Vi laver LED-belysning under bordet

Belysning spiller en stor rolle i det indre af rummet, både påført og dekorativt. En god måde at dekorere et værelse på er at lave et suspenderet loft på flere niveauer med belysning omkring omkredsen under soklen. Det hængende loft i sig selv forbedrer designet og adskiller visuelt væggene fra midten af ​​rummet.

Loftet kan fortsætte ideen om zoneinddeling et rum, der adskiller sine forskellige sektioner. Således er du ved hjælp af lys fokuseret på de funktionelle funktioner i hvert centimeter af rummet.

Fremhævning af loftet kan gøres på forskellige måder:

 1. Lav et gipsplang på flere niveauer med en niche til belysning;
 2. fremhæv taklampen fra bunden;
 3. Brug en stativ til LED belysning;

Grundlaget for LED-loftbelysning

Soklen er nødvendig for at skjule lysdioderne fra visning og kun bruge deres reflekterede lys. Dette vil forbedre effekten af ​​din belysning og lysets udseende.

LED-tape udsender lys i ret skarpe bjælker. På billedet nedenfor er det indlysende, hvordan lyset fra båndet ændres under polyurethan-bundpladen til loftet og uden det. Sammenlign belysningen på rammens venstre kant og til højre, hvor den ikke er skjult.

Derfor er det vigtigt at skjule LED-strimlen under loftsplinten. LED, i direkte lys, ligner glødende prikker, og reflekteret lys giver en ensartet glød.

Hvad er fordelene ved at bruge skørt til loftbelysning?

 • Let vægt giver dig mulighed for at montere den kun på væggen, i en afstand fra loftet;
 • evnen til at lave belysning uden suspenderet og strække loft
 • afstand til luftkonvektion og afkøling af lysdioder, hvilket vil sikre deres lange drift;
 • Et stort udvalg af former giver mulighed for at bruge både i højteknologiske og barokke interiører.

Tag et kig på en række forskellige modeller, de varierer i bredde og design, lige fra minimal til trendene i renæssancens paladsinteriør.

Alle sokler kombinerer en egenskab - tilstedeværelsen af ​​to monteringsplaner - til væggen og til loftet.

Hvordan laver man soklen?

Hvis du vedhæfter til et blødt materiale - træ, MDF eller gipsvæg - kan du rette det med selvlukkende skruer. Denne mount er pålidelig, men det vil være mærkbar. Selvom du lukker skruerne på skruerne med stik i farver, vil du stadig se.

Derfor skal du bruge mere elegante fastgørelsesdele.

Mulighed 1 - brug limen "Dragon". Det giver god kontakt og ret elastisk søm. Udseende - gennemsigtig gel. Det har en mærkbar ulempe - det tørrer meget lang. "Dragon" er ideel til polyurethan og skum.

Mulighed 2 - akrylklæbemiddel til polyurethan og skum. Det ligner en hvid pasta, efter tørring ligner den en kit. Det tørrer temmelig hurtigt, limestedet er tørt og hårdt.

Mulighed 3 - lim "Liquid negle" eller "Installation" - er meget populær blandt bygherrer, den er universel og passer til de fleste typer materialer. I udseende og egenskaber ligner den forrige.

Hvis du har erfaring med at bruge andre klæbende materialer - del i kommentarerne!

Lim skal anbringes enten i prikker eller en tynd strimmel over hele området, så du undgår at sænke soklen i nogle områder.

Mount til loft eller væg?

LED-taklamper kan laves i forskellige versioner:

Montering på væggen er en mere almindelig løsning. Stiften er fastgjort til en af ​​monteringsplanerne på væggen og lysstrimlen belyser loftet.

Installation til loftet - giver en lidt anden effekt. Lyset kommer ud under basispladen og er rettet ned ad væggen.

Installationsprocedure for sokkel med LED-baggrundsbelysning

At designe fungerede i lang tid og uden problemer - det skal være korrekt monteret.

Trin 1 - rengøringsoverflader. Stedet for limning skal være rent. Du skal tørre støvet fra væggen, hvorpå du vil limke baguetten under LED-strimlen. Især hvis overfladen har en udtalt tekstur (for eksempel vinyl tapet med præget mønster). Du kan bruge en våd børste til dette.

Polyurethan sokkel skal også være ren, både ved krydset med væggen og over hele overfladen, fordi LED-strimlen på den er fastgjort ved hjælp af et 3M klæbemiddel substrat. Ingen lim vil give pålidelig kontakt med en snavset overflade.

Trin to er at afskære basispladen på de rigtige steder for leddet i yder- og inderhjørnerne. Det vil ikke være overflødigt at klæbe leddene i to tilstødende dele.

For nemheds skyld, brug en gryderet - en form til kantskæring. Dens omkostninger er omkring 100-150 rubler.

Det tredje trin er at lægge lim på soklen og trykke den mod væggen. Så at det hænger jævnt på forhånd, lim små bæger til væggen for at slå ud af niveauet. Så det vil være mindre sandsynligt at fylde horisonten. Når limen tørrer, kan du nemt rive dem væk.

Den tid, som du skal trykke på soklen på væggen, afhænger af klæbemidlet. For eksempel til akryl nok fra 30 sekunder til 1 minut.

Det fjerde trin er at klæbe båndet til et forudvalgt sted, og at lægge elektriske kabler for at tænde belysningen i bundkortet. En god løsning ville være at købe en sokkel med en kabelkanal. Hvis afstanden til loftet er minimal - båndet er monteret, før soklen monteres.

Plint til loftafstand

Hvordan du monterer bundpladen og lægger båndet afhænger af lysstyrken og lysstrimlens lysstyrke. Jo længere væk fra loftet vil være LED-strimmel - jo mere diffust vil lyset falde i loftet.

Nedenfor kan du se resultatet af montering i forskellige højder. Overhold følgende princip: Hvis LED-lampen vil spille rollen som hovedbelysningen i rummet - sænk soklen nedenunder (150 + mm.). Hvis kun et dekorativt element - kan monteres tæt på loftet (5-20mm).

Ovenstående billede viser, at LED-strimmel på loftet under basispladen giver en god effekt selv uden ophængt gipsplader eller spændingsstrukturer.

Det er meget bekvemt at skjule ledningerne bag det suspenderede eller nedhængte loft. Det er bedre at lægge det i korrugeringen og klemme i klipene, som er monteret i beton med selvlukkende skruer. Hvis cornice er stor, med en bred kontaktplade, kan du også skjule ledningerne og endda strømforsyningen på corniceen.

