Trinvise instruktioner til fastgørelse af tagene til gipsvæggen

Så reparationen i dit hus er komplet. Det forbliver en del - smukt og sikkert dekorere det. Hvis du brugte gipsvæg til at niveauere væggene og lofterne, og nu vælger du at dekorere vinduerne med gardiner, så vil du selvfølgelig undre sig over, hvordan man kan rette dine tagger til overfladen af ​​gipsvæg?

Er det muligt at fastsætte tagene selv uden at beskadige gipspladens overflade?

Foto loft tagskærme.

Skynd dig ikke til panik og ring til fagfolk og master specialister. Prøv at finde ud af selv hvad du skal gøre, og hvordan du skal montere korrekt.

Foto mount cornice til gipsvæggen.

Foto montage cornice til et gipsplankloft.

Vi bemærker straks, at den mest pålidelige og teknisk korrekte fastgørelse af tagskæggene, enten loft eller væg til gipspladens belægning, er på forhånd, før montering af gipspladerne, at fastgøre en træbjælke i stedet for den tilsigtede placering eller alternativt et yderligere metalprofil.

Foto mount tømmer til montering af tagene til loftet af gipsplader.

Hvor senere og vil blive udført med skruer eller skruer. I tilfælde af at installationen af ​​gipsplader allerede er udført, og placeringen af ​​cornice med profilen ikke stemmer overens med hulrummet bag gipspladerne, er der flere relativt enkle måder, som du sikkert kan montere uden at knuse gipset og undgå at bryde fremover gesims.

Vær opmærksom på, at der ikke er nogen forskel mellem montering af væg- og loftkanter, bortset fra at loftkanten er fastgjort til loftet og væggen selvfølgelig til vægplanet.

Foto montage cornice med tunge gardiner til loftet af gipsplader.

Til fastgørelse af tagskægget i loftet på gipsplader anbefales det at anvende en speciel montering.

Lad os komme på arbejde.

Ordningen om fastgørelse af cornice til gipsplankloftet.

Først skal vi træffe beslutning om alle de værktøjer, der er nødvendige for at udføre arbejdet.

For en bekvem og pålidelig montering af tagskægget på overfladen af ​​gipsvæg anbefaler eksperter brugen af ​​en dyvel "sommerfugl".

Da du bliver nødt til at arbejde i en relativ højde, skal du have en holdbar og ret stabil afføring, og endnu bedre en trinladder.

Tip: Hvis du bruger en stol, skal du placere den mod væggen med bagsiden;

 • stigen;
 • dyubel- sommerfugl;
 • beskyttende plastik briller; Det er en temmelig kontroversiel fornøjelse at ramme en beton eller gipscrumb i ansigtet og øjnene, foruden at ikke tilføje sundhed;
 • bor med en boremaskine
 • nedstryger;
 • konstruktion tape;
 • lille hammer;
 • tænger;
 • skruetrækker sæt;
 • bygning niveau;
 • blyant eller markør;
 • check square;
 • dowel for gipsvæg.

Her er nogle nyttige oplysninger om gipsplugger.

"Butterfly" er faktisk en dowel, som efter skrue en skrue ind i den åbner fra bagsiden af ​​et ark med gipsvæg, hvorved skruen fastgøres ordentligt.

Foto af dowel butterfly til montering af tagene til gipsvæggen.

Dowel "Paraply" bruges også, fordi det virker som en almindelig paraply. Efter at have ramt det ind i hulrummet mellem gipsvæggen og væggen, udfolder den sig som en paraply, hvorved belastningsområdet for belastningen på gipspladen øges væsentligt.

Foto af en paraply-type dowel til fastgørelse af en cornice til gipsplader.

Og dowel-screw ansøgningsindstillingen kræver ikke engang foreløbig boring i et gipsvæg, da det nemt og enkelt skrues ind i gipsvæggen selv ved hjælp af en konventionel skruetrækker.

Dowel-skrue til fastgørelse af tagene til gipsvæggen.

Tip: Hvis du vil montere en gardinstang til tunge nok gardiner, er det sikrere og lettere at bruge ankerbolte til dette. For at gøre dette skal du selv bore gipsvæggen og derefter bore 5 cm i væggen. Derfor skal længden af ​​ankeret vælges under hensyntagen til gipspladen, afstanden fra væggen til gipsvæggen og hullets størrelse i bundvæggen.

Trinvise instruktioner.

Ved arbejde på montering af en cornice er det nødvendigt at bruge øjen- og lungeprodukter - beskyttelsesbriller og åndedrætsværn for at undgå indånding af gipsstøv i luftveje og øjne. Det er nødvendigt at klart definere placeringen af ​​taggrene. På overfladen af ​​væggen, på loftet, måske mellem to modsatte vægge. Efter at du har brug for at sikre dig, at taghullerne ikke vil forstyrre vinduet, når du åbner.

Det er rigtigt at planlægge sin placering lige op ad vinduet med 10-15 cm med det samme. Vi vælger den passende højde og ved hjælp af bygningsniveauet og den sædvanlige linjal bruger vi en flad, godt mærket linje til overfladen. På begge sider af vinduet med prikker markerer vi de steder, hvor vi fastsætter beslagene på gipspladen. Vi fastsætter beslagene selv, mens de fastgøres så tæt som muligt og bringer dem til et vandret niveau i længden.

Ordningen om fastgørelse af cornice på beslaget til gipspladens loft.

I tilfælde, hvor fastgørelsen af ​​tagskægget er lavet i loftet, angiver vi på loftets overflade monteringsstedet for beslagene i en afstand på 15-20 cm fra vinduet. Derefter skal du fastsætte beslagene og justere dem med vinduet, så gardinerne ser æstetisk glædeligt ud.

Mellem væggene er cornice monteret kun efter brug af linjalen i en simpel blyant for at markere den krævede afstand fra vægens hjørne og derefter fra loftet til vinduesåbningen. Og først efter de markerede punkter er beslagene fastgjort, og tagene selv er hængt.

På samme måde fastgøres tagene med hjørnestenen. Det ser ikke så godt ud som det er monteret på parentes, men det er tavlerne, som bliver tunge og tykke gardiner skal fastgøres på hjørnerne, de holder det sikrere og stærkere.

For at visuelt skjule fastgørelsesstedet for gardiner, kan du eventuelt installere en pelmet. Hvis det ikke er meget tungt, skal det monteres på beslagene på den installerede cornice ved hjælp af ekstra bøjler. Efter installationen af ​​lambrequin skal du lukke op i enderne og bøje det ordentligt mod væggen. Derefter kan du begynde at fastsætte gardiner og tyl.

Tip: for foldene skal være lige på gardinerne, skal du arrangere ringene i trin på 10 cm fra hinanden. Hvis du overholder sikkerhedskravene, følger du klart og korrekt vejledningen, kan du nemt lave en selvstændig fastgørelse af tagskægget på overfladen af ​​gipsvæggen uden alle mulige skader og skader.

Video montering cornice til gipsvæg.

Nyd din reparation!

Et vigtigt spørgsmål: Hvad er afstanden mellem dowels at bruge, hvis loftet er gipsplader ??


efterladt af Irukandji, dato 2017-04-26 09:08:55

Du kan gøre og lettere! I tegningen af ​​fastgørelse af cornice på beslaget ses det tydeligt, at i midten af ​​corniceen (dette er en forstærket cornice til fastgørelse på gipspladen) er der en honningkage langs hele længden af ​​corniceen, over det er en plade på tegningen, over det flere små celler. en aluminiumplade med en bredde på 10-15 mm, der er mindst 2 mm tykt, boringer til beton med en diameter på 6 mm til fastgørelse i en perforator til boring af plastikskårer også en boremaskine til et metal med en diameter på 10 millimeter til boring af aluminium Astina nødt til at bore en diameter på 8 mm metallu..Razmechaem tagskægget bunden til montering turbovintov med afstanden mellem dem på 40-50 cm og er indrykket fra kanterne 15-20 10 millimeter santimetrov.Sverlom gesims bore igennem på steder turbovintov installation. Ved hjælp af en kniv udvider vi hullet i den nederste del af tagskægget for at passere turboprophovedet ind i det. Monter monteringen på plads og markér turbopropens installationssteder på gipsloftet. Bor gipsvæggen med en 10 mm boremaskine. skal gå i beton mindst 40-50 mm, vælg længden som summen af ​​afstande - tykkelsen af ​​den øvre del af corniceen, tykkelsen af ​​aluminiumpladen, tykkelsen af ​​gipspladepladen, det tomme rum n Hell gipsvæg og plus 40-50 millimeter. Vælg den nærmeste standard turbovint længere i længden. Næste træk forsigtigt aluminiumpladen ind i cornice på gulvet og markér stederne til boring med en boremaskine på 8 millimeter på metalen. Vi tager pladen ud og borer den, og efterfølgende sætter vi aluminiumpladen ind i tagskægget og monterer tagskæggene på plads. Vi har tydeligt indstillet hulene og hullerne med perforatoren, og vi drejer turbo skruerne ind i hovedloftets beton. bunden er en meget stærk fastgørelse.Hullerne i bunden af ​​tagskæggene er lukket med plastikpropper til bekræftelse med deres lim. Men så er tagene samlet som sædvanlig. Hovedfordelen er e ingen synlige skruer og fastgørelse styrke.


