lofter

Zatevaya reparerer deres hjem, uanset om det er en lejlighed i byen eller et hus på landet, forstår enhver udvikler, at afslutningen af ​​loftet stadig er et ret vanskeligt stadium i arbejdet. I dag findes der alle mulige løsninger til loftet: vendt med loftfliser eller tapet, lofter og lofter. Men ikke alle ejere har råd til sådanne muligheder. Da omkostningerne ved at male loftet med vandbaseret maling er ret overkommelige, forbliver denne type finish relevant. Og hvis du bruger den mest almindelige rulle til arbejde, så endnu mere.

Indhold:

Valg af det rigtige maleri værktøj.

Da de fleste lofter er store og glatte overflader, er det mest praktiske værktøj til påføring af maling en malerulle. Du kan selvfølgelig male loftet og børsten, men alle streger vil være indlysende, og for loftet er et sådant billede helt uacceptabelt, da det opfattes som ujævnt farvet. Derfor er det normalt at bruge en pensel til kun at male hjørner og vanskelige områder.

Der findes mange forskellige typer byggeværktøjer på markedet i dag, hvilket gør det vanskeligt for begyndere at vælge. Disse er velour, skum og fleecy ruller. Prisen for dem er ikke meget anderledes, hvilket kan være vildledende om deres angiveligt identiske kvaliteter. Men forskellene er faktisk meget betydelige. Og den valgte rulle vil have større indflydelse på loftets maleri.

Af alle mulige sorter af ruller opnås det bedste resultat ved anvendelse af en rulle med bunke (tråde). I en sådan situation er skumgummi ikke egnet, fordi det absorberer for meget maling, som akkumuleres på loftoverfladen, og på grund af disse bobler vises på den. Men velour værktøjer tager lidt maling.

Hvis du skal male et stort område, er det vigtigt at vælge så stor en rulle som muligt, da dette er området for malerioverfladen. Du kan også male loftet med vandbaseret maling med airbrush, men i dag taler vi om den enkleste version.

Borstvalsen er bedst at vælge mellem, fordi den store absorberer for meget maling og derved forårsager et ret stort lag maling, og en lille bunke vil sandsynligvis forlade ikke farvede steder. Jo mere tykt loftoverfladen er, desto længere skal bunken vælges af rullen, så malingen dækker hele tekstur og fylder alle rillerne. Vi anbefaler også, at du ikke bruger ruller med et håndtag på en bolt eller fra skumgummi, fordi de hurtigt fejler.

Derudover bør du vide, hvor erfarne håndværkere vælger ruller og hvordan man skelner et kvalitetsværktøj fra en dårlig kvalitet:

 1. Når du vælger en rulle, anbefales det at klemme det i din hånd: Samtidig vil kvalitetsrullen ikke deformeres som følge af kompression.
 2. Kontroller omhyggeligt sømmen på rullen: Et kvalitetsprodukt har ikke en tydelig stofforbindelse, da sådanne sømme kan efterlades på loftet i færd med at male strimlen.
 3. Kontroller villus for styrke ved at trække dem mod dig: En høj kvalitet rulle vil ikke tillade nogen villus at strække, mens billige fakes vil efterlade en mærkbar tuft i din hånd.

Under din rulle skal du vælge plastikplader, hvor malingen hældes, og hvorfra stoffet rulles ud med en rulle. Husk at når du dunk rullen lige i en spand maling, kan du ikke forvente et smukt malet loft! For at kunne bruge rullen fra gulvet uden brug af stilladser, skal du købe et specielt teleskoprør. Ved hjælp af et så langt foldet håndtag kan du nå på et hvilket som helst ønsket sted.

For adgang til forskellige hjørner, og også til lignende steder på hjørner, brug en børste. For denne type arbejde anvendes Fleytsevaya børste. I detailhandlen er der specielle typer af dette værktøj. Disse børster efterlader ikke de karakteristiske bånd og giver næsten det samme resultat som rullen. Med hensyn til børstens bredde er det bedre at købe en børste med en meget lille tykkelse (3 centimeter) og et værktøj lidt bredere (8 centimeter).

Fjernelse af den gamle finish fra loftoverfladen

Før du male loftoverfladen med vandbaseret maling, skal du gøre det forberedende arbejde og beskytte gulve, vindueskarme, radiatorer og møbler fra stænk og snavs (det er bedre at tage det ud). Du kan dække dem med plastfolie, aviser eller klud, fastgørelse med lidt tape. Hun skal også limme væggene omkring omkredsen, stigningen af ​​gas- og varmeledninger. Dette klæbende papirbånd fjernes let, efterlader ikke spor efter dette. Du kan fjerne det, så snart malingen tykker.

Derefter skal loftet frigøres fra lagene af gammel maling eller hvidvask. For at slippe af med kalk- eller kridthvide er det nødvendigt at fugte det rigeligt med vand ved hjælp af en malerulle, så skrab det af med en stålspatel eller mejsel. I slutningen af ​​loftet vaskes med en svamp.

For at opdatere loftet, malet med vandbaseret maling, skal du bruge mere tid på det forberedende arbejde. Alt dette skyldes, at processen med fjernelse af gammel maling er besværligt arbejde, da det foregående lag praktisk talt er uopløseligt i vand, og derfor er det ikke muligt at skrabe det helt fra loftet.

Sådan arbejde består oftest i at fjerne den eksfolierede maling med en spatel, som vist på billedet om at male loftet med vandbaseret maling. For at lette dette ikke meget behagelige arbejde kan du bruge følgende teknik. Fugt den tidligere belægning med rigeligt vand, ved hjælp af en skumrulle eller en vandspray. Denne procedure skal gentages to gange med et interval på 20 minutter.

Fugtighed skal grundigt mætte den forrige belægning. Derefter skal du lave et udkast ved at åbne alle vinduer og døre. Laget svulmede fra vandformede blærer af gammel vandbaseret maling, som ikke er vanskeligt at fjerne med en spatel. Sådan arbejde skal gøres ret hurtigt, således at overfladen, på hvilken arbejdet udføres, ikke har tid til at tørre. Derefter skal du håndtere rust og pletter fra fnug 5% opløsning af kobbersulfat.

Hvis der er vanskelige at fjerne pletter i dit loft, kan du anvende følgende sammensætning: en to eller tre procent opløsning af saltsyre (forsigtigt tørre pletterne og forsøge ikke at komme på huden). Følgende opskrifter er også kendt: En opløsning på tyve dele knust lime, der fortyndes med en del af tørringsolie, en tyk opløsning af kalk og vand med tilsætning af denatureret alkohol (ca. 50 ml). En hvilken som helst af de to sidste blandinger er overlejret på forureningen i 10 til 15 minutter. Og alt dette gentages indtil fuldstændig fjernelse af forurening. Normalt er to procedurer nok.

