Hvordan man laver loftet, før man maler vandbaseret maling og hvordan man anvender det

På trods af overflod af materialer til en række suspenderede strukturer vælger mange traditionelt maleri som en loftsfinish. Hvis denne enkle operation har nogle finesser? Hvordan man korrekt forbereder loftet, før man maler vandbaseret maling?

Vores opgave er at gøre loftet perfekt glat.

Egenskaber ved maling med vandbaseret maling

Vi begynder dog med fordele og ulemper ved at vælge en vandemulsion. Er det værd at blive ved med det?

værdighed

 • Maleri - en nem måde at bringe loftet i orden med minimal omkostninger. Det er meget lettere at male overfladen end at samle en kompleks ophængt struktur (se Hvordan male loftet uden striber, strimler og uregelmæssigheder).

Nuance: Denne erklæring gælder kun, når loftet er forholdsvis fladt. Hvis han rammes af en svamp, holder gipset svagt og er klar til at falde af, og loftet har store forskelle i højden - forberedelse til maleri er hurtigt og simpelt, vil det ikke.

 • Denne måde at afslutte loftet stjæler ikke nogle få centimeter fra rummet. Enhver suspenderet struktur, tværtimod, vil sænke loftet med mindst 4-5 centimeter. Oftere - med 10-15.

Maling vil forlade loftet højt

 • Maleri kræver et minimum af værktøjer og er ikke særlig kompliceret. Plasterer-færdigheder kan imidlertid komme til nytte. Det er under overfladens forberedelsesfase (se Plaster af gipsplankloft: Forbered overfladen til tapet og maleri).
 • Vandbaseret maling adskiller sig gunstigt fra den traditionelt anvendte kalk med et tyndere lag (det betyder ingen overkørsel) og større vandmodstand. Loftet kan vaskes.

mangler

Som det siger siger djævelen i detaljerne. Ikke alt er så uklart:

 • Det er muligt at vaske loftet malet med vandbaseret maling et meget begrænset antal gange. Malingen er stadig ikke helt vandtæt.
 • Oversvømmelse ovenfra af naboer vil efterlade uklare mærker på det malede loft og skal repareres. Rackloft til sammenligning er nok til at tørre og strække og holde vand overhovedet, indtil du kommer hjem fra arbejde og redder husholdningsapparater (se Suspended suspended ceiling lofts til badeværelset: installer og installer funktioner).
 • Suspenderede lofter sammenligner sig positivt med, at de giver dig mulighed for at skjule kommunikation (for eksempel et gasrør eller ventilation) og gøre belysningen integreret. Med et malet loft vil alt være synligt.
 • Som allerede nævnt ovenfor vil alvorlige fejl i loftet gøre arbejdet for dets forberedelse meget stort.

Forberedelse for at male loftet med store fejl er ikke let.

Forbereder loftet for maleri

Så, hvordan man forbereder loftet for maleri?

Scenario 1

Loftet har ingen væsentlige mangler. Der er ingen skimmel eller meldug.

Gipset er fladt og holder godt op; Loftet er kun dækket med gammel maling eller hvidvask.

 1. Bevæbnet med en ståltrævle, forsigtigt luge ud nabels og tykke lag af gammel maling hvor de er synligt mærkbar.

Hvis den gamle maling forbliver skrøbelig - er det bedre at fjerne det helt.

 1. Primering af loftet med enhver gennemtrængende primer. For arbejde er det bedre at sætte dig selv i en pensel i stedet for en rulle: det vil muliggøre bedre priming af depressioner og uregelmæssigheder.
 2. Efter at primeren har tørret, kittetykke. Enhver efterbehandling gips kit vil gøre.
 3. Putted-in områder efter tørring (for gips tynd er det 5-8 timer) er udjævnet med en stor, og derefter med et fint trowel net og re-primed (se. Puttying loftet for maling: hovedtrin).

Loftet er forberedt til maleri.

Scenario 2

Loftet er påvirket af svamp på et stort område (oftest forekommer det i badeværelset og toilet). Gulvplader er lagt med stor forskel i højden. Gammelt gips bruser.

Tip: før du kæmper med svampen - bestemm og fjern årsagen til fugt. Dette kan være dårlig ventilation af lokalet, uagtsomhed af naboer eller lækage af en af ​​stigerørene. Hvis overlapningen bliver våd - vil svampen uundgåeligt komme igen.

I dette tilfælde vil forberedelsen af ​​loftet være meget mere besværlig:

 1. Bevæbnet med en perforator og (eller) en stål trowel, strimler gipset helt, til beton. Vær forberedt på en stor mængde støv: Dørene til andre rum skal lukkes tæt, og din næse og mund er dækket af åndedrætsværn. Men hvis du fordyber gipset dybt med vand - støvet vil være meget mindre.
 2. Behandl overfladen med en antiseptisk primer. Hun vil ikke kun dræbe svampen, men også komplicere hans efterfølgende udseende på loftet. Budget indstilling: Brug en opløsning af ethvert vaskemiddel med klor. For eksempel indenlandske hvidhed.

Primer antiseptisk foretrukket. Hun, som har mættet overlapningen, vil ikke tillade svampen at fremstå i fremtiden.

lofter

I dag er maleri loftet stadig populært. Dette er en simpel og temmelig billig loftindretningsoption, der kan udføres på kort tid og uden nogen specielle bygningsfærdigheder. Det eneste der kan ødelægge indtrykket af et friskmalet loft er dets ujævne overflade. Derfor er en foreløbig forberedelse af loftet for maleri nødvendigt. Værkerne selv indtager lejonens andel af hele loftet. Men hvis forberedelsen af ​​loftet for maleri er dårligt udført, kan resultatet af efterbehandling være forstyrrende. For at undgå dette er det nødvendigt at være tålmodig og omhyggeligt udføre alt arbejde med at forberede loftet for maleri.

Forberedelse af loftet før maling foregår i flere faser. Hver af dem er nødvendig for at skabe en jævn og pålidelig overflade til yderligere lakering. Til overfladebehandling skal du have et bestemt værktøj:

 • brede og smalle spatler;
 • rulle og børste;
 • maling gennem
 • kapacitet til æltning kittet;
 • boremaskine og speciel dyse mixer;
 • kontor kniv;
 • gitter med slibenet eller en speciel slibemaskine med nul sandpapir;
 • sikkerhedsbriller og åndedrætsværn.

Fra de materialer, du skal bruge:

 • primer dyb penetration, for eksempel Ceresit ST 17;
 • Knauf gips kittet multi-finish eller andet;
 • maleri glasfiber "edderkop";
 • lim til glasfiber;
 • stepladder, men snarere et bord eller en ged.

Efter at have erhvervet alt hvad du behøver, kan du starte det egentlige arbejde med at forberede loftet til maleri.

Loftrensning

Når du er færdig fra bunden i et nybygget hus, kan du straks gå videre til anden fase af arbejdet. Men hvis der udføres en større revision, er det nødvendigt først at rengøre loftet på den gamle finish. Der er flere muligheder for hvad man skal gøre.

 • Hvis loftet var dækket med tapet, så anvendte vi en konventionel kost eller rulle, vi vådede overfladen med varmt vand og lad det bløde. Efter et stykke tid vil limen blive sodden, og tapetet kan forsigtigt fjernes med en almindelig trowel. Det er nok at samle dem op, de bliver let efterladt. Som følge heraf bør der ikke være et enkelt stykke papir på loftet. Til toppen af ​​det skal du vaske af nogen limrest. Dette kan gøres med en almindelig svamp dyppet i varmt vand. Det kan være nødvendigt at ændre vandet flere gange. Det vigtigste er, at overfladen af ​​loftet som følge heraf var rent.
 • Hvis loftet tidligere var malet med vandbaseret maling eller hvidkalkede, skal du gøre det samme som med tapet. Først let vådt og skrab derefter den gamle finish af med en spatel. Men i modsætning til tapet, der fjernes næsten et helt lærred, er maling eller hvidvask ikke så let at skrabe. Ideelt set fjernes den gamle belægning i små flager. Ellers skal du arbejde hårdt. For at lette processen skal overfladen fugtes fra tid til anden. Nogle herrer fjerner hvidvask på det tørre. En sådan tilgang finder sted, men den har en stor ulempe - for meget støv. Efter afslutning af fjernelse af hvidvaskning eller vandemulsion skal loftet rengøres grundigt. Skal skifte vand flere gange.
 • I det tilfælde, hvor loftet var malet med akrylmaling, kan du gå på to måder. Den første er at fugte overfladen med en særlig vask og fjern forsigtigt maling med en spatel. Denne metode er den nemmeste, men også den mest skadelige for helbredet. Den anden mulighed er at bruge en hammer til at slå af den gamle maling. Hvilken vej at vælge, beslutte direkte til mesterne. Loftet efter rengøring fra akrylmaling er nok til at skrabe med en børste på metallet.
 • Hvis loftet var plasteret med plastik eller keramiske fliser, bliver du nødt til at være tålmodig, da fjernelsesarbejdet ikke bliver let. Og hvis alt er relativt simpelt med plastpaneler, skal man rive alle paneler og derefter fjerne den resterende lim. At i tilfælde af keramiske fliser bliver nødt til at tinker, slå løsningen med en hammer.
 • For hængende gipsplader lofter, er tingene noget anderledes. Faktum er, at det er ret svært at fjerne den gamle belægning og ikke beskadige gipspladen. Derfor er muligheden for fuld eller delvis udskiftning af ark. Og det er et ekstra gebyr. Men i modsætning hertil vil mindre indsats blive brugt til at forberede overfladen af ​​det hængende loft fra gipsplader til maling.

