Sådan skæres et hjørne på en sokkel. Produktmateriale og værktøjsvalg. Trimming teknologi med brug af stousla og uden

Spørgsmålet om, hvordan man skærer hjørnet fra basispladen til sin yderligere docking, er en af ​​de sværeste for begyndere inden for indretning. Kilden til de vigtigste problemer er den komplekse form af delen: de støbte paneler med et stort antal fremspring, hulrum og buede overflader skal skæres meget omhyggeligt sammen med minimale huller.

Nedenfor beskriver vi, hvilke værktøjer der er nødvendige for at løse dette problem, og så giver vi algoritmerne til guidenes handlinger i en given situation.

For at forbinde de to paneler skal du nøjagtigt klare skæringsvinklen.

Produktmateriale og værktøjsvalg

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt for ham at beslutte, hvilket materiale vi skal håndtere. Tæthedsdensiteten og strukturen bestemmer stort set valget af værktøj, der skal anvendes til forarbejdning. Og det afhænger igen af ​​det rigtige valg, hvor rent snitlinjen bliver.

Træ og plast skæres enten ved hjælp af en sav og en mousse eller ved hjælp af et specielt værktøj.

Her er det bedre at navigere i bordet:

Desuden kan vi have brug for sandpapir eller en skarp kniv med en bred kniv for at kunne afskære tynde plader af polymermateriale for at få det nøjagtige tilpasning af flyene.

Ved hjælp af et maleri kniv proces polystyren og polyurethan

Det er også næsten en forudsætning for at trimme hjørnet af soklen med dine egne hænder for at være vellykket, hvis der er en flush. Denne enhed er en U-formet træ-, metal- eller plastbakke med spalter i faste vinkler. På grund af slidsens lille bredde er vi i stand til at begrænse fremdriften af ​​hacksaven eller bladet, og derfor er skærelinien næsten perfekt.

Vær opmærksom!
Når der monteres et stort antal hjørnesamlinger, kan industrielle enheder også anvendes, såsom rammekonstruktioner eller ansigtssager.
Imidlertid er brugen af ​​sådanne enheder i hjemmet urentabelt.

Trimming teknologi

Med brugen af ​​dåsen

Instruktioner til hjørneformede sokler og fileter afhænger af, hvilken konfiguration der vil have samlingen. Som regel, når der udføres reparationer, er dele forbundet vinkelret, derfor i dette afsnit vil vi se nærmere på bare en sådan mulighed.

Som nævnt ovenfor, den nemmeste måde at skære hjørner med brugen af ​​kroppen.

Vi udfører værker i henhold til denne ordning:

Skæringsretninger, når der dannes det indre hjørne

 1. Vi vedhæfter delen til installationsstedet og måler den ønskede længde af segmentet.
 2. Stuslo sat på en flad, stabil overflade. Arbejdsbenken er bedst egnet til dette formål, da det ikke vil være så nemt at skære på gulvet.
 3. Vi lægger stangen i kassen i den position, hvor den vil blive placeret på væggen. Vi trykker produktet på væggen af ​​bakken på en sådan måde, at de flade dele støder op til melassens indre overflader.
 4. Brug din venstre hånd til at holde delen for at undgå dens forskydning.
 5. Sæt savklinge ind i spalten i den ønskede vinkel (korrekt orientering for indvendige og udvendige hjørner er vist i diagrammer og billeder). Sæt forsigtigt af delen, undgå alt for stort pres på værktøjet.

Skær til dannelsen af ​​det ydre hjørne

Tip!
Tyndvægte bundplader kan knække, når de trykkes.
For at undgå dette lægger vi en træperle under den eller en anden stang af passende størrelse og skærer dem sammen.

 1. Fortsæt nu med at trimme det andet hjørne. Vi placerer en anden del af soklen symmetrisk i den første blok og trykker den også på bakken.
 2. Vi udfører skæring, idet vi har etableret et hacksav i den tilsvarende snit.

Efter dette er det tilrådeligt at kontrollere, hvor stramt hjørnet stykkerne er tæt knyttet til hinanden, og kun derefter fortsætte med at klæbe dem.

Det er kun nødvendigt at forbinde fragmenter først efter foreløbig tilpasning.

Uden brug af kroppen

Prisen på en sådan enhed som en skammel til en baguette og en sokkel er forholdsvis lille, men i rette tid kan det simpelthen ikke være ved hånden. Selvfølgelig vil opgaveløsningen i denne situation øges, men du kan stadig klare det.

Mærkningsordning

Den første metode er velegnet til loftfileter og indebærer brugen af ​​markeringer i loftet:

 1. Begge dockbare dele trimmer under 90.
 2. Vi anbringer et panel til fastgørelsesstedet, tryk det tæt på, juster det og støder mod endevæggen mod den vinkelrette væg.
 3. Med hjælp af en blyant tegnes en linje, der afgrænser panelets kontur.
 4. Fjern panelet, læg den symmetriske del og gentag operationen.
 5. Nu fik vi skæringspunktet mellem to linjer i loftet. Alternativt lægger vi delene på bunden og gør et mærke modsat dette punkt.
 6. Efter at have lagt soklen på arbejdsbordet, forbinder vi mærket med hjørnet og langs denne linje udfører vi trimning.
 7. Som i det foregående tilfælde kontrollerer vi kvaliteten af ​​sammenføjningen af ​​soklen.

Sekvens af handlinger, når de arbejder

For gulvplader kan du bruge skabeloner:

 1. Vi tager to strimler tykt papir eller pap, hvis bredde svarer til bredden af ​​soklen.
 2. Vi anvender dem på installationsstedet og noterer, hvordan forbindelseslinjen skal passere.
 3. Skær skabeloner ud af mærkerne, som derefter lægges på soklen og bruges som prøve til trimning.

Tip!
Du kan bruge et par mønstre til kun at deltage i flere hjørner, hvis du er sikker på, at de er helt vinkelrette.
Ellers vil hullerne være store nok, og der kræves en tidskrævende pasform.

Brug markeringen på pap

Sofistikeret konfiguration

Nogle gange er det nødvendigt at dockke ikke vinkelret bundplader, men dele placeret i en anden vinkel.

I dette tilfælde er opgaven alvorligt kompliceret:

 1. Skær to emner med en god margen i længden.
 2. Vi anbringer et blankt til installationsstedet og markerer de linjer, der svarer til placeringen af ​​dets kanter øverst og nederst.
 3. Gentag operationen for anden del.
 4. Ved krydset mellem linjerne bestemmer vi det sted, hvor leddet skal placeres.
 5. Før du skærer hjørnet på bundkortet, skal du anvende det på væggen og overføre mærket direkte til materialet.
 6. Vi forbinder mærker med den linje, som vi udfører præcis brugt på drikke.
 7. Vi prøver på, hvordan vi justerede delene korrekt, først på vægt og derefter på jorden. Om nødvendigt fjerner vi noget af materialet fra den ene kant, eller (hvis uoverensstemmelsen er for stærk) gentag trimningen og udfør alle målene mere grundigt.

Vi virker på nøjagtig samme måde, når det er nødvendigt at samle en krøllet overflade af flere segmenter, men der vil naturligvis være flere linjer mellem delene.

Sådan trimmer du bordet i enhver vinkel og uden huller - 3 arbejdsmetoder fra øvelsen

Der er mere end nok tips om, hvordan man trimmer en sokkel på 45 grader på netværket nu, det er bare dårligt, at de fleste af dem er givet af folk, der aldrig har gjort det. Ud fra et synsvinkel vil jeg også fortælle dig, hvordan man skal trimme bundpladerne på hjørnerne med dine egne hænder i 3 versioner, og du vil lære om både traditionelle metoder og populære universelle opskrifter.

Videnskaben om, hvordan man korrekt skærer loftplinten i hjørnerne, er ikke så kompliceret som det kan synes.

Et par ord om værktøjer og materialer.

Gulvstifter er nu lavet af træ eller polyvinylchlorid (PVC), dvs. plast. Listen over loftfyldstoffer er lidt længere:

Udvalget af loftsplinter er meget bredere end gulvretningen.