Placeringen af ​​LED-strimmel i bundkortet

Slutresultatet afhænger også af placeringen af ​​selve båndet i soklen. Retningen af ​​lysstrømmen fra LED-strimlen påvirker både lysstyrken og ensartetheden af ​​belysningen. Lad os overveje hver af mulighederne.

Hvis du holder båndet på nederste del, med lysdioder på loftet, opnår du maksimal lysstyrke og let stivhed. Denne installation er tydeligt illustreret nedenfor.

Montering af båndet i hjørnet mellem væggen og loftet giver en bred belysning af loftet fra væggen til midten af ​​rummet. Lyset vil være ret diffunderet og lyst, du får en temmelig stor del af loftbelysningen. Sådan baggrundsbelysning kan meget godt erstatte hovedbelysningen.

Montering af soklen i loftet og fastgørelse af båndet med lysdioder på væggen giver et let tog, der strækker sig langs væggen til gulvet. Sådan belysning bruges ofte i prægede vægge og understreger bulkiness.

Der er hundredvis af formfaktorplader, der giver dig mulighed for at lave enhver form for belysning og formidle det ønskede humør til et værelse.

Nyttige tips

Klæbestoffet af LED-strimmel mister sine egenskaber over tid. Dette skyldes fugtighed, opvarmning af båndet selv og mekaniske effekter på den. For at forhindre, at båndet falder over tid, skal du bruge monteringsbeslag til LED-båndet.

De kan limes til væg eller loft (med samme klæbemiddel som soklen), spikret med små søm eller fastgøres med skruer, med plastdykler.

Monter disse beslag under LED-strimlen på polyurethanloftet soklen er endnu bedre med lim. Der er risiko for at gennembore polyurethan og ødelægge fordelen.

Hvis du ikke kunne finde en særlig beslag - brug en beslag til montering af eksterne ledninger. De er i et stort sortiment, der sælges i enhver butiksbygning eller elektriske materialer. De adskiller sig i den type produkt, der monteres (først var de beregnet til kabler) - flad og rund.

Strømforsyningen til dit baggrundslys er obligatorisk, mens det skal være skjult for nysgerrige øjne. Som jeg sagde ovenfor med tilstrækkelig styrke og højde på soklen, kan du skjule strømforsyningen direkte i nichen.

En anden mulighed er at lave en kryds kasse på et aflukket sted og lade det være, i hvilket tilfælde det bliver lettere at erstatte det, hvis det går i stykker.

Loftslamper kan hjælpe både med at dekorere almindelige lofter og fokusere på elegansen af ​​former for suspenderede strukturer. Der er så mange muligheder for at installere sådan baggrundsbelysning, at det er umuligt at samle alle ideerne i en artikel. Det hele afhænger af din fantasi og økonomiske muligheder.

Installation af LED-strimmel i loftet af gipsplader

Instruktioner til montering af gipspladerlofter med lys gør-det-selv

Gipsvæg har fundet bred anvendelse i reparation og konstruktion. Hvis du udfører loftet på gipsvæggen med belysning, så overstiger resultatet de vildeste forventninger. I dag vil vi tale om sådanne strukturer, vi vil fortælle om den uafhængige gennemførelse af sådanne strukturer. Du vil forstå, at det ikke er så svært som det ser ud ved første øjekast.

 • 1 Konstruktion muligheder
 • 2 Vælg baggrundsbelysningen
  • 2.1 Meritter
 • 3 ramme på loftet
  • 3.1 Niche for highlighting
   • 3.1.1 Tilslutning af baggrundsbelysning

designmuligheder

Loftet af højkvalitetspaneler HL, suppleret med belysning, baseret på designet, kan opdeles i to typer:

 • Åbn lys. I dette tilfælde monteres armaturerne i specielle huller, eller de er suspenderet;
 • Skjulte lys. Til armaturer oprettes en specialkasse, en niche, men der kræves installation af en to-niveau struktur.

Det mest relevante i dag er den anden mulighed. Det giver dig mulighed for jævnt at distribuere lyset, sprede det gennem rummet og hoppe væk fra selve loftets overflade. Som et resultat opnår designet en vis luftighed. Gennemfør en sådan plan er ikke svært. Det er ikke nødvendigt at være en proff.

Vælg baggrundslyset

Det skal forstås, at belysning og belysning er to forskellige ting. Den første spiller rollen som en ekstra lyskilde, hvis hovedopgave er at supplere og dekorere interiøret. Belysning er involveret i det generelle lys, hvilket giver et behageligt ophold inde i rummet.

Flere typer armaturer bruges til belysning:

 • LED stripe;
 • Lysstofrør;
 • Lys projektorer;
 • Rope lys

Vi vil fortælle dig præcis om tape baseret på LED'er. Dette er ikke kun den mest praktiske løsning, men også utrolig populær. Den nemme installation af et sådant system gør det til den ubestridte markedsleder.

værdighed

LED strips, som spiller rollen som baggrundsbelysning, har en række fordele:

 • Rimelig pris, som kombineres med fremragende kvalitetsglød. Bare husk at dette ikke er en mulighed for grundlæggende rumbelysning. Brug båndet som et dekorativt element;
 • High Performance Indicators;
 • Lang levetid, hvilket er betydeligt bedre end konventionelle glødelamper;
 • Nem installation. Opret en kasse og lav lysene med dine egne hænder vil ikke være svært for en nybegynder;
 • Tape kan styres eksternt, justere deres driftsformer;
 • Der er et bredt udvalg af bånd til farve løsninger. Baggrundsbelysningen er den sædvanlige hvide eller rød, blå, gul og så videre.

Ramme på loftet

Efter at have besluttet at tage arbejdet op med egne hænder, vil den primære opgave være at lave en kasse med gipsvæg. For at gøre dette skal du bygge en ramme lavet af metalprofiler. De sælges i butiksmaterialerne. Sørg for, at profilerne er af høj kvalitet, fri for fejl. Hvis alt er godt, fortsæt til arbejde.

Dette gøres som følger:

 • Ca. 10 cm trækkes tilbage fra loftet og tegner en linje omkring rummets omkreds. Her skal du bruge det hydrauliske niveau for at gøre linjen så flad som muligt;
 • Den indledende (start) profil er vedhæftet langs linjen;
 • Indsæt hovedprofilen i begyndelsen, og suspensionerne skal desuden fastgøres til loftet. Pladsen mellem fastgørelsesanordninger er 40 centimeter;
 • For at gøre designet ret hårdt, skal du bruge krabber-stik og jumpers, der forbinder de vigtigste profiler;
 • Nu er der dannet en kanal, det vil sige, overfladen af ​​rammen er beklædt med hl.

