Sådan vasker du det glatte stretchloft: reglerne for vask og specifik rengøring

Prestigefyldt strækblankt loft, helt vedligeholdelsesfrit - toppen af ​​moderne mode design.

Hvide og flerfarvede, med mønstre og uden dem, sprækker disse lofter ikke, bliver ikke gule og samler ikke støv, det vil sige spørgsmålet om, hvordan man vasker et blankt strækloft, forekommer kun i sjældne tilfælde, eller når det bliver svagt svagt fra tiden.

Glansigt strækloft kræver særlig pleje

Seks grundlæggende regler for vask af strækblanke lofter

For at gøre glans af loftet glitrende altid, som en ny og festligt glædeligt for os, bør du vide et par vigtige betingelser for, hvordan man korrekt vasker det glatte stretchloft.

Regel 1: blød svamp

 • Alle hårde svampe og især børster kan håbløst skrabe en smuk glans, deformere og endda bryde gennem filmmaterialet.
 • Kun en blød svamp dyppet i en let sæbevand vil gøre, for ikke at forlade streaks i loftet, så skal de vaskes grundigt.
 • Skyl loftet med lette cirkulære bevægelser i svejsens retning (for detaljer, se hvordan man vasker loftet).

Efter vask skal du tørre den vaskede overflade med en tør fladsklud (men du kan også bruge en mikrofiberklud, der absorberer fugt)

Eksperter anbefaler, at før du vasker glatte lofter, fjern alt smykkerne fra hænderne, så de ikke ved et uheld ridser den perfekte overflade. Og det er en skam at forkæle disse produkter selv under en sådan rengøring.

Regel 3: Minimale mekaniske virkninger

 • Vi bruger ikke rengøringsmidler med forskellige slibemidler til sådanne vask: de vil efterlade ridser på en delagtig glans.
 • Du skal også opgive alle slags cremer og pulvere med faste partikler, herunder sodavand.
 • Vi foretrækker en sikker moderne spray: Med minimal mekanisk effekt på det luksuriøse blanke loft, forsvinder den irriterende mulighed for at ødelægge det ved et uheld.
 • Erfaringerne fortæller os, at alle glasrengøringsmidler, der indeholder ammoniak, er rene til rengøring - for at rengøre et blankt loft er de garanteret, at de ikke forlader sæbepletter og ikke komplicerer vores arbejde.

Regel 4: Skadesløshedsmiddel

 • Til høj kvalitet rengøring af blanke lofter betyder med acetone er absolut ikke egnet. Derfor skal du, når du køber, præcisere sammensætningen af ​​det valgte vaskemiddel (se hvordan man vasker stræklofter) for ikke at ødelægge PVC-folien.
 • Reaktionen på nogle kemikalier er meget uventet: blødgøring, omdannelse til grimme rynker, fuldstændig forsvinden eller misfarvning og andre problemer.
 • Testen for det købte vaskemiddels harmlessness er simpelt: vi sætter en dråbe af dette stof på en afsondret, ubetydelig del af loftet og venter 10 minutter - denne gang er nok til at finde ud af sikkerhedsgraden af ​​det testede produkt.
 • Du kan også finde ud af, hvordan du vasker det strækblanke loft, du kan også efter at have læst instruktionerne om brug af specielle poler designet specielt til sådant arbejde.

Alkoholbaserede rengøringsmidler er mest egnede til nem og høj kvalitet rengøring af elegante blanke lofter - de giver ikke sæbepletter og ideelt (også meget hurtigt) vaske enhver forurening.

Regel 5: Intet pres

 • Mit loft uden meget pres, og jo mere så bruger vi ikke en moppe til dette.
 • Du bør heller ikke selvpolere glansen for ikke at deformere det ved et uheld. Filmen skal ikke komme i kontakt direkte med basen - selve loftet.

Den optimale temperatur af den vandige opløsning fra + 30 til + 40 grader vil lette vaskeprocessen mod stramning - snavset slettes med en håndbevægelse.

Regel 6: Følg vejledningen

For at lære at vaske blanke stræklofter, kan du læse i detaljer i instruktionerne fra deres fabrikanter, som endda råder dig til at rengøre blanke lofter med støvsugere (for detaljer, se hvordan man rengør stræklofter). Men det er kun sikkert, når installatører sikkert sikrer filmen. Derfor er det bedre at fjerne nettet med en klud eller visp.

Og støvet på det blanke loft synker ikke. Det har en antistatisk, støvafvisende belægning, så vi vil ikke gribe forgæves efter støvpartikler på vores ideelle loft.

Specifik rengøring af glatte lofter

Særlig løsning

Når du mister farve, er det først let at tørre det med en blød suede klud eller almindeligt papirserviet. Hvis dette ikke hjælper, foreslår eksperter en anden og mere effektiv måde, der hjælper med at opdatere farven: Du skal bruge en 10% alkoholholdig ammoniakopløsning.

Anbring det forsigtigt i en separat sektion af loftet, og tør derefter renhed og farvegendannelse.

Opløst pulver

Forurening af blanke stræklofter, der opnås under reparationer i lejligheden, kan vaskes af selv med almindeligt vaskepulver, idet det har omrørt det godt, indtil alle dets komponenter er fuldstændigt opløst i vand. Let, glatte, ikke-aggressive bevægelser gnider stederne med stærk forurening og fjerner rester af løsningen i loftet med en god klud og tørrer med en blød klud.

Disse metoder tilbydes som producenter af disse lofter, og producenter af specielle vaskemidler samt professionelle vaskemaskiner. Men vi husker det vigtigste: en så mild rengøring af filmbelægningen uden nogen kemisk og mekanisk skade vil i høj grad forlenge levetiden og vende tilbage til sit tidligere chic look.

Sådan vaskes straks lofter let og uden pletter

Tidligere eller senere kommer spørgsmålet om hvordan man ser efter sådanne lofter til alle, der har dem installeret i køkkenet og andre rum.

Vi vil fortælle dig i detaljer, hvordan man vasker PVC og stofstræklofter i hjemmet, uden risiko for at beskadige stoffet og efterlade pletter på glatte overflader.

Loftsmateriale

Som du sikkert ved, er loftet af to typer afhængigt af deres materiale, nemlig:

Stoffer er dyrere, men samtidig giver de mulighed for at opnå æstetisk "sømløshed" over hele spændingsfladen.

