Hvordan man vasker matt strækloft uden striber?

Stræklofter har valgt deres plads i lejligheder og huse. De er uhøjtidelige med hensyn til rengøring. Mange af dem har antistatisk belægning, støv tager sig ikke af dem. Men det betyder ikke, at der ikke er behov for at rense et sådant loft. Over tid vil snavset klatre op og op.

Rengøringsfunktioner

Stretch matte loft passer perfekt i næsten ethvert interiør. Men forskellige former for forurening kan ødelægge et positivt indtryk af selv det mest sofistikerede design. Hertil kommer, at daglig indånding af støv ikke fremmer sundhed. Selv om lærredet har en antistatisk effekt, men som på enhver anden overflade over tid vil støvet afregne, og denne effekt sparer ikke for andre former for snavs.

Stænk af champagne og sodavand, spor af liv af forskellige fluer, lime kondensat, sæbe skum, spor af sod, røg og fedt - det er ikke alle mulige forurening af loftet. At vaske dem derhjemme er ret kraft for enhver værtinde. Det vigtigste er at kende egenskaberne ved det materiale, der skal rengøres.

Uigennemsigtige stræklofter er ofte lavet af PVC-film. Sådant materiale tolererer ikke stive børster, slibemidler og grov håndtering. For meget kraft kan forårsage revner eller endda huller, desuden kan duken uberettiget deformeres. En sådan overflade kan ikke rengøres med acetonbaserede produkter, en aggressiv forbindelse kan "spise igennem" belægningen.

Vask loftet uden pletter på flere måder:

 • Renseri - overfladen tørres med en tør eller let fugtig blød klud, særlig mikrofiber klud. Det bruges normalt, når det kun er nødvendigt at børste støv væk.
 • Renseri med støvsuger - det er kun nødvendigt at bruge en speciel dyse med en meget blød børste.
 • Våd rengøring - kan udføres som simpelt vand (hvis temperatur ikke må overstige 40 grader), og ved hjælp af specielle løsninger (købt eller personligt fremstillet).
 • Damprensning - henholdsvis med dampgenerator.

Overfladen af ​​stoflofter rengøres bedst med tørre metoder. Ved installation af stofklæder er det nødvendigt at afklare, om en sådan belægning tåler vådrensning. Ikke alle stoffer, der anvendes til loftindretning, er imprægneret med specielle forbindelser. Og hvis du gør en våd rengøring af sådanne lofter, kan du ved et uheld ødelægge belægningens udseende.

Hvordan og hvad skal man vaske?

Det er ikke svært at passe på det frostede loft, hvis det er placeret i stuen, gangen, soveværelset. Pleje af lærredet kan udføres en gang hver flere måneder, en gang hvert halve år. Afhængig af belastningen af ​​disse værelser.

En anden ting - lofterne i køkkenet, badeværelset. Disse værelser er præget af øget "snavsakkumulering". Sæbe pletter, kalkskala - kan ganske ofte ses på lofterne i badeværelserne. Spor af sod, fedt forbliver på køkkenets overflader. Og skrupelløse rygere kan forlade sig påmindelser i form af spor af brænding, røg.

Det er helt muligt at rense loftet fra enhver form for forurening både ved improviserede midler og specielt designet til disse formål. For at gøre dette er det nok at vaske loftet og tørre det tørt for at undgå spor af pletter.

Værktøjer og instrumenter

Uanset graden af ​​forurening af loftet, til rengøring skal du:

 • klude (bomuld, i dette øjemed kan du lægge på gamle klude) eller servietter (de skal være bløde af ikke-vævede fnugfri materialer, mikrofiber), bløde svampe uden hård base;
 • en god stabil trinladder (eller en stand, som du absolut ikke vil falde);
 • Ved støvsugning skal enheden være udstyret med en speciel dyse med en blød børste;
 • vand, vaskemiddel eller sæbeopløsning;
 • sprøjtepistol - det kan bruges til at lette anvendelsen af ​​fortyndede rengøringsmidler, hvis de ikke præsenteres i form af aerosoler eller sprayer;
 • Når man bruger kemikalier (selvom de er af egen fremstilling), handsker, der simpelthen er nødvendige, hvis den person, der renser overfladen, har en fremragende manicure på lange negle, vil ikke være overflødig;
 • mop - hun skal bruge meget omhyggeligt. Hendes arbejdsstang skal være fuldstændigt dækket af en klud, som i så fald ikke glider og falder;
 • dampgenerator, hvis man praktiserer lignende rengøring.

Det er muligt at vaske en klud med et strækloft selv med det mest almindelige vand. Det skal være varmt, men på ingen måde varmt! Maksimum 40 grader. Temperaturen på enhver rengøringsopløsning bør ikke overstige dette mærke. Det er muligt at øge effekten af ​​vand med opvaskemiddel eller sæbe (ikke særlig alkalisk, for eksempel til børn).

Når du bruger produkter, som opløses godt og danner et rig skum, kan du ikke våd kluden eller svampen i opløsningen og anvende skum. Det vil gøre det godt selv med gamle pletter, og effekten vil være mindre aggressiv end selve løsningen. For eksempel kan du vaske et matteret lærred ved hjælp af skum fra et fortyndet rengøringsmiddel. Tag pulveret til håndvask ("automatisk" til disse formål virker ikke), pisk i skum med en blander og påfør overfladen.

Velprøvede værktøjer til rengøring af briller og spejle, især dem der indeholder ammoniak. Alkohol fjerner bemærkelsesværdigt fedt. Påfør, vent 15 minutter efter skylning og tør overfladen. Men når du bruger glasrenser, skal du altid være opmærksom på sammensætningen. Hvis aceton er indeholdt, er det absolut umuligt at bruge det.

"Mr. Muskul", "Vanish" - har en ret blid sammensætning, der alligevel helt fjerner snavs. Og selvfølgelig kan du i hardwareforretningen købe et produkt, der er specielt designet til rengøring af stræklofter, der renser snavset, vil ikke skade belægningen og vil ikke forlade pletter.

midler

Fjern støv fra den matte lærred er kun mulig med en tør, blød klud. Det vigtigste - når du renser for at tørre overfladen korrekt, ikke trykke for hårdt, med det formål at ikke gnide. Loftet er en struktur lavet af en ramme og et strakt lærred. Ved for høj eksponering for PVC-film kan deformeres - stræk i grimme striber, rynker kan danne sig. Kun fagfolk kan eliminere denne form for defekt.

Ved rensning med en støvsuger med en speciel dyse er der ingen grund til at bringe enheden tæt på loftet. Det skal opbevares på en lille, 1-2 cm afstand.

Når du rengør loftet med en dampgenerator, skal du rette værktøjet til kontaminering. Damp overfladen, fjern straks kondensatet og tør det tørre ud.

Ved våde rengøring med en moppe skal du også udvise maksimal forsigtighed. Hvis stoffet pludselig glider ud af arbejdsstangen, er problemerne uundgåelige. Overfladen kan blive ridset. Derudover er det umuligt at kontrollere eksponeringsgraden, når man bruger dette værktøj, som når man arbejder med en klud, svamp eller serviet.

Hvis loftet rengøres i hånden, så skal der ikke være nogen smykker på dine hænder, det er bedst at bære handsker. For at rense hele overfladen af ​​loftet kan det ofte være nødvendigt med et par klude eller servietter. Nogle at fjerne pletter, andre til at tørre og fjerne mulige pletter.

Rengør loftet bedre fragmentarisk. Et stykke efter det andet. Det er mere hensigtsmæssigt at bevæge sig rundt, desuden er lærredet altid ujævnt forurenet, et sted kan der være mere forsigtige og omhyggelige virkninger, og et sted er en bevægelse med en fugtig klud nok.

Når der er meget snavs på loftet, blev der ikke udført generel rengøring eller var allerede for lang tid siden, for eksempel for flere år siden, er det nødvendigt med afgørende handlinger.

Teknologien til dyb rensning af nettet går gennem flere faser:

 • Første tørrensning. Weben er fejet væk fra hjørner og lamper, støv fjernes.
 • Derefter påføres en rengøringssammensætning på overfladen.
 • Venter på en bestemt tid. (Hvis forureningen er meget stærk, så vaskemiddelet virker i fuld kraft. Hvis pletterne er små, kan du gå videre til næste trin).
 • Sammensætningen vaskes ud af lærredet.
 • Næste er tørringen. Overfladen tørres af med en tør klud, klud. Indtil fjernelse af spor af sæbepletter.

Nyttige tips

For at det frostede loft altid glæder sig med dets udseende, er det bedre at rengøre det tørt regelmæssigt, og i tilfælde af pletter må du ikke afmontere fjernelsen indtil senere, og straks fjerne det, mens de er friske og nemme at rengøre.

For en stue, en hall, et soveværelse og andre rum, hvor snavs ikke akkumuleres så meget, er det nok at rengøre det en gang om året, et halvt år.

Glem ikke at ventilere rummet hvor det nedhængte loft er installeret.

Alt arbejde gøres bedst om morgenen, når der ikke er behov for yderligere belysning.

