Monteringsvejledning til et enkelt niveau gipsplankloft

Installation af et enkeltgipsplastakloft kan udføres af alle, der ved, hvordan man håndterer et byggeværktøj og har nogle reparationsevner. Som et resultat vil du spare en betydelig mængde på mesterens tjenester, samt få erfaring, der kan være nyttigt i fremtiden. I denne artikel vil vi forklare hvordan man laver et loft på gipsvæg med egne hænder.

Forberedelse til arbejde og tegning af mærkning

For at arbejde med gips skal vi have specialværktøjer. Den fulde liste kan findes her.

Så i første fase lave et projekt, tænk på, hvordan ledningerne vil blive lagt, hvor lamperne vil blive placeret. Tegn på papir en skitse med alle nødvendige dimensioner - du skal bruge den i butikken, når du køber materialet.

Den højde, hvorpå det nye loft skal sænkes afhænger af krumningsgraden af ​​basen. Hvis du planlægger at installere spotlights - indrykket skal være mindst 10 cm. Under alle omstændigheder anbefales det ikke at indrykke mindre end 3 cm.

Ved hjælp af et laserniveau eller en farvet snor markerer vi på væggene omkring omkredsen af ​​rummet en vandret linje, som vi vil fastgøre styringsprofilen på.

En indikator for korrekt markering vil være det perfekte match for den vandrette linie ved start og slutpunkt.

Metal ramme samling

For at montere rammen bruger vi en profil med standard 3 meter længde (guiden er med et tværsnit på 27 til 28 mm og en rackmontering - med en sektion på 60 til 27 mm). Om nødvendigt øger vi profilens længde ved hjælp af en stikkontakt og skruer.

Fastgøring af guideloftprofilen til væggen udføres på plastdykninger med et trin på højst 50 cm. Derefter installerer vi suspensionerne langs hovedprofillinjen i en afstand på 40-100 cm afhængigt af belastningen på rammen (se afstanden). Direkte suspensioner gør det muligt at sænke rammen fra basisoverlapningen i området 5-14cm. Når det er nødvendigt at sænke loftet på gipspladen til en større afstand - brug ankerophæng med et klip og et spring.

Udfør derefter installationen af ​​de vigtigste og tværgående (bærende) profiler, forbinder dem med et enkelt niveau stik (krabbe) og selvdrejende skruer. Rammeordningen for et loft på et niveau er fastsat i nedenstående figur.

enkelt niveau ramme

Det anbefales at installere yderligere suspensioner på de steder, hvor det er planlagt at finde forskellige udstyr: ventilatorer, lamper, klimaanlæg mv.

profilforbindelsesdiagram (direkte suspension version)

profilforbindelsesdiagram (version med ankerhænger)

Installation af gipsplader til loftet

Ofte anvendes plader på 9,5 mm eller 12,5 mm, en bredde på 1,2 m og en længde på 2,5 m til installation af loftspladetak. De anbefales at montere vandret strengt vandret. Denne metode forhindrer forekomsten af ​​revner, hvor krydsningen af ​​fire ark passerer.

Til montering af gipsvæg på loftet skal det kun bruges metalskruer. Hætten behøver ikke at blive dybt presset. Det skal være flush med gipsoverfladen eller lidt begravet i den med 1 mm. Et forsænket hoved for dybt, selv efter et kit, kan efterlade et hul eller en ujævnhed. Drej skruerne med et trin på 10-15cm til en dybde på mindst 1cm.

hvordan man skruer skruer

Efter trimning af gipsvæggen i størrelse er det ønskeligt at behandle vinklen med en fil eller med en speciel kantplaner, hvilket gør en lille bias. Hvis dette ikke er gjort, og tryk arkene tæt på hinanden, så kan kittens loft sprænge.

Nogle mere nyttige anbefalinger, der skal overholdes, når du bygger et gipspladloft med dine egne hænder:

 • Prøv at klippe gipsvæggen så lidt som muligt - dette vil reducere affald og give mere præcise ledd;
 • Slip arket først, efter at det sidder fast med to skruer fra begge sider;
 • Undgå pludselige ændringer i stuetemperatur.

Sømforsegling

Tillykke, du er i målstregen. Det er fortsat at forsigtigt lim leddene med serpyanku og dække med kitt. Forstærkningsprocessen er som følger:

 1. læg et lag af kitt på fugen og niveau det;
 2. vi sætter forstærkningsbåndet og trykker det med en spatel;
 3. det sidste lag af kitt lukker båndet og juster sømmen.

På samme måde behandler vi mellemrummene mellem væggen og pladerne af gipsvæggen og glemmer ikke at gennembore hver skrue.

Dette er hvad et gipspladerplade monteret og forberedt til endelig efterbehandling ser ud.

Vi håber, at vores anbefalinger vil hjælpe dig med at lave et gipsplankloft alene. Og i konklusion videoen fra firmaet Knauf.

Sådan installeres loftet på gipsplader og teknologi providence værker

Før du instruerer, beskriver installationen af ​​loftet på gipspladen. Det er tilstrækkeligt detaljeret og forståeligt selv til dem, der ikke har oplevet GCR. Overvejet alle faser - fra projekt til ru finish. Ud over standardteknikker vil du lære nogle tricks for at spare tid eller penge. I begyndelsen af ​​artiklen gives lister over nødvendige værktøjer og materialer samt de betingelser, der anbefales til dette arbejde. Derefter gives en kort rækkefølge. Og næste afsnit, kaldet Plan og beregninger, begynder med en detaljeret beskrivelse af hvert trin.

Hvor er installationen af ​​gipsvæg på loftet

Med vægdekoration. Faktum er, at korrekt installation af gipsvæg på loftet kræver perfekt glatte vægge. Så før man starter loftet arbejde, skal væggene være forberedt til efterbehandling (pudset og pudset). Eller i det mindste kappe gips.

Det fremtidige loft skal også udarbejdes. Fjern den gamle finish, hvis den forstyrrer. Fastgør al kommunikation til loftet - ledninger, luftkanaler, rør.

Reglerne for montering af gipspladens loft er næsten det samme som ved montering af vægge. Der er vanskeligheder. Men generelt er ideen det værd, selvom du først oplevede GCR. Selvfølgelig er det ønskeligt at installere gipsvægslofter, hvordan man bruger et lille elværktøj og har fysisk styrke.

Hvad kræves til installation af gipspladens loft

Du bliver nødt til at arbejde med lange og relativt tunge materialer. Du vil helt sikkert have brug for en assistent.

Fra værktøjerne er der brug for:

 • vand eller laser niveau;
 • en blyant
 • markør;
 • saks til metal (egnet bulgarsk);
 • Punch;
 • en hammer;
 • en kniv;
 • en skruetrækker og flere PH2 tværbits.

