Nøjagtigheder af maleri vægge med vandbaseret maling

Hvis du begynder at reparere rummet, og du skal male væggene og loftet, skal du være opmærksom på vandbaseret maling. Denne maling er særlig populær på grund af dens brugervenlighed, den er sikker, tørrer hurtigt. Selv begyndelsen maler vil klare sådan arbejde.

Hvis du gør reparationen selv, skal du vide visse regler og subtiliteter i arbejdet med vandbaserede maling.

Egenskaber af sammensætningerne

Hvis du vælger lakmaterialer til reparation af lokaler, skal du vide, at de kan variere i deres egenskaber, har en anden sammensætning, forskellige producenter. Nogle typer af materialer kan kun bruges indendørs, andre bruges både indenfor og til maling af vægge udenfor.

Udvælgelsen af ​​maling skal nøje kontaktes for at vælge det rigtige materiale til jobbet.

Grundlaget for vandbaseret maling er vand, hvor mineralkomponenter tilsættes. Efter at vandet tørrer ud, dannes en stærk film, der beskytter overfladen mod ekstern negativ påvirkning og gør væggene og loftet attraktive.

Slutresultatet afhænger af hvilken maling du bruger. Det er muligt at skelne mellem sådanne typer af maling og lak, som er forskellige i komponenter:

 • Mineral maling. Det er lavet ved at tilføje kalk eller cement til sammensætningen. Det er billigt, anvendes bare, men begynder hurtigt at falme under sollys og er let beskadiget.
 • Silikat - det fremstilles ved hjælp af flydende glas. En sådan maling kan male rummet inde og ude, da materialet har modstandsdygtighed mod sollys, øget vandmodstand. Efter at have malet sådan vægmaling, kan du glemme reparationer i 10 år, materialet vil beholde farve.
 • Akryl maling. De anbefales at blive brugt i et tørrum, latex tilsættes til materialet for større fugtresistens. Efter påføring af dette materiale opnås en glat, glat overflade, og mindre revner på væggene trækkes ind under processen.
 • Ved hjælp af silikone maling kan du håndtere revner på større vægge, op til 2 mm. Materialet er ret dyrt, men har mange fordele: malingen falder fladt på overfladen, tillader vanddamp at passere igennem og bevarer sine kvaliteter i lang tid.
 • Til reparationer kan der anvendes polyvinylacetatmalinger, som har mange fordele. De bruges til efterbehandling af porøse materialer som træ, pap, gips. Materialet tørrer hurtigt, har ingen skadelige ingredienser til sundhed, det klæber godt til overfladen, efter tørring viser det sig et glimrende resultat.

Hvis du allerede har besluttet at male, er det kun at vælge en god producent af malinger og lakker, kvaliteten af ​​din reparation afhænger af det.

Valg af maling og rulle

Valg af materialer og værktøjer afhænger af det endelige resultat. Du kan vælge en støvsuger, der dækker overfladen uden stribning, men der er brug for øvelse for at arbejde med sprøjtepistolen. Til hjemmebrug er det bedre at tage børster og ruller.

Hvis du vælger maling i butikken, skal du kontakte sælgeren for at få råd: han vil hjælpe dig med at træffe det rigtige valg, fortælle dig hvordan du bruger det korrekt, for hvilke lokaler det er beregnet. Hvis der ikke er nogen konsulent i nærheden, kan du læse oplysningerne på banken eller høre råd fra professionelle håndværkere.

Det mest bekvemme at bruge, der besidder alle kvaliteter til et vellykket maleri, er materialerne i følgende mærker:

Selvfølgelig kan denne liste fortsættes; alle producenter forsøger at lave et kvalitetsprodukt, der gør det muligt at udføre reparationsarbejde selv hjemme uden professionel hjælp.

Når du har behandlet vandemulsion, skal du købe ekstra værktøjer og materialer. Du bør købe:

 • stiv børste;
 • blød plast pensel;
 • tape til reparation
 • sandpapir;
 • et par ruller, vælg ruller med mellemstivhed og længde;
 • Der kræves rullerhåndtag, der kan ændres. Længden af ​​håndtagene til rullen 1 meter, 1,5 meter;
 • spatel;
 • maling bakker;
 • akryl primer. Til behandling 1 kvadrat. 200 ml primer er tilstrækkelig til overfladen.

I forvejen finder du arbejdstøj og egnede sko, da du under reparationsarbejdet ikke bliver beskyttet mod snavs og pletter. Forbered tørre ren klude for at fjerne snavs og blots.

Hvis man skal arbejde med ujævne og strukturerede overflader, er det bedre at vælge ruller, hvorfra man kan fjerne topbeklædningen. Størrelsen af ​​bunken på rullen afhænger af, hvor glat den malede overflade. På en glattere - det er bedre at bruge en rulle med en kort lur.

Hvis du maler væggen ovenfor, er det bedre at tage et værktøj med et udvidet håndtag. Ved måling af hjørner og kanter skal du bruge børster med dimensioner på 50 mm, 150 mm. Eksperter anbefaler at male med en nylon polyester børste, den er ikke deformeret under drift, det absorberes ikke i sammensætningen.

Kør din hånd over børsten, sørg for, at børsterne ikke er tabt i form, de kan nemt genoprettes. Vælg en børste med tykke, lange kegleformede børster.

Overfladebehandling

Før du begynder at male, skal du forberede overfladen. Når der påføres væggen, falder malingen på et meget tyndt lag, så overfladen skal være meget flad, mangler og ujævnheder, chips og højdeforskelle er udelukket.

Før maling skal overfladen fremstilles: Fjern rester fra den tidligere belægning, rengør væggene og loftet. Pletter kan vaskes af med en sæbeopløsning, vent til overfladen er tør, og inspicer den igen. Hvis væggene tidligere var malet, eller der er hvidvask på dem, skal en sådan overflade være forrenset, den må ikke males med en vandemulsion. For at vaske hvidvask fra betonflader er varmt vand med rengøringsmiddel velegnet.

Ofte er der behov for at niveau eller endda rekonstruere overfladen. Vær særlig opmærksom på gipset, giv væggen glathed. Hvis der er revner eller flis på væggen, er det bedre at vælge gipsplaster, du kan endda udvide murene alabaster. Det næste trin vil være primeren - den skal anvendes for at forbedre vedhæftningen af ​​materialet og reducere forbruget.

Det er muligt at rekonstruere rummet, niveauer væggene og loftet ved hjælp af gipsvæg, fra gipsplader, der skaber en reliefflade med forskellige former.

Prøv at frigøre rummet fra møbler og unødvendige genstande, så det vil være meget mere bekvemt for dig at arbejde, og møblerne modtager ikke tilfældige pletter fra hvidvaskning eller maling. Den bedste mulighed hvis værelset ikke vil være møbler.

Dæk gulvet med folie eller andet materiale. For at holde filmen liggende fladt på gulvet og ikke forstyrre arbejdet, skal du bruge maskebånd ved at fastgøre det på væggen. Så du sparer dig meget tid på at rengøre gulvet. Filmen kan hænge på døren for at forhindre affald og maling ind i det næste rum.

Med en vandemulsion kan du med succes mene ikke blot væggene, men også loftet. Hvis du ønsker at blanke lofter, tænk, det er måske tilrådeligt at male rummet, gøre væggene og loftet i en tone, så rummet bliver lysere og mere visuelt større i størrelse.