Det anbefales at vaske strækloftet i badeværelset efter hver brug. Det er nok at fjerne kondensatet og sæbeblomstringen - tør tørre med en klud. Hvis en sådan rengøring er umulig, er det nødvendigt at gøre det til en regel - regelmæssigt at gøre generel rengøring i lokalet, startende fra loftet.

At klare fedtblomst vil hjælpe med midler, som omfatter ammoniak. Selv på trods af den stærkeste hætte, skal lofterne i køkkenet vaskes regelmæssigt og oftere end for eksempel i stuen. Snavs ophobes ubemærket, men grundigt.

Køkken, badeværelse, balkon - dette er det mest gunstige sted for udseendet af alle former for forurening. Derfor er rengøring af loftsdækslet her gjort oftere.

Før rengøring fjernes alle smykker fra fingrene, brug handsker. Dette vil beskytte loftet mod små ridser og hænder - fra virkningerne af kemi.

Hvis der er tvivl om, hvordan rengøringssammensætningen vil opføre sig på overfladen, så kan en foreløbig prøve udføres. Påfør produktet et eller andet sted i det "mørke" hjørne af rummet. Selv hvis der dannes skader, vil det være umærkeligt.

Ofte forbliver pletterne, efter at de overdriver det med koncentreret rengøringsmiddel eller glemmer at tørre rengøringssammensætningen ud af overfladen og tørre den. For at fjerne de eksisterende sæbe striber, gentag loftrengøringsproceduren ved hjælp af en vandig opløsning af ammoniak (fortynd produktet i et forhold på 1:10).

Overfladen af ​​loftet rengøres bedst med segmenter. Langs sømme. Lige linjer. Efter rengøring, glem ikke at gå på kluden med en tør lap. Sådan tørring vil spare på unødvendige skilsmisser.

Nogle former for forurening, som f.eks. Ændring af lærredets farve, kan ikke elimineres med improviserede midler. Gulning på køkkenloftet kan tilskrives denne form for forurening. Disse ændringer i farve skyldes eksponering for varm damp. Du kan ikke bruge blekemidler her. Forresten kan blegemidler til rengøring af stræklofter i hvert fald ikke anvendes.

Børstet loft - en smuk og vigtig detalje af interiøret. Og hvis du ikke glemmer at rengøre det regelmæssigt, så vil det tjene i mange år, glædeligt med sin uberørte skønhed.

Sådan rengøres komplekse pletter på strækloftet, se følgende video.

Sådan vaskes straks lofter let og uden pletter

Tidligere eller senere kommer spørgsmålet om hvordan man ser efter sådanne lofter til alle, der har dem installeret i køkkenet og andre rum.

Vi vil fortælle dig i detaljer, hvordan man vasker PVC og stofstræklofter i hjemmet, uden risiko for at beskadige stoffet og efterlade pletter på glatte overflader.

Loftsmateriale

Som du sikkert ved, er loftet af to typer afhængigt af deres materiale, nemlig:

Stoffer er dyrere, men samtidig giver de mulighed for at opnå æstetisk "sømløshed" over hele spændingsfladen.

Farvefunktionerne af denne type, sammenlignet med PVC, er lidt mindre. Disse lofter er i stand til at modstå og kortholde vand, hvis du blev oversvømmet af naboer. Deres installation minder lidt om spændingen af ​​et stort lærred til tegning. Sandt nok, efter en sådan "nabos" vand vil der være pletter på lærredet, som ikke længere kan vaskes af og loftet skal ændres fuldstændigt. Ak.

Stræklofter fremstillet af PVC, populært film, skiller sig ud i, at de kan fremstilles i forskellige former, teksturer, farver og endda efterligne dagen eller stjerneklar himmel. Dette opnås på grund af fotoprint i høj kvalitet på filmen og den rette placering af belysningselementerne under den.

Alle spændingsdåser er enten matte eller blanke. Hver af dem har sine fordele og ulemper samt et andet behov for pleje. Hvis du endnu ikke har taget stilling til udsigten, anbefaler vi at læse hvilket strækloft der er bedre for køkkenet.

Hvor ofte skal du vaske?

Det er nødvendigt at vaske stræklofter, både blanke og matte, kun da de er forurenet.

For eksempel kan små dråber af fedt og fugt, der dannes under tilberedningen, slå sig ned på køkkenloftet.

Dette kan ske selvom du har en hætte. Nogle gange kan du ved et uheld efterlade en plet med den unøjagtige åbning af flasker med stærkt kulsyreholdigt vand eller champagne.

I andre rum er det mest forurenende stof almindeligt støv, som især kan lide at slå sig ned i hjørnerne, i enderne af niveauerne og i leddene. For at holde det blanke strækloft rent og skinnende skal det naturligvis tørres lidt så ofte som muligt.

I hjemmet er det let og nemt at gøre, vi vil fortælle om det senere.

Hvad og hvordan man vasker?

Så lad os give nogle vigtige anbefalinger om plejehjælp:

1. Brug kun blødt væv, fiber eller svamp. Ingen ridser eller hårde børster, samt afskedning af klude eller lur.

2. For at fjerne fede pletter anbefales det at fortynde og skum i beholderen eller bassinet det sædvanlige opvaskemiddel. Overdrive det ikke, bare en lille koncentration er nødvendig, loftet er ikke en stegepande.

3. For at vaske glatte lofter i hjemmet i 90% af tilfælde er der nok vaskemiddel til vinduer og spejle.

Den mest bekvemme og økonomiske spray vil være til rengøring af glasoverflader. På bekostning af alkohol eller ammoniak, som er indeholdt i sådanne sprayer, tørrer overfladen meget hurtigt og vigtigst af alt - alt uden farvning.

4. Under alle omstændigheder kan du ikke bruge nogen form for slibende pulverværktøjer, såvel som dem, der indeholder acetone. De forkæler fuldstændigt overfladens udseende. Derfor skal du grundigt læse dens sammensætning, før du bruger denne rengøringsmiddel.

Før rengøring skal du:

1. Det første du skal lære, før du begynder at vaske, er at styre kraften, når du trykker den med en klud, svamp eller mopp til loftets overflade. Det skal være minimal, men tilstrækkeligt til at fjerne støv eller pletter. Vi anbefaler at øve på nogle fjerntliggende dele af loftet for at fylde din hånd.

2. Hvis du har højt til loftet, så skal du have en trinladder og højst sandsynligt en mop eller svamp med et langt håndtag. Sørg for på forhånd at trinladderen er sund, ikke lurching i alle retninger, og dens højde er nok til at komme til lærredet. En moppe eller andet værktøj efter eget valg skal være så let og kort som muligt.

3. Fjern ringer, armbånd, ure fra hænder - du kan røre en skrøbelig overflade med dem og efterlade en ridse eller en bule.

Vi begynder at vaske loftet

Så, hvordan man vasker hævede lofter hjemme:

 1. 1 Flyt fra et hjørne til et andet eller i sektioner, hvis du har en kompleks struktur;
 2. 2 Hvis du bruger en spray til vinduer, skal du blot sprøjte den to eller tre gange og gå i en cirkulær bevægelse med en klud eller svamp;
 3. 3 For at sikre, at resultatet ikke blev strikket, reducer intensiteten af ​​sprøjtningen og brug blødt papir;
 4. 4 Når du fjerner fedtpletter, fugter du en klud i det fortyndede opvaskemiddel, klæber det godt og forsigtigt og ikke stærkt presser ganglampe rundt om det forurenede område.
 5. 5 Hvis du vil fjerne nettet fra hjørnet, er det bedre at komme med en klud i hånden end at bruge støvsuger, da det kan beskadige loftets overflade. Det samme gælder brugen af ​​mops, besætninger, besætninger mv.
 6. 6 Ved regelmæssig vedligeholdelse af matte stræklofter, når du bare skal tørre af støvet, er det bedre at ikke vaske dem, men brug hellere en lidt fugtig fiber, og i tilfælde af glatte overflader skal du blot tørre kluden.

Andre anbefalinger

For større klarhed er her en lille video, der viser to muligheder for at strække lofter, det er værd at se.

Stræklofter, specielt glatte og specielt i køkkenet, er meget krævende at pleje.

Deres skønhed og nåde går hånd i hånd med skrøbelighed og behovet for at respektere dem. I denne henseende anbefales det at afholde sig fra:

 • brug af højtopvarmede belysningselementer (halogenpærer);
 • høje indendørs planter og flyvende kæledyr (især store papegøjer);
 • eksperimenter med hurtig åbning af champagne mv.
 • børns spil med dart samt legetøj, der skyder plastikkugler og bolde.

Vi er sikre på, at du nu ved alt om, hvordan man skal vaske stræklofter i hjemmet, så der ikke er skilsmisse og skader på lærredet.

Sådan vasker du et kedeligt stretchloft uden striber derhjemme?

Matt stræklofter er meget populære. For at de skal tjene i lang tid, er omhyggelig pleje og vask nødvendig. Over tid vises forskellige forureninger på overfladen af ​​det kedelige loft. For at slippe af med dem er du nødt til at gøre dig bekendt med reglerne for vask samt at vide, hvad slags rengøringsmidler du kan vaske dem.