Farvefunktionerne af denne type, sammenlignet med PVC, er lidt mindre. Disse lofter er i stand til at modstå og kortholde vand, hvis du blev oversvømmet af naboer. Deres installation minder lidt om spændingen af ​​et stort lærred til tegning. Sandt nok, efter en sådan "nabos" vand vil der være pletter på lærredet, som ikke længere kan vaskes af og loftet skal ændres fuldstændigt. Ak.

Stræklofter fremstillet af PVC, populært film, skiller sig ud i, at de kan fremstilles i forskellige former, teksturer, farver og endda efterligne dagen eller stjerneklar himmel. Dette opnås på grund af fotoprint i høj kvalitet på filmen og den rette placering af belysningselementerne under den.

Alle spændingsdåser er enten matte eller blanke. Hver af dem har sine fordele og ulemper samt et andet behov for pleje. Hvis du endnu ikke har taget stilling til udsigten, anbefaler vi at læse hvilket strækloft der er bedre for køkkenet.

Hvor ofte skal du vaske?

Det er nødvendigt at vaske stræklofter, både blanke og matte, kun da de er forurenet.

For eksempel kan små dråber af fedt og fugt, der dannes under tilberedningen, slå sig ned på køkkenloftet.

Dette kan ske selvom du har en hætte. Nogle gange kan du ved et uheld efterlade en plet med den unøjagtige åbning af flasker med stærkt kulsyreholdigt vand eller champagne.

I andre rum er det mest forurenende stof almindeligt støv, som især kan lide at slå sig ned i hjørnerne, i enderne af niveauerne og i leddene. For at holde det blanke strækloft rent og skinnende skal det naturligvis tørres lidt så ofte som muligt.

I hjemmet er det let og nemt at gøre, vi vil fortælle om det senere.

Hvad og hvordan man vasker?

Så lad os give nogle vigtige anbefalinger om plejehjælp:

1. Brug kun blødt væv, fiber eller svamp. Ingen ridser eller hårde børster, samt afskedning af klude eller lur.

2. For at fjerne fede pletter anbefales det at fortynde og skum i beholderen eller bassinet det sædvanlige opvaskemiddel. Overdrive det ikke, bare en lille koncentration er nødvendig, loftet er ikke en stegepande.

3. For at vaske glatte lofter i hjemmet i 90% af tilfælde er der nok vaskemiddel til vinduer og spejle.

Den mest bekvemme og økonomiske spray vil være til rengøring af glasoverflader. På bekostning af alkohol eller ammoniak, som er indeholdt i sådanne sprayer, tørrer overfladen meget hurtigt og vigtigst af alt - alt uden farvning.

4. Under alle omstændigheder kan du ikke bruge nogen form for slibende pulverværktøjer, såvel som dem, der indeholder acetone. De forkæler fuldstændigt overfladens udseende. Derfor skal du grundigt læse dens sammensætning, før du bruger denne rengøringsmiddel.

Før rengøring skal du:

1. Det første du skal lære, før du begynder at vaske, er at styre kraften, når du trykker den med en klud, svamp eller mopp til loftets overflade. Det skal være minimal, men tilstrækkeligt til at fjerne støv eller pletter. Vi anbefaler at øve på nogle fjerntliggende dele af loftet for at fylde din hånd.

2. Hvis du har højt til loftet, så skal du have en trinladder og højst sandsynligt en mop eller svamp med et langt håndtag. Sørg for på forhånd at trinladderen er sund, ikke lurching i alle retninger, og dens højde er nok til at komme til lærredet. En moppe eller andet værktøj efter eget valg skal være så let og kort som muligt.

3. Fjern ringer, armbånd, ure fra hænder - du kan røre en skrøbelig overflade med dem og efterlade en ridse eller en bule.

Vi begynder at vaske loftet

Så, hvordan man vasker hævede lofter hjemme:

 1. 1 Flyt fra et hjørne til et andet eller i sektioner, hvis du har en kompleks struktur;
 2. 2 Hvis du bruger en spray til vinduer, skal du blot sprøjte den to eller tre gange og gå i en cirkulær bevægelse med en klud eller svamp;
 3. 3 For at sikre, at resultatet ikke blev strikket, reducer intensiteten af ​​sprøjtningen og brug blødt papir;
 4. 4 Når du fjerner fedtpletter, fugter du en klud i det fortyndede opvaskemiddel, klæber det godt og forsigtigt og ikke stærkt presser ganglampe rundt om det forurenede område.
 5. 5 Hvis du vil fjerne nettet fra hjørnet, er det bedre at komme med en klud i hånden end at bruge støvsuger, da det kan beskadige loftets overflade. Det samme gælder brugen af ​​mops, besætninger, besætninger mv.
 6. 6 Ved regelmæssig vedligeholdelse af matte stræklofter, når du bare skal tørre af støvet, er det bedre at ikke vaske dem, men brug hellere en lidt fugtig fiber, og i tilfælde af glatte overflader skal du blot tørre kluden.

Andre anbefalinger

For større klarhed er her en lille video, der viser to muligheder for at strække lofter, det er værd at se.

Stræklofter, specielt glatte og specielt i køkkenet, er meget krævende at pleje.

Deres skønhed og nåde går hånd i hånd med skrøbelighed og behovet for at respektere dem. I denne henseende anbefales det at afholde sig fra:

 • brug af højtopvarmede belysningselementer (halogenpærer);
 • høje indendørs planter og flyvende kæledyr (især store papegøjer);
 • eksperimenter med hurtig åbning af champagne mv.
 • børns spil med dart samt legetøj, der skyder plastikkugler og bolde.

Vi er sikre på, at du nu ved alt om, hvordan man skal vaske stræklofter i hjemmet, så der ikke er skilsmisse og skader på lærredet.

Den mest effektive måde at vaske strækblanke lofter uden striber på

Hvis du har et strækblankt loft, så har du allerede indset, at dette ikke er en mulighed, der kan undvære særlig pleje.

Glansens overflade kan ikke forblive perfekt for længe. I dag finder vi ud af: hvordan man vasker strækblanke lofter uden tråde.

Ved at vælge de rigtige værktøjer, kan du gøre denne rengøring meget hurtigt og nemt. Når alt kommer til alt, vil en vidunderlig loftsbeklædning kun se luksuriøst ud med korrekt pleje.

