Stræklofter i køkkenet: funktioner i pleje

Fabrikanter tilbyder forbrugerne et stort udvalg af materialer af høj kvalitet til en overkommelig pris. En sådan tilgang kan ikke andet end glæde personen, for til en overkommelig pris kan du købe af høj kvalitet, som vil vare i mange år. Disse omfatter det nedhængte loft - et unikt materiale, der kombinerer praktisk og sofistikeret. Men det skal huskes, at det før eller senere skal renses. I artiklen fortæller vi dig, hvordan du skal rense det i køkkenet fra sod, sod, fedt, nikotin og meget mere.

Grundlæggende regler for pleje

Før du fortsætter med rengøring af overfladen, er det nødvendigt at blive fortrolig med de grundlæggende regler og råd fra eksperter. Denne viden og anbefalinger vil gøre det muligt at undgå deformation, og vil også gøre det muligt at udføre høj kvalitet rengøring af et loft fra enhver form for forurening, selv fra sod.

Først og fremmest skal du vælge de nødvendige værktøjer og materialer, der skal bruges i rengøringsprocessen:

 • trappestige;
 • bløde klæder eller skumuld (svampe);
 • støvsuger med et specielt børstehoved, der er lavet af bløde børster;
 • rengøringsmidler.

Det bedste materiale, der er egnet til at vaske filmen, er mikrofiber - en nyhed, der vil klare og effektivt klare opgaven.

Hvis der ikke er en trinladder eller en behagelig ladder, kan du bruge en simpel moppe, som skal pakkes med en klud. Forsigtigt og med særlig omhu er det nødvendigt at vælge og rengøringsmidler for at rense loftet i køkkenet. Brugen af ​​slibende pulvere er uacceptabel, da faste partikler let beskadiger filmen og efterlader ridser på overfladen.

Vælg de rigtige rengøringsmidler.

Overvej muligheder for kun milde vaskemidler, der har en neutral reaktion:

 • geler;
 • paste;
 • sprays;
 • flydende sæbe;
 • blødt vaskepulver og andre.

Den ideelle løsning anses for at være alkoholbaserede kompositioner, for eksempel midler til vask af spejle og vinduer. Ved at bruge dem kan du ikke kun fjerne forurening, men også for at bevare overfladenes glans.

Lederen blandt aggressorerne for PVC-folien er et opløsningsmiddel, for eksempel acetone. Det vil hurtigt korrodere materialet og et hul vil dukke op i loftet, så dets brug er uacceptabelt.

Grundlæggende rengøringsmetoder

Som du ved, er loftslofter af to typer: fra PVC-film og stof. Afhængigt af det pågældende materiale er der flere metoder til oprensning. Hvis vi taler om enkle former for forurening, så kan du klare dem og en simpel fugtig klud, for eksempel ruskind. På denne måde kan du rengøre loftet fra pletter og støv. Med et tykt lag støv efter reparation og byggearbejde, kan du bruge en støvsuger med en dyse, der beskytter belægningen mod deformation.

Om nødvendigt fjernes spor af primeren, som også rammer loftet under reparationen, bør du forberede en sæbeopløsning. Væske eller vaskesæbe fortyndet i varmt vand og eliminere forurening med en svamp. Det er nødvendigt at vaske med bløde og cirkulære bevægelser, så tryk og tryk undgås for at forhindre strækningen af ​​PVC-folien. Også sæbeopløsninger kan hjælpe, hvis du vil slippe af med fedt, eller du kan bruge vaskemiddel til retter.

Når det kommer til suede polyesterstof, skal du bruge en tør børste. Som i det foregående tilfælde er det nødvendigt at udføre rensning med bløde bevægelser, der følger fra venstre mod højre.

Efter rengøring skal loftoverfladen tørres grundigt med en tør, ren, fnugfri klud.

Få hemmeligheder

Specialværktøj til strækloft

 1. For at rense overfladen fra sod skal det være ekstremt omhyggeligt og omhyggeligt, da processen kan beskadige filmen. Vælg det rigtige rengøringsmiddel. Overfladen bør næppe røre ved.
 2. Ved rengøring skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​sømme og led. I dette tilfælde er det nødvendigt at udføre vask kun langs sømmen og ikke på tværs.
 3. For at genoprette den karakteristiske glans til loftet, er det nødvendigt at tørre filmen med en opløsning af alkohol eller flydende ammoniak efter rengøring. Tillades også at bruge vodka, som fortyndes i vand i et forhold på 1:10.
 4. Du bør ikke stole på din egen styrke, især hvis du ikke er sikker på dem, for at fjerne stærkere forurenende stoffer, fx spor af maling. I dette tilfælde er det bedre at stole på fagfolk og bede om hjælp fra et særligt rengøringsfirma.

For at undgå fremkomsten af ​​ny og tung forurening bør du tage et par forholdsregler:

 • hæng et vandret gardin i badeværelset, så der ikke sprøjtes vand
 • over kogepladen i køkkenet, skal du installere en kraftig hætte;
 • Spor af champagne forbliver ofte i stuen, så pas på, når flaskerne åbnes.

Vær opmærksom på henstillingerne fra producenten og den organisation, der har lavet loftets indretning med hensyn til pleje af overfladen af ​​strækloftet.

Stofloft

I modsætning til PVC-film er stofbasen mere sårbar, så du bør nøje overveje rengøringen. Alle handlinger skal være omtanke, målte og ubesværede. Kluden kan også rengøres og vaskes, men det anbefales ikke at gnide det på et sted i lang tid.

Hvis vi taler om snavs, og ikke om simpelt støv, er det bedst at bruge specielle værktøjer til vask af stoffer. De blev designet specielt til dette formål. Før du køber et køb, skal du kontakte sælgeren. Hvis det er nødvendigt at fjerne snavs fra limen, er det bedst at vente, indtil det er helt tørt, og fjern forsigtigt filmen og pryd den med en skarp genstand.

