Sådan lim en loftflise med en diamant

Skumplader, måske det mest populære materiale til loftindretning. Og det er ikke overraskende, for med sin hjælp kan du skabe smukke og praktiske interiører, mens du bruger mindst penge, indsats og tid.

I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan man limer fliser med en diamant og parallelt uden at bede om hjælp fra fagfolk.

Resultatet af små arbejder - glat, solidt loft

Plademlimeringsteknologi: fra A til Z

Før du besvarer spørgsmålet "Hvordan skal du lime loftsplader?", Vil jeg gerne fortælle lidt om at vælge et passende materiale.

Her er det vigtigt at se ikke kun på den æstetiske side, men også på de praktiske egenskaber:

 • tykkelse
 • symmetri og klarhed af figuren,
 • kvaliteten af ​​produktet som helhed.

Pladeselektion

Egenskaber og kvalitet af skumfliser kan variere afhængigt af fremstillingsmetoden:

 • Pressemetode - sådanne fliser er simpelthen stemplet fra færdige polystyrenblokke. Den har en lav densitet, lav vægt og en tykkelse på 6-8 mm. Blandt de pressede produkter er ægteskabet mest almindeligt.

Den billigste og enkle løsning

 • Ekstruderede fliser - deres tæthed er lidt højere, overfladen er glat og lidt skinnende, og udseendet kan efterligne træ, marmor og andre naturlige materialer.

Produktet marmoreret

 • Injektionsprodukter - produceret ved sintring af råmaterialer inde i specielle forme uden at ødelægge pellets. Disse plader har den bedste kvalitet (søm efter klistning er næsten ikke mærkbare), klare reliefmønstre og en tykkelse på 9-14 mm.

Loftet, plasteret med højeste kvalitet fliser - ser meget solidt ud!

Tip!
Under alle omstændigheder skal du altid være opmærksom på kvaliteten af ​​pladernes kanter og kvaliteten af ​​det trykte mønster.
Kanterne skal være glatte, klare, ikke smuldrende.
Figur - symmetrisk, uden fejl.
Det gør ikke ondt for at kontrollere fliserne for holdbarhed: hvis du tager det i nogen af ​​sine hjørner, så skal det ikke bryde ud af sin vægt.

Beregning af materialemængden, valg af lim og forberedelse af værktøj

Før du går til butikken, skal du beregne det ønskede antal fliser. For at gøre dette skal du finde ud af, at loftet skal limes og opdele det i et område af en flise. Skumprodukterne har typisk en størrelse på 50x50 cm, det vil sige at arealet af en flise er lig med 0,25 m².

Det er vigtigt!
Vi anbefaler at købe 10-15% mere af dette dekorative materiale i tilfælde af trimning og skrot.
Desuden, hvis du foretrækker et diagonalt arrangement, vil forbruget af fliser øges entydigt.
Så husk det.

Hvad angår lim, skal du bruge en farveløs, flydende gummibaseret klæbemiddelsammensætning (Titan, Econaset, Moment), hvis du vil spare, i stedet for flydende negle. Dette vil blive brug for mindre, men for at opnå bedre fiksering skal du tørre det lidt efter påføring af det på loftet.

Også, inden du begynder at klæbe loftfliserne, skal du forberede følgende værktøjer:

 • roulette;
 • Bygningsniveau;
 • saks;
 • kniv;
 • blyant;
 • Maling ledning;
 • Trappestige.

Parallel stakteknologi

Så alle forberedende faser er afsluttet, lad os nu gå videre til svaret på det vigtigste spørgsmål - hvordan man limer loftfliserne.

Vi synes, det vil være meget mere praktisk, hvis vi skriver alt ned ved punkter i den rækkefølge, hvor denne proces skal finde sted.

 1. Forberedelse af loftet. I de fleste tilfælde udføres limning på hvidvaskning, så overfladen skal forbehandles med en primer og vente på, at den tørrer. Dette vil sikre pålidelig vedhæftning af fliser til loftet.

Tip!
Hvis du ikke har en primer til loftet, kan du gøre det hjemme ved blot at sprede PVA-limen med vand i et 1: 3-forhold.

I tilfælde af at hvidvaskningen blev påført med et tykt lag og ikke holder godt, er det bedre at fjerne det med en spatel.

