Sådan løser du lysekronen til strækloftet

Stræklofter er i mode, de ser smukke, rige ud, har lang levetid, de er nemme at vedligeholde. De er med rette en udsmykning af det indre af ethvert rum. Spændbeklædninger kan være af forskellig kvalitet: matte, blank, trykt mønster mv. Lysekronen på et sådant loft skal fastsættes ideelt, pålideligt korrekt, uden at beskadige lærredet selv og i harmoni med det.

Lysekrone i strækloftet i det indre af rummet

Installationen af ​​lysekronen på strækloftet skal udføres af specialister, der kender funktionerne ved montering. Hvis det ønskes, kan dette ske med egne hænder ved at forstå funktionerne, metoderne og stadierne af installationen. Hvis du ikke gør det, kan du ødelægge kluden og endda gøre den ubrugelig.

udvalg

Inden der fastgøres PVC eller andet materiale på loftet, skal 3 betingelser være opfyldt:

 • køb dit yndlingsloft
 • bestemme sit sted for installation i lokalerne for en lejlighed, privat hus, offentlig anlæg
 • Led elektriske ledninger til installationsstedet.

Der bør lægges særlig vægt på valget af designlysekroner. Der er funktioner, der skal overholdes i udvælgelsesfasen. Loftlampen skal være sådan, at varmeoverførslen til spændingsarket ikke overstiger den tilladte grænse, dvs. var mindre end 60 0 С, fordi Overskridelse af denne værdi vil påvirke loftmaterialet negativt. Lysekronen skal opfylde følgende kriterier:

 • Har ikke en metalbase (den opvarmes under lysekronens drift, hvilket i sidste ende vil medføre spændingstrimning).
 • lofter skal styres nedad eller sidelæns, men ikke på lærredet (mørke pletter kan dannes) eller være langt væk fra det;
 • LED-lamper eller energibesparende lamper skal skrues ind i loftet (de bruger lidt strøm, hvilket sparer energiforbrug og ikke opvarmer lærredet i processen);
 • lampeffekten må ikke overstige 40 W;
 • at nærme sig området og højden af ​​rummet
 • Armaturdesignet skal være enkelt, så det kan fastgøres ordentligt.

Normalt vælge lampen i den klassiske version, med et par horn i form af et loft, afhænger dets valg af indbyggernes præferencer.

instrumenter

Før du begynder at installere lysekronen, er det nødvendigt at forberede følgende værktøjer og tilbehør:

 • skarp kniv;
 • roulette hjul;
 • linje;
 • blyant eller markør;
 • skruetrækkere: fladt og korsformet;
 • loddejern;
 • flux og loddemetal;
 • elektrisk tape;
 • selvskærende skruer;
 • trappestige.

Ved installation af en lysekrone i et hængende loft er den mest pålidelige fastgørelse af ledninger deres forbindelse ved lodning.

Installationsmetoder

Før monteringen af ​​strækloftet udføres det forberedende arbejde på forbindelsen, hvorefter det vil være let at hænge op og forbinde lysekronen.

Lysekronen er fastgjort til strækloftet med følgende monteringselementer:

Installering af lysekronen på krogen betragtes som den mest pålidelige måde. Denne metode er den mest almindelige. Til disse formål anvendes følgende typer kroge: anker, med fastgørelse af typen, specielt svejset til pladen, uafhængigt af stang med forskellige diametre (afhængigt af lampens vægt).

Lysekrone montering med monteringskrog

Monteringskrog

Der er flere måder at fastgøre lampen med en krog på. Den første af disse er at bore et hul i bunden af ​​loftet, som er lig med diameteren af ​​ankerkrogen (sædvanligvis 6 til 14 mm), hamre det ind i dette hul og fiks det med en møtrik.

Du kan gøre det på en anden måde: Lav et gennemgående hul og ved hjælp af møtrikker placeret på 2 metalplader med huller svarende til ankerakslen, fastgør krogen på begge sider og tryk den tæt på loftbunden.

Når man laver en krog med egne hænder, forbereder de en kanal i loftet, hvor der er lagt en pantestang, hvor en krog lavet med egne hænder er gevindskåret.

Suspension af en lysekrone til et strækloft ved hjælp af en platform lavet af fugtfast mod krydsfiner

Monteringsplade

Lysekroner af små og mellemstore størrelser monteres på specielle monteringsstrimler, som kan være lige og krydsformede. Baren er normalt inkluderet i lysekronens kit sammen med fastgørelsesanordninger. Tunge og overordnede lysekroner er monteret på I-planker.

Montering af direkte monteringsplade

Nogle gange bruger en speciel platform, der er lavet af fugtfast mod krydsfiner. Dens størrelse er som regel 300 * 300 mm, i midten er der et hul til krogen. Fastgør til bunden af ​​loftet en sådan platform som vist i nedenstående figur.

Monteringsplatform til bunden af ​​loftet

Produktets bundplan skal ligge på strækloftet. Til montering har du brug for hjørner af stål med en tykkelse på mindst 1 mm og en bredde på 20 mm eller mere. Længden af ​​strimlen for at lave et hjørne med dine hænder afhænger af deres design og højden af ​​den hængende platform. Diameter og antal huller til fastgørere afhænger af skruernes og skruernes størrelse.

montering

Det er kun muligt at gå videre til lysekroneinstallationen, efter at kluden er afkølet, og det elektriske netværk er slukket. Hvis armaturet er ophængt fra en krog, er det nødvendigt at installere en termisk ring på det sted, hvor den er fastgjort. Det skal vælges korrekt under lampens glas.

Gør huller i stræk lærredet

Størrelsen af ​​den ydre diameter af dette produkt skal nødvendigvis være mindre end det vedlagte glas, som efterfølgende skal lukke denne ring og ligge tæt på det strakte loft. Normalt er den termiske ring limet med en særlig forbindelse. Derefter skæres loftet ud med en skarp kniv gennem den indre åbning af denne ring. Et elektrisk kabel rettet til kontakten trækkes ind i dette hul, så det er tilsluttet med en klemme.

Kontrol af lysekronen for funktionsdygtighed udføres ved at tænde den automatiske strømforsyning på tavlen.

Gør det selv video

Om installationen af ​​lysekronen på strækloftet findes i denne video.

Med forbehold af ovenstående anbefalinger, er spørgsmålet om, hvordan man holder en lysekrone på et loftsloft, ikke svært for en person, som har besluttet at gøre det med egne hænder.

