Hvordan man limer bundpladerne på loftet og kaj hjørner korrekt?

Loftsplade - et element favorit af designere og enkelt på arbejde. Det giver rummet en følelse af fuldstændighed, hjælper med at skjule mulige fejl og mangler i udsmykningen. Når du monterer en baguette med dine egne hænder, skaber lige dele af plankerne normalt ikke vanskeligheder, det sværeste er at finde ud af, hvordan du skal docke og lim bundpladen på loftet i hjørnerne.

Egenskaber af monteringsfileter

Taket baguette er valgt ud fra de opgaver, det løser i indretningen, det vil sige om det kun er et element af indretning eller maskerer ujævnhederne af hjørnerne, væggen og loftets ledd. Det anbefales at montere støbeformen, inden du slutter på en tidligere forberedt overflade. Efter installationen er loftet malet og tapetet limes. Om den korrekte række montering baguetter diskuteret i denne artikel.

Hvis det så skete, at fileterne besluttede at klæbe over vægbeklædningen (for at dække uregelmæssigheder og mangler i leddets afslutning), skal du vælge lette friser af polyurethan eller polystyren, arbejde så forsigtigt som muligt og husk at den næste reparation skal demonteres sammen med tapet.

Nødvendigt udstyr og værktøjer

Uanset materiale i soklen, uden docking, kan montering og trimning paneler ikke gøre. Så du skal vælge det bedste værktøj til at få en glat udskæring og en passende klæbemiddel eller kittet forbindelse. At arbejde med friser i hjørnerne skal du bruge:

 • lim, flydende negle eller kitt;
 • spatel og beholder til spartelblanding;
 • skarp kniv eller fil;
 • miter box;
 • tør klud for at fjerne overskydende lim;
 • blyant, linjal;
 • maskeringstape, hvis støbeformen limes til den færdige overflade;
 • fiksering til træbaguette.

Væg og loft forberedelse

Dockning og montering af bundpladen i hjørnerne begynder med forberedelsen af ​​overfladen, som skal være glat, tør og ren, dvs. nivelleret, fyldt og primet.

Hvis du planlægger at pokleit baguette direkte på gipset, anbefaler eksperter, at arbejdsområderne er forsynet med vandbaseret maling og tør.

Regler for tilslutning af loftplanker i hjørner af forskellige former

Arbejder med limning af baguetten på loftet i hjørnerne begynder med målinger og skærespidser for hver af dem. Vinklerne i rummet er af to typer - internt, hvis værdi er 90 ° og ekstern - 270 °. I disse tilfælde skæres strimlerne til 45 °. Hvis det som følge af målinger viste sig, at parametrene er langt fra ideelle, er afrundningsradiusen opdelt i to, og den ønskede værdi til trimning opnås.

Vær opmærksom! Når du går ind i det indre hjørne af baguette bunden er længere end toppen, til ydersiden - tværtimod. Støbningen, der er limet til højre, er klippet på venstre side, venstre filet er til højre.

Tip! For ikke at forveksle med retningen af ​​hjørnerne og siderne af lamellerne, er det bedre at fastgøre hver frise til væggen og markere skærepladsen.

Ud over den rigtige vinkel kan du i rummet møde uafrundede afrundings- eller karvevinduer. I sådanne tilfælde er udsmykningen som følger:

 • Afhængigt af hjørnetes krumning skæres bundkortslaten til 4-5 lige store dele på ca. 5 cm.
 • Hvert element er limet til væggen, leddene er forsigtigt gipset og malet.

Det er vigtigt! Når du bruger en relief skal du være opmærksom på billedets passform, og resultatet af uagtsomhed er i et sådant tilfælde ufrivilligt tiltrukket af øjet.

Metoder til at skære fileter i den rigtige vinkel

Dock og trim hjørnerne af loftet baguette kan være tre metoder.

Trimming med en rammer (industrielle eller hjemmelavede)

Efter at have fastslået vinklen (90 eller 270 °), skiveens side og retning, lægges bundkortet i baren, der presses til bunden af ​​en af ​​siderne. Derefter skære overskuddet af.

Metode til rette vinkler, hvis der ikke er stusla

På en solid base (pap, krydsfiner) påføres to parallelle linjer i en afstand på 10 cm fra hinanden, mellem hvilke der er vinkelret. 5 cm afstand måles på begge sider af centralaksen. De resulterende punkter er forbundet med skærende linjer. Resultatet er et mønster til afskæring af vinkler på 45 °.

Støbningen passer mellem linjerne, er justeret med markeringerne, og en ret vinkel skæres i den rigtige retning.

Metode til ikke-standard vinkler

Grundplader af soklen anvendes igen på det dekorerede hjørne, deres konturer anvendes til loftet. Det resulterende skæringspunkt overføres til basispladen i den rigtige retning og er forbundet til den modsatte kant. Hvordan man gør det, kan ses på billedet.

Som følge heraf har vi en linje langs, hvor vi skærer den ønskede vinkel på en flad, solid overflade.

Forberedelse til installation

Følgende punkter er ens for alle skæringsmetoder:

 • En skarp kniv skærer kanten af ​​baguetten og forsøger ikke at stratificere / knuse kanten af ​​panelet. Skumstrimler afskæres glat, den bløde tekstur af materialet giver dig mulighed for at presse og maske krydset tæt. Træ og polyurethan - med en hældning indad.
 • Ved at kombinere de resulterende stropper bestemmes kvaliteten af ​​docken.
 • Om nødvendigt er elementerne poleret og monteret til hinanden.

Montering af loftlister

Uanset valget af metoden til montering af fileter vil aktionssekvensen være som følger:

 • Et klæbemiddel påføres på indersiden af ​​overfladen. Ved påføring af limen er det praktisk at bruge en limpistol, hvis kittet er valgt med en trowel.
 • Panelet anbringes på det tildelte sted i 3 planer - en væg, et loft, et hjørne - og trykker i et par sekunder. Styrkens styrke og varighed afhænger af baguettens materiale. Træfrieser er desuden fastgjort med selvlukkende skruer, som efterfølgende fyldes og males over.
 • Tale om overskydende klæbemiddelopløsning fjernes straks. Hjørnesamlingen behandles igen med et kit eller tætningsmiddel. Dette forhindrer huller.

Sådan fastgøres baguettes på lige sektioner, læs her.