 1. Polyurethan - disse lister har god elasticitet og kan bøje sig omkring radiale og andre krøllede overflader, men i klare vinkler skal de under alle omstændigheder skæres;
 2. Skumplast er den enkleste budgetmulighed, prisen for skumplinter er lav, og de er meget lette at skære;
 3. PVC - princippet er det samme som gulvplinterne, men modelintervallet er meget bredere;
 4. Træ - ligner gulvet, kun her er der stadig brede modeller;
 5. Gips - med adventen af ​​polyurethan og skumplaster af plastgips lofter i baggrunden, for det første er de tunge og for det andet skrøbelige. Men det er rimeligt at nævne dem.

Da det ikke er muligt at trimme loftsplinten og dens gulvmodel korrekt uden et godt værktøj, vil vi komme nærmere ind på dette spørgsmål.

Det bedste, næsten perfekte værktøj til at trimme nogle bundplader og ikke kun er en modersave med en drejelig seng. High-speed disken gør glatte og præcise nedskæringer, og sengen i disse enheder roteres i enhver vinkel. Problemet er kun i de alvorlige omkostninger ved dette værktøj.

Gærdesaven er næsten et ideelt værktøj til trimning af basisplader og ikke kun dem.

Det antages, at et af de bedste håndværktøjer til præcis opskæring af små stænger er en sidesav. Dette er i princippet sandt, men jeg vil ærligt sige det, det er ikke let at finde en meget højkvalitets sav, selv med det nuværende sortiment. Hvis du stadig beslutter at købe et lignende værktøj, så tag en sav med en fin tand.

Pit sav er praktisk, når du arbejder med stuslom.

Teoretisk kan skummet og polyurethan skæres med enhver skarp og holdbar kniv. Men du skal have en fast hånd og i det mindste lidt erfaring med at skære skum. Plus det er meget problematisk at skære brede fileter med en kniv.

Uden erfaring er det meget problematisk at lave et klart stykke med en kniv.

Personligt, i mangel af trimning, bruger jeg kun en hacksav. Det er egnet til at skære absolut materiale, fra skum til træ. Forresten stiller de ofte spørgsmålet om, hvordan man skal skære en bundplade af plast til gulvet, så her - tag et hacksav for metal, og du vil ikke forveksle.

Til trimning af lister anses en hacksaw for at være et af de bedste værktøjer.

Tre arbejdsmetoder til trimning af soklen

Ved gulv- og loftplinter er instruktion til trimning næsten det samme. Men hvis vinklen på kurvens bund kan dækkes med noget, så er dette allerede et problem i loftet, så vi vil være mere opmærksomme på, hvordan man klipper loftplankerne.

Metode nummer 1. Klassisk blok

Den klassiske blok er en U-formet seng med slots i modsatte sider. Et stykke af passende størrelse er indsat i denne kasse og savet ud gennem en spalte i siderne med en hacksav. Ideen er ikke ny, værktøjet er allerede flere hundrede år gammel, men på trods af enkelheden ved ikke alle, hvordan man korrekt trimmer hjørnet af loftplinten ved hjælp af en sådan klud.

Ikke alle ved, hvordan man trimmer loftsplinten i hjørnet ved hjælp af en klassisk klud.

Tip: Når der monteres loftsplinter på den side af kroppen, der er tættere på dig, og gulvbrættet tværtimod skal anvendes på værktøjets side langt fra dig. Dette er ikke dogma, men det er meget nemmere at arbejde på denne måde.

Det er lettere at arbejde med gulvstifter, da poolen ligger på et vandret plan, er det lettere for dig at orientere i soklens position. Folk gør oftest fejl ved trimning af loftfiletet, det er simpelthen forkert at investere i værktøjet. Der er en simpel men vigtig regel.

Vigtigt: Den side af loftfileten, som rører væggen, skal rettes til den øvre kant af skænkens side, og den del af soklen, der grænser op til loftet, skal placeres på bunden af ​​sidevæggen.

Ordningen med at trimme soklen.

På hjørnet, som du ved, er der 2 sider, så for at gøre mindre fejl, lær dig selv at sætte stangen til at blive monteret på højre side af hjørnet til højre, og sæt baren på venstre side på venstre side. Detaljer om indviklingen ved at bruge klassiske rassla er beskrevet i videoen i denne artikel.

Sådan korrekt trimmer det indre og ydre hjørne af loftfileterne.

Ud over den klassiske U-formede stusla findes der to typer af lignende strukturer - dette er et professionelt og drejeværktøj. Hvad angår den professionelle version, bruges den kun af herrer. Enheden er ret stor, men den roterer i alle vinkler og har en hacksav, som kan låses i den ønskede position.

Professionel blok med mulighed for at fastgøre en hacksav og dele.

Den drejelige enhed kan kaldes en "pocket" tusl. Af fordelene her er kun muligheden for en klar fixering af drejningsvinklen på sladen. På den ene side er det nemt at arbejde sammen med ham - han sætter et hjørne, sætter det på soklen og skærer det af. Men på den anden side er du nødt til at vænne dig til et sådant værktøj, hvis du ikke har erfaring med en hacksav, så skal du ikke tage en drejebjælke.

Hvordan man arbejder med drejelig tuslom.

Tip: Når du vælger en klassisk U-formet kasse, skal du først tage kinesiske produkter. Og for det andet, prøv at købe modeller med mulighed for stiv fiksering af dele indeni, en af ​​disse modeller er vist på billedet nedenfor.

Det er meget mere bekvemt at arbejde med muligheden for at fastgøre delen indeni.

Metode nummer 2. Trimming mønster

Oftest skal både loft- og gulvstiften skæres ved 45º. Hvis der ikke findes noget specialværktøj, kan en improviseret blok trækkes på et tetradark. Fra skolens kurs af geometri ved vi, at diagonalen af ​​enhver firkant med hensyn til basen har en vippevinkel på 45º.

Du kan indstille en 45º vinkel ved at sætte en sokkel på kvadratens diagonale.

Så skal du tegne en firkant og holde 2 diagonaler i den - det vil være den ønskede 45º. Du skal kun vedhæfte bundpladen korrekt til bladet og markere. Sandt, for at skære basispladen glat uden guider, har du brug for et godt øje og en god hånd.

Metode nummer 3. Anvendt universal

Trimming under 45º er en almindelig mulighed, men hvad hvis du har brug for en anden vinkel, og i nærværelse af kun en hacksav og en blyant? Det viser sig, at der er en meget enkel vej ud af denne situation. Plus, denne metode er universel, den er velegnet til både ydre og indre hjørner.

Desuden kan jeg forsikre Dem om, at de vinkler, der visuelt virker lige, faktisk har afvigelser i et par grader. Som følge heraf køber du et godt værktøj, skarpt afskåret 45º, og når det er docket, spalter kløften mellem plinterne "ud". Her forsvinder dette problem. Og på et eksempel vil vi overveje, hvordan man klipper et loftsplint i et indvendigt hjørne.

Tag en filet, anvend den på den ene side af hjørnet og brug den til at tegne 2 linjer langs væggen og langs loftet.

Tip: så linjerne var næppe synlige, kan de udføres ikke med en blyant, men for eksempel med en søm eller en knivkant.

Gør det samme på den tilstødende side af hjørnet.

Hvis du trækker en diagonal fra skæringspunktet på linjerne på loftet til det indvendige hjørne, får du den ønskede snitlinie.

Tag derefter værktøjet og skær på markeringen. Hvis du normalt ejer en hacksav, skal basispladerne konvergere perfekt.

Som jeg allerede nævnte, er det muligt at skære det ydre hjørne med nøjagtig samme teknologi.

Vigtige nuancer

Hvis du har prøvet dit bedste, men den lille kløft ved krydset stadig kom ud, skal du ikke modløses. I træfileter er et sådant hul let dækket af møbelvoks. For at forsegle hullet på soklerne af polyurethan, skum, plast eller gips kittet er perfekt. Naturligvis skal sammensætningens farve svare til soklens farve.

Alle hullerne i loftflakens område er fyldt med kitt.