En anden vigtig betingelse, som skal opfyldes inden limning af loftet: Loftets justering, hvis det har udtalt forskelle i højden. Disse er hovedsagelig i gamle huse med ujævnt anbragte gulvplader. Hvis dette ikke er gjort, så er der stor sandsynlighed for at løsne produkter og udseendet af revner - effekten af ​​en smuk monolitisk finish vil gå tabt.

 1. Mærkning. Nogle mennesker af en eller anden grund anser denne fase ikke for obligatorisk og stole på deres eget øje, for så betaler de med "pludselig" sko, der vises efter montering. Ønsker du at få et virkelig høj kvalitet resultat? Så vær ikke doven for at sætte en markering!

1 - markering til klistning på diagonalen; 2 - mærkning til parallel indsætning

For at gøre dette er det nødvendigt at afvise en linje fra en bærende forvæg med et niveau strengt i en vinkel på 90º. Og træk derefter parallelle linjer fra det og trækker en vis afstand tilbage. Således opnås et glat loftslayout.

Tip!
For at trække lige linjer skal du bruge en lakkering - det er meget mere bekvemt at gøre det med det.

 1. Anvendelse af lim. Den anbringes langs hele omkredsen af ​​flisen og diagonalt (dvs. med et kryds) i et ikke for tykt lag. Det er ikke nødvendigt at belægge enderne af produktet, det vil kun øge sømme og efterlade grimme limmærker langs kanterne. Denne proces bør ikke forsinkes, da limen til loftet fryser om et par minutter.
 2. Hvordan man limer loftfliserne, hvor skal man begynde? Det er bedst af alt fra det mest mærkbare hjørne af rummet og for at færdiggøre at klæde over døren, så den sidste ufuldstændige række kunne være mere usynlig.

Efter påføring af lim på skumpladen skal du trykke det fast på loftet og forsigtigt glatte det for jævnt greb. Så at der ikke er huller mellem produkterne, skal du ikke glemme at stikke dem først, og tryk så dem tæt på loftet. Under docking skal du også være opmærksom på mønsterets symmetri.

Advarsel!
Der kræves ingen yderligere fixering her.
Anvendelse af klæbemiddel i loftet er heller ikke nødvendigt.

For de ekstreme rækker i nærheden af ​​væggene skal du omhyggeligt trimme fliserne. Gør det nemt med en linjal og en kniv. Og for at skjule hullerne rundt om rummets omkreds og give loftet et færdigt udseende, skal du i slutningen holde skumplastene.

De er plantet på samme klæbemiddel som flisen. For at smukt docke bundkortet i hjørnerne, skære dets ender i en 45º vinkel. Som regel lægges specielle plast hjørner til de ydre hjørner.

Princippet om trimning af nederdel i hjørnerne af rummet

Hvis en lysekrone allerede hænger i rummet, og der ikke er noget ønske om at skyde det, er det bedre at begynde at klæde loftet fra sin suspension. Før dette trækkes to vinkelrette lige linjer parallelt med væggene ved hjælp af lysophængets suspension.

Lim derefter de første fire stykker langs dem. Følg den samme flise bare holde ved siden af ​​den første, ikke glem at kombinere kanterne og hjørnerne.

Laying skema af plader, lige fra lysekroner

Vær opmærksom!
På stedet hvor armaturets lysekroner, vil hjørnerne af fliserne have et lille snit.
Men rolig, i fremtiden kan den være dækket af en særlig loftsroset eller en tallerken af ​​lysekronen selv.

Som du kan se, blev det sted, hvor fliserne blev skåret, dækket af lysekronen selv.

Diagonal sticking teknologi

Skumplader kan lægges ikke kun parallelt med væggene. Robust med diamanter, det vil se meget mere originalt ud. Men hvordan klæber man fliserne diagonalt?

En sådan ordning er praktisk taget ikke anderledes end den sædvanlige måde. Det vigtigste er her at markere loftet korrekt.

Og for dette skal du gøre følgende:

 1. Bestem loftets midte ved at tegne to vinkelrette linjer, der forbinder midtpunkterne i de parallelle vægge.

1 og 2 trin: Find midten af ​​loftet og lim den første flise

 1. Lim den første plade i midten, så dens hjørner falder sammen med de malede akser.
 2. Lim derefter fliserne fra midten til væggen langs alle akserne skiftevis.

Illustrationen viser procesens tredje trin.

 1. Læg hele loftoverfladen med faste fliser.
 1. Igen, ved at bruge en linjal og en kniv (eller saks - som du foretrækker) skære stykkerne til at klæbe de små resterende områder langs kanterne af loftet. Hvis du gør det sparsomt, kan flere egnede stykker komme ud af en enkelt skumflise.