Det er vigtigt! Sørg for, at den limede sokkel ikke gentager ujævnigheden af ​​væggen, ikke ligner en "bølge", men forbliver glat over hele overfladen. Revealed depression, revner og huller skal sættes i gang. Så vil loftrammen se imponerende ud og udføre hovedfunktionen.

Forstå hvordan man limer baguetten til loftet i hjørnerne, hjælp videoen nedenfor.

Sådan limes loftsplinten, klippes hjørnerne af fileten korrekt

Du vil klippe og lim bundpladen korrekt i loftet, men ved ikke hvordan man gør det? Ved første øjekast ser det ikke ud til at være svært, men hvis man ser nærmere på det, er alt ikke så simpelt. Nedenstående billede viser, hvordan du skar og limer indersiden og ydersiden af ​​loftsplinterne (fileter) af skum eller polyurethan. Alle instruktioner er malet i etaper i en forståelig form med eksempler.

Loftslister foretages normalt, når det er nødvendigt at lukke hullerne mellem lofterne og færdiggørelsesmaterialerne på væggen. For eksempel besluttede du at lim tapetet, og jo længere langs væggen, jo større og bredere kløften mellem loftet og tapetet. Jeg kender en person med hvem denne situation opstod, han lyttede ikke til erfarne mennesker og i slutresultatet fik han det, han ønskede mest. Og han måtte flyve til nærmeste butik og købe fileter.

Sådan limes loftsplinten

Så lad os komme i gang. Til at begynde med måles rummets omkreds og bestemme, hvor mange fileter du har brug for. Længden kommer normalt som standard 2 meter. Men det er bedst at købe med en reserve, bare i tilfælde. Bestem også den bredde, der passer til dig. De kan limes til væggen på forskellige måder.

Inden du installerer loftplinten, er det nødvendigt at forberede loftet eller væggen - deres ensartethed er kontrolleret. Hvis det er defekt, niveau og gennemboret, med en obligatorisk overflade primer. Hvis der er små uregelmæssigheder, kan du i så fald bruge fileterne med bløde kanter, som ikke skaber meget mærkbare dråber.

Den første måde: på en speciel kitt eller akryl (før du laver tapet). Og det andet: lige på tapet og fugemasse.

De fleste foretrækker at montere direkte på tapetet. Vi anbefaler som en mulighed for at klæbe på silikoneforsegling, det er perfekt til dette arbejde. Producenten spiller ikke en særlig rolle her. Alt vil være fint at holde. Men denne metode er endda egnet til dem, der har buede vægge, da der kan opstå huller mellem væg og fileter, skal de smøres med samme fugemasse. Det er hvidt, så det bliver mere eller mindre normalt.

Det anbefales at justere væggene. Masters anbefaler at klæbe loftet sokkel på kittet, det vil sige, før du laver tapet. Således er hullerne fyldt med kittet. Og derfor tilpasser du tapetet til fileterne selv. Denne mulighed passer til mere erfarne.

Grundlæggende foretrækker mestere at lime skumplast på akrylhvidtætningsmiddel. Det kan let påføres, det holder godt og tørrer hurtigt. Dens vigtigste egenskab er, at de kan fylde hullerne, hjørnerne og det er godt malet. Omkostningerne ved akrylforsegling inden for 100 rubler. og det giver ikke mening at købe dyrt.

Generelt beslutter alle for sig selv, hvilken måde de skal bruge.

Hvordan man laver installation

Du skal starte fra hjørnet af rummet. Og her kan problemerne begynde. Ved første øjekast synes det som om at lave et hjørne af loftet sokkel er enkelt, tro mig, det er det ikke. Du kan købe færdige hjørner i butikken, de sælges sammen med fileterne. Hvis du ikke kan finde den, bliver du nødt til at skære hjørnerne selv.

Du skal skære ved hjælp af sådanne værktøjer: miter box, håndsav, skarp kniv. Indsæt et stykke materiale i æsken i 45 grader vinkel og tryk godt fast. Nu forbliver den i den rigtige vinkel og trimmer loftsplinten fra højre side.

Skynd dig ikke til at lime gardinstænger langs lige sektioner. Først skal du passe på hjørnerne - i dette tilfælde kan du trimme dem om nødvendigt, eller polere dem for at få en god fælles.

Nu vil vi nærmere undersøge, hvordan installationen af ​​loftsplinten er lavet med billedeksempler.

Sådan klippes et hjørne af loftfileten inde og ude med et billede

Således skærer vi soklen, hvis du har brug for at få et ydre hjørne.

Som følge heraf er disse filets kanter.

Så det indre hjørne. Vær opmærksom på, men i hvilken vinkel og fra hvilken side af blikken skal du skære loftpladen.

Tip: Ved skæring af et af disse materialer skal du bruge en hacksav med en fin tand. Ellers kan du ende med en ujævnt ende af delen. En stor tand af værktøjet vil være bidende materiale.

Det er der sket i sidste ende efter klippet og limning på væggen...

Området reparation med dine egne hænder rådgiver at begynde at øve på stykkerne, hvis alt går ud, så fortsæt, skære de indre og ydre hjørner ud.

Hvis du gjorde alt rigtigt, så skåret det første hjørne ud. Det er muligt at klæbe to hjørne bundplader til væggen. Hvis du vælger en måde at klæbe på tapetet, lim derefter filetene med lim og fastgør tættere på væggen. Rester af lim kan fjernes med en blød klud. Lim også limen mellem væggen.

Hvis du vælger en måde at fastgøre loftsplinten, før du limer tapetet, så skal de fastgøres med et kit. Putty kitt på fileten med en spatel. Og fastgør tættere på væggen. Fjern eventuelle rester med en spatel eller en våd klud. Gabet kan også smøres med kitt.

Tips til at lette installationen af ​​loft håndvægte:

 • For at udføre målinger korrekt måles linjen mellem to vinkler. På samme tid måles længden for indre hjørner af interne elementer, og afstanden fra ydre hjørner måles fra et punkt, der er adskilt fra den indre en med en afstand, der svarer til bredden af ​​basispladen dybt ind i rummet.
 • Ved montering af skumstifter ved krydset mellem væggen og strækloftet påføres limen på den del af soklen, der kommer i kontakt med væggen, og ikke med lærredet.
 • Den endelige fastgørelse af soklen udføres efter montering af vinklen af ​​den tilstødende skinne til den.
 • Hvis der er en ret vinkel på væggen, loftet og gulvet, er det nemmere at justere lamellerne nedenfor og sprede detaljerne på gulvet eller på det forberedte bord.
 • Små huller tilbage i hjørnerne, puttied.
 • Der skal lægges særlig vægt på installationen af ​​loftplanker af sjældent træ. I dette tilfælde vil spildgap forventet resultat, vil sandsynligvis ikke give. Et lyspunkt vil fremkomme på baggrund af tekstur.

