Minvat til loftet: Vælg metode til montering af isolering

Vejrforholdene i en kort sommerperiode og en langvarig kølig vinter tyder på brugen af ​​yderligere varmeisolering til opførelse af huse. Det internationale byggemarked er mættet med forskellige varmelegemer, men eksperter anbefaler at bruge mineraluld som et økonomisk og effektivt materiale. Termisk isolering til fundamentets udsmykning, vægge eller gulve adskiller sig i dets egenskaber, så overvej hvad mineralulden er bedre for loftet og hvilke metoder til isolering der er.

Karakteristika for mineraluld

På grund af sine tekniske egenskaber og bekvem til installation blev mineraluldsstørrelsen ikke kun populær blandt professionelle bygherrer, men også blandt ejere af private huse og lejligheder interesseret i isolering af lokaler.

Praktisk taget er alle materialets kvaliteter vigtige for at opretholde varmen i lejlighederne:

 • miljøvenlighed
 • brandmodstand
 • vandtæthed;
 • lydisoleringsegenskaber;
 • modstandsdygtighed mod slid, råtning.

Det optimale sæt af nyttige egenskaber er tilvejebragt af den unikke struktur af mineraluld, som ikke har nogen analoger blandt industrielle termiske isoleringsprodukter. Det eneste negative er den høje grad af fugtabsorption, men med korrekt installation af panelerne mister den sin relevans. For at beskytte mod kondensering er ruller og måtter dækket af et vandtæt lag - tynd uigennemtrængelig folie. I fravær af beskyttende folie kompenseres det af et yderligere lag af polyethylenfilm og glassin, som virker som en dampbarriere.

Blandt den brede vifte af produkter er det vanskeligt at bestemme hvilken mineraluld at vælge loftet i lejligheden, og hvilke - til isolering af et privat hus. Faktisk er den nemmeste måde at fokusere på typen af ​​emballage og lagtykkelse. Normalt produceres produkter i form af måtter, ruller (rullede plader) og cylindre. Sidstnævnte type anvendes til isolering af ventilationsrør, måtter - til ekstern isolering af fundamentet og gulvet i kælderen, så ruller er mere egnede til boliger.

Isoleringstykkelsen på 50-100 mm passer til lejligheder i højhuse, og hytter kræver tykkere og mere tætte ruller - 150-200 mm i tykkelse, da uopvarmede loftsrum oftest findes over stuer.

Oversigt over producenten

Nu er det nemt at købe produkter af enhver konstruktion, og mineralulden til loftet er ingen undtagelse. Mest sandsynligt, i supermarkedet vil du blive tilbudt flere muligheder, der adskiller sig lidt fra hinanden.

Frimærker, kendt for fremragende kvalitetsprodukter og er førende på markedet for varmeisoleringsprodukter:

 • Knauf (Knauf - internationalt selskab);
 • Isover (Isover - International koncern af virksomheder "Saint-Gobain");
 • Technonicol (russisk selskab);
 • Ursa (Ursa - et datterselskab af den spanske gruppe Uralita);
 • Rokvul (international koncern af virksomheder med center i Danmark).

Stenuld, fremstillet på basis af basaltsten og glasuld, som fremstilles efter behandling af kvarts sand og glasproduktionsaffald, vil også være egnet til isolerende lofter.

Sådan opvarmes loftet

Installation af loftfliser skal lægges særlig vægt på, fordi isoleringen fra den forkerte placering af huset på loftet mistede sine isolerende egenskaber - i løbet af det første år forringes egenskaberne med ca. 40%.

Udover isolering skal du bruge værktøjer og fastgørelsesdele:

 • skruer, plast fastgørelsesdele, negle;
 • sæt af counter-rack;
 • metalprofil med suspensioner;
 • shuruprvert;
 • målebånd; hammer;
 • kontorkniv med et tyndt blad;
 • lim til isolering.

Den korrekte beregning af materialet produceret direkte i butikken, hvis du sender data på overfladeområdet.

Instruktioner for intern isolering

Intern isolering udføres oftest i bylejligheder. Vær opmærksom på, hvordan du laver mineralulden i loftet: Det obligatoriske trin er konstruktionen af ​​rammen.

