Gunny. Er det nødvendigt at male matting tapet, eller er det afhængigt af typen, til maleri eller ej?

Gunny. Er det det værd, når man vælger tapet til at klæde en lejlighed for at give præference til mattan og hvorfor?

Jeg tror, ​​at efter at have stakket glasskårer, er de alligevel bedre malet. Eksperter anbefaler det samme: Mal den umalet mat. Først ser rummet efter det meget skønnere ud. For det andet er den lysegrå farve (den naturlige farve af den umalet mal) meget let snavset. Og for det tredje er indflydelsen af ​​farve på en persons velbefindende og følelsesmæssige tilstand stor. Desuden er det ikke så svært at male glasfiber tapet.

Ja, og den malede måtten ser meget flot ud på indvendige døre og møbler. Kun tapet med dette skal være af høj kvalitet. Når du udfolder rollen, må måtten ikke smuldre og smuldre.

Jeg bringer en video til dig, der hjælper dig med at vælge rummets farveskema.

Ved maleri skal du være opmærksom på kvaliteten af ​​tapetet og tage højde for, at den matte maling udjævner uregelmæssigheder på overfladen af ​​måtten, mens den blanke eller silkefarvede maling gør dem mere mærkbare.

Det er vigtigt at huske at glasfiberpartikler kan komme på huden eller i luftvejene, når de arbejder med en matting. Dette kan forårsage allergiske reaktioner. Derfor skal du ikke glemme beskyttelsesudstyr.

Hvis glasbaggrunden allerede er forsynet med et farvemønster eller har en solid baggrundsfarve, f.eks. Brun, og hvis denne farve passer dig, så kan du ikke male sådan tapet, hvilket vil forenkle og billigere processen med at udføre arbejde under reparationen. Men hvis du overhovedet ophørte med at arrangere denne farve til overfladen af ​​glasset - tapetet er stadig på fabrikken fra producenten, så kan de sikkert males med vandbaseret maling med tilføjelse af farveskema.

Hvis den hvide tapet til maleri, forlader ubleget, så vil en sådan overflade se opfattende, lidt grå og ru. Ydermere i sådanne baggrunde, udseendet af groft pap eller papir skal derfor maleri til tapet til maling males, hvilket også med et ekstra lag vil dække væggen på vægoverfladen selv, til en vis grad lidt gennemskinnelig gennem det tynde lag af tapet, især i mønsterets tekstriske udsparinger.

Hvordan male en vægmåtte?

Hej alle sammen! Jeg vil gå lige til det punkt. Min mand og jeg startede reparationer på badeværelset og besluttede at vi ville flise vægge og gulvet. Men jeg vil gerne vide, om det er muligt at finde fliser til en overkommelig pris, fordi halvdelen af ​​vores penge blev brugt på VVS. Kan du venligst fortælle mig, hvad er gennemsnitsprisen for en flisefinish?

Svar fra brugere og eksperter fra forummet til spørgsmålet: Hvordan male en vægmåtte?

Hvis væggen er stor, så kan du selvfølgelig allerede se på dit skøn med en rulle og maling, du kan tage akryl.

... det er muligt ikke kun at hvidgøre, men også at male, at klæbe over med tapet, fliser... lokaler....

det er bedre ikke at male det overhovedet

hej, er det muligt at male en ovnvarmer med emalje? vi bor i et privat hus

hvordan man maler en komfur varmeapparat?

god eftermiddag, hvilken maling er bedre at male en mat på rummet (kvalitet) Og hvor meget maling har du brug for på 15 m²?

Besvar eller afklar spørgsmålet

Populære Spørgsmål

Hej Jeg har brug for hjælp. Som da jeg kom hjem, kørte jeg uden succes ind i garagen og brød muren lidt. Nu skal du reparere alt. Fortæl mig venligst.

Jeg skal åbne en lille virksomhed for at lave brosten. Efter støbning skal det tørres. Men ingen steder fandt han en ordning for, hvordan man lavede en tørretumbler. Hvordan man opbygger en tørring.

God eftermiddag har jeg haft nogle ændringer i vandforsyningen. Nu blev det nødvendigt at sætte pumpen. Fortæl mig, hvordan du indlejrer pumpen i varmesystemet?

Allerede købt et færdigt hus fra runde tømmer. Huset er bygget i to etager og inde er der en trætrappe. Nu er jeg travlt med at se, hvor meget træ er værd.

Stik og maling af matten i Rostov-til-Don: pris, egenskaber ved processen

Limning og maling af mattan er nu en meget fashionabel løsning til udsmykning af vægge og lofter både i et bolighus / lejlighed og på et kontor. Et bredt udvalg af teksturer giver dig mulighed for at vælge nøjagtigt den lettelse, der passer til dit design.

I dette tilfælde at dekorere, nemlig - at male matten på flere måder. Og det er ikke altid en monotont beslutning i farve. Nogle gange males malet i flere farver på én gang, hvilket er grunden til et unikt design opnås.

Traditionelt materiale til dekoration er tapet. De fleste vælger dem under reparationer.

Producenterne tilbyder i dag et stort udvalg af materialer.

For eksempel er glasvægbeklædning en vægbeklædning, der er lavet af naturlige materialer.

Generelt kræver maleri og klæbning en mat, fordi processen har mange vanskeligheder.

Funktioner af lagring af matting: hvorfor det er så vigtigt, at fagfolk gør det

Fiberglass, eller matting, fik sit navn på grund af ligheden af ​​fremstillingselementer med fremstilling af glas. Det eneste der er fælles med almindeligt tapet er limningsprocessen. Materialets teknologi er en kombination af tråde, som under påvirkning af høje temperaturer opnås fra en speciel type glas. I deres struktur er glas tapet ligner klud.

Takket være en særlig teknologi opnås lærredet tekstureret med et interessant ornament. Materialets sammensætning omfatter:

Wallpapering udføres i flere faser:
1. Overfladebehandling består i at rengøre vægge fra gamle vægmaterialer ved hjælp af specialværktøjer;
2. Fremstilling af klæbemiddelsammensætningen kræver anvendelse af speciel lim, da overfladen har tekstur og større densitet;
3. Limer lærredet.

Det sidste stadium har flere nøglefunktioner.