Nå er det indre og ydre hjørne klar? Så du foretager monteringen af ​​fileten korrekt. Tag nu den næste stang og på samme måde fastgør væggen til den limede sokkel og glem ikke at gå glip af hjørnesamlingen. Når du går videre til næste hjørne, måler du forsigtigt afstanden og afskærer den manglende del, alt skal være meget præcist. Den side, der går til samlingen med soklen, forbliver uændret. Så skære hvert hjørne. Når alt er limet, kan de males farven på loftet. Held og lykke, herrer, og husk at du skal skære efter at have bestemt den nøjagtige størrelse.

Maskering af led og farve

Hvis der efter klæbning af loftsplinten mellem plankerne er små huller, er det absolut ikke skræmmende, fordi de let kan fjernes ved at gnide hvidt fugemasse. Hvis du ikke har hvidkalket eller malet loftet, vil den næste være den bedste mulighed.

Let kitt skal gennemgå alle de limede lameller, promazyvaya dem som farvestof, og efter tørring skal du fjerne overskydende med en lille hud eller en speciel slibesvamp til plastering. Efter en sådan endelig finish bliver loftet og listerne en, og du vil igen ikke finde et enkelt hul.

Når du har fastgjort loftsplinten og har fjernet alle fejlene, kan du begynde at male soklen. Processen med at male soklen er valgfri, men hvis du vil have dit loft for at give et færdigt og mere attraktivt udseende, så skal du male soklen.

Måde gætte

En simpel "kollektiv gård" mulighed - skæres med øjen under 45 °. For at gøre dette skal du tage den dockede del, som faktisk er justeret til den tidligere vinkel.

Du kan prøve på strukturen på vægt, det er en ret lang og omhyggelig affære. Har brug for maksimal nøjagtighed!

Ved montering skal du konstant forsøge parringen på plads. Først efter et par beslag kan du opnå et godt resultat, og så lim soklen til bunden. Kort sagt, man kan ikke gøre uden erfaring :)

Måden at passe på bordpladen uden at bruge flushen

Sådan limes loftsplinten: installationsfunktioner af fileter af forskellige typer

For mange, der ikke har stødt på efterbehandling, ser det ud til, at alt tal om, hvordan man limer loftsplinten, er et simpelt spild af tid, fordi denne proces ikke er svært. Men man har kun at stå overfor, og det viser sig, at arbejdet kræver øget opmærksomhed for sig selv. Det er umuligt at installere fileter, hvis deres egenskaber ikke tages i betragtning, der er ingen klar handlingsplan, og sammensætningen til fastsættelse er ikke defineret. Hvis alt dette ikke tages i betragtning, vil konsekvenserne være meget triste: fragmenter begynder at falde ned, der kommer revner i leddene, forkert formede hjørner vil ødelægge hele udseendet.

Hvad er kyllingerne?

Installation af loftplint med egne hænder skal begynde med et valg af fileter. Der er mange typer produkter, der har betydelige forskelle.

Først skal du vide, at baguetter varierer i form. Så det er almindeligt at udpege:

 1. Detaljer med riller, godt synlige langsgående riller - dette er en ekstruderet version.
 2. Elementer med en godt konveks, stærkt præget overflade - injektionsvisning.
 3. En sort, der har en meget glat finish, er et lamineret udseende.
Vifte af loft bundkort

Men langt mere udtalte forskelle i materialet til fremstilling. Denne særlige funktion bestemmer produktets endelige egenskaber, giver den bedste ide om, hvordan man korrekt limer filetene på plads.

Polyurethanprofil

Denne mulighed anses for at være den mest alsidige og meget praktiske. Han har mange fordele:

 • På grund af sin høje styrke har profilen en lang levetid.
 • Det mister ikke sine eksterne egenskaber, selvom det får direkte sollys.
 • Der er en fleksibilitet, der gør det lettere at arbejde på komplekse geometriske strukturer.
 • Det er ikke udsat for fugt, hvilket gør det muligt at bruge ikke kun i badeværelser og brusebad, men også i værelser præget af konstant høj luftfugtighed: svømmebassiner, saunaer, bade.
 • Det har en bred vifte af farver og teksturer.
Polyuretanprofil - den eneste mulighed, der kan bruges på højt buede strukturer

Polyurethan baguette klæber til loftet udføres ved hjælp af specielle klæbemiddelsammensætninger, der ikke reagerer med materialet og har en god grad af fiksering. For at montere en sådan profil er ret simpel, skal du bruge et minimum af værktøjer.

Med alle dets fordele har dette materiale en meget mærkbar ulempe. De konkluderer, at dens værdi langt overstiger andre muligheder, især når det kommer til den fleksible sort. Vær også opmærksom på, at elementerne har en tilstrækkelig stor vægt, hvilket begrænser deres brug sammen med stræklofter.

Skumprofil

Skumfileter anses med rette som de mest populære, fordi de er tilgængelige for størstedelen af ​​befolkningen, mens de er udstyret med fremragende kvaliteter og udseende. Derudover har de en række andre fordele:

 • De har en lille vægt, som gør det muligt at bruge dem til stræklofter såvel som at udføre arbejde uden at tiltrække yderligere kræfter.
 • Nem at behandle, hvilket reducerer den tid, der kræves til installationen.
 • Om nødvendigt kan overfladen males mange gange, og dette skaber endeløse muligheder for designløsninger.

Vi må også ikke glemme, at denne type filet har negative kvaliteter, der er forbundet med det faktum, at produkterne har hængt brølhed og er let beskadiget.

Omkostningerne til skumplinten er lavest sammenlignet med andre typer af dekorative loftsprodukter

Derudover er det denne mulighed har de fleste begrænsninger på brugen af ​​fastgørelsessammensætninger. Når man beslutter, hvordan man limer en skumplint til loftet, tages der højde for, at de anvendte klæbemiddelopløsninger ikke bør indeholde opløsningsmidler i deres sammensætning. Faktum er, at deres tilstedeværelse er en direkte vej til fuldstændig deformation af dele, der bogstaveligt talt opløses af virkningerne af et givet stof.