Fastgørelse af lysekronen til et strækloft: Valg af en lysekrone, montering på en krog, stang eller monteringsplade, tværformet stang

Hvis du beslutter dig for at installere stræklofter i dit hus, bør du tænke over lommelygterne på forhånd, fordi det efter installation vil være meget svært eller endog umuligt. Faktum er, at den strakte film i sig selv ikke på nogen måde kan danne grundlag for en pålidelig fastgørelse. Hertil kommer, at enhver krænkelse af dens integritet kan føre til brud på nettet.

Fastgørelse af lysekronen til loftet skal udtænkes på forhånd

I denne artikel vil vi snakke om, hvordan man monterer loftslys på et loftsloft, samt hvilke der ikke skal installeres på et sådant loft (se også Belyset loftsloft - måder og funktioner ved installationen).

Valg af lysekrone

Før du køber en lysekrone, skal du sørge for, at det ikke ødelægger de dyre loftsbeklædning. Og det kan ske, hvis det udsættes for intens varme fra lamperne.

Vær derfor opmærksom ikke kun på lampens design og effekt, men også på dets designfunktioner og brugte lamper.

 • Det er tilrådeligt at vælge en lysekrone med energibesparende lamper, som under drift udsender en lille smule varme - LED eller fluorescerende.
 • Halogenpærer eller glødelamper er også acceptable, men de skal være indesluttet i loftet eller rettet ikke mod loftet, men væk fra det.
 • Især forsigtig bør være med overhead lysekroner. Hvis bunden af ​​en sådan "plade" ved siden af ​​loftet er lavet af tyndt metal, vil det være meget varmt og kan deformere filmen.
 • Lysekronens bund eller dekorativt "glas", der dækker fastgørelsen, skal være glat uden skarpe kanter.

Monteringsmuligheder

For at forstå, hvordan man løser lysekronen til strækloftet, skal man kende dens struktur og dimensioner. Derfor skal det købes på forhånd, ellers vil valget ikke kun blive begrænset af ovennævnte betingelser, men også ved at det ikke er muligt at installere på installationsstrukturerne allerede i loftet (se også Stretch ceiling belysning: metoder, design teknikker, valg af lamper).

Hook mount

Denne metode er den nemmeste og mest pålidelige, men er kun egnet til hængende lysekroner. I lejligheder med armeret betonplader udføres montage af monteringskrogen samt lægning af elforsyningskablet af bygherrerne.

Lysekrone krog

Så løft dit hoved og kig på monteringskrogen.

 • Hvis du er tilfreds med sin placering i midten af ​​rummet, skal du bare sørge for, at krogen er installeret i en sådan højde, at det gør det muligt at montere armaturet på loftet.
 • Hvis monteringen er på det forkerte sted, eller hvis du vil hænge mere end en lysekrone i rummet, kan monteringshaken installeres uafhængigt ved hjælp af en dowel eller et specielt anker, der tidligere har boret et hul i loftet ved hjælp af en perforator.
 • Det er muligt at gøre andet: installer et trælån på hovedloftet, og fastgør krogen til det.

Alt dette sker inden installation af strækloftet, men niveauet af dets installation (indryk fra bundloftet) skal være kendt. Endene af ledningerne skal også føre til installationsstedet.

Advarsel! Under installationen af ​​strækloftet og efterfølgende arbejde med installationen af ​​lysekronen skal du slukke for strømmen til det elektriske netværk. Dette er gjort for din sikkerhed og for at forhindre gnister fra et uheld at kortslutte ledninger til lærredet.

Når filmen er strakt, limes en plastikring i stedet for krogen, og der skæres et hul ind i det, hvorigennem forsyningskablerne trækkes og lampen er fastgjort.

Monteringshuls enhed

Lysekronen er ophængt fra en krog, og efter tilslutningen af ​​ledningerne er fastgørelsesstedet lukket med en dekorativ kappe af lampen, som er fastgjort tæt på loftet.

Monter på en bar eller monteringsplade

Designet af de fleste loftslys indbefatter en speciel monteringsmetalprofil, udstyret med stifter. Det er fastgjort til loftet, og lysekronens bund er slidt på pinde og skruet med dekorative møtrikker.

Fastgørelsen af ​​lysekronen til strækloftet i dette design indebærer installation af en træbjælke til bundloftet. Tykkelsen af ​​stangen skal være bogstaveligt 1-2 mm mindre end afstanden mellem hoved- og strækloftet. Hvis du ikke beregner lidt, kan du få dette billede:

Træbasen er gjort forkert

Baren er fastgjort til loftet med skruer med dowels. Som i det foregående tilfælde, efter at have installeret strækloftet, er der et hul forstærket med en termisk ring. Monteringspladen er fastgjort til stangen inden i dette hul, hvorefter lysekronens bund er monteret på den, hullerne i hvilke er justeret med stifterne og skruet med møtrikker.

Rådet. I stedet for en træblok kan du vedhæfte en bund af tyk, fugtbestandig krydsfiner med metalben til loftet.

Bundplade til fastgørelse på stangen

Cross-braced mount

Armaturet til tunge lysekroner med en bred base er som regel en krydsformet strimmel. Installation af det i monteringshullet i strækloftet virker ikke, da monteringshullerne er placeret i tilstrækkelig afstand fra hinanden.

Derfor, som i det foregående tilfælde, er en træbase eller bærerplatform (se billedet ovenfor), der svarer til krydsets størrelse, fastgjort til bundloftet. I strækloftet er der fem huller forstærket med termiske ringe: en stor til udgang af ledninger og tilslutning af strømforsyningen og fire små.

Forbereder loftet til installation af lysekroner

Det er næppe nødvendigt at sige, at små huller er lavet i overensstemmelse med monteringshullerne på en tværformet plank. I mangel af en termisk ring med en lille diameter af skruenes skruepunkt kan den forstærkes med plastikstykker klistret på strækloftet. Hvis dette ikke er gjort, kan filmen på punkteringsstedet rive.

Efter tilslutning af ledningerne er alt, hvad der er tilbage, at sætte lysekronen på krydsstykket og fikse det med dekorative møtrikker.

Lysekrone fastgørelsesdele til at strække loftet

konklusion

Som du kan se, er der ikke noget ved at installere armaturer på et strækloft. Det er kun nødvendigt at sørge for et solidt fundament på forhånd og beskytte filmen på vedhæftede punkter (se også Installation af LED-stripe på loftet).