Tætning de resterende områder med fliser trimning

 1. Efter at have fuldført denne proces, arm dig selv med en fugtig klud og fjern eventuelle lim og blyantmærker fra produkterne.
 2. Nu kan du også holde skumplasterne.

For information!
Hvis du vælger et hvidt loftflise, kan du putte leddene og male det fornyede loft med akryl eller vandbaseret maling i den skygge, du gerne vil.

Interessant delmaleri af hvide skumplader

Ønsker du at gøre noget mere usædvanligt og usædvanligt end at klæde parallelt med vægge eller diamanter? Prøv at kombinere disse to måder ved at bruge fliser i forskellige farver: et skakbræt, en slange, skiftevis eller skærende farvede diagonaler, kant rundt om loftets omkreds, kvadrater i midten og andre figurer.

Du kan forresten også spille med fliserne. Med andre ord har du et stort nok felt til fantasier - eksperiment!

Et eksempel på en individuel tilgang til denne simple sag.

konklusion

Således er loftet dekoreret med skumprodukter. Som du kan se, er teknologien ikke kompliceret, og processen med fastgørelse er ikke let snavset. Alt arbejdet kan gøres alene uden hjælp. Desuden er denne metode til efterbehandling også bemærkelsesværdigt, fordi pastaen kan afbrydes til enhver tid og fortsætter til enhver tid, der er bekvemt for dig.

Glem ikke en vigtig regel: før du limer fliserne, markerer loftet - et obligatorisk trin! En video i denne artikel vil fortælle mere om dette emne, se!

Sådan limes loftspladerne - overfladebehandling: valget af fliser og lim

HovedsideTilslutning og reparationHvordan man limer en loftsplade: loftsforberedelse, limvalg, flislimning, video

Uafhængig reparation af loftet er en ret kompliceret opgave, fordi uden særlige færdigheder er det usandsynligt, at overfladen kan gøres helt glat og smuk. Men hvis en loftsplade blev valgt som et beklædningsmateriale, bliver en sådan ide mere ægte og gennemførlig. Nøjagtighed, tilstrækkelig tid og detaljeret information om, hvordan man korrekt klæber loftflisen - og du vil modtage en smuk reparation, samtidig med at du betaler for arbejde af specialister.

Værktøj til arbejde

Limning af fliser i princippet kræver ikke noget seriøst forberedende arbejde.

Det eneste forberedelse er valget af værktøjer, der kan være nyttige under arbejdet. For ikke at blive distraheret direkte under reparationen, er det bedre at forberede alt hvad du behøver på forhånd. For at limning af en flise passerer hurtigst muligt og kvalitativt, vil følgende værktøjer være nødvendige:

 1. Trappe. Ideelt set bør dette være et trinladder, så det kan placeres frit overalt i lokalet.
 2. Byggekniv. Det vil tage at trimme de ekstra fliser.
 3. Tråd og en simpel blyant. Behov for at markere loftet.
 4. En lille spatel. Bruges til at påføre lim til fliseoverfladen.
 5. En klud med ren klud eller en blød svamp. Det bliver nødvendigt at fjerne resterende lim.

Tilberedning af loftet til fastgørelse af fliser

Før du finder ud af, hvordan man limer loftfliserne med dine egne hænder, skal du finde ud af, hvad du skal gøre med loftet, inden du starter arbejdet. Hvis tapetet er klistret i loftet, skal de fjernes.

Det samme gælder for den gamle flagerende kit. Alt, der ikke kommer til at rive overfladen af ​​loftet, kan du forlade på plads. Det er imidlertid nødvendigt at tage højde for tykkelsen af ​​de valgte loftfliser.

Hvis flisen er tynd og glat, bliver de urensede dele af loftet mørke pletter efter reparation. I dette tilfælde er det bedre at dække loftet med et tyndt lag af kitt for at give en ensartet hvidfarve. Hvis du vælger en sømløs tyk flise eller indstillinger med mønstret prægning, kan du ikke bekymre dig om dette problem.

Hvis der er for store buler eller revner på loftets overflade, er det bedre at forsegle dem med kitt.

Det er ikke nødvendigt at opnå en perfekt flad overflade. Det sidste trin i forberedelsen af ​​loftet til limning af fliser er at gå over hele overfladen med en speciel primer til beton. Dette vil ikke kun fjerne støv fra loftet, men vil også styrke overfladen af ​​kittet.