Juster loftet før maling med en rulle

Efter fuldstændig rensning af loftoverfladen er det nødvendigt at justere det. Til dette formål er den bedst egnede tynde lagsparti, som har gode vedhæftningsegenskaber. Den har fremragende plasticitet og giver en næsten flad overflade, som er perfekt bearbejdet med fintkornet sandpapir. Ved anvendelse af en spatel påføres stoffet på loftet. Ofte er loftet nivelleret ved at påføre en kittet hvidvask på den på en olielimbas, som fordeles jævnt over overfladen med en pensel, spatel eller rulle.

Husk at det er nødvendigt at forsegle alle revner og revner i loftet ved at se videoen om at male loftet med vandbaseret maling og fylde dem med en specielt forberedt sammensætning. For fuldstændigt at fylde hullerne med kitt, er det nødvendigt at udvide dem, før de påføres. Den næste forberedende operation er overfladen af ​​overfladen, som er fremstillet af samme maling. Den påføres i et meget tyndt lag, så sammensætningen får lov til at tørre grundigt, så kittet ikke kommer ud.

Forberedende arbejde inden maling af loftet

For at begynde skal du gøre åbningen af ​​den forberedte maling, og i overensstemmelse med instruktionerne fortynde malingen til den ønskede tykkelse. Fabrikanter anbefaler ofte at tilføje ca. 5-10% vand til opløsningen. Hvis producenten dog ikke anbefaler at fortynde malingen, skal den kun blandes. Dette gøres nemt med en dyseblander til en elektrisk boremaskine. Til maling af overfladen i et lag vil denne blanding være tilstrækkelig.

Det er umuligt at bruge til at male loftet med en vandbaseret rulle, som du har anvendt en primer på, er det bedre at tage en ny eller udskifte en pels med en gammel. Tag rullen i hånden og dypp den i en gryde med maling. Det er vigtigt at bemærke, at ifølge teknologien til at male loftet med vandbaseret maling, skal du ikke helt sænke det i beholderen, men kun dunk det. Rullen bliver våd, normalt på den ene side, og kanten der bliver våd bliver tyngre. Men du skal sørge for, at hele værktøjets omkreds suger op maling.

For at gøre dette ruller du rullen på truget (specialredskaber, som sælges i specialmalingssæt), et gitter eller et blankt plader af hardboard, linoleum, men ikke på loftoverfladen. Et lille tryk på arkrullen, du kan jævnt male hele overfladen af ​​malingen. Derefter skal du dyppe rullen i malingen igen og rulle den ud igen. Hvis du pludselig ikke klarer at vådse valsen jævnt, er der efter reparationens afslutning ikke farver. Efter tørring danner de de uheldige pletter, som vi talte om i begyndelsen.

Ganske erfarne malere gør det automatisk, og du skal selvfølgelig træne. Sådan arbejde er ikke meget svært, men her skal du være forsigtig. For større sikkerhed kan du øve på et afsnit af en uforberedt væg, et stykke gipsvæg eller en overflade, som du ikke har noget imod at bruge til eksperimentet.

Maler loftet med en vandbaseret malerulle

Så snart du ruller rullen og trådene er fyldt jævnt med maling, skal du begynde at male loftet med vandbaseret maling. Alt arbejde er bedst udført på dagtimerne, fra et fjernt hjørne. Det vigtigste ved at huske er, at malingen skal påføres jævnt over loftets overflade uden at forsinke hele processen. Raffinering af loftet, selv i et stort rum tager kun 15-20 minutter.

Påfør vandbaseret maling på loftet, være parallelle striber. Prøv at lave strimler, der er tæt på 50 centimeter brede. Det er nødvendigt at male overlapning, hver nye strimmel på samme tid skal overlejres på den forrige ved 8 - 10 centimeter. Gnid malingen grundigt og sørg for, at laget ikke tørrer ud i kanten af ​​malingen.

Når du arbejder, skal du ikke rive rullen fra overfladen og øge trykstyrken, efterhånden som maling forbruges. Spor fra rullens kanter skal rulles i vinkelret retning. Hvis du planlægger at male loftet med vandbaseret maling i flere lag, så husk at det sidste lag placeres i vinduernes retning og den forrige i vinkelret retning.

For at male loftets hjørner skal du bruge en børste. Dyp det i malingen med en tredjedel og presse den overskydende sammensætning på kanten af ​​dåsen. Påfør små slag af maling omkring loftets omkreds med en strimmel, der er tæt på 5 centimeter bredt, og gnid det godt. Resultatet er et tyndt og jævnt lag, der vil fusionere yderligere med et frisk lag af maling på hovedoverfladen.

Maleren, der maler loftet, ser på ham i en ret vinkel og ser ikke det sted, hvor han allerede har "gået" med en rulle. Hans vision tillader heller ikke at se, hvor mange gange han rørte et bestemt område med en rulle. Hele loftet for ham har fået en våd ensartet skygge, og derfor synes det visuelt, at hele flyet er malet det samme. Det er her, hvor den næste miss er skjult. Malere med stor erfaring i dette tilfælde somme tider flytter til side og ser på loftet fra en anden vinkel, da ikke-farver er umiddelbart synlige.

Når den ikke-udsættelse er opstået, er det nødvendigt at bekæmpe dem. Det sker, at pletter forbliver efter selv din indsats for at genoplive loftet. Yderligere arbejde er ubrugeligt og fører kun til spild af materiale. Sådan arbejde skal redone. Du kan kun rette fejl på denne måde - polere hele loftet med fint smaragdpapir. Hvis du kun maler 1-2 lag, så trækker alt ud. Men hvis du er meget mere ruller, så skal du male og kaste og male igen alt.

Eliminer alle udkast i rummet, gardiner vinduerne, så du undgår direkte sollys på loftoverfladen. Du kan ikke bruge yderligere opvarmningsanordninger til at fremskynde tørreprocessen, fordi temperaturen i rummet skal være i overensstemmelse med de anvisninger, der er angivet på etiketten på den vandbaserede malerkasse.

Og endelig husk at du ikke bør fokusere kun på den lave pris ved at male loftet med vandbaseret maling, du skal strengt følge teknologien! Det er bedst at gøre arbejdet om eftermiddagen, så du kan gentage processen om morgenen. Husk at overfladen efter hvert lag maling skal tørre godt. Hvis det første lag ikke må tørre, vil det andet bløde og løfte den eksisterende maling.

Vi maler loftet med "vandbaseret": fra forberedelse til sidste lag

Zatevaya reparerer deres hjem, uanset om det er en by lejlighed eller et hus på landet, alle forstår at det sværeste stadium på samme tid vil afslutte loftet. Moderne virksomheder med speciale i reparation af lejligheder, tilbyder en bred vifte af muligheder for dette: efterbehandling lofttegler eller tapet, stræk eller ophængt lofter mv. Men ikke alle husholderske har råd til deres ydelser. Derfor er reparation af loftet med egne hænder stadig relevant.

