Sådan tilsluttes LED-lampen?

At købe LED lamper i dag vil ikke være svært. Det bredeste sortiment præsenteres ikke kun på byggemarkederne, men også på internettet.

LED-lamper online butik giver til de bedste priser. Det er ikke længe at være sikker. Desuden kan det være muligt at spare penge (gratis forsendelse).

Nødvendige værktøjer til forbindelse

Nedenfor er det nødvendige sæt af værktøjer, der skal bruges til selvforbindende LED lamper:

 • tænger;
 • wire stripping værktøj;
 • skruetrækker sæt.

Installationen selv vil ikke tage mere end ti minutter. Overvej følgende eksempel på tilslutning af LED-lamper. Antag, at der er et ophængt loft. Han har allerede alle de nødvendige elektriske kommunikationer.

Alt hvad der kræves af installatøren er at installere en din-rail og installere belysningsenheden på den. Naturligvis er en din-skinne helt i begyndelsen monteret, så ledningerne er tilsluttet, og først efter at selve armaturet er installeret.

Vanskeligheder, der kan opstå ved tilslutning

Først og fremmest skal det bemærkes, at der for ledningsbelysningsenheder er brug for plads nok. Det handler om afstanden til de nærmeste overflader. Det skal være mindst 2 centimeter.

Ellers vil LED-belysningsindretningen ikke kunne afkøle ordentligt, og i sidste ende vil udbrænde.

Den største fordel ved den førnævnte lysteknologi ligger i deres lyshed. Strukturer er lavet af metal. Men vi taler om aluminium, ikke stål. I mellemtiden appellerer dette til de fleste af problemerne.

Indbyggerne ud fra en lille vægt vælger lejestrukturer (fastgørelseselementer) med utilstrækkelig styrke. Efter et stykke tid begynder lysene at falde, som modne æbler i efteråret.

For at forhindre det ovenfor nævnte sker det stærkt anbefales at tage en meget seriøs tilgang til at vælge en lysarmatur på lysdioder ved at planlægge det sted, hvor det vil blive placeret.

Se også:

 • Lær, hvordan du udfører en hjemmelavet gulvlampe uden at bruge en masse tid og kræfter.
 • Ved du, hvilke typer glaspartitioner der findes i dag - http://postroyka.org/vidyi-steklyannyih-peregorodok/?

Videoen viser forbindelsen til LED-lampen. Skinne:

Sådan tilsluttes en LED-lampe (enhed og kredsløb)

Hvis du vil reducere de finansielle omkostninger ved elektricitet, ville det måske være den mest effektive måde at skifte fra glødelamper eller halogenlamper til brug af specielle lysdioder. Energiforbruget af sådanne lamper sammenlignet med glødelamper vil være mange gange mindre, mens lysstyrken forbliver uændret.

Hvis vi sammenligner lysdioder med fluorescerende energibesparende lamper, vil overlegenheden også være på deres side - levetiden for sådanne lamper er betydeligt længere. Hvis du bekymrer dig om miljøets økologi, vil LED lyskilder også være her i første omgang.

Fordele ved LED lamper

På baggrund af ovenstående tekst har LED'erne sådanne fordele som effektivitet, lang levetid og fraværet af negativ påvirkning af planetens og menneskets økologi. Tilføj dermed kompaktiteten af ​​sådanne lamper, let installation og fraværet af opvarmning af lampen under drift. LED-lamper har de bedste egenskaber blandt andre populære til dato.

Den eneste ulempe ved LED-lamper, der ofte afskrækker en person fra at købe dem, er prisen. Højkvalitets LED-lyskilde er meget dyrere end sine modparter, men tendensen til lavere priser på markedet for LED-produkter er allerede blevet noteret. Priserne for LED'er reduceres gradvist, takket være dette bliver de tilgængelige for enhver person. LED'er kan bestilles online på de nu populære kinesiske auktioner til en forholdsvis lav pris. Sådanne lamper udsender lys som en normal 75 W pære og forbruger kun 5 watt strøm.

Enheden af ​​LED-lampen (lampe)

LED lampens struktur er ret simpel: flere lysdioder og et hus med en speciel reflektor. For at afkøle lysdioderne i lampen er der en speciel radiator, hvor kontaktpunktet med LED'en er lagt et lag af termisk pasta, hvilket forbedrer kontakten og fjerner også varme. Hvis LED'en overophedes, kan lampen brydes ikke undgås. Derfor skal du sørge for at lade fri, ikke lukket plads omkring køleren, når du installerer den. Monter ikke LED-lampen nær varmeoverflader og apparater.

Lampens samlede effekt svarer til summen af ​​effekten af ​​alle de medfølgende LED'er. LED'er kan være som et meget lille nummer, for eksempel en og flere dusin. Alle disse LED'er er inkluderet i et fælles elektrisk kredsløb og styres af et specielt monteret kredsløb forbundet via en strømforsyning.

220 V LED-lampen består af flere lysdioder, som er beskyttet af en plastikpære eller diffusor. Et elektronisk strømkonverteringskredsløb er forbundet til patronen. Radiator til varmeafledning er installeret under LED'en.

LED lampe funktionalitet

For at kunne justere lysstyrken af ​​lysstrøm og dimmerforbindelse, skal du købe specielle LED-lamper med mulighed for sådan justering, samt specielle regulatorer.

Vær også opmærksom på typen af ​​base (patron), den skal passe til dine valgte bygninger (inventar). For at gøre det lettere at søge efter de nødvendige udskiftningslamper i fremtiden, kan du gemme emballagen.

Tilslutning af LED-lampen

For driften af ​​lysdioderne behøver en konstant strøm. Hvis du køber en lampe til brug i en standard lejlighed eller hus med en arbejdsspænding på 220 V, skal du kigge efter en LED-lampe, hvis pakke er angivet med en effekt på 220 V. Det betyder, at strømforsyningskredsløbet allerede er indbygget i lampen, og det er tilsluttet direkte til din elektrisk netværk i henhold til lampens forbindelsesskema (lysekroner).

Hvis emballagen af ​​LED-lampen angiver en værdi på 12 eller 24 V, betyder det, at der er brug for en spændingsomformer til normal drift. Til dette er det muligt at anvende en særlig fabrikaggregat, der sælges i specialiserede afdelinger. Denne enhed vil tjene dig i lang tid, den er sikker og pålidelig.

Hvis du beslutter dig for at købe en sådan enhed, skal du være opmærksom på den indgangsspænding, der kræves til dine LED-lamper - 12 eller 24 volt og den maksimale tilladte nuværende værdi - 350 mA, 700 mA eller andre værdier.

Alle nødvendige data kan ses på lampens emballage eller i vejledningen. Strømforsyningen skal have en margen på ikke mindre end 20%. For at beregne strømmen korrekt skal mA multipliceres med 1000 (konvertere til forstærkere), og derefter forstærkere multipliceret med driftsspændingen. Så du får et nummer, der udgør strømforbruget til din LED armatur.

Før du tilslutter lampen, skal du sørge for, at strømforsyningen er afbrudt fra lysnettet, ellers kan fejl undgås.

Forbind forbindelsen til strømforsyningen, nøje overholdelse af polariteten.

Tilslut flere LED-lamper

Du kan tilslutte flere LED-lamper til en strømforsyning, da du skal tilslutte dem parallelt, er de positive ledninger fra alle armaturerne forbundet med strømforsyningen "plus" og til "minus" negative ledninger (brug diagrammet).

Husk at huske at strømmen af ​​alle lamperne, som du tilslutter til en strømforsyning, ikke bør overskride dens kapacitet. Der skal også tages højde for tværsnittet af de anvendte elektriske ledninger - det skal være tilstrækkeligt til at passere den tilsvarende strømstyrke.

Men hvis du vil bruge LED-pærer i dit hjem eller lejlighed, ville den bedste mulighed være at få en lampe, der matcher din driftsspænding. Tilslutning af en sådan forsænket armatur er let for dig og tager et minimum af tid.

220 volt LED-pærer er i øjeblikket meget almindelige, og du kan nemt hente en lampe med en base eller patron, der passer til din lampe eller lysekrone. For at tilslutte denne lampe behøver ikke en ekstra strømforsyning, den er tilsluttet direkte til lysnettet som almindelige glødelamper, halogen eller energibesparende lamper. En sådan LED-lampe vil glæde dig over kvalitet i lang tid.

Skemaer og nuancer til tilslutning af LED-lamper til 220 V

I de seneste år er mange mennesker blevet meget mere villige til at skifte fra almindelige glødelamper og forbedrede halogenbriller til økonomiske og høj kvalitet LED'er. Sådanne lyskilder kan reducere energikosterne betydeligt. Og det er ikke overraskende, fordi glødelampen med den samme intensitet er glødelampen 8-10 gange kraftigere end lysdioden. En lignende situation observeres ved sammenligning af lededioder og halogenfrie celler.

Under installationen kan der opstå visse vanskeligheder. Ikke alle mennesker forstår, hvordan man tilslutter en LED-lampe til 220 V med egne hænder.

Grundlæggende om tilslutning til 220 V

En LED er en halvleder, der udelukkende transmitterer elektrisk strøm i en retning. De fleste armaturer er udstyret med specielle chauffører, der konverterer vekselstrøm til konstant 12, 24, 36 eller 48 V. Med hensyn til det industrielle netværk producerer den en sinusformet spænding på 220 V (gennemsnitsværdi, der er altid små dråber) med en frekvens på 50 Hz.

I denne situation vil LED'en arbejde på visse halvbølger - blinker ved 50 Hz. En person kan dog ikke se flimmeren. Når el leveres i den modsatte retning, vil elementet stoppe med at glødende, men uden ordentlig beskyttelse kan det mislykkes.