Så du opretter det første niveau. Som du kan se, var det ikke svært at lave det selv.

Niche for at fremhæve

I det næste trin fortsætter vi til andet niveau, hvilket gør det muligt for os at bygge en kasse til belysning.

 1. På første niveau tegnes ordningen for den anden.
 2. Ca. 4-6 centimeter recede, afhængig af bredden af ​​cornice, og startprofilen er vedhæftet. Det er markeret med bogstaver UD.
 3. Derefter skal du skære hovedprofilen langs længden svarende til højden på niveau to. De er fastgjort i startvejledningen. Opgaven med sådanne profiler er at spille rollen som suspensioner.
 4. På suspensionerne fra bundsiden fastgøres en startprofil.
 5. En ramme er konstrueret i hvilken loftsprofiler indsættes og derved danner den overordnede struktur.
 6. Nu følger scenen af ​​plating hl, som i skabelsen af ​​første niveau.

For nogle nybegyndere håndværkere, er den udragende cornice lavet, hvorfor LED-stripen er synlig. Du kan løse situationen. Brug flydende negle, som er limet omkring omkredsen af ​​strimlerne af gipsplader. På den måde kan du lukke båndet.

Backlight-forbindelse

Hovedpunktet er kommet - installationen af ​​din LED-baggrundsbelysning. Alle paneler fra hl er faste, så du kan handle.

Når du installerer lysdioder, er det vigtigt at følge nogle regler:

 • At klippe båndet er kun tilladt på steder, der er markeret af producenten;
 • Det er ikke nødvendigt at bruge mange separate bånd. De er let forbundet med specielle stik. Men som praksis har vist, opnås den bedste kvalitet af forbindelsen ved anvendelse af et loddejern;
 • Valg af strømforsyning, fokus på dens strømreserve. Det skal være omkring 30 procent. Hvis denne regel ikke følges, snart vil enheden brænde, du bliver nødt til at købe en ny;
 • Fastgør båndet og blokke på metalelementerne kan ikke. Sørg for at isolere kassen, brug isoleringsmaterialer;
 • Se efter spændingsindgang (220V) og udgang (12V). Forveks dem ikke. Dette er en almindelig fejl hos nybegyndere, der ønsker at gøre alt med egne hænder, som ikke generede kendskab til det grundlæggende ved at arbejde med elektriske apparater;
 • Før du starter, er det vigtigt at gøre en ting - sluk for strømmen til lejligheden.

Det samme ledningsdiagram for LED-baggrundsbelysning er som følger:

 • Den ene ende af strømforsyningen går til ledningen ved 220V, og den anden er til LED stripen;
 • Når du bruger RGB-bånd, skal du forbinde det via controlleren. Sørg for at observere polariteten. Rød udstationering er altid et plus, og en minus er sort eller blå;
 • Når du har tilsluttet udstyret i en boks fra hl, skal du kontrollere dens funktionalitet. Hvis alt fungerer ordentligt, arm dig selv med en selvklæbende film, hvor båndene klæber perfekt. Det vil ikke være svært at lave en sådan forbindelse med dine egne hænder, det tager ikke meget tid.

Høj kvalitet hl, velvalgt belysning og korrekt udført med egen hånd arbejde - disse er hovednøglerne til den vellykkede konstruktion af gipslofter med dekorativ belysning. Det er mere end muligt at gøre alt dette alene.

Det vigtigste er at overholde de vigtigste anbefalinger, anvende egentlige materialer af høj kvalitet, ikke at krænke de vigtigste sikkerhedsregler. Du skal arbejde med elektricitet, og det er altid fyldt med en bestemt fare.

Hvis du ikke har tilstrækkelig erfaring til at gøre højdepunktet med dine egne hænder, skal du kontakte fagfolkene. Masters, der installerer gipslofter samtidig, tilbyder altid deres tjenester til at forbinde hovedbelysningen. Det er også vanskeligt for dem at forbinde LED dekorative bånd til belysning.

Sørg for at læse materialerne:

 • Billeder af gipsplader vægge
 • Billeder af gipsvæg buer
 • Profil for drywall

Hvordan man laver et loft på gipsvæg med belysning

Til konstruktion af loftet ved hjælp af mange forskellige løsninger. Hver indstilling har både fordele og ulemper. På grund af installationens enkelhed og de mange designprojekter har gipspladerne med indbygget belysning opnået stor popularitet.

Overvej hvordan installationen af ​​sådanne lofter, og også give praktiske råd om valget af lamper og arrangement af den suspenderede struktur.

Belyset loft: generelle tips og forsigtighedsregler

Belyset gipsplankloft er et eftertragtet designtrick. Dette er en meget stilfuld og praktisk finish, så du kan montere forskellige typer lamper, justere lysstyrken og ændre rummets opfattelse.

Installation af loftet på gipsplader har flere fordele:

 • evnen til at justere loftbelægningen
 • basen behøver ikke være forberedt før loftet installeres
 • Under konstruktionen er det let at skjule kommunikation (ventilationskanaler, ledninger osv.);
 • implementering af de mest usædvanlige multi-level projekter og spillet med belysning.

På trods af disse fordele har dette design flere ulemper:

 • loftniveauet skal reduceres med mindst 10 cm
 • Installationsproceduren er ikke kompliceret, men det vil kræve, at entreprenøren er dygtig i elektriske ledninger.