Det er forbudt at anvende glasrenser i tilfælde af tekstiler, da det indeholder stoffer, der kan ødelægge strukturen eller påvirke farven.

Afslutningsvis kan vi sige, at ved rengøring af loftslofter er det nødvendigt at vælge de rigtige rengøringsmidler. Alt vil afhænge af graden og typen af ​​forurening, såvel som loftets materiale.

video

Se hvordan man vasker loftet med en moppe:

Sådan rengøres loftet fra sod og fedt i køkkenet

Rengøring af loftet i køkkenet - proceduren er ikke daglig og ikke en gang om ugen. Hvis køkkenet er udstyret med en god hætte, udføres rengøringen ikke mere end 1 gang om seks måneder. Det er dog ikke altid let at rengøre overfladen: forureningen er meget specifik.

Værktøjer og instrumenter

Sådan rengøres loftet i køkkenet afhænger af overfladens natur: Egenskaberne af vandbaseret maling og strækfilm er meget forskellige. Men værktøjerne er næsten altid de samme:

 • mopp med en blød dyse, fortrinsvis med en bevægelig;
 • børste på et langt håndtag
 • vandtank - bassin, spand;
 • blød klud til aftørring, servietter;
 • vaskemidler svarende til typen af ​​loftoverflade.

Det er også tilrådeligt ikke at forsømme beskyttelsesudstyr: briller beskytter øjnene mod indtrængen af ​​fine faste partikler, og handsker beskytter hændernes hud mod aggressiv virkning af vaskemidler.

Rengøring af loftet - malet eller hvidkalket

På trods af de forskellige loftkonstruktioner er farvning eller endda hvidvaskning stadig den mest almindelige finish. Denne metode er den mest tilgængelige, men desværre adskiller sig ikke i holdbarhed og slidstyrke.

 • Hvidvask med kridt eller lime udelukker våd rengøring, selv den enkleste. Den eneste måde at bringe loftoverfladen i en relativ rækkefølge på er at forsigtigt rense sotpletterne med en tør børste. Fedt og farvede pletter kan ikke fjernes: Ved berøring af en fugtig eller våd klud, selv om pletten kan fjernes, forbliver pletter eller grå pletter.

Hvidvask skal gentages hvert år, eller endog seks måneder, for at holde køkkenet i orden.

 • Farvning med vandbaseret maling giver et mere varigt resultat. Denne maling tørrer hurtigt, har ingen lugt. Vand er imidlertid dets opløsningsmiddel, så det malede loft er også bange for vandets virkning.

Hvis det er muligt, skal overfladen rengøres med en tør børste.

Hvis pletter fra sod og fedt er resistente, påfør varmt vand med tilsætning af sæbe og sodavand. Det er bedre at gøre uden mop og børster og rense overfladen manuelt.

 • Sjældent, men der er stadig olie maling farvning. Sidste vand er ikke bange: du kan rengøre loftet med varmt vand med tilsætning af vaskemiddel. I tilfælde af stor forurening er tryk og brug af specialmidler tilladt.

Loft, dækket af tapet

Hvis du brugte papir tapet, så er det ikke muligt at forberede noget med dem. Overfladen er støvsuget. Synlige pletter af sod eller fedt forsigtigt fjernes med en fugtig klud. Men denne metode er kun egnet til små områder, efter at pletterne forbliver plettet, og figuren slettes.

Vandafvisende eller ikke-vævet tapet og tillade våd rengøring. Selvfølgelig taler vi om en fugtig klud og en opløsning med et mildt rengøringsmiddel.

Plastpaneler

Materialet er modstandsdygtigt over for slid, og tolererer perfekt både høj fugt og varm damp. En anden nyttig funktion - plastpaneler absorberer ikke snavs, fedt og sod, så de vasker uden meget besvær.

 • Brug en svag sæbeopløsning, vand med tilsætning af et neutralt rengøringsmiddel. Hvis lamellerne er hvide, kan loftet vaskes fra soden med vand og blegemiddel - 10 liter 2 spiseskefulde blegemiddel.
 • Den mest bekvemme måde at arbejde med en moppe med en dyse af mikrofiber eller en børste på et langt håndtag.
 • Efter påføring af sæbeopløsningen skal du skylle plastik med rent vand og tørre tørret med en serviet. Især når det kommer til glatte paneler, hvor skilsmissen er meget mærkbar. På billedet - rengøringens arbejdstid.

Rengøring af stræklofter

PVC film absorberer ikke snavs og fedt, så det er ret simpelt at rense det.

 • Du kan rense filmen ved kemisk rensning med en støvsuger, men du skal sørge for, at dysen ikke rører overfladen.
 • Vådt rengøring udføres med et serviet eller en blød mikrofiberklud. Hårde børster anvendes ikke, de er nemme at beskadige eller ridse overfladen.
 • Vask med varmt vand med tilsætning af mildt rengøringsmiddel - almindeligt eller specielt. Hvis lærredet er blankt, er alkoholholdige sammensætninger til vask af vinduer perfekte.
 • Efter rengøring af overfladen skal du tørre tør for at undgå striber. Glatte klud tørre med en opløsning af ammoniak - på denne måde er det nemt at returnere overfladen af ​​lakglans.

Videoen viser rengøring af lofter af forskellig plan.

