Hvordan man laver et strækloft uden involvering af fagfolk

Smukt strækloft "himmel"

Udfør reparationer alene - mange ejere tager højde for denne beslutning, uden at ringe til opførelsen af ​​byggefirmaer. Men for at kunne reparere effektivt og effektivt, skal du vide, hvilke handlinger og i hvilken rækkefølge du skal udføre, hvilke værktøjer og materialer, der skal købes, hvilke nuancer du skal være opmærksom på, og gør alt arbejdet. Selvfølgelig, hvis vi taler om limning wallpapers eller maleri vægge, så kan alle gøre det uden detaljerede trinvise instruktioner og træning, men det er en meget vanskeligere opgave at installere et loft. Vores artikel vil fortælle, hvordan man laver et strækloft, og takket være den opnåede viden vil du kunne reparere dig selv og spare penge på mesterens arbejde.

Hvad skal der bruges til installation?

Lad os starte med værktøjerne, uden hvilke du ikke kan gøre, hvis du beslutter dig for at installere et hæftet loft alene. Du skal bruge:

 • Puncher;
 • Gasflaske;
 • Stepladder (geder er også egnede);
 • Varmepistol (ved hjælp af det, opvarmning af rummet og lærred vil blive udført);
 • Niveau (fortrinsvis lagerlaser);
 • dyvler;
 • Hammer med skruetrækker;
 • Kniv (kun ikke dum).

Når du har udarbejdet værktøjerne, skal du passe på at købe de nødvendige materialer. Det er vigtigt - før du selv gør det nedhængte loft, skal du tage målinger af rummet og først og fremmest bestemme omkredsen og loftet.

Strækloft med lamper, lavet i varme farver

Stretch loft materialer

Så skal du købe følgende materialer:

 • Baguette. Det er en plast eller aluminium profil strimler (aluminium kan prale større styrke og pålidelighed, men plast er billigere), hvorpå spændingsmembranen bliver "plantet". Beregn omkredsen af ​​rummet, og ud fra det, køb den rigtige mængde materiale. Du kan købe en baguette med en lille margen - bare hvis du aldrig ved det.
 • Dowel eller skruer. Køb dem med en reserve - ved hjælp af flere dowels i monteringsstrukturen, vil du gøre det mere stabilt og stærkt.
 • Film eller stof klud. Dette vil være dit hængende loft, der strækker sig under hovedet. Hans valg afhænger af dine personlige smag præferencer og ønsker.

I betragtning af at stræklofterne ikke er kendetegnet ved lyd- og varmeisolerende egenskaber, skal du være ekstra opmærksom på beskyttelse (især hvis du har støjende naboer). Som sådan beskyttelse er det bedre at bruge plader af mineraluld, som installeres mellem hoved- og spændingsloftet. På grund af dette bliver dit hjem varmere og mere støjsvagt, men hvis ingen lever over dig, og du har et højkvalitetsisoleret tag, er det ikke nødvendigt at lægge lydisolerede materialer.

Jeg vil gerne uddybe, hvordan man vælger et lærred med henblik på selv at lave et loft.

Anbefalinger til at hjælpe dig med at vælge et nedhængt loft

Loftfastgørelsesmetoder

Der er 2 typer klæder:

 • Stof fremstillet af polystyren og vil være en god mulighed, hvis du beslutter dig for at fastsætte loftet og overholder cam-metoden.
 • PVC film er lavet af polyvinylchlorid og kan monteres harpoon, hæftning eller kile metode. Den første er den mest pålidelige, men der er også en "omvendt side af medaljen", hvilket udtrykkes i kompleksiteten af ​​dens gennemførelse - det antages, at kroge er svejset til lærredet med en speciel enhed. Derefter anbringes kroge i profilen, og belægningen er spændt.

Markedet tilbyder i dag en bred vifte af lærred, forskellig i farve, struktur og pris. Ekstreme besparelser her er ikke passende - det er nødvendigt at afstå fra at købe den billigste, ellers kan du fortryde.

Vælg et loft, kontroller det for defekter. Forresten, hvis du har venner, der er velbevandrede i hævede lofter, så sørg for at tage dem med dig.

Hvis du vil øge rummets højde visuelt, er det fornuftigt at købe et loft af lyse farver (den største effekt er hvid), hvis rummet er for højt og du gerne vil "sænke" det, så kan du opnå denne effekt med lofter af mørke farver.

Så alt hvad du behøver er forberedt, gå direkte til installationen. Forresten, for en klarere forståelse af, hvordan man laver et strækloft, kan man se videoen, der er placeret under artiklen.

Stræklofter kan modstå store mængder vand i tilfælde af oversvømmelse fra uagtsomme naboer over!

Monter det nedhængte loft

Mange lejligheder er ikke uden sådanne fænomener som uregelmæssigheder i væggen og vægforvridninger. I lyset af dette er det første at gøre med målinger såvel som opmærkning, hvilket gør det muligt at opnå en ensartet fastgørelse af profilrammerne.

Vægmærker

Lad os begynde at markere væggene:

 • Mål højden af ​​væggene i rummet, hvor du planlægger at installere loftet på alle 4 hjørner og markere dem. Nogle gange når forskellen 2-5 og endnu flere centimeter. Tænk i så fald, hvor langt strækloftet er placeret fra den primære. Generelt er minimum 3 cm, men hvis du planlægger at installere lamper, skal du tage højde for dette øjeblik, da de skal have nok plads i åbningen.
 • Anvendelse af et laserniveau (det er optimalt egnet) tegner en linje rundt om rummets omkreds til fastgørelse af en baguette, men pas på, fordi den skal være i niveau.

Harpoon montering metode anbefales i vores artikel er den mest pålidelige, men for at bringe det til liv, har du brug for særlige færdigheder, viden og værktøjer. Det er bedre at bruge andre enklere måder (shtapikovy eller kile), som med en ansvarlig tilgang også vil give et glimrende resultat.

Fastgørelse af baguetten til væggene

Mærkning af væggene bagved, næste trin - montering af en baguette til væggene, udført af dykker eller skruer. Afstanden mellem fastgørelseselementerne 7-8 centimeter skal opretholdes. For at gøre det nemmere og lettere for dig at arbejde, kan du først lim profilen til væggens overflade. Det skal bemærkes, at dowels ikke skal være på kanten af ​​profilen, trække sig lidt tilbage. Hvis du begyndte at sætte lamperne, så skal du overveje deres bredde, type og nummer, når du udfører arbejde med fastgørelse af en baguette, fordi du efter installationen af ​​lærredet er for sent til at gøre det.

Montering af paneler

Efter fastgørelse af baguetten kan du fortsætte med installation af paneler. For korrekt og præcist at strække lærredet skal du først opvarme rummet med en varmepistol. Du kan købe det (det vil være nyttigt for dig selv efter at have installeret loftet, for eksempel til opvarmning af et bryggers eller en garage i den kolde årstid) eller du kan bruge det fra dine venner. Du kan begynde at udføre arbejde først, efter at rummet er opvarmet til 40 grader Celsius.

