Hvordan man laver tredimensionale geometriske former fra papir (diagrammer, mønstre)?

Hvordan man laver tredimensionale geometriske former fra papir (diagrammer, mønstre)?

Til fremstilling af tredimensionale geometriske former er hovedmålet at have mønstre, som kan skæres ud og derefter limes sammen.

Kan laves af hvidt eller farvet papir. Du kan klippe ud af papir med nogle billeder eller tal.

Jeg foreslår at lave en ikke helt almindelig tredimensionel figur i origami-teknikken. Se videoen:

For at børnene bedre kan huske hvilke geometriske former der er, og ved hvad de kaldes, kan du lave tredimensionale geometriske former fra tykt papir eller pap. Forresten, på basis af dem kan du lave en smuk gavepakke.

 • tykt papir eller pap (helst farvet);
 • linje;
 • en blyant
 • saks;
 • lim (bedre end PVA).

Det sværeste er at udvikle og tegne spred, vi har i det mindste et grundlæggende kendskab til tegning. Du kan tage og klar til at dreje og udskrive på printeren.

For at bøje linjen glat og skarp, kan du bruge en stump nål og en metal linjal. Når linjen trækkes, skal nålen bøjes stærkt i bevægelsesretningen, og lægger den næsten på sin side.

Dette er et feje af en tresidet pyramide.

Dette er en kube feje.

Dette er et feje af oktaedronen (tetrahedral pyramide)

Dette er et feje af dodecahedronen.

Dette er en icosahedron feje.

Her kan du finde mønstre af mere komplekse former (Platonic Solids, Archimedean Solids, Polyhedra, Polyhedra, forskellige typer af pyramider og prisme, enkle og skrå papirmodeller).

Forresten, for at beregne parametrene for pyramiden kan du bruge dette program her.

Volumetriske geometriske former er den bedste måde for et barn at udforske verden. Fremragende studiemateriale / fremragende studiehjælp til undersøgelsen af ​​geometriske former - det er bare tredimensionale former. På den måde bliver geometriske former bedst husket.

Det bedste materiale til fremstilling af sådanne tredimensionale former er tykt papir (det kan farves) eller pap.

Ud over papir vil der blive brug for en blyant med en linjal, en saks og en lim (skære- og limskiver) til produktion.

Du skal trække på en lignende måde feje og skære dem:

Så skal de klæbe kanten til kanten.

Du bør få følgende type af faste geometriske former:

Hvordan man laver tredimensionale geometriske former fra papir (diagrammer, mønstre)?

Her er et par ordninger, hvorved du kan lave tredimensionale geometriske figurer.

Den enkleste er en tetrahedron.

Lidt sværere at lave en octahedron.

Men denne tredimensionale figur er en dodecahedron.

En anden er icosahedronen.

Flere oplysninger om fremstilling af volumetriske tal kan findes her.

Sådan ser ikke volumetriske former ud:

Og sådan ser de klare ud:

Fra de fleste geometriske former kan du lave en masse originale håndværk, herunder emballage til en gave.

For at børnene bedre kan huske hvilke geometriske former der er, og ved hvad de kaldes, kan du lave tredimensionale geometriske former fra tykt papir eller pap. Forresten, på basis af dem kan du lave en smuk gavepakke.

 • tykt papir eller pap (helst farvet);
 • linje;
 • en blyant
 • saks;
 • lim (bedre end PVA).

Det sværeste er at udvikle og tegne scanninger, vi har i det mindste et grundlæggende kendskab til tegning. Du kan tage og klar scanne og udskrive på printeren.

For at bøje linjen glat og skarp, kan du bruge en stump nål og en metal linjal. Når linjen trækkes, skal nålen bøjes stærkt i bevægelsesretningen, og lægger den næsten på siden.

Dette er et feje af en tresidet pyramide.

Dette er en kube feje.

Dette er et feje af oktaedronen (tetrahedral pyramide)

Dette er et feje af dodecahedronen.

Dette er en icosahedron feje.

Her kan du finde mønstre af mere komplekse former (Platonic Solids, Archimedean Solids, Polyhedra, Polyhedra, forskellige typer af pyramider og prisme, enkle og skrå papirmodeller).

Forresten, for at beregne parametrene for pyramiden kan du bruge dette program her.

Uafhængigt at lave volumetriske tal fra papir, kan du ikke kun bruge dem til underholdning, men også til træning.

For eksempel kan du visuelt vise barnet, hvordan denne eller den pågældende figur ligner, giv hende i hænderne.

Eller det er muligt med det formål at lære at udskrive diagrammer med specielle symboler.

Så jeg foreslår nedenfor at gøre mig bekendt med dodecahedron sema, både enkel og med små tegninger, der kun vil tiltrække barnets opmærksomhed og gøre træningen mere sjov og underholdende.

Du kan også bruge et kubediagram for læringsnumre.

Pyramidordningen kan hjælpe med at beherske de formler, der vedrører denne figur.

Desuden foreslår jeg at blive bekendt med oktahedronens ordning.

Tætningen af ​​tetrahedronen vil blandt andet hjælpe med at studere farverne.

Som du forstår, skal ovenstående skabeloner udskrives, skæres, bøjes langs linjerne, limes langs specielle smalle striber ved siden af ​​de valgte sider.

Før du begynder at lave tredimensionelle geometriske figurer, skal du forestille dig (eller vide hvordan det ser ud) formen i 3D-dimensionen: hvor mange ansigter denne eller den form har.

For det første skal du tegne en figur på papiret korrekt langs de kanter, der skal forbindes til hinanden. For hver form har ansigterne en særlig form: kvadrat, trekant, rektangel, rhombus, sekskant, cirkel osv.

Det er meget vigtigt, at længden af ​​kanterne af formen, som vil blive forbundet med hinanden, har samme længde, så der ikke opstår problemer under forbindelsen. Hvis formen består af de samme facetter, vil jeg foreslå at gøre dette mønster under tegning. Du kan også downloade færdige skabeloner fra internettet, udskrive dem, bøje dem langs linjer og slutte (lim) dem.