Hvordan man limer loftfliserne. Valg af lim.

Et af de vigtigste spørgsmål er, hvordan man limer loftet fliser bedst. Til salg finder du et specielt klæbemiddel baseret på vand, opløsningsmiddel, klæbemiddel og smeltelim.

Vandbaseret lim betragtes som den mest miljøvenlige, der bruges til at arbejde med skum, gipsplader, træ og anvendes ikke ved temperaturer under 5 grader. Sammensætningen af ​​klæbemidlet på opløsningsmidlet består af acetone, alkohol, toluen og i sammensætningen af ​​klæbemiddelforbindelsen - epoxy og polyesterharpikser, polyurethan, således at limen hærder hurtigt. Smelteklæbemiddel med termoplastiske polymerer og passende additiver anvendes ved høje temperaturer.

Nå, hvis det er enklere og med et eksempel, så er de bedste af dem Dragon lim, Eltitans eller Power. Limforbindelse: PEO-521K eller PEO-113K. Passer også til hvid lim.

Indsamle oplysninger om den bedste måde at klæbe på loftet på, vi må ikke glemme "flydende negle", universallim og speciel lim til loftfliser. Ofte indikerer fliser producenten i de instruktioner, som lim skal bruge.

På selve limmen er det normalt angivet åben eksponeringstid, indstilling af tid og tidspunkt for fuldstændig hærdning. Med disse data, vælge den bedste lim er ikke svært. Der er mange "væske negle" lim mærker på markedet, men "Moment" væske negle anbefales.

Hvor skal man begynde at klæbe loftfliserne

Der er flere muligheder for at starte limning af fliser. Den mest almindelige stikker fra midten af ​​rummet, som ser meget pænt ud. For at gøre dette er det nødvendigt at finde loftets geometriske centrum og markere overfladen.

Ulempen ved denne metode er vanskeligheden ved at arbejde ved basen af ​​lysekronen. Derfor anbefaler mange eksperter at begynde at klæbe fliser på lysekronen, hvilket forenkler arbejdet meget. Imidlertid er der altid en risiko for, at en smal, ekstrem stribe fliser forbliver nær en mur, og i overensstemmelse med loven om svaghed vil den ikke være parallel med væggen.

Ikke den mest succesfulde, men muligheden for at holde fast på hjørnet anses for at have ret til at eksistere. Den bruges til lange smalle og asymmetriske rum. Du skal starte fra den vinkel, der ses bedst fra indgangsdøren.

Sådan limes fliser

Der er flere måder at klæbe fliserne på: parallelt med væggen, diagonalt eller diamant. Hver af disse muligheder har sine fordele og nogle funktioner.

Vi lim loftet fliser diagonalt

Hvis vi limer loftfliserne diagonalt, har vi brug for de korrekte markeringer for at nå målet. For at gøre dette har du brug for to tråde, der strækker sig mellem de to modsatte hjørner af rummet. Krydsets tværsnit, det vil sige diagonalerne, vil angive midten af ​​rummet.

På denne markering for klæbende fliser diagonalt kan betragtes som komplet. Best af alt er denne variant af klæbende loftfliser egnet til store værelser.

Sådan lim en loftflise rhombus

For at finde ud af, hvordan man lim en loftflise med en diamant, skal du kende den mest populære ordning for dette.

Firkanter måles fra midten af ​​loftet, hvorefter linjer trækkes fra hver enkelt diagonalt. Hjørnet på den limede flise skal være i midten af ​​loftet, og dets sider skal falde sammen med den trukket linje. Ved limning af en flise med en diamant kan forbruget af materiale være væsentligt, hvilket skal tages i betragtning på forhånd.

Sådan limes loftsplader på hvidvaskning

Eksperter siger, at det er uønsket at klæbe loftet til hvidvaskning.

På trods af reklamer for forskellige blandinger er flisen usandsynligt at holde fast ved dem. Forholdet mellem lim og hvidvask er omkring 50:50, hvilket betyder, at selvom flisen sidder fast, varer den ikke længere. Det bedste råd fra fagfolk er at fjerne hvidvask.

Skyl kridt fra loftet lag for lag - ikke den bedste mulighed. Ved brug af en børste skal loftets overflade blive befugtet, og efter 20 minutter afskæres med bånd ved hjælp af en spatel. Med denne mulighed fjerner hvidvaskningen loftet ikke vådt, hvilket betyder at du straks kan begynde at klæbe fliserne.