Montering af loftets hjørner

Webinstallationen er opdelt i følgende faser:

 • Med rene hænder skal materialet fjernes fra emballagen parallelt, og pas på ikke at forurene det. Derefter skal du vedhæfte et af hjørnerne (herrerne kalder det "basisvinklen") og opvarmer kluden på forhånd ved hjælp af alle de samme midler - en varmepistol.
 • Herefter fastgøres den modsatte basisvinkel. Fastgørelsen af ​​begge disse hjørner er lavet til "krokodiller" - foret klip (foreningen er nødvendig for at forhindre skader på lærredet).
 • Vi fastgør resten af ​​hjørnerne og opvarmer loftet til et endnu højere temperaturindeks. Forresten leveres en vejledning altid med loftet, hvor der står skrevet hvordan man laver strækloftet selv under hensyntagen til rummets omkreds. Det angiver normalt bundvinklen på det købte lærred. Lad være med at være doven, og før du starter arbejdet, læs denne indlægsseddel for at gøre alt uden fejl.
 • Efterfølgende opvarmning af filmen fjernes klemmen fra et hjørne, og indsæt langsomt kluden i baguetten ved hjælp af et vinklet klinge, der er anbragt i lærredens rille. Fastgør den næste del, den forrige holder det lidt med din hånd - det forhindrer det i at adskille sig fra profilen. Lerret bør holdes, indtil du har styrket mindst to lås på begge sider.
 • Det løser også de resterende hjørner. Samtidig skal du forstå, at kompleksiteten ved at fastsætte hjørnerne vil stige til slutningen af ​​arbejdet, så vær forberedt på at passe lidt mere i slutningen. Det vil være virkelig svært for en at klare, hvorfor det ville være fantastisk, hvis du inviterer en assistent.
 • Når man har faste 4 hjørner, er det nødvendigt at fortsætte med fastgørelsen af ​​sektionerne langs lige linjer, for hvilke der anvendes lige knive. Sømme med sømme bør sikres med 2-3 låse. Derefter er afstanden mellem dem inddelt i 2 lige dele, og den sikres også ved hjælp af flere låse. Efter at have håndteret ovenstående opgave, fortsæt til installationen af ​​de resterende afsnit. For at forstå mere detaljeret hvad er hvad, vil vi tilbyde dig at se et par videoer i slutningen af ​​artiklen, takket være, at du vil se førstehånds, hvordan arbejdet er udført. Men faktisk er der ingen superkompleksitet i selvmonteringen af ​​strækloftet, så der er ingen grund til at tilpasse dig til noget, der vil være meget svært. Hvorfor ødelægge nerver forgæves? Tusindvis af mennesker har håndteret denne procedure med egne hænder, hvilket betyder at du kan gøre det!
 • Når du udfører arbejde, skal du sørge for, at lærredet er jævnt strakt og uden folder og er sikkert forbundet til understøtningsstrukturen. At se, at noget går galt - øjeblikkeligt rette dette øjeblik og ikke udskifte det til senere.
 • Udseendet af folder på lærredet kan elimineres ved at opvarme disse steder med varmepistolen, der allerede er bekendt med os og pænt, uden pludselige bevægelser ved at udglatte dem med vores hænder. Se omhyggeligt på alle armaturer og forbindelser - hvis du ser en defekt, tag dig tid til at fjerne det i tide, og ikke efter at rummet er afkølet, og kluden vil strække sig.
 • Endelig installeres lamper i loftet, hvis du selvfølgelig har besluttet at installere nogen. De er monteret på specialstativer, og i slutningen, når membranen strækkes, skæres hullerne på den ved hjælp af en kniv, hvor det er nødvendigt. På dette stadium er det meget vigtigt at være yderst forsigtig og forsigtig, at gøre arbejdet langsomt, ellers bliver du nødt til at gentage alt.

Nogle ejere af huse og lejligheder foretrækker ikke et strækloft af polyvinylchlorid, men en stof. I dette tilfælde er installationen næsten ikke anderledes, det eneste - der er ingen grund til at varme op og lodne kluden.

Et andet æstetisk PVC-loft, hvis installation blev udført uden involvering af specialister

Det er alt, hvad du behøver at vide for en vellykket installation af lofter. Nu ved du, hvordan du laver et loft, og i sidste ende vil jeg gerne medbringe et par billedlofter lavet med dine egne hænder for at inspirere dig og indgyde tillid til at du vil lykkes!

Hvordan man laver et strækloft

For at give det indre forfinning og originalitet i rummet er der loftslofter installeret. Dette arbejde er ikke let og kræver øget ansvar. Men hvis du følger alle anbefalingerne og har en partner, så lav loftet selv under hver enkelt magt.

Installation af strækloftet.

Funktioner af strækloftet

Stræklofter er monteret enten af ​​PVC eller polyesterbaseret stof, der er fastgjort i profilen. Deres ulemper omfatter det faktum, at lærredet er let at skære igennem med en skarp genstand. Men installationen af ​​sådanne lofter har mange fordele.

Takket være dette loft kan du skjule eventuelle fejl på loftet og få en perfekt flad overflade. Gennemførelsen af ​​installationen er ikke nødvendigt at bruge indsatsen på at tage møbler ud af rummet. Stræklofter garanteres at vare mindst 10 år. De er multifunktionelle, da de bag dem kan skjule varme- og lydisolering, alle ledninger og installere armaturer i dem.

Typer af monteringsstræklofter.

PVC-blade er ikke bange for ild, så de kan installeres i køkkenet og i værelser med brandkommunikation. De er ikke bange for fugt, de kan modstå en masse vand, bøjning på samme tid til gulvet og ikke bryde. Og efter at den er pumpet ud, går loftet let ud af sin oprindelige position.

PVC lofter har en styrke, der svarer til 100 kg pr 1 m 2. Da de ikke samler kondensat, kan de installeres i rum med høj luftfugtighed. På grund af det faktum, at når de er monteret, reduceres højden af ​​rummet kun med 50 mm, stræklofter er velegnede til værelser med lave lofter. Det er meget nemt at passe på dem, for det behøver de simpelthen at blive tørret med en fugtig klud.

Monteringsmetoder

Der er 3 måder at montere et strækloft på. Harpoon fastgørelsesmetode bruges til loftet på basis af PFH. I dette tilfælde skal filmen kontrolleres, måles og skæres korrekt, dvs. dens størrelse skal være 7% mindre end selve loftets areal.

Derefter svejses en krog i form af en harpun, der er lavet af samme film på en speciel maskine på kanterne på lærredet. Under installationen er loftet stræk strækning skyldes, at denne harpun krog klæber til den installerede profil. Om nødvendigt kan lærredet let fjernes og installeres tilbage.

Typer af strækloft.

Klinovy ​​eller klipsovy-metoden er modsat af harpunmetoden. I dette tilfælde måles lærredet ikke, og mønsteret er ikke færdigt. Dens størrelse skal overstige loftets størrelse. Lærredet er strakt, og overskydende rest er afskåret. Da denne fastgørelsesmetode anvender plastpose, er den kun egnet til stoflofter.

Shtapikovy eller cam-metoden ligner en kilemetode, da lærredet ikke måles, er mønsteret ikke færdigt, dets størrelse skal være større end loftområdet. Forskellen er, at filmen er fastgjort til profilen med et specielt tape, der giver spænding.

Ved denne fastgørelsesmetode anvendes en U-formet aluminiumsprofil og træperle, takket være loftet fastspændt. Denne metode har ulemper. For det første kan en perle hoppe ud af rillen. For det andet er det meget svært at sikre filmen sikkert uden tilstrækkelig erfaring.

Rammeinstallation

 • laser niveau;
 • ledning;
 • lim;
 • bore;
 • selvskærende skruer;
 • rammemateriale.

Før du begynder at lave loftet med dine egne hænder, udfør det forberedende arbejde, dvs. ændre ledninger, forberede grundlaget for lamperne. Det skal huskes, at lyspærernes magt ikke må overstige 50 W, for ikke at skade loftet.

Ordningen med et to-niveau strækloft.

Installationen af ​​rammen begynder med markeringen. For at gøre dette måles højden på alle hjørner af rummet og markere den laveste af dem. Det er fra ham, at alle efterfølgende målinger udføres. Så trækker de sig tilbage fra denne vinkel med ca. 2 cm for at gøre det mere bekvemt at fastgøre profilen. Og ved hjælp af et laser- eller bygningsniveau er der markeret omkring periferien af ​​alle væggene.