3D geometriske origami figurer

Den bedste måde at vise verden på dit barn er at få ham til at føle kontakten, fordi du ikke fodrer en lille smul med brød - lad ham røre ved de genstande, der interesserer hende, især hvis det er farverige geometriske origami kroppe lavet med egne hænder.

Lette volumetriske papirhåndværk vil tiltrække barnets opmærksomhed og vil helt sikkert ikke kede sig. Og du umærkeligt og med begejstring vil holde dit elskede barn i verden af ​​underholdende geometri.

Jeg ved ikke om dig, kære læsere, men disse farverige origami mindede mig om ædelsten. Så hvorfor ikke fortælle hvert barn noget interessant ved at sammenligne en anden geometrisk krop med rubin, safir, turmalin og så videre?

I mellemtiden skal du udskrive farvede konturer på farvede ark og have lavet de nødvendige kurver og lim dem på de rigtige steder. Jeg er sikker på at du vil lykkes!

tetraeder

oktaeder

icosahedron

dodekahedron

Du bør få disse præparater:

Og disse er klargjorte polyeder. Go for it!

Sjove spil, underholdende historier og all-round udvikling til din baby!

Geometriske figurer

Stort udvalg af udviklinger af simple geometriske former.

Børns første introduktion til papirmodellering begynder altid med simple geometriske former, såsom en terning og en pyramide. Ikke mange mennesker klarer at klæbe kuben første gang, nogle gange tager det flere dage at lave en virkelig jævn og perfekt kube. Mere komplekse former cylinder og kegle kræver flere gange mere indsats end en simpel terning. Hvis du ikke ved, hvordan du omhyggeligt limer geometriske former, betyder det, at det er for tidligt, at du kan tage på komplekse modeller. Pas på dig selv og lær dine børn et standpunkt for disse "grundlæggende" modellering på færdige udviklinger.

Til at begynde med foreslår jeg selvfølgelig at lære at klæbe en almindelig terning. Udvikling lavet til to terninger, store og små. En mere kompleks form er en lille terning, fordi hvordan man limer den er vanskeligere end en stor.

Så lad os komme i gang! Download scanningen af ​​alle figurer på fem ark og udskrive på tykt papir. Før du udskriver og limer geometriske figurer, skal du læse artiklen om, hvordan du vælger papir, og hvordan du skal skære, bøj ​​og lim papir korrekt.

For bedre udskrivning anbefaler jeg dig at bruge AutoCAD-programmet, og jeg giver dig scanningen til dette program og læser også, hvordan du udskriver fra en autocad. Skær vendingen af ​​kuberne ud af det første ark, skal du sørge for at trække en kompassnål under jernlinien langs foldelinierne, så papiret er godt bøjet. Nu kan du begynde at klæbe kuberne.

For at spare papir og for hver brandmand lavede jeg flere små kubeomskifter, du ved aldrig, vil gerne lim mere end en terning eller noget vil ikke fungere første gang. En anden simpel figur er en pyramide, du kan finde dens udfoldning på det andet ark. Disse pyramider var de gamle egyptere værd, men ikke af papir og ikke af sådanne små størrelser :)

Og det er også en pyramide, men i modsætning til den foregående har den ikke fire, men tre ansigter.

Udvikling af en trekantet pyramide på det første ark til udskrivning.

Og endnu en underholdende pyramide med fem ansigter, der udfolder sig på det fjerde blad i form af en stjerne i to eksemplarer.

Næste sekskantlim vil det være endnu nemmere end pyramiden. Sekskant udvikling på det første ark.

En mere kompleks form er en pentahedron, selv om det er sværere at tegne en pentahedron end at klæbe den.

Træk udviklingen på det andet ark.

Så vi kom til de komplekse former. Nu er du nødt til at gøre dig selv, det er ikke let at lim sådanne stykker sammen! Til en gang, den sædvanlige cylinder, scanner den på det andet ark.

Og dette er en mere kompleks figur i forhold til cylinderen, fordi i sin grund ikke en cirkel, men en oval.

Udviklingen af ​​denne figur på det andet ark, til den ovale base lavede to reservedele.

For at forsigtigt samle cylinderen skal dens dele limes. På den ene side kan bunden limes uden problemer, bare læg et forlimet rør på bordet, læg en cirkel på bunden og fyld den med lim indvendigt. Sørg for, at rørets diameter og rundbunden passer tæt på hinanden uden revner, ellers vil limen lække og alt holder sig til bordet. Den anden cirkel vil være vanskeligere at klæbe, så pasta ind i hjælpe rektanglerne i en afstand af papirtykkelse fra rørets kant. Disse rektangler tillader ikke, at basen falder indad, nu vil du limcirklen på toppen uden problemer.

Cylinderen med en oval base kan limes ligesom en almindelig cylinder, men den har en mindre højde, så det er lettere at lægge et papirkarakteristik indvendigt og læg den anden base op og lim den langs kanten.

Nu en meget kompleks figur - en kegle. Dens detaljer på det tredje ark, den ekstra cirkel til bunden på 4. ark. Hele vanskeligheden med at limke keglen i sin skarpe top, og så vil det være meget svært at klæbe bunden.

En kompleks og samtidig enkel form er en bold. Bolden består af 12 pentahedra, udviklingen af ​​bolden på det 4. ark. Først limes de to halvdele af bolden og derefter limes begge sammen.

En ganske interessant figur - en rhombus, dens detaljer på det tredje ark.

Og nu to meget ens, men helt forskellige figurer, deres forskel kun i basen.

Når du lim disse to figurer sammen, vil du ikke umiddelbart forstå, hvad det hele handler om, de viste sig for at være helt fuldstændigt uresponsive.

En anden interessant figur er torusen, kun den er meget forenklet her, dens detaljer er på femte side.