Klæbende loftfliser uden sømme

Hvis vi klæber loftet fliser problemfrit, er vores valg flise med skarpe kanter. Sticking start fra midten punkt. Det er nødvendigt at tage højde for pilens retning på flisen, hvilket vil bidrage til at gøre sømmen usynlige.

For bedre limning skal fliser placeres tæt på hinanden og tæt presses mod loftet. Nybegyndere, der ønsker at vide, hvordan man limer sømløse loftfliser, er det bedre at være opmærksom på metoden til limning parallelt med væggene.

Hvordan lim soklen på loftet

Når du har færdiggjort arbejdet med fliser, kan du begynde at klæbe bundpladerne på loftet. Der er intet svært i det, men nogle nuancer skal tages i betragtning. Lim påføres på samme måde som på flisen.

Efter et par minutter bliver soklen anbragt på det rigtige sted og trykket. Det er meget vigtigt at følge mønsteret, hvis det er tilfældet. Problemer kan også opstå med interne og eksterne vinkler.

For at forenkle limning af soklen foreslås brugen af ​​særlige hjørneelementer.

Sådan lim en loftflise video

Sådan limes loftsplintvideoen

Afslutning af ethvert loft gør det rigere og mere interessant. En af de mest overkommelige og hurtigste måder at reparere loftet på for enhver bygning er loftet, som omgående forvandler rummet, hvilket gør det mere elegant og praktisk.

Loftsvalg regler

Før du lim loftet med dine egne hænder, skal du vælge den rigtige. Når du køber, skal du først og fremmest være opmærksom på de geometriske korrekte dimensioner af flisen.

Flisen skal være med vinkler på 90 grader og helt lige kanter. Hjørnerne af materialet må ikke være fastgjort eller afrundet. Iagttagelse af denne tilstand er det muligt at opnå perfekt sammenføjning af fliserne indbyrdes, når de klæber loftet.

Den næste vigtigste indikator for god kvalitet loftsfliser er materialet. Du skal nøje se på korn og kanter af polystyren.

Kanterne på produkterne bør ikke smuldre og smuldre, og kornene i polystyren skal have samme størrelse, og jo mindre de er, jo bedre. Tætheden af ​​materialets struktur skal være den samme over hele flisens areal. Og vigtigst af alt - mønsteret på fliserne skal være med den korrekte relief og klare.

Beregn antallet af fliser til loftet

Tag papir og blyant.

Lav på papir en tegning af det rum, hvor flisen skal limes, og hold alle proportioner. Prøv derefter med maksimal nøjagtighed og nøjagtighed at placere på flisens plan. Eksperter anbefaler at købe 10-15% mere materiale i tilfælde af deformation, mislykket skæring eller brud.

Polystyren fliser - materialet er ikke lunefuldt, men det reagerer på ændringer i temperatur og fugtighed. Efter overtagelsen skal den åbnes fra emballagen og lade flisen ligge i rummet i flere timer. Så du kan undgå deformation efter installation.

Valg af lim

Hvilken lim lim? Når du klistrer over loftets overflade, bruger du ofte: "Titan", "Moment" eller "Eco-naset". Klæbemiddelsammensætningerne "Eco-naset" og "Titan" har ret gode klæbende egenskaber, men de griber i lang tid.

Lim "Moment" har en klar fordel - det gribes hurtigt, og limet flise holder lang og sikkert. Men han har en ulempe: han er dyrere, og han har mere bekostning. Det skal også tages i betragtning, at for anvendelsen af ​​"Moment" vil der være brug for en særlig pistol.

Overfladebehandling

Overfladebehandling til flisestik

At vide, hvordan man limer loftfliserne, bør du overveje et vigtigt skridt - den forberedende forberedelse af bunden af ​​loftet. Rengør overfladen af ​​loftet, selv om det er nødvendigt, betydelige defekter.

Lofter, beklædt med krydsfiner eller spånplader anbefales at blive primet. Under fliserne skal loftet have en flad, ren, tør og affedtet overflade. Fortrinsvis, efter rengøring og udjævning, føres loftet med en speciel mørtel til bedre vedhæftning.

Limning af fliser

Limen påføres flisens punktvis, da materialet vejer lidt, derfor er belastningen ikke stor. Omtrentlig anvendelse af lim til fliserne er som regel angivet i instruktionerne. Påfør lim direkte fra flasken eller flasken.