De vigtigste faser af arbejdet:

 • Oprettelse af kasser af metalprofil til ophængte lofter eller plader. Profilen har visse standarder, og for en træramme er plader med et tværsnit på 30 x 100 mm eller 40 x 200 mm velegnede - jo tyngre de varmeisolerende plader jo mere kraftfulde rammen. Profilskinner er fastgjort til loftet med dykker på bøjlerne, afstanden imellem dem er ca. 55-60 cm (mest praktisk til læggeplader).

Fra bundsiden er plader af gipsplader fastgjort til profilen, helt dækker den varmeisolerende pude. Resultatet er en opvarmet ophængt struktur, som senere er udstyret med lamper og dekoreret i overensstemmelse med designprojektet.

Stages ekstern isolering

Til ekstern isolering skal der have loftsrum uden for boligen. Processen med at lægge mineraluld er lettere end med internt arbejde, og tager mindre tid, fordi mineralulden er fastgjort ikke til loftet, men til gulvet.

Overhold følgende procedure:

 1. Vi dækker hele området på loftsbunden med et lag glasin, der lægger lak overlappende (10-15 cm er nok). Leddene er tapet eller forstærket med scotch tape. Effektiviteten af ​​dampspærren vil stige flere gange, hvis den styrkes med ark med 5 cm skum.
 2. Vi sætter den rullede mineraluld af standarden på 150-200 mm. Vi sørger for, at der ikke er huller mellem pladerne. Hvis rullerne på den ene side er dækket af folie, slutter isoleringsprocessen der. Arkene skal placeres således, at folien er på toppen. Materialet er fastgjort med strimler, det anbefales ikke at gennemføre isoleringen med negle direkte.
 3. Over en simpel mineraluld (uden folie) strækker vi en tyk film (du kan bruge et drivhus), fikser det med lameller. Vi lim alle led og samlinger med dobbeltsidet eller almindeligt tapet.

Gulvet lægges oven på ethvert tilgængeligt materiale: spånplader, krydsfiner, brædder. Nogle gange er der også behov for yderligere tagdækning. Termisk isolering udføres på samme princip som muligheden for lejligheder, men med et forbehold - i stedet for en kraftig ramme, sprækker de tilstrækkeligt let modstanderne.

Kombineret metode til opvarmning

Termisk isolering af loftet på begge sider i beboelsesejendomme er yderst sjældent. Det er normalt nødvendigt at udstyre værelser, hvor varme opretholdes i lang tid: dampbad, saunaer, bade. Nogle gange er dobbelt isolering vigtig i boliger med uregelmæssig eller opvarmning af ovnen. Hvilken isolering der skal vælges, eller hvordan man laver mineralulden i loftet, ved du allerede, er det fortsat at vælge arbejdsordre: du kan starte med ekstern og intern isolering.

Resultaterne af isoleringen af ​​boliger er straks bemærkelsesværdige - det bliver varmt, tørt og behageligt i huset.

Hvordan tilsluttes mineraluld til loftet?

God dag til alle!

Udtænkt til at lave lydisolering loft. Jeg læser konfu. Jeg tror, ​​at de 5 watt vil være nok til at dempe lyden af ​​tv'et. Huset er gammelt, mursten.

På loftet, et strækloft lavet af vinylfilm.

Spørgsmål: Hvordan vedhæftes bomuldsuld til loftet? Ler arbejde? Hvis ja, hvordan?

Jeg ved ikke om limen. Men fastgjort til væggene af bomuldsuld med specielle dowels med en bred plastikhætte.
Se her "> (anden bundposition)

Bedre gennem gitteret :-)

Og mere om nettet.
Mesh materiale, fastgørelse til profiler?

Og et andet spørgsmål. Minvatu nødvendigvis tæt? I et stykke tid kan du bo i et rum, hvor loftet er beklædt med mineraluld, men ikke lukket ved noget? eller er det dårligt?

maske til glasfiberbaseret forstærkning, eller det er nemmere at lave måtter af n, e film inde i wadding (forstærkede film er ønskeligt) ved kanterne af filmen fastgøres med en hæftemaskine og fastgørelseselementer til loftet - plastikdåse med en hat 50 mm (der er forskellige længder)

Vanadium skrev:
I et stykke tid kan du bo i et rum, hvor loftet er beklædt med mineraluld, men ikke lukket ved noget? eller er det dårligt?