Det er vigtigt! Forkert forbindelse og tilslutning af belysningsenheder kan være farlig. Kompetent udført installation vil spare loftet med belysning fra kortslutning, og hele rummet - fra forekomsten af ​​ild

Når du planlægger loftets arrangement med belysning, skal du være opmærksom på følgende punkter:

 1. Belysning er bedst indstillet til individuelle zoner. For visningen er det nyttigt at have forskellige lyskilder i stedet for en, men lyse nok.
 2. Rutenettet af punktbelysning bør tænkes på forhånd:
  • i køkkenet kan du fremhæve en separat arbejdsflade og et spisebord;
  • for soveværelset er det bedre at bruge konturbelysningen placeret over sengen; Derudover kan du installere lamper over skabet, bogreoler og et skrivebord;
  • belysning kan zoneres og korridoren - et par spotlights monteret på hængeren, spejle og resten - rundt om loftets omkreds.
 3. Belysning, der fremhæver rummets design og stil, kan efterligne solens, nordlysets eller stjernens himmelblænding.
 4. Det er vigtigt at tage sig af den rigtige belysningsretning - lyset fra lamperne skal ikke skinne i øjnene.
 5. Korrekt placering af baggrundslyset hjælper med at justere rummets proportioner. Lys rettet mod væggene udvider visuelt rummet, hvilket gør det mere rummeligt.
 6. For belysningsanordninger installeret i forskellige funktionelle områder i rummet, er det nødvendigt at installere separate kontakter.
 7. For små værelser er det bedre ikke at vælge loftsdesign på flere niveauer.
 8. Før installationen udføres, er det nødvendigt at udvikle en detaljeret tegning af det fremtidige design med angivelse af alle størrelser, type og placering af armaturerne.

Typer af loftlamper

Til belysning er loftet i vid udstrækning brugt flere typer lamper:

 • projektører;
 • almindelig lysekrone / LED lysekrone;
 • fluorescerende lamper;
 • fiberoptik;
 • led stripe.

Spotlights bruges som natbelysning, nødbelysning, ruminddeling, arbejdsområdebelysning mv. Denne belysningsmulighed er budget og gælder for lofter af enhver konfiguration.

Loftet med belysning fra spotlights er let at installere, og det kan gøres selvstændigt. For at det færdige design skal kunne se æstetisk glædeligt, er det nødvendigt at skære huller i loftet, der svarer til lampens diameter, omhyggeligt.

Spotlights bruges normalt som et supplement til hovedbelysningen - lysekrone eller diodelys.

Lysekrone almindelig, du kan vælge enhver størrelse, form og farve. Denne belysningsindstilling kræver ikke udskiftningsledninger. Overhead og vedhæng lamper er ikke altid egnet til gipsplader lofter - de "tager" nogle få centimeter rumhøjde.

Lysstofrør bruges mere ofte i lokaler uden for boligen. Prisen på lamper er ret overkommelig, og installationen er ret simpel. Ekstra fordele: økonomisk drift og lang levetid (forudsat en stabil spænding).

Fiberoptiske lamper er en nyhed på belysningsmarkedet. Ved hjælp af sådanne lamper oprette usædvanlige virkninger - stjernede landskaber. Installation af lofter med fiberoptik er tidskrævende og dyrt. Denne mulighed gælder kun for værelser med højt til loftet.

LED-strimler bruges oftest til at skabe et gipspladeloft med flere niveauer med baggrundsbelysning, som har følgende fordele:

 • overkommelig pris;
 • ensartet diffust belysning - båndet ligger omkring rummets omkreds skinner lysere end en konventionel 200W lampe;
 • nem installation - båndet er fastgjort til gipsvæggen med en klæbrig side;
 • høj energieffektivitet;
 • Det er muligt at fjernbetjene belysningen - skift lysets skygge, juster indstillingerne;
 • lang levetid.

LED Strip: Udvælgelseskriterier

LED stripen er en smal strimmel om 9 mm bred, lavet af fleksibelt materiale. Ledende spor, dioder og modstande er placeret på båndets overflade. LED strip er valgt ud fra flere grundlæggende parametre:

 1. Type diiode. De mest almindelige dioder er SMD3528 og SMD5050. Dioder med en numerisk værdi på 3528 - enfarve og 5050 - kan være hvid eller flerfarvet. SMD5050 båndene består af tre krystaller, så de er mere holdbare og koster mere. Livet i SMD3528 bånd er kortere, da fosforen forbrænder over tid, og gløden bliver blå.
 2. Tætheden af ​​LED'erne på 1 meter tape. Normalt brugt tape med en tæthed på 30,60,120 pærer pr meter. Jo højere tætheden er, jo lysere belysningen. Til kontur belysning SMD3528 tape med en tæthed på 30 eller 60 dioder er tilstrækkeligt. Hvis det er nødvendigt at tænde et strækblankt loft, der delvis belyser rummet, skal du bruge et SMD5050 tape med en tæthed på mindst 60 dioder.
 3. Farve. For flerfarvet belysning skal du vælge 5050 bånd - 3 dioder er placeret på en basis: blå, rød og grøn.
 4. Sikkerhedsniveau Tape er vandtæt og normalt. Det er bedre at vælge den første mulighed - sådanne bånd er dækket af silikoneisolering og beskyttet mod "våde" overraskelser fra naboerne ovenfor.

Det er vigtigt! Komplet med LED-bånd skal være en strømforsyning. Ud over SMD5050-båndet kan du købe en fjernbetjening og controller

Belyset loftdesign

Baggrundsbelysningen på gipspladens loft kan gøres på en åben og skjult måde. Den første mulighed er ret simpel i udførelse. I gipspladens loft er der lavet et hul i hvilket lampen er indsat.

Ved anbringelse af et ophængt loft med åben belysning må vægten af ​​armaturerne ikke overstige 10 kg. Dette skyldes ikke den høje bæreevne af rammen og loftspladen.

Den anden måde at designe loftet (skjult belysning) indebærer at placere belysningsenheder i en specielt skabt niche - mellem to lag med gipsvæg. Med denne ydeevne er lysstrømmen rettet mod loftet og ikke ned. Lys reflekteres fra loftet, hvilket skaber en overbevisende effekt. Skjulte lys ser bedst ud med et glas eller spænding - blankt loft.

Gør-det-selv gipsplankloft: trinvis installation

Overvej hvordan man laver et loft på gipsplader med baggrundsbelysning skjult type. LED-lamper vil blive brugt som armaturer.

Værktøj og materialer

Omtrentlig liste over værktøjer og materialer:

 • gipsvæg (fugtbestandig eller normal);
 • guider og vægprofil;
 • loft direkte suspensioner;
 • fastgørelseselementer (dowels til fastgørelse af rammen til loftet, skruer til gipsvæg og profil);
 • mesh for at styrke leddene;
 • sakse til metal, tang og monteringskniv;
 • skruetrækker;
 • skruetrækker og hammerbor
 • blyant, niveau, huggetråd;
 • spatel, kitt;
 • LED-bånd med strømforsyning, ledninger til tilslutning til elnettet (tværsnit af den elektriske ledning ikke mindre end 0,75 mm).