Sådan hænger du en lysekrone på et strækloft - trin for trin instruktioner for korrekt installation

På nogle steder vil du ikke komme langt. Erfarne mennesker ved hvad de siger: Uanset hvor spektakulære og effektive nogle gange miniature spotlights er på spændte loftkonstruktioner, er det umuligt at gøre det meste af den grundlæggende belysning i form af en klassisk lysekrone (og du kan læse mere om spotlights armaturer til stræklofter - alle typer og træk ved valg "). Hvis du ved, hvordan du hænger en lysekrone på et strækloft korrekt og uden unødige komplikationer, så kan du sikkert springe over dette materiale. For alle andre har vi udarbejdet en omfattende trin-for-trin instruktion, der giver dig mulighed for hurtigt og korrekt at udføre den nødvendige installation - og senere nyde et korrekt organiseret lys scenario i dit værelse.

Korrekt valg af lysekroner

Før du går direkte til installationen, skal lysekronen selvfølgelig købes. Dette giver ikke meget problemer: hver by er fuld af specialiserede butikker, der er klar til at tilbyde køberen et uendeligt antal variationer. Noget vil gøre!

Valget bør dog styres af nogle overvejelser, der vil hjælpe dig med at vælge den mest passende mulighed for dit værelse:

 • stor lysekrone - til høje og rummelige værelser: Husk denne regel, og så har du ingen problemer med, at det vil hænge meget lavt og trække for meget opmærksomhed;
 • Loftbelysningen af ​​belysningsanordningen skal rettes enten til siderne eller nedad - når de er rettet opad, er der risiko for synlige pletter på det strakte lærred. En sådan retning er kun tilladt, når der er mindst 40 centimeter mellem loftsskyggerne og loftet.
 • Vælg ikke en lysekrone med et stort antal lampeskærme, hvis overfladen af ​​din strakte lærred er blank. Et spejlbillede af genstande, der er placeret i bunden, kan fremkalde en visuel fordobling af dem, hvilket vil medføre en ubehagelig virkning på rummet som helhed;
 • Hvis belysningsenheden har en bred vandret overflade, skal du afveje alle fordele og ulemper, før du køber, hvis du har glatte lofter - det vil være svært at undgå permanent støvopbygning på den, og den vil blive vist korrekt.

Værktøj og materialer

 • trinladder eller bord
 • boremaskine (perforator);
 • tænger med isolerede håndtag;
 • skruetrækker;
 • isolerende tape;
 • wire VVGng-LS;
 • klemmer til forlængelsesledninger;
 • monteringstrimler af den ønskede type;
 • ankerkrog;
 • selvskærende skruer;
 • plug;
 • plastringe til strækloft;
 • bar for realkreditlån (fugtfast mod krydsfiner).

Efterbehandling

Hvis du stadig ikke ved, hvordan du hænger lysekronen på strækloftet eller gør det for første gang, skal du være opmærksom på dette punkt - ledningerne skal udarbejdes på forhånd, selv før installationen af ​​spændingsarket.

Dette kan gøres både med hjælp fra en elektriker og mig selv:

 1. sluk for værelset ved at placere omskifteren i omstillingsbordet i "slukket" position
 2. Tag det forberedte kabel af VVGng-LS-formatet - det er bemærkelsesværdigt for øget pålidelighed og er ikke bange for selv den stærkeste belastning - og begynder at lægge den fra kontakten til det sted, hvor lysekronen er tilsluttet direkte;
 3. Åben ledningsføring er tilladt, men hvis du ønsker det, kan du altid beskytte kablet med bølgepap: På denne måde advarer du ikke kun om gennembrud og fysisk påvirkning, men også en mulig kortslutning.
 4. hvis ledningens længde ikke er nok til at forbinde, er det muligt at løse dette problem ved at øge ledningen gennem terminalens dyse, i dette tilfælde er lodning nødvendig, og ledningen er bedst at vælge strandet og altid med en vis margen.

Alle monteringsmuligheder

For at hænge lysekronen på strækloftet, er det nødvendigt at udføre visse manipulationer selv før installationen af ​​filmbanen. Det forberedende værks karakter afhænger af hvilken version af lysekronen, som du vælger.

Der er 2 hovedtyper:

 1. på monteringsbjælken;
 2. på ankerkrog.

Hver af dem har i sin tur nogle teknologiske træk. Afhængigt af hvilken type rem der bruges til at installere belysningsenheden:

Tillad også variationer og med ankerkrog - gennem fastgørelse med brug af plader.

Det endelige valg af en eller anden mulighed er bestemt af dine egne færdigheder, såvel som egenskaberne ved den spændte loftsstruktur og arten af ​​den belysningsenhed, som du vil installere.

Se omhyggeligt på følgende video - det giver fremragende klarhed, og du skal kun vælge den ene eller anden måde for at montere lysarmaturet på loftet.

Montering på monteringspladen

langsgående

Ideel til lysekroner med lav vægt.

For at give det endelige design et solid æstetisk udseende, anvendes en stor hætte. Fremgangsmåden, hvis du vil hænge en lysekrone på et hængende loft på denne måde, vil være som følger:

 1. Forbered en træstang ca. 5 mm mindre i tykkelsen end afstanden fra loftkonstruktionens betonbase til linjen af ​​filmbanen;
 2. Brug dowels og skruer og fastgør en træplade til betonbunden;
 3. fastgør længdebjælken på stangen med skruer;
 4. dit pant til fremtidens lysekrone er klar.

Hvis du ikke har fundet en passende bar, giver det mening at bruge krydsfiner - i dette tilfælde skal metalben være fastgjort til fragmentet, der bruges til præcis fiksering. Pas på, at det er fugtfast mod krydsfiner - betingelsen er slet ikke kritisk, men det hjælper dig med at beskytte strukturen mod skimmel og meldug.

Efter installationen af ​​spændingsstrukturen er allerede udført, og lærredet har formået at tørre sikkert, skal du finde placeringen af ​​træstangen (eller krydsfinerpladen - alt efter hvad du brugte) og sæt en plastikring fast på den. Dette er en ret simpel procedure, se dette med billedet nedenfor.

Skær forsigtigt indersiden af ​​ringen og fastgør længderetningen til stangen. Brug til disse skruer. Dine næste trin:

 1. fjern ledningerne;
 2. Tilslut til strømforsyningskronen;
 3. dække med en beskyttende hue et sted med en fast rem.

Korsformet

Denne type fastgørelse ved hjælp af et pant er brugt, hvis du har at gøre med en rigtig tung lysekrone og vil være sikker på dens pålidelighed. Også uundværlig i tilfælde af kraftig firkantet belysning.

En væsentlig forskel fra den tidligere version er antallet af huller, der kræves til installation på et allerede monteret loft. I dette tilfælde er der fem af dem: en stor - central under ledningerne; 4 andre - små, til fastgørelse af korset. Proceduren ligner den foregående mulighed:

 1. en dobbelt vinkelret krydsformet plank fremstilles;
 2. en træstang er fastgjort til betonbunden, igen tykkelsen er lidt mindre end afstanden fra bunden til filmen;
 3. Under installationen af ​​loftrammen er installeret edderkoppen.

