstruktion, som kun har en ulempe: en mere betydelig reduktion i rummets indre rum. Men med hjælp er det lettere at justere væggene eller loftet for at give varme og lydisolering af rummet for at skjule kommunikation.

Fastgørelsen af ​​gipsvæg på rammen af ​​træstænger kan nu findes sjældent, det er meget mere bekvemt at bruge specielle metalprofiler. Deres længde er standard og er 3 m, og de resterende parametre er angivet ved mærkning af profilen. Det første tal er profilens bredde, og den anden er dens højde.

 • Grundlaget for gipsvæggen består af guideprofiler med betegnelsen PN eller UW. De er monteret lofts- eller rackprofiler.
 • Til fastgørelse af lofter og vægbeklædning bruger de hjælpelinjer, der er mærket PNP eller UD.
 • I guiderne indsætter de loftsprofilerne på PP eller CD, som også bruges ved udjævning af væggene, som efterfølgende fastgøres med suspensioner af krabber eller ankre. Med deres hjælp er rammen og linterne dannet.
 • For at skabe vægge og partitioner indsættes rackprofiler i guiderne, forkortet som PS eller CW.

Til buede strukturer og buer anvendes en speciel buet profil. Der er også en vinkel profil designet til at styrke de ydre og indre hjørner.

Derudover er der produceret mange forskellige fittings, takket være, at arbejde med gipsvæg med dine hænder på vægge og lofter bliver til en samling af en fascinerende designer.

Profilerne er fastgjort til væg og loft ved hjælp af U-formede beslag, selvdrejende skruer og dug-negle "hurtig installation". For at fastgøre profiler til hinanden kan du bruge nitter eller en prosekatel (speciel montage tænger). Dele til fastgørere producerede meget, men med et enkelt arbejde med egne hænder er de fleste af dem ikke påkrævet.

Nødvendige værktøjer

Det er bedre at forberede et værktøj, der skal bruges, når man monterer en gipsvægskonstruktion.

 • Når du monterer profiler på væggen, skal du bore mange huller til dowels. Med en konventionel hammerboremaskine kan denne proces blive en reel pine. Derfor er det bedre at lagre op på et godt slag.
 • En skruetrækker med et sæt udskiftelige bits er nyttigt, når rammen monteres på en væg eller et loft og fiksering af plader af gipsvæg.
 • Du vil også have brug for en hammer, saks til metal, en skruetrækker, niveau, plumb, papirvarer kniv og spatel.

Dette er det nødvendige minimum, du kan udvide listen over værktøjer baseret på dine behov og evner.

Arkskæring

For at skære et plader af gipsvæg, kan du bruge en almindelig brevpapirkniv. Med det gør en linjal et snit på den ene side af pladen, hvorefter pladen let går i to dele.

Hvis du ønsker at skære et hul i buet form, som f.eks. En bue, er det bedre at ty til at bruge et elektrisk stiksav. Det er nødvendigt at indsætte en metalfil i den og gøre skæring ved maksimal hastighed.

Sådan bøjes et ark med gipsvæg

I de fleste tilfælde har gipsvægskonstruktioner fladt overflade. Men arket GKL kan let bøjes. Dette kan gøres tørt og vådt.

 • Med den tørre metode, der er egnet til de stejleste bøjninger, foretages der tværgående snit på overfladen af ​​et plader af gipsplader i trin på 1 til 5 mm. Deres dybde kan nå 6 mm. Jo mindre krumningsradius - jo oftere skal sådanne linjer trækkes. Efter at have givet arket den ønskede form, er opskæringerne fyldt med gipsstikket.

For at få en glat bøjning, kan du gøre uden nedskæringer. FCL-arket er fastgjort på den ene side til den forberedte buede ramme, den frie side er langsomt og forsigtigt bøjet, afrundet i form af rammen. Dette arbejde udføres bedst sammen.

Se videooptagelsen, der viser, hvordan fagfolk gør det:

Ved den våde metode skal siden af ​​GCR-arket, som er konkave, være fugtet. For den bedste effekt kan du gå på overfladen med en nålevalse, og i fraværet - med en almindelig gaffel. Efter befugtning kan pladen forsigtigt bøjes for at opnå den ønskede form. Det er bedst at lægge det omhyggeligt på skabelonen, læg tape og lad det tørre helt.

Overfladebehandling

Uanset formålet og metoden til fastgørelse af gipsvæggen har overflade på væg eller loft brug for forberedelse.

 • Fjernet gammelt cover. Det kan være maling, tapet eller skrøbeligt gips.
 • Store revner er primet og forseglet med cementmørtel.
 • Overfladen behandles med et antiseptisk middel, ellers kan der udvikles en form eller en svamp under gipsvæggen.

Installation af gipsvæg på rammen

I de fleste tilfælde bruges denne metode til at niveauere væggene. Ordren for installationsarbejdet er som følger:

 • På loftet er en linje af den indre kant af pladen af ​​gipsvæg. Afstanden fra væggen på samme tid kan ikke være mindre end profilens tykkelse, det vil sige 30 mm.
 • Styrprofil UD er skruet langs denne linje. Med vores linje skulle sammenfaldende sin ydre grænse, og han vil være mellem væggen og mærket.
 • Ved hjælp af en lodret linje trækkes den samme linje på gulvet, og en anden UD-profil er skruet. Hvis alt er gjort omhyggeligt, så vil profilerne være i et enkelt lodret plan.
 • Installation af vertikale racks. Hvert ark af gipsvæg skal bøjes til tre sådanne racks af cd-profilen: den ene er placeret i midten af ​​arket og to ved kanterne. Med en standard gipsbredde på 120 mm skal de lodrette stolper installeres hver 60 mm. Tilstødende ark vil også blive fastgjort til profilerne langs kanterne. Lodrette profiler kontrolleres ved hjælp af et niveau.
 • Racks er fastgjort med en sifter eller skruer. For at rammen skal opnå stivhed, skal hver rack være forbundet med væggen ved hjælp af beslag. De er fastgjort til væggen på dowel med en pitch på 500-600 mm. I fremtiden er deres kanter bøjet og fastgjort til profilerne ved hjælp af selvlukkende skruer. I dette tilfælde er det nødvendigt at undgå krumningen af ​​stativene og kontrollere niveauet af deres lodrethed.
 • Efter at skeletet er klar, lægges der en varmelegeme i den, hvis den var forsynet med en af ​​opgaverne ved konstruktionen af ​​bygningen, og gipsvæggen er skruet.