Loft reparation

Efter rengøring af loftet fra den gamle belægning skal du omhyggeligt inspicere overfladen for revner, bukser eller anden skade. Hvis nogen, skal repareres og repareres lidt. Til dette er de beskadigede områder imprægneret med en dyb penetrationsprimer. Gør det mest bekvemme børste. Lad primeren tørre helt, og forsegl den med en smal trowel med en multi-finish kitt. Et særligt kendetegn ved multi-finish kittet er evnen til at udføre både finish og roughing, sætte et lag af kitt op til 10 mm. Hvis skaderne er mere end 10 mm, skal der anvendes cementbaseret kittet. Efter fuldstændig tørring er nogle ujævnheder i kittens område mulig på grund af krympning af kittet. Dette er helt naturligt og vil blive elimineret med yderligere udjævning af overfladen.

Det er vigtigt! Kittet tørrer hurtigt nok, så for at lave et hårdt loft reparation, bør du lave en lille batch. Efter afslutningen af ​​arbejdet kan resteret sikkert smides ud, og beholderen skylles grundigt.

Loft primer

Efter fuldstændig reparation af de reparerede områder kan overfladen af ​​loftet primeres. Anvendelse af et lag af primer vil muliggøre bedre vedhæftning af kittet til gulvoverfladen. For at gøre dette skal du bruge en ruller jævnt ud primeren over hele overfladen. Du kan anvende en primer i to lag, hvilket kun øger vedhæftningen. Arbejdet selv skal udføres i beskyttelsesbriller.

For nemheds skyld kan rullen sættes på et teleskopgreb. Dette vil gøre det muligt at infiltrere hele loftet ret hurtigt og uden særlige vanskeligheder. Vinkler og svære at nå steder er børstet med en børste. Der bliver nødt til at svede og komme til vanskelige steder ved hjælp af en stige. Hvis der i fremtiden er planlagt at putte væggene, så straks primet og 15-20 cm fra væggen fra loftet. Efter afslutningen af ​​arbejdet efterlades primeren tørre. Tørretid er angivet på emballagen og skal overholdes.

Overfladeforstærkning

For at give loftet ekstra styrke, tætning revner og delvis justering, er overfladen limet med en glasfiber. Det første, der skal gøres, er at sprede området, svarende til lærredets størrelse, med en speciel lim til glasfiber. Påfør limen med en rulle, anvend derefter lærredet og tryk det, så det klæber til loftet. Vi udfører en fuld justering med en bred trowel, holder den i en lille vinkel, først langs og derefter over lærredet. Smøre et andet område, lim det næste lærred. Samtidig laver vi en lille overlap på 2 - 3 cm på den forrige. Nu tager vi en brevpapirkniv og under metallinien eller en bred spatel skærer vi begge dåser langs hele længden af ​​indløbet. Resultatet er nedskæringer på begge dåser, der er perfekte til hinanden. Fjernelse af de udskårne stykker reducerer og limer vi kanterne. Denne metode til konvertering af kanterne er nødvendig, så overfladen af ​​loftet efter limning af glasfiberet skulle være glat uden fremspring eller sprækker. Efter at have klistret hele overfladen på en lignende måde anvender vi et andet lag lim, hvilket forstærker de allerede limede lærredene. Efter at lade limen tørre helt, kan du fortsætte til loftets tømning.

Loft tynd

Placering af lofter er en temmelig besværlig proces. Årsagen er ulejligheden ved at anvende materialer. Selvfølgelig bliver færdighederne efterhånden udarbejdet, og arbejdet går ganske hurtigt. Men for en nybegynder kan det være en skræmmende opgave at forberede et gipsplankloft til maling eller endog at forberede et konventionelt betonloft.

For at sætte loftet let op, skal du sørge for bevægelse. Og for dette passer geden bedst. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du sætte et par tabeller næste. Det vigtigste er, at under arbejdet var det muligt at bevæge sig frit 1,5 - 2 m frem og tilbage. For nemheds skyld skal du også sørge for, at der er en reserve med højde på 10 - 15 cm over hovedet. Dette vil gøre det muligt for dig at se alle fejlene og ikke belastning din hals for meget.

Når vi har udstyret en arbejdsplads, udfører vi hårdt kitt. Alt er simpelt. Ifølge instruktionerne på pakken tilføjer vi en tør blanding og vand i den rigtige mængde til en stor beholder. Først blandes det lidt sammen for hånd, tilslut en boremaskine med en mixer vedhæftning og æl det til en tyk creme. Hvis resultatet er for flydende, kan du tilføje en lille blanding og blande godt igen. Hvis tyk - vand. Knæning udført på basis af produktion i 40 - 50 minutter. Begyndere opfordres til at lave små partier og spore hvor lang tid det tager at producere. Og lav derefter en fuld batch.

Det er vigtigt! Tilsæt blandingen, og vand i det gamle parti anbefales ikke. Et sådant parti vil ikke have de nødvendige karakteristika af styrke.

Nu tager vi den sædvanlige brede eller med en trowel spatel og pålægger den en færdig kitt. Dette gøres med en smal spatel. Derefter trækker vi en spatel i en vinkel mod loftet mod os. Sådanne bevægelser gentages over hele overfladen af ​​loftet, indtil vi trækker hele spitten ud af spatelen. Samtidig sørger vi for, at der ikke er store kollaps af kitt på loftets overflade. Og selve overfladen var glat og uden dråber. Om nødvendigt udfører vi pallen og den er udjævnet. Efter påfyldning af hele overfladen af ​​loftet, lad det være helt tørt, og fortsæt derefter med polering.

Slibning af loftet

Forberedelse af loftet til maleri med Snowball, Auro, Tikkurila eller anden maling kræver en perfekt flad overflade. Ellers vil i et bestemt lys alle fejlene være synlige. Derfor er det sidste trin i forberedelsen at male loftet. Den kan laves manuelt eller ved hjælp af specielle slibemaskiner.

Slibning af loftet manuelt udført "under pæren." For at gøre dette skal du tage den sædvanlige glødelampe, der er monteret på enden af ​​holderen. Ved at holde det tæt på loftet og fremhæve det, kan du se alle manglerne efter puttying. Du kan niveauere dem ved hjælp af et gitter med maske. For at gøre dette flytter udførelsen af ​​cirkulære bevægelser sig i en lige linje fra væg til væg. Fra tid til anden tager vi afsted for en afstand, vi kontrollerer arbejdet. Den mekaniske metode til slibning er meget lettere, kræver mindre indsats og tid og næsten ingen støv. Men princippet om at gøre arbejdet er det samme - cirkulære gnidning, når man kører i en lige linje.

Det er vigtigt! Til manuel slibning er det nødvendigt at beskytte øjnene og åndedrætsorganerne mod gipsstøv.

Efter polering af loftet forbliver det endnu en gang at gå gennem primeren, lad det tørre og overfladen er klar til at male. Alt arbejde på forberedelse af loftet kan sikkert udføres alene, da der ikke er særlige vanskeligheder i dette. Under arbejdet er det primært at overvåge, at overfladen er lige under fyldning og slibning. I ekstreme tilfælde kan du igen gå kitt og repolere.

Sådan tilberedes loftet til maling af vandbaseret maling

Uundgåeligt kommer det "vanskelige" øjeblik i livet, når du skal lave reparationer i hjemmet. På et sted, hvor vi hviler efter arbejde, bringer vi børn op og modtager gæster, alle ønsker at skabe en hyggelig og behagelig atmosfære. Der er mange reparationsmuligheder. Du kan invitere højt kvalificerede specialister og oprette et designerinteriør ved hjælp af dyre finishmaterialer, eller du kan lave en billig billig renovering med dine egne hænder. Mange er helt i stand til at male loftet med vandbaseret maling og indsætte over væggene med smuk tapet. For at opnå god kvalitet og holdbarhed af de påførte overfladebehandlinger har vi brug for kompetent forberedelse af loftet til maling med vandbaseret maling og vægge til tapet.