Brede loftsfileter er helt sikkert smukke, men de kan kun monteres på helt flade vægge. Hvis vægens plan i forhold til loftet er en bølge, så er det bedre at købe smalle polyurethanfileter, de er elastiske og vil udjævne denne mangel.

Under en bred filet har vi brug for helt glatte vægge.

De fleste spørgsmål opstår om, hvordan man trimmer tapetet under loftplinten. Der er intet kompliceret her: Tapetet er limet med en lille overlapning på basispladen, og når væggen er fuldstændigt limet, tag en stor spatel, sæt den på hjørnet og skær overskydende med en kniv.

Hvordan at klippe tapet under loftet soklen gør det selv.

Men husk - hverken en kniv eller en spatel kan revet fra væggen, før du passerer hele flyet. Det vil sige, læg en spatel fra hjørnet, skær tapetet langs bladlængden, og uden at tage bladet ud af væggen, skal du flytte og skære, indtil du når det næste hjørne.

konklusion

Alle tre metoder jeg har beskrevet arbejde, afhænger valget af hvilket værktøj du har og hvad dine faglige kompetencer er. Hvis du efter at have set videoen stadig har spørgsmål, velkommen til kommentarerne, end jeg kan, hjælper jeg.

Hvis du ikke er sikker på dine evner, er der både til gulvet og til loftsplinterne forbindelseselementer, som giver dig mulighed for uden at trimme.

Sådan skæres en gulvplint

Ved selvlægning af gulvplint kan der opstå et problem i, hvordan man korrekt skærer gulvplinten i hjørnerne. Artiklen udbredt dette problem, samt diskuterede de vigtigste metoder til skæring af sokkel.

Det bedste skæreværktøj

Gulvstiften kan være lavet af forskellige materialer, især fra træ, plast, skum eller limet træflis. Hver type kræver sit eget passende værktøj til det anvendte materiale. Under arbejdet med et produkt fra polyfoam anvendelse af en samling vil kniv være påkrævet. At skære et hjørne på gulvplastikplinten, der kan dækkes med finer, det er bedre at bruge en savsås til skæring af metal. Ved skæring af træstokke er det mest egnede valg en træbearbejdet sav med mindre tænder.

Skæring gulvplinten ved hjælp af kroppen

Til professionelle skære hjørner er der et specielt snedkeredskab, kaldet en musk. Det giver dig mulighed for præcist at skære forskellige vinkler. Den er installeret på et arbejdsbord eller skrivebord. Stiften er indsat i den på en sådan måde, at dens trimmet kant passer ind i en af ​​spalterne af spaltekassen, der løber i den ønskede vinkel. Derefter fastgøres den trimmede skinne sikkert, en hacksav sættes ind i spaltens spalte, og en gulvstik sættes i den rigtige vinkel. Klippet er nøjagtigt og jævnt.

Anvendelsen af ​​en linjal og en blyant i fravær af stusl

Før du skærer gulvplinten i hjørnerne, er det også værd at udforske alternative metoder til at udføre denne operation. For eksempel, hvis der ikke er nogen flush ved hånden og det er presserende nødvendigt at skære et vist antal skørtlister, så ville en af ​​løsningerne på problemet være at skære hjørnerne ved at bruge markering. Dette vil kræve en blyant og en linjal. Ved hjælp af sidstnævnte måles bredden af ​​soklen, og den opnåede værdi aflejres fra skinnenes ende. Blyanten tegner en linje fra basiskortvinklen til det målte mærke. På den og vinklen er afskåret. Den gensidige del af en anden sokkel kan skæres på plads ved at fastgøre en allerede trimmet skinne.

Skære gulvlister af kompleks geometri, skal du omhyggeligt måle alle vinkler. De skårede kanter af skinnerne kan slibes med fint sandpapir. Når du installerer gulvstifter, skal du omhyggeligt kontrollere tætheden af ​​de enkelte skinneres hjørner på leddene. Dannelsen af ​​store huller er ikke tilladt, og næppe bemærkelsesværdige små revner kan gemmes under de færdige hjørner.

Sådan skæres hjørner: Vi skærer loftet og gulvplinten korrekt

Ved installation af baguetter og basisplader får reparationen et færdigt og pænt udseende, men kun hvis trimningen er udført korrekt og alle leddene konvergerer perfekt jævnt. Til skæring anvendes forskellige værktøjer og metoder, der letter arbejdet, men det er også vigtigt at tage højde for de mange nuancer, som vi vil diskutere i dag.

Typer af loft og gulvstifter, valg af værktøj

Installation af baguetter og sokler er ikke mindre vigtigt reparationsstadium end nogen anden. Og skære hjørner her er det sværeste. Det er vigtigt at vælge det rigtige værktøj til jobbet og den mest egnede klippemetode.

Loftslister

Loft lister, han støbning, hule, grænsen, eller blot soklen, er der oftest bruges til dekoration af samlingen mellem væg til loftet Selvom de nogle gange dækker den indvendige hjørner, gør dekorative rammer og paneler er formet nicher og arkitektoniske elementer. Der er flere af de mest populære materialer til at lave et loft baguette:

Plast (polyvinylchlorid). Bred og stiv lister lettere at skære med et savværk til metal. Hvis du har brug for et mere blidt værktøj, skal du bruge et stiksav.

Skumskum (polystyrenskum). Meget let og porøst materiale, der er bedst klippet med en skarp konstruktion eller brevpapirkniv.

Wooden baguettes. Til skæring af egnede savsager med spiralformet slibning, specielt designet til baguetter. Du kan også bruge manuel eller elektrisk stiksav.

Gulvstiften

Moderne gulvstiften kan næppe kaldes en strimmel, der lukker hullet. Dette er en konstruktiv komponent, der supplerer designet og understreger det overordnede design. Skirtings er lavet af flere materialer:

Træ kan være lavet af massivt træ eller finer. Til skæring anvendes flade eller cirkelsave, stik stik.

Plastplader er "farlige" konkurrenter til traditionelt træ. Let at installere og skære med en almindelig hacksav.

Aluminiumslister - det sidste ord i indretning. De er normalt skåret med en elektrisk sav eller håndsav til metal.

Kun på træplinter bliver det nødvendigt at lave hjørnetrimmen. Resten skæres nøjagtigt og tilsluttes ved hjælp af specielle hjørner.

Typer af vinkler

Vinkeldocking og trimning af soklen varierer afhængigt af vinkeltype, skelner mellem: intern, ekstern og ikke-standard.

Den indvendige vinkel, med andre ord, er vinklen på rummet mindre end 180 °, normalt 90 °. Ved trimning af det indvendige hjørne stikker den nederste del af loftsplinten altid ud over den øverste. Det første er stadig nødvendigt at måle vinklen mellem væggene, hvis den er standard og lig med 90 °, så skæres skårene i en vinkel på 45 °. En baguette, der er limet på højre side, skal slagtes til venstre og venstre lås til højre.

Den eksterne vinkel eller ekstern er mindre almindelig, den er mere end 180 °, normalt omkring 270 °. I arbejdet med sådanne vinkler er alt lige nøjagtigt det modsatte. Sokkens kant, som presses mod loftet, skal være større end bunden.

Ikke-standard vinkler. Under disse betyder oftest vinkler med en grad mere eller mindre end standarden i 90 ° og 270 °, såvel som forskellige former for kurver. Trimming i dette tilfælde udføres "med øje" eller med markeringer på plads. Afsnit med afrundinger består af flere små elementer, som hver især er justeret.

Måder at dræbe soklen

Hvis hjørnerne er standard, er det bedst at dræbe bundpladerne ved hjælp af et ark eller en stencil. I andre tilfælde skal man ty til metoden til at markere stedet.

Skære en baguette med kluden

Stuslo - Tømrerarbejde værktøj, der er designet specielt til at skære baguette. Den kan være lavet af plast, træ eller metal. Formen ligner en bakke med slidser (spor) på væggene. Stuslo hjælper med til korrekt at bestemme hældningsvinklen og smidigt trimmer stangen på 45, 60 eller 90 grader. Nogle modeller kan have flere gradueringsguider.

