Måder at montere gipsformatur

Installation af gipsstøbning - teknologisk simpel proces, men kræver nøjagtighed, nøjagtighed, lidt viden og færdigheder. De angivne oplysninger giver hver ejer af disse kvaliteter mulighed for at dekorere ethvert værelse uden at skulle konsultere specialister.

Hvad skal du gøre på forhånd?

Inden du fortsætter med installationen af ​​dekorative elementer af gips, skal du være opmærksom på at overholde en række betingelser, der gør det muligt at udføre installationen pålideligt og uden tab.

 • Værelset, hvor arbejdet er planlagt, bør ikke være for koldt (mere end 18 ° C) og tilstrækkeligt tørt. Ellers vil gipselementerne knække eller "flyde". Derfor anbefales det ikke at bruge en lignende indretning i små badeværelser.
 • Forberedelse af den dekorerede overflade er nødvendig. Fremspringene gnides med sandpapir, hulene er fyldt med kitt. Uden dette vil der ikke være nogen stram pasform af delene, og efterfølgende vil de komme ud. Efter udjævning er væggene og loftet primet med en speciel løsning, der tørrer i 2-3 dage.
 • Mærkning. Sørg for at højkvalitetsforbindelse af dele, hvis ikke, bliver begge overflader behandlet med slibemiddel eller arkiveret. Du skal også sætte markører på væggen eller loftet for at observere den generelle tegning af placeringen af ​​gipselementerne.

Korrekt forberedelse af lokaler og materialer - et løfte om holdbarhed af de installerede elementer.

Effekten af ​​vægt på installationsmetoder

Den vigtige rolle, der spilles af gravitationen af ​​stucco. Afhængigt af det vælges en bestemt metode, typen af ​​vedhæftning, forberedelsen af ​​overfladen og dekorative element.

Installation af gipsplejelys er som følger:

 • Bagsiden af ​​produktet skal udjævnes. For at gøre dette er det nødvendigt at holde flere gange med medium sandpapir for at glatte ud de udragende dele.
 • De overflader, der skal tilsluttes sprøjtes fra sprøjten med vand, hvorefter der påføres et lag PVA byggemateriale på gipset, og lapping udføres således, at det fordeles jævnt.
 • Du skal holde det dekorative element i to til tre minutter for tæt at forbinde delene sammen.

Små og lette stucco kan installeres alene. For tunge eller lange dele er det bedre at bruge hjælp, ellers kan de gå i stykker på grund af sagging med ujævn støtte.

Installation af store gipselementer kræver flere gode måder at fastgøre.

For det første er overfladen forberedt. Montering på "bar" beton er ønskelig, og hvis der er gips på væggen / loftet, bliver der hyppigt brugt på det for at øge vedhæftningskraften. Gipset afskales. Før installationen skal væggen behandles med en primer af PVA byggemateriale med vand.

For at forbedre vedhæftningen af ​​overflader anvendes negle og skruer, som er anbragt i en afstand på 15-20 cm fra hinanden. Anvendelsen af ​​galvaniserede fastgørelseselementer vil eliminere udseendet af rust og den efterfølgende ødelæggelse af strukturen. Huller til ekstra fastgørelsesanordninger skal bores på forhånd - de er lavet i delene, i og i væggen.

Til fastgørelse af tunge elementer i indretningen er det nødvendigt at tilberede en særlig lim: PVA kombineres med vand i et forhold på 40 til 60, hvorefter G-7 eller G-10 gipspulver tilsættes der og blandes grundigt, indtil der opnås en cremet konsistens. Klæbemiddelblandingen påføres på bagsiden af ​​produktet, og den presses fast mod væggen / loftet. Derefter skrues skruerne ind, klumper eller negle er hamret.

De resterende teknologiske åbninger og krydsninger af elementer gnides med en flydende gipsblanding. Proceduren skal udføres 2-3 dage efter hovedinstallationen, når alt er helt tørt og godt konsolideret.

Hvordan udføres installationen af ​​gipslister?

I dag er gips lister blevet tilgængelige for absolut alle, så dette element af indretningen er meget mere almindeligt i hjem og lejligheder af almindelige russere. Designere hævder at listerne er passende i enhver stil af indretning. Den voksende popularitet af gipsdekoration førte til, at folk har tendens til at installere stuccoelementer uden hjælp fra fagfolk.

Funktioner af installationen af ​​gipsstøbning

Hvis du selv bestemmer dig for at installere gipsplejestykket, skal du have ikke kun specialværktøjer lige ved hånden, men også detaljerede trinvise instruktioner. Derudover skal du være opmærksom på alle funktioner ved fastgørelse af dekorative elementer inden du starter arbejde:

Installation af stucco gips skal udføres i et rum, der er i første reparationsfase. At arbejde med gips er dannelsen af ​​en stor mængde ætsende fint støv, der kan ødelægge allerede rengjorte overflader.

Støbegods er fastgjort til overflader, der allerede er nivelleret og gipset uden afslutning.

Gipselementer er godt fastgjort til beton, gipsplader og pudsede vægge. Der opstår vanskeligheder ved montering på trævægge. Faktum er, at gips og træ varierer i ekspansionskoefficienter, og efter størkning kan elementet lede eller danne en revne.

Ved installation af stucco lister på gipsplader vægge, bør de selvfølgelig styrkes, da indretningen vejer meget.

Lysstøbte elementer er fastgjort til væggene med en særlig blanding lavet af vand, blødgips og hvid lim. Til store smykker brug galvaniserede skruer.

Montering af gipsstøbning: trinvise instruktioner

Mindst to personer skal installere gips smykker. Overfladen, hvor elementet fastgøres, skal rengøres og tørres. Fra værktøjerne skal mesteren have brug for:

hacksav eller lille sav;

kvaster (størrelse afhænger af elementstørrelse);

Installation trin:

Forbereder varen. Hvis der er en udragende vinkel fra bagsiden, er det nødvendigt at skære det langs hele længden af ​​elementet. Lav et par hacksaw hacksav på bagsiden af ​​stucco. Det er nødvendigt at dække klæbemiddelblandingen fuldstændigt. Læg nu udsmykningen på en plan overflade, indtil den er tør.