af Anatoly Mikhailov, dato 2017-06-08 12:09:50

Sådan fastgøres tagene til gipsvæggen. Monteringsmetoder. At lave en niche under tagene

Spørgsmålet om, hvordan man hænger cornice på et gipsvæg ark opstår ofte uventet: pludselig viser det sig, at der ikke er et solidt fundament for en tilsyneladende pålidelig hud, og GCR-arket selv kollapser under belastning.

I en sådan situation må vi ty til små tricks, hvoraf nogle beskriver vi i vores artikel.

Forskellige teknologier bruges til sikkert at fastsætte væg- eller loftkornet.

Monteringsmetoder

Til dekorative hjørner

Svaret på spørgsmålet om, hvordan man klipper fligene på et gipsark, afhænger helt af den oprindelige situation. Nogle gange kan problemet løses om få minutter, og i nogle tilfælde skal du enten foretage en omfattende genopbygning af dækningsområdet eller nægte at installere loftkanten til væggen (eller omvendt, hvis du har vægge justeret og loftet ikke er).

Du kan holde nogen dekorative taggrunde

Den nemmeste måde at hænge et dekorativt tag på af polyurethan eller polyvinylchlorid.

Sådanne konstruktioner kendetegnes af en relativt lille masse, og derfor er de ikke dårligt fastgjort ved hjælp af lim:

 • Panelerne i loftet taggrene er trimmet for at passe størrelsen af ​​rummet, idet der lægges særlig vægt på sammenføjning af hjørner. Til dette er det tilrådeligt at bruge en gryde, der giver præcis trimning eller at bruge mønstre af pap.
 • Overflade gipsvæg behandlet primer til loftet, hvilket forbedrer adhæsionen til klæbemassen.
 • Påfør lim til corniceen, tryk derefter på delen til væggen (eller til væggen og til loftet). Efter limens tørring opretholdes konstruktionen ganske sikkert.

Når du bruger et pant

Hvis du tænker på, hvordan du løser cornice til gipsvæg, inden du begynder at arbejde på væg- og loftbeklædning, så er den nemmeste vej ud af situationen at installere et realkreditlån:

 • Først bestemmer vi, hvor den hængslede struktur vil blive monteret.
 • Vi tager en træbjælke med en tykkelse på mindst 30 mm, behandles med fugtighedsbestandige imprægneringer og fastgøres til hovedvæggen eller loftet ved hjælp af ankre.

Tip!
Det er bedst at vælge tykkelsen af ​​tømmeret på en sådan måde, at afstanden mellem kanten og GCR-arket installeret på toppen er minimal.
Så, når hængende strukturer, vil kappen ikke sagge.

Foto pantelbjælker

 • Derefter udfører vi overfladebelægning, og vi må ikke glemme fastgørelsespunktet på den indlejrede stråle på gipsvæggen.
 • Vi anvender tagdugene til gardiner til den kappede overflade og fikser dem med træskruer. I dette tilfælde bruger vi fastgørelsesdele, hvis længde er tilstrækkelig til at passere gipspladen og fastgøre i pantematerialet.

Ved brug af specielle fastgørelsesdele

Hvis spørgsmålet om, hvordan du klipper fligene til gipspladens overflade, opstod efter færdiggørelsen af ​​kappen, skal du bruge speciel hardware. Deres pris er lidt højere end standardfastgørelseselementer, men designfunktionerne gør det muligt at fastgøre selv tilstrækkeligt tunge genstande på gipsvæggen.

Foto illustrerer princippet om dyvel sommerfugle

Ved installation anvendes følgende elementer:

 • Fastgørelsesanordning, som er en metalskrue med plasthylster.
 • Ved montering er muffen indsat i hullet, der tidligere var boret i gipsplade, og derefter fastgjort med en låseskrue.
 • Når metalstoppet strammes, åbnes dele af plastmuffen i form af to knive (dermed navnet), der presses mod huden indefra.
 • Produktet har et lignende design, men når det er skruet ind, åbnes muffen ikke med to, men med fire eller otte elementer (afhængigt af størrelsen).
 • I dette tilfælde presses de åbne dele mod huset, ikke kun forhindrer fikseren i at falde ud, men også ensartet fordeler belastningen over et tilstrækkeligt stort område.
 • Fastgørelsen består af to dele - en plastikskrue med en spiral tråd med stor diameter og en metal låseskrue.
 • Ved montering af fastgørelsesorganet skrues først polymerhinden i starthullet, som derefter åbner indvendigt med en metalstop.

Anvendelsen af ​​specielle fastgørelsesanordninger gør det muligt at installere en let gardinstang til tyl eller gardiner direkte på gipspladens foring.

Vær opmærksom!
Hvis vi skal reparere tunge gardiner på en massiv holder, så er det bedre at ikke risikere det - alligevel vil soklen under belastning begynde at smuldre, og skråningerne løsnes først og derefter falder.

Niche under tagene

Skjulte tagskærme til gipsplade gardiner i form af et loft niche

Der er en anden mulighed, der giver dig mulighed for at maskere fastgørelsesstedet til gardiner. Til dette formål er en niche til cornice lavet på loftet, hvilket er et hulrum til fastgørelse af skinner eller hængende dæk. Et sådant design er som regel udstyret med installation af et ophængt loft, eller når der opstilles kasser med gipsplader for at belyse rummet omkring omkredsen.

Installationsvejledning vil være ret simpelt:

 • Først anvender vi markeringer på loftet og vægge. Typisk er nichens bredde ca. 30 cm, og dybden svarer til niveauet for det hængende loft.

Tip!
Inden du laver en gardinstang til gipsgardiner, er det værd at måle de tilgængelige dæk eller lameller, og vælg strukturens dimensioner på baggrund af disse oplysninger.
For stor og for tæt skjult cornice ser ikke særlig attraktiv ud.

 • Ved at markere loftet ved hjælp af forankre, fastgør den startformede U-formet profil af galvaniseret stål.

Stålrammens struktur

 • Vi fastgør vertikale segmenter til den vandrette del af profilen, som vi enten fastsætter på væggene eller (hvis den leveres af konstruktionen) ved blot at skrue til startpladen.
 • Vi fastgør den nederste stang til de vertikale dele.
 • Vi forbinder rammen for den fremtidige niche med rammen af ​​det hængende loft ved hjælp af profilsektioner.

Tip!
Hvis vandrette lameller på vægmonteringer vil blive brugt til hængende gardiner, så skal de monteres på dette stadium, for da vil du ikke være i stand til at komme til væggen på grund af beklædningen.

Gipsrammehus

 • Når understøttende strukturer er klar, fortsæt til installationen af ​​gipsvæg. Ark skåret i størrelse, fastgjort til profilen ved hjælp af specielle skruer med en boremaskine.
 • Kappe konstruktion shpaklyuem, særlig opmærksomhed på fastgørelsesdele med hætter, så male eller pasta over tapetet.

Nu er vores gipsvægs niche klar. Vi kan kun vedhæfte et loft til loftet for at fastgøre gardinerne og hænge gardinerne til de kroge eller tøjnåle, der er monteret på det.

konklusion

Når man læser ovenstående anbefalinger, bliver det klart, at der er flere måder at besvare spørgsmålet om, hvordan man fastsætter loftet for gardiner til gipsvæg. Nogle gange vil det være nok for os at købe en passende lim, og nogle gange (som det er tilfældet med installationen af ​​et skjult fastgørelsesanlæg), skal vi helt omslutte kappesignalet.