Hvis loftet er nivelleret ved hjælp af gipsvæg, bruges et anker i stedet for dowels. Ridser af plastik og skruer kan kun bruges i tilfælde af en lille belastning. Ved installation af loftet anvendes også trådstrenger og "sommerfugle", som er nødvendige, hvis afstanden mellem loftet og GCR-arket er signifikant.

 • Plader af gipsvæg er fastgjort til rammen med selvskærende skruer 30-35 mm lange. Afstanden mellem fastgørelsespunkterne må ikke overstige 20 cm, oftest vælge et trin på 10-15 cm.

Hoveder til selvlukkende skruer skal uddybes i et blad med flere millimeter.

Tætning af samlinger mellem ark

Ved fastgørelse af gips er der tilladt et mellemrum på 1-2 mm mellem tilstødende ark. I sidste etape er det nødvendigt at behandle disse led, således at gipspladens overflade er klar til en fin finish.

 • Hvis arkene ikke har en fabriksafvigelse, er det nødvendigt at gøre det med en skarp kniv i en vinkel på 45 grader.
 • Denne trekantede søm er fyldt med et kit, og et serpyanka mesh er limet ovenpå. Den er presset med en spatel og indlejret i et kit. Hjørnerne er fyldt med specielle hjørner, der er udstyret med perforeringer. Du skal også huske at fylde med en kitt alle rillerne, der er dannet ved skruens indskruede punkter, ellers vil rust fra dem til sidst træde gennem finishen.
 • Efter at kittet tørrer, skal hele overfladen af ​​gipsvæggen primeres.
 • Efter den tid, der kræves for at primeren tørrer, påføres den endelige kittet. Overskud kan efterfølgende fjernes med fint sandpapir.

Den perfekte base til en fin finish er klar.

Gør det selv

At gøre ombygning i lejligheden, for at opdele rummet i et privat hus, eller blot at legemliggøre den oprindelige designløsning - en mur af gipsplader er en universel mulighed. Og takket være den nemme installation kan selv en nybegynder klare installationen!

Hvad skal du vide om profiler og gipsvæg?

Den ønskede størrelse af værelserne vil være lidt anderledes end den planlagte, fordi en del af området vil blive "spist" af den nye væg. For at forstå, hvad du kan forvente i sidste ende, skal du vide bredden af ​​profilerne og tykkelsen af ​​pladerne af gipsplader (GCR).

Karakteristik af profiler og deres formål

Før du køber materialer og starter mærker, skal du forstå formålet og forskellene i profiler. Så med det formål er de guider (PN) og rack (PS).

Som navnet antyder, er guideprofilen fastgjort til gulvet og loftet, og lodrette stænger er allerede indsat i det.

Mærkningsprofiler afhænger af egenskaberne:

 • D-rack- og guideprofiler på henholdsvis 60x27 mm og 27x28 mm, beregnet til kun at fastgøre gipsvæggen på den ene side;
 • W - Profiler til dannelse af en fuldvandig mur, syet på begge sider;
 • C-rackprofiler med ribbenhøjde på 50 mm;
 • U - guider med ribbenhøjde på 40 mm;
 • 50, 75, 100 - profilens bredde, som skal være den samme på stativ og guider.

For eksempel betyder markeringen CW 100, at den er en vægprofil på 50x100 mm. Det kræver en guideprofil UW 100 (40x100 mm). Hvis du vælger en profil, skal du fokusere på den ønskede tykkelse af isolering / lydisolering. Så for profiler med en bredde på 75 mm vil en standardvarmer, lagt i et lag (for eksempel mineraluld), være egnet.

Profilens længde afhænger også af deres formål. Guiderne er produceret i samme længde - 3 m, men stativene kan være 3, 3,5 og 4 m. Sagen er, at højden ikke anbefales at "opbygge" guiderne - dette vil svække hele strukturen og kan føre til revner. Derfor skal du, inden du køber stativer, måle højden af ​​lofterne.

Gipsplader - Tykkelse, dimensioner og egenskaber

Væggipsplader fremstilles med en tykkelse på 12,5 mm - det er den minimale værdi. Belastningen på væggen i dette tilfælde må ikke overstige 40 kg pr. Kvadratmeter. Et sådant ark er nok til at efterbehandling til maling eller endda lægge fliserne med dine egne hænder. Hvis du planlægger at installere tungt udstyr, hylder eller andre indvendige elementer, skal du vælge arkene:

 • 15 mm tykt - til belastninger fra 40 til 50 kg;
 • 18 mm tykt - til belastninger op til 70 kg;
 • dobbelt ark - til store belastninger på 70 kg.

Arkstørrelser er standard - 120 cm brede, og højden kan være fra 2 m til 3 m i trin på 0,5 m. Husk også, at kun et fugtbestandigt gipsplader er egnet til en væg på et badeværelse. Også brandsikre plader bliver mere og mere populære - de blusser ikke op, men langsomt smolder og går hurtigt ud i mangel af en kilde til ild.

På baggrund af disse data kan du bestemme størrelsen på det fremtidige rum - fra den oprindelige markering skal du trække dig tilbage mindst 8,75 cm (7,5 cm til profilen + 1,25 cm til gipsvæggen). Hvis der i vægge er nødvendigt at lægge vandrør eller kabler i korrugeringer med stor diameter, er væggene bygget fra to rækker af profiler CD og UD, og ​​vægens bredde afhænger af den valgte afstand imellem dem.

Gipsplader væg installation

Væginstallationen begynder med den indledende markering af området og justering af hjørnerne.

Ofte skal ideelt ens vægge, især i husene i gamle bygninger, derfor ikke, når man deler et rum, bindes til en, men til to modsatte vægge. Dette vil minimere den visuelle ujævnhed i det fremtidige rum.