Og endelig, den sidste figur af ligesidede trekanter, ved jeg ikke engang hvad man skal kalde det, men figuren ligner en stjerne. Udvikling af denne figur på det femte ark.

Det er alt for i dag! Jeg ønsker dig succes i dette hårde arbejde!

KOMMENTARER

Givet geometrien: tetrahedron, terning, octahedron, dodecahedron, icosahedron. Tetrahedron, kube og dodecahedron lavet, men de resterende to gjorde ((((((
Der var stadig problemer med limning..

Tak, hvad ville du gøre, hvis dette websted ikke var =)

Mange tak!)))) Meget hjulpet!

Jeg kunne ikke, det var nyttigt at lære mig bekendtskab.

hjælpe med at lave en scanning af den firkantede pyramide med en base - en rhombus

Sådan pakker du en torus (det vil sige en ring, eller rettere, dens overflade)?
Spørgsmålet blev stillet til praktiske formål, jeg vil uafhængigt afskære bilens ratt med læder, men her er det nødvendigt at tegne et mønster, og her er der svært. Der er ikke nok fantasi til at tegne alt dette, fordi torusens overflade er såkaldt. uudviklet overflade (eller rettere, betingelsesmæssigt deployerbar).
Folk, hjælp råd eller reference, pliz!

Jeg vil råde dig til at gå til butikken og se, hvordan lignende omslag syes til et bilratt. Generelt er huden et bestemt materiale, du kan gøre næsten alt sammen med det, du kan ikke gøre det ud af papir, så det er svært at anbefale det, det er bedre at se, hvordan det allerede er gjort, og tænk hvordan du kan lave dit eget hjemme.

Indretning geometri: ideer og ordninger til at skabe indvendige dekorationer fra papir

Geometriske figurer fra papir erobre med klarhed, selv sværhedsgraden af ​​deres linjer, mens de ser meget originale ud og gør dem meget enkle. At have et ark papir, limpind og et par gratis minutter, kan du oprette din egen fantastiske indretning til dit hjem.

Du kan gøre dem til juledekorationer eller suspensioner til lysekronen:

Gaveæsker:

Eller "cookies" med ønsker, forudsigelser, hilsner:

Du kan stilfuldt dekorere deres vægge:

Eller lav et usædvanligt kunstobjekt:

For en fest kan du lave maxi-dekorationer til interiøret:

Og mini - som en tegneserie til gæster:

Udskrifterne skæres ud i fyldte linjer og foldes op i stiplede linjer, så limer de dem på de udragende flaps og samles i smukke genstande, som vi allerede har set kan bruges på helt forskellige måder.

Og jeg vil gerne dele med dig en papirmodel af denne kloden. Denne ting vil være interessant at gøre med børn, det ligner mere en papirdesigner og kræver ikke lim til at samle den.

Trykt med en ensartet skala. Du skal bruge en kopi af ark 1-6 og otte kopier af ark 7. Det er bedre at udskrive på papir med den maksimale tæthed, der er tilgængelig for din printer, eller at holde tyndt papir på pap eller karton:

Bliv inspireret og dekorere dit hus med usædvanlige genstande. Nyd din kreativitet!
Tak for din opmærksomhed.

3D geometriske papir figurer

Volumetriske geometriske figurer fra papir - vi laver forskellige geometriske figurer fra papir eller pap, for eksempel at lave gaver til små børn og på grundlag af dem.

Materialer og værktøjer:

 1. farvet papir eller pap;
 2. saks;
 3. lim;
 4. linjal og blyant.

skabelon

Trin 1

Download mønstringsskabeloner. Derefter enten udskrevet på printeren eller overført med en blyant og linjal på farvet papir (pap).

Klip og lim former. Alle bulk geometriske figurer er klar.

Hvordan laver man geometriske figurer fra papir? Ordninger og tips

Kernen i de mest komplekse og usædvanlige former for strukturer, enheder, mekanismer er elementære geometriske former: en terning, et prisme, en pyramide, en bold og andre. For at komme i gang lærer du at skabe de mest enkle former, og så kan du nemt mestre mere komplekse former.

Mange modeller begynder deres rejse med papirmodeller. Dette skyldes materialernes tilgængelighed (for at finde papir og pap er ikke svært) og nem at behandle det (ingen specielle værktøjer kræves).

Papiret har dog en række specielle egenskaber:

 • lunefuldt, skrøbeligt materiale
 • kræver høj nøjagtighed, omhu, udholdenhed på arbejdspladsen

Af disse grunde er papir et materiale, både for begyndere og for rigtige herrer, og derfra skabes modeller af meget forskellig kompleksitet.

I denne artikel vil vi studere de enkleste geometriske former, der kan laves af papir.

Du skal bruge følgende materialer:

 • papirark
 • en blyant
 • lineal
 • viskelæder
 • saks
 • PVA lim eller limpind
 • lim pensel, bedre fra stive børster
 • kompas (for nogle figurer)

Hvordan laver man en kasse ud af papir?

En terning er en regelmæssig polyhedron, hvor hvert ansigt er en firkant.

Oprettelse af en terning består af to faser: Oprettelse af en reamer og limning. figurer. For at oprette en ordning kan du bruge printeren ved blot at udskrive et færdigt skema. Eller du kan selv tegne en reamer ved hjælp af tegneværktøjer.

 1. Vælg kvadratens størrelse - den ene side af vores terning. Et ark papir skal være mindst 3 sider bredt af denne firkant og lidt længere end 4 sider lang.
 2. Tegn i længden af ​​vores ark fire firkanter, der bliver siderne af terningen. Vi tegner dem strengt på en linje, tæt på hinanden.
 3. Over og under nogen af ​​firkanterne tegner vi en og samme firkant.
 4. Afslut strimlerne til limning, hvormed ansigterne sammenføjes. Hvert to ansigter skal forbindes med en stribe.
 5. Terningen er klar!