Når installationen af ​​strækloftet allerede er bagud, og filmen har haft tid til at tørre godt, skal du gøre følgende:

 • fastgør alle de tilberedte plastringe på lærredet
 • skære de nødvendige huller;
 • Træk ledningerne og fastgør lysekronen på det monterede tværsnit;
 • Løsn beskyttelsesdækslet enten med dine dekorative møtrikker eller med dem, der følger med belysningsarmaturet.

I nogle tilfælde er et korsformet realkreditlån allerede monteret over strækningstaket. Så er det tilrådeligt at først lim papirskabelonen og markere i det rigtige sted overlay for at undgå at bryde strækloftet. Derefter ligner alle manipulationerne dem, der forekommer under plankens interne installation:

 1. elektriske ledninger gennem midten;
 2. korsformet plank er fastgjort til lærredet og fastgjort til pantskruerne;
 3. Lysekronen forbinder strømforsyningen og sidder på stifterne, hvorefter den kun forbliver at fastgøre den sikkert med komplette møtrikker.

Hook mount

Ankerkrog

Måske den mest almindelige mulighed, som mange mennesker også elsker, fordi i mange lejligheder er en sådan krok allerede i gang, som de siger som standard. Hvis det er fraværende, men det blev nødvendigt at hænge lysekronen på strækloftet på denne måde, behold grundproceduren, som hjælper dig med at klare problemet hurtigt:

 • Med en boring, lav et hul i betonbunden med en diameter fra 6 til 14 mm.;
 • Sæt ankerkrogen i hullet og stram den hængende møtrik.

Har du installeret et strækloft? Lad det tørre - nyd den nøjagtige tidsperiode, der foreskrives i filmens ydeevneegenskaber. Mange nybegyndere, der ikke rigtig ved, hvordan man hænger en lysekrone på et hængende loft, skynder sig til at udføre alle operationer hurtigere - og derefter betale med revet klud, ikke kun forkæle deres humør, men også undergrave deres budget betydeligt:

 1. find krogens placering
 2. holde en plastikring på strækloftet
 3. bestemmes med sin størrelse, tage højde for kasketens størrelse - det skal lukke ringens diameter fuldstændigt
 4. skåret ind
 5. træk trådene ud;
 6. Det forbliver kun at forbinde lampen.

Gennem mount

Fordelt hovedsagelig i private hjem. I dette tilfælde anvendes ikke kun en gevindkrog på stangen, men også to plader på 2x2 eller 3x3 mm.

 1. lav et gennemgående hul og læg den første bar
 2. vi skruer møtrikken på krogen for at holde den anden plade;
 3. indsæt krogen i hullet og skru en anden møtrik ovenpå;
 4. i sidste ende skal de 2 plader trækkes sammen - alt, hvad der er tilbage, er at hænge lysekronen.

Yderligere handlinger er ikke fundamentalt nye: de sætter også ringene på strækloftet, skærer ud en del, trækker ledningerne og forbinder lysekronen.

Igen skal du huske på diameteren af ​​det dekorative loft på din belysningsarmatur, når du bruger plastikringe - det skal være lidt mindre, så den endelige installation glæder øjet og gør dig ikke rynket af æstetiske defekter på strækloftet.

Tilslutning af lysekronen til netværket

Vi gør opmærksom på, at det er bedst at overlade dette arbejde til kvalificerede specialister, men hvis du vil vide, hvordan du hænger en lysekrone på et strækloft og korrekt forbinder det med strømforsyningen selv, er det her en glimrende instruktion, der hjælper med dette:

 1. sluk rummet gennem tavlen;
 2. Træk gennem plastringen i strækloftet med hullet i den allerede foretagne tråd;
 3. Løsn lysekronen på en stang eller en krog - afhængigt af hvilken type montering du har valgt: På denne måde frigiver du hænderne og sikrer god tilslutningskomfort;
 4. fjern beskyttelseskappen fra strømkablet og mål den nødvendige kerne størrelse for placering i klemkassen;
 5. ca. 6 mm, rengør vi enderne af ledningerne og fastgør dem i klemblokken og observerer farvesekvensen: gul eller grøn - til terminalen med samme farvetråd, vil dette være et beskyttende nul; blå - er en fungerende nul og er placeret i terminalen med samme farve; Hvid er altid en faseleder, og den forbinder til den resterende tomme terminal.

Efter de færdige manipulationer skal du bare lukke beskyttelsesboksen med klemblokken og afslutte monteringen af ​​belysningsarmaturet på strækloftet.

Det er vigtigt at huske, at alle snoet ledninger skal placeres i korrugeringen - for at beskytte mod overophedning og for at forhindre kortslutninger.

Hele processen med at installere en lysekrone på et strækloft - i en video.

Og her lægges vægt på sekvensen og hvordan man forbinder ledningerne.

Sundhedscheck

Du kan finde ud af nu, hvis du ved, hvordan du hænger en lysekrone på et strækloft, lige nu - under driftstesten for det monterede lysarmatur:

 • Sæt omskifteren i omstillingsbordet i "on" -positionen;
 • tænd lyset i lokalet, hvor lysekronen er monteret;
 • være opmærksom på, hvordan lamperne brænder (og brænder de overhovedet?);
 • Hvis du er helt tilfreds med resultatet, og den nye lysekrone på strækloftet glæder dig med fremragende belysning, så kan du lykønske dig med de nyligt erhvervede nyttige færdigheder!

konklusion

Ovennævnte trinvise instruktioner er en god måde uden at have beviser for specielle færdigheder til at hænge lysekronen på et strækloft og spare mange penge på at nægte officielle tjenester. Som du kan se, behøver du ikke nogen specielle superfærdigheder: nøglen til succes er at øge koncentrationen under hele processen og overholde de grundlæggende sikkerhedsforanstaltninger, når du arbejder med elektriske ledninger. Stabiliteten af ​​den samlede konstruktion afhænger direkte af det vellykkede valg af fastgørelsestype - og de oplysninger, der indhentes fra os, bidrager til at fjerne eventuelle fejl i din forsøg på at hænge lysekronen på loftet på dette stadium.

Sådan løser du lysekronen til strækloftet

Stræklofter er blevet udbredt, så der bliver mere opmærksom på deres arrangement. Spørgsmålet om, hvordan man løser lysekronen til strækloftet bliver meget akut, da der i de fleste tilfælde anvendes "punkter" og LED-strimler til belysning.