Hvis alle overflader skal klæbes med gipsplader, skal du først lave en ny væg, først med eksisterende profiler ved hjælp af gipsplader og gipsplade. Dette vil give mulighed for at opnå glatte retvinkler, som i fremtiden vil forenkle færdiggørelsen betydeligt.

Profilmontering

Installation af profiler er ret simpelt, men kræver stor nøjagtighed. For at justere stativene er det tilrådeligt at købe et laserniveau for at fremskynde processen, men det kan begrænses til den sædvanlige plummet. Installationen udføres i etaper:

 1. Profilerne støder op til vægge, gulv og loft og limes med tætningsbånd. Det udfører en polstring og lydisoleringsfunktion.

 • På gulvet og loftet langs den præmærkede linie er MO'er fastgjort i trin på 1 m. Til træoverfladen med selvskærende skruer 50 cm lang og til betonhullerne 75 cm lange. I det andet tilfælde skal du forborge hullerne i perforatoren.

 • Både lejer og rackprofil kan fastgøres til væggene. Det er vigtigt at huske at det skal være kontinuerligt. Hvis lofthøjden er mere end 3 m, skal du kun bruge længere PS.
 • Hvis der er en døråbning, er der plads tilbage i gulvprofilen for åbningens bredde. Det er vigtigt at forudbestemme bredden på døren - hvis standardklasset er 80 cm, skal døråbningen laves 88 cm (for at installere dørkarmen).
 • PS begynder at installere fra døråbningen - de bestemmer dens bredde. For det første er profilen fastgjort på gulvet, hvorefter den er nivelleret til niveauet og fastgjort i loftet.
 • Trin installations racks - enhver praktisk. Ofte er de sat til at rette arkene på kanterne og i midten - så du skal på forhånd kende gipspladens dimensioner. Arklederne skal falde midt i PS, hvilket skal tages i betragtning ved installation af profiler.

 • Jo oftere pitchen er resistent - jo højere vægten er, men jo højere er den endelige pris. For at give den større stivhed i profilerne, begrænser døråbningen, indsættes en træbjælke eller lejeprofil. Til samme formål, brug af tværgående stivere fra PS, forstærket af samme stang. De er installeret inden for horisontale ledd GCR.

 • En jumper er også installeret over døråbningen. Højden afhænger af dørens størrelse. For et standard to meter lærred bør højden være 205 cm.
 • Jumperen er lavet af PS, som er skåret til 20-30 cm længere. På hver side, der går ned fra kanten af ​​10-15 cm, på sidevæggene, er indsnit på 45 ° lavet, så skråningen er rettet udad. De beskårne sider er foldet ned, hvilket giver profilen en U-form. (9) Lodrette sider sættes på stativer og fastgøres med metal skruer. Hjørnerne stikker ud efter skæring på den vandrette del er også skruet på stativene - dette sikrer maksimal pålidelighed.
 • Vigtige nuancer ved montering af gips

  Ark er fastgjort til profilerne med specielle skruer med en pressevasker - de gennembler ikke pap, men er godt indlejret i arket. For at forbedre kvaliteten af ​​forseglingssømmene fra alle skærekanter fjernes en afskærmning fra oversiden (til fabriks kanter er dette ikke nødvendigt, det eksisterer allerede).

  Arkene er monteret på forskudt måde med forskydning. Det er meget vigtigt at undgå korsformede suturer - de går næsten altid til revner. Fastgørelse af tilstødende arkskruer kan heller ikke placeres på samme linje.

  På den modsatte side af væggen bør arkets kanter ikke være de samme stænger, som kanterne på gipspladerne allerede er fastgjort til.

  Teknikken til montering af en mur af gipsplader er vist i detaljer i videoen:

  Gipsvæg: Produktionsteknologi

  I øjeblikket gipsvæg - det mest almindelige byggemateriale, der bruges i konstruktion og til indretning. Forskellige designs er lavet af det: lofter med flere niveauer, kanaler til lofter og vægge, skillevægge, det bruges til udjævning af overflader. Gipsvæg gør det muligt ikke at bruge mere tidskrævende efterbehandling metoder, såsom plastering og efterfølgende nivellering. Det er meget nemt at klare med ham, og alt arbejdet kan gøres for hånd.

  Hvad laver et gipsvæg ark

  Gipsvæg er et kompositmateriale, der er fremstillet i form af gipsplader.

  For at øge styrken af ​​ark, klistrer de over pap. Gips er desuden forstærket med forstærkende additiver. Karton udfører også en forstærkende funktion, derudover bliver det et godt grundlag for efterbehandling: Anvendelse af kitt, maling, tapet eller keramisk flise, der kan laves med egne hænder. På grund af materialets plasticitet kan enhver buet struktur, såsom en bue, laves med den med hånden. Til dette behøver du kun at forberede den rette ramme. Disse egenskaber er meget udbredt af indretningsarkitekter, der bruger gipsvæg for at gøre systemer af forskellige niveauer af kompleksitet ud af det.

  Dette materiale har høje brandhæmmende egenskaber og er elektrisk neutral. I sammensætningen er der ingen giftige komponenter, som kan have en skadelig virkning på mennesker. Produktionen af ​​gipsvæg er en miljøvenlig proces, der ikke udgør en risiko for miljøet.

  Produktionsteknologi

  Gypsocraton Production Scheme

  Gør en gipsvæg med egne hænder derhjemme er umuligt. Til dette har du brug for en transportør. Dens produktion kan være en rentabel forretning, der er let at organisere. I første omgang kan du købe en mini-line, som giver mulighed for at lave gips. For at starte arbejdet er det nødvendigt at forberede specialenheder:

  • nekov eller pneumotransporter
  • tragten;
  • mixer;
  • støbebord;
  • formningsruller;
  • guillotin til skæring.

  Fra materialerne vil være brug for:

  • bygningsgips
  • særlige vandtæt pap;
  • modificeret stivelse;
  • syntetisk skummiddel;
  • klæbemiddeladditiver (polyvinylacetatemulsion).