Sæt mærker på overfladen, hvor indretningen vil være placeret. Vær opmærksom på forekomsten af ​​fremspring på overfladen, hvis nogen, de skal elimineres.

Klæbemidlet efter tørring danner en gennemsigtig film på elementets bagside. Forbered en opløsning af gips eller fugenfüller i en plastikspand. Dens densitet skal være gennemsnitlig. Hæld blandingen på elementets bagside og sæt den. For at fjerne overskydende klæbemiddelopløsning behøver du let at flytte indretningen fra side til side. Det er nødvendigt at holde gipsdekorationen i mindst 5 minutter for mørtel at gribe.

Den overskydende opløsning skal straks fjernes med en kniv eller spatel, ellers vil det ødelægge hele indtrykket.

Som du kan se, kan installationen af ​​gipsstøbning udføres uafhængigt, men denne proces er meget besværlig og beskidt. I tilfælde af fiasko vil du ødelægge indretningen og overfladen, som den var fastgjort til. Vores anbefaling - kontakt fagfolk!

Instruktioner til installation af gipsstøbning

Installation af gipsstøbning kan med succes udføres uafhængigt. I tilfælde af store arealer og komplekse arrangementer kan du benytte professionelle kunstnere.

 • Til fastgørelse af gips lister anbefales det at anvende et kit (finish med tilsætning af PVA) eller speciel lim;
 • Den første fase af installationen planlægger placeringen af ​​stucco ved passende placering af elementer og blyantmærker på væggene og / eller loftet på deres position;
 • Basen i stedet for montering af elementerne skal fjernes af et lag maling ved at fjerne det med en skarp genstand. Derefter skal du justere og prime;
 • Lige før limning af elementet bør basen fugtes med en pensel med vand;
 • Før du anvender lim / kitt, skal du prøve elementet på væggen / loftet, klippe det af og igen kontrollere om elementet er på væggen / loftet;
 • Derefter skal det installerede elements arbejdsflade være ridset med et skarpt værktøj og fugtet med en børste med vand;
 • På det forberedte element anbringes en punktgipsopløsning;
 • Klem elementet på det udpegede sted og tilslut den med en lille bevægelse til de andre tidligere faste elementer;
 • I tilfælde af meget store elementer skal de fastsættes på tidspunktet for gipsens indstilling med negle eller dykker;
 • Efter installation af elementerne og hærdning (ca. 1-2 timer) kan du begynde at fylde leddene og sømene. Til dette formål kan kittet anvendes til alle typer gips;
 • Den sidste fase af installationen af ​​stucco er slibekoblinger og ledd;
 • Så kan du begynde at male.

Vær opmærksom! Stucco kan males med forskellige farver. Indendørs anbefales det at bruge vandbaseret. Det er også værd at bemærke, at der er gipsprodukter, der med held kan anvendes udendørs, forudsat at elementerne er godt imprægneret og malet med passende malinger, der er modstandsdygtige mod vejrtrækning.

Video instruktion

Eventuelle spørgsmål? Vi anbefaler, at du ser videoen til denne artikel. I den præsenterede video vil du tydeligt se hvordan du selvstændigt kan reparere gipslisterne. Det er bedre at se 1 gang end at høre 100 gange!

Gipsstukkemontering

Montering af gipsstøbning, installation af stucco dekoration

Stucco indretning er en moderne og eftertragtet designmulighed til vægge og lofter, både til boliger og til kommunale og offentlige bygninger. Gips stuck giver en højdepunkt til det indre af ethvert rum og holder i mange år sit oprindelige udseende, forudsat korrekt installation. Installation af stucco gips er en ganske kompliceret proces, der kræver bygherren af ​​faglig viden, færdigheder og erfaring. Derudover kræver installationen af ​​lister installatøren og en harmonisk æstetisk smag, da næsten alle dekorative elementer af gipsstøbning samles fra små dele direkte under færdiggørelsen af ​​det afsluttende trin i reparations- eller byggearbejder. Kun små gipselementer leveres til det indrettede rum i samlet form, og processen med deres installation består i at plante på en klæbebase eller dykker.

Det skal bemærkes, at stuccoindretningen ikke anbefales at installeres i værelser med høj luftfugtighed og konstant lav temperatur - som regel badeværelser. Undtagelser er de store badeværelser i eliteniveauet boliger, som er udstyret med en kraftig forsynings- og udsugningsventilation og klimaanlæg. Ufordelagt indendørs forhold kan have negativ indvirkning på struktur og kvalitet af stucco dekoration, og i sidste ende føre til misfarvning og krakning af gipsstøbning.

Monteringsteknologi stucco dekoration

Kvalitativt udførte arbejder på installation af stucco dekoration uden fejl kræver forudgående forberedelse af overfladen af ​​vægge og lofter til installation. Indholdet af det forberedende arbejde afhænger af overfladenes oprindelige tilstand:

 • med let grovhed er slibning tilstrækkelig;
 • store fejl skal udfyldes og derefter slibes færdig.

Efter udjævning behandles den overflade, på hvilken det er planlagt at montere gipslisterne, med en primeropløsning og får lov at tørre i 2-3 dage. Desuden kræver installationen af ​​stucco dekoration overholdelse af en række betingelser - overkommelige kilder til elektricitet i rummet, en temperatur på mindst 18 grader varme og et vaskerum til installatører. Afslutningen af ​​det forberedende arbejde giver dig mulighed for at gå videre til processen med installation af stucco gips. Installeringsteknikken til stuccoformning af gips involverer implementering af en række sekventielle handlinger:

 • Mærkning. På baggrund af indretningsprojektet udføres mærkning af stuccooverfladen, der er forberedt til installation. Mærkning er nødvendig for at danne det mindste antal huller og uoverensstemmelser under installationen.
 • Forberedelse af stucco dekoration til installation. Bagsiden af ​​produktet skal være poleret (kan være papirkurv). Derudover bør gipsartikelen være lidt fugtig. Hvis det dekorative element er helt tørt, så er det nødvendigt at fugte det yderligere (en sprøjteflaske er perfekt til dette). Efter befugtning bliver produktet skrøbeligt, så installationen skal være så pæn som muligt, uhyggelig og forsigtig.
 • Yderligere fastgørelsesdele. Hvis det dekorative element er stort eller langt, bliver der boret huller i produktet til fastgørelseselementer med skruer eller dowels. Afstanden mellem hullerne kan være fra 15 til 40 centimeter (bestemt af produktets længde og vægt). For at modstå dekorationens æstetik, er fastgørelseselementer gemt under diskussioner.
 • Markup mark fixing. På dette stadium er en betegnelse lavet på overfladen af ​​fastgørelsespunkterne på de støbte produkter i overensstemmelse med hullerne boret i indretningen.
 • Forberedelse af fastgørelsespunkter. Dowels skrues i fastgørelserne angivet på overfladen.
 • Mount. Stucco indretning er fastgjort til overfladen med skruer, skruer, ankre eller lim base. Vedhæftningstypen bestemmes af produktets vægt og dimensioner. Små dekorative elementer er nok til at sætte på limmen, men store produkter kræver mere pålidelig og kraftfuld fastgørelse i form af galvaniserede dowel-nails eller ankerskruer.
 • Tætningssømme og led. Mulige huller, skader og samlinger mellem elementerne i dekorativt stuckatur er forseglet med gipsblanding inden for 2 dage efter installationen.

Der lægges særlig vægt på installationen af ​​gipskolonner. For at installere søjlen er det nødvendigt at forbinde sine halvdele rundt om metalstangen, som er fastgjort i loftet og gulvet. For at fastgøre halvdelen af ​​søjlen anvendes maskeringstape. Derefter gradvist hulrummet af søjlen (15-20 centimeter) fyldt med gipsmørtel og gipsfragmenter. Påfyldningsprocessen skal være langsom for at forhindre revner og splittelser. Som i det foregående tilfælde er det sidste trin i kolonneinstallationsprocessen mashing, som kun kan gøres, efter at blandingen er helt tørret inde i søjlen.

Ved første øjekast er der ikke noget vanskeligt ved installationen af ​​gipslister, men manglen på monteringsevner og uvidenhed om elementære love og regler for indretning kan føre til katastrofale resultater. Ikke kun kan det overtagne gipsmateriale blive ødelagt, men harmonien i designet af det indre rum er også ødelagt. Personalet på stucco-dekorationsstudiet Hesso Star er glad for at tilbyde dig et komplet udvalg af tjenester til installation af dekorative elementer af gipslister.

Gesso Star har professionelle installatører med mange års erfaring, som ikke kun hurtigt og effektivt installerer stucco dekorationer af nogen størrelse, men også sørger for harmonien i dit indre - hvert produkt vil være placeret i stedet for at fremhæve enhedens indretning. Derudover kan du i Hesso Star-selskabet købe forskellige elementer af stucco-dekoration - fra tagbøjler og rosettes til kolonner og pejse. Opret behageligt og elegant interiør til at leve, rekreation og arbejde sammen med specialister fra Gesso Star gips stucco studio!

Gipsstukkemontering

Her er nogle grundlæggende anbefalinger fra eksperter om installation af stucco gips: lys, tung vægt eller kolonneelementer.

SMÅ VÆGTEKLUTTER

1. For at lime stucco dekoration af let vægt (tynde skær, tynd frise, vignetter), skal du niveauere deres bagside. For at gøre dette skal du lægge produktet på sandpapir og fjerne burren (burrs) i to eller tre trin.

2. Anbring PVA lim (1-2 lag) på bagsiden af ​​produktet og tilslut de overflader, der skal limes.

3. Produkter skal holdes i 2-3 minutter, indtil limen tykner.

LEPNINA GREAT WEIGHT

1. Produkter fremstillet af gips af stor vægt (stikkontakter, hjørner) bør fastgøres på fastgørelsesblandingen og dowel-nails (skruer).

2. Lim stucco til bar beton, tag et indlæg på gipset for at forbedre limning, og kitt hvis det er nødvendigt.

3. Klæbemiddelblandingen fremstilles som følger: vand tilsættes til PVA-limen (i et forhold på 40 til 60), og gips af G-7 eller G-10-mærket tilsættes til tilstanden af ​​tyk cremefløde.

4. Ved montering af tagskinner, stikkontakter, vådede de nødvendigvis bagsiden af ​​produktet.

5. Overfladen, på hvilken stucken er limet, er jordet med en emulsion (PVA + vand).

6. Læg den færdige blanding på bagsiden af ​​produktet og tryk den på overfladen, der skal limes.

7. Tungt tagskinne og stikkontakter fastgør dowel-neglene.

8. Anodiserede eller galvaniserede dowel-negle bør bruges til at forhindre rust. Hullerne til dowel-neglene fyldt med gips.

COLUMNS

1. Kolonner er samlet fra to halvdele omkring et metalrør, fastgjort til gulvet og til loftet.

2. Søjlernes halvdele er forbundet med maskeringsbånd.

3. Hulrummet inde i søjlen er fyldt med alabaster eller gips G-7 samt fragmenter af gipsprodukter.

4. Fyld skal laves i små portioner (

20 cm), ellers kan søjlen knække.

5. Sømmene i søjlen gnides med gips, efter at blandingen er helt tør.

(050) 750-00-02

Kharkov, Plekhanovskaya str. 2/5

Sådan repareres gipsstøbning

Toppen af ​​begyndelsen af ​​gipsformatur falder i 17-18 århundrede. Det blev brugt til at færdiggøre interiøret og facaden, idet tiden var en yndlings dekorativ teknik. Som en metode til loftindretning er stucco brugt til denne dag, men oftest i form af imitation - produkter fremstillet af polyurethan og skum, som har en fordel i vægt. Men den klassiske stucco indretning er altid gips. Den grænser lidt på skulpturen: Den gamle udsmykning er virkelig så vanskelig og præget, at den kan sammenlignes med en bas relief og endda en høj relief. Moderne gipsdetaljer anvendes ikke i moderne interiører, men selv en almindelig stikkontakt i klassisk stil eller samme cornice kræver stærke fastgørelsesdele. Montering af gipsstik:

1. Inden du installerer stucken, er det nødvendigt at forberede overfladen: Loftet er godt pudset for at gøre det helt fladt og primet, så det tørrer i to dage.