Sticky mat er identisk med den sædvanlige proces med stakende tapet. Under processen bør direkte sollys undgås, temperaturen skal være ved stuetemperatur, og der skal ikke være udkast. Fremgangsmåden skal udføres i specielle tøj med lange ærmer og handsker.
For at kunne klæbe tapetet korrekt og gemme resultatet i lang tid, er det bedre at kontakte en specialist, da processen har mange nuancer og vanskeligheder.

Eksperter vil klare arbejdet hurtigt, kombinere billedet, læg limen ordentligt og lægge tapetet uden huller og revner.

Paint bucket: Hvad er sværhedsgraden og hvad er prisen på dette arbejde?

Før du fortsætter med at male matten, skal du vente til lærredet tørrer ud godt.

For det første skal du dække tapetet med en primer, da materialet er porøst og vil absorbere maling. Til belægning anvendes klæbemiddelopløsning, højt fortyndet med vand. Processen er kompliceret af et stort antal værktøjer og den rigtige teknologi.

Nødvendige værktøjer til processen:

 • Særlige tøj kræves med lange ærmer;
 • handsker;
 • Ruller og kvaster;
 • trappestige;
 • Maling kniv;
 • svamp;
 • spatel;
 • Maskeringstape

Til måling af måttet på sæt eller loft, kan du bruge disse typer af maling:

De to sidste typer er bedst beskyttet mod snavs, så de er gode til at male til køkkenet. Maling arbejde med en rulle eller en airbrush vil koste 250 rubler per kvadratmeter. Hvis du har brug for maling af måtten, kan prisen nemt finde ud af ved at efterlade en ansøgning på vores hjemmeside.

Baggrundsarbejder fra "Workshop": kvalitet med garanti

Specialister i virksomheden "Masterskaya" garanterer gennemførelsen af ​​alt nødvendigt arbejde på højeste niveau. Vi vil levere høj kvalitet maleri og klæbning af matting til en overkommelig pris. Kvalificerede herrer udfører opgaverne ansvarligt.

Hvis du har brug for en god holdbar reparation, er du velkommen til at kontakte "Workshop".

Ring til os for at få råd, find ud af priser og bestilling af maling i Rostov-on-Don: +7 (950) 858 84 27. Efter at have givet oplysningerne, vil vi kunne beregne omkostningerne ved arbejdet.

Gunny (tapet). Hvilken slags maling er bedst egnet til farvning af farvet tapet som gunny (foto)?

Du kan male matten med vandbaseret maling. Men det er bedre at beskytte dette tapet fra akryl eller latex maling snavs. De kan bruges i køkkenet, tapetet bliver rent længere.

De højeste kvalitetskilder er produkter fra firmaet Tikkurila, Dulyuks, Marshall, Symphony, Beckers.

Malingen skal starte, når tapetet er helt tørt efter at have klæbet. Hvis uden en primer, så skal du male i to lag, en pause mellem dem på 5-6 timer. Du kan primet før du maler med fortyndet tapetlim, så vil malingen efterlade mindre. Primeren bør også have mulighed for at tørre og derefter gå videre til maleriet.

Gunny bedre at male med en pensel. I nærheden af ​​grundpladerne er det bedre at male med en lille børste for at få mindre maling på dem.

At male under maden, kan du vælge farveskemaet til din smag. For at få en blid, kedelig skygge skal du tage omkring en flaske farve på 3 kg maling. Det er sådan en farve billig.

Teknologien til at male tapetet på loftet og valget af maling

Mange indvendige stilarter sørger for tilstedeværelsen af ​​struktureret mønster i loftet. Tekstur kan laves ved hjælp af kit, men denne proces er meget dyr og tidskrævende. Den ideelle løsning ville være brugen af ​​loft uvævet tapet eller glasfiber tapet, som senere malet i det ønskede farve design. Et sådant tapet med tekstur kaldes også gunny.

I denne artikel vil vi se på, hvordan man maler tapetet til maleri i loftet, hvilke værktøjer der er nødvendige for dette, hvordan man afhenter maling og forbereder plads til arbejde.

Valget af maling til tapet og dets forbrug

Generelt kan alle typer maling til loft tapet opdeles i 2 hovedtyper:

Hjælp! Udvalget af udseende afhænger af loftets overflade. Hvis loftet har uregelmæssigheder, vil t skinnende maling sikkert understrege dem, selvom tapet med stor tekstur er limet på. I tilfælde af uregelmæssigheder anbefales det at vælge en matt maling. Glansig brug til perfekt glatte overflader.

Hvis ubleget tapet eller papirbaseret tapet er hængt på loftet, bruges vandbaseret maling med tilsætning af det ønskede farvestofpigment eller ren hvid i sin oprindelige form normalt til at dække dem. Maling af tapet på loftet med vandbaseret maling har sine fordele og ulemper. Denne maling skal påføres i 2-3 lag, for at den skal have en rig farve. Desuden skal operationen udføres hurtigt nok, da krydset af frisk og allerede tørret maling vil være tydeligt synlig.

Af fordelene kan vi notere de lave omkostninger ved vandbaseret maling og evnen til selvstændigt at give den den ønskede skygge på grund af farvestoffer.

For information. Når du anvender vandbaseret maling på loftets tapet, er det nødvendigt at rulle det i en strimmel på bredden af ​​rullen fra væg til væg, og derefter ud for at rulle den næste malingstrikke ud og forsøge ikke at gå for meget på den foregående strimmel. Du kan betinget opdele loftet i flade områder på flere kvadratmeter og male dem en efter en.

Øvelse viser, at metoden til maling med striber fra væg til væg er mest effektiv, fordi den giver dig mulighed for at fjerne de udtrukne samlinger mellem frisk og tørret maling så meget som muligt, når du anvender efterfølgende lag.

For glasfiber eller matting er det bedre at bruge latex- eller akrylmaling. På trods af deres højere omkostninger sammenlignet med vandbaserede maling, er de mere økonomiske at bruge. Disse typer af maling anses for at være miljøvenlige og tørre hurtigere end vandemulsion.

Er vigtigt. Praksis viser, at det mest effektive er maleriet med vandig emulsionsmaling, der tages som base med tilsætning af en lille del af pigmentet. I dette tilfælde er to lag af applikation tilstrækkelig, da pigmentets tæthed er svag, og det vil sandsynligvis være nødvendigt at anvende i tre lag.

Nedenfor tilbyder vi et bord af det gennemsnitlige forbrug af forskellige typer maling pr. Kvadratmeter, underlagt brug af en rulle med en lille bunke og tapet med en lille prægning. Overvej at forbruget af materiale på det første lag altid er mere end på alle efterfølgende.