Tilslutningsmetoder

Den enkleste metode til at forbinde et armatur til et 220 V netværk er at anvende dæmpningsbestandighed i serie med LED'en. Spændingen ændres konstant, amplitudværdien kan nå 310 V. Denne værdi skal nødvendigvis tages i betragtning ved beregning af modstanden.

Dioden skal også beskyttes mod modspænding svarende til direkte. Overvej de grundlæggende måder.

Seriel forbindelse af diode med højspændingsafbrydelse (400 V og mere)

I dette tilfælde er det korrekt at tilslutte en 1N4007 ensretterdiode til kredsløbet, hvis reversspænding er 1000 V. Hvis polariteten ændres, og spændingen går i modsat retning, vil den blive glattet af en ensretterdiode, der beskytter LED'en mod nedbrud.

LED shunting ved konventionel diode

Denne metode indebærer anvendelse af en simpel lav-effekt halvleder, der er forbundet i et modparallel kursus med LED. Omvendt spænding vil påvirke slukningsmodstanden, da dioden er forbundet i fremadgående retning.

Mod parallelle tilslutning af to LED'er

Metoden ligner den tidligere metode, bortset fra at lysdioderne kun lyser på deres egen sinusbølge, hvilket giver beskyttelse mod hinanden mod nedbrydning.

En væsentlig ulempe ved at forbinde lysdioder til et 220 V-netværk gennem en slukningsmodstand er, at enorm strøm frigives på modstanden.

Overvej et eksempel. Antag at en 24 kOhm slukningsmodstand anvendes, når LED'erne tilsluttes til et 220 V netværk med en udgangsstrøm på 9 mA. Vi beregner effekten ved slukningsmodstanden: 9 * 9 * 24 = 1944 mW (ca. 2 W). For at sikre optimal drift skal du derfor tage en modstand med en kapacitet, der ikke er mindre end 3 watt.

Når der anvendes flere lededioder, der forbruger en højere strøm, øges effekten i forhold til kvadratet af udgangsstrømmen, hvilket gør det ubrugeligt at anvende et dæmpningsmodstand. Ved anvendelse af en modstand med lavere effekt end det, der kræves af forskrifterne, vil modstanden hurtigt svigte og kortslutning vil forekomme.

Derfor bør det nuværende begrænsende elements rolle spilles af en kondensator, på hvilken strøm ikke spredes, da modstanden er reaktiv.

I den enkleste ordning for tilslutning af en LED-belysningsenhed gennem en kondensator observeres følgende billede: Når strømforsyningen er stoppet, forbliver der en resterende ladning i kondensatoren - en kilde til menneskers sikkerhed, som skal udledes ved hjælp af modstand. En anden modstand er påkrævet ved strømforsyning for at beskytte kredsløbet fra strømmen, som strømmer gennem kondensatoren. Rettelsesdioden tjener til at beskytte den ledede diode mod omvendt spænding. Vælg en kondensator, der ikke er polær type, og som er beregnet til drift i et netværk med en spænding, der ikke er mindre end 400 V.

Det er strengt forbudt at anvende polarkondensatorer i AC-nettet, da strømmen i den modsatte retning vil føre til ødelæggelsen af ​​strukturen.

For at beregne den krævede kondensatorkapacitans anvendes en empirisk formel, hvor derivatet er 4,45, og strømmen, der passerer gennem LED'erne, skal divideres med forskellen mellem strømmen af ​​amplitude (310 V vist ovenfor) og spændingsfaldet på LED'en efter direkte passage.

For eksempel, hvis du skal tilslutte en ledediode med et spændingsfald på 3 V og en strøm på 9 mA, vil kondensatorkapacitansen være lig med 0,13 mikrofarad ifølge formlen ovenfor. Denne værdi er mere påvirket af strømmen, mindre af spændingsfaldet.

Den empiriske formel kan anvendes ved beregning af kapacitansen af ​​en kondensator til et netværk med en frekvens på 50 Hz, da i andre tilfælde kræver koefficienten 4,45 omregning.

Forbindelse nuancer

Der er nogle nuancer forbundet med værdien af ​​strømmen ved tilslutning af LED'erne til netværket på 220 V. Overvej det enkleste system for tilslutning af LED-baggrundsbelysningen i kontakten.

En modstand (slukningsmodstand) og en LED forbindes parallelt med kontakten, hvorefter en pære er placeret. Kredsløbet virker uden beskyttelsesdioder, og værdien af ​​slukningsmodstanden vælges på en sådan måde, at strømmen begrænses til en værdi på ca. 1 mA. Lampen udfører belastningens funktion og begrænser også strømmen. Den ledede diode lyser falmet, men det er nok til at finde kontakten om natten og tænde lyset. Når polariteten skiftes, falder spændingen på modstanden, så LED'en bliver fuldt beskyttet mod mulig nedbrydning.

Hvis du skal tilslutte et antal lysdioder, kan du bruge et serielt kredsløb med en dæmpningskondensator, som beskrevet ovenfor. En vigtig betingelse for denne fremgangsmåde er valget af LED'er designet til samme værdi af den begrænsede strøm.

Med en anti-parallelforbindelse anvendes en shunt diode. Parallelforbindelse kan ikke bruges, fordi hvis et kredsløb fejler, strømmer al strøm gennem andet, hvorfor halvlederne blæser og der opstår en kortslutning.

Tilslutningssikkerhed

Ved tilslutning af lysdioder til et 220 V-netværk er det nødvendigt at tage højde for det faktum, at armaturkontakten helt åbner fasetråden. Nul er lagt total på værelset. Ofte er der ingen jordforbindelse i det elektriske netværk, så faren er en neutral ledning med en vis spænding i forhold til jorden.

Nogle gange forbinder jordledningen med radiatorer eller rør, så hvis en person rører batteriet og fasen samtidig, kan den blive strømforsynet.

Af denne årsag er det ønskeligt at afbryde både nul- og fasetråden ved hjælp af specialautomatisering, hvilket forhindrer elektrisk stød, når der installeres på netværket.

De vigtigste nuancer ved at opbygge et kredsløb med tilslutning af LED-belysningsenheder til et 220 V-netværk er forbundet med valget af et dæmpningsmodstand eller kondensator, der passer til parametre. Vekselstrøm i stikket kan have en ødelæggende effekt på alle halvledere, der kun overfører elektricitet i en retning. Med en ordentlig begrænsning af strømens amplitude og beregningen af ​​den krævede afskrivningsmargin bliver kredsløbet fuldt beskyttet mod udbrænding og kortslutning, hvilket sikrer holdbarhed og pålidelighed.

Elektrisk udstyr, lys, belysning

Den konstante stigning i omkostningerne til energi, behovet for deres økonomi, relevansen af ​​bevarelsen af ​​miljøet har skubbet menneskeheden til at bruge lysdioder som lyskilder. Nemt at installere, praktisk at bruge, har ikke en negativ indvirkning på mennesker og natur generelt, de udskifter gradvist de nyligt populære kompakte energibesparende lamper.

Så for at forstå fordelene ved LED-lamper, er det nødvendigt at forstå, hvad de består af, og hvad er deres driftsprincip.

LED belysningsenhed

En lampe består af et sæt lysdioder, der svarer til den samlede lampeffekt, et styrekreds og et hus med en reflektor. LED-lamper til brug i hjemmet, udstyret med en standardbase E14 eller E27 til udskiftning af konventionelle glødelamper. Antallet af LED'er kan være anderledes - fra et til flere dusin, inkluderet i en kæde og forbundet til styrekredsløbet via strømforsyningen.

Da LED'en i sit arbejde genererer en betydelig mængde varme, skal den afkøles. Passer perfekt til varmeafledning radiatorer, som er fastgjort til LED'erne. Det skal bemærkes, at ved kontakt mellem LED og radiator skal specielt termisk fedt anvendes til at sikre god varmeoverførsel. Ellers med konstant overophedning af LED'en reduceres levetiden væsentligt.

Billedet viser flere typer radiatorer til lysdioder.

LED belysning skema

Den sædvanlige ordning for styring af LED'er i en lampe ser sådan ud:

En slukningsmodstand og kapacitans installeres ved indgangen - de spiller rollen som en down-down-strømforsyningsenhed. Da LED'erne kun drives af likestrøm, installeres en diodebro, som konverterer vekselstrømsspændingen til DC. I den viste ordning er alle lysdioder forbundet i serie, men det er ikke den eneste måde at forbinde dem med. Sådanne "pærer" kan forbindes parallelt med hinanden eller på en blandet måde som vist nedenfor.

Parallel tilslutning af lysdioder. Sørg for at konsekvent med hver lampe skal tilsluttes den nuværende begrænsende modstand for at beskytte LED'en mod nedbrud.

Blandet LED-forbindelse. I dette tilfælde er hver gruppe af serieforbundne lamper forbundet parallelt med hinanden.

Ulempen ved den serielle forbindelse er, at i tilfælde af fejl i et element i kredsløbet vil hele samlingen ikke kunne arbejde, da et åbent kredsløb er dannet i kredsløbet. Hvis lysdioden ikke blot blæser, men der opstår en sammenbrud, vil kredsløbet ikke blive afbrudt, men da forsyningsspændingen forbliver uændret, og antallet af forbrugere er faldet, vil de alle begynde at arbejde med overbelastning og til sidst blæse. Dette gælder også for blandede sammensatte kredsløb. I dette tilfælde er det mest pålidelige parallelforbindelsesprogram til LED armaturet, selvom halvdelen af ​​lamperne fejler, det vil kunne fortsætte med at udføre sine funktioner, selvom det ikke er i fuld kraft. Men sådanne ordninger er de dyreste, så de bruges ganske sjældent.

Sådan monteres en LED-lampe?

Takket være moderne teknologi og en række LED'er, som sælges i el-butikker og supermarkeder, er det let at montere en lampe fra LED'er. Først skal du bestemme, hvilken type belysning der er foretrukket for det valgte rum. For eksempel, hvis det er en korridor i gangen, er der ikke behov for at installere spotlights, men det vil være mere æstetisk behageligt at bruge LED-strimmel, som let kan monteres ved at klæbe den rundt om loftets omkreds.

Den sælges fuldstændig klar til installation. På den ene side er dens ende lukket med et stik, som beskytter kontakterne mod oxidation, og den anden har ledninger, der er forbundet med strømforsyningen med polaritet. Afhængigt af båndets længde og dermed dens effekt skal du vælge en strømforsyningsenhed (LED-driver), som kunne koble hele kæden uden overbelastning. I en meter kan et sådant bånd placeres op til 60 lysdioder. Vælg som regel en strømforsyning, der har en kapacitet på 10-15% højere end den nominelle belastning. Sådanne anordninger anbefales ikke at lukke i små nicher med begrænset ventilation, da LED-drivere kan generere en betydelig mængde varme i deres arbejde. Som en mulighed - brug strømforsyning med tvungen ventilation.

Hvis LED-båndet passer perfekt til gangen, så vil det for hallen eller soveværelset være for ineffektivt som hovedbelysningen. Den bruges i store rum som baggrundslys, og hovedlysene er placeret på loftet eller vægge for maksimal komfort. Ved planlægning af LED-belysning skal du tage højde for rummets størrelse, højden af ​​lofterne i den, nuancer af vægoverfladen og følgelig lampens effekt. Når hele sæt af udstyr er købt, fortsæt til montage af lamper.

Til dette formål er en LED fastgjort til radiatoren med påført termisk pasta. Hvis radiatorens område giver dig mulighed for at fjerne varmen fra flere lamper, er det tilladt at fastsætte det nominelle antal lysdioder på det. Hvordan LED-lamper vælges, artikler på internettet beskriver denne proces i tilstrækkelig detaljer. Det vigtigste, du skal være opmærksom på, er deres magt og størrelse. Så, en af ​​de mest populære er SMD LED'er. De er smd3528 / 1210, smd5050 / 5060 og smd5070 (den mest kraftfulde). Tallene i mærkning af lysdioder betyder deres størrelse. For eksempel har smd5050 en størrelse på 5x5 mm og smd5070 - 5x7 mm. På grund af deres lille størrelse bruges lignende LED'er næsten overalt: i LED-bånd og armaturer, i linealer og i andre belysningsenheder.

LED lamper er opdelt i typer:

 • lineær,
 • loft,
 • vægmonteret
 • industrielle,
 • projektører,
 • undervandsforestilling (for pools og springvand)
 • LED-controllere (til implementering af farvedynamik, for eksempel i diskoteker eller koncertopstillinger).

Armaturer kan udstyres med bevægelsessensorer for at øge LED'ernes levetid, som kun tændes, når det er nødvendigt. Et sådant udstyr virker godt i husets verandaer, lange korridorer af kontorer og andre steder hvor konstant belysning ikke er en nødvendighed.

Der er færdige armaturer, der er udstyret med radiatorer, designet til lysdioder installeret i det. Hvis kendskabet til selvmontering ikke er nok, kan du bruge færdige løsninger og købe f.eks. En LED-lampe til de hjemme-monterede lysdioder på radiatorer. De er omsluttet i en bygning, der kan være en udsmykning til enhver lejlighed.

Installation af LED-lampen

En række lamper med lysdioder giver dig mulighed for at bruge dem på næsten alle steder, herunder værelser med høj luftfugtighed. Men LED-lamper udsender en betydelig mængde varme i deres arbejde, så du bør udelukke deres installation i køkkenet over kogepladen. Fra yderligere opvarmning og dårlig varmeafledning vil LED'erne ikke vare i lang tid og vil hurtigt svigte.

LED-lamper i stuer og soveværelser har vist sig godt. De er store og uden problemer monteret på nogen overflade. Så er for eksempel installationen af ​​LED-lampen på strækloftet:

Ledet af denne enkle ordning installeres lignende armaturer på falske lofter lavet af gipsplader.

Men hvis lofterne er et monolitisk betonplade i rummet, hvor det er planlagt at installere LED-belysning, er det nødvendigt at vælge overhead eller vedhængsbelysning.

I dette tilfælde sker montering af LED-lampen eller dens ophængte struktur direkte på betonfladen ved hjælp af specielle huller i huset eller andre enheder.

Tilslutning af en LED-spotlight

Advarsel! Alt arbejde i forbindelse med tilslutning af armaturer til elnettet skal ske, når strømmen er slukket for at undgå elektrisk stød!

For at tilslutte en spotlight er det naturligvis nødvendigt at lægge strømførende ledninger til installationsstedet. Hvis du planlægger at installere et ophængt eller strækloft, så trækkes tråden i en bølgepappemuffe, som igen er fastgjort med beslag på loftet.

Efter at have lagt alle ledninger og installeret LED-drivere på et bekvemt sted til vedligeholdelse med god ventilation, er det ophængte loft monteret. Derefter skæres hullerne, der svarer til lampernes diameter, ind i det, og de ledninger, der er tilsluttet lampens klemmer, trækkes forsigtigt ud. Efter tilslutning af lampen er den installeret i det spalte hul, idet du er forsigtig med ikke at bryde lampen eller beskadige stretchfilmen. Desuden, hvis der er et strækloft i et rum, så installeres termiske ringe på armaturet, hvilket forhindrer overophedning af filmen. Men for gipslofter er denne procedure ikke nødvendig.

Tilslutning foretages i henhold til ordningen:

Hvis armaturerne er monteret og tilsluttet korrekt, skal lamperne lyse, når der tilsluttes spænding til strømforsyningerne.

Sådan udskiftes en punktlampe i lampen?

Producenter af LED-lamper angiver selvfølgelig deres produkters lange levetid, men hvis lysdioder bruges ukorrekt, kan deres levetid reduceres betydeligt, og de skal udskiftes.

For at udskifte projektørlampen skal du:

 • Afbryd spændingen i rummet eller i lejligheden;
 • Fjern forsigtigt holderen, der holder beskyttelsesglaset.
 • Fjern forsigtigt den mislykkede lampe og udskift den med en ny;
 • læg glasset på plads og fastgør det med en fastholdelsesring.

Udskiftning af lamperne skal ske i bomuldshandsker, for ikke at beskadige LED'en og ikke forlade fedtet på fingrene på overfladen.

Når du har udført disse operationer, kan du aktivere og nyde resultaterne af dit arbejde.

Priser for nye bygninger, lejligheder i pantet til unge familier. Du kan vælge layoutet af lejlighederne til din smag. Lejligheder i Balashikha et godt valg.

Sådan tilsluttes en LED-lampe til 220 V: 9 trin i installationen

For at tilslutte en LED-lampe til 220V, behøver du ikke have særlige færdigheder. Hvis du vil reducere de finansielle omkostninger for elektricitet, er det for øjeblikket den mest effektive metode at skifte fra konventionelle glødelamper eller nyere - halogenlamper til de seneste specielle lysdioder. Strømforbruget af sådanne enheder i sammenligning med glødelamper vil være flere gange mindre, og strømmen af ​​lysstrømmen forbliver uændret. Halogenlamper, sammenlignet med dem, forbruger også mere elektricitet.

Tilslutning af spotlights: fordelene ved enheder

Hvis vi tager til sammenligning lysdioder med fluorescerende økonomiske lamper, så overlegenhed vil også være på deres side. Desuden er levetiden for disse pærer langt længere. Den miljømæssige komponent i LED lyskilder kommer også først her.

LED-lamper af den nye generation er udstyret med de bedste egenskaber og egenskaber i forhold til andre tilgængelige på markedet i dag.

Kabel til tilslutning af spotlights skal bruges før loftet installeres

Den eneste ulempe ved LED-lamper i dag kan kun kaldes den høje pris på sådanne produkter. For højkvalitets LED-spotlights skal betale mere end en konventionel lyskilde. Tendensen til at reducere omkostningerne giver imidlertid håb om, at alle snart vil have råd til at bruge energiressourcer mere økonomisk, at anvende metoden til at belyser det rum, der reducerer forbruget. I dag bruges disse enheder primært på et falsk loft. Hvis du køber en lysekrone med belysning, så vil det også være i nærheden af ​​lysdioder.

Nye LED'er har mange fordele:

 • effektivitet;
 • kvalitet;
 • Lang levetid;
 • Attraktivt udseende;
 • Ingen negative virkninger på miljøet og mennesker
 • kompakthed;
 • Fraværet i dem af sod;
 • Nem installation.

LED-lamper har de bedste egenskaber blandt andre populære dumper på markedet i øjeblikket.

Sådan tilsluttes en LED-lampe: enhed enhed

Strukturen af ​​LED-lyskilden er ret simpel. Den indeholder flere lysdioder samt et hus med den nødvendige reflektor. For at afkøle LED'erne er en radiator til stede i lampen. I det er der ved kontakt med LED'en et lag af termisk pasta, hvilket forbedrer kontakten. Og varmeafledning. Hvis LED'en overophedes, vil lampen mislykkes. Derfor skal du sørge for at lade fri, ikke-lukket plads nær radiatoren, når du installerer. Du kan heller ikke have et LED-lys fra varmeapparater og overflader.

Lampens samlede effekt er altid lig med summen af ​​effekten, der svarer til alle de medfølgende LED'er.

Når du tilslutter en LED-lampe, skal du slukke for strømmen

Der kan være meget få lysdioder (en), og endda flere snesevis. Alle er inkluderet i det generelle elektriske kredsløb og overholder et specielt samlet kredsløb forbundet via en strømforsyning. Den nye LED-lampe med en normal effekt på 220 V består af mere end en LED, som er beskyttet af en diffusor eller en speciel plastpære. Et aktuelt konverteringskredsløb er altid forbundet til chucken. Køleskabet er installeret under LED'en.

Tilslutningsdiagram over LED-lampen

LED'ernes handling kræver en konstant strøm. Når du køber en armatur til brug i en almindelig lejlighed, i landet eller et hus med en normal driftsspænding på 220V, skal du kigge efter en LED-lampe, hvor pakken vil indikere effekten på 220 V. Dette mærke betyder, at der allerede er et kredsløb, der kræves for at lampen skal fungere i lampen fra producenten, og enheden kan tilsluttes direkte til kontakten til dit elektriske netværk i henhold til det eksisterende armaturforbindelse (lysekroner).

Hvis pakken med LED-lampen indikerer 24 eller 12 volt, betyder det, at du skal have en spændingsomformer for at den kan fungere korrekt. Derefter er det muligt at anvende standardfabrikets specielle effektenhed, som findes i specialiserede afdelinger. Denne enhed vil vare lang tid, den er pålidelig og sikker.

Alle nødvendige data til tilslutning kan ses på lampens emballage eller i vejledningen. En særlig rolle afspilles af apparatets kraft. Det skal være bedst af alt med en margen på ca. 20%. For at beregne det korrekt multiplicerer du de modtagne ampere med driftsspændingen. Så du får et nummer, der udgør strømforbruget til den LED-lampe, du har brug for.

Vær opmærksom på, at før du tænder for lampen, skal du sørge for, at strømforsyningen ikke er sluttet til lysnettet. Ellers kan skaden ikke undgås. Tilslut lampen til strømforsyningen parallelt, sørg for at observere polariteten.

Vi laver installation af indbyggede spot-do-it-yourselfers: Sådan tilsluttes en transformer fra 220 til 12V

En transformer er en enhed, der repræsenterer en kerne med to viklinger. Uden fejl skal de have samme antal omdrejninger. Kernen selv bør være lavet af elektrisk stål.

Ved indgangen af ​​enheden påføres spænding, og i viklingen fremkommer selv den nødvendige elektromotoriske kraft, hvilket skaber et magnetfelt. Gennem den passerer coilsne fra den første af spolerne. På grund af dette opstår kraften i selvinduktion. Den anden spole genererer en spænding, der adskiller sig fra den første ved så mange gange, kun ved hvor meget antallet af drejninger i begge spoler vil afvige.

Til montering af forsænkede pletter skal du bruge en skruetrækker, borer og fastgørelsesdele

Transformatorens handling er som følger:

 • Strømmen passerer gennem en af ​​spolerne, skaber et magnetfelt;
 • Alle strimler er lukket tæt ved spolernes ledere;
 • Nogle af disse kraftledninger bør lukke nær ledere af den anden spole.

Jo længere væk er viklingene fra hinanden på afstand, jo mindre er den elektromagnetiske forbindelse mellem dem. En vekselstrøm passerer gennem den første spole, så det oprettede magnetfelt vil også skifte. Og det betyder at ændre sig i henhold til loven og i tide. På grund af ændringer i strømmen i den første enhed, vil magnetisk flux blive fodret til begge spoler, ændre størrelsen og retningen. I den forbindelse vil induktion af den variable drivkraft forekomme. Hvis enden af ​​den anden spole er forbundet til elmodtagere, genereres en strøm i modtagerens kæde. Til den første spole fra generatoren kan modtage energi svarende til den, der gives til den anden kæde. Denne energi leveres via en konventionel vekslende magnetisk flux.

Kan man lave en transformer til indbyggede loftlamper?

På trods af at denne enhed ved første øjekast virker ret kompliceret, kan den nemt samles af dig selv. Du skal blot gennemføre disse trin:

 • Beregn egenskaberne og antallet af krævede drejninger på viklingerne af spolerne;
 • Det resulterende tal multipliceres med 220;
 • At lave en kerne fra tin dåser;
 • Brænd disse emner i ovnen over en brand;
 • Læg og hold papirstrimler på den ene side.
 • Fra et tykt pap for at danne grundlag for spolen.
 • I den færdige spole skal du indsætte jernstrimler, der skal gå i omkring halvdelen af ​​hele længden.
 • Indpakket med disse strimler grundlag
 • Slut enderne

For at lave en transformer til en LED-lampe, skal du have den rette erfaring.

Det er nødvendigt at forlade en lille afstand nær kernen og rammen. For en sænkeanordning er basen bedst lavet af et konventionelt bord op til 50 mm tykt. Dele skal fastgøres med store metalbeslag, således at beslagene omgiver hele den nederste del af kernen. I sidste trin trækkes enderne af viklingen ud og fastgøres med kontakter.

Tilslutningsdiagram over spotlights 220v (video)

Moderne lamper overtager trygt tempoet blandt alle enheder til belysning. De er økonomiske, sikre og giver rummet et æstetisk udseende.

Sådan tilsluttes LED-lampen?

Indsendt af admin den 07/09/2017

Ved køb af LED-lamper til privat brug eller på tværs af virksomheden er der ofte spørgsmål om, hvordan man forbinder dem med et eksisterende netværk. Lignende lamper fra tre producenter kan afvige i forbindelse fra hinanden, nemlig at have forskellige sæt forbindelseselementer.

Alle LED-lamper er traditionelt opdelt i 7 typer:

> kontor - indbygget i loftet type "Armstrong" eller "grilyato";
> Downlight - runde forsænket lys;
> spor lys på buslinjen;
> væg, loftlamper;
> industrielt
> gade - med installation på konsollen (rør);
> spotlights.

Hver type LED-armatur har sine egne særpræg og ydeevne, hvor forbindelsesterminalen spiller en vigtig rolle. Overvej de mest populære typer af klemmer, der anvendes til fremstilling af LED-lamper. Hvert af punkterne suppleres med billeder og forbindelsesdiagrammer.

1. Terminal WAGO fra serie 222-413, 221-413-6, 2273-203. Sådanne elementer af forbindelsen findes ofte i sæt industrielle lamper. Anvendelsen af ​​disse serier i industrielle lokaler, opvarmede tørrehuse, kontorlokaler er berettiget af en hurtig og pålidelig forbindelse. Det er uacceptabelt at bruge disse terminaler på gaden og i vådområder. Problemet ligger i oxidationen af ​​forbindelsen og som følge heraf tabet af spænding på lamperne.

2. Triple pole WAGO 294 eller tilsvarende. Denne mulighed gælder for Armstrong- og Grilyato-lofter i kontorlofter samt overliggende LED-armaturer. Vælg kontorarmaturer, for hvilke denne type terminal er placeret udenfor og ikke inde i lampen bag diffusoren. Så du kan spare meget tid, når du installerer dem i et hængende loft. I fragtbrevet er det mere bekvemt, når terminalen vender indad. I dette tilfælde leveres strøm fra bagved eller fra lampens side, og kablet kan sluttes til klemmen, efter at det er installeret på væggen.

3. Distributionsboks. I de fleste tilfælde, installeret på LED-lamper industrielle serier. Inde i boksen er der normalt placeret stik WAGO 294, WAGO 222-413 eller analoger. En sådan løsning er praktisk, hvis der pålægges en ny kraftledning i rummet, hvilket ikke kræver yderligere installeringsarbejde, der skal installeres i nærheden af ​​forbindelsesboksarmaturerne.

4. Forseglet konnektor serie THB.391.A3A eller tilsvarende. Det er almindeligt i LED armaturer, der bruges til at belyse facaderne til bygninger og motorveje. Det findes også i jordlygter til landskabsdesign.

5. buslinje Anvendes i sporbelysningssystemer. Ofte findes i købmandsforretninger, tøjafdelinger, fodtøj og fade af indkøbscentre. En af fordelene ved dette system er hurtig tilslutning af ekstra lamper til busstangen.

6. Eksplosionssikre boks type KSRV (SA / SAG) eller tilsvarende. Et af de vigtige elementer ved tilslutning af eksplosionssikre armaturer. Kassen er installeret på hver lampe eller gruppe. Ved valg af en version af en eksplosionsbeskyttet boks tages der hensyn til parametrene for niveau og type eksplosionsbeskyttelse, omgivelsestemperatur, klimatiske og kemiske modstandsdygtige versioner, jordforbindelse osv.

7. Uden stik. Den mest almindelige løsning fra producenter. Afhængigt af rumtypen og installationsstedet for LED-lamper kan du vælge et af de 6 punkter ovenfor.

Varen er ikke inkluderet i ovenstående. Stik, som ikke anbefales til brug i tilslutningsledninger af LED-lamper. Det passer perfekt til at teste lampens ydeevne. Klemmerne på stikket er lavet af tyndt fjederstål og har ikke en stærk forbindelse.

Valg af type LED-lamper, stop dit valg på den, der er let at vedligeholde under brug.

MERE MERE INTERESSERENDE OG NØDVENDIGE VED REFERENCE:

Sådan tilsluttes en LED-lampe

Den mest effektive måde at reducere elforbruget i hverdagen er at skifte til kunstig belysning af værelser i et hus eller lejlighed ved hjælp af lysdioder, hvilken af ​​alle typer lamper er den mest effektive. For eksempel sammenlignet med en konventionel glødelampe, er deres strømforbrug mere end 10 gange mindre med samme lysstrøm.

Og desuden er LED-lamper mange gange bedre end fluorescerende energibesparende i levetiden. Installation af LED-lamper, du bidrager til bevarelse af miljøet, fordi emission af produkter af forbrænding af brændstof til atmosfæren fra driften af ​​kraftværker reduceres.