Det er nødvendigt at tilføje en liste over værktøjer og enheder, der letter dit arbejde meget:

Cretaceous kile Special bit til gipsvæg med stop

Det vil ikke være overflødigt og det sædvanlige byggeri. Hvis du ikke har et hydroniveau eller et laserniveau og har ingen steder at nå dem, kan du undvære de sædvanlige.

Snedig: hvordan man kan lave et laserniveau

 1. Fastgør det sædvanlige niveau med tape på en lang, perfekt lige stang;
 2. læg baren på en kendt vandret overflade;
 3. Hvis boblen ikke er lige i midten, indsæt en tynd kil under den tilsvarende ende af niveauet. Prøv at perfekt justere boblen;
 4. drej stangen 180 °. Sørg for, at boblen i denne position er lige i midten.

Så i stedet for et kort og unøjagtigt niveau har du en lang og præcis en.

Har også brug for værktøjer til efterbehandling. Listen afhænger af typen af ​​finish, men i hvert fald nødvendigt:

 • spatler - smal og bred
 • skovl (eller anden praktisk beholder).

Det er ønskeligt at have en dyse på boremaskinen (mixer) til blanding af bygningsblandinger.

Det vil hjælpe den grundlæggende bænk. Glem stigerne - det er ubelejligt at arbejde på dem. Skær udbrædder eller drej en enkel bænk fra et spånplader. Beregn dens højde, så der er 10-15 cm over dit hoved til den fremtidige overflade af loftet.

 • guide profil;
 • loftprofil;
 • enkeltstående stik ("krabber");
 • langsgående stik (hvis langsgående profiler længere end 3 meter er påkrævet);
 • suspensioner lige (for højder op til 20 cm);
 • suspensioner anker + tryk (i en højde på mere end 20 cm);
 • dowel-negle med en diameter på 6 mm
 • eller skruer på træ til trævægge og gulve (sort, med en sjælden trådhøjde);
 • skruer med en pressevasker 4.2 x 13 mm (sølv uden boremaskine);
 • gipsskruer (sort, med hyppig trådhøjde)
 • og selve gipsvæggen;
 • såvel som kittet;
 • primer;
 • og serpyanka.

Hvor mange materialer vil der være brug for? For at have nok, men der er intet overskud, skal du have en nøjagtig beregning. Sådan gør du det, læs afsnittet "Skema og beregninger".

Arbejdsplan

Lad os traditionelt opdele installationen af ​​hl på loftet i fem store faser. Yderligere vil hvert afsnit i artiklen beskrive disse trin med alle detaljer.

 1. Ordning og beregninger
 2. layout;
 3. installation af profiler og suspensioner
 4. installation af gipsvægge;
 5. finish /

Ved at måle rummet og lave et diagram, får du en klar ide om, hvor mange materialer der skal bruges.

Teknologien til installation af gipsvæg på loftet kræver nøjagtighed. For at forhindre konstruktionen at fordreje, er det nødvendigt at anvende markeringer langs omkredsen af ​​rummet med stor præcision.

Vi tager for slag. Der kræves ikke mindre pleje, når du monterer styringsprofilen rundt om omkredsen. Loftprofiler er fastgjort med en skruetrækker.

Løft og fastgør plader af gipsvæg. Meget arbejde som en skruetrækker.

Det er stadig at sætte loftet op. Her er det - ideelt glat overflade, som er praktisk at anvende enhver finish.

Og nu hele løbet af arbejdet med alle detaljer.

Ordning og beregninger

Så har du væggene klar. De er syet med gipsplader, ideelt pudsede og dækket af et lag af kittet. Mål hver væg i rummet. Meget høj nøjagtighed er ikke nødvendig her; Det vigtigste er at forstå, hvor meget materiale du har brug for, og hvordan du installerer gipsvæg på loftet (i længderetningen eller på tværs).

Tegn et rumdiagram på papir. Tegn gipsplader på diagrammet for at se, hvor der vil være mindre affald.

Ordningen for beregning af fordelingen af ​​ark på loftet.

Ark skal arrangeres som murværk. Dvs., hver næste række forskydes i forhold til den foregående halvdel af længden af ​​arket.

Dimensioner af gipsplader

Den mest almindelige størrelse er 2,5 til 1,2 m. Mindre almindeligt er arkene 2,7 eller 3 m lange. Den sædvanlige tykkelse er 12,5 mm, men for loftet er mere lys 9,5 mm tilladt. Selvom det ifølge Knauf-teknologien er meningen at lægge ark i 2 lag, som giver dig mulighed for at skabe en solid struktur og slippe af med revner i loftet.

Tæl nu antallet af profiler. Teknologien for gipsvægslofter er som følger: For det første er en guide metalprofil fastgjort langs omkredsen. Loftprofiler er indsat i det og fastgjort til det. Derudover er profiler fastgjort med suspensioner til loftet.

Monteringsteknologi gipsplader lofter

Vigtigt: Regler for installationsguideprofil

Mellem styreprofilens segmenter bør der ikke være huller. I hjørnet indsættes en profil i den anden, indtil den stopper. På et plan er profilsektionerne forbundet til en ledd. Hvis der er et ydre hjørne, skal en af ​​profilsektionerne stikke ud ved 27 mm. Dette resulterer i et fast bælte fra styringsprofilen.

For at tælle antallet af dowel-negle skal du fokusere på bjerget cirka hver 40-50 cm.

Lange sektioner af loftprofilen er installeret præcis hver 50 cm. Gipsplader er placeret over dem. Således ligger kanterne af hvert ark tydeligt midt i profilen. Ingen kant skal hænge i luften! Kanten der grænser op til væggene, fastgøres direkte til styringsprofilen.

Ordningen om fastgørelse af GKL-profiler

Tværstykker indsættes over de langsgående profiler. Disse er segmenter af samme loftsprofil, indstillet i trin på 60 cm. Princippet er det samme: Alle kanter på hvert GCR-ark skal falde midt på profilen. Mellemlaget af arket skal også fastgøres. Jumperlængde = 50 cm minus bredden af ​​loftprofilen (60 mm), det vil sige 44 cm.

Suspensioner installeres langs hele længden af ​​de langsgående profiler i trin på 60 cm.

For tydelighed skal du tegne alle profilerne på din ordning for ikke at forveksle i beregningen. Hver krydsning af loftprofilerne er en krabbe og tre metalskruer (med en pressevasker).

Gipspladeskruer er skruet i intervaller på 15 cm. Tag kun den samlede længde af alle profiler i centimeter og divider den med 15.

Køb en kitt med beregningen af ​​1 kg af den færdige blanding pr. 1 m 2 ca. 3 kg pr. Ark. Kilogram af den færdige blanding, ikke pulveret.

Materialer værd at købe med en lille margen - omkring 20%. Beregn hurtigt den rigtige mængde materiale på loft online-regnemaskinen.

mærkning

Så begynder vi direkte installationen af ​​gipspladerloft.