Derefter kontrolleres korrektheden af ​​markeringen, hvor begyndelsen af ​​linien skulle falde sammen med dens ende. Derefter forbinder de modsatte hjørner af rummet med ledninger, de skal konvergere i midten. For lysekronen i stedet for deres forbindelse er vedhæftet stang. En krog er fastgjort på den, hvis bøjning skal stikke 20 mm under niveauet for det fremtidige loft.

Efter alt det forberedende arbejde udføres installationsprofil. Første rake er forberedt på det. Hvis det er længere i længden end rummets bredde, skal dets kanter skæres i en vinkel svarende til halvdelen af ​​hjørnet af rummet. Rumvinkler måles ved hjælp af en foldningsgradator.

I så fald bliver randen mindre end bredden af ​​rummet, og en af ​​dets kanter er også savet i en vinkel, og den anden er lavet nøjagtigt ved 90 °. Dette er nødvendigt, så han tæt tilsluttede den næste profilskinne, som har en skråning til vinklen på den modsatte side. Derefter limes alle de forberedte elementer til profilen med lim og presses mod væggen langs den markerede linje. Derefter fastgøres de med skruer eller skruer med en stigning på ca. 80 mm langs hele profilens længde med en afstand på 10 mm fra kanten.

Montering af lærred

En kort ordning med installation af strækloftet.

 • PVC eller stof;
 • varme pistol;
 • bygning hårtørrer;
 • lim;
 • spatel.

Efter at rammen er monteret langs hele rummets omkreds, udføres spændevævets installation. For at gøre dette opvarmes værelset med en varmepistol eller ventilator til en temperatur på 40 ° og derover, hvilket forhindrer det i at falde under hele arbejdet. Yderligere, uden at bringe PVC-folien tæt på den termiske enhed, skal du slappe af den.

For at øge dens elasticitet skal den opvarmes med en hårtørrer til 60 °.

Derefter er lærredet fastgjort i et af hjørnerne af rummet og derefter i modsat diagonal. Med de resterende to vinkler udføres operationen analogt. Fastgøring af siderne udføres fra hjørnerne til midten med et trin på 80 mm. Omkring profilens omkreds er filmen jævnt strakt og sikret med en spatel. Hvis strækloftet er lavet på stofbasis, begynder dets fiksering fra siderne og slutter i hjørnerne af rummet.

Fastgøringsordning af strækloftet.

Når du bruger shtapikovy eller kile fastgørelsesmetoder, afbrydes den resterende del af nettet. Alle de folder og striber, der er dannet på loftet, rette sig i en cirkulær bevægelse, opvarmer bygningstørret. Efter installation af loftsdugen indsættes dekorative stik. De er nødvendige for at skjule fastgørelseselementer. Derefter indstilles belysningen.

For at løse lysekronen er der lavet en plastikring, hvis ydre diameter skal være mindre end lysekronens dekorative beklædning. Den er fastgjort til loftet med lim, dets center skal falde sammen med det tidligere markerede punkt på lampens fastgørelsespunkt. Når limen tørrer, laves et hul i lærredet, lysekronen er monteret på den forberedte krog. Hvis du laver et loft på stofbasis, kan det belægges med akrylmaling, hvilket skaber forskellige effekter, som f.eks. Skyer, havbølger osv.

Stretch stof loft

 • træbjælke til rammen;
 • bore;
 • selvskærende skruer;
 • molar scotch;
 • kabelkanal;
 • portyerny stof.

Ordningen for loftmærkning til monteringsprofil.

Du kan installere loftet med egne hænder fra stoffet til gardiner. For at gøre dette er der taget et gardinstof af den ønskede farve, hvis bredde er 3 m. Hvis det er nødvendigt, laves en pæn søm, som ikke kan ses, når den strækkes på loftet. Længde og bredde af lærredet bør overskride rummets parametre med 20 cm.

Efter at have fundet det laveste punkt af vinklen og markeringen på rummets hele omkreds er rammen til rammen forberedt til installation. For at gøre dette bores huller på det i en afstand af 1 m under skruerne, og tilsvarende hak er lavet på væggen. Tilbagetrækning fra bjælkens kant er kabelkanalen fastgjort til den nedenfor. I hjørnerne af rummet er den placeret T-formet. Derefter udføres rammen omkring rummets omkreds.

Derefter rengøres overfladen af ​​loftet fra støv, vasker gulvet. Gardinvævet glattes med et jern og behandles med et antistatisk middel. For pålidelighed af fastgørelsen af ​​et stof er plastrør tidligere klistret over med et papirtape. Derefter dækker kanten af ​​stofbåndet det forberedte rør, så det indsættes i kabelkanalen og fastspændes ind i den.

Efter at have etableret alle kanter af en klud er det nødvendigt at strække stoffet så meget som muligt, begyndende fra midten af ​​rummet, der bevæger sig til hjørnerne. For nem brug kan nettet fugtes med en sprøjteflaske, da den tørrer bedre, når den tørrer. På dette stadium af arbejdet er en partner forpligtet, fordi strækningen skal udføres parallelt og bevæger sig i modsatte retninger. I dette tilfælde holder den ene hånd røret i rillen, og den anden justerer spændingen selv.

Derefter fastgøres materialet med skruer, der skrues i bunden af ​​plastrøret i en afstand af 50 cm fra hinanden. Den resterende kant af stoffet rulles op med en rulle og hæftemaskinen klikker på bjælken. Alle fastgørelsesdele dækker baguetter, som kan males i enhver farve og klæber dem på væggen på den sædvanlige måde. Ved hjælp af en konventionel lighter gøres der også et hul i den stærkt strakte lærred til lysekronen, trækkes elkablet forsigtigt ud. Ved denne installation af strækloftet er afsluttet.

Sådan gør du installationen af ​​hævede lofter

De tidspunkter, hvor ujævn lækage og gullige fnug forblev på loftet efter hver lækage er sunket i glemsel. Med ankomsten af ​​spændingsstrukturer er vi ikke længere nødt til at tage loftet op igen hvert femte år. Loftet af høj kvalitet vil vare mere end et dusin år og retfærdiggøre fuldt ud pengene.

Hvordan og hvad skal man vælge?

De vigtigste leverandører af loftlofter er Frankrig og Kina. Kinesiske produkter er meget billigere (fra 120 rubler pr. Kvm.), Men kvaliteten er tvivlsom. De franske producenters lofter har bestået mange inspektioner og har internationale kvalitetscertifikater, men de gennemsnitlige omkostninger ved sådanne lofter er 450-500 rubler per kvadratmeter.

Hvad angår fremstilling af loftet, er det bedst, hvis hele konstruktionen er fremstillet på fabrikken. Dette gælder også for svejsesømme, for at udføre dette arbejde direkte på anlægget kræver besværligt udstyr og specielle færdigheder til at arbejde på det, og kvaliteten af ​​sømene i dette tilfælde vil være meget lavere.

Hvad angår fremstilling af loftet, er det bedst, hvis hele konstruktionen er fremstillet på fabrikken. Dette gælder også for svejsesømme, for at udføre dette arbejde direkte på anlægget kræver besværligt udstyr og specielle færdigheder til at arbejde på det, og kvaliteten af ​​sømene i dette tilfælde vil være meget lavere.

fordele

Ud over de høje dekorative egenskaber har stræklofter følgende fordele:

 • Uhøjtidelig operation. Det er nemt at vaske et sådant loft (læs artiklen om det her), det tiltrækker mindre støv end almindeligt hvidvask.
 • Brandsikkerhed og miljøvenlighed. Tekstilet er anti-allergifremkaldende, udsender ikke toksiner, når det opvarmes og brænder ikke.
 • Holdbarhed og fugtighedsbestandighed. Når du lækker, kan filmloftet klare op til 100 liter vand, og efter at du har fjernet PE, er det nok at bøje filmen, tørre den og fiks den tilbage.
 • Strækloft kan demonteres flere gange, mens udsigten til filmen ikke ændrer sig.
til indhold ↑

mangler

 • Følsomhed over for temperaturændringer. Dette gælder for filmlofter, der knækker, når temperaturen er for lav og saks høj (over 60 grader).
 • Høj sårbarhed er også minus PVC-folien, som let beskadiges af skarpe genstande. Selv en brudt champagnekork kan lave et hul i loftet.
 • Installation af filmlofter i store rum er umuligt uden at tilslutte nogle få dåser, som følge af hvilke sømme er dannet. Udgangen her er installationen af ​​polyesterstof i stedet for PVC-film.
til indhold ↑

Typer af stræklofter

Stræklofter varierer i:

 • produktionsmateriale: film eller stof;
 • strukturer: single eller multi-level;
 • tekstur: blank, mat, satin;
 • kromaticitet: monofonisk, med fotoprint, kunstnerisk.