  Sammensætningen af ​​gipsvæg kan omfatte glasfiber, cellulose og andre tilsætningsstoffer, der regulerer hastigheden af ​​hærdning af blandingen, giver det færdige produkt fugtbestandige og brandsikre egenskaber. I arbejdet er det bedre at bruge naturligt gips, den sidste fyring. Den føres ind i foderbeholderen. Dette vil danne en skrue eller pneumatisk transportør. Derefter sendes blandingen til blanderen for at gøre det til de nødvendige tilsætningsstoffer: tørre ingredienser, kemikalier, glasfiber. Det skal forstås, at hvis du blander ingredienserne med dine egne hænder, kan klumper forblive i blandingen, og som følge heraf vil gipsvæggen vise sig at være af ringe kvalitet.

  Den berigede blanding skal anbringes i en permanent blander, hvor der skal tilsættes pulp og skum. Gips til fremstilling af kernen skal have særlige tekniske og fysiske egenskaber, så det færdige materiale har evnen til at "trække vejret", absorbere overskydende fugt og om nødvendigt give det væk. For at øge tætheden og styrken af ​​gipslaget skal der tilsættes særlige komponenter til blandingen, hvilket vil forbedre dens ydeevne.

  Forme Drywall Sheets

  Den tilberedte, skumede gipspasta er tilført til støbebordet, på hvilken der allerede er lagt et ark karton. Bladets kanter bøjes. Denne proces kan ikke gøres for hånd, alt sker automatisk. Gipsmassen fordeles jævnt på arket. Fra oven holder det øverste ark af en pap inde. Karton, der anvendes til produktion, har særlige egenskaber, det er fugtfast og damptæt.

  Enhedsmaskinen til fremstilling af profiler gør det selv

  Inden du fastgør pap til gipskernen, skal den være belagt med et specielt klæbemiddel. Dette kan gøres på en special sheet former. Efter at arkene og kernen er bundet til hinanden, skal arkets sidekanter rulles. Dette kan gøres med det forreste lag på papkanten.

  Gipsmassen trækkes gennem formningsrullerne, som udsættes for en sådan afstand fra hinanden, hvor tyk den færdige gipsvæg skal være. Flytning langs transportbåndet tørrer massen ud, og den skæres i plader af den krævede længde. Dette kan gøres ved hjælp af en guillotin. Forberedte ark sendes til tørrekammeret. Already tørt gipsplader lægges mod hinanden, udjævnes, og enderne skæres for at gøre pladerne lige. Så skal de foldes, produktionsarbejderne skal gøre det selv.

  Karakteristik af gipsvæg

  Produktionsteknologien gør det muligt at lave gipsvæg med egenskaber og forskellige størrelser. Pladerne er som regel lavet med en længde på ikke mere end 2,5 m. Bredden kan være 1,2-1,3 m og tykkelsen er 0,8-2,4 cm. Det er bedst at arbejde med plader af denne størrelse til professionelle bygherrer og dem, der ønsker foretage reparationer selv

  I overensstemmelse med egenskaberne ved det fremstillede materiale kan gipsvægge opdeles i flere hovedkategorier. Normal gipsvæg, som kan bruges, hvis luftfugtigheden ikke overstiger 70%. Vandtæt - består af silikone granulater. På grund af dette kan den modstå en fugtighed på 82-85%. Den næste type er brandbestandig, ikke sammenbrud ved høje temperaturer, fordi den indeholder glasfiber. Og fugtbestandig gipsvæg, der kombinerer egenskaberne ved fugtbestandige og brandsikre materialer.

  Hvad gør gips

  History of Drywall | Gipsvæg Produktion

  Næsten alle indbyggere på planeten, hvis ikke set, så i det mindste hørt om gips.
  Hvorfor er dette materiale så meget efterspurgt?
  Faktum er, at gipsvæg har mange positive kvaliteter.
  Hoveddelen af ​​et gipsplader er gips, som har unikke egenskaber til et byggemateriale. Det er holdbart og letvægt, flammehæmmende, indeholder ikke giftige stoffer og har en surhed, der ligner den menneskelige hud, hvilket gør det muligt at bruge dette materiale ikke kun i konstruktion, men også i medicin. Desuden er det helt sikkert for miljøet.
  Takket være alle disse kvaliteter er gips brugt i byggeriet i mere end tusind år.

  Gips. Hvad er det, og hvor kommer det fra?

  Gips er en natursten, der blev dannet for 150 millioner år siden som følge af fordampningen af ​​det gamle hav.
  I vores tid ligger denne sten i jordens tarm i form af sedimentære sten af ​​flere sorter.

  Selv i det gamle Egypten, for mere end 5000 år siden, trimmet de gravkammerets vægge i pyramiderne. Ægypterne var dybt overbeviste om, at sådanne vægge ville eksistere for evigt. På nogle måder havde de ret. Eternalt, ikke for evigt, men pyramiderne står stadig, og i pyramiderne kan man observere gamle fresker, der er blevet bevaret til denne dag.

  Senere begyndte de gamle grækere, der var fremragende bygherrer, at bruge gips.
  De kaldte dette materiale "Gypsos", hvilket betyder "kogende sten".

  Fra grækerne, sammen med de mange resultater af den græske civilisation, gik dette byggemateriale til romerne. Og allerede fra romerne i XV århundrede lærte de om gips i Europa.
  Siden i disse dage blev den største produktion af gips udført i regionen Montmartre, den blev kaldt "gips fra Paris". Det var da, at gipset blev et meget populært materiale til indretning og udvendig udsmykning af bygninger.

  Historien om udseendet af gipsplader

  I dag anvendes gips ikke kun i sin oprindelige form, men også som en del af gipsplader og gipsfiberplader. Og den første til at komme med denne teknologi var en amerikansk august-sæk, der i maj 1894 fik patent på en ny type byggemateriale - et ark med en tykkelse på 5 mm. Dette ark blev lavet af 10 lag papir, der blev limet sammen med gips. Allerede da begyndte dette materiale at blive kaldt et gipsplader.
  Senere i begyndelsen af ​​det tyvende århundrede blev dette materiale forbedret. Stephen Kelly patenterede et ark, der bestod af to lag karton og en gipskerne i midten, og Clares Utzmann opfandt en indpakket kant.