Indtil for nylig var en sådan loftindretning som hvidvaskende med kridt eller kalkmørtel meget populær. Men med udviklingen af ​​nye reparationsteknologier anvendes denne metode mindre og mindre. Dette skyldes det faktum, at mange på trods af sin billighed og den harmoniske kombination af et snehvidt loft med en indretning af enhver art ikke er tilfredse med kompleksiteten af ​​det forberedende arbejde. Desuden bliver den hvide overflade hurtigt snavset og taber sit attraktive udseende.

I dag er malingen af ​​loftet med vandbaseret maling fortsat et af de mest populære måder at afslutte. I modsætning til hvidvaskning bevarer den overflade, der er malet af den, et æstetisk udseende i længere tid. Derudover giver den mulighed for hurtig og nem vedligeholdelse af loftoverfladen.

Dette er en af ​​de billigste måder at reparere. Med sin sammensætning er denne maling en suspension baseret på polymerpartiklerne og pigmenterne opløst i vand. Dens særegenhed ligger i det faktum, at efter påføring på overfladen sker intensiv fordampning af vand, og polymererne danner en belægning med høj fugtighedsbestandighed. Vandig emulsionsblæk er et miljøvenligt materiale, der ikke forårsager allergiske reaktioner og negative virkninger på menneskekroppen.

Valget af vandbaseret maling til loftet

Hvis du bestemmer dig for, at den bedste mulighed for dig er at male loftet med dine egne hænder ved hjælp af vandbaseret maling, har du en vanskelig opgave: Vælg mellem et stort udvalg af produkter, der passer til dig for pris og kvalitet. I dag på forbrugermarkedet kan du finde emulsionsmaling med forskellige tilsætningsstoffer:

 1. akryl,
 2. akryl med tilsætning af latex,
 3. baseret på polyvinylacetat,
 4. med silikone eller silicatbase,
 5. med mineralsammensætning.

Den billigste af dem - polyvinylacetat. Men de kan kun bruges i tørre rum. Lofter malet med sådan maling kan ikke vaskes.

Maling med tilsætning af latex - den dyreste. De har flere fordele, såsom muligheden for vådpleje med brug af vaske- og rengøringsmidler, en glat smuk overflade mv.

Akryl vandbaserede maling - den mest populære. De kan bruges i stort set ethvert rum, de har stor modstand mod slid under vask.

Malinger med tilsætning af silicat (flydende glas) anvendes i vid udstrækning til maling af pudsede sten- eller betonoverflader.

Silikone maling kan påføres direkte på gipset uden at bruge en primer. Deres fordel er høj dampgennemtrængelighed, som gør det muligt at bruge dem til at male lofter i køkkener og badeværelser. Desuden beskytter de overfladen perfekt fra forskellige slags svampe og andre parasitære mikroorganismer.

Hvordan man vælger en vandbaseret maling, så den har høje styrkeegenskaber, giver en smuk overflade efter maleri mv. Ifølge navnene på de malinger, der tilbydes til salgspande, er det svært at forstå forskellen mellem den ene type og den anden, og hvad er deres fordele. Desuden forsøger sælgeren selv ofte at sælge et produkt, der er dyrere, uden at tænke for meget om kvaliteten.

Læs etiketten

Derfor bør du grundigt læse, hvad der står i annotationen på etiketten med vandbaserede malerkasser for at undgå at forveksle med valget. Heri angiver fabrikanten:

 • Hvilken slags arbejde er det beregnet til?
 • Hvad er malingforbruget pr. Kvadratmeter (hvilket er meget vigtigt for at bestemme den nødvendige mængde),
 • Graden af ​​hemmelighed (malingens evne til at lukke hvid med en mørk baggrund, i form af et kontinuerligt ark),
 • Dens modstand mod slid under vådrensning mv.

Sørg for at være opmærksom på, hvad der er skrevet i små print. Ofte er de grundlæggende oplysninger om malingens tekniske egenskaber vedlagt der. For eksempel, hvis annotationen siger, at malingen har:

 1. "Høj modstand mod tørt slid" - det betyder, at overfladen, der er malet med sådan maling, ikke kan vaskes, men kun kan tørres med en tør klud eller brug en støvsuger.
 2. "Til brug i tørre rum med reduceret driftsbelastning." Denne indskrift siger, at den vandbaserede emulsion ikke er egnet til maling af køkkenlokaler med et stort antal fedtede dampe fra den tilberedte mad såvel som i badeværelser, hvor der er høj luftfugtighed.
 3. "Høj slidstyrke, uudslettelig" - Loftet malet med sådan maling kan vaskes med vand uden brug af vaskemidler.
 4. "Har smudsafvisende egenskaber, høj modstandsdygtighed over for slid ved intensiv vask." Dette er den bedste type vandbaseret maling. Det er tilladt at vaske overfladen dækket med maling af denne type ved brug af bløde vaskemidler.

Vandbaserede maling kan være blank og halvglans, mat og halvglans. Deres forskel ligger i det faktum, at uigennemsigtige maling lidt maskerer små overfladefejl og visuelt øger rummets højde. Men de er vanskelige at vaske. Overfladen, der er dækket med glansmaling, lettere at rengøre, er mere modstandsdygtig over for slid, men det viser små revner og andre fejl i loftet. Den bedste løsning - valget af halv-glans eller semi-matt maling.

Et andet vigtigt punkt. Det er nødvendigt at erhverve vandbaseret maling i en butik, der har et opvarmet lager. Faktum er, at når frysning nedbrydes malingens struktur, som ikke længere er genoprettet, når den optøes. Og det betyder, at den købte maling har mistet alle sine nyttige egenskaber.

Det anbefales at bruge vandbaseret maling, hvis formål er at male loftet. Det er perfekt fordelt over overfladen, praktisk talt ikke dråber, og har fremragende vedhæftning.

Forbereder loftet for maleri

Før du begynder at male loftoverfladen med vandbaseret maling, er det nødvendigt at udføre det forberedende arbejde. Til at begynde med skal den frigøres fra hvidvaskning eller lag af gammel maling. For at slippe af med kridt eller kalk hvidvask skal du fugte det rigeligt med vand ved hjælp af en malerulle og derefter skrabe af med en mejsel eller stålspatel. Endelig vaske loftet med en svamp.

Fjern gammelt malingsjakke

For at opdatere loftet, malet med vandbaseret maling, vil det tage meget længere tid at udføre det forberedende arbejde. Det skyldes, at processen med at fjerne det foregående maleri selv er ret tidskrævende, da lagene i den gamle maling næsten ikke opløses i vand, og derfor er det ikke muligt at skrabe dem helt fra loftet. Oftest er dette arbejde reduceret til fjernelse af områder af exfolieret maling med en spatel.