Grundlæggende regler

Stramme uigennemsigtige lofter er lavet af PVC film imprægneret med polyurethan. Takket være denne imprægnering er der dannet en særlig materiale tekstur. Polyurethan er kendt som et støvafvisende og vandtætningsmiddel, der gør det muligt for dig ikke at opsamle meget støv.

Hvis du udfører våd rengøring uden ekstra vaskemidler 1 gang i 3-5 måneder, kan du opnå det oprindelige udseende.

Hyppigheden af ​​rengøring afhænger af rummets størrelse og formål. Stuen, salen og soveværelset kræver ikke konstant pleje og vask af lofterne, fordi der ikke er ophobning af snavs, som ikke akkumuleres her. Streklofter installeret i køkkener og spisestuer er meget modtagelige for snavs (fedtpletter, sod, kondensat). Derfor er det i sådanne lokaler nødvendigt at udføre rengøring meget oftere. Det samme problem opstår i badeværelset, hvor formen eller svampen undertiden dannes af fugt.

Udvælgelse af vaskemidler og værktøjer

For den rette pleje af stræklofter med en mat tekstur skal du:

 • mopp lavet af skumstof, dets håndtag skal være kort, så du kan styre trykket på loftet;
 • bløde svampe eller klud, såsom mikrofiber;
 • sæbeopløsning;
 • vand ved stuetemperatur;
 • stigen;
 • vask støvsuger.

Før du begynder at rengøre loftet hjemme, skal du beslutte dig for valg af vaskemiddel og tilbehør, der er egnet til dette. For det meste kan granulære rengøringsmidler (specielle pulvere) ikke bruges til denne form for rengøring, de kan ødelægge hele udseendet af strukturen, selvom de er fortyndede.

Det er også forbudt at anvende aktive stoffer til rensning. Disse omfatter syrer, opløsningsmidler, alkalier. Før du køber et rengøringsmiddel, skal du være opmærksom på produktets sammensætning, som ikke skal indeholde acetone. Den bedste variation ville være at bruge en speciel løsning anbefalet af fabrikanten af ​​et strækmatte loft. Hvis der ikke er behov for at købe en sådan løsning, eller det ikke er i husstandens kemikalieforretning, kan du bruge en sæbeopløsning eller opvaskemiddel samt glas- og spejlrensningsprodukter, der kan klare denne opgave.

Lige før brug af sådanne løsninger skal de kontrolleres for tilstedeværelsen af ​​aktive stoffer i sammensætningen.

Renseri

Til denne type rengøring anvendes rene, tørre, bløde, fnugfrie værktøjer. Målet er at fjerne mindre forureninger som støv, spindelvæv, friske pletter og spor af kondensat. Hvis der er en web, er det nok at børste det væk fra omslaget.

Til tør rensning kan du bruge en støvsuger med en dyse af skumgummi. Afstanden fra støvsugeren til loftet skal være mindst 3 cm, det er umuligt at røre overfladen. Denne metode er ikke egnet til stædig forurening. Renseri kræver ikke stor indsats, så det udføres primært for at forhindre.

Kombineret rengøring

Denne type rengøring omfatter flere typer rengøring. Der er en konsistent anvendelse af tørre og våde metoder. Kombineret rengøring består af følgende trin:

 • Tør gnidning. Rengør loftoverfladen med en blød, tør klud eller svamp.
 • Moisturize. Varmt rent vand påføres spændbelægningen ved hjælp af en sprøjte eller en sprøjteflaske. Denne metode er obligatorisk, hvis der er stædige tørrede forurenende stoffer.
 • Imprægnering af klud med kemiske løsninger. Hvis de to første varianter af rengøring ikke er nok til at fjerne snavs, skal du bruge vaskemidler. De anvendes på stof eller på forurening. Derefter fjernes den indlejrede plet med forsigtige bevægelser.
 • Fjernelse af sæbeopløsninger. Brug varmt vand, skylle overfladen af ​​loftet.
 • Tørring. Matte klud tørres tør ved hjælp af tørstof, du kan også bruge en hårtørrer. Denne procedure er nødvendig for at forhindre dannelse af mug og mugg.

På den måde elimineres de mest komplekse forureninger, som ikke kan fjernes separat ved tør eller våd rengøring.

Takket være denne kombination forbliver loftoverfladen i en helt ren tilstand i temmelig lang tid.

Forbudte handlinger

Vedligeholdelse af matte overflader kræver omhyggelig og omhyggelig behandling. Der er forbudte værktøjer og værktøjer, der kan beskadige det frostede lærred.

 1. Standard slibemidler. Deres brug er strengt forbudt. Der er risiko for revner. Sådanne sammensætninger udsender skarpe ubehagelige lugte, som kan føre til allergiske reaktioner.
 2. Væsker, som indeholder acetone. De har en negativ effekt på lærredet, misfarver det og danner pletter på gulvet.
 3. Hårde stoffer og værktøjer med spidsede ender (mopp uden skumgummi). Sådanne materialer kan føre til deformation af nettet (revner, ridser, pauser), op til behovet for at erstatte strukturen.
 4. Det er muligt at bruge pletfjerner, men kun hvis et sådant værktøj testes på et lille skjult område af loftet.
 5. Vandetemperaturen til rengøring af loftet må ikke være over 40 grader.

Hvordan vaskes uden pletter?

Duken af ​​det frostede loft er struktureret, derfor anbefales det at bruge silke stoffer, når du rengør denne belægning. Hvis du bruger en simpel klud, kan du få lint på lærredet.

Det uigennemsigtige loft har fordel over andre typer af et strækloft. Det ligger i, at efter vask er der ingen pletter.

For at rense forureningsloftet korrekt udføres følgende procedurer:

 • Hvis der er en bane i hjørnerne, fjernes den med en støvsuger med en blød dyse.
 • Når du bruger en rengøringsspray, er det nødvendigt at distribuere det til små områder af belægningen og straks tørre det forsigtigt med en blød klud.
 • Hvis der vælges et rengøringsmiddel til rengøring, skal det fortyndes i en varm væske, inden der skylles og påføres en blød klud. Vaskning af lærredet sker med plastikbevægelser fra venstre til højre fra et hjørne til et andet. I intet tilfælde behøver du ikke at gnide i cirkler, ellers kan der ske skilsmisse. For at rengøre matoverfladen kan du bruge alkoholbaseret glasrens.
 • Hvis belægningen har næppe aftagelig forurening, er den for-gennemblødt og derefter forsigtigt aftørret med udklædt klud, indtil den helt fjernes. Når du bruger en stor mængde vaskemidler, skal du skylle belægningen med varmt rent vand for at fjerne kemiske rester.
 • Når alle forurenende stoffer er fjernet fra måtten, udføres rensning.

For at rense det kedelige loft uden pletter i hjemmet, anbefales det at anvende ammoniak. Det skal fortyndes i vand i et forhold på 50 ml pr. Liter.

Forureningsforebyggelse

For ikke at ty til hyppig rengøring af matte stræklofter, er det nødvendigt at overholde foranstaltninger til forebyggelse af forurening.

 • I badeværelset skal du omhyggeligt bruge brusebadet, så mindre vanddråber falder på gulvet. Eksperter anbefaler at købe et specielt gardin, der ikke tillader dråber vand at falde på loftet.
 • I køkkenet skal du installere en kraftig hætte, som forhindrer store forekomster af sod og fedtpletter. Du skal også omhyggeligt åbne kulsyreholdige drikkevarer, beholdere med mad, så fødepartikler og stænk ikke falder på loftet.
 • Konstant luftning af værelser med kedelige stræklofter vil bidrage til at undgå akkumulering af kondensat.
 • Det er nødvendigt at udføre våd rengøring oftere i huset eller lejligheden for at forhindre sedimentering af støv og sod.

Hovedbetingelsen for at grundigt rengøre det matte loft hjemme uden farvning er at følge reglerne for vask og rengøring af loftoverfladerne efter råd fra eksperter.

I rummelige værelser er loftet meget stort, så det vil være en stor indsats at passe på sådanne belægninger.

Til dette formål er det bedre at ringe til rengøringsselskabets specialister, som på kort tid vil klare denne opgave.

Du kan lære at rengøre komplekse pletter fra strækloftet ved at se videoen nedenfor.

Sådan vaskes strækmatte loft: værktøjer, instruktioner, sikkerhedsforanstaltninger

Matt strækloft ser godt ud i interiøret. Mange mennesker tiltrækkes af forskellige farvefarver, let installationskonstruktion og dens holdbarhed. Derudover har materialet anti-støv egenskaber og er meget modstandsdygtigt over for snavs.

 • Støv før eller senere vises selv på den dyreste og højeste kvalitet stof.
 • Hvis du uden succes har åbnet en mousserende drink, kan loftet blive farvet.
 • På strækloftet, der er installeret i badeværelset, tørres fugtdråberne op.

For at belægningen kan bevare et attraktivt udseende så længe som muligt, er det vigtigt at vide, hvordan du kan vaske strækmattens loft og hvordan man gør det korrekt.

Grundlæggende regler

Pas på matte loft er meget lettere end for glans. Uanset hvad vi beslutter at vaske strækloftet, sammenligner matmaterialet fordelagtigt med glans, da det er lettere at vaske det uden farvning.