Når man vælger hvilken maling der skal males til tapetet i loftet, er det også nødvendigt at tage højde for fabrikanten af ​​maling og sammensætningens farve. Nedenfor er et bord af malingforbrug afhængigt af sammensætning og fabrikant.

Til dine oplysninger! Forbrug ved maling af loftsbaggrund afhænger også af erfaringen fra mesteren og det anvendte værktøj. Det anbefales at købe et malevolumen med en margen på 7-8%. Når du bruger en børste, øges malingforbruget med 6-7% af den planlagte, en rulle med en gennemsnitlig bunke øger forbruget med 4-5%, og maling med airbrush kræver ca. 13-20% af det ekstra forbrug.

Forbereder sig til at male tapetet på loftet

Normalt er maling af loftet klistret over med tapet udført på scenen af ​​kompleks reparation af værelset, men hvis værelset allerede er bolig og møbleret, er det nødvendigt med yderligere forberedelse af værelset.

Det er vigtigt! Først og fremmest skal du slukke for elektriciteten, hvis loftet har monteret lys, fordi der er risiko for at røre ved en rulle eller børsteledninger under spænding.

Før du male tapetet i loftet, følg disse anbefalede punkter:

 • Dæk gulvet, møbler og andre møbler med malingsfilm. Dæk hvert emne separat, så filmen ikke forstyrrer din hurtige adgang til nogen del af loftet. Den bedste beskyttende film med en webdensitet på 30-40 gram pr. Kvadratmeter.
 • Dekorative loftselementer i form af bundplader, lister eller rosetter, der ikke males, skal være dækket af maskebånd.
 • Giv den ønskede lufttemperatur i rummet. Denne parameter er angivet af malingfabrikanten på emballagen.
 • På tidspunktet for maleri for at udelukke enhver mulighed for udseende af udkast, da de vil give effekten af ​​ujævn tørring af malingen. Åbn ikke vinduerne, da støv, små snavs eller insekter, der holder fast i den malede overflade, kan blæse fra gaden.

Det er strengt forbudt at bruge fans eller klimaanlæg til tørring af maling.

Værktøj og materialer til arbejde

Maling af mattan på loftet og andre typer tapet i huset eller lejligheden er bedst udført med en almindelig rulle. Rullen skal have et specielt beskyttelsesdæksel som vist på billedet nedenfor.

Dette hus forhindrer stænkning af maling i forskellige retninger, hvilket er særligt vigtigt ved anvendelse af vandemulsionsformuleringer, hvor der kræves rigelig befugtning.

Det er vigtigt! Hvis tekstureret tapet anvendes i loftet, skal længden af ​​bunken være større end tykkelsen af ​​prægningen. Ellers kan værktøjet ikke dække hele overfladen. Til tekstureret matting eller flizilinovy ​​tapet med præget mønster, brug en pelscoat med en bunke med medium længde. Til tapet med en lille tekstur ret lille bunke.

Det anbefales at bruge en rulle med en bredde på mindst 25 cm, da en stor bredde vil give en mere ensartet belægning af overfladen. Lakken er justeret til rullens bredde.

Også til arbejde skal du:

 • Maling børste til måling hjørner og vanskelige at nå steder;
 • Ladder trinladder;
 • Bakke til maling og rulleudrulning;
 • Hovedbeklædning og beskyttelsesbriller.

Det er bedre at arbejde med en rulle, mens du står på gulvet, da det er bedre at se ensartetheden af ​​maling applikationen. Brug teleskophåndtaget til rullen. Ladder bruger kun til at arbejde med en børste.

Maleri teknologi

Maling af loftet med vandbaseret maling på tapetet indebærer anvendelse af flere lag maling:

 • Primer. Dette lag påføres ved maling til en tredjedel fortyndet med vand. Et lag er nødvendigt for at sænke tapets indledende absorptionsevne, og kun derefter anvende basislaget og alle efterfølgende.
 • Den vigtigste. Dette lag påføres ikke fortyndet maling på det tørrede grundlag, og det er det vigtigste.
 • Korrektion. Korrektionslaget er nødvendigt for at justere tonehøjde og skjule lakfel ved anvendelse af basislaget. Korrektionslagene kan være noget afhængigt af typen af ​​maling og dens dækningsevne.

Generelt er maleri teknikken trin for trin som følger:

 • Vi hælder malingen i en specialmaleribakke, så lægger vi op maling på rullen og ruller den ud på det, der er beregnet til denne bølgede overflade af badet. Dette bad giver dig mulighed for jævnt at fordele malingen på rullen og fjerne overskydende maling.
 • Påfør maling på loftoverfladen uden at nå 3-4 cm til loftsplinten.

Det er vigtigt! Anvendelsen af ​​maling skal udføres i strengt en retning og ikke tilfældigt på overfladen af ​​loftet. For at vælge retningen skal du fokusere på vinduet i rummet. Primerlaget kan påføres i enhver retning, hovedlaget påføres vinkelret på vinduet, og justeringslaget påføres parallelt med vinduet som vist på billedet nedenfor.

 • Efter påføring af basislaget maler vi med børste på svært tilgængelige steder og omkring omkredsen af ​​rummet.
 • Vi venter på fuldstændig tørring af basislaget og anvender det endelige justeringslag vinkelret på vinduet.

Maling af mattan i loftet med vandbaseret maling udføres efter fuldstændig tørring af det foregående lag.

Det er vigtigt! Emulsionsformuleringerne begynder at tørre inden for 3-5 minutter efter deres påføring på overfladen. Hvis man mærker et dårligt malet område, er det unødvendigt at vende tilbage til det og forsøge at udjævne den allerede tørrede maling jævnt, hvilket vil medføre et fald i malingens kvalitet. Alle sådanne steder overlappes af justeringslag og kun på tør basis.

Video: Maling af loftet tapet

Hvis der anvendes flere korrigerende lag, når malingen er dårligt dækket, er det efter hvert ord nødvendigt at påføre en pensel til tilstødende vægge, linjer omkring belysningselementer og andre vanskelige steder.

Efter færdiggørelsen kan du fjerne maskebåndet fra bundpladerne, men det skal gøres omhyggeligt. Det sker ofte, at når man anvender lag, klatrer mesteren stærkt på klæbebåndet og efterlader der et tykt lag af maling, som efter fjernelse af klæbebåndet danner revne, ufarvede kanter.

ensartethed at male matten

Placeret Roman27, 9. august 2009 i Plasterer, stak, maleri

Udvalgte indlæg

For at sende meddelelser, opret en konto eller log ind

Du skal være en registreret bruger for at skrive en kommentar.