Det er vigtigt at sætte en baguette i arbejdet med muskelen:

 1. Baguette skåret i ende har form som en uregelmæssig trekant, så den side, der vil blive limet til loftet, presses mod bunden af ​​skærekassen, og nær-væg side af væggen af ​​værktøjet.
 2. Afklaring udføres gennem de modsatte riller. Hvis du har brug for at skære en baguette under det indvendige hjørne, slagtes den i en spids vinkel, og hvis den ydre - under en stump.
 3. Loftstifter stables altid til nærmeste væg. Den venstre side er placeret på venstre side og højre side, henholdsvis til højre.
 4. Gulvstifter anbringes på ydervæggen af ​​miterboksen, "fra mig selv". Hjørnerne slagtes på samme princip.

Skære baseboard ved hjælp af en stencil

En stencil er intet andet end en flad efterligning af en squat. Gør det nemt. For at komme i gang er at arme en linjal, en blyant og en protractor.

To parallelle linjer tegnes på en flad overflade, hvor bredden mellem der ikke skal være mindre end baguettens bredde. I midten af ​​segmenterne bruger du vinkelret. Alle vinkler skal være 90 °. Derefter deles dette segment, der forbinder de to paralleller, i to og to linier trækkes gennem et punkt i en vinkel på 45 ° fra det vinkelrette. På stencilen satte en baguette, som i en baron.

Skæring med blyantmærker

Dette er en anden måde at præcis skære baguetten, uden at have flush.

Til det indvendige hjørne. Soklen anbringes i loftet som det skal stå, til venstre for hjørnet, og der trækkes en linje på loftet. Derefter påføres stykket på den anden side, til højre for hjørnet, og trækker også en linje på loftet. To linjer skal danne skæringspunktet. Endnu engang bliver soklernes sektioner anbragt igen og fra skæringspunktet sænker de en lige linje til soklens nedre kant, det bliver snitlinjen.

Til det ydre hjørne. De lægger en sokkel til højre for hjørnet og trækker en linje på loftet længere end hjørnet af vægsamlingen. Derefter sætter soklen på venstre side af hjørnet og holder den anden linje til krydset med den første. Krydsningspunktet overføres til baguettens øvre kant. Det punkt, hvor hjørnet af væggene konvergerer og baguettens indre bund er det andet mærke. To punkter forbinder og slagtes baguette på linjen.

Skæring en bred støbning med et mønster

Hvis et stort mønster på overfladen af ​​grænsen faldt lige ved krydset af det indvendige hjørne, skal det tilpasses, ellers vil det generelle billede blive forkælet.

Et mønstret område skæres ud af loftstøbningen og efterlader 5 cm margen på siderne. Det resulterende område er opdelt i halvdelen, det vil sige at lave et jævnt snit midt i mønsteret. Efter det skære skifteformet skålen i kluden eller øjet.

Tips

Nogle nyttige tips, der vil hjælpe i arbejdet:

 1. Før du begynder at afslutte skæring, skal du øve på et lille segment.
 2. At skære en baguette skal være på forsiden, så vil ujævnheden af ​​udskæringen forblive på bagsiden.
 3. Klippet kan finjusteres med en kniv eller sandpapir.
 4. Skær soklen skal være på en solid flad overflade.
 5. Hvis den bruges, kan den for nemheds skyld fastgøres til arbejdsfladen med skruer.
 6. Hvis resultatet er utilfredsstillende, og hullerne i leddene stadig er synlige, kan de anbringes pænt.

Hvis hjørnerne i værelset, der repareres, er lige, kan du købe færdige hjørner til den valgte type baguette og undgå scenen med at skære hjørnerne helt.

lofter

Loftplinten udfører ikke kun en dekorativ funktion, der visuelt adskiller væggene fra loftet, men det kan også skjule leddene i forskellige loft- og vægdekorationsmaterialer. Ikke alle indretninger indebærer brug af loftsplint, men oftest synes den generelle opfattelse af værelset at være ufuldstændig uden den. Ved fastgørelsen af ​​dette element - filet - er der intet kompliceret, næsten alle typer bundplader er fastgjort til limen. Men spørgsmålet om, hvordan man korrekt skærer loftplinten i hjørnerne af værelser, kan sætte mange i en blindgyde. Selv i det enkleste rum er der indvendige hjørner, hvor loftsplintens lameller skal være præcist og smukt forbundet. Og i en mere kompleks konfiguration af rummet bliver nødt til at dockke basispladerne og udføre det ydre hjørne. I denne artikel vil vi se på forskellige muligheder for at skære loftplint med og uden værktøj.

Først skal du håndtere spørgsmålet om, hvordan man klipper loftplinten, svaret afhænger af det materiale, hvorfra fileten er lavet. I øjeblikket sælges loftsplinter af polyvinylchlorid (PVC), polystyrenskum (polystyren), polyurethan og træ.

PVC loftsplinter er de billigste. De er let dannede buer og folder, der ikke kan fjernes, så produktet skal smides væk. Desuden er deres ulempe elektrostatisk - evnen til at tiltrække støv. Du kan skære dem med en skarp konstruktion kniv eller hacksav.

Loftsbeklædning af udvidet polystyren er også billigt. Dette materiale er meget skrøbeligt, det smuldrer nemt under behandlingen, så du skal skære polystyrenskummet med en skarp kniv eller hacksav til metal uden at presse for meget.

Loftsbeklædning af ekstruderet polystyren er lidt dyrere end polystyrenskum, deres tættere og sværere at skære. Men de smuldrer mindre, så det er nemmere og mere bekvemt at arbejde med dem. De er skåret med en byggekniv og en hacksav.

Polyurethan loft sokler er de dyreste i øjeblikket. De er holdbare, fleksible og fugtighedsbestandige, kan nemt skæres med en byggekniv og ikke smuldrer. Ulempen ved polyurethan sokler er deres afhængighed af temperatur ekstremer. For eksempel over en gaskomfur vil en polyurethan bundplade erhverve resterende deformationer og begynde at knække lidt. Hvis du forsøger at behandle eller skære sådan sokkel, kan den blive snoet eller på anden måde deformeret.

Træloftstænger er tætte tunge produkter, der kun kan trimmes med en hacksav, helst med små hyppige tænder. Du kan også bruge lærredet til metal.

Før jeg går videre til opgørelsen af ​​måder til korrekt skæring af loftsplinten, vil jeg gerne bemærke, at der er mulighed for ikke at skære soklen med særlig præcision. Til salg er der specielle hjørneelementer, i hvilke soklens kanter er indsat. I dette tilfælde er det nok at trimme bundkortstrimlen i en vinkel på 90 °, og hjørneelementet vil skjule alle fejlene. Men denne metode anvendes ikke altid, da hjørneelementernes dimensioner er noget større end basispladerne selv, så hjørnerne i rummet vil skille sig ud over den generelle baggrund. Nogle gange kan det se nalyapisto. Men hvis designen af ​​rummet tillader brugen af ​​hjørneelementer til loftsplinterne, giver det mening at bruge dem. Yderligere anvisninger vil være nyttige for dem, der alligevel besluttede at præcist trimme bundkortene i en given vinkel.

Sådan skæres hjørnet af loftplinten med mousse

Stuslo er et simpelt snedkeredskab, der gør det muligt at skære emnet i den ønskede vinkel. Ofte er det en bakke lavet af plast, træ eller metal med lodrette spalter til skæring i en vinkel på 90 ° og 45 °. Der er også mere komplekse konstruktioner af miterboksen - til skæring i vinkler på 90, 60 og 45 grader. Til mere professionelt arbejde anvendes miterboksen med en drejemekanisme, hvor hacksaven kan fastgøres i alle vinkler til emnet.