For at lette dette ikke meget behagelige arbejde kan du bruge følgende teknik: fugt den gamle belægning med en stor mængde vand med en vandspray eller skumrulle. Denne procedure gentages to gange med et interval på 20 minutter. Fugt bør være godt at suge den gamle coating. Så skal du oprette et udkast ved at åbne alle døre og vinduer. Laget opsvulmet fra vand danner blærer, og det er ikke svært at fjerne den gamle vandbaserede maling med en spatel.

Det er nødvendigt at udføre dette arbejde meget hurtigt, så overfladen, der skal behandles, ikke har tid til at tørre. Derefter er det nødvendigt at behandle pletter fra fnug og rust med en 5% opløsning af kobbersulfat. Hvis der er svært at fjerne pletter i loftet, skal du bruge et af følgende sammensætninger:

  1. en opløsning af saltsyre, to eller tre procent koncentration (forsigtigt, forsøger at forhindre syre i at komme på huden, tørre pletterne);
  2. en opløsning af 20 dele knust kalk, fortyndet med en del linolie,
  3. en tyk opløsning af vand og kalk med tilsætning af denatureret alkohol (ca. 50 ml).

En hvilken som helst af de to sidste blandinger påføres i 10-15 minutter på forureningen. Gentag indtil de er helt fjernet. Normalt er to procedurer nok.

Hvis hvidvaskning er påført dit loft inden den aktuelle reparation, skal du læse, hvordan du vasker det i en anden artikel (der finder du også oplysninger om, hvordan loftet blev malet tidligere).

Loftniveau

Så snart loftfladen er helt rengjort, er det nødvendigt at justere det. Den er bedst egnet til dette tyndtlags kit, som har god vedhæftning, har god plastik og giver en glat overflade, som let kan poleres med fint kornet lakpapir. Putty kitt i loftet ved hjælp af en spatel.

Ofte er indretningen af ​​loftet lavet ved at anvende en særlig kittespidser på den på en olieklæbende bund, der er jævnt fordelt over overfladen med en rulle, børste eller spatel. Før dette er det nødvendigt at forsegle alle revner og sprækker i loftet og fylde dem med den forberedte sammensætning. For at putten helt kan fylde hullerne, skal de udvides lidt, før de påføres.

underuld

Den næste forberedende operation er primeren af ​​overfladen, som udføres af den samme maling. Den påføres i et tyndt lag. De giver det tørre godt, så fyldstoffet ikke kommer ud.

Den vigtigste fase af maleri

Maleri værktøjer

For at lave en højkvalitets maling på loftet med maling baseret på en vandig emulsion, skal du:

 1. maling børste til maling stød ledd mellem væg og loft, samt hjørnerne;
 2. smal børste til korrektion;
 3. pels, lang bunke rulle,
 4. bad under maling,
 5. ribbet overflade til ensartet fordeling af maling på overfladen af ​​rullen.

Farvning regler

ligesom med hvidvaskning med kridt, er det bedre at anvende det første lag maling parallelt med lysstrålerne fra vinduet, og det andet - parallelt med vinduesrammen

Mange ved ikke, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling korrekt. I de fleste tilfælde tager de ikke hensyn til under udførelsen af ​​malerier, retningen af ​​lysstrømmen og mange andre nuancer. Derfor er den malede overflade ujævn, med striber fra passagen af ​​en børste eller rulle, med lettere eller mørkere pletter. Følg disse regler for at forhindre dette.

 • Det er altid nødvendigt at male fra hjørner og samlinger mellem væggen og loftet. Samtidig er det fjerneste hjørne malet først i forhold til indgangsdøren. For at gøre dette er en bred pensel fugtet i halvdelen af ​​malingen, så forsigtigt presset ud for at fjerne overskydende. Gennem perimeteren er der lavet en passage i bredde fra 3 til 5 cm. På grund af dette vil der ikke blive beskadiget, når der males med en rulle yderligere, men det er ikke muligt at ødelægge loftet og væggene og hjørnerne.
 • Den vigtigste hvidvaskning af loftet med vandbaseret maling udføres med en rulle. Den er overlejret i tre passager, uanset hvilken type maling der vælges. Samtidig udføres den allerførste maling parallelt med lysets stråler, der falder fra vinduet. Den anden er vinkelret på den. Sidstnævnte bør altid rettes mod vinduet.
 • Hver efterfølgende farvning udføres kun på et godt tørret forrige lag. Det tager fra 8 til 12 timer.

Farvelægningsteknologi

 1. I et bad fyldt med maling, fugt valsen, og tre eller fire gange for at holde på en hård overflade. Dette gør det muligt for malingen at blive fordelt jævnt over rullen.
 2. Lav det første pass på loftet. Fra hjørnet på venstre side af væggen, der ligger overfor vinduet.
 3. Rullen skal flyttes fra venstre mod højre. Derefter ændres retning. Samtidig er det nødvendigt at sikre, at malingen ligger i et jævnt lag uden synlige overgange. Du kan flytte rullen og W-formede bevægelser.
 4. At fjerne overskuddet af den påførte maling hjælper en sådan teknik: Når der ikke er maling tilbage på rullen, skal du sende dem på den malede overflade. Han vil absorbere alt overskud.
 5. I processen med at male, med en retningsstrålende lysstråle, kontroller farvekvaliteten.
 6. Brug af en ny rulle under den sidste farvning giver en ensartet overflade.
 7. Indtil malingen er helt tør, er der ingen udkast tilladt på værelset. Det anbefales at beskytte den malede overflade mod direkte sollys. Dette undgår farvning. Forsøg ikke at tørre den malede overflade med elektriske apparater.

Særlige egenskaber ved at male den plasterede overflade

Loftet, på hvilket gips er påført, kan males med en speciel sprøjtepistol eller en konventionel støvsuger. De giver en høj kvalitet, ensartet fordeling af maling på den gipsede overflade. På samme tid ligger det i et tyndt, lige lag. Det er bedst at male med sprøjtepistolen ved hjælp af en primer, der allerede er lavet med en rulle eller en børste.

Hvis hele teknologien i løbet af maling af loftet med vandbaseret maling blev nøjagtigt observeret, vil resultatet glæde dig over skønhed og ensartethed af overfladen.

Grundlæggende principper for maling af loftet med vandbaseret maling

Af: Anastasia Isakova · Opslået 06/02/2017 · Opdateret 1/27/2018

Maling af loftet med vandbaseret maling er en nødvendig foranstaltning, når overfladen skal have en ny farve eller for at opdatere den tidligere coating. Vandbaseret produkt har ingen stærk lugt, derfor anbefales reparation af loftet, især maling med sådan maling, selv i børnehaven.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling? For at gøre dette behøver du ikke nogen stor oplevelse eller komplekse enheder, du behøver kun at vælge en anvendelsesmåde og en passende emulsion.