Vandig emulsionsblæk er ret tyk, hvis det ønskes, kan den fortyndes med vand. Hvis du har en elektrisk boremaskine, kan du omrøre blandingen ved hjælp af en dyse-mixer. Hvis der ikke er nogen bor, tag bare en pind og bland godt sammen. Start ikke arbejdet umiddelbart efter blanding, vent til skummet er afgjort.

Hvis du vil male et værelse i en bestemt farve, er det tid til at tilføje et pigment, du kan nå ca. 200 nuancer.

Forsøg at holde mængden af ​​blandingen nok til hele rummet, da det vil være svært at gentage den nøjagtige samme tone. Det er bedre at lave lidt mere blanding med en margen. Forresten kan du blande ingredienserne i butikken eller gøre det selv.

maleri

Købsmateriale, studer dets tekniske egenskaber. Find ud af sammensætningen, hvordan du fortynder det, find ud af, hvordan du beregner, hvor meget materiale der er nødvendigt for at udføre alt reparationsarbejde. Glem ikke at se på holdbarheden, køb ikke udgåede varer, ellers kan resultatet muligvis ikke behage dig. Hvis du har efterladt resterne af gammel maling hjemme, skal du se på fremstillingsdatoen og anvendelsesperioden.

Maling på overfladen skal gå jævnt. Dette kan opnås, hvis du bruger sprøjtepistolen, men for at producere maling af høj kvalitet og hurtigt afslutte arbejdet, skal du træne. Denne metode er egnet til maling af lofter og vægge.

Ved hjælp af børster og rulle kan du male enhver overflade. På de steder, hvor det er ubelejligt at anvende sammensætningen med en rulle, vil børster komme til undsætning. Disse metoder giver dig mulighed for hurtigt at færdiggøre arbejdet og reducere materialekonsumtionen.

Ved hjælp af råd fra erfarne fagfolk begynder vi at male det højre hjørne af vinduet, flytte til døren og derefter bevæge os mod vinduet igen. Malingen skal hældes i bakken og flere gange rullet rulle for at suge den.

Hver gang du smaler malingsrullen ind i malingen, skal du forsigtigt klemme den, så du undgår dryp. Det er mere bekvemt at begynde at male på toppen af ​​rummet, hvis der er drypper eller dråber, så ruller de ud ved hjælp af en rulle.

Der er en vis teknologi til korrekt anvendelse af sammensætningen. Det er nødvendigt at udrulle maling i små områder, der flytter fra loftet til gulvet. Du kan flytte rullen i forskellige retninger, parallelt eller i sideretningen, og tag en lille maling, så du undgår skilsmisse.

Skyl rullen med rent vand efter at male 3-4 meter, så du kan slippe af med snavs og støv, der faldt på den. Hvis du malede væggene, og snavs og sand er tilbage, vente til det er helt tørt, tag dem af med en kniv, og se igen, måske bliver du nødt til at male det igen.

For at malingen tørrer lidt, er 10-15 minutter tilstrækkelig, så alt arbejde skal udføres hurtigt.

Prøv ikke at tage pauser i arbejde, så du kan færdiggøre det hurtigt. I tilfælde af at du tog en pause, og malingen er tør, kan grænsen være anderledes. Maling skal være 2-3 gange. Du bør ikke forsøge at male rummet på et tidspunkt, hvilket giver et maksimalt lag. Vent til laget tørrer, og gentag derefter processen.

Hvis der er fedtede pletter på væggen, der kan skinne igennem, skal du rengøre disse steder og male dem flere gange. På malede overflader falder malingen glat og let uden at efterlade streger og pletter. Efter kitt skal du vente, indtil belægningen er helt tør. Hvis du planlægger at klæbe tapet efter maleri, er det nok at påføre et lag.

Smøring og slibning udføres som forberedelse til forbedret maling. I dette tilfælde skal du udføre flere obligatoriske operationer: For at udføre den oprindelige primer med delvis smøring, for at polere de smurtede steder, vil næste trin være den anden priming og maling.

Design Idéer

Brug af maling og improviseret betyder, at du kan forandre indretningen af ​​lejligheden. Kom med interessante muligheder ved hjælp af lys farve, prøv at anvende originale mønstre, gøre interiøret meget lysere.

Lad din designer fantasi ikke stå stille, opfinde, eksperimentere, skabe i din lejlighed en verden af ​​komfort, hygge og skønhed. Der er mange interessante ideer til indretningen af ​​værelserne, find en passende mulighed for dig selv.

Hvordan male mure med vandbaseret maling gør det selv

Fremgangsmåden ved maling af væggene er ikke så kompliceret, men det kræver forsigtig overfladebehandling. Du kan selv gøre arbejdet, men arbejdet tager meget tid og kræfter. Hvordan man korrekt maler væggene med vandbaseret maling, vil vi diskutere i artiklen.

Egenskaber af vandemulsion

 • Tørrer hurtigt
 • sikkerhed;
 • Du kan hente nogen skygge;
 • Det er nemt at arbejde med.

Vandemulsionen tørrer meget hurtigere end andre arter. Nogle tørrer straks ud.

I modsætning til andre malinger indeholder vandbaseret ikke giftige stoffer og er helt sikkert, hvilket betyder, at der ikke vil være lugt under arbejdet og i fremtiden. Når arbejdet er afsluttet, må lokalet ikke være låst. Du kan sikkert flytte rundt i rummet uden forvitring. Malingen sælges i hvid med den efterfølgende tilsætning af farveskema. Med det kan du opnå præcis den farve og skygge, du har brug for. Men kontroller først den resulterende farve på en lille del af væggen: På overfladen kan det afvige fra hvad der er i dåsen. Hvis du ikke er i stand til at opnå den ønskede effekt, så kan i bygningsforretningerne røre sælgere.
Det er nemt og nemt at arbejde med maling.

Du behøver ikke åndedrætsværn eller handsker. Sammensætningen er nem at vaske. Vandemulsionen vil skabe en holdbar belægning og vil tjene dig i 15 år uden deformation med korrekt overholdelse af driftsnormerne.
Blandt manglerne er der en: den kan kun anvendes ved en temperatur, der ikke er mindre end +5 grader. Arbejde skal ske om sommeren eller foråret, og om vinteren kun i opvarmede lokaler.

Typer af maling

Vandmaling er lavet på basis af flere stoffer. Det er ved deres sammensætning, at de udmærker sig:

Karakteristika ved maling afhænger af sammensætningen: vandmodstand, slidstyrke, holdbarhed og andre. Lad os undersøge hver type mere detaljeret.

akryl

Hovedstoffet i sammensætningen - akrylharpiks. Denne maling er sikker og har højere ydeevne end andre typer. Det kan bruges, når man maler et barns værelse, der vil ikke være nogen lugt. Men det er derfor ikke billigt, men eksperter anbefaler at arbejde sammen med hende. Det er let at påføre, ikke absorberet i belægningen. Ikke bange for solen: Farven efter et par år forbliver den samme som før, den falder ikke. Den bruges til både interne og eksterne værker. Hun er ikke bange for vand, den kan bruges i køkkenet eller i badet. Maling slettes ikke ved vådrensning. Malinger indeholdende latex kan lukke små revner.

Silicium

Velegnet til brug i rum med høj luftfugtighed. Silikone er meget mere elastisk end latex, hvilket betyder, at malingen kan skjule små defekter i væggene. På den malede overflade samler ikke snavs, malingen akkumuleres ikke og afviser det.