De vigtigste fordele ved LED'er er: effektivitet, kompaktitet, nem installation og fravær af skadelige effekter på både mennesker og natur. Fremtiden er netop for dem, og jeg er sikker på, at de snart vil erstatte dagens kompakte energibesparende lamper, som har langt mindre effektivitet og levetid.

Den største ulempe, der forhindrer universel brug af LED-lamper, er deres pris. I Minsk er en højkvalitets LED-lampe billigere end 50 på. E. ikke at finde, men der er allerede en tendens til at reducere priserne på LED-produkter. Pærer er allerede faldet betydeligt, og de nærmer sig energieffektive. For eksempel bestilte jeg for en måned siden LED-lamper til en pris på 6 y for en velkendt kinesisk auktion. e. pr. stykke, som skinner som en 75 watt glødelampe og forbruger kun 5 watt elektricitet.

Enhedens LED-lampe.

Lampen består af et hus med reflektor og et sæt små LED'er. LED'erne er meget varme, så en speciel radiator bruges til at afkøle dem. Termisk fedt sættes på kontaktstedet mellem LED'en og radiatoren, hvilket forbedrer kontakten mellem dem og dermed varmeafgivelsen. Overophedning fører til for tidlig fejl i LED'erne, så altid, når du installerer med egne hænder, skal du huske på, at der skal være ledig plads omkring radiatoren og helst ikke lukket.

Monter ikke LED armaturet nær varmeoverflader, apparater mv.

Summen af ​​strømmen af ​​alle lysdioder og vil være lampens samlede effekt. Antallet af lysdioder kan variere fra et til flere dusin, som er inkluderet i et fælles elektrisk kredsløb og styres af et specielt monteret kredsløb forbundet via en strømforsyning.

Hvis du har brug for en dæmpningsfunktion eller ændrer lysstyrkeniveauet, har du brug for specielle regulatorer og lamper med dæmpningsfunktion. Læs mere om dette i vores næste artikel.

Når du vælger en LED armatur, er det nødvendigt at tage højde for tilgængeligheden af ​​udskiftningslamper, især opmærksom på typen af ​​base (patron). Før du handler, anbefaler jeg at du læser vores artikel "Sådan vælger du den rigtige lampe eller lysekrone til dit hjem".

En 220 volt LED-lampe består normalt af en eller flere superlysede LED'er, som er beskyttet af en diffusor eller en plastikpære. Føreren eller det elektroniske kredsløb til konvertering af strøm og lysdioder tilsluttes til patronen. For varmeafledning opfylder radiatoren, som er installeret under LED'en.

Sådan tilsluttes en LED-lampe

LED'erne arbejder med likestrøm! Advarsel! Vær opmærksom, når du køber til LED-lampens driftsspænding, hvis driftsspændingen er 220 volt, så er strømforsyningskredsløbet indbygget i lampen, og du kan tilslutte det direkte til huset eller elnetet ved hjælp af det generelle ledningsdiagram for en lampe eller lysekrone.

Og hvis LED-lampen eller lampen er 12 eller 24 volt, er det nødvendigt at omdanne vekslingsspændingen på 220 volt til en konstant spænding og reducere den til den ønskede værdi, og derfor skal du samle en diodebro og installere et dæmpningsmodstand og kapacitans. Jeg anbefaler at bruge i stedet for al denne købte strømforsyning fra fabrikkens design, som er pålidelig, sikker og holdbar.

Når man køber en strømforsyning, er det vigtigste at være opmærksom på, er udgangsspændingen (12/24 V) og den maksimale tilladte strøm (350/700 mA osv.)

Du finder de nødvendige data i instruktionerne til lampen eller takket være indskrifterne på den eller lampen. Effekten af ​​strømforsyningen er bedre at tage ikke mindre end 20 procent margin. For at konvertere til Watts skal du multiplicere Milliamperes med 1000 for at konvertere til Amps, og så vil du formere ampere med driftsspændingen, den resulterende værdi bliver strømforbruget af lampen eller lampen.

Før du begynder at tilslutte lampen for at undgå brud, skal du sørge for, at strømforsyningen ikke er sluttet til lysnettet.

Tilslutningen er lavet til strømforsyningen med nøje overholdelse af polariteten "-" og "+".

Hvis det er nødvendigt at tilslutte flere LED armaturer til en strømforsyningsenhed, så forbinder vi dem parallelt: De positive ledninger fra alle armaturerne er forbundet med strømforsyningen "plus" og til "minus" - negative ledninger (som vist i diagrammet).

Husk! Det maksimale antal armaturer, der er tilsluttet en strømforsyningsenhed i det samlede beløb, må ikke overstige dets kapacitet! Og tværsnittet af de brugte elektriske ledninger eller kabler bør være tilstrækkeligt til passage af den tilsvarende strømstyrke!

Fra mine mange års elektriker praksis bemærker jeg, at du ikke bør købe LED lamper eller 12 eller 24 V lamper til dit hjem. Det er meget nemmere at købe og tilslutte med dine egne hænder en almindelig faktura, en forsænket armatur eller en lysekrone. For dem er næsten alle almindelige baser eller patroner ledige lamper med 220 volt, som ikke behøver at tilslutte strømforsyningen. De er forbundet direkte til ledningerne, såvel som glødelamper eller kompakt energibesparende.

Det er nødvendigt at se spændingen på patronen, for det meste nu gør de under 220 volt. Dette er den bedste mulighed for en simpel direkte elektrisk forbindelse.

Og jeg har ikke en køle radiator på LED lampen. Er det korrekt?

Ja, i nye modeller med ikke-kraftige lysdioder er der ingen grund til at installere kølerens køling. De uden det arbejder normalt og pålideligt.

Hvis 3 armaturer er tilsluttet i serie, vil spændingen på hver af dem være henholdsvis 3 gange lavere. Hvis du skal tilslutte flere LED-lamper til en enkelt strømforsyning, skal du forbinde dem parallelt.

God dag! Jeg ville være meget taknemmelig, hvis du hjælper med rådgivning. Der er en lampe / lysekrone i køkkenet over bordet i form af en halvkugle (diameter 150-170 mm) på loftet, to tynde metalkabler løber ned fra den til halvkuglen med en pære (højden på pæren over bordet ændres frit ved at flytte modvægten på de samme kabler ). ikke flere ledninger til pæren passer ikke! Dette design er designet og brugt med en halogenpære 12 V 50 W og en base GU5.3 (visning - halvkugle med base). En transformator til halogenlamper 240/12 60 W er skjult under halvkuglen i loftet. Jeg vil gerne bruge en LED-pære i denne lysekrone uden at ændre lysstyrkenes egenskaber. Den tilsvarende pære kan købes (12 V,

5 W). Men hvilken slags transformer / driver mv.. Hvad aktuelt beregnet? Og er det endda muligt at gøre dette? Tak for svaret.

Velkommen!
For at betjene LED-pæren skal du købe en 12 volt strømforsyningsenhed og udskifte den med en transformer eller tilsæt en strøm ensretter til transformeren - en diodebro.
Hvis der kun er en lyspære, der skal tilsluttes, er den svageste strømforsyning med en effekt på 0,5 Amps på 12 V nok. Eller en effekt på 6 watt.

Tak for det hurtige svar. Men jeg ventede ikke, før jeg kørte gennem butikker / markeder og købte denne slags GAUSS 5W LED 12 V lampe (artikel EB201505205). På emballagen er et tegn (

) 12 V. ACDC 12 V er skrevet på selve lampen. Sælgerne forsikrede sig om, at dette betyder, at denne lampe er anvendelig med en transformator til halogener. Og viste det på deres lamper (udskiftning af halogener til denne lampe). Forresten fandt jeg ikke strømforsyninger med lav strøm til LED-lampen. Leveret som sælgere sagde. mens alt fungerer. Men ormen af ​​tvivl gnister))).
Og et andet lignende spørgsmål, hvis du kan. De samme halogener (50 W 12 V GU5.3) med transformere 60 W er installeret i toilettet på det falske loft. Kun en transformer brændt ud 3 gange om 5 år (sidstnævnte var 105 W), jeg forstår ikke hvorfor. Jeg besluttede at ændre dem også til LED. De samme forhandlere rådede til at købe GAUSS 5W LED pærer 220-230 V GU5.3 (reservedelsnummer EB101505105) og tilslut dem direkte til ledninger med 220 V uden strømforsyninger i de samme patroner. Er det muligt at gøre det? Tak for de kvalificerede svar.

Sælgere havde ret. GAUSS 5W LED 12 V er designet til at fungere i et vekselstrømskreds med en 12 volt transformer.

Jeg forstod fra min praksis for længe siden, at det ikke er nødvendigt at bruge lavspændingsbelysning med spændingstransformatorer eller strømforsyninger.
Jo enklere jo bedre. Ja, og det viser sig billigere. Derfor er det bedre at sætte på 220 volt. Men der er en nyansering om badeværelset. I henhold til hvilke reglerne kun tillader at installere vandtætte armaturer med IP ikke mindre end 44 eller at anvende Soffit-lamper med en reduceret til et sikkert niveau af spænding på 12 volt. Men jeg kommer ofte over for, at folk simpelthen installerer halogener til 220 volt.

Som en mulighed, i stedet for en permanent blæst transformer, skal du installere en speciel model i et vandtæt hus.