Beskadiget loft kan ikke repareres - det kan kun udskiftes. Derfor er det yderst vigtigt at omhyggeligt passe på materialet. Under vask må man ikke bruge store anstrengelser - materialet kan deformeres under tryk.

Advarsel! Det er forbudt at bruge:

 • hårde børster og svampe;
 • plast- og metalskrabere;
 • slibemidler, herunder sodavand;
 • varmt vand - vaske loftet med vand, der ikke overstiger 40 grader;
 • aceton, syre eller alkali-baserede væsker - belægningen vil deformere og ændre farve.

Hvor ofte vasker strækmatte loft?

Vask det hængende loft skal være forurenet. Grundlæggende er rengøring af produktet nødvendigt hvert halve år. Køkken, badeværelse og loggia vil kræve hyppigere vådrensning. Det er vigtigt at rengøre det snavsede loft så hurtigt som muligt, fordi det er meget sværere at slippe af med stædigt snavs end frisk forurening.

Loftinstallationsvirksomheder tilbyder specielle rengøringsprodukter til at passe på materialet.

Ved brug af sprayproduktet kan du hurtigt og enkelt rense loftet. Den eneste ulempe ved disse produkter er den høje pris.

Hvordan kan du også vaske madstræklofter uden striber? At klare opgaven vil hjælpe:

 • vaskepulver;
 • vaskesæbe;
 • midler til pleje af briller og spejle;
 • opvaskemiddel;
 • ammoniakopløsning.

Specielle armaturer

Vælg et værktøj, der hjælper dig hurtigt og nemt at rengøre overfladen. For at forstå, hvordan man skal vaske matte stræklofter, skal man vurdere graden af ​​forurening.

Efter reparation er væggene, gulvet og loftet dækket med et tykt lag af støv. Før du vasker strækloftet, mat eller blankt, skal du slippe af med fint støv ved hjælp af renseri - det er nødvendigt, så der ikke bliver skilsmisse efter vådrensning. For at fjerne plaque mest effektivt med en støvsuger.

Hvis der er meget lidt støv eller spindelvæv på loftet, er det nok at tørre overfladen med en blød, fnugfri klud eller svamp.

Til vådrensning skal du bruge et lille stykke flanel eller ruskindstof. I husstandsafdelingen i et supermarked kan du købe en særlig mikrofiberdug, der tiltrækker støv. For ikke at ridse over belægningen er det bedst at rense loftet med dine hænder og nægte en moppe.

Trin for trin

Efter at have besluttet at vaske strækmatte loft, lad os se nærmere på hvordan man gør det.

 • Fjern ringene og armbåndene før rengøring, så du vil ikke ridse lærredet.
 • Hvis du skal bruge en støvsuger, skal du installere en blød, fnugfri børste og forsigtigt behandle materialet. Dysen skal placeres et par centimeter fra overfladen og undgår en tynd pasform til loftet. Hvis du sætter børsten tættere på, kan materialet falde. Vær yderst forsigtig for ikke at ridse overfladen med kanterne på dysen.
 • Hvis du bruger en aerosol, spray væsken på et lille område, tør det med en blød klud og konsekvent behandle hele området.
 • Sæbe eller pulver skal være helt opløst i varmt vand, så der ikke forbliver faste partikler. Påfør skummet på en serviet eller svamp og glat loftet fra væg til væg. Undgå cirkulære bevægelser, ellers vil der blive dannet pletter.
 • Efter at have behandlet hele området, vaskes resten af ​​kemikaliet grundigt med rent vand. Kontroller for pletter eller striber på overfladen.
 • Efter vask skal du tørre belægningen med en ren klud.

Hvordan pleje loftet i køkkenet?

Loft i stuen til madlavning er udsat for den mest forurening, så det skal rengøres oftere end i andre værelser. Sådan vasker du stræklofter i køkkenet for at slippe af med fedt og sod? Du kan bruge det samme værktøj som til lofter i andre rum, kun i større mængder. Pletterne skal omhyggeligt tørres af med en velvredet klud gennemblødt i opløsning. Efter påføring af husholdningskemikalier skal du skylle loftet med rent vand og tørre med en tør klud.

Hvis det ikke er muligt at slippe af med forureningen, skal du under ingen omstændigheder trykke på materialet og skrabe overfladen med skarpe genstande. Ved at kontakte rengøringsfirmaet sparer du tid og nerver. Installation af en kraftig køkkenhætte hjælper med at opretholde renlighed.

Sikkerhedsforanstaltninger

 • Brug gummihandsker til at beskytte dit ansigt og udsatte hud mod kemikalier. For at undgå at falde, stå ikke på møblerne - brug en solid og pålidelig trinladder.
 • For første gang at anvende et rengøringsmiddel, test det på det mest uhåndterlige sted. For at gøre dette skal du anvende løsningen, vente 15 minutter og evaluere resultatet. På denne måde vil du se, at denne væske er præcis, hvad der kan vaskes på et matt strækloft.
 • Lær hvordan du kan vaske strækloftet og regelmæssigt og omhyggeligt tage sig af det, du vil opnå, at det matte materiale vil bevare skønheden i mange år.

video

Se den nyttige video, hvordan du passer til strækloftet:

(2 vurderinger, gennemsnit: 5.00 ud af 5)

Sådan vasker du det glatte stretchloft uden striber

Stretch loft er en meget interessant måde at afslutte, så man kan oversætte til virkelighed selv den mest utrolige idé af designeren. Lerret kan være anderledes: blank eller mat, farve eller hvid, monofonisk eller med trykt billede.

Et sådant loft bliver ikke gult med tiden, der kommer ikke nogen revner på den, og det er også modstandsdygtigt over for forskellige deformationer.

Hovedproblemet ved strækloftet er pletter, som forbliver efter vask. I øjeblikket er der mange typer materiale, og for hver har sin egen metode til effektiv rengøring.

Sekvensen med vask blanke strækloft

Sådan vaskes strækblanke lofter uden striber:

 • en blød, fnugfri svamp;
 • tør flannel;
 • varmt vand (ikke over 40 grader);
 • detergent.

Tilstedeværelsen af ​​ukorrekt udvalgte værktøjer og rengøringsmidler kan føre til hæmning af loftet og tab af den oprindelige farve.

Flere årsager til strækning loftsforurening

Konstruktionsmaterialer for bærende strukturer, omhyggeligt imprægneret med et specielt værktøj, hvis grundlæggende formål - beskyttelse af overfladen mod ugunstige faktorer såsom fugt, støv og høje pletter.

Hvis installationen af ​​loftet blev udført i overensstemmelse med teknologien, så vil dets attraktive udseende længe glæde ejerne. Men over tid er den fejlfrie overflade stadig dækket af støv, som dæmper farvenes originale lysstyrke.

Tilstedeværelsen af ​​børn i huset sikrer, at banen, før eller senere vil lide af en vand pistol med nogen farvning opløsning eller sodavand spray.

Hvis du tror på anbefalinger fra eksperter, skal enhver spændingsflade rengøres mindst 1 gang pr. Måned.

Grundlæggende regler for vask af lofter

For korrekt at løse spørgsmålet: "Sådan vasker du glatte lofter uden stammer og undgå mange problemer?", Du skal huske følgende regler:

 1. Hænder bør ikke være ringe eller ure, da disse genstande kan ridse filmen.
 2. Våd blød svamp er en god mulighed for at vaske stræklofter blanke uden pletter. Til sidst skal du bruge en tør klud for at fjerne fugt.
 3. Hvis du har brug for et rengøringsmiddel for at fjerne alvorlig forurening, skal du først prøve det på noget uklart område.
 4. Det er strengt forbudt at bruge hårde børster og pulverrensere. Deres brug kan ødelægge webens integritet.
 5. Overfladen af ​​strækloftet skal vaskes med skum dannet under håndtering af detergent og ikke den koncentrerede opløsning.
 6. Sømmene skal kun rengøres langs, ikke på tværs.
 7. Du kan gnide strækloftet, men kun i cirkulær bevægelse og uden at trykke.
 8. Stedet, der er snavset med sod, anbefales det først at suge, og vask derefter.

Hvordan man vasker loftet

Skønheden i strækloftet er understreget af dets absolut glatte overflade. Derfor er enhver form for snavs og pletter helt synlige på en sådan belægning. I lyset af dette er mange husmødre bekymrede over spørgsmålet: "Sådan vasker du glansede lofter uden tråde?". Bekymringsreglerne siger først og fremmest, at værktøjet til rengøring af en sådan belægning ikke bør have slibende komponenter.

Vedligeholdelse af et blankt loft skal opfylde følgende betingelser:

 • intakt overflade;
 • mangel på pletter og pletter.

Desuden bør skader ikke forstås som en mekanisk overtrædelse, som f.eks. Et skår eller en ridse. Dette kan være en forringelse af farve, tab af elasticitet eller rynke.

Fremgangsmåden til fjernelse af støv fra strækloftet

Sådan vasker du glatte og matte lofter uden pletter, hvis de kun er lidt dækket af støv? En fremragende mulighed er en lidt fugtig klud, hvor materialet til fremstilling deraf var mikrofiber eller blød ruskind.