PVC profil

Denne type filet er et produkt, der er lavet af polyvinylchlorid. Og hvis det er nemmere, så er det en simpel plastik. PVC-profil anvendes oftest i tilfælde af vægbeklædning med plastpaneler. Men dette er valgfrit.

Polyvinylchloridfileter har følgende fordele:

 • Billig nok, selv om denne parameter er betydeligt højere end for skumprodukter.
 • Har en overflod af farver og efterligninger. Hvis det er nødvendigt, kan du afhente dele, der gentager det naturlige snit af træ eller sten.
 • Immun for fugt. Ved denne indikator er de bedre end polyurethan.
PVC-profil bruges normalt i tandem med vægklemning med plastpaneler.

Til fastgørelse gælder universelle klæbemidler, der har et mærke, der passer til PVC. Selvom plast har imponerende styrker, kan det ikke farves, hvilket er vigtigt at overveje.

Træprofil

Den udbredt anvendelse af træfileter er faldende. Dette bidrager til:

 1. De høje omkostninger ved materiale. I dette tilfælde taler vi ikke om sjældne racer, selv udbredte arter har en høj pris. Selvfølgelig kan du i specialbutikker finde billige træbagetter, men de er af meget lav kvalitet.
 2. Ikke den nemmeste behandlingsprocedure. For at passe detaljerne perfekt, skal de lægges på en flad overflade, og trimning skal udføres meget omhyggeligt. Disse fejl er meget vanskelige at gemme under et lag af kitt.
 3. Installation er en række arbejdskrævende procedurer. Før du lim loftsplinten, skal du bestemme: om dette vil ske ved hjælp af kitt eller lim. Den første mulighed er ofte at foretrække. Derudover udføres yderligere foranstaltninger til fastsættelse - på skruer, dykker eller negle afhænger valget af fastgørelseselementer på bunden.
Trælocksokkel giver interiøret et ædelt udseende, men er præget af høj pris og installationskompleksitet

Selvfølgelig er en træfilet en rigtig luksus. At det er i stand til at give rummet et slags aristokratisk udseende. Det er vigtigt at huske på, at vægge foret med clapboard, træpaneler ikke kan se godt ud uden et sådant element. Forsøg på at erstatte profilen med en moderne version vil føre til, at interiøret vil miste sit udseende.

Tip! Gips sorter bliver mindre populære. De har et uovertruffen udseende. Men denne funktion begyndte at kopiere mange syntetiske produkter. Derudover er stuck-klistermærket kun muligt på gipsopløsningen.

Limning baseret på produktets bredde

Det er umuligt at tale om, hvordan man limer loftsplinten med egne hænder kvalitativt, hvis man ikke tager højde for bredden. Denne indikator påvirker direkte klistermærker og rummets generelle udseende. Følgende funktioner tages i betragtning:

 • Store detaljer er perfekte til værelser med højt til loftet, fordi de visuelt reducerer deres højde. For at opnå en pålidelig fiksering påføres sammensætningen over hele den forkerte side, hvilket gør det muligt at undgå, at de limede elementer begynder at falde.
 • Små filetbredder er en fremragende løsning, når lofter skal øges visuelt. Fastgøring udføres punktvis, hvis der anvendes lette produkter.
 • Mellembrede fragmenter anses for at være de mest acceptable, de bruges overalt. At lime loftet soklen af ​​denne størrelse er muligt ved alle kendte metoder.
Baguettens bredde påvirker ikke kun opfattelsen af ​​interiøret, men også metoden til fastgørelse af produktet på overfladen

Tip! Af stor betydning ved installation er produktets udseende. Så, fuldt behandlede, malede, teksturerede elementer kræver meget omhyggelig anvendelse af klæbemiddelsammensætninger. Faktum er, at deres hit på forsiden kan føre til, at fileten bliver uigenkaldeligt forkælet.

Klistermærke med design

Der skal lægges særlig vægt på filets ydre egenskaber. Så elementernes farve kan visuelt gøre ændringer i rummets opfattelse. For eksempel, hvis nuancer af dekorative dele og vægge matcher, så vil rummet virke meget mindre.

Men så hvordan man limer loftsplinten ordentligt i betragtning af produktets form? Til dette er der en række enkle anbefalinger:

 1. Tegning skal vælges under hensyntagen til hvilken stil der vil dominere interiøret. Så de klassiske variationer tyder på, at baguetter vil have en kompleks tekstur, mønstre der ligner stucco. Moderne minimalisme har tendens til enkelhed, så tynde fileter er egnede til det, ornamentet, som mangler eller har en klar geometri.
 2. Loftplinten med volumetriske figurer er bedre at bruge til faste overflader. Denne mulighed vægter atmosfæren betydeligt, så det er absolut ikke egnet til små værelser.
 3. For at opnå harmoni skal mønsteret kombineres med væggene eller loftet. Dette vil gøre overgangen mest glat.
Opret det mest harmoniske interiør opnås ved at kombinere mønsteret af fileter med vægge eller loft

Tip! Ved arbejde med baguetter, der har en kompleks form og tekstur, tages der højde for, at disse dele er meget vanskelige at passe i hjørnerne. Derfor er det bedre for dem at købe specielle hjørnepuder.

Grundlæggende installationsmetoder

Der er forskellige metoder, der bruges ved fastgørelse af loftslister. Så det er sædvanligt at udpege to hovedteknologier, der gør det muligt at montere de mest populære versioner af produkter: polyurethan og skum.

Metode en - ved hjælp af kit

Denne mulighed er ideel til situationer, hvor der ikke er udført klisterpapir. Mange herrer mener med rette, at denne metode er mest acceptabel. Faktum er, at den ubehandlede overflade giver dig mulighed for at opnå det bedste greb.

Limning loftsplint ved hjælp af kitt produceret på vægge, der ikke har en dekorativ finish

uddannelse

For arbejdet skal du bruge følgende sæt materialer:

 • Direkte filet. Det er meget bekvemt, at denne metode er universel for alle sorter.
 • Tætning. For processen bruger den mest almindelige blanding, som almindeligvis sælges i butikker, kan du bruge resterne af den tidligere reparation. Det er vigtigt at være opmærksom på stoffets holdbarhed og integritet. Hvis materialet ikke har frihed, så afvises det.