2. Før de monteres på loftet, laves de omtrentlige arrangementer af detaljer i form af en skitse eller sammensætning på gulvet.

3. Efter mærkning begynder at fastgøre stuccoelementerne. For at gøre dette skal du bruge skruer med dykker og lim. Det er bedre at tage limblandinger på gipsbasis, som f.eks. På www.vgik-edu.ru/kleevye-smesi. Det er en holdbar gips lim, der endda kan tjene til opførelse af indvendige skillevægge eller installation af tunge-og-groove fliser.

Men alt det samme for pålidelighed på teknikken til at arbejde med gipsplejestykker anvendes dobbelt fastgørelsesanordninger - fiksere og klæbemiddelblanding. Dette gælder både store og små dele. Selv om det for sidstnævnte er tilladt at bruge kun en lim. Nuancerne i at arbejde med gipsstøbning

 Fastgørelsesanordninger til montering af støbegods galvaniseret - det sparer dem fra rust.

 Bagsiden af ​​gipselementerne er først justeret.

 Det anbefales at fugte på bagsiden lidt, og selv påfør klæbemiddelblandingen, og tryk den fast mod loftet.

 For at stucco fast skal du udholde i 2-3 minutter, indtil limen tykner.

 I sidste fase er stuccoindretning malet.

Sådan repareres gipsstøbning

1. februar 2016

Installationsvejledning til gipsprodukter

Installation af gipsprodukter skal udføres af kvalificerede specialister.

 1. Arbejdsfladen inden installation af gipsprodukter skal sættes på og primeres.
 2. Værker skal udføres i et rum med en temperatur ikke under 18 grader.
 3. Vægge, loft, produkter skal være tørre og rene. Det anbefales at male vægge og lofter samt klæde tapet efter montering af produkter.
 4. Det er nødvendigt at beregne mængden af ​​materiale under hensyntagen til de tab, der opstår ved at skære hjørner.
 5. Installationsarbejde på tagskægget udføres af to personer.
 6. Nødvendige værktøjer:

-savkasse - miter box.
-Saw eller hacksav, en kniv med et bekvemt håndtag.
-Roulette (minimum 3m), mellemstor børste.
-lim spatel.
-kapacitet til avl lim.
-finkornet hud til fjernelse af lim efter hærdning.

 1. Leverandøren anbefaler et specielt tørgipsbaseret klæbemiddel (leveres separat) til montering af gipsprodukter.

Bland to dele tør lime med en del vand; Vent et par minutter og bland grundigt, indtil det er glat.

Påfør en lille mængde af den færdige lim på gipsproduktet, og tryk derefter produktet fast mod væggen eller loftet, og hold det i et par minutter.

 1. Marker loftet og væggene. Tag et stykke cornice med en længde på 20-30 cm. Sæt det i hjørnet af rummet og lav mærker med en blyant eller en kniv på loftet og væggen. Lav de samme mærker i alle fire hjørner af rummet. Ved hjælp af bomuldsledning eller garn smurt med blå eller cement, slå af linjerne mellem mærkerne.
 2. Mellem disse to linjer (den ene - på loftet, den anden - på væggene) vil du montere corniceen. Hvis der er en kant på loftet eller vægge, skal du sætte en cornice der og kontrollere om corniceen er uden for linjen. Hvis tagskærerne strækker sig ud over en af ​​linjerne, er det nødvendigt at afvise den udragende del af loftet eller væggen eller trække linjerne igen, så at tagene ikke strækker sig ud over dem.
 3. Derefter fortsæt til installationen af ​​tagskæggene. Installation af tagskægget starter fra hjørnet af rummet. Ved den første cornice afskæres den ene ende i en vinkel på 45gr. Skær den anden ende nøjagtigt, og læg den på installationsstedet, se hvordan det ser ud. Stedet hvor der vil være en cornice, rengør med en kittkniv, kitt, støv mv. Tag et indlæg og fugt med vand ved hjælp af en pensel.
 4. I beholderen til fortynding af limen blandes to dele af en særlig tør lim (leveres separat) med en del vand; Vent et par minutter og bland grundigt, indtil det er glat.
 5. Påfør en lille mængde af den færdige lim på gipsproduktet, og tryk derefter produktet fast mod væggen eller loftet, og hold det i et par minutter.
 1. Installer straks corniceen, så den er nøjagtigt mellem de 2 linjer, flyt den lidt til venstre - til højre for at klemme ud den overskydende mørtel og holde den fast, indtil mørtel sæt (4-5min). Fjern enhver ekstruderet eller fast mørtel med en kniv eller en spatel.
 2. På samme måde skal du installere de resterende tagger. Hvis en cornice er installeret forkert eller ikke er nivelleret under installationen, skal du straks fjerne den, inden du sætter mørtelen, rengør og geninstaller den. Vær forsigtig, når du installerer tagskægget, for ikke at sprænge de tidligere taggafler.
 3. Lime gipsstikket til beton og pudsede lofter. Sæt forsigtigt stikkontakten i loftet og træk udgangen på stikkontakten. At rengøre stedet for limning på loftet (inde i konturen) fra kalk, kitt; På glatte betonplader kan du lave en lille hak. Pensel limningspunkterne på bagsiden af ​​stikkontakten og på loftet. Anbring stikket på loftet på limpladen og tryk let på den fra side til side til loftet. Hold udløbet med dine hænder, indtil opløsningen hærder (10-15 minutter). Fjern valgt overskydende opløsning med en kniv eller en spatel. Dæk kløften mellem stikkontakten og loftet med gipsmørtel eller trowel.
 4. Tunge tagskinner og stikkontakter, der desuden er fastgjort til skruerne.