Hvis forureningen er alvorlig, skal du flytte til mere effektive foranstaltninger. Så hvis i slutningen af ​​den kosmetiske reparation var overfladen af ​​strækloftet dækket af et solidt støvlag, så er det værd at samle en støvsuger med en blød børste. I dette tilfælde skal rengøringen udføres på en sådan måde, at dysen næsten ikke er i kontakt med overfladen. Den optimale afstand fra nettet er 2-3 cm, da den ellers kan sænke eller endda blive væsentligt beskadiget.

Vådt rengøring af loftet

Hvordan man vasker strækblanke lofter uden striber, hvis en plet eller anden alvorlig forurening vises på overfladen? Det anbefales at bruge en svamp eller serviet med det tidligere anvendte sæbevand eller andet ikke-slibende rengøringsmiddel.

Selvom et polyestermateriale blev brugt til at lave loftet, er en blød, tør børste den bedste måde at vaske glatte lofter på. Andre typer rengøring kan ikke kaldes helt sikkert.

Hvilke værktøjer kan bruges til at vaske stræklofter?

Hvordan og hvad skal du vaske stræklofter blanke uden pletter? Hvilke stoffer kan bruges, og om hvilke det er bedre at glemme for evigt?

Den bedste og sikreste måde at rengøre overfladen på glansede lofter er en almindelig sæbeopløsning. For at forberede det skal du have følgende ingredienser:

 • varmt vand
 • blødt vaskepulver;
 • forplanet med små stykker sæbe;
 • enhver sammensætning, der anvendes til vask af vinduer eller retter.

Inden du begynder at rense overfladen af ​​strækloftet, skal du kontrollere effekten af ​​vaske- og rengøringsmiddel i et ubetydeligt område. Hvis sammensætningen ikke havde nogen virkning på overfladen, så kan de vaske hele lærredet.

Om vigtig

Sådan vasker du glatte lofter uden striber? Et lille ubetydeligt område bør være stedet for at teste midler, der er planlagt til brug. Først derefter kan du begynde at rengøre.

Hvis der er for højt et loft, er det tilladt at bruge en moppe med en klud. Men vi må ikke glemme, at stoffet på trods af den høje styrke kan bryde i tilfælde af stærkt pres, da det er under spænding.

Under forbudet er sådanne midler til rengøring som skarpe børster, vaskemidler, hvor der er slibende partikler og opløsningsmidler.

Hvis der dog er sket skade på overfladens integritet, er det ikke nødvendigt at forsøge at klare vanskelighederne alene. Alt, hvad der skal gøres før specialistens ankomst er at lime kløften lidt med tape. Kun en professionel kan reparere et nedhængt loft eller konkludere om behovet for sin fulde eller delvis udskiftning.

Hvordan man vasker strækblanke lofter uden pletter?

Populariteten af ​​blanke lofter kan misundes. Hovedårsagen er, at en lignende overflade er karakteristisk for sådanne malerier, der er i stand til at reflektere lys og skabe et unikt interiør. For at bevare glans skal en sådan overflade rengøres regelmæssigt.

Sådan vasker du glatte lofter uden pletter (regler):

 • Den bedste måde at rengøre denne overflade på er vinduesrenseren;
 • hvis tekstur af loftet er lak, så flydende ammoniak vil være nok;
 • brugen af ​​rengøringspulver er forbudt
 • rengøring af en skinnende overflade kræver kun en blød svamp, ellers kan ridser forblive på belægningen;
 • At polere kluden du har brug for med den største omhu og ikke tillade tryk. Det anbefales heller ikke at bruge en mop og andre lignende enheder.

Sådan rengør du den kedelige overflade af strækloftet?

Matte malerier foretrækkes normalt af tilhængere af klassiske pudsede lofter. Denne type overflade giver dig mulighed for at skabe polyurethan, der anvendes som imprægnering.

Ovenfor beskrevet i detaljer end at vaske strækblanke lofter uden pletter, typer af rengøring og hvordan man rengør en mat overflade.

Vask strækloftet anbefales kun af eksperter, hvis der er plads til stærk forurening. Foretrukket er en tør metode til rengøring af matstof. Blandt det brede udvalg af vaskemidler er det bedre at vælge en spray eller spray, såvel som almindelig vaskeklud eller pulver. Sidstnævnte skal fortyndes godt med varmt vand, indtil alle faste stoffer opløses. Det er forbudt at rengøre det matte loft med produkter, der indeholder acetone.

Processen med rengøring af matt strækloft

Rengøring af madstrækloft indebærer en konsekvent gennemførelse af følgende handlinger:

 1. Du skal begynde med at tørre overfladen med en tør klud, det vil slippe af med støv og spindelvæv.
 2. Så skal du lave en varm sæbeopløsning.
 3. I nærværelse af et højt loft kan du bruge en moppe og bedre - en trinladder.
 4. Under ingen omstændigheder bør du lægge meget pres på lærredet under vask.
 5. Det anvendte rengøringsmiddel skal skylles fra overfladen.
 6. I slutningen af ​​overfladen skal tørres med en tør, blød klud.

Du kan også bruge en støvsuger eller mikrofiber. Enhver spændingsstruktur kræver rettidig rengøring, hvilket bevarer det originale attraktive udseende af lærredet i mange år. Nogle forureninger (for eksempel sprøjt fra mislykket åbent champagne) er bedre at slette umiddelbart end at håndtere dem, når de har tørret. Som du kan se, giver de mest enkle hændelser dig mulighed for at holde det smukke loft i rummet og opfrisk luften betydeligt.

Vilkår for brug glatte stretchsystemer

Når glatte lofter er i en lejlighed, kan et sådant design ikke kaldes enkelt. Kun ved dets tilstedeværelse oversætter et sådant loftsystem rummet i statusobjektets rang. Accenter i indretningen skifter straks til den øverste del af rummet. Den glatte overflade i kombination med en chic lysekrone eller med drejede lamper bliver den dominerende i lejlighedens interiør.

Denne effekt vil vare længe nok under en betingelse - at du har skabt ideelle driftsbetingelser for et spændingssystem af denne type og ved, hvordan man plejer et blankt lærred. I dette tilfælde er næsten alle detaljer vigtige, idet man starter med den hyppighed, hvormed rengøring er udført og slutter med, hvad du skal rengøre og vaske dit strækblanke loft.

Spørgsmålet er fortsat relevant, på trods af at moderne modeller og materialer, der anvendes i denne form for design, er praktiske i brug og holdbare. Særlig pleje er ikke påkrævet, men det betyder ikke, at det glatte loft ikke skal røres fra det øjeblik reparationen er fuldført. Materialet, der går til stoffet, er en PVC-film, en struktur, der ikke kræver særlig opmærksomhed. Imprægneret på fremstillingsstadiet med specielle forbindelser afviser filmen snavs, støv og flydende komponenter fra overfladen. Certifikaterne viser, at et sådant loft i normal drift kan fungere i 15 år uden at miste sine vigtigste egenskaber og kvaliteter.

De eneste krav, der gælder for driftsbetingelserne for den spændte bane, er i overensstemmelse med de optimale temperaturforhold inde i rummet. Temperaturen i lokalerne må ikke falde under 5 ° C. Ellers begynder stoffet at omdanne, revner vises på overfladen.

Til noten: Det skal siges, at sådanne klimatiske forhold påvirker mange færdige materialer negativt, men i tilfælde af glatte lofter ser alt meget mere katastrofalt ud. Stretch lærred koster mange penge og med stærk skade er det umuligt at bare reparere eller udskifte det beskadigede område. Det anbefales ikke at sætte lofter i landejendomme, hvor der ikke er nogen konstant temperatur, og der er stor sandsynlighed for frysning af lokaler.

Hvad angår de øvrige driftsforhold, så er denne type loftdesign klart blandt lederne. PVC film eller polyurethanplade er slet ikke bange for fugt og modsætter sig perfekt dannelsen af ​​svamp og skimmelsvamp.

Til reference: I træhuse, i ramme eller i præfabrikerede konstruktioner anbefales det ikke at installere stræklofter, før huset skrumper. Ellers vil loftdelen blive deformeret, og stoffet kan briste.

Teknologisk blankt lærred er meget praktisk til designarbejde i den øverste del af lokalerne. Materialet er formbar og nem at bruge. Kombinerede loftsystemer med komplekse krøllede former og buede strukturer på flere niveauer er meget populære. Den eneste ulempe ved sådanne overflader - plejeets kompleksitet. Tilstedeværelsen af ​​blinde hjørner og et stort antal niveauer giver dig ikke mulighed for hurtigt at vaske spændingsfladen, hvilket naturligvis komplicerer processen med rengøring af lofterne.

Hvor ofte skal man rengøre og vaske blanke lofter

Der er ikke noget vanskeligt at holde stræklofterne i god stand. Det er nok blot at observere den normale driftstilstand og ikke ty til ekstraordinære, radikale rengøringsmetoder. Overdreven indsats kombineret med ønsket om at forbedre glansens kvalitet kan give den modsatte effekt. Glans kræver forsigtig og omhyggelig indstilling.