Sådan skåres en loftsplint ved hjælp af kroppen - det indre hjørne:

 • Vi anvender soklen i loftet, måler den ønskede længde.
 • Derefter sætter vi bundplanken i blokken, så stillingen falder sammen med bundpladens placering i loftet.
 • Skørtpladen skal presses mod farvandsens fjerne væg.
 • Hold baseboard med din venstre hånd.
 • Vi vælger positionen af ​​hacksaven, når vinklen er 45 grader, og samtidig kommer hacksaggrebet så tæt som muligt på venstre hånd.
 • Vi skærer emnet uden at lægge for højt tryk på saven.
 • Det næste trin er at trimme baseboard sokkel. Vi installerer den også til den høje væg på squat.
 • Vi trykker og holder med højre hånd.
 • Vælg en position for en hacksav, når vinklen på 45 grader og hacksaw håndtaget kommer tættere på højre hånd.
 • Skær soklen.

Derefter går vi sammen med de trimmede skørtplanker og kontrollerer skæringsnøjagtigheden. For en mere præcis orientering er det også sagt, at for at opfylde det indvendige hjørne er det nødvendigt at begynde at skære fra forsiden af ​​soklen. Træplader efter trimning, vil sandsynligvis stadig være nødt til at passe filen.

Sådan afmonteres loftsplinten ved hjælp af miterboksen - udvendigt hjørne:

 • For ikke at forveksle med dimensionerne, er det bedre at begynde med at markere det indre hjørne og derefter skære det ydre hjørne ud. Ellers er det muligt, at stangen måske ikke er tilstrækkelig i længden.
 • Det er nødvendigt at fastgøre stangen til loftet og skitsere dimensionerne.
 • Sæt loftsstøbestiften og tryk den på nærmeste væg.
 • Vi holder det med venstre hånd og vælger positionen til hacksaven i en vinkel på 45 grader, når håndtaget bevæger sig tættere på venstre hånd.
 • Skær emnet.
 • Indstil den gensidige stang til nærmeste væg, hold den med din højre hånd.
 • Monter hacksaven i 45 graders vinkel, når håndtaget bevæger sig tættere på højre hånd.
 • Skær arbejdsstykket af og tag hjørnet.

At skære emnet med kludens hjælp er kun egnet, hvis vinklen mellem væggene er flad - 90 grader. Hvis nøjagtigheden efterlader meget at ønske, skal du bruge andre metoder.

Sådan trimmer du hjørnet af loftsplinten med markeringer på loftet

Markeringen af ​​soklen i loftet giver dig også mulighed for jævnt og præcist at afskære hjørnet. Den eneste ulempe ved denne fremgangsmåde er, at det er vanskeligt og ubelejligt at holde basispladen på vægten under skæreprocessen. For resten kan vinklen til skæring på denne måde være endnu mere præcis end på andre måder. Ved at sætte soklen til installationsstedet tages der straks hensyn til alle fejlene i væggene og afvigelserne i vinklen.

Skæring hjørnet af loftplinten:

 • Den første ting, to emner skal skæres i en vinkel på 90 grader.
 • Så anvender vi først en stang og skubber dens ende i en vinkelret væg. Tegn en linje i loftet, der beskriver konturen af ​​soklen.
 • Vi fjerner denne stang og fastgør den gensidige stang og trykker også sin stød mod væggen. Planlægningslinje.
 • Krydsningspunktet for de markerede linjer bliver det mærke, hvormed basispladen skal trimmes.
 • Igen anvender vi hver stang skiftevis og markerer skæringspunktet på dem.
 • Tegn en linje fra dette punkt til den anden kant af soklen.

Vi afskår basispladerne langs de planlagte linjer, vi slutter dem sammen og anbringer dem til installationsstedet. Vær opmærksom på at ved hjælp af denne metode er det mere bekvemt at skære de indvendige hjørner.

Sådan trimmer du loftplinten med formskabelonen

Noget der ligner en afføring kan gøres ved at anvende de nødvendige skærevinkler på papir, pap eller træ. Det er nødvendigt at tegne to parallelle linjer, bestemme midten og derefter afsætte de nødvendige vinkler ved hjælp af en grader. Fordelen ved denne metode er, at du kan afskedige enhver vinkel, herunder en større 90 grader. Selvfølgelig, før du skærer hjørnerne af loftsplinten, skal du kontrollere vinklen mellem væggene på forhånd ved hjælp af et hjørne og måle det med en vinkel.

Teknikken til at skære loftpladen med det malede lærred er nøjagtig det samme som ved hjælp af selve linnedet. Vi trykker planken på soklen på en af ​​de parallelle linjer, og sæt derefter hacksaven i den ønskede vinkel, som allerede er skitseret, og skær den af.

En improviseret bakke med dine egne hænder

Det er også nemt at lave en sag med egne hænder.

Metode 1. Du skal bruge tre træplader eller plader, der skal flises i en U-formet kasse. Så på væggene af kassen er de nødvendige vinkler markeret, og en hacksav er skåret. Resultatet skal være en træblok med riller udskåret.

Metode 2. Kombinationen af ​​en improviseret rassla og skabelon med markerede linjer. For at gøre det lettere at skære, skal du bygge noget, der bekvemt holder loftplintstangen, da det er svært at holde det på vægten. Det er nok at sammensætte et hjørne fra to træplanker eller brædder. På papir skal du tegne linjer med vinkler til skæring ved 45 grader eller under andre. Derefter anvender vi soklens forberedelse til hjørnet, trykker den med hånden, som beskrevet i teknologien for at bruge skibet, flytter papiret med skabelonen til kanten, hvor vi skal skære og klippe det af. I færd med at skære fokus på linjen tegnet på papir.

Metode 3. Du kan bruge alt hvad du kan lide, alt det vi laver som en vinkel som en improviseret klud. For eksempel skubbede et bord på væggen.

Det er vigtigt! Vær opmærksom på målreglen for at trimme loftplinten. For at skitsere den indvendige vinkel er det nødvendigt at måle længden direkte fra selve hjørnet. For at skitsere den ydre vinkel er det nødvendigt at navigere, at soklen stikker ud i rummet på en afstand svarende til dens bredde.

Det er ikke nødvendigt at fastgøre lamellerne i loftsplinterne før afskæring af den gensidige plank og forsøger på deres placering. Først efter de to strejker har perfekt matchet i hjørnet, kan du begynde at montere dem i loftet. Mindre fejl kan ændres med en fil eller en neglefil i tilfælde af træ- og polyurethanskørt. For at passe til skumprodukterne skal der skiftes en skarp kniv.

Hvis pludselig, selv efter montering af bundpladerne mellem dem, forbliver der et lille hul, fortvivl ikke, du kan forsegle det med kitt. Trim loft soklen alene er ikke svært. Men for ikke at ødelægge mange produkter, er det bedre at øve på små emner.

Funktioner af trimning og docking gulv og loft sokkel i hjørnerne

Sikkert før hver af os var det mindst en gang spørgsmålet opstået: Hvordan skår hjørnet af loftsplinten? Godt eller udendørs, afhængigt af situationen. Selvfølgelig er der færdige konnektorer til salg, men det er ikke altid muligt at vælge for hver specifik formstøbning.

Og her er det nødvendigt at komme ud på en eller anden måde, at gøre underbud på et øje, og derefter for at rette nogle gange. Men for at trimme formningen korrekt er første gang ikke så svært. I denne artikel vil vi fortælle, hvordan man skærer loftsplint, og også gulv. Én - ved hjælp af et specielt værktøj, og det andet - uden det.

Skær hjørnet af loftplinten med mousse

Som beskrevet ovenfor kan trimning af hjørnet ske med eller uden et specielt værktøj. Det sæt af andre ting, du har brug for, er det samme i begge tilfælde: et hacksav, en kartonkniv, en protractor og en blyant, en trinladder.

Hvad er bedre at købe til trimning

Denne artikel beskriver arbejdet med den enkleste stuslom, som i den venstre del af billedet. Det er muligt at skære soklen i en vinkel på 45 og 90 grader - dette er det nødvendige minimum. Og på højre side af billedet - drej stuslo. Hans enhed er mere kompliceret, indeholder en indbygget hacksav og giver dig mulighed for at skære materiale fra forskellige vinkler. Selvfølgelig er denne mulighed lettere at bruge og giver flere trimmer.