Men i noget, selv det sværeste tilfælde, kan problemet løses, og ovenstående tips samt oplysningerne i videoen i denne artikel vil hjælpe dig.

Sådan fastgøres cornice til loftet af gipsplader

Trinvise instruktioner til fastgørelse af tagene til gipsvæggen

Så reparationen i dit hus er komplet. Det forbliver en del - smukt og sikkert dekorere det. Hvis du brugte gipsvæg til at niveauere væggene og lofterne, og nu vælger du at dekorere vinduerne med gardiner, så vil du selvfølgelig undre sig over, hvordan man kan rette dine tagger til overfladen af ​​gipsvæg?

Er det muligt at fastsætte tagene selv uden at beskadige gipspladens overflade?

Foto loft tagskærme.

Skynd dig ikke til panik og ring til fagfolk og master specialister. Prøv at finde ud af selv hvad du skal gøre, og hvordan du skal montere korrekt.

Foto mount cornice til gipsvæggen.

Foto montage cornice til et gipsplankloft.

Vi bemærker straks, at den mest pålidelige og teknisk korrekte fastgørelse af tagskæggene, enten loft eller væg til gipspladens belægning, er på forhånd, før montering af gipspladerne, at fastgøre en træbjælke i stedet for den tilsigtede placering eller alternativt et yderligere metalprofil.

Foto mount tømmer til montering af tagene til loftet af gipsplader.

Hvor senere og vil blive udført med skruer eller skruer. I tilfælde af at installationen af ​​gipsplader allerede er udført, og placeringen af ​​cornice med profilen ikke stemmer overens med hulrummet bag gipspladerne, er der flere relativt enkle måder, som du sikkert kan montere uden at knuse gipset og undgå at bryde fremover gesims.

Vær opmærksom på, at der ikke er nogen forskel mellem montering af væg- og loftkanter, bortset fra at loftkanten er fastgjort til loftet og væggen selvfølgelig til vægplanet.

Foto montage cornice med tunge gardiner til loftet af gipsplader.

Til fastgørelse af tagskægget i loftet på gipsplader anbefales det at anvende en speciel montering.

Lad os komme på arbejde.

Ordningen om fastgørelse af cornice til gipsplankloftet.

Først skal vi træffe beslutning om alle de værktøjer, der er nødvendige for at udføre arbejdet.

For en bekvem og pålidelig montering af tagskægget på overfladen af ​​gipsvæg anbefaler eksperter brugen af ​​en dyvel "sommerfugl".

Da du bliver nødt til at arbejde i en relativ højde, skal du have en holdbar og ret stabil afføring, og endnu bedre en trinladder.

Tip: Hvis du bruger en stol, skal du placere den mod væggen med bagsiden;

 • stigen;
 • dyubel- sommerfugl;
 • beskyttende plastik briller; Det er en temmelig kontroversiel fornøjelse at ramme en beton eller gipscrumb i ansigtet og øjnene, foruden at ikke tilføje sundhed;
 • bor med en boremaskine
 • nedstryger;
 • konstruktion tape;
 • lille hammer;
 • tænger;
 • skruetrækker sæt;
 • bygning niveau;
 • blyant eller markør;
 • check square;
 • dowel for gipsvæg.

Her er nogle nyttige oplysninger om gipsplugger.

"Butterfly" er faktisk en dowel, som efter skrue en skrue ind i den åbner fra bagsiden af ​​et ark med gipsvæg, hvorved skruen fastgøres ordentligt.

Foto af dowel butterfly til montering af tagene til gipsvæggen.

Dowel "Paraply" bruges også, fordi det virker som en almindelig paraply. Efter at have ramt det ind i hulrummet mellem gipsvæggen og væggen, udfolder den sig som en paraply, hvorved belastningsområdet for belastningen på gipspladen øges væsentligt.

Foto af en paraply-type dowel til fastgørelse af tagene til gipsvæggen.

Og dowel-screw ansøgningsindstillingen kræver ikke engang foreløbig boring i et gipsvæg, da det nemt og enkelt skrues ind i gipsvæggen selv ved hjælp af en konventionel skruetrækker.

Dowel-skrue til fastgørelse af tagene til gipsvæggen.

Tip: Hvis du vil montere en gardinstang til tunge nok gardiner, er det sikrere og lettere at bruge ankerbolte til dette. For at gøre dette skal du selv bore gipsvæggen og derefter bore 5 cm i væggen. Derfor skal længden af ​​ankeret vælges under hensyntagen til gipspladen, afstanden fra væggen til gipsvæggen og hullets størrelse i bundvæggen.

Trinvise instruktioner.

Ved arbejde på montering af en cornice er det nødvendigt at bruge øjen- og lungeprodukter - beskyttelsesbriller og åndedrætsværn for at undgå indånding af gipsstøv i luftveje og øjne. Det er nødvendigt at klart definere placeringen af ​​taggrene. På overfladen af ​​væggen, på loftet, måske mellem to modsatte vægge. Efter at du har brug for at sikre dig, at taghullerne ikke vil forstyrre vinduet, når du åbner.

Det er rigtigt at planlægge sin placering lige op ad vinduet med 10-15 cm med det samme. Vi vælger den passende højde og ved hjælp af bygningsniveauet og den sædvanlige linjal bruger vi en flad, godt mærket linje til overfladen. På begge sider af vinduet med prikker markerer vi de steder, hvor vi fastsætter beslagene på gipspladen. Vi fastsætter beslagene selv, mens de fastgøres så tæt som muligt og bringer dem til et vandret niveau i længden.

Ordningen om fastgørelse af cornice på beslaget til gipspladens loft.

I tilfælde, hvor fastgørelsen af ​​tagskægget er lavet i loftet, angiver vi på loftets overflade monteringsstedet for beslagene i en afstand på 15-20 cm fra vinduet. Derefter skal du fastsætte beslagene og justere dem med vinduet, så gardinerne ser æstetisk glædeligt ud.

Mellem væggene er cornice monteret kun efter brug af linjalen i en simpel blyant for at markere den krævede afstand fra vægens hjørne og derefter fra loftet til vinduesåbningen. Og først efter de markerede punkter er beslagene fastgjort, og tagene selv er hængt.

På samme måde fastgøres tagene med hjørnestenen. Det ser ikke så godt ud som det er monteret på parentes, men det er tavlerne, som bliver tunge og tykke gardiner skal fastgøres på hjørnerne, de holder det sikrere og stærkere.

For at visuelt skjule fastgørelsesstedet for gardiner, kan du eventuelt installere en pelmet. Hvis det ikke er meget tungt, skal det monteres på beslagene på den installerede cornice ved hjælp af ekstra bøjler. Efter installationen af ​​lambrequin skal du lukke op i enderne og bøje det ordentligt mod væggen. Derefter kan du begynde at fastsætte gardiner og tyl.

Tip: for foldene skal være lige på gardinerne, skal du arrangere ringene i trin på 10 cm fra hinanden. Hvis du overholder sikkerhedskravene, følger du klart og korrekt vejledningen, kan du nemt lave en selvstændig fastgørelse af tagskægget på overfladen af ​​gipsvæggen uden alle mulige skader og skader.

Video montering cornice til gipsvæg.

Nyd din reparation!

Fastgørelsestag dækker til gipsvæg med egne hænder

Forbindelsesdesign til loftet

Du er færdig med reparationer i huset og installeret falske lofter lavet af gipsplader, og nu er det tid til at dekorere det yderligere. Et af de vigtigste elementer i interiøret er vinduets design, så meget afhænger af valget og en sådan handling som at fastgøre loftet på væggen til gipsvæggen. Men udover valget af design opstår der mange spørgsmål vedrørende installationen: Sådan fastgøres det til loftet, om det kan modstå gardinens vægt, om det vil smuldre under videre brug og mange andre. I denne artikel vil vi forsøge at forstå de typer og funktioner i deres installation.

Klassificering af plastloftlister

Indtil for nylig var det klassiske materiale til fremstilling af loftprodukter metal og træ. Men ikke så længe siden begyndte de at være lavet af plastik, og de fik stor popularitet hos forbrugerne.