Enhedsrammen øverste niveau

Den første fase af arbejdet i arrangementet af et loft på flere niveauer er installationen af ​​en top-niveau ramme:

 1. Fra loftet, trække sig tilbage 10 cm og tegne en vandret linje rundt om hele rummet.
 2. Løs startprofilen langs den markerede linje.
 3. Sæt hovedprofilen i starteren og fastgør den til loftet med suspensioner. Afstanden mellem fastgørelsesanordninger er ca. 40 cm.
 4. Indstil hoppere lavet af samme profil mellem hovedprofilerne. Dette vil give strukturen ekstra stivhed.

Klar ramme til sheathe gipsplader, fastgør lærredet med selvlukkende skruer. Grundlæggende, øverste niveau af loftet er klar.

Monteringsramme - kasse til belysning

Næste fase er opførelsen af ​​en niche til placering af skjult belysning:

 1. På det øverste niveau af loftet tegner grænsen for den anden.
 2. Fastgør styreprofilen i overensstemmelse med markeringen.
 3. Profilen, der er fastgjort i loftet, "ser" ud på hylderne og fastgøres på væggen - i retning mod væggen modsat. Vejledningen på loftet er fastgjort til profilen af ​​hovedrammen.
 4. Fra hovedprofilen for at forberede rack-suspensioner:
  • Profilen skæres i segmenter, hvis længde er lig med højden af ​​loftet på andet niveau;
  • Lav snit (4-5 cm) på den ene side af ophænget langs foldene og bøj bagvæggen indad;
  • beregne antallet af suspensioner baseret på loftets størrelse (en suspension for hver 50-60 cm).
 5. Sæt de forberedte stativer ind i føringsprofilen med den ubeskyttede side og fastgør dem med selvlukkende skruer.
 6. Lav emner fra loftprofilen - længden af ​​segmenterne er lig med længden af ​​bunden af ​​kassen. Der bør være så mange sådanne emner som racksuspensioner.
 7. Indsæt emnerne i styringsprofilen på væggen (hylder til toppen) og fastgør med skruer. Den anden ende af emnet til at forbinde med stativophæng i en ret vinkel.
 8. Som et resultat af det udførte arbejde får du en nicheramme med fremspringende profiler. De udragende segmenter skal være dæmpet - klippe loftprofilen og indsæt den indeni. Det viser grundlaget for fastgørelse af gipsvæggen - hylder til montering af baggrundslyset.
 9. Rammens udragende ender skal lukkes, iført en føringsprofil på dem og fastgøres med selvlukkende skruer.

Gipsplader ramme plating

Facing rammen skal ske ved smalle strimler af gipsvæg. Sekvensen af ​​montering gipsvæg:

 1. Skru gipsvæggen til nichen.
 2. Sæt den lodrette del af kassen, fastgør foderet til stolperne og loftsskinnen.
 3. Ansigt den vandrette del af nicheen.
 4. Skru gipsvægsstrimlen til boksens ende, bag hvilken baggrundsbelysningen vil blive skjult. Afstanden mellem loftet på det første niveau og den øvre kant er mindst 5 cm.

Installation og tilslutning af baggrundslyset

Under installationen af ​​lysdioder skal følgende regler følges:

 1. Klipp LED-båndet kan kun markeres steder.
 2. Du kan forbinde forskellige bånd ved hjælp af loddejern eller specielle LED-stik.
 3. Strømforsyningen skal have en strømreserve på ca. 20-30%.
 4. Fastgørelse til metaldele skal udføres strengt på isoleringsmaterialet.
 5. Installation af baggrundslys kan ikke udføres under spænding.

Baggrundsbelysning ledningsdiagram:

 • den ene ende af ledningen fra strømforsyningen går til LED-strimlen og den anden til 220 volt-netværket;
 • Når der tilsluttes et flerfarvet (RGB) bånd, er det nødvendigt at observere polaritet: blå og sorte ledninger - minus, rød - plus;
 • LED-ydeevne skal kontrolleres på forhånd; hvis alt fungerer, så kan du vedhæfte båndet til et fast sted.

Det er vigtigt! På lange afsnit af båndet, når de er tilsluttet i serie, er gløden i forskellige områder anderledes. Derfor er det sikrere og mere korrekt at forbinde sektioner på mere end 5 meter parallelt ved at bruge en ledning med et tværsnit på 1,5 mm. For en sådan forbindelse har du brug for en større strømforsyning.

Det afsluttende stadium - afslutter loftet. Putty led af gipsplader ark, vent til tørring og primer loftet. Gipsloft kan males, tapet eller dækkes med dekorative gips.

Montering af loftet på gipsplader med belysning: video

Belyset gipsplankloft: billedideer

Multi-niveau loft: gipsvæg, skjulte LED lys og åbne spotlights.

Blankt strækloft "Sky" og skjult monokrom belysning.

Falsk loft af gipsplader. Rummet anvender flere belysningskilder: en central lysekrone, spotlights og LED-stripe.

Spektakulær løsning: En jævn overgang af gipsplastekonstruktion til rummets vægge. Flerfarvet belysning giver dybde og struktur til sammensætningen.

En harmonisk blanding af mørkt glans stretchloft med let strækloft. Udendørs belysning har to retninger: ned i stuen og i loftet.

Relaterede artikler

Egenskaber ved montering LED-stripe i et gipsplankloft

I moderne renovering kan man ikke undgå et gipspladeloft på flere niveauer, belyst med LED-strimler og indrammet med en smuk baguette - dette er måske den mest relevante og ofte anvendte løsning indenfor indretning. Moderne materialer og værktøjer gjorde det muligt at installere sådanne strukturer uafhængigt. I denne artikel vil vi tale om det nedhængte loft og gipsvæggen med belyst LED-strip, som kan gemmes i en niche eller bag tagene.

Ved belysningsprincippet er det muligt at opdele designet af et sådant loft i to typer.

Design muligheder for typen af ​​belysning

Med om den skjulte belysning, når LED'erne er installeret i en speciel præ-forberedt niche. Dette er som regel et gipspladloft på to niveauer, raffineret med en baguette, som i sig selv kan tjene som denne meget niche.

Med mulighed for at åbne belysning - armaturet er ophængt direkte fra loftet eller ind i hullerne. Derefter rammer rammerne af et sådant loft betydning som et element af indretning.

Naturligvis vil vi overveje den første mulighed, da LED-båndet, hvis dets lys ikke diffunderes af en skjult niche, ser ikke så interessant og spektakulært ud, og lyset vil ikke være så ensartet.

fordele

Fordele ved LED-stripe til baggrundsbelysning over standardlamper:

Høj kvalitet og ensartet lys til en meget lav pris.

