Sådan rengøres strækloftet fra sod og sod

Stræklofter har et æstetisk udseende og praktisk. At passe på lærredet er simpelt, fordi overfladen behøver ikke at blive hvidt, men en våd rengøring er tilstrækkelig en gang hvert halve år. Men i nærvær af sod og nikotin pletter er emnet for, hvordan man vasker væk sod fra loftet relevant.

Årsager til snavs og pletter på strækloftet

Støv er hovedårsagen til snavs og pletter på overfladen af ​​loftet. Samtidig er det ikke altid nok at have anti-statiske produkter siden små partikler stiller sig stadig. Spændingsmaterialet er dog let at rengøre.

 • I køkkenområdet er årsagerne til forurening:
 • Fedt, der starter fra panden, forbliver på loftet.
 • Dampen stiger under tilberedningen.
 • Nikotin. Pletter fra tobak er vanskelige at vise selv på en matt overflade.

Valg af den rigtige rengøringsmetode gør det muligt at rengøre lærredet. På grund af det faktum, at denne type loft er et populært element i interiøret, har det fordele i forhold til andre strukturer - en lang driftsperiode, æstetik og let vedligeholdelse. For at opretholde et smukt udseende kræver der imidlertid en systematisk vådrensning. Ved at følge reglerne kan du forlænge levetiden, hvor lærredet vil se ud som nyt.

Rengøring af loftet fra sod og sod

Rengør loftet fra soden kan bruge vaskemidler. Men ligesom andre former for rengøring kræver handlinger forsigtighed.
anbefalinger:

 • Valg af vaskemidler uden aggressive kemikalier.
 • Fedt i led og søm bør bortskaffes ved hjælp af en sæbeopløsning. På samme tid tørres kluden langs sømmen.
 • Fra sod, rådgiver eksperter fugter pletten med en opløsning af vand og sæbe. Efter 20 minutter tørres med en ren, fugtig svamp. Det er vigtigt ikke at gnide, men at udføre skrabebevægelser.

Der lægges særlig vægt på glatte lofter, fordi ukorrekt rengøring kan forstyrre æstetik. For at returnere den oprindelige glans, efter vask, bliver overfladen tørret med en opløsning med alkohol. I nogle tilfælde er egnet vodka fortyndet i vand i forholdet 1 til 10.

Advarsel! Før du fortsætter med rengøring med aggressive midler, anbefales det at kontakte fabrikanten af ​​loftet eller læse instruktionerne og rengøringsvejledningen.

Effektiv måde at slippe af med nikotinspor på strækloftet

Strækloftet er ofte udsat for cigaretrøg. Der er ingen specifik rengøringsmetode fra nikotin. Ikke desto mindre rådgiver rengøringsfirmaer råd om, hvordan man kan slippe af med nikotin i loftet:

 • Tilsæt aromatiske ingredienser til sæbeopløsningen. Dette vil eliminere ikke kun pletter, men også fjerne nikotin lugt i rummet.
 • Hvis det ikke var muligt at slippe af med pletter eller andre udtalte spor af forurening, der ikke er egnet til vaskemidler, er det bedre at søge hjælp fra kompetente personer.

Generelt anbefales det at rengøre loftet ikke mere end en gang hvert halve år. For at rense loftet fra nikotinpletter skal du bruge:

 • blød svamp;
 • en opløsning af sæbe og vand eller et andet rengøringsmiddel;
 • stigen;
 • moppe med en blød lur;
 • støvsuger.

Hvis snavs og spor af nikotin ikke er afgørende, er der nok vand og ren klud. Stepladder skal lette processen. Du kan dog bruge og moppe. Først og fremmest rengøres hele overfladen med en støvsuger for at fjerne støv.

Til noten: Det er kun muligt at bruge en støvsuger, hvis der ikke er pletter på loftet, og planlagt rengøring er planlagt. Før brug skal du læse brugerens instruktion eller notat, fordi ikke hver strækstof kan støvsuges med en vaskeanordning.

Forureningsforebyggelse på Matt og Glat Ceiling

Matt og blanke stræklofter er udstyret med høje tekniske egenskaber. Fabrikanterne leverer dog generelle retningslinjer for pleje.

Omsorg for mat stof:

 • En gang om året behandles med antistatiske midler for at forhindre klæbning af støvpartikler. Dette vil gøre det muligt for den efterfølgende rengøring at bruge et minimum af tid.
 • I rum med høj luftfugtighed og overflod af støv er det nødvendigt at udføre systematisk vådrensning.
 • Ved vask brug sæbevand eller damp. Selvom sidstnævnte metode er vanskelig, har den stadig gode resultater.
 • Som at slippe af med fede pletter, anvendes ammoniak. Efter afslutningen tørres området grundigt af med en tør fnugfri klud.

Glossy Linen Care Tips:

 • Selv om belægningen har antistatiske egenskaber, anbefales det også at behandle det med antistatiske midler en gang om året.
 • Sørg for en systematisk rengøring derhjemme ved hjælp af vaskemidler eller sæbeopløsning.
 • Det anbefales ikke at bruge aggressive rengøringsmidler, da som et resultat kan lærredet miste sin originale glans eller der bliver pletter.
 • Ved stærk og gammel forurening er det bedre at kontakte et rengøringsfirma.

Overholdelse af råd fra eksperter og gennemførelse af en planlagt vådrensning kan forhindre dannelse af snavs og pletter. Det er vigtigt, inden du bruger vaskemidler til at læse instruktionerne for at undgå negative resultater.

Sådan rengøres og vaskes stræklofter

Det er nemt og endog behageligt at passe på stræklofter, fordi materialet til dem er behandlet med antistatiske forbindelser, som forhindrer ophobning af støv og snavs. Sandt i praksis bliver de stadig beskidte. Over tid blinker lakloftens glans, pletter af cigaretrøg, sod, fedt og damp kommer frem i køkkenet eller badeværelset, og børn kan efterlade karakterer ved at spille med en bold eller skyde en vandpistol. Hvis du ved, hvordan du vasker stræklofter, kan du nemt klare disse problemer.

indhold

Hvad man ikke skal gøre, når man plejer stræklofter ↑

Tøv ikke engang om du kan vaske stræklofter - du kan og skal, hvis der er behov. Glem ikke, at de er lavet af sarte polymermaterialer, og husk derfor godt, at du ikke bør bruge, når du plejer et strækstof:

 • vaske- og rengøringsmidler indeholdende slibefraktioner - primært tørre og pastaholdige rengøringssammensætninger;
 • skrabere, knive og andre piercing- eller skæreværktøjer til fjernelse af fedtdråber og snavsakkumuleringer - en uforsigtig bevægelse kan gennembore nettet;
 • aggressive kemikalier, husholdningsmidler, acetone og hvid spiritus;
 • eventuelle børster, selv bløde dem: en brudt villus af en blød børste bliver til et slibemiddel, der er farligt for en film af polyvinylchlorid.

Hvad kan vaske stræklofter ↑

Inden rengøring anføres i fabrikantens anvisninger, hvordan du kan vaske stræklofter, der er installeret i din lejlighed. Eksperimenter med detergenter, som ikke svarer til et bestemt materiale, er fyldt med irreversible virkninger fra misfarvning eller misfarvning til hævning af spændevævet.

I de fleste tilfælde er neutrale, skummende væskesammensætninger til vask af vinduer eller vinduer egnede. Dette er en økonomisk mulighed.

Lidt dyrere, men mere pålidelige og mere effektive specialsprayer til vask af stræklofter, som kan købes hos ethvert supermarked. De består af ammoniak og antistatika. Alkoholholdige stoffer er særligt effektive når man vasker glatte lofter, og antistatisk genopfrisker støvafvisende egenskaber af ethvert lærred. Til et blankt loft kan du købe specielle polerer, som anvendes efter vask og tørring. Når du vælger et produkt, skal du sørge for at inspicere etiketten, som den er beregnet til at vaske filmovertræk.

Før du bruger vaskemiddelet, skal du prøve det for at være kompatibelt med materialet i dit loft. For at gøre dette skal du anvende det på et lille område på et ubetydeligt sted. Hvis der ikke er pletter eller striber tilbage efter fuld tørring, kan den bruges.

Endelig, da børster ikke anbefales til vaskefilmmaterialer, skal du kun bruge bløde mikrofiberklæder, flanneller, silkefibre eller bløde, fint porøse svampe.

Sådan vaskes og rengøres stræklofter ↑

Den rigtige beslutning om rengøring af stræklofter vælges afhængigt af typen og teksturerne af det filmmateriale, de er fremstillet af: Hver kræver sin egen rengøringsmetode.

For at fjerne let støv fra et strækloft og mindre snavs, er det nok at tørre det fugtet med rent varmt vand og godt skruet ud med en blød mikrofiberfiber eller ruskind. Efter vådrensning tørres belægningen tør. Eventuelle mindre pletter kan fjernes med en klud fugtet med en 10% opløsning af flydende ammoniak eller vodka.

For at fjerne meget stærke forurenende stoffer i varmt vand, fortynd en lille mængde vaskemiddel og våd en blød klud eller svamp i opløsningen. Tør snavset af med blide cirkulære bevægelser uden tryk. Derefter vaskes belægningen igen med rent vand og tørres af. Glanslakeret blanke lofter genopretter en opløsning af ammoniak, et middel til vask af vinduer eller en speciel polering.

For at fjerne fedt og sotpletter fra stræklofter i køkkenet kan du bruge en opløsning af et flydende opvaskemiddel eller glasvaskemiddel indeholdende flydende ammoniak. Efter dæmpning af en blød, fnugfri klud i opløsningen, fjern forurening med lette bevægelser langs sømmen. Skyl detergent af med rent vand og tør det tørre.

Glatte lofter i badeværelset skal vaskes oftere end i andre rum. Mudrede pletter fra tørringskondensat fjernes let fra glansen uden at efterlade et spor, et lintfrit silkeagtigt, men hygroskopisk stof. Fra dette synspunkt er frostede lofter i badeværelset mere praktiske, da de næsten ikke kræver tid og kræfter til vedligeholdelse.

Det mest besværlige er oprydning af snavs på lofterne lavet af polyester suede stof eller hvid, hård matfilm. Brug en rengøringsmiddel til denne type strækloft, påfør den på pletten, og bliv forsigtigt, uden at trykke, tørre med en silkeblød klud, der ikke efterlader noget lint på den hårde overflade. Du kan også bruge produktet til kemisk rengøring i en aerosolpakke, som kan købes i autobutikken.

Endelig er den nemmeste og mest overkommelige metode til kemisk rensning af kedelige og fleecy filmlofter en almindelig husstandsstøvsuger, der findes i alle hjem. Bare afstå fra at bruge børster, brug bedre en bred glat dyse og tænd støvsugeren med medium strøm. Når du arbejder med en utilstrækkelig jævn vedhæftning, skal du tænde støvsugeren med fuld kapacitet og dække loftet ca. 10 cm fra overfladen. Små pletter kan fjernes fra den hårde overflade ved forsigtigt gnidning med en almindelig skole viskelæder.

Husk at strækloftet kun skal vaskes, når det virkelig er nødvendigt. Daglig våd rengøring af lejligheden vil spare loftet fra forurening. I en velholdt ren lejlighed for at opretholde den ideelle tilstand af stræklofter er det nok for dem at vådt let hvert andet år.