Denne popularitet skyldes en række årsager: det er lavt pris på grund af den lette fremstilling, et bredt udvalg af designløsninger af form og farver, så du kan vælge indstillingen der svarer til indretningen af ​​rummet, forskellige måder at fastgøre gipsvæg på til loftet og tage tag på det, muligheden for at bruge flere rækker af gardiner og meget mere.

Konventionelt kan hele sortimentet af loftslister, der tilbydes af fabrikanter, opdeles i tre store grupper:

 1. Ved hjælp af antallet af guider til gardiner er de opdelt i: en, to, tre og fire in-line.
 2. Ved tilslutningstype: direkte eller ved anvendelse af suspensioner.
 3. Ved design på lige og buet.

Hvis du vælger holderen til gipsplankloftet efter dine ønsker, skal du huske på, at på trods af hele styrken af ​​den plastik, der bruges til at gøre den, er den designet til en vis belastning skabt af gardinens vægt, og det gælder både enkeltstrengede og flere rækker. For at undgå negative øjeblikke under deres drift er det bedre at bestemme i forvejen antal og type gardiner, der skal anvendes, og rådføre sig med sælgerne.

Valget af forbindelsesmetode kan bestemmes af forskellige faktorer, men i denne artikel vil vi fokusere på loftmonteringen som en mere ansvarlig og tidskrævende type arbejde.

Installation af tagene til loftet

Installation af konstruktionen til loftet

Hvis du skal installere et hængende loft af gipsplader med en cornice, skal du forudse steder for mulig vedhæftning til det. Normalt er de planlagt i en afstand på ca. 15-20 cm fra vinduet, og som et forstærkningsmiddel er det værd at installere inden for rammerne af det fremtidige loft enten et trælån eller et metal fra samme loftsprofil. De kan fastgøres med suspensioner til montering guider.

Men ikke alt kan forudses. Antag at du ikke tog sig af at styrke krydset på forhånd. Fortvivl ikke! Nedenfor beskriver vi, hvordan du fastgør en plastisk tværstang uden yderligere realkreditlån.

Før vi taler om arbejdssekvensen, lad os tale om de fastgørelsesdele, der anvendes til gipsvægge:

 1. Dowel-dowel-fastgøring, der adskiller sig fra standard dowel i, at når skrue en skrue ind i det, åbner dowel tilfældet ud over overfladen af ​​gipspladen ark.
 2. Dowel-paraply. Princippet om dets funktion er fuldt ud i overensstemmelse med dets navn - når den skrues i skruen, afsløres dets krop som en paraply.

Formålet med brugen af ​​sådanne dowels er at øge overfladearealet efter installationen.

Til noten: Men på trods af dette er det bedre at fastsætte krokodierne for tunge gardiner med ankerbolte.

Du kan installere dem efter den endelige installation af loftet på pap med en cornice. De laver et hul i gipsvæggen og gennem det ved hjælp af en perforator borer et hul i loftet 5 cm dybt, længden af ​​ankeret vælges således, at det overlapper tykkelsen af ​​det ophængte loft og dybdeværdien.

Når vi har besluttet på fikseren, er det nødvendigt at bestemme længden af ​​den fremtidige tværstang. Normalt solgt dæk med guider (det vigtigste strukturelle element) af målt længde og stik til dem med forskellige konfigurationer. Dækens længde falder ikke altid sammen med det, vi har brug for, så de skal trimmes på plads. Den plastik, der anvendes til deres fremstilling, leveres let til forarbejdningen, og en almindelig håndsave til metal eller enhver anden med en fin tand er egnet til dette formål. Overvej hvert trin i detaljer:

 • bestemme længden af ​​fremtidige produkter på det grundlag, at de fulde razdvizheniya gardiner til ekstreme holdninger, de har til at åbne vinduet åbning, som regel, skal denne afstand være lig med 30 cm. Så afbrød nødvendige os emnet, sat i enderne af en stub, hvis det er en lige linje, og krøllede elementer, hvis det er buet;
 • I midten markerer vi hullerne til fastgørelse af loftet, og tallet og deres trin skal vælges hensigtsmæssigt til lasten. Vi borer huller først med en mindre bor, der svarer til størrelsen på fastgørelseslegemet, og så en større diameter til dybden af ​​hætten;
 • Marker midterpunktet af fikseren på loftet langs de allerede borede huller i en afstand på 15-20 cm fra vinduet. Det er nødvendigt at tage højde for, at designet er placeret så symmetrisk som muligt i forhold til vinduet;
 • På markeringen borer vi et hul, fastgør tagene og fastgør det med en af ​​de ovenfor foreslåede metoder.
 • Derefter justere produktet parallelt med vinduet, bor gennem hullerne i cornice for forbindelsen, og endelig reparere produktet;
 • Nu kan du fastgøre tyl og gardiner. Man bør huske på, at selv gardinerne kan opnås ved at placere ringen i en afstand af 10 cm fra hinanden.

Hvis du gør alt i overensstemmelse med ovenstående instruktioner, kan du nemt montere corniceen på gipspladen.

Beslægtede videoer

Vi fastgør taggitter til gipsplader vægge

Når reparationen er næsten færdig, forbliver det ganske lidt - for at give et komplet kig på værelset. Gardinerne hjælper med at dekorere det smukt og æstetisk. Men for dette skal du vedhæfte til væg- eller loftkornet.

I dag bruger mange mennesker gipsvæg som færdigmateriale i deres lejligheder. Dette er et meget praktisk materiale, men det har en meget vigtig funktion - det er ret skrøbeligt. Det er på grund af dette, at store og tunge genstande kun kan hænge på en gipsplademur, hvis visse anbefalinger følges.

optioner gesimser

En integreret del af ethvert indvendigt rum er en cornice. Vinduets udseende afhænger direkte af udseendet, såvel som integriteten af ​​den visuelle opfattelse af rummet som helhed.
Når du vælger typen af ​​cornice, skal du holde dig til samme stil og idé om interiøret. Udvælgelsen af ​​dette dekorative element er baseret på dette.
I dag er der følgende muligheder for taggrunde:

 • træ. Ofte bruges til indretning. Der er et stort antal muligheder for deres fremstilling. De er i perfekt harmoni med møblerne og skaber dermed et komplet ensemble. Bedst understreger vinduets åbning og skaber komfort i huset;
 • metal. Sådanne produkter kan være fremstillet af rustfrit stål eller aluminium. Metal cornice vil introducere i den indre rigor og conciseness. Mest egnet til design af kontorer;

Vær opmærksom! Sådanne cornices indeholder ofte smedede elementer, figurerede tip eller prim detaljer. Alt dette vil give vinduet åbning et unikt udseende. De vil perfekt supplere stilen "Rococo" eller "Empire."

 • plast. De mest praktiske og billige elementer i vinduesåbningen. På grund af det brede udvalg af farver passer de perfekt ind i ethvert interiør, herunder design "under træet".

Desuden kan tagskærmen være:

 • enkelt række Den bruges meget ofte og er perfekt til tykke gardiner;
 • to rækker. Det bruges, hvis det er nødvendigt at skabe en "duet" af gardiner og tulles;
 • tre-rækken. Perfekt, hvis du vil bruge det originale eller ikke-standard vinduesdesign. Oftest fundet i tandem med lambrequin.

Også på konfigurationen af ​​elementerne i cornice kan være:

 • runde. Denne konfiguration betragtes som den mest almindelige.

Vær opmærksom! I dag har den runde konfiguration en bred vifte af produktionsmuligheder. Med sin hjælp kan du effektivt fremhæve en vinduesåbning, behageligt overraskende dine gæster!

 • fleksible profilskinner. På grund af muligheden for at bøje produktet, kan du unikt dekorere et klassisk element i rummet som et vindue. I dag er vinklede fleksible designs meget populære, som bruges i en duet med romerske eller japanske gardiner;
 • baguette. Hovedforskellen fra andre konfigurationer er tilstedeværelsen af ​​en dekorativ strimmel, med hvilken fastgørelsen af ​​gardiner er skjult. Det bruges meget ofte i en situation, hvis monteringen er lavet til loftet.
 • streng. De betragtes som en universel og klassisk måde at dekorere et vindue på. Denne konfiguration passer perfekt ind i ethvert interiør.
 • dæk gardin stænger. De er vant til at fastgøre lange gardiner. Oftest lavet af aluminium eller PVC. I deres design indeholder en rille, som vil blande rullerne med kroge. De har også specielle stik, der forhindrer muligheden for, at rullerne falder ud af det bevægelige fastgørelsessystem.