Ofte når der justeres billedet er der vanskeligheder på grund af inkonsekvenser i flisens størrelse, umærkelig ved første øjekast. I dette tilfælde skal du fastgøre det, inden du limer fliserne, og sørg for, at den passer i størrelse.

Overskydende fliser kan skæres med en papirkniv eller en monteringskniv (på gipsplader). For at gøre linjen på tværs af skåret selv, skal du skære langs linjalen. Det anbefales at skære fliser på arkark (gamle emballage fra husholdningsapparater vil gøre).

Der kan forekomme mellemrum mellem loftet og væggen under pastaeprocessen. I dette tilfælde, hvis åbningen er lille, vil den efterfølgende lukkes med en cornice - en loftsplint. Hvis hullerne dog overstiger 15-20 mm, skal den lukkes med en stribe flise i størrelse for ikke at ødelægge mønsterets integritet.

Placering af lofter fliser placering

Der er mange muligheder for at placere fliser, og dermed de relevante spørgsmål, hvordan og hvor skal man begynde at klæbe fliserne? Når en lysekrone eller andet lysarmatur hænger i midten af ​​rummet, starter installationen fra dette sted.

For at lette påføringen spændes trådene diagonalt og trækkes to vinkelrette linjer langs dem. Fliserne på loftet limes tæt fra midten og giver ingen huller og sømme. Og resterne af lim tørres med en tør lap.

Når lysekronen ikke er placeret i midten af ​​rummet, trækkes vinkelrette linjer parallelt med rummets vægge gennem punktet af lampens bund, og linjerne er strengt i en vinkel på 45 grader i dem. Lim derefter fliserne langs de markerede linjer som normalt.

Tile layout

 • Limning over loftet fliser ofte forårsager vanskeligheder med at designe placering af lysekroner og andre lamper. Det skal huskes, at du skal limes fra bunden af ​​lysekronens armatur, hvis den er placeret i midten af ​​rummet. Lofter er placeret rundt om stikkontakten, så de berører hinanden. På det sted, hvor tråden rører hjørnerne på fliserne, er det nødvendigt at afskære hjørnerne af disse fliser lidt. Klippepladser vil ikke være synlige, da de vil blive dækket af en glaslampe.
 • I det øjeblik du trykker flisen til loftets overflade, skal du huske på, at nogle typer fliser er så ustabile til mekanisk belastning, at hvis der trykkes hårdt, kan håndtryk forblive på overfladen af ​​materialet. Flisen vil ikke blive nivelleret bagefter, og den skal genindlimes.
 • Efter afslutningen af ​​arbejdet eller efter lidt tid kan du dække loftet med en flise med vandbaseret maling. Smukke lyse farver ser ud. Du kan også male i en farve og loft sokkel, som er installeret sammen med kantsten og stucco.
 • Døre og vinduer i slutningen af ​​arbejdet i værelserne skal være tæt lukket for at forhindre luftbevægelse i rummet.
 • Husk, når der udsættes for sollys, kan flisen efterhånden blive gul. Derfor anbefales det ikke at klæbe det i værelser på sydsiden. Eller du skal beskytte rummet med tykke mørke gardiner.
 • Anbring ikke åbne lyskilder i en afstand på mindre end 25-30 cm fra overfladen af ​​det indsatte loft. Ellers kan materialet let smelte.

Smukke loftfliser

På trods af fremkomsten af ​​nye, mere moderne materialer var polystyrenfliser i mange år fortsat populære og efterspurgte loftet. Dette er en god mulighed for at skabe et smukt indvendigt rum til minimal pris.

Loftfliser - hvad er det?

Disse er polystyren skumplader af kvadratisk eller rektangulær form. Lofter dekoreret med dette materiale kaldes "limet", "klistret over", "limet" (du kan se billedet i vores artikel). Deres forside kan lamineres eller ikke have nogen belægning, præget eller glat, have en træagtig struktur eller efterligne sten, stof, træskæring eller stucco.

Hvad er flise

Der er tre typer af dette materiale:

 • indsprøjtning fliser;
 • ekstruderet;
 • Presset.

Injektionsfliser fremstilles ved sintring og hældning af polystyrenskumråmaterialer i specielle forme.

Ekstruderede prøver ekstruderes fra ekstruderede strimler. Det kan være dækket med film eller malet.

Ekstruderede fliser fremstilles ved stempling.