Sådan vasker man loftet

Fabrikanter tilbyder forbrugerne et stort udvalg af materialer af høj kvalitet til en overkommelig pris. En sådan tilgang kan ikke andet end glæde personen, for til en overkommelig pris kan du købe af høj kvalitet, som vil vare i mange år. Disse omfatter det nedhængte loft - et unikt materiale, der kombinerer praktisk og sofistikeret. Men det skal huskes, at det før eller senere skal renses. I artiklen fortæller vi dig, hvordan du skal rense det i køkkenet fra sod, sod, fedt, nikotin og meget mere.

Grundlæggende regler for pleje

Før du fortsætter med rengøring af overfladen, er det nødvendigt at blive fortrolig med de grundlæggende regler og råd fra eksperter. Denne viden og anbefalinger vil gøre det muligt at undgå deformation, og vil også gøre det muligt at udføre høj kvalitet rengøring af et loft fra enhver form for forurening, selv fra sod.

Først og fremmest skal du vælge de nødvendige værktøjer og materialer, der skal bruges i rengøringsprocessen:

 • trappestige;
 • bløde klæder eller skumuld (svampe);
 • støvsuger med et specielt børstehoved, der er lavet af bløde børster;
 • rengøringsmidler.

Det bedste materiale, der er egnet til at vaske filmen, er mikrofiber - en nyhed, der vil klare og effektivt klare opgaven.

Hvis der ikke er en trinladder eller en behagelig ladder, kan du bruge en simpel moppe, som skal pakkes med en klud. Forsigtigt og med særlig omhu er det nødvendigt at vælge og rengøringsmidler for at rense loftet i køkkenet. Brugen af ​​slibende pulvere er uacceptabel, da faste partikler let beskadiger filmen og efterlader ridser på overfladen.

Vælg de rigtige rengøringsmidler.

Overvej muligheder for kun milde vaskemidler, der har en neutral reaktion:

 • geler;
 • paste;
 • sprays;
 • flydende sæbe;
 • blødt vaskepulver og andre.

Den ideelle løsning anses for at være alkoholbaserede kompositioner, for eksempel midler til vask af spejle og vinduer. Ved at bruge dem kan du ikke kun fjerne forurening, men også for at bevare overfladenes glans.

Lederen blandt aggressorerne for PVC-folien er et opløsningsmiddel, for eksempel acetone. Det vil hurtigt korrodere materialet og et hul vil dukke op i loftet, så dets brug er uacceptabelt.

Grundlæggende rengøringsmetoder

Som du ved, er loftslofter af to typer: fra PVC-film og stof. Afhængigt af det pågældende materiale er der flere metoder til oprensning. Hvis vi taler om enkle former for forurening, så kan du klare dem og en simpel fugtig klud, for eksempel ruskind. På denne måde kan du rengøre loftet fra pletter og støv. Med et tykt lag støv efter reparation og byggearbejde, kan du bruge en støvsuger med en dyse, der beskytter belægningen mod deformation.

Om nødvendigt fjernes spor af primeren, som også rammer loftet under reparationen, bør du forberede en sæbeopløsning. Væske eller vaskesæbe fortyndet i varmt vand og eliminere forurening med en svamp. Det er nødvendigt at vaske med bløde og cirkulære bevægelser, så tryk og tryk undgås for at forhindre strækningen af ​​PVC-folien. Også sæbeopløsninger kan hjælpe, hvis du vil slippe af med fedt, eller du kan bruge vaskemiddel til retter.

Når det kommer til suede polyesterstof, skal du bruge en tør børste. Som i det foregående tilfælde er det nødvendigt at udføre rensning med bløde bevægelser, der følger fra venstre mod højre.

Efter rengøring skal loftoverfladen tørres grundigt med en tør, ren, fnugfri klud.

Få hemmeligheder

Specialværktøj til strækloft

 1. For at rense overfladen fra sod skal det være ekstremt omhyggeligt og omhyggeligt, da processen kan beskadige filmen. Vælg det rigtige rengøringsmiddel. Overfladen bør næppe røre ved.
 2. Ved rengøring skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​sømme og led. I dette tilfælde er det nødvendigt at udføre vask kun langs sømmen og ikke på tværs.
 3. For at genoprette den karakteristiske glans til loftet, er det nødvendigt at tørre filmen med en opløsning af alkohol eller flydende ammoniak efter rengøring. Tillades også at bruge vodka, som fortyndes i vand i et forhold på 1:10.
 4. Du bør ikke stole på din egen styrke, især hvis du ikke er sikker på dem, for at fjerne stærkere forurenende stoffer, fx spor af maling. I dette tilfælde er det bedre at stole på fagfolk og bede om hjælp fra et særligt rengøringsfirma.

For at undgå fremkomsten af ​​ny og tung forurening bør du tage et par forholdsregler:

 • hæng et vandret gardin i badeværelset, så der ikke sprøjtes vand
 • over kogepladen i køkkenet, skal du installere en kraftig hætte;
 • Spor af champagne forbliver ofte i stuen, så pas på, når flaskerne åbnes.

Vær opmærksom på henstillingerne fra producenten og den organisation, der har lavet loftets indretning med hensyn til pleje af overfladen af ​​strækloftet.

Stofloft

I modsætning til PVC-film er stofbasen mere sårbar, så du bør nøje overveje rengøringen. Alle handlinger skal være omtanke, målte og ubesværede. Kluden kan også rengøres og vaskes, men det anbefales ikke at gnide det på et sted i lang tid.

Hvis vi taler om snavs, og ikke om simpelt støv, er det bedst at bruge specielle værktøjer til vask af stoffer. De blev designet specielt til dette formål. Før du køber et køb, skal du kontakte sælgeren. Hvis det er nødvendigt at fjerne snavs fra limen, er det bedst at vente, indtil det er helt tørt, og fjern forsigtigt filmen og pryd den med en skarp genstand.

Det er forbudt at anvende glasrenser i tilfælde af tekstiler, da det indeholder stoffer, der kan ødelægge strukturen eller påvirke farven.

Afslutningsvis kan vi sige, at ved rengøring af loftslofter er det nødvendigt at vælge de rigtige rengøringsmidler. Alt vil afhænge af graden og typen af ​​forurening, såvel som loftets materiale.

video

Se hvordan man vasker loftet med en moppe:

Sådan rengøres matte stræklofter fra sod?

Der var ild i lejligheden. De overlevende værelser blev oppustet. Jeg vil genoprette strække kedelige lofter. Hvordan man vasker

Det er vigtigt at huske (ved) følgende:

Soot på stretch matte lofter, selvom et problem, men det er løst.

Frostede lofter er lavet i køkkener, og der er sod og til og med blandet med fedt, dette er et almindeligt fænomen, og producenter af strækværktøj til loftsrensning tager højde for dette (jeg taler om sod).

Stræk uigennemsigtige lofter kan ikke rengøres med slibende rengøringsmidler, hårde børster og så videre.

Det vil sige, værktøjet skal være "blødt" i bogstavelig og figurativ forstand.

Du kan ikke bruge de midler, som acetone.

Matt strækloft er nemmere at rengøre end for eksempel blankt, fordi der ikke er nogen striber på måtten.

Til salg er der specielle redskaber til rengøring af lofter, f.eks. Et sådant værktøj "Edelweiss" (Edelweiss),

Forresten neutraliserer "Edelweiss" også lugte, hvilket er lige så vigtigt i dit tilfælde.

Og så har du brug for bløde klud og selve værktøjet.

Overfladen skal være tør.

Som du kan se, denne spray, "pshyknuli" til overfladen, ventede op til 30 sekunder og tørrede med et rent serviet, det er alt.

Om nødvendigt gentages proceduren.

Sot på overfladen af ​​strækloftet, og ikke inde i det, er ikke noget problem at rengøre.

Vi launder sod og nikotin plaque fra strækloftet

Stræklofter er ikke kun smukke, men også praktiske. Pas på produktet er meget simpelt - lofterne behøver ikke at hvide og som fabrikanterne hævder, er det nok at tørre med en fugtig klud en gang hvert halve år.

Men nogle måneder efter renoveringen kan du opleve, at loftet i køkkenet er farvet, mens gulvet i stuen og børnehaven ser helt rent ud.

Forårsager forureningsstrækloft

Fedt og soddråber, der opstår under madlavning, har tendens til at akkumulere på lærredet. Vanen med at ryge i køkkenrummet forværrer situationen - ud over sod er der grimme gule pletter af tobaksrøg på loftet. I dette tilfælde skal du søge svar på to spørgsmål: hvordan man rengør loftet fra soden og hvordan man rengør nikotinbelægningen fra loftet.

forebyggelse

Det er bedre at vide på forhånd, hvad der skal gøres, så loftet ikke forringes. Ryg ikke i lejligheden, og gule pletter vises ikke på et glat overtræk. Efter at have installeret en hætte af høj kvalitet, vil spørgsmålet om rengøring af strækloftet fra soden opstå meget senere, og rengøring vil tage mindre tid.

Hvordan returnerer du produktet til det gamle udseende?

Først og fremmest skal du udarbejde den nødvendige opgørelse. Du skal bruge:

 1. Komfortabel og holdbar trinladder. Efter at have givet en stabil overflade placeret i den ønskede højde, kan du fjerne pletter uden at risikere at falde. Derudover er strækloftene mere sikre at vaske med hånden - ved hjælp af en mopp kan du beskadige lærredet med den skarpe kant af dysen.
 2. Microfiber klud til rengøring. Moderne og højkvalitetsprodukt absorberer fugt godt, hvilket sikrer nem rengøring og tørring af belægningen. Du kan også bruge en skumsvamp eller et stykke blødt, fnugfri materiale. Hårde børster og svampe er absolut ikke egnede.
 3. Midler til pleje af produktet. Særlige husholdningskemikalier er mest effektive, men dyre. Det kan udskiftes med opvaskemiddel, glas og spejlplejeprodukter, vaskesæbe eller vaskemiddel, der er fortyndet med varmt vand.
 4. Spand.
 5. Gummihandsker.

Vi vil forstå, hvordan man vasker strækloftet fra soden. Til indretningen af ​​køkkenlokalet vælges PVC-strukturer oftest - materialet er lettere at vaske, og det blanke lærred udvider visuelt et lille rum.

Når du vælger at rengøre soden med et blankt strækloft, skal du give en glasrenser eller et andet alkoholholdigt middel. Disse stoffer fordamper fra den behandlede overflade og efterlader ingen striber.

Vask det frostede loft er meget lettere - det forekommer ikke pletter. Vaskepulver, sæbe spåner eller opvaskemiddel fortyndet i varmt vand før dannelsen af ​​et fluffy skum - det er her, du kan rense et strækloft fra sod. Først skal du suge pletten med vand. Herefter behandles forsigtigt det forurenede område med en opløsning. Efter vask af belægningen med vand og fjern resterende fugtighed med en tør klud.

Stoflofter er sjældent installeret i køkkenet. Et skrøbeligt produkt kræver omhyggelig forsigtighed. Det er vigtigt at vide, hvordan man rengør stoffets strækloft fra sod uden at beskadige materialet. Glasrensere bør ikke anvendes, da belægningen kan ændre farve. Prøv at forsigtigt vaske pletten med sæbevand og undgå cirkulære bevægelser. Klem forsigtigt kluden, ellers vil stoffet tørre i lang tid.

Hvis du har brug for at forstå, hvordan du vasker strækloftet fra nikotin, skal du bruge de samme værktøjer, der er egnede til at slippe af med sod.