Sådan vaskes stræklofter: grundlæggende regler

Det blanke skal skinne, det er ikke for ingenting, at du har brugt så meget tid, penge og kræfter på at installere det. Lad os derfor se, hvordan man korrekt rengør et loft, så der ikke dannes pletter.

Her er reglerne du kan bruge:

 1. Brug kun en svamp lavet af bløde materialer. Hårde materialer vil ridse overfladen.
 2. Svampen kan fugtes i en sæbeopløsning.
 3. Loftet skal vaskes med lette cirkulære bevægelser. Samtidig skal du flytte fra svejsningen.
 4. Fjern små snavs med en svamp.
 5. Efter vask skal overfladen tørres af med en tør flanelklud.

Hvis du ikke har besluttet: hvad betyder at vaske loftet og derefter vælge en mulighed, prøv det på en ubetydelig del af lærredet.

Vent efter 10 minutter efter påføring af produktet.

Du kan ikke vaske loftet med varmt vand, da dette vil føre til deformation af lærredet.

Hvilke vaskemidler kan jeg bruge?

For at vaske den glansede finish derhjemme på en kvalitets måde, skal du først vælge det passende produkt. Husk at disse formuleringer ikke skal have acetone.

Alkoholholdige produkter, der perfekt renser overfladen mod støv, hjælper godt.
Du kan prøve at fjerne pletten med rengøringsmiddel, men det skal være meget godt fortyndet i vand, indtil det er helt opløst.
Du kan bruge et rengøringsmiddel, der ikke indeholder aggressive eller slibende komponenter:

 • klare sig godt med urenheder, der ikke er giftige, Mr. Muscle. En sådan løsning hjælper med at rydde op sod, fedt og alle slags pletter;
 • Fairy gel kan fortyndes med vand. Et sådant middel vasker også væk fedt godt;
 • Prøv at bruge en glasrenser. Det skal sprøjtes på overfladen og derefter tørres med en tør klud.

Der er også specielle produkter til rengøring af loftet. Men selv de skal testes før brug, især hvis du har fotoprint på lofterne.

uddannelse

Når du beslutter dig for at rengøre loftet, skal du først forberede. For det første skal du forberede en fast stige eller en solid trinladder, så det er bekvemt at arbejde på dem.

Sikkerhed i denne rengøring er afgørende. Husk at den unaturlige situation forårsager smerte og følelsesløshed i dele af kroppen.
Klargør bløde og rene bomuldsservietter for at behandle belægningen. Passer til flannel ble eller klude fra gammelt sengelinned vil gøre.
Du skal også bruge en støvsuger med en dyse i form af en børste, skumsvampe eller ikke-slibende rengøringsmidler.

Ridser bør ikke efterlades på lærredet, så fjern alle smykker fra dine hænder.

Hvilke værktøjer til brug

Hvis du undrer: Kan du rengøre loftet med en støvsuger, så er svaret ja. Det er præcis hvad eksperter anbefaler.

Men før en sådan rengøring skal du sørge for, hvor godt strukturen er fast. Denne rengøringsmetode kan ikke bruges mere end en gang om måneden.
Af den måde, at filmbelægningen ikke er tungt dækket af støv, skal den behandles med et antistatisk middel.

Sådan fjerner du pletter

Sådan fjerner du pletter, kan du se på videoen. På grund af tilstedeværelsen af ​​fugt kan gule pletter forekomme på overfladen.

Dette sker når strømmen af ​​taget eller rørene. Vidste du, at grimme pletter kan dukke op fra tobaksrøg?

Også, når en betydelig mængde fugt fordampes, kan gule pletter dannes på loftet.
Pletter efter perkolering er vanskelige at fjerne. Det er bedre at straks kontrollere tag og vandlinjer for lækager.

Prøv disse metoder:

 1. Smuld så lidt sæbe ind i chips og opløs i vand. Du kan også tilføje et blødt vaskepulver. Derefter fugtes en blød klud i opløsningen, med hvilken forurenede overflader gnides.
 2. Prøv at opløse ammoniak og en sådan blanding, tør forsigtigt pletten.
 3. Brug specielle formuleringer til at rengøre loftsflader.

Hvordan slippe af med cirklerne efter rengøring

Når du bruger sæbeopløsning til at vaske loftet i køkkenet eller i badeværelset, kan der dannes cirkler og hvide striber.

For at fjerne dem, vaskes overfladen med en svamp flere gange. Efter våd gnidning anvendes tørt tøj.
Hvis sømme er til stede, skal de rengøres langs suturlinjen. Hvis forarbejdning udføres i en vinkel på sømmen, så kan skraldespand komme derhen.
For at få mousserende højdepunkter, brug en alkoholopløsning, men en lille koncentration.

Hvordan vasker spændingsstrukturerne?

Før du vasker loftet, er det bedre at støvsuge det først. Hvis loftet er vævet, anvendes rensning.

Når du bruger støvsugeren, må du ikke berøre overfladen. Hvis enheden er for kraftig, kan materialet blive deformeret.
Vask det hængende loft bedre med hånden. Samtidig udføres rengøring trin for trin. Skift til at vaske små områder.

Du kan forsøge at pakke en klud på en moppe for at vaske overfladen med den.

Men du skal handle meget omhyggeligt for ikke at ødelægge lærredet.

For at tilføje skinne til overfladen kan du tilføje noget ammoniak til vandet.
Loft i badeværelset eller i køkkenet fortjener særlig opmærksomhed. På grund af den høje fugtighed kan kalkskalaen danne sig på overfladen.

Det skal tørres med en våd klud og derefter tørres med en tør klud.
I badeværelset på en blank overflade kan man få spray ved badning. Fra denne form for skilsmisse. Tørrede eksilpletter er vanskeligere at fjerne, så det er bedst at tørre overfladen straks.
Loftet i køkkenet kræver også omhyggelig vedligeholdelse. Når alt kommer til alt, selv med en hætte af høj kvalitet, dannes fedtede pletter, sod og støv på loftoverfladen.

Store fedtpletter behandles først med rengøringsmiddel, og derefter med en våd klud.

Rydde områder tørres med en tør klud. Du kan også bruge en damprens til at fjerne gamle pletter.

Når du bruger en speciel dampmop, skal du bruge en mikrofiberdyse. Efter dampning fjernes alle forureninger med servietter.

Hvad er forbudt at vaske lofterne

Lad os se, hvad der ikke kan bruges til rengøring af klæder, og find ud af om de vaskes med pulver. Eksperter anbefaler ikke brug af vaskepulver.

Men når du vasker små pletter, kan du prøve at lave en løsning med en lille mængde af det. Generelt kan du ikke bruge slibeværktøj, metalbørster og hårde skurepuder.

Forbudt forskellige opløsningsmidler og præparater indeholdende chlor.

Ikke egnet til pleje af en skinnende overflade sodavand, tjære sæbe og sennep. Sådanne produkter har en skadelig virkning på loftet.

Malinger kan miste en skygge, og på et lærred kan revner og deformationer dannes.

Ved udførelse af renseri må du ikke bruge en kost. Selv et blødt værktøj kan beskadige stoffet.

Jeg håber, at mine anbefalinger vil hjælpe dig. Hvis du har dine egne opskrifter, hvordan du rengør spændingsstrukturer med høj kvalitet, skriv om det i kommentarerne.

Sådan vaskes blanke stræklofter uden striber: effektive midler og metoder til brug

Pleje af strækblanke lofter er i princippet ikke svært. Det eneste problem er at opnå fravær af pletter efter vask, fordi gnidning af et elastisk stof, der ikke har en stiv base under den, er problematisk.

Ikke desto mindre er det muligt at klare denne opgave, hvis du bruger de rigtige værktøjer og instrumenter. Vil du vide, hvordan du gør dette? Jeg fortæller dig om det.

Sådan vasker du det blanke loft

Generelt er det nødvendigt at vaske strækblanke ark kun, hvis de har snavsede eller fedtede pletter, spor af kondensat. Hvis de har mistet deres originale glans fra det støv, der er opsamlet på dem, kan du komme med en tør støvsuger.

I stuer er der normalt kun en sådan rengøring hvert halve år - et år. Men pleje af stræklofterne i køkkenet, i badeværelserne eller på loggierne kræver brug af specialværktøjer til at rengøre dem fra sod, fedt eller sæbepletter.

Hvad betyder at bruge

Valg af vaskemidler, eliminere for aggressiv, indeholdende kaustinsyrer, alkalier og opløsningsmidler. Produkterne med slibende indeslutninger er heller ikke egnet - de kan efterlade ridser på en blank overflade.

Hvad vi har brug for er væsker og geler for at fjerne fedt og alkoholholdige forbindelser. Fra færdige fabriksprodukter til at vaske de blanke lofter med følgende midler:

Fås i form af spray. Instruktionerne på pakken beskriver, hvordan man bruger.

De forlader ikke skilsmisse, og bruger dem på samme måde som ved vask af vinduer.

De fortyndes i en lille mængde i vand før brug, ellers vil det være svært at vaske af sæbeopløsningen uden at efterlade et spor.

Vær særlig opmærksom på de to første stillinger. Både disse og andre består af lignende komponenter. De omfatter:

 • Fortyndet med destilleret vand, isopropyl eller ammoniak;
 • Overfladeaktive stoffer (overfladeaktive stoffer);
 • Forskellige tilsætningsstoffer - smagsstoffer, farvestoffer osv.

Alkohol opløses perfekt selv den sværeste forurening. Og hvis du skal vaske strækloftet, men du ikke har det rette produkt ved hånden, kan du fortynde 2 spsk i en liter varmt vand. ammoniak. Eller brug almindelig vodka.

Vask strækloftet kan fortyndes i vand ammoniak

En sådan løsning er god til skinnende overflader. Udover det faktum, at han klare snavs, forsvinder ammoniak hurtigt og efterlader ingen lugt og spor. Samtidig tabte gendannelsen overfladens glans.

Derfor skal man bestemme, hvordan man skal vaske strækblanke lofter uden striber, helst alkoholholdige forbindelser. Men til en almindelig matbelægning og en konventionel visker eller værktøj til opvask.

Hvad skal man vaske

Hvis det ikke anbefales at bruge slibende pulvere til at blive anvendt som vaskemiddel, er det så meget desto mere umuligt at vaske stræklofter med hårde børster og svampe. Og der er ikke behov for det. Det maksimale sæt værktøjer, du måske har brug for, omfatter:

 • Støvsuger eller støvfjerner. For ikke at rive stoffet ved et uheld og ikke efterlade ridser på det, er alle eksisterende hårde dele af værktøjet indpakket med en blød klud.
Mop med bløde dyser
 • Spray flaske.
 • Rent stof, der absorberer fugt godt og efterlader ingen lint på overfladen. Monter flannel og mikrofiber.
På foto - mikrofiberklæder

Sådan vasker du det blanke loft

Hvis du ikke kan bruge rengøringsvirksomheder, kan loftet vaskes med egne hænder. Uden at efterlade en skilsmisse og genoprette sin glans. Dette gøres simpelt:

 • Støvfjernelse. For det første skal du ved hjælp af en støvsuger fjerne mop eller blød visp fra loftstøvet, spindelvæv. Det bedste ved denne opgave er at klare en støvsuger, som er praktisk at rengøre hjørnerne og placerer sig omkring lamperne. Men enheden skal være lille.
Støvsugning for at fjerne støv
 • Rengøringsapplikation. Hvis du koger det selv, skal du bruge varmt vand og hæld den tilberedte opløsning i sprøjten. Med sin hjælp er det meget mere bekvemt at fugte en overflade end med et våde serviet.
Værktøjet påføres sprayens loft
 • Våd rengøring. Efter et par minutter, når produktet virker, skal du tørre overfladen med en fugtig klud og skylle det regelmæssigt i rent vand. Forurening, der ikke fjernes fra det første opkald, behandles igen.
 • Tørring. Efter den våde, brug en tør klud til at tørre det vaskede område straks.
Tør klud fjerner fugt.

Ved brug af opvaskemidler kan det tage flere passager med en fugtig klud, så der ikke bliver pletter. Derfor er det bedre at forlade sådanne væsker i nødstilfælde, hvis andre midler ikke klare fedtet.

Dette arbejde er ret tidskrævende, men prisen på rengøringsydelser, der kræver en sådan rengøring, bringer os sammen med det. Især da loftet skal vaskes sjældent.

Og endnu et tip: Prøv at rengøre om dagen. Med elektrisk belysning kan skygger og højdepunkter på en blank overflade forhindre dig i at se pletter.

Skygger fra hænder og værktøjer skjuler forurening

konklusion

At vide, hvordan man vasker blanke lofter og hvordan man gør det korrekt, kan enhver husmor håndtere det hurtigt. Det er usandsynligt, at nogen af ​​ovenstående er uklare, men hvis det er tilfældet, se videoen i denne artikel. Og hvis du har spørgsmål, så spørg dem i kommentarerne.

Hvordan og hvad skal man vaske glatte og matte stræklofter uden striber

Glatte stretchcoating er lavet af PVC film, som har absolut fugtighedsbestandighed. Dens største fordel er, at den kan betjenes i værelser med høj luftfugtighed. Produktet er ikke bange for forurening, fordi det er tilladt at vaske det ved hjælp af forskellige butiks- og husholdningsvaskemidler. Efter vask kan der dog forekomme pletter og striber på en blank overflade, så mange husmødre har et spørgsmål om, hvordan man kan vaske blanke stræklofter uden pletter.

Der er flere værktøjer til rådighed til denne opgave.

Fælles forureningsstræklofter

Rengøring af den blanke strækoverflade kan være nødvendig i følgende tilfælde:

 1. I køkkenet sætter sod og fedt sig på gulvet, så du skal regelmæssigt vaske loftdækket og kan ikke klare vand alene, du skal bruge syntetiske vaskemidler.
 2. Selvom PVC-film ikke tiltrækker støv, sætter små partikler sig til sidst på overfladen, så loftet skal rengøres af denne slags snavs. Men da rensning er nok til at fjerne støv, er spørgsmålet om, hvordan man skal vaske belægningen uden pletter, det ikke værd.
 3. Pletter fra champagne og andre væsker behøver også rettidig fjernelse. Desuden er det bedre at straks fjerne friske pletter, som i fremtiden ikke rejser spørgsmålet end at vaske strækloftet fra tørret snavs.
 4. Fingeraftryk efter montering af en strækbelægning af en blank film ødelægger udseendet, så de fjernes nødvendigvis.
 5. Limescale og rustne pletter efter vand på overfladen vaskes også nemt af.
 6. Betydeligt ødelægge udseendet af belægningen kan være gul eller sort blomst fra tobaksrøg, spor af markører, som børn ofte bruger til andre formål. Derfor er de også ønskelige at rengøre.

Færdigfremstillede produkter til vask af strækloftet

Lad os nu tale om, hvordan man vasker et blankt strækloft ved hjælp af færdige værktøjer. Først og fremmest skal du være opmærksom på prisen på butiksammensætning, men på indholdet af aggressive komponenter til polyvinylchlorid i den.

Det er vigtigt! Det er forbudt at bruge til at vaske loftoverfladematerialerne indeholdende alkali, slibepartikler, aggressive opløsningsmidler, syrer.

Ideelt egnet til disse formål gel og flydende vaskemidler. Især godt rengør pletterne opløsninger indeholdende ammoniak. Hvor meget et bestemt værktøjsudgifter afhænger af dets sammensætning, fabrikant og formål.

Løsninger til pleje af stræklofter

Disse er produkter, der er specielt designet til rengøring af glatte filmbelægninger.


Deres sammensætning indeholder:

 • Overfladeaktive stoffer (overfladeaktive additiver);
 • isopropyl eller anden alkohol, der fortyndes med destilleret vand;
 • adjuvanser;
 • aromaer.

Disse forbindelser sælges sædvanligvis i form af sprøjter, hvilket gør det muligt for dem at blive bekvemt målt og jævnt påført på loftoverfladen. Instruktioner til brug af hver løsning findes på pakken. Normalt sprøjtes blandingen på loftet på kort afstand, og poleres derefter til en skinne med en tør klud.

Det er vigtigt! På grund af dets alkoholindhold eliminerer blandingen godt pletter på overfladen af ​​en blank film.

Sammensætninger til vask af vinduer, spejle og fliser

Disse forbindelser indeholder ammoniak, som renser enhver forurenende brønd og efterlader ikke pletter på overfladen. Blandinger sælges sædvanligvis i beholdere med sprøjter, hvilket letter deres anvendelse.

Principen for anvendelse af disse løsninger er den samme som for værktøjer, der er specielt designet til at vaske loftsbeklædning fremstillet af spændingsmateriale. De sprøjtes på overfladen og tørres godt af med en blød klud eller klud.

Opvaskemidler

Før brug opløses disse væsker i en vis mængde vand. De indeholder overfladeaktive tilsætningsstoffer, så de vasker snavs, selv fedt og sod. Den forberedte opløsning påføres på loftet med en blød svamp. Overfladen vaskes i en cirkelbevægelse uden tryk. Derefter vaskes filmen med rent vand for at vaske skummet af og tørre det grundigt for at give loftet en blank skinne.

Hjem retsmidler til rengøring strækker PVC lofter

Hvis du ikke ved, hvordan du vasker stræklofter i hjemmet, så kommer du til redning almindelige hjemmelavede kompositioner, som mange husmødre bruger til at rengøre forskellige overflader.

Advarsel! Det er forbudt at anvende bagepulver, sennep, acetone og andre aggressive opløsningsmidler til at vaske loftet på spændingsfilmen. De kan ridse, smelte og permanent beskadige spændingsfladen.

Vaskepulver

Før brug skal alt vaskeopvaskemiddel være godt opløst i en stor mængde vand, så der ikke er nogen tætte partikler tilbage, der kan ridse filmen. Derefter vaskes overfladen med en blød svamp eller klud fugtet i den fremstillede opløsning. Derefter vaskes belægningen godt med rent vand for at slippe af med resterende vaskemiddel, som efter tørring giver en skilsmisse. Dernæst, uden at vente på loftet til at tørre, er filmen poleret til en glans med en tør, blød klud.

Tøjvask

Dette værktøj hjælper husmødre i mange husholdningsgaver.

Til vask af filmpaneler anvendes den som følger:

 1. Et lille stykke tinder sæbe er revet for at få fine chips.
 2. Bulkmiddel hældes i bassinet med vand og omrøres, indtil sæbepartiklerne er opløst, og der dannes et rigt skum.
 3. En blød svamp fugtes i den forberedte opløsning, og loftet vaskes i en cirkulær bevægelse.
 4. Overfladen vaskes rigeligt med rent vand.
 5. Filmen gnides for at skinne med en tør klud.

ammoniak

Det er ikke nødvendigt at købe færdige præparater baseret på ammoniak. Du kan tilberede dem selv. Ren alkohol anvendes ikke. Forbered normalt en 10% vandig opløsning. Til dette blandes ammoniak med vand i et forhold på 1:10.