Efter tegning skæres rømmeren med saks og lim PVA'en. Lim et meget tyndt lag jævnt børste med en børste på bondefladen. Vi forbinder overfladen og fastgøres i den ønskede position i et stykke tid, med et klip eller en lille belastning. Limindstillingen er ca. 30-40 minutter. Tørring kan accelereres ved opvarmning f.eks. På et batteri. Når vi limer de følgende kanter, fastgør vi den rigtige position. Og så videre. Så gradvist lim du alle kubens ansigter. Brug små portioner lim!

Hvordan laver man en kegle papir?

En kegle er en krop, der opnås ved at kombinere alle de stråler, der stammer fra et punkt (spidsen af ​​keglen) og passerer gennem en flad overflade.

 1. Tegn et cirkelkompass
 2. Skær en sektor (den del af cirklen afgrænset af en cirkelbue og to radiuser trukket til enderne af denne bue) fra denne cirkel. Jo større sektor du skærer, jo skarpere bliver keglens ende.
 3. Lim konusens overflade.
 4. Mål diameteren af ​​keglens bund. Med hjælp af kompasser tegner en cirkel på et ark papir med den ønskede diameter. Afslutter trekanter for at klæbe bunden til sidefladen. Skåret ud
 5. Lim bunden til sidefladen.
 6. Cone er klar!

Hvordan laver man en cylinder af papir?

En cylinder er en geometrisk krop afgrænset af en cylindrisk overflade og to parallelle planer, der skærer den.

 1. Vi tegner et rektangel på papiret, hvor bredden er cylinderens højde, og længden bestemmer diameteren af ​​den fremtidige form. Forholdet mellem længden af ​​rektanglet og diameteren bestemmes af udtrykket: L = πD, hvor L er længden af ​​rektanglet, og D er diameteren af ​​den fremtidige cylinder. Ved at erstatte formlen med den ønskede diameter finder vi længden af ​​rektanglet, som vi vil tegne på papir. Vi afslutter de små ekstra trekanter, der er nødvendige for limning af dele.
 2. Vi tegner på to cirkler med en diameter på en cylinder. Dette bliver toppen og bunden af ​​cylinderens bund.
 3. Skær ud alle detaljerne i den fremtidige papircylinder.
 4. Lim cylinderens sideflade fra rektanglet. Lad delene tørre. Lim bundens bund. Vi venter på tørring. Lim den øvre base.
 5. Cylinderen er klar!

Hvordan laver man en parallelepiped ud af papir?

En parallelepiped er en polyhedron med seks ansigter og et parallelogram hver.

 1. Vælg størrelsen af ​​parallelepiped og vinklerne.
 2. Tegn parallelogrambasen. På hver side tegner vi siderne - parallelogrammer. Fra hvilken som helst side tegner du den anden base. Tilføj strimler til limning. En parallelepiped kan være rektangulær, hvis siderne er rektangler. Hvis parallelepipedet ikke er rektangulært, er det lidt vanskeligere at oprette en scanning. For hvert parallelogram skal du modstå de nødvendige vinkler.
 3. Skær scanningen og lim.
 4. Boks er klar!

Hvordan laver man en papirpyramide?

Pyramiden er en polyhedron, hvis basis er en polygon, og de andre ansigter er trekanter med et fælles hjørne.

 1. Vælg størrelsen på pyramiden og antallet af dets ansigter.
 2. Tegn en base - en polyhedron. Afhængigt af antallet af ansigter kan det være en trekant, en firkant, en femkant eller en anden polyhedron.
 3. Fra en af ​​siderne af basen tegne en trekant, som vil være siden. Vi tegner den næste trekant, så den ene side af den har en fælles side med den forrige, og så videre. Så tegner vi så mange trekanter som siderne i pyramiden. Afslut strimlerne til limning på de rigtige steder.
 4. Skær og lim formen.
 5. Pyramiden er klar!

Hvordan man laver en oval ud af papir

Har du bemærket, hvordan børn i en ung alder er interesseret i papirfigurer? Måske er det vores naturlige ønske at se hele verden i en kombination af simple geometriske former. Og det er jo mere interessant at se i hvert objekt, der omgiver os cirkler, ovaler, firkanter eller trekanter. Og et barn kan blive bekendt med voluminøse figurer længe før skolens geometri på en sjov og legesyg måde.


Papir geometriske former


I hver bog om tidlig udvikling, sammen med blomster, bogstaver og tal, er den første ting inviteret til at udforske de grundlæggende geometriske former. Det er jo sådan, hvordan et barn lærer at forstå, hvad en form for ting er, hvad det er og hvordan det kan karakteriseres. I form af et spil lærer man ved hjælp af træningsvideoer, digte, eksempler fra omgivende ting at skelne mellem en firkant og en trekant, en cirkel og en rhombus. Efter at have studeret billederne i bogen, kan barnet huske navnene på figurerne, men den yderligere opgave er at rette disse oplysninger i et spilform. Her kommer vi til hjælp af geometriske former fra papir.


Fra forskellige former samler vi geometrisk applikation. Det er den bedste måde for barnet at påvise, at ethvert mønster kan vise sig, hvis du sætter simple geometriske former, der er kendt for ham i den korrekte rækkefølge. Før du ansøger med billedet af en klovn. For hende skal du forkorte de vigtigste stykker farvet papir. Disse vil være flerfarvede cirkler, en oval, en trekant, en stjerne, halvcirkler. Du kan holde dem på dobbeltsidet tape, hvis bunden er pap med en glat overflade. Eller du kan bruge limpind, meget nem at bruge.


Et andet simpelt eksempel på geometriske applikationer er landskab. Det kan skildre et firkantet hus med et trekantet tag, træer med en rund og trekantet (juletræ) krone, en rund sol. Efter at have færdiggjort sådanne ansøgninger fra farvet papir uafhængigt, vil barnet bedre kunne forstå, hvordan man tegner det samme landskab ved hjælp af en blyant, at man for et hus skal tegne en firkant med en trekant på toppen samt give et hjem med et firkantet vindue og en rektangulær dør.