Normalt er gipsvæg monteret i loftet vandret. Arm dig selv med et niveau og gør dig klar til at tegne en vandret linje rundt om rummet. Du kan begrænse de korte slag hver halve meter. Det vigtigste er at markere målets ender præcis på samme niveau.

Vigtigt er den korrekte placering af pladerne af gipsvæg på loftet

At ikke købe værktøjer

Det giver ingen mening at købe noget dyrt udstyr til et engangsarbejde. Værktøjer som et laserniveau, en hammerboremaskine og en skruetrækker kan lejes.

Du kan tegne en linje i blyant langs en lang straight bar. Til dette formål, passende stykke af loftprofilen. Du kan kun sætte mærker i hjørnerne og derefter drive ankarner i dem og trække strengen. Men det er endnu nemmere at strække kritestrengen mellem disse mærker og smække dem på væggen - der vil være en pletfri, lige og tydelig synlig linje.

Ved denne markering skal der etableres en guide profil. Husk at loftets overflade bliver omkring en centimeter lavere.

Derefter skal du markere installationsplaceringen af ​​loftsprofilerne. Sæt mærker direkte på væggen, lige under ledningsprofilens fastgørelseslinje. De skal være synlige, selv efter at du har installeret ark GCR. Påfør slag i 50 cm trin for at installere lange loftsprofiler, i trin på 60 cm til hoppere.

Det er stadig at bemærke krydset af den langsgående profil med hoppere. Mal på metal med en markør. Sæt slag hver 60 centimeter på længdeprofilerne. Du kan gøre dette selv før du installerer dem i guideprofilerne. Markér de ender, som du startede med: De skal alle være på den ene side af rummet.

Installation af profiler og suspensioner

Bor profilprofilen med en 6 mm boremaskine med en stigning på ca. 40 cm. I princippet kan du slå den med en perforator direkte på installationsstedet. Når du borer en væg, skal du holde profilen tæt. Sørg for, at den ikke bevæger sig i forhold til markeringen.

Gennem boring af styringsprofilen er tilladt

Hvis du har gipsplader vægge, så skal du forestille dig, på hvilken afstand fra væggen der er gipsplader. Den del af dowel'en (med hak) skal helt sidde i betonen.

På vægge længere end 3 m skal du sørge for at "spleje" guideprofilerne og indsætte den ene i den anden. De skal også være sammenføjet i hjørnerne. Monter derefter de langsgående loftsprofiler, indsæt dem med enderne ind i styringsprofilen.

Snoet: hvordan man nemt kan indstille loftsprofilen i guiden

Trim hjørnene i enderne af loftprofilen med saks. Så det bliver meget nemmere at sætte det ind i guiden, især hvis du arbejder alene.

Suspensioner installeres bedst, inden du fastgør længdeprofilerne og installerer hoppere. Kun du skal sørge for, at profilerne er nøjagtigt på plads: Du vil blive styret af dem, hvor du skal sætte suspensionerne.

Til fastgørelse i beton skal du normalt bruge dowel-negle. Du kan også tage en dowel-wedge - den holder meget stærkere, men det er meget sværere at demontere.

Betongulve i gamle lejligheder er forræderiske. Det sker ofte, at en boremaskine, der er gået lidt mindre end en centimeter, falder i tomhed. At håndtere sådanne overraskelser kan være på forskellige måder:

 1. tag en meget lang dowel-negle
 2. fastgør suspensionen på et andet sted
 3. I stedet for dowel-neglen skal du køre en træplade og fastgøre fjederen med en selvdrejende skrue.

Det er bedre ikke at fastgøre en direkte suspension til de ekstreme huller (som er i kronblade), men til de nærliggende, der er tættere på midten. At klare kronblade er selvfølgelig mere bekvemt: det er lettere at komme tæt på dem, når rammen allerede er samlet. Men denne metode vil gøre det muligt for loftet at sænke lidt.

Du kan bruge direkte suspensioner, selv hvis loftets højde fra loftet er over 20 cm. I stedet for en suspension skal du bare bruge to.

Men det er meget mere bekvemt at bruge ankerophænget. Ankerophænget er fastgjort til loftet på samme måde som den direkte suspension, gennem øjet, tidligere bøjet gennem 90 ° med tænger. Bemærk, at du kun skal bøje selve øret. Resten af ​​linjen skal forblive helt lige.

Hvor kan man installere suspensioner? Over hver af de lange loftsprofiler, i trin på ca. 50-60 cm. De bør ikke komme til leddene i længde- og tværgående profiler! Fokuser på den tidligere markerede markering.

Slår direkte suspensioner, bøj ​​benene 90 ° ned. Gør dette omhyggeligt - efter bøjning skal benene forblive helt lige.

Når alle suspensioner er fastspændt, skal du installere langsgående profiler langs markeringen (hver 50 cm). Fastgør dem med skruer gennem styreprofilen, en i hver ende.

Monteringsprofil til loftet

At skrue skruerne uden et bor er ikke så svært. Det vigtigste - at bruge den rette flagermus (mærket "PH2"). Hvordan skal man trykke på skruen (men uden fanatisme) og vride med mellemhastighed. Efter et sekund eller to gennemsyrer den skarpe spids metalmetoden, og skruen skrues ind uden problemer.

Monteringsprofil til suspension

Skær hopperne. Bemærk venligst at længden af ​​de ydre hoppe ikke er 44, men 47 cm. Fastgør hopperne "krabber".

Loftkrabbe til tilslutning af tværprofiler

Krabber snap på toppen. De har specielle kronblade med huller til montering af skruer på profilen. Bøj kronblade og fastgør krabben med en skrue til den lange profil. Før dette skal du sørge for, at det ikke bevæger sig i forhold til etiketten. To yderligere skruer skruer gennem de samme kronblad i hver jumper.

Sådan redder du på krabber

Gør hoppere 6 centimeter længere. Skær sidehyllerne på 3 cm i hver ende. Skru den resterende, midterste del af skruen direkte til den lange loftsprofil fra bunden med en skrue. Vær ikke flov over at skruehovedet bukker ud lidt: det vil ikke være en alvorlig hindring for den tætte pasform af gipsvæggen.

Indstillinger for tilslutning af profiler uden brug af en krabbe på billedet:

Med sådanne besparelser vil rammestivheden lide lidt. Selvfølgelig vil loftet ikke falde sammen; Bare vær lidt mindre glat og holdbar.

Skynd dig ikke for at fastgøre de direkte suspensioner til profilen. Problemet er, at profiler med en længde på 2 m og derover vil uundgåeligt falde. Især hvis du brugte en forlængerledning (langsgående stik).

Eliminér sagging med en ledning stramt over alle langsgående profiler:

 1. Skru en skrue ind i styrprofilen i hver ende af rummet, midt på væggen;
 2. Bind en ledning til dem og træk det stramt;
 3. Du kan se, at de lange profiler "ligger" på ledningen. Før du sætter op på suspensionerne, løft dem op, så de hænger 1-2 millimeter over strengen.