Fastgørelsestag dækker til gipsvæg med egne hænder

Ofte for at udjævne væggene i lokalerne ved hjælp af gips. I dette tilfælde er det for ham nødvendigt at vedhæfte alle de nødvendige elementer i indretningen. I denne artikel vil vi se på, hvordan du laver loftet på hjørnet til gipsvæggen.

Kom i gang

Først og fremmest skal du bestemme, hvilke værktøjer du skal arbejde. Ifølge eksperter er det sikkert og bekvemt at montere bjergene på gipsvæggen ved hjælp af en dolk "sommerfugl".

I forvejen skal du forberede en stige eller afføring, som vil være bæredygtig, fordi arbejdet vil blive udført i højden.

Udover stigen og sommerfuglen skal du arbejde:

 1. Beskyttelsesbriller af plast (således at gips og betonfliser ikke falder i øjnene).
 2. Puncheren med boret.
 3. Nedstryger.
 4. Roulette.
 5. Hammeren er lille.
 6. Tang.
 7. Skruetrækkere i sættet.
 8. Konstruktionsniveau.
 9. Blyant eller markør
 10. Kontroller firkantet.
 11. Dowel til gipsvæg.

Hvad angår dowels til gipsvæg, er de forskellige. Overvej de mest hensigtsmæssige muligheder:

 1. "Butterfly" - den mest populære version af dowel. Efter skruen i en skrue ind i den åbner dowel'en fra bagsiden af ​​gipspladen, fastgør skruen fast.
 2. "Paraply" -princippet i sit arbejde ligner den sædvanlige paraply. Når i rummet mellem gipspladen og væggen, er det udvidet i en paraply formular, hvilket øger belastningen applikationsområde på gipsplader.
 3. Dowel "Molly". Dens design ligner en dyvel sommerfugl. Men i sidstnævnte afsløres kun to vinger, og i dette tilfælde fra 4 til 8 elementer. På grund af dette fordeles belastningen over et stort område. Disse elementer er i stand til at modstå 40-45 kg vægt.
 4. Dyvel skrue kan let vrides til en plade drywall med en skruetrækker, der er forborede huller i arket behøver ikke at.

Hvis det er planlagt at placere gardiner med betydelig vægt på cornice, anbefales det at bruge ankerbolte. I et sådant tilfælde kræver det bore en pilot boring af gips og væggen 5 cm. Det vil sige, skal ankeret være af en sådan længde, at være nok til en tykkelse på gipsplade, rummet mellem pladen og væggen, plus længden af ​​åbningen i væggen.

Monteringsalgoritme

 1. Først skal du bestemme placeringen af ​​tagskægget. Det kan være en mur, et loft eller mellemrummet mellem to vægge. Det er nødvendigt at kontrollere, om tagene ikke vil være en hindring for at åbne vinduet. Det anbefales at placere det over vinduet med 10-15 cm.
 2. Efter bestemmelse af højden, tag niveauet og linjalen, hvorigennem trække linjen. Til venstre og højre side af vinduet markeres de områder, hvor beslagene skal fastgøres.
 3. Fastgør beslagene. De skal fastgøres så tæt som muligt og udjævnes i længden.
 4. Når tagene er fastgjort til loftet, er de steder, hvor beslagene fastgøres, markeret med samme afstand fra vinduet (15-20 cm). Brackets, de skal være justeret med vinduet, for den rigtige placering af gardinerne.
 5. Før du monterer tagene mellem væggene, skal du måle den nødvendige afstand med en linjal fra væggen til hjørnet og fra loftet til vinduet. Dernæst markerer en blyant eller markør fastgørelsespunkterne på beslagene, som vil holde tagene.
 6. Monter cornice på hjørnerne produceret på samme måde. Denne mulighed vil se lidt værre ud end resten, men for en tung cornice er dette den bedste løsning på grund af den høje styrke af sådanne fastgørelsesdele.
 7. For at maskere fastgørelsen af ​​gardiner, er det muligt at installere en lambrequin om nødvendigt. Med sin lave vægt kan den monteres på cornice brackets med ekstra bøjler. Det er muligt at forsigtigt forsegle lambrequin fra enderne og bøje den mod væggen.
 8. Fiks derefter gardinerne eller tylen. Glatte folder af gardiner kan opnås ved at placere ringene i en afstand af 10 centimeter fra hinanden.

Typer af installation

Der er tre hovedmuligheder for montering af tagbøjlerne. Hver af dem har sine egne fordele og ulemper. Af denne grund bør du undersøge hver for at vælge den mest hensigtsmæssige i dit særlige tilfælde.

Mulighed 1: styrkelse af fundamentet

Denne type installation er velegnet, hvis loftet endnu ikke er lavet, eller når rammen er klar, men ikke beklædt. På steder med fastgørelse af tagskæggene i dette tilfælde er det nødvendigt at forstærke overfladen indefra ved hjælp af ethvert egnet element.

Som sådan et element er en af ​​to muligheder grundlæggende valgt:

 1. Fastgørelse træ tømmer langs strukturen. Dens tykkelse kan svare til 30 cm eller overstige denne figur. Fastgørelsesstedet for en stang kan være et loft eller en væg, det er også muligt at bruge bøjler til fastgørelse. Den grundlæggende regel er, at du skal have et solidt fundament for hele længden af ​​vinduet. På et sådant tømmer uden problemer fastsætter tagene. Gipsvæg fix skruer på træet. Denne mulighed er ret pålidelig.
 2. Brug som profiloverfladeforstærkning til gipsvæg. Det vil sige, et yderligere element tilføjes langs taggrænsen. Det skal placeres på det rigtige sted, og fastgør tagene med metalskruer. Valgfri vedhæftning af dette ekstra element til rammen. Det kan fastsættes med suspensioner.

Denne mulighed er meget enkel - når skruen skrues fast, er strukturen fastgjort. Men i tilfælde af allerede færdig installation af gipsvæg vil overfladen ikke kunne styrke. Af denne grund er denne indstilling ikke egnet til alle, fordi fastgørelsen af ​​cornice i de fleste tilfælde menes at være klar, når reparationen er afsluttet.

2 mulighed: anvendelse af dowel butterfly

Butterflyen kan bruges i slutningen af ​​reparationen. Som tidligere nævnt åbner den på bagsiden af ​​et gipsvæg, der fastgør strukturen. En sådan dowel kan klare op til 16 kg vægt, det vil sige, det er en ret pålidelig version af fastgørelseselementer.

Før du installerer med en dyvel sommerfugl, skal du montere tagskægget, så det skal fastgøres til overfladen og indstilles nøjagtigt i forhold til væggene. Derefter placeres en blyantmarkering for fremtidige armaturer. Det anbefales at forlade 60 cm mellem fastgørelserne.

Huller med en boremaskine simpelthen og hurtigt borer. Værktøjet skal holdes lodret for at undgå skæv eller skiftede huller.

For at undgå dannelsen af ​​en stor mængde skrald i rummet, når du borer, kan du bære en glasboremaskine. Det er denne slags liv hack, som moderne håndværkere bruger.

For at installere dyvel sommerfuglene skal du presse sine flige og sætte dybden ind i hullet, indtil den stopper. Dernæst tag en hammer og let manipulere element. Skruen kan skrues helt med en skruetrækker eller en boremaskine.

At fastgøre tagskæggene på en sådan måde har brug for sammen. En person holder den, og den anden snor fastgørelserne.

På den sidste fase af arbejdet sættes stik på den vedhæftede struktur, som vil skjule fastgørelsespunkterne.

Til noten: I tilfælde af fastgørelse af en meget tung cornice kan du ikke bruge metalplaster, men metal. De koster mere, men fastgøres mere pålideligt, og installationen adskiller sig ikke fra ovenstående.

3 variant: Anvendelse af Driva dowel

Denne type kaldes bygherrer "gulerod" på grund af den tilsvarende form. Overvej hovedtyperne af sådanne produkter:

 1. Kegleformet dowel har en bred tråd. Den indvendige del er repræsenteret af et hulrum, hvor skruen skrues fast. Prisen på sådanne produkter er mere end overkommelig, mens fastgørelse med deres hjælp er pålidelig.
 2. Plastelement med en borekrone. For ham er der ingen grund til at lave huller, han håndterer selvstændig denne opgave i skruen. Men hvis du rammer en metalprofil, skal du stadig bore et hul.
 3. Dækken "Driva" af metal - nem at bruge på grund af tilstedeværelsen i bore design. Fastgørelse med det viser sig mere pålidelig.