Opret en konto

Tilmeld dig i vores fællesskab. Det er meget nemt!

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind på systemet.

Eller log ind med en af ​​disse tjenester.

Google anbefaler

Vores anbefalinger

Sommerhus i skoven: Som kunstner forvandlede Igor Shubin skovplottet. Layfkhaki til sommerboere

KGB udgivet en artikel i Country House, Dacha, 28. august, artikel

Gipsplade loftsinstallation

andral udgav et emne i gipspladerlofter, 17. januar 2005, emne

Sådan skæres hængsler i indvendige døre.

Sano offentliggjorde en artikel i School of Repair, 15. juni 2007, artikel

Trådløs hammerboremaskine TE 30-A36

Sano offentliggjorde en artikel i Instrument og Udstyr, 29. april 2013, artikel

Testtests savner SCW 22-A og SCM 22-A

Sano offentliggjorde en artikel i Instrument og Udstyr, 24. december 2012, artikel

Hvor bedst kan du lave en gipspladspartition

Sander har udgivet et emne på Work with Drywall, 3. marts 2005, emne

Gas samling pistol HILTI GX 120

Sano offentliggjorde en artikel i Instrument and Equipment, 11. marts 2012, artikel

Hjemmelavet beklædning på kværnen til en diamantkop eller børste

FugenFührer skrev en blogindlæg på FugenFührer Blog den 13. februar 2017, blog indlæg

Maling og klæbende glas

Grundlæggende oplysninger

Glasfiber tapet - et af de mest praktiske efterbehandling materialer til både industri og bolig. Et stort udvalg af teksturer og mønstrede stoffer, der tilbydes af producenter, samt moderne teknologi og fremragende tekniske egenskaber af materialet giver store muligheder for boligindretning i traditionelle, klassiske stilarter og design til dristige eksperimenter.

Foto: Hvis alt er gjort korrekt, vil resultatet være så godt som muligt

Ikke mindre, eller endnu vigtigere end tekstur, er farve. Det var han, der sætter tonen til interiøret. Husk de grundlæggende principper for, hvordan du vælger farver:

 • Lys farver øger visuelt rummet, mørk - reducer.
 • Behagelige naturlige nuancer lugter og hjælper med at slappe af, lyse og skarpe - excite.
 • Forskellige funktionsområder i rummet er godt udformet i forskellige farver, idet man dog observerer et vist ensartet princip for hele interiøret.

Hvor bedst skal man klæbe

Før limning af glasvæggen til maling, er det nødvendigt at overveje nogle funktioner.

 1. Pas på, og før du begynder at klæbe, sørg for, hvor de forreste og forkerte sider. Faktum er det, på trods af at de ved første øjekast ligner dem, faktisk er de forskellige. Som regel markerer fabrikanten begge sider, eller mindst en af ​​dem.
 2. Hvad angår valg af lim, er det nødvendigt at bruge en særlig lim beregnet til limning af tunge typer af tapet.
 3. Sørg for at bære handsker inden skæring, da kontakt med materialet kan forårsage irritation på ubeskyttet hud.
 4. De skal limes ende-til-ende, og arbejdsfladen skal først primeres.

Limglas tapet har brug for stød

Advarsel! Før man måler glasfiberbaggrunde, anbefales det også at blive primet! Primeren fremstilles ved anvendelse af den samme klæbemiddelopløsning, der kun fortyndes med vand. Det er nødvendigt, at malekonsumtionen er mindre, da ubehandlede overflader har en øget evne til at absorbere.

Når du har udført alle ovenstående handlinger, kan du fortsætte med processen med at male tapetet.

Maleri regler

Når du køber, har du forskellige muligheder. Du kan straks vælge glas tapet til at male den passende farve, og du kan købe farveløs og male i den ønskede farve. Men selvom du har købt farve, vil du efter et stykke tid formentlig have ændringer i indretningen - og så forhindrer ingenting dig i at male dem i nogen anden farve, fordi glas tapet kan gentages gentagne gange - jo større dybden af ​​tekstur, jo flere lag af maling kan påføres før end hun endelig udglattede.

Bemærk at det er ønskeligt at overflade arbejde primer

For at dine vægge kan glæde dig over deres smukke udsigter, bør du følge et par enkle regler:

 • Før du limer, er det bedre at sørge for, at væggen (og i nogle tilfælde loftet), som du limer på tapetet, skal være fladt på. Før overfladen primeres, er det nødvendigt at forberede det perfekt. Faktum er, at vægmalerier i glas maler perfekt med små vægfejl - små revner, ruhed osv., Men der må ikke være store revner og uregelmæssigheder. Det er muligt, at efter klistermærket på tapetet de ikke straks gør sig kendt, men efter at have malet "boblerne" vil det sikkert blive mærkbart.
 • Før tapetet tørres helt, inden du male det. På samme tid, samt ved limning af almindeligt tapet, tillader ikke udkast til at komme ind i lokalet. Tørretid - fra tolv timer til dage. Normalt er det angivet på pakken med lim. Så kan du sikkert male.
 • Meget ofte, når du anvender det første lag af maling, er forbruget større end angivet på emballagen. For at spare maling, pre-prime tapet med tapetlim, som er fortyndet i henhold til instruktionerne på beholderen, og lad tørre. I efterfølgende farvemaling vil forbruget ikke være mere end normalt.
 • Som i forbindelse med maling af porøse overflader anbefales det i deres anmeldelser og anbefalinger, at man anvender maling som følger: Det første lag anvendes med lodrette streger, det andet - vandret eller omvendt. Du kan anvende maling og spray.
 • Før du anvender det andet lag, skal du vente, indtil malingen er helt tør, hvilket kræver mindst 12 timer.
 • Prøv kun at anvende maling i nødvendige mængder. Et alt for tykt lag af maling bidrager til en hurtigere udglatning af tekstur.

Med tilgængeligheden af ​​værktøjer og grundlæggende færdigheder er alt arbejdet ret realistisk at gøre med dine egne hænder.

Som andre vægbeklædninger gør det muligt at anvende kombinationer af to eller flere farver i indretningen, og her må grænsen af ​​to farver ikke være en lige linje.