Tip! For arbejde kan vælges gips sammensætning. Men han har en stor ulempe - hurtig indstilling. Dette begrænser brugen af ​​opløsningen, og gør det også umuligt at rette de fejl, der er opstået.

 • Ground. Det bruges til at øge adhæsionen af ​​overflader. Det er bedre at vælge forbindelser med dyb penetration.
 • Til limning af loftsplinten vælges det nødvendige sæt værktøjer:

  1. Afrimning af dele udføres ved hjælp af en almindelig hacksav. Anvend brevpapiret er kun nødvendigt, når elementernes bredde ikke overstiger to centimeter, ellers vil kvaliteten ikke være den samme som den var beregnet til.
  2. Til dannelse af hjørne udvej til tjenester af en primitiv, men meget effektiv enhed - kuldet.
  3. Til anvendelse af kittet er en gennemsnitlig bredde trowel 8-10 cm.
  4. Det sker ofte, at overfladen af ​​fileterne har en meget mærkbar ruhed, hvilket forhindrer kvalitetsarbejde. Den fjernes med sandpapir.
  Værktøj kræves til montering af loftsplint

  Før montering af soklen kontrolleres tilgængeligheden af ​​alle materialer og værktøjer. Arbejdet er meget mere effektivt, når der ikke er behov for at søge efter de nødvendige enheder i dens gennemførelsesproces.

  fiksering

  Galteli limes i henhold til en bestemt ordning, som består af flere trin. Man bør huske på, at alle handlinger er tilpasset den specifikke situation, når de arbejder.

  • Det hele starter med en inspektion af pladsen, hvor baguetten vil blive installeret. Det sker ofte, især efter afslutningen, de små fejl, uregelmæssigheder forbliver på overfladen. For at fjerne dem skal du bruge sandpapir, som er fastgjort på en specialstang. Det er selvfølgelig bedre at udføre et sådant forberedende arbejde på forhånd.
  • Vægge og lofter er primet. Det er vigtigt at huske på, at selv denne sammensætning behøver forberedelse. Den enkleste løsning er den sædvanlige blanding, men hvis et koncentrat anvendes, skal det være korrekt fortyndet. Yderligere procedurer kan kun udføres efter fuldstændig tørring af overfladen.
  • Sørg for at gøre markering. Den nemmeste måde er, at delen anvendes på det rigtige sted. Nøjagtigt langs kanten af ​​linjen, der vil tjene som vejledning.
  Mærkning af vægoverfladen
  • Mange mestere anbefaler at måle længden af ​​fileterne på forhånd. Det vil sige, målinger af alle sektioner tages, fragmenter beregnes. Det er meget mere bekvemt at lave en ordning på et stykke papir. Du kan springe over dette trin, så markeringen skal udføres for hvert enkelt element, når den øjeblikkelige begæring udføres.
  • Delene er trimmet. Denne proces kan forårsage mange problemer. Særligt omhyggeligt er det nødvendigt at arbejde med polyfoam, som nemt smuler fra den forkerte indflydelse. Til dannelse af vinkler - brug en mos. Det er bedre at øve lidt for at bestemme produktets korrekte placering i dette værktøj.
  Skære soklen i en vinkel

  • Montering af loftsplint begynder med forberedelsen af ​​kittens blanding. Det skal bemærkes, at det er æltet umiddelbart før arbejde for at udelukke tab af egenskaber af den færdige opløsning. Denne proces er ret simpel: Det tørre stof hældes i beholderen, som er fortyndet med den rigtige mængde vand. Det skal gøre en tyk og blandet sammensætning.

  Tip! Det er vigtigt at fjerne udseendet af klumper eller tørre rester i blandingen. Derfor anbefales det at tilføje vand først og derefter kittespart. Hver producent placerer instruktioner på etiketten, som skal følges nøje.

  • Nu kommer det afgørende øjeblik - fiksering. For at gøre dette skal du bruge en spatel til at samle en lille mængde af den forberedte opløsning. Det er jævnt fordelt over hele baguettes overflade, som direkte påvirker loftet og væggene. Denne procedure er ikke kompliceret, men det er nødvendigt at sikre, at overskydende ikke falder på den forreste del.
  Sæt kitt på overfladen af ​​fileten
  • Installation starter fra et af hjørnerne. Det menes, at det er bedre at vælge dette område, som er inden for konstant synlighed. Men før du lim loftsplinten, skal du kontrollere, at den anvendte blanding ikke var for meget. Ellers vil der være for mange rester, der vil være vanskelige at håndtere.
  • Delen trykkes til det angivne sted. Det er i øjeblikket, at de linjer, der tidligere blev anvendt, vil være nyttige. De er vant til at kontrollere installationens rigtighed. Der er ikke behov for at trykke for hårdt, den friske løsning gør det muligt at reparere elementet meget hurtigt. Under alle omstændigheder vises en ekstra blanding fra under kanterne. Mens opløsningen ikke er frosset - fjernes den.
  Speaker solution kit

  Tip! Det er ikke altid tilrådeligt at fjerne overskydende. Det sker ofte, at der er mindre uregelmæssigheder på overfladen, i dette tilfælde fylder kittet dem helt. Således formes kantene af fileten, som ikke har nogen defekter.

  • Når du vedhæfter det andet fragment, opstår der et legitimt spørgsmål: Hvordan dækker loftplinten korrekt? Mange mennesker gør en typisk fejl - de glemmer at anvende løsningen direkte på slutdelen. Blandingen kræver en lille mængde, så overskuddet er fuldstændig fraværende eller minimal. Produktet trykkes på plads og kombineres med det første element. Det er vigtigt at opnå en perfekt match, fordi eventuelle forvrængninger vil være tydelige.

  Hver limet skal installeres tydeligt langs linjen. Det tager tid for materialet at klæbe godt og tørre helt. Det tager omkring en dag. Yderligere arbejde er, at mulige fejl bliver renset, forårsaget af rester af blandingen. Om nødvendigt bliver fileterne præget og belagt med maling. For at undgå farvning af tilstødende overflader sidder maskeringsbånd fast på kanten af ​​loftsplinten.