Fordele og ulemper ved materialet

Fordelene ved polystyrenfliser skal primært henføres til dets økologiske renhed. Det adskiller sig også i de gode lydisolerende og varmeisolerende egenskaber. Det er ret nemt at installere - let at klippe og let at installere.

Materialet er ikke brændbart, smelter kun ved temperaturer over +80 grader.

Plader kan limes tæt på varme rørene. Men lamperne og armaturerne skal være placeret ikke nærmere end 30 cm fra loftet. Den utvivlsomme fordel er en meget overkommelig pris.

Ulemperne ved sådanne lofter eksperter og købere overveje deres skrøbelighed - over tid begynder de at blive gule fra sollys. Desuden er det sjældent muligt at opnå effekten af ​​en ensartet overflade på grund af de mange led.

Sådan lim en loftflise

Først skal du lave forberedelsen af ​​loftets overflade og flisen selv.

Dette materiale er ikke lunefuldt, men det reagerer på ændringer i fugt og temperatur. Derfor, når du bringer fliserne hjem, skal du ikke skynde dig for at pakke den ud, lad den "ligge" ved stuetemperatur i flere timer. Således redder du det fra deformation efter installation.

Forberedelse af loftet

Du kan ofte høre spørgsmålene: "Hvordan limes loftspladen? Er forberedende forberedelse af overfladen nødvendig? "Sådan forberedelse er nødvendigt.

Hvidvask, gammel flise, tapet skal fjernes. Der bør ikke være fladder på overfladen. Det skal være helt rent, fladt og tørt.

Kittet kræves for små overfladeforskelle. Flisen vil skjule små huler, derfor er der ikke behov for yderligere behandling af disse steder. Men primeren gør aldrig ondt.

Hvor mange fliser har du brug for

For at finde ud af, skal du lave en skala tegning af loftet, som du skal færdiggøre. Prøv derefter at "placere" fliserne på den. Til det opnåede beløb tilsættes 10-15% af materialet i tilfælde af brud eller deformation.

Markér overfladen

Hvordan limning af loftet fliser til overfladen var glat og glat? Der er flere metoder til at dekorere loftet. Fliser kan limes i en vinkel, selv om det er mere bekvemt at lægge dem parallelt med væggene eller diagonalt.

Det er mere hensigtsmæssigt at begynde at montere flisen fra midten af ​​loftet. Til dette skal du definere dette punkt.

Træk to ledninger fra et hjørne af loftet til et andet diagonalt. Tegn to vinkelrette linjer gennem midterpunktet. Det er vigtigt, at de allerførste rækker ideelt set danner præcis - Udseendet af dit fremtidige loft afhænger af det.

Hvordan man vælger lim

Hvad er bedre at klæbe loftet fliser? Spørgsmålet er seriøst.

Arbejdets kvalitet afhænger i høj grad af det korrekte valg af klæbemiddelsammensætning. Oftest bruges i dette øjemed "Moment", "Titan", "Eco-naset". "Titan" og "Eco-naset" adskiller sig i gode klæbende egenskaber, men de tager lang tid at gribe.

På deres baggrund har Moment Lim en klar fordel - det griber i sekunder, holder materialet i lang tid og pålideligt. Men samtidig har det en betydelig ulempe - det koster mere, og det koster mere. Derudover vil til brug for en særlig pistol kræve.

Begynd installationen

Hvordan lim en loftflise med dine egne hænder? Spørgsmålet om interesse for mange. Derfor vil vi i dag forsøge at dvæle på det så meget som muligt.

Da materialet vejer lidt, kan limen på flisen påføres prikket. Normalt er de steder, hvor den skal placeres, angivet i instruktionerne.

Ofte har nybegyndere til denne virksomhed svært ved at passe mønsteret. Dette sker på grund af inkonsekvenser i flisestørrelser, der ikke er synlige ved første øjekast. Masters kender denne hemmelighed, men hvad hvis vi lim loftet med vores egne hænder?

For at tegningen ikke skal skifte, tag en flise, der ikke er smurt med lim og fastgør den til den, der allerede er klistret. Hvis størrelsen matcher, kan arbejdet fortsætte.

Den første flise er limet, så at en af ​​sine hjørner er placeret nøjagtigt midtpunktet (senere fire centrale fliser vil forbinde her). Hvis der er en lysekrone på dette sted, skal hjørnerne trimmes ved mærkning. I fremtiden vil dette sted være dækket af en roset og blive helt usynlig.