Tak. I mit første spørgsmål skrev jeg. Jeg har brug for 12 volt i køkkenet på grund af lampens design. Og også transformatoren brænder ud ved en lampe i toilettet. der planlægger jeg at skifte til 220 V og LED lamper, der synes at være ingen sådan fugt, selv om der er et toilet, vask og vaskemaskine. Men i badeværelset er der 6 år gamle galogenki 12 V (nøjagtigt det samme som i toilettet) og transformatorerne er aldrig brændt ud, selvom der er meget damp der (tyrkisk bad i brusebadet). Selvfølgelig i badeværelset vil det være nødvendigt at forlade 12 V. Og et andet spørgsmål er modnet (du har ikke generet det endnu))), men jeg vil gerne rådføre dig med en intelligent person). I køkkenet, under hylderne, er der lamper, hvor "møbellamper" anvendes. De fjerner kun det runde glas efterfulgt af "kapsel" halogen 12 V 20 W G4. Her er de, hvad der ville erstatte dioden, baseret på din oplevelse. Det er tilrådeligt ikke at ændre transformatorerne, især da jeg ikke forstår hvordan man demonterer lamperne og ikke så disse transformatorer. Sandsynligvis kan komme op fra Gauss, de er ACDC 12 B 1 W = 10 W normal. Jeg er bange for, at det bliver mørkt. Og jo mere magtfulde kan ikke komme op i "møblerne" på grund af størrelsen. Hvad rådgive?

Til belysning i køkkenet under hylderne vil jeg anbefale dig at installere LED-stripe. Det viser sig smukt, let og økonomisk.

De installerede lamper under hylderne havde allerede taget rod der)) Køkkenet blev lavet til bestilling, allerede med lamper. Derfor ønsker jeg ikke at ændre dem til tape. Spørgsmålet er fortsat at udskifte "kapsel" -lamperne på 12 V 20 W med lignende diode-enheder.

Skift bare til LED-kapsellamper designet til 12 volt vekselstrøm (AC).

God eftermiddag Vi tilsluttede 2 lamper for at oplyse spejlet med 220 volt LED lamper. Men når de tændes, blinker de hårdt. Nogle gange er snakket godt, så starter blink igen. Hvad kunne det være?

Velkommen!
Tilsluttet parallelle lamper, hvad er karakteristika for LED lamper?

Velkommen! I dag købte jeg LED-lamper. E27 base. Og da jeg købte, advarede sælgeren mig om, at jeg også skulle skifte kontakten hjemme! Som i omskifternøglen i mit hus er der en lille neonpære til at belyse kontakten om natten. Fortæl mig venligst, kan denne neonka påvirke driften af ​​LED-lamper negativt, da sælgeren advarede mig? Denne neonka, når den er tændt, er kortsluttet med kontakterne til kontakten selv! Eller når der slukker, når neonka er tændt, sker der noget med føreren installeret i lampens krop? På forhånd tak for svaret! George.

George, hej. Nej, det kan ikke skade, i hvert fald i seks måneder nøjagtigt (jeg så dette). Men der kan være et par ubehagelige virkninger af dette. Når kontakten er åben, tændes dette neonlys i kredsløbet i stedet for kontakten, en lille strøm strømmer igennem den, og der ses således en spænding på LED-lamperne og derefter kan der være tre muligheder: 1. Lampen lyser lidt som et natlys. 2. Lampen blinker med jævne mellemrum. 3. Intet sker. Men oftere de to første muligheder, og derfor anbefales neonlamper at bide.

Oh! Mange tak! Jeg vil huske!

Kontroller omskifteren, hvis den er med en indikator, hvorfor, hvis ikke, så erfarne skrev korrekt: Hvad er lampens egenskaber?
Eller i det mindste skrive en etiket, finder jeg Google selv.

Parallel5w 3000k gus5,3 230/50

Er lysdioden eller neonlyset på kontakten?

nej. konventionel switch

Forsøg at tilslutte lampen direkte i stikket til stikkontakten, under overholdelse af elektriske sikkerhedsregler. Hvis det stadig blinker, skal du parallelt med chucken forbinde en ikke-polær 0,1 mikron til 400 volt kondensator (kun ikke-elektrolytisk).

Og du havde ikke halogenlamper i baggrundslyset før? Hvis de plejede at være der, så er deres sandsynlighed sandsynligvis skjult et sted... Det kan opføre sig sådan. Som erfarne rådes, skal du forbinde disse lamper til et andet sted, hvis de alligevel blinker og derefter gå til butikken, hvor du tog dem.

Velkommen! Fortæl mig venligst problemet. For et halvt år siden satte han pletten åbne lamper med g4 patronen. Købt LED pærer Gaus 2w 2700 (med en gul pipka). Halvåret var der ingen problemer, og så begyndte den først at brænde ud, ændrede sig, den anden blev så varm, at kontakten smeltede og den faldt, stifterne blev i patronen, en anden havde en gul pipka (det ligner den hvide pasta smeltet fra varmen). Kort sagt, de varme sig ikke dårligt! Hvorfor sker dette, hvordan man beslutter hvad man skal tjekke ?? Tak

God aften! For et par uger siden har du hjulpet mig meget med at forbinde panelet og kabinettet, alt fungerer fint :)
Mit spørgsmål er:
På badeværelset er der installeret fire lamper med hologen lamper til 12v under loftet. Hver lampe leveres med en tachibra-transformer. Med jævne mellemrum ophører en eller flere lamper blot med at skinne, men lamperne er hele og udskiftning med nye hjælper ikke. Ærligvis er det simpelthen sur, der er ingen kræfter :(
Fortæl mig, hvor du skal starte søgningen og hvad skal du gøre? Jeg forstår, at kontakten forsvinder et sted, eller at transformatoren ikke fungerer korrekt. Hvor bedre at starte, skal du kontrollere transformatoren for funktionsfejl?

En stærk lugt fra lampen som følge af overophedning af strømforsyningen (PSU). Hvad kan erstatte strømforsyningen? Tak på forhånd.

Jeg har glemt at tilføje OSRAM DULUX S 7W / 840 pære.

Jeg har brug for en kvalificeret høring. Jeg købte to LED-lamper for at fremhæve billeder og bruge baggrundslyset, når du ser fjernsyn, for ikke at tænde for hovedlyset. Billeder vejer henholdsvis på en væg i en række og også lamper, men de har hver deres egen strømforsyning og omskifter. To til 9W og to strømforsyninger til 12W. Fortæl mig, kan du sætte alt på en 24 W strømforsyning, i en stikkontakt med en kontakt?
Tak på forhånd.

Alexander, hej. Teoretisk muligt. I praksis skal du vide udgangsspændingen i strømforsyningen. Det kan godt være, at det er anderledes, så er det umuligt. Og det kan også være sådan, at de har nogle specielle strømforsyningsenheder og vil forstyrre den fælles enhed, og det fælles arbejde vil ikke fungere. Med dette spørgsmål er det bedre at kontakte en kompetent elektriker på stedet.

Jeg kan ikke finde forbindelsesskemaet til LED-lampen FLE-001T8. Fortæl nogen. Tak på forhånd.

Ukrainske lamper synes det. Jeg fandt heller ikke. Din adresse er optaget. Der vil være en mulighed, jeg vil sende. Og prøvede ikke at erstatte noget? Eller hvad er der?

Hej Herrer, vær venlig at fortælle mig. Den IP65 indbyggede armatur, GX5.3 base, strøm 50W, spænding 12V, tog nichen på badeværelset, sælgerne rådede dem om en 175-250 volt optima diode lampe, selvfølgelig GU5.3 base. Ledningen i badeværelset 2na 2,5 i alt 4 lys. Butikken sagde, at du kan tilslutte dig direkte til forbindelsesboksen uden at generere transformatorer, stabilisatorer og alle slags relæer. Men jeg er plaget af vage tvivl, især da en af ​​nicherne er ret langs badeværelset, bedes du fortælle mig, hvordan det er korrekt?

Der er en lampe til 4 halogener. Jeg vil gerne genoprette g4 3w 12v LED pampas. Hvad har jeg brug for en drosel og hvordan man forbinder parallelt eller i serie.

Igor, hej. Du behøver ikke en choker, men en driver (en stabiliseret strømkilde) eller en transformator til LED-lamper (stærkt stabiliseret ved spænding). Derfor er fire 3 watt lamper 12 watt, hvilket betyder at du har brug for 15 watt (normalt) og højere (ikke altid berettiget, kun hvis du vil øge lampens effekt i fremtiden). Nå, giver det mening at forstyrre chaufføren, hvis du kan tage lyspærer med 220 volt på en gang, er der også dæmpning.

Hej kære profesionali.Podskpzhite venligst dette spørgsmål: Sæt tre LED lamper-tændt skumring, sæt to LED'er og en halogen-normalt brænde. Fortæl mig venligst, fortæl mig hvordan du sætter tre lysdioder, og at de brænder normalt ??

Vitaly, hej. Spørgsmålet er hvad? Og hvad er spændingen? Så vidt jeg forstår, taler vi om en lysekrone, hvor der er strømforsyning? I så fald skal du tage en særlig strømforsyning. For halogenhuse er strømforsyningen designet til strøm fra... til... Med andre ord, hvis blokken er skrevet fra 20 til 60 watt, og du tænder lysdiode, kan blokken simpelthen ikke fungere i denne tilstand, det er alt.

Spænding 220v-sædvanlig. De stod i korridoren, tre halogener, almindelige, jeg skiftede dem til LED, de brænder halvmørke. Hvis jeg skifter en af ​​de tre pærer til et halogen, er alt normalt. Der er ingen strømforsyningsenheder, GRANITE-beskyttelsen koster alt, og det er alt. Jeg blev tilbudt at smide denne beskyttelse ud og det går fint, er det? En anden lysdiode (LED) Kan det være et problem?
Tak for det gode råd)))

Vitaly, hej. Godt, ja, det er rigtigt, "GRANITE" afhænger af belastningen. Desuden for LED-pærer vil det være skadeligt, ikke godt. Hvis du planlægger at udskifte alle lamperne med lysdioder, skal du helt sikkert fjerne beskyttelsen. Med hensyn til baglygten på kontakten... Som regel påvirker LED-lamperne på to måder, eller de lyser svagt i mørket, det vil sige de forsvinder ikke til slutningen, eller de begynder at blinke som en kamerafin. Så er det fornuftigt at fjerne LED eller neon baggrundsbelysning. Hvis alting passer dig, beskadiger baggrundsbelysningen ikke LED-lamperne. Men det påvirker absolut ikke lysstyrken. Når du åbner kontakterne på kontakten, kommer denne pære ind i hullerne i disse kontakter, når du lukker dem, er baggrundsbelysningslampen lidt kortsluttet og på ingen måde deltager i processen i armaturerne.