En sådan belægning har en dampgennemtrængelighed, hvilket betyder, at væggene vil trække vejret, hvilket reducerer risikoen for svamp og skimmel.

silikat

Denne type anvendes ikke til reparationer i boliger. Den er beregnet til udendørs brug eller til uopvarmede lokaler. Modstandsdygtig for mange atmosfæriske fænomener, vil tjene dig i mange år. Betegnelsens løbetid overstiger 15 år. Mineral maling er lavet på basis af cement eller hydreret kalk. Det bruges meget sjældent i kosmetisk reparation - det varer ikke længe.

Hvordan man vælger maling

Før du køber skal du være opmærksom på nogle egenskaber ved maling:

Brug aldrig udgåede formuleringer.

Det er ikke forgæves på emballagen. Efterhånden mister malen simpelthen sine positive kvaliteter og sætter den på væggen vil spilde din tid.
Under selvreparation vil jeg have ham til at bevæge sig hurtigere. Vær derfor opmærksom på tørretiden, så du sparer tid. Husk at malingen påføres i to lag. Tørretiden afhænger af rummets temperatur og luftfugtighed. På emballagen angiver producenter altid forbrug af materiale. Imidlertid varierer dette tal afhængigt af tilstanden af ​​dine vægge: glathed, ensartethed, revner mv. Spiller en rolle og absorption af din overflade. Beton absorberer meget godt, så du kan endda bruge tre lag. For at undgå dette, belægge væggene med et foreløbigt lag af primer. Du kan spare penge ved hjælp af værktøjer: penslen tager mere maling, rullen er mindre og sprøjtepistolen sparer din styrke og materiale. Når du vælger, se på prisen. Selvfølgelig vil du ikke bruge meget, men meget billige prøver er sandsynligvis ikke forskellige i kvalitet.

Det er kun muligt at opbevare maling i varme rum, og derfor bør du ikke købe det om vinteren på markedet, det kan miste sine kvaliteter på grund af forkølelsen.

Vær opmærksom på vægt. Tætheden af ​​materialet er omkring et og et halvt kilo pr. 1 liter maling. Blandt de mange producenter er der dem, der allerede har etableret sig. Disse malinger er Dulux og Tikkurila.

Forberedende arbejde

Beregningen af ​​materialet afhænger af mange kriterier. Så på pakken indikerer forbruget, men det er designet til påføring på en perfekt flad overflade, så straks ved at du skal bruge mere maling end angivet. Også påvirker overfladetype: det kan absorbere vand godt, hvilket vil øge forbruget.
Beregn området for dine lokaler ved at måle længden og bredden af ​​væggene. Disse parametre multipliceres indbyrdes, og du får antallet af kvadratmeter. Opdel dem med den angivne strøm og få den nødvendige mængde materiale.
Hvis dine vægge ikke er helt glatte, kan du øge forbruget lidt med 1 kvm. ved beregning.

Nødvendige værktøjer

Under arbejdet behøver du ikke særligt udstyr. Alt hvad du behøver:

Valsen sparer meget materiale, men det kan ikke trænge ind på vanskelige steder, i dette tilfælde brug en børste.

For indledende arbejde kan du have brug for:

 • spatel;
 • Sæbeopløsning;
 • Slibemaskine;
 • Primerrulle;
 • pudset;
 • Gips.

Væg forberedelse

Forberedelsen udføres i flere faser:

 • Madlavning faciliteter;
 • Fjern gamle dæk;
 • Væg rengøring;
 • pudset;
 • primer;
 • Gips og polering.

Dæk alle møbler i rummet i tilfælde af maling. Sluk for rummet og luk stikkontakterne og ledningerne med maskeringstape. Luk også leddene mellem gulvet og loftet med tape. Fjern den gamle belægning. Hvidvask kan fjernes med en spatel og varm sæbeopløsning. Damp væggen med en opløsning, og efter at belægningen er gennemblødt en smule, fjern hvidvask med en spatel. Hvis du har et meget tykt lag, vil det hjælpe med at lime eller slibemaskine.

Baggrunde fjernes med samme løsning. For at starte, fugter du dem, og derefter rives af med en spatel eller en kniv. Hvis du har vandtæt tapet, skal du lave små stykker for at vandet skal trænge ind i limen. Malingen fjernes kun med en særlig løsning, der købes i en specialbutik. Nogle slår det med en hammer og trowel, men det kan skade muren selv. Efter fjernelse skal du rengøre belægningen. Vask væggene med vand og vaskemiddel. Fjern fedt eller mund pletter. Tæt alle huller og revner. Påfør derefter et primerlag. Primer påføres i 2-3 lag. Hvis overfladen absorberes godt, har du brug for 3 lag. Hvis ikke, så 2. Afslutningsfase - kittens vægge og deres justering og derefter fugning.

Teknologien til maleri væggene med vandbaseret maling

Før du lægger maling skal den fortyndes med en farve. Prøv at opløse al maling på en gang, for da vil det være svært at opnå samme farve i alle spande. Til test skal du bruge en målebeholder, hæld maling ind i det og læg et farvelark med en sprøjte.

Tilføj det, indtil du får den farve, du vil have. Husk, hvor meget du har brug for farve og maling i samme proportioner opløses i en stor beholder. Før du påfører malingen på hele overfladen, prøv den på et lille område. Farven kan variere afhængigt af din dækning.

Efter påføring af det første lag, vent indtil det er helt tørt. På emballagen angiver fabrikanterne den omtrentlige tid, men stadig inden du anvender et lag, skal du holde hånden på overfladen for at være sikker på. I tørretiden skal du lukke alle vinduer. Udkast bør ikke være. I et vådt rum tørrer malen længere, men gør ikke selvstændige forsøg på at fremskynde processen.

Ekspert kommentarer

Maling af væggene med vandbaseret maling tager ikke tid og kræfter. Overfladebehandling gælder dog ikke for let arbejde. Jo mere grundigt du arbejder under forberedelsen, desto bedre vil malingen falde.

Egenskaber ved maleri med vægge med vandbaseret maling

Farvning af vægge er den vigtigste fase af redecoration. Proceduren er ret simpel og kræver ikke involvering af specialister. For at male vægge med vandbaseret maling med succes, skal du vide, hvordan du vælger de rigtige ting og gør arbejdet selv.

materialer

Hovedregelen er ikke at købe noget på markedet. Ud over det faktum, at der er risiko for at købe falske produkter af dårlig kvalitet, gemmes materialer på sådanne steder forkert. Vandbaserede sammensætninger fryser ved lave temperaturer, og efter afrimning mister de deres egenskaber.

For at vælge den rigtige vandemulsion skal du være opmærksom på følgende:

 1. Tørretid Denne indikator går fra 2 til 24 timer. Men det er vigtigt at huske at tørretiden afhænger af fugtigheden og temperaturen i rummet. Optimal ydelse: 18-20 grader varme og luftfugtighed ikke højere end 65%.
 2. Viskositet. Denne parameter afspejler fortyndingsgraden af ​​materialet med vand. Hvis du planlægger at male vandbaseret maling med en rulle, så skal dette tal ikke være mere end 45. Hvis arbejdet vil blive udført af sprøjtepistolen, så højst 25.
 3. Materialeforbrug. Indikeres i liter pr. Kvadratmeter. De fleste producenter angiver strømningshastigheden uden at tage højde for absorptionen af ​​overfladen, så det anbefales at tilføje 10% i beregningerne.