Opbevaring og transport

 1. Gipsstøbning skal opretholdes.
 2. Den tilladte luftfugtighed under opbevaring af gipsstykker bør ikke være mere end 50%.
 3. Transport af gipsstøbning skal udføres i trækasser, i opretstående stilling. Ved vandret opbevaring muliggøres deformation af produktet.
 4. Når du transporterer og opbevarer, bør du ikke tillade eksterne faktorer, som f.eks.: at smide, droppe og sætte andre genstande på det på gipsplast.
 5. Når der bæres kasser med tagskinner, adskiller skovler, store stikkontakter, tillader det ikke at sænke, hvorfor produkterne kan briste.
 6. Lang opbevaring af gipsprodukter anbefales ikke.

Gipsstøbning er ikke et færdigt produkt, produkterne afsluttes under installationen.

Den mulige forekomst af chips og revner er ikke et ægteskab. I tilfælde af chipping og krakning er det nødvendigt at smøre disse steder med lim, og efter fuldstændig tørring skal den rengøres med fintkornet sandpapir. Ægteskab kan kun være skader, der ikke kan repareres under installationen.

Efter installation er det nødvendigt at male disse produkter, forbehandling med en primer (undtagen farvet gips).

Ved skæring af gipsprodukter bør der ikke tillades sagning af disse produkter, og skæring bør ske på en helt hård overflade, ellers kan produkterne bryde.

Installation af stuck bør kun udføres af professionelle installatører, der har erfaring med gipsstøbning.

Krav på kvaliteten af ​​stuck kan kun foretages efter installationen

artikler

Stucco molding er en kunstform, der er blevet brugt i design i århundreder. For nylig oplever brugen af ​​gips smykker en top popularitet. Gipsdekorationer skelnes af mangfoldighed, æstetik, miljøsikkerhed. Stucco molding har været en integreret del af interiørdesign i århundreder.

Gipsindretning DICART har mange gode kvaliteter, som giver dig mulighed for at bruge det rentabelt:

 • Gipsdekorerne er fremragende og meget præcise;
 • Stucken krymper ikke og svulmer ikke;
 • Dette er det sikreste og ikke-brændbare element af byggematerialer, der ikke opretholder forbrænding;
 • Stucco udsender ikke giftige dampe;
 • Gips har lav ledningsevne og termisk varmekapacitet, hvilket kompenserer varmekapaciteten af ​​metalrammer. Metal bruges til at skabe lister til komplekse former eller store områder;
 • Stucco molding er et omkostningseffektivt materiale, da formularerne genbruges og ikke har brug for manuel arbejde for at skabe mønstre. Arbejde med gipsstøbning er ikke tidskrævende, i modsætning til trædele;
 • Stucco molding kræver ikke polering af eksterne mønstre og er simpelthen monteret;
 • Gipsprodukter er en vidunderlig isolator, derfor bruges de i direkte kontakt med elektricitet;
 • Indretningen er let primet og malet i enhver farve.

Alsidige elegante gips decors bruges til at skabe komplekse strukturer på vægge, lofter, pejse, nicher, cornices, kolonner.

Stucco kan monteres på lige og buede overflader. For dette er produkterne formet og tilpasset et bestemt rum og gentager det oprindelige design. Ved hjælp af gipselementer gør rekonstruktion, ændre stilen, stabilisere og styrke skadet historisk dekorativt gips i de gamle lokaler.

Dekorative genstande er et yndlingsmateriale til designere, når det er nødvendigt at dekorere væggene med tekniske huller i huset. Stucco molding er et meget fleksibelt og ekspressivt byggemateriale, som giver ekstra styrke, ensartet hårdhed. For at installere gipsdelene selv skal du blot følge vejledningen.

Før montering af stucco lille størrelse, fx tynde stykker og friser, vignetter:

 • Det er nødvendigt at udjævne bagsiden med slibepapir.
 • Lim påføres, overfladerne forbindes og komprimeres i et par minutter.
 • Det er nemt at forberede en blanding til stukkestøbning fra en del af PVA-lim og tre dele vand, hvortil Pufas tilsættes og knædes til en pastaagtig tilstand.
 • Under installationen påføres klæbemidlet i en sådan mængde, at når den klemmes, kommer den ud uden at skabe hulrum. Overskud kan fjernes forsigtigt med en spatel. Det er nødvendigt at sikre, at krydspunkterne bliver fyldt jævnt.
 • Når den endelige forarbejdning af led og søm af lister udføres, er det nødvendigt at anvende kun frisk limblanding.

Hvis der er monteret store gipsdekorationer med betydelig vægt, f.eks. Loftsstikkontakter eller hjørner, vil rækkefølgen af ​​arbejdet være anderledes:

 • Stucco limes først til blandingen og fastgøres derefter på specielle rustfri skruer. Inden skruen skrues fast, foretages der en undertryk under skruens hoved ved hjælp af en boremaskine med stor diameter.
 • For at opnå bedre pålidelighed af de dekorative elementer, er loftets eller væggens kittens overflade præskåret i et dedikeret område i form af stucco og derefter dækket af en klæbemiddelblanding.
 • Den omvendte del af indretningen smøres også med lim og presses til det ønskede område. I dette tilfælde skal overskydende lim gå til leddene, der fjernes med spatler.
 • Sporene, hvor skruen af ​​rustfrit stål skrues, er plasteret med Pufas. Dette materiale er udviklet af vores firma de seneste år og er meget bekvemt til installation af gipsstøbning. Efter tørring er Poofas det samme i struktur som gips.

Funktioner af installationen af ​​gipsstøbning

Funktioner af installationen af ​​gipsstøbning

Stucco støbning - hjælper med at ændre stilen på dit hjem, lejlighed eller kontor for at dekorere interiøret og bringe nyt og usædvanligt med designet.

For at organisere installationen af ​​gipsstøbning behøver man ikke at oprette særlige forhold. Stucco lister er ret uhøjtidelige og kan bruges overalt. Det eneste der bør overvejes, er nogle begrænsninger på lufttemperatur og fugtighed, som let kan omgåes ved at bruge høj kvalitet lim. Og hvis du følger nogle regler under installationen, vil stukelementerne vare meget lang tid.