  Tip! Når arbejdet udføres med fileter, der har en høj brummelighed, udføres pressning med håndens bagside uden punktstop. Dette vil hjælpe med at undgå buler.

  Metode to - brug lim

  Denne indstilling bruges normalt, når du skal lime loftsplinten på tapetet. Selv om dette ikke betyder, at det ikke kan anvendes på barre vægge. En vigtig betingelse i dette tilfælde er, at tapetet skal limes meget sikkert, fordi du kan omhyggeligt og omhyggeligt installere fileterne, men på grund af mangler i hovedbelægningen - de begynder at ligge bag væggen.

  Montering af loftsplinten med lim kan gøres på toppen af ​​finishen: Maling eller indsætning med tapet

  Limvalg

  Inden du limer soklen, skal du beslutte dig for valget af klæbemiddelsammensætning. I øjeblikket er der mange muligheder, der passer til denne opgave. Så sondres følgende blandt hele sorten:

  1. Universalstoffer. Denne kategori omfatter løsninger, der har en meget viskøs og gennemsigtig masse, der størkner i meget lang tid. De mest populære muligheder kaldes "Titan". Disse produkter anbefales til at arbejde med polystyren og dets sorter, egnet til skummaterialer. Men at bruge dem er temmelig ubelejligt: ​​De påføres over længere tid, mens fiksering ikke altid er af høj kvalitet, det er nødvendigt at holde delene i flere minutter.
  2. Flydende negle. Dette er en meget bekvem formulering, som mange mestre giver ubetinget palme. Fås i rør til byggepistol. Men når man vælger denne mulighed, er det nødvendigt at tage højde for, at sammensætningen skal have en indskrift, der bekræfter, at den kan bruges sammen med polystyrenskumprodukter.
  3. Akrylforsegling. En helt original løsning, der hjælper med at finde vej ud, når der ikke er mulighed for at købe et af ovenstående materialer. Men i dette tilfælde er det meget vigtigt at vælge dokumenterede formuleringer.

  fiksering

  Nu er det nødvendigt at finde ud af, hvordan man limer loftsplinten på lim. Undervisningen er:

  • Overfladen fremstilles. Du skal omhyggeligt undersøge det for uregelmæssigheder eller fejl. Hvis nogen, er de helt elimineret. Dette er påkrævet, så stropperne presses tæt, og stærke krumninger forekommer ikke.
  • Mærket er færdigt, detaljerne er udarbejdet. Det er bedre ikke at forsømme denne procedure, det giver dig mulighed for at arbejde bedre.
  • Fortsæt derefter med påføring af klæbemiddelsammensætningen. Det er mest bekvemt at distribuere i centrum ved siden af ​​overfladen.
  Sæt lim på fileten
  • Detaljerne anvendes på det angivne område og trykkes. Det er vigtigt at følge instruktionerne om, at hvert klæbemiddel har. Således kræver forskellige typer sammensætninger en anden tilgang: retention, rivning og ny limning. Det er bedre at overholde den angivne ordning.

   Tip! Disse parametre skal være opmærksom på, før de køber. De hjælper med at forstå, hvordan man klæber loftplinten hurtigst muligt.

  • Stakede resterende varer. Derefter efterlades fileterne for at fuldføre fiksering. Denne gang bestemmes af den anvendte sammensætning. Hvis der er huller, smøres de med fugemasse. Leddene er også forseglede, som ikke altid er i stand til at passe tæt.
  Fjernelse af revner med fugemasse
  • Når du skal rette op på et stort antal fejl, er det bedre at gøre den efterfølgende farvning. Det vil hjælpe med at skjule de iøjnefaldende fejl.

  Lim hjælper faktisk med at reducere den tid, det tager at arbejde, men det er vigtigt at overveje egenskaberne ved hver sammensætning.

  I øjeblikket har mange populære løsninger tilsvarende navne, men er forskellige i producenten. Derfor er det producenten, der er den vigtigste indikator for kvalitet.

  Korrekt dannelse af vinkel- og mellemled

  Det er denne procedure, der forårsager de fleste problemer: Det er nok at lave en lille fejl for at ødelægge emnet uigenkaldeligt. Derfor er det umuligt at tale om, hvordan man korrekt limer bundplader i loftet, hvis der ikke er nogen begreber om dannelsen af ​​leddene.

  Så der er en række tips, der vil hjælpe i denne situation:

  1. Til sådan arbejde anvendes blokken, som har et sæt stenciler i forskellige vinkler. For at lave en vinkel på 90 grader, skal du trimme to dele i vinkler på 45 grader.
  2. Den indvendige vinkel opnås, hvis fileten er anbragt presset mod bunden og siden af ​​skyllepladen. Overfladen af ​​den del, der vil være ved siden af ​​loftet, skal være placeret på bunden af ​​værktøjet.
  3. For at få venstre vinkel vektor - elementet er placeret på samme side, og kniven skal indtaste stencilen fra højre til venstre. Hvis du har brug for at få den rigtige vektor, så bliver alt gjort omvendt.
  4. Men hvordan man limer bundpladen i loftet, når man vil få et ydre hjørne? I en sådan situation skal skæringen styres forskelligt. Det vil sige at få den rigtige vektor, skal du placere kniven fra højre til venstre.

  Hvis du ikke har en flush ved hånden, kan du ty til at skabe en stencil med dine egne hænder. Til dette gøres baguetten placeret på bordet, hvor to linjer er markeret, svarende til bredden. Så for eksempel med en filetbredde på 80 mm, vil begge linjer være placeret nøjagtigt i den afstand. Mellem dem tegner en firkant, som skal have alle sider på 80 mm. Den holder diagonalen. De vil være vinklen på 45 grader. Nu er det kun at vedhæfte delen og trimme den med højre side. Denne indstilling er dårlig, fordi fragmenterne er vanskelige at rette, hvilket skift kan føre til, at vinklen er ujævn.

  Fastgørelse af loftsplinten er kompliceret af mellemliggende led. Der er flere anbefalinger:

  • Baguetter lavet af gips og skum placeres bedst i en ret vinkel, især ved brug af kit. Det skal bemærkes, at et tyndt lag mørtel påføres det andet (næste) element.
  • Der kan opstå problemer, hvis kanterne er beskadiget. Så er det nødvendigt at skære delen, så det er muligt at danne et komplet mønster i to fragmenter.
  • Polyuretanprodukter har brug for mere opmærksomhed, deres fælles er bedre, når det gøres under tilbøjelige. Skrå søm vil være mindre iøjnefaldende.