Ud over fraværet af en ubehagelig lugt og hurtigere tørring har denne type belægning andre fordele:

 • miljøsikkerhed
 • let tonet
 • enkel anvendelse;
 • Nem at rengøre værktøj efter afslutning af arbejdet.

Det er bedre, at maleriet og renoveringen af ​​loftet med vandig emulsionsmaling udføres med materiale fra en batch.

Malvalg

Hvordan laver man det rigtige valg af farvesammensætning? Den vandbaserede emulsionsmaling til loftet har følgende egenskaber, som du skal være opmærksom på, når du vælger den rigtige:

 • For hvilke lokaler er en eller anden emulsion egnet. Til salg er der valgmuligheder for værelser, der er tørre, med høj luftfugtighed (køkken, badeværelse osv.), For værelser, der kræver hyppig vådrengøring (korridor, gang osv.).
 • Tilstedeværelsen af ​​antiseptiske, antifungale komponenter. Lofter i badeværelset eller køkkenet, er det ønskeligt at male eller male en vandbaseret emulsion med sådanne additiver. Især anbefales at bruge lofts silikone vandbaserede kompositioner. De skaber et dampgennemtrængeligt lag, de kan påføres uden præ-priming.
 • Vaskbar emulsion eller ej. Der er tre typer vandbaserede sammensætninger: fuldstændig uegnet til våd rengøring (de kan kun rengøres med en støvsuger eller en tør klud); uudslettelig (egnet til hyppig vådrensning uden specialværktøj); egnet til rengøring med brug af vaskemidler.
 • Graden af ​​blank malet overflade. En vandemulsion på ethvert loft kan være mat, halvmattet, dybt uigennemsigtigt, blankt og halvglans. Matte loftet synes at være højere, mindre mangler er ikke synlige på det, men det er svært at vaske det. Glans ser bedre ud, ikke længere abrades, let at rengøre, men selv en mindre fejl vil blive synlig på den. Det er optimalt at vælge en halvglans eller halvglans vandemulsion.
 • Emulsion forbrug pr. 1 kvadrat. m overflade. Denne indikator er ikke kun forbundet med billedprisen, det krævede antal dåser, men også med tætheden af ​​laget (skjuler). Når man vælger en sammensætning for denne egenskab, er det nødvendigt at tage højde for, at mængden af ​​materiale, der anvendes, afhænger af overfladens kvalitet. Maling af loftet med en ujævn absorberende overfladevandbaseret maling vil kræve mere materialeforbrug.

Fjern det gamle låg

Hvordan opdateres loftet malet med vandbaseret maling? Husk at vaske den forrige belægning af. Maleri loftet på gammel maling vil ikke give mulighed for at opnå et godt resultat, det nye lag vil skrælle af. Vask udført med en særlig løsning. Fremgangsmåde:

 1. Brug åndedrætsværn og beskyttelseshandsker.
 2. Inden du anvender agenten, skal du åbne vinduerne eller ventilere på anden måde.
 3. Påfør sammensætningen i et jævnt lag på loftoverfladen. Malingen begynder at boble, knække.
 4. Efter reaktionen med en spatel skal du forsigtigt fjerne belægningslaget.
 5. Anvend om nødvendigt en vask igen.
 6. Overflade slibning med sandpapir.

Maling af loftet med vandbaseret maling på den gamle kalkmaling eller hvidvaskning er også umuligt. De skal fjernes. Den hvide overflade klæber ikke godt til den nye coating. Du kan fjerne whitewash rullen, fugtigt fugtet med vand. Vand i vaskeprocessen er bedre at skifte flere gange. Rengør hvidvaskningen gennemblødt med vand med en spatel.

I videoen: fjernelse af gammel vandbaseret maling.

Overfladebehandling

Før du male loftet, skal du forberede det. Hvad er der brug for for dette? Renset fra den gamle belægning eller det nye loft vaskes for at fjerne fedt og andre former for snavs. For at gøre dette vaskes det med en opløsning af vaskemiddel og skylles derefter med rent vand. Hvis der er små fejl på overfladen, så kan de sættes på med en finish. Efter tørring skal de behandlede områder slibes med sandpapir, og det resulterende støv fjernes med en våd klud. Så anbefales det at anvende en primer på loftet.

Dette er nødvendigt for at:

 • niveau overfladen;
 • forhindre skimmel, meldug og andre farlige bakterier;
 • reducere forbruget af farvesammensætningen
 • giver højklæbende vedhæftning af belægningen til den malede overflade.

Jordtype er valgt ud fra arten af ​​det materiale, hvorfra loftet er lavet. Det er bedre at anvende primeren med en rulle med en kort lur, der er pletter fra skumgummi. Tag først loftet i en retning. Efter at det første lag er tørret, påføres det andet lag på tværs af det.

Tip! Til priming kan du bruge vandbaseret emulsion, stærkt fortyndet med vand.

Malerulle eller børste

Hvordan male loftet med vandbaseret maling? For at gøre dette skal du bruge en børste, malingrulle eller spray. I industriel målestok ved hjælp af luftfri sprøjteteknologi. Det valgte værktøj bestemmer metoden. Til hjemmebetingelser er det bedre at vælge en rulle. Spray er ikke i hvert hjem, og overfladen malet med en børste har altid en alvorlig ulempe - synlige slag.

Hvilken rulle er nødvendig? Ikke kun materialet er vigtigt, men også overfladens natur. Rullen til vandbaseret maling skal optimalt have en gennemsnitlig bunke længde. En kort lur absorberer lidt, så det bliver ofte dyppet ind i emulsionen. En lang bunke vinder meget, hvilket fører til en betydelig vægtning af værktøjet. Rulle af skumgummi til maling af loftet med vandbaseret maling passer ikke overhovedet. Velourruller har en ulempe - få lidt emulsion, hvilket giver ulejlighed under drift.

Når du vælger en rulle, skal du sørge for, at den ikke deformeres under kompression, stangen holdes tæt, der er ingen synlige sømme på overfladen. Ellers vil der ved arbejde udføres striber, faldet villi vil holde sig til malingen.

For nemheds skyld vil der kræves en særlig plastikbeholder, når der udføres farvning. Det er ubelejligt at dunk rullen i en almindelig spand.