Når alle suspensioner og alle jumpers er boltet til langsgående profiler, er rammen klar. Gå til installationen af ​​gipsvæg på loftet.

Installation af gipsplader

Men først skal du gøre isoleringen (hvis i dit tilfælde er det nødvendigt). Der er forskellige måder at varme loftet på. Måske er den mest hensigtsmæssige opvarmning med mineraluld. Den rullede isolering er simpelthen placeret oven på rammen. Brug handsker, beskyttelsesbriller og åndedrætsværn - mineraluldsstøv irriterer selv huden, for ikke at nævne slimhinderne.

Og nu kan du fastgøre ark GCR. Start fra kanten, hvor hele arket er placeret. Placer arket over de lange profiler mod væggene. Hvis du gjorde alt korrekt og præcist, vil arkets kanter langs hele længden være nøjagtigt midt i loftsprofilerne.

Skru arket til alle profiler, både på kanterne og i midten. På kanten skal skruerne gå omkring hver 15 cm, på andre steder kan du øge trin til 20-25 cm.

Sådan repareres ark

GKL har en forside og en forkert side. På forsiden er afrundingen afrundet langs arkets langsgående kanter, og der er en lille ujævnhed. Den forkerte side er altid flad - til en god pasform til overfladen.

Skru skruerne ti millimeter fra kanten. Mindst 15 mm skal fjernes fra klippekanten. Tilbage ned mindst fem inches fra hjørnerne!

Skruens låg skal være let indlejret i overfladen af ​​pladen. Gør det omhyggeligt: ​​skruen er ret let at trække, især med mangel på erfaring. I dette arbejde hjælper en særlig smule til gipsvæg med en limiter meget.

Markeret på væggen vil du se, hvor profilerne er. Du kan dog forud trække et ark med gips, selv før du løfter det og begynder at montere. Fortsæt den langsgående række af ark, ende til ende, uden huller. I dette arbejde er det svært at undvære en assistent.

Fittings til at holde en gipsplader ark

Lav en sikkerhedskopi. Tag et bord lidt længere end loftets højde, skru det over længden af ​​brættet om en meter i længden for at gøre bogstavet "T". Styrk to lameller skråt. En sådan anordning, som en moppe, bruges af herrer i hele verden, når de laver installation af gipsplader i loftet.

Måder at montere loftet GKL uden assistent:

Hjemmelavet version af arklagring på loftet

Næste række begynder med et halvt ark. Teknologien kræver, at sømene mellem arkene ikke krydser tværs. Pladernes korrekte placering ligner murværk.

Sådan skæres plader gipsvæg

En kniv. Kan klare. Markér midten nøjagtigt og lav et snit langs linjalen. Du har sikkert en del af loftprofilen - brug den som linjal. Klippet kan være lavt, klipp kun papiret. Placer den samme profil under snittet eller læg et ark på kanten af ​​bordet og knæk det. Det er kun at skære papiret fra bagsiden.

Hvis du har brug for at skære en meget smal strimmel, er det lettere at bruge en hacksav.

Ved skærekanterne skal der fjernes yderligere. Det er nødvendigt for høj kvalitet puttying. Med den samme kniv skal du klippe et par millimeter fra forsiden i en vinkel på ca. 45 °. Nøjagtighed på dette stadium er ikke påkrævet. Rør ikke på fabrikkens langsgående kanter - deres afrunding er allerede afrundet.

Endelig finish

Foretag loftet med en rulle eller stor børste. Gå forsigtigt rundt om sømme med en lille børste.

Efter tørring af primeren skal du tape serpyankaen. Den limes kun til sammenføjningen af ​​to fabriks sømme såvel som til hjørnerne. Umiddelbart efter det kan du putte sømme.

Knæ en lille mængde kitt. På dette stadium er det kun nødvendigt at dække sømme og riller fra skruerne. Påfør kittet med en smal trowel, og flad den derefter bredt.

Ifølge teknologien er det nødvendigt at sætte sømmen to gange. Så du er nødt til at vente på, at kittet tørrer, og påfør derefter et andet tyndt lag. Men før det, skal du sørge for at skrabe alle græsserne med en trowel (gør lige meget ikke).

Og nu skal du på en god måde anvende et tredje kontinuerligt lag af kitt. Resultatet er en glat hvid overflade til maling. Mange forsømmer den korrekte målemetode uden blænding og pletter kan ses bagefter. Mere om dette http://sdelalremont.ru/prichin-poyavleniya-blikov-na-potolke-i-kak-ot-nix-izbavitsya.html

konklusion

Faktisk er det hele artiklen om hvordan man monterer loftet på gipsplader. Gem denne side eller udskrive den - lad det være din snydeark på, hvordan du installerer gipsvæg på loftet.

Succeser dig i reparation! Derudover skal du se videoopsamlingen af ​​monteringsstrukturer GCR.

Gør-det-selv-gipsloft - alle de hemmeligheder og nuancer, du ikke vidste om

Hvis du vil have et smukt og perfekt fladt loft i dit værelse, så prøv at lave det selv. Vis din fantasi!

Til gennemførelse af de mest komplekse og usædvanlige ideer er gipsvæg perfekt.

Med det kan du samle forskellige typer af loftcoating, blandt hvilke følgende designs er meget populære:

 • dobbelt (den fremragende beslutning for at modtage lydisolerede egenskaber);
 • køje (ideel til rummelige værelser med høje vægge);
 • figur (giver dig mulighed for at give den indre dynamik, der bruges til yderligere dekoration af værelser);
 • spænding (alternativ til dem, der ikke ønsker at arbejde med leddene).

Hvad er gipsvæg?

Gipsvæg tilhører kategorien universelle byggematerialer, der er meget udbredt til efterbehandling af vandrette, lodrette og skrånende overflader.

Designet af gipspladerne (GCR) indeholder to lag tykt karton, mellem hvilket der er en kerne. Hovedindholdet i det indre fyldstof er en frosset gipsopløsning, som kan indeholde forskellige modifikationsadditiver.

Plaster gipsplader, i modsætning til andre lignende byggematerialer, har fugtbestandige kvaliteter, relativt lav vægt og en række størrelser, hvilket gør den ideel til ruvning og efterbehandling lofter.

Ved hjælp af GKL er det muligt at konstruere både et klassisk enkeltniveau loft med belysning, og at installere et to-niveau loft med skjulte lyselementer.

Fordele og ulemper ved gips

Korrekt arbejde med gips er udført i nøje overensstemmelse med de foreskrevne tekniske normer, krav og sikkerhedsregler.