Større holdbarhed og høj energieffektivitet.

Fleksibilitet i drift - du kan selvstændigt justere lysstyrken, vælg farveområde.

Nem installation - Fjern kun beskyttelseslaget fra klæbemiddelfladen, og du kan klæbe båndet direkte på gipsvæggen. Selvom det selvfølgelig er ønskeligt at limes i en speciel spredingsprofil eller et hjørne.

Montering proces

Så efter at have valgt et passende bånd, køber en strømforsyning, en controller og om ønsket en fjernbetjening, kan du gå videre til at skabe et gipsloft. Først og fremmest er det nødvendigt at lave en stærk metalramme til loftets hovedklæde, og derefter rammen for nichen, hvor lysene vil blive skjult. Dette kræver: metalprofiler, skruer og skruetrækkere, perforatorer, dowels, sav og sakse til metal, et specielt selvklæbende tape til led, laser eller hydraulisk niveau (du bør ikke håbe at vores lofter er helt flade og helt ens på niveau) godt og direkte drywall. Også baguetter og cornices, for at forbedre overgangen mellem niveauer, eller hvis du vil skjule baggrundslyset.

Først og fremmest skal du trække en tilstrækkelig afstand fra loftet (ti centimeter vil være optimal) og tegne en linje rundt om hele rummet. Faktisk er det nødvendigt med et meget nøjagtigt niveau, da det næppe giver mening at forvente, at lofterne i starten er helt glatte. På den trækede linje skal du rette UD-profilens guide til væggen. Derefter indsættes hoved CD-profilen i UD-guiden, og vedhæftes desuden til loftet ved hjælp af suspensioner. Profilen skal fastgøres med mellemrum på 35-40 centimeter, da vi har brug for en stiv struktur. For at tilføje ekstra stivhed installeres hoppere mellem hovedprofilerne ved hjælp af krabbeforbindelser. Dette skal gøres, da gipsvæg er et tungt og ret skrøbeligt materiale, skal det løses på mange punkter.

Efter at have lavet en hård ramme, er det kun nødvendigt at fastgøre gipsvæggen ved hjælp af en skruetrækker og skruer, hvorefter det grundlæggende niveau af vores loft er klar, og du kan begynde at oprette en niche, hvor LED-lamperne vil blive monteret.

Først og fremmest er det nødvendigt at tegne markeringerne for det andet niveau af loftet, idet man har bestemt den krævede højde på andet niveau og på loftet for at anvende tegningen af ​​det kommende andet niveau. Hvis det andet niveau er det samme, skal der i henholdsvis hele omkredsen ske mærkning langs rummets hele omkreds, og hvis vi siger, kun langs en væg eller to, langs de ønskede vægge. Derefter fastgør vi UD-profilens guide på væggen langs den indvendige afgrænsede kant. Vi løser samme profil på loftet langs konturen af ​​dit mønster (hvis linjerne ikke er lige, så bliver et sådant loft vanskeligere, men teknologien forbliver den samme).

Derefter skærer vi cd-profilen ved hjælp af det eksisterende værktøj til at skære metal i segmenter, hvor længden af ​​det andet niveau går ned.

Fastgør disse segmenter til loftstyret UD-profil med "loppetype" skruer med et hul på 5-6 cm, og vi fastgør igen den samme styring UD-profil og fastgør den også til "loppe" skruer. For at binde profiler til hinanden var det muligt at skære "tungerne" på en af ​​siderne af cd-profilerne, med det formål at skære sidene af. Styrene i UD-profilerne skal fastgøres med hule sider til hinanden, fordi cd-profiler langs hele længden af ​​rammen vil blive indsat der for større stivhed af hele strukturen - gipsvægsmateriale er langt fra let.

Når du har samlet rammen, skal du komme ind i det nødvendige ledninger, og du kan gå videre til beklædningen og kosmetisk afslutning af det resulterende niveau. Når dette er gennemført, skal du installere LED-strimlen og tilslutte til strømforsyningen og styreenheden. Glem ikke at de burde være i en let tilgængelig niche, så hvis de fejler, behøver du ikke at desinficere loftet ved at adskille det.

Efter montering af båndet er det nødvendigt at klæbe baguetter eller cornices, der vil skjule båndet fra øjnene, og vil også fungere som et dekorativt ornament af det andet niveau af loftet.

Hvis du straks beslutter dig for at lave et andet niveau med en skjult niche, kan det ikke være nødvendigt at tage klipperne, da båndet bliver gemt i nichens dybde, og lyset fra det bliver spredt. Men hjørnerne vil være nyttige, hvis du lige har lavet et loft på et niveau lavet af gipsplader - klip LED-strimmel på væggen i aluminiumsprofiler, du skal bare rette cornices - du får en meget asketisk og smuk lyskilde, der vil dekorere ethvert interiør. Også på salg er der specielle taghuler til den skjulte belysning - båndet fastgøres direkte på dem.

LED tape til gipsplankloft

Sendt 08/31/2017 i Elektrisk Kategori // 0 kommentarer // Indsendt af Admin

 1. 5
 2. 4
 3. 3
 4. 2
 5. 1
(0 stemmer, gennemsnit: 0 ud af 5)

Denne artikel indeholder oplysninger om fordelene ved LED-tape sammenlignet med konventionelle lamper. Vi vil også fortælle dig, hvordan du limer LED-båndet til gipsvæggen.

Fordele ved LED strip

Populariteten af ​​LED-strimler vokser hele tiden, og alt på grund af en række fordele, de har:

 • I modsætning til konventionelle pærer giver sådanne lamper ensartet belysning omkring loftets omkreds.
 • En almindelig glødelampe drives direkte fra netværket. Ledninger med en spænding på 220 volt, går gennem en niche af gipsvæg - et ret farligt fænomen
 • Hvis der ikke er ventilation i nichen, kan opvarmning af almindelige lamper beskadige ledningerne og kan også medføre, at loftet deformeres. Men LED'erne udsender næsten ikke varme
 • LED-lamper bruger meget mindre elektricitet end andre.
 • LED tape er ret billigt

.gif "data-dovne-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/c05dd19e5794c85322ca39f4f88958f835c77196.jpg "alt =" hvordan at lime LED strip til drywall "width = "800" height = "533" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/c05dd19e5794c85322ca39f4f88958f835c77196.jpg 800w, https://remontcap.ru/wp- indhold / uploads / 2017/08 / c05dd19e5794c85322ca39f4f88958f835c77196-300x200.jpg 300w "sizes =" (maxbredde: 800px) 100vw, 800px "/>

Valg af tape

Der er mange diodebånd, hvis egenskaber afviger markant. De kan variere i udseende, farve, tæthed; Alle kan vælge deres egen belysning efter smag. Men glem ikke kvaliteten af ​​båndene.