Ofte er det ikke nødvendigt at rengøre og håndtere det glitrende loftoverflade. Det er nok en gang to gange om måneden at gå på loftet med en støvsuger udstyret med en blød børste. Ingen indsats og pres på stoffet. Alt er gjort simpelt og hurtigt. Vådt rengøring sker en eller to gange om året. Hyppigheden af ​​rengøring afhænger af det rum, hvor spændingssystemet betjenes. Hvis dette er et køkken, så er det bedre at gøre våd rengøring oftere. Hvis det er et børnerum eller et opholdsstue, er det nok en gang om året at gå på lofterne med en fugtig svamp gennemvædet i sæbevand.

Før du begynder rengøring øverst i lokalet, skal du bestemme størrelsen af ​​lærredets forurening. Så snart den glatte overflade af lofterne begynder at dæmpe og miste sin glans, så er det tid til at begynde at rengøre. Vær ikke bange for at beskadige overfladens kvalitet med dine handlinger. Hvis stoffet strækkes korrekt, er loftfladen flad og glat. Særlige anstrengelser under rengøring er ikke påkrævet. Bevæbnet med bløde svampe og mikrofiberdug, tør stoffet af med bløde bevægelser.

Dele af loftet, hvor snavs er mest mærkbar og pletter er til stede, er underlagt mere grundig behandling. Ofte blinker glansen i køkkenet eller i badeværelset, hvor kondens opsamles og lag af sod og fedt.

Til noten: Hvis aggressive stoffer ved et uheld falder på dit nye loft, skal du straks fjerne deres spor ved at gennembløde stedet med en fugtig klud og fjerne rester. Det er vigtigt at forhindre udtørring af potentielt farlige stoffer i loftet. Alt skal rengøres straks og straks.

Sådan vasker du det glatte stretchloft derhjemme korrekt og uden farvning

Loft design er en smuk ting, især når du har glatte, glittende lofter i den øverste del af rummet. Hvis installation og installation af spændingssystemer oftest udføres af specialister, falder den efterfølgende rengøring, rengøring og vask af de monterede strukturer på dine skuldre.

Hvilket værktøj til at arbejde med

Inden du fortsætter med vaskemidler, skal du vælge et værktøj. Til rensning skal du stole på ruskindstoffer og skumsvampe. Det er bedre ikke at bruge børster med bunke, da de kan ridse den glatte overflade.

Det er bedst at vakuum en sådan overflade på afstand. For at fjerne støv fra lærredet, er det nok at gå i loftet med en slange med en dyse på en afstand på 5-10 cm. Øg støvsugeren og dernæst alt støv, der opsamles i den øverste del af rummet.

Våd rengøring starter med, at du skal have forsyninger med en blød og ensartet overflade. Mikrofiber eller bomuldsstoffer passer bedst til dette formål. Det er nok at fugte sådant stof i sæbeopløsningen lavet af sædvanlige vaskemidler. Alternativt kan du bruge en hjemmelavet opløsning lavet af sæbe. For at give lofterne samme glans, kan du tilføje flydende ammoniak (ammoniak) til sæbeopløsningen med en hastighed på 10 dråber pr. 1 liter opløsning.

Når den våde rensning er færdig, er det nødvendigt at gå over hele overfladen med et tørt lak, for at undgå pletter og tørrede dråber.

Hvis du ikke har de nødvendige materialer til rådighed, vil en almindelig klud fremstillet af sengelinned eller fra en gammel T-shirt hjælpe. Styrkens styrke er tilstrækkeligt til at modstå denne rengøringsmetode. Generelt er det bedre at bruge glatte lofter for ikke at bruge denne indstilling.

Bemærk: Når du slår stoffet i stykker, kan du ikke bemærke knappen eller materialet har en meget stiv hule. Med disse genstande og steder kan du ridse en blank overflade.

Udvælgelse af vaskemidler

I denne henseende er suspenderede spændingssystemer meget krævende. På trods af at PVC film og stof ikke er bange for fugt, kan eksponering for visse stoffer indeholdende aggressive komponenter påvirke glanstilstanden negativt. Mit strækloft er kun de midler, der er specielt fremstillet til dette formål eller ved hjælp af traditionelle løsninger lavet på basis af naturlige ingredienser.

Bemærk: De stoffer, der ikke har negativ indvirkning på vores hænder, er egnet til vask af loftoverflader.

Før du køber et værktøj, skal du huske hvilket materiale dit loft er lavet af. Hver film og lærred har deres egne teknologiske træk og egenskaber. Årsagen til denne uoverensstemmelse er, at nogle filmmaterialer har en anden kemisk sammensætning. Følgelig en anden reaktion på interaktionen med de komponenter, der udgør detergenterne.

I en separat sag kan vaskemidlet forårsage mekaniske skader og forårsage en aktiv kemisk reaktion. På blanke lofter kan skyen og pletterne meget let opstå, som så simpelthen ikke kan fjernes.

Eksperter anbefaler først at teste deres effekt på et lille område af en blank overflade før masse ved hjælp af nye vaskemidler. For at gøre dette skal du vælge den del af loftet længst væk fra visningen. Sådanne test er en almindelig begivenhed, når man arbejder med nye husholdningskemikalier. Efter 10 minutter vil det være klart for dig, hvordan et nyt værktøj fungerer på glans og om det er værd at arbejde med det. Den klare reaktion af kluden på samspillet med vaskemiddelet giver dig mulighed for at fortsætte med at bruge sådanne stoffer sikkert.

Her er det vigtigt ikke at skynde og eksperimentere. Alle produkter, der produceres af kendte virksomheder, skal have en etiket eller et mærke, der angiver anvendelsesområdet for produktet. Det andet punkt, som er nyttigt for dig under den efterfølgende drift af hævede lofter, er, at det ikke altid er værd at betale store penge til et superværktøj. De fleste rengøringsmidler og vaske- og rengøringsmidler fremstilles på en sæbebase, med nogle tilsætninger af additiver og additiver, der giver overfladen den ønskede glans og lysstyrke. Vask loftet med sæbevand. Ingen kemi.

Det er vigtigt! Ved rengøring og rengøring af blanke stræklofter undgår du arsenalvaskemidler indeholdende syrer og alkalier. Det er ikke nødvendigt at bruge produkter, der indeholder slibende komponenter, til at vaske glatte og skinnende overflader.

For at give dit loft den samme glans, brug glasrenser. Dette stof indeholder ammoniak og duftstoffer, som giver en glat overflade den ønskede skygge. Efter afslutningen af ​​den våde rengøring kan du gnide loftoverfladen med en særlig sammensætning, der vil opdatere farveskyggen og returnere glansen til dens oprindelige udseende.

Afslutningsvis

Efter at have læst alt materialet, ved du nu, hvordan man skal passe for hævede lofter, der har et blankt lærred. Som det fremgår af teksten, bør der ikke opstå særlige vanskeligheder, især hvis du følger reglerne for driften af ​​spændingssystemer og ved hvordan man håndterer glatte overflader. Lad os opsummere og fokusere på følgende aspekter:

1. Overhold reglerne for drift af spændingssystemer.

2. Glat overflade kræver omhyggelig håndtering under rengøring.

3. Vask og rengøring udføres regelmæssigt:

 • rengøring en gang to gange om måneden;
 • Vådt rengøring udføres mindst en gang om året.

4. Brug bløde svampe og mikrofiberklæder til rengøring.

5. Rengøringsmidler bør ikke indeholde slibende komponenter og kemisk aktive stoffer.

10 grundlæggende regler for pleje

Uanset hvilket rum PVC-folien er monteret i, hvilken farve er malet og hvilken form den har, er reglerne for at passe på det samme i alle tilfælde:

 • Før du starter arbejde, skal du sørge for at tage dine ure og smykker ud. Enhver skødesløs bevægelse kan skabe en ridser, pudse eller skære på en blank overflade, og loftet ser ikke længere så præsentabelt ud.
 • Brug ikke hårde børster, svampe eller svampe. Til arbejde må man kun tage blødt skum eller klud af delikat absorberende stof - viskose, flannel, mikrofiber. På samme tid skal du sørge for, at klude ikke falmer og ikke forlader villus på overfladen.
 • Brug ikke pulverrensere, herunder bagepulver. Virkningen af ​​slibemidler kan være beklageligt for loftets udseende - på de steder, hvor pulveret blev brugt, vil det blanke lærred blive dækket af ridser eller blive sløv.
 • Kassér eventuelle aggressive husholdningskemikalier - acetone, opløsningsmidler, alkalier og syrer.
 • Brug kun milde vaskemidler: opvaskemiddel, vaskemiddel uden blegemidler, vaskesæbe eller grundigt opløst vaskemiddel.
 • Brug varmt vand (30-40 ° C) - koldt vand kan ikke klare forurening, og på grund af det varme er der risiko for at beskadige det blanke materiale.
 • Tryk ikke kluden eller svampen stærkt mod den udslettede overflade.
 • Brug ikke en mop, kost eller kost - med disse ting i dine hænder er det svært at kontrollere dine bevægelser, og du kan utilsigtet beskadige lærredet.
 • Forbered en pålidelig skridtstige eller bygningsgeder. Fra dem er det let at nå de fjerneste hjørner og vaske forureningen væk.
 • Arbejd parvis, så en af ​​familiemedlemmerne sikrer den person, der vil gøre vasken i højden.