Hvilken lysekrone vil gøre?

Det antages, at den sædvanlige lysekrone og strakt lærredkombination ikke er den bedste. Men alligevel kan du vælge den mulighed, der kan bruges. Det er nødvendigt at gøre dette selv før internettet er rettet. De mest almindeligt anvendte plader er PVC, for hvilke opvarmning efter fastsættelse er katastrofalt. Ved regelmæssig opvarmning til + 45- + 50 ° C hærder stoffet, bliver sprødt og revner fra tid til anden. Derfor er installationen af ​​glødelamper i sådanne lysekroner uacceptabel.

Når du vælger en bestemt version af lysekronen, skal du være opmærksom på:

 1. For et værelse i standard størrelse, der er indrettet i klassisk stil, skal du vælge matte eller satinhæftet loft. Med hensyn til lysekronen er den optimale løsning en kompakt model med 2-3 små nuancer.
 2. Hvis loftet er planlagt til at være blankt, ser lysekronerne godt ud med masser af små lamper, der afspejler overfladen. Denne teknik hjælper med at visuelt hæve loftet, for at gøre rummet mere.
 3. Til spejl sorte og mørke lofter er lysekroner med små elementer også den bedste pasform. Men her er det nødvendigt at tage hensyn til både farven og formen af ​​lamperne. Bedst af alt er mellemstore, enkle former - showiness opnås på grund af lysstykket på lærredet.
 4. Originalen kan kaldes en lysekrone med frostede nuancer, balloner i forskellige størrelser i hvid.
 5. Lysekroner med farvede lampeskærme bør vælges ud fra farveskemaet i loftet og hele rummet.
til indhold ↑

Valget af lysekroner på de tekniske parametre

Der er en række kriterier, hvormed lysekronen bør vælges specielt til spænding af lærred, blandt dem:

 • Afstanden fra loftet / lyskilderne / lamperne til lærredet er mindst 10 cm. Dette er nødvendigt for at forhindre overophedning af lærredet under brug af belysningsenheden.
 • Optimalt, når hver lampe placeres i et separat dæk, bliver det en yderligere barriere for termisk energi.
 • Jo flere lamper jo bedre. Hvert enkelt element vil have en lav effektfaktor, og kvaliteten af ​​belysningen vil ikke lide.
Lysekrone med mange LED-pærer
 • Hætten, der dækker monteringselementerne, skal være stor nok - det vil gøre installationsprocessen nemmere. Dette element bør ikke have skarpe kanter, der udgør en fare for webens integritet.

At vælge en lysekrone er vigtig, men endnu vigtigere er korrekt og pålideligt fastgør det til loftet.

Ledningsforberedelse

Disse værker skal udføres indtil installationen af ​​spændevævet, skæring er allerede strakt, vil ikke være muligt. Lysekronen er oftest hængt i midten af ​​rummet, hvor kablerne fra den gamle enhed allerede er fjernet. Proceduren i denne sag:

 1. Sluk maskinen på panelet og måler længden af ​​kablerne. Dette tager højde for det rum, der vil tage fastgørelses web. Ledningernes længde, så lysekronen kan monteres frit, uden at spænde kablerne.
 2. Hvis længden ikke er nok, ledninger til at øge, er det bedre at have en bestand. Klemklemmer anvendes. Det er bedre ikke at bruge vridningen, da kontakten i dette tilfælde vil blive værre med tiden, og at komme til vride vil ikke være meget nemt.
 3. Tænd maskinen på instrumentbrættet, og kontroller fase og nul på ledningerne. Brug til dette, du har brug for en indikator. Derefter skal du slukke for maskinen igen.
 4. Enderne af ledningerne er isoleret for ikke at bryde gennem nettet under installationen og ikke at lide af strømens påvirkning.

Hvis det er installeret andetsteds, kræves der nye ledninger. Kabelsektionen er tilstrækkelig til en lysekrone på 1,5 mm², idet antallet af kerner er valgt ud fra belysningsanordningens egenskaber.

Ledninger under det nedhængte loft

Det er vigtigt! Kabelføring er fastgjort således, at den ikke siver og ikke ligger på lærredet - det vil ødelægge dets udseende.

Monteringsmetoder

Der er to hovedmuligheder for fastgørelsesanordninger: på krogen eller pantplatformen, gennem beslaget. Valget af en eller anden metode afhænger af designet af den valgte lysekrone. Alt det forberedende arbejde udføres, indtil lærredet endnu ikke er strakt, så bliver det vanskeligere.

Fastgørelsen med en krog er velegnet til modeller, der har en lang stang og en lille diameter base.

En simpel monteringsplade er den bedste løsning, hvis lampen er lille i størrelse og vægt. Hvad angår den korsformede plank, er det nødvendigt for massive lysekroner, som har en bred base. At hænge på strimler af disse typer, skal du have en understøttende platform.

Fastgør lysekronen med en krog

Hængende en lysekrone på en krog betragtes som en af ​​de mest pålidelige og alsidige muligheder. Desuden er lofterne i en gennemsnitlig lejlighed udstyret med disse fastgørelsesdele. Hvis ikke, så fix det på loftet er let. Uafhængig installation er endnu bedre, fordi ejerne sikkert ved, hvor meget vægt det vil opretholde. Hvis loftet er beton, skal du have en ankerkrog med dowel. Fastgørelsesprocessen er enkel - bor et hul med den nødvendige diameter og hammer i en plastikdåse, og skru derefter i krogen. Til trælofter er der ikke brug for dowels, krogen er simpelthen skruet ind i loftet eller bjælken.

Lysekrone fastgjort med en krog

Når fastgøreren er klar, skal lysekronen selv hænges ved hjælp af følgende algoritme:

 1. Kontroller styrken af ​​krogen.
 2. Hvis mellemrummet mellem det færdige loft og udkastet vil være mere end krogen kan dække, er der behov for yderligere hængende elementer. De kan være: en kæde med det krævede antal links, en anden krog. En anden mulighed er at bruge en træbjælke, der er skruet til det hårde loft, krogen er allerede skruet ind i den.
 3. De nødvendige trin til installation af loftbladet udføres.
 4. Efter afkøling af overfladen og dens spænding skal du omhyggeligt berøre krogens placering.
 5. At klæbe en plastikringring af den krævede diameter på filmen, uden at den bliver let revet af. Dette gøres bedst ved hjælp af en speciel lim. Desuden bør omkredsen være et par centimeter mindre end et dekorativt glas.
 6. En film er skåret inde i ringen - adgangen til monteringselementet er åben.
 7. Nu vises kabelføringen. Lysekronen er ophængt i sin plads, forbundet med ledningskablerne. Disse handlinger udføres med maskinen slukket på instrumentbrættet.
 8. Det sidste skridt er at fastgøre en dekorativ hætte.