Nyttig video

Vi får se en nyttig video om den praktiske anvendelse af viden om, hvordan man rengør strækloftet fra forskellige typer pletter:

Gamle forurening er meget svært at fjerne. Mange udsætter generel rengøring på ubestemt tid og senere står over for behovet for at udskifte belægningen, fordi forureningerne absorberes dybt i materialet. Efter at have bemærket en plet i loftet, er det bedre at slippe af med det og tage forebyggende foranstaltninger så hurtigt som muligt, end at forsøge at rense strækloftet fra sod i lang tid uden succes.

(6 vurderinger, gennemsnit: 4.67 ud af 5)

Hvordan man vasker loftet

Strækloft - en relativt ny version af indretningen, men blev straks utroligt populær. I dag pryder denne jævn belægning loftoverfladen på soveværelset, stuen, børnenes værelse, entre og andre værelser. Men stadig ikke alle mennesker ved, hvordan man passer ordentligt til en sådan belægning. På egenskaberne af pleje af strækloftet fortæller vores artikel.

Særlige egenskaber

Stretch Loft er en moderne stilfuld finish med et originalt design. Tøjet er fastgjort ved hjælp af baguetter (plast eller aluminium). Lignende færdiggørelser begyndte at blive anvendt så tidligt som 60'erne i det tyvende århundrede i landene i Vesteuropa. I det gamle Rom brugte de en slags strækloft i form af ornamenter fra stofgarnering.

fordele:

 • En sådan finish har fået stor popularitet på grund af skabelsen af ​​originale decors i interiøret.
 • Spændingsstrukturer kræver ikke byggearbejde til at forberede overfladen, da materialerne suspenderes i en vis afstand fra loftet.
 • Systemet er indrettet til at rumme forskellige kommunikationsindretninger og elektriske ledninger.
 • Installationsarbejdet tager kort tid, og forbliver også den mindste mængde affaldsmaterialer efter reparation.
 • Materialet er modstandsdygtigt over for høj luftfugtighed.
 • Dekorativ trim kan skjule fejlene i loftet.
 • Pleje og rengøring kræver ikke særlige færdigheder.

Stræklofter, som alle færdige materialer, kræver pleje, så det ser fejlfrit ud og holder så længe som muligt. På trods af dets antistatiske egenskaber udsættes materialet over tid for støv, fedt, nikotin. Hyppig vask er især nødvendigt i køkkener og badeværelser. Den vigtigste effektive pleje er våd rensning (vask). Før du håndterer den rigtige vask, skal du finde ud af, hvilket materiale strækningstaket er lavet af og undersøge forureningen.

Der er flere former for pleje af strækloftet:

 1. Vådt rengøring sker med en blød klud fugtet med vand.
 2. Renseri er lavet med en blød svamp. Det udføres ved at tørre overfladen uden noget særligt pres på materialet.
 3. Rengøring med vaske støvsuger eller damprens.

Følgende værktøjer er nødvendige til rengøring og vask af strækloftet: en stige (trinladder), bløde servietter eller klæder (svamp), en vaske støvsuger med penselfastgørelse, vaskemidler.

Forureningsformer

sod

Denne form for forurening forekommer ofte i køkkenet. Dette skyldes, at køkkenet er designet til hyppige måltider. Der er ikke noget du kan gøre ved det, din hyppige rengøring af loftet vil være din assistent. For at vaske en sådan forurening, brug skål eller glasvaskemiddel. For det første skal du behandle forureningen med et middel og lade det stå i 3-4 minutter. Forureningen fjernes så nemt ved at tørre med en blød svamp.

Oftest opstår støv på loftet om sommeren. Meget ofte kan den findes i åbne rum (balkon, loggias). Derfor anbefales hyppig våd rengøring i disse værelser. Desuden ophobes meget støv og maling efter reparationen af ​​lokalerne. Du kan hurtigt fjerne støvet med en støvsuger med et børstehoved. Støvsuger dyse, når rengøring skal være i en afstand på 1-2 cm fra loftet, for ikke at klamre sig til overfladen. For at støvsugeren ikke trækker materialet inde, er det bedst at pakke dysen med en klud. Arbejdet skal udføres med en gennemsnitlig enhedshastighed. Vådrensningsteknologi:

 • En fugtig klud (bomuld eller flannel) er viklet på moppen på en sådan måde, at den ikke falder af.
 • Moppen er placeret i en sådan stilling, at der er let kontakt med loftet. Pressning med kraft anbefales ikke for ikke at beskadige materialet.
 • Mopens bevægelse skal være i en lige linje i "tilbage" retningen.

Vandig emulsionsmaling rengøres let med almindeligt vand. Andre former for maling skal under alle omstændigheder ikke forsvinde, kun forkæle materialet. Alkoholholdige forbindelser er egnede til dette formål.

Fedtpletter forekommer mest i køkkenet i komfurområdet, når de tilberedes. Rengøring udføres på samme måde som rensning af sod og sod. Eksperter anbefaler: Før du vasker fedtpletterne hjemme, skal de fugtes med en sæbe-skumopløsning.

markør

For at fjerne markørets loft skal du bruge alkoholholdige opløsninger. Det er nødvendigt at anvende en løsning flere gange for at der ikke var pletter. Skyl med almindeligt vand og tør det tørre. Små forureninger fjernes let med en damprens. Efter denne rengøring dannes der kondens, som skal tørres tørt med en tør bomuldsklud.

Forskellige materialer

Strekak er lavet af to typer materialer.

Polyuretan stof

Loftsmateriale lavet af polyester. Et sådant materiale har en tendens til at strække sig i hvilken som helst retning. Materialets basis er polyesterfilamenter, der er belagt med en polymersammensætning og malet i en række farvepaletter. Det antages, at stoflofter er mere pålidelige og holdbare end filmlofter. De er ikke gennemskinnelige på grund af vævstykkelse. De kræver ikke at vaske, stoffet er i stand til at modstå høj forurening og belastninger. Inkluderet i konstruktionen af ​​imprægneringen betragtes som miljøvenligt materiale. Fabric lofter akkumulerer ikke fugt, med det resultat at en sådan belægning trækker vejret. Hvis stofloftet har været udsat for vedvarende forurening, følg råd fra eksperter:

 • Tøjvæv bør ikke rengøres med produkter indeholdende alkohol og acetone (midler til vask af vinduer og spejle).
 • Vaskning udføres kun ved bevægelser i en lige linje fra sig selv, hvis du kører en klud i en cirkel, udgør et stort antal sæbepletter.
 • I ekstreme tilfælde er det tilladt at vaske stoffet med en pulveropløsning.

PVC loft

Polyvinylchlorid er et elastisk materiale, som har evnen til at komme sig hurtigt efter deformation. På grund af den naturlige sammensætning ophobes snavs og støv på et sådant loft næsten ikke. Det er også modstandsdygtigt over for virkningerne af alkoholiske elementer, syre og saltopløsninger, ild. Det er let at trykke og vender tilbage til sin tidligere form. Ekstrem forsigtighed og forsigtighed er påkrævet ved rengøring af et sådant materiale. PVC-klud er bedre at rengøre manuelt uden at bruge en moppe. Anvendelsen af ​​vaskemiddelblandinger, som omfatter acetone, er forbudt. Under virkningen af ​​en sådan løsning forsvinder filmen simpelthen. Afhængigt af hvilken type materiale der anvendes, er loftet:

Hvad kan vaskes?

Stretch loft er et lækkert finish materiale. Vask og rensning er kun mulig med produkter, der ikke har en slibende virkning. Før brug er det nødvendigt at teste produkter på et stykke af ophængt loftsmateriale. Til rengøring af stræklofter anbefales brug af forskellige sprøjter, geler, flydende sæbeopløsninger, skum. Her er nogle værktøjer udgivet af kendte producenter:

 • "Mr. Muskul" er den mest økonomiske spec. betyder at bekæmpe fedtet snavs og støv i køkkenet, hvilket giver overfladen af ​​loftet en skinnende nuance.
 • Fairy er en fremragende renere, ikke kun til køkkenudstyr, men også til loftkonstruktioner.
 • LOC, udstedt af Amway. Det er et fremragende rengøringsmiddel mod forurening, der ikke efterlader striber.

blank

Der er mange måder at rengøre et blankt loft på, men de mest eftertragtede produkter er "Mr. Muscle" og "Vanish". Det er svært at rense det blanke loft, fordi der er pletter på det og der er mærkbare ridser og revner. Rengøring bør kun ske efter at have læst instruktionerne:

 1. Forberedelse af en sæbeopløsning. I varmt vand tilsættes det nødvendige vaskemiddel ifølge instruktionerne.
 2. Den resulterende opløsning skal piskes ind i skummet.
 3. Skummet påføres svampen og fordeles over hele overfladen af ​​loftet.
 4. Efter fjernelse af snavset skylles skummet af med rent vand.

Våd rengøring af en blank overflade anbefales ikke mere end 4-5 gange om året. For at opretholde glansen er rensning en gang om måneden tilstrækkelig. Hvis en sådan belægning er installeret på badeværelset eller i køkkenet, skal der gøres mere vådt rengøring. Når alt kommer til alt, vil akkumulerede fedt- og sodaflejringer være vanskelige eller umulige at fjerne. Frelse fra sod vil være installationen af ​​et moderne udstødningssystem.

Hvis der ikke er nogen sæbe i hånden, kan rengøring udføres med alkoholholdige komponenter. Alkohol er indeholdt i sammensætningen af ​​kemiske midler til rengøring af glas og spejle. En sådan vask efterlader ikke nogen pletter, selv på blanke sorte lofter.

Ud over vådrensning er det muligt at anvende en speciel polering til glatte overflader ("Edelweiss", Nouvel), som kan købes i butikken af ​​husholdnings kemikalier. De er tilgængelige i form af sprøjter og aerosoler. De giver en blændende glans og reducerer sedimenteringen af ​​støv i temmelig lang tid. Den eneste ulempe ved sådanne polering er den høje pris på produkter.

kedelig

Frostet loft er ikke særlig kræsen om våd rengøring, det er tilstrækkeligt og tørt. Men hvis vedvarende og tør kontaminering ikke er nok, skal du først beslutte dig for et rengøringsmiddel. Ammoniak er en fremragende renere, der efterlader ingen pletter bagved. Alkoholbaserede produkter er kemikalier til vask af vinduer og spejle.

I hjemmet kan du fortynde opløsningen af ​​ammoniak uafhængigt. Dens koncentration bør være svag, dvs. 60 ml alkohol fortyndes i 10 liter vand. Ved brug af vaskemidler anbefales det at teste husholdningskemikalier på et lille område af filmen. Hvis filmen ikke er ændret inden for 10-15 minutter, er rengøringsmiddelet egnet til at vaske loftet.

Før du vasker har du brug for en tør klud for at tørre støvet og fjerne nettet, og derefter starte den våde procedure.

Hvis der anvendes et pulverformigt middel, skal det fortyndes i vand i en sådan grad, at granulerne er fuldstændigt opløst. Sammensætningen vaskes med flere portioner almindeligt vand og tørres derefter af med en tør klud. Overhold følgende regler ved rengøring:

 • Vandetemperaturen må ikke være højere end 40 grader.
 • Det er forbudt at anvende acetoneholdige lægemidler, der beskadiger den matte overflade.

Hvordan fjerner man gule pletter?