I nogle kilder anbefales det at rengøre stræklofterne med en støvsuger. Eksperter anbefaler dog ikke at bruge denne elektriske enhed. Det er meget vanskeligt at beregne sugekraften, der vil være sikker for loftkonstruktionen. I mangel af faglige færdigheder kan du rive PVC-arket fra bunden, og så skal du invitere installatører til reparation. Det er bedre at børste væk en spindelvæv med en blank overflade med en blød børste til støv eller en klud.

Hvad er stretch loft lavet

Ofte i fremstillingen af ​​loftet ved hjælp af PVC film og polyester stof. De er ret holdbare og modstandsdygtige over for ydre skader. For at øge deres liv, skal du lære at pleje dem.

Gennemførelse af vaske loftet

Denne proces anses for at være meget besværlig og delikat arbejde, så du skal kende nogle få grundlæggende punkter. Forkert drift kan føre til misfarvning af materialet, ændring af størrelse og forskellige typer deformation.

Prøv at undgå at bruge slibemidler, der har en negativ virkning på materialer. Derudover bør du ikke bruge stoffer, der består af alkali og forskellige syrer.

Måder at passe på hævede lofter

Der er to muligheder, hvor du kan vaske produktet:

Tør, hvor en tør klud bruges til at gnide overfladerne. Det er nødvendigt at bevæge sig her forsigtigt uden at begå uhøflige handlinger. Våd, udført med en våd svamp.

Mange mennesker, der har strakte lofter hjemme, forsøger at vaske dem med en pensel eller moppe, men det kan ikke gøres, for på den måde kan de blive ridset eller beskadiget, og det er helt ubelejligt at handle med moppe.

Sådan rengøres det snavsede loft

Før du begynder at rengøre, skal du fylde på følgende materialer: stige, svamp, serviet, støvsuger og milde vaskemidler.

Rengøringsmetoder afhænger af overfladetype og type forurening. Hvis du skal slippe af med støv eller striber, kan du kun gøre med en klud fugtet med vand. Efter behandlingen må du ikke glemme loftet med en tør svamp.

Hvis værelset havde en reparation, og støvlaget i loftet er meget stort, så er du nødt til at sætte dig selv i en støvsuger og en blød dyse. Sørg for, at børsten ikke rører materialet, kør den ca. 3 centimeter fra loftet. Hvis du ikke overholder denne regel, kan du beskadige produktet.

Slap af med pletter få et klud og rengøringsmiddel. Flyt let, uden at skubbe og grove rører. Tør overfladen tørre efter handlingen.

For at vende tilbage til produktet skal du suge svampen med et stof, der vasker vinduer eller flydende ammoniak. Derefter tørres loftet igen med en tør klud.

Hvad er tilladt at vaske lofter

Den bedste løsning betragtes som en almindelig sæbeopløsning. For at gøre det skal du tilføje et lille vaskemiddel og vaskesæbe til vandet. Derudover kan du bruge opvaskemiddel eller glasrenser.

Før du anvender et stof, skal du teste det på overfladen. Påfør en lille mængde af produktet i hjørnet af loftet, vent et stykke tid og se resultatet. Hvis der er pletter eller ændringer i farve, kan denne løsning ikke bruges.

I øjeblikket kan du købe en universal blanding, der udelukkende er designet til at vaske strækloftet. Ulempen her er prisen på et sådant stof. Derfor vælger mange ejere den første mulighed for vedligeholdelse af lofter, fordi slutresultatet ikke er meget anderledes.

Sådan plejer du en blank overflade

Loftet er mat og blankt. Hvis du ikke vil have pletter på glansen, er det værd at vaske det med glasrenser. Men her skal du først foretage en test og se på produktets reaktion. Dette skyldes, at der som en del af midler kan være farvestoffer, der ændrer farven på den forarbejdede overflade.

Brug bløde mikrofiberklæder og ruskindsvampe. Også i dag sælges specielle servietter til rengøring af værelset.

Glitter giver en blankt opløsning af ammoniak, og støvet suges med en blød børste. Brug ikke hårde midler til at beskadige overfladen.

Hvordan man vasker matte lofter

Den matte overflade ligner meget på en pudset væg. Sådanne designs er lavet af lærred, som er imprægneret med polyurethan. Der kan ikke være ridser og støv. Men selv et sådant produkt har brug for pleje.

At vaske et sådant loft er nemmere end dets glatte modstykke, fordi der ikke er nogen striber på den matte overflade. Rengør det med varme damp eller ikke-fedtede produkter.

Sådan vasker du kludlofter

Dette design er meget tyndere og mere ømt end et PVC-produkt. Derfor skal det vaskes meget omhyggeligt med brug af vaskemiddel til briller. Husk, at værktøjets sammensætning kan ændre farven på dit loft.

Her er det umuligt at handle i en cirkelbevægelse, der efterlader pletter på stoffet. Flyt kun fremad - baglæns.

Hvad skal man gøre med loftet i køkkenet

Det sker så, at det er køkkenlofterne, der ofte bliver snavset. Dette gælder især rum hvor der ikke er nogen udstødning. Under madlavning er sod dannet af fedt, der blandes med støv og er meget vanskeligt at vaske.

Forsink ikke pleje af overfladen i lang tid, kør den. Vask loftet oftere for at forhindre, at snavs kommer ind i dens struktur. Du skal bruge ovenstående værktøjer, som ikke indeholder slibemiddelpartikler.

Brugen af ​​alle de beskrevne værktøjer gør det muligt at tage højde for stretchlofter i tide, bevare deres attraktive udseende og forlænge produktets levetid. Det vigtigste er at holde sig til reglerne og ikke beskadige strukturen med stive børster eller forkerte bevægelser.

Sådan vasker du det glatte stretchloft uden en skilsmisse hjemme - det mest presserende problem efter reparationen. Få mennesker dækker for øjeblikket loftet med tapet, det er meget mere praktisk og praktisk at lave et strækloft. Dette giver dig mulighed for at vælge de mest forskellige farver og nuancer, for at placere belysningen som du vil, for at skjule mulige uregelmæssigheder.

Vask loftet er ikke den nemmeste opgave, fordi det er bare ubelejligt. Det er vigtigt at vide, hvad spændingsdækslet kan vaskes, og hvorfor skal afvise.

Indsættelse af tapet på loftet kan du ikke længere røre ved. Spændbelægningen er mere krævende i plejen, især for første gang efter reparationen.

Når bygherrer trækker materialet, rører de det med deres hænder, selvom de har på handsker, forbliver spor. Glatte overflader gør noget snavs synligt, så når alt arbejde er færdigt, skal det vaskes. Fingeraftryk og andre mærker skaber et ikke meget behageligt billede, hvilket bliver særlig mærkbart i dagslys. Desuden skal et sådant loft efter færdiggørelsen af ​​byggearbejdet tørres af støv, fordi det tiltrækker fine partikler godt.

Efter reparationen forblev der meget støv og snavs, som endog er i loftet. Det er på tide at sætte alt i orden. Stretch loft er helt lunefuldt, så ikke alle midler kan bruges til at vaske det. Det er bedre at forudbestille visse udstyr på forhånd, så der ikke er noget mere distraherende under rengøringen.

 1. Ladder eller trinladder, en genstand uden at rense loftets kvalitet er simpelthen umuligt.
 2. Medium hårde svampe.
 3. Bløde naturlige filler.
 4. Vaskemiddel af ikke-slibende oprindelse.
 5. Støvsuger med blød dyse.

Som nævnt ovenfor, til vask af strækloftet egnet ikke-foretrukket værktøj. Det er bedst at vaske den glansede finish med rent vand eller sæbevand (kun en mild babysæbe er egnet). De vil ikke beskadige den fine struktur og vil ikke ødelægge udseendet. For at fjerne stædige pletter kan en blød klud fugtes med væske og med en lille indsats for at fjerne pletten. Når hele loftet er blevet behandlet med mørtel, skal det tørres med en tør klud for at fjerne eventuelle pletter.

Sæbeopløsningen har en lille ulempe, på trods af at det fjerner synligt snavs fra hænderne godt, det kan forårsage pletter efter det. Du kan fjerne dem med ammoniak.

 • alkohol fortyndes i vand for at få en svag koncentration;
 • i den resulterende opløsning fugtes en svamp eller en blød klud og tørrer den ønskede del af loftet;
 • På enden af ​​loftet må du tørre med en tør klud.

Stretch Loft - Det er moderne, stilfuldt og smukt. Med passende pleje ændrer den ikke sin farve, strækker den ikke og deformerer ikke. Lampe kan arrangeres som praktisk for ejerne, for dette behøver du ikke at bygge yderligere nicher og skabe yderligere forvirring. For at kunne tjene strækloftet i lang tid, er det meget vigtigt at tage sig af det. Vask sådanne overflader kan kun være visse midler.

Husholdnings kemikalier butikker kan tilbyde flere muligheder for værktøjer, der let fjerner enhver forurening fra overfladen, ikke efterlade pletter og ændre loftets udseende. Men nogle midler kan ikke bruges kategorisk, hvis din reparation og loftet selvfølgelig er værdifulde for dig.