Maleriets rækkefølge fungerer:

 1. Fortynding af en vandemulsion med vand ifølge den vedlagte vejledning. Der tilføjes mere til det første lag af vand.
 2. Begynd at anvende vandbaseret maling med en smal børste i hjørnerne og langs væggene. Dette forhindrer maling i at komme på væggene, når du laver grundlæggende arbejde.
 3. Hæld emulsionen i malingbadet er bedre i små portioner.
 4. Roller, dyppet ind i sammensætningen, rullede flere gange for jævn fordeling.
 5. Fortsæt med at male loftet med en rulle fra vinduet og bevæge sig over lysets retning.
 6. Når belægningen er påført over hele overfladen, kan overskuddet fjernes med en tør rulle.
 7. Efter det første lag tørrer, anbring et andet lag langs solens stråleretning. Gentagning af loftet med vandbaseret maling skal ske med en ny rulle. Kun i dette tilfælde er det ideelle resultat muligt.

Hvis der opdages uregelmæssigheder efter tørring, kan de fjernes ved at male overfladen af ​​loftet med fint kornet lakpapir. Hvor mange lag maling kan anvendes med en rulle eller børste? Oftest er to nok, men du kan lave tre. Det er vigtigt ikke at bruge elektriske apparater og varmeapparater for at fremskynde tørringen.

Sprøjtemaling

Teknologien til at male loftet med vandbaseret maling ved hjælp af sprøjtepistolen:

 1. Fortynd emulsionen og sørg for, at der ikke er klumper. Ellers scorer de en sprøjte.
 2. Først send en jet til siden, for i de første par sekunder kaster sprøjten ud for stor del.
 3. Når strålen bliver ensartet, begynder man at anvende vandbaseret emulsion på loftet fra en afstand på 30-50 cm. Hastigheden skal være ca. 5 s pr. 1 m. Strålen skal rettes strengt i en vinkel på 90 grader.
 4. Ensartet anvendelse kan opnås ved at mentalt opdele loftet i firkanter. Hver skiftevis male først og derefter over.

Hvor mange lag maling kan sprøjtes? Sprøjtepistol udfører tre lag, der tillader hver at tørre.

På videoen: Maleri loftet med en airbrush.

Generelle regler

Hvordan male loftet med vandbaseret maling? Når du vælger en metode og under drift, bør du overveje følgende maleregler:

 • Til måling af pudset loft anbefales at bruge sprøjtepistolen. Det vil give en mere jævn fordeling end rullen. Primer ansøgning er påkrævet.
 • For gipsvægs lofter kan emulsionen ikke fortyndes tungt med vand. Overdreven fugt kan suge det øverste papirlag. For at opnå i dette tilfælde vil et godt resultat være umuligt.
 • Ved påføring af farvesammensætningen skal man overholde ensartetheden og retningen. Ellers kan resultatet være områder, der har en skygge, der adskiller sig fra de vigtigste. Dette skyldes det faktum, at intensiteten af ​​reflektion af lys afhænger af tykkelsen af ​​laget og retningen af ​​overlaget.
 • Hvis der efter mangel på et lag af vandemulsion er fundet flere defekter, skal du vente, indtil det er helt tørt, inden du forsøger at male igen. Ellers vil forsøg på korrektion føre til det modsatte resultat. Hvis du anvender et nyt lag ikke hjalp med at løse problemet, skal du fjerne malingen med sandpapir.

Vandbaserede emulsioner på grund af miljøsikkerhed er egnede til selv et børnerum. Nogle gange er det nødvendigt at hurtigt indføre et rum, hvor en vedvarende stærk lugt er uacceptabel. Det er i disse tilfælde, at farvestoffer, som ikke kræver brug af konventionelle opløsningsmidler, er uundværlige.

Maling af loftet med vandbaseret maling kræver ikke brug af dyre værktøjer. Dette arbejde er ikke svært at gøre selvstændigt maling, rulle og børste. Selv uden særlige færdigheder kan det gøres godt og smukt. Hvordan maler man om loftet, malet med vandbaseret maling? For at opdatere det skal du først fjerne det gamle lag og forsigtigt forberede overfladen til anvendelse af en ny, og derefter male den på den sædvanlige måde.

Vi maler loftet med en vandbaseret maling: smuk, hurtig, holdbar

Sendt 06/21/2017 i loftet kategori // 0 kommentarer // Indsendt af admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Farven på loftet med vandbaseret maling er en løsning, som i sig selv kommer til at tænke på i næsten enhver reparation af lokalerne i forbindelse med at bringe loftet i orden. Dette er den nemmeste, hurtigste, billigste og desuden øko-venlige måde at genoprette loftets skønhed på. Derudover kan det moderne marked tilbyde køberen et stort antal farver - både universelle, til enhver belægning og højt specialiseret, designet specielt til denne type arbejde.

Maling af loftet med vandbaseret maling betyder ikke nødvendigvis et rent hvidt loft. Desuden er det kendetegnende ved det moderne design lysstyrke, og princippet er moderat brug af uventede, undertiden lyse farver. Selvfølgelig er den grundlæggende betingelse målet - et lyst loft er ikke passende overalt. Men der er mulighed for at male loftet med vandbaseret maling af enhver farve. Det er nok at vælge enhver farve til din smag.

Men inden du begynder at forberede loftet til maling med vandbaseret maling, skal du købe en belægning af den passende klasse og formål. Ikke alle vandemulsioner er de samme.

Hvordan man vælger en maling

Gå ind i værkstedet, får du ubevidst dig selv til at tro, at dine øjne spredes fra overfladen af ​​dåser på hylderne. I enhver bygning supermarked altid tilgængelig:

 • Polyvinylacetat maling
 • Silikone
 • Silikat (baseret på flydende glas)
 • akryl
 • latex

For ikke at forveksle med valget kan det true, at lofterne malet med vandbaseret maling med egne hænder vil begynde at miste deres præsentation, belægningen vil skrælle, smuldre, skimmelsvamp osv., Vi vil afklare med det samme:

 • Polyvinylacetat - den billigste, modstandsdygtige over for friktion, men tåler ikke fugtighedsovertræk. Det kan bruges til at male ethvert værelse undtagen køkken og badeværelse. Må ikke vaskes, rengøres kun med støvsuger.
 • Silikone - kan påføres over gips, men om muligt bør dette undgås. Modstandsdygtig over for mugg og fugt, derfor egnet til badeværelse og køkken
 • Silikat - En specialiseret type maling, designet til arbejde på beton og gips. Har øget vedhæftning med beton
 • Akryl - et universelt middel. Vandtæt, men kun på primeren
 • Latex - den dyreste. De har øget viskositet, som de kan gemme små, op til 1 mm i diameter, fejl i loftet

Uanset hvilken maling du vælger, skal du sørge for, at bankerne for et værelse er af samme mærke, samt masser. I forskellige partier kan der forekomme uoverensstemmelser i nuancer.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/potolki-04.jpg "alt =" loftsmaling med vandbaseret maling "width = "668" height = "526" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/potolki-04.jpg 668w, https://remontcap.ru/ wp-indhold / uploads / 2017/06 / potolki-04-300x236.jpg 300w "størrelser =" (maks bredde: 668px) 100vw, 668px "/>

Før du måler loftet med vandbaseret maling med dine egne hænder, skal du bestemme det matte eller blanke loft, du ønsker. Den matte finish maskerer visuelt de fejl, som den glatte belægning udsætter. Men den glatte overflade er lettere at vaske (hvis vaskbar maling er valgt). I de fleste tilfælde er det bedste valg mellemversionen - halvglans og halvglans.

