Forbindelsesdiagrammer for spotlights

Efter at vi lavede en plan for placeringen af ​​spotlights på loftet, i kabinets belysning, skal vi tænke på deres elektriske forbindelse. Hvordan tilsluttes spotlights, ifølge nogle ordninger, hvilke ledninger og kabler - alt dette videre.

Seriel forbindelse

Tilslut spotlights kan konsekvent, selvom det er - ikke den bedste måde. På trods af at denne type forbindelse kræver et minimum af ledninger, er det praktisk taget ikke brugt i hverdagen. Alt fordi det har to væsentlige ulemper:

 1. Lampene gløder ikke i fuld styrke, da de er underspænding. Hvor meget der er reduceret afhænger af antallet af tilsluttede pærer. For eksempel er tre lamper forbundet til 220 V - det er nødvendigt at opdele med 3. Dette betyder at 73V kommer til hver lampe. Hvis 5 lamper er tilsluttet, divideres med 5 osv.

Princippet om seriel forbindelse

Af denne årsag anvendes denne type forbindelse udelukkende i juletræskranser, hvor der samles et stort antal lavenergikilder. Du kan selvfølgelig bruge den første ulempe: Tilslut til netværket 220 V 12 V pærer i mængden 18 eller 19 stykker. I alt giver de 220 V (med 18 stk. 216 V, med 19 - 228 V). I dette tilfælde behøver du ikke en transformer, og dette er et plus. Men hvis en af ​​dem brænder ud (eller endda forringelse af kontakt), vil det tage lang tid at søge årsagen. Og dette er en stor minus, som negerer alle de positive aspekter.

Diagram af serieforbindelsen af ​​pærer (spotlights)

Hvis du beslutter at tilslutte projektørene i serie, gør det enkelt: Fasen omkalder alle lysene en efter én, nul tilføres til den anden kontakt af den sidste lyspære i kredsløbet.

Hvis vi taler om den faktiske implementering, bliver fasen fra forbindelsesboksen ledet til kontakten, derfra til den første spotlight fra den anden kontakt til den næste.... og så videre til enden af ​​kæden. Den neutrale ledning er forbundet til den anden kontakt i den sidste armatur.

Diagram over den serielle forbindelse af spotlights gennem en enkelt trykknapkontakt

Denne ordning har en praktisk anvendelse - i verandaerne af huse. Du kan forbinde to glødelamper parallelt med et normalt 220 V netværk. De vil gløde i gulvet, men de vil sjældent blive brændt ud.

Parallel forbindelse

I de fleste tilfælde anvendes en parallelforbindelsesordning med spotlights (lamper). Selvom der kræves et stort antal ledninger. Men spændingen på alle belysningsenheder er den samme, når den udbrændes, fungerer den ikke alene, resten er i drift. Derfor er der ingen problemer med at finde placeringen af ​​en sammenbrud.

Ordning for parallelforbindelse af spotlights

Sådan tilsluttes spotlights parallelt

Der er to måder til parallelforbindelse:

 • Stråling. Der er et separat kabel til hver belysningsenhed (to eller tre kerner - afhængigt af om du har en jordforbindelse eller ej).
 • Stub. Fasen, der kommer fra kontakten og neutralen fra tavlen, går ind i den første lampe. Fra denne lampe er et stykke kabel til det andet og så videre. Som følge heraf er hvert armatur, bortset fra det sidste, forbundet med to stykker kabel.

Måder at implementere en parallel forbindelse

stråling

Den radiale forbindelsesordning er mere pålidelig - hvis der opstår problemer, lyser kun denne pære ikke op. Der er to minusser. Den første er et stort kabelforbrug. Du kan klare det, da ledningerne gøres en gang og i lang tid, og pålideligheden af ​​en sådan implementering er høj. Den anden minus - på et tidspunkt konvergerer et stort antal ledninger. Deres kvalitative forbindelse er ikke en let opgave, men løselig.

Et stort antal ledninger kan tilsluttes ved hjælp af en konventionel klemme. I dette tilfælde leveres fasen fra den ene side, den skilles i det nødvendige antal kontakter ved hjælp af jumpers. Fra den modsatte side er ledninger forbundet med pærerne.

Metoder til tilslutning af ledninger til radial ydelse

På næsten samme måde kan du bruge Vago's terminalblokke til det tilsvarende antal kontakter. Du skal vælge en model til parallelforbindelse. Det er bedre, at de er fyldt med en anti-oxidationspasta. Denne metode er god - nem at udføre (at strippe ledningerne, indsætte i stikkontakterne og alt), men mange lavkvalitetsforfalskninger, og originalerne er dyre (og det er ikke et faktum, at originalen bliver solgt til dig). Fordi mange mennesker foretrækker at bruge den sædvanlige terminalblok. Forresten er der flere typer af dem, men carbolites med en beskyttende skærm anses for at være mere pålidelige (i ovenstående figur er de sorte).

Og den sidste acceptable måde er at vride alle ledere med efterfølgende svejsning (lodning fungerer ikke her, da der er for mange ledninger, er det meget svært at sikre pålidelig kontakt). Ulempen er, at forbindelsen er opnået all-in-one. I så fald skal du fjerne den svejsede del, fordi du har brug for en "strategisk" forsyning af ledninger.

Et eksempel på udførelsen af ​​den radielle forbindelse af spotlights

For at reducere forbruget af kablet med den radiale forbindelsesmetode, fra omskifteren til midten af ​​loftet trækker de en linje, fastgør den der og trækker ledninger fra den til hver lampe. Hvis du har brug for at lave to grupper, skal du sætte en to-knap (toposition) kontakt, trække en separat linje fra hver tast, og sluk derefter lysene i henhold til det valgte skema.

Loopback forbindelse

Et tog bruges, når der er mange armaturer, og det er meget dyrt for hver enkelt motorvej. Problemet med denne implementeringsmetode er, at med et forbindelsesproblem på ét sted, viser alle de andre også at være ubrugelige. Men lokalisering af skader er simpel: efter en normal arbejdslampe.

Den egentlige gennemførelse af en parallelforbindelse i en plume-metode

I dette tilfælde kan du også opdele lamperne i to eller flere grupper. I dette tilfælde har du brug for en switch med det passende antal nøgler. Forbindelsesordningen i dette tilfælde ser ikke ud til at være meget vanskelig - en gren vil blive tilføjet.

Sådan tilsluttes en spotlight til en dobbeltkontakt

Faktisk er ordningen gyldig for begge måder at implementere en parallelforbindelse på. Om nødvendigt kan du lave tre grupper. Sådan - tre-position - skifter også. Hvis du har brug for fire grupper, bliver du nødt til at sætte to to positioner.

Tilslut de indbyggede loftslamper med LED-pærer 12 i

Spotlights kan arbejde på underspænding 12 V. De sætter derefter LED-pærerne. De er forbundet i parallel kredsløb, strøm fra transformatoren (spændingsomformeren). Den er placeret efter afbryderen, fra dens udgange forsyner de spænding til lamperne.

12V spotarmaturforbindelse gennem en fælles transformer

I dette tilfælde er transformatorens effekt fundet som den samlede effekt af den belastning, der er forbundet med den, med en margin på 20-30%. For eksempel skal du installere 8 lyspunkter ved 6 watt (dette er strømmen af ​​LED-pærer). Den samlede belastning er 48 W, marginen er taget 30% (for at trance ikke skal fungere på grænsen af ​​mulighederne og tjene længere). Det viser sig, at det er nødvendigt at kigge efter en spændingsomformer med en effekt, der ikke er lavere end 62,4 W.

Hvis du vil bryde lyskilder i flere grupper, skal du bruge flere transformere - en for hver gruppe. Du skal også bruge en multi-position switch (eller nogle få ordinære).

Tilslutning af 12 V lamper via en dobbeltkontakt

Begge disse ordninger har en ulempe - når adapteren fejler, virker en gruppe lamaer eller endda dem alle ikke. Hvis det ønskes, kan du tilslutte en 12 volt spotlight for at øge pålideligheden af ​​deres arbejde. For at gøre dette skal du installere sin transformator for hver lyskilde.

Tilslutning af 12 V spotlights med personlig transformer

Fra driftens synspunkt er en næsten ideel tilslutningsordning til 12 volt armaturer med en transformer til hvert belysningselement.

Tilslutningsdiagram på 12 V spotlights med personlig transformer

I dette tilfælde forbindes transformatorer parallelt, og armaturerne selv er forbundet til deres udgange. Denne metode er dyrere. Men når en transformer fejler, lyser kun en lampe, og der er ingen problemer med at identificere skadeområdet.

Vælg trådstørrelse

Når der anvendes en lavspænding, går strømmen til lamperne højt, og tabene i længden vil være signifikante. Derfor er det vigtigt at vælge det korrekte kabeltværsnit for at forbinde 12 V-spotlights. Den nemmeste måde at gøre dette på bordet er at fokusere på længden af ​​kablet lagt til hver lampe og den aktuelle forbrug.

Tabel til bestemmelse af kabletværsnit ved tilslutning af 12 V spotlights

Strømmen kan beregnes: divider strømmen til spænding. For eksempel forbinder vi fire spotlights med 7 W LED lamper. Spænding - 12 V. Den samlede effekt - 4 * 7 = 28 watt. Strøm - 28 W / 12 V = 2.3 A. I tabellen tager vi nærmeste større værdi af strømstyrken. I dette tilfælde er det 4 A. Med en længde på op til 8,5 meter kan du tage et kobberkabel med et tværsnit på 0,75 mm 2. En sådan lille sektion opnås udelukkende på grund af LED-lampernes lave effekt. Ved brug af husholdere, halogenhætter eller glødelamper, vil tværsnittet være meget større, da strømmen stiger betydeligt.

Denne metode til beregning af kabeltværsnit er egnet til en stub-type parallelforbindelse med en transformer. Ved stråling skal de samme handlinger udføres for hver lampe.

Installationsfunktioner

Mount spotlights normalt i suspenderede eller spændingsstrømme. En anden mulighed - belysningskabe. Under alle omstændigheder er pakningen i henhold til PUE skjult, og det anbefales at anvende kablet i en ikke brændbar kappe. Den mest populære mulighed er at forbinde punktlamper med et VVGng-kabel. Hvis det ønskes, kan du vælge en endnu mere sikker version af det - VVGNG Ls, der udsender lidt røg under brand.

Brug af kabler eller ledninger, der ikke indeholder bogstaverne NG i mærkningen, er kun på egen risiko og risiko. Da belysningen frembringer varme, der kan føre til brand.

Hvis spotlights er monteret i et ophængt loft, kan kablet lægges i tværprofilerne, som gipsvæggen ikke er fastgjort til. Du bør ikke lægge den i længderetningen, da der er en høj chance for at beskadige isolationen med en selvdrejende skrue, når du installerer gipsplader. En anden mulighed er at fastgøre kablerne til profilerne på siden og trække dem med plastikbånd.

Du kan lægge kablet til tilslutning af spotlights i tværgående profiler, som er højere

I dette tilfælde skal du først montere rammen og derefter strække ledningerne og efterlade enderne i 20-30 cm for nem installation. Ved brug af 12 V armaturer placeres transformatorer i umiddelbar nærhed af et af hullerne. Hvis skader eller vedligeholdelse er nødvendige, kan du nå det ved at trække lampen ud.

Hvis du planlægger at strække loftet, er kablerne først og fremmest fastgjort direkte til loftet. I dette tilfælde bliver de ofte lagt i gofroshlang - for at forbedre brandsikkerheden. Du kan bruge en hvilken som helst egnet armatur til ledninger, dowels, bånd, klip af passende størrelse, wirebakker osv.

Tilslutning spotlights til gipsplader lofter

Eventuelt loft, uden ekstra dekorative elementer, ser ærligt ud kedeligt. Derfor anbefaler professionelle designere at vælge den rigtige belysning, som helt kan ændre både loftets udseende og den samlede atmosfære i rummet.

En af de mest populære belysningsmuligheder for værelser er forsænket spotlights, som giver mulighed for at løse to hovedopgaver på én gang: Sikring af ensartetheden af ​​lysfluxen over hele rummet og forbedring af æstetiske egenskaber ved et standard enkeltgipsgipspladeloft.

Spotlights har flere fordele, for eksempel kan du arrangere yderligere belysning for bestemte zoner, eller installere dem i grupper med separate forbindelser til det elektriske netværk. Det er værd at bemærke, at installationen af ​​denne type belysningsarmaturer er meget enklere, end det forekommer ved første øjekast, og kræver et minimum af viden om elektroteknik fra installatøren. For deres vellykkede installation er det nok at studere flere grundlæggende funktioner ved installationen.

Hej kære læsere af Electric in House hjemmeside, i dag vil vi overveje en anden artikel om emnet belysning, nemlig installation og ledningsdiagram for tilslutning af spotlights til gipspladens lofter til en to-knap switch.

LED spotlights

I butikker, der sælger belysningsarmaturer, er der en bred vifte af indlejrede drejede lys, designet til at arbejde med forskellige typer lamper. Formen, farven og størrelsen kan også variere betydeligt, men installationen gøres altid ved hjælp af samme teknologi.

Jeg foreslår at overveje standardmetoden til installation af denne type belysningsenheder. Eksempelvis vil spotlights til gipslofter i SVETOKOMPLEKT mærket, udstyret med en G5.3 base, blive brugt.

Det er nødvendigt at præcisere, at de brugte lamper med G 5.3 base kan være af forskellige typer: fluorescerende, halogen eller LED. For nylig er LED-lamper med en række fordele populære:

 • - Lyset fra lampen er rettet i en retning (der er ingen omvendt glød) - en vigtig faktor ved montering i hængende og nedhængte lofter
 • - kompaktitet, lampens installationshøjde overstiger normalt normalt ikke 50 mm;
 • - høje lysstrømhastigheder;
 • - Effektivitet, LED-lampe med en effekt på kun 4 W, i henhold til parametrene for lysstrømmen er sammenlignelig med en standard 60 watt glødelampe. Lamper er ideel til den praktiske gennemførelse af begrebet energibesparelse, som bliver stadig vigtigere hver dag;
 • - lav varmeemission i forhold til halogenlamper;
 • - der er ingen flimmer effekt karakteristisk for kompakte fluorescerende lamper;
 • - Moderne LED lamper kan bruges ikke kun til at fremhæve bestemte områder i rummet, men også som den vigtigste kilde til belysning;

I retfærdighed kan du se, at halogenlamper har et bredere spektrum af lysemissioner, men denne egenskab spiller ikke en særlig rolle, når du vælger en kilde til belysning.

Valget af installationssted og installation af huller i loftet

Så hvad kan man sige om stedet for installation af point. Den første er, at det er nødvendigt at bestemme på forhånd, hvor de vil blive installeret i hvilken rækkefølge og i hvilken mængde. Det er i færd med at installere rammen (før gipspladepanel), du kommunikerer med mesteren (elektriker) og siger, hvor mange lamper du vil have, og hvordan de skal medtages, generelt diskuterer alle arbejdsmomenter.

Dette giver dig mulighed for at forudinstallere flere uafhængige lyskredse og distribuere kilder korrekt. Den bedste mulighed er at markere installationsstedet på arbejdsskitse.

For eksempel at designe hele ting på computeren. På samme tid og se, hvordan placeringen af ​​lyskilderne på den ønskede loftsfigur vil se ud. Det er ikke så svært i vores tid.

Når du vælger et installationssted, er det meget vigtigt, at hullet under lampen ikke falder på rammelementerne (metalprofil). Nå, forestil dig, når rammen er klar, kommer en elektriker ind, skærer et hul under prikken og får en krone i metalprofilen. Selvfølgelig skal hele denne forretning blive redone, og det er ikke nødvendigt for nogen.

Afstanden til nærmeste profil skal være 2-3 centimeter fra hullets kant. Ellers vil armaturet ikke kunne fastgøres med en standardlås.

Efter installation af plader af gipsvæg kan du gå videre til skærehullerne for lamper. Der er flere måder at skære huller på, men det er bedst at bruge en særlig krone til gips. For det første er det praktisk, og for det andet svarer diameteren af ​​hullet fuldt ud til det valgte spotlys. Inden du skærer hullerne, skal du omhyggeligt dobbelttjekke kronens størrelse og sørge for, at det er den rigtige diameter.

Du skal ikke være bekymret, hvis der sker små skævheder eller uregelmæssigheder i processen med at skære igennem hullerne, bliver de lukket af den ydre del af sagen. Nogle herrer bruger en almindelig kontorkniv, men det er ikke altid praktisk, og nogle gange traumatisk.

Jeg har set tilfælde, hvor mine kolleger ikke havde en krone ved hånden, vejen ud var ret simpel. Vi trækker lampen ud af lampen, sæt den i loftet, cirkulerer den rundt om perimeteren med en blyant og derefter borer hullerne i gipset med en regelmæssig øvelse langs den tilsigtede linje. Brug derefter en brevpapirkniv til at afskære alt overflødigt langs kanterne.

Et vigtigt punkt: Hvis placeringen af ​​spotlights ikke blev fastlagt på forhånd, og der er en chance for at komme på metalprofilen, skal du selv angive placeringen af ​​strukturelementerne selv. Der er to muligheder: spørg arbejdstagerne, der monterede loftet, eller brug en magnet.

Efter at hullerne er skåret igennem, er loftet færdigt - maleri, klæbende tapet.

Jeg var heldig, jeg så strukturen i færd med at installere, det vil sige rammen selv inden gipsplader. Under installationen skal du enten sprede ledningen jævnt over hele overfladen, eller spørg installatørerne om det.

Ledning i rammen

Det er også tilrådeligt at lægge ledningerne under montering af rammen, igen opmærksom på dette punkt - det er bedst at bestemme på forhånd, hvor spotlightsne til gipspladens lofter vil blive installeret, og hvilken slags tilslutningssystem vil blive brugt! Dette vil betydeligt fremskynde forbindelsesprocessen og undgå uønskede vanskeligheder.

Hvis du installerer mange prikker på et hængende loft i tæt afstand fra hinanden, kan du lægge en ledning til kun en (det nærmeste hul på loftet til indgangspunktet for ledningerne er valgt). Så er loftet monteret, og hullerne skæres igennem, og tråden trækkes simpelthen fra punkt til punkt.

Men det er dog bedre at lægge kablet på forhånd til alle installationssteder, så det sikres til rammen med plastikbånd. Ledningen er fastgjort uden at strække, jeg anbefaler at aflade en lille sagging.

I mit tilfælde strækkede ledningerne langs væggen fra forbindelseskassen og blev bragt ind i kassen. Han lagde en tre-core wire, da det var planlagt at placere seks spotlights på rammen, opdele dem i to grupper og forbinde dem til en to-knap switch. Tilslutningsskemaet til 220 volt spotlights blev monteret på en sådan måde, at en gruppe (tre lamper) blev tændt med en kontaktnøgle, den anden gruppe - med den anden.

Og selvfølgelig spørgsmålet med valget af kabel, hvilken skal man bruge? Kablet til at forbinde til at vælge, baseret på kriterierne for pålidelighed og kvalitet.

Det er bedst at bruge en kobberkabelserie VVGng. Problemet med aluminiumskablet er ikke engang overvejet. Over tværsnittet kan jeg sige for de nuværende økonomiske lamper med et tværsnit på 1,5 mm2 ville være nok. I dette eksempel brugte jeg kablet VVGNG 3 * 1.5 (tre-core, som tilsluttet en to-knap switch).

Installation af spotlights i gips

Når hullerne er klare, er loftet malet, så vi kan fortsætte med installation af spotlights. Dette arbejde kræver øget opmærksomhed, da det er nemt at beskadige loftets dekorative belægning.

Først og fremmest skal du strække ledningerne i de skårne huller, og kun derefter fortsætte direkte til installationen. På sagen er der specielle fjederbelastede antenner, som fastgør den til gipsvæggen.

Installationsteknologien er meget enkel: antennerne bringes sammen, så er lampen indsat i hullet i loftet. Under fjedrenes virkninger divergerer antennerne og presser kroppen tæt på pladen af ​​gipsvæggen.

Da fjedrene er stærke nok, holder du dem med dine hænder meget ubelejligt, og du kan også beskadige loftet.

Og hvis lampen ikke kunne installeres fra første gang, er det ret problematisk at fjerne det. Derfor skal alt gøres langsomt og omhyggeligt. For nemheds skyld kan du trække lampen ud af huset (hvis designet tillader det) og allerede justere installationen med fingrene indefra.

Sådan monteres forbindelsesdiagrammet for spotlights 220V

Den sidste fase af vores arbejde er at forbinde bunden af ​​rampelyset til hovedkablet og feste lamaen i sagen med en speciel låse.

Forbindelse til hvert punkt vil blive lavet af en loop uden at bryde hovedledningen.

Først skal du justere længden af ​​strømkablet (efterlader en margen for yderligere installation i loftet), fjern derefter beskyttelsesskappen og tag isoleringen fra de ønskede kabelkerner.

Så forbinder vi ledningerne fra bunden til de ledige ledninger. Alle forbindelser er lavet ved lodning. Anbring forbindelsen korrekt, isoler. Så gør med hvert punkt.

Det sidste skridt er at indsætte lampen i patronen og fastgøre den i lampehuset med en speciel låse.

Og det er det, det udførte arbejde ser ud (en omskifter er tændt)

Og så fungerer belysningen med fuld kapacitet. (S. S. En lampe var endnu ikke blevet indsat i kassen)

Jeg håber, at disse tip hjælper dig med hurtigt og præcist at installere spotlights til gipspladens lofter og fuldstændig omdanne det indre af rummet.

Vi viser, hvordan du korrekt forbinder en spotlight til 220V

Spotlys R39 220V E14 hvid indbygget

Moderne interiør er præget af et stort boligareal, som er opdelt i forskellige boligområder. For at erstatte de små værelser kommer lejligheder med et frit layout, karakteriseret ved zoner i køkkenet, stuen, soveværelset, studere. Disse rum er adskilt af gulv, loft, skillevægge og belysning. Det er med egne hænder, at boligejere skaber en hyggelig og varm atmosfære, der fremhæver genstande og former, der opfylder deres vitale behov. En vigtig del af skabelsen af ​​komfortzoner er at forbinde den korrekte belysning, da det for hver zone og rum har sine egne egenskaber. Steder til arbejde, læsning, madlavning, hvile bør belyst i overensstemmelse med deres funktionelle opgaver.

Den korrekte ordning for tilslutning af belysningselementer sikrer ensartet belysning af alle hjørner af et rums boligareal og fremhæver deres formål ved hjælp af distribueret lys. Dot led lampe af lille størrelse og magt udføre sådanne opgaver. Belysningsanordninger er monteret på falske lofter. Sådan tilsluttes en projektør klart og detaljeret, vises det elektriske kredsløb samt forbindelsesalgoritmen. Installation af disse elementer er nemt at gøre selv med egne hænder. Du kan finde ud af, hvordan du udskifter en pære i en spotlight i vores artikel.

Det er vigtigt at huske, at placeringen af ​​loftslysene skal planlægges i designfasen.

Regler for tilslutning af armaturer til 220V

 1. Ordningen består af forbindelsesbokse, ledninger og korrugeringer.
 2. Det er vigtigt at bruge kun kobbertråd. Hvis ledningerne blev snoet, er de bedst at lodde og isolere.
 3. For hver af lamperne tildeles en separat fleksibel ledning. Tilslutning, der forbinder dem sammen sker via kobberskaller eller en speciel "klemblok", som derefter isoleres yderligere med et isolerende bånd.
 4. Inden du installerer lofterne, er det vigtigt at kontrollere ledningerne med kontakten og lysene også.

Inden installationen på loftoverfladen er det vigtigt at bestemme placeringen af ​​de indbyggede lys. Ved design dækker sådanne belysningsenheder belysningssektoren så lidt som 30º. På den anden side, på grund af dens kompakte karakter, kan deres etableringsordning være ret tæt. Hvis du følger det, så kan de på forskellige lofter være placeret meget.

For at sikre optimal belysning af rummet skal installationselementerne for lyselementerne være som følger:

 • Afstanden mellem lyspunkter skal ikke være mere end en meter.
 • Huller til lamper skal placeres i en afstand på 25-30 mm fra nærmeste ramme.
 • Spotlighten skal placeres i en afstand på 60 cm fra væggen.
 • Belysningskredsløbene i forskellige zoner skal adskilles af en separat omskifter.

Lamper i gipspladens loft kan installeres og tilsluttes manuelt. Teknologien og ordningen er universel - det samme for alle typer lofter.

Specifikationer spotbelysning

 • Det er vigtigt at bruge lamper af samme type til bestemte lyskretser.
 • Kraftig belysning mere end 40 watt kan beskadige loftet.
 • For plastversioner af loftet anbefales det at vælge mere beskyttet mod ilden sammenlignet med lofterne fra gipsvæggen.
 • En obligatorisk ledning til belysning skal være strandet, blød og fleksibel.
 • Kontroller jævnligt monteringen, og spænd skruerne på fastgørelsesledningerne.

Proceduren for tilslutning af belysning gør det selv

 1. Planlægning. Hvis et ophængt loft er dannet af flere niveauer, skal armaturerne forbindes med separate lyskretser, som styres af en separat switch 220 volt. Installationsordningen er udviklet på forhånd.
 2. Broach og fastgørelsestråde. Det anbefales at fastgøre ledningerne til metalprofiler ved hjælp af specielle plastikbinder. På punkterne ved fastgørelse af lyspunkter for at danne sløjfer, der bliver lette at kroge og nå gennem hullerne boret i loftpanelerne. Det er vigtigt at lade dem svigte lidt.

I en anden udførelsesform kan du strække ledningerne med dine egne hænder fra det første hul til de andre, men i dette tilfælde vil ledningerne ligge direkte på selve gipsvæggen indefra.

 1. Boring af huller til spotlights. Layoutet køber de endelige konturer efter installationen af ​​loftoverfladen. I tilfælde af plast- eller aluminiumlofter er det bedre at placere belysningsindretningerne i midten af ​​panelerne, snarere end ved krydset. Huller er lavet med en boremaskine og en speciel dyse kaldet "krone". Bor dem let med dine egne hænder. Det er vigtigt at vælge den rigtige dysediameter.
 2. Tilslutning af belysning. Det er vigtigt at forbinde 220 V, efter en streng algoritme:
 • Sløjferne på den udstrakte ledning skal skæres i midten, og deres spidser skal være blanke.
 • Ved hjælp af to små ledninger med en størrelse på 10-12 cm fastgøres hver lampe.
 • For at gøre dette skal du rengøre dem på hver side.
 • Tilslutningen er lavet i overensstemmelse med bogstavmærket på lampen: L - fase, N - nul, PE - jordforbindelse.
 1. Fastgørelsesarmaturer. Bøj med dine håndbøjler til det stopper og indsæt i hullet. Herefter vil parenteserne snappe. Indsæt lampen og fastgør den oven på holderen. Dette design holder pålideligt lamperne i loftet. Derefter kan du tilslutte hovedledningen til netværket.

I sidste fase forbliver det kun at kontrollere driften af ​​belysningen af ​​det distribuerede lys. Således følger du de indbyggede spotlights på loftet med dine egne hænder, så du følger teknologien og observerer arbejdssekvensen.

Do-it-yourself spotlights installation

Ofte i moderne indretningsløsninger bruges løsninger med hængende eller hængende lofter samt strukturer lavet af gipsplader, plastik eller MDF - en række nicher og søjler. Dette adskiller arbejdsområder og supplerer rummet. Men ethvert design og formularer ser ikke imponerende ud uden belysning. I dette tilfælde er en fælles løsning installation af spotlights. Lad os se, hvad det er, og hvordan man gør det selv.

Typer og forskelle

Spotlights er forsænket, overhead, suspenderet og eksternt. Embedded har ikke som sådan et loft eller hus, de består af fastgørelsesdele, en patron og en dekorativ ramme, en pære er installeret i patronen, for eksempel med GU10 base eller andre typer. Dekorativ ramme er placeret på ydersiden af ​​gipsvæggen eller andet beklædningsmateriale, det vil sige fra seeren.

Indbygget spotlight

Nogle gange er pæren lukket med en dekorativ lins eller en ekstra del af kroppen - eksterne nuancer, "vedhæng" og så videre.

Spot med en ekstern baldakin i form af en krystal

Det er bekvemt at installere overhead-punkter til møblerbelysning, f.eks. På hylder, de kræver ikke tilstedeværelse af ledig plads bag flyet, som indlejrede.

Suspenderede pletter repræsenterer noget mellem en punktlampe og en lysekrone.

Udendørs pletter kan ligner små projektorer ved design, så de er installeret i gallerier for at fremhæve malerier, i butikker for at oplyse butiksvinduer og hjemme som en retningsbestemt lyskilde, f.eks. Over sengen, så det er bekvemt at læse inden du går i seng.

Dekorative udvendige modeller til soveværelset

Det er værd at bemærke, at spotlights kan være lamper af usædvanlige designs, såsom sporbelysningssystemer, som vi for nylig har offentliggjort en artikel på webstedet forresten.

Typer af lamper til spotlights

En lige vigtig parameter for lyskilden er den anvendte type lampe. Tidligere blev i de fleste tilfælde halogenlamper og glødelamper installeret i spotlights.

Halogenlampe til installation i stedet

Senere i trenden var energibesparende kompakte fluorescerende lamper.

I øjeblikket optager LED lyskilder et førende sted på markedet.

Der er to muligheder:

 1. Spotlights kan være med en udskiftelig lampe, så du kan installere en lyskilde af enhver type, bare for at passe til basen.
 2. Produkt med præinstalleret LED. I dette tilfælde, hvis det brænder, bliver du nødt til at skifte hele lampen eller afhente og genoplive LED'en.
En lampe med indbygget LED, en pære i dette kan ikke udskiftes.

Men ud over de anvendte lyskilder skal deres spændinger også overvejes. De mest almindelige er to spændingsværdier:

En spænding på 12 V betragtes som sikker, så det anbefales at bruge det på våde områder - i badeværelset og køkkenet. På den anden side vil en 12 V lampe forbruge mere strøm med samme effekt, det er især vigtigt for LED-lamper.

Low Voltage Point Light Kit: lampe og konverter

Til sammenligning drives en halogenlampe 220 V, effekt 50 W, med en strøm på 0,25 (Quarter) Ampere, 12 V 50 W lidt mere end 4 ampere. Forskellen er næsten 20 gange. Og hvis spotlights med sådanne lamper vil være omkring 10?

Den store strøm fører til, at du skal bruge et kabel med stort tværsnit, hvilket øger omkostningerne ved systemet som helhed. For LED-lamper er dette ikke så vigtigt, da strømmen i dem vil være lavere op til 7-10 gange, såvel som strømforbruget.

Sådan tilsluttes punktkilder til lys, og hvilket kabel der skal bruges, finder vi nedenfor.

Fordele og ulemper ved spotlights

Hvad er fordelene ved pletter over andre typer loftlamper? Med deres hjælp organiserer de både generel og lokal belysning samt dekorative belysning i nicher og andre ting. Lad os overveje deres fordele:

 1. Du kan indsamle inklusionsordningen i grupper eller separat for hvert punkt. Dette vil for det første gøre det muligt at justere belysningen uden brug af dimmere. For det andet sparer du elektricitet, hvis du tænder lyset kun i den del af rummet, hvor det er nødvendigt.
 2. En mulighed ved hjælp af en armaturgruppe til at skabe en lys overordnet hovedbelysning og samtidig dekorative belysning.
 3. Når en lampe brænder ud, vil situationen på rumbelysningen ikke ændre sig meget, hvis den indeholder omkring et dusin spotlights. Belysning vil fortsætte med at udføre sine funktioner. Mens hvis du installerer en lysekrone med 3-5 kraftige lamper, når man blæser ud, vil der være en betydelig forskel i belysning.
 4. Hvis de indbyggede punkter er installeret i et hængende loft, mister du ikke højden af ​​rummet, som det sker ved installation af en almindelig lysekrone.
 5. Spot-enheden er enkel, så systemet er holdbart.
Interiør med spotlights. Ensartet lys og evnen til at opdele rummet i zoner.

 1. Stor investering på forhånd. Da arbejdet i de fleste situationer ikke er begrænset til et par lamper, men du også skal købe pærer til dem, kommer en betydelig mængde ud.
 2. For at dække et stort område med lys - du skal øge antallet af pletter. Ikke altid rettet lys er godt. Derfor skal du, inden du fortsætter med installationen, nøjagtigt bestemme afstanden mellem dem, så der ikke er områder med dårlig belysning.
til indhold ↑

220 V tilslutningsdiagram

Du kan selv gøre forbindelsen, hvis du forstår principperne for konstruktion og montering af kredsløbet. Den enkleste måde er at drive alle punkter fra en switch med en tast. Lamperne er forbundet parallelt, det vil sige to ledninger er forbundet til hver af dem - fase og nul.

Tilslutningsdiagram med en-tastkontakt

For at opdele lamperne i to grupper skal du tilslutte kredsløbet til to-knappen kontakten.

Forbindelsesdiagram med en knap med to knapper. Tredje wire - jorden

Ved installation af armaturer i et falsk loft forekommer ledningerne i rummet mellem gipspladen og loftet, det viser sig skjult for øjnene og er samtidig tilgængeligt for nem installation og vedligeholdelse.

For at øge antallet af grupper skal du installere en anden switch eller et par og på samme måde rulle strømkablerne.

Forbindelsesdiagram for tre grupper af armaturer

Antallet af ledninger afhænger af antallet af grupper. I dette tilfælde startes en faseleder via kontakten, og den neutrale ledning er som regel almindelig. Til disse formål er passende mærker af kabler VVG eller NYM, såvel som PVA og SHVVP. Antallet af vener og tværsnitsarealet er enten 2x1,5 eller 3x1,5. Det er bedre at lægge kablet i en plastikbølgning, det kan du undvære, men korrugeringen giver yderligere beskyttelse mod gnavere. Hvis der ikke er ledninger til lampeholdere, er det bedre at gøre denne forbindelse til en varmebestandig ledning i RKGM-mærket eller læg et glasfiberbeskyttelsesrør på almindelige ledere. Nok "haler" med en længde på 15-20 cm, og de forbinder allerede forsyningsfasen og nul. Hvis der er en sådan mulighed, er det muligt at gennemføre hele installationen med RKGM-ledningen, da de lofter er oftest lavet af brændbare materialer - plast, gipsplader, MDF osv.

Det er også værd at bemærke, at der er to typer parallelle forbindelser - en loop og en stjerne. Ledningsdiagrammet udføres på følgende måde - strømkablerne er tilsluttet til den første armatur, fra den til den anden, og så videre. Star-forbindelsesordningen er, at alle lamperne er forbundet med de indgående strømledninger med separate ledninger.

Plume og stjerne til lamper

Fordelen ved plume er at spare kabelprodukter. Ulempen er, at hvis ledningen slukker fra en af ​​armaturerne, er det sandsynligvis, at enheder, der er tilsluttet efter det, heller ikke virker. Fordelen ved stjernen er kredsløbets høje pålidelighed, fordi hver lampe er forbundet med en individuel ledning. Ulempen er den høje pris for et sådant antal ledere.

Tilslutning af 12 V spotlights

Hvis du laver elektrisk installation i et badeværelse eller et andet fugtigt rum, skal du være særligt ansvarlig for problemer med elektrisk sikkerhed. Vælg korrekt armaturtyperne, f.eks. Over spejlet og vasken, kan du installere 12 V pletter eller spotlights, der er indbygget i loftet eller møblerne. Tilslut sådanne lamper via en strømkilde med en lavspændingsledningsnet eller elektronisk transformer.

Tilslutningsdiagram til enkeltknapkontakten på 12 V-spotlampen med en transformator Tilslutningsdiagram til dobbeltknapkontakten på 12 V spotlyset med en transformer

Som du kan se, er kredsløbet næsten helt analogt med det, der for 220V armaturer, den eneste forskel er, at lamperne drives via en transformer.

Valget af strøm og type transformer

Lampe til spotlights, der drives af 12 V, skal drives via en særlig strømkilde - en transformer. Som vi allerede har nævnt, er de af to typer - netværk og elektronisk.

Strømforsyningen er et stort strygejern og tungt elektrisk apparat, der konverterer spænding (hæver eller sænker). Under drift kan gamle eller lav kvalitetstransformatorer buzz. Nu er de sjældent vant til at tænde belysningen.

50 Hz strømtransformator fra 220 til 12 V

Elektroniske transformatorer er små i størrelse og vægt. De arbejder med høj frekvens, så du kan ikke høre hummen fra dem, også på grund af dette lykkedes det at reducere størrelse og vægt. I tilfælde er der et bord med elektroniske komponenter og en pulstransformator på en ferritkerne.

Elektronisk transformer, bordudseende

Transformatorens effekt vælges ud fra mængden og effekten af ​​armaturerne, som den vil strømme. En transformer med en margin på 20-40% bør tages for at eliminere muligheden for overbelastning, og det var muligt at tilføje 1-2 armaturer.

På husene i elektroniske transformatorer angiver ofte strøm, ikke strøm. For at finde ud af effekten af ​​enheden behøver du bare at multiplicere udgangsstrømmen (I output) ved spænding 12 V.

Hvad du behøver at vide, før du installerer

Lad os se på processen med at installere indlejrede spotlights i forskellige materialer. Før du fortsætter med installationen, er det nødvendigt at bestemme hullernes diameter for spotlights. Dette er nødvendigt for korrekt valg af værktøjet, som du vil lave dem, for eksempel kroner. Dernæst kortlægge placeringen af ​​spotlights på loftet for korrekt ledningsføring. Hvis loftet er en spænding, skal det huskes, at punkterne skal fastgøres til hovedloftet. For at gøre dette har du brug for en hammerboremaskine eller en hammerboremaskine og et sæt monteringsmaterialer. Fuldt monteret loft indskærmet lampe vil kun blive opnået efter at have lavet alle hullerne, ledning af ledningen på det hængende loft og monteringsordninger.

Algoritme til installation i gips, plast, MDF eller trælofter

Disse materialer er forenet af to faktorer - de bruges til hængende lofter og dekorative vægge og det faktum, at de er ret nemme at behandle.

 1. Bestem om lamperne på loftet.
Placeringen af ​​lamperne på loftet

2. For at mærke loftet kan du binde stykkerne tværs på stedet for installation af fremtidige pletter eller anvende mærker med en markør eller blyant.

3. Bestem størrelsen af ​​spotlights. Dette er nødvendigt for at vælge diameteren af ​​kronen, som vil bore huller i gipsvæggen (eller andet materiale i loftet).

4. Huller hurtigste og mest bekvemme at bore med en krone på et træ eller en bimetallisk krone. De kommer i alle diametre og sælges ofte i sæt.

Et sæt kroner til træ spotlights

5. Når hullerne er lavet, skal du sende kablet til hver af lamperne. For at gøre dette skal du forberede hovedstrømskablet eller kablet fra kontakterne for hver af grupperne af lamper. Afhængigt af den valgte forbindelsesmulighed (stjerne eller kabel) er et hårdt kabel eller en ledning med en krog i enden sat i hullet, hvor lampen vil stå. Det er rettet til det sted, hvor kablet er placeret, hvorfra punktet vil blive drevet. De krog krogen-broach strømkabel og trække den til lamperne.

Armatur, ledninger og strømforsyning installation

6. Når strømforsyningen til alle armaturer og andre belysningselementer er strakt, installerer vi belysningsenhederne i henhold til deres design og instruktioner. Normalt er der to fjederbelastede fikseringsstopper, de klemmes med deres fingre, og enheden indsættes i hullet, hvorefter lampen kan frigives, og den vil sidde på plads. Det er kun at installere dekorative elementer, hvis nogen.

Installationsprocedure

Stræklofter

Før de begynder at installere armaturer til stræklofter strækker de de oprindelige beacons - trådene mellem væggene, med deres hjælp angiver niveauet af strækloftet, er dette nødvendigt, så senere kan lærredet ikke strækkes på armaturerne, men det er niveau. Dette er ikke nødvendigt, men det bliver hurtigere at se, hvor let installationen af ​​forsænket armaturer finder sted.

Montering platforme til installation af punkter i et strækloft

Efter mærkning monteres støtteplatforme til montering af spotlights i loftet. Montering platforme er universelle, har en rund form med støbning i form af koncentriske cirkler med forskellige diametre, som giver dig mulighed for at skære ret til dine lamper.

Klippe den ønskede diameter for at indstille punktet i platformen

Det næste skridt er at føre ledningerne til pletterne og tilslut strømkilder, hvis det er nødvendigt.

Montering af lampen i ringen på loftet

Det sidste skridt er gjort, efter at banen er strakt. På de steder, der ligger overfor monteringsplatforme, lim ringene og skær et hul i lærredet langs den indvendige kontur. Ringen holder nettet og forhindrer rive. Montering platforme er nemme at finde under lærredet, hvis de er indstillet på et niveau, skal du blot let sonde sidstnævnte. Når hullet er lavet, får du adgang til ledningerne for at forbinde lampen. Tilslut og monter armaturet gennem ringen i monteringsplatformen.

konklusion

Installation og tilslutning af spotlights med egne hænder er ikke så svært som valget af specifikke modeller og layoutordninger til loftet. Du kan selv gøre det, du skal bruge et minimum af byggeværktøjer. Men du vil spare penge på dette job og erhverve nye færdigheder.

Korrekt tilslutning af spotlights med egne hænder

I moderne design bruger de væglamper, en lysekrone og også spotlights, som kan levere et bestemt område med den nødvendige strøm af lys. Alle elektriske apparater, som omfatter belysning, har deres egen egenskaber under installationen. Tilslutning af spotlights med egne hænder er dog helt mulig, men underlagt arbejdsteknologi samt sikkerhedsforanstaltninger.

Tilslutning af et punktloftlys til en strøm på 220V.