Gule pletter er dannet af tobaksrøg. Nikotin sætter sig gradvist op i loftet, og som følge heraf dannes et gulligt lag. Heldigvis kan en mindre belægning let rengøres med almindelig sæbe. De mest alvorlige razzier kan kun rengøres specials. midler til rengøring af strækloftet eller alkoholholdige produkter (glasrensningsvæske). Efter rengøring vil spiritus fordampe på kort tid og efterlade ingen spor.

Hvordan skrubbe indefra?

Grundlæggende var udseendet af interne pletter på gardinloftet fremkaldt af rust, fordi loftpladen i sit design har beslag. Årsager til problemet: oversvømmelse, høj luftfugtighed, taglækage. De vises i flere etager bygninger på grund af, at interfloor overlappings ikke er tørret helt, og fugt begyndte at ødelægge metalen. At klare sådan forurening er ret vanskelig.

Med et ubetydeligt niveau af forurening anbefales det at anvende lidt fedtet ler eller soda, indtil det er tørt. Efter alle ingredienserne skylles med rent vand. Hvis forureningen ikke er helt fjernet, skal du gentage proceduren igen. I de vanskeligste situationer er det nødvendigt at afmontere loftdækslet, rengør den indre overflade fra snavs og støv, skyll det med varmt vand. Om nødvendigt skal du bruge sæbe.

Sørg for at rydde grunddækningen. Spaltet skal forsegles med cementkittet og primet med antisvampemiddel. Bunden og loftet tørres til tørhed, hvorefter systemet monteres på plads.

Lampe pleje

Streklofter er tilgængelige med indbyggede spotlights af forskellige former, som også kræver pleje og behandling. Før rengøring af spotlights skal du demontere dem i henhold til vejledningen:

 • De-energize rummet.
 • Hvis lampens design indeholder to ringe (ydre og indre), så trækkes begge ud.
 • For at fjerne pæren fra patronen, skal du løsne den og forsigtigt fjerne den.

For at rense lamperne fra forurening skal du følge anbefalingerne:

 • Instrumentets område vaskes omhyggeligt manuelt uden mop.
 • Hvis der kommer vand på armaturets overflade, skal du straks fjerne det med en tør klud.

Vask af lamper udføres med sæbe specials. løsninger, hvorefter apparaterne skylles med vand. Også egnet til vaskemidler til rengøring af vinduer og spejle. Inden du installerer lysarmaturer i designet, er det nødvendigt at tørre enhederne.

Lysarmaturer er normalt ikke stærkt forurenet. Til forebyggelse anvendes rensning 1 time om måneden uden at adskille loftet.

Nyttige anbefalinger:

 • Før du begynder at arbejde, skal du sørge for at fjerne smykker og smykker fra hænder.
 • Hvis der er tørrede stykker mad på loftet, er det bedre at suge dem med vaskemiddel i et par minutter og derefter fjerne dem.
 • Kosmetik fjernes let med ammoniak.
 • Stænk af champagne, juice og forskellige husholdningsvarer vil være vanskeligt at fjerne. For at gøre dette skal du bruge en blød svamp og sæbeopløsning.
 • Rengøring af stoffet loftet udføres mere kraftigt, og film - mere omhyggeligt.
 • Alt arbejde skal udføres i specielt tøj, der beskytter mod indslipning af rengøringsløsninger: latex eller gummihandsker, tætslip, beskyttelsesbriller.
 • Hvis der opdages en let rustdannelse, skal du straks rengøre loftsbeklædningen og forhindre snavs i at trække i materialet.
 • Den optimale temperatur på vaskeopløsningerne er 30-40 grader. Ved anvendelse af en tilstrækkelig høj vandtemperatur vil materialet blive forringet eller deformere.
 • Sømmets lofter dækker kun langs, cirkulære bevægelser er forbudt. Når fugt kommer ind i sømene, bliver overfladen deformeret, og glansen bliver uensartet.
 • Det anbefales at fjerne nettet fra hjørnerne med en hånd, fordi brugen af ​​en mopp og støvsuger kan føre til brud og deformation af loftsbeklædningen.

For mindre forurening af stræklofterne i køkkenet er det bedre at købe en hætte og ved madlavning skal dækpotter holde lukket.

Korrekt pleje af hævede lofter sikrer en længere levetid.

Sådan vasker du let strækloftet, se følgende video.

Sådan rengøres strækloftet fra soden

Sådan rengøres strækloftet fra soden

Stræklofter er ikke kun smukke, men også praktiske. Pas på produktet er meget simpelt - lofterne behøver ikke at hvide og som fabrikanterne hævder, er det nok at tørre med en fugtig klud en gang hvert halve år.

Men nogle måneder efter renoveringen kan du opleve, at loftet i køkkenet er farvet, mens gulvet i stuen og børnehaven ser helt rent ud.

Forårsager forureningsstrækloft

Fedt og soddråber, der opstår under madlavning, har tendens til at akkumulere på lærredet. Vanen med at ryge i køkkenrummet forværrer situationen - ud over sod er der grimme gule pletter af tobaksrøg på loftet. I dette tilfælde skal du søge svar på to spørgsmål: hvordan man rengør loftet fra soden og hvordan man rengør nikotinbelægningen fra loftet.

forebyggelse

Det er bedre at vide på forhånd, hvad der skal gøres, så loftet ikke forringes. Ryg ikke i lejligheden, og gule pletter vises ikke på et glat overtræk. Efter at have installeret en hætte af høj kvalitet, vil spørgsmålet om rengøring af strækloftet fra soden opstå meget senere, og rengøring vil tage mindre tid.

Hvordan returnerer du produktet til det gamle udseende?

Først og fremmest skal du udarbejde den nødvendige opgørelse. Du skal bruge:

 1. Komfortabel og holdbar trinladder. Efter at have givet en stabil overflade placeret i den ønskede højde, kan du fjerne pletter uden at risikere at falde. Derudover er strækloftene mere sikre at vaske med hånden - ved hjælp af en mopp kan du beskadige lærredet med den skarpe kant af dysen.
 2. Microfiber klud til rengøring. Moderne og højkvalitetsprodukt absorberer fugt godt, hvilket sikrer nem rengøring og tørring af belægningen. Du kan også bruge en skumsvamp eller et stykke blødt, fnugfri materiale. Hårde børster og svampe er absolut ikke egnede.
 3. Midler til pleje af produktet. Særlige husholdningskemikalier er mest effektive, men dyre. Det kan udskiftes med opvaskemiddel, glas og spejlplejeprodukter, vaskesæbe eller vaskemiddel, der er fortyndet med varmt vand.
 4. Spand.
 5. Gummihandsker.

Det er vigtigt! For at rense strækloftet bør du kun bruge milde vaskemidler uden faste partikler, der kan ridse belægningen. Husholdningskemikalier indeholdende acetone, alkalier og syrer er også forbudt - aggressive stoffer vil ødelægge materialet.

Vi vil forstå, hvordan man vasker strækloftet fra soden. Til indretningen af ​​køkkenlokalet vælges PVC-strukturer oftest - materialet er lettere at vaske, og det blanke lærred udvider visuelt et lille rum.

Når du vælger at rengøre soden med et blankt strækloft, skal du give en glasrenser eller et andet alkoholholdigt middel. Disse stoffer fordamper fra den behandlede overflade og efterlader ingen striber.

Vask det frostede loft er meget lettere - det forekommer ikke pletter. Vaskepulver, sæbe spåner eller opvaskemiddel fortyndet i varmt vand før dannelsen af ​​et fluffy skum - det er her, du kan rense et strækloft fra sod. Først skal du suge pletten med vand. Herefter behandles forsigtigt det forurenede område med en opløsning. Efter vask af belægningen med vand og fjern resterende fugtighed med en tør klud.

Stoflofter er sjældent installeret i køkkenet. Et skrøbeligt produkt kræver omhyggelig forsigtighed. Det er vigtigt at vide, hvordan man rengør stoffets strækloft fra sod uden at beskadige materialet. Glasrensere bør ikke anvendes, da belægningen kan ændre farve. Prøv at forsigtigt vaske pletten med sæbevand og undgå cirkulære bevægelser. Klem forsigtigt kluden, ellers vil stoffet tørre i lang tid.

Advarsel! Det er nødvendigt at vaske forurening meget omhyggeligt. Tryk ikke på overfladen, må ikke gnide det forurenede område. Hvis din indsats ikke har fået det rette resultat, skal du kontakte rengøringsfirmaet.

Hvis du har brug for at forstå, hvordan du vasker strækloftet fra nikotin, skal du bruge de samme værktøjer, der er egnede til at slippe af med sod.

Nyttig video

Vi får se en nyttig video om den praktiske anvendelse af viden om, hvordan man rengør strækloftet fra forskellige typer pletter:

Gamle forurening er meget svært at fjerne. Mange udsætter generel rengøring på ubestemt tid og senere står over for behovet for at udskifte belægningen, fordi forureningerne absorberes dybt i materialet. Efter at have bemærket en plet i loftet, er det bedre at slippe af med det og tage forebyggende foranstaltninger så hurtigt som muligt, end at forsøge at rense strækloftet fra sod i lang tid uden succes.

(4 vurderinger, gennemsnit: 4.75 ud af 5) Download.

Sådan vasker man loftet

Fabrikanter tilbyder forbrugerne et stort udvalg af materialer af høj kvalitet til en overkommelig pris. En sådan tilgang kan ikke andet end glæde personen, for til en overkommelig pris kan du købe af høj kvalitet, som vil vare i mange år. Disse omfatter det nedhængte loft - et unikt materiale, der kombinerer praktisk og sofistikeret. Men det skal huskes, at det før eller senere skal renses. I artiklen fortæller vi dig, hvordan du skal rense det i køkkenet fra sod, sod, fedt, nikotin og meget mere.

Grundlæggende regler for pleje

Før du fortsætter med rengøring af overfladen, er det nødvendigt at blive fortrolig med de grundlæggende regler og råd fra eksperter. Denne viden og anbefalinger vil gøre det muligt at undgå deformation, og vil også gøre det muligt at udføre høj kvalitet rengøring af et loft fra enhver form for forurening, selv fra sod.

Først og fremmest skal du vælge de nødvendige værktøjer og materialer, der skal bruges i rengøringsprocessen:

 • trappestige;
 • bløde klæder eller skumuld (svampe);
 • støvsuger med et specielt børstehoved, der er lavet af bløde børster;
 • rengøringsmidler.

Det bedste materiale, der er egnet til at vaske filmen, er mikrofiber - en nyhed, der vil klare og effektivt klare opgaven.

Hvis der ikke er en trinladder eller en behagelig ladder, kan du bruge en simpel moppe, som skal pakkes med en klud. Forsigtigt og med særlig omhu er det nødvendigt at vælge og rengøringsmidler for at rense loftet i køkkenet. Brugen af ​​slibende pulvere er uacceptabel, da faste partikler let beskadiger filmen og efterlader ridser på overfladen.

Vælg de rigtige rengøringsmidler.

Overvej muligheder for kun milde vaskemidler, der har en neutral reaktion:

 • geler;
 • paste;
 • sprays;
 • flydende sæbe;
 • blødt vaskepulver og andre.

Den ideelle løsning anses for at være alkoholbaserede kompositioner, for eksempel midler til vask af spejle og vinduer. Ved at bruge dem kan du ikke kun fjerne forurening, men også for at bevare overfladenes glans.

Lederen blandt aggressorerne for PVC-folien er et opløsningsmiddel, for eksempel acetone. Det vil hurtigt korrodere materialet og et hul vil dukke op i loftet, så dets brug er uacceptabelt.