Specialister inden for kapitalreparationer og konstruktion skelner mellem følgende positive kvaliteter af materialet:

 1. Alsidighed i brug Velegnet til efterbehandling af opvarmede og uopvarmede lokaler til forskellige formål (stuer, badeværelser, husholdning og garageudvidelser, loggier)
 2. Lydisoleringseffekt kombineret med god luftudveksling og minimalt varmetab - Gipslofter er populære i private huse og landhuse med tagdækning af bølgepap eller metalfliser.
 3. Nem at indlejre punkt og hovedbelysning. Det er muligt at diskret udføre elektriske ledninger, telefonlinjer, ventilationssystemer og anden ingeniørkommunikation over gipspladerne uden at skade den æstetiske komponent af problemet.

Kompleksiteten af ​​installationsarbejdet er behovet for højkvalitetsbehandling af leddene. Afslutning af loftet med gips kræver en aktiv deltagelse af mindst to personer. Ved montering af rackkassen til loftet er fejl i beregningerne uacceptable, selv små defekter kan føre til dannelse af revner og deformation af pappladerne.

Nødvendige materialer til montering af gipsloftkonstruktion

For at skabe et hængslet loft på GCR skal du:

 • plader af gipsvæg (deres type er valgt ud fra de enkelte tekniske specifikationer og rummets format);
 • metalprofil (med hjælp er et skeletskelet skabt til en fremtidig struktur);
 • loftankerkile (giver dig mulighed for hurtigt og sikkert at fastgøre metalprofiler i loftet);
 • konstruktion kniv med udskiftelige blade (til at skære HL i nødvendige fragmenter);
 • Trådløs skruetrækker og skruer med en pressevasker (til fastgørelse af gipsvæg på profilen);
 • perforator (for at skabe huller til ankerbolte);
 • ekspansionspropper;
 • Specialtape til tætning af gipsplader;
 • smal konstruktion spatel;
 • kitt til efterfølgende efterbehandling.

Preliminære beregninger, mærkning og overfladebehandling

Inden du begynder at skære loftet, er det nødvendigt at bestemme den laveste zone af udkastet til loftet i rummet. Herfra er det nødvendigt at bemærke afstanden i højden, hvor det er planlagt at montere den fremtidige struktur. Dette er påkrævet for at gipsvægsrammen kan installeres korrekt.

I overensstemmelse med accepterede standarder bør afstanden mellem loftbunden og loftet af gipsplader være mindst 5 cm. I tilfælde, hvor interceilrummet fungerer som en slags kasse til maskering af tekniske netværk og store belysningselementer, skal niveauet af det dekorative loft mindst sænkes af 15-20 cm

Fra det opnåede punkt er det nødvendigt at tegne en jævn kontinuerlig linje, hvorved hele rummets omkreds indfanges. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved hjælp af et bygningsniveau (en laser er egnet til et stort område, det er tilstrækkeligt boble til små rum).

Det næste trin er at anvende konstruktion mærkning på de steder, hvor installationen af ​​profilskelet er planlagt. Afstanden mellem de langsgående profiler skal være et flertal af gipspladens bredde. Materialets standardbredde er 120 cm, så installationen af ​​en metalkonstruktion med en afstand på 40 cm anses for at være ideel: to guider er fastgjort i kanterne, en - i midten. Vedhæftede punkter skal også noteres på forhånd. Deres intervalhøjde skal være fra 40 til 50 cm.

Et eksempel på markering er præsenteret på billedet.

På det afsluttende trin af forberedende arbejde er det nødvendigt at markere hvert gipsplader i overensstemmelse med den godkendte plan for deres installation. Yderligere oplysninger om markeringen findes i videoen nederst på denne side.

At skabe en pålidelig metalramme til loftet på HL

Fremstilling af loftet begynder med installationen af ​​understøtningsbasis. Vejledningen til at skabe en metalramme indeholder 5 hovedpunkter.

På den forberedte linje bores huller på de angivne punkter. En UD-profil er fodret til udkastet, som er fastgjort ved hjælp af dykker-negle.

Installation af suspensioner pågår. Deres hovedformål er at fastgøre de vigtigste langsgående metalprofiler. For tværgående strukturelle elementer er de ikke nødvendige. Suspensioner er fastgjort med almindelige dowel-negle. Ved detektering af hulrum er det rationelt at anvende et loftankerkile.

Det næste skridt er at installere en cd-profil. Før du suspenderer dem, er det nødvendigt at bestemme et fladt vandret plan, der passerer gennem hele arbejdsområdet. Det er nok at stramme kapron-tråden.

Den langsgående CD-profil er i første omgang fastgjort mellem de modsatte UD-dele (specifikt er den indsat i rillerne specielt designet til dette formål). Derefter monteres det sekventielt i forberedte suspensioner. De frie ender af suspensionerne er bøjet lodret nedad, fuldstændigt indpakning af profilen og fastgjort med små universalskruer.

Det sidste trin i skabelsen af ​​rammen indebærer installation af tværgående profiler, som anbefales at være placeret i en afstand af en halv meter fra hinanden.

Den færdige ramme skal forsigtigt trækkes ned på hver side. Denne teknologi giver dig mulighed for at justere alle suspensionerne i samme længde og hjælper med at identificere mulige uregelmæssigheder i rammens vandrette plan.

De grundlæggende principper for arbejde med gipsplader

Inden montering af det suspenderede gipsplankloft er det nødvendigt at designe og organisere loftet over loftet. Alle elektriske ledninger og kabler er anbragt i fleksible korrugerede rør og fastgjort med metalklip til den hårde finish. På GKL er zonernes placering af lamperne angivet langs konturen af ​​den konturerede figur, hvor de tilsvarende huller skæres.

Steg-for-trin instruktioner om, hvordan du reparerer gipsvæggen er som følger:

 1. Skær arkene for nem fastgørelse.
 2. Tæt metalprofilen med tape for at give yderligere dæmpning og lydisolering.
 3. Fastgør arkene ved kanterne til rammen. Afstanden fra kanten til fastgørelsespunktet skal være ca. 2 cm. Afstanden mellem skruerne skal være 10-15 cm.
 4. I henhold til installationsreglerne fastgøres panelerne først tæt ved hjørnesektionerne af væggene. Dernæst skal du fiksere de resterende ark omkring rummets omkreds. De centrale elementer i loftet strukturen er vedlagt sidst.

Efter færdiggørelsen af ​​installationsarbejdet skal det færdige loft være "forsvaret" inden for 48 timer. Dernæst kan du fortsætte til mål. En primer bruges til behandling af leddene, hvorefter installationssømmene skal anbringes (en gipsblanding af Knauf-varemærket vil være perfekt til dette formål).

For at give yderligere stivhed og holdbarhed af overfladen anbefales det at bruge et forstærkningsnet.

For at gøre dette er det nødvendigt at påsætte 60% kittet, drukne masken med den stadig ikke frosne blanding, udjævne uregelmæssighederne med en spatel, fyld det resterende volumen af ​​fællesudsparingen med et andet lag af kitt. Rammen på loftet af gipspladen klar.

Hvordan finder man en profil under gips?

For ikke at overskride og få fastgørelsesudstyret nøjagtigt ind i metalrammen anbefaler vi at bruge kraftfulde neodymmagneter.