IMHO, bedre ikke. Selvom det ikke er skadeligt, i det mindste ubehageligt. Stykkerne af mineraluld vil flyve og skabe en følelse af scabies.

2 vanadium
Det tror jeg også
i plastposer skal du sørge for at sætte og forsegle
eller termozvukoizol kan vedhæfte, han har en beskyttende kappe
">

Vanadium skrev:
Og et andet spørgsmål. Minvatu nødvendigvis tæt? I et stykke tid kan du bo i et rum, hvor loftet er beklædt med mineraluld, men ikke lukket ved noget? eller er det dårligt?

Nah, luk ikke. køb en god visp - fej det af gulvet. og en blød klud - tør dine små barns ansigter ud.

Imidlertid er tætheden af ​​ofre for svækkelse i dette forum ikke reduceret.

Skriv hjem dig selv:
2 vanadium
Det tror jeg også
i plastposer skal du sørge for at sætte og forsegle
eller termozvukoizol kan vedhæfte, han har en beskyttende kappe
">

Har dette termo-lydsystem bedre lydabsorberende egenskaber end almindelig miniuld på byggemarkeder?

YourOK skrev:
Nah, luk ikke. køb en god visp - fej det af gulvet. og en blød klud - tør dine små barns ansigter ud.

Imidlertid er tætheden af ​​ofre for svækkelse i dette forum ikke reduceret.

Den selvstændige lærer? Petrosyans laurbær giver ikke hvile?

Vanadium skrev:
Den selvstændige lærer? Petrosyans laurbær giver ikke hvile? Vil du gå på x.. med din vittighed

en enklere fyr ville sende dig der med din mineraluld.
Jeg vil ikke - du vil gå, hvis du kontakter hende.

ps Jeg er til din fordel, du er ikke dum.

YourOK skrev:
en enklere fyr ville sende dig der med din mineraluld.
Jeg vil ikke - du vil gå, hvis du kontakter hende.

ps Jeg er til din fordel, du er ikke dum.

Hvis du kender noget og har noget at dele, så kan du udtrykke det på en rolig og velgørende måde. Men du får ære og respekt.

Jeg tror, ​​at den, der arbejdede med mineraluld, er bedre opmærksom på alle konsekvenserne. Yurok har det rigtigt. Det var derfor, at jeg helt overgav ideen om at varme sommerhuset med mineraluld og valgt skumplast. Ja, og mineralulden er også anderledes. og så flyver partikler, og selv fra hvad kafnyannoy Ursa er værre.

WoTSoN skrev:
maske til glasfiberbaseret forstærkning, eller det er nemmere at lave måtter af n, e film inde i wadding (forstærkede film er ønskeligt) ved kanterne af filmen fastgøres med en hæftemaskine og fastgørelseselementer til loftet - plastikdåse med en hat 50 mm (der er forskellige længder)

Tak for svaret.

Fortæl mig, hvor mange plastikdukker har du brug for, dvs. hvor ofte holder de dem?

Skriv hjem dig selv:
2 vanadium
Det tror jeg også
i plastposer skal du sørge for at sætte og forsegle
eller termozvukoizol kan vedhæfte, han har en beskyttende kappe
">

Jeg har lige set og sammenlignet lydabsorptionsegenskaberne hos denne uld med en mineraluldshumonet. Sidstnævnte er meget bedre egenskaber.

adamthe ant skrev:
Jeg tror, ​​at den, der arbejdede med mineraluld, er bedre opmærksom på alle konsekvenserne. Yurok har det rigtigt. Det var derfor, at jeg helt overgav ideen om at varme sommerhuset med mineraluld og valgt skumplast. Ja, og mineralulden er også anderledes. og så flyver partikler, og selv fra hvad kafnyannoy Ursa er værre.

dvs. produkter af ufuldstændig polymerisering af styren og dets nedbrydning i den operation, du er ligeglad med?
Eller har du lagt ekstruderet polystyrenskum?

Jeg sammenlignede ikke de egenskaber, som jeg synes er ensbetydende med
Høringen vil være den samme, med samme tykkelse

adamthe ant skrev:
Jeg tror, ​​at den, der arbejdede med mineraluld, er bedre opmærksom på alle konsekvenserne. Yurok har det rigtigt. Det var derfor, at jeg helt overgav ideen om at varme sommerhuset med mineraluld og valgt skumplast. Ja, og mineralulden er også anderledes. og så flyver partikler, og selv fra hvad kafnyannoy Ursa er værre.