Men hvis du ikke er ejer af et privat hus, hvor du med jævne mellemrum skal tilslutte tømrerværket, ville det være bedre at komme forbi med den enkleste løsning. Til sammenligning koster det sædvanlige loft til en loftsplint 100-350 rubler, og du kan smide det på balkonen i slutningen af ​​reparationen eller smide det helt ud. Drejning kan koste så meget som et halvt tusinde plus det skal derefter opbevares et sted under rette forhold.

Hvordan og hvordan man skal skære en plastikplade: almindelige og drejelige tønder

Der er en anden måde at gash et loft sokkel. Video om hvordan man skal skære en baguette miter sav. Herudover vil du finde nogle nyttige tips og til at skære på almindelig stumle.

Begynd trimning: indvendigt hjørne

Vi tager loftstøbningen, som er placeret til venstre og ligger i et hjørne, så det presses tæt mod den modsatte væg og korrigerer om nødvendigt længden af ​​segmentet. Marker på nogen måde den side, der ser ned.

Nu går vi på skolen: Loftstøbningen er placeret i instrumentets herlighed til højre, med bunden tættere på dig. Hacksaven er placeret lige til venstre. Nu kan du klippe hjørnet. Diagrammet er venstre side af figuren. Vi gør også trimning til den rigtige støbning.

Sådan skæres hjørnet af loftsplinten: baguettes placering i kluden

Afrimning af det ydre hjørne af loftstøbningen

Her handler vi efter samme plan som ved skæring af det indvendige hjørne: Vi anvender væggen - vi kontrollerer længdenes overensstemmelse - markér punktet på hjørnet af væggen på baguettens nederste kant - gå til slusla.

Til trimning af det udvendige hjørne er loftslisterne placeret i enheden såvel som til indersiden. Vi foretager kun et ændringsforslag til hjørnet af hjørnet, som vi lægger på baguetten. Det bør falde sammen: med venstre spalte til venstre loftsplint og til højre henholdsvis med yderst til højre.

Sådan skæres hjørnet af loftsplinten: Baguettes korrekte position

Trimming hjørnet af loftstøbningen, som har en stor figur

Nogle gange er træk på overfladen af ​​kantsten meget stor, og du har lige ved leddene i hjørnerne. I dette tilfælde er vi nødt til at kæmpe med at klippe hjørnet af loftsplinten og kombinere siderne uden at krænke den samlede sammensætning. Faktisk er der intet kompliceret:

 • Skær et snit med et mønster + 5 cm fra hver side af loftstøbningen.
 • Opdel det resulterende segment i halvdelen.
 • Nu gør vi mærkning og trimning som beskrevet ovenfor.

Hvis du får mindre fejl i forbindelsen - maskerer du dem ved hjælp af forseglingstæt, efter at du har monteret baguetten på væggen og tørret limen.

Sådan docker du hjørnerne af loftsplinten, hvis den er bred og med et stort mønster

Vi trimmer uden køjen

Hvis du ikke har mulighed for at få kroppen, eller vinklen på væggen er meget mere eller mindre end 90 grader, bliver du nødt til at træne en lille tegning. Denne sag kræver maksimal koncentration fra dig, men sørg for at du kan klare det.

Vi former og skærer hjørnerne

For det ydre hjørne anvender vi loftet omskifteligt hver til sin side og tegner en linje langs dem til loftet og væggene. Således kan du endda gøre docking af tre baseboards på én gang, som i billedet. Som følge heraf får vi flere skæringspunkter, som i billedet nedenfor. Dernæst overfører vi disse punkter til listerne selv og tegner linjer fra toppen til bunden. Takket være disse linjer vil du forstå, hvordan du korrekt skærer loftplinten.

Bemærk: Trimmer og montering af loftsplinten skal startes før væggen er færdig og loftet skal startes. Så vi kan sikkert lave de nødvendige mærker på væggene og loftet uden frygt for at ødelægge gulvet.

Hvordan gash et loft sokkel til et ydre hjørne

For at trimme det indvendige hjørne skal vi også "trække". Som i det foregående tilfælde anvender vi soklen og tegner linjer langs dem og kigger efter krydspunkter. Vi sætter dem på loftet listerne selv og tegner trim linjer. I figuren ser vi på de røde linjer, de sorte er givet, så placeringen af ​​væg- og loftledene er tydelig.

Sådan skæres loftsplinten i det indvendige hjørne

Sådan skæres en loftsplint. Video om hvordan du kan skære hjørnerne af soklen ved hjælp af et bygningshjørne og et stykke papir.

Det endelige tryk før stikkende sokkel

Nu skal vi bare kontrollere, hvor præcist trimningen er færdig. For at gøre dette skal du tage venstre og højre side af loftsplinten i hånden og derefter forbinde dem i hjørnet. Hvis der ikke er slots, kan du begynde at klæbe, hvis der er fejl, gør vi trimmer med en hacksaw eller kartonkniv. Tjekken udføres på samme måde for både det ydre og det indre hjørne.

Bemærk: mærker øverste bund på listerne er bedst udført med tape. Det fjernes let efter trimning, mens sporene af en blyant eller markør skal maskeres. Dette er især vigtigt, hvis soklen ikke er beregnet til at blive malet yderligere.

Vi går sammen med hjørneelementerne i loftsplinten og kontrollerer kvaliteten af ​​trimning

Afskæring af gulvplinten med og uden en stussel

Vi forbereder værktøjssætet ens som til arbejde med loftsplinten, men med mindre ændringer: vi tilføjer en lille linjal, og kartonkniven vil ikke være nyttig for os. Med hensyn til spildtype er udvælgelseskriterierne de samme.

Formning af det indre og ydre hjørne ved hjælp af fartøjet

For at trimme det indvendige hjørne skal vi måle og trimme venstre støbning til den ønskede længde og markere den nederste kant. Og nu lægger vi gulvplinten ind i blokken: Drej den nedre kant mod dig og tryk den på siden af ​​blokken nær dig. Bladet under trimningen skal bevæge sig fra højre til venstre. Vi gør også trimning af den rigtige sokkel, vi gør kun placeringen i sliberen og retningen af ​​hacksagen som et spejl til venstre.

Hvordan passer et træ eller polyurethan skørt under det ydre hjørne

Trimming af det ydre hjørne er gjort på lignende måde, kun på nederste kant af støbeformen det sted, der falder på væggenes hjørne. Soklen er placeret i kassen, så punktet falder sammen med venstre eller højre stik i enheden på væggen, der er tættere på dig. At skære på gulvplinten et sted under undersiden, vi så stangen i en ret vinkel langs den centrale slot. Dette arbejde er overstået. Nu ved du hvordan man trimmer soklen i hjørnet.

Diagram, der viser, hvordan man bruger en stus til at skære bundplader.

Hvordan laver man trimning uden flush?

 • Vi tager højre og venstre baseboards skiftevis, stramt hver af dem i et hjørne og sætte punkter på væggen som vist på figuren.
 • Vi tager højre side, anvender den på væggen, og fra punktet "2" tegner en linje vinkelret på væggen, sæt et punkt "3" på støbningen.
 • Vi vedlægger venstre side, og vi sætter også punktet "3" på det.
 • Vi tegner kantsten langs gulvet langs deres nederste kant, markerer det sted, hvor linjerne krydser. Punktmærke på begge lister.

Nu skal du holde på soklens linje fra mærket "4" til "3". Trimming er udført på en sådan måde, at hacksagbladet på den ene side går langs "3-4" linjen og på den anden side på den modsatte kant af pladen. På billedet er denne kant markeret med en grøn prik.

Sådan forbinder du det indre hjørne og passer til elementerne

Og nu hvordan man skærer en sokkel i ydre hjørner. Påfør kantkantlinjerne på indersiden af ​​baguetterne. Derefter tegner vi bundpladen på bundpladerne på gulvet. Krydsningspunktet overføres til soklen, og derefter med hjælp af linjers højre vinkel - til den modsatte kant af brættet. Så vi fik trimestrengen.