Med det kan du nemt finde under gipspladerens overflade, vejledende profil eller hjælpemetal lintel. Søgningen efter en profilrammeramme er nødvendig for at hænge belysningsindretningerne eller andre dekorative elementer i interiøret.

I tilfælde af en fejl i beregningerne vil hele strukturen falde sammen på gulvet før eller senere, så det er meget vigtigt at bestemme det korrekte punkt for fastgørelseselementer. Til dette har du brug for:

 1. Vælg den omtrentlige placering af den fremtidige vedhæftning.
 2. Fastgør et tyndt ark papir eller klud til loftet, så magneten ikke klæder overfladen.
 3. Anbring en neodymmagnet på stoffet og begynd at køre det langsomt langs den påtænkte søgesone.
 4. Når en magnetisk reaktion opstår, markere stedet med en blyant.

Vi gør opmærksom på, at det er bedre at bruge en stor magnet til den mest effektive søgning efter en metalprofil. Det er i stand til at dække en større radius ad gangen, og derfor vil detektion af metal ikke tage lang tid.

Video tutorial om emnet: "Sådan laves et niveau gipsplader loft med dine egne hænder"

Vi tilbyder dig at gøre dig bekendt med det nyttige videomateriale, der giver dig mulighed for visuelt at vurdere de kommende arbejdsvolumener samt at håndtere alle nyanser af enheden på enkeltniveau og på flere niveauer.

Sådan sænkes loftet

Hvordan kan du sænke loftet, når du installerer gipsvæg?

Den mest almindelige og billige måde at afslutte loftet er suspenderet gipsplader, som ikke kun bruges til at skabe et behageligt og usædvanligt interiør, men også hvis du har brug for at justere loftoverfladen og reducere indtrængen af ​​støj i rummet.

Gipsplader kan let monteres i flere tier, som er udstyret med dekorative elementer og LED eller spotlights. Det er også muligt at opdele (visuelt) et rum i forskellige zoner med et sådant loft, uden at bruge forskellige skillevægge til dette. Hovedformålet er at distribuere lamperne korrekt, og dette kan opnå det ønskede resultat.

Kom i gang

Til denne proces skal du købe materialet og de nødvendige værktøjer, nemlig:

 • Gipsvæg 9.5 cm tyk;
 • Profiler og guider;
 • Suspensioner (lige og krabber);
 • Dowels og skruer;
 • Konstruktionsniveau og roulette;
 • Skruetrækker og hammerbor
 • Hacksaw og kniv;
 • Spatel og fint sandpapir.

mærkning

For det første vil vi se på, hvordan du sænker loftet med et gipsplader, for at gøre dette skal du foretage målinger i den rette afstand fra det nederste punkt på overfladen med et målebånd og en blyant og tegne en linje, der løber langs omkredsen af ​​hele rummet. Markér derefter og sæt linjerne for hovedguiderne (de er lig med halvdelen af ​​gipsplade), mens det nødvendigvis tages i betragtning, at arkene er monteret med et hul, som igen er fyldt med kitt.

Dette er vigtigt! Profilerne passerer langs gipspladens omkreds og i midten af ​​det, som et resultat opnås der et styrestang, som suspensionerne er fastgjort til.

Sådan monteres rammen korrekt

Tag profiler og indsæt i bunden (som fastgøres langs omkredsen). Guider kan ikke indsættes tæt på væggen, det er bedre at forlade et hul. Dette vil være nødvendigt, så der ikke er nogen deformation af loftet eller revner i den under krympningen af ​​huset.

For at konstruktionen skal være stærk, skal styrene fastgøres på begge sider, og profilen skal kontrolleres for vandret position med et bygningsniveau (helst laser).

Markér derefter og indsæt langsgående profiler, men følg samtidig følgende intervaller mellem fastgørelsesanordninger:

 • Prestrechnymi 60 cm;
 • 40 cm langsgående

Overvej hvordan du kan lave en tværgående montering. For at gøre dette måles med målebånd længden på styret og afskæres det ønskede segment med saks til metal eller en hacksav.

Kryds og langsgående guider fastgør krabber og ved hjælp af bøjler forbinder den langsgående styring og fastgør den i midten.

For at loftet ikke skal sænke, er det nødvendigt at fastsætte det nærmere bøjningskanten.

Sådan repareres gipsvæggen til strukturen

Når rammen er klar, kan du begynde at arbejde på plating loft GCR. Men først er den side, der ligger tættere på loftet, ønskeligt at behandle (hver gipsplader) med en speciel primer, hvilket øger vandtætningen.

Under installationen fra væggen er det nødvendigt at trække sig tilbage en vis afstand (et par mm), hvilket vil tillade materialet at trække vejret. GCR stakkes over de installerede langsgående profiler, startende fra siden og derefter fra den første vejledning.

Afstanden, der forbliver åben (mellem den første sidestyring og væggen) er forseglet med et halvt gipsplader. Alle ark er også fastgjort, indtil alt loftrum er sænket til den ønskede værdi.

Gipsvæg er fastgjort med skruer i intervaller på 15 til 20 cm, mens du sørger for, at kapperne sænker i gipsplade, hvis det ikke er tilfældet, så når spidsen fylder overfladen, vil spatelen røre skruens hoved og du kan bryde gipsplade. Det er bedre at bruge en skruetrækker med en limiter, da den stærkt strammede skrue vil knuse gipspladen.

konklusion

Efter installationen af ​​gipspladen på loftet er det nødvendigt at behandle det. Først sættes leddene fast med en kitt, efterfulgt af et primerlag, hvorefter hele loftrummet sættes i to lag.

Efter cirka en dag sænder de med fint bølgepap eller diamantnet, fejer støv af overfladen med en kost eller klud, og maler loftet med vandbaseret maling (du kan tilføje farve til det) eller pasta over det med tapet.

Sådan sænkes loftet?

Sådan sænkes loftet?

Uberettiget høje lofter i lokalerne tvinger husejere til at opleve, om ikke fysisk ubehag, så helt sikkert moralsk, især når man beregner de penge, der bruges til at afslutte det ekstra område af væggene. Selvom det undertiden er billigere at niveauere kludene, så de kun sænkes med et par centimeter.

Great, hvis du allerede har fundet passende materialer, der vil blive brugt til at afslutte loftet. Populære muligheder for sådanne materialer er plastpaneler eller plader af gipsplader. Installation af kassen kræver køb af en loftsprofil af forskellige størrelser - 27x28 og 60x27cm, eller en tør bar.

Nu beregner du, hvor mange centimeter du har brug for til at sænke loftet i rummet. Tag en blyant og målebånd til at markere væggenes omkreds. Nu holder du et niveau og en blyant i dine hænder, forbinder mærkerne med en lige linje. Det vil tjene som en vejledning, hvor du vedhæfter et tømmer eller en profil til væggen.