Den første fase af de forberedende aktiviteter

Inden du går direkte til ledelsen af ​​reparationsarbejde, skal du forberede værktøjerne og købe materialer.

For at sikre overfladebelægningens høj kvalitet og for at udføre maleriarbejde så omhyggeligt som muligt, er det nødvendigt at bruge følgende værktøjer og enheder:

 • stigen;
 • bakke-kuvette;
 • to fleecy ruller med en bredde på 20 - 25 cm;
 • spatler og børster af forskellig størrelse;
 • maskeringsbånd
 • sandpapir eller slibeklud;
 • skum svamp;
 • plastfolie;
 • arbejdstøj, hovedbeklædning og beskyttelsesbriller.

Derudover skal du købe et kit, primer og male selv.

Det er vigtigt! Forskellige producenter af maling, selv hvid, har en anden nuance og derfor skal den købes på én gang for hele mængden af ​​kommende arbejde.

Primervalg

Hele området af loftet skal primeres før maling for at øge vedhæftningen mellem belægningssammensætningen og materialet på hovedoverfladen for at eliminere virkningerne efter særlig behandling af svampeflader, lækager, sod og fedt. Efter inspektion af loftet og opdagelse af mangler på det, vælg den nødvendige type primer:

 • Jordkoncentreret Gidrostop. Anvendes til vandtætning i rum med høj fugtighed, eliminering af svamp og skimmelsvamp fra overfladen.
 • Primer GF - 012. Primer generelt formål. Forøger vedhæftningen mellem malingsammensætningen og bunden, forhindrer vand fra emulsionsmaling fra at blive absorberet af det grundlæggende byggemateriale.
 • Primer af dyb penetration af Ceresit ST 17. Styrker overfladen af ​​basen, binder støv, øger klæbningen og reducerer absorptionen af ​​basen.

Valget af farve og type farvestof

Vandemulsionsmalinger består af vand, forskellige polymerer og farvepigmenter. Loftet kan males med flere typer farvestofsammensætning, hvis egenskaber afhænger af bindemiddelkomponenten:

 • Akryl maling. Akrylharpikser og latex fyldstof er inkluderet. De danner på overfladen en hurtigtørrende tyndeste film, modstandsdygtig over for fading, aktivt modstandsdygtig over vand og maskering af små revner 1 mm brede.
 • Silikone maling. Vanddispersionsopløsning, baseret på silikoneharpiks. Maling revner 2 mm bredt, dampgennemtrængeligt, vandtæt, har antibakterielle egenskaber.
 • Silikat maling. Vandig opløsning af kaliumchloridglas og farvede fyldstoffer. Blandingen er modstandsdygtig overfor temperatur ekstremer, biologiske effekter og ultraviolette effekter. Det er en hydrofob, dampgennemtrængelig og brandsikker maling. Ulempen er ikke egnet til at male loftet i værelser med høj luftfugtighed.
 • Mineral maling. Lavet på basis af hydreret kalk eller cementholdige stoffer. Påfør på glatte overflader.

Anden fase af forberedelsen

Hvordan tilbereder man loftet for at male vandbaseret maling? Først skal du rengøre området fra lagene i den gamle malingbelægning eller hvidvask og behandle fra pletter og rustflekker.

Fremgangsmåden til rengøring af den gamle vandbaserede belægning

For at fjerne det gamle lag vandbaseret maling har du brug for to gange med en forskel på 30 minutter for at fugte loftets overflade med vand og derefter lave udkast i rummet. Gamle maling skal blæse bobler, som let fjernes med en metal spatel.

Derefter skal du fjerne fjernelse af pletter og rust. De gnides flere gange med en svamp med et af følgende produkter:

 • saltsyre med to eller tre procent koncentration;
 • en blanding af knust lime og linolie
 • tyk blanding af lime, vand og denatureret alkohol;
 • rensemiddel "White", som er lavet på basis af natriumhypochlorit.

Lime kan fjernes fra loftoverfladen ved hjælp af pasta, der indeholder mel og vand. For at fortynde pastaen har brug for to spiseskefulde mel eller stivelse. Bulkproduktet fortyndes med en lille mængde koldt vand. Den resulterende masse hældes i en liter kogende vand og blandes grundigt. Lad afkøle lidt og anvende på loftet i hele sit område. Efter tørring er et lag af pasta børstet af med en hvidvask med en metalspatel.

Der er også en hurtigere måde - at fjerne hvidvaskning med et slibeværktøj. Der vil være meget støv, så du skal fjerne alle møbler fra rummet, lukke dørene til et andet rum og læg beskyttelsesudstyr til øjnene og åndedrætssystemet.

Vask det gamle vandige lag

Hvordan man vasker loftet før man male vandbaseret maling? For at gøre dette skal du bruge almindeligt sæbevand. Fremgangsmåden til rengøring af loftets overflade fra den gamle vandbaserede belægning består af flere trin:

 • Det er nødvendigt at dække møblerne med plastfolie og sprede det over hele gulvfladen.
 • Forbered en varm sæbeopløsning.
 • Fugt et lille område af loftoverfladen med en svamp eller børste. Du kan bruge et lille smøremiddel.
 • Skrabe det fugtede lag med en spatel, mens du børster overfladen, der skal behandles.
 • I slutningen vaskes det resterende lag af hvidvask med sæbevand.

For at vaske hvidvask kan du bruge 3% eddikesyre eller saltsyre. Det bruges til at behandle loftoverfladen for at svulme op et lag hvidvask, der så nemt rengøres med en spatel.

Putty og primer loft overflade

Endvidere er de eksisterende revner og huller en smule udvidet med en spatel og fyldt med et kit. Det rensede loft er udjævnet med det samme tyndt lagsparti, der påføres overfladen med en spatel og glattes til glat overflade med lakpapir eller slibeklud. Det er også muligt at niveauer loftet med et lag af special kittet hvidvask med en olieklæbende base. Det fordeles jævnt langs loftplanet med en rulle, børste eller spatel.

Nu kan du gå videre til primerloftets overflade. Primeren med dyb penetration hældes i karret og rullen dyppes ind i den. Den overskydende opløsning rystes af rullen og rulles let over den skrånende ribbe side af bakken.

Ved højt til loftet kan rullehåndtaget forlænges med en speciel langstok og påfør en primer fra gulvet uden brug af en trinladder.

Primerovertræket tørrer om cirka 2 timer. Efter denne tid dækkes overfladen af ​​loftet en anden gang, men nu med en primær primer.

Forberedelse af loftets overflade til vandbaseret maling er en tidskrævende og ikke særlig behagelig proces. Men det er absolut nødvendigt. Kun en velforberedt overflade kan påføre et højkvalitets og holdbart lag af malingmateriale, hvor der ikke vil være pletter og flager.

Hovedelementet i artiklen

Afslutning af loftet vil være af høj kvalitet, hvis det er korrekt at gøre forberedelsen af ​​dens overflade til maling med vandbaseret maling.

Fjernet det gamle lag af maling ved hjælp af en spatel, svamp med vand eller specielle formuleringer. Overfladen rengøres og udjævnes med et kit med alle nødvendige værktøjer og armaturer.

Forberedelse af loftoverfladen til maling: Arbejdsordre

Det er et velkendt faktum, at harmoni og skønhed i et rum kan opnås ikke kun på grund af højkvalitets reparation af væggene og gulvet, men også fra loftet, som omfatter visse trin. Og den vigtigste af dem er den forberedende - kvaliteten af ​​det endelige resultat afhænger af det. Selv om du fjernede det foregående malingslag fra loftet, tror du ikke, at forberedelsesfasen var overstået.

Arbejdsfunktioner afhænger af overfladetype

Forberedelse af loftet for maleri er iboende anderledes, det afhænger af den specifikke overflade.

 • For eksempel kan det være en gulvplade, der kræver foreløbig stop eller gammel hvidvaskning eller kitt.
 • I bygninger af det gamle design er der som regel et lerloft, der kræver en ikke-standardiseret tilgang.
 • Derudover kan loftet være af gipsplader, som også har visse funktioner.

Selvfølgelig er overfladen af ​​loftet meget forskelligt, men ovenstående overfladetyper er de mest almindelige.

Forberedelse af loftet for maling: instruktioner

Eksperter anbefaler, at betonpladen er forberedt til maling som følger:

For det første rengøres overfladen af ​​klumper af mørtel, uregelmæssigheder, og sømmen rengøres grundigt af den dårligt klæbende opløsning.