  I Europa blev den første fabrik til fremstilling af gipsvæg åbnet i 1917 i England. Herefter kom produktionen af ​​gipsplader efter en tid til Tyskland. Og allerede i Tyskland skabte to brødre fra minearbejdere, Karl og Alphonse Knauf, i 1932 deres eget firma, Gebrüder Knauf, West deutsche Gypswerke.
  Gipsplader af moderne design, virksomheden Knauf begyndte at producere i 1958, og et år tidligere begyndte det svenske firma Giprok at producere de samme produkter.

  Gips sten minedrift

  I dag er produktionen af ​​gipsvæg en højteknologisk proces. Gipssten, hvorfra gips senere udvindes, og fra det bliver gipspladerne gruet i stor dybde ved hjælp af forskellige specialudstyr og udstyr. Og til overfladen leveres dette mineral af komplekse transportsystemer.
  Minedriftsprocessen er ganske interessant, så jeg vil mere detaljeret beskrive, hvordan dette sker.
  For eksempel besluttede jeg at tage et af de største minedriftskomplekser i Europa, som ligger i Novomoskovsk og ejes af firmaet Knauf.

  Gruven af ​​gipssten i minen foregår i en dybde på 130 m. Minen er en lodret aksel fremstillet af støbejernsslange, 7,5 m i diameter og 127 m dyb. I denne minedrift er der et lodret transportsystem Pocketlift, der er designet til at løfte gips sten fra jorden til overfladen. Dette transportsystem, der er baseret på principperne for højtydende skovløftere, der bevæger sig med en hastighed på to meter per sekund, er i stand til at hæve 900 tons sten pr. Time på overfladen.

  Ud over minens skaft, på en dybde på 130 m, er der underjordiske tunneler, hvor særligt udstyr fungerer, hvorved gipssten mines. I disse underjordiske arbejder med en længde på 600 m installeres vandrette transportbånd, langs hvilken knust sten leveres til et vertikalt transportsystem, hvorefter det stiger til overfladen, og derefter overføres overfladetransportgallerier, 774 meter lange, til produktion.
  Allerede hos gipsstenen produceres en række tørre blandinger til byggeri, gipsfiberplader, herunder gipsplader.

  Gipsvæg Produktion

  Den teknologiske proces til fremstilling af gipsplader omfatter dannelse af en kontinuerlig flad strimmel på en transportør med et tværsnit af en given form (afhængig af den krævede tykkelse og type sidekanter) 60 eller 120 cm bred.
  Strimlen består af to lag specialpap og gipsdej mellem dem, strimlens sidekanter er omsluttet med kanterne af det forreste lag af pap.

  Efter at gipset hærder, skæres strimlerne i individuelle ark, tørring, mærkning og palletering.
  Som du allerede ved, er gipsvæg en gipskerne, hvor alle planer, med undtagelse af endekanterne, er foret med pap.
  For at gøre gipspladerne mere holdbare og tætte, tilføjes specielle komponenter til kernen, hvilket øger materialets ydeevneegenskaber.
  For eksempel forstærkes gipskernen i et buet gipsplader med glasfiber, hvilket betyder, at dette ark bliver meget stærkere og ikke går i stykker med en signifikant bøjning, som gør det muligt at fremstille forskellige krøllede elementer fra den.

  Den indre del, brandsikker gipsvæg, indeholder mineralfibre og additiver, der øger materialets modstandsdygtighed over for ild. Det eneste materiale i sammensætningen af ​​gipsplader, der kan brænde, er pap, men da der er gips og ingen luft mellem lagene af pap, brænder kartonen ikke, men kun charmer.
  Kernen i fugtbestandig gipsvæg indeholder yderligere tilsætningsstoffer, der reducerer fugtoptagelsesgraden ved pladen, og selve pladen er imprægneret med en særlig bakteriedræbende sammensætning - et antiseptisk middel, der giver beskyttelse mod dannelsen af ​​forskellige svampe og skimmelsvamp.
  Alle disse tilsætningsstoffer giver dig mulighed for at udvide gipsvæggen og, afhængigt af kravene til en bestemt genstand, skal du bruge de ark, der bedst opfylder disse krav.

  Egenskaber og egenskaber af gipsplader

  En anden meget vigtig kvalitet af gips, og derfor af gipsvæg er evnen til at "trække vejret". Gips absorberer overskydende fugt ved høj luftfugtighed og giver det tilbage, hvis luften er tør. Denne egenskab af gips giver yderligere komfort til dem, der er til stede på værelset. I tabellen nedenfor vil jeg give de vigtigste egenskaber ved gipsplader og korte kommentarer fra mig til hver type.

  Mest anvendte størrelser

  LiveInternet LiveInternet

  Gipsvæg - fordele og ulemper ved byggemateriale. Er det sundhedsskadeligt?

  Først vil jeg skrive om min holdning til dette emne, og hvorfor jeg besluttede at skrive et indlæg om gipsvæg, fra personlig erfaring, jeg deler, hvad der skete med mig. I starten lidt om mig selv: Jeg har cerebral parese og allergi, der kan manifestere næsten alt.

  Jeg besluttede at varme mit kontor og begyndte at gøre det ved hjælp af gipsvæg og glasuldisolering. Jeg gjorde hvad jeg besluttede, og mens jeg havde denne konstruktion i 2 måneder havde jeg kramper hele tiden, selv med de stærkeste stoffer, som jeg ikke kunne stoppe. For det andet kunne jeg ikke trække vejret, jeg sov med vinduet åbent. Så snart jeg demonterede strukturen stoppede kramperne, og jeg kunne allerede trække vejret og sove, selvom vinduerne lukkede.

  Jeg besluttede at ryste på internettet og fandt det. Jeg ville være glad, hvis mit indlæg er nyttigt.

  Generelle oplysninger om gipsplade

  Gipsvæg, der ellers kaldes tør gips, er blevet utroligt udbredt til indretning. De er foret med vægge, skråninger og lofter, lydisolerede vægge, buer og nicher er bygget fra den.
  Derfor vil det ikke være overflødigt at tale om fordele og ulemper ved gipsvæg og finde ud af om der er begrænsninger i brugen af ​​det. Det er klart, at selv materialer af højeste kvalitet har ikke kun fordele, men også nogle ulemper. Og for at forstå, om de er egnede til implementering af en bestemt designidee, skal du vide - hvilke.