Fra uld (Ursa, Rokvula mv.) Flyver støv, som ikke passerer gennem dampspærren, og gas kan udstråle fra skummet, som er beskyttet, hvorfra det er meget vanskeligere. Problemet med bomuld kun, når det lægges (hvis dampspærren er lagt). IMHO.

2ac_52:
Jeg ved stadig ikke, hvilken af ​​dem der ekstruderes. Jeg sætter en, som Knauf skar godt, og der er en, der hopper ved skæring af bolde. Hvilken af ​​dem ekstruderes?

Sådan repareres mineralulden i loftet

Sådan repareres isolering til loftet

Processen med opvarmning af rummet er ikke kun vigtigt for alle boliger og boliger, men også et komplekst system. Loftet skal ikke kun udgøre en dekorativ funktion for forbrugerne, men også en beskyttende, isolerende, støjfunktion.

Vi opvarmer boligen

Det er muligt at reparere isolering på flere måder, som tilbydes af eksperter og professionelle byggefirmaer til deres forbrugere. Minvat bruges som hovedvarmemateriale. Et eksempel på dette materiale er præsenteret på billedet i vores artikel. Det er vigtigt at bemærke, at nedenstående video viser, hvordan man bedst kan lave isolering til loftet på et hus eller lejlighed. Fastgørelsen sker som regel ved hjælp af færdige materialer og værktøjer: klumper, selvklæbende skruer, selvklæbende bånd og andre.

Vedhæftningsmetode

Hvis du beslutter dig for at holde fastgørelsesmaterialet kaldet "Minvata", skal du tænke på, hvordan og hvilken metode du skal bruge. Så lad os begynde at arrangere isolering på loftet (billedet viser denne proces).

Umiddelbart skal det bemærkes, at den mest almindelige metode er fastgørelsesprocessen ved hjælp af en dowel med en bred hætte. Et sådant loft vil vise sig ikke kun varmt, men støj fra naboerne vil ikke trænge ind i din lejlighed.

Samlingsarbejde

Overvej hvordan man reparerer isoleringen:

 1. Vi forbereder plader af mineraliseret varmelegeme, i henhold til de nødvendige parametre. Forudgifter til at foretage målinger af den øverste del af rummet. Bemærk at måleprocessen skal laves så tæt som muligt på loftet, så du får de mest præcise data under hensyntagen til alle krumninger og andre uregelmæssigheder.
 2. På loftdelen er det nødvendigt at lave specielle huller med den ønskede diameter. Som regel anvendes plastikdukker, som kan vælges i hardwareforretningen.
 3. Nu holder vi en metalprofil, hvorpå belægningen og den nyudviklede mineraluldsvarmer vil blive afholdt.
 4. Installer mineralulden, hvorefter vi også skærer huller på overfladen. Plastdykninger giver dig mulighed for at fastgøre de nødvendige efterbehandling materialer.
 5. Vi styrker ark af en varmelegeme. Det er værd at bemærke, at det på dette tidspunkt er nødvendigt at overholde alle størrelser.
 6. Brug derefter træplader og negle - svampe. De er bedre end alle andre monteringsmuligheder vil udføre alle funktionerne.
 7. Polyuretanskum hjælper om nødvendigt til at udfylde alt rum og andre former for uregelmæssigheder, der måtte opstå under arbejdet.

Vi har gjort alt arbejdet, så isoleringen af ​​mineralulden er sikkert fastgjort til toppen af ​​rummet. Vi gør opmærksom på, at det vil omdanne dit loft i en sådan grad, at du simpelthen ikke vil finde problemer og andre mangler i lang tid.

Fordelene ved mineraluld

Selvfølgelig ved at vælge isolering i loftet, er det vigtigt at vælge det materiale, der svarer til alle parametrene i standard og høj kvalitet. Så vi har mineraluld. Hvad får vi til sidst?