Forbrug af vandbaserede sammensætninger afhænger i vid udstrækning af typen af ​​fyldstof, antallet af lag og niveauet for absorption af basen

 • Holdbarhed. Denne indikator er vigtig, hvis reparationen stadig er planlagt, men indkøb af materialer er allerede påbegyndt. Typisk overstiger opbevaringsperioden for vandemulsion ikke over to år.
 • Skjulkraft. Denne indikator afspejler, hvor godt sammensætningen dækker bundens farve. Hvis det er lavt, er det nødvendigt at male væggene i flere lag.
 • Også forbrugsstoffer vil blive påkrævet:

  • Primer. Giver en høj grad af vedhæftning af maling til væggen. Hertil kommer, at der på grund af brugen af ​​primer på væggene ikke forekommer pletter. Det skal laves på samme måde som malingen. Det vil sige, der er brug for akrylprimer til akrylmaling, og silikat er nødvendigt for silikat.
  • Sandpapir. Påkrævet til overfladeslibning inden arbejde.
  • Putty. I tilstedeværelsen af ​​et stort antal defekter kræves start og færdigbehandling af kittet. Hvis der er få fejl, er det kun tilstrækkeligt at færdiggøre.
  • Polyethylenfilm. Hun kan dække gulvet og omfangsrige møbler, hvilket er vanskeligt at fjerne fra rummet for at beskytte mod indledning af sammensætningen.
  • Maskeringstape. Det tjener til at begrænse områderne til maling og fastsættelse af filmen.
  Nogle forbrugsstoffer, såsom polyethylen eller maskeringsbånd, er ikke obligatoriske egenskaber ved farvning, men uden dem vil det være svært at arbejde

  Nødvendige værktøjer

  Sammensætningerne anbringes oftest på væggen med en rulle. Der er flere typer af dette værktøj, der bruges til at male væggene med vandbåren maling uden striber:

  1. Skumgummi. Den enkleste og billigste form, men på grund af det faktum, at skumgummi absorberer en stor mængde sammensætning, kan mikroskopiske bobler danne sig på overfladen. Det er bedre at vælge en rulle med høj densitet.
  2. Velour. Sådanne produkter er vanskelige at finde i ikke-specialiserede butikker. Velour er et tæt materiale, så det absorberer en forholdsvis lille mængde maling. På grund af denne funktion sprøjter værktøjet næsten ikke sammensætningen, men det skal ganske ofte dyppes i maling.
  3. Fur. I dette tilfælde taler vi om ruller lavet af naturlig eller kunstig pels. Der er praktisk talt ingen forskel mellem dem, kun naturlige varer varer længere. Denne mulighed anses for traditionel til maleri af mure.
  Ved hjælp af et simpelt værktøj kan du udstyre en anden tekstur af belægningen.

  Det er også vigtigt at bestemme værktøjets størrelse. I de fleste tilfælde er det bedre at vælge så lange ruller som muligt, så farvningsprocessen går hurtigere. Men før du køber, er det bedre at veje værktøjet i din hånd og tage højde for, at maling vil gøre det endnu sværere.

  Derudover kræver maling med vandbaseret maling pensler til at behandle vanskelige steder, en malingbakke med en riflet overflade og en blander til omrøring af materialet. Du skal også forberede en trinladder på forhånd, hvis lofterne er høje og arbejdstøj.

  Forberedende arbejde

  Før maling af væggene med vandbaseret maling, er det nødvendigt at forberede overfladen. Faktum er, at denne maling ikke er egnet til vægge med hvidvask eller oliemaling.

  Fjern gammel hvidvask og maling

  Hvis laget af hvidvask er tykt, så bliver det nødvendigt at lave mange overflader på hele væggen, fugte overfladen med vand og lade den være i en halv time. Derefter blødgør belægningen igen og vent til det er gennemblødt. Så hvidvask bare fjern spatelen, og i slutningen vaske væggene med en svamp. Hvis laget er lille, så kan du uden hak.

  Hvidvask efter befugtning fjernes let ved hjælp af en metalspatel

  Hvis væggene tidligere var malet med vandbaseret maling, er processen med dens fjernelse den samme som i tilfælde af hvidvaskning. Men hvis der anvendes olie maling, er det vanskeligere at fjerne belægningen. I de fleste tilfælde hjælper en konstruktion tørretumbler: med hjælp er overfladen opvarmet, hvorefter materialet er skrabet af med en spatel.

  Hvis malingen er for gammel, kan det ikke hjælpe med en hårtørrer. Derefter anvendes teknologien til fjernelse ved hjælp af kemiske vaske. Du skal åbne alle vinduer og døre i lejligheden for at lave et udkast, lægge arbejdstøj, gummihandsker og åndedrætsværn. Fugt en klud i et opløsningsmiddel, behandl overfladen med det, vent en bestemt tid og vask materialet ud af væggen. Det er nødvendigt at gentage denne proces, indtil der er en klar base tilbage.

  Den sikreste i alle henseender til fjernelse af olie maling er at bruge en bygning hårtørrer.

  Også før maling af væggene med vandbaseret maling er det tilladt at anvende mekaniske metoder til fjernelse af maling. Det nemmeste er at male overfladen manuelt eller ved hjælp af en mølle. Hvis du har de nødvendige værktøjer til rådighed, så kan du bruge en boremaskine med en dyse i form af kæder eller en krone til boring podrozetnikov.

  Puttying og priming

  Hvis væggene er helt glatte og der ikke er revner på dem, så kan dette element springes over. Men som praksis viser, forekommer sådanne situationer sjældent, kræver det ofte træning. Det er nødvendigt at trykke på væggen med en hammer for at identificere svage punkter, så inspicere overfladen og afhente revnerne med en spatel for at fjerne små fragmenter fra dem. Hvis der dannes store potholes, er de forseglet med en cement-sandmørtel. Derefter lægges en spatel på hele området med en spatel, hvorefter det er nødvendigt at prale overfladen og påføre et overfladebehandling med et tyndt lag. I enden af ​​væggen behandles med sandpapir eller en mølle.

  Den perfekte udjævning af væggene med kitt er en vanskelig opgave, så det er bedre at ansætte fagfolk.

  Tip! Primeren påføres med en rulle hovedsageligt i to lag, og det andet lag skal kun påføres, efter at den første er helt tør. Ud over at øge vedhæftningen hjælper dette materiale med at reducere malingforbruget.

  farve

  Efter alt forberedende arbejde og køb af materialer og værktøjer kan du gå videre til hovedfasen. Næste vil blive beskrevet, hvordan man korrekt maler væggene med vandbaseret maling.

  Sammensætning forberedelse

  Umiddelbart inden arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at åbne en beholder med maling og tilsæt noget vand til det, så malingen ikke er så tyk. Næste skal du tilføje farve. For at udføre denne operation med egne hænder, skal du have erfaring, så det er bedre at tynde sammensætningen stadig i butikken. Det er bedre at blande materialet med en elektrisk boremaskine og en mixer vedhæftet fil, men hvis du ikke har værktøjet til rådighed, kan du gøre med enhver tynd lang genstand. Du skal forberede sådan mængde maling, som er nok til at afslutte en væg, så forskellen i nuancer vil være næsten umærkelig.

  I små mængder kan hvid vandbaseret maling tones manuelt, men for store områder er det bedre at bruge automatisering, ellers vil der være uoverensstemmelser i nuancer.

  Mal applikation med håndværktøj

  Maling med vandbaserede maling er som følger: Det forberedte materiale skal hældes i malkebakken, dypp en børste og male på vanskelige steder nær loftet. Derefter er det nødvendigt at våd male rullen og trykke den på rillens overflade. Det er bedre at begynde at male ovenfra, for derpå presses rullen til overfladen, og væggen rulles til dem. Således er hele overfladen malet, og efter at den er tørret, påføres et andet lag.