  FORDELE AF GYPSUM CARDBOARD
  Alle de positive kvaliteter af dette finishmateriale kan opdeles i to grupper - teknisk og operationelt. Lad os starte med den første.

  YDERLIGT TEKNISKE SPECIFIKATIONER

  Det handler om at arbejde med gips. Mange mennesker ønsker at lave reparationer i eget hjem med egne hænder, men ikke alle materialer er lige så nemme at håndtere og installere som gips.
  Hvis vi taler om dens fordele ud fra dette synspunkt, er de:

  • Nem simpel installationsteknologi. Selv en nybegynder vil kun have brug for en video lektion for at forstå, hvad der er hvad.

  • Materialets lave vægt, muligheden for montering alene, på trods af det store område af hele pladen.
  Vær opmærksom. Selvom du har brug for at hæve loftet, kan du klare det uden en assistent ved hjælp af enkle hjemmelavede enheder.

  • Gipsvæg med en bestemt behandling (befugtning med vand) kan bøjes, hvilket skaber komplekse strukturer.

  • Det er nemt at klippe og forarbejde, og der er ikke brug for komplicerede værktøjer til dette. Nok kniv eller almindelig stiksav med et minimum af funktioner.

  • Dette materiale giver dig mulighed for at skabe hule strukturer til skjult installation af luftkanaler, elektriske og telefonkabler, rør. Prisen på en sådan stribe i mursten og betonvægge, under hensyntagen til enheden, vil være meget højere.

  • Installation af tør gips tager mindre tid end justering med konventionelle løsninger, da det ikke kræver langvarig tørring.

  • Den ekstra bonus ved denne "tørre" udjævning er fraværet af snavs.

  • Endelig giver gipspladens overflade sig til en bred vifte af overflader, fra maling og vægpapir til fliser.

  Hvis vi taler om justering af væggene med gipsvæg - kan alle finde fordele og ulemper ved denne metode. Hvad angår driften af ​​færdige strukturer, ved ikke alle, hvordan de er bedre end gips eller beklædning med andre materialer.

  • I modsætning til træ, fiberplader, plastik, andre væg- og loftpaneler brænder gipsvæggen ikke og udsender ikke toksiner med stigende lufttemperatur.

  • Det er et miljøvenligt materiale, der består af almindeligt gips, klistret over med papir.

  • Det er bedre end cementgips at opretholde et normalt mikroklima indendørs.
  Til reference. Gipsvæg kan absorbere 15% fugt af egen vægt uden at miste driftsegenskaber.

  • Ikke kun kommunikation, men også varme- og lydisoleringsmaterialer kan placeres under gipspladet, hvilket til tider øger rummets komfort.

  • Glem ikke designmulighederne for dette materiale, så du kan udføre en række ideer, der spænder fra nicher og buer og slutter med buede lofter med skjult belysning.

  Desværre, hvis du beslutter dig for at lave lofter eller vægge af gipsplader - kan fordele og ulemper ved dette materiale ikke være til din fordel.

  • Selv højkvalitets, fugtbestandig HL kan ikke modstå udsættelse for vand. I højhuse, hvor der er risiko for oversvømmelser ovenfra, er det bedre ikke at lave lofter fra det.

  Giv agt. Opførelsen svulmet fra vand er ikke kun grim, men også farlig, da den ikke tåler sin egen vægt og falder sammen.

  • Ved kontinuerlig udsættelse for høj luftfugtighed vil gipset ikke være i stand til at modstå spredning af skimmel. Selv den specielle overfladebehandling af materialet sparer ikke altid det. Til fugtige værelser kan du kun bruge fugtighedsbestandig gipsvæg, og trimme den med fugtstofimpermeable materialer.

  • Den mekaniske styrke af HL er heller ikke meget høj. Denne ulempe kan ikke overses selv med enheden af ​​hængende lofter, selvom det i så høj grad er næsten umuligt at beskadige dem. Installationsmanualen kræver obligatorisk forstærkning af strukturen med indlejrede elementer på de steder, hvor belysningsanordninger og loftsplanker er installeret. Og i tilfælde af væggene - på steder at hænge udstyr, møbler, malerier, andre husholdningsartikler og interiør. Horisontale gipsplader overflader er ikke designet til at installere tunge genstande. Selvom der er en solid ramme under arket, vil den ikke bryde, men gipsfyldningsmidlet kan sælges og smuldres.

  • Uerfarne bygherrer kan kun lave enkle strukturer. Men de kræver også nøjagtighed og nøjagtighed i arbejdet.

  • Monteret gipsvæg kræver en ret kompliceret ekstra finish til at forsegle sømme og riller fra selvlukkende skruer.

  • GCR kan kun opbevares i et tørt rum, der ligger horisontalt på hinanden. Det vil sige at lave en forsyning i garagen eller i et uopvarmet rum om vinteren, vil det ikke virke - arkene kan være mættet med fugt og krølle.

  På trods af at der er mange mangler i gips, er der stadig færre af dem end positive egenskaber. Desuden kan deres manifestationer forhindres, hvis installationsmetoden er korrekt, og driftsreglerne følges.
  Det vigtigste er, at intet andet materiale giver dig mulighed for at lave reparationer så hurtigt og effektivt.
  -----------------
  Er gipsvæg skadelig for helbredet: sandhed og fiktion

  Ryger om den skade, som gipsplettering kan forårsage menneskers sundhed, er aktivt cirkulerende.

  GENEREL INFORMATION OM GYPSUM CARDBOARD

  For at forstå, hvordan gipsvæggen er sundhedsskadelig, er det nødvendigt at studere sammensætningen af ​​dette materiale så meget som muligt.

  • Grundlaget for gipsplader er bygningsgips - et naturmateriale opnået ved stegning på 1800 efterfulgt af slibning.

  • Ud over gips, stivelse, PVA lim, glasfiber osv. Kan være en del af fyldstofet.

  • Hærdet gips placeres mellem to lag tykt pap, som spiller rollen som forstærkning. Ifølge GOST 8740-85 anvendes kartonplader med en tæthed fra 0,17 til 0,22 kg / m2 til fremstilling af gipsplader.