Det er kun for at kontrollere lysekronens ydeevne. Som du kan se med dine egne hænder, er installationen let.

Montering på monteringsplatform

En lignende løsning bruges til lysekroner, der har en langsgående eller tværgående beslag til installation. Platformens størrelse bestemmes ud fra dimensionerne af beslaget og tykkelsen med øje på afstanden mellem udkastet og afslutningsloftet og lysekronens vægt. Den egentlige installation af platformen udføres på tidspunktet for fastgørelse af baguetterne til strækloftet, det skal gå 2-3 mm over niveauet på det monterede lærred.

Installation på platformen

Grundlaget for denne metode er monteringsplatformen. Fastgørelsen på loftet skal tages i brug på forhånd. Hovedopgaven er at kompensere for afstanden mellem udkastet til loftet og strækdæk. Valgmuligheder for indlejrede platforme:

 • Fra en træbar. Disse er nødvendige for massive tunge lysekroner. I baren er der boret et hul til udgangskablerne. Han selv er skruet til loftet base. Når du vælger en termisk ring til dette design, er det vigtigt, at det er lidt mindre end platformen. I nogle tilfælde anvendes 5 små ringe i stedet for et stort. I dette tilfælde kan du nemt lette lysekronen gennem spændingsvævet.
 • Præfabrikeret konstruktion Den samler sig fra fugtbestandige krydsfiner og metalelementer. Krydsfiner monteret i loftet med suspensioner (dem, der anvendes til lofter). Drej dem til betonbasen skal være skruer på metalen.

Fastgøring på længderetningen

Installationsstrinnene efter strækning af nettet med længderetningslinjen er som følger:

 1. Find placeringen af ​​platformen, lim plastikringen.
 2. Efter limen tørrer du filmen inde i ringen.
 3. Skru skruen på stroppen og fastgør den derefter på stangen.
 4. Fjern kabelføringen og tilslut dem til lysekronen.
 5. Hæng armaturet på de udtagne knopper og fastgør det med dekorative monteringsmøtrikker.
Længdeplank på et strækloft

Fastgørelse på en tværstang

Algoritmen for handlinger med en korsformet stang ligner den tidligere version. Forskellen er, at det er svært at finde den nødvendige termo-ringdiameter, derfor anvendes 5 små. Centralt til fjernelse af kabler, 4 mere rundt omkredsen til fjernelse af monteringspinde og fastgørelse af lysekronen.

Hvilke værktøjer er der brug for?

Uanset installationsmetoden skal du:

 1. Thermo ringe og lim til dem.
 2. En skarp kniv, bedre kontorist.
 3. Skruetrækker indikator.
 4. Tilslutning af terminaler.
 5. Phillips skruetrækker.
 6. Isoleringstape.

Til krogmontering, i tillæg: krogen selv, hvis den ikke findes. Til montering på platformen - elementer på platformen baseret på vægten af ​​belysningsenheden, en plade til fastgørelse af lysekronen på platformen.

konklusion

Generelt er det let at hænge lysekronen på strækloftet, men det kræver streng overholdelse af arbejdsteknologien. Hvis alt er gjort korrekt, vil resultatet kun være behjælpeligt.

Sådan repareres lysekronen til strækloftet - monterings muligheder og installation

Installation af en lysekrone på et strækloft er en opgave, der kun kan udføres meget omhyggeligt og med stor opmærksomhed på detaljer. Hovedforskellen ligger i, at lærredens strækloft ikke er meget holdbart, og installationsfejl kan forårsage skade på det med det resultat at hele strukturen bliver nødt til at blive ombygget. For at undgå mulige fejl skal du vælge den rigtige lysekrone og montere den korrekt. Sådan repareres lysekronen til strækloftet, og det vil blive diskuteret i denne artikel.

Valg af lysekrone til et strækloft

Det er ønskeligt at vælge belysningsenheder til enhver form for loft selv i designfasen, og med spændingsstrukturer er denne regel særligt relevant. Sagen er at fastgørelsen af ​​lysekronen til strækloftet udføres på en ejendommelig måde - den er normalt hængt med en krog eller en speciel platform til bundloftet. Desuden påvirker valget af typen af ​​lysekrone direkte afstanden mellem strækdæk og bunden.

Hvis du vælger en lysekrone til et strækloft, skal du styres af følgende punkter:

 1. En særlig PVC-film, som ikke er meget holdbar og kan blive meget let beskadiget af lysekronens skarpe kanter, virker ofte som en loftsduge. Derudover bør du også tage højde for de særlige forhold ved basen, som lampen skal monteres på. Bygningens overflade skal ikke være udragende eller skarp. I tilfælde af sådanne mangler er det nødvendigt at adressere dem.
 2. Et andet problem forbundet med brugen af ​​PVC-film er dens dårlige modstandsdygtighed mod høje temperaturer. Hvis dette materiale konstant udsættes for opvarmning til 45-50 grader, så vil det over tid blive komprimeret og blive for skrøbeligt, op til revnedannelse og udgydning. For at undgå en sådan indvirkning skal du vælge en lysekrone, som er udstyret med LED-lamper - de opvarmer næsten ikke under drift. En anden god mulighed indebærer brugen af ​​et armatur med flere nuancer, som hver især er bygget i en svag magtlampe. Med dette design vil belysningen være ret effektiv til en relativt lav temperatur.
 3. Når du monterer lysekronen på et strækloft med et blankt lærred, skal du være opmærksom på bagsiden af ​​enheden. På den glatte overflade af loftet reflekteres lysekronens bagside næsten det samme som i et almindeligt spejl. Hvis der vil være synlige ledninger eller andre interne elementer i enheden, så er det bedre at omgå sådan en lysekrone og se efter en mere passende en.
 4. Næste punkt er en måde at løse lysekronen på. I tilfælde af standardlejligheder er situationen ofte meget enkel - der er i første omgang en krog på loftet, som er installeret ved loftets midterpunkt. For ikke at udstyre et nyt design, kan du bruge denne særlige krog til montering af lysekronen. I mangel af en indbygget krog spiller valget af fastgørelse ikke en særlig rolle, derfor er det muligt at bestemme, hvordan man skal holde lysekronen på strækloftet.
 5. Lysekrone dimensioner skal være velegnet til værelset og svare til bundens højde. For eksempel vil en stor lysekrone monteret på en lang stang se meget latterlig ud i et lille rum med et lavt loft. Den samme regel virker også i modsat retning - et lille loft ved siden af ​​et strækloft vil ikke visuelt svare til et stort rum med et højt loft.
 6. Armaturkraften har ringe effekt på belysningseffektiviteten. For at rummet skal være fuldt oplyst, er det bedre at komplimentere lysekronen med spotlights - ledningerne vil stadig passe på en skjult måde, så der er ingen problemer med den visuelle side af spørgsmålet. For at understrege de enkelte områder i rummet kan du bruge dekorative LED-lamper.