  Malkuvette med bølgepap til presning vil betydeligt spare maling

  Sprøjtepistol applikation

  Hvis det blev besluttet at bruge apparatet til efterbehandling, anbefales det at dække gulvet med en film for ikke at få maling på den. Teknologien fungerer som følger:

  • Maling hældes i beholderen og tilsluttes udstyret.
  • En dyse er rettet mod et unødigt ark af krydsfiner eller pap og knappen trykkes. Dette skal gøres for at sikre, at malingens strømning bliver ensartet.
  • Derefter har du rettet dysen vinkelret på overfladen og placeret den 30-50 cm fra den, skal du trykke på knappen og trække enheden fra toppen nedad. Arbejd med en hastighed på 1 meter om 5 sekunder.
  • Så du skal male hele væggen, og efter tørring vinkelret på den første, skal du anvende et andet lag.
  Farvning af farvning med airbrush er flere gange højere end den manuelle version, men for sådan arbejde er der brug for en vis færdighed

  På dette maleri vandbaseret komposition med egne hænder over. Hvis der efter tørring forekom pletter på væggene, er det nødvendigt at anvende et andet lag. Hvis dette ikke hjalp, skal du fjerne belægningen og udføre hele proceduren igen.

  Antallet af lag af maling

  Ifølge arbejdsteknologien skal der anvendes mindst to lag maling. Dette skyldes primært, at en del af malingen absorberes i overfladen, på grund af hvilken basen vil skinne igennem. Derfor bør du ikke bruge en stor mængde materiale på det første lag. Det er også vigtigt at bemærke, at det næste lag kun påføres, efter at den forrige er helt tør.

  Ved flerlagsfarvning påføres hvert efterfølgende lag vinkelret på den forrige, men det sidste lag skal være parallelt med lyset fra vinduet.

  Tip! Antallet af lag afhænger også af bundens og malens farve. Hvis materialet er lysere end væggen, skal der kræves mindst tre lag.

  Oprettelse af struktureret overflade

  Meget ofte bruges vandbaserede emulsioner til at skabe en struktureret, malet belægning. Til disse formål kræves et viskøst materiale, der ikke kan fortyndes med vand. Du vil også have brug for en rulle med stive børster af mellemlang længde, en fnugfri rulle og en svamp. I første fase anvendes en rulle med hårdt pelsskind, med hjælp af maling på væggen og påfyldning af alle porerne. Derefter færdiggøres de udragende dele af teksturerne med en fnugfri rulle eller svamp. Ofte bruger de maling af en anden farve.

  Plade shag ruller kan give en ret interessant tekstur.

  Oprettelse af teksturer gennem farvestofsammensætningen

  For at skabe en struktureret overflade, kan du bruge maling uden at pleje væggen. Hvis du kun har en normal rulle ved hånden, skal du dyppe den i et viskøst materiale og hurtigt rulle over overfladen. Efter tørring får du et billede med porer og tekstureret skilsmisse. Hvis du fortynder sammensætningen lidt, får du et mere vagt mønster. Sammen med maling kan du bruge specielle ruller med pletter eller udskæringer.

  Det er vigtigt! Når man opretter en struktureret overflade, forbruges en stor mængde materiale.

  Tekstur på vandemulsionen kan påføres både manuelt og med en speciel rulle

  Særegenheder ved maleri af våde værelser

  Vandbaserede sammensætninger opløses let i vand, så under reparationer opstår spørgsmålet: Hvordan males væggene i våde rum? Hovedbetingelsen for farvning med dette materiale er tilgængeligheden af ​​høj kvalitet tvungen ventilation. Hvis vi taler om køkkenet, kan du kun male de vægge, der er placeret væk fra bordpladen til madlavning, en gaskomfur og en håndvask. Det er bedre at flise dette område med fliser. Efter tørring anbefales det at lakse væggene.

  Til våde rum anvendes vaskbare vanddispersionsblandinger på latex- eller acrylatbasis.

  Hvad angår badeværelset, er vandbaseret bedre at bruge kun, hvis brusebadet er installeret. Faktum er, at selvom der er god ventilation i badeværelset, dannes der en stor mængde damp, hvilket påvirker gulvet negativt.

  Maling af væggene med vandbaseret maling med egne hænder er en ret simpel procedure. For at opfylde forventningerne er det nok at følge ovenstående anbefalinger og omhyggeligt læse etiketten på pakken.

  7 tips om, hvordan man kan hvidtætte loftet og væggene med lime, kridt, vandbaseret maling

  I dag er hylderne på byggeværkerne fulde af forskellige efterbehandling materialer. Baggrunde af forskellige typer, dekorative gips, sten, fliser - vælg hvad du vil, men med alt dette mister god gammel hvidvask ikke sin popularitet. Blandt hovedårsagerne til billighed, brugervenlighed og miljøvenlighed. Disse kvaliteter er undertiden nok til at lukke øjnene for coatingens lave holdbarhed. Vi vil finde ud af, hvordan man kan hvidvaske loftet og væggene med lime og kridt, vi vil afgøre, om vandbaseret maling hører til hvidvaskning, og hvilket materiale viser sig bedre.

  №1. Whitewash fordele

  Hvidvaskende lofter og vægge - dette er ikke den mest moderne måde at efterbehandling, og langt fra de mest fashionable. Hvad gør tusinder og titusindvis af mennesker over hele landet stadig hvidere på den gamle måde? Fordelene ved hvidvaskning er nok:

  • lav pris er det vigtigste argument til fordel for denne type finish. Når budgettet er begrænset, og rummet skal bringes i orden, falder valget på hvidvaskningen. Af denne grund arbejder hospitaler, skoler og andre offentlige institutioner stadig aktivt med gips og kridt for at afslutte lofter og vægge;
  • brugervenlighed. En person uden særlig forberedelse vil klare hvidvaskning - ingen særlige færdigheder, evner og værktøjer vil være nødvendige;
  • pænt udseende. Selvfølgelig er det hvidkalkede loft naturligvis svagere end spændingssystemet, og de hvidkalkede vægge er færdige med venetiansk gips. Men hvis du anvender hvidvask korrekt, kan du ende med en frisk hvid overflade med en glat matfarve. Om ønsket kan et farvestof tilsættes til hvidvaskningsopløsningen;
  • harmlessness, miljømæssig renlighed, evnen til at passere fugt og luft. Almindelig hvidvask i denne henseende er langt foran vinyl tapet og loftfliser lavet af polystyren skum, så i nogle tilfælde vil det være endnu mere foretrukket;
  • Kalk hvidvask har bakteriedræbende egenskaber, derfor vil det være en ekstra beskyttelse mod skimmelsvamp og svamp.

  Blandt minuserne lav holdbarhed (1-3 år), ukompliceret udseende og snavs, når de påføres.

  №2. Hvad skal man hvidt: lime, kridt eller vandbaseret maling?

  Når de taler om hvidvaskning, indebærer de oftest en kalk hvidvask. Lime (det er calciumoxid) er slukket med vand for at få det materiale, der bruges i efterbehandling.