Vær opmærksom på dækningsgraden vist på banken. Det angiver det område, der kan dækkes med dets indhold. Følgelig jo mere jo bedre.

Værktøj og materialer

Før du måler loftet med vandbaseret maling, skal du være opmærksom på erhvervelsen af ​​beslægtede materialer og nødvendige værktøjer. Du skal bruge:

 • maskeringstape
 • to børster - bred, 3-4 cm, og smal, 1-2 cm
 • spatel
 • finkornet smaragdpapir - en eller nul
 • underuld
 • kuvette med en rulle til maling eller sprøjtepistol

Der skal lægges særlig vægt på rullen, hvis det er besluttet at bruge det. Det bør være pels (med en gennemsnitlig bunke), da velouren absorberer lidt maling, og skumgummien vil ikke tillade at male loftet med vandbaseret maling uden striber. Også rullen til maling af loftet med vandbaseret maling skal have et udskifteligt langt håndtag.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/409b3971490b996eccdd355eefa7a1bd.jpeg "alt =" hvordan man kan male loftet latex maling "width =" 550 "height =" 413 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/409b3971490b996eccdd355eefa7a1bd.jpeg 550W, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/06/409b3971490b996eccdd355eefa7a1bd-300x225.jpeg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/409b3971490b996eccdd355eefa7a1bd-174x131.jpeg 174w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/06/409b3971490b996eccdd355eefa7a1bd-70x53.jpeg 70W "størrelser =" (max bredde: 550px) 100vw, 550px "/>

Det er heller ikke værd at spare på primeren. Den upressede overflade har en dårlig vedhæftning til lakeret, især hvis det stadig indeholder spor af gammel maling eller gips. Selvom du har købt en dyr silicone- eller silicatmalm, bør du alligevel ikke forsømme primeren - du bør undgå muligheden for at male om.

Når alle midlerne er købt, kan du gå videre til næste fase, hvor vi forbereder loftet for maleri.

Sådan forbereder du loftet til maleri

Hvordan tilbereder man loftet for maling med vandbaseret maling? Først skal du grundigt rense det gamle overtræk. Hvis det er lavet af gips, er det godt nok til at vådte og slå ned det våde gipslag. Malingen giver ikke så let vand til, selvom det er polyvinylacetat. Det vil kræve:

 1. Liberalt våd det;
 2. Åbn bredt vinduerne og dørene, lav et udkast;
 3. Rengør malingen med en spatel og sandpapir.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/ochistka-potolka2-660x495.jpg "alt =" hvordan man forbereder loftet til maleri vandbaseret maling "width =" 660 "height =" 495 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/ochistka-potolka2-660x495.jpg 660w, https : //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/ochistka-potolka2-660x495-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/ochistka-potolka2- 660x495-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/ochistka-potolka2-660x495-70x53.jpg 70w "sizes =" (maks bredde: 660px) 100vw, 660px " />

Efter at hele overfladen er renset, er det nødvendigt at polere det godt med emery klud.

Det næste skridt er antifungal behandling. I mange lejligheder, især dem der oversvømmet med naboer ovenfor, kan du finde gullige eller grå pletter, især ved leddene mellem pladerne og ved krydset med væggene. Det er en mug, en skimmelsvamp, den skal fjernes. Dette kan gøres ved hjælp af:

 • 5% opløsning af blå vitriol
 • 3% saltsyreopløsning
 • speciel anti-støbeform og antibakteriel imprægnering

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/tema-etoy-stati-gribok-na-potolke-v-vannoy- pochemu-on-poyavlyaetsya-kak-predupredit-poyavlenie-gribka-chto-delat-Esli mod uzhe-poyavilsya-davayte-vmeste-iskat-otvety-1024x768.jpg "alt =" hvordan male loftet latex maling uden skilsmisse "width = "620" height = "465" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/tema-etoy-stati-gribok-na-potolke-v- vannoy-pochemu-on-poyavlyaetsya-kak-predupredit-poyavlenie-gribka-chto-delat-esli-on-uzhe-poyavilsya-davayte-vmeste-iskat-otvety-1024x768.jpg 1024w, https://remontcap.com -content / uploads / 2017/06 / tema-etoy-stati-gribok-na-potolke-v-vannoy-pochemu-på-poyavlyaetsya-kak-predupredit-poyavlenie-gribka-chto-delat-esli-on-uzhe-poyavilsya -davayte-vmeste-iskat-otvety-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/tema-etoy-stati-gribok-na-potolke-v-vannoy-pochemu- on-poyavl yaetsya-kak-predupredit-poyavlenie-gribka-chto-delat-esli-on-uzhe-poyavilsya-davayte-vmeste-iskat-otvety-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017 / 06 / tema-etoy-stati-gribok-na-potolke-v-vannoy-pochemu-på-poyavlyaetsya-kak-predupredit-poyavlenie-gribka-chto-delat-esli-on-uzhe-poyavilsya-davayte-vmeste-iskat -otvety-70x53.jpg 70w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/tema-etoy-stati-gribok-na-potolke-v-vannoy-pochemu-on-poyavlyaetsya-kak- predupredit-poyavlenie-gribka-chto-delat-esli-on-uzhe-poyavilsya-davayte-vmeste-iskat-otvety.jpg 1600w "størrelser =" (maks bredde: 620px) 100vw, 620px "/>

Derefter er overfladen nivelleret og primet efter rengøring fra pletter. I sammensætningen af ​​en god primer, bare hvis der er en antibakteriel komponent.

Det er nødvendigt at forsegle eventuelle mangler - revner, ledd af plader, huler - ved hjælp af afslutning af kittet.

Vær opmærksom: På det malede, men ikke gipsede loft vil alle revner og chips være meget synlige. Ingen maling, bortset fra latex, maskerer problemerne, og glansfulde fokuserer også opmærksomhed på dem.

Justering er et obligatorisk element, før du måler loftet med vandbaseret maling med dine egne hænder. Det er lavet ved hjælp af fint gips eller efterbehandling kittet. Loftet i slutningen skal være helt glat og glat; Til glathed er den malet med et specielt slibemiddel.

Derefter fortsæt til priming. Primering af loftet er nødvendigt for at øge adhæsionen, dvs. adhæsion til malingen, såvel som til yderligere antibakteriel beskyttelse.