Herefter skal loftet omhyggeligt primeres. Akryl primer er fremragende til dette formål. Og du bør ikke redde, fordi der med en utilstrækkelig grundlag er risiko for afmontering af kitt og maling. Efter fuldstændig tørring ville det være rart at anvende et andet lag primer.

Når primeren er tør, skal du putte sømme og hulrum, mulige chips og revner. For den bedste effekt er det bedre at bruge et specielt mesh beregnet til forstærkning af sømme. Så du forhindrer forekomsten af ​​revner i fremtiden. Når alt er tørt, skal du forsigtigt polere kittens område med groft sandpapir og behandle det med en primer.

Derefter kan du stramme overfladen med et startlag af kitt og efter tørring tørres og primeres også. Men på dette forberedende stadium er det ikke forbi, da det også skal påføres det færdige lag af kittet. Kun efter slibning og priming vil loftet være klar til maling.

Video: Slibning og maling af loftet

Det er særligt svært at rive af loftet fliser (som en sidste udvej, i stedet for peeling, kan du simpelthen male). Hvis det er gips eller gammelt kitt, som kan flakke af, så er det ret nemt at fjerne med en bred trowel. På steder, hvor gipset holdes fast, skal du slå med en hammer (ikke meget selvfølgelig). Derefter vil laget miste sin styrke og forsvinde uden problemer.

Efter afslutning af overfladerengøring er proceduren den samme som ved fremstilling af betonplader. Primer, putty chips og revner, efter tørring, igen primeren og det sidste lag af kit. Så er basen klar.

I rum, hvor gipslofter er monteret, er der en lidt anden tilgang:

Den mest almindelige metode til forberedelse er at sætte hele overfladen, slibning og priming. (om hvordan man korrekt tømmer gipsvæg for detaljer om linket).

Den platte overflade af gipspladerne gør det imidlertid muligt at følge en mindre arbejdskrævende og dyr vej. Det består i at behandle kun sømene mellem arkene. Når overfladen er tør, er den malet og males direkte på arkene. Det vigtigste - godt primet overflade. Selvfølgelig er resultatet noget anderledes end den første mulighed, men generelt kommer det ud ganske godt. Så valget er dit.

Sådan forbereder du loftet til maleri

Maling og hvidvaskning er på trods af den moderne teknologi til afslutning af loftfladerne stadig relevant. Disse er de enkleste og billigste, og derfor tilgængelige for alle måder at opdatere loftet og igen gøre det hvidt og smukt. Før man fortsætter arbejdet med fornyelsen af ​​loftoverfladen, skal der dog udføres en række nødvendige foranstaltninger. Hvordan tilberedes loftet til påføring af frisk maling? Alt er ikke så vanskeligt som det ser ud til, og derfor kan du helt selv gøre det uden at ty til hjælp fra herrer og specialister.

Sådan forbereder du loftet til maleri

Hvorfor forberede loftet til maleri?

Uforsigtigt behandle det forberedende arbejde, før du måler loftet under alle omstændigheder umuligt. Faktum er, at resultatet af hele arrangementet helt afhænger af korrekt forberedelse af overflader. Og også dens holdbarhed. Ellers må maleri loftet gøre hele tiden, og det er spild af penge og tid.

Så hvorfor skal du forberede loftet før du male det? Overvej de vigtigste grunde.

 1. De uregelmæssigheder, der efterlades efter fjernelse af det gamle overtræk, kan ødelægge det færdige lofts udseende.
 2. En dårligt klæbende mørtel i sømene mellem leddene af betonplader kan falde over tid, på grund af hvilket der opstår et upartisk hul på loftets overflade.
 3. Ubrugt gammelt overtræk (tapet, hvidvaskning osv.) Over tid forsvinder let med et nyt lag påført ovenpå det.
 4. Sprækker og huller vil helt sikkert ikke dekorere den glatte overflade af det nye loft.
 5. Spots og sod, der fremkom over tid på den gamle maling, og andre mørke pletter kan godt skinne gennem den friske hvide maling.
 6. Det er nødvendigt at fjerne alle lækager i loftet, ellers kan den nye maling ikke ligge jævnt på grund af fugtighed.

Seal revner i loftet

Hvis vi forsømmer de forberedende aktiviteter, bliver alt arbejde på maleri forgæves.

Nødvendige værktøjer og materialer

At male loftet skal udarbejdes omhyggeligt. Og du skal begynde med erhvervelsen af ​​alt, hvad der er nødvendigt for arbejdet med værktøjer og materialer.

Arbejdet skal begynde med forberedelse af værktøjer og materialer.

Tabel. Materialer, værktøjer og anbefalinger til deres brug.

Tip! For at reducere mængden af ​​snavs under fjernelsen af ​​den gamle hvidvask, kan du også købe en lille bakke. Under vædning af loftet med vand, skal bakken holdes under en våd rulle - så vil snavset vand i mindre mængder falde på gulvet.

Når du har erhvervet alle nødvendige materialer til arbejdet, kan du fortsætte med forberedelsen af ​​de lokaler, hvor reparationerne skal foretages.

Værelse forberedelse

Når du begynder at fjerne den gamle belægning fra loftet, vil du blive ubehageligt overrasket over mængden af ​​affald, der vises under arbejdet. Gamle whitewash, stykker af tapet, ætsende fint støv giver dig en masse problemer. Desuden kan disse små "bivirkninger" i høj grad skade møblerne, okosyachkam døre og vinduer. Men nogle problemer kan stadig undgås, hvis du organiserer alt korrekt.

Trin 1. Det er obligatorisk at fjerne alle møbler og interiør fra værelset, hvor arbejdet skal udføres. Dette gælder især for sofaer, lænestole og andre varer med polstret. Alt affald, der falder fra loftet, såvel som dråber af primer og vand kan skade møblerne alvorligt.

Trin 2. Hvis det er umuligt at fjerne nogle ting fra rummet, så skal de omhyggeligt dækkes med et dækkende materiale. Det er bedst at bruge plastfolie til dette formål.

Trin 3. Det er nødvendigt at fjerne alle belysningsenheder fra loftet og væggene samt afbryde de elektriske ledninger. Under rengøring af loftoverfladen fra den gamle coating i 90% af tilfældene anvendes vand og andre væsker, hvilket kan forårsage et kredsløb.

Trin 4. Gulvet har også brug for beskyttelse - dække det med en film eller i det mindste aviser.

Trin 5. For at fikse polyethylen på døråbninger og møbler, kan du bruge tape, der så nemt kan fjernes.

Kanten af ​​filmen er tapet.

Fjern det gamle låg

Teknologien til fjernelse af den gamle coating vil direkte afhænge af dens type. Loftet kan trimmes med kalk eller kridt hvidvask, maling, tapet eller dekorative fliser.

Den nemmeste måde at fjerne kalk hvidkalk på. Det vaskes let af med rent vand. Hvis hvidvaskningen påføres i et tyndt lag, fjernes det med en fugtig svamp, så den blot tørres af loftet. Hvis laget af dette efterbehandling materiale er tæt nok, skal du bruge en spatel.

Trin 1. Fyld spanden med varmt vand, hvor du forresten kan tilføje et kilo salt. Salt vil medvirke til at fremskynde processen med at opløse hvidvask.

Trin 2. Brug en malingsrulle eller sprøjtepistol til at fugte loftet med den resulterende opløsning. Det er bedst at fugtiggøre i små områder, da vandet tørrer hurtigt nok.

Først skal du vådte loftet hvidvask

Trin 3. Vent et par minutter og brug en spatel til at starte rensning af det gennemblødte hvidvaskemiddel. Du kan vedhæfte en lille bakke til værktøjet med en ledning, i hvilken affald vil blive hældt.

Advarsel! Nøjagtig den samme fjernelsesmetode er egnet til kalk hvidvask. For at fremskynde processen med frigørelse af den gamle belægning, kan du tilføje 2 spiseskefulde ristet husholdnings sæbe og 5 spiseskefulde kogervand i varmt vand og bland grundigt. Den resulterende opløsning til at vådte overfladen af ​​loftet.

Fjernelse af hvidvask med en spatel

Nogle lejlighedsejere trimmer deres lofter med fliser eller tapet. Den nemme fjernelse i dette tilfælde vil afhænge af flere nuancer.

Teknologien til fjernelse af gamle tapeter er simpel: fugt dem godt nok med varmt sæbevand og gå på dem med en spatel. Limen vaskes simpelthen af ​​med varmt vand.

Sådan fjerner du tapet fra loftet

Men med fliser er alt som regel mere kompliceret. Skumprodukterne selv brydes let af med en spatel, og limen, der holder dem, er svært at fjerne fra betonen. Nogle virksomheder anbefaler at bruge et opløsningsmiddel, men det er ikke den bedste løsning, fordi du kan få en kemisk forbrænding i huden, øjnene. Det er bedst at handle med samme spatel, metodisk skrubning spor af lim fra loftet.