Det skal forstås, at gips er det mest fleksible materiale, der muliggør realiseringen af ​​de lyseste designerfantasier i livet. Men dette materiale er meget lunefuldt. Gipsstøbning kan ikke lide lave temperaturer og især meget fugtig luft. Hvis gipsstøbning skal installeres. for eksempel i badeværelset, så er det vigtigt at beskytte det med en vandafvisende primer og derefter male den. Nogle fagfolk, der er involveret i installation af stucco, dækker det med en særlig polymercoating.

Mange mennesker ved ikke, at installationen af ​​gipsstykker ikke altid er fra præfabrikerede elementer. Tværtimod samles det meste af fragmenter lige på installationsstedet. Dette gælder også for sådanne elementer som pejse, kolonner, loftsammensætninger mv.

For at opnå det højest mulige resultat og for at retfærdiggøre alle forventninger skal installationen af ​​gipsformstøbning kun udføres af kvalificerede, erfarne specialister, der kan garantere nøjagtigheden og pålideligheden af ​​fastsættelsen af ​​gipsstuksprodukter.

I. Regler og teknologi til installation af gipsstøbning

Først og fremmest skal overfladen, hvorfra stucken skal dockes, være godt forberedt, nemlig renset for snavs og grundigt tørret. Overfladen, hvorpå stucken skal monteres, skal du først markere. De æstetiske egenskaber af hele sammensætningen vil afhænge af markeringenes korrekte karakter, da hvis du uberettiget udfører denne fase af arbejdet, vil huller og uoverensstemmelser mellem elementerne uundgåeligt komme frem. Når mærket er færdigt, er delene præ-mærket og deres beslag er påkrævet. Hvis et behov opstår, kan overskuddet af nogle elementer fjernes med en kniv, og manglerne i form af revner og revner kan korrigeres med en gipsmørtel. Metoden og processen til installation vælges af mesteren i overensstemmelse med vægten af ​​de vedhæftede dele fra gips. Konstruktionslim eller tætningsmiddel, der passer til fastgørelsesdele, og for deres forbindelse mellem dem er bedre at bruge et dockingslim.

Hvis stukkonstruktionen ikke er særlig let, er det nødvendigt at bruge selvdrejende skruer under installationen. Fogene og fastgørelserne selv skal fastgøres med en gipsmørtel.

Ved montering af listerne kan gipsbuer og hjørner ikke klare sig uden lim og skruer. Ved de samme regler er loftet og væggene dekoreret.

Det næste trin i installationen, efter at alle elementer er fastgjort, vil være priming og maling af alle led, snit og fastgørelsesdele. I rum med høj luftfugtighed skal dekorative stukkegods også behandles med en særlig hydrofob opløsning.

For at gøre de dekorative stuccoelementer i sidste ende mere klare, skal du fjerne overskydende lim i tide med et fugtigt serviet under den oprindelige installation eller restaurering.

Det er værd at vente lidt for at male elementerne, indtil kittet er helt tørt, lim og fastgøring.

Installation af gipsstøbning lavet på tørre og flade vægge. Hvis overfladen har mange fejl, skal den være forberedt på installation af stuck på forhånd: spalt, behandle med primer og lad tørre i to dage. Alle gipselementer af mellemstore og store størrelser, fastgøres med skruer og dowels. Med en lille vægt af gipslister, fastgøres de ved hjælp af en speciel klæbemiddelsammensætning. Alle samlinger mellem elementerne i stucco er forseglet med gips, hvilket skaber en absolut ensartet og æstetisk fejlfri overflade.

For at klæbe et lillevægtsstøbt produkt (tynde friser, stiklinger, lister, vignetter osv.), Skal de forplanes med en overflade ved hjælp af bølgepap. Med sådan polering fjerner vi burrs, som kan forhindre ensartet limning af overflader.

Støbte gipsprodukter med større vægt (tagskinner, stikkontakter osv.) Skal fastgøres på en særlig blanding og skruer. For at forberede blandingen tages PVA lim og vand i et forhold på 60 til 40, og G-10 eller G-7 gips tilsættes til konsistensen af ​​tyk creme. Den støbte produkts omvendte overflade skal være våd, og overfladen, hvortil genstande af stucco-dekoration er limet, skal også behandles med en blanding af vand og PVA-lim. Tunge stikkontakter og hjørner er nødvendige for at fastsætte dowel-neglene, det er bedre at bruge galvaniseret eller anodiseret for at forhindre rust. Afstanden mellem neglene er ca. 20 cm, hullerne fra fastgørelseselementerne er fyldt med gips.

Installationen af ​​en gipskolonne er en ganske kompliceret proces, så samlingsteknologien skal følges nøje. Kolonnerne er forbundet fra to halvdele, som er fastgjort med maskeringsbånd rundt om et metalrør fastgjort i gulv og loft. Derefter bliver hulrummet gradvist fyldt med gipsaffald og gips af mærke G-7 eller alabaster. Fyldning udføres i portioner på 20 cm. så søjlen ikke knækker. Først efter at blandingen tørrer, bliver kolonnen ydre søm behandlet.

Det skal huskes, at teknologien til installation af gips søjler er anderledes. Hvis gipskolonner ikke bærer strukturer, kan de for eksempel skjule inexpressiv understøttende forstærkning (metalrør, rammer). I dette tilfælde forbindes to hule halvkolonner ved hjælp af byggeklips og lim. Nogle gange bruges fyldstof til at fylde hulrummet inde i søjlen. Gipsens søjlens højde justeres ved hjælp af en piedestal eller selve søjlen, der består af individuelle moduler. Det er ikke nødvendigt at lukke leddene i de enkelte moduler i gipsøjlen.


Forholdsregler ved installation af gipsstøbning

Installationsarbejde bør ikke udføres med gipsstøbning i et rum med høj luftfugtighed, og lav temperatur betragtes også som en ugunstig faktor. Gips er hygroskopisk, og når den installeres under sådanne forhold, kan den blive grå eller endda forårsage små revner. Af samme grunde er gipsplej ikke installeret i badeværelserne af lejligheder og hytter med et økonomisk layout. De eneste undtagelser er de store badeværelser i landejendomme, hvor hvert værelse har et kraftigt ventilationssystem. For at beskytte overfladen af ​​gips kan du kun dække den med en speciel polymerfilm eller ved at forarbejde det støbte element med en vandafvisende primer.