Bore huller i træet (profil) på forhånd, gennem dem vil du fastsætte det på væggene. Markér stedet for hullerne på væggen, når du anvender en stang.

I overensstemmelse med materialet (mursten, beton), hvorfra væggene i rummet er foldet, skal du bruge et passende værktøj - en perforator eller en boremaskine, hvor boret i diameter passer til dykernes dimensioner. Så du har huller, og du er nødt til at køre i plastdykninger for at kunne klare profilen til væggene med fastgørelsesdele. I arbejdsprocessen skal du helt sikkert bruge niveauet.

Fastgør nu suspensionerne på loftet, så de er i en linje. For at gøre dette har du igen brug for dowels og slag. Hvis det viste sig, at loftet faldt en afstand, der overstiger suspensionens længde, skal suspensionerne fastsættes sammen.

Fra væggen til den modsatte væg strækker du en robust fiskelinje, på hvilket niveau du skal fastgøres til bøjlerne ved hjælp af "bugs" (mini-skruer) en loftsprofil, der måler 60 * 27mm. Ved de samme skruer fastgør du enderne af loftprofilen til vægprofilen. Som du kan se, er alt arbejdet designet til to personer, hvoraf man vil være engageret i fastgørelsesanordninger, og den anden - til at justere. Hvis tømmeret vælges som loftsbeklædning, udføres arbejdet på samme måde, men her skal du fastgøres til vægstrålen med stærke hjørner.

Du skal bare lægge på panelet gipsplader, skåret ud i overensstemmelse med målene. Pladerne fastgør kun fastgørelseselementer til træet, profilen. Ved arbejde med plastpaneler skal arkene fastgøres med "bugs": Sæt det andet panel i den fastgørte første, sørg for, at der ikke forekommer revner og fastgør dem. Møbler hæftemaskine vil forkorte tiden i tilfælde af en kasse med træ.

Således får du det perfekte loft, lavet af dine hænder!

Do-it-yourself do-it-yourself loft installation af gipsplader

I dag er loftet på den suspenderede struktur den enkleste og smukkeste. Og GCR betragtes som det mest populære materiale til det. Med det kan du hurtigt forklare revner på overfladen eller skjule stød. Men det vigtigste er, at du selv kan installere gipspladens loft.

For at gøre dette har du brug for et bestemt sæt værktøjer:

 • skruetrækker;
 • Sakse til metal;
 • Kniv til GKL;
 • spatel;
 • hammer;
 • bore;
 • Bygningsniveau;
 • Målebånd og blyant.

Beregn den rigtige mængde materialer - en enkel, ved første øjekast opgave. Men ikke kun arbejdets hastighed, men også omkostningerne ved reparationen afhænger af det. Hvis du bruger lidt tid på at beregne alt, hvad du har brug for, når du installerer dit eget gipsloft, kan du spare meget på byggematerialer. Vi foreslår at bruge vores bord, som beskriver forbruget af materialer pr. 1 m2. m værelser.

Installationsfunktioner

Når man arbejder med gipsplast i de fleste tilfælde, er der ingen problemer, men det skal huskes, at dette materiale ikke kan lide fugt. Hvis du planlægger at installere gipsloft i et rum med høj luftfugtighed, skal du vælge fugtsikre ark. De er nemme at genkende, da de har en grøn farve af pap.

På tidspunktet for beregning af materialer skal du sørge for at måle modsatte vægge, fordi deres størrelser måske nogle gange ikke falder sammen selv i rektangulære rum. Dette skyldes fejl i konstruktion eller dekoration. Hvis du står over for dette, udfør derefter beregninger baseret på vægernes maksimale længde.

Hvis du beslutter dig for at installere et gipspladloft med dine egne hænder, skal du overveje, hvor langt du kan sænke den suspenderede struktur. Mange typiske boligbyggeri tillader ikke, at loftniveauet sænkes betydeligt, hvilket gør det umuligt at bruge projekter med flere niveauer. Mængden af ​​indrykning påvirker også de anvendte materialer. Hvis profilerne skal monteres i en højde på mindre end 12 cm, kan de fastgøres på bøjler. Hvis du planlægger at sænke strukturen til en større afstand, skal rammen fastgøres til en fjederhænger med ledning.

Ordningen med loftspladet design af gipsplader

Udlægning af bunden til efterfølgende montering af et ophængt loft

Først og fremmest skal du begynde med at markere væggene. For at gøre dette skal man på det valgte niveau trække en vandret linje langs alle vægge ved hjælp af konstruktionens niveau på 1,5-2 m. Hvis linjen trækkes nøjagtigt, lukkes den på det sted, hvor den blev startet, uden forskydninger. Ellers skal du gentage arbejdet. Nu gå videre til layoutet af de inventar, der kræves til installation af gipsplader lofter.

Først bestemmer du de steder, hvor de vertikale suspensioner vil blive placeret. Til dette skal du tegne en slags net. For en start trækkes parallelle striber fra venstre mod højre over rummet i en afstand af 60 cm fra hinanden. De tjener som en vejledning til montering af bærer PP. Derefter er et antal linier vinkelret på dem, men allerede i en afstand af 50 cm. Ved deres skæringspunkt er det nødvendigt at montere vertikale suspensioner til efterfølgende installation af gipsloft med egne hænder.

Monteringsguide profil

Det er nødvendigt at påbegynde arbejdet med at fastgøre loftet med installationen af ​​styreprofilen (UD) 28x27 mm. Hertil kommer den nederste del på linjen mærket tidligere på væggen. Hvis der ikke er monteringshuller i profilen, kan de let fremstilles med en boremaskine. Hver måne skal fastgøres med mindst 3 dowels. I dette tilfælde skal skridtet mellem dem være højst 50 cm. Ved arbejde med betonvægge bruger de oftest køredykkerne 6x40 mm.

Allerede på dette tidspunkt kan du optimere dine omkostninger. UD-profiler leveres med en længde på 300 cm eller 400 cm. Afhængig af længden af ​​væggene kan du på forhånd tænke på, hvor meget og hvor mange materialer du skal bruge til at installere et gipspladeophæng.

Montering af suspensioner til montering af gipsloft

Så tidligere har vi allerede kortlagt steder til montering af lodrette bøjler. Derfor ved vi, hvor mange af dem der kræves til montering af et gipsplankloft. Hver er monteret med tre dowels. Herefter bøjes "vingerne" af suspensionen på en sådan måde, at den antager en U-form.

Installation af loftsprofiler

Det er meget vigtigt at installere bærerprofiler (CD) jævnt. For at gøre dette skal du konstant bruge niveauet til at overvåge designet. Hver profil er fastgjort til bøjler til 4 skruer, 2 på hver side. Når du installerer den næste note, at den også er på samme niveau som den, der allerede er installeret. Dette vil gøre det muligt at installere selv et gipstak på flere niveauer med deres egne hænder helt glat.