Her er nogle tips til at hjælpe dig med at vælge et kvalitetsbånd.

 • Hvis du vil rette båndet som hovedkilden til lys, er det bedre at klæbe et hvidt tape på loftet, da det ikke spænder dine øjne. Røde, grønne, blå lamper samt RGB bånd, hvis farve kan ændres ved hjælp af en controller, kan bruges til dekorativ belysning. Det lyse spil af farver på væggene i rummet vil juble dig op
 • Lysstyrken af ​​belysningen påvirkes af både belysningenes størrelse og dens tæthed (antallet af belysningsapparater pr. Meter). Jo større størrelse og antal LED'er er, desto lysere bliver belysningen. Der er 3 hovedtyper af bånd:

Hvis LED-baggrundsbelysningen bruges som hovedkilden til lys, er det bedre at vælge et bånd med en effekt på mere end 14,4 W / m

 • Når du vælger en strømforsyning og controller, er det nødvendigt at beregne, hvor meget energi de valgte pærer vil forbruge og tilføje mindst 20% til forsikringen
 • Det er vigtigt, at det materiale, hvorfra produktet baseres, er stift, ellers vil det ikke vare meget længe.
 • Det er også vigtigt at være opmærksom på modstanden af ​​modstandene - den skal være mindst 150 ohm
 • Hvis du vil lim båndet til loftet i køkkenet, badeværelset eller toilet, så er det bedre at vælge vandtæt tape med et beskyttende silikone lag
 • De højeste kvalitet belysningsapparater er fremstillet af Gauss og Elektrostandart. Deres kinesiske kolleger fra Feron og MAXUS vil tilbyde billigere muligheder.

Konsolideringsproces

Båndet vil blive fastgjort med et klæbrigt lag. Det er nok at fjerne den beskyttende belægning og fastgør båndet til overfladen.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/05-600x340.jpg "alt =" hvordan man holder LED-strimlen på gipsvæg "width =" 600 "height =" 340 "srcset =" "data-srcset =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/05-6-600x340.jpg 600w, https: //remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/05-6-600x340-300x170.jpg 300w "sizes =" (maxbredde: 600px) 100vw, 600px "/>

 • Snit på båndet skal kun udføres på de steder, der er markeret til dette.
 • Selv om der er specielle stik, som du kan tilslutte flere bånd til, er det bedre at lodde dem med et almindeligt loddejern. Så det vil være meget sikrere
 • Fastgørelse på rammens metaldele uden isoleringsmateriale er fyldt med farlige konsekvenser.
 • I forvejen sættes ledningerne, hvor du vil sætte strømforsyningen. Det vil varme op meget, så undgå at blokere blokken mellem profilerne og gipsvæggen. Installer enheden på et sted, hvor det let kan nås i tilfælde af en sammenbrud.
 • Før du lægger båndet på, skal du rengøre støvet forsigtigt fra overfladen, hvor det bliver fastgjort. Hvis dette ikke er gjort, falder støvpartiklerne i bundlaget af lim.
 • Bøj ikke, knæk eller vrid produktet.

.gif "data-doven-type =" image "data-src =" https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/Kak_sozdat_potolok_s_podsvetkoy_svoimi_rukami-2.jpg "alt =" hvordan til at lime LED strip til gipsvæg " width = "800" height = "560" srcset = " data-srcset = "https://remontcap.ru/wp-content/uploads/2017/08/Kak_sozdat_potolok_s_podsvetkoy_svoimi_rukami-2.jpg 800w, https: // remontcap. ru / wp-content / uploads / 2017/08 / Kak_sozdat_potolok_s_podsvetkoy_svoimi_rukami-2-300x210.jpg 300W "størrelser =" (max-bredde: 800px) 100vw, 800px "/>

Yderligere beskyttelse

Hvis du beslutter dig for at holde diodbåndet på loftet på køkkenet, badeværelset eller toilettet, så skal du beskytte lamperne mod fugt. Særlige produkter med et beskyttende lag er meget dyrere end normalt, så det er ofte nødvendigt at beskytte lamperne mod støv og fugt med improviserede midler. Nogle af de beskyttelsesmetoder vi overvejer.

Varmekrympning

Den mest fornuftige og pålidelige beskyttelsesmetode er at bruge et tætningsmiddel og varmekrympeligt rør.
Sådanne rør har en tendens til at reducere deres diameter under påvirkning af høj temperatur, som gør det muligt at spænde objektet tæt. Denne ejendom giver ikke kun isolering, men også mekanisk beskyttelse af objektet.

Det varmekrympelige rør kan udskiftes med ethvert transparent rør. Silikonrør er perfekt, fordi silikone også er godt mod fugt.

Det er nødvendigt at skubbe båndet ind i røret og derefter forsegle rørets kanter. For at opnå 100% beskyttelse kan du lodde en kant af røret og på den anden sætte varmekrympning.

LED-båndet kan beskyttes med almindeligt neglelak. Du skal blot sætte det på overfladen af ​​enheden. Herefter kan lamperne tage i brand selv under vand!

Den samme metode bruges af virksomheder, der installerer glødende reklameposter på gaden. De dækker lamperne med en speciel akrylisolerende lak, som giver maksimal beskyttelse mod fugt og støv.

Nu ved vi, hvordan man monterer et diodebånd på gipsvæggen, og vi kiggede også på nogle af de finesser, der vil hjælpe med valg, installation og beskyttelse af lamper. Du kan begynde at øve!

Sådan installeres LED stripe i loftet af gips på egen hånd

LED belysning til hængende loft - et dekorativt element, hvis fordel er let at installere. Installation af sådanne armaturer med et færdigt design til gips tager en halv time.