Kort installationsvejledning til gipsstøbning

KRAV TIL MONTERING AF DECOR INSTALLATION

- Arbejdsfladen inden installation af stucco skal fyldes og primeres.
- Lufttemperaturen i rummet bør ikke være under +18 C.
- Det er nødvendigt at give mulighed for nem forbindelse til strømforsyningen.
- Et opvarmet vaskerum til installatører er påkrævet.

BESTEMMELSEN AF UDSTILLING AF MONTERING VÆRER PÅ EN GYPSUM STRAIN PANEL

- På arbejdsfladen på fastgørelsesstedet for stucco mærkning laves i overensstemmelse med projektet.
- I produktet hver 40cm. (for lange) huller er lavet med en forsænkning til at skjule skruerne.
- Gennem de forberedte huller på arbejdsfladen er der markeret fastgørelsespunkter i stucco.
- Dowels til denne type arbejdsflade skrues ind i de planlagte fastgørelsespunkter.
- Gipsstøbning er monteret på forberedte skruer ifølge p. 3, 4 arbejdsflade.
- Gabet mellem produktet og overfladen af ​​bjerget samt leddene og armaturerne er fyldt med gips.

MALDER AF GYPSUM LÆDER

- Du kan male store flade elementer med en rulle, hvis du selvfølgelig ikke planlægger at anvende mønstre på dem.
- Det er bedre at male små elementer i stukkegods med et stort antal mønstre med en sprøjte.
- For at skabe effekten af ​​natursten, brug så til dette stykke klud eller en svamp.
- Før du maler, slippe af med stukkedefekter.


FÆLLES ARBEJDE: Tekniske betingelser for udførelse

1. Kræver en arbejdsflade, der leveres af designprojektet for støbte produkter.

2. Arbejdsoverfladen skal først nivelleres, anbringes og primeres.

3. Tilstedeværelsen på arbejdsfladen af ​​enhver form for tapet, dekorative og teksturerede plaster, encaustic, natursten, glas eller andre dekorative belægninger eller materialer er udelukket, medmindre andet er angivet i specifikationen.

4. Ved brug af gipspladestrukturer til lofter beregnes afstanden mellem loftstyrene og antallet af suspensioner pr. Arealareal på basis af et yderligere lag gipspapir (massen af ​​installerede lister svarer omtrent til massen af ​​et lag gipspap).

5. Ved udførelse af stukkearbejde i værelser med installerede gulvbelægninger (parket, fliser, natursten osv.) Skal de dækkes med et dvp / filmsystem i mindst 2 lag.

6. Værelset skal være fri for møbler, vvs, byggematerialer og efterbehandling materialer, andre materialeværdier.

7. Ved udførelse af stukkearbejde i værelset må der ikke udføres andet byggeri / efterbehandling.

8. Entreprenøren skal i forvejen af ​​Kunden underrettes i tilfælde af at stræklofter anvendes i en eller flere lokaler af objektet (PVC-film mv.). Hvis tilstedeværelsen af ​​stræklofter medfører, at det er umuligt at montere stuccoindretningen eller kræver yderligere omkostninger til installationen fra entreprenøren, fastslås denne kendsgerning ved en yderligere aftale mellem parterne med en ændring i kontraktprisen.

9. Før montage af støbegods skal ledelsen være forsynet med ledende kredsløb af skjulte elektriske ledninger, lavstrømskanaler (brand- og tyverialarmer, multimedie, tv-antenne osv.), Skjult ventilations- og varmeledning, vandkanaler.

10. Temperaturen i rummet skal svare til vejrforholdene i Moskva, herunder i opvarmningsperioden skal opvarmningsanordningerne virke, den kapacitet, der leveres af de energiforsyningsorganisationer (den optimale lufttemperatur i rummet: ikke under + 18 ° C).

11. Kræver en strømkilde (220V, strøm 1kW) og vand.

12. Tilstedeværelse af stilladser er påkrævet ved montering i højder over 3,5 m, medmindre stillingen af ​​stilladser er specificeret i Specifikationen.

13. På anlægget skal der for entreprenørens arbejdstagere leveres et opvarmet vaskerum, og der skal tildeles et opbevaringsareal til stuccoprodukter med et areal på mindst 10 kvadratmeter. Overførelsen af ​​arbejdet til kontrahenten med overførselsdatoen registreres i den relevante lov, undertegnet af parterne.

* * * * *
Installation af stucco giver ofte maleri. For det første er det nu fashionabelt at male stuccoelementer i lyse farver og opnå en kontrast mellem indretningens farve og dets indretning. Derudover kan du ved hjælp af maling på stucco anvende en tegning, der efterligner teksten af ​​sten, metal, elfenben. Du kan få mere at vide om en sådan udsmykning i vores afdelingssektion DECORATION.

* * * * *
Monteringsarbejde på gipsplastik kræver: målebånd på 3-5m i længden. sandpapir (af forskellig hårdhed), sav og hacksav, limblanding, spatel til påføring af lim, om nødvendigt, dowel-nail gun og en pistol til at bygge klip. En person kan nemt installere småstøbte lister, men mindst 2 specialister skal arbejde for at installere taglængder 1,5-2-2 meter lang og andre store produkter.


Husk, installationen af ​​stucco har sine egne egenskaber, afhængigt af typen af ​​stucco. Og selvfølgelig er det bedst at overdrage en så kompliceret procedure til kvalificerede fagfolk og fagfolk, og når du skal huske, at det til tider kan omkostningerne ved arbejdet øge omkostningerne til selve stucco-materialet flere gange, især hvis du har til hensigt at installere et komplekst mønster eller komposition. Traditionelt betragtes installationen af ​​gipsstøbning blandt de mest vanskelige.

Ved fuld eller delvis kopiering er linket til www.kamostil.ru obligatorisk!