Grundlaget for film- og stoflofter er polyvinylchlorid. Kun i det første tilfælde anvendes en stykke klud (film), og i den anden er den lavet af vævet PVC-garn.

Kun filmlofter kan have en blank overflade. Til stoflofter er matt overflade eller satin tekstur (semi-mat) typisk.

I soveværelset, gangen, børnehaven og i lokaler hvor det af en eller anden grund ikke er muligt at installere et blankt loft (for eksempel i et godt oplyst rum vil et sådant loft give blænding), installere halvmattede (satin) og matte stoflofter. Omkostninger på 1 kvadrat. m. fra 120 rubler. Selv om farvepalet af sådanne lærred er begrænset til pastellfarver, kan du gøre loftet mere levende med billedudskrivning. Omkostningerne i dette tilfælde vil stige, men med den korrekte placering af lamper bliver et sådant loft et højdepunkt i rummet.

I rummelige værelser med højt til loftet kan du installere to- eller tre niveauer samt lofter med en bølgelignende overflade i form af en kegle eller klit mv. Designet består af et gipsplader, som lærredet er monteret på. Sådanne designs er de dyreste og koster fra 2000 rubler per kvadrat. m.

Monteringsteknologi

Det er ikke så svært at installere en spændingsstruktur. Den eneste advarsel er, at installationen af ​​et filmloft vil kræve en gas eller elektrisk pistol.

Hvis rummet er lille, så kan du gøre med en elektrisk pistol, hvis opvarmning område afhænger af typen er fra 14 til 180 kvadratmeter. Gaskanonen er en mere kraftfuld, men mindre sikker enhed og bruges kun i store rum.

Ikke desto mindre bør begyndere selv ikke tage arbejde med varmepistoler, men det er helt muligt at installere et stofloft med egne hænder med en partner. Installationsprocessen består af følgende trin:

 • Udfør målinger.
 • Installation af profiler (om installation af profiler til gipsvæg kan læses i denne artikel).
 • Montering af stativer til inventar.
 • Canvas fastgørelse.
 • Installation af armaturer.

Fra værktøjerne skal du bruge:

 • Laser niveau.
 • Roulette.
 • Puncher.
 • Dyvel-negle.
 • Spatel.
 • Aluminiumprofil.
 • Klud.
 • Plastringe.
 • Lim "Cosmofen".

Hvad er fastgørelsen af ​​strækloftet.

Så måler vi loftet, det vil sige, vi måler hver af sine fire (eller flere) sider. Hvis du planlægger at installere filmloftet ved hjælp af harpunmetoden, er det nødvendigt at trække 5-7 cm fra hver side af de opnåede dimensioner, da filmen stadig vil strække sig under installationen.

Webbredde

Du kan købe materialer til stræklofter i ethvert firma, som sælger byggematerialer. Stoffer er tilgængelige i ruller og er 3,1, 4,1 eller 5,1 meter bredt, filmlofter frigives også i ruller op til 5 meter brede. Men denne bredde er ikke altid nok til at dække store områder. Og så kræves svejsning af flere webs, som udføres af specialister i fabriksforhold på højfrekventstrømmaskiner (HDTV).

Stoffer er tilgængelige i ruller og er 3,1, 4,1 eller 5,1 meter bredt, filmlofter frigives også i ruller op til 5 meter brede.

Med hensyn til producenten er her de mest berømte producenter af lofter:

 • Arridel er et fransk firma, der fremstiller matte, satin, glans eller stiliseret stof til stræklofter. Omkostninger fra 300 til 1570 rubler per kvadrat. m.
 • Elegranto er en anden producent fra Europa (Belgien), der fremstiller dåser med mere end 20 nuancer. Omkostningerne ved produktion, der spænder fra 245 til 350 rubler per kvadratmeter. m., giver dig mulighed for at installere hævede lofter for personer med gennemsnitlige indkomster.
 • C-Light er et russisk firma, hvis lærred forskelligt ikke er så meget af æstetiske egenskaber som af praktisk anvendelighed. Omkostningerne ved 250 rubler per kvadrat. m.
 • DEXFORT er et kinesisk firma, der producerer smukke og billige lærred. Prisen på 120 rubler pr. Kvadrat. m.

At vælge et lærred, overveje rummets egenskaber. Så vil loftet af en mørk farve, der er installeret i et lille rum, gøre det endnu mindre. Men den mørke indsats i midten af ​​lysloftet giver rumdybden og løfter loftet visuelt.

Trin for trin installation

Installationen begynder med forberedelsen af ​​loftet og fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel. Hvis loftet ikke er forberedt, vil hvidvaskning i fremtiden smuldre og ses på en tynd film.

Monter derefter aluminiumsprofilen (om de typer profiler, du kan læse her). Den er fastgjort med skruer rundt om væggen på en afstand på 2 - 3 mm. fra det nederste punkt af loftet.

Yderligere monteret aluminium profil. Den er monteret med skruer rundt om væggen på en afstand på 2-3 mm. fra det nederste punkt af loftet.

Derefter installeres realkreditlån til spotlights og fastgørelse under lysekronen. Som realkreditlån anvendes barer, der fastgøres til loftet ved hjælp af dowels ifølge et tidligere skitseret mønster. Ledninger er startet over dem, og huller er lavet på steder af formodede armaturer, hvis diameter er lig med spotlampens diameter. I fremtiden indstiller de termiske ringe i disse huller og fastgør lysene. Lysekronen er fastgjort til en krog, der er monteret i hovedloftet, eller et trælån er installeret på den ovenfor anførte måde.

Hvordan trækker man?

Efter at have forberedt overfladen, fortsæt til installationen af ​​lærredet i profilen. Når du installerer filmen, skal temperaturen i rummet være 40 - 60 grader. Varm filmen gradvis og drej langsomt valsen.

Først fastgør lærredet i hjørnerne, og fra dem flytter vi allerede til midten. Fastgørelsen udføres på en af ​​4 måder:

 • Harpoon. Omkring perimeteren af ​​lærredet i fabrikken gøres ved at kante den type kroge (harpun), med hvilken lærredet automatisk strækkes og fastgøres i profil.
 • Shtapikovy. I dette tilfælde er lærredet fastgjort med en perle i den U-formede profil.
 • Cam. Lerret er fastgjort til baguetten ved hjælp af fremspring, der ligner en knytnæve, hvoraf den ene er bevægelig. I dette tilfælde presses et fremspring og spredes på nettet mellem det og det faste fremspring.

Først fastgør lærredet i hjørnerne, og fra dem flytter vi allerede til midten. Fastgørelse udføres på en af ​​4 måder.

Hvis det er nødvendigt at gøre en bypass af kommunikation (rør, stigerør), så gøres dette, selv inden lærredet indsættes i stewetten. Trim weben i en ret vinkel fra røret til kanten og lav et krydsformet snit i stedet for røret i nettet. Herefter skal du forsigtigt uden at øge indsatsen indsætte webens kanter i profilen og sikre den specielle plastring på undersiden af ​​filmen på stigerøret.