Inden du lægger lysekronen på loftet, skal du vælge den mest passende løsning. I mangel af selvtillid er det bedst at konsultere en specialist, der vælger den optimale lysekrone til specifikke driftsforhold.

Valg af lysekrone design

Sammen med spørgsmål om, hvordan man korrekt hænger en lysekrone på et loftsloft, skal man også forstå sine dekorative egenskaber. For at lysekronen ikke blot effektivt belyste rummet, men også understregede sin stil, er det nødvendigt at tage højde for rummets indretning ved valg af belysningsenhed. For eksempel, i typiske lejligheder er den klassiske stil sædvanligvis brugt med begrænsede toner. Loftet i dette tilfælde, ofte lavet af mat eller satin stof lys, og som den vigtigste lampe er bedst at vælge et lille lysekrone med et par nuancer - belysning som følge heraf vil være blød og diskret, med det resultat, at rummet visuelt vises større.

Når man arrangerer blanke lofter på flere niveauer, vil den bedste løsning være en lysekrone med et stort antal lamper - takket være lysets refleksion vil der blive skabt en dybdefølelse. Denne kombination vil give mulighed for visuelt at øge loftets højde og afgrænse rummet til zoner. Lysdiodens lysstyrke på samme tid kan ikke være meget høj, så det bør suppleres med spotlights.

Til et mørkt spejlloft er en lysekroner også velegnet, men du skal vælge det rigtige farveskema og lampens form. I tilfælde af spejl design opnås en god visuel effekt på grund af refleksion, derfor vil stort og fancy loftlys være irrelevant. På mørke satinlofter, sfæriske loftlamper, hvor det reflekterede lys giver dig mulighed for at skabe en hyggelig atmosfære i rummet, synes bedst. Loftlampens farve skal svare til loftet, ellers vil harmonien blive brudt.

Lysekroner med glas vedhæng passer perfekt ind i designet af et soveværelse eller børneværelse, lavet i pastelfarver. Usædvanlige loftslamper og lysdioder med kompleks konfiguration gør det muligt at skabe et interessant stykke lys og skygger, hvilket er fantastisk til stuer. Denne effekt er bedst genskabt på farvede eller mørke lofter.

Lysekronefastgørelsesmetoder

Uanset hvilken lysekrone der blev valgt til strækloftet, skal det installeres korrekt og sikres. Til dette formål er der i færd med at installere loftet en særlig platform, som lysekronen vil blive fastgjort til. Før du hænger loftkronen på loftet, skal du forstå, hvordan du monterer det.

Lysekronens armatur til strækloftet kan udføres på følgende måder:

 • På krogen - denne metode er bedst egnet til installation af lysekroner med en lang stang og en lille basediameter;
 • På baren - i dette tilfælde er monteringsplatformen fastgjort til stangen, og denne metode anvendes oftest;
 • På korsformet stang er denne fastgørelsesmetode relevant for store og tunge lysekroner med en stor basediameter.

Det er nødvendigt at montere krogen og støttepladen meget omhyggeligt og pålideligt. Til installation skal du købe specialiserede emner, der oprindeligt var designet til sådanne opgaver. Når du monterer armaturer på strækloftet, skal du tage højde for, at det i fremtiden kun er muligt at gentage denne konstruktion, hvis strækloftet er helt demonteret.

Elektrisk installation

Alle lamper kan kun fungere, hvis de er tilsluttet elnettet. For at denne betingelse skal være opfyldt, er det nødvendigt, inden lygten fastgøres på strækloftet, at udføre en række forberedende arbejder, som gør det muligt at tilslutte belysningsanordningerne til netværket.

Teknologi forberedelse af ledninger omfatter følgende trin:

 • Først skal du slukke kontakten med maskinen på panelet og kontrollere, om ledningens længde er tilstrækkelig til normal forbindelse af lysekronen (det er ønskeligt, at ledningerne har en lille margen);
 • Hvis dette er nødvendigt, forlænges ledningerne ved hjælp af installationsledningen forbundet med klemmerminaler (almindelig vridning er ikke pålidelig nok);
 • Dernæst med strømmen er det nødvendigt at kontrollere og markere faserne på forskellige ledninger, hvorefter afbryderen med afbryderen slukker igen;
 • Ledningernes kanter er isoleret, så der ikke er risiko for elektrisk stød under installationen.

Hvis du skal installere lamper eller lysekroner på et andet sted, skal du installere et nyt ledningskreds. Til normal drift af belysningsenheder er der nok en sektion på 1,5 mm 2, og antallet af kerner vælges individuelt afhængigt af lampens egenskaber.

At lægge et nyt kabel under strækloftet kan gøres på følgende måder:

 1. Lægning i en korrugering. I dette tilfælde sættes ledningen i en bølgepap, således at der på begge sider er ca. 30 cm stikketråd. Muffen er fastgjort med plastikbøjler ved hjælp af dykker med negle.
 2. Lægning i en plastik boks. Arrangementet af dette design begynder med montering af plastkanaler til loftet. Inde i denne boks er der lagt ledninger, hvorefter designet er lukket med et låg.
 3. Fastgørelse med plastikbånd. For at gennemføre denne metode skal du fastgøre skræftet til loftet med dowels. At binde ledningerne er vedhæftet i fremtiden.

Ved installation er det nødvendigt at sørge for, at ledningerne ikke siver og ikke ligger på lærredet - dette fører altid til en forringelse af loftets udseende.

Montering af lysekrone på krogen

Ofte er der ved hjælp af en kroge installeret standardlamper, som er anordninger på en lang stang, udstyret med flere nuancer. For at afdække lyset af fastgørelsen af ​​lysekronen anvendes en dekorativ skål, trukket op til selve loftet. Det er nemt at klare lysekronen på denne måde, men det er svært at installere krogen til lysekronen i loftet på det rigtige sted, da det stort set afhænger af loftets design.

I tilstedeværelsen af ​​den oprindeligt installerede krog i midten af ​​rummet er opgaven væsentligt forenklet (selvfølgelig kun hvis lysekronen vil blive installeret på dette sted). For at montere strukturen på en sådan krog, skal du kun forlænge den med en kæde med en krog på enden og montere alle nødvendige ledninger. Suspensionen og ledningskredsløbet kan midlertidigt stuves i et hul i loftet.