Rettighederne til forfatterens artikler og billeder på webstedet www.kamostil.ru er lovligt beskyttet i overensstemmelse med lovgivningen i Den Russiske Føderation - loven "om ophavsret og beslægtede rettigheder". Brug af disse materialer uden skriftligt samtykke fra forfatterne er uacceptabelt. (Afsnit V. Artikel 49 "Civilretlige metoder til beskyttelse af ophavsret og beslægtede rettigheder").

Køb vores produkter. Du kan få råd og hjælp fra vores telefoner:
+7 495 233-6666, +7 495 210-6063, fra 9 ?? - 21. eller ved at skrive til e-mail: Denne emailadresse bliver beskyttet mod spam-bots. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

artikler

Stucco molding er nu et af de førende steder inden for indretning, og jo mere populær det bliver, jo flere mennesker installerer det hjemme. Du har altid et valg: om du skal bruge tjenester fra fagfolk, eller prøv at installere hele stucco dekorationen selv. Men man bør ikke glemme, at en sådan vanskelig og omhyggelig virksomhed kræver visse færdigheder og viden.

Et af hovedpunkterne er forberedelse og opbevaring af frisklavede gipselementer. Til tørring er det yderst vigtigt at placere produkterne på det mest lige plan. Dette skyldes det faktum, at friske gipsprodukter gentager overfladestyrken bogstaveligt, og hvis profilen er slidt ud med nogle få millimeter ved tørring, vil installation af et sådant produkt blive umuligt.

Installation af gipsprodukter

Ved at henvise direkte til installationsprocessen skal man først og fremmest være opmærksom på, at i rum med høj fugtighed skal gipsformstøbning desuden beskyttes med vandafvisende primere og akustoper. Hvis du ønsker at dekorere dit badeværelse med stucco dekoration, så skal du passe på ventilationssystemet og yderligere imprægneringen af ​​de dekorative elementer.

Et af de vigtigste stadier i installationen af ​​stucco gips er forberedelsen til installation af vægge (loft). Overfladen skal udjævnes og glat, planen kontrolleres efter niveau, vinklerne vises ved 90 °. Alle defekter er forfyldte og primet, og overfladen er efterladt i nogle dage, indtil den er helt tør.

Når du har bekræftet, at dine vægge (loft) opfylder alle krav, kan du gå videre til installationen af ​​gipsstøbning. Det skal bemærkes, at for det mest lette og af høj kvalitet er elementerne i stuccoindretningen lidt tørre: en let fugtig gips vil være mere bøjelig og fleksibel, men samtidig mere skrøbelig. Hvis elementerne allerede har formået at tørre, bør de være lidt fugtede, og du kan starte installationen.

Først og fremmest bør markeringen anvendes på selve elementet og på overfladen, hvortil den vil blive fastgjort. Det er også nødvendigt at udføre montering og "montering" af detaljerne: Fjern alt unødvendigt, bestem deres nøjagtige placering på objektet. Derefter dækkes elementerne og overfladerne med vandbaseret lim (konstruktion PVA eller Aqua Silva), tilsluttet og lappet. Vi anbefaler selv et lille lys detalje stuk dekoration (f.eks, lister) skal styrke selvskærende skruer med en hældning på 40-60 cm. I tilfælde af installation af store og massive gips elementer såsom rosetter og gesimser, er yderligere afstivning påkrævet, afstanden mellem dem varierer fra 15 op til 40 cm. Afhængigt af de forskellige typer vægge anbefales det at anvende forskellige typer af fikseringer:

 • Giprok - dowel-butterfly til gips
 • Beton - plastik darm-sarmatian;
 • Skumbeton - plastik darm-sarmatian;
 • Mursten - plastik darm sarmatian.

Med en stor vægt af produkter anvendes et anker og boltes. Hvis elementerne i stucco dekoration har en lille vægt - selv-tapping skruer anvendes. Vi gør også opmærksom på, at efter montage skruer anbefales at blive malet. Dette vil beskytte din stucco fra rustne hatte, der vises med tiden.

Til forskellige elementer i stucco dekoration, er forskellige regler brugt til at bestemme deres sted. I de rum af den rigtige form er det mest harmoniske sted for et loftudløb placeret i skæringspunktet mellem loftsdiagonalerne, og i rum med uregelmæssig form bestemmes stedet af designeren under hensyntagen til det overordnede design. Spejle og lister kræver et klart arkitektonisk projekt, som normalt skabes ud fra teorien om den gyldne sektion.

Efter at elementet af stucco dekoration er installeret på plads, er det underlagt gips (restaurering): alle leddene, fastgørelsespunkter og mindre skader, der måtte være opstået under installationen, er maskeret med gips, så der ikke er spor af små fejl. Vi anbefaler at bruge rent GVVS-16 gips uden ydre urenheder på dette stadium. Således opnås ensartethed af materialet, hvilket øger produktets levetid.

Ved dette arbejde på installationen og restaurering er afsluttet, og kun farvemateriale dekoration forbliver. Maleri udføres af en professionel maler i de sidste etaper af renovering af lejligheder. Hvis du foretrækker den traditionelle hvide stucco, skal den males direkte med loftet for at undgå forskellen i farve. Til disse formål anvendes vandbaseret maling normalt i hvid, men kan om ønsket erstattes af andre. Derudover er gipsplejeren imprægneret med vandafvisende opløsninger og primere.

Sammenfatning af alle oplysninger om installation af stucco, kan du notere nogle grundlæggende vigtige ting, der skal huskes, når du starter installationen:

 • Forberedelse af overfladen og stuccoelementerne til installation (tørring, mærkning);
 • Værktøj: Nozhevka, niveau, skruetrækker, boremaskine, hammerbor, miter box, skruer, dowels;
 • Materialer: lim, primer, gips, maling.

I betragtning af populariteten af ​​gipsdekor i dag forsøger mange at lave stucco med egne hænder og installere det selv, men vi vil gerne endnu engang gøre opmærksom på, at installation af gipsplej er ikke et simpelt spørgsmål, der kræver visse færdigheder for at opnå imponerende resultater. Derfor tilbyder firmaet "DAK" gerne sine tjenester fra sine herrer, som ikke alene vil gøre dig til en eksklusiv indretning, men også installere den i dit rum i overensstemmelse med alle regler og standarder.