Grundlæggende rengøringsmetoder

Som du ved, er loftslofter af to typer: fra PVC-film og stof. Afhængigt af det pågældende materiale er der flere metoder til oprensning. Hvis vi taler om enkle former for forurening, så kan du klare dem og en simpel fugtig klud, for eksempel ruskind. På denne måde kan du rengøre loftet fra pletter og støv. Med et tykt lag støv efter reparation og byggearbejde, kan du bruge en støvsuger med en dyse, der beskytter belægningen mod deformation.

Om nødvendigt fjernes spor af primeren, som også rammer loftet under reparationen, bør du forberede en sæbeopløsning. Væske eller vaskesæbe fortyndet i varmt vand og eliminere forurening med en svamp. Det er nødvendigt at vaske med bløde og cirkulære bevægelser, så tryk og tryk undgås for at forhindre strækningen af ​​PVC-folien. Også sæbeopløsninger kan hjælpe, hvis du vil slippe af med fedt, eller du kan bruge vaskemiddel til retter.

Når det kommer til suede polyesterstof, skal du bruge en tør børste. Som i det foregående tilfælde er det nødvendigt at udføre rensning med bløde bevægelser, der følger fra venstre mod højre.

Efter rengøring skal loftoverfladen tørres grundigt med en tør, ren, fnugfri klud.

Få hemmeligheder

Specialværktøj til strækloft

 1. For at rense overfladen fra sod skal det være ekstremt omhyggeligt og omhyggeligt, da processen kan beskadige filmen. Vælg det rigtige rengøringsmiddel. Overfladen bør næppe røre ved.
 2. Ved rengøring skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​sømme og led. I dette tilfælde er det nødvendigt at udføre vask kun langs sømmen og ikke på tværs.
 3. For at genoprette den karakteristiske glans til loftet, er det nødvendigt at tørre filmen med en opløsning af alkohol eller flydende ammoniak efter rengøring. Tillades også at bruge vodka, som fortyndes i vand i et forhold på 1:10.
 4. Du bør ikke stole på din egen styrke, især hvis du ikke er sikker på dem, for at fjerne stærkere forurenende stoffer, fx spor af maling. I dette tilfælde er det bedre at stole på fagfolk og bede om hjælp fra et særligt rengøringsfirma.

For at undgå fremkomsten af ​​ny og tung forurening bør du tage et par forholdsregler:

 • hæng et vandret gardin i badeværelset, så der ikke sprøjtes vand
 • over kogepladen i køkkenet, skal du installere en kraftig hætte;
 • Spor af champagne forbliver ofte i stuen, så pas på, når flaskerne åbnes.

Vær opmærksom på henstillingerne fra producenten og den organisation, der har lavet loftets indretning med hensyn til pleje af overfladen af ​​strækloftet.

Stofloft

I modsætning til PVC-film er stofbasen mere sårbar, så du bør nøje overveje rengøringen. Alle handlinger skal være omtanke, målte og ubesværede. Kluden kan også rengøres og vaskes, men det anbefales ikke at gnide det på et sted i lang tid.

Hvis vi taler om snavs, og ikke om simpelt støv, er det bedst at bruge specielle værktøjer til vask af stoffer. De blev designet specielt til dette formål. Før du køber et køb, skal du kontakte sælgeren. Hvis det er nødvendigt at fjerne snavs fra limen, er det bedst at vente, indtil det er helt tørt, og fjern forsigtigt filmen og pryd den med en skarp genstand.

Det er forbudt at anvende glasrenser i tilfælde af tekstiler, da det indeholder stoffer, der kan ødelægge strukturen eller påvirke farven.

Afslutningsvis kan vi sige, at ved rengøring af loftslofter er det nødvendigt at vælge de rigtige rengøringsmidler. Alt vil afhænge af graden og typen af ​​forurening, såvel som loftets materiale.

video

Se hvordan man vasker loftet med en moppe:

Hvis en plet har dannet:

Hvad og hvordan man vasker det nedhængte loft - 15 måder

Hver fjerde moderne reparation gør ikke uden installation af stræklofter. Folk beslutter at dekorere huset med et dekorativt lærred og... ved ikke hvad man skal gøre med det yderligere. For at dette trin ikke bliver en af ​​de mest udslettede handlinger i dit liv, skal du sørge for at studere spørgsmålet om rengøring af en sådan delikat overflade - generelt lager op med forskellige midler, tid og tålmodighed!

Indhold:

Du er heldig, hvis dit loft er kedeligt, for i dette tilfælde kan en almindelig viskelæder fra skoletiden klare specielle stædige pletter. Bare overdriv det ikke, ellers på stedet for forurening gnide et hul.

Vand + alkohol

Hvis du ikke har en speciel polsk, skal du bare bruge en blød opløsning af varmt vand og en lille smule alkohol / vodka (pr. 1 liter væske 1 bord. L. Af stoffet). Dette er et glimrende værktøj til at fjerne pletter efter en våd vask af spændingsvævet, som også sparer fra støv. Og husk at slibemidler, parafin og acetoneholdige præparater er fuldstændig forbudt.

Ammoniakhydrat

Løsningen med dette stof anbefales til rensning af den delikate overflade af olieholdige madpletter. Det forkæler ikke belægningen, fjerner snavset forsigtigt og efterlader den efterlængte renlighed.

Midler til retter

For at redde strækloftet fra sotlaget efter madlavning er ret realistisk: det er nok at skumme op 1 tsk. l. køkkenvaskemiddel i en lille beholder med opvarmet vand (maksimal temperatur - 35 grader, over er forbudt). Det er vigtigt at opnå et tykt fluffy skum, fordi det er hun, og ikke en koncentreret løsning, der vil gøre jobbet.

Sørg for at fjerne fra proceduren, inden du dekorerer med hænderne, for ikke at beskadige det delikate lærred. Tag derefter en glasfiber / flannel stof eller svamp, læg lidt af forberedelsen til loftet med det og tør dem uden stærkt tryk. Skyl resten af ​​med rent vand med en anden klud. Sug fugtigheden op med bløde papirhåndklæder.

Sæbeopløsning

Dette er den billigste og enkle løsning, som har tre fortolkninger:

 1. Tilsætning af flydende sæbe uden vand til vandet
 2. opløst toilet sæbe;
 3. gnidning af vaskesæbe i spåner og piskning af væske op til skum.

Vand i alle tilfælde skal være varmt. Koncentrationen af ​​lægemidlet afhænger af dine behov: Når der ikke er hårde pletter, har du brug for en normal, ikke-stærk løsning.

Vaskepulver

Du bør vælge et pulver eller pletfjerner for tøj, der ikke indeholder blegemidler. Det er nødvendigt at opløse det på en sådan måde, at der ikke er små korn, der kan ridse loftet. Hvis du er overbevist om, at du ikke har gået glip af et enkelt granulat, kan du behandle de vanskelige at fjerne problemforurenende stoffer med dette værktøj. Selvfølgelig er denne teknik for enkel ved gnidning af fast stof, for stiv - brug det som en ekstrem foranstaltning.

Vinduesvisker

Af særlig værdi for spændingsmaterialet er her ammoniak, som er en del af præparatet. Det vil sige, det er fornuftigt at kun vælge, at husholdningskemikalier, hvor ammoniak er nævnt på etiketten. Sprøjt bare det og brug en tør, blød klud til at gå rundt på overfladen, da du normalt vasker vinduesglas eller et spejl. Denne metode er god til fjernelse af pletter fra blankt PVC-film, fordi overfladen er skinnende og ikke har pletter. Men med al den bekvemmelighed, der er i teknikken, skal du ikke straks prøve det på hele loftet. For det første er det bedre at behandle et uhyggeligt stykke for at sikre, at et bestemt produkt er sikkert.

sal ammoniak

Du behøver ikke alkoholen selv, men dens 10 procent løsning. Ved brug af dette stof er det værd at udslette det falmede lærred for at få et opdateret look. Bare et par lette bevægelser, og det hængende loft skinner igen.

Metoden til at vaske stofdækslet

Det særprægede af dette element i interiøret er, at det ikke tåler en meget bred vifte af rengøringsprodukter. For eksempel er det ikke muligt at anvende nogle af de nævnte metoder til det, især vask med opløsninger til briller, der kommer ind i strukturen af ​​stoffet og efterfølgende ændre sin farve på grund af farvestoffer. Derudover tolererer denne overflade ikke cirkulære bevægelser, når den gnides med en klud. Resultatet af unøjagtig behandling er mærkbar skilsmisse, og at slippe af med dem er utroligt vanskeligt.

Eksperter anbefaler at bruge vand med tilsætning af vaskemiddel / ammoniak / sæbe / opvaskemiddel og fjerner stærk forurening ved direkte bevægelser. Forresten er et sådant loft ikke bange for slibemidler, og dette er dets plus. Og det kan være pænt støvsuget, hvilket eliminerer spiderwebs, hvilket er strengt forbudt i forhold til filmprodukter.

Professional Shop Tools

edelweiss

Dette er et moderne rengøringsprodukt designet specielt til spænding af stoffer. Den er pakket i ergonomiske flasker med sprøjtedyse, hvilket er ekstremt nemt at vaske, fordi du ofte skal tørre overfladen i ubehagelige forhold fra bordet eller trinladderen. Det er bemærkelsesværdigt for dets sparsomme, men effektive sammensætning: den indeholder ikke alkalier eller kaustinsyrer, det er sikkert for sarte materialer og for følsom hudhænder. På trods af denne omhyggelige indflydelse håndteres snavs perfekt.

Nouvel

En anden populær professionel aerosol produkt designet til loftbelægninger. Uheldig og kraftfuld, det fjerner sæbeflapper i badeværelset, og fedt med fast sot, stædige insekter og støvede pletter. Det er bekvemt at holde en flaske af et universelt præparat i hænderne i løbet af rengøring, at for stort plus.

Hr muskel

Det fjerner perfekt snavs på strækdråberne, herunder aflejret fordampning på grund af madlavningen. Vasker eventuelle specifikke køkkenpletter og efterlader ikke grimme spor. Det har en ikke-giftig og ikke-aggressiv effekt, der gør den velegnet til alle tilfælde.

LOC fra Amway

Universal middel, elskede af mange ejere. Det hjælper til nemt og hurtigt at rengøre den delikate overflade og endda glanset tekstur, fordi det ikke skaber pletter og giver materialerne en særlig friskhed og glans. Velegnet til dem, der bekymrer sig om deres hjem og ikke ønsker unødvendige problemer. Måske skal du ikke betale for meget, men det er prisen på et behageligt rengørings- og kvalitetsresultat.

Caree noir

Innovativt velkendt produkt, der klare et stort udvalg af forurening. Han kan stole på et spændingsdragt, som kræver en mild og effektiv rensning.

Andre mærkevarer

Du kan bruge specielle formuleringer anbefalet af producenten specifikt til dit loft. Hvem, hvis ikke producenten, ved hvad der egner sig til overfladen skabt af ham? Hvis det ikke er muligt at gøre det, skal du vælge et lignende værktøj, der sælges i en husstands kemikaliebutik. Overvej kun følgende betingelser:

 • til glans produkter er egnede med alkohol;
 • polering vil klare vask af blanke overflader;
 • acetonpræparater er strengt forbudt, fordi de kan misfarve udskrifter og forstyrre lærredets integritet;
 • ammoniakhydrat eller ammoniak er den mest effektive.