Hvis dette ikke er i strid med det koncept, der foreslås af tekstur, er det muligt at male med tegninger - lyse eller tværtimod i bløde pastellfarver afhængigt af din smag og formålet med rummet. Dette er et job, der kræver stor nøjagtighed og nøjagtighed. Det er bedre at anvende malingen ved hjælp af en stencil eller overdrage den til en specialist.

Hvad er kvaliteten af ​​maling til at vælge glasfiber tapet?

Det afhænger af både designmål og formålet med rummet. Til design kan malingen være uigennemsigtig eller blank. Mattoverfladen ser blødere ud, mere voluminøs. Frostet glas vægbeklædning kan ikke skelnes ud fra almindelige stoffer. Glansende maling vil fremhæve reliefen, overfladen vil virke mere solid, "teknisk".

Foto: Den teksturerede overflade under mattan eller spindelvævet ser særligt attraktivt ud.

Med hensyn til typerne af mønstre på overfladen er de mest almindelige følgende mønstre:

Hvad skal man male?

Afhængigt af formålet med rummet vælges en mindre eller mere holdbar maling. Hvilket er bedre at foretrække? Til badeværelset, hvor der er forøget fugtighed, til køkkenet eller gangen, hvor der er risiko for farvning af væggen, skal du vælge malinger, der er mest modstandsdygtige over for slid.

Vær opmærksom på de produktegenskaber, der er vist på emballagen. Maling af selve glasvæggen kan ske ved hjælp af skærm- eller sugeteknologi.

Til farve tapet ved hjælp af forskellige i sammensætning typer af maling - akryl, polyurethan, latex og vandbaseret og vanddispersion. Det vigtigste - at sørge for, når du køber, at denne maling er egnet til glasfiberbaggrunde.

Hvordan male glas klud tapet, video instruktion:

vægge

Det moderne marked for efterbehandling materialer konstant forbløffer forbrugerne med en række af de præsenterede produkter, konstant at genopfylde sin rækkevidde. Ofte, når de står over for overflod på markedet, mener mastrene, at reparation ikke er en så vanskelig opgave, og beslutter sig for dens uafhængige gennemførelse. Og det drejer sig ikke kun om reparation af mindre defekter og udskiftning af gulve, men også udvikling af boligens endelige designudseende. Hvis du udfører moderne reparation i en lejlighed, skal du være opmærksom på at færdiggørelsen er et af de vigtigste faser i en kompleks og mangesidig proces, da det er på dette stadium, at rummet og dets stilistiske koncept slutter udformet. For at opfylde de almindeligt anerkendte standarder for design, skal væggene være smukke og velplejede, og derfor lægger mastrene særlig vægt på deres efterbehandling, og står på dette stadium for visse vanskeligheder forårsaget af de forskellige materialer, der præsenteres. Imidlertid forbliver de fleste forbrugere trofaste mod traditionelt tapet, som nu, som andre materialer, præsenteres i et stort udvalg. Men der er dem, der hersker ikke kun af et konservativt princip, men også af ønsket om at følge med tiden og gøre et skridt hen imod innovative teknologier. Og sådan heldigvis meget. Denne kategori af forbrugere foretrækker moderne efterbehandling materialer, hvoraf en af ​​repræsentanterne er glasfiber tapet, som er et originalt og praktisk rullemateriale. Ved at bruge dem kan du ikke kun give væggene et velplejet udseende, men også om nødvendigt ændre deres farve. Men selv her er der nogle nuancer, i den sammenhæng foreslår vi at du gør dig bekendt med de særlige forhold ved valget af maling til maling af glasfiber tapet og teknologien i dens anvendelse.

indhold

Glasfiber tapet: generel information

Glas klud tapet er en meget holdbar og resistent dekorative belægning med høj æstetiske egenskaber. Fra navnet er det klart, at materialet er unikt, og selv navnet på newbies rejser nogle gange bekymringer om dets produktionsteknologi og dekorative egenskaber. Naturmaterialer bruges til fremstilling af dette materiale, hvilket gør glasdug tapet til et miljømæssigt sikkert materiale. På trods af det faktum, at navnet "glasdug tapet" optrådte i retsmødet for nylig, er dette materiale ikke så nyt, som det måske forekommer i starten.

Vestlige mestere blev først bekendt med glas tapet i begyndelsen af ​​60'erne af det sidste århundrede, og på grund af det faktum, at de har unikke egenskaber, værdsatte dem. Efter at have først optrådt på hjemmemarkedet blev de brugt til udsmykning af kontorer og offentlige lokaler, og først efter en tid begyndte de at blive brugt som færdigvarer til boliger. Til fremstilling af glas anvendes glasfiber, fremstillet af specielle glasbriketter, som efter opvarmning trækkes ind i filamentet. Et vævet stof fremstilles af dem, der efterfølgende imprægneres med en specialiseret sammensætning. Hvis du senere planlægger at ændre farven på vægbeklædningen, vil glas tapet være dit bedste valg.

De vigtigste fordele ved glasfiber

 • Glasfiber - slidstærkt og slidstærkt materiale lavet af glasfibre, baseret på produktion der bruger naturlige mineraler. Takket være sin unikke struktur og den optimale tykkelse kan et højkvalitets glasstof, modstandsdygtigt over for tårer, modstå ridser af dyr og kontakt med kørestole og cykler.
 • På grund af det faktum, at naturlige komponenter anvendes til fremstilling af glas tapet, er de et miljømæssigt sikkert efterbehandling materiale, der er egnet til færdiggørelse af boliger, herunder børnerum;
 • Brandsikkert materiale, der ikke er egnet til brand. Men hvis det ikke desto mindre kommer i brændingsprocessen, vil glasmurpapir ikke udlede giftige komponenter;
 • De er præget af øget antistatisk, og derfor er de mindre modtagelige for husholdningsforurening. Hvis det sker, kan du blot tørre dem med en fugtig klud, enten med eller uden kemiske rengøringsmidler;
 • På grund af det faktum, at glasfiber frit passerer luften med fugt, vægge klistret med glasfiber tapet er ikke modtagelige for skader med skimmelsvamp og svampe;
 • På trods af at glas vægmalerier ikke er det billigste materiale, hvilket giver dem præference, kan du betydeligt spare på reparationer. Dette skyldes det faktum, at forstærket materiale er inkluderet i sammensætningen af ​​glasbelægninger, idet overfladen er trimmet, behøver ikke foreløbig spaltning. I den henseende behøver du ikke specialiserede beklædningsgenstande og blandinger;
 • Efter at have valgt dette materiale til udsmykning af boligens vægge og har klædt glasmalerier til maleri, vil du i indgangen se nye, tidligere manglende notater af originalitet og originalitet. Det smarte og rige indre af rummet, hvis vægge er dækket af glasvægpapir, vil kunne imponere selv den mest begejstrede designer;
 • Dette materiale præsenteres bredt, og selv den mest krævende kunde vil kunne vælge baggrunden for den krævede farve og tekstur. Forbrugeren er inviteret til at være opmærksom på den mangfoldige glatte og præget glasvæg, hvis tætte tekstur vil med succes dække de små fejl på væggene. For at ændre farven på væggene klistret over med glasfiber tapet, behøver du ikke fjerne dem og lim nye. Det vil være nok at male glasvæggen med egne hænder, hvis teknik vil blive diskuteret yderligere.