Vaskepulver eller pulvermidler

Hvis der er fundet alvorligt snavs på loftet, f.eks. Fra sod, så skynd dig ikke for at tage aggressive kemiske stoffer. Vaskepulver af enhver art, uanset om de er børn eller bløde, er ikke egnet til vask af lofter. Sammensætningen af ​​bulkmaterialet indeholder partikler, der let ødelægger belægningen. Eksperimentering er ikke det værd.

Tjære eller husholdnings sæbe

Efter reparationer på loftet kan der forblive spor af hænder eller bygningsmaterialer, endda maling. Ud af uvidenhed, mange haste for at fjerne forurening ved hjælp af de første tilgængelige midler, og det er slet ikke korrekt. Vi er vant til at vaskevasken er et universelt middel, der nemt kan klare mange forurening. I dette tilfælde kan det kun forkæle alt. Faktum er, at for et strækloft er husholdnings- eller tjære sæbe et ret aggressivt middel, som kan føre til deformation af materialet og forandring i farven. Derfor er det utvivlsomt værd at give det op og give præferencer til blødere produkter, eller det er bedre at bare bruge rent vand.

sennep

Nogle håndværkere rådes til at vaske strækloftet med mad sennep. At argumentere for dette er, at der ikke er aggressive stoffer i det, og generelt er det et produkt og kan ikke forårsage synlig skade. Dette er en stor fejl, sennep kan virkelig bruges til at rense betonpletter, men de må ikke placeres på et strækloft. Hun fjerner ikke bare pletterne fra belægningen, men tværtimod vil de efterlade lyse spor og føre til deformation. Hvis strækloftet er sort, så vil der efter kontakt med sennep forblive lettere pletter på visse steder.

Bagepulver

Ofte bruges sodavand til at fjerne eventuelle pletter, det kombineres med andre stoffer, og der opnås et ret effektivt middel. I dette tilfælde er denne mulighed absolut umulig at bruge. Soda er små partikler, strækloft er en meget blid og delikat belægning. Ved kontakt med mad kan ridser forblive på materialet, dvs. glansen vil permanent lide. Hvis pletterne let kan fjernes med vand, vil ridserne ikke gå overalt, men på en blank overflade vil det være meget godt synligt. Derudover kan ikke kun ridser forblive fra sodavand, men også deformerede områder.

acetone

Acetone - et værktøj, der helt fjerner spor af maling fra enhver overflade. Faktisk under reparation er der hyppige tilfælde, hvor der er spor af maling på strækloftet, men det sædvanlige middel til at fjerne det er absolut umuligt at bruge. Aceton er et meget aggressivt middel, der kan efterlade et lysere område på tøj eller føre til ødelæggelse af delikate stoffibre. Det er forfærdeligt at forestille sig, hvad der vil ske, hvis du tillader kontakten med dette stof med belægningen af ​​strækloftet. Mest sandsynligt vil det forblive et stort hul og bliver nødt til at lave det igen. Hvis du vil vide mere præcist, hvad der kan ske, udfør et eksperiment på et lille område af materiale, som naturligvis ikke skal være på loftet.

chlor

Klor er et stof, som moderne husmødre længe har forsøgt at slippe af med. Det er farligt for hænder og åndedrætsorganers hud. Han leverer meget flere problemer end godt. Klor efter langvarig eksponering kan nemt ødelægge vævets struktur. Ved kontakt med strækloftet kan et hul forblive på overfladen, og materialet omkring det vil miste sin farve.

Video: hvordan man vasker et blankt strækloft uden pletter i hjemmet?

Stræklofter i køkkenet lider mest. Selv på trods af tilstedeværelsen af ​​et ekstrakt, dannes en mærkbar fedtet plet på belægningen over tid. Derfor skal lofterne i køkkenet vaskes oftest, så snavs ikke har tid til at akkumulere, og rengøringsprocessen som følge heraf tager ikke meget tid.

Loftet i køkkenet vaskes på samme måde som i andre værelser. Det er uacceptabelt at bruge forskellige affedtningsmidler. At fjerne pletter nok sæbeopløsning eller rent vand. Når alt synligt snavs er vasket af, tørres loftet forsigtigt med en ren, fugtig klud og tørres derefter tørre.

Moderne stræklofter behandles med specielle stoffer, der forhindrer opbygning af støv, så det skal ikke vaskes meget ofte. Det kan være nok nok en gang hvert halve år, loftet i køkkenet skal vaskes en gang hver tredje måned.

Sådan vaskes blanke stræklofter uden striber: tips

Glansen skal altid gnistre - for dens skyld er hele konstruktionen startet. Det ser ud til at vask ikke er et problem, men det kan vaskes på en sådan måde, at det bliver endnu værre fra skilsmisse end det var.

Sådan vasker du strækloftet korrekt:

 • Blød svamp. Sørg for at bløde! Hårdt skal du kun ridse din glans, og ingen efterfølgende rengøring hjælper ikke.
 • En blød svamp er fugtet i en mild sæbeopløsning, hvis du overdriver det med sæbe, og der vil være de meget pletter, der er et særskilt problem at vaske.
 • Spyl loftet skal være lette bevægelser, cirkulære, retning - fra svejsningen.

Efter at loftet er blevet vasket, skal du tørre overfladen med en tør klud af flannelstof. Mikrofiberklæder er også velegnede.

Skadelige rengøringsmidler til blanke lofter

Acetonbaserede produkter er strengt forbudt til disse formål. Og andre kemiske komponenter kan give uventede reaktioner på PVC-folien - det kan blødgøre, danne grimme rynker, farven på filmen kan ændre sig eller forsvinde helt (filmen vil falme).

Når du har købt værktøjet, skal du anvende en dråbe på et aflukket hjørne af loftet - det mest uhåndterlige område. Vent ti minutter, og se derefter - hvis ingenting er ændret, er du velkommen til at vaske.

Til salg i dag, og specielle polerer, der er skabt til at rengøre stræklofter.

Pletter på strækblanke lofter: hvordan man rengør

Igen, skynd dig ikke til ekstremer. Køb ikke dyre produkter, hvis du ikke har prøvet enkle og harmløse, dokumenterede opskrifter. Måske vil den samme sæbeopløsning klare pletten. Der er et alternativ - opvaskemiddel.

Til glans ophørte ikke med at skinne, tilføj bogstaveligt et par dråber ammoniak. Sommetider bruges alkoholbaseret glasrensning også, men sørg for, at alkoholprocenten er lav.

Forbudte midler

Det er forbudt at rengøre pletter:

 • Slibemidler;
 • Metal børster;
 • Skurepuder;
 • opløsningsmidler;
 • Klorholdige midler
 • Pulvere.

Hvis strækloftet ikke er fra film, men fra stof, så vaskes dette lærred med sæbevand.

Generelle anbefalinger til vask af strækloftet

Husk at testen altid er den bedste måde at begynde at rengøre på - en ufattelig del af lærredet, en dråbe penge, 10 minutters ventetid og en dom. Intet skete - vask.

Vask aldrig strækloftet tilfældigt - bevægelserne skal være cirkulære. Chaotiske bevægelser og forårsage en betydelig del af skilsmisse.

Gnid ikke pletten intensivt, filmen kan ikke lide det. Kun bløde og rolige bevægelser vil ikke krænke lærredets integritet.

Opvarmet vand er også fjenden af ​​loftet, det vil helt sikkert føre til udseende af alvorlige deformationer af lærredet.

Kan jeg rengøre loftet med en støvsuger

Det er muligt, og mange eksperter anbefaler det. Men først skal du sørge for, at strukturen er fastgjort, ellers kan du uheldigvis bryde loftkonstruktionens geometri.

Det er selvfølgelig ikke umagenligt at fjerne små støvopsamling med støvsuger, men som forureningsforebyggelse er det muligt at rengøre loftet med en støvsuger en gang om måneden.

Forresten stiger ikke støv på stræklofterne, da filmcoatet er specielt behandlet med et antistatisk middel. Når du installerer loftet, spørg repræsentanter for virksomheden, om deres materie behandles med antistatiske midler.

Hvor ofte skal vaske loftet

Det antages, at billige design kræver speciel, hyppigere vedligeholdelse, men det er ikke sådan. Ved bunden af ​​både dyre og billige loftkonstruktioner skal samme PVC-film og den ene og den anden vaskes med svage sæbeopløsninger og bløde svampe. En gang hvert halve år vil en sådan periodicitet være tilstrækkelig.

Så vi opsummerer hvad du skal vide om rengøring af lofter:

 • Eventuelle abrasive stoffer er forbudte - du kan deformere og endda rive filmen;
 • Gnid ikke pletten - den vaskes på samme måde med bløde cirkulære bevægelser;
 • Det er ikke nok bare at tørre overfladen med en svamp - efter det første vaskefase er det nødvendigt at tørre loftet med en simpel tør fladsklud eller mikrofiberdug;
 • Fra tid til anden, men ikke mere end en gang om måneden, kan loftet rengøres med en støvsuger;
 • Brug ikke produkter, der indeholder chlor, acetonprodukter er også strengt forbudt.
 • Du må ikke bruge pensler - kun bløde svampe;
 • Det er tilladt at vaske det blanke loft med opvaskemiddel.

Og selvfølgelig forsøger du at undgå forurening så meget som muligt.