Hvis der ikke er nogen krog, skal låsemekanismerne monteres uafhængigt, inden lygten fastgøres til strækloftet. For at gøre dette må man først og fremmest måle afstanden mellem loftet og strækloftet i det område, hvor lysekronen vil blive installeret. På samme sted skal du rette tømmeret, som følge af, at niveauet af strukturen sænkes til den ønskede afstand.

Ved træets kanter i en afstand på ca. 5 cm, bores to huller. Også i baren skal du bore et stort hul gennem hvilket ledningerne vil passere. I overensstemmelse med stangen skal du markere basen til lysekronen og lave monteringshuller i den. Ledninger sættes ind i stangen, hvorefter den er fastgjort med dykker og selvdrejende skruer. Trådkrog skal skrues i træet efter installationen af ​​bladet.

Hvis vi hænger en lysekrone med en vægt på mere end 5 kg på loftet, ville det være meget bedre at bruge ankre. For at installere disse elementer skal du bore et hul i betonpladen, hvis diameter svarer til ankerhylsterets diameter. Muffen er indsat i loftet, hvorefter krogen snoet hele vejen, hvilket resulterer i fastgørelse af ankeret. Hvis afstanden mellem loftet og spændevævet er mindre end 5-7 cm, kan lysekronen hænge lige på krogen, ellers vil det være nødvendigt at forlænge strukturen med en kæde.

Når lærredet er strakt, skal du bestemme, hvor krogen eller støttestangen er placeret. På det sted, hvor lysekronen vil blive placeret, skal du klæbe plastikringen til lysekronen på strækloftet. Diameteren af ​​denne ring bør være lidt mindre end lysekronens indvendige diameter. Den del af spændepladen, der er anbragt inde i ringens omkreds, skæres forsigtigt.

Lysekroner på et strækloft monteret i baren. Hvis krogen oprindeligt er indbygget i loftet, skal den udjævnes ved hjælp af en kæde. Under alle omstændigheder er det næste skridt at udtrække ledningerne. Ledninger skal rette og installere en klemme på dem, der gør det muligt at tilslutte lampen.

Umiddelbart inden du hænger lysekronen på loftet, skal du fjerne alle skarpe og udragende elementer, der kan beskadige lærredet og lamperne. Lysekronen er ophængt fra krogen og er forbundet til lysnettet. Ledningerne skal placeres rundt om stangen, så elementer, der ikke har isolering, er placeret væk fra lysekronens detaljer. Designet er dækket af en dekorativ skål og fastgjort på det krævede niveau, og stoffet efter installationen må ikke strækkes.

Lamperne skrues ind i den installerede lysekrone, hvorefter lampen skal kontrolleres for funktionsdygtighed. Hvis alt fungerer normalt, slukker lyset, og loftslamperne og de elementer, der tidligere blev fjernet, er installeret på enheden. Fuldt monteret lysekrone er inkluderet og holdt i denne tilstand i 15-20 minutter. Under arbejdet skal du kontrollere, om loftet i nærheden af ​​lysekronen opvarmes - hvis temperaturen er for høj og kan beskadige lærredet, er det værd at udskifte lamperne med mindre kraftige.

Sådan monteres lysekronen på monteringspladen

Fastgørelse af lampen til strækloftet på platformen kan udføres ved hjælp af en langsgående eller tværformet plank. Platformens dimensioner bestemmes afhængigt af stangens størrelse og lysekronens vægt. Stangen monteres under installationen af ​​baguetter, så niveauet falder sammen med styrets niveau.

Til fremstilling af platformen kan der anvendes bar, bord eller krydsfiner. For at montere lampen skal du forud forberede plastikringe. Diameterne af ringene til langsgående strimler skal være store nok, så de kan forbindes. I tilfælde af krydsformede strimler skal du købe fem ringe på en gang og have forskellige diametre.

Et passende punkt til montering af lysekronen bestemmes individuelt. Hvis lysekronen er monteret i rummets centrale punkt, skal standardkrogen skæres eller skjules i pladen. Ledningerne, der fører til armaturet, trækkes ud og kontrolleres for funktionsdygtighed, hvorefter det resulterende hul i loftet skal være dækket med gipsstikket.

Hvis spændevævet er placeret kort afstand fra bunden, monteres armaturet på monteringspladen ved hjælp af et realkreditlån. I baren skal du bore to huller med en diameter på ca. 2-3 m. For at lægge ledningerne lige i midten af ​​baren skæres en lille rille. Dernæst skal du markere loftet og forberede huller i det, som stangen med ledningerne i den er fastgjort til. I tilfælde af en krydsformet monteringsplade kræves en platform med samme form.

I tilfælde af at loftets niveau ændres betydeligt, skal installationsplatformen gøre teamet. Bunden af ​​platformen vil være et rektangulært stykke krydsfiner med en tykkelse på 6 til 12 mm. Længden af ​​krydsfinerplatformen skal lidt overstige armaturstrimlens længde og bredden - lidt større end diameteren på monteringsringen. Til cross-lameller behøver du ikke rektangulære, men firkantede platforme.

For at køre ledningerne i platformen skal du lave egnede huller i den. Den udvendige del af den forberedte del skal håndteres med høj kvalitet - tilstedeværelsen af ​​uregelmæssigheder og ruhed kan føre til skade på nettet. Beslag er monteret i platformens hjørner.

Før du hænger lysekronen på stræklofterne, skal du kontrollere designet til justering. Den monterede platform er prøvet på stedet for at kontrollere niveauet - den rigtige del vil være på samme niveau som strækloftet. Om nødvendigt kan du justere platformens højde ved hjælp af beslag. Når delen er nøjagtigt, hvor det er nødvendigt, forbliver det at fastgøre det med skruer og dowels.

Næste skal du installere et strækloft. Når loftet fryser, vil det være muligt at fortsætte installationen af ​​lysekronen. Hullet til ledningerne findes ved berøring og en monteringsring er limet rundt om den. Den del af lærredet inde i ringen skæres forsigtigt ud, og ledningerne trækkes ud af den.

Monteringsnåle er fastgjort til monteringspladen med låsemøtrik. De skal installeres meget godt, ellers vil lysekronens armatur i sidste ende ikke være pålidelig nok. Slat tiltrækkes til platformen med selvdrejende skruer. Når hele understøtningsstrukturen er klar, kan du montere lysekronen på stangen til strækloftet. Monteringsteknologien er den samme som med krogmontering.