Det er vigtigt! Hvis du snart planlægger at male glasset, skal du vælge en glasdug med et dybt reliefmønster, der bevarer sin unikke tekstur selv efter flere pletter. Når du køber glasfiber, skal du være opmærksom på nøjagtigheden af ​​vævningen, da dette indikerer materialets kvalitet.

Malingsglas foto

Hvordan male glas tapet til maling: valget af maling og lak

Ofte før mesterne er der et spørgsmål om behovet for at male glasfiber. De beder kompetent om at bølge spørgsmålet: "Er det altid nødvendigt at male tapet af glasfiber, og er det virkelig nødvendigt, da producenter af glasdugdoekvasker placerer det?" I dette tilfælde afhænger alt af dine smagspræferencer. Hvis glasvæggen passer perfekt ind i det samlede farvekoncept i interiøret, kan vi med sikkerhed sige, at glasvæggen ikke behøver yderligere maling. Men i de fleste tilfælde producerer producenten glas tapet specifikt til maleri, og derfor er de karakteriseret ved en utænkende gråhvid farve med lav æstetiske kvaliteter. Derfor er glasplader ikke malet for at forbedre deres funktionelle egenskaber, men kun af æstetiske årsager. Hvis du har valgt et valg til at male glasfiber tapet, er det tid til at bestemme maling til maling af glasfiber tapet. Det ser ud til, at alt er meget simpelt, og det er nok at komme til butikken af ​​lakematerialer og konsultere sælgeren, hvem vil rette den rigtige beslutning. Der er dog nogle faldgruber her, som kun kan omgåes ved omhyggeligt at forstå problemet. Så, hvordan man maler glas tapet til maleri?

Kriterier for valg af maling til maling af glasfiber:

Teknologien til maleri af glasfiber tapet har ingen lyse særpræg, der kræver særskilt overvejelse og ligner farven på andre færdigmaterialer. Det eneste grundlæggende punkt, der skelner mellem farvning af glas og andre materialer og værdig detaljeret overvejelse er valget af et egnet lakmateriale. Eksperter er selvsikker og siger i én stemme, at den bedste løsning i dette tilfælde er brugen af ​​vanddispersionsammensætninger, som opfylder alle kriterierne for maling til maling af glaspande. De vigtigste er følgende:

 • Mindste tørretid
 • Manglende skarp lugt;
 • Hurtig indtrængning i overfladestrukturen.
 • Fraværet af giftige komponenter.

Vanddispersionsmalinger og lakker består af vanddispersioner af en hvilken som helst syntetisk polymer og efter inddampning af vand danner en beskyttende film på overfladen af ​​glasdugen, der er resultatet af bindingen af ​​syntetiske polymerpartikler. I denne henseende anvendes i sammensætningen af ​​disse blæk som fortyndingsmiddel ikke et opløsningsmiddel og vand.

Alle vanddispersionsammensætninger er traditionelt opdelt i tre hovedkategorier:

 • Butadien-styrendispersioner med høj fugtighedsbestandighed, men karakteriseret ved en betydelig ulempe, der begrænser deres anvendelse. Det indebærer gulvningen af ​​overfladen af ​​malet glas, som opstår, når det udsættes for ultraviolet stråling. I denne henseende anvendes styrenbutadionforbindelser i værelser, som er karakteriseret ved en nordlig beliggenhed og fraværet af overskydende lys;
 • Polyvinylacetatkompositioner er forholdsvis lave omkostninger sammenlignet med andre sorter af vanddispersionsmaling på grund af deres begrænsede anvendelse. På grund af lav vandmodstand kan polyvinylacetatmaling kun anvendes i tørre rum;
 • Den mest alsidige mulighed for at male glasbelægninger er akrylforbindelser, der har høj fugtighedsbestandighed og modstandsdygtighed mod ultraviolet stråling. Det er de der oftest bruges til farvning af glasfiber tapet på grund af deres hurtige tørring og evnen til at vaske overfladen efter farvning.

Det er vigtigt! Hvis dit værelse har brug for maksimal passiv brandbeskyttelse, maler du glasfiber med brandhæmmende akrylmaling. Metalkommunikation har også brug for behandling med flammehæmmere, for hvilke flammehæmmere til metal er bedst egnede.

Endvidere er latex- og acrylatkompositioner egnede til maling af glasvægbeklædning - i et ord skal det ønskede resultat tages i betragtning ved udvælgelsesprocessen. Derudover skal du vælge en maling, du skal være opmærksom på om den er vaskbar, hvilket vil forenkle yderligere rengøring af belægningen.

Maling til maling af glasfiber: populære producenter

De mest almindelige malinger og lakker til maling af glasvægbeklædning, som er blevet anerkendt af forbrugerne, er:

 • Tikkurila Harmony er et højkvalitets lakmateriale, der er kendetegnet ved hurtig tørring og lavt forbrug. Afviger i manglende lugt, i den forbindelse er den egnet til brug som i et soveværelse eller et salon og i en børnehave. Fabrikanten tilbyder maling matte farver, som bidrager til dannelsen af ​​en fløjlsagtig overflade. Taknemmelige købere af Tikurilla Garmonia-maling forlader kun de mest positive anmeldelser om det, hvilket ikke kun skyldes materialets æstetiske udseende, men også af dens demokratiske værdi.
 • Tikkurila Euro 2 er en mat maling lavet af acrylcopolymer med tilsat latex. Ofte bruges kun i tørre rum.
 • Mattlatex Dufa - latex maling matte nuancer, karakteriseret ved høj holdbarhed og effektivitet.