Til at begynde med er det værd at bemærke en sådan indikator: mineralulden har høje miljøparametre. Som følge heraf kan vi beskytte os fuldstændigt mod mulige allergiske reaktioner. Desuden er en sådan isolering karakteriseret ved muligheden for at samle støv. Hvis loftet og dets overflade behandles grundigt med svampemidler, så varer det i et dusin år. Selvfølgelig har moderne producenter udviklet andre typer isolering, men de skelnes af deres pris, kvalitet og andre faktorer.

Har en god boligisolering!

Sådan isoleres loftet i et privat hus

Måder at fastsætte isolering til loftet

Loftet spiller rollen som ikke kun opdelingselementet mellem gulvene, men har også en opvarmning og lydisoleringsfunktion. Til isolering af loftet ved hjælp af forskellige materialer og værktøjer: polyethylen skum, udvidet ler, mineraluld, skum. Overvej hvordan du klargør isoleringen til loftet og funktionerne i hvert af ovenstående materialer.

Mineraluld

Mineraluld - en af ​​de mest brugte varmelegemer

Det vigtigste og mest populære råmateriale til isolering er mineraluld, som har det største sæt positive kvaliteter. Det er en tekstilfiber, færdiggjort i form af blokke eller ruller. Men den bedste præstation har uld, som er lavet i form af et spor. Minwatu er let at montere på loftoverfladen, det har også fremragende lydisoleringsfunktioner.

Lad os overveje mere detaljeret hvordan man laver mineralulden i loftet. Installationen udføres ved hjælp af dykker med en bred hætte. Som en ekstra fastgørelse anvendes skruer og klæbebånd. Derudover skal du bruge: et målebånd, en skarp kniv, en hæftemaskine, træplader, en metalprofil. Montering af mineraluld på loftet sker i følgende trin:

 • måle loftets dimensioner ved hjælp af et målebånd
 • forberede plader af mineraluld i mængden af ​​loftets passende størrelse
 • bore huller til plastdykninger i loftoverfladen;
 • foretage installation af metalprofiler til bunden;
 • kogte plader af mineraluld er placeret på profiler;
 • designet er fastgjort med dowels;
 • Til støtte mineraluld anvendes træplader eller tråd strækket mellem loftbjælkerne;
 • de resterende slots er fyldt med skum.

Mineraluld fast tråd

Opvarmning af loftet med mineraluld har flere fordele:

 • Materialet er ret miljøvenligt;
 • forårsager ikke allergier
 • har lang levetid
 • ikke deformeres
 • det er kendetegnet ved brandsikkerhed, derfor er mineralulden også egnet til opvarmning af saunaen;
 • har høj dampgennemtrængelighed.

Før montering af mineralulden i loftet skal det bemærkes, at det skal placeres tæt på loftet, men samtidig undgå mulig deformation. For at forlænge levetiden for en sådan varmelegeme er det nødvendigt at dække loftet med antisvampemiddel.

Polyplex og skum

Opvarmning af loftet kan ske ved hjælp af folie polyethylen eller polyplex. Det første materiale er skummet polyethylen kombineret med metalfolie. Den findes i salg i form af ruller, hvis standardbredde er 1 m. Materialets tykkelse varierer fra 1 til 20 cm. Polyethylen kan anvendes uafhængigt eller kombineret med mineraluld for at opnå maksimal varmeisolering. Denne kombination vil give beskyttelse mod kræftfremkaldende stoffer, der kan forekomme i mineraluld.

Penoplex er fastgjort med specielle indehavere.

Polyplex optrådte som et resultat af polystyren skum ekstrudering. I butikkerne fordeles den i form af ark 60 cm bred og 120 cm lang. Dens tykkelse kan være op til 20 cm. Hovedfordelen ved materialet er, at den har en høj densitet og dermed gør det muligt at anvende det som grundlag for puttying..

Nu skal vi svare på spørgsmålet om, hvordan man kan lave isoleringen på loftet. Montering af polyethylen udføres ved at klæbe den i loftet med monteringslim eller fastgøres med dowels. Polyplex er monteret i loftet med lignende dowels eller specialholdere.