Fordele ved falsk loftsbelysning med LED-strimler

LED'er er ikke tilbøjelige til at opvarme plader af gipsvæg. Selv efter lang tid vises gule pletter ikke på overfladen, og det færdige lag af dekorativt trim under belysningen af ​​sådanne lamper forbliver attraktivt. LED-baggrundsbelysning giver dig mulighed for at:

 • understrege hovedparten af ​​loftet
 • opdele rummet i zoner;
 • fremhæve indvendige elementer;
 • Brug det minimale antal ledninger, terminaler, adaptere;
 • spare energiomkostninger.
Virkningen af ​​skyhøje lofter skabes ved hjælp af optimalt valgt belysning.

Kendskab til teknologien i en gipsplade-loftanordning med belysning giver mulighed for en detaljeret undersøgelse af problemerne med, hvordan man arrangerer en ramme, fastsætter baggrundsbelysningen, og hvilke materialer til dette er bedre at bruge. Så du kan selv gøre arbejdet.

Rammeindretning

Ofte sker installationen af ​​et suspenderet gipspladloft i stuen. Dette forklares af rummets parametre, for i de fleste boliger er det stuen, der er den største og giver dig mulighed for effektivt at placere lyspunkter.

For at montere basisrammen skal du udføre følgende trin:

 • I hjørnerne træder du ned 10 cm fra loftet, laver mærker, forbinder dem med en vandret linje, kontrollerer markørets rigtighed ved hjælp af et bygningsniveau;
 • Monter den UD-profil med en hyldebredde på 40 mm langs den trækede linje, fastgør den til væggen med dowels;
 • Vinkelret på føringen, i en afstand på 40-50 cm, er CW-profiler fastgjort med skruer med en hyldebredde på 50 mm, fastgjort til loftet med suspensioner;

For stivhed mellem startprofilerne i et trin på 50 cm anbefales det at installere stivere (jumpers) og forbinde dem til startprofilen med en "krabbe".

Derefter er rammen beklædt med plader tyggegummi tykkelse på 6,5 eller 9,5 mm, for ikke at afveje strukturen. Pladens mærke er bedre at vælge fugtbestandig. Som et resultat af at opfylde ovenstående krav til materialet og arrangementet af rammen viser det sig loftet i stuen med en optimal bæreevne, hvis levetid er ubegrænset.

Boxformation

En kasse til en skjult LED-belysningsenhed er den vigtigste komponent: Et bånd er monteret i det, som afspejler lysstrålerne fra loftoverfladen og distribuerer dem gennem rummet.

Faser af boksen samling:

 • Tegn grænserne for den fremtidige boks på bundloftet
 • fastgør støtteprofilen langs grænsen af ​​den trækede linje;
 • trækker 10-15 cm fra væggen for at fastgøre en anden lejeprofil, der danner karmens indre omkreds;
 • Fastgør en trimning af startstrimlen til profilen hver 40 cm, længden skal gå ud over den baserede linie med 10 cm;
 • Tilslut bærer- og startprofiler med suspensioner;
 • sheathe frame GCR;
 • monter hjørneprofiler på leddene af gipsplader, forsegl sømmen med gips, sand op, behandl med en primer.
Box ramme

Backlight-forbindelse

Efter at rammen af ​​bundniveauet i loftet og afslutningen af ​​kassen i stuen er afsluttet, er båndet installeret. Det giver dig let mulighed for at forlade en afstand på 10 cm i størrelse, når du danner tagskæggene. Du kan vedhæfte en kant af en startprofilstrimmel og en bredde på 50 mm til disse tagger.

 • i et særligt sted til gennemførelse af klippebåndet er tilpasset i størrelse;
 • Ved hjælp af et specielt stik eller ved lodning af forskellige længder er der forbundet en LED-ledning;
 • at observere polariteten, lamperne er forbundet til strømforsyningen;
 • Hvis LED'erne er tilsluttet i forskellige farver, er der installeret en controller mellem strømforsyningen og båndet for at justere dem.
 • båndet er forbundet til netværket, og hvis alt er i orden, limes de på indersiden af ​​gyroksiden.

Tips til valg af LED strips

Tre typer LED-strimler kan vælges til belysning af loftet i stuen gipsplader: SMD 5050, SMD 3028 og RGB. Lysstyrken af ​​de første to efter et par års arbejde falder med 20-40%, men hvis den bruges som en ekstra (midlertidig) baggrundsbelysning, falder denne figur til 10%. RGB-tape betragtes som optimalt til loftet: det er slidstærkt, taber ikke lysstyrken, spredes en blød lysstrøm med en kapacitet på ca. 12 lumen.

RGB tape enhed

Antallet af lamper i en meter af et sådant bånd varierer fra 30 til 120 stykker. Jo flere af dem, jo ​​lysere lyskilden, men installationen er dyrere. Det afhænger af strømkilden, som ikke kun bør være kraftig (20-30% mere end den samlede effekt af de tilsluttede lamper), men også kompakt, for ikke at hænge fra et gipspladens falske loft i form af en grimme bunke af ledninger. Derfor er det som hovedbelysning i stuen bedre at vælge RGB eller SMD 5050 med antallet af lamper inden for 60 stk. Pr. Meter.

Dette lys vil redde dine øjne mod overspænding, vil fylde rummet med lyst og naturligt lys. Møbler kan også understreges med mindre kraftfulde SMD 3028 dioder - de tjener til at skabe det perfekte konturmønster med moderat lysstyrke. Som farvefarve er det bedre at være opmærksom på rene hvide farver eller bruge et RGB-bånd med indbygget base farveændringstilstand. Hvordan kan installationen af ​​et sådant bånd på loftet af gipsplader ses på videoen.

Har jeg brug for ekstra beskyttelse til LED-strimler efter tilslutning

En vigtig faktor for valg af LED-baggrundsbelysning er dens tæthed. Hvis LED-båndet skal fastgøres til gipspladens loft i stuen, er det tilladt at bruge baggrundsbelysningen uden forsegling og yderligere behandling af LED-lamperne. Pas på renheden af ​​sådanne ubeskyttede bånd skal være yderst forsigtig med ikke at koble på leddene og ledende årer.

Skematisk arrangement af bånd i en niche fra GCR

Hvis loftbelysningen er nødvendig i køkkenet eller i badeværelset, skal du vælge båndmodellerne med beskyttelsesniveauet IP 65, 67 eller 68. De er fuldstændigt forseglede, lad ikke støv og fugt ud og beskyt LED'ernes loddepunkter. Pas på dem er meget lettere. Yderligere beskyttelse giver dig mulighed for at forlænge lampens levetid, eliminere risikoen for kortslutninger.

Det bagbelagte gipsplankloft ser smukt ud og skaber en afslappet og intim atmosfære på værelset.