Sådan vasker du stramt lofter hjemme, uden striber

Stretch loft kombinerer fantastisk udseende og praktiske. Grundlæggende er den lavet af to materialer: PVC film og stof.

De er meget holdbare og viser fremragende modstand mod mekanisk belastning, sollys og fugt.

Fabrikanter hævder, at stræklofter ikke behøver rengøring, og de er taget hånd om ved deres egen antistatiske overfladeegenskaber. Til dels er det sandt, men ikke at gå uden omhu.

For at gøre dette skal du følge visse regler, da du ellers kan ødelægge materialet indtil fuldstændig deformation.

Derfor spørgsmålet: "Sådan vasker du loftslofter?"

Hvordan man vasker loftet

Ikke mange mennesker ved, hvordan man vasker stræklofter og hvordan man plejer dem. For pleje er det umuligt at anvende produkter med slibende partikler. Derfor, før du køber et pulver, skal du læse sammensætningen.

Slibepartikler har en negativ virkning på filmens sammensætning. Det er også nødvendigt at være opmærksom på, at sammensætningen ikke var sur og alkalisk.

Før rengøring skal du bestemme hvilket materiale stoffet er lavet af, da filmen og stoffet har forskellige egenskaber.

Der er flere måder at vaske strækloftet på:

 • våd rengøring - ved hjælp af en fugtig svamp (denne metode er mest effektiv);
 • rensning - den påføres med en tør svamp, nødvendigvis en blød struktur (overfladen er simpelthen gnides).
Det er bedst at kombinere disse to metoder: først, våd rengøring, og tør derefter overfladen med en blød svamp. Dette gør det muligt at vaske strækloftet med høj kvalitet uden pletter og beskadigelse af belægningen.

Sådan vasker du blanke lofter uden pletter?

Vask strækloftet uden pletter er et snap! En dyre blank overflade behøver næsten ikke vaskes - ideel til et moderne hjem.

Det er bare hvidt eller farverigt, med mønstre eller monofoniske, det sprækker ikke og taber ikke farve. Derfor forsvinder spørgsmålet om hans sink. Selv om der nogle gange opstår et sådant behov, og der opstår en række spørgsmål. For eksempel: "Sådan vasker du det ophængte loft derhjemme?"

PVC film er modstandsdygtig over for fugt. Derfor er en våd bilvask perfekt til hende. Forurenende stoffer på overfladen vaskes normalt med en våd svamp eller brug en blød klud. Til tyngre snavs anvendes en sæbebaseret løsning.

Mange spørger det vigtige spørgsmål: "Er det muligt at vaske stræklofter med stoffer, der indeholder ammoniak?"

Dette stof får overfladen til at vaskes uden dannelse af pletter. Du kan ikke bruge hårde børster, fordi de har en negativ effekt på glans. Det er nødvendigt at vaske stræklofter uden stammer ved hjælp af en særlig teknologi, ellers vil det ønskede resultat ikke opnås.

Hvis overfladen har et stort område, kan du for at forenkle processen blæse stoffet på moppen, men du skal lukke værktøjets skarpe hjørner.

Før du vasker loftet, skal du vælge en svamp - det skal være blødt, ellers vil overfladens struktur blive uigenkaldeligt brudt. Som rengøringsmiddel kan du bruge en sæbeopløsning. På grund af det vil der blive dannet pletter, som skal rengøres i fremtiden.

Lav lette cirkulære bevægelser i sømmen. Vask loftet kan være ved hjælp af en speciel spray, den er lavet til glans.

Det er meget vigtigt ikke at trykke på overfladen af ​​filmen eller stoffet, så det ikke strækker sig, ellers kan du strække lærredet eller endda lave et hul.

Sådan vasker du et kedeligt loft?

Mange ved ikke, hvordan man renser stræklofter. Den matte overflade er yderst rentabel. Men når du bruger kemikalier, skal du lave en testrengøring på en mindre synlig del af loftet.

Hvis strukturen efter en tid ikke forstyrres, og farven ikke forringes, kan du fortsætte med at rengøre uden frygt. Hvordan kan du vaske stræktappen matte - en meget vigtig, men samtidig et simpelt spørgsmål.

Det er nødvendigt at rense bevægelserne i en cirkel, mens du skal vide hvordan og hvordan du vasker denne eller den overflade. Prøv ikke at presse hårdt, for ikke at krænke filmens integritet. I sidste etape er det nødvendigt at tørre alt sammen med en tør klud (den forlader ikke villi).

Hvis du bruger en mop eller støvsuger til rengøring, er det nødvendigt at sikre, at kanterne er isoleret, ellers kan de let forårsage uoprettelig skade på den skrøbelige PVC-film.

Hvor ofte skal du vaske loftet?

Ifølge fabrikanterne behøver det nedhængte loft ikke at blive vasket. Men i praksis ser vi et andet resultat. Det skal vaskes efter behov: Hvis det ikke er dækket af støv og ikke har karakteristiske forureninger, forsvinder behovet for vask.

Som en forebyggende foranstaltning er det bedre ikke at gøre dette, da hyppig kontakt med vand og kemiske forbindelser forstyrrer materialets struktur. Før brug skal du spørge producenten, hvordan du kan vaske stræklofter.

Stretch stof loft

Tygoverfladen er meget mere sårbar end blank, så den mulige vask bør tages mere omhyggeligt. Hver bevægelse skal være glat og bevidst, du kan ikke gøre en stærk indsats.

Stoffet kan også vaskes ud, men man bør vide, hvordan man rengør strækloftet.

 1. Oversættelsesbevægelser kan slippe af med skilsmisse.
 2. Særlige plejeprodukter er blevet udviklet. De sælges i en hvilken som helst specialbutik, men før du køber skal du kontakte en kompetent sælger (stadig nødt til at præcisere, hvordan du skal rydde loftet).
 3. Hvis du har problemer med vedvarende og stædig forurening, skal du bruge en vandig opløsning med et pulver. Han klarer sig godt med denne form for forurening.
 4. Det er umuligt at bruge glasrensere, da de ofte indeholder forskellige farvestoffer, der efterlader mærker på stoffet.
 5. Hvis alle ovenstående metoder ikke fungerede, er der kun en mulighed - at søge hjælp fra højt kvalificerede specialister. Det er meget dyrt, men de vil gøre jobbet effektivt og hurtigt. Derudover kan du følge deres handlinger og lære, hvordan du kan vaske stræklofterne hjemme.

Hvordan vasker man loftet i køkkenet?

Under brug er kvaliteten af ​​materialet, dets fabrikant og arten af ​​installationen af ​​stor betydning. Dette materiale er meget let at beskadige.

Sæbeopløsning er et glimrende værktøj til vask af ethvert strækloft. Du behøver ikke købe aggressive midler til at bekæmpe fedt, fordi omsorgen for lærredet i køkkenet ikke adskiller sig fra noget andet rum, kun procedurens frekvens bliver større.

Hvis forureningen er meget gammel og har en fed karakter, skal du bruge et særligt rengøringsmiddel til hængende lofter.

Sådan rengøres loftet fra sod og sod?

Fjernelse af støv og snavs er vedligeholdelsen af ​​stræklofter, og i køkkenet også fede pletter. Som med enhver anden rengøring er det nødvendigt at fjerne sod meget forsigtigt.

Det er nødvendigt at vælge de rigtige stoffer til vask. Overfladen bør ikke være under tung belastning. Hvis du finder led og sømme, skal du tørre langs sømene. Hvis sot og sod stærkt forurenede overfladen, bør pletten fugtes med sæbevand og må sigtes.

Hvad der er vigtigt i denne sag er end at vaske blanke stræklofter, fordi det påvirker effektiviteten og de fremtidige resultater. For at returnere overfladen til den oprindelige glans, er det nødvendigt at tørre overfladen med en alkoholopløsning efter rengøring.

For nogle overflader vil vodka fortyndet i vand gøre. Men man bør strengt følge proportionerne på 1:10.

Sådan rengøres strækloftet fra nikotin?

Helt almindeligt spørgsmål: "Sådan vasker du det glatte loft fra nikotin?"

For at fjerne spor af nikotin eksisterer der ikke særlige metoder. Ovenstående metoder er fremragende til alle former for forurening. Selvom der også kan tilsættes aromatiske stoffer til opløsningen for at dræbe lugten af ​​nikotin.

Hvis der er synlige spor på overfladen, der ikke fjernes, selv efter lange manipulationer, er det bedre at henvende sig til fagfolk. Specialiserede virksomheder ved, hvordan man rengører overfladen og har i deres arsenal midler til at klare enhver forurening, herunder nikotin.

Vi renser et strækloft fra støv

Strek-loftet dæmper støv, selvom nogle partikler sætter sig. Derfor er løsningen at rense stræklofter. Det bør udføres sjældent - en gang om året vil være nok.

Til rengøring kan du bruge:

 • blød klud eller svamp;
 • sæbeopløsning eller specialmiddel;
 • trappestige;
 • moppe;
 • støvsuger.

Hvis forureningsgraden ikke er signifikant, kan du undvære sæbeopløsningen og andre rengøringsprodukter - du kan blot tørre overfladen med en fugtig klud. En trinladder er nødvendig for en mere behagelig proces, selvom den nemt erstattes af en moppe.

Ved hjælp af en støvsuger fjernes støv i løbet af få minutter, og hvis støvsugeren vasker, er effekten flere gange bedre. Men sådanne anordninger kan ikke bruges til nogen overflade, så det er bedre først at lære at rette lofter.

Hvordan plejer du strækloftet?

Stræklofter er uhøjtidelige i plejen, de er holdbare og fremragende tekniske parametre.

Der er dog stadig nogle pleje tips, og hvis det er muligt, skal de følges. Først og fremmest er det nødvendigt at bestemme, hvordan man vasker strækblanke lofter.

Belægningen har antistatisk loftkvalitet, hvorfor plejen bliver enkel og hurtig. I rum, hvor der er et højt fugtighedsniveau og en overflod af støv, kræves systematisk rengøring.

Højkvalitets vask af stræklofter med egne hænder derhjemme er en ret simpel og hurtig proces, selv om mange mennesker forsømmer det.

Pas på strækblanke lofter

Det er muligt at passe stræklofter udelukkende ved systematisk vask. Glatte lofter skal konstant skinne, fordi dette er deres vigtigste ejendom. Men på grund af støvet, som selv er i de mest sterile rum, mister overfladen sin glans.

Det er nok at anvende ovennævnte rengøringsmetoder, og lofterne vil skinne som om kun fra butikken. Vask blankt strækloft bør kun overholde visse regler.

Pas på strækmatte lofter

Vask det matte strækloft er meget lettere. Eksperter anbefaler brug af vanddamp. Hvis denne metode er vanskelig, kan standard sæbeopløsning anvendes.

Hvis du skal rengøre loftet i køkkenet fra fedtpletter, skal du bruge ammoniak. I slutningen af ​​vasken tørres overfladen grundigt af med en serviet.

Årsager til forurening

Den mest almindelige årsag til forurening er støv. Antistatiske egenskaber er ikke nok til at håndtere små støvpartikler, og som følge heraf er det liggende på loftet. Stræklofter lider ofte af støv, så det er en almindelig ting at passe på.

I køkkenet er årsagen til forurening fedt og forskellige dampe, der er resultatet af madlavning. Fedt kan hoppe ud af panden og forblive på loftet.

Stor skade på strækloft nikotin. Dens spor forbliver i lærredets struktur, og det er meget svært at slippe af med dem. Det er vigtigt at bestemme, hvordan man vasker stretch for større effekt og effektivitet.