Polyfoam og ekspanderet ler

Skummets struktur ligner skumplastmateriale med en cellulær struktur. Ofte forekommer det i form af firkantede plader med dimensioner på 1 m × 1 m. Det er særegent, at det bruges ikke kun som en indre isolering, men også som en ekstern. Tykkelsen af ​​skummet varierer fra 20 til 100 cm. Det bruges også som grundlag for kittet. Ved isolering af skumloft fra indersiden er det i stand til perfekt at justere overfladen. Dette materiale har flere andre fordele:

 • universel;
 • har en lav pris;
 • holdbar;
 • pålidelige;
 • giver et godt niveau af varmeisolering.

Skummets montering svarer til installationen af ​​skum

Udvidet ler er lavet af ler, i udseende ligner det bolde. Princippet om montering af udvidet ler på loftet er at hælde det på loftet på loftet. Derfor er denne metode til isolering kun gældende for private hjem. Men samtidig har det følgende fordele:

 • nedbrydes ikke
 • brandsikre og brandsikre;
 • eliminerer muligheden for insekter og gnavere i materialet;
 • har god lydisolering;
 • vandtæt og frostbestandig;
 • har god varmeoverførsel
 • har en overkommelig pris.

Hvis du har til hensigt at isolere dit loft med udvidet ler, skal du være opmærksom på følgende anbefalinger:

 1. Før der lægges claydite skal der tages hensyn til det vandtætlag, som materialet skal hældes på.
 2. Den første til obkladyvat spærre og skorsten.
 3. For at kunne levere højkvalitets termisk isolering skal det ekspanderede lerlag være mindst 16 cm.

Typer af isolering og hvordan det udføres

Installation af isolering på loftet er produceret på to måder: over og under.

Opvarmning ovenfra

Opvarmning af loftet med udvidet ler udføres ovenfra

Opvarmning ovenfra giver placering af en varmelegeme på et loft. Denne mulighed er bedst for private hjem. Isætning af isoleringsmateriale fra toppen er som følger:

 • Rens overfladen på loftet af alt overskud og snavs også;
 • lægge vandtætningsmateriale;
 • Udfør placeringen af ​​det isolerende materiale;
 • fuldføre alle ansigter, normalt for dette brug bestyrelsen.

Denne metode er god, fordi du kan isolere loftet med enhver form for isolering, selv bulk type. Desuden vil muligheden for isolering ovenfra ikke besætte boligens rum under loftet, som det er tilfældet ved fastgørelse af materialet nedenunder.

I processen er det vigtigt at sikre, at isoleringsmaterialet er jævnt fordelt over overfladen, og at hulrummen ikke dannes nogen steder.

Bundisolering

Opvarmning nedenunder eller indefra indebærer fastsættelse af isolering til loftet fra bunden af ​​loftoverfladen. Til dette formål vil materialer produceret i ruller, ark eller bjælker fungere bedst. Opvarmning af loftet under betragtes som mere tidskrævende og vanskeligt. Sådan repareres isolering til loftet på denne måde, vi overvejer yderligere:

 • gøre fast med arkivering;
 • Hvis størrelsen af ​​eksisterende bjælker ikke er nok, skal du øge dem til det ønskede niveau; i nogle tilfælde, når der ikke er nogen bjælker, skaber de en ramme;
 • en metalprofil er fastgjort til væggene;
 • fiks de forberedte lag af isolering til loftet med dykker mellem bjælkerne eller rammeelementerne;
 • dekorere loftet med beklædning, gips eller maling.

Gabet mellem skummet og bjælkerne lukker op monteringsskum

For at lette installationen af ​​isolering til loftet indefra, er det bedre at vælge skumisolering til isolering. Det kræver ikke kompliceret arbejde at reparere det på loftet. Det er nok til at klæbe skummet med lim og for større styrke rette det med dowels flere steder.

Profiler kan bruges både metal og træ. Hvis loftet er lavt, er det bedre at bruge folieret polyethylen til isolering.

Hvad er forskellig isolering af forskellige typer lofter

Fastgørelse af isolering til loftet indefra kan variere afhængigt af selve loftets materiale. For eksempel, hvis du har brug for at isolere loftet på beton, skal du ikke kun bruge et passende materiale og et sæt fastgørelsesanordninger, men også en hammerboremaskine. Ved installationens begyndelse behandles overfladen med en primer og ledningerne ledes under lamperne. En perforator i betonfladen borer huller til dowels, som efterfølgende vil holde isoleringen. Derefter samles rammen, som materialet vil stole på, og fastgør det til loftet, gør lægningsisolering. Fastgør ark til loftet med plastikskiver. Hvis mineraluld anvendes til isolering, så for at det ikke slynges, bliver tråden eller garnet også trukket under den og også dækket af film for at tilvejebringe fugtbeskyttelse. Afslut processen med at afslutte loftet.