  De vigtigste fordele ved kalk hvidvask:

  • bakteriedræbende egenskaber af materialet, så denne finish bruges i børnehaver, skoler, medicinske institutioner, selv i våde områder. Antiseptiske kvaliteter af kalk giver dig også mulighed for aktivt at bruge det i arrangementet af kældre og kyllingekopper. Af samme grund behandler kalksten barken af ​​træer;
  • Hvis kalkmørtelet blev fremstillet og påført korrekt, vil belægningen vare omkring 3 år eller mere;
  • modstand mod temperatur ekstreme og høj luftfugtighed. Derfor er det muligt at trimme badeværelserne med lime, hvis andre materialer ikke er overkommelige;
  • Udmærket vedhæftning med næsten alle materialer, herunder mursten, træ, gips og beton;
  • evne til at udfylde små revner
  • lav pris, som er typisk for enhver hvidvaskning.

  Med alle fordelene ved kalk er forskellige og ulemper. Den vigtigste er muligheden for at få en forbrænding, så alt arbejde skal udføres med handsker. Mel i denne henseende er meget sikrere. Derudover er der mulighed for at forlade pletter og pletter. Allergikrævere bruger ikke denne finish.

  Mel såvel som lime, billig og miljøvenlig, og blandt sine ekstra fordele:

  • sikkerhed på arbejdspladsen
  • dybere hvid farve, som mange kan lide mere end farven opnået med kalk hvidvask;
  • Mulighed for brug i værelser, hvor allergikere lever.

  Når man interagerer med vand, kan kridt akkumulere det, hvilket fører til udbrud af revner på overfladen og hurtig hvidblegning af whitewash-laget, derfor i badeværelserne, køkkenerne og andre våde områder, hvidvask er tabu. I tilfælde af krænkelse af applikationsteknologien kan du ikke kun få pletter og pletter, men også bobler. Derudover pletter hvidkalket kridt.

  I folket er der et sådant koncept som hvidvaskning med vandbaseret maling. En sådan efterbehandling har ikke noget til fælles med hvidvaskning og refererer til maleri. Ved hvidvaskning skyldtes det tilsyneladende på grund af sammensætningen af ​​de anvendte materialer - disse er malinger baseret på cement og kalk. Farvning med mineralvandsbaserede maling kan i dag betragtes som det bedste alternativ til hvidvaskning. Blandt de vigtigste fordele ved denne mulighed:

  • modstand mod slid, temperatur ekstremer;
  • bakteriedræbende egenskaber;
  • evnen til at trække vejret
  • sikkerhed for mennesker
  • enkelhed i arbejdet, høj hastighed for tørring.

  Dog er holdbarheden af ​​en sådan belægning heller ikke op til par, men prisen er meget højere end for almindelig hvidvask.

  №3. Hvordan man bestemmer hvad der blev gjort hvidvaskning?

  Sandsynligvis, mindst en gang i livet, hørte alle at du ikke kan blande forskellige whitewash. Hvis kalk hvidvask er blevet påført på loftet eller væggen, så når du installerer ovenfra, vil kalksten snart se grimme pletter. Forberedelse af lokalet til efterbehandling og vurdering af overfladens tilstand er det meget vigtigt at afgøre, hvilken hvidvaskning der er gjort før.

  Det er meget nemt at foretage en check. Det er nok at vådte et lille fragment af finishen med vand og observere reaktionen. Våd kalk vil mørke lidt, og hvis du gnider overfladen med din finger, så er der ingen hvide mærker på dine hænder.

  №4. Sådan vasker du hvidvask og forbereder overfladen?

  Før du hvidvaskede loftet eller væggen, skal du forberede rummet og overfladen til fremtidigt arbejde. Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

  • Når det er muligt, fjern alle møbler og indretning fra værelset. Den kendsgerning, at den ikke fungerede, kan dækkes af plastfolie og sikres med maskebånd
  • fjern det gamle hvidvaskemiddel bliver lettere, hvis du forvåd det. Det er bedre at fugt overfladen i dele, så fugt ikke har tid til at tørre. Nogle rådgiver at tilsætte nogle citronsyre eller eddike til varmt vand, andre bruger en mild sæbeopløsning. Du kan fugte overfladen med en svamp eller børste. Soaked whitewash simpelthen nok til at fjerne spatelen. Fragmenter, der falder væk, er bedre at prøve at smide i en separat beholder, hvilket minimerer deres kontakt med gulvet. Vask af rester med en fugtig svamp. Kalk hvidvask er fjernet meget lettere;

 • Hvis der er synlige pletter, skal overfladen sættes i orden. Rustne pletter vaskes med vand og behandles derefter med en opløsning af kobbersulfat (opløsningen fremstilles ved at tilsætte 50-100 g sulfat i 1 liter varmt vand). Fede pletter kan fjernes med en svag opløsning af sodavand: kluden fugtes i en 2% opløsning og påføres på en snavset overflade, indtil pletten er helt forsvundet. Derefter vaskes det behandlede område grundigt med vand. Behandling med en opløsning af saltsyre med en koncentration på 2-3% kan hjælpe;
 • anvendelse af antifungal sammensætning

 • hvis der er mærkbare revner og bukser på overfladen, så er det bedre at slippe af med dem. Hvis dybden af ​​uregelmæssigheder er inden for 1 cm, så kan du tage et kit til justering, hvis der er revner op til 3-5 cm, så er det bedre at tage gips. Putty kan findes klar, du kan - i tør form, det skal lukke den angivne mængde vand på pakken. Påfør blandingen med en spatel, de er også udjævnet. Hvis der er store afvigelser i lodret, kan du bruge bygningsreglen. Mange eksperter anser det for ulogisk at anvende dyre butikspakninger til billig hvidvaskning, derfor fremstiller de sammensætningen selv. Den nemmeste opskrift: Bland gips, kridt og en opløsning af trælim i forholdet 1: 2: 2. Limopløsningen fremstilles ved tilsætning af 30-50 g lim til 1 liter vand;

 • efter at kittet tørrer, skal det tørres med sandpapir for at få en glat, glat overflade;
 • primercoating. I princippet kan du tage alle færdige præparater, og du kan selv forberede primeren. En af de mest enkle og egnede opskrifter: I 3 liter varmt vand opløses 50-100 g linseolie og 200 g husholdnings sæbe, skæres i fint chips, fortyndes 3 kg slagt kalk i 4 liter vand, derefter blandes de to opløsninger og fortyndes med vand til et volumen på 10 -11 l;
 • efter at primeren har tørret, kan du gå til hvidvaskningen. Tørring tager omkring en dag.
 • Hvis du står over for opgaven med kun at opdatere den hvidkalkede overflade, så i nærvær af små fejl kan de forsegles med cementbaseret kittet og derefter fortsætte med at anvende et nyt lag hvidvask.

  №5. Fremstilling af opløsningen til hvidvaskning

  Da kalk bruges mere ofte, vil vi begynde med det. Processen med at forberede materialet er enkel, men kræver stadig pleje. Så, hvordan man fortynder kalk til hvidvaskning?

  • til en begyndelse er det værd at forberede alle de nødvendige ingredienser i de krævede mængder. Vi skal bruge 10 liter vand, 2-3 kg hydratiseret kalk, 150-200 g aluminiumaluminium, 50-100 g groft salt, der er gennemblødt i forvejen og en teskefuld bluing (hvis hvid hvidvaskning er nødvendig) eller 400-500 g farvestof;
  • I en lille mængde varmt vand (ca. 1 l) opløses alle komponenterne, og derefter bringes opløsningens opløsning op til 10 l og blandes grundigt;
  • hvis du forbereder en opløsning af farve hvidvask, er det bedst at straks forberede det nødvendige beløb for at afslutte hele overfladen. Ellers vil det være næsten umuligt at gentage skyggen, uanset hvor præcist du måler alle ingredienserne;
  • hvis du har købt eller du bare har hurtig kalk til din rådighed, kan du indløse det hjemme. Det er nok at blande det med vand i lige store mængder og grundigt omrøre i 15-25 minutter. Derefter er det tilrådeligt at forlade kalk i 15 dage i en lukket beholder - så det ligger så fladt som muligt på overfladen;
  • Forbruget af kalk hvidvask afhænger af den type værktøj, der anvendes til applikationen, og materialets egenskaber. Det gennemsnitlige forbrug på 0,5 liter opløsning pr. 1 m2 overflade.