Sådan rengøres og vaskes stræklofter

Det er nemt og endog behageligt at passe på stræklofter, fordi materialet til dem er behandlet med antistatiske forbindelser, som forhindrer ophobning af støv og snavs. Sandt i praksis bliver de stadig beskidte. Over tid blinker lakloftens glans, pletter af cigaretrøg, sod, fedt og damp kommer frem i køkkenet eller badeværelset, og børn kan efterlade karakterer ved at spille med en bold eller skyde en vandpistol. Hvis du ved, hvordan du vasker stræklofter, kan du nemt klare disse problemer.

indhold

Hvad man ikke skal gøre, når man plejer stræklofter ↑

Tøv ikke engang om du kan vaske stræklofter - du kan og skal, hvis der er behov. Glem ikke, at de er lavet af sarte polymermaterialer, og husk derfor godt, at du ikke bør bruge, når du plejer et strækstof:

 • vaske- og rengøringsmidler indeholdende slibefraktioner - primært tørre og pastaholdige rengøringssammensætninger;
 • skrabere, knive og andre piercing- eller skæreværktøjer til fjernelse af fedtdråber og snavsakkumuleringer - en uforsigtig bevægelse kan gennembore nettet;
 • aggressive kemikalier, husholdningsmidler, acetone og hvid spiritus;
 • eventuelle børster, selv bløde dem: en brudt villus af en blød børste bliver til et slibemiddel, der er farligt for en film af polyvinylchlorid.

Hvad kan vaske stræklofter ↑

Inden rengøring anføres i fabrikantens anvisninger, hvordan du kan vaske stræklofter, der er installeret i din lejlighed. Eksperimenter med detergenter, som ikke svarer til et bestemt materiale, er fyldt med irreversible virkninger fra misfarvning eller misfarvning til hævning af spændevævet.

I de fleste tilfælde er neutrale, skummende væskesammensætninger til vask af vinduer eller vinduer egnede. Dette er en økonomisk mulighed.

Lidt dyrere, men mere pålidelige og mere effektive specialsprayer til vask af stræklofter, som kan købes hos ethvert supermarked. De består af ammoniak og antistatika. Alkoholholdige stoffer er særligt effektive når man vasker glatte lofter, og antistatisk genopfrisker støvafvisende egenskaber af ethvert lærred. Til et blankt loft kan du købe specielle polerer, som anvendes efter vask og tørring. Når du vælger et produkt, skal du sørge for at inspicere etiketten, som den er beregnet til at vaske filmovertræk.

Før du bruger vaskemiddelet, skal du prøve det for at være kompatibelt med materialet i dit loft. For at gøre dette skal du anvende det på et lille område på et ubetydeligt sted. Hvis der ikke er pletter eller striber tilbage efter fuld tørring, kan den bruges.

Endelig, da børster ikke anbefales til vaskefilmmaterialer, skal du kun bruge bløde mikrofiberklæder, flanneller, silkefibre eller bløde, fint porøse svampe.

Sådan vaskes og rengøres stræklofter ↑

Den rigtige beslutning om rengøring af stræklofter vælges afhængigt af typen og teksturerne af det filmmateriale, de er fremstillet af: Hver kræver sin egen rengøringsmetode.

For at fjerne let støv fra et strækloft og mindre snavs, er det nok at tørre det fugtet med rent varmt vand og godt skruet ud med en blød mikrofiberfiber eller ruskind. Efter vådrensning tørres belægningen tør. Eventuelle mindre pletter kan fjernes med en klud fugtet med en 10% opløsning af flydende ammoniak eller vodka.

For at fjerne meget stærke forurenende stoffer i varmt vand, fortynd en lille mængde vaskemiddel og våd en blød klud eller svamp i opløsningen. Tør snavset af med blide cirkulære bevægelser uden tryk. Derefter vaskes belægningen igen med rent vand og tørres af. Glanslakeret blanke lofter genopretter en opløsning af ammoniak, et middel til vask af vinduer eller en speciel polering.

For at fjerne fedt og sotpletter fra stræklofter i køkkenet kan du bruge en opløsning af et flydende opvaskemiddel eller glasvaskemiddel indeholdende flydende ammoniak. Efter dæmpning af en blød, fnugfri klud i opløsningen, fjern forurening med lette bevægelser langs sømmen. Skyl detergent af med rent vand og tør det tørre.

Glatte lofter i badeværelset skal vaskes oftere end i andre rum. Mudrede pletter fra tørringskondensat fjernes let fra glansen uden at efterlade et spor, et lintfrit silkeagtigt, men hygroskopisk stof. Fra dette synspunkt er frostede lofter i badeværelset mere praktiske, da de næsten ikke kræver tid og kræfter til vedligeholdelse.

Det mest besværlige er oprydning af snavs på lofterne lavet af polyester suede stof eller hvid, hård matfilm. Brug en rengøringsmiddel til denne type strækloft, påfør den på pletten, og bliv forsigtigt, uden at trykke, tørre med en silkeblød klud, der ikke efterlader noget lint på den hårde overflade. Du kan også bruge produktet til kemisk rengøring i en aerosolpakke, som kan købes i autobutikken.

Endelig er den nemmeste og mest overkommelige metode til kemisk rensning af kedelige og fleecy filmlofter en almindelig husstandsstøvsuger, der findes i alle hjem. Bare afstå fra at bruge børster, brug bedre en bred glat dyse og tænd støvsugeren med medium strøm. Når du arbejder med en utilstrækkelig jævn vedhæftning, skal du tænde støvsugeren med fuld kapacitet og dække loftet ca. 10 cm fra overfladen. Små pletter kan fjernes fra den hårde overflade ved forsigtigt gnidning med en almindelig skole viskelæder.

Husk at strækloftet kun skal vaskes, når det virkelig er nødvendigt. Daglig våd rengøring af lejligheden vil spare loftet fra forurening. I en velholdt ren lejlighed for at opretholde den ideelle tilstand af stræklofter er det nok for dem at vådt let hvert andet år.

Mit stretchloft i køkkenet: et overblik over midlerne og metoderne

Stretch loft er blevet en populær egenskab af hjem interiør. Med det implementerer ejerne dristige designløsninger og vælger den rigtige farve og struktur af materialet.

Den største fordel forbliver det samme udseende, når loftet ikke falder i løbet af tiden og ikke undergår deformation. Pleje af stoffet afhænger af rummet, bestemmer valg af rengøringsmiddel og rengøringsmetode. Disse oplysninger nedenfor vil fortælle læserne, hvordan man skal vaske strækloftet i køkkenet fra fedt og give praktiske råd om pleje af PVC og stofoverflader.

Vask eller vask ikke

Vedligeholdelse af loftet indebærer en tør og vådrensning. De vælges afhængigt af overfladen, typen af ​​snavs og det ønskede resultat.

 • Renseri udføres med en simpel svamp, der består i at gnide overfladen og give den skinn. Oftest bruges den som en forebyggende foranstaltning.
 • Meget mere effektiv vådrensning, så du kan fjerne vedvarende pletter, pletter og andre forurenende stoffer.

Køkkenloftet er først konfronteret med husholdningsudgifter og tager fat på de fede dråber deponeret støv, dampe og insekter. At spørge den bedste måde at vaske lofter i køkkenet, skal du huske, at det med hensyn til rengøring er det sværeste sted i hele huset. Det er her, at værtinderens flid og hendes evne til at holde hus er manifesteret.

Grundlaget for ordren er rettidighed for rengøring. I intet tilfælde skal du vente, indtil pletten går væk af sig selv eller der tilføjes nye defekter, så senere, under den generelle rengøring, med al din styrke kan du tackle forurening. Daglig renlighed er meget mere effektiv. Med det elimineres alle problemer i den nuværende nøgle, og pletter har ikke tid til at hærde og gnide og tvinger til at ændre loftdækslet.

Renholdets aktualitet negerer ikke den sarte udførelse. Selvom forureningen er slående og det ikke virker som engangsbrug, er det ikke nødvendigt at gnide overfladen rodeløst. Strukturen af ​​materialet indebærer nem fjernelse af eventuelle pletter, det er nok at vælge det rigtige rengøringsmiddel.

En forudsætning er brugen af ​​bløde arbejdsredskaber. Disse omfatter svamp, flannel serviet, bløde klud og lignende materialer. Stræklofter kan ikke lide hårde børster, svampe og slibemidler. De ridser overfladen og gør udskiftningen af ​​nettet næsten uundgåelig.

Det er bedst at bruge en stige, der giver dig mulighed for at komme til loftet og få de rigtige materialer til rådighed. I hendes fravær såres en klud eller serviet på en mop og forsynes forsigtigt over overfladen. Egnet og støvsuger, især hvis du skal fjerne almindeligt støv, spindelvæv fra hjørnerne og lignende ting, der ikke kræver brug af specialværktøj. Fjern stikket på slangen, sæt støvsugeren i den minimale driftstilstand, der er tilstrækkelig til denne form for rengøring.

Rengøringsmidler til hævede lofter

Når man vælger hvad man skal vaske lofter i køkkenet, skal man straks udelukke stoffer, der indeholder acetone, der kan ødelægge overfladen. Slibemidler, herunder hårde granulater og lignende produkter, elimineres. Når de rengøres, ridser de loftet, selv uden tryk. Uanset de valgte midler skal du først tørre et lille område af loftet på et uhyggeligt sted. Så skal du vente i 10-15 minutter. Hvis overfladen ikke er falmet i løbet af denne tid, og ikke rynket, kan du starte hovedrensningen.

I hallen, stue og soveværelse strække loft rengøres med rent vand. Det anbefales af alle producenter og montører, da det vigtigste forurenende stof er almindeligt støv, hvis eliminering ikke kræver indsats.

Rengøring af stræklofter i køkkenet indebærer sine egne specifikationer, som er forbundet med fjernelse af fedt. Opvaskemidler fungerer bedst med det, de er i stand til effektivt at bryde selv gamle pletter, for ikke at nævne nyt snavs. Det er nok at fortynde et par dråber vaskevæske i varmt vand og derefter med en blød klud for at gå på overfladen.

Til daglig rengøring kan du bruge almindelige rengøringsmidler, såsom Mr. Korrekt (dens fordel er fuldstændig fravær af skilsmisse). Sommetider kræver forurening brugen af ​​vaskemiddel, som fortyndes i vand, indtil granulerne opløses helt.

Øvelse viser, at i køkkenet opvaskemiddel er meget mere effektivt end specialiserede materialer til pleje af et strækloft. Dette skyldes driften af ​​rummet, regelmæssig madlavning og arten af ​​pletter.

At give råd om, hvordan man vasker strækloftet i køkkenet, minder eksperter om, at rengøring ofte sker i to faser. Ved den første fjerner arbejderen pletter, dampe, sod og andre spor og forsøger derefter at genoprette overfladen til den oprindelige glans.

Radiance opnås ved brug af glasbræt eller PVC. Det er nok at plaske dem på stoffet og i samme tilstand (fra venstre mod højre) for at gå på loftet. Nogle gange er der nok det sædvanlige flannelserviet, især når det kommer til et blankt loft.

Materialets struktur bør diskuteres mere detaljeret, da renholdets art og de anvendte midler afhænger af det.

Måder at rense glatte og matte lofter

Moderne lærred er opdelt i to typer:

 • PVC lofter film (blank eller mat);
 • Lofter fra sømløse stof.

Funktioner ved installation og vedligeholdelse er afhængige af det materiale, der bestemmer, hvordan man rengør strækloftene i køkkenet. PVC glatte overflader modstår roligt sæbe og pulverløsninger samt specialiserede materialer, som kan købes hos enhver hardware butik.

Det er en blank overflade, der kræver rettidig rengøring. Det er uønsket, at pletterne af fedt eller mad tørrer ud og kommer ind i webstrukturen, især i et tidligt stadium, vil fjernelsen ikke tage mere end 5 minutter.

Frostet loft kræver ikke en sådan omhyggelig holdning. På overfladen er pletter og pletter fra sæbe og pulverløsninger ikke så mærkbare. Med ham kan værtinden ofte ofre til vådrensning uden frygt for at ridse lærredet.

Fremgangsmåden til fjernelse af snavs fra en matt overflade er meget hurtigere, men du skal ty til det mere ofte. Egnede sæbe- og pulverløsninger, tallerkener og specialmaterialer. Den manglende glans giver dig mulighed for at undvære ammoniak og væske til at vaske vinduer.

Tekstilloftet er traditionelt sårbart overfor eksterne påvirkninger og kræver omhyggelig holdning og pleje. Det kan kun vaskes i ekstreme tilfælde, når almindeligt rengøringsmiddel ikke kan klare kontaminering. Derudover bør den intensive gnidning af overfladen på samme sted undgås.

Som et middel til at passe på loftet ved hjælp af specialiserede materialer. De købes i husholdningskemikalieforretninger efter høring af sælgeren.

Nogle gange er det umuligt at fjerne pletter og andre forurenende stoffer selv. Fortvivlelse i en sådan situation er ikke nødvendig. Rengøringsselskaber kommer til undsætning, hvis medarbejdere er i stand til at løse problemet så hurtigt som muligt og give praktiske råd om yderligere vedligeholdelse af loftet.

Nyttig video

Lad os se en nyttig video af, hvordan man skal vaske strækloftet fra fedt og snavs:

Der er mange metoder til at vaske hævede lofter i køkkenet. Afhængigt af dem kan ejerne bruge vaskemidler, almindelige tørservietter, specialmaterialer. Under alle omstændigheder er det vigtigt ikke at glemme, at forebyggelse og rutinemæssig rengøring er meget mere effektive end den efterfølgende eliminering af problemer og gamle pletter. Stretchloft kræver daglig pleje og underlagt betingelserne i mange år giver ejerne en varm og hyggelig atmosfære i hjemmet.

(3 vurderinger, gennemsnit: 4.33 ud af 5)

Hvordan og hvad skal man vaske strækloftet i køkkenet

Stræklofter er installeret i næsten ethvert hjem, da det ikke kun er praktisk og praktisk, men også smukt. For hele tiden af ​​driften falder den ikke og forringes ikke. Den eneste ulempe ved strækloftet i køkkenet er forurening. Over tid opsamler det fedtpletter på sig selv, som kan vaskes selv ved hjælp af vaskemidler. Det er muligt at passe på en dækning ved hjælp af våd og kemisk rengøring.

Afhængigt af typen af ​​belægning er rengøringsmetoden valgt: tør eller våd. Forskellene mellem udrensninger er som følger:

 • Renseri indebærer en form for rengøring med en tør svamp, som hjælper med at gøre overfladen skinnet, fjern støv.
 • Våd rengøring giver værtinden mulighed for at fjerne stædige pletter, rengør belægningen, gør den friskere.

Vask strækloftet i køkkenet er svært nok, hvis du ikke bruger vaskemidler. Belægningen absorberer alle spor af sod og fedt, som er dårligt opløselige i almindeligt vand. I dette tilfælde er det nødvendigt at forhindre alvorlig forurening. Rengøring skal udføres regelmæssigt, så fedt ikke klæber ind i loftoverfladen. Friske pletter rengøres ret let og må ikke medføre skade på belægningen.

Ved rengøringsproceduren er det nødvendigt at vaske loftet omhyggeligt, for ikke at tillade stærkt pres på det, for ikke at rive lærredet. På rengøringsdagen er det nødvendigt at fjerne alle de dekorationer, der kan beskadige stoffet. Vask forsigtigt de steder, hvor der er et stort hul mellem lærredet og væggen.

For effektiv rengøring bør kun anvendes bløde enheder, såsom:

 • svamp;
 • flanel serviet;
 • bløde klæder.

Brug af specialværktøjer vil medvirke til at reducere risikoen for beskadigelse af belægningen. Samtidig forbliver det rent og frisk. Selvom pletterne ikke vasker af, kan de ikke gnides med hårde børster og vaskeklude - det er bedre at forsøge at ændre rengøringsopløsningen.

Sådan vasker loftet i køkkenet - hemmelighederne med perfekt renlighed til forskellige overflader

På billedet er det nødvendigt med en indsats for at opretholde et rent loft.

Artiklen er rettet til dem, hvis loft i køkkenet er blevet gul og farvet. I det vil jeg fortælle dig, hvordan du vasker loftet fra sod og fedt med minimal tid og kræfter. Du skal følge nogle få enkle retningslinjer, der er bevist og bevist.

Hvis der er 2 typer loftsbeklædning i rummet, bliver arbejdet mere kompliceret.

Sådan rengøres lofter af forskellige typer

Jeg vil tale om, hvordan man skal rense de tre typer af belægninger:

 1. Overflader malet med vandbaserede maling;
 2. Lofter dækket med olie og alkyd maling;
 3. Stretch canvas.

Hver indstilling har sine egne egenskaber, så det er godt for et strækloft, der ikke er egnet til maling og omvendt. Det er vigtigt at vælge, hvad du har brug for, og følg alle de gode råd, så du får et godt resultat og ikke ødelægge noget.

Malede overflader vaskes ikke som strakt lærred

Mulighed 1 - vaske lofterne, malet med vandbaserede forbindelser

Til at begynde med skal du lære en ting: du kan kun vaske overflader, der er malet med fugtbestandige forbindelser. Derfor skal du vælge vaskbare maling på akryl eller latex ved reparation. Dette vil spare dig for mange problemer senere.

Hvis du stadig malet loftet med almindelig maling, så kan den kun rengøres på denne måde:

 • For det første skal overfladen støvsuges for at fjerne alle forureninger fra overfladen;
 • Tag en tør børste med en børste med medium hårdhed. Hendes overflade behandles, hvor det er nødvendigt. Hvis rengøringen ikke hjalp, er det bedre at male belægningen igen med en fugtighedsbestandig sammensætning, så du senere nemt kan rense det.

Du kan bruge en regelmæssig børste, et håndtag er skruet på det og du kan arbejde fra gulvet

Brug altid sikkerhedsbriller, når du vasker loftet. Når der arbejdes, vil spray af rengøringsmiddel uundgåeligt falde ned, og det vil være svært at arbejde uden øjenbeskyttelse.

Sikkerhedsbriller gør det muligt at undgå aggressive opløsninger i øjnene.

Hvis dit loft er malet med vaskbar maling, forenkler dette i høj grad arbejdsgangen. Vi vil forstå, hvordan man skal rense loftet fra sod i dette tilfælde:

 • Til arbejde har vi brug for en klud eller svamp samt rengøringsmiddel til retter. Den samme Fae er god til arbejde;

Vaskemiddel til retter velegnet i dette tilfælde

 • Du skal også bruge en skovl til rengøringsopløsningen og et trinladder eller bord, hvorfra du er fri til at nå loftet;

Det er vigtigt at sikre arbejdet.

 • Arbejdet begynder med, at overfladen behandles med en støvsuger;
 • Forbereder en rengøringsopløsning. For at gøre dette tilsættes et lille vaskemiddel til 5 liter varmt vand, hvorefter sammensætningen omrøres, indtil der dannes et skum;

Sammensætningen skal være varm, så det er bedre at vaske snavs

 • Arbejdet begynder med ethvert område, du skal omhyggeligt tørre overfladen med en svamp. Om nødvendigt gentages arbejdet, indtil alle forureninger fjernes;
 • Du kan i stedet bruge en svamp mikrofiber mopp. Så kan du vaske loftet meget hurtigere. Men hvis du ikke har en sådan enhed, kan du undvære det;

Ved hjælp af mop kan arbejdet gøres hurtigere

 • Efter behandling med rengøringsmiddel skal du gå med en tør klud for at fjerne overskydende fugt og fjerne alle pletter fra overfladen.

Tørklud rengørede alle pletter

Mulighed 2 - rengøringsoverflader malede med olie maling

Denne type finish findes ofte, så du bør håndtere det. Malinger af denne type beskytter materialet mod fugt meget godt og skaber en slidstærk film på overfladen, der er praktisk at rengøre.

Vi vil forstå, hvordan man vasker disse lofter:

Oliemaling er vandtæt, så vand kan danne sig på loftet, når fugtigheden er høj.

 • Til arbejde anvendes svampen eller en rag. Børster kan ikke bruges, da de kan beskadige overfladen;
 • Som vaskemiddel er det bedst at bruge specielle sammensætninger til at vaske op fra sod. De er fremragende vask og sod fra loftet, malet med olie eller alkyd sammensætning. Jeg bruger normalt MasterKliner, og det passer mig fuldstændigt;

Denne forbindelse er fantastisk til fjernelse af fedt, sod og sod.

  • I overensstemmelse med instruktionerne på emballagen forbereder man en vaskeopløsning. De forsigtigt tørrer overfladen. Om nødvendigt udføres forarbejdning igen;
 • Efter vask skal du tørre kluden i varmt rent vand og tørre overfladen igen. Dette vil fjerne snavs og pletter.

Efter vask med rengøringsmiddel skal du altid tørre overfladen med en ren klud.

Hvis du har steder, hvor sod er akkumuleret (oftest de dannes tæt på hætten), så skal de behandles med en speciel sammensætning. 100 gram varmt vand tages, hvor 50-100 gram kobbersulfat opløses. Et sådant værktøj kæmper meget effektivt med sod, afgjort på en glat overflade.

Du ved ikke, hvordan man laver sot? Brug kobbersulfat

Fortæl dig kort hvordan du rengør kalk. Hvidvaskning tåler ikke vand, så det kan kun behandles med en blød børste. Hvis denne rengøring ikke hjalp, bliver du nødt til at anvende sammensætningen igen.

Mulighed 3 - vask af lofter

Denne type belægning bliver mere populær. Til køkkenet passer det perfekt: det absorberer ikke snavs og fedt og vasker godt, hvis du ved hvordan man gør det. At arbejde har du brug for en vis liste over værktøjer og enheder, alt er i bordet.

Den specielle moppe med en mobil arbejdsdel og udskiftelige dyser fra mikrofiber er ideel til arbejde

Sådan vasker man loftet

Hver fjerde moderne reparation gør ikke uden installation af stræklofter. Folk beslutter at dekorere huset med et dekorativt lærred og... ved ikke hvad man skal gøre med det yderligere. Sådan rengøres strækloftet, for ikke at ødelægge det og efterlade ingen spor af snavs? For at dette trin ikke bliver en af ​​de mest udslettede handlinger i dit liv, skal du sørge for at studere spørgsmålet om rengøring af en sådan delikat overflade - generelt lager op med forskellige midler, tid og tålmodighed!

Indhold:

Metoder til rengøring af belægningen derhjemme

Brug af viskelæder

Du er heldig, hvis dit loft er kedeligt, for i dette tilfælde kan en almindelig viskelæder fra skoletiden klare specielle stædige pletter. Bare overdriv det ikke, ellers på stedet for forurening gnide et hul.

Vand + alkohol

Hvis du ikke har en speciel polsk, skal du bare bruge en blød opløsning af varmt vand og en lille smule alkohol / vodka (pr. 1 liter væske 1 bord. L. Af stoffet). Dette er et glimrende værktøj til at fjerne pletter efter en våd vask af spændingsvævet, som også sparer fra støv. Og husk at slibemidler, parafin og acetoneholdige præparater er fuldstændig forbudt.

Ammoniakhydrat

Løsningen med dette stof anbefales til rensning af den delikate overflade af olieholdige madpletter. Det forkæler ikke belægningen, fjerner snavset forsigtigt og efterlader den efterlængte renlighed.

Midler til retter

For at redde strækloftet fra sotlaget efter madlavning er ret realistisk: det er nok at skumme op 1 tsk. l. køkkenvaskemiddel i en lille beholder med opvarmet vand (maksimal temperatur - 35 grader, over er forbudt). Det er vigtigt at opnå et tykt fluffy skum, fordi det er hun, og ikke en koncentreret løsning, der vil gøre jobbet.

Sørg for at fjerne fra proceduren, inden du dekorerer med hænderne, for ikke at beskadige det delikate lærred. Tag derefter en glasfiber / flannel stof eller svamp, læg lidt af forberedelsen til loftet med det og tør dem uden stærkt tryk. Skyl resten af ​​med rent vand med en anden klud. Sug fugtigheden op med bløde papirhåndklæder.

Sæbeopløsning

Dette er den billigste og enkle løsning, som har tre fortolkninger:

 1. Tilsætning af flydende sæbe uden vand til vandet
 2. opløst toilet sæbe;
 3. gnidning af vaskesæbe i spåner og piskning af væske op til skum.

Vand i alle tilfælde skal være varmt. Koncentrationen af ​​lægemidlet afhænger af dine behov: Når der ikke er hårde pletter, har du brug for en normal, ikke-stærk løsning.

Vaskepulver

Du bør vælge et pulver eller pletfjerner for tøj, der ikke indeholder blegemidler. Det er nødvendigt at opløse det på en sådan måde, at der ikke er små korn, der kan ridse loftet. Hvis du er overbevist om, at du ikke har gået glip af et enkelt granulat, kan du behandle de vanskelige at fjerne problemforurenende stoffer med dette værktøj. Selvfølgelig er denne teknik for enkel ved gnidning af fast stof, for stiv - brug det som en ekstrem foranstaltning.

Vinduesvisker

Af særlig værdi for spændingsmaterialet er her ammoniak, som er en del af præparatet. Det vil sige, det er fornuftigt at kun vælge, at husholdningskemikalier, hvor ammoniak er nævnt på etiketten. Sprøjt bare det og brug en tør, blød klud til at gå rundt på overfladen, da du normalt vasker vinduesglas eller et spejl. Denne metode er god til fjernelse af pletter fra blankt PVC-film, fordi overfladen er skinnende og ikke har pletter. Men med al den bekvemmelighed, der er i teknikken, skal du ikke straks prøve det på hele loftet. For det første er det bedre at behandle et uhyggeligt stykke for at sikre, at et bestemt produkt er sikkert.

sal ammoniak

Du behøver ikke alkoholen selv, men dens 10 procent løsning. Ved brug af dette stof er det værd at udslette det falmede lærred for at få et opdateret look. Bare et par lette bevægelser, og det hængende loft skinner igen.

Metoden til at vaske stofdækslet

Det særprægede af dette element i interiøret er, at det ikke tåler en meget bred vifte af rengøringsprodukter. For eksempel er det ikke muligt at anvende nogle af de nævnte metoder til det, især vask med opløsninger til briller, der kommer ind i strukturen af ​​stoffet og efterfølgende ændre sin farve på grund af farvestoffer. Derudover tolererer denne overflade ikke cirkulære bevægelser, når den gnides med en klud. Resultatet af unøjagtig behandling er mærkbar skilsmisse, og at slippe af med dem er utroligt vanskeligt.

Eksperter anbefaler at bruge vand med tilsætning af vaskemiddel / ammoniak / sæbe / opvaskemiddel og fjerner stærk forurening ved direkte bevægelser. Forresten er et sådant loft ikke bange for slibemidler, og dette er dets plus. Og det kan være pænt støvsuget, hvilket eliminerer spiderwebs, hvilket er strengt forbudt i forhold til filmprodukter.

Professional Shop Tools

edelweiss

Hvordan vaske strækloftet, for ikke at forkæle sit udseende? Dette er et moderne rengøringsprodukt designet specielt til spænding af stoffer. Den er pakket i ergonomiske flasker med sprøjtedyse, hvilket er ekstremt nemt at vaske, fordi du ofte skal tørre overfladen i ubehagelige forhold fra bordet eller trinladderen. Det er bemærkelsesværdigt for dets sparsomme, men effektive sammensætning: den indeholder ikke alkalier eller kaustinsyrer, det er sikkert for sarte materialer og for følsom hudhænder. På trods af denne omhyggelige indflydelse håndteres snavs perfekt.

Nouvel

En anden populær professionel aerosol produkt designet til loftbelægninger. Uheldig og kraftfuld, det fjerner sæbeflapper i badeværelset, og fedt med fast sot, stædige insekter og støvede pletter. Det er bekvemt at holde en flaske af et universelt præparat i hænderne i løbet af rengøring, at for stort plus.

Hr muskel

Det fjerner perfekt snavs på strækdråberne, herunder aflejret fordampning på grund af madlavningen. Vasker eventuelle specifikke køkkenpletter og efterlader ikke grimme spor. Det har en ikke-giftig og ikke-aggressiv effekt, der gør den velegnet til alle tilfælde.

LOC fra Amway

Universal middel, elskede af mange ejere. Det hjælper til nemt og hurtigt at rengøre den delikate overflade og endda glanset tekstur, fordi det ikke skaber pletter og giver materialerne en særlig friskhed og glans. Velegnet til dem, der bekymrer sig om deres hjem og ikke ønsker unødvendige problemer. Måske skal du ikke betale for meget, men det er prisen på et behageligt rengørings- og kvalitetsresultat.

Caree noir

Innovativt velkendt produkt, der klare et stort udvalg af forurening. Han kan stole på et spændingsdragt, som kræver en mild og effektiv rensning.

Andre mærkevarer

Du kan bruge specielle formuleringer anbefalet af producenten specifikt til dit loft. Hvem, hvis ikke producenten, ved hvad der egner sig til overfladen skabt af ham? Hvis det ikke er muligt at gøre det, skal du vælge et lignende værktøj, der sælges i en husstands kemikaliebutik. Overvej kun følgende betingelser:

 • til glans produkter er egnede med alkohol;
 • polering vil klare vask af blanke overflader;
 • acetonpræparater er strengt forbudt, fordi de kan misfarve udskrifter og forstyrre lærredets integritet;
 • ammoniakhydrat eller ammoniak er den mest effektive.

Hvor lettere er det at fjerne pletter fra overfladen af ​​strækloftet?

Hver ejer af hævede lofter mindst en gang i sit liv står over for behovet for at rense dem. Pletter på strækloftet vises af forskellige grunde, som du skal være opmærksom på, og ved de første manifestationer eliminerer du enten kilden eller den forurening, der allerede har dukket op.
Før man installerer moderne stræklofter, er mange fejl, idet de antages at være langt væk fra alle påvirkninger, derfor er de sjældent modtagelige for forurening. Men det er slet ikke tilfældet. Desuden bør ejerne af stofstrækflader huske, at de ofte bliver beskidte.

Men opbygger ikke forstyrrelser og træffer beslutninger om udslæt ved synet af pletter. For at kunne vide, hvordan man skal rense dem ordentligt, skal man først forstå, hvad de er til. Efter alt er visse rengøringsmidler og værktøjer valgt ud fra årsagen til problemet. Dette gælder især for stofstræklofter.

De mest almindelige årsager til pletter på stræklofter

For at dække alle spændingsflader bruger producenter et specielt beskyttende lag, der forhindrer spredning af bakterier, forskellige svampe og skimmel. Men fra mekanisk skade for at sikre noget loft er umuligt. Lad os undersøge de mest almindelige årsager til pletter på stræklofter.

Et overfald af sod og fedt ses på overfladen i køkkenet.

Efter fugtindtrængning og tørring forbliver karakteristiske pletter på loftet. Hvis du bor i et privat hus eller i en højhus på øverste etage, kan taget ofte lække. Tagets lækage fremkalder udseendet af gule pletter. Også karakteristiske pletter optræder på lofterne i badeværelset fra akkumuleret fugt eller stænk fra vask, f.eks. I brusebadet. Også gule pletter vises efter naboer i bugten. Og selv når loftet er vasket af, kan pletterne dukke op igen, hvis gulvpladen ikke er helt tørret ud efter bugten.

Maling kan påvirke lofter på flere måder. For eksempel, hvis loftet indeholder metalrør, der skal konstant males. Derefter ses pletter fra penselpletterne. Eller tidligere loft trimme kunne males med olie maling. Dette er ret almindeligt, fordi det tidligere var antaget, at oliemaling ser smukke ud, og de er ret holdbare. Olie tilbage, selv efter fuldstændig fjernelse af malinger trænger dybt ind i gulvpladen og virker gradvist med tiden.

 • Støv, herunder konstruktion.

Især en masse støv dannes ved boring af mursten eller betonvægge.

Det ser ud til, at huset allerede er ret gammelt. Rust bliver dannet gradvist og ødelægger markant udseendet af overfladen. Ofte vises rødhud efter naboer i bugten.

Sådan vasker du pletter af forskellig slags fra et strækloft?

Forurening af anden art bør også fjernes på forskellige måder. Noget kan nemt slettes, og noget fjernes først efter kardinal handlinger. Men det er dog nemmest at fjerne pletter fra fugt, det er pletter efter badning i brusebadet, fra en eksploderet dåse af compote eller endda efter at en myg er blevet smækket, og der er spor af blod i loftet. Alt dette skal forsigtigt tørres af med en fugtig klud. Du kan bruge en lidt fugtig, fnugfri klud. Det er også nemt at fjerne sporene på det blanke loft og på stoffet.
At håndtere pletter efter en lang ophobning af fugt eller golfen er ikke meget vanskeligere. Fugtigheden akkumuleret i det vil beskytte hele interiøret mod uplanlagte reparationer, men selve loftet vil blive beskadiget.
På de beskadigede områder af loftet er det nødvendigt at anvende en lille olieagtig ler eller en opløsning af soda. Efter tørring skal den vaskes af med rent rent vand. Hvis kun en del af forureningen er væk, skal proceduren gentages. Denne metode kan også hjælpe i tilfælde af rust rust.

Pletter fra sod og fedt kan fjernes med en enkel sæbeopløsning.

 • Det er nødvendigt at smuldre et lille stykke sæbe ind i chipsene og tilsæt det til varmt vand.
 • Også i vandet kan du tilføje lidt blødt vaskepulver.
 • Sæbe og pulver skal være helt opløst. Dette er meget vigtigt. Ellers kan du ødelægge eller ridse overfladen.
 • Tør kanalen med en blød klud igen, helst uden en lur.

Under arbejdet kan lærredet beskadige ringene og armbåndene i hænderne - det er bedre at fjerne dem. Husk at tørre dine hænder, brug ikke en moppe, ellers kan du ridse lærredet. Vask indtil loftet er rent.

Eventuelt støv, selv konstruktion, rengøres med en støvsuger. Dysen skal bruges med en lang lur. Du behøver ikke gnide med en vaskeklud, serviet eller klud, ellers kan der være pletter. Derudover kan der være grove partikler i støvet, der vil ridse banen.

I tilfælde af maling kan der anvendes flere metoder, der begynder med en sæbeopløsning. Hvis sæbe med pulveret ikke hjalp, kan du bruge ammoniak. Nogle midler opløses i vand og tørrer overfladen.

 • Det er nødvendigt at forberede en 5% opløsning af soda.
 • Du kan tilføje lidt salt til vandet. Dette vil forbedre rensningen.
 • Hele opløsningen skal omrøres godt, således at ikke engang små ridsende partikler forbliver.

Du kan også tørre med en enkel klud, indtil pletterne er væk.

Til vask af stræklofter kan du bruge specialværktøjer. Sådanne sammensætninger er meget dyrere end de ovennævnte fremgangsmåder. De er produceret i flere former:

Derfor, når pletter dukker op, ikke panik. Enhver plet kan rengøres. Det vigtigste er at gøre det ordentligt.