På samme måde omgå kæden. Det er nødvendigt at fjerne udstødningsrøret, fastgør en plastdyse til det og installer den igen. Hvis du ikke bruger et sandwichrør og den sædvanlige korrugering, skal du bruge termisk isolering i form af en gipspladeramme.

Når vi er færdige med et loft, løser vi lamper. For at gøre dette klæber vi plastikringe på de præmærkede steder ved hjælp af Kosmofen lim (koster 80-230 rubler pr. 20 gram), hvilket ikke tillader lærredet at varme op og sprede sig ud. Når limen tørrer, skår hullerne i ringene og installer armaturerne.

Brugen af ​​plastikringe er god, fordi de ikke tillader at skære gennem overskuddet i lærredet. Men der er stadig sket en sådan oversigt, situationen kan kun afhjælpes ved at installere falsk ventilation eller en større lampe i stedet for defekten.

Hvor meget koster en specialist?

Monteringsprisen for spændingsstrukturen afhænger af rummets rum, antallet af hjørner, lamper og typen af ​​montering. Den gennemsnitlige omkostninger ved installation af 1 kvadrat. m. lærred fra 300 til 500 rubler. Installation af profiler - 80 rubler per meter, installationen af ​​en dekorative indsats koster det samme. Installationen af ​​konstruktionen og spotlighten er 300 rubler, og montering til loftlysekronen er 600 rubler.

Hvad angår hjørnerne, påvirker deres antal ikke omkostningerne ved at installere lærredet i et standard 4-hjørne rum. Hvis indendørs mere end 4 hjørner, øger hver "ekstra" vinkel omkostningerne ved installation af en klud.

Hvordan man laver stræklofter

De særlige egenskaber ved fremstilling af strækloftet er først og fremmest interessante for dem, der planlægger at udføre reparationer og forny loftsbeklædningen. For at vælge det rigtige lærred skal du vide om dets sorter og produktionsmetoder samt installationsteknologien.

Hvordan man laver stræklofter

Typer af lofter og metoder til fremstilling af dem

Lærredet til strækkonstruktioner kan være lavet af polyvinylchlorid (PVC) eller et syntetisk stof med polyurethanimprægnering. Vi lærer, hvordan de produceres og hvad er deres egenskaber.

I moderne udsmykning af stuer er der meget udbredt plader af PVC-film. Det er lavet af en blanding af bulk polyvinylchlorid, der leveres i form af granulater, farvestoffer, blødgørere og forskellige additiver, hvilket giver materialet visse operationelle egenskaber. Når den opvarmes til høje temperaturer, bliver blandingen til en viskøs og plastisk masse, som derefter rulles ud på en maskine til tilstanden af ​​en tynd polymerfilm.

Stræklofter fra PVC film

Tabel nr. 1. Karakteristik af det opnåede polyvinylchloridark.

For det første bestemmes dimensionerne af det rum, hvor kunden har brug for et nedhængt loft. PVC-plader skæres og sys på en speciel maskine med hinanden for at få lærredet af den ønskede længde og bredde. Derefter rulles den op, pakkes og sendes til kunden.

PVC-folien selv er opdelt i flere undertyper i overensstemmelse med dens tekstur.

 1. Glansfilm - har en høj lysreflektans (op til 70%). Efter installation opnås en meget glat overflade med stærk glans. Fordelen er muligheden for visuelt at forøge rummet i rummet. Ulempen er, at enhver fejl, der opstår under driften af ​​loftet, er meget mærkbar.
 2. Mattfilm - dens lysreflektionskoefficient er tværtimod meget lav. Velegnet til de fleste interiører.

Matt strække loftet

Farveindstillinger til satinfilm til hævede lofter

Stræklofter med kunsttryk

Valget af farve til polyvinylchloridlofter er kun begrænset af kundens ønsker og de tilgængelige pigmenter. Desuden er PVC-film meget elastisk, stærk nok og indeholder i sin sammensætning brandhæmmende imprægnering, hvilket ikke tillader materialet at antænde.

Men det har også en ulempe - det er følsomt for virkningerne af høje eller lave temperaturer. I et rum, hvor termometeret falder under nul, bliver PVC-stoffet skrøbeligt og skørt. Og ved meget høje temperaturer udvides og materialiseres materialet. Denne ejendom tilføjer ejerne af lejligheder med fælles installation af stræklofter lavet af PVC og lamper med glødelamper.

Et alternativ til polyvinylchlorid er et polyesterstof med tilsætning af polyurethan. Ligesom ethvert andet stof, er dette materiale lavet på en væv. Derefter imprægneres polyester med polyurethan. Dette gøres for at tilføje elastik til materialet, komprimere egenskaber med stigende temperaturer og forbedre andre operationelle egenskaber. Det resulterende stof rulles op i ruller og sendes til yderligere installation i rummet.

Fremstilling af stofstræklofter

Til forskel fra PVC er stretch polyester-lofter sømløse. Materialet kommer oprindeligt i ruller 4-5 meter bredt, hvilket er nok for de fleste stuer. En speciel profil anvendes til større områder, som lukker kanterne af tøjpladens strukturplader med hinanden.

Tabel nr. 2. Karakteristik af polyester klud med polyurethan imprægnering.

Hvordan man vælger et strækloft

Strækloft er en glimrende måde at gøre udseendet af rummet mere attraktivt, stilfuldt og originalt. Installationen selv tager normalt op til tre timer. For dem der allerede har besluttet, at dette produkt skal være hjemme, giver vi råd om det korrekte valg af dette produkt, fordi du med hjælp kan skabe et unikt design på værelset.

Hvilket loft skal du vælge?

Det er nødvendigt at nævne, at denne konstruktion er meget nem at rengøre, og det er også en glimrende måde ud af situationen, når dit hus har ujævne lofter. Der er flere tegn, der skal vælge loftet:

 1. Vær opmærksom på typer af lærred. Ofte er det lavet ved hjælp af forskellige stoffer, såvel som PVC-film. Sidstnævnte kan ikke kaldes holdbart - desuden er de lettere at bryde, og lave temperaturer kan også gøre strukturen ubrugelig. Det eneste, de kan prale af, er god beskyttelse mod vand. Hvis du oversvømmes på en eller anden måde, kan produktet fjernes og derefter hænges tilbage, hvis det er nødvendigt.

Stoflofter er ret holdbare og kan også beskytte mod lave temperaturer. Forresten er en anden mindre fordel evnen til at male på lærredet i enhver farve, du kan lide ved at bruge akrylmaling.

 1. Kig på tekstur - for eksempel er den vigtigste kvalitet af PVC-dåse, at de kan være både matte og blanke. Der er en anden slags overflade - satin. Hvilken er bedre at vælge? Matt passer ind i et roligt interiør. Glossy gør igen visuelt rummet større. Bedst egnet til minimalistisk stil. Sætfinishen er den gyldne middel og kombinerer de positive kvaliteter af de to ovennævnte produkter. Lidt uskarpe refleksioner på loftet, lyset fra lyskilderne ser spredt ud.

Hvis vi taler om stofklæder, er de lavet i en eneste matstil.

 1. Antallet af niveauer - produkter på enkelt niveau kan gå til ethvert rum og er også meget nemme at installere. Multi-level bruges, når ejeren af ​​huset ønsker at skabe et unikt interiør, der kombinerer forskellige design muligheder. Forresten, med et loft på flere niveauer, kan du visuelt øge mængden af ​​plads i rummet.

Tak fordi du har taget dig tid til at læse denne artikel. Vi håber, at du har lært noget nyt for dig selv og også fundet de nødvendige svar på dine spørgsmål.

Hvordan man laver et hæftet loft gør det selv (video og foto)

foto
Et tyndt strækloft på loftet, der er fastgjort til baguetten, monteret rundt om loftet i rummet. Installation af baguetten kræver ikke særlig forberedelse af loftoverfladen. Det rengøres med en pensel, hvor der kan forekomme drysning af hvidvask.