Maling glasfiber: Valg af farveopløsning

Når du vælger en farveopløsning til maling af glasfiber, stole på din egen mening og smag præferencer. Men på trods af dette giver designere og i denne sag deres anbefalinger, hvis hovedpunkter vil blive diskuteret yderligere.

 • Eksperter anbefaler ikke at bruge lyse og fængende farver til maling af glaskraner, da de snart begynder at forstyrre og ikke vil forårsage andet end irritation. I den henseende skal de igen blive malet med en mere afslappet tone;
 • Værter, der er tilhængere af dristige designløsninger, anbefaler eksperter brugen af ​​lyse krøllede indlæg mod baggrunden af ​​beroligende pastellfarver. Gennemførelsen af ​​denne designside vil ikke kun sprede indretningen af ​​rummet, men også visuelt udvide det;
 • Når man vælger møbler, er det vigtigt at tage hensyn til dets kompatibilitet med farve og form af billedet på glasbaggrunden samt det generelle stilistiske koncept for interiøret som helhed;
 • Ved anvendelse af stencil tegning på glasfiber tapet er det også nødvendigt at følge råd fra specialister. Hvis du maler og dekorerer glasvinduer i små værelser, skal du vælge billeder af små størrelser, som visuelt vil udvide rummet. Hvis du i dette tilfælde foretrækker store tal, vil de bidrage til et visuelt fald i rummets rumfang.

Hvordan male glas vægpapir: forberedende arrangementer

På grund af det faktum, at maleri af glasfiber er en ret simpel procedure, vil en uerfarne mester også kunne klare det. Som tidligere nævnt anbefales det at male glasvægsmaling med vandbaseret maling, og derfor kan man begynde at arbejde, når man har lavet den nødvendige lakssammensætning.

Det er vigtigt! Før man begynder at male, er det nødvendigt at påføre en primer sammensætning på overfladen af ​​glasbelægninger, hvilket vil bidrage til en forøgelse af malens klæbende egenskaber. For at sætte malingen på overfladen af ​​glaspladen så jævnt som muligt anbefaler eksperter at bruge en rulle.

Spørgsmålet om behovet for præ-applikation af primer på overfladen af ​​glasset er af interesse for mange eksperter. Som reaktion på det skal det bemærkes, at primerens anvendelse er en obligatorisk og ekstremt vigtig fase af maling af glasvæggen, da det væsentligt forbedrer virkningen af ​​maleri, hvilket gør tekstur af glasvæg lysere og mere kvalitativ.

Det er vigtigt! Valget af primer afhænger kun af masterens individuelle præferencer, men der er en mere økonomisk mulighed, der indebærer brug af lim, der er tilbage efter limning af glasset. Kvaliteten af ​​en sådan improviseret primer er på ingen måde ringere end egenskaberne hos en traditionel primer og overstiger endda dem i nogle områder.

For at anvende primeren er det nødvendigt at anvende en rulle, som bidrager til dens ensartede fordeling over glasvæggenes overflade og til forbedring af klæbemidlets klæbende egenskaber, som påføres overfladen af ​​glasvæggene, efter at primersammensætningen er helt tør.

Vinyl maleri muligheder: en kort beskrivelse

Som nævnt er det bedst at bruge en rulle eller sprøjtepistol til at male glasskæringer, hvilket bidrager til den mest ensartede fordeling af sammensætningen. Maling af glasvægbeklædning skal laves i to lag og påføres det andet lag efter 12-14 timer efter påføring af den første. Der er flere muligheder for at male glasfiber:

 • Grænsemaleri;
 • Maling ved hjælp af stencils;
 • Stencil staining;
 • Mal med azurblå.

Bordermaling er en af ​​farvningsmulighederne for glasvægge, der giver dig mulighed for at opleve det indre af ethvert rum fra stuen til soveværelset. Ved at vælge at male glasvinduer ved hjælp af stencils, kan du gå på to måder:

 • Brug tapet på en glasduk basis af samme tekstur som toppen og bunden af ​​kantstenen;
 • Lav en mere interessant teksturbeslutning ved at vælge tapet af forskellige teksturer i forhold til grænsen.

Når du har limet glas tapet til maleri, behøver du ikke vente til de er helt tørre - fortsæt til fremstilling af kantstenen. Til dette markeres en strimmel på væggen og skæres ud, hvis bredde svarer til grænsens størrelse. Desuden skal de øvre og nedre dele af væggen i forhold til grænsen være malet i to lag (du kan bruge relaterede eller endda kontrastfarver) med et interval på 10-12 timer mellem påføring af lag. Efter at malingen tørrer, limes en dekorativ kant ind i det frie rum.

Maleri glas screening ved hjælp af stencils indebærer at skabe et geometrisk mønster eller mønster. For at gøre dette skal du vælge tegning eller ornament i strukturen, hvor tilstedeværelsen af ​​lige linjer er ønskelig, og overfør den til væggen ved hjælp af maskeringsbånd. For at gøre dette anbringes på overfladen af ​​tidligere malet tapet en stencil, der viser mønsterets nøjagtige konturer, og i overensstemmelse med markeringen skal du klæbe et klæbebånd, hvorpå baggrundsfarven males, så den ikke strømmer under klæbebåndet. Efter fuldstændig tørring er tapetet malet i den ønskede farve med det valgte ornament. Når overfladen er helt tør, fjernes båndet fra overfladen af ​​tapetet. Allerede færdig tegning kan du dekorere med yderligere detaljer eller bruge en anden stencil. I dette tilfælde kan du bruge en specialiseret maling til maling af glasbelægninger.

Maling af glasvæggen med azurblå indebærer brugen af ​​en lakfarvekombination af de rolige og fængende farver i basen med hvide eller dekorative flager af dekorative materialer. Denne metode hjælper med at opnå en række farvekombinationer. Efter at grundlaget af maling tørrer ud, skal du bruge en flad børste og anvende blå og tværgående og korte slag på overfladen af ​​glasskærmen. Efter 15-20 minutter skal du glatte overfladen med en gummitrug og fordeler flagerne jævnt over overfladen. Hvis du vil gøre farven mere mættet, skal du anvende et dobbeltlag azurblå og et raffineret og præsentabelt resultat vil ikke vare lang tid at vente.