Stretch Loft - et meget smukt og populært element i interiøret. Det ser godt ud, har fremragende egenskaber, tjener i lang tid, men behøver systematisk pleje, omend lille.

Under alle omstændigheder vil overfladen forblive i fremragende stand i lang tid og glæde værterne og gæsterne i huset. Nu ved du hvordan du vasker strækloftet hurtigt og nemt.

Rengøring af lofterne fra nikotinspor

Rygning i et beboelsesområde, ud over sundhedsskader, forårsager betydelig skade på ejendom - vægge, tapet, loft, møbler. Røget fra cigaretter på kort tid materialiseres i form af gule, hårde at fjerne pletter, tydeligt synlige på væggene og loftet. At bo i et rum, der er gennemblødt i nikotin, er ubehageligt, så spørgsmålet opstår - hvordan man vasker sotet afgjort?

Sådan vasker man loftet

Stretch PVC loftsfilm er æstetisk tiltalende og praktisk at bruge. Det er nemt at passe på dem, det er tilstrækkeligt med en våd rengøring i løbet af et halvt år.

Nikotin pletter vises efter et par måneder og koncentrerer sig på rygestedet. Det er nødvendigt at løse problemet - på hvilken måde og med hvad betyder det at vaske loftet fra nikotin?

Forberedelse til rengøring

Det forberedende trin til rengøring er udvælgelsen af ​​lagerbeholdningen. For at rengøre overfladen skal have:

 • Nem, stærk trin-stige

Foldestige giver en stabil overflade i den rigtige højde. Det er bekvemt at vaske belægningen manuelt, hvilket anbefales til denne type overflade.

Særlige klude og svampe med mikroporøs overflade er designet til rengøring af stræklofter. Produkter absorberer fugt godt og efterlader ikke ridser. Du kan erstatte mikrofiberdugen med en skumsvamp eller et stykke lintfrit materiale.

Vigtigt: Brug ikke stive svampe og børster, som deformerer overfladen af ​​spændedækslet!

Ud over disse enheder vil der være brug for vandtanke og gummihandsker.

Hvordan man vasker loftet De bedste midler til fjernelse af nikotinpletter på stræklofter er produkter af specielle husholdningskemikalier. Deres eneste ulempe er den høje pris.

Udskift dyre penge:

 • Eventuel opvaskemiddel
 • Midlerne til pleje af briller og spejle
 • Koncentreret opløsning af husholdnings sæbe eller pulver

Vigtigt: Ved rengøring af loftet må du ikke bruge husholdningsartikler, der indeholder aggressive stoffer - acetone, alkali, syre!

Glatte lofter

Glatte PVC lofter installeres ofte i køkkener - sådanne belægninger er nemme at rengøre.

For at skylle nikotin fra overfladen skal du vælge en alkoholbaseret rengøringsopløsning, som f.eks. En glasrenser. Efter rengøring fordampes alkoholen hurtigt og vil ikke efterlade pletter.

Matte lofter

Matte loftsoverflade giver mindre problemer end glans - pletterne på den er ikke synlige.

Standard, konventionelle midler - vaskepulver, en mild sæbeopløsning, opvaskemiddel, fortyndet i vand.

At vaske loftet:

 1. Våd det snavsede område og lad pletten blive våd
 2. Rengør stedet med en rengøringsopløsning.

Efter rengøring skylles opløsningen og blødgør fugtigt grundigt.

Stoflofter

Stoflofter er meget skrøbelige og kræver omhyggelig håndtering. Rengøring af et stofelement fra snavs uden at beskadige overfladen er ikke så let. Der er ingen vaskemidler til briller her - materialet vil falme, tabe lysstyrke.

En acceptabel løsning er at vaske med sæbevand uden at gøre cirkulære bevægelser og sørge for, at kluden er skruet ud. Ellers tørres overfladen i lang tid.

Vær forsigtig, når du arbejder med stofbetræk. Ved rengøring af det forurenede område vaskes ubesværet og pludselige gnidningsbevægelser.

Rygning indendørs, husk at det er svært at fjerne gamle pletter, der har trængt ind på overfladen. Undersøg loftdækslet fra tid til anden, og hvis der er pletter på det, skal du ikke udsætte sagen - tag op med rengøring!

Sådan vaskes malede lofter

Malet loft kan rengøres fra pletter og sod, men det er ønskeligt, at malingen var latex eller akryl, vandafvisende.

Almindelig maling

Begynd arbejdet med at rense loftet. Vakuum det for at fjerne støv og spindelvæv fra overfladen. Derefter tør med en børste af mellemhårdhed håndtere spor af nikotin.

Hvis pletterne trækkes ind og ikke fjernes, skal du male overfladen igen med vandafvisende maling.

Vaskbar maling

Overfladen, der er dækket med vandbaseret maling, lettere at rengøre. Til arbejde, tag:

 • Rag eller svamp
 • Opvaskemiddel
 • Varmt vand spand
 • Stigestige

Vakuum og rent groft snavs. Derefter forberedes opløsningen: Tilsæt vaskemiddel til 5 liter varmt vand og rør om til opskumning.

Efter vædet af svampen i opløsningen skal du tørre den forurenede overflade forsigtigt, indtil alle pletter fjernes. Efter fjernelse af pletter tørres af med en tør klud for at slippe af med overskydende fugt og streger.

Sådan vasker du krompladelofter

Chrome loftsdæksel uhøjtidelig. Rackkonstruktionsmaterialer (stål eller aluminium) har naturlige fugtbestandige egenskaber, og sammenklappelige komponenter kan let fjernes og skylles under rindende vand.

Det eneste, du ikke kan vaske kromloftet - slibende rengøringsmidler indeholdende faste fine stoffer (sand, pimpsten osv.). Rengøring med lignende produkter vil medføre synlige ridser.

forebyggelse

Den bedste måde at undgå problemer på er ikke at skabe betingelser for deres udseende, så det mest effektive middel til pletter og sod på lofter og vægge ryger uden for hjemmet.

Reager hurtigt på udseendet af nikotinspor på væggene og loftbeklædningerne, lad ikke pletter på overfladen komme i lang tid.

Kan du lide det? Del i det sociale. netværk!

Pletter på strækloftet - hvor kom de fra og hvordan man rengjør dem?

Alle ønsker at lejligheden skal ligne et billede fra et indre magasin. Ved planlægning af reparationer vælger mange flade og glatte loftslofter, der har snavsafvisende egenskaber og opsamler ikke støv.

Fabrikanter hævder, at det er meget nemt at passe på produktet, og pletter på strækloftet er yderst sjældne. Men en dag kan du finde et modbydeligt sted, der fanger øjet og ødelægger indtryk af et hjem.

Hvad er pletterne og hvad de ser ud?

Efter at have bemærket forureningen er det første, der skal gøres, at forstå, hvorfor det syntes. Det er nødvendigt for at vide, hvordan man fjerner pletter fra strækloftet og forhindrer deres udseende i fremtiden.

Undersøg omhyggeligt stedet. Altså:

1. gule pletter De kan forekomme af to grunde:

 • Øget luftfugtighed, der forårsager rust på loftet. Det er nødvendigt at fjerne lækagen så hurtigt som muligt. Vand kan forekomme fra naboer på toppen eller på grund af fejlbehæftede loftsrør. Loftet i den private sektor og de øverste etager i boligblokke bliver gule på grund af det lækende tag.
 • Tobaksrøg. Nogen hjemmefra ryger i lejligheden? Man kan ikke være overrasket over, at pletter på strækloftet dukkede op. Det er meget bedre at ryge på gaden end at vaske materiale grundigt i lang tid.

2. Hvide pletter. Oftest forekommer sådanne pletter i badeværelset på grund af den kemiske sammensætning af vand, som fordamper, absorberes i belægningen.

3. Smør pletter og sod. Disse pletter kommer før eller senere frem i stuen til madlavning.

4. Pletter fra drikkevarer, maling eller kosmetik. En succesfuld åben flaske champagne, en eksploderet dåse af compote, stormfulde børn, maleri vægge eller metalrør - der er mange hverdagssituationer, hvor loftet kan farves.

Husholdningskemikalier

Hvis pletten ikke kan fjernes med en fugtig klud, er det bedst at behandle belægningen med et særligt rengøringsmiddel. Ved brug i overensstemmelse med vejledningen rengøringsmiddel til hængende lofter, der er tilgængelig i form af en spray, gel eller mørtel, kan du være sikker på, at du ikke ødelægger materialet. Frisk plet er let at fjerne ved hjælp af specielle vådservietter.

Forsigtig! Brug aldrig vaskemidler med slibemiddel eller blegemiddel. Husholdningskemikalier med syre, alkali eller acetone kan også beskadige materialet.

Dem, der ikke anser det for nødvendigt at købe dyrt rengøringsmiddel, kan være nyttigt:

 • vaskepulver uden blegemiddel;
 • vaskesæbe;
 • opvaskemiddel;
 • midler til briller og spejle;
 • ammoniak;
 • hvid ånd

For at opnå en sæbeopløsning, fortynd vaskemiddel eller spåntæpper af vaskesæbe i varmt vand.

Slippe af med pletter

Til arbejde har du brug for en solid trinladder, skumsvamp eller et lille stykke lintfri stof - flannel eller ruskind. Den bedste måde at klare opgaven på, hjælper en særlig mikrofiberklud, som absorberer fugt godt. Du kan købe produktet i ethvert supermarked i afdelingen for husholdningsartikler.

Fjern ringe og armbånd - så du vil ikke ridse materialet, og det vil være meget mere praktisk at arbejde. Hvis du har lange negle eller vil bruge husholdnings kemikalier, skal du have gummihandsker.

Arbejdets omfang afhænger af forureningen. Fugtdråber i loftet, uanset om der sprøjtes vand eller saft, fjernes let med en fugtig klud.

Advarsel! Du må ikke bruge en mop eller en stiv børste - du kan ødelægge lærredet med en skødesløs bevægelse. Desuden er det lettere at justere trykstyrken ved at skrubbe pletten manuelt.

Det er nødvendigt at vaske kluden meget omhyggeligt, det er ikke nødvendigt at trykke på overfladen. Hvis pletten ikke giver ind, skal du bruge et rengøringsmiddel. Hvis stærkt snavset, ring til firmaet, der installerede stræklofterne og ring til guiden. For at fjerne den rustfarve, der opstod fra indersiden på strækloftet, skal du afmontere belægningen.

PVC loft

Det er meget nemt at passe filmens loft, så denne type belægning bruges oftest i køkkenet. Spørgsmålet opstår, hvordan man fjerner den fedtede plet fra strækloftet? En sæbeopløsning eller opvaskemiddel, der er fortyndet i varmt vand for at danne et tykt skum, opløser fedtet perfekt. Påfør skummet på svampen og behand det forurenede område forsigtigt. Skyl resterne med vand og tør materialet med en ren klud.

Hvis en dråbe maling er faldet på PVC-loftet, skal du prøve at tørre det af så hurtigt som muligt med en fugtig klud. Den tørrede plet skal fugtes med vand, malingen vil svulme op og vil let bagefter ligge. Hvis den vandbaserede maling ikke vasker, skal du bruge en lille smule hvid spiritus.

Rådet. Hvis du bruger vaskemiddel, skal du fortynde rengøringsmiddelet grundigt, så små partikler, der kan ridse overfladen, efterlades.