Den gamle vandbaserede maling fjernes sædvanligvis fra loftet, men hvis det holder meget godt, så kan det blive efterladt. Det er let at kontrollere dens styrke: Våd en lille del af loftet med varmt vand og vent nogle minutter, og prøv derefter at rengøre dækslet. Hvis dette ikke kan gøres, skal du forlade malingen og anvende en ny oven på den.

Hvis der i loftet er pletter af forskellig oprindelse, skal der fjernes, før der påføres et nyt lag maling. Fjern soden vil hjælpe sodavand med vand og rust - vitriol og emalje.

Efter afmontering af loftdækslet skal du skylle den rensede beton godt med en svamp og rent vand. Dette skal ske, inden du går videre til primerloftet.

Video - Sådan forbereder du loftet til maleri

Juster og primer loftet

Efter at al den gamle belægning er fjernet fra loftet, kan du fortsætte til nivellering og priming det.

Trin 1. Først bør du omhyggeligt undersøge loftet for tilstedeværelsen af ​​uregelmæssigheder.

Trin 2. Hvis der er sømme i loftet, skal du slå dem ud for tilstedeværelsen af ​​løs gips og kitt, hvis nogen. Alle hulrum skal være godt primet og fyldt med kitt.

Trin 3. Brug en skruetrækker eller en smal genstand til at kontrollere alle leddene mellem loftet og væggene for hulrum. Om nødvendigt er de også fyldt med kitt.

Trin 4. Hvis der er store og brede revner på overfladen, kan de forsegles med et forstærkningsnet.

Trin 5. Når loftet er justeret maksimalt, er det nødvendigt at påføre en primer (vandbaseret eller akrylbaseret) på overfladen. Den påføres i to lag - processen udføres bekvemt ved hjælp af en penselbørste. Primeren tørrer i mindst 10 timer.

Juster loftet før malingen

Nu i bygningsbutikkerne er der et stort udvalg af forskellige vandbaserede primere. Det er godt at bruge et primer-antiseptisk middel, som efterfølgende vil give beskyttelse mod skimmelsvamp og svamp. Dette gælder især for værelser med høj luftfugtighed. I det ekstreme tilfælde kan du bruge en kloropløsning ud over primeren: For eksempel opløs den sædvanlige "Hvidhed" i vand og belæg overfladen med dette middel.

Under loften skal opretholdes i det rum, der er egnet til denne procedure, lufttemperaturen. Ideelle forhold - fra +5 til +30 grader. Hvis rummet er for koldt, vil primeren hærde hurtigt, og i et varmt rum det revner. Både det og en anden kan påvirke kvaliteten af ​​arbejdet negativt.

Primer belægning på loftet

Loft fyldstof

At flytte loftoverfladen vil hjælpe med at sætte kittet i stykker. Arbejdet med dets anvendelse foretages straks inden malingen.

Trin 1. Luk først alle store huller.

Trin 2. Derefter påføres et lag af såkaldt start eller ru kitt på betonen. Det er smurt med to lag, da man ikke er nok til at skjule alle uregelmæssigheder. Det første lag påføres vinkelret på primerens anvendelse. Den anden er vinkelret på den første.

Loft fyldstof

Trin 3. Under påfyldningsproceduren er det bekvemt at fremhæve loftet med en lommelygte. Alle uregelmæssigheder, selv de mindste, vil kaste en skygge til overfladen, hvilket vil gøre det muligt at identificere dem og eliminere.

Trin 4. Efter at andet lag af kitt tørrer, skal det omhyggeligt forarbejdes med sandpapir. Til dette formål er det bedst at tage en grovkornet.

Trin 5. Herefter bliver loftoverfladen primet for at forbedre vedhæftningen af ​​lagene af materiale. Påfør primeren meget omhyggeligt: ​​hjørnerne er belagt med en børste, og selve loftet kan "rulles op" med en malingsrulle.

Trin 6. Derefter påføres et færdiglag af kitt på den primerede overflade. Den mest bekvemme måde at bruge med en bred spatel. Efter tørring er det tilstrækkeligt at udjævne små uregelmæssigheder og tuberkuler med fint kornet nødpapir.

Video - Putty til maleri

Hvis alt arbejde med forberedelse af loftet blev udført i overensstemmelse med instruktionerne, vil overfladen være glat uden dråber og ruhed. Før du begynder at male, kan fint støv fjernes med en støvsuger eller en ren børste. Den sidste etape af loftet vil blot lægge maling på overfladen. Det vil falde fladt og pænt lag og vil vare meget lang tid.

Hvordan fjerner hvidvaskes fra loftet hurtigt?

Her finder du svaret på dette spørgsmål, en beskrivelse af, hvordan du fjerner whitewash og trin for trin instruktioner. Vi anbefaler også at læse artiklen om, hvordan man maler loftet i lejligheden.

Forberedelse af loftet for maling med vandbaseret maling

Indsendt af Anastasia Isakova · Sendt den 08/12/2017 · Opdateret 1/27/2018

Forberedelse af overfladen af ​​væggene og loftet til yderligere efterbehandling er en lang og besværlig proces. Det er nødvendigt at tage behørigt hensyn til hvert af faser, ellers vil overfladen ikke se så attraktiv som du vil. Lad os prøve at finde ud af, hvordan man forbereder loftet til maling med vandbaseret maling.

Vigtige trin i overfladebehandling

Vigtigst er, at ethvert arbejde udføres på det rette niveau af kvalitet. I denne proces er der kun få trin, blandt andet evnen til at fjerne det gamle foring, gøre overfladen glattere, beskytte mod skimmel og mugg og forbedre vedhæftning. Først efter det kan du være sikker på, at laget af maling vil holde fast og have en ensartet skygge.

Forberedelse af loftet til maling med vandbaseret maling udføres i følgende rækkefølge:

1. Rengøring. Det indebærer at slippe af med den gamle belægning.

2. Reparation. Normalt forbundet med eliminering af forskellige defekter.

3. Primer. Anvendelsen af ​​et dobbeltlag hjælper med at forbedre vedhæftningen under alle forhold.

4. Styrkelse af vedhæftning. Denne størrelsesbestandige glasfiber til delvis justering forbedrer styrken.

5. Putty. Uden det bliver fuld tilpasning umulig.

6. Slibning. Dette er den afsluttende fase af forberedelsen.

Og nu om selve processen, hvordan man forbereder loftet til maling med vandbaseret maling. For det første er rummet selv forberedt. Det er nødvendigt at maksimalt frigøre området fra alle møbler og dekorationer. Polyethylenbetræk med alvorlige dimensioner. Døråbninger kræver også ekstra beskyttelse for at beskytte strukturen mod støvpenetration. Kan kræve brug af væske i store mængder, fordi det er ønskeligt at afbryde ledningerne, ellers kan farvestoffet skade alt.

Nødvendige værktøjer og materialer

Sådanne værktøjer vil være nødvendige af dem, der bekymrer sig om, hvordan man laver lofter til maling med vandbaserede maling:

 • Sikkerhedsbriller og andre beklædningsgenstande til ejeren.
 • Kapaciteter til arbejdsstrukturer.

Hvad angår materialerne selv, vil de uundværlige hjælpere til forberedelse og maling af loftet med en vandemulsionsblanding være:

 • Primer dyb penetration.

Nå, hvis du har mulighed for at købe alle materialer fra samme producent. Så vil det være muligt at ikke bekymre sig om kompatibilitet.

Hvordan slippe af med den gamle belægning?

Rengøring af belægningen er ikke nødvendig, hvis indretning udføres på et nyt huss område. I andre tilfælde bliver dette stadie en af ​​de vigtigste. Samtidig er der forskellige løsninger til at udføre arbejde relateret til rengøring. Valget afhænger af, hvilke materialer der tidligere blev brugt.

Enhver forberedelse af loftet for maleri har sine egne egenskaber:

 • Rengøring hvidvask. Det indebærer anvendelse af klæbemidler, vand og alkaliske opløsninger. Afslut blot fugtet med et eller andet middel. Spatel fjerner alt fra loftet, så snart sammensætningen svulmer.
 • Kom godt af gammelt tapet. Det er nok at bruge en sprøjte til generøst at dække en sådan overflade af loftet, før du male med en væske med en tilstrækkelig høj temperatur. Når alt materiale er blødgjort, skal du bruge en spatel til at fjerne. Svampeskum, også gennemblødt i vand, eliminerer rester af lim.
 • Fjern gammel akrylmaling. Processen udføres enten ved en særlig vask eller tør. På den sidste fase af metal skrabet med en børste.
 • Afmontering af loftfliser. Materialet hopper fra loftet med en hammer. Dette er en lang procedure, der kræver en vis indsats. Polystyrenmaterialesort er lettere at behandle. Det er nok at bruge en spatel, og derefter fjerne resterende lim.
 • Fjernelse af oliemaling. Dette trin er det nemmeste. Overfladen er simpelthen affedtet ved hjælp af alkohol, emaljefjerner. Ved udførelse af dette arbejde udgives skadelige dampe, derfor skal rummet have god ventilation.

Efter afslutning af rengøring fra loftet fjernes alle spor af støv og snavs. Det er kun for at vurdere tilstanden af ​​overfladen, før man fortsætter arbejdet videre.

På videoen: Fjern det gamle hvidvaskemiddel.

På nogle af de komplicerede reparationer

Specielle formuleringer bruges til at forsegle huller og revner, når det er nødvendigt, når de er involveret i forarbejdning til at male loftet.

Arbejdsordren følger med følgende beskrivelse:

 1. Loftet skal tappes for at bestemme, hvor laget har det værste.
 2. Væghuler kontrolleres med skruetrækkere. Hvis der findes huller, skal de repareres.
 3. Overfladen er primet ved anvendelse af en dyb penetrationsformulering. Til dette er en almindelig børste nok.
 4. Uregelmæssigheder er forseglet med en smal spatel. Multi-filler kittet klare huller, hvis dybde er op til 1 centimeter.
 5. Cementbaseret fyldstof vil blive påkrævet for at arbejde med mere alvorlige defekter.
 6. Endelig er skummet nødvendigt for de største revner.

Primer loft til yderligere maling

Hvis der anvendes vandbaserede maling til vægge, er det umuligt at undvære en foreløbig primer. Sammensætningen vælges afhængigt af hvilken type loft der behandles. Forskellige typer af primerimpregneringer er egnede til beton og træ, gipsvæg.

Sekvensen vil være:

 1. Leddene og hjørnerne i rummet behandles grundigt med en almindelig børste.
 2. Det første lag af sammensætningen påføres ved anvendelse af en rulle. Overlapningen skal være lille, så tørre områder vises ikke. Vi forlænger forlængelseslinjen til rullen, så det er mere bekvemt at bruge dem.
 3. Processen gentages, når de første lag tørrer.

Vedhæftningen af ​​vægbeklædning forbedres, hvis imprægnering er dobbelt. Vi fortsætter til næste fase, når primeren tørrer helt.

Om forstærkning til farvesammensætninger

Denne procedure vil være relevant, hvis loftets overflade er kompleks og kræver justering. Her er forberedelsen til maleri lavet med denne teknologi:

 1. Lim det er nødvendigt at behandle et sted, hvilken størrelse - den samme en kvadratmeter steklopolotna.
 2. Vi forbinder det første stykke med overfladen, tryk det tæt på. Teknikken er den samme som ved vægpapir.
 3. Den anden plads er også behandlet med lim, kun en tre-centimeter overlap skal være til stede i forhold til den foregående del.
 4. Limning stykket går anden.
 5. En fælles snit i stedet for overlapning er skabt ved hjælp af en brevpapirkniv og en metallinie.
 6. Overskydende lærred fjernes permanent. Kanterne nær skæret skal rulle.
 7. Hele loftet limes også rundt om kanten.
 8. Når det første lag tørrer, fortsæt til den næste farvning.

konklusion

Der er ingen problemer, hvis du skal kontrollere kvaliteten af ​​det arbejde, der udføres for væggene. Det er nok at fastgøre en spatel vinkelret på sømmen. Hvis der ikke er huller, så gøres alt korrekt. Når arbejdet med primeren er overstået, skal du vente 10-12 timer, indtil alt er tørt. Støvfjernelse bliver obligatorisk for enhver form for arbejde.

Brugte vægværktøjer skal skylles grundigt. Genoptagelsen af ​​processen begynder igen med en primer, hvis der opstår en lang pause mellem stadierne. Kun regnskab for alle nuancer giver dig mulighed for at opnå det tilsvarende resultat.

Hvordan tilbereder man loftet for at male vandbaseret maling?

Komfort i lejligheden skaber indretningens harmoni. Og det er umuligt at opnå uden et kvalitativt repareret loft. Der er flere efterbehandlinger, men det mest enkle og billige - maler det med vandbaseret maling. Samtidig betyder "billig og enkel" ikke lav kvalitet. En vandemulsion med en stram hvid farve fremhæver skønheden i tapetet på væggene og gulvets adel fra laminat eller parket.

Betonpladeforberedelse

Ved første øjekast ser det ud til, at det simpelthen ikke er nødvendigt at måle loftet for at gøre en betydelig indsats. Mange mennesker gør dette - de begynder at male på den maling, der allerede er anvendt, ignorerer forberedelsesfasen. Resultatet er et hvidt malet loft.

Kvaliteten af ​​sådant arbejde negerer imidlertid omkostningerne ved at erstatte gulvet og krydsfiner tapet - det ligner en kvinde i en smuk kjole med perfekt makeup, men ikke hår.

Hvorfor er forberedende værker nødvendige?

Overtrædelse af proceduren for maling af loftet forekommer af flere grunde:

 • uvidenhed om arbejdsteknologien;
 • spare tid;
 • uvilje til at opdrætte snavs;
 • elementær dovenskab.

Maling af loftet på det gamle lakering gør det eksisterende lag af maling, hvilket medfører, at det taber soliditet og bevæger sig væk fra loftet på forskellige steder. Et eller andet sted store pletter, men et sted størrelsen af ​​en øre. Alt dette skal fjernes: Omsmud eller kitt og omhud også.

Uanset hvordan ejerne forsøger at skjule denne fejl, vil den stadig være synlig enten imod vinduet eller under elektrisk lys i flere år, indtil malingen bliver gul. Derudover bør det ikke glemmes, at flygtige fedtstoffer fra køkkenet sætter sig i loftet. At lægge maling ovenpå dem fører til, at loftet hurtigt bliver mørkere, og malingen begynder snart at smuldre på nogle steder.

Maling af mørke eller rustne pletter kræver påføring af flere lag maling, som også tydeligt kan ses i dagslys. Derfor, hvis ejerne ikke er flov over de lag af maling, der skelnes af strukturen øverst i rummet, kan du male uden forberedende arbejde.

Hvis der er et ønske om at færdiggøre reparationsarbejdet med et smukt loft, skal du følge instruktionerne. Hvordan tilbereder man loftet for maling med vandbaseret maling?

Trin af forberedende arbejde

I arbejdets struktur for at male loftet tager forberedelsen løvenes andel af tiden. Mængden og indsatsen afhænger af, hvor maleriet udføres:

 • i en ny bygning med et jomfrubeton loft og en søm mellem panelerne med en finger;
 • i den beboelige lejlighed, hvor det er nødvendigt at fjerne det gamle lag maling eller tapet, samt fjerne alle mulige pletter;
 • i et træhus med hvidkalkede lofter;
 • i en lejlighed eller et hus med et gipsplankloft.

Uanset de betingelser, hvorunder du bliver nødt til at arbejde, har forberedelsen af ​​loftet til maling med vandbaseret maling en streng arbejdsgruppe:

 1. gammelt malingsjakke fjernes (tapet), spor af rust og mørkning fjernes;
 2. inspektion af gulve og afsløring af defekter
 3. afskåret og afskalning fjernes, små revner er broderede;
 4. problemerne bliver repareret;
 5. overlap primet
 6. overfladen er fuldstændig kittet (ved brug af universal kittet er en gang nok specialiseret - start og efterbehandling - to gange);
 7. tørret kitt er jorden;
 8. På steder, der krymper kittet, gentages processen.

OBS: Ved store afvigelser fra vandret er loftet pudset eller spændt (ophængt) loftsystemer af gipsplader (gipsplader) anvendes.

Nødvendige materialer og værktøjer

Forberedelse af loftet for maleri med egne hænder begynder med køb af nødvendige materialer og forarbejdning af værktøj og armaturer.

Materialer. For at udføre det forberedende arbejde, skal du købe:

 • En hvilken som helst dybtræknings primer til beton under gips ("Betonokontakt", Ceresit ST 17, etc.);
 • reparation mørtel til beton (købt om nødvendigt for at forsegle overlapningsfejl), du kan bruge den resterende cement efter plastering;
 • klar startpakning af ethvert firma ("Knauf", "Vetonit", "Ceresit");
 • færdig færdigbehandling kit af de samme producenter;

OBS: Start og finish kitt kan erstattes med en universal gipsblanding.

 • glasfiberbaseret "web" lærred;
 • serpyanka for opsigelse af samlingen mellem panelerne i det nye system;
 • lim til glasfiber (brøndholder tapetlim til glasvæg, for eksempel QUELYD, Bostik-70, GOLDBASTIK, etc.);
 • sandpapir eller en særlig svamp med sandpapir til slibning af kitt;
 • plastfilm eller en speciel konstruktionstæppe til beskyttelse af gulv, vægge og vinduer mod støv, snavs og maling under maling.

Derudover skal der være adgang til vand - du skal bruge det, når du fjerner gammel maling eller tapet.

Værktøj og armaturer. At arbejde, er det ikke nødvendigt at købe hele sæt af værktøjer. Der er noget i spisekammeret eller i landet, der kan findes noget med venner, nogle kan bare lejes, hvilket vil spare familiens budget. I sættet skal være:

 • trin-stige, men hvis der er en mulighed, bedre "geiter" eller et stærkt bord - det er meget mere bekvemt at arbejde med dem;
 • et sæt spatler (nødvendigvis bred, 15-20 cm og smal, 5-7 cm);
 • konstruktion grøft (bad) til en primer;
 • maling rulle (børste, spray) til gennemblødning gammel maling eller tapet og påføring af en primer;
 • elektrisk boremaskine med et sæt dyser (perforator);
 • metal børste;
 • en hammer;
 • mejsel;
 • konstruktion kniv;
 • lommelygte - fremhæver perfekt alle loftets uregelmæssigheder.

Derudover har vi brug for arbejdstøj (gamle T-shirt og jeans) og briller. Ved arbejde med en sander skal der være en åndedrætsværn.

Værelse forberedelse

Ifølge byggestandarder udføres reparationer fra toppen ned: fra loftet går de til væggene, de er færdige med gulve. Ifølge den russiske tradition er renovering af lejligheder det modsatte: et halvt væg-loft. Derfor skal du fjerne lygterne og afmontere rummet, tage møblerne ud, før du måler loftet.

Hvis det af en eller anden grund ikke er muligt at omarrangere sofaen eller garderobeskabet i et andet rum, er de tæt dækket med plastfolie og forseglet med tape. I nye hjem afsluttes installationen af ​​døre og vinduer.

Da arbejdet med rengøring af loftet er snavset og støvet bør du beskytte væggene, gulvene, vinduerne og tilstødende værelser fra resultaterne af rengøring af loftet fra gammel maling (tapet) og partikler af kittet under slibningen.

For dette er gulvet dækket af pap fra pakningsbokse eller et byggesække, og vægge, vinduer og døre er dækket af plastikfolie. På toppen og bunden af ​​filmen er fastgjort til væggen med bygningsbånd (et simpelt bånd kan beskadige tapetet).

Døråbningen er krøllet, så der er en passage, men støv lækker ikke ind i korridoren.

Overflade rengøring

I de nye lejligheder (huse) er den første fase af det forberedende arbejde fraværende, arbejdet begynder straks fra det andet - påvisning af mangler og eliminering. Ved reparation af den mest ubehagelige proces - rengøring af loftets overflade fra den foregående finish: vandbaseret eller akrylmaling, hvidvask kalk, tapet, polystyrenfliser.

Vandbaseret maling. Det gamle lag af maling er rigeligt, med en rulle (spray), fugtet med varmt sæbevand, to gange med intervaller på en halv time. Efter re-fugtning arrangerer nogle eksperter et udkast i 10-15 minutter, hvilket resulterer i, at malingen på mange steder falder af sig selv. Resten bliver renset med en spatel.

Hvis der ikke er nogen ventilation, startes fjernelsen af ​​vandemulsionslaget i 5-10 minutter efter genvædning. Hvis malingen ikke reagerer eller er dårligt fjernet, er sådanne steder desuden fugtet med en svamp. Arbejdet fortsætter på et andet sted og vender tilbage til vanskelige steder efter deres hævelse.

At fjerne et lag af maling kan mekanisk ved hjælp af specielle dyser på en boremaskine, en kværn eller en hammerboremaskine. Men i dette tilfælde er der brug for personligt beskyttelsesudstyr, og du bør være klar til at møde støvet senere på steder, hvor det ved definition ikke burde være. Efter at have bearbejdet overfladen med et elværktøj, skal du manuelt gå med en metal børste over loftet.

Loftet fjernet af maling vaskes omhyggeligt, samtidig skal vandet ændre sig konstant.

Akrylmaling. En af de mest ubehagelige typer af belægninger, når du fjerner:

 • med den mekaniske metode, ved hjælp af elektriske apparater, meget støv;
 • Anvendelsen af ​​specielle vasker til akrylmaling (Aqua-Color, VX-90000) er usund - de er meget giftige.

Ved anvendelse af kemi fjernes malingen med en spatel, hvorefter loftet, som i det første tilfælde, behandles med en metalbørste og vaskes.

Der er en tredje måde at fjerne akrylmaling på - med en hammer og mejsel. Men det er meget arbejdskrævende og langt. Hvis du har tid og lyst, så er denne metode den reneste og sikreste.

Til reference: De lovgivningsmæssige og referencebøger i de seneste år giver præference for den mekaniske metode - mange tilfælde af forgiftning med vasker.

Kalk hvidvask. Kalk kan fjernes i lang tid med vand, og du kan bruge den gamle, dokumenterede metode: Spred hele loftets overflade med hjemmelavet pasta. Opskriften er enkel: Et par spiseskefulde kartoffelstivelse (kan erstattes med mel) omrøres i koldt vand og hældes derefter i kogende vand (1 l).

Rør omhyggeligt for at undgå klumper og sæt til afkøling. Derefter påføres en børste på loftet - den hærde lim fjernes godt med en spatel sammen med kalk. Som i de foregående tilfælde vasker overfladen af ​​loftet.

Baggrund. På loftet limes som regel papirpapir. Fjernelse af en sådan finish er ikke en stor ting - loftet er fugtet, og tapetet kan fjernes med en spatel. De resterende stykker af trellis er skrabet af med en spatel eller en metalbørste.

Lim vaskes af med en våd svamp. Processen vil gå hurtigere, hvis vandet opvarmes til 40-50 grader. Vand skal ændres hyppigt.

Plastflise. Denne type dekorative loftsbeklædning fjernes med en spatel. Processen er tidskrævende og kræver tålmodighed. På steder, hvor fliserne ikke giver ind i en tynd spatel, kommer en hammer og en mejsel til at redde. Limen bliver fjernet mekanisk - en elektrisk boremaskine med en speciel dyse. Derefter tørres loftet manuelt med en metalbørste og vaskes som i de foregående tilfælde.

Fjern snavsede pletter og rust. Processen med at fjerne enhver form for forurening er ikke særlig kompliceret:

 • olieholdige pletter rengøres med en 2-3% saltsyreopløsning - påføres flere gange på penslen med en børste, hvorefter den vaskes rigeligt
 • rustflekker kan fjernes: blå vitriol (10%); en slurry af lime, denatureret alkohol (alkohol) og vand; en blanding af lime og tørringsolie natriumhypochlorit (den velkendte renere "hvidhed");
 • Vysol rengøres med en metal børste.

Loft reparation

I den nye lejlighed er samlingen mellem gulvpladerne først og fremmest indlejret. Serpyanka er limet til det, og derefter er gabet fyldt med en kitt med en smal spatel (gipsmørtel passerer let gennem masken). Efter tørring, med en stor krympning, igen med en lille spatel, sæt et andet lag af kittet.

Hvis krympningen er lille, lukker serpyankaen med en bred spatel med et tyndt lag gips. I betragtning af at overfladen af ​​overlapningen vil være fuldstændig kittet, efter passage af en bred trowel, er det tilladt at se gennem glasfiberen (serpyanka).

Vigtigt: i badeværelset er gipsbaseret gips ikke brugt. Her er det rigtige valg - cement eller polymer mørtel.

Derefter inspiceres betonggulvene for at identificere chips, skaller, peeling, microcracks. Med dette begynder reparationen af ​​gulve og i boliglejligheder.

Alle skader på beton med fastgørelse af cementsten med en hammer og mejsel rengøres. Mikroracks udvides, ellers tørrer de ikke reparationsopløsning, og de store forstærkes med skruer. For at gøre dette på tværs af dem i en afstand af 3-5 cm mellem dem, skærer kværnen sporene omkring 10 cm lange og 15-20 mm dybe.

Hvis der er cement, fremstilles "cementmælken". Løsningen består af vand og cement mærke M400 i forholdet 2: 1. Alle beskadigede områder behandles med denne blanding for at mætte betonen med fugt og skabe en klæbende film. Behandling skal gentages flere gange, indtil overlapningen er fuldstændigt mættet med fugt.

Hvis befugtningsprocessen går dårligt, gnides mælken i overfladen med en børste. Dette er især vigtigt for mikrokasser. Derefter anvendes "våde på våd" (på tør cementmelk) reparationsmørtel af cement, sand og PVA lim i forholdet 1: 3: 1 og 3 dele vand.

Ved anvendelse af primere med dyb indtrængning gnides de også til mikrokasser, men reparationer er allerede "våde på tør", dvs. på et fuldstændigt tørret grundlag. Du kan bruge cement-sandet opløsningen, og du kan købe en færdiglavet løsning i rør.

underuld

Den næste fase af det forberedende arbejde - primeroverfladen. Drift er påkrævet. Det er muligt at tænke på muligheden for dette arbejde på gulvet eller på væggene. Kittet i loftet vil forblive meget dårligt, og under påvirkning af fugt fra den vandbaserede emulsion kan det generelt begynde at falde af.

Arbejdet begynder, efter at reparationsopløsningen er helt tør. Med en rulle på et langstrakt håndtag påføres primeren jævnt på hele overfladen af ​​loftet. Lofterne af loftet med væggene og varmeledningens områder er børstet.

Det andet lag kan påføres om en halv time uden at vente på, at det første lag tørrer. En spatel, der allerede er helt tørret overflade.

Professionelle bruger generelt følgende primere:

 • Ceresit ST 17 - dyb penetration primer. Er i det højeste prissegment. Prisen matcher dog kvaliteten. Det giver den bedste adhæsion mellem forskellige materialer: beton og gips;
 • GF - 012. Primer generelle formål. Det binder støv, øger vedhæftningen mellem bunden af ​​loftet og fyldstofet, reducerer sugningen af ​​fugt ved betonen fra fyldstofopløsningen;
 • Koncentrere hydroskop. Bruges i badeværelset, i køkkenet og i badeværelset - har vandtætningsegenskaber.

Overfladeforstærkning

I tilstedeværelsen af ​​et stort antal mikroracks på overfladen af ​​loftet udføres styrken af ​​loftet. Bemærk, at normalt arbejde normalt ikke udføres. Men det er tilfældet, når du ikke vil forkæle "grød med smør". Det er ikke meget dyrt, det udføres hurtigt.

Hvordan tilbereder man loftet for maleri, hvis man vil styrke det? Undervisningen indeholder følgende procedure til udførelse af arbejde:

 1. En rulle med et langstrakt håndtag, for ikke at klatre op ad stigen, påføres et jævnt lag under glasfiberens størrelse på klæbemidlet til glasarbejde (i ekstreme tilfælde kan speciallime udskiftes med PVA);
 2. Spindelvævet påføres limen og presses tæt på gulvfladen på flere steder;
 3. Med en bred spatel, bevægelser langs og over lærredet presses han ind i limen over hele overfladen af ​​loftet (ingen blærer eller bobler bør forblive);
 4. Næste afsnit er smurt;
 5. Fiberglass limet overlappning, 2-3 cm, med det tidligere lærred;
 6. Det andet lærred "web" pressede også tæt på loftet;
 7. En regel eller en lang metal lineal er taget og overlejret midt i overlapningen. Med en byggekniv er begge lærredene skåret helt langs hele længden, hvilket resulterer i, at der opnås en perfekt søm mellem de to "spindelvæv" (trimningen fjernes, og leddet presses igen til loftet med en spatel);
 8. På den indsatte overflade påføres et andet lag lim.

kit

For kitt kan du bruge den færdige løsning i spande, og du kan købe en tør blanding. I dette tilfælde skal kittet udarbejdes uafhængigt af en blander i en spand (med en boremaskine eller en perforator med en speciel dyse). Overholdelse af instruktionerne på pakken er obligatorisk.

Vigtigt: Når opløsningen hurtigt sætter, er det nødvendigt at lave partier i første omgang i små portioner. Som færdigheder vises, øges mængden af ​​opløsning, der fremstilles.

En lille forskel i prisen mellem den færdige løsning og den tørre blanding førte til, at der for små værelser, såsom en lejlighed, er købt klare kitt, og for store forarbejdningsområder er det en tør blanding.

Arbejdets hastighed og kvalitet er i høj grad afhængig af den platform, hvorfra arbejdet skal udføres. Hvis dette er en trinladder, er ulejligheden garanteret - du bliver ofte nødt til at gå ned og omarrangere den. Derudover er det meget ubelejligt at kontrollere kvaliteten af ​​det påførte lag af kitt. En exit i en midlertidig bærbar platform enhed eller bord brug.

Når du udfører arbejde alene, er det bedre at bruge en universel løsning. I dette tilfælde er loftet kun kittet én gang (det er ikke nødvendigt at sætte startet og derefter efterbehandlingstætningen først). Naturligvis, og skal kun poleres en gang.

Korrekt organiseret arbejde udføres i følgende rækkefølge:

 • Tomt og skaller, der forbliver efter reparation, er forseglet (hvis dette sker i et pas, vil opløsningen krympe), og først efter tørringen er færdiggøres de vigtigste arbejder;
 • en smal spatel på en bred mørtel påføres og bringes til loftet i en vinkel;
 • at flytte blandingen på sig selv påføres på dens overflade, og det lag af kitt, der skal lægges, skal være vinkelret på primeren;
 • Efter det første pas er opløsningen fodret med en smal spatel i kanten af ​​et bredt værktøj, og operationen gentages, og indsatsen på spatelet skal styres, og deres betydelige udsving skal forhindres;

Til orientering: Hver mester har sin egen tilgang til at anvende kitt på loftet. Nogle gør det med en bred spatel, andre smalle og stadig andre - med andre værktøjer.

 • Efter at have lagt en del af opløsningen, kontrolleres kvaliteten af ​​arbejdet, for det er nødvendigt at se på det fyldte sted mod lyset, men endnu mere effektivt, hvis stedet lige fyldt op er belyst med lommelygte - i så fald er de mindste fejl tydeligt synlige;
 • når der opdages blodpropper af en blanding eller forskelle i højden, er alt udjævnet med en spatel.

Tykkelsen af ​​det påførte lag må ikke overstige 2 mm. Tætning af hjørner foretages separat, efter arbejdet på hovedoverfladen.

slibning

Den sidste fase af arbejdet er slibning af kittet, som giver dig mulighed for at skabe en perfekt glat overflade til maling. Det udføres manuelt eller ved kværnen.

Specialisterne male manuelt "under pæren" (du kan også bruge en simpel lommelygte med samme effekt). Fremhævning gør det muligt at se de mindste fejl, der elimineres under slibning. Små fejl er rengjort med nul sandpapir, store - med et gitter med maske.

Slibeskemaet.

Arbejdet udføres i en cirkulær bevægelse fra væg til væg, hvilket tydeligt ses i diagrammet. Det er vigtigt at opretholde en konstant kontrol over kvaliteten af ​​arbejdet. Maskindrift letter processen meget. Ellers gøres alt på samme måde som ved manuel slibning.

Før maleri loftet igen primed.

Forbereder loftet af gips

Forberedelse til maling af et ophængt loft af gipsplader er væsentligt forskelligt fra arbejde på betonggulve. Hvordan man korrekt forbereder et gipsloft til maleri? Det hele afhænger af, om farvestoffet vil blive anvendt på det nymonterede loft eller om den eksisterende suspenderede struktur bliver renoveret.

Følgende værker udføres på det nye falske loft:

 1. Med en byggekniv er forbindelserne af plader af gipsplader broderet (3-4 mm HL skæres fra hver kant i en vinkel på 45 grader);
 2. sømme og hoveder til selvskærende skruer er spatel (arbejderne udføres i samme rækkefølge som tætningen af ​​samlingen mellem betonplader, som det kan ses ovenfor);
 3. overflade gipsvæg primed;
 4. efter tørring af primeren spyttede
 5. Endelig er det jorden og jorden igen.

Forberedelse af gipsplankloftet til maling under reparationer omfatter rengøring af loftet for vandbaseret maling, slibning og priming. Her fjernes fasen med at anvende kittet, som det blev anvendt under den foregående finish, og slibning fjerner kun den gamle klæbemasse.

Fjern den gamle maling kan være de samme metoder som ved en betonbase - mekanisk eller ved vask. Det vigtigste er ikke at trykke hårdt på loftet, for ikke at skade gipsvæggen. Men tapetet kan ikke fugtes - razmozhnet pap med gips. Her handler de anderledes: de køber billigt tapetlim, fortynd det til en tilstand af cremefløde og spred den på loftet.

Efter lidt tid vil tapetet svulme og let fjernes fra gipsvæggen. Før maleri loftet primet.

Yderligere trin afhængig af typen af ​​maling

Der er ingen forskel i forberedelsen af ​​loftet for vandbaseret eller akrylmaling. Årsagen er, at sidstnævnte er en slags vandemulsion.