Fastgør tagpladerne ved hjælp af et af de præsenterede elementer som følger:

 1. Saml tagskægget og sæt det på overfladen af ​​loftet så smidigt som muligt. Markér hullernes steder.
 2. Ved brug af konventionelle dowels forborer de huller med en 7 mm boremaskine. Hvis der anvendes dowels med en borekrone, sættes de på en skruetrækker eller skruetrækker og skrues på det rigtige sted. Stærkt tryk, når man skruer, er ikke det værd, hvilket er fyldt med materielle skader.
 3. Yderligere ind i hullerne i dowels skruede skruer. Cornice er fastgjort og sikret med 4 skruer med 30 mm.

Anvendelse af lim som en fastgørelse af tagene

Brugen af ​​denne mulighed er mulig, hvis cornice der skal fastgøres er polyurethan eller lavet af polyvinylchlorid, det vil sige det udfører en dekorativ funktion.

Faser af et sådant arbejde er som følger:

 1. Limvalg. Plastloft cornice anbefales at fiksere med akrylbaseret lim eller med "fastspændingsspik" monteringslim (mere foretrukket indstilling).
 2. Rengøring af gipspladens overflade og belægning med en primer, hvor tagene skal fastgøres.
 3. Påføring af lim til corniceen, påføring og presning på loftet eller væggen. Efter limet tørrer konstruktionen godt.

For tunge gardiner er den foreslåede mulighed ikke egnet.

Oprettelse af en niche under tagene

Når du planlægger tagskægget på forhånd, kan du gøre det gemt. Til dette skal rammen bygges med en niche langs et vindue med en bredde på 30 cm. Strukturen kan være skjult i den. Gardiner i dette tilfælde vil se meget attraktivt på grund af manglende synlighed af stedet for deres vedhæftning.

Ved nichen i dette tilfælde menes hulrummet, hvor lamellerne eller skinnebjælken bliver fastgjort. Dette er en god mulighed ved montering af et hæftet loft, eller når kasser er lavet af gipsvæg, hvor lysene er placeret.

Overvej en trinvis procedure for en sådan installation:

 1. Loft og vægge markere. Dybden af ​​udsparingen skal opfylde niveauet af loftet, og bredden være ca. 30 cm. For at guide skinner eller dækstørrelse der vil blive anvendt til udvælgelse af design størrelse. Det er nødvendigt, at den skjulte kronkage ikke viser sig at være for stor, eller omvendt for tæt.
 2. Styret af markeringer til loftankrene er fastgjort til loftet i form af bogstavet P af galvaniseret stål.
 3. På den vandrette del af profilen er fastgjort vertikale segmenter fastgjort på væggene eller skruet til startpladen.
 4. Fastgør bundstangen til profilens vertikale dele.
 5. Ved hjælp af sektioner af rammen er nicherammen fastgjort til rammen af ​​det hængende loft.
 6. Efter installation af understøtningsstrukturer er færdiggjort, monteres gipsplader. De er skåret til den ønskede størrelse og fastgjort til profilen af ​​specielle skruer med en boremaskine.
 7. Den kappede konstruktion er forseglet med kitt og malede eller limet med tapet.
 8. I det færdige gipsplader niche sætte dækket til fastgørelse af gardiner og hængende gardiner.

konklusion

Fastgør cornice til gipsvæggen kan være forskellige muligheder. Forskellige typer af teknologi kan bruges i forhold til både loftet og væggene. Desuden er sidstnævnte mulighed mere foretrukket, da vægmaterialet sædvanligvis er tykkere, hvilket betyder, at det vil være i stand til at modstå en stor belastning.

I det tilfælde, hvor reparationen lige er begyndt, og loftets design endnu ikke er klar, kan du styrke basen med et ekstra element eller bygge en niche til corniceen, hvilket vil være en meget original beslutning.

Hvordan laver man loftloftet i gipsvæggen?

Indsendt af aya14bk, 25. januar 2010 i reparation og konstruktion

Udvalgte indlæg

For at sende meddelelser, opret en konto eller log ind

Du skal være en registreret bruger for at skrive en kommentar.

Opret en konto

Tilmeld dig i vores fællesskab. Det er meget nemt!

Log ind

Har du allerede en konto? Log ind på systemet.

Eller log ind med en af ​​disse tjenester.

Google anbefaler

Vores anbefalinger

Gas samling pistol HILTI GX 120

Sano offentliggjorde en artikel i Instrument and Equipment, 11. marts 2012, artikel

Hvor bedst kan du lave en gipspladspartition

Sander har udgivet et emne på Work with Drywall, 3. marts 2005, emne

Testtests savner SCW 22-A og SCM 22-A

Sano offentliggjorde en artikel i Instrument og Udstyr, 24. december 2012, artikel

Sådan skæres hængsler i indvendige døre.

Sano offentliggjorde en artikel i School of Repair, 15. juni 2007, artikel

Sommerhus i skoven: Som kunstner forvandlede Igor Shubin skovplottet. Layfkhaki til sommerboere

KGB udgivet en artikel i Country House, Dacha, tirsdag kl 08:49, artikel

Trådløs hammerboremaskine TE 30-A36

Sano offentliggjorde en artikel i Instrument og Udstyr, 29. april 2013, artikel

Gipsplade loftsinstallation

andral udgav et emne i gipspladerlofter, 17. januar 2005, emne

Hjemmelavet beklædning på kværnen til en diamantkop eller børste

FugenFührer skrev en blogindlæg på FugenFührer Blog den 13. februar 2017, blog indlæg

Metoder til fastgørelse af tagene til gipsvæggen - hvilket gør en niche til tagene med dine egne hænder

Denne artikel omhandler spørgsmålet om "hvordan man løser loftet cornice til gipsvæggen." Afhængigt af materialet i tagskægget og reparationsstadiet kan svaret være flere.

Limmontering

Denne indstilling bruges, når det er nødvendigt at hænge en polyurethan eller polyvinylchloridskovle med dekorative formål på en gipsvæg. I dette tilfælde består teknologien af ​​følgende trin:

 1. Udvælgelse af lim. Til fastgørelse af plastloftgipset til gipsplader er det nødvendigt at anvende "limspik" monteringslim eller akrylbaseret lim;
 2. Derefter skal du rense godt og forme overfladen af ​​gipspladen i stedet for den foreslåede fastgørelse af taggennemskinnene;
 3. Lim påføres til tagskægget, hvorefter han presser mod væggen eller loftet. Når limen tørrer, holder tagene fast nok.

Det er værd at bemærke, at denne metode ikke er egnet til hængning af tunge gardiner, så vi vil finde ud af, hvordan du vedhæfter tagskægget til gipspladens loft, hvis det ikke kun vil have dekorativ betydning.

Fastgørelse på bunden, forstærket med træ

På denne måde kan du sikkert fastgøre de store tagskærter til både loftet og gipspladens væg. For at gøre dette er det nødvendigt at montere træbjælken eller som en mulighed en metalprofil i det påtænkte sted at fastgøre gardinerne, før du monterer gipspladen. Fremgangsmåde:

 1. For det første bestemmes fremtiden for den fremtidige cornice, og til hvilken den vil blive fastgjort - til loftet eller til væggen;
 2. På dette sted skal du ved hjælp af ankre fastholde et tømmer på mindst 30 mm tykt, specielt behandlet mod fugt ved imprægnering. Det er vigtigt, at tykkelsen af ​​tømmeret er så tæt som muligt på profilens tykkelse, så sænker sandsynligheden for gipspladens afbøjning efter fiksering af tagene
 3. Under gipspladerens gipsplader er det nødvendigt at bemærke træets placering;
 4. Derefter fastgøres tagene til gipsloftet med træskruer. Længden af ​​skruerne skal være tilstrækkelig til at trænge igennem tykkelsen af ​​gipsvæggen og sikre fiksering i træets materiale.

Fastgørelse cornice med specielle fastgørelsesdele

Dowel "Butterfly" - en skrue lavet af metal, plastmuffe.