Stretchloftet fastgjort til baguetten, monteret rundt om loftet i rummet.

Et par ord om stretch lærredet

På det moderne marked er der et stort udvalg af stoffer til installation i loftet, for eksempel glans og mat, satin og ruskind, metallisk og marmor, gennemskinnelig og glans, fantasi og moderne eksklusive og gyldne gnister, kameleon og mange andre.

Bølgede, monofoniske, farvede, glatte loftslofter giver dig mulighed for at skabe komplekse arkitektoniske sammensætninger af loftkonstruktioner, det vil sige at lave et multi-niveau strækloft med dine egne hænder. Lærred til opførelse af spændetøj fremstillet af virksomheder i Frankrig for individuelle ordrer. Stretch lærred lavet af vinyl.

Tøj fremstilles af separate strimler, hvis bredde er 1,6-2 m.

Værktøj til installation af strækloftet.

Strimlerne skal loddes sammen. Brugen af ​​spændingsstruktur giver dig mulighed for at spare penge med den største effektivitet, fordi du ellers ville skulle lave permanente reparationer. Garantien på spændingsvævet, som er givet af producenterne, er omkring 10 år.

Lærredet slipper ikke vand, selvom overetagen er oversvømmet, da 1 m af loftets overflade kan holde op til 100 kg vand. Loftsloft opsamler ikke statisk elektricitet uden at samle støv. Strækmaterialet brænder ikke, men smelter kun uden at frigive giftige stoffer, en ubehagelig lugt. Generelt er lærredet sterilt.

Design af udformning af stræklofter kan til tider kombinere strakt lærred samtidig med gipsvæg, det er lavet af en specialist på dette område. Udformningen af ​​loftkonstruktioner indebærer nogle gange deres installation samtidig med installationen af ​​en ophængt gipspladestruktur til loftet. Brug denne kombination er rentabel.

Reparation af loftet og installation af klud laves undertiden uafhængigt. Korrekt brug af alle værktøjer og materialer i lang tid vil holde det nye design af loftet, derfor behøver ofte ikke at reparere.

Funktioner af installationsteknologi af spændte lærred

Takfladerne til strækloftet er fastgjort til træet ved hjælp af ringe.

For at komme i gang skal du være fortrolig med installationsteknologien for hævede lofter. Gennemførelsen af ​​alle handlinger vil kræve brug af specialværktøjer og forstå de grundlæggende teknologiske aspekter af installationen.

Korrekt montering af lofter indebærer installation af en baguette på væggen. Dernæst skal du bestemme alle steder hvor lamperne er placeret for at forudinstallere specielle huller under dem. Derefter skal materialet drejes og fastgør hjørnerne. At lave et strækloft med dine egne hænder vil tillade brug af en varmepistol, som er nødvendig for opvarmning af lærredet. Filmen er fast, når den bliver mere fleksibel. Når loftet er helt køligt, kan vi antage, at det har en komplet form.

Afhængige og spændte versioner af designet til reparation af lofter har deres fordele og ulemper, som er forbundet med installationsteknologien. Det tager 3-5 arbejdstimer for de to erfarne håndværkere at arrangere strækningstaket. For at lave et to-niveau strækloft med gips, skal du have 2-3 arbejdsskift.

Begyndelsen af ​​enheden af ​​strækloftet med installationen af ​​baguetter

Baguette installationsskema.

Det første trin i loftinstallationsdesignet indebærer mærkning, som udføres ved hjælp af et niveau, der kan være laser eller hydraulisk. Hvis strækloftet er en to-niveau, så er markeringen lavet på to niveauer: Til profilen for gipsvæg og baguette til strækstof.

For at få den nøjagtige omkreds af loftoverfladen er det bedre at bruge en snitkabel, som kan bruges til at afgrænse lige striber, som gør det muligt at installere baguetter, der holder spændekluden. Installation af baguetter er et besværligt arbejde. Normalt er baguetter lavet af plast eller aluminium. Med et fladt loft er det bedre at give preference til aluminiums baguette, og hvis der er krumning i loftet, skal du bruge plastikpose mere ofte.

Sådan monteres strakt lærred med dine egne hænder

Teknologi installation stretch lofter.

Baguetter leveres normalt ikke med specielle huller med henblik på deres enhed, det kan gøres med egne hænder ved hjælp af en boremaskine og en boremaskine (6 mm). Erfarne herrer bruger en speciel punch, der giver dig mulighed for hurtigt at lave alle hullerne. Huller skal laves hver 15-20 cm, afhængigt af det materiale, der bruges til at gøre væggene. Hvis du vil installere et strækloft til gipsvæggen, skal du bore flere huller.

Dette er ikke alt, da det er nødvendigt, at hjørneomdrejninger dannes, da hver af hjørnerne kan tegne sig for den største belastning. Klippekanter skal behandles grundigt for at fjerne alle de burrs, der kan ødelægge filmen.

Normalt begynder du at styrke baguetten fra hjørnerne, når du først ønsker at styrke den buede profil og derefter alle de andre. Ved montering i faste vægge af stræklofter, vil plastikskiver med en diameter på 6 mm være nyttige. Når de installeres i drywalls, uden bogmærker anvendes materialet i profilerne vertikalt. Hvis du vil lægge en jernprofil, er baguetterne skruet med konventionelle skruer til metal.

Leddene i hver profil er et af problemområderne, da man under installationen kan koble tilfældigt til lærredet og rive det fra hinanden. Scotch tape bruges almindeligvis til at beskytte alle forbindelser. Den skal være lavet af tæt folie. Scotch lim forbindelsen med filmen i stedet for sin kontakt. Profilen er normalt bedre at klæbe med foliebåndet udenfor og inde i sporene, som du skal fylde filmen til.

Trin af installation lofter gør det selv

Diagram over installationsstrinnene i strækloftet.

Installationsværktøjet er ganske enkelt, bortset fra en varme- eller varmepistol, som kan lejes. Du skal bruge en spatel, rustfrit stål, hvorfra den er lavet, skal være den største tykkelse uden skarpe ender, du skal bruge 4 klip, der ligner tøjspidser.

Så kan du pakke ud det nye lærred. Efter at have rettet det, begynder de at hænge lærredet til de tidligere installerede baguetter til 4 hjørner med tøjspidser. Det er nødvendigt at binde små reb, som du kan fastsætte lærredet i hvert hjørne af rummet. Et lille reb passeres mellem væggen og profilen, startende fra hjørnet af rummet.

Derefter skal du tænde varmepistolen, som er installeret under spændende lærred. Med vinduerne og dørene tæt lukket, er det nødvendigt at varme hele rummet godt. Det bliver meget varmt, men efter et stykke tid vil den opvarmede film af strækstoffet miste alle rynker og folder og blive mere plastisk. Først efter opvarmningsfasen begynder at arbejde.

Typer af profiler til strækloft.

Det er nødvendigt at løsne tøjspidsen på et af hjørnerne. Herefter skal spidsens vinkel presses ind i profilen ved hjælp af en spatel. Filmen er gemt i en baguette på 10 cm fra alle sider. Derefter går du til den næste vinkel, som er modsat, for først at gentage denne operation med en anden vinkel. Alle disse handlinger skal gøres fra tredje og fjerde hjørne.

Fra den midterste del af lærredet vælger de deres yndlingsvæg for at begynde at fylde lærredet i en baguette i midten. Det frie område af lærredet skal have en længde på mere end 10 cm. Det samme skal ske med de andre tre vægge. Den næste opgave er at opdele alle de gratis sites i to dele efterfulgt af tankning til profilen.

Efter afslutningen af ​​passagen i en cirkel anses lærredet fyldt med alle. For at opretholde symmetri for at undgå unødige defekter i nettet, det vil sige beklædningsgenstande, er det påkrævet at fylde de resterende banekanter, symmetrisk opdeling i halvdelen. Hvis der er en udskæring i lærredet, skal den gemmes efter filmens yderkant.