For at den glatte overflade ikke mister sin glans, skal den vaskes med en 10% opløsning af flydende ammoniak eller en væske til vaskeglas og spejle, der indeholder alkohol. Disse midler kæmper godt med tobaksrøg pletter og fjerner sod. Undgå cirkulære bevægelser under vask, så der ikke er nogen striber tilbage. Efter behandling skal du tørre belægningen tør.

Stofloft

Stofbaseret belægning er mere tilbøjelig til at blive snavset og vanskeligere at rengøre end et PVC-loft. En svag sæbeopløsning er egnet til rengøring af dette loft. Vask strukturen med en godt vridd klud, fordi stoffet er bange for vand og tørrer i meget lang tid.

En opløsning af soda med tilsætning af en lille mængde salt eller olieholdig ler hjælper med at fjerne kompleks kontaminering. Påfør produktet på pletten, vent det tørre og skyll det med vand. Om nødvendigt kan du gentage proceduren. Du bør også huske om en af ​​fordelene ved stoffet loftet - det kan males.

Advarsel! Glasrenser er ikke egnet til vedligeholdelse af stofloftet - belægningen vil ændre farve.

Det er meget lettere at fjerne en frisk plet end at gnide snavs. Efter at have bemærket forurening, prøv at fjerne det så hurtigt som muligt. Udseendet af pletter på loftet er meget lettere at forhindre end at vaske. Lad ikke høj luftfugtighed være i hjemmet. Kontroller rørene, installer en ventilator i badeværelset og en kraftig hætte i køkkenet. Ryg ikke i lejligheden.

Nyttig video

Lad os gennemgå en nyttig video om pleje af strækloftet og fjernelse af pletter:

(2 vurderinger, gennemsnit: 4.50 ud af 5) Download.

Hvordan man vasker det hængende loft uden striber

I dag er ophængte lofter i stor efterspørgsel blandt købere, de er ofte installeret i lejligheder og andre lokaler. Hvorfor? De kræver stort set ikke alvorlig pleje. I hjemmet behøver strækloft ikke ofte at blive renset fra støv, forskellige slags sod, der er næsten ingen pletter på dem.

Også de forringes ikke over tid: de bliver næsten ikke gule og dækkes ikke af revner. Det værste der kan ske for at strække lofter er deres falme. Sådan vaskes stræklofterne hjemme, hvordan du vasker dem uden farvning og vil blive diskuteret i vores artikel. I princippet er alt det ovenstående let at gøre, men vask af stræklofter har sine egne detaljer.

Vælg de rigtige materialer.

Før du begynder at rengøre, skal du vælge og forberede alle nødvendige redskaber til dette. For at rense strækloftet uden striber og ikke ridse overfladen, skal du bruge en blød svamp. Den er grundigt fugtet i den forberedte sæbeopløsning. Kan jeg bruge børster? Absolut ikke. Faktum er, at de bare kan efterlade ridser på overfladen af ​​loftsbeklædningen. Eller værre: føre til deformation.

Hvad der præcist kan vaskes stræklofter, fundet ud af. Lad os nu tale om midlerne til at vaske dem. Tip: Når du vælger et rengøringsmiddel til denne sag, skal du læse omhyggeligt dens sammensætning. Tag ikke dem, der indeholder acetone. De kan skade lærredet. Stop med at hente dem, der indeholder alkohol.

Med deres hjælp kan du nemt rengøre dit loft fra støv og sod. For at kontrollere, om dette er et egnet værktøj, skal du gøre følgende: Du skal droppe det lidt på det mest uhåndterlige område og vente lidt - ca. 10 minutter. Hvis der ikke sker noget i løbet af denne tid, betyder det at du sikkert kan bruge dette værktøj.

For at vaske det sorte strækloft, for at vaske strækloftet fra nikotin, kan du bruge det mest almindelige vaskemiddel. Den skal omrøres grundigt i vand, indtil den er helt opløst. Men før det skal du kontrollere vandets temperatur. Det skal være i området 30-40 grader.

Vaske regler

Vasklofter i hjemmet skal være som følger: Dine bevægelser skal være lette, du skal flytte i en cirkel i retning af svejsningen. Derefter skal du forsigtigt rengøre. Dette gøres bedst med en tør flannelklud. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du bruge et hvilket som helst andet stof, men med betingelsen: det skal absorbere fugt godt. Brug ikke mopper.

Forberedende arbejde

 • Før du starter arbejde, skal du fjerne alle smykker, yndlingsringe og armbånd. Selv den mindste ring kan ridse en given overflade. Halv ulejlighed, hvis ikke for mærkbar. En stor ridse bliver ikke let at slippe af med. Måske må du endda ændre lærredet. Dens udskiftning vil være dyrt.
 • Få en trinladder. Som vi har sagt, vil en mop til at gøre denne rengøring ikke fungere. Du kan simpelthen ikke beregne deres styrke og utilsigtet strække eller rive lærredet. Hvis du vasker dine hænder, er det meget mindre sandsynligt, at dette vil ske. Men det er kompliceret og trættende. Derfor er det i dette tilfælde nødvendigt at tage pauser oftere. Hænderne bliver ikke meget trætte.

Separat rådgivning til dem, der beslutter at bruge til denne forretning støvsuger. Men for det første at bruge det, skal du først sørge for, at filmen er fastgjort fast til strukturen. For det andet, hvis de gør dette, så kun hvis de mærker en spindelvæv på overfladen. Men i dette tilfælde er det bedst at bruge den sædvanlige klud eller en kost. Med støvproblemet møder du absolut ikke. Nu anvendes en særlig antistatisk coating meget udbredt.

Hvad skal man gøre, hvis loftet har mistet lysstyrken?

Dette kan f.eks. Ske under reparationer. Vi anbefaler i dette tilfælde at bruge et specielt værktøj. Det skal anvendes enten på et papirserviet eller på en blød klud lavet af ruskind. Hvis værktøjet ikke hjælper, skal du bruge følgende.

At rengøre overfladen hjælper en ti procent opløsning af ammoniak. Under alle omstændigheder skal du omhyggeligt anvende det valgte produkt på det ønskede område. Efter en vis periode er det nødvendigt at tørre tørre.

Nogle få nyttige tips:

 1. For at rengøre det hængende loft kan du bruge glasrenser. Men dette skal ske med stor forsigtighed. Du kan tjekke det som følger: Påfør en lille mængde på lærredets kant
 2. Tag ikke alle slags slibende pulvere, løsninger og værktøjer. Det anbefales heller ikke at bruge disse cremer og pulvere, som omfatter giftige og skadelige stoffer. Dekningen fra dem hurtigt falmer. Tilbage så er han ikke let at skinne.
 3. sodavand er også uønsket til brug. Det kan efterlade ridser på en glat overflade.

Således ved du nu alt om at vaske stræklofter uden pletter.

Rengøring af visse typer lofter

Gå nu jævnt videre til historien om, hvordan du passer ordentligt til deres individuelle typer. Lad os starte med en samtale om, hvordan man vasker matte stræklofter.

Deres overflade er som følger: Som om malet med vandig emulsionsmaling eller hvidkalkede. Det er ikke blankt, det har ruhed. Disse typer af strukturer kan ikke knække og ridse i lang tid. En anden fordel: de er næsten støvfrie. Det er afstødt af materialet.

Også efter våd rengøring på disse typer af strukturer er der ingen pletter. Men de skal rengøres med vanddamp. Du kan også bruge bløde affedtningsmidler. Efter alle ovennævnte procedurer er det nødvendigt at tørre overfladen tørt med et serviet af blødt stof. Eller polsk.

Det er heller ikke meget vanskeligt at vaske satinstrækloftet. De bliver lidt beskidte. Hvis du bare skal rengøre overfladen fra støv eller striber, skal du bare tage et tørt serviet eller en klud lavet af ruskind. De skal omhyggeligt tørre området for dit arbejde.

I tilfælde af alvorlig forurening skal du bruge vaskemiddel eller et flydende vaskemiddel. De skal fortyndes i vand, indtil de er helt opløst.

Tag en svamp eller en blød klud. Påfør den resulterende opløsning på overfladen, og tør derefter tørre. Du kan i dette tilfælde ikke bruge de vaskemidler, der indeholder alkali.

Og under alle omstændigheder må du ikke bruge børster eller klude fremstillet af groft stof. Husk, at de anvendte stoffer og servietter skal absorbere vandet godt, blødt og ikke tørre. Og ved rengøring er det ikke nødvendigt at trykke hårdt på overfladen. Ellers risikerer du at skade det.

I køkkenet

Lad os nu tale om, hvordan du rengør strækloftet i køkkenet. I dette rum er det nødvendigt at være særlig opmærksom på ham. Køkkenet er ofte det smukkeste sted i huset. Og hvis der ikke er nogen udstødning, bliver overfladen ofte snavset. Dette skyldes, at der i processen med forskellige former for madlavning frigøres fedtosot. Hun og bosætter sig på spændingsstrukturen. Plus, skadelige stoffer udsender gaskomfur.

Køkkenet er ofte ventileret, alle former for støv og snavs flyver gennem de åbne vinduer og vinduer fra gaden. Hvis der er rygere i din familie, kan sod fra cigaretter også synke til lærredet.

Du kan bruge alle de metoder, der er beskrevet ovenfor. Det vil sige at bruge alle former for rengøringsprodukter og klud. Til rengøring og rengøring af overflader i køkkenet skal du bruge meget mere vand end i andre værelser. Nå, i sidste ende skal du tørre belægningen tør med en serviet eller klud.

Men for ikke at imødegå et sådant problem skal du installere den mest kraftfulde hætte i køkkenet. Vi vil ikke fortælle detaljeret om at vaske lofterne i andre værelser.

Mønsteret er omtrent det samme overalt. Vi giver nogle nyttige tips.

 • For badeværelset er det bedst at købe et specielt vandret gardin. På den måde vil du roligt bade, og belægningen vil ikke blive truet af stænkskader;
 • vær forsigtig med champagne i løbet af ferien, disse mønstre lider mest af det;
 • så børn ikke maler overfladen med filtpenne, gemmer dem i børnehaven væk.

Hvis du følger disse enkle regler, bliver arbejdet mindre.

Sådan sættes i orden det nedhængte loft efter reparation

Under reparationen er der en enorm mængde forskellige affald og støv. De er meget beskidte alt omkring. Her kan du bruge en støvsuger til rengøring. Men på en betingelse: hans børste skal være lille, med en blød lur. Om det, om det er muligt at bruge stiv, var det allerede nævnt ovenfor. Og støvsugeren skal fungere enten i minimum eller i den gennemsnitlige tilstand.

Du behøver ikke at tage en penselstump. Optimalt skal den opbevares i en afstand på ca. 2-3 cm og ledes langsomt. Derefter forbliver det kun at tørre med en tør klud lavet af en blød klud.

Hvis det er meget snavset, skal du bruge tipene ovenfor: vask med specialværktøj og tør det tørre med en serviet. Endelig giver vi nogle få tips: Før du gennemfører alle ovenstående, er det tilrådeligt at se en træningsvideo på internettet.

Og med særlig stærk forurening forsøger du ikke at klare dig selv: i dette øjemed er det bedst at ringe til en særlig person. For at gøre dette skal du kontakte rengøringsfirmaet eller ringe guiden fra firmaet, der var involveret i installationen. Angiv priserne. Vi håber, at du ved hjælp af vores råd vil holde din konstruktion ren i lang tid. Og det vil tjene dig i lang tid.