Du kan lave en vis symbiose mellem tredimensionale papirhåndværk og geometriske applikationer ved at gøre et sådant smart tog. Skær et emne fra et ark papir af en standardstørrelse, idet du tidligere har bøjet et ark i halvdelen. Herefter skal barnet limes de geometriske former for farvet papir på de steder, de stoler på: Den gule halvcirkel bliver næsen på toget, små cirkler med hjul og de blå rektangler med vinduer, hvor du endda kan trække rejsende.


3D papir figurer


Vær ikke bange for, at det bliver tidligt at forkynde barnet med tredimensionale papirfigurer, og han må ikke forstå noget. Tværtimod er det lidt som magi, hvilke forældre kan gøre med deres hænder, når et tredimensionelt legetøj pludselig kommer ud af et fladt ark papir. Sådanne papirhåndværk kan blive et læringsobjekt, og for eksempel en del af ethvert design.


Forklar til barnet, at hver flad figur har en relativ, en volumetrisk figur, som kan kaldes forskelligt, men nødvendigvis indeholder konturerne af en flad geometrisk figur. Den nemmeste måde er nok at starte med en terning, fordi udviklingen af ​​terninger til børn er et klassisk legetøj. I starten kan du simpelthen henlede barnets opmærksomhed på, at hvert kubens ansigt er firkantet, hvorefter man kan begynde at lære sig bekendtskab med tegningslayoutet.


Du kan folde denne terning af tofarvet papir med dit barn, hvis du er glad i sådan papirhåndværk som origami. Et firkantet ark papir foldes i halvdelen, og så igen i halvt, for at lave fire stykker. Derefter følger instruktionerne ved at bøje formens kanter, så du ender med et emne med to flade overflader og to skarpe hjørner. Det er stadig for dig at lave en anden sådan tom og kombinere den med den første ved at placere de skarpe hjørner i papirlommerne.

Sådan laver du papir tal


Naturligvis vil vi ikke bare bo på terningen, fordi der stadig er så mange interessante håndværk foran. Lad os lære at lave figurer fra papir af anden form.


Hvert sådant tal har sit eget navn, og det bliver lettere at huske det, hvis du henter eventuelle foreninger med dette objekt i barnet. Her, for en terning, behøver du ikke opfinde noget, barnet kender allerede navnet på hans yndlingsbarns legetøj. Det er selvfølgelig muligt at nævne parallelepiped (især for "avancerede" børn), men det er nemt at tænke på, hvad der kan knyttes til en cylinder eller en pyramide.


Hvis du beslutter dig for at lave en cylinder med dit barn, så spørg ham hvilket genstande han ligner. Måske er det et glas, og måske en afløbsrør. Fortæl os om de sjove hatte, cylindre, hvor guider eller tryllekunstnere går til cirkus. Du kan forsøge at lave en sådan hat sammen. For at gøre dette skal du tage et papirdragningspapir, og jo strammere det er, desto stærkere bliver din cylinder. På dette ark tegner du et langt rektangel, hvis bredde vil svare til den fremtidige højde på din cylinder. Vi trækker et par centimeter tilbage fra den mindre kant af rektanglet og tegner en cirkel, der rører rektanglet på sit højeste punkt. Skær denne form omhyggeligt for ikke at skære en cirkel fra rektanglet. Nu begynder vi at pakke rektanglet ind i et rør, og cirklen dækker dette rør som et låg. Brug scorch tape fastgør cirkel og kanten af ​​rektanglet. Nu skærer vi en anden cirkel, men med en større diameter skærer et hul i den, lim denne cirkel til cylinderen. Det er fortsat at klæbe vores håndværk med farvet papir og dekorere med appliqué.


Dette er vores kegegeneration kan være forbundet med en pakke til frø, og for vores børn skal vi søge andre foreninger. På baggrund af keglen er juletræer lavet til nytårs topiary, og du kan også lave sjove figurer, for eksempel vinterhåndværk - en snemand. For at gøre dette skal du tegne en cirkel på et ark tykt papir ved hjælp af et kompas og opdele det visuelt i tre dele. Ved en tredjedel i det øverste hjørne i midten tegner vi ansigtet af den fremtidige snømand, øjne, næse og mund. Skær denne tredje af cirklen. En af kanterne spredes med en smal strimmel lim, bøj ​​keglen og lim de to kanter sammen. Vi drejer en lille cylinder ud af farverigt indpakningspapir (nu kan vi allerede gøre det) og fastgør toppen af ​​keglen. Fra sort bølgepapir drejer vi om selerne og ruller papiret mellem palmerne. Vi limer farvede papirvanter til disse seler, skærer det samme papir og lim et tørklæde. Vi løser evnen til at dreje keglen ved at gøre den af ​​et stykke appelsinpapir - det bliver en gulerodsnæse, uden hvilken enhver snemand, der respekterer sig selv, ikke vil kunne gøre.


Lav en geometrisk form for papir


Foreslå igen at øve en geometrisk figur ud af papir, denne gang en pyramide. Det kan også oprettes ved hjælp af origami mønstre, men vi kan gå den anden, enklere måde ved at fastgøre den færdige form med lim.


Layoutet for pyramiden er en firespidsstjerne. Da det ikke bliver nemt at tegne det korrekt på almindeligt hvidt papir, kan du tegne figurer på det rutete papir og derefter overføre dem til arket fra en skabelon. Så i midten af ​​arket tegne en firkant. Fra hver side tegner vi et ensartet trekant, der giver en af ​​sine sider med en ekstra lille strimmel til limning. Skær den færdige stjerne ud af papir og påfør et ark tykt og farvet papir (du kan også bruge tyndt pap). Alle linjerne mellem kvadratet og trekanterne er godt bøjede, vi limer strimlerne til limning og sætter alle pyramidens ansigter på et punkt. Det er tid til at spille, fordi legetøjspyramiden er sjov for barnet. På tegningerne af mønstrene tegner vi billeder af dyr og efter limning får vi nye pyramide legetøj: en fisk, en kat, en hund, en fugl. Ud over mønstrene på pyramiderne selv kan du supplere papiret med yderligere elementer.