Montering af træ på loftet er meget lettere. Hvis overlapningen sker langs bjælkerne, er deres bredde sædvanligvis nok til at fylde hullerne mellem dem med isolering. Hvis loftets overflade er flad, skal du bygge rammen.

Opvarmning af loftet er meget vigtigt i dag i mursten og panelhuse. Valget af isoleringsmaterialer er meget stort. At kende deres fordele og ulemper, samt funktioner i, hvordan man kan lave isolering i loftet, kan du nemt vælge den bedste løsning for dig selv.

Instruktioner til isolering af loftet i et privat hus i mineralpoolen: 5 etaper

Mineraluld anvendes i vid udstrækning som varmeapparat til huse. I huset er det ofte et spørgsmål om tagisolering: Jeg ønsker at arrangere et loft eller bare holde varmen i huset. Oftest bruges mineraluld som varmelegeme, men det er værd at huske, at det er egnet til brug i boliger med højt til loftet, ellers kan loftet vise sig at være for lavt. Men om alt i orden, i dag vil vi tale om typer af mineraluld, vælge det bedste og fortælle dig, hvordan man korrekt opvarmer loftet.

Opvarmning af loftet med mineraluld

Sådan isoleres loftet i et privat hus? Den bedste løsning er naturligvis mineraluld.

Følgende fordele ved denne type isolering til loftet i huset kan nævnes:

 • Lav varmeledningsevne;
 • God lydisolering;
 • Øget brandmodstand
 • Rigtig lav pris;
 • holdbarhed;
 • Nem installation.

Mineraluld har dog nogle ulemper, det vigtigste er den absolutte mangel på modstandsdygtighed mod fugt. Når der kommer i kontakt med vand, bliver mineraluld hurtigt våd og deformerer, mister sin funktion. Også for ulempen kan det betragtes som en tilstrækkelig stor tykkelse af dette materiale, så det er bedst at bruge det til boliger med højt til loftet. Under udvælgelsen af ​​mineraluld til isolering af loftet skal du omhyggeligt overveje egenskaberne for at opnå et ægte højkvalitets materiale.

Den bedste løsning til isolering af lofter er mineraluld

Mineraluld har følgende egenskaber:

 1. Densitet. Denne kvalitet kan virkelig kaldes den vigtigste, den viser den tilladte belastning for mineralulden.
 2. Termisk ledningsevne. Vælg materialet med det laveste indeks - det vil sige med den bedste varmeisolering.
 3. Størrelse. Der er mange forskellige typer mineraluld, der er ruller, fliser og måtter. Vælg, hvad du synes er bedst egnet til arbejde.
 4. Tykkelse. Afhængig af tykkelsen varierer mineraluldens modstandsdygtighed mod lave temperaturer. Et tykt lag angiver, at materialet bevarer varme godt, vælg uld med en tykkelse på mindst 3 cm.

Den mest hensigtsmæssige er mineraluld, lavet i form af fliser, den har bedre elasticitet, og det er også meget nemt at fastgøre.

Sådan repareres mineralulden i loftet

Før du lægger mineraluld i loftet, er det nødvendigt at forberede alle værktøjer og materialer på forhånd, hvilket vil forbedre arbejdshastigheden betydeligt.

Så for at installere isolering på loftet brug for følgende materialer og værktøjer:

 • Mineraluld;
 • Polyethylen film;
 • fugemasse;
 • Træ lameller eller barer;
 • dyvler;
 • Ler;
 • bore;
 • Kniven.

Ved isolering er det muligt at udføre to typer isolering: udefra og indvendigt. Intern opvarmning vil tage dig mere styrke og vil koste mere, og vil også gøre loftet lidt lavere, vælg denne metode til et hus med højt til loftet.

Forbered visse værktøjer og materialer, inden du lægger mineraluld i loftet.