Under installationen i gipspladen bores et hul i hvilken muffen er indsat og derefter fastgjort med en låseskrue. Under skruens spænding udfolder sig ærmen i form af to vinger, der presses mod gipsvæggen indefra for at fastgøre gardinet. Vedvarende vægt - 10 kg.

Dowel "Molly". Det har et lignende design, men når det skrues ind, åbner 4 til 8 elementer op. Dette giver dig mulighed for jævnt at fordele belastningen op til 40-45 kg over et stort område for at sikre en pålidelig fastgørelse af tagene til gipspladen.

Dowel "Driva". Holde metal eller nylonstang, nogle gange med en boremaskine.

Skruet ind i gipsvæggen og derefter ind i hulhullet skruet skrue, sprængstang. Ved hjælp af denne lukning er det godt at montere tagene til loftet af gipsplader. Vægten opretholdes op til 25 kg.

Før du bruger specielle fastgørelsesanordninger, skal du være opmærksom på, at de kun bruges til at vedhæfte lysgardiner eller persienner. Hvis du planlægger at bruge tunge elementer, bør du ikke risikere det - før eller senere begynder GCR'en at smuldre under deres vægt, hvilket kan føre til en dråbe i cornice.

Oprettelse af en niche under tagene

Når du planlægger fastgørelsesstedet, er der stadig en nem måde at bygge en skjult taggrænse på for gipsgardiner. Du skal bare samle en gipspladeramme, så der langs vinduerne er der en niche med den ønskede bredde, hvor du kan skjule strukturen. Så gardinerne vil have et meget interessant udseende på grund af den skjulte fastgørelse.

Installation af rammen er ret simpel:

 1. For det første anvendes markering til loft og vægge. Standard nichebredden er 30 cm, og dybden er lig med dybden af ​​det hængende loft. Ved mærkning er det nødvendigt at tage højde for det for tætte eller tværtimod har for store skjulte taggrene et ikke meget attraktivt udseende;
 2. En U-formet stålprofil er fastgjort til loftet med ankre;
 3. Til den vandrette del af denne profil er det nødvendigt at vedhæfte vertikale dele, der er fastgjort til væggene eller til startprofilen;
 4. Bundstangen er fastgjort til de lodrette stænger;
 5. Rammen af ​​nichen er forbundet med loftets ramme. Det skal bemærkes, at hvis gardinerne eller persiennerne klamrer sig til de vandrette skinner, som fastgøres til væggen, er det nødvendigt at montere skinnerne nu, ellers vil adgangen til væggen være vanskelig eller endog umulig;
 6. Ved hjælp af skruer med en boring skal gipsvæggen skrues til understøtningsstrukturen.

Når fastgørelsesmetoden er defineret, kan du installere cornice selv.

 1. For det første bestemmes længden af ​​tværstangen, standardmålene er ikke altid opfyldt, så de kan ændres ved beskæring på installationsstedet. Længden bestemmes ud fra beregningen, at de med åbning af gardinerne maksimalt åbner vinduet;
 2. På skråningerne er monteringshullerne markeret og boret, henholdsvis antal og afstand af lasten;
 3. Fastgørelsesens centrale punkt bestemmes på loftet, tagene er påført det og kan fastgøres ved hjælp af en hvilken som helst af de ovennævnte metoder. Hvis tagene er lange, skal du montere i midten;
 4. Derefter er strukturen justeret parallelt med vinduesåbningen, og corniceen er endelig fastgjort til gipspladens loft.

Efter det var muligt at fastgøre tagene til gipsvæggen, kan du hænge gardiner eller persienner. Men det er endnu bedre at skubbe og glide dem alle sammen med en speciel peger. En sådan operation vil betydeligt forøge gardins levetid.

Kan du lide det? Del i det sociale. netværk!

Planlægger at lave reparationer - så skal du lære at fastgøre tagskægget til gipsvæggen på loftet. Dette arbejde har trods alt mange hemmeligheder, kun kendt for fagfolk.

Fastgørelse med specielle fastgørelsesdele

Ved første øjekast er det let at fastgøre loftkanten til gipsvæggen. Men der er visse funktioner, som du kan bruge meget tid og nerver på. For at undgå dette foreslår vi at overveje typerne af monteringsmuligheder og deres egenskaber.

 1. Hvis dækningen af ​​rummet allerede er udført, og spørgsmålet om fastgørelse er opstået, er en metode baseret på anvendelse af specielle fastgørelsesanordninger passende. Det vil gøre det muligt at fastsætte lette typer af produkter på GCR. Hvad angår tunge gardiner, er det bedre ikke at bruge denne mulighed, da beklædningen under belastning vil smuldre. Som et resultat vil planken begynde at vifte, og det er sandsynligt, at det vil falde.
 2. Fikseringsproceduren begynder med mærkning og boring. De skal indsættes dowel sommerfugle. Når beslagene er installeret, skal du forsøge at gøre dem faste. I færd med at glemme at konstant kontrollere niveauet. Dette vil medføre, at gardinet til gipset nøjagtigt fastgøres.

Der er mange måder at fixe cornice på gipsvæg på. Dette arbejde har mange hemmeligheder, idet du har lært, at du nemt kan gøre det selv.

Fastgørelse med lim

Denne metode kan bruges, hvis det er nødvendigt at fastsætte dekorative hjørner. Fremgangsmåden består af følgende trin:

 1. Skærer tværstangen til størrelsen af ​​rummet. For at trimme for at være præcis, er det bedre at bruge en blok eller en forberedt skabelon af pap.
 2. GKL behandling primer til loftet. Det vil fremme bedre vedhæftning med lim.
 3. Anvendelse på produktet lim masse og fastsættelse det på loftet eller væggen.

Efter at limen tørrer, er processen færdig, og du kan være sikker på, at konstruktionen holdes sikkert.

Brug af lim til at fastgøre tagskægget til loftet på deres gips er en af ​​de nemmeste måder.

Boliglån

Fastgørelse loftet tagger til gips på denne måde er velegnet til dem, der tænker på denne fase af arbejdet, før de dækker rummet. Dens funktion er at bruge som en fastgørelse af den faste stråle.

Arbejder på sin bjerg begynder med at bestemme det sted, hvor det vil blive placeret. Når du skal vælge en træbjælke (tykkelsen skal være over 30 mm) og behandle den med imprægneringer med vandtætte egenskaber. Et sådant træ er fastgjort med ankre til loftet eller væggen.

Gipsplankloft i korridoren med egne hænder

Efter at have gennemført det forberedende arbejde, kan du fortsætte til omslaget på værelset.

I færd med at glemme at nævne de steder, hvor baren blev rettet. Det eneste der er tilbage, er at fastgøre tagene til gipsvæggen med skruer på det markerede sted. Vær forsigtig, når du vælger fastgørere, fordi de skal passere ikke kun arket, men også fast på den indlejrede stråle.

Nødvendige værktøjer

Uanset hvilken metode der vælges, skal du forberede værktøjer og tilbehør før du påbegynder arbejdet. Derfor betragter vi deres fulde liste:

 • En trinladder eller en stabil stol (hvis du bruger sidstnævnte, skal den sættes tilbage mod væggen).
 • Sikkerhedsbriller, der hjælper med at holde øjnene fra at få smuler.
 • Puncher.
 • Hammer.
 • Level.
 • Skruetrækker.
 • Roulette og blyant til mærkning.
 • Kontroller firkantet.

I ethvert reparationsarbejde, inden du går videre til sagen, skal du udarbejde alle nødvendige værktøjer.

Separat er det værd at være opmærksom på fastgørelsesanordninger, der vil hjælpe med at klare loftets tagrør på gipsvæggen:

 1. Dowel-butterfly - afsløres efter at en skrue er skruet ind i den, hvilket sikrer en sikker pasform.
 2. Dowel-paraply - det er kendetegnet ved at åbne princippet om en paraply efter at have faldet ind i det tomme rum bag pladen. Dette giver dig mulighed for at fordele belastningen på et stort område GCR.
 3. Dowel-skrue - du behøver ikke specifikt at bore huller, fordi det nemt kan skrues ind i gipspladen med en skruetrækker.

For at fastgøre loftet til tagguren fører det ikke til skade på sidstnævnte på grund af manglen på et solidt monolitisk fundament, for eksempel skal du følge retningslinjerne for installationen. Der er flere muligheder for installation af taggrunde, blandt andet et design baseret på en skjult gipsplad niche.