Pyramider kan også være fremragende hjemmelavet gaveemballage. Jo mere smukt kildematerialet er pap, jo smukkere bliver pakken. Du kan til dette formål bruge karton fra kasser med et smukt mønster. Hvordan man laver en montering på pyramiden med et reb, du kan se på det præsenterede billede. På alle fly laver vi små huller efter størrelsen af ​​fastgørelsesspidsen. Vi strækker det gennem alle hullerne, som en ledning, vi binder enderne på en bue. For at få indholdet af en sådan pakke er det nok bare at løsne enderne af blonder og trække det ud af et hul.


3D geometriske figurer


Bulk geometriske former kan være ret komplekse. Når du har mestret det grundlæggende, kan du gå til dem.


Forsøg at lave en icosahedron - en polyhedron bestående af tyve ansigter, som hver er en trekant med de samme sider. For sådanne geometriske figurer lavet af papir kræver ordningerne særlig pleje, fordi selv en lille fejl i parallelle linjer vil lave en færdig kurvefigur. Du kan foldes halvdelen af ​​icosahedronen og gør den til en original gaveæske.


En usædvanlig tredimensionel figur - et torus, det vil være nemt at gøre, hvis du i dit arbejde bruger en speciel ordning til forsamlingen, som du kan downloade fra netværket. Det er et sæt ovaler af forskellig størrelse, som du skal lægge mange nedskæringer på. Ovals er skåret ud af tykt papir, så begynder at forbinde med hinanden ved hjælp af et system af nedskæringer. Som følge heraf skal du have en voluminøs doughnut, hvis geometriske navn er en torus.

Lav en papirkugle i forskellige teknikker

For at lave en bold ud af papir, kan du bruge et af de færdige diagrammer eller vende sig til papier-mâché-teknikken. Først analyserer vi metoden ved hjælp af færdige skabeloner.

Kugle, limet i henhold til den færdige ordning

Til dette projekt skal du bruge følgende:

Udskriv og skær skemaet langs konturlinjerne, herunder etiketterne til limning af dets fragmenter. Alternativt lim alle strimlerne og bevæg dem med uret. Når kroppen er klar, lad den tørre, læg derefter lim på det runde "låg" og tryk forsigtigt det på bolden.

En anden version af ordningen er præsenteret her: download i pdf format.

Som du kan se, foregår limning parallelt fra to sider. Hver skabelon fra denne fil skal udskrives 6 gange, udtrykte emner og lime dem.

Paper Stripe Ball

Nødvendige værktøjer og materialer:

 • Linjal og blyant
 • saks
 • Tykt papir
 • Lim eller dobbeltsidet tape

1. Klipp og skær papiret i lige strimler. Husk at bredden af ​​striberne bestemmer tætheden af ​​figuren og længden - dens diameter.

For hver bold har du brug for 6 strimler papir.

2. Fold en af ​​strimlerne ind i en ring og lim enderne sammen. Sæt ringen til side, du skal bruge den lidt senere.

3. Indbind de resterende 5 strimler som denne:

4. Sæt derefter ringen i midten af ​​vævet og hak i hver anden strimmel inde i den, begyndende med nogen af ​​dem, der var i udvidet tilstand under den næste. For eksempel, i vores billede er dette den øverste grønne bar.

Hold ringen midt i emnet, så bolden er jævnt.

5. Derefter tværs, skiftevis øverst og nederst, drej strimler af papir over en ring og lim enderne af samme farve.

Hvis du gør det rigtigt, vil den færdige bold bestå af ringe, sammenflettet i form af trekanter og pentagoner, der strømmer ind i hinanden.

Og endnu engang denne lektion på video:

Papier Mache Paper Ball

Ved fremstilling af figurer fra papier-mache kan du ikke undvære en speciel klæbemiddelopløsning, der er lavet af hvidt mel og koldt vand i forholdet 1: 5. For at undgå skimmelsvamp på færdige produkter kan der tilsættes lidt salt til opløsningen.

Bland et glas mel og et glas vand i en lille skål, bland grundigt og læg på medium varme. Fyld op med endnu 4 kopper vand. Under omrøring kontinuerligt bringes blandingen til en gelélignende konsistens (denne proces vil tage ca. 3-5 minutter). Fjern derefter skålen fra ovnen og lad indholdet afkøles til stuetemperatur.

Mens limen køler, skal du forberede følgende materialer og værktøjer:

 • ballon
 • Stribet papir (avisark, papirhåndklæder eller tunge servietter er bedst)
 • Lim pensel
 • handsker

1. Først og fremmest skal du danne grundlag for bolden. Blæser ballonen så den bliver afrundet, men samtidig forbliver den ret blød. Ved at lægge papirstrimler af den kan du give den den rigtige sfæriske form senere.

2. Fuldstændigt nedsænk en stribe papir i den afkølede lim, fjern overskydende opløsning med fingrene, og hold papiret på bolden. Gentag denne procedure ved jævnt fordeling af strimlerne på overfladen af ​​bunden, indtil du dækker det helt i 1 eller 2 lag.

Når limen begynder at blive tykkere, skal du rette figuren på form og klemme den lidt fra alle sider.

3. Sæt formen på en plastikboks og lad den tørre natten over.

4. Når blanket er tørt, anbring 1-2 lag papir på det og lad det tørre i et stykke tid.

Efter fuldstændig tørring vil kuglen være i en holdbar skal, der kan males med akrylmaling. Forresten er der en interessant lektion her: håndlavede julkugler.