Squeegee maleri af glas vægbeklædning er en simpel, men samtidig effektiv maleri teknik, der giver dig mulighed for at opnå den originale stof struktur af glas overskrifter. Ifølge eksperter, som basislag af maling skal du bruge lyse, mættede farver. Efter at basen er tørret, påføres en tone-relateret glasbelægning på overfladen, som kan være en gennemskinnelig dekorativ vandbaseret lak eller en belægning med en metallisk virkning.

Uden at vente på den endelige tørring af den mindste belægning fjernes det øverste lag og overskydende lakmateriale med en fugtig svamp, idet den kun opbevares i glasflisernes tekstur. Mal glasvæggen i overensstemmelse med lægebladsteknik, kun med en speciel plast- eller gummitrug.

Malingglasvideo

Maling af tapetet på loftet: finesser og anbefalinger

Maling tapet er en af ​​de mest populære måder at dekorere et loft overflade. Et rigt udvalg af prægninger og en bred palette af farvestoffer giver dig mulighed for at skabe et loft til din smag - fra autentiske fløjlimitationer til en poleret overflade, der ligner kroppen af ​​en helt ny bil. Det vigtigste ved arbejdet med egne hænder er at vælge den rigtige maling, studere nuancer af malerarbejde og følge anbefalinger fra eksperter på overflademaling.

Maleri tapet er en fascinerende aktivitet for dem, der ikke kan lide typiske løsninger og søger at give udluftning til flyvningen af ​​fancy. Muligheden for at dekorere overfladen, når du vælger tapet til maleri, er praktisk talt ubegrænset - du kan fremhæve materialets spektakulære struktur, give loftet en delikat og behagelig skygge eller skabe et dristigt design ved at fremhæve mønsteret med kontrastfarve. Det vigtigste ved udførelsen af ​​arbejdet er at vælge de rigtige lakeringsprodukter, under hensyntagen til typen af ​​tapet, vælge den bedste metode til maling og nøje følge anbefalingerne fra specialister i implementeringen af ​​malerier.

Malinger til farvebaggrund: Valg af valg

Valget af maling er et afgørende øjeblik i reparationen af ​​loftet, som i grunden vil afhænge af indsatsen. For høj kvalitet farve tapet anbefaler erfarne håndværkere brugen af ​​vandbaserede farvestoffer - miljøvenlige, lysfaste maling, som gør det muligt for design at "trække vejret" og ikke forstyrre luftindtrængen. Disse omfatter akryl-, latex- og dispersionsmaling.

På tidspunktet for valg af malingen er det nødvendigt at bestemme, hvilken effekt der er planlagt at skabe på overfladen over hovedet og vælg det passende slags farvestof:

 • Glossy skaber en slidstærk og pålidelig belægning og giver eksplosiviteten af ​​loftoverfladen;
 • Matte anbefales i tilfælde, hvor det ikke var muligt at opnå en perfekt jævn og jævn overflade - farvestoffer vil dekorere mindre defekter og forbedre loftets udseende.

VIGTIGT! Det er ikke tilladt at anvende farvestoffer på opløsningsmidler og olie maling - sådanne sammensætninger kan beskadige den effektive struktur af det færdige materiale!

Valg af maling afhænger af typen af ​​efterbehandling. Til maling vinyl tapet er bedre at foretrække akryl maling. Glasfiber kan males med både akryl og alkyd maling, som skaber en solid film med lang levetid.

Maleri tapet: de vigtigste faser af arbejdet

Den første ting at huske, når man maler tapet er at starte arbejdet først efter tapetlimmen er helt tørret. Hvis der er planlagt maleri af gammelt tapet, skal du, inden du påbegynder arbejdet, forberede overfladen: Fjern fedtpletter, fjern støv.

De vigtigste faser af arbejdet:

 1. Forbered værelset. Det er nødvendigt at beskytte gulvet og andre overflader mod risikoen for utilsigtet maling ind i et dækpapir eller polyethylenbelægning.

Til fastgørelse overtrækket det anbefales at bruge afdækningstape, der fjernes uden spor fra overfladerne og maling lister (polyurethanskum, gips) eventuelt - lim masking tape langs kanten af ​​lister. Derudover er det nødvendigt at sikre optimal temperatur og fugtighed i lokalet og sørge for fravær af udkast under farvning og tørring.

 1. Forbered materialer og værktøj: ruller, børster, maling, kapacitet til rullning og beskyttelsestøj (handsker, briller, hovedbeklædning). Det generelle princip om valget af ruller: Jo jævnere overfladen af ​​tapetet er, jo mindre er luren. Maling skal fortyndes med vand:
  • belastning gennem lag af gasbind;
  • skal tilføje mængden af ​​vand
  • Bland med en mikser indtil glat.

Gode ​​råd! Erfarne herrer suge rullen før arbejde - læg den i en varm sæbeopløsning i 10 minutter, tør den grundigt af med hånden og skyll den. Dette trick giver dig mulighed for at undgå at miste hår under farvning!

Ved tilberedning af rullen til farvning anbefales det ikke at nedsænke instrumentet helt i en kuvette - det er bedre at sænke den ene side med et par centimeter, dreje det om og gentage proceduren med den anden side. Rul derefter rullen ud, sørg for, at malingen fordeles jævnt, og gentag denne procedure hver gang malingen slutter.

 1. Farve tapet. På dette tidspunkt er det vigtigt at vælge den korrekte metode til farvning, afhængigt af typen af ​​tapet. Maling tapet på non-woven base udføres på flere måder:
  • sædvanligt - malet klistret tapet;
  • før klæbende tapet farves med bagsiden og efter tørring limes til loftet;
  • For det første er loftoverfladen malet i en lys farve, hvorefter tapetet limes - på grund af at materialet er gennemskinneligt, opnås en blid skygge af loftet.

En interessant variant af loftet design er en anden målemetode: maling loftet med en meget tynd maling og nemt tørre tapestrukturen med en klud. Som et resultat af denne metode vil basen være mørk i farve, og mønsteret vil være meget mere ømt. Ved maling af glasfiber tapet anvendes den sædvanlige metode: Mal området med en rulle og omkredsen ved kanterne og hjørnerne - med en børste.

Det optimale antal lag af maling er to, men hvis det er nødvendigt at vælge strukturen på efterbehandlingsmaterialet, anbefaler eksperter at holde gummi- eller velourrullen på lærredet for tredje gang - og tag øjet med en spektakulær overflade over dit hoved!