  Nu overvej hvordan du fortynder hvidvaskningen baseret på kridt:

  • 30 g trælim, 3 kg sigtet kridt, 15-20 g blå til opløsning af hvidhed opløses i 5 l varmt vand. Denne mængde opløsning er tilstrækkelig til ca. 10 m2 overflade;
  • Konsistensen af ​​opløsningen kan kontrolleres med en kniv. Hvis du dypper bladet og trækker det ud, skal opløsningen ikke helt drænes af det. Hvis det strømmer ned, så udsætter du bladet helt, så kan du tilføje lidt mere kridt, og det er bedre at gøre det i små portioner.

  Det skal bemærkes, at færdigblandede tørblandinger også er til salg, hvor kalk eller kridt allerede er blandet i de nødvendige mængder med andre komponenter - alt du skal gøre er at hælde i den nødvendige mængde vand. Sådanne blandinger er dyrere, hvis du tager alle ingredienserne separat, men forskellen er lille.

  №6. Hvordan man blæser loftet og væggene: børste, rulle eller spray?

  Teoretisk kan hvidvaskning udføres med sådanne værktøjer:

  • pensel;
  • rullelejer;
  • sprøjtepistol;
  • støvsuger med luftblæsningsfunktion.

  Umiddelbart bemærker vi, at de to første valgmuligheder er mere anvendelige - brug en støvsuger og en airbrush giver mening med et stort overfladeareal, der skal hvids.

  Børste til hvidvaskning tager en speciel, af naturlige børster med en bredde på 15-20 cm. Efter arbejde kan børsten vaskes og bruges senere igen. Til hvidkalkning af en murvæg kan du bruge en børste med naturlige børster. Det er tilrådeligt at suge det i vand et par timer før brug. I dette tilfælde svulmer træhåndtaget lidt og holder børsterne godt, hvilket ikke falder ud under hvidvaskningsprocessen.

  Før blandingen påføres, er det vigtigt at blande godt igen, så skyggen er ensartet. Det første lag påføres vinkelret på vinduet, det andet - parallelt med rammene. I dette tilfælde vil strimlerne fra børsten være minimal mærkbar. Eksperter anbefaler lidt fugter overfladen af ​​loftet og væggene, før blandingen påføres.

  Roller whitewash er bedre at bruge. Når der kun er et lag, passer dette værktøj stadig, men når det andet lag påføres, kan den tørrede første falde af. Hvis du handler omhyggeligt, kan du få en smuk matoverflade.

  Sprøjten og støvsugeren tages kun, når det er nødvendigt at afslutte en stor overflade. Forbruget af opløsningen øges, det påføres i et tykkere lag, men det vil være muligt at maskere små defekter. Hvis der findes en sprøjter, er der ingen spørgsmål.

  Det er muligt at anvende hvidvaskning med en støvsuger, hvis det har en funktion at blæse luft. Blandt de mange dyser i sådanne modeller skal der være en plastikkappe med rør. Denne hue er en spray. Det er nødvendigt at sætte det på krukken og forbinde det med en slange til stikkontakten i støvsugeren. Det viser sig, at når luft blæses ud med en støvsuger, kommer luft ind i forstøveren, trækker opløsningen ud af dåsen og sprøjter den gennem dysen. Som regel er der et specielt hul på sprøjten, der dækker som du kan få det ønskede tryk af opløsningen. Påfør opløsningen bedre i cirkulære bevægelser, sprøjtning i en afstand på 70-100 cm.

  №7. Afslutningsvis om sikkerhed

  For ikke at kunne behandles efter hvidvaskning, er det bedre at tage sig af sikkerhedsforanstaltningerne i forvejen. Åndedrætssystemet er beskyttet af et åndedrætsværn, vådt bandage eller beskyttelsesmaske. Hænderne skal beskyttes med gummihandsker og øjne med briller.

  Nøjagtigheder af maleri vægge med vandbaseret maling

  Reparation af værelset tager meget tid, fordi du skal være opmærksom på alle detaljer. Sådan arbejde består af forskellige faser, der hver især spiller sin egen rolle. En af dem er udsmykningen af ​​væggene, og derfor skal du finde materiale af høj kvalitet, som du kan opnå den ønskede effekt, gør værelset præsentabelt og smukt.

  Der er en bred vifte af produkter på markedet for indendørs overflade dekoration, hver af mulighederne har sine egne egenskaber, egenskaber og fordele.

  Maleri funktioner

  Først og fremmest er det vigtigt at vælge det materiale, der skal bruges til at dekorere væggene i rummet. Ansøgningsprocessen afhænger af dette, såvel som den effekt, der resulterer. Sådan arbejde er ansvarligt og seriøst, derfor er det nødvendigt at henvende sig fra højre side. I boligområder anvendes vandbaseret maling hovedsagelig til vægge. Bredt krævet materiale med polyvinylacetatforbindelser, som har mange fordele. Det passer perfekt på gipset i lejligheden, såvel som på naturligt træ og gips.

  Fordelene kan henføres til fraværet af en skarp og ubehagelig lugt, der findes ingen opløsningsmidler i sammensætningen. Materialet binder perfekt til overfladen, der skal behandles, det kan fortyndes med vand, hvilket resulterer i, at der dannes en elastisk belægning på væggene.

  Det er vigtigt at huske at malingen kun anvendes i tørre rum, derfor er det nødvendigt at overveje dette punkt.

  Hvorfor vælge en vandbaseret maling?

  Til vægge - dette er en af ​​de bedste muligheder som en finish. Materialet har en forbedret evne til at skabe et præsentabelt udseende i lang tid. Sammensætningen omfatter latex, fortykningsmiddel, fyldstof og antiseptisk, som sammen skaber en unik blanding til at dække væggene i hjemmet og i et andet rum. Inden du åbner flere typer produkter, herunder der er silikone, mineral-, silikat- og akrylbelægninger. Hver af disse muligheder har sine egne præstationsegenskaber og skaber en særlig effekt, når de er færdige.

  Farvning værktøjer

  Det er nødvendigt at opbevare alt, hvad du har brug for, før du starter arbejde, for ikke at blive distraheret af fremmede ting. Hvis du selv beslutter at lave maleriet selv, skal du forberede alt på forhånd, så kan du fortsætte med opgaven. Til blanding skal materialet have brug for en byggemixer, men du kan gøre med en speciel dyse.

  Den nemmeste måde at anvende maling på væggene med en rulle, og for dette skal du have en bakke til rådighed, hvor du vil hælde sammensætningen.

  Nogle steder er vanskelige at nå, så du har brug for en børste. Før overfladen skal påføres, skal der behandles, så der kan ikke ske en spatel og en børste.

  Nuancer til at anvende sammensætningen

  Før du begynder at anvende vandbaseret maling, skal den blandes grundigt og opnå en ensartet masse. Hvis instruktionerne siger, at vand er påkrævet til fortynding, skal du følge anbefalingerne. Før maling af væggen skal man male på et lille stykke pap og vente til overfladen tørrer for at se resultatet. Dette vil hjælpe med at undgå fejl, såvel som at opnå den effekt, du oprindeligt ønskede.