.gif "data-dovetype =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/fthfg665.jpg "alt =" hvordan man maler loftet med vandig maling "width =" 640 "height =" 480 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/fthfg665.jpg 640w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/06/fthfg665-300x225.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/fthfg665-174x131.jpg 174w, https://remontcap.ru/wp-content /uploads/2017/06/fthfg665-70x53.jpg 70w "sizes =" (maxbredde: 640px) 100vw, 640px "/>

For at skabe en holdbar, pålidelig belægning, før du måler loftet med vandbaseret maling, skal du påføre mindst 3 lag primer og vente på, at hvert lag tørrer. Bare udklare, hvordan du forbereder loftet til at male vandbaseret maling, du kan fortsætte til den endelige finish.

Hvordan male loftet med vandbaseret maling uden skilsmisse: arbejdsgang

Der er to grundlæggende måder til jævnt at male loftet med vandbaseret maling. Billigere, men lang - med en rulle og en hjælpebørste. Hurtigere og mere teknologisk avancerede, men dyre - med sprøjtepistolen, som du skal købe eller leje. Overvej hver enkelt af dem.

Brug af en rulle

Denne metode indebærer følgende handlinger:

 1. Forberedelse af maling - fortynding til den ønskede tykkelse, tilsætning af farve osv.;
 2. Beskyttelse af væggens kanter samt vinduesglas med maskeringstape, som skal klistres langs krydset mellem væg og loft (glasset er helt lukket indefra);
 3. Beskyttelse af gulvet og møblerne, hvis det forbliver i rummet med plastfolie;
 4. Måling af den nødvendige mængde maling i en kuvette;
 5. Faktisk maler arbejde.

Det anbefales at sætte på rullen ikke meget, men ikke meget lidt maling - lige så meget som det er nødvendigt, så det ikke dræner fra det. Før du tager det, males vægge og loft, hjørner og andre vanskelige steder med en pensel. Først og fremmest er hjørnet malet hvor den mindste dosis sollys falder - den nærmeste til vinduet længst fra døren.

Stadierne ved at male loftet med vandbaseret maling skal være mindst to og helst tre. For det første males loftet i retning parallelt med ydervæggen med et vindue og vinkelret på solens stråler ind i rummet. Det er nødvendigt at observere linearitet og bevæg langsomt ind i lokalet langsomt, så linjerne fra rullen overlapper med en tredjedel.

Efter det første trin er afsluttet, skal du give belægningstiden til tørring - normalt tager det fra 8 til 12 timer. Når man maler loftet med vandbaseret maling med en rulle, anvendes det andet lag forskelligt - vinkelret på den første, i retning fra vinduet til døren. Denne ordning giver dig mulighed for at undgå ufarvede eller letfarvede områder, i stedet for hvilke der så skaldede pletter vises.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka.jpg "alt =" hvordan man forbereder loftet til maling med vandemulsionsmaling "width =" 578 ​​"height =" 306 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/pokraska-potolka.jpg 578w, https: // remontcap.ru / wp-indhold / uploads / 2017/06 / pokraska-potolka-300x159.jpg 300w "størrelser =" (maks bredde: 578px) 100vw, 578px "/>

Som en endelig kan du anvende det sidste lag - langs lysets retning fra vinduet. Så du pålideligt beskytter dig mod det mulige udseende af uudnyttede områder. Bare husk på, at hvert lag skal have tid til at tørre: det er umuligt at male over vådt.

Fejl efter tørring af det sidste lag elimineres ved hjælp af fintkornet sandpapir ved slibning. I nogle tilfælde anvendes forsigtig farve.

Brug af sprøjtepistolen

Anvendelsen af ​​sprøjtepistolen er en god måde at reducere omkostningerne ved tid og kræfter. Med det kan du male loftet med vandbaseret maling selv meget hurtigere, men med uhensigtsmæssig brug er det også muligt at ødelægge arbejdet. For at undgå fejl, når du arbejder med sprøjtepistolen, følg nedenstående anvisninger:

 1. Aflast overskydende tryk, i hvilken der udøves for meget maling før dysen rettes mod loftet;
 2. Så snart den ensartede afgivelse af farvesammensætningen begynder, skal den rettes til loftet i en vinkel så tæt som muligt på den direkte (leddene med væggen og den øverste del af væggen skal være dækket af maskebånd).
 3. Hold dysen fra overfladen, der skal males i en afstand på 30-50 cm, bevæges med en omhyggeligt justeret hastighed - 1 m løbende maling tager cirka 5 sekunder.
 4. Nøglen til at skabe et godt lag er ensartetheden af ​​bevægelsen af ​​dysen.

Må ikke male et område for længe - overskydende maling vil strømme til gulvet. Men de bør heller ikke køre for hurtigt.

Bemærk: Når man maler med en sprøjtepistol eller sprøjtepistol, spredes nogle af farvestoffet i luften og afviker uundgåeligt på gulv, hænder og tøj. Derfor skal alle genstande, områder af gulvet, åbne dele af kroppen være godt lukket.

Belægningen på denne måde påføres på samme måde som med en rulle - i tre lag med en eksponering på 8-12 timer for hver at tørre.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-4.jpg "alt =" male loftet med vandbaseret maling med egne hænder " width = "825" height = "610" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-4.jpg 825w, https: // remontcap. com / wp-indhold / uploads / 2017/06 / 1-4-300x222.jpg 300w, https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/06/1-4-70x53.jpg 70w "sizes = "(maks bredde: 825px) 100vw, 825px" />

Fejl arbejde

Følgende fejl er mulige ved maling af loftet med vandbaseret maling:

 • Ujævn anvendelse

Dette fører til dannelse af pletter af varierende farvetykkelse, især godt synlige i lyset. For at rette op på denne mangel kan kun poleres med sandpapir efter tørring, efterfulgt af påføring af et nyt lag af maling.

 • Gips loftbundt

Det er muligt, hvis malingen fortyndes for meget.

De kan forekomme af forskellige årsager - fra dårlig maling og rulle til dårligt forarbejdet loft. Det anbefales at omhyggeligt se det første lag maling.

Ofte opstår hvis malingslaget er for tykt. Det er nødvendigt at fjerne den nypåførte belægning, kitt og sand området og male det igen.

 • Luftbobler

Der var et udkast på værelset.

 • Små "pockmarks" på den friske overflade

Måske er problemet den dårlige kvalitet af vandemulsionen selv.

Og endelig - lidt hemmelighed. Anvendelsen af ​​finishlaget, hvis det er malet med en rulle, anbefales at udføres ikke med en gammel rulle, men med en ny. Dette giver dig mulighed for fuldt ud at beskytte dig mod skilsmisse og andre belægningsfejl.

Hvordan male loftet med vandbaseret malerulle - video:

Maling af loftet med vandbaseret maling gør det selv med en airbrush pistol - video: