Loftet i det gamle hus: tips om, hvordan man reparerer

Sådan repareres loftet i det gamle hus

Reparationer i det gamle hus er særlige forhold i proceduren, som kræver lidt opmærksomhed og nogle nuancer, og det gælder især loftet. For at få et attraktivt loftrum i dag er der et stort udvalg af materialer og teknologier. At finde det bedste er ikke en nem opgave. Derfor er det nødvendigt at forstå dette problem, se på billedet af interiøret for at træffe det rigtige valg.

Det specifikke i det gamle hus

Vi giver de karakteristiske vanskeligheder, der kan stå i vejen for kvalitetsreparation:

 • Det er ofte svært at reparere et gammelt hus, for eksempel på grund af den skæve overlapning eller andre lignende nuancer, der giver et aftryk på yderligere handlinger. I dette tilfælde anbefales det at anvende suspenderede eller spændingsstrukturer, som gør det muligt at niveauere overfladen uden stor indsats.
 • Flere lag af tapet, maling eller gips er hyppige konsekvenser af langvarig brug af værelset og ikke-professionelle reparationer. Her er det nødvendigt at være opmærksom på forberedelsen af ​​overfladen, selvom spændings- eller ophængsteknologien anvendes. Faktum er, at overskuddet af det gamle materiale over tid kan falde sammen og derved skabe truslen om et nyt design indefra. Forberedende foranstaltninger af høj kvalitet vil undgå sådanne problemer.
 • Trægulve. Hvis huset er gammelt, så kan det godt i det mindste delvist bestå af træ. Og det indebærer visse begrænsninger for brugen af ​​materialer. Dette er de vigtigste problemer, der skal konfronteres, når der laves et loft i et langtidsrum. Næste ser vi på, hvordan man skal handle i hvert enkelt tilfælde for at opnå et moderne design af loftrummet.

Overlapskurver

Hvordan håndteres dette problem? Til dels har vi allerede besvaret - brug suspenderede eller spændingsstrukturer. Selvfølgelig kan du forsøge at niveauere overfladen ved brug af gips eller andre lignende materialer, men det er usandsynligt med en sådan løsning, du kan opnå et kvalitativt resultat, især hvis det opnås ved din egen indsats.

Derfor bruger vi konstruktioner. Og her kan vi straks skelne. Hvis du har brug for at reparere værelset med dine egne hænder, så er et ophængt loft ikke det bedste valg. Dette skyldes behovet for at bruge specielt udstyr og streng overholdelse af teknologien, ellers er det let at forstyrre lærredets struktur og dermed ødelægge udseendet. Derfor er denne løsning mere egnet til situationen, hvis fagfolk er inviteret til reparationer. Dette vil garantere en høj kvalitet loftsoverflade.

Mange lag af tapet, maling eller gips

Som vi fandt ud af, er det nødvendigt at slippe af med det. For at gøre dette skal du beskytte dig selv med personlige værnemidler: Brug en hat, briller, handsker, beskyttede tøj og sko. Især er du nødt til ikke at opgive brillerne og hovedbeklædningen, fordi du skal arbejde med loftet, hvilket betyder at alt snavs smuldrer til bunden.

Fra værktøjerne kan du bruge en spatel og en mølle med en speciel dyse. Det kan endda kræve en mejsel og en hammer eller en hammerboremaskine med slagfunktion og dyse.

Du bør prøve at fjerne så mange lag af gips som muligt. Under alle omstændigheder skal du sikre dig, at belægningen var holdbar, dvs. fjern alt materiale, der ikke holder godt.

Hvis loftet har et stort antal lag af tapet, kan de fjernes meget nemt. Det er nødvendigt at fugte belægningen med vand ved hjælp af en lintrulle, og fjern derefter alt unødvendigt med en spatel.

Malingen fjernes mekanisk. Til disse formål kan du ikke kun bruge kværnen eller perforatoren, men også en industriel hårtørrer. Opvarmning af maling, det kan nemt fjernes med en spatel.

Så hvis overfladen er holdbar, solid, kan du gøre yderligere efterbehandling. Dette kan være gips, så kittet.

Derefter kan overfladen males eller pokleit nye smukke tapet eller skumplader.

Trægulve

I dette tilfælde er det umuligt at anvende traditionel kittet eller gips til beton: Du skal bruge tilpassede blandinger til kobling med træ. Dette forenkler imidlertid opgaven med at fastgøre profiler til ophængnings- og spændingssystemer. Efter alt behøver du ikke bruge dowels og perforator: nok skruer og en skruetrækker.

Reparer loftet af et gammelt hus

Hej Semyonich, Godt Nytår. Succeser og velvære. Vi flyttede fra gården til byen i september. Købt et gammelt hus, træ. Der vil være mange spørgsmål. Taget ændres til metalprofiler. Men loftsbjælkerne er pakket ind i tagbeklædningen og toppen er synlig under insekter og rådne! Loftet er nok fyldt med glasuld. Inde i huset er foret med helvedesild og pudsede. Hvis du gør det på en god måde, skal du ansætte nogle arbejdere, tag tag og loft ud. For os er 60-årige pensionister dyre.

Natalia, By Ryazhsk Ryazan regionen.

Hej Natalia fra Ryazhsk!

Tak for det nye års hilsner, og jeg tillykker også dig!

Men problemet. Og du vil reparere og razvoroshit alle eksisterende uønsket frygt.

Faktisk, hvis du gør alt i overensstemmelse med reglerne, så skal du demontere taget, demontere loftet og erstatte det helt, med yderligere restaurering af taget. Det flyver i en anstændig krone, måske ikke løfter for pensionister.

Uden en grundig inspektion af dit hjem er det svært at tale om de foranstaltninger, der skal træffes. Måske har loftbjælkerne rottet i en sådan grad, at det ikke er sikkert at træde på dem. Du vil begynde at styrke dem, og de vil falde sammen med loftet helt eller delvist.

Derfor bør du stadig invitere bygherren med erfaring til at inspicere bjælkerne og muligheden for deres reparation eller udskiftning.

Der er en anden mulighed, det er sjældent anvendeligt og kan bruges i ekstreme tilfælde. Siden nogle få ændrer udseendet af dit interiør. Men det er godt, fordi det er relativt billigt.

Og essensen af ​​denne mulighed er som følger.

Mål området af hele loftet af huset. Køb en tykk krydsfiner (tykkelse på 15 eller 20 millimeter).

Krydsfinerplader er standard 1525 * 1525 millimeter eller langstrakte 1525 * 2500 millimeter. Krydsfiner er ikke fugtbestandig, slibet eller upoleret (den anden er billigere).

Derudover skal du købe en træbjælke på 100 * 100 millimeter.

Hele loftet er dækket af plader af krydsfiner, om nødvendigt skæres det i den ønskede størrelse.

Bundstativ af tømmer med en pasform af deres størrelse til højden af ​​husets lokaler.

Lænende stativer ned på gulvet og på toppen af ​​plader af krydsfiner. Efter behov kan kantede plader med en tykkelse på 25 mm og en bredde på 100 til 150 mm anvendes. Som har mellem krydsfiner og stativer.

Dette er selve ideen. Men implementeringen i virkeligheden kan være meget forskelligartet. Da tællerne, afhængigt af arealets rum og andre rum, kan placeres ikke kun i umiddelbar nærhed af væggene, hvor de ikke forstyrrer, men i nogle tilfælde i form af kolonner, der står i centrum af værelserne med store rumstørrelser.

Stativene er så dekorativt designet, så de ser økologiske ud i beboelsesrummet.

Visse vanskeligheder ved montering af krydsfiner til loftet. Det sker, at det er umuligt at gøre uden midlertidige teknologiske sikkerhedskopier.

Med denne mulighed vil sandsynligheden for sammenbrud af selv ikke meget stærke loftbjælker og smuldrende gips i de næste ti eller femten år ikke være.

Teknisk vil denne mulighed blive opnået på kort tid og til minimumspris både for materialer og for lønninger til arbejdstagere.

Så se for dig selv, valget er dit.

Andre spørgsmål om køn:

Stil et spørgsmål til Semenych (forfatter af materialer)

Vores hjemmeside opdateres jævnligt med interessante og unikke materialer og artikler om tømmer, byggematerialer og arbejde, giver forfatterens mening og kendskab til en ægte shabashnik med erfaring fra mere end 15 år. Der er en sektion - sjove historier shabashniki. Hvis du ønsker at modtage oplysninger om dette, skal du abonnere på nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Ikke-overførsel af din adresse til tredjepart er garanteret.

Sådan repareres loftet i det gamle hus

Gammelt loft: Reparationstips | Byggeportal

Behovet for at reparere gamle lofter kan opstå af flere grunde. De ledende stillinger er besat af nødsituationer, da loftet blev oversvømmet af naboer ovenfra, en banal slid - revner af malingslaget, udslippet af den gamle dekorative belægning fra bunden, udseendet af gule pletter. Reparation af loftet i det gamle hus er gjort i tilfælde, hvor der var et fælles ønske om blot at opdatere udseendet og dekorative belægning. I dette tilfælde er der ofte problemer med loftets overflade. Renovering af loftet vil også være nødvendigt, når den interne reparation af en lejlighed eller et privat hus udføres, som eksperterne anbefaler at starte fra toppen, hvorefter det vil skifte til andre typer arbejde. Dette skyldes det faktum, at loftet er den vigtigste del af interiøret, som først rammer øjet, når man kommer ind i lokalet. Der er mange muligheder for reparation af loftet, og valget af de mest foretrukne af dem skal gøres individuelt under hensyntagen til indretningens indretning. Før man fortsætter med reparationen af ​​loftet, er det nødvendigt at vurdere sin oprindelige tilstand, og kun derefter drage konklusioner om behovet for kosmetiske eller større reparationer.

indhold

Loft renovering: grundlæggende principper

Hvis du kun vil opdatere loftets udseende, har du sandsynligvis ikke alvorlige problemer med overfladen. I dette tilfælde er din hovedopgave at opdatere den dekorative belægning. Trods det faktum, at denne opgave ved første øjekast synes at være ret simpel, er det ofte kompliceret af mange faktorer i forbindelse med reparationen.

Først og fremmest er opgaven kompliceret af den manglende mulighed for at frigøre rummet fra møbler og omfangsrige ting, især hvis reparationen udføres i en 1-værelses lejlighed. I den henseende skal hele tiden flytte møblerne og dække det.

I dag er det næsten umuligt at møde dem, der vil blanke det gamle loft - tværtimod forsøger de at slippe af med hvidvask. Det er ikke overraskende, at fjernelsen af ​​et gammelt hvidvaskemiddel eller andet loftsbelægning fra overfladen anses for at være et af de mest beskidte trin i en loftreparation. Denne operation er ret tidskrævende, og den yderligere kvalitet af loftsbeklædning afhænger af grunden af ​​dens gennemførelse. Fjernelse af kalk, vand emulsion eller kalk hvidvaskning udføres ved hjælp af en rulle på et langt håndtag, som skal fugtes med vand og holdes langs loftet, hvilket er nødvendigt for at fugtiggøre hvidvaskningen. Derefter er det nødvendigt at fjerne det gamle loft - for dette er fugtet hvidvask rengøres med en spatel. Alle andre typer maling skraber af med en speciel rengøringsmiddel.

Algoritmen til yderligere handling afhænger af den valgte metode til afslutning af loftet. Hvis du planlægger at male loftet eller klæbe det med tapet eller loftfliser, skal du vide, at alle typer lim- og malingarbejder kun skal udføres efter indledende priming af overfladen, hvilket vil øge vedhæftningen af ​​det dekorative lag og hovedoverfladen. Ved installation af gipsplader eller stræklofter er forberedelse af basen ikke nødvendig.

Det er vigtigt! Udskiftning af de gamle elektriske ledninger i loftet og installation af vandhaner til forsænket lys udføres også i forberedelsesfasen.

I næste fase af forberedelsesarbejdet er overfladen nivelleret, og basen er primet. Fugtning af samlingerne mellem pladerne og fjernelse af store uregelmæssigheder udføres ved hjælp af gipsplaster, der påføres i flere lag. Gips af det gamle loft vil fjerne fejlene i loftoverfladen.

Undersøg overfladen, der skal trimmes for uregelmæssigheder, revner mellem pladerne eller små huller. Hvis de findes, belæg dem med cement eller gipsgips, hvis påføring gøres med en spatel, der bruges til at rengøre hvidvaskningen. Når du eliminerer revner og uregelmæssigheder i loftfladen, skal du sørge for, at de ikke rager ud over loftet og samtidig ikke falder for dybt. For at sikre, at loftets overflade er perfekt, skal du bruge et laserniveau. Ifølge resultaterne af målingerne må størrelsen af ​​de påviste afvigelser ikke overstige 5-7 mm.

Den sidste fase af redecoration er loft trimning, hvis kompleksitet afhænger af de valgte materialer og installationens kompleksitet. Det moderne niveau for udvikling af byggeteknologier dikterer sine egne regler, og i dag strækker lofter meget populære, hvis installation anbefales til at blive overdraget til specialister. Det kan dog gøres selvstændigt. På trods af dette anbefales det, at eksperter vælger enklere monteringsmuligheder til loftoverfladen: maleri, loftflise eller gipsvæg.

Maleri loftet: walkthrough

Hvis du har gennemført alle ovenstående forberedende trin, kan du fortsætte til afslutningen af ​​loftet og dets efterfølgende dekoration. Lad os overveje, hvordan man maler det gamle loft korrekt, samtidig med at man holder inden for kortest mulig tid.

Loftmaleri er en flerstadig proces, der omfatter mange trin:

 • Først og fremmest fjernes lag af gammel maling fra loftet. Dette er nødvendigt for at producere for at øge styrken af ​​den nye coating, såvel som for at sikre, at den er let at anvende. Fjernelse af maling fra loftets overflade kan gøres på flere måder:
 1. Mekanisk metode, der indebærer brug af en metal spatel, børste eller vinkelsliber;

2. Termisk metode, hvis princip er baseret på brugen af ​​en bygnings hårtørrer

3. Kemisk metode, som indebærer anvendelse af en særlig løsning til fjernelse af maling, hvorefter det vil være let at flytte.

 • Det næste trin er indretningen af ​​loftoverfladen med en kittet, hvorefter den påføres, skal den primeres til maling;
 • Det sidste stadium - påføring af maling med en rulle. Eksperter anbefaler ikke at male loftet i henhold til den gamle maling, da dette vil påvirke både udseendet og kvaliteten af ​​loftet negativt. Afhængigt af det værelse, du reparerer, kan du male det gamle loft med vandbaseret maling og vælge akryl- eller latexmaling.

De enkleste designmuligheder malet loft: ekspertrådgivning

Hvis du er forvirret af designet af et malet loft, har du læst artiklen materiale, kan du vedtage flere muligheder.

 • En af dem er en polyurethan rosett indrettet med original relief. Hun kan blande sig med malingens tone eller gøre hendes kontrast til. Loftet får en speciel chic, hvis den volumetriske lindring på stuccoelementerne er dækket med guldblad i harmoni med de guldbelagte elementer i lysekronen;
 • Dette er dog ikke den eneste måde at dekorere overfladen af ​​et malet loft på. En anden mulighed for loftet design indebærer brugen af ​​en stencil, som er fastgjort på det rigtige sted ved hjælp af maskeringstape. Derefter er overfladen af ​​loftet malet med en anden farve, som kan være i overensstemmelse med farven på boligtekstiler eller vægbeklædning. For at afslutte loftet på denne måde foreslår eksperter at anvende fluorescerende maling, som kan påføres rundt om loftet eller langs konturets udformning, så det kommer til at skille sig ud i mørket;
 • En anden mulighed er at afslutte loftet med tapet til maling, hvis brug vil skabe en lettelse på loftets overflade. Denne færdiggørelsesmetode kan kombineres med andre materialer. Eksemplet nedenfor illustrerer denne situation. På billedet kan du se, hvordan loftet tapet klistret kun i den centrale del af loftet i form af en slags "tæppe". I midten er det indrammet af en frise, hvis skygge er i harmoni med væggenes udsmykning. Ved hjælp af denne teknik kan du visuelt justere konfigurationen af ​​rummet. Hvis du f.eks. Placerer kontrasttæppet i længderetningen eller tværretningen, kan du gøre rummet mere rummeligt eller omvendt kompakt.

Sådan repareres et fladt loft: efterbehandling

Overvej de grundlæggende muligheder for reparation af et gammelt træloft, som er kendetegnet ved en forholdsvis jævn base uden tilsyneladende højdeforskelle.

Lofts tapet

En af de nemmeste reparationsmuligheder er wallpapering loftet. Denne metode er bedst egnet til lejligheder, snarere end til private huse, da en lejlighedskompleks næsten ikke er genstand for krympning, og derfor kan vi med sikkerhed sige, at finishen ikke skal skrælle fra loftets overflade. Hvis dit loft ikke er et ideelt plan, giver du fortrinsret til tapet med et stort reliefmønster, som vil skjule mindre uregelmæssigheder og gøre loftet visuelt glattere. Disse sorter omfatter tapet med komplekse geometriske mønstre.

For at lette processen med at klæbe tapet, prøv ikke at gøre arbejdet alene - inviter en partner, der vil understøtte den anden ende af tapetet, fugtet med lim. Dette vil undgå at rive nettet.

Teknologiske nuancer af klæbende tapet:

 • Stick tapet på loftet anbefales fra vinduet til den modsatte væg, hvilket vil gøre sømmerne mindre mærkbare;
 • Baggrunde skal skæres i dåser, hvis længde er lig med længden (bredden) på rummet + 4 cm (2 cm for overlapning). I forbindelse med arbejdet skal du kontrollere, om det er muligt at deltage i tilstødende lærred og nummerere hvert segment med en blyant, for ikke at forvirre klæbestandens rækkefølge;
 • Skær det nødvendige antal dåser, opløft limen og smør bagsiden af ​​dåserne med den, idet der lægges særlig vægt på kanterne. Hvis de medfølgende instruktioner kræver, skal du folde tapetet med accordeonet, så limen er bedre gennemblødt, og fortsæt med at anvende limen til næste lærred;
 • Hvis instruktionen angiver, at limning af tapetet udføres umiddelbart efter påføring af limen, skal du forberede en rulle og en tør klud, takket være, at du vil kunne fjerne overskydende lim og luftbobler og fortsætte til installationen af ​​loftets tapet;
 • Lægning af tapet på loftets overflade, sænk kanten på væggen, hvilket er nødvendigt for efterfølgende at rette kanten af ​​tapetet ved hjælp af loftsplinten;
 • Læk derefter lærredet ud med en rulle og en tør klud i retning fra midten til kanterne;
 • Hvis væggene i rummet er ujævne, før du limer tapetet, skal du tegne en linje på loftet, orientering, som du vil lægge kanten af ​​tapetet på. Hvis bredden af ​​tapetet er 50 cm, skal linjen trækkes i en afstand af 50 cm fra vinduet. Hvis tapetet er bredt - i en afstand af 1 m fra vinduet;
 • Efter limning af tapetet, indtil de er helt tørre, afstå fra at åbne ventilationsrummet og lufte rumene, hvilket forhindrer limen i at tørre ud ujævnt og rive lærdugene i leddene.
Loftfliser

Hvis loftoverfladen i det reparerede rum er præget af en højdeforskel, der er synlig i øjet, og du på grund af økonomiske problemer ikke kan producere en fuldstændig overfladepudsning, giver du fortrinsret til en polystyrenflise, som stadig ikke mister sin popularitet på grund af nem installation og demokratiske omkostninger.

Flisen er monteret i loftet med kraftig lim, der fastgør belægningen på loftoverfladen selv i tilfælde af uregelmæssigheder. For at gøre loftet mere originalt, anbefaler eksperter at montere flisen diagonalt.

Teknologiske nuancer af loftfliser installation:

 • Tegn to vinkelrette linjer på loftet, der forbinder de modsatte vægters centre. For at opnå dette skal du dele hver væg i to halvdele, og trække linjer til den modsatte væg fra de opnåede punkter. Resultatet af sådanne markeringer i loftet skal trækkes tværs, hvis midter er placeret nøjagtigt i loftets midte;
 • Den første flise skal lægges i midten, så dets hjørner projiceres nøjagtigt på de trukkede linjer. Det er nødvendigt at anvende lim ikke på hele bagsiden af ​​flisen, men på en prik, kun i hjørnerne og i midten;
 • Den anden og efterfølgende fliser lægges nøjagtigt på de trukkede akser, der gradvist bevæger sig fra midten til periferien. De to modsatte hjørner af flisen skal være strengt på linjen;
 • Når du har fuldstændigt forseglet alle akserne, skal du fortsætte med at fylde de tomme tomrum.
 • Når man nærmer sig afslutningsrummet omkring væggene, skal man være forberedt på det faktum, at det bliver nødt til at fylde med fliser og udarbejde en brevpapirkniv, som er perfekt til at skære polystyren;
 • Fuldt fylder loftet med fliser, installer bundpladerne, og belæg derefter alle leddene med kitt.

Fælles problemer, der fører til loftreparation

Hvordan man ikke fjerner det gamle whitewash-lag?

Hvis hvidvaskningen holdes fast nok, anbefaler eksperter ikke altid at fjerne kalklaget. En række forskellige byggematerialer på markedet giver mulighed for at blive primet og malet. Dette kan kun gøres ved hjælp af moderne primere, som kan anvendes direkte på kalklaget. Normalt producerer skriver om det på emballagen. Et af disse mærker er "Profix Antimel Firming" primer.

På loftets overflade findes store uregelmæssigheder. Sådan repareres det?

 • For at eliminere mærkbare højdeforskelle anbefaler eksperter, at man bruger Knauf Rotband universalgips, der påføres overfladeoverfladen med et lag på ikke mere end 5 cm. Et lag af primer af den angivne tykkelse påføres flere gange;
 • Der er en anden mulighed for udjævning af loftet, der involverer brug af gipsvæg. For at gøre dette er det nødvendigt at forberede en ramme lavet af metalprofiler, som er fastgjort på det gamle loft og beklædt med et ark gipsvæg. De resulterende sømme er forseglet med kittet, hvilket resulterer i en perfekt glat overflade;
 • Mindre elevationsforskelle kan maskeres med et strækloft, som ikke kun er stilfuldt og moderne, men også en praktisk måde at organisere loftrummet på.

Hvordan forsegler hullet mellem pladerne?

 • For at forsegle sømmen på loftet eller hullerne, der danner omkring rørene, skal de rengøres grundigt, og så skal sømmen være belagt med en dyb penetreringsprimer;
 • Fyld spalten i spalten med skum. Hvis sømene er indledningsvis smalle, skal de udvides med en perforator;
 • Efter 30 minutter skar du de udragende skumstykker med en kniv;
 • Afslutningsvis sætter du overfladen med en byggemateriale Knauf Uniflott, som påføres i 2 lag med et interval på 40 minutter.

Hvad skal man gøre hvis oversvømmet loft?

 • Det er muligt at tale om reparation af det oversvømmede loft først efter dets endelige tørring. I de fleste tilfælde sker dette ikke tidligere end den tredje dag fra lækagen. Efter at have kontrolleret den endelige tørring af loftet, kan du begynde at reparere det.
 • Hvordan visuelt afgøre placeringen af ​​en lækage? Det er ikke svært. Normalt dannes en våd brun plet på dette sted, som stærkt skiller sig ud fra baggrunden af ​​et hvidt kalkstenlag. Hvis stedet er lille, behøver loftoverfladen ikke at blive fuldstændig repareret, da det er muligt at håndtere problemet lokalt i dette tilfælde. Hvis mere end en tredjedel af loftoverfladen oversvømmes, kan du ikke undvære fuldstændig dekoration.
 • Sekvensen af ​​handlinger i tilfælde af reparation efter lækage ligner enhver anden reparation, hvis algoritme er beskrevet ovenfor. Det indebærer også fjernelse af det gamle efterbehandlingslag, der nivellerer overfladen om nødvendigt med dens efterfølgende priming. I dette tilfælde anbefales primeren at blive anvendt i to lag, mens det andet lag påføres efter 30 minutter fra tidspunktet for anvendelse af den første;
 • Så er du nødt til at tømme lekken. Når kittet er tørret, skal du sørge for, at der ikke er pletter. Hvis de genopdages, skal du dække problemområdet med matt maling. Det er muligt, at malingen skal påføres mere end en gang, men husk at hvert efterfølgende lag påføres efter at den forrige er tørret;
 • Efter at du har færdiggjort pletinstallationen, må du male loftet i projektionen af ​​pletten med en rulle og kun anvende det sidste lag maling over hele området af loftet.

Det er vigtigt! Når du maler loftet, skal du holde rullen i en retning, da kun den malede overflade vil være helt glat efter, at malingen er tørret.

Drikke på loftet: Hvad skal man forberede sig til?

Dranka er en træplade, der spidses tværs til loftet for påføring af gips på dem. Et af de hyppigste problemer, der kan opstå i gamle huse, er at gipset begynder at falde lige på hovedet. Hvordan håndteres det?

Der er flere muligheder:

Valg nr. 1: Aftag gipset med et valg, og monter en ramme lavet af metalprofiler Formet mellemrum mellem bunden og pladen af ​​gipsvæg kan om nødvendigt fyldes med isolering;

Mulighed nr. 2: Fjern helvedesild og gips loftet på den sædvanlige måde;

Mulighed nr. 3: Hvis gipset falder mindre, prøv at behandle helvedesilden med lim (det kan endda være PVA) og udfylde uregelmæssighederne med Knauf Rotband-blandingen;

Alternativ nr. 4: Hvis fejlene påvirkede helvedesilden selv, skal de fjernes ved at fjerne noget af gipset rundt om det og lappe dem med en gipsplaster, der er skruet med selvskærende skruer i spidsen med loftet. Samlinger tæt på forstærkningstape og kitt.

Sådan repareres loftet i det gamle hus

Reparationer i det gamle hus er særlige forhold i proceduren, som kræver lidt opmærksomhed og nogle nuancer, og det gælder især loftet. For at få et attraktivt loftrum i dag er der et stort udvalg af materialer og teknologier. At finde det bedste er ikke en nem opgave. Derfor er det nødvendigt at forstå dette problem, se på billedet af interiøret for at træffe det rigtige valg.

Vi giver de karakteristiske vanskeligheder, der kan stå i vejen for kvalitetsreparation:

 • Det er ofte svært at reparere et gammelt hus, for eksempel på grund af den skæve overlapning eller andre lignende nuancer, der giver et aftryk på yderligere handlinger. I dette tilfælde anbefales det at anvende suspenderede eller spændingsstrukturer, som gør det muligt at niveauere overfladen uden stor indsats.
 • Flere lag af tapet, maling eller gips er hyppige konsekvenser af langvarig brug af værelset og ikke-professionelle reparationer. Her er det nødvendigt at være opmærksom på forberedelsen af ​​overfladen, selvom spændings- eller ophængsteknologien anvendes. Faktum er, at overskuddet af det gamle materiale over tid kan falde sammen og derved skabe truslen om et nyt design indefra. Forberedende foranstaltninger af høj kvalitet vil undgå sådanne problemer.
 • Trægulve. Hvis huset er gammelt, så kan det godt i det mindste delvist bestå af træ. Og det indebærer visse begrænsninger for brugen af ​​materialer. Dette er de vigtigste problemer, der skal konfronteres, når der laves et loft i et langtidsrum. Næste ser vi på, hvordan man skal handle i hvert enkelt tilfælde for at opnå et moderne design af loftrummet.

Overlapskurver

Hvordan håndteres dette problem? Til dels har vi allerede besvaret - brug suspenderede eller spændingsstrukturer. Selvfølgelig kan du forsøge at niveauere overfladen ved brug af gips eller andre lignende materialer, men det er usandsynligt med en sådan løsning, du kan opnå et kvalitativt resultat, især hvis det opnås ved din egen indsats.

Derfor bruger vi konstruktioner. Og her kan vi straks skelne. Hvis du har brug for at reparere værelset med dine egne hænder, så er et ophængt loft ikke det bedste valg. Dette skyldes behovet for at bruge specielt udstyr og streng overholdelse af teknologien, ellers er det let at forstyrre lærredets struktur og dermed ødelægge udseendet. Derfor er denne løsning mere egnet til situationen, hvis fagfolk er inviteret til reparationer. Dette vil garantere en høj kvalitet loftsoverflade.

Som vi fandt ud af, er det nødvendigt at slippe af med det. For at gøre dette skal du beskytte dig selv med personlige værnemidler: Brug en hat, briller, handsker, beskyttede tøj og sko. Især er du nødt til ikke at opgive brillerne og hovedbeklædningen, fordi du skal arbejde med loftet, hvilket betyder at alt snavs smuldrer til bunden.

Fra værktøjerne kan du bruge en spatel og en mølle med en speciel dyse. Det kan endda kræve en mejsel og en hammer eller en hammerboremaskine med slagfunktion og dyse.

Du bør prøve at fjerne så mange lag af gips som muligt. Under alle omstændigheder skal du sikre dig, at belægningen var holdbar, dvs. fjern alt materiale, der ikke holder godt.

Hvis loftet har et stort antal lag af tapet, kan de fjernes meget nemt. Det er nødvendigt at fugte belægningen med vand ved hjælp af en lintrulle, og fjern derefter alt unødvendigt med en spatel.

Malingen fjernes mekanisk. Til disse formål kan du ikke kun bruge kværnen eller perforatoren, men også en industriel hårtørrer. Opvarmning af maling, det kan nemt fjernes med en spatel.

Så hvis overfladen er holdbar, solid, kan du gøre yderligere efterbehandling. Dette kan være gips, så kittet.

Derefter kan overfladen males eller pokleit nye smukke tapet eller skumplader.

Trægulve

I dette tilfælde er det umuligt at anvende traditionel kittet eller gips til beton: Du skal bruge tilpassede blandinger til kobling med træ. Dette forenkler imidlertid opgaven med at fastgøre profiler til ophængnings- og spændingssystemer. Efter alt behøver du ikke bruge dowels og perforator: nok skruer og en skruetrækker.

Kvalitetsloft - halvdelen af ​​interiørets succes

Faktisk, hvis du tager højde for alle nuancerne i de eksisterende lokaler, korrelerer dem med de eksisterende teknologier og materialer, kan du reparere og få et attraktivt loftrum, som vil supplere hele interiøret.

Reparer gammelt loft gør det selv

Intern reparation af en lejlighed eller et privat hus er bedst at starte ovenfra, det vil sige loftet skal repareres først, og efter det skal du fortsætte til følgende typer arbejde. Valgmuligheder for reparation af loftet, der er mange, og beslutte hvilken som er passende, det er nødvendigt for hver enkelt sag individuelt. I denne artikel vil vi forklare, hvordan man reparerer det gamle loft med egne hænder og giver detaljerede videoinstruktioner.

spænding

En af de mest universelle metoder til reparation er installationen af ​​et strækloft. Denne teknologi har visse nuancer: det er nødvendigt at bruge specialiserede værktøjer, varmepistoler. Kræver en vis erfaring.

Strekak er et polymermateriale, der strækkes med specielle fastgørelsesdele. Takket være præferencer kan loftet være blank eller mat. Udviklingen af ​​produktionsteknologi, tilladt at muliggøre udseendet af suspenderede lofter med et mønster.

Hvad angår den teknologiske side af problemet, er værkerne som følger:

 • For det første er der monteret specielle fastgørelsesdele - baguetter omkring rummets omkreds.
 • Derefter opvarmes loftets materiale ved hjælp af en varmepistol, hvorved det opnår elasticitet.
 • Derefter er kluden ved hjælp af et specielt værktøj, der ligner en spatel, gemt i fastgørelsesorganer omkring omkredsen.
 • Efter at materialet er afkølet, erhverver det tilstrækkelig styrke og strækninger. Efter installation af loftet er huller til belysningselementerne lavet i det ved hjælp af en særlig teknologi.

Stræklofter er ret alsidige måde, hvorpå du kan opdatere det gamle loft. Du kan bestille arbejdet med specialister, og du kan selv gøre det, afhængigt af tilgængeligheden af ​​værktøjer og erfaring.

suspenderet

En anden mulighed for at reparere loftet kan betragtes som installation af et loft. Denne teknologi er ikke mindre universel end den forrige, og det kræver heller ikke brug af højt specialiserede værktøjer. Alt hvad der kræves er en skruetrækker og et bygningsniveau.

Ud fra et teknologisk synspunkt kan arbejdet med arrangementet af det hængende loft opdeles i flere faser.

 • For det første er loftet markeret. Det skal bemærkes en række linjer, der skal bruges ved montering af fastgørelsesanordninger.
 • Derefter skrues U-formede fastgørelsesorganer langs linjerne i en vis afstand fra hinanden.
 • I dem, på en vis afstand fra loftoverfladen, fastgøres metalprofilskinner med skruer. Det er vigtigt at overvåge deres horisontale position.
 • Resultatet er en ramme, der tjener som grundlag for loftets materiale. For eksempel kan du bruge så almindeligt materiale som gips eller krydsfiner.
 • Det resulterende loft kan færdiggøres med ethvert materiale. For eksempel mal, lim ind over tapetet eller vælg noget andet.

Maleri loftet

Loftet i det gamle hus kan simpelthen males. Denne metode har længe været en af ​​de mest populære, når man arbejder i bylejligheder. Ligesom alle andre muligheder omfatter maleri loftet mange separate teknologiske faser.

 • Først skal du fjerne den gamle maling fra loftet. Dette skal gøres for at holde den nye belægning så tæt som muligt og gøre det nemmere at anvende. Fjern den gamle maling med en spatel, metalbørste eller vinkelsliber.
 • Efter overfladen er niveau, dække den med speciel kitt.
 • Derefter skal der som basis for maleri påføres et lag af primer.
 • Og endelig, i sidste ende er loftet dækket af et lag maling.

Maling af loftet kan udføres uafhængigt. Det kræver ikke nogen specielle værktøjer eller færdigheder, og derfor kan denne mulighed hævde at være den nemmeste måde at renovere loftet på.

Afslutningsvis kan vi sige, at der er mange måder at reparere loftet på, og vi har kun overvejet de mest almindelige.

video

Denne video viser reparationen af ​​loftet i det gamle hus i forberedelsesfasen:

Denne video vil fortælle dig, hvordan du laver et gipsplankloft i et gammelt hus:

Sidste udgave: 08/18/2015 Indsendt af Alexander Popov

Reparation af loftet og vægge i det gamle hus

Oleg: God dag. Jeg søgte bevidst efter websteder, hvor jeg kunne afklare nogle ikke-så-standard spørgsmål, og fandt din Dream Repair. Vidunderligt projekt. For hvad du, faktisk, tak!

Foto 1. Røret er forsænket i gips

Jeg kommer til bunden. (For klarhed, vedlagte billeder)

1. Huset er gammelt. Det er stadig gammelt varmesystem (ved tyngdekraften). I virkeligheden fungerer det perfekt. Selv efter at kedlen blev ændret.

Men her er problemet: væggene er meget buede (dråbet er 4-5 cm), hvorfor røret blev indlejret i gips (for klarhed, Foto 1). Venstre nedre del af væggen (under røret) ikke gipset. Kan jeg helt drukne røret og vil der være noget galt med det i dette tilfælde? Og hvis røret er helt under gipset, vil tapetet blive afskallet på det sted, når varmt vand strømmer gennem røret?

Foto 2. Brokket loft

2. Foto 2, 2.1, 2.2. På dette sted plejede det at være en træparti. Herefter forblev hele længden af ​​hullet i loftet. På Foto, implementeringen af ​​mine enkle ideer om at lukke denne åbning. Men igen, problemet: besluttede at installere ophængte lofter. Og problemet er musen. Jeg besluttede at fastgøre metalpladen i fuld længde, så musene ikke kom hen til loftet, men jeg er ikke helt sikker på, at dette garanterer loftets sikkerhed. Måske kan du foreslå andre måder at løse problemet på. Og generelt, hvad kan du tænke på mus? Nogen rådede hurtigt.

Foto 3. Rummet i væggen

3. Og igen musen (her er du bastarder!). I Foto 3 kan du se det frie rum mellem vægpladerne og skræftet (som adskilles fra brædderne ved tagdækning, så træet, Gud forbyder, ikke rådner). Hældte der i brudt glas og ønskede at fylde skummet, men besluttede at vente og spørge dig. Måske er det bedre at fylde rummet med gips blandet med glas?

4. Og det sidste spørgsmål: Huset er henholdsvis gammelt, og gipset er gammelt (Foto 4). Stor forskel! Ca. 10 cm! Kunne bygge tidligere. Besluttede ikke at slå ned den gamle gips. Er det muligt at fjerne kitt og maling lægge på det gamle gips, en ny gips gips? Den gamle skrækker af, men holder stadig godt. Hvis ja, er der nok simpel priming, eller vil det være nødvendigt at behandle konkret kontakt?

Tak for din opmærksomhed. Med venlig hilsen Oleg.

Oleg, god eftermiddag. Begynd straks at besvare dine spørgsmål.

Foto 4. Gamle gips

 1. Hvis røret forbliver under gips, og hvis du i det mindste malede det (metalrør), sker der intet. Med plastik mere På den pudsede mur kan lim tapet, være ikke bange.
 2. Med loftet jo vanskeligere. Billedet er ikke helt klart, hvad du har i tankerne. Jeg tror, ​​du fyldte stykker af krydsfiner. Det var ikke det værd. Loftet er bedst til gips. Fyld masken i åbningen og påfør flere lag gips. Afslut den endelige justering af loftet med kitt. Nu er spørgsmålet om mus. Dette er et ømt emne for alle gamle landehuse. Det er svært at kæmpe med dem, og folkemetoder vil ikke hjælpe dig. Prøv at invitere eksperter. Som for mus, metalplader, som en beskyttende barriere og et strækloft. Disse små gnavere finder et smuthul i enhver beskyttelse, det handler om tiden, så metallet hjælper heller ikke dig her heller. Måske vil mus ikke have et stretch lærred til deres smag, men de vil helt sikkert løbe igennem det. Og det vil være synligt for det blotte øje.
 3. Brokket glas er godt for rotter, men mus omgå det, for dem er det ikke en hindring. Det er bedre at sætte en kat i huset efter reparationen. Dette er en meget effektiv mulighed, dens lugt frygter off mus.
 4. En dråbe på 10 cm er fantastisk. Så du besluttede at niveauere væggene med gips. Du kan. Det er sandt, det er lang tid. Det ville have været lettere at installere gipsvægge, men dine mus vil lave en hyggelig reden i rummet mellem væggen og gipspladen. Derfor gips. Hvad angår det gamle gips - undgå omkostninger, fjern det helt. På grund af sådanne baggrunde er det ikke værd at risikoen. Det kan tage et år eller to, og alt går fint, men den gamle belægning varer ikke for evigt.

Hvad er den bedste måde at reparere loftet i et gammelt hus, hvis dets fundament er lavet af helvedesild?

Svar specialister. House of the 80s. Det forekommer P-44 (som Mitino, Solntsevo.). Stueetagen Konstant tilstopping af blommer. Vandet i toilettet tager også lang tid. Det føles som om der er en vask på toilettet. Vi er ikke mere end andre. Meget svag udstrømning af vand i toilettet. Vi købte en lejlighed for et halvt år siden. Kaldte VVS. De stakkede, snoede, skubbede, snoede. De sagde, at alt er fint der. Hvad er det her? Konstruktion fejl? Er det muligt at gøre noget under reparation af badeværelset, badet og køkkenet?

Svar fra brugere og eksperter på forummet til spørgsmålet: Hvad er den bedste måde at reparere loftet på i et gammelt hus, hvis basen er fra helvedesild7

Der er mange muligheder. Korrekt, simpelt: Vælg åbner revnerne, rengør loftet af gips, som selv falder af. Gipshuller, kit, hvidt / maling
Korrekt, vanskeligt: ​​Skru op alt gips, tjek helvedesilden, beting det tagsystem, reparér om nødvendigt, gips loftet, så se tidligere :)
Den rigtige teknologi 2: Tænger helvedesild og gips, fiks metalprofilen, sheathe gipspladen. Forkert teknologisk: Fastgør metalprofilen straks, skyll gipset: - Vi taber i højden af ​​rummet. Dum og simpel: pasta over polystyren fliser.

... af et gammelt hus. Hvis du bare laver en kosmetisk reparation, så reparér...

... niveau træ loftet. Sandsynligvis for nogle... loft.

Riv det gamle gips af alt nyt.

Juster med Vitonite, og far derefter.

Slå af gipset og lav et loft på GCR'en

Tilbage ned 5cm. og læg på gipsvæg, og gør hvad du vil, smukke, dubbe og lim. t. d.

Rive gips og helvedesild og lav loftet på gipspladen.

Skyd det gamle gips ned og sy det med hyproc.

Flere måder at fjerne eller bære gips på
1. Vi laver loftet med plader af træspånplader på en selvdrejende skrue på træ 3, 6x105 med en vaskemaskine for ikke at opkastere fiberpladen. Det er bedre at komme ind i underloftbjælker, der går i trin på 1, 2 - 0, 9 m. du kan bruge substandard billig fiberboard, plating mindre tidskrævende end plastering. - køb af materiale (omkostninger)
2. repulse gips tårer shing
Til reparation af loft
Hvad angår omkostninger, vil jeg råde dig til at skure de plastiske hvidpaneler hurtigt og billigt for at adskille dig selv adgang til loftet - den begrænsede størrelse på panelet er 2,75 m, så hvis rummet er bredere, skal du gøre noget som en ramme
Mulighed 2 spænding - de fleste kan ikke fjernes og sættes på plads i tilfælde af skade er vanskeligt at reparere
Mulighed 3 hl - kompleksitet, belastningen på undergraver
4 version af det hævede loft amstrong + billigste 1 bystromomontiruymy. - Design hurtigere til kontor end til hjemmet

slippe af med det gamle gips, gips på de nye fyrtårne, kitt og mal over

lofter

Behovet for at reparere gamle lofter kan opstå af flere grunde. De ledende stillinger er besat af nødsituationer, da loftet blev oversvømmet af naboer ovenfra, en banal slid - revner af malingslaget, udslippet af den gamle dekorative belægning fra bunden, udseendet af gule pletter. Reparation af loftet i det gamle hus er gjort i tilfælde, hvor der var et fælles ønske om blot at opdatere udseendet og dekorative belægning. I dette tilfælde er der ofte problemer med loftets overflade. Renovering af loftet vil også være nødvendigt, når den interne reparation af en lejlighed eller et privat hus udføres, som eksperterne anbefaler at starte fra toppen, hvorefter det vil skifte til andre typer arbejde. Dette skyldes det faktum, at loftet er den vigtigste del af interiøret, som først rammer øjet, når man kommer ind i lokalet. Der er mange muligheder for reparation af loftet, og valget af de mest foretrukne af dem skal gøres individuelt under hensyntagen til indretningens indretning. Før man fortsætter med reparationen af ​​loftet, er det nødvendigt at vurdere sin oprindelige tilstand, og kun derefter drage konklusioner om behovet for kosmetiske eller større reparationer.

indhold

Loft renovering: grundlæggende principper

Hvis du kun vil opdatere loftets udseende, har du sandsynligvis ikke alvorlige problemer med overfladen. I dette tilfælde er din hovedopgave at opdatere den dekorative belægning. Trods det faktum, at denne opgave ved første øjekast synes at være ret simpel, er det ofte kompliceret af mange faktorer i forbindelse med reparationen.

Først og fremmest er opgaven kompliceret af den manglende mulighed for at frigøre rummet fra møbler og omfangsrige ting, især hvis reparationen udføres i en 1-værelses lejlighed. I den henseende skal hele tiden flytte møblerne og dække det.

I dag er det næsten umuligt at møde dem, der vil blanke det gamle loft - tværtimod forsøger de at slippe af med hvidvask. Det er ikke overraskende, at fjernelsen af ​​et gammelt hvidvaskemiddel eller andet loftsbelægning fra overfladen anses for at være et af de mest beskidte trin i en loftreparation. Denne operation er ret tidskrævende, og den yderligere kvalitet af loftsbeklædning afhænger af grunden af ​​dens gennemførelse. Fjernelse af kalk, vand emulsion eller kalk hvidvaskning udføres ved hjælp af en rulle på et langt håndtag, som skal fugtes med vand og holdes langs loftet, hvilket er nødvendigt for at fugtiggøre hvidvaskningen. Derefter er det nødvendigt at fjerne det gamle loft - for dette er fugtet hvidvask rengøres med en spatel. Alle andre typer maling skraber af med en speciel rengøringsmiddel.

Algoritmen til yderligere handling afhænger af den valgte metode til afslutning af loftet. Hvis du planlægger at male loftet eller klæbe det med tapet eller loftfliser, skal du vide, at alle typer lim- og malingarbejder kun skal udføres efter indledende priming af overfladen, hvilket vil øge vedhæftningen af ​​det dekorative lag og hovedoverfladen. Ved installation af gipsplader eller stræklofter er forberedelse af basen ikke nødvendig.

Det er vigtigt! Udskiftning af de gamle elektriske ledninger i loftet og installation af vandhaner til forsænket lys udføres også i forberedelsesfasen.

I næste fase af forberedelsesarbejdet er overfladen nivelleret, og basen er primet. Fugtning af samlingerne mellem pladerne og fjernelse af store uregelmæssigheder udføres ved hjælp af gipsplaster, der påføres i flere lag. Gips af det gamle loft vil fjerne fejlene i loftoverfladen.

Undersøg overfladen, der skal trimmes for uregelmæssigheder, revner mellem pladerne eller små huller. Hvis de findes, belæg dem med cement eller gipsgips, hvis påføring gøres med en spatel, der bruges til at rengøre hvidvaskningen. Når du eliminerer revner og uregelmæssigheder i loftfladen, skal du sørge for, at de ikke rager ud over loftet og samtidig ikke falder for dybt. For at sikre, at loftets overflade er perfekt, skal du bruge et laserniveau. Ifølge resultaterne af målingerne må størrelsen af ​​de påviste afvigelser ikke overstige 5-7 mm.

Den sidste fase af redecoration er loft trimning, hvis kompleksitet afhænger af de valgte materialer og installationens kompleksitet. Det moderne niveau for udvikling af byggeteknologier dikterer sine egne regler, og i dag strækker lofter meget populære, hvis installation anbefales til at blive overdraget til specialister. Det kan dog gøres selvstændigt. På trods af dette anbefales det, at eksperter vælger enklere monteringsmuligheder til loftoverfladen: maleri, loftflise eller gipsvæg.

Maleri loftet: walkthrough

Hvis du har gennemført alle ovenstående forberedende trin, kan du fortsætte til afslutningen af ​​loftet og dets efterfølgende dekoration. Lad os overveje, hvordan man maler det gamle loft korrekt, samtidig med at man holder inden for kortest mulig tid.

Loftmaleri er en flerstadig proces, der omfatter mange trin:

 • Først og fremmest fjernes lag af gammel maling fra loftet. Dette er nødvendigt for at producere for at øge styrken af ​​den nye coating, såvel som for at sikre, at den er let at anvende. Fjernelse af maling fra loftets overflade kan gøres på flere måder:
 1. Mekanisk metode, der indebærer brug af en metal spatel, børste eller vinkelsliber;

2. Termisk metode, hvis princip er baseret på brugen af ​​en bygnings hårtørrer

3. Kemisk metode, som indebærer anvendelse af en særlig løsning til fjernelse af maling, hvorefter det vil være let at flytte.

 • Det næste trin er indretningen af ​​loftoverfladen med en kittet, hvorefter den påføres, skal den primeres til maling;
 • Det sidste stadium - påføring af maling med en rulle. Eksperter anbefaler ikke at male loftet i henhold til den gamle maling, da dette vil påvirke både udseendet og kvaliteten af ​​loftet negativt. Afhængigt af det værelse, du reparerer, kan du male det gamle loft med vandbaseret maling og vælge akryl- eller latexmaling.

De enkleste designmuligheder malet loft: ekspertrådgivning

Hvis du er forvirret af designet af et malet loft, har du læst artiklen materiale, kan du vedtage flere muligheder.

 • En af dem er en polyurethan rosett indrettet med original relief. Hun kan blande sig med malingens tone eller gøre hendes kontrast til. Loftet får en speciel chic, hvis den volumetriske lindring på stuccoelementerne er dækket med guldblad i harmoni med de guldbelagte elementer i lysekronen;
 • Dette er dog ikke den eneste måde at dekorere overfladen af ​​et malet loft på. En anden mulighed for loftet design indebærer brugen af ​​en stencil, som er fastgjort på det rigtige sted ved hjælp af maskeringstape. Derefter er overfladen af ​​loftet malet med en anden farve, som kan være i overensstemmelse med farven på boligtekstiler eller vægbeklædning. For at afslutte loftet på denne måde foreslår eksperter at anvende fluorescerende maling, som kan påføres rundt om loftet eller langs konturets udformning, så det kommer til at skille sig ud i mørket;
 • En anden mulighed er at afslutte loftet med tapet til maling, hvis brug vil skabe en lettelse på loftets overflade. Denne færdiggørelsesmetode kan kombineres med andre materialer. Eksemplet nedenfor illustrerer denne situation. På billedet kan du se, hvordan loftet tapet klistret kun i den centrale del af loftet i form af en slags "tæppe". I midten er det indrammet af en frise, hvis skygge er i harmoni med væggenes udsmykning. Ved hjælp af denne teknik kan du visuelt justere konfigurationen af ​​rummet. Hvis du f.eks. Placerer kontrasttæppet i længderetningen eller tværretningen, kan du gøre rummet mere rummeligt eller omvendt kompakt.

Sådan repareres et fladt loft: efterbehandling

Overvej de grundlæggende muligheder for reparation af et gammelt træloft, som er kendetegnet ved en forholdsvis jævn base uden tilsyneladende højdeforskelle.

Lofts tapet

En af de nemmeste reparationsmuligheder er wallpapering loftet. Denne metode er bedst egnet til lejligheder, snarere end til private huse, da en lejlighedskompleks næsten ikke er genstand for krympning, og derfor kan vi med sikkerhed sige, at finishen ikke skal skrælle fra loftets overflade. Hvis dit loft ikke er et ideelt plan, giver du fortrinsret til tapet med et stort reliefmønster, som vil skjule mindre uregelmæssigheder og gøre loftet visuelt glattere. Disse sorter omfatter tapet med komplekse geometriske mønstre.

For at lette processen med at klæbe tapet, prøv ikke at gøre arbejdet alene - inviter en partner, der vil understøtte den anden ende af tapetet, fugtet med lim. Dette vil undgå at rive nettet.

Teknologiske nuancer af klæbende tapet:

 • Stick tapet på loftet anbefales fra vinduet til den modsatte væg, hvilket vil gøre sømmerne mindre mærkbare;
 • Baggrunde skal skæres i dåser, hvis længde er lig med længden (bredden) på rummet + 4 cm (2 cm for overlapning). I forbindelse med arbejdet skal du kontrollere, om det er muligt at deltage i tilstødende lærred og nummerere hvert segment med en blyant, for ikke at forvirre klæbestandens rækkefølge;
 • Skær det nødvendige antal dåser, opløft limen og smør bagsiden af ​​dåserne med den, idet der lægges særlig vægt på kanterne. Hvis de medfølgende instruktioner kræver, skal du folde tapetet med accordeonet, så limen er bedre gennemblødt, og fortsæt med at anvende limen til næste lærred;
 • Hvis instruktionen angiver, at limning af tapetet udføres umiddelbart efter påføring af limen, skal du forberede en rulle og en tør klud, takket være, at du vil kunne fjerne overskydende lim og luftbobler og fortsætte til installationen af ​​loftets tapet;
 • Lægning af tapet på loftets overflade, sænk kanten på væggen, hvilket er nødvendigt for efterfølgende at rette kanten af ​​tapetet ved hjælp af loftsplinten;
 • Læk derefter lærredet ud med en rulle og en tør klud i retning fra midten til kanterne;
 • Hvis væggene i rummet er ujævne, før du limer tapetet, skal du tegne en linje på loftet, orientering, som du vil lægge kanten af ​​tapetet på. Hvis bredden af ​​tapetet er 50 cm, skal linjen trækkes i en afstand af 50 cm fra vinduet. Hvis tapetet er bredt - i en afstand af 1 m fra vinduet;
 • Efter limning af tapetet, indtil de er helt tørre, afstå fra at åbne ventilationsrummet og lufte rumene, hvilket forhindrer limen i at tørre ud ujævnt og rive lærdugene i leddene.

Loftfliser

Hvis loftoverfladen i det reparerede rum er præget af en højdeforskel, der er synlig i øjet, og du på grund af økonomiske problemer ikke kan producere en fuldstændig overfladepudsning, giver du fortrinsret til en polystyrenflise, som stadig ikke mister sin popularitet på grund af nem installation og demokratiske omkostninger.

Flisen er monteret i loftet med kraftig lim, der fastgør belægningen på loftoverfladen selv i tilfælde af uregelmæssigheder. For at gøre loftet mere originalt, anbefaler eksperter at montere flisen diagonalt.

Teknologiske nuancer af loftfliser installation:

 • Tegn to vinkelrette linjer på loftet, der forbinder de modsatte vægters centre. For at opnå dette skal du dele hver væg i to halvdele, og trække linjer til den modsatte væg fra de opnåede punkter. Resultatet af sådanne markeringer i loftet skal trækkes tværs, hvis midter er placeret nøjagtigt i loftets midte;
 • Den første flise skal lægges i midten, så dets hjørner projiceres nøjagtigt på de trukkede linjer. Det er nødvendigt at anvende lim ikke på hele bagsiden af ​​flisen, men på en prik, kun i hjørnerne og i midten;
 • Den anden og efterfølgende fliser lægges nøjagtigt på de trukkede akser, der gradvist bevæger sig fra midten til periferien. De to modsatte hjørner af flisen skal være strengt på linjen;
 • Når du har fuldstændigt forseglet alle akserne, skal du fortsætte med at fylde de tomme tomrum.
 • Når man nærmer sig afslutningsrummet omkring væggene, skal man være forberedt på det faktum, at det bliver nødt til at fylde med fliser og udarbejde en brevpapirkniv, som er perfekt til at skære polystyren;
 • Fuldt fylder loftet med fliser, installer bundpladerne, og belæg derefter alle leddene med kitt.

Fælles problemer, der fører til loftreparation

Hvordan man ikke fjerner det gamle whitewash-lag?

Hvis hvidvaskningen holdes fast nok, anbefaler eksperter ikke altid at fjerne kalklaget. En række forskellige byggematerialer på markedet giver mulighed for at blive primet og malet. Dette kan kun gøres ved hjælp af moderne primere, som kan anvendes direkte på kalklaget. Normalt producerer skriver om det på emballagen. Et af disse mærker er "Profix Antimel Firming" primer.

På loftets overflade findes store uregelmæssigheder. Sådan repareres det?

 • For at eliminere mærkbare højdeforskelle anbefaler eksperter, at man bruger Knauf Rotband universalgips, der påføres overfladeoverfladen med et lag på ikke mere end 5 cm. Et lag af primer af den angivne tykkelse påføres flere gange;
 • Der er en anden mulighed for udjævning af loftet, der involverer brug af gipsvæg. For at gøre dette er det nødvendigt at forberede en ramme lavet af metalprofiler, som er fastgjort på det gamle loft og beklædt med et ark gipsvæg. De resulterende sømme er forseglet med kittet, hvilket resulterer i en perfekt glat overflade;
 • Mindre elevationsforskelle kan maskeres med et strækloft, som ikke kun er stilfuldt og moderne, men også en praktisk måde at organisere loftrummet på.

Hvordan forsegler hullet mellem pladerne?

 • For at forsegle sømmen på loftet eller hullerne, der danner omkring rørene, skal de rengøres grundigt, og så skal sømmen være belagt med en dyb penetreringsprimer;
 • Fyld spalten i spalten med skum. Hvis sømene er indledningsvis smalle, skal de udvides med en perforator;
 • Efter 30 minutter skar du de udragende skumstykker med en kniv;
 • Afslutningsvis sætter du overfladen med en byggemateriale Knauf Uniflott, som påføres i 2 lag med et interval på 40 minutter.

Hvad skal man gøre hvis oversvømmet loft?

 • Det er muligt at tale om reparation af det oversvømmede loft først efter dets endelige tørring. I de fleste tilfælde sker dette ikke tidligere end den tredje dag fra lækagen. Efter at have kontrolleret den endelige tørring af loftet, kan du begynde at reparere det.
 • Hvordan visuelt afgøre placeringen af ​​en lækage? Det er ikke svært. Normalt dannes en våd brun plet på dette sted, som stærkt skiller sig ud fra baggrunden af ​​et hvidt kalkstenlag. Hvis stedet er lille, behøver loftoverfladen ikke at blive fuldstændig repareret, da det er muligt at håndtere problemet lokalt i dette tilfælde. Hvis mere end en tredjedel af loftoverfladen oversvømmes, kan du ikke undvære fuldstændig dekoration.
 • Sekvensen af ​​handlinger i tilfælde af reparation efter lækage ligner enhver anden reparation, hvis algoritme er beskrevet ovenfor. Det indebærer også fjernelse af det gamle efterbehandlingslag, der nivellerer overfladen om nødvendigt med dens efterfølgende priming. I dette tilfælde anbefales primeren at blive anvendt i to lag, mens det andet lag påføres efter 30 minutter fra tidspunktet for anvendelse af den første;
 • Så er du nødt til at tømme lekken. Når kittet er tørret, skal du sørge for, at der ikke er pletter. Hvis de genopdages, skal du dække problemområdet med matt maling. Det er muligt, at malingen skal påføres mere end en gang, men husk at hvert efterfølgende lag påføres efter at den forrige er tørret;
 • Efter at du har færdiggjort pletinstallationen, må du male loftet i projektionen af ​​pletten med en rulle og kun anvende det sidste lag maling over hele området af loftet.

Det er vigtigt! Når du maler loftet, skal du holde rullen i en retning, da kun den malede overflade vil være helt glat efter, at malingen er tørret.

Drikke på loftet: Hvad skal man forberede sig til?

Dranka er en træplade, der spidses tværs til loftet for påføring af gips på dem. Et af de hyppigste problemer, der kan opstå i gamle huse, er at gipset begynder at falde lige på hovedet. Hvordan håndteres det?

Der er flere muligheder:

Valg nr. 1: Aftag gipset med et valg, og monter en ramme lavet af metalprofiler Formet mellemrum mellem bunden og pladen af ​​gipsvæg kan om nødvendigt fyldes med isolering;

Mulighed nr. 2: Fjern helvedesild og gips loftet på den sædvanlige måde;

Mulighed nr. 3: Hvis gipset falder mindre, prøv at behandle helvedesilden med lim (det kan endda være PVA) og udfylde uregelmæssighederne med Knauf Rotband-blandingen;

Alternativ nr. 4: Hvis fejlene påvirkede helvedesilden selv, skal de fjernes ved at fjerne noget af gipset rundt om det og lappe dem med en gipsplaster, der er skruet med selvskærende skruer i spidsen med loftet. Samlinger tæt på forstærkningstape og kitt.