  Overfladebehandling

  Dette er den næste fase efter at de nødvendige værktøjer og materialer er blevet samlet. Ofte er væggene ujævne, så du skal løse dette problem. Før det skal du dække resten af ​​overfladen med en beskyttende film for ikke at blive snavset.

  Det anbefales at bruge maskeringstape, som let kan limes film til bundkortet. På grund af dette kan lang rengøring efter reparationsarbejde undgås.

  Overfladebehandling

  Væggene skal rengøres fra den gamle finish, hvis den har et sted at være. Dekorative belægninger fjernes med spatler, hårde børster og svampe, alt afhænger af hvilket materiale der tidligere blev brugt. Hvis der er hvidvask, er det nemt at vaske det af med vand og en klud. Men efter det skal du vente på overfladen til at tørre helt, så kan du gå videre til næste trin. Hvis du gør alt rigtigt, vil varigheden af ​​arbejdet blive reduceret, og resultatet vil være af høj kvalitet.

  For at fjerne støt eller skjule andre defekter skal du have en primer, der kan forsegle problemområder. Hvis du ikke klare fejlene i forvejen, vil de efter maleri blive bedre synlige, derfor vil de forkæle rummets generelle udseende, hvorefter du bliver nødt til at omlægge alt. For at undgå genarbejde anbefales det at gøre alt rigtigt første gang.

  Maling forberedelse

  Det vandige emulsionsmalværk fremstilles i en tykk konsistens, hvilket betyder, at den skal fremstilles før brug. For en perfekt jævn maling skal materialet tynde. For at gøre dette skal du bruge simpelt vand, som føjes til beholderen med sammensætningen, så alt er grundigt blandet. En tidligere forberedt mixer hjælper med at klare denne opgave, hvis den ikke er tilgængelig, kan du gøre med en lang pind.

  Men hvis du ønsker at opnå en særlig tekstur på overfladen af ​​væggene, så må du måske ikke male. Texturerede mønstre kræver en tyk konsistens.

  Farvedefinition

  Det er ikke nødvendigt at bruge malingen straks efter fortynding, det bevarer dets egenskaber i lang tid. Før måling skal du blande kompositionen igen, så du kan anvende den på overfladen. Når du har opnået den ønskede konsistens, beslutter du om skyggen af ​​væggene, som passer til det overordnede interiør. Markedet er repræsenteret af hvidvandsbaseret maling, hvor den passende farve af farven tilføjes. Afhængigt af mængden er der nogen skygge oprettet.

  Hvor meget maling vil blive påkrævet

  Det er vigtigt at beregne malforbruget korrekt. Dette er en af ​​de vigtigste indikatorer, som beregnes i kilo pr. Kvadratmeter. Denne egenskab ved produkter er ofte angivet på selve etiketten, som anvendes af producenten. Da vi taler om vandbaseret maling, er tallet i gennemsnit. Faktisk materialeforbrug afhænger af flere faktorer. Meget afhænger af, om du vil fortynde materialet eller ej.

  Det vigtige punkt er at skabe den optimale temperatur for maling, som ikke må overstige 25 grader Celsius. Sammensætningen påføres med et tyndt lag, det er bedre at udføre proceduren flere gange. Mellem dette er en pause i et par timer.

  Forbruget afhænger af valg af materialer til anvendelse, fordi det kan være en normal rulle, spray og børste. Anvendelsen af ​​sammensætningen pr. 1 m2 afhænger af den type produkt, du har købt. Følg anbefalingerne angivet på etiketten, beregne det område, der skal trimmes.

  Anvendelsesmetoder

  Takket være vandbaseret maling kan du oprette en foringseffekt, som ikke kun er forskellig i struktur, men også i form. Samtidig er prisen på materialet tilgængeligt, derfor vælger forbrugeren en sådan mulighed for efterbehandling. Du skal blande malingen, fylde den med kapacitet til yderligere arbejde. Valget af applikationsværktøjer afhænger af den effekt, du vil opnå. Du kan bruge en bred børste der synker ind i malingen. Sørg for, at sammensætningen ikke flyder, slippe af med overskud.

  Hvordan er foringen

  Det anbefales at begynde at male væggene ovenfra for at lave korte lodrette og vandrette streger. Hver kvadratmeter behandles, det skal huskes, at det nye område skal dække det forrige, og det skal gøres, mens kanten stadig er ret våd. Maling påføres konsekvent, det anbefales at behandle en væg helt, før du tager en pause, så ændringen i tone ikke er mærkbar. Sammensætningen tørrer hurtigt, og inden du anvender det næste lag, er det nok at vente om to og en halv time for at fortsætte arbejdet.

  Farvning af den gamle mur begynder med overfladebehandling. Du bliver nødt til at fjerne fedtpletter, som sæbeopløsningen hjælper med at klare.

  Før du påfører malingen, kan du blanke væggene, hvis du vil opnå en jævn tone.

  Forskelle deponeringsrulle og sprøjtepistol

  Rullen kan bruges, hvis du hurtigt vil behandle overfladen. I dette tilfælde skal du lave flere lag, i modsætning til en børste, da værktøjet subtly maler. Rullen skal udføres i forskellige retninger langs væggen, det er nødvendigt at trykke jævnt. Her er det vigtigt at observere nøjagtighed, da sammensætningen kan sprøjtes.

  Kvalificerede fagfolk bruger andre værktøjer. Maling kan påføres med en sprøjtepistol, som har sine egne egenskaber og fordele. Teknologi spiller en vigtig rolle, men takket være dette værktøj kan du ikke kun male gipsvægge og slippe af med skilsmisse. Brugen af ​​sprøjtepistolen vil øge arbejdsprocessen betydeligt, reducere materialeforbruget og gøre det muligt at opnå højkvalitetsbeklædning. Men det er vigtigt at finde en kvalitetsenhed, så søg professionel rådgivning.

  Design muligheder

  Brug af vandbaseret maling kan løse ethvert problem med foring. Takket være dette materiale er det muligt at skabe den ønskede effekt i indretningen for at opnå en struktur, som ser original ud. Hvis du er interesseret i ideer, eller hvis du allerede har dine egne ideer, er det vigtigt at kende detaljerne om at anvende maling for at få det, du ønsker.

  Hvis du bare vil male muren i en anden farve, skal du tilføje en farve af den tilsvarende skygge i den mængde, der er nødvendig, og udfør det forberedende arbejde, og tag derefter op.

  Overfladestruktur

  Designer finish indeholder et omhyggeligt udvalg af ikke kun farver, men også vægtekstur. Hvis vi taler om gipsplader, vil det ikke medføre problemer, da materialet er perfekt behandlet. For at skabe mønstre på overfladen skal du bruge skabeloner og stenciler, der tidligere er udarbejdet. Du kan kombinere forskellige nuancer, der ser harmonisk ud med hinanden. Denne mulighed bruges ofte til at designe børns værelser samt soveværelser, hvor du vil skabe en særlig atmosfære.

  Stuen er ofte lavet i farverige farver, men alt afhænger af den type design, der blev valgt tidligere. Pastellfarver er meget populære, og de ser ikke kun beroligende, men forsigtigt og naturligt. Hvis du er interesseret i teksturforing, skal du først bruge en primer og andre materialer, som du opnår den ønskede effekt med. Og først efter dette er overfladen malet med en vandemulsionspræparat af de tilsvarende farver.