Trim kantene af fliserne langs de markerede linjer. Flise skal presses til loftet, men ikke for hårdt, for ikke at forlade duer. Følgende fliser limes parallelt med den foregående uden huller.

Hvis overskydende lim presses ud i sømme, skal de straks fjernes med en fugtig klud eller svamp. Flisen til de sidste rækker er skåret til den ønskede størrelse, den er forsynet på plads og kun lim påføres den. Spaltet lukker loftplinten.

Hvordan lim en loftflise med en diamant?

Det betyder, at flisen vil blive limet diagonalt i forhold til væggene, og derfor vil det opfattes som diamanter. Denne metode ser ganske imponerende ud. Imidlertid vil denne metode medføre et større forbrug af materiale, da væggene i flisen vil være foret med trekanter eller ufuldstændige plader.

Vi smeder kløften

Hvordan lim en loftflise, så belægningen er en? Gabet mellem fliserne (sømme) skal fyldes med tætningsmiddel.

Det er modstandsdygtigt mod fugt. Efter påfyldning af sømme skal de omhyggeligt udjævnes med en trowel. Fjern overskydende med en fugtig svamp.

Endelig berører

Det er stadig at klæbe loftet udløbet, efter at have skåret et hul i det for lysekronen. Efter arbejdet i værelset er det nødvendigt at lukke vinduerne og dørene for at standse luftens bevægelse.

Hvad er en sømløs flise?

Dette er resultatet af det frugtbare samarbejde mellem teknikere og kemikere. Denne flise har en betydelig fordel - efter klistning på loftet er der absolut ingen sømme. Dette storslåede resultat opnås på mange måder.

Hvad er en sømløs flise? Den er tilgængelig i følgende typer:

 • med dekorative fyld;
 • med figuren kant;
 • med en kalibreret kant.

En flise med en dekorativ fyld er et materiale med et dekorativt mønster påført det som en regel abstrakt.

Fliser med en buet kant har forskellige formede nedskæringer, takket være de enkelte elementer sammenkoblet. På loftet er en bølget eller zigzag-forbindelse næsten umærkelig.

Flise med en kalibreret kant fremstilles ved hjælp af en særlig teknologi, når der, til nærmeste millimeter og grad, observeres ensartetheden af ​​siderne og retheden af ​​hjørnerne.

Hvordan lim loftet flise sømløst? Forgæves mener nogen, at for ikke at se sømme på loftet, er det nok at købe fliser med et så lovende navn og holde det til loftet. Faktisk er der nogle hemmeligheder, vel vidende at du kan opnå høj kvalitet ved at gøre dette arbejde selv.

Forberedelse af overfladen under den traditionelle sømløse flise: Loftet skal være glat, rent og primet. På trods af det faktum, at sømmen på flisen ikke er synlige, er det nødvendigt at udføre den indledende markering.

For at gøre dette skal du finde midten af ​​loftet (som du ved, ved du allerede). Anvend derefter markeringen. Dette vil medvirke til at foretage installation hurtigt og præcist.

Sømløse fliser limes til den tidstestede "Dragon" lim eller en anden anbefalet af producenten.

Arbejdet begynder med midten af ​​rummet. Fliserne er smurt med lim rundt om kanterne og i midten. Derefter anbringes det på loftet og holdes i 3 minutter.

Når loftet bliver klistret over, kan du begynde at klæbe baguetterne, som sælges sammen med fliserne. I hjørnerne skæres de i en 45 graders vinkel. Til lysekroner skåret hul.

Som du kan se, er arbejdet ikke så forskelligt fra limning almindelige fliser. Vanskeligheden ligger kun i det faktum at du skal stå i lang tid med dine hænder op. For at gøre tingene lidt nemmere, få nogen til at hjælpe dig.

Sådan passe på flisebelagt loft

Laminerede fliser skal tørres med en fugtig svamp med et mildt rengøringsmiddel. Men blød det ikke for meget, så vandet ikke falder under flisen, da det kan deformeres af fugt.

Ikke-laminerede fliser (ubelagt) kan kun tørres med en tør klud eller forsigtigt støvsuges. Fedtpletter fra denne overflade kan vaskes af med alkohol.

I dag lærte du at klæbe loftfliser (det billede du ser i vores artikel). Dette arbejde er ikke svært, men kræver nøjagtighed. Overholdelse af alle reglerne kan du få et glimrende resultat, som du og dine kære vil være tilfredse med.

Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.