Varmepistolen er slukket for at vente på rummet for helt at køle af naturligt. Vinduer og døre bør ikke åbnes. Mens rummet køler, kan du lade det gå ud til balkonen for at få din kropstemperatur tilbage til normal efter varmen i et rum med en varmepistol.

Ca. i en halv time kan alt arbejde bringes til sidste etape i forbindelse med muligheden for at indsætte en formstøbning af gummi ind i baguettesporet. Det vil skjule den stygge forbindelse af bladet med væggen. Arbejdet slutter med en indsats ind i rillen i et 45 graders skåret hjørne, som ikke skal strækkes, tværtimod skal støbeformen komprimeres. Hvis hjørnet af lærredet strækkes, tager det sin startposition, når du bruger det, og i hjørnerne vil der være unødige huller.

Sådan laver du loftslofter (video)

Montering af loftet er så simpelt, at der ikke er behov for at invitere eksperter. Bare se videoen, køb det nødvendige materiale og kom i gang. Hvordan man laver et strækloft selv, vil denne artikel fortælle.

Se videoen, hvordan man laver et hævet loft

Denne video vil hjælpe dig med at forstå, hvordan stræklofter er lavet af PVC film. Fased, detaljeret analyse af installationsteknologien.

Mere detaljerede videoer om installation af lofter og lamper findes i vores artikel.

Billeder af hvordan man laver stræklofter

Hvis der er problemer med at se videoen eller bare vender sig til billedet, er det nok at se, hvordan lofterne er lavet i billederne nedenfor. Du vil også finde en detaljeret artikel, der beskriver processen i det tilsvarende afsnit.

Materiale og værktøjer

Tip! Køb forbrugsstoffer (film, skruer) med en lille margin.

Forberedelse af udkastet loftet

For at undgå at falde på strækloftet på chips, gips og andre små partikler, er det nødvendigt at rengøre bundloftet.

Værelsesmålinger

Før loftet installeres, udføres målinger af lokalerne, og der er indstillet et vandret niveau til fastgørelse af vægprofilen.

Det er vigtigt! Beregn højden af ​​belysningsarmaturerne nøjagtigt for at vælge den ønskede lofthøjde. Normalt er det 5-15 cm fra bunden.

Profilfastgørelse

Profilen er monteret på den trukkede vandrette linje. Huller i profil og vægge er skudt på forhånd.

Ledningsnet

Det er nødvendigt at føre ledningerne på forhånd til stederne for installation af belysningsenheder. Fastgør ledningerne sikkert.

Installation af baserne under lamperne

Vi installerer fastgørelsesanordninger til belysning på de valgte steder.

Hængende og opvarmning af filmen

Vi tager filmen ud af emballagen for at opvarme rummet til 40-50 grader.

Fastgør filmen i hjørnerne af rummet ved hjælp af suspensioner, startende fra basisvinklen. Basisvinklen er markeret på lærredet.

Varm rummet med en varmepistol til en temperatur på 70 grader.

Stretching lærred

Brug en padle til at køre filmen i en baguette, der starter fra hjørnerne, så jævnt langs hele omkredsen.

Installation af armaturer

Ved afslutningen af ​​installationen skal du installere lys ved hjælp af plastikringe.

Hvordan man laver et hæftet loft med egne hænder: værktøj, forbrugsstoffer, typevalg, markering af vægge, monteringsprofil og monteringspaneler

Sådan skønhed kan laves uafhængigt.

Mange foretrækker at lave reparationer alene, uden hjælp fra bygherrer. Men nogle ting får problemer med, fordi ikke alle kender detaljerne i reparationsarbejdet, og hvad man skal gøre, hvis arbejdet er "ikke limet".

Næsten alle kan sætte på tapet eller male mure, men mere komplicerede handlinger, for eksempel kan ikke alle dekorere loftet. Hvis du ikke er sikker på dine evner - inviter specialister, men efter at have læst denne artikel, vil du højst sandsynligt beslutte at gøre det selv.

Hvad er nødvendigt for dette

Så hvordan skal man lave et hæftet loft selv, og hvad er der påkrævet for dette?

værktøjer

Først og fremmest - de nødvendige værktøjer:

 • Puncher.
 • Varmepistol til opvarmning af paneler og værelser.
 • Gas cylinder.
 • Stepladder eller geiter.
 • Niveau (helst laser).
 • Dyvler.
 • Hammer, skruetrækker.
 • En skarp kniv med et sæt udskiftelige knive.

Nu hvor du har alle de nødvendige værktøjer, skal du begynde at købe materialer. Før du selv laver loftslofter, skal du huske at beregne rummets størrelse, nemlig beregne omkredsen og loftets overflade først.

Expendables

Det ligner en baguette

 • Baguette. Disse er profilstrimler af plast eller aluminium, og spændingsmembranen fastgøres til dem. Tjek omkredsen af ​​rummet, og det er i denne mængde, at du har brug for det. Baguette til hævede lofter kan købes med en lille margen, hvis der afvises en del af profilen. Aluminiums baguette betragtes som mere holdbar og holdbar, men plastik - billigere, derfor er du her nødt til at vælge.
 • Film eller stofmateriale. Det vil blive strakt lige under hovedloftet. Farve, struktur og selve materialet, vælg efter din smag eller designerens råd.
 • Dowel eller skruer. Køb dem med en reserve, fordi oftere profilens monteringer bliver - jo stærkere strukturen bliver.
 • Det skal bemærkes, at nedhængte lofter ikke har lydisolerende egenskaber. Derfor bør du sørge for passende beskyttelse, hvis du forstyrrer naboerne ovenfor. Hvis du i det mindste engang så, hvordan strækloftet bliver lavet, har du sikkert bemærket, at der er et mellemrum mellem det og hovedloftet. Præcis i dette interval er det tilrådeligt at lægge lydisolerende materialer til loftet. Det er bedst at bruge en skive mineraluld. De er sikre, holdbare og har desuden fremragende varmeisoleringsegenskaber. Efter en sådan procedure i din lejlighed bliver meget roligere og varmere. Men hvis ingen bor over dig, og dit tag er godt isoleret, kan dette element slettes.

Vær opmærksom! Selvom du delvist ved, hvordan du laver et strækloft med dine egne hænder, skal du ikke være doven for at tiltrække nogen til at hjælpe. Installationen selv er ganske enkel, men det vil være meget svært at strække materialet til nøjagtigt en person.

Du har en ret vanskelig opgave - at vælge hovedmaterialet. Det er - dets farve, struktur, kvalitet, pris og producent. Lad os tale lidt om dette aspekt.

Vælg den type strækloft

Loftfastgørelsesmetoder

Spændbelægning er af to hovedtyper - stof og lavet af PVC.

 • Tekstilbelægningsbrønden vil nærme sig, hvis det selvfremstillede strækloft vil blive fastgjort af en kamvej. Denne type materiale er lavet af polystyren.
 • PVC belægning. Den er lavet af polyvinylchlorid. Det kan monteres hæfte-, harpun- eller kilemetode. Harpunmetode anses for at være den mest pålidelige, men også den sværeste at udføre. I dette tilfælde svejses kroge til selve bladet med en speciel maskine. Desuden indføres disse kroge i profilen, hvorefter lærredet forsigtigt spændes. Men der er en lille hemmelighed - skåret lærred bør være mindre end den krævede størrelse med 7%, for en yderligere ideel spænding.

På byggemarkedet vil du blive tilbudt et stort udvalg af materialer, der varierer i pris-, struktur-, farve- og fremstillingsvirksomheder. Selvfølgelig bør du ikke spare og vælge det billigste materiale.