  Faktisk er skære hjørner ikke den nemmeste ting at gøre, hvilket kræver koncentration og opmærksomhed.

  Egenskaber ved at holde sig til forskellige loftsflader

  Vanskeligheder opstår, selvom der ikke er nogen god ide om, hvordan man limer baguetter på loftet, lavet af forskellige materialer. Det er en fejl at antage, at forskellige overflader har brug for en helt identisk tilgang.

  Stræklofter

  Denne mulighed er meget populær. Det er let at forklare, fordi det er muligt meget hurtigt og uden stor indsats at få en flad overflade, som kan have et andet design. Det er vigtigt at overveje en funktion, når du skal vælge en filet til en sådan belægning: Den side af den del der vender mod loftet forbliver uden klæbemiddel. Det vil sige, fikseringen udføres direkte på væggen. Derfor skal produkter have følgende egenskaber:

  1. Lav vægt. I dette tilfælde er egnet skum, polystyrenskum, plast og nogle typer polyurethan. Samtidig limer vi loftsplinten på kompositionerne, som har hurtig og pålidelig fixering.
  2. Den side, der vender mod loftet, skal være mindre end den side, der støder op til væggen.
  3. For at installere træbagetter skal du have yderligere supportpunkter. Disse kan være: dowels, hemmelige ankre.
  Ved montering af soklen på et strækloft skal du overveje at fastgørelsen kun sker på vægoverfladen

  Designere rådes til at vælge PVC-produkter, de er bedst i harmoni med spændingsstrukturerne.

  GKL lofter

  Hvordan lim soklen på overfladen af ​​gipsvæggen? Dette er en ret simpel procedure, fordi grundlaget er næsten perfekt. Lidt opmærksom på leddene på GCR pladerne, fordi de kan indeholde rester af kit. Eventuelle uregelmæssigheder kan let fjernes med sandpapir.

  Tip! For sådanne overflader er der nogen form for fileter. Men det skal huske på, at brugen af ​​gipsvæg fører til, at rummet er reduceret, især når det er monteret på en ramme. Derfor udviklede designerne en glimrende løsning - at have en bredere side af baguetter i loftet, som visuelt udvider rummet.

  Montering af en sokkel på et gisokartonloft

  Pudsede lofter

  Sådanne overflader har deres ulemper. Derfor, før du installerer loftet soklen på et pudset loft eller væg - kontroller deres ensartethed. Hvis defekten er lille, er det ikke nødvendigt at fjerne dem. I et sådant tilfælde kan du bruge fileterne med bløde kanter, der ikke skaber meget mærkbare uregelmæssigheder.

  Sammenfattende ovenstående bliver det meget klart, at arbejdet med installation af baguetter kræver en passende holdning. Alt tal om, hvordan man hurtigt klipper bundpladen til loftet, men for at opretholde kvaliteten, giver ikke mening, da det er en garanti for, at den ønskede effekt ikke vil blive opnået.

  Sådan limes loftsplinten i hjørnerne. Montering af hjørnefileter

  Sådan klippes et hjørne af loftfileten (intern og ekstern)

  Indvendig vinkel - den konkave del af væggen i en vinkel på 90 grader.

  Det ydre hjørne er den konvekse del af væggen i en vinkel på 90 grader.

  Skær hjørner ved hjælp af mos

  • Indre hjørne

  Til indvendige hjørner skæres skæringen fra top til bund: Den øverste del af fileten skæres i en vinkel på 45 grader i forhold til undersiden af ​​fileten.

  Hvis vi sammenligner blokken med uret fra uret, og hacksagen til metal med pilen fra uret, så når vi sætter en filet ind i tønderen på højre side, styres hacksaven i 45 graders vinkel til et område på fjorten timer.

  • Yderste hjørne

  Til ydre hjørner er skåret lavet fra bunden til toppen: Den nederste del af fileten skæres i en vinkel på 45 grader i forhold til den øverste del af fileten.

  Klipper hjørner uden at bruge en tønde

  • Indre hjørne

  Sidene af fileterne på væggenes indvendige hjørne skal være vinkelret jævnt. På væggen, inden for limning af fileterne, gøres markeringen med en blyant. For at gøre dette skal du tage en filet og anvende den på vægets indvendige hjørne samtidig med at det berører loftet og en del af vægoverfladen, der forbinder det indre hjørne.

  Blyanten tegner en linje langs filets overkant på loftet (fra vægens hjørne) med en længde på ca. 30 centimeter. En anden filet er taget. Den anbringes på det indvendige hjørne fra siden af ​​en anden væg og berører samtidig loftet. På den øvre kant af den vedhæftede filet er der en flad lige linje (fra hjørnet af væggen), der er ca. 30 centimeter lang.

  Den første filet påføres på hjørnet fra den side af væggen, som mærket blev fremstillet af. Og i forbindelse med kontakt af fileten med det angivne krydsningspunkt, med en blyant på filets overkant mærke. Vi gør det samme med en anden filet, på den øverste side, hvor vi lægger det samme mærke i blyant.

  Vi anvender en linjal på fileten på en sådan måde, at den ene del berører det markerede punkt på den øverste side af fileten, og den anden kommer i kontakt med vinklen på undersiden af ​​fileten. I denne stilling holder linjeren og fileten et skår med en hacksav, der fører den i retning langs linjalen. Vi udfører samme procedure med en anden filet.

  • Yderste hjørne

  Opmærkning er lavet på samme princip. Ved hjælp af to fileter bliver mærket af to linjer på loftet lavet. Krydsningspunktet for disse vinkelrette linier er dannet. Ved at påføre fileter på det ydre hjørne på den ene og den anden side af hjørnevæggene, er der lavet mærker ved skæringspunktet for skæringspunktet med filets øvre sider.

  På samme sted på markederne mellem filets nedre sider og vægens ydre vinkel er mærker lavet på undersiden af ​​fileterne med en blyant. Ved hjælp af en linjal er mærker på den øvre og nedre side af fileten forbundet. At holde linjalen og fileten i denne position skæres af en hacksav, der fører den langs linjalen. Gør det samme med en anden filet.