God dag!
Spørgsmål til fordele fordi Jeg forstår det ikke selv!
Gør reparationer besluttet mash belysning. købte LED-indbyggede armaturer VLC-701SQ-9W i mængden af ​​4 stk. de har tre lysdioder. Problemet er, at når jeg forbinder alle fire, brænder de på forskellige måder, men de skal alle være de samme. fortæl mig hvordan du forbinder dem korrekt.!
Tak!

Gennady, jeg vil med glæde fortælle dig, men internettet ved ikke meget om dine lamper, jeg kender dem slet ikke. tag billeder, send dem på photoshare.ru og vedhæft linket. Vi vil se.

Hej kære fagfolk! Fortæl mig: Jeg købte en Gauss til 6 watt, basen og plastdelen (mellem bunden og LED'erne) er meget varme. Det ser ud til at være køling i meget lang tid. Er det farligt for lysekroner og ledninger?

Arthur, hej. Dette er en helt normal situation. På dette sted er en reduktionsordning. LED'erne selv drives af en meget lille spænding. Under alle omstændigheder er opvarmningstemperaturen mindst dobbelt så lav som enhver glødelampe. Hvis vi tager den nominelle (normalt angivet på basen 40 eller 60 watt), så tre til fire gange mindre. Så det er generelt ikke farligt for lysekronen eller ledningerne.

God dag!
Hjælp til at rive fra hinanden med et spørgsmål.
Parallelt sætter diodlampen modstand (så den ikke blinker)
2W 50R
I off-state er alt fint.
Så snart jeg tænder lampen, brænder modstanden ud.
Fortæl mig hvad jeg skal gøre?

Boris, hej. Hvis vi taler om 12 volt, så vil vi lave enkle beregninger. Vi deler 12 volt med 50 ohm, vi får en strøm på 0,24 ampere for at få strøm, vi multiplicerer strømmen 0,24 af 12, og vi får 2,88 watt. Derfor skal det for denne modstandsdygtighed mod arbejde forsvinde omkring 3 watt strøm, og din kan kun sprede 2. Hvis vi taler om 220 volt, så er der næsten 1 kW. Selv om jeg ærligt ikke forstår, hvorfor du sætter modstand, og hvordan kan dette fjerne blinke? Når det kommer til at flimre, er det normalt sat parallelt med en stor kondensator, hvilket glatter ripplen.

Vær venligst, kompetente elektrikere, hjælper med at forstå. Købt en ny lysekrone, meget dyr for mig. Lysekronen er udstyret med 19 halogenlamper med 12 volt. Lysekronen har en baggrundsbelysning (blå) og to luminescens tilstande på 19 lamper (lille cirkel og stor cirkel af lamper), dvs. kun tre tilstande. "Kompetente" sælgere fra departementet for elektrikere råde mig til at købe 19 G4 LED-lamper med 2 watt hver. Jeg installerede dem, de brænder næsten efter behov, de flimmer lidt (meget lidt), de to er allerede brændt ud, selvom lysekronen næsten ikke er blevet brugt endnu. Stammer. Kone skælder, fordi Jeg gav mere end 3 tusind rubler til disse pærer. Senere lærte jeg at du skal installere en driver til normal drift af disse lamper. Hvordan installeres? Hvilken chauffør? Hvor? Hjælp hvad du kan.

Maksim, hej. Ja, ja, der er en lille nuance. Drevne halogenlamper og lysdioder er lidt anderledes. Strømforsyningen til halogenlamper har ikke output stabilisering, det vil sige, at der kan være 12 volt og springer op til 24 volt (for halogen dem er det ikke så skræmmende), og selve spændingsformen kan være noget. Den første ting du behøver er at finde ud af, hvilken form for strøm til dine lamper skal være skiftevis eller konstant, så køb den passende strømforsyning til LED-lamper, og udskift derefter kun halogenerne med LED-lamper. Nå, for at gøre det klart, reducerer enheden spændingen kaldes en transformer, og enheden der producerer en stabil strøm kaldes en driver. Men en driver er påkrævet, når du begrænser strømmen, der passerer gennem LED'erne, dette er et lidt andet system, der bruges til at forbinde LED'erne serielt. En driver ved at ændre spændingsværdien holder den strøm, der strømmer gennem filialen uændret. Så du har brug for en stabiliseret strømforsyning, ikke en driver. Nå, de sælgere... Faktisk udover rådene måtte de rådgive dig om ændring af strømforsyningen. Hvis du kan bevise, at de ikke gjorde det, skal du kontakte Forbrugerbeskyttelsesforeningen og finde ud af, hvad du kan præsentere for dem, ja, helt sikkert, du kan vise dem de brændte udskiftningslamper, sandheden er, hvordan man gør det korrekt, er det også bedre. finde ud af i forbrugerbeskyttelsessamfundet.

Kære elektrikere!
Og hvad kan der gøres, så indikatoren (baggrundsbelysningen) på kontakten virker, selvom den ikke er konstant og ikke kun i "Off" -positionen og LED-lamperne i lysekronen med kontakten åben, ikke "fremhævet"?

Eugene, hej. I dette tilfælde er der kun en mulighed. Det er nødvendigt at bringe den neutrale ledning til kontakten (hvis du har en switch, åbner den som forventet fasen). Derfor skal nul påføres indikatoren, og det tager fasen fra kontakten, og så vil indikatoren ikke påvirke lamperne. Skematisk ser den baggrundsbelyste knap sådan ud:

Tak for svaret!
Mens jeg gik langs den enkleste vej - erstattede jeg alle lamperne i lysekronen med lamper med større kraft, og det var nok til at fjerne "baggrundsbelysningen".

Også som en mulighed, men spørgsmålet om denne mulighed lyder ikke :). Hele punktet er, at "opvarmet" er normalt, hvor modstanden er større. Derfor er det i glødelampen næsten nul i kold tilstand, og i indikatorlampen er der flere hundrede eller tusinde ohm. Men LED, især lav-strøm nærmer modstandsdygtigheden mod indikatorlampen, og begynder derfor at "varme op" som indikator.

Velkommen! Hvem ved - fortæl mig, tak. Vi købte et spejl med belysning med to lamper med løg på 12v 20w med to sådanne "antenner". Men hvad er dette højdepunkt, at det ikke ville eksistere. De brænder med gult lys så svagt, at der ikke er nogen hjælp. Jeg vil udskifte LED hvidt lys. Er det muligt? Hvis ja, hvilke der skal købes? Tak

Elvira, hej. I butikken skal du spørge sælgeren om den lampe du vil købe, uanset om du har brug for en stabiliseret spænding på 12 volt (det vil sige strengt 12 volt og ikke mere, ikke mindre) eller en 12 volt strømforsyning, herunder halogenlamper. Vær opmærksom på den blok, du har, hvis noget som Pmin (en værdi) - Pmax (også en værdi) er ikke skrevet på det ved et uheld. Hvis der er en lignende indskrift, der betyder den nedre og øvre grænse for strøm, så er der ved "mangel" af strøm, som ofte sker, når LED-lamper er installeret, ikke enheden. Hvis der ikke findes en sådan påskrift, og de lamper, du køber, ikke kræver en stabiliseret spænding, kan du købe enhver lampe af samme type.

God dag!
Jeg har sådan et problem: Den anden dag købte jeg en Armstrong lampe med en lysdiode med en lille ændring i spændingen i netværket, den går død og tænder igen. Spændingen varierer i området 205-235 V. Fortæl mig, hvad der kunne være problemet. Tak på forhånd.

Sergey, hej. Først og fremmest anbefaler jeg at du læser en artikel om en neutral forskydning (jeg skrev for nylig det og bogførte det på siden), det handler om din spænding. Den anden ting er at se på strømforsyningsspændingsgrænsen, hvor lampen vil fungere (normalt skrevet på strømforsyningen selv, hvis kun en værdi er angivet, så skal spændingen være i overensstemmelse med standarden + 6 / -10%). Hvis din spænding går ud over disse grænser, kan lampen derfor og slukke, og du vil ikke gøre noget her. Dette er strømforsyningsbeskyttelse. Du kan kun gøre én ting, installer en spændingsregulator.

Tak for svaret, men i det andet rum er den samme lampe hængende, kun lyset er 4000K, og det reagerer ikke på dråbet. På strømforsyningsspændingsgrænsen 200-240V. Jeg har et standard stabilisatorrelæ med en fejl på 8%. Måske al strømforsyning?

Med en sådan erklæring af spørgsmålet vil jeg også synde på strømforsyningen. Prøv at ændre lampens strømforsyning, hvis det er let. Hvis problemet manifesterer sig i den anden lampe, er problemet i strømforsyningen. Men det her er elektronik, og her kan jeg ikke hjælpe dig. At foretage en udskiftning i butikken vil sandsynligvis være problematisk på grund af det faktum, at det ved en stabil spænding virker og begynder at slukke kun, når den forlader forsyningsspændingsgrænserne. Så køb bare en ny strømforsyning eller tag det til værkstedet. Hvis værkstedstjenesten og kan skrive "papiret", som i enhedens fabrik ægteskab, så reparationen vil blive garanteret. Og på den neutrale forskydning er alle de samme bemærkninger, at sådanne spændingsstød ikke er normale.