Den tilberedte væske kan hældes i sprøjten for nem påføring på overfladen eller brug en almindelig klud eller en svamp til vask. Fordelen ved at bruge ammoniak er, at loftet efter skylning ikke skal skylles med rent vand. Det er nok at tørre tørt med en klud, og det vil skinne som en ny.

Tip! Efter at have forberedt et hjemmemedicin, prøv dens virkning på en knap synlig del af loftoverfladen, for eksempel i hjørnet bag møblerne. Først efter at du har kontrolleret, at det er sikkert, kan du anvende løsningen til at vaske hele belægningen.

Sådan rengøres stofloftet

Lad os nu tale om, hvordan man vasker stræklofter lavet af polyesterstof. I modsætning til filmen tåler stofbelægningen ikke direkte kontakt med vand, så det anbefales kun at rengøre det ved en tør metode, f.eks. Med en støvsuger eller en tør klud.


Fordi stofduge ikke installeres på steder med høj luftfugtighed eller i køkkenet, behøver de normalt ikke grundig vask. Den eneste situation, hvor belægningen er meget snavset og farvet, er oversvømmelsen af ​​naboerne ovenfra. Men for at vaske overfladen virker det ikke, det kan kun males med en vandemulsion.

Hvis der dog er behov for at vaske stofloftet, anvendes en sæbeopløsning til disse formål. Svampen fugtes i væske og presses godt, for ikke at vådte belægningen. Tør overfladen forsigtigt af med en fugtig svamp og tør med en blød klud.

Hvilken forurening på PVC-lofter kan ikke vaskes

Vaskestræklofter vil være ineffektive i tilfælde af forurening af stofoverfladen. Spor af rust på sådanne belægninger efter oversvømmelsen kan forsøge at rense olieholdige ler eller en blanding af vand og sodavand. Men det er normalt ikke meget effektivt.

For filmbelægninger er det ubrugeligt at forsøge at rense følgende forurenende stoffer:

 • dybt indvundne spor af maling, blæk eller markører;
 • små brændte pletter af kampe eller sparklers;
 • Spor af tobaksrøg indtages ofte dybt ind i materialets struktur, derfor vaskes de ikke;
 • blegede pletter efter eksponering for aggressiv kemi fjernes heller ikke;
 • klæbrig gummi, ler eller scotch kræver intens friktion for fuldstændig fjernelse, hvilket ikke er tilfældet med glatte filmcoating.

Værktøj til rengøring af stræklofter

Før du renser strækloftet, skal du fylde på følgende værktøjer:

 1. Da du bliver nødt til at arbejde i højden, skal du have en stige. Det er meget mere bekvemt at bruge et bord, hvor du kan lægge et bassin med vaskemiddel og sætte værktøjer på det. Så du behøver ikke hele tiden at gå ned fra højden for at tage den rigtige ting.
 2. For at vaske stædigt snavs på en vævet klud har du brug for en støvsuger med en damprens. Men for filmprodukter kan den ikke bruges.
 3. Til kemisk rensning skal du bruge en støvsuger med en særlig blød dyse.
 4. Det er praktisk at vaske loftet med en moppe på et langt håndtag med en blød skumgummidyse. Så du behøver ikke at stige til højde.
 5. Sprøjtepistol letter anvendelsen af ​​væsker til loftet.
 6. Blød mikrofiber klud, køkken ikke-slibende svampe eller klude.
 7. Taz for vand.

Nu ved du, hvordan man vasker et strækloft lavet af blank PVC-film eller polyesterstof. Ved omhyggelig håndtering og korrekt regelmæssig pleje varer spændingsdækslet i mange år, samtidig med at det oprindelige udseende bevares.

Sådan vasker du strækloftet uden pletter i 5 trin

På trods af antistatisk og beskyttende imprægnering af stræklofter, skal du stadig vaske dem. I stuer er det tilrådeligt at gøre dette 1-2 gange om året, og i køkkenet - hver 2-3 måneder som udseendet af fedtede forekomster og sod. Heldigvis er rengøring af lofterne ikke så besværligt, at rengøring ikke kræver ekstra omkostninger og tager ikke meget tid. I dette materiale beskriver vi hvordan og hvordan man vasker stræklofter (glans, mat, satin og stof).

Sådan vasker du det hævede loft derhjemme - en universel måde

I hjemmet anbefaler fabrikanterne kun at vaske loftet med særligt middel eller sæbevand. I de fleste tilfælde er denne rengøring tilstrækkelig til at rengøre lærredet fra støv, byggemudder, fedtede eller nikotinplader, sod. I denne trin-for-trin instruktion vil vi tale om den universelle og den eneste måde at rengøre, som er godkendt af producenterne af spændingsstrukturer.

 • Almindelig mopp med børstehår, og helst med en flad dyse;
 • Rene og bløde mikrofiberklæder eller flanneller (2 stk.);
 • Et bassin af varmt vand (men ikke varmt!);
 • Spray (valgfrit);
 • Flydende sæbe;
 • For større bekvemmelighed er det ønskeligt at fremstille en stige.

Vores råd: Det er mere hensigtsmæssigt at pibe loftet med en bevægelig platform og en mikrofiber fastgørelse, som også kaldes teleskopisk (i billedet). Prisen på en sådan moppe er ret høj - fra 2 tusind rubler, men den er let, skarp og har allerede en dyse, som kan vaskes gentagne gange.

Vaske tæppe teleskop mop lettere og sikrere for lærredet end nogen anden

Trin 1. Fortynd en svag sæbeopløsning fra flydende sæbe og varmt vand i et bassin. Hvis du bruger en sprøjtepistol, vil følgende proportioner gøre: 4 dråber flydende sæbe pr. 1 kop vand.

Trin 2. Læg en mop en klud dyppet i sæbevand (men ikke varmt!) Og start rengøring. Begynd at vaske strækloftet med en moppe, der flytter fra det ene hjørne til det andet, og bevæger sig støt gennem hele lærredet. Hvis loftet er meget stort, kan du opdele det i flere sektioner, der hver især skal vaskes fra vægge til lærredens centrum.

 • Hvis du bruger en sprøjtepistol, kan du jævnt fordele produktet i et afsnit, vask det med hånden eller med en moppe og en ren, fugtig klud. Derefter skal du flytte til et andet websted. Mopens bevægelsesprincip er det samme - fra væggene til lærredets centrum.