  Layout til monteringsfileter

  Installationsmærkning til loftfilet kan udføres på flere måder:

  1. Brug af niveau
  2. Ved hjælp af en mærkningsledning, farvet kridt eller blåt

  Faglærte håndværkere markerer på væggene, når der monteres brede fileter. At udelukke forskellige former for skråninger og huller. Eller ved montering af gipsformet fileter med stor masse.

  Langs væggenes hele omkreds er der monteret stænger med en flad overflade på styrelinieniveau, hvorpå der er lagt en støbegips af gips. Stænger udfører funktionen af ​​at støtte fileter i vedhæftning til vægoverfladen.

  Behovet for mærkning opstår når ujævne loft eller vægoverflader.

  Begyndere på dette område opfordres til at markere. Bredden af ​​fileten måles. Linjalen eller niveauet, der rører ved vægfladen, påføres på loftet, og der er punkter i 4-5 steder baseret på bredden af ​​fileterne på væggen (afhængigt af niveauets længde).

  Et niveau anvendes til de markerede punkter, nøjagtigheden af ​​dens vandrette position kontrolleres, og en lige linje trækkes langs niveauoverfladen med en blyant.

  Hvis loftoverfladen har uregelmæssigheder, så kan du bare ikke klare en loftsledning.

  En linjal anvendes på loftet fra to kanter af væggen og to mærker er lavet på væggen baseret på bredden af ​​fileterne på væggen. For at sætte fileten hen til loftet og væggen var mærkerne på niveauet af undersiden af ​​fileten. Der tages en boring, to huller bores på de angivne punkter.

  Skrue plastpropper monteres i hullerne, og to skruer er ikke fuldt spændt. Til en af ​​skruerne på den ene side er mærkningsleddet bundet, strakt hele vejen langs vægfladen og bundet til den anden skrue på den anden side. Derefter gnides overfladen af ​​mærkningsledningen med farvet kridt.

  Fra midten af ​​væggen er strakt og frigivet. Fra den skarpe kontakt af ledningen med væggen er der dannet en ret linje på væggen. Hvilket vil være kontrollinjen. Det samme gøres omkring omkredsen af ​​væggene.

  Hvordan lim soklen i loftet - trin for trin ordning (Installation af fileter på væggenes omkreds)

  1. Inden der trækkes en kontrollinje på væggene, skal væggene rengøres af maling eller gammelt tapet. Dette gøres med en spatel eller en metalbørste til dybere rengøring.
  2. Hvis der er uregelmæssigheder på væggene, skal de udjævnes med et kit.
  3. Den rensede væg behandles med en primer til bedre vedhæftning af vægoverfladen med fileterne. Primeren absorberes inden for 4-5 timer.
  4. Væggene er lagt ud ved at trække kontrollinjer langs hele væggets omkreds.
  5. Polymerlim er taget eller fortyndet med kittet ifølge instruktionerne.
  6. Galteli begynder at holde sig fra et af hjørnerne af rummet. Ved hjælp af en blokvæg eller markeringer på væg og loft skæres hjørnerne på fileterne (proceduren til skæring af hjørner beskrives nedenfor).
  7. På overfladen af ​​en af ​​hjørnefileterne sættes lime eller kitt. Derefter limes fileten på vægoverfladen på basis af styringenes mærkning.
  8. Samme procedure udføres med en anden hjørnefilet. De resulterende huller mellem hjørnefileterne; fyldstoffer, væg og loft pudset med kitt med en spatel.
  9. Den kitt, der forbliver ved krydset mellem fileterne, fjernes forsigtigt fra dem. Dette kan gøres manuelt eller med en svamp. Kittet tilbage ved at fylde hullerne mellem fileterne, væg- og loftfladerne fjernes med en spatel og rengøres med en svamp.
  10. På samme måde limes fileterne langs hele væggen.

  Værktøj og materiale ved hånden

  Til arbejde skal du bruge følgende værktøjer:

  1. Blyant.
  2. Roulette.
  3. Niveau, mindst en meter eller farvet kridt og mærkningsledning (til mærkning af kontrollinjen)
  4. Mitre.
  5. Spatel.
  6. Tætning.
  7. Polymerklæbemiddel.
  8. Et stykke svamp (til rensning fra kittet).
  9. Hacksaw eller sko kniv.

  Valg af sokkel

  Fra græsk er oversættelsen oversat som en plade (flise), et element skabt for at beskytte vinklen mellem vægbeklædningen og gulvet. Hvorfra det kan konkluderes, at loftsplinten er et element til beskyttelse af vinklen mellem loftet og vægbeklædningen designet til at dekorere indretningen af ​​lokalerne.

  Loftsstifter er designet til følgende formål:

  1. Skjul ujævne overflader mellem vægoverflader og loft.
  2. Dekorativ udsmykning af det indre rum.
  3. En visuel ændring i rummets rumfang på grund af filets bredde og deres farveområde.

  Polyvinylchlorid

  Plastplinten har lave egenskaber af elasticitet og fleksibilitet. På grund af dette, når overfladen af ​​væggen eller loftet er ujævnt, kan huller dannes. Støv og snavs kan vaskes af overfladen. Det anbefales at montere i køkkenet eller i badeværelset. Normalt monteret på skruer.

  ekspanderet polystyren

  Sammensætningen af ​​polystyren har egenskaber svarende til skum, men fremstillingsmetoderne er forskellige. Let i vægt. Det absorberer fugt godt, så det anbefales ikke at installere det i køkkener eller i badeværelser.

  I modsætning til plastfileter er det muligt at male polystyrenskum i forskellige farver. Eksperter anbefaler at vedhæfte det ved hjælp af polymerlim, men i praksis er det muligt at montere ved hjælp af kit. Det har egenskaben af ​​brandbarhed.

  polyurethan

  Den kemiske sammensætning af soklen indeholder gummi, hvilket bidrager til dets fleksibilitet, elasticitet og tilstedeværelsen af ​​vandafvisende egenskaber. Den bruges til efterbehandling værelser med høj luftfugtighed. Det anbefales at montere ved hjælp af polymerlim.

  Gipsstik

  Hoveddelen af ​​gipsstøbning er et naturligt mineral (sulfater). Miljøvenligt materiale. Ofte er fileter af gipslister lavet i hånden under ordren. Derfor er prisen på sådanne fileter i modsætning til fileter fra andre materialer højere.

  Galteller af gips lister anvendes som dekorative dekorationer af lokaler. Montering udføres på gipsblandinger.