  • Kartonets kanter foldes rundt om gipspladens ender og danner en godt beskyttet kant. Hoveddelen af ​​denne kant er at beskytte gipsvæggen under opbevaring og transport.

  Fra hinanden skelnes de af sammensætningen, ydeevnen og prisen: gipsvæg med yderligere egenskaber er som regel dyrere end standarden.

  • GKL - standard gipsvæg. Overfladen af ​​sådan gips er lavet af grå karton, mærkning påføres med blå maling.
  Standard gipsplade indeholder ikke stoffer, der er skadelige for menneskers sundhed, og kan bruges til indretning af værelser med normal luftfugtighed.

  • GKLV - fugtbestandigt materiale. Kartonskallen er imprægneret med vandtætte blandinger og antifungal sammensætning, som forhindrer nedbrydning af gipsvæg.
  Denne gipsvæg er lavet grønt (udseendet er vist på billedet) og bruges i værelser med høj luftfugtighed - badeværelser, badeværelser mv.

  • GKLO - brandhæmmende gipsplade. Gipsfyldstoffet indeholder glasfiberforstærkning, derfor, når kartonlaget brænder ud, er gipspletteringen sintret og bevarer sin struktur.

  Selv når brænding udsender giftige stoffer (undtagen naturligvis kulilte).

  • GKLVO - det kombinerede materiale kombinerer modstand mod høje temperaturer og namokaniyu. Ligesom tidligere sorter indeholder ikke toksiner og tungmetaller.

  Som du kan se, er der intet i sammensætningen af ​​høj kvalitet (det vil sige produceret i henhold til kravene i GOST) gipsvæg, der kan forårsage skade på gipsvæggen. I nogle situationer kan gipsvæg imidlertid forårsage sundhedsmæssige problemer.

  FARLIG EKSPONERING TIL GYPSUM CARDTON

  • Først når du arbejder med gipsplader, frigives gipsstøv, som som enhver anden støv er en fare for menneskets åndedrætsorganer.
  Systematisk indånding af gipsstøv kan forårsage irritation af slimhinderne samt fremkalde udviklingen af ​​luftvejssygdomme.

  Tip!
  For at forhindre virkningerne af gipsstøv på kroppen, er det nødvendigt at udføre alt arbejde på såning og boring af gipsplader i personlig beskyttelsesudstyr.
  Efter færdiggørelsen af ​​arbejdet skal det dannede støv fjernes straks.

  • For det andet har almindelig gipsvæg en porøs struktur, og når det bliver befugtet bliver det et substrat, som er gunstigt for udviklingen af ​​skimmelsvampe.
  Det er svampeinfektioner, der ofte ligger til grund for forestillingen om, hvor skadelig gipsvæg er for helbredet.

  • Ofte sker dette, når ikke-fugtbestandige gipsplader bruges til at trimme skråninger med egne hænder efter udskiftning af vinduer: kondensvand fyldes op inden for skråningen, og gipspladen bliver smittet med skimmel.
  Som følge heraf kommer giftige stoffer (såkaldte mykotoksiner), der undertrykker immunsystemet, og fremkalder allergiske reaktioner ind i rummet.

  Tip!
  For at undgå svampeinfektion skal du udforske pisterne korrekt og desuden behandle gipsvægsfungicider.

  • Skaden på gipsvæggen kan også skyldes tilstedeværelsen af ​​formaldehyd eller phenolforbindelser i dets sammensætning.
  Det findes sjældent, og kun i billige lavkvalitets sorter af GCR, oftest af kinesisk oprindelse. For at undgå dette skal du nøje overveje valg af gipsvæg.

  Så det afgøres om gipsvæg er dårligt eller ej, idet der tages hensyn til den specifikke situation. Og alligevel vil vi give et par tip, der kan minimere sandsynligheden for ubehagelige konsekvenser.

  • Det første du bør være opmærksom på er fyldstofets farve. Jo bedre gips, jo tættere er farven til hvid.
  Gipsvæg med en filler grå, lyserød eller blålig farve er af lavere kvalitet, hvilket betyder, at den ikke har så gode præstationsegenskaber.

  • Fyldstofets struktur skal være ensartet, gipset må ikke løsnes eller afskalles fra papkassen.

  • Kartonet må ikke have blærer eller beskadigelser, tykkelsen af ​​kartonlaget skal være ensartet.

  Derudover skal du bruge materialet korrekt, så er dets mulige skade minimal:

  • Du bør vælge den rigtige type gipsvæg til at udføre visse arbejder. Hvis du forsøger at spare penge og bruge standard gips i stedet for vandtæt - på kort tid kan det udvikle mug.

  • Arbejde med gips skal være underlagt sikkerhedsforskrifterne for personlige værnemidler, som vist i videoen.
  Efter at have analyseret alle disse oplysninger, kan vi med sikkerhed sige, at svaret på spørgsmålet "Er gipsvæggen i lejligheden skadelig?" Er helt op til dig.

  Er gipsvæg skadelig for helbredet - hele sandheden og myterne

  Originale designs fra GKL

  For at verificere ufarligheden af ​​gipsvæg skal du først og fremmest finde ud af, hvad dette materiale er lavet af. Nogle gange i netværket kan du bare finde vanvittige udsagn om den enorme skade i denne bekvemme form for dekoration. "Gipsplader er skadeligt for helbredet," siger de, folk, der ikke har få kendskab til dette byggemateriale.

  Men af ​​en eller anden grund tillader alle roligt dig at anvende et gips ved en brud og ikke lide på grund af dens skade på kroppen.

  Sammensætning, produktion og egenskaber af gipsplader

  Typer og etiketteringsark HL

  Ved fremstilling af plader involverede GKL kun tre komponenter - gips, pap og vand. Produktionsprincippet er enkelt og ligetil. Mellem de to ark tykt pap er et gipslag. Dybest set alt.

  Gips er blevet brugt i konstruktion i tusindvis af år, og indtil videre har der ikke været nogen skadelig virkning på menneskekroppen.

  Gips fremstilles ved bearbejdning af sedimentære sten. Så ren gips er et helt naturligt materiale.

  Pap, som det er kendt, er et produkt af træforarbejdning, også en naturlig komponent. Så hvis hypoteket er lavet i nøje overensstemmelse med alle standarder og teknologiske processer, så er det helt sikkert.