Volumetrisk papirhåndværk: 5 måder at oprette figurer på

Det er let at lave volumetriske håndværk fra papir. Sådanne volumetriske figurer kan laves i enhver form, de kan være flerfarvede, de kan dekoreres med perler eller blonde og du kan lave en smuk indskrift. I en sådan usædvanlig boks kan du gemme smykker eller enhver kvindelig bagatel.

Standard volumetriske tal fra papir og pap: vi studerer geometri

Mange fædre og mødre tager spørgsmålet om, hvordan den mest tilgængelige måde at forklare et barn på et bestemt spørgsmål. Når et barn modnes, er det på tide at forklare komplekse geometriske former for ham - en kube, en kugle osv. Det er meget nemmere at vise disse tal til barnet. For at give et barn tredimensionale modeller af geometriske figurer, skal de laves af noget.

Den mest praktiske og enkle i forestillingen er håndværk af papir i stil med origami.

Ved hjælp af smukke tredimensionale papirhåndværk vil det være interessant for et barn at studere geometriske former.

Der er mange forskellige former, som folk har lært at lave af papir og ikke nødvendigvis geometrisk. Disse kan være voluminøse hjerter, som du kan bruge som dekorationer til Valentinsdag eller stjerner, der supplerer indretningen i børnehaven.

Volumetriske figurer fra papir: Ordninger af geometriske figurer

Oprettelse af tredimensionale geometriske former er ikke kun fascinerende, men også nyttig. Barnet lærer at tænke rumligt, hvilket er meget nødvendigt.

Den enkleste måde at lave en tredimensionel geometrisk form på er at udskrive skabelonerne og skære dem langs den stiplede linje, så lim dem i henhold til vejledningen.

Men du kan også lave sådanne figurer selv. Til dette skal du bruge: pap, farvet eller hvidt papir, blyant, linjal, sakse og lim.

Find ordninger af geometriske former af papir kan være på internettet

Sådan laver du en kasse ud af papir:

 1. På et ark at tegne i en række 4 identiske firkanter med sider på 4 cm.
 2. Fra den anden firkant op og ned tegner du et ensartet firkant. Det skal være et mønster på 6 firkanter i form af et kryds.
 3. På de udragende kvadrater trækker ventiler i form af trapezium (bredde ikke mere end 0,7 cm).
 4. Skær skabelon - det fremtidige mønster til arbejde med pap eller andet tykt papir.
 5. Bøj figuren langs de udførte linjer, spred de små trapeziske ventiler med lim og sammenføj alle sider sammen.

Hvis det ønskes, kan hver side af terningen indsættes med farvet papir. Og hvis den ene side med ventilen ikke er fastgjort med lim, får du en lille kasse, der kan bruges som gavepakke.

Sjovt papirdyr: Legetøj til babyer

Børn elsker at skære, lim, tegne - sådanne aktiviteter udvider barnets horisonter, udvikler opmærksomhed og udholdenhed. Ved hjælp af færdige ordninger på internettet eller i blade til kreativitet kan eleverne oprette forskellige dyre figurer.

Ved hjælp af papir kan du lave interessante volumetriske dyr til børn

At lime tredimensionale figurer er ret simpelt:

 1. Hvis du vælger det ønskede dyr, skal du udskrive ordningen.
 2. Skabelonen skår dele, hvilket giver en lille margin for binding.
 3. Lav bøjninger på linjen og lim figuren.

Du kan selv lave lyse håndværk. En bjørn, en ræv, en hund, en kat, en bi - alle disse små dyr vil blive lavet ved hjælp af identisk teknologi.

Uanset hvilket hack du gør, skal du lade det tørre helt. Hvis du tager den våde lim ud med din hånd, kan du efterlade beskidte udskrifter på papiret.

At skabe et simpelt håndværk vil have brug for hvidt og grønt papir, sakse, lim.

Lille kanin legetøj med egne hænder:

 • To strimler 3 cm brede og 10 og 7 cm lange;
 • To halvcirkler i form af ører;
 • To øjne (emner);
 • Grønt ark med vilkårlig papir til "græs".

Rullestrimler og lim enderne sammen. Du skal have to brede ringe. På et grønt græs for at holde en større ring - kaninlegemet holder sit hoved på det. På bagsiden af ​​hovedet fastgør ørerne jævnt. At trække eller lim klare øjne, lav en mund - kaninen er klar.

Volumetriske malerier af toiletpapir gør-det-selv: master class

Eventuelt kreativt arbejde er uløseligt forbundet med ekstraordinær tænkning. Håndværk fra improviserede midler hjælper både barnet og den voksne at se på disse ting fra en anden vinkel.

Bulkbilleder af toiletpapir er ikke særlig velkendte i almindelige kredse. Men hvor der er plads til kreativ tænkning, er der altid noget nyt og interessant.

Derudover kan toiletpapir bruges til at lave volumetriske tal.

For at skabe et billede skal du bruge:

 • Toiletpapir;
 • PVA lim;
 • Tykt pap;
 • gouache;
 • Børster 2-3 stk. forskellige størrelser;
 • Akryl lak;
 • Kapacitet til lim;
 • Blyant.

Den måde, hvorpå den håndterer papir, bestemmer også dens udseende. Før du lægger papir på pap, er det nødvendigt at suge det godt.

Sådan laver du et tredimensionalt billede af toiletpapir:

 1. Karton er bedre at dække et eller flere lag gennemblødt papir. For at gøre dette skal du anvende et tyndt og ensartet lag af PVA lim på pap og derefter fastgøre papirtape. Efter tørring har vi et klargjort grundlag for billedet.
 2. Vi trækker et træ.
 3. Læg lim i en skål, fortynd det med vand lidt.
 4. For at skabe et træstamme er den mest hensigtsmæssige måde at dreje det gennemblødte papir i en spiral. Læg det ud på træstammen og dets grene.
 5. For at skabe blade af et træ er en metode til overlejring af mange små stykker papir egnet. Drej de små stykker i papirklumper, blød i limen og læg dem ud på skabelonen. Dette vil give trævolumenet og selvfølgelig gøre billedet mere tydeligt på grund af forskellen i teksturer.