Sådan forbinder du det indre hjørne og passer til elementerne

Sådan skæres en sokkel

Dekorativ indretning af lofter kan være meget forskelligartede. Og det mest populære element er loftplinten. Det er af forskellige typer, fra forskellige materialer, forskellige design, dimensioner, tekstur, farve. De mest almindelige materialer er plast eller gips, skum, træ. Installation af en sokkel er en simpel opgave, men der kan stadig opstå nogle problemer. For eksempel trimning hjørner til interne eller eksterne led, bygning i længden.

værktøjer

For at skære bundbordet jævnt og korrekt, skal du bruge et bestemt sæt værktøjer:

 1. Tømrerstoler.
 2. Særlige tilslutningstilbehør.
 3. Markup værktøjer, blyant.
 4. Skæreværktøjer (hacksav, byggekniv).

Forbindelsesarmaturerne bruges oftest til plastikplader og -fileter, men du kan også finde den til andre materialer. Dette element lukker stedet for sammenføjning og spiller rollen som en kobling. Men for at kunne bruge det korrekt og æstetisk skal du være styret af de regler, der foreskriver vigtige parametre (for eksempel mængden af ​​lanceringen):

 • Ved sammenføjning ved hjælp af beslag sættes stiften strengt under den direkte brum, spærrene fjernes med en kniv;
 • nogle typer tilbehør har huller til fastgørelse til væggen. I de tilfælde, hvor der ikke findes en sådan fastgørelse, beholdes hele strukturen kun på profiler;
 • den bruges ikke kun til hjørnerne af den interne og den eksterne type, men også til opbygningen af ​​profilen, dens æstetiske finish (plug);
 • Vigtigt bemærkning - Ved anvendelse af beslag skal sokkelens installationsvinkel ikke være 45 grader, valgt efter hældning af filet og fittingsforbindelse.

Manglen på beslaglæggelser indebærer brugen af ​​andre måder at slutte sig til grundpladerne. Dette er en mulighed med og uden trimning skabeloner.

Hvis det ikke er muligt at camouflere filetfuglen med et dekorativt element, skal du klippe dem perfekt selv, så de passer tæt sammen og ikke efterlader huller eller andre problemområder. For at bringe soklen (først og fremmest plastik, men ikke kun det) i en sådan ideel tilstand, skal du bruge trætømmerarbejde. I sidstnævnte er der slots med skråninger i fire forskellige grader - fra 22,5 til 135. Standarden for almindelige rektangulære eller kvadratiske rum er 45 grader.

I stedet er det muligt at bruge trimmede plader eller ethvert tilgængeligt middel, f.eks. Den samme afføring. Ethvert objekt, hvor du kan bruge en ret vinkel, hvoraf halvdelen vil være præcis den krævede grad, vil gøre.

Da soklen er placeret under loftet i en vinkel, skal den skæres i samme vinkel. I kassen kan denne regel overholdes takket være specielle flanger, men de kan også nemt gengives, hvis det ønskes, hjemme fra improviserede midler.

Nogle gange skal man skære soklen uden skabeloner - fordi der i hjemmet er mange lejligheder bygget med ujævne vægge og buede hjørner. Så for at bruge trimning præcis 90 grader (eller 45) er simpelthen urealistisk, og det er ikke kun ubelejligt, men også skadeligt at passe et allerede skåret produkt med en millimeter. Træskørt kan for eksempel hurtigt miste sit æstetiske udseende.

For at undgå sådanne problemer samt afvigelser fra væggen i det mindste en grad og som følge heraf en løs forbindelse med det, foretages mærkning med egne hænder, med øje, uden skabeloner og perfekt nøjagtige måleenheder.

Dette gøres som følger:

 1. Soklen anbringes på væggen (loftet) under skråningen, hvor den bliver fastgjort. Tegn en linje langs loftets overkant og den modsatte del af væggen. Krydsningspunktet er det øvre punkt af skæringen, og nederste hjørne bliver den nederste
 2. Ved skæring af hjørnet skal skæreværktøjerne placeres således, at vinklen fra forsiden til bagsiden er 45 grader (udvendig vinkel) og 135 grader (indvendig).
 3. Produkter fremstillet af skum er let at skære med hånden, men for mere tætte materialer (træ, gips), vil der være behov for yderligere enheder, hvilket vil være så præcist og smukt som muligt.
 4. Til hjørnet af hjørnet så præsentabelt, skal det forsegles.
 5. Dækningen af ​​basispladerne i de ydre hjørner anvender princippet om mærkning og trimning som beskrevet ovenfor (i afsnit 1). Den eneste forskel er, at det øverste hjørne i dette tilfælde bliver akut, og den nederste bliver stump.
 6. Skum- og gipsprodukter tillader små unøjagtigheder, da hullerne let kan maskeres med kitt. Der er også et specielt dekorativt gips til træ, men manglerne i sokkler af mere holdbare materialer er meget mere mærkbare og kræver mere manipulation for at skabe et æstetisk udseende.
 7. Dockingfileter i længden er bedre at udføre stød, med fokus på et skråt snit. En træplade skal afskæres ikke kun i en vinkel, men også skråt, så den ene del overlapper hinanden.

Detaljerede instruktioner til måling og korrekt skæring kan ses på videoen.

Læs også om emnet:

Sådan smidigt afskæres hjørnet af loftplinten

Smukt og pænt kant på loftet skjuler samlingerne mellem belægningerne og er et ekstra element i indretningen af ​​rummet. Men for at få loftplinten til at se rigtig smukt ud, skal du være i stand til at dokke sine hjørnesamlinger med høj kvalitet.
Hvordan man præcist skærer hjørnerne af loftplinten, kan du lære af vores artikel.
Artikel i emnet: Sådan limes loftsplinten på lim og kitt.

Den første metode - ved hjælp af kluden

Professionel Chuck med svingbar hacksav
Skallen ser normalt ud som en bakke med lodrette huller til hacksaven. Den kan være lavet af træ, metal eller plast. Dette værktøj repræsenterer det ældste og enkleste snedkerens værktøj, designet til at skære trædele i en vinkel på 90 ° og 45 °. Der er typer af en sådan enhed til professionelt arbejde med en drejemekanisme, hvor skæreværktøjet kan drejes og fastgøres i enhver position.
Sådan afskæres loftsplinten
Loft hjørner er opdelt i interne og eksterne, metoden til docking på dem er lidt anderledes.

Hvis det er nødvendigt, kan du lave din egen kasse. For at gøre dette har du brug for tre beskæring fra krydsfiner eller brædder af samme størrelse. For det første anbringes de i form af et omvendt bogstav "P" og mærker hjørnerne. Derefter skæres slidserne under hacksagen næsten helt til bunden, og brædderne er snoet.

Indre hjørne

 • Vi foretager de rigtige målinger.
 • Vi sætter bundplanken i blokken, så denne position nøjagtigt falder sammen med placeringen i loftet.
 • Sokkelen skal presses tæt mod den modsatte væg af sliberen. Hold og hold nede med din hånd.
 • Sæt hacksaven i en vinkel på 45 ° i et specielt hul og skære delen.

 • Tilstødende detaljer skal skæres på samme måde, kun i spejlbillede, som vist på billedet.
 • Ved skæring af bløde materialer (PVC, polystyrenskum) skal du bruge et savsås til metal eller en almindelig byggekniv. Så arbejdet vil være pænt og med glatte kanter.

  Yderste hjørne

  • Mål længden af ​​soklen fra den nærmeste væg til det ydre hjørne, efterlad en linje på indersiden af ​​blyanten med angivelse af den ønskede længde. Det skal bemærkes, at kanten (dens øverste del) skal gå lidt ud.
  • Soklen flyttes til bagagerummet og afskæres.
  • Den tilstødende stang må også måles med en margen og skæres til den første del i spejlbilledet.

  Prøv på loftet sokkel: Docking dele skal være helt glatte. Hvis resultatet ikke opnås, og der er uregelmæssigheder i leddene, kan du trimme kanterne med en almindelig kniv til en perfekt pasform.
  Kontroller glat docking
  Videoen beskriver alle nuancer godt:

  Metode to - uden ekstra værktøjer

  Til det indvendige hjørne kan du bruge den nemmeste måde at perfektere docken ved at mærke på loftet. Et andet eksempel på hvordan man skærer et hjørne er smukt og jævnt.

  1. Sæt fileten på loftet, og tryk let på den flade kant i hjørnet.
  2. Tegn en linje langs soklens lange side på loftet.

 • Den samme handling sker med den tilstødende del på den anden side.

 • Markér skæringspunktet for linjerne.

  Resultatet er en flad vinkel på 45 °, hvis du trækker en linje fra skæringspunktet til kanten af ​​delen. Bemærk at ovennævnte markeringsmetode kun virker i ideelle lige hjørner.

  Andre måder

  Med et godt øje og nøjagtigheden af ​​hænderne kan du bruge et hjemmelavet mønster, der ligner molluskens efterligning. For at gøre dette skal du tage en tynd plank eller tykk krydsfiner og tegne layoutet i form af et vandret rektangel. Ved brug af graden er 45 ° markeret på højre og venstre side af rektanglet. Tegn linjer, der forbinder modsatte kanter.

  Specielle komponenter til docking
  Installation af loftsplint, du kan omgå spørgsmålet om, hvordan man skærer hjørnesiden. I en situation hvor du ikke vil skære noget, hvis du er kvinde og elsker skønhed, ikke tømrerarbejde, kan du gå den anden vej. Vi anbefaler dig at vælge en sokkel til din udsmykning, som i butikken finder du en passende del til samlingen, der dækker samlingen. Denne metode vil spare tid og kræfter.

  Beskrivelse af metoderne til limning af loftsplinter (cornices) på loftet. Metoden til limning med lim, kitt og fugemasse. Hvordan man laver glatte hjørner på loftet.

  Sådan skæres en sokkel i loftet: hjørner

  I dag er det umuligt at forestille sig det indre af et bolighus eller lejlighed uden loftsplinter. Plinten dækker ujævnhederne i det hængende loft eller tapet, revner og ufuldkommenheder af væggene, giver den indvendige fuldstændighed. Men hvordan man laver basispladen ideelt tildækket på det vigtigste sted - i hjørnet? Der er flere måder.

  Brug af fartøjet

  Korrekt skære soklen til montering i hjørnet hjælper stålkassen - en speciel enhed, der er en bakke til skærebræt, plast osv. Fra forskellige vinkler. Ting kan købes i butikken eller gøre dig selv. Normalt er en sav knyttet til lageret, der sælges i butikker, men du kan bruge dit eget værktøj.

  Stuslo fabrik produktion

  Kroppen har en forsænkning under udskæringsbrættet eller soklen og spalten til saven, som er i en vinkel på 45 og 90 grader. Du skal skære basispladen i en vinkel på 45 grader.

  For at afbryde soklen med denne enhed skal du udføre følgende trin.

  1. Vi sætter soklen til det fremtidige fastgørelsessted.
  2. Vi bemærker, hvor vi vil afskære.
  3. Vi lægger soklen i rensens rende, så den nederste del presses mod apparatets overflade, og den del, der smøres med lim, "kiggede" op.
  4. Afkort plottet og skub saven ind i et af de 45 graders huller.
  5. Vi korrigerer sektioner ved hjælp af en kniv eller den samme sav (vi fjerner uregelmæssighederne).

  Sådan skæres hjørnerne af loftsplinten med mousse

  Herefter kan soklen limes på plads.

  Hvordan laver man en flaske alene?

  Hvis det ønskes, kan barrows laves derhjemme. Det kan være lavet af træ eller jern. Arbejdets dimensioner spiller ikke en særlig rolle, men jo bredere det er, desto mere præcist vil dine nedskæringer være. Men hvis bredden er større end længden af ​​hacksaven, hvormed du skal skære bundpladerne eller pladerne, vil klippet være ekstremt ubelejligt, så du behøver ikke at tage for bredt et emne.

  For det første er den tværgående retlinie lagt i midten af ​​emnet. Derefter fremstilles mærker i en afstand på 1/2 af bredden af ​​emnet fra skæringspunktet mellem den lige linje med emnernes kanter. Derefter forbindes disse mærker på tværs af hinanden, som vist i figuren.

  Træ tønder fastgjort med skruer

  Så begynder processen med at markere molluskens sidevægge. Vedhæft dem til den allerede markerede base og lav et mærke, der fokuserer på basens layout. Træk derefter fra disse mærker lige over hele væggen.

  Ordningen med fremstilling af træ stusla

  Herefter begynder installationsprocessen. Vægge skal fastgøres til bunden med skruer, hvis enheden er lavet af træ eller spånplader eller hjørner med bolte, hvis det er af stål. Først efter installation i snit saves savspalter.

  Efter at have lavet slots er kufferten klar. Hvis du har en stor mængde arbejde, eller du gerne vil reparere regelmæssigt (professionelt), kan denne enkle enhed fremskynde processen med at trimme skørtbræt 5-10 gange.

  Sådan afskæres en sokkel uden flush?

  Den nemmeste måde er at tegne en fremtidig skærelinje på papir (pap, tapet) og derefter ved at knytte den til en blank sokkel.

  For at gøre dette skal du først fastgøre den tomme sokkel på papiret og tegne to parallelle linjer, der markerer sokkelens sider. Derefter skal du ved hjælp af en vinkelgrader måle 45 grader og tegne en linje for fremtiden. Så bruges tegningen på samme måde som blokken: Et emne sættes på det og savnes langs linjen.

  Sådan skæres hjørnerne af loftsplinten uden mursten

  Ulempen ved denne metode - saven skal holde vægt, fokusere på tegningen, og ikke indsætte i en slot forberedt på forhånd.

  Hvis vinklen ikke er lige

  Desværre er vinklen mellem væggene i rummet i nogle tilfælde ikke lige, men skarp eller omvendt kedelig. Dette skyldes strukturelle mangler forårsaget af ikke-professionelle bygherrer, arkitektens idé eller konsekvensen af ​​jordbundens nedslid nogle gange efter bygningens opførelse. Dette er især almindeligt i landsbyhuse og landhuse.

  Husplan med skarpe og ydre hjørner

  Ingen blok- eller udskiftningstegning i dette tilfælde hjælper ikke, og du skal lave markeringen på plads.

  1. Fastgør emnet til en af ​​væggene, så det hvilede mod den anden væg med sin ende.
  2. Tegn en linje i loftet langs emnet.
  3. Udfør den samme funktion på en anden væg.
  4. Ved skæringspunktet mellem to linjer skal du sætte et mærke på selve emnet.
  5. Tegn en linje fra mærket til hjørnet af emnet og skær det langs.
  6. Gør det samme med det emne, der bliver fastgjort til en anden væg.
  7. Lim begge emner de vil passe tæt.

  Udvendige hjørner

  Det sker, at der i rummet ikke kun er interne, men også ydre hjørner, som også skal klistres over med en sokkel (se billede). Hvordan gør man det? Der er også flere måder. Den nemmeste måde, som ved interne hjørner, skæres ved hjælp af miterboksen. De ydre samlinger skal skæres, så den side, der skal limes til loftet, er på overfladen af ​​kroppen, og den side, der trykkes mod væggen, vender mod væggen på armaturet.

  Som i tilfælde af indre hjørner kan du bruge markeringen "på plads", dvs. tegne linjer på loftet. Her er teknologien nøjagtig den samme som den, der bruges til de indvendige hjørner.

  Du kan bruge markeringerne på væggen ved at fastgøre emnet og tegne en linje langs dens nederste kant (se billede).

  Hvis det ydre hjørne er for rundet, kan du ændre forbindelsen med en kniv.

  Trim loftplinten. Yder- og indvendige hjørner

  Til det punkt, hvor de konvergerer, tegnes en linje direkte langs forbindelsens fremtidige del. Fra det punkt, der er på loftet til det andet. Den resulterende markering er den linje, på hvilken du skal slukke eller afbryde forbindelsesdelene. Ved hjælp af disse teknikker kan du ikke længere spekulere på, hvordan du dræber hjørnerne af loftsplinten.

  Hvilke værktøjer kan jeg bruge?

  Muligheden for brugen af ​​visse værktøjer i forbindelse med materialerne vil blive lavet soklen.

  Tabel. 1. Typer af materialer og egenskaber ved deres brug.