Mange tak for svarene.

God aften!
På grund af et sådant problem købte loftmonterede lamper med LED-baggrundsbelysning. I alt 10 lys i loftet. I begyndelsen af ​​kredsløbet er en transformer. De første 4 lys brænder perfekt, og de næste er næsten ikke umærkeligt. Samtidig er lysene alle normale, og der er ingen problemer med dem. Men lysdiodens belysning bringer. Fortæl mig hvad det kan være og hvordan man skal håndtere det. Tak på forhånd

Anatoly, hej. Mest sandsynligt bruger du tynde ledninger. Da du bruger en transformer, er tabet på tynde ledninger mere håndgribeligt. Brug en ledning med et tværsnit på 2,5, lav strømforsyningen i midten af ​​armaturets kredsløb. Skal hjælpe.

Mange tak, jeg vil prøve!

God dag! Hjælp venligst mine problemer. Jeg besluttede at lave en LED-baggrundsbelysning til mit akvarium, tog LED'erne fra LCD TV'et, kontrollerede hver LED tændt fra 3 volt. Jeg har samlet 36 LED'er, tilsluttet dem alle i serie, beregnet, viste det sig at være 108 volt. Jeg tilsluttede 220 volt via en diode til lysnettet, da dråben skulle have været op til 110 volt, men de brød ud og brændte. Kan du venligst fortælle mig, hvad jeg gjorde forkert? Trods alt er spændingen okay?

Eugene, hej. Tvinges til at forstyrre dig. Det er muligt, at du alle tælles korrekt. Lad os selv tjekke det ud. Faktisk 108 volt. Men der er en enorm nuance. For en LED er en spænding på 2,9 volt en alvorlig mangel og et tab på 20% lysstyrke, og 3,1 volt er allerede en 50% overbelastning. Derfor er enten lysdioder (det vil sige strømforsyninger, der stabiliserer strømmen, brugt til lysdioder, da diode har ikke-lineær modstand og modstand reduceres under opvarmning) eller strømbegrænsende modstande anvendes, og der anvendes stabiliseret spænding (hvilket er mindre effektivt ved brug af lysdioder, f.eks. I strimler). Vi drejer nu til 220 volt. Først skal du måle spændingen i netværket, og det fører nu til en 230 volt indikator (og normalt en spænding på ca. 237-240 volt), og det er allerede 120 volt (eller 3,33 volt per stykke - allerede en enorm overbelastning), men det er at dette er den faktiske værdi, det er faktisk spidsværdien af ​​spændingen er √2 gange større, det vil sige 311-340 volt (eller 9,2-9,4 volt pr LED). Det er en tredobbelt overbelastning. Da LED'erne ikke har inerti (de lyser straks og uigenkaldeligt, ligesom de går ud), så var det en sikker øjeblikkelig død for dem. Alas... Læs på internettet "nuværende og topværdien af ​​vekslingsspænding" og du vil forstå, hvad jeg taler om. I dette tilfælde vil den sikreste løsning være at måle LED-strømmen og vælge den rigtige driver (den mest energieffektive løsning) eller samle på hinanden følgende kæder på fire stykker, tilslut dem parallelt og tilslut en 12 volt strømforsyning til lysdioder og begrænse spændingen lidt (inden for 1 volt).

Tak for svaret, men jeg vil gerne tilføje det på min arbejdsplads (jeg reparerer tv'erne), jeg demonterede LCD-tv'et med en dummy matrix, baggrundsbelysningen var intakt, og efter at have kontrolleret alle lysdioder eksperimenterede jeg på en, det vil sige, han påførte ham en anden spænding, fra 2,7 til 3,5 volt, blev ikke længere, da han var bange for at brænde. Og mens de brændte normalt og ikke brændte. Og før jeg sluttede op til netværket, målte jeg spændingen, der var 206 volt, vi har altid lav spænding, især om aftenen. Og hvis du regner med at 36 LED'er på 3,5 volt viser sig selv med en margin på 126 volt, hvorfor jeg ikke kan forstå, hvad der er præcis.

Og selvfølgelig vil du undskylde mig, men kan du fortælle mig, hvordan du kan tilslutte LED'erne direkte til netværket uden ekstra strømforsyninger og adaptere? Da lyset i akvariet brænder næsten hele dagen, og de ekstra, specielt pulserende strømforsyninger ikke er meget pålidelige, og kraftenhederne simpelthen varme op meget, hvorfor ideen var at gøre, hvad de siger uden for meget uønsket.

Yevgeny, jeg undskylder meget, men det er usædvanligt for mig (en elektriker) at rådgive en radioelektronik ingeniør. http://domasniyelektromaster.ru/tag/amplitudnoe-znachenie-napryazhenie/ her er der skrevet om amplitude og effektiv spændingsværdi. At dømme efter den anden kommentar, du ikke generer at læse. Selvom du har en spænding på 206 volt, så er amplitudeværdien 291 volt, selvom den er halv, så er den 145 volt eller 4 volt pr LED. Læs oplysningerne på LED'erne. Hvis du anvender 3,5 volt til dem, betyder det ikke, at de fungerede korrekt, og det betyder ikke, at hvis du gav dem 3,6 volt, ville de fortsætte med at arbejde. LED'er er temmelig blide kreationer. Nå, hvis du argumenterer fra en elektrikeres synsvinkel, så kan den nuværende grænse opnås på to måder: variabel - med en kondensator eller modstand konstant - kun med en modstand. Fra radioelektronikingeniørens synspunkt er det muligt at montere en tyristor spændingsregulator, men jeg ved kun dette, jeg er ikke stærk i elektronik. Nå, teoretisk, og at være præcis, så praktisk talt. Du lægger en diode foran LED'erne. I den sædvanlige forstand leverer du ikke halvdelen af ​​spændingen, men halvdelen af ​​den overførte energi (håndtere amplitudeværdien, og du vil indse, at i det mindste den positive amplitude, selv den negative, er 1,41 * Uaction). Inerte eller stærke forbrugere viser dette ved at reducere spændingen (selv med installationen af ​​en kondensator for at stabilisere spændingen), men LED'erne er ikke inerte og laveffekt, det vil sige de tager al spænding og adlyder Ohms lov med næsten ingen korrektioner og koefficienter. Det betyder, at du ikke anvender halvdelen af ​​spændingen til dem, når du installerer en diode i kredsløbet, du anvender en halvbølge amplitude (291 volt) spænding til dem eller 8 volt spænding pr LED. Hvis vi tager glødelampen som et eksempel, begynder det at brænde lysdæmper - det er fysik. Nuværende gør arbejde, du har installeret en diode i kredsløbet, arbejdet blev to gange mindre (fordi du skar en halvbølge), begyndte lampen at brænde lysdæmper, kun en halvbølge er ikke nok til spiralen til at varme op til den ønskede temperatur. For ganske simpelt. Du har en stor vandtank. Der er to brændere (den ene til venstre, den anden til højre). De arbejder skiftevis. På tidspunktet for tændingen og på tidspunktet for afbrydelsen er varmen svagere, når maksimal brænding af varmen (beklager tautologien) er maksimal. Men den samlede værdi af den overførte varme vil være summen fra tidspunktet for tændingen til det tidspunkt, hvor slukket er (det vil sige den effektive værdi vil være mindre end maksimumet). Sluk nu en brænder. Den anden vil fungere i samme tilstand, med samme temperatur, med samme amplitude med samme mængde overført varme som før, men tanken vil varme op langsommere. Forestil dig nu, at du lægger en film på brænderen, der kun smelter, hvis brænderen er dobbelt så svag. Men brænderen fortsætter med at arbejde i samme tilstand, og filmen er lavt inerti, det vil sige, det smelter straks, så snart det modtager en overbelastning. Tegn konklusioner. Hvor tanken er en glødelampe, er filmen en LED, venstre og højre brænder er positive og negative halvbølger af sinusformet spænding. Når det drejer sig om lysdioder, er det ligegyldigt, om det drejer sig om en diode eller en diodebro - LED'erne blinker enten 50 eller 100 gange i sekundet. Dette vil ikke påvirke lysstyrken på selve LED'en, det vil påvirke den samlede mængde lys, de overfører til omgivelserne. Hvis du beslutter dig for at gøre en strømbegrænsende modstand, vil den også blive opvarmet og helt mærkbar, og spændingsværdien af ​​spændingen er bedre at måle med et oscilloskop og unikt installere en kondensator (det vil glatte toppen af ​​amplituden, når det tager opladning, og så vil det reducere ripplen og give den lagrede energi tilbage). Det er bedre at montere en pulserende eller analog strømforsyningsenhed på halvledere (på højkvalitetselementer og med egne hænder med en margin på to gange strømmen - dette brænder helt sikkert ikke).

God aften! Mange tak for at forklare detaljeret, nu forstår jeg alt. Bare ved, i elektronik er der ikke noget som amplitude og effektiv spænding. Tag en enhed, det samme tv, en computer eller endda en vaskemaskine, overalt er der en strømforsyning, lad det være med en transformator eller en puls, det er ligegyldigt. Princippet er det samme overalt: vekslende spænding leveres via en diodebro, glattes af en kondensator, hvor og vi får en konstant, og der er allerede sket gennem stabilisatorer, til den udgangsspænding, vi har brug for. Og når du arbejder i lang tid i en retning, skifter du stansede transistorer, mikrokredsløb og processor, og du tænker ikke engang på det enkleste, især når du ikke kom på tværs af noget, og lige har ikke lagt vægt på det. Selv nu forstod jeg også det er den enkleste, der ikke kan gå og køre ind i en blindgyde. Endnu en gang, mange tak for at hjælpe og opfordre, og som de siger: leve og lære.