Opvarmning indefra foregår i flere faser:

 1. Først installeres vandtætningen, til denne brug polyethylen.
 2. Det andet trin er at skabe en ramme, den kan laves ved hjælp af træbjælker eller metalprofil. Rammen er fastgjort langs loftets omkreds med hjælp af dowels.
 3. Derefter skal du vedhæfte isoleringen til loftet, du kan gøre dette med en speciel lim, der påføres isoleringen og presses mod loftet.
 4. Lad limen tørre, først efter fuldstændig tørring, fastgør pladerne af mineraluld med dykker.
 5. Et andet lag af vandtætning sættes oven på mineralulden, den sidste fase er skabelsen af ​​et gulv af træ eller gipsvæg.

Minvata for loftet: Hvilket er bedre

Hvilken mineraluld er bedst for at gøre loftet opvarmning? Hvilken bomuld skal du vælge? Først og fremmest skal du være opmærksom på hvilket materiale produktet er fremstillet af. Mineraluld er lavet af sten eller glas, og kvaliteten af ​​mineraluld varierer afhængigt af det anvendte materiale.

Glasuld, som navnet antyder, er lavet af glas, under fremstillingen smeltes sand fra glas, hvilket resulterer i, at materialet får en lysegul farve.

I et træhus er det tilrådeligt at bruge glasuld til at isolere loftet og gulvet.

Mineraluld til loftet er af flere typer: glasuld, stenuld og økould

Glasuld har følgende fordele:

 • Den lethed;
 • God elasticitet;
 • Høj brandmodstand.

Vær også opmærksom på oprindelseslandet. Tysk glasuld er let at varme på værelset, generelt opmærksom på de tyske virksomheders mineraluld - i Tyskland, et af de højeste kvalitetsisoleringsmaterialer. Der er også stenuld, den har flere ulemper, men har også en bred fordeling. Denne type uld anvendes til isolerende lofter og som isolerende materiale har stenuld en lang levetid. Der er også økologi, der er lavet af cellulose og er også et isolerende materiale med en lysegrå farve.

Ecowool opvarmede også lofter, fordi det er ret rentabelt og behageligt materiale. Oftest bruges den i stedet for gipsvæg og installeres i slutningen af ​​isoleringsarbejdet.

Hvordan man lægger isolering på loftet: trin for trin instruktioner

Så vi opvarmer det indre af mineralvandet i et privat hus med egne hænder.

Sekvensen af ​​handlinger ved isolering i loftet er som følger:

 • Den første er et diagram over afstande mellem loftets bjælker;
 • Dernæst udformes bredden af ​​mineralulden, vi måler isoleringen langs loftsbredden med en lille overlapning;
 • Isolering er lagt mellem bjælkerne, sørg for at den ikke falder ud;
 • Isolér materialet tæt mellem spærrene;
 • Derefter skal du forsigtigt forsegle isoleringen for at forhindre kulde og udkast;
 • Fix materialet med dowels;
 • Det er også nødvendigt at lægge og reparere pladerne af varmeisolering, fylde hullerne med skum;
 • Forbered loftet med isolering til fastgørelse af gipsvægge;
 • Sheathe gipspladerum.

At lægge isolering på loftet skal være meget stramt for at forhindre udseendet af kulde i huset

Husk at lægningen af ​​isolerende materiale skal være tæt for at forhindre udseende af kulde i rummet.

Det er tilrådeligt at lægge isoleringsmaterialet udenfor, hvis rummet har lave lofter. I dette tilfælde udføres forberedelsen først: loftet ryddes af affald, og alle leddene forsegles forsigtigt med tape. Fastgørende isolering er i princippet den samme, læg materialet mellem træbjælkerne og behandle alle revner med skum. Fordelen ved den eksterne isoleringsmetode er, at den endelige behandling af loftet med gipsplader ikke er påkrævet. Hvis du ofte bruger loftet, kan du lægge et gulv, f.eks. Lavet af træ, over isoleringspladen.

Opvarmning af loftet med mineraluld gør det selv (video)

Afslutningsvis kan vi sige, at opvarmning af loftet i et privat hus med mineraluld er en billig og nem måde at fjerne problemet med udkast og kulde i rummet. Du kan selv installere isoleringsmaterialet på to måder: eksternt og internt. Den første metode er egnet til værelser med lave lofter, og den anden vil kræve flere penge fra dig og reducere loftet betydeligt. Hvilken vej er at foretrække - du bestemmer dig.