Det færdige billede kan indsættes i den sædvanlige træramme uden glas.

Maling af billedet skal allerede være på det tørrede papir.

Til farvning er det bedre at bruge gouache. Regelmæssig akvarelmaling lægger ikke et tykt lag på papiret og vises gennem. Til maling skal du bruge en kvalitetsbørste, der ikke opløses.

Originale volumetriske fugle fra papir gør det selv: origami-ordninger

Med lidt øvelse vil du være i stand til at skabe komplekse og interessante tredimensionale papirfigurer med dine egne hænder. Du skal starte med de mest enkle former, der kan udskrives, klippes og limes.

De originale papirfugle kan hurtigt og nemt laves ved hjælp af origami teknikker.

Teknikken med origami er ikke så let som foldning på et færdigt mønster, men det er meget interessant. Det sker uden at skære.

Dette arbejde med origami indebærer brugen af ​​et firkantet ark papir, som skal forhåndskæres.

Volumetrisk ugle gør det selv: arbejde med papir

 1. Et ark papir 40x40 cm bøjes diagonalt, bøjes og bøjes langs den anden diagonale.
 2. Drej arket bøjninger opad og bøj i halvdelen "på sig selv."
 3. Vi unbend og igen bøj i halv fra venstre til højre. Vi folder arket langs disse folder i en firkant og foran den sætter vi i form af en diamant.
 4. Bøj de nedre kanter til midten og danner to trekanter. Den øverste trekant er bøjet og unbend tilbage.
 5. Udvid sidetrianglerne og åbn nederste hjørne. Vi vender om båden og åbner også nederste hjørne.
 6. Bøj den øverste halvdel af det øverste lag halvt "til dig selv".
 7. På samme måde bøj den øverste halvdel af det andet lag tilbage.
 8. Fold sidekanterne af det øverste lag, der danner 2 trekanter. Nederste lag på samme måde vi foldes tilbage.
 9. Den højre halvdel af det øverste lag er foldet i halv til venstre. Vend om, gentag handlingen.
 10. Samtidig drejer vi den venstre halvdel til højre og trækker bunddelen opad - det viser vingen.
 11. Bøj den venstre halvdel til højre - på vingen og bring den bageste halvdel på forhånd. Vi gør den anden fløj identisk med den første.
 12. Bøj det øverste hjørne ned, form hovedet. Vend produktet over.
 13. Skær hjørnerne på siderne, løft de formede trekanter op. Vend om.
 14. I det nederste hjørne laver vi et snit, fra det øverste lag foldes vi til siden af ​​trekanten - ugleens poter. Din fugl er klar!

Uglen vil være hvid, du kan male den. Til tegning, tag akvareller, gouache eller en almindelig filtpen.

Bulk papir ansøgning: mønstre og billeder fra klumper af papir

Det er også interessant at være kreativ med små børn. For børn er denne slags kunsthåndværk meget populær, ligesom skabelsen af ​​malerier fra klumper af farvet papir. Et sådant arbejde er ret nemt, men besværligt på samme tid, fordi du skal arbejde i små stykker papir.

At være involveret i at skære ud af lydapplikationer fra papir, vil være interessant og sjovt for dit barn at bruge fritid.

Arbejder med papirkugler udvikler vi fingers bevægelighed, som bestemmer udviklingen af ​​barnets tale og den videre mentale udvikling.

Til det arbejde vi har brug for - farvet pap, tyndt farvet papir (helst servietter), lim, blyant.

Under arbejdet er det vigtigt ikke at glemme omskiftningen af ​​farver, fordi billedet skal være lyst og farverigt.

Før du begynder at lave et billede, skal du tegne enkle figurer af legetøj på et stykke pap. Det kan være en dukke, en maskine, en sommerfugl eller et helt hus.

For at lave et billede af klumper, skal du skære et serviet i mange små firkanter. Hvert stykke for at knuse hænderne, dyppe ind i limen og vedhæfte billedet, danne et tredimensionalt billede.

Enkelt voluminøst papirhåndværk til børn: hvordan man kan overraske et barn

Kolde vinteraftener hjælper med at overføre det kreative arbejde med dine børn. Hvert barn vil have legetøjsmøbler, som kan bygges af almindeligt papir og pap.

Hvis du først besluttede at lave volumetriske håndværk, så er det bedre at starte med enkle figurer

Bevæbnet med et godt humør, du skal forbinde fantasien. Tag et par ark karton, sakse, lim, en plastikflaske, maling og åbent tape - med disse enkle ting kan du oprette et smukt bord til dukken.

Tabel til do-it-yourself dukker:

 1. Forbered materialer. Afskær del af flasken fra halsen på 12-15 centimeter. Fra pap skåret 2 ovaler - den fremtidige form af bordet.
 2. På halsen af ​​flasken holder 1 oval. Mal flasken i enhver farve, vent til den tørrer.
 3. På kanten af ​​det ovale lim lim op og lim på 2. oval.

Det færdige bord kan dekoreres med perler og blomster og bruges som indretning.

Ud over bordet kan du lave et helt sæt møbler - stole, en seng, en lænestol. Hvis du ikke kan tegne detaljerne manuelt, kan du finde færdige ordninger på internettet. På dem er det meget nemt at skære forskellige volumetriske håndværk.

Master klasse: voluminous papir håndværk (video)

Når man ser på disse håndværk, er det svært at tro, at alt kan gøres med hånden fra det enkleste papirmateriale. Børn kan lave lette applikationer, og ældre børn vil være interesseret i voluminøse håndværk, der vil være en god gave til enhver lejlighed. Hovedarbejdet i dette værk er nøjagtighed og udholdenhed, kun så vil alle håndværkene vise sig smukke og interessante.