Så hvordan man selv bestemmer kvaliteten af ​​strækloftet? Først og fremmest tjekke det for fejl. Det er naturligvis tilrådeligt at tage med dig en person, der allerede har stødt på denne slags spørgsmål. En god belægning er for eksempel loftet mærke Edelweiss.

Tip! Overvej højden af ​​dine hovedlofter, før du køber. Hvis du vil visuelt øge rummet i rummet - køb en belægning med en skinnende overflade. Reflekterende, "spejl" effekt vil visuelt lave lofter højere.

Men designere, der er oplyst om, hvordan effekten af ​​voksende plads er lavet, vil helt sikkert anbefale dig at vælge lys nuancer. Og det er korrekt, fordi lysere loftet (op til hvidt) - jo højere vises det. Jo mørkere farven, jo lavere vil den se ud.

Nu hvor alt er blevet valgt, beregnet og erhvervet, kan du fortsætte til det vigtigste - installation. Hvis du ikke desto mindre beslutter dig for hurtigt at komme i gang, skal du se på, hvordan lofter er lavet - videoen på vores hjemmeside. Så arbejdet vil gå meget hurtigere og lettere.

Strækmontering

Vi ved alle, at lejlighederne ofte har uregelmæssigheder i loftet og vægforvrængningerne. Derfor skal du først foretage målinger og markering for ens monteringsprofil.

Vægmærker

 • Mål højden af ​​hver væg på alle fire hjørner og lav mærker på hver af dem. Du vil bemærke, at forskellen kan endda være et par centimeter. Overvej samtidig, hvad er afstanden fra hovedloftet til strækningen. Minimumet er 3 cm, men hvis du købte lamperne til belysning, skal du tage højde for deres tykkelse. De skal trods alt placeres i hullet.
 • Da bæreprofilen - baguette vil blive fastgjort til væggene, tegner en ret linje omkring rummets omkreds. Selvfølgelig er det bedre at bruge laserniveauet. Dette er den fremtidige markering for understøttende struktur.
 • Harpoon mount, om hvilket vi talte ovenfor, selvom det bedste, men vil kræve ikke kun specielle enheder, men også uddannede specialister. Hvis du vil lære at lave hævede lofter med dine egne hænder, skal du forlade ideen om denne metode. Tro mig - andre metoder, der er foretaget korrekt og med en sjæl, bliver ikke værre. Vælg derfor en anden monteringsmetode, f.eks. Hæftning eller kile.

Profilfastgørelse

Nu, hvor markeringen er færdig, skal du vedhæfte baguetten til væggene.

 • Den er fastgjort med dykker eller skruer. De skal være placeret i en afstand på 7-8 cm. Det er tilrådeligt at først lim profilen til væggene, så det bliver lettere at arbejde. Sørg for, at den første og sidste dowel eller skrue ikke er for tæt på kanten af ​​profilens profil.
 • Pas på ledningerne til fremtidig belysning. Du har allerede købt armaturer, overvej deres bredde, type og mængde. Efter installationen af ​​lærredet vil du ikke kunne gøre denne operation.

Montering af paneler

Montering af loftets hjørner

For en vellykket spænding af PVC-stoffet på loftet, skal du varme op i rummet godt. Dette gøres ved hjælp af en varmepistol. Denne enhed kan lejes fra venner, men vil ikke være overflødig at købe. Med det udnytter du helt om vinteren til opvarmning af garage eller et bryggers. For at starte arbejdet skal værelset opvarmes til 40 °.

 • Lad os nu se på, hvordan man laver installationen af ​​lærredet. Du skal udpakke materialet med rene hænder, så det ikke bliver snavset på forhånd. Nu skal du rette en af ​​hjørnerne, den såkaldte "basisvinkel". Varm varmepistolen før dette.
 • Fastgør derefter den modsatte basisvinkel. Disse hjørner er knyttet til de såkaldte "krokodiller" - specielle klip behandlet med blødt materiale for at forhindre skade på filmen.
 • Nu er de resterende hjørner fastgjort, og loftet opvarmes til en endnu højere temperatur. Bemærk, at hvert lærred skal ledsages af instruktioner om, hvordan man korrekt stiller et loft under hensyntagen til rummets omkreds. Startvinklen skal specificeres der. Læs derfor vejledningen omhyggeligt før installationen, for ikke at ændre loftet.
 • Ikke at glemme at forsigtigt opvarme filmen, for eksempel tog du en deluxe, fjern klippet fra et hjørne. Nu, med den vinklede spatel, som sættes ind i skovlens skål, skal du forsigtigt indsætte panelet i baguetten. Når du tager den næste del, skal du holde den forrige del med hånden, så den ikke hopper ud. Indtil mindst to låse på begge sider ikke styrkes, fortsæt med at holde lærredet.
 • De resterende vinkler er monteret på samme princip. Husk på, at jo tættere på færdiggørelsen - jo vanskeligere bliver det at rette hjørnerne. Derfor rådede vi dig til at invitere en assistent, da det vil være ret svært at gennemføre processen alene.
 • Efter fastgørelsen af ​​de fire hjørner er sektionerne fastgjort i lige linjer. Dette gøres med lige skulderblad. To eller tre låse sikre områder med sømme. Derefter opdele kløften mellem dem i halvdelen, og det er fastgjort med flere låse. Fortsæt derefter installationen af ​​de resterende sektioner. Selvfølgelig, manuel fordi, hvordan man laver et hæftet loft på videoen meget lettere for dig at arbejde. Se videoerne på vores hjemmeside, og du vil forstå, at det ikke er så svært, som det kan synes.
 • I processen skal du være opmærksom på filmen strakt uden rynker og jævnt og tæt presset til baguetten. Fejlfinding, når de kommer. Ellers vil i sidste ende have meget vanskeligere.
 • Hvis du ser rynker, skal du forsigtigt opvarme disse områder med en varmepistol og glatte dem ud med din hånd, hvilket gør cirkulære bevægelser. Kontrollér alle fastgørelser og forbindelser, før det opvarmede rum er afkølet, og filmen er strakt.
 • Det sidste stadium kan betragtes som installation af loftlys. De er fastgjort til specialstativer på forhånd, og efter spænding af membranen skæres den gennem med en skarp kniv på de rigtige steder. Du skal gøre arbejdet meget omhyggeligt, ellers bliver du nødt til at gøre det hele igen.

Installation af stofstræklofter svarer meget til installationen af ​​PVC-analoger, bortset fra at det ikke er nødvendigt at opvarme og lodte stoffet.

Fordelene ved stræklofter

Hvis dette sker, kan du løsne strækloftet fra en af ​​armaturerne og dræne vandet.

Så som du forstår, kan du, hvis du ønsker det, lave et smukt loft i dit hus eller lejlighed. Selvfølgelig vil processen blive meget enklere og hurtigere ved hjælp af de involverede eksperter, men mange vil spare penge, nogle vil have moral tilfredshed fra det arbejde, der udføres selvstændigt. Selvfølgelig vil enhver, der har gjort denne form for reparation, give dig en masse råd eller praksis.

Vær opmærksom! Du vil sætte pris på fordelene ved straks lofter med det samme. Dette er en æstetisk appel, en dyr type plads, nem pleje, evnen til at vælge enhver farve og struktur. Holdbar, der kræver ingen særlig vedligeholdelse, kan de også beskytte dig mod lækager ovenfra.

Sagen er, at selvom dit tag lækker, eller dine naboer er oversvømmet, vil strækloftet beskytte dig mod dette. Det strækker sig lige under vandets vægt. Dine handlinger er ekstremt enkle - du løsner lærredet fra nærmeste vedhæftning til boblen og forsigtigt dræner vandet i en passende beholder. Herefter vente til alt tørrer ud og fastgør lærredet tilbage.

For dem, der ønsker maksimale detaljer for en vellykket reparation, er videoen, hvordan man laver stræklofter, lige nedenunder.