Efter installation af alle de bærende NP, kan du fortsætte til vedhæftet fil af jumpers. De er også lavet fra bæreprofilen. Til dette formål er en et-niveau-stik ("krabbe") knyttet til de allerede installerede cd-profiler. Det skal være lige midtvejs mellem bøjlerne. Afstanden mellem stikkene er også 60 cm. Jumpers er fastgjort til dem.

Sluttrin: GKL paneler

Fastgørelse af GKL til rammen betragtes som det mest enkle arbejde. Til dette behøver du kun at forberede værktøjer og materialer. På dette tidspunkt har du brug for en assistent eller en speciel elevator, som du kan løfte og fastgøre gipspladen på rammen. Forbered det tidligere beregnede antal gipsplader. Udfør deres skæring, hvis det er nødvendigt. Fremgangsmåden er ret simpel. Til at begynde med skal du sætte en markering på arkets overflade og derefter lave et par millimeter dybt ind i det. Hvis alt blev gjort korrekt, så kan du nemt afbryde arket langs snitlinjen.

Som du kan se, er der intet svært i, hvordan du løser et falsk loft. Du skal bare fastgøre arkene med skruer til rammen i en afstand af 15 cm fra hinanden. På samme tid skal du sørge for, at tilstødende ark går i køreretning i forhold til hinanden i mindst et trin af bæreprofilen.

Vi håber, at du ikke har nogen spørgsmål tilbage til, hvordan du monterer gipspladens loft. Hvis du allerede har erfaring med at installere sådanne strukturer, venter vi på kommentarer og råd under artiklen.

Del denne artikel med venner:

Monteringsvejledning til et enkelt niveau gipsplankloft

Installation af et enkeltgipsplastakloft kan udføres af alle, der ved, hvordan man håndterer et byggeværktøj og har nogle reparationsevner. Som et resultat vil du spare en betydelig mængde på mesterens tjenester, samt få erfaring, der kan være nyttigt i fremtiden. I denne artikel vil vi forklare hvordan man laver et loft på gipsvæg med egne hænder.

Forberedelse til arbejde og tegning af mærkning

For at arbejde med gips skal vi have specialværktøjer. Den fulde liste kan findes her.

Så i første fase lave et projekt, tænk på, hvordan ledningerne vil blive lagt, hvor lamperne vil blive placeret. Tegn på papir en skitse med alle nødvendige dimensioner - du skal bruge den i butikken, når du køber materialet.

Den højde, hvorpå det nye loft skal sænkes afhænger af krumningsgraden af ​​basen. Hvis du planlægger at installere spotlights - indrykket skal være mindst 10 cm. Under alle omstændigheder anbefales det ikke at indrykke mindre end 3 cm.

Ved hjælp af et laserniveau eller en farvet snor markerer vi på væggene omkring omkredsen af ​​rummet en vandret linje, som vi vil fastgøre styringsprofilen på.

Med forsigtighed skal du anvende mærket - det afhænger af det fremtidige designs ensartethed.

En indikator for korrekt markering vil være det perfekte match for den vandrette linie ved start og slutpunkt.

Metal ramme samling

For at montere rammen bruger vi en profil med standard 3 meter længde (guiden er med et tværsnit på 27 til 28 mm og en rackmontering - med en sektion på 60 til 27 mm). Om nødvendigt øger vi profilens længde ved hjælp af en stikkontakt og skruer.

Fastgøring af guideloftprofilen til væggen udføres på plastdykninger med et trin på højst 50 cm. Derefter installerer vi suspensionerne langs hovedprofillinjen i en afstand på 40-100 cm afhængigt af belastningen på rammen (se afstanden). Direkte suspensioner gør det muligt at sænke rammen fra basisoverlapningen i området 5-14cm. Når det er nødvendigt at sænke loftet på gipspladen til en større afstand - brug ankerophæng med et klip og et spring.

Det anbefales ikke at anvende plastikdæmpere til montering af suspensioner - dette kan føre til gradvis at komme ud af skruen og hævningen af ​​loftet. Bedre brug metal anker dowels.

Udfør derefter installationen af ​​de vigtigste og tværgående (bærende) profiler, forbinder dem med et enkelt niveau stik (krabbe) og selvdrejende skruer. Rammeordningen for et loft på et niveau er fastsat i nedenstående figur.

enkelt niveau ramme

Det anbefales at installere yderligere suspensioner på de steder, hvor det er planlagt at finde forskellige udstyr: ventilatorer, lamper, klimaanlæg mv.

profilforbindelsesdiagram (direkte suspension version)

profilforbindelsesdiagram (version med ankerhænger)

Installation af gipsplader til loftet

Ofte anvendes plader på 9,5 mm eller 12,5 mm, en bredde på 1,2 m og en længde på 2,5 m til installation af loftspladetak. De anbefales at montere vandret strengt vandret. Denne metode forhindrer forekomsten af ​​revner, hvor krydsningen af ​​fire ark passerer.

Til montering af gipsvæg på loftet skal det kun bruges metalskruer. Hætten behøver ikke at blive dybt presset. Det skal være flush med gipsoverfladen eller lidt begravet i den med 1 mm. Et forsænket hoved for dybt, selv efter et kit, kan efterlade et hul eller en ujævnhed. Drej skruerne med et trin på 10-15cm til en dybde på mindst 1cm.

hvordan man skruer skruer

Glem ikke at forlade et indryk fra væggen på 3 - 4 mm for at give gipsvæg mulighed for at "trække vejret", når temperaturen svinger.

Efter trimning af gipsvæggen i størrelse er det ønskeligt at behandle vinklen med en fil eller med en speciel kantplaner, hvilket gør en lille bias. Hvis dette ikke er gjort, og tryk arkene tæt på hinanden, så kan kittens loft sprænge.

Nogle mere nyttige anbefalinger, der skal overholdes, når du bygger et gipspladloft med dine egne hænder:

 • Prøv at klippe gipsvæggen så lidt som muligt - dette vil reducere affald og give mere præcise ledd;
 • Slip arket først, efter at det sidder fast med to skruer fra begge sider;
 • Undgå pludselige ændringer i stuetemperatur.

Sømforsegling

Tillykke, du er i målstregen. Det er fortsat at forsigtigt lim leddene med serpyanku og dække med kitt. Forstærkningsprocessen er som følger:

 1. læg et lag af kitt på fugen og niveau det;
 2. vi sætter forstærkningsbåndet og trykker det med en spatel;
 3. det sidste lag af kitt lukker båndet og juster sømmen.

På samme måde behandler vi mellemrummene mellem væggen og pladerne af gipsvæggen og glemmer ikke at gennembore hver skrue.

Dette er hvad et gipspladerplade monteret og forberedt til endelig efterbehandling ser ud.

Vi håber, at vores anbefalinger vil hjælpe dig med at lave et gipsplankloft alene. Og i konklusion videoen fra firmaet Knauf.