Nå, hvis du har en trinladder - det giver dig mulighed for manuelt at fjerne lokale pletter på lærredet, mere klogt tørre moppen og bedre se forureningen. Også stigen er nødvendig, hvis lofterne er høje.

 • Undgå for meget pres, for ikke at gnide snavs eller støv ind i stoffet og ikke beskadige det. Især stor omhu skal tages ved vask af stræklofter, der er installeret tæt på basen (f.eks. På niveauet 3-4 cm). I sidstnævnte tilfælde er det bedre ikke at bruge en moppe overhovedet, men at vaske loftet med dine hænder, mens du klatrer op ad stigen.

Vask stræklofter med hænder sikrere end mopp

Trin 3. Om nødvendigt skal du bruge en af ​​husstands- eller specialværktøjerne beskrevet i næste kapitel for at fjerne komplekse snavs.

Trin 4. Hvis du ønsker, kan du være sikker fra skilsmisser og igen gå kluden med en moppe med en ren, fugtig klud.

Trin 5. Når du er færdig med rengøring, skal du tørre strækloftet med en ren, tør klud for at slippe af med rester, og vigtigst af alt - fra pletter. Faktisk er dette stadium poleret klud.

 • For at vaske stræklofter er det tilladt at bruge kun bløde, fnugfri klude (mikrofiber eller flanneller). Børster og hårde svampe kan ikke bruges.
 • Det er strengt forbudt at anvende rengøringsmidler, der indeholder: acetone, alkalier, opløsningsmidler, klor, slibepartikler, samt vaskemidler, sæbe, sennep og sodavand til rengøring af loftet.
 • Spændingsstrukturer bør ikke vaskes med varmt vand.
 • Hvis du planlægger at vaske loftet manuelt, skal du sørge for at fjerne ringene (især med sten), inden du begynder at rengøre, for ikke at beskadige filmen.

Hvad der ellers kan vaske stræklofter

Trods det faktum, at producenterne kategorisk ikke anbefaler rengøringsstræklofter med andet end sæbeopløsning eller specialværktøjer (solgt i hardware og hardwareforretninger, i virksomheder, der producerer stræklofter), viser praksis, at nogle gange kan de erstattes:

 • Vinduespoleringsmiddel (baseret på flydende ammoniak) er et godt værktøj, der gør det muligt at vaske stræklofter (undtagen mat og stof) uden at efterlade pletter. Det gør også et fremragende arbejde med fedtede aflejringer og sod, lokal forurening. Det er sikkert at bruge farveløse væsker (uden farvestoffer i sammensætningen).
 • Opvaskemiddel - Det er lige så neutralt som sæbe, men klarer sig bedre med en fed belægning, hvilket er vigtigt for at vaske stræklofter i køkkenet.
 • En opløsning af varmt vand og 10% ammoniak (i ​​et forhold på 9: 1) - egnet til vask kun glans og satin strækloft (IKKE egnet til matte lofter!). De kan effektivt fjerne fedtet og nikotin plaque, sod, madforurening og stænk samt fjerne pletter efter hovedrengøringen. Efter påføring af opløsningen skal kluden tørres af.

Før du begynder at rengøre, skal du teste renseren på et lille, ubemærket sted. Påfør det først, tør derefter af og tør. Hvis det behandlede område efter 10 minutter ikke er falmet, ikke blevet, ikke deformeres og forbliver uden pletter, kan det valgte værktøj anvendes.

Rengøringsmiddel til stræklofter

Sådan rengøres matte, satin og stof stræklofter?

 • Det er sikreste at rengøre stoflofterne ved hjælp af tørrensningen (bløde klæder af flannel / mikrofiber). Det er acceptabelt at bruge en støvsuger i tilstanden med lavt strømindtryk (omhyggeligt). Samtidig skal dysen holdes i en afstand på 3-5 centimeter fra lærredet. Hvis du skal rengøre pletter og snavs, kan du bruge den samme svage sæbeopløsning, behandle dem forurenet område og lade det gå i 5 minutter. Det vigtigste er ikke at overdrive det med friktion, ellers kan spor forblive.

Du kan også vaske stofloftet ved hjælp af et specielt værktøj som i billedet nedenfor.

 • Satinlofter kan vaskes på samme måde som glatte (se instruktioner i første kapitel).
 • Matte lofter rengøres på samme måde som glatte eller satin dem. De kan dog ikke rengøres med alkoholbaserede produkter (herunder flydende ammoniak).

6 bedste folkemetoder og midler til vask af blanke stræklofter

Sådan vasker du det glatte stretchloft uden en skilsmisse hjemme - det mest presserende problem efter reparationen. Få mennesker dækker for øjeblikket loftet med tapet, det er meget mere praktisk og praktisk at lave et strækloft. Dette giver dig mulighed for at vælge de mest forskellige farver og nuancer, for at placere belysningen som du vil, for at skjule mulige uregelmæssigheder.

Vask loftet er ikke den nemmeste opgave, fordi det er bare ubelejligt. Det er vigtigt at vide, hvad spændingsdækslet kan vaskes, og hvorfor skal afvise.

Hvorfor vaske strækblanke loft?

Indsættelse af tapet på loftet kan du ikke længere røre ved. Spændbelægningen er mere krævende i plejen, især for første gang efter reparationen.

Når bygherrer trækker materialet, rører de det med deres hænder, selvom de har på handsker, forbliver spor. Glatte overflader gør noget snavs synligt, så når alt arbejde er færdigt, skal det vaskes. Fingeraftryk og andre mærker skaber et ikke meget behageligt billede, hvilket bliver særlig mærkbart i dagslys. Desuden skal et sådant loft efter færdiggørelsen af ​​byggearbejdet tørres af støv, fordi det tiltrækker fine partikler godt.

Lager til vask

Efter reparationen forblev der meget støv og snavs, som endog er i loftet. Det er på tide at sætte alt i orden. Stretch loft er helt lunefuldt, så ikke alle midler kan bruges til at vaske det. Det er bedre at forudbestille visse udstyr på forhånd, så der ikke er noget mere distraherende under rengøringen.

 1. Ladder eller trinladder, en genstand uden at rense loftets kvalitet er simpelthen umuligt.
 2. Medium hårde svampe.
 3. Bløde naturlige filler.
 4. Vaskemiddel af ikke-slibende oprindelse.
 5. Støvsuger med blød dyse.