Typer af fastgørelse af taggrunde - den mest krævede

Den nemmeste mulighed, ikke forværrer basen - loftet af den dekorative type letvægts polyvinylchlorid eller polyurethan. Den største fordel ved designet er dens lave vægt, nem vedhæftning. For at installere det er det nok at bruge klæbemiddelblandinger uden ekstra fastgørelsesanordninger, idet der lægges særlig vægt på sammenføjning af hjørner.

Alternativt kan et gipsplade loft cornice installeres ved hjælp af et realkreditlån. For at gøre dette skal du bestemme installationsområdet og forberede en træstang med en tykkelse på 30 mm, der er forbehandlet med beskyttelsesmidler.

Strålen er fastgjort på hovedvæggen eller direkte på loftet med ankre. Det er vigtigt at vælge et tømmer med en sådan tykkelse, at afstanden mellem pladen af ​​gipsvæg og dens kant er minimal. Kun i dette tilfælde vil det være muligt at eliminere afbøjningen af ​​finishen i fremtiden.

Efter montering af strålen er overfladen af ​​rammen beklædt og markerer placeringen af ​​realkreditlånet. Så snart færdiggørelsen er færdig, er cornice fastgjort til den med skruer.

Alternativt kan fastgørelsen af ​​tagpladerne ske ved hjælp af specielle hardwarefikseringer. En sådan løsning er kun gavnlig i tilfælde af behov for installation efter afslutning. Den høje pris på elementerne berettiger sig fuldt ud, da selv med deres hjælp kan selv massive gardinstænger pålideligt fastgøres på plader af gips.

En bekvem måde at installere en letvægter på til vægløse gardiner - paraplymontering direkte på gipspladens finish.

Hvad er en niche under tagene: designfunktioner

En af de mest almindelige muligheder for montering af tagskægget - skjult niche. Designet giver dig mulighed for at maskere fastgørelsespunkter, der passer til en skjult belysningsenhed baseret på lamper eller LED stripe.

Oftest er nichen til tagskæggene lavet af samme materiale som loftet, det vil sige af gipsplader. Visuelt kan det være en kasse i vinduesåbningen eller en niche fastgjort omkring rummets omkreds.

Målinger - den indledende fase af nicheenheden

Målinger - et integreret stadium for montering af en niche.

Korrektheden af ​​deres gennemførelse vil afhænge af beregningen af ​​den krævede mængde materialer. Bredden af ​​cornice er direkte relateret til gardinmodellen og antallet af deres rækker. Jo flere rækker, jo bredere skal være tagene.

Udfør målinger i følgende algoritme:

 1. Marker linjen svarende til linjen i karmen eller radiatoren på loftets overflade.
 2. Flytte fra mærket ind i rummet et par centimeter markere en linje - dette bliver fastgørelsesgrænsen for den første række af gardiner.
 3. Prøv på gardinet på linjen nærmest væggen for at forstå, hvor mange centimeter der stadig skal trækkes tilbage.
 4. Afstanden fra gardinens ydre kant med flere centimeter bliver den ønskede værdi af nichens bredde.

Hvad vil dybden af ​​nicheen påvirke den nemme installation. Jo bredere kassen er, jo flere muligheder for en skjult belysningsenhed.

Sådan laver du en gipsvægs niche

Inden du installerer gipspladerlofter med en niche til gardiner, er det nødvendigt at udføre mindre forberedende arbejde. Overfladen skal rengøres fra den gamle finish, idet der lægges særlig vægt på områder i profilernes placering. Bemærkelsesværdige fejl overfladespalt, jorden for at beskytte mod fugt.

Gipsvæggen til profilen er fastgjort med skruer, således at kapperne sænkes ned i overfladen for en behagelig finish, men beskadiger ikke overfladen af ​​arkene. Fastgør arkene som følger:

 1. På den linje, der er markeret på loftet, er styringsprofilen monteret på en afstand, der er identisk med arkets tykkelse (døgen er fastgjort i trin på 50 cm).
 2. På en afstand, der svarer til bredden af ​​nichen i et parallelplan, skal du vedhæfte den anden styreprofil igen ved hjælp af dowels.
 3. Saks til metalskårne elementer i stativprofilen med en længde på 40 cm, fastgør dem på styrprofilerne i 30 cm trin.
 4. Fra siden af ​​de ubesatte korte længder monteres et par mere loftsprofiler, deres ender er fastgjort på væggen.
 5. Skær arkene efter størrelsen af ​​den fremtidige niche ved foreløbig mærkning.
 6. De færdige nicheelementer er fastgjort til rammen og drejer skruerne med en skruetrækker.

Hvis de skjulte gardinstænger til gardiner er planlagt med en belysningsenhed, lægges ledningerne under montering af rammen ved hjælp af en speciel bølgemuffe for at beskytte mod fugt. Arkene skar ud slots, hvor efter monteringen monterede armaturer.

Hvis belysningslyset er bygget på LED-strimlens arbejde, er det kun monteret på efterbehandlingsfasen efter færdiggørelsen.

Spørgsmålet om, hvordan man hænger cornice på et gipsvæg ark opstår ofte uventet: pludselig viser det sig, at der ikke er et solidt fundament for en tilsyneladende pålidelig hud, og GCR-arket selv kollapser under belastning.

I en sådan situation må vi ty til små tricks, hvoraf nogle beskriver vi i vores artikel.

Forskellige teknologier bruges til sikkert at fastsætte væg- eller loftkornet.

Monteringsmetoder

Til dekorative hjørner

Svaret på spørgsmålet om, hvordan man klipper fligene på et gipsark, afhænger helt af den oprindelige situation. Nogle gange kan problemet løses om få minutter, og i nogle tilfælde skal du enten foretage en omfattende genopbygning af dækningsområdet eller nægte at installere loftkanten til væggen (eller omvendt, hvis du har vægge justeret og loftet ikke er).

Du kan holde nogen dekorative taggrunde

Den nemmeste måde at hænge et dekorativt tag på af polyurethan eller polyvinylchlorid.

Sådanne konstruktioner kendetegnes af en relativt lille masse, og derfor er de ikke dårligt fastgjort ved hjælp af lim:

 • Panelerne i loftet taggrene er trimmet for at passe størrelsen af ​​rummet, idet der lægges særlig vægt på sammenføjning af hjørner. Til dette er det tilrådeligt at bruge en gryde, der giver præcis trimning eller at bruge mønstre af pap.
 • Overflade gipsvæg behandlet primer til loftet, hvilket forbedrer adhæsionen til klæbemassen.
 • Påfør lim til corniceen, tryk derefter på delen til væggen (eller til væggen og til loftet). Efter limens tørring opretholdes konstruktionen ganske sikkert.

Når du bruger et pant

Hvis du tænker på, hvordan du løser cornice til gipsvæg, inden du begynder at arbejde på væg- og loftbeklædning, så er den nemmeste vej ud af situationen at installere et realkreditlån:

 • Først bestemmer vi, hvor den hængslede struktur vil blive monteret.
 • Vi tager en træbjælke med en tykkelse på mindst 30 mm, behandles med fugtighedsbestandige imprægneringer og fastgøres til hovedvæggen eller loftet ved hjælp af ankre.

Tip! Det er bedst at vælge tykkelsen af ​​tømmeret på en sådan måde, at afstanden mellem kanten og GCR-arket installeret på toppen er minimal.

Så, når hængende strukturer, vil kappen ikke sagge.

Foto pantelbjælker

 • Derefter udfører vi overfladebelægning, og vi må ikke glemme fastgørelsespunktet på den indlejrede stråle på gipsvæggen.
 • Vi anvender tagdugene til gardiner til den kappede overflade og fikser dem med træskruer. I dette tilfælde bruger vi fastgørelsesdele, hvis længde er tilstrækkelig til at passere gipspladen og fastgøre i pantematerialet.

Ved brug af specielle fastgørelsesdele

Hvis spørgsmålet om, hvordan du klipper fligene til gipspladens overflade, opstod efter færdiggørelsen af ​​kappen, skal du bruge speciel hardware. Deres pris er lidt højere end standardfastgørelseselementer, men designfunktionerne gør det muligt at fastgøre selv tilstrækkeligt tunge genstande på gipsvæggen.

Foto illustrerer princippet om dyvel sommerfugle