  Sikkerhed på producentens samvittighed

  Badeværelset behøver kun vandtæt gipsplader.

  Men "markedets hånd" dikterer sine egne forhold, og i stræben efter store overskud forsøger mange producenter at spare på forbrugsvarer eller omgå nogle dyre produktionscykler. Og i dette tilfælde skal svaret på spørgsmålet om, hvorvidt gipsvæg er skadeligt eller ej, rettes til producenten.

  Hvilke tricks udvejede producenter af byggematerialer for at reducere omkostningerne ved materiale? For eksempel:

  • Brugen af ​​gips af dårlig kvalitet med en høj procentdel urenheder og affald. I dette tilfælde falder styrken af ​​ark GCR betydeligt. Og sammensætningen af ​​urenheder kan kun bestemmes i laboratoriet. Derfor er det værd at købe byggematerialer fra dokumenterede og pålidelige producenter, der hedder.

  Gør-det-selv partitioner

  • For at øge styrken af ​​gips af lav kvalitet kan der anvendes kemiske tilsætningsstoffer og additiver, hvis pris er meget lavere end prisen på ren gips af høj kvalitet.
  • Ark af vandtæt og flammehæmmende HL behandles med specielle vandafvisende og flammehæmmende imprægneringer. Derfor er de kemiske komponenter i materialet i dette tilfælde til stede. Men hvis en samvittighedsfuld producent overholder GOST'er og anvender tilladte additiver, så vil "forretningsmanden" udnytte billigere og dermed mindre sikre imprægneringer.

  Men gipsvæggen i huset kan stadig være sundhedsskadelig. Ikke som byggemateriale i sig selv, men som en kilde til dannelse af svampe og skimmelsvamp med ukorrekt installation.

  Nogle gange er påstanden om materialet forårsaget af ukorrekt drift og analfabeter, analfabeter, der ikke tager højde for materialets tekniske egenskaber og egenskaber.

  Funktioner GCR, som kan forårsage ubehagelige konsekvenser

  I fotoinstallationen af ​​GKL på skråningen uden ramme

  Er gipset skadeligt i lejligheden? Ja, hvis det er installeret forkert. Først og fremmest skal vi tage højde for, at gips absorberer fugt fuldstændigt og ikke kun den, som direkte falder på pladen, men også fugt fra luften.

  Derfor er det meget ofte muligt at observere svamp og skimmel i hjørnerne af rummet, som er beklædt med gipsplader uden at overholde standarder og bygningsregler.

  De grundlæggende regler for montering af GKL:

  • Ideelt set bør gipsvæg monteres på en metalkasse. men i nogle tilfælde er klædning direkte på væggene til Ceresite klæbemidlet tilladt.
  • Jeg har ofte hørt klager over udseendet af svampen og stillede det samme spørgsmål - væggene var jordet. Næsten altid svaret var nej, men hvorfor.

  Vægge skal primeres

  • Før montering af vægbeklædning er det nødvendigt at behandle det med antiseptisk imprægnering af dyb penetration. Så ofte i steder med dannelse af koldbroer akkumuleres fugt på væggen, og svamp og skimmel opstår.
  • Når der monteres på kassen, skal hulrummet mellem væggen og beklædningen være fyldt med isolering. Du kan bruge mineraluld, skum eller naturlig isolering baseret på hamp eller hør.

  Montering på metalkasse

  • Slagning af plader på loftet og bølger fremkommer på grund af for stor bane af batten som følge af revner og deformation af hele strukturen.
  • Hvis samlingerne mellem arkene ikke sættes langs armeringsnetet, så vil revner helt sikkert fremstå, efterfulgt af svamp og skimmel. Især når du installerer gipsvæg med egne hænder, skal du være opmærksom på forsigtig forsegling af alle leddene og områderne af klæbning af pladen til væggene.
  • Du kan ikke installere den sædvanlige GKL i badeværelserne og badeværelserne. og også i køkkenet, hvor der er meget vanddamp.
  • Undervisningen kræver korrekt opbevaring af materialet. Hvis du ikke følger reglerne, kan den nye plating "føre" i en uge. Ark skal ligge i det rum, hvor de vil blive installeret for at opnå samme fugtighed. Med skarpe tørre og våde GKL revner.

  Det er vigtigt at huske, at gips straks absorberer fugt, så alle skadelige dampe forbliver i mål for evigt.

  Mold på vindueskråninger

  • Hvis pisterne bliver våde på grund af dårlig ventilation og vandtætning, vil svampen straks gå til mål.

  I en boligbygning er væg og loftgipsplader vendt ufarligt, men kun hvis det er lavet i overensstemmelse med alle standarder og installationsregler.

  Fordele ved gipsvæg

  Perfekt isolering og muligheden for enhver efterbehandling

  Hvad er skadeligt dette materiale, vi fandt ud af. Men de samme kvaliteter, som kan være skadelige, giver mange fordele ved gipsvæggen:

  • Rummet har et godt mikroklima og behagelig fugtighed. da GCR-egenskaberne tillader både at overtage overskydende fugt fra luften og at give den væk, når det er nødvendigt.
  • Materialet er 100 procent naturligt og godkendt til brug i boligbyggeri af Sundhedsministeriet.
  • Installation på kassen giver dig mulighed for yderligere at isolere væggene og organisere høj kvalitet ventilation under finishen.
  • PH-værdien er den samme som for huden. Derfor er denne beklædning behagelig for kroppen og forårsager næsten aldrig allergiske reaktioner.
  • Gipsvæggen er modstandsdygtig over for ild og risikoen for brand i bygningen af ​​det færdige gipsplader er minimal.

  Videoen, der præsenteres i denne artikel, vil fortælle om produktionen af ​​plader af gipsplader og mulige additiver og tilsætningsstoffer, som er tilladt i overensstemmelse med gældende statslige bestemmelser.

  Jeg kan godt lide denne afslutning meget. Det er billigt, let og praktisk, giver dig mulighed for at oprette det originale design af ethvert værelse og skjule den stygge tekniske kommunikation. Hvis der er indvendinger mod artiklen, inviterer jeg dig til at diskutere dette emne i kommentarerne.