Hvad og hvordan man vasker strækblanke lofter?

Som nævnt ovenfor, til vask af strækloftet egnet ikke-foretrukket værktøj. Det er bedst at vaske den glansede finish med rent vand eller sæbevand (kun en mild babysæbe er egnet). De vil ikke beskadige den fine struktur og vil ikke ødelægge udseendet. For at fjerne stædige pletter kan en blød klud fugtes med væske og med en lille indsats for at fjerne pletten. Når hele loftet er blevet behandlet med mørtel, skal det tørres med en tør klud for at fjerne eventuelle pletter.

Sæbeopløsningen har en lille ulempe, på trods af at det fjerner synligt snavs fra hænderne godt, det kan forårsage pletter efter det. Du kan fjerne dem med ammoniak.

 • alkohol fortyndes i vand for at få en svag koncentration;
 • i den resulterende opløsning fugtes en svamp eller en blød klud og tørrer den ønskede del af loftet;
 • På enden af ​​loftet må du tørre med en tør klud.

Hvilke midler skal ikke bruges?

Stretch Loft - Det er moderne, stilfuldt og smukt. Med passende pleje ændrer den ikke sin farve, strækker den ikke og deformerer ikke. Lampe kan arrangeres som praktisk for ejerne, for dette behøver du ikke at bygge yderligere nicher og skabe yderligere forvirring. For at kunne tjene strækloftet i lang tid, er det meget vigtigt at tage sig af det. Vask sådanne overflader kan kun være visse midler.

Husholdnings kemikalier butikker kan tilbyde flere muligheder for værktøjer, der let fjerner enhver forurening fra overfladen, ikke efterlade pletter og ændre loftets udseende. Men nogle midler kan ikke bruges kategorisk, hvis din reparation og loftet selvfølgelig er værdifulde for dig.

Vaskepulver eller pulvermidler

Hvis der er fundet alvorligt snavs på loftet, f.eks. Fra sod, så skynd dig ikke for at tage aggressive kemiske stoffer. Vaskepulver af enhver art, uanset om de er børn eller bløde, er ikke egnet til vask af lofter. Sammensætningen af ​​bulkmaterialet indeholder partikler, der let ødelægger belægningen. Eksperimentering er ikke det værd.

Tjære eller husholdnings sæbe

Efter reparationer på loftet kan der forblive spor af hænder eller bygningsmaterialer, endda maling. Ud af uvidenhed, mange haste for at fjerne forurening ved hjælp af de første tilgængelige midler, og det er slet ikke korrekt. Vi er vant til at vaskevasken er et universelt middel, der nemt kan klare mange forurening. I dette tilfælde kan det kun forkæle alt. Faktum er, at for et strækloft er husholdnings- eller tjære sæbe et ret aggressivt middel, som kan føre til deformation af materialet og forandring i farven. Derfor er det utvivlsomt værd at give det op og give præferencer til blødere produkter, eller det er bedre at bare bruge rent vand.

sennep

Nogle håndværkere rådes til at vaske strækloftet med mad sennep. At argumentere for dette er, at der ikke er aggressive stoffer i det, og generelt er det et produkt og kan ikke forårsage synlig skade. Dette er en stor fejl, sennep kan virkelig bruges til at rense betonpletter, men de må ikke placeres på et strækloft. Hun fjerner ikke bare pletterne fra belægningen, men tværtimod vil de efterlade lyse spor og føre til deformation. Hvis strækloftet er sort, så vil der efter kontakt med sennep forblive lettere pletter på visse steder.

Bagepulver

Ofte bruges sodavand til at fjerne eventuelle pletter, det kombineres med andre stoffer, og der opnås et ret effektivt middel. I dette tilfælde er denne mulighed absolut umulig at bruge. Soda er små partikler, strækloft er en meget blid og delikat belægning. Ved kontakt med mad kan ridser forblive på materialet, dvs. glansen vil permanent lide. Hvis pletterne let kan fjernes med vand, vil ridserne ikke gå overalt, men på en blank overflade vil det være meget godt synligt. Derudover kan ikke kun ridser forblive fra sodavand, men også deformerede områder.

acetone

Acetone - et værktøj, der helt fjerner spor af maling fra enhver overflade. Faktisk under reparation er der hyppige tilfælde, hvor der er spor af maling på strækloftet, men det sædvanlige middel til at fjerne det er absolut umuligt at bruge. Aceton er et meget aggressivt middel, der kan efterlade et lysere område på tøj eller føre til ødelæggelse af delikate stoffibre. Det er forfærdeligt at forestille sig, hvad der vil ske, hvis du tillader kontakten med dette stof med belægningen af ​​strækloftet. Mest sandsynligt vil det forblive et stort hul og bliver nødt til at lave det igen. Hvis du vil vide mere præcist, hvad der kan ske, udfør et eksperiment på et lille område af materiale, som naturligvis ikke skal være på loftet.

chlor

Klor er et stof, som moderne husmødre længe har forsøgt at slippe af med. Det er farligt for hænder og åndedrætsorganers hud. Han leverer meget flere problemer end godt. Klor efter langvarig eksponering kan nemt ødelægge vævets struktur. Ved kontakt med strækloftet kan et hul forblive på overfladen, og materialet omkring det vil miste sin farve.

Video: hvordan man vasker et blankt strækloft uden pletter i hjemmet?

Sådan vasker du det blanke strækloft i køkkenet?

Stræklofter i køkkenet lider mest. Selv på trods af tilstedeværelsen af ​​et ekstrakt, dannes en mærkbar fedtet plet på belægningen over tid. Derfor skal lofterne i køkkenet vaskes oftest, så snavs ikke har tid til at akkumulere, og rengøringsprocessen som følge heraf tager ikke meget tid.

Loftet i køkkenet vaskes på samme måde som i andre værelser. Det er uacceptabelt at bruge forskellige affedtningsmidler. At fjerne pletter nok sæbeopløsning eller rent vand. Når alt synligt snavs er vasket af, tørres loftet forsigtigt med en ren, fugtig klud og tørres derefter tørre.

Moderne stræklofter behandles med specielle stoffer, der forhindrer opbygning af støv, så det skal ikke vaskes meget ofte. Det kan være nok nok en gang hvert halve år, loftet i køkkenet skal vaskes en gang hver tredje måned.