Nogle nuancer af installation

Når du installerer pletter, bør du overveje funktionerne i loftet. Så hvis f.eks. Det byggemateriale, der anvendes til loftets afslutning, tilhører brændstof, skal følgende tages i betragtning:

Til ledningsføring af belysningsarmaturer er det nødvendigt at anvende specielle varmebestandige ledninger.

 • at udføre ledninger til belysningsanordninger, skal du bruge specielle ledninger, der er varmebestandige;
 • ledningsforbindelse ved tilslutning af spotlights skal være pålidelig og isoleret;
 • Effekten af ​​de lygter, der anvendes, skal overholde specifikationerne for ledningerne, ellers vil de blive udsat for overdreven overophedning.

Når du vælger ledninger til tilslutning af spotlights, skal du styres af følgende kriterier:

 • de burde ikke brænde;
 • skal være resistent over for langvarig eksponering for høje temperaturer.

Disse krav svarer til kablet, hvor det ydre lag af flettet er lavet af glasfiber, og den indre isolering er lavet af organisk gummi med høj styrke. Disse ledninger giver dig mulighed for at installere en projektør i lokalerne til ethvert formål, såsom køkkener, saunaer, badeværelser, badeværelser samt ubegrænsede mængder inden for rimelige grænser.

For at sikre forbindelsestrådens pålidelighed under installationen, kan du bruge et specielt værktøj - krympepresse. Det forbinder kabler med hule kobberskaller, der tjener som pålidelig isolering. Et alternativ til pressen kan være tang, som i princippet er identisk med dens drift.

Nødvendige materialer og værktøjer

Tilslutningslygter kræver følgende værktøjer og materialer, såsom:

Tilslutningsmuligheder til spotlights.

 • belysningsudstyr;
 • netledning, switch;
 • Særlige forbindelseselementer (klemmer eller ærmer);
 • isoleringstape eller varmekrympeslange;
 • tænger;
 • bor med en speciel dyse (hvis loftet er lavet af gipsplader, laminat, krydsfiner);
 • målebånd, blyant.

Spotlights inden for samme rum er valgt det samme. Dette giver mere præcis belysning i rummet og opretholder det overordnede billede af interiøret.

Det er nødvendigt at tage hensyn til tilstedeværelsen af ​​det reflekterende lag i lampen, hvilket giver øget lysudgang. Til spotlights vælges oftest en lampe, hvis effekt ikke overstiger 40 watt. Det giver god belysning på grund af, at sådanne belysningsanordninger er installeret på en forholdsvis tæt afstand fra hinanden.

Installationsfaser af spotlights

Forbindelsesprocessen reduceres til den sekventielle udførelse af følgende trin:

Trin til tilslutning af en spotlight.

 • design og layout
 • lægge og trække kabler til installationsstedet;
 • hulfremstilling og tilslutning;
 • forbindelse test.

En sådan detaljeret opdeling i etaper skyldes, at en del af arbejdet skal udføres, når loftet dannes.

Planlægningen af ​​placeringen af ​​armaturerne udføres, før den er trimmet med et færdiggørelsesmateriale, det vil sige under montering af rammen.

Design erhverver en særlig betydning i nærværelse af flere niveauer i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sørge for ledninger i lygternes fastgørelsespunkter på hvert niveau under hensyntagen til fordelingen af ​​lysstrømmen. Armaturer, der er placeret inden for samme niveau, skal danne et enkelt kredsløb.

Ved planlægning af antallet af spotlights, der giver den nødvendige belysning af rummet, er det nødvendigt at tage højde for, at afstanden fra væggen til dem ikke skal være mere end 60 cm, og afstanden mellem centrene skal være 25-30 cm. Samtidig skal lampen være mindst 30 se. Hvis lampen er placeret tættere på rammen, kan det være svært at installere det på det sidste trin.

Tilstedeværelsen og placeringen af ​​resten af ​​belysningen i rummet påvirker det endelige antal armaturer. Spotlightet kan udstyres med en drejemekanisme, med hvilken retningen af ​​lysstrømmen kan ændres. Derfor kan de trækkes tilbage, når du bruger flere lamper på samme tid.

Ledningerne er lagt under montering af rammen. Den er anbragt i en specialkasse eller fastgjort på den på en sådan måde, at det ikke er svært at få fat i huller til pletter. Hvis det ikke er muligt med valg af steder til installation af spotlights under installationen af ​​rammen, kan du køre kablet til kun 1 lampe. Og hver af de følgende punktlampe, der skal fastgøres til den forrige, trækker ledningen allerede i det monterede loft. Men denne metode til ledningsføring strider mod sikkerheden, da ledningerne forbliver liggende direkte på det nedhængte lofts overflade.

Kabel, når det ligger på rammen eller i beskyttelseskasser, kan bruges med 2 eller 3 ledere. Løkken til fastgørelse af hver spotlight er 10-15 cm i størrelse. Den er fastgjort til rammen ikke langt fra spotlightens placering ved hjælp af en plastikbinding. Men fastgørelsen bør ikke være stram, for ikke at forårsage vanskeligheder under afmontering under endelig tilslutning.

Boringshuller for hver spotlight udføres i slutningen af ​​loftets indretning. Korrekt design af stedet steder undgår deres placering på metalelementerne i rammen. Hvis punktlampen er placeret ved krydset mellem beklædningsarkene, skal det desuden flyttes eller omfordeles ark, så leddet flyttes til den ønskede afstand.

Så alle steder er placeret lige efter linjen, mærker de først med et målebånd og en blyant.

Forbindelsesdiagram over flere grupper af inventar.

Hullerne bores af en boremaskine med en speciel dyse - en hulsave, hvis centrale bor er installeret i midten af ​​lampens placering. Dannet en perfekt glat cirkel, som undgår unødige huller. Diameteren af ​​en sådan sav skal være 3-4 mm mindre end lampens tilsvarende ydre størrelse, men 3-4 mm større end de indre dimensioner.

Efter at alle hullerne er boret, skal du få en sløjfe af ledning, der blev tilbage for at rette stedet. Hvis sådanne sløjfer ikke er lavet, eller ledningerne til hver spotlight ikke er tilsluttet, skal du strække kablet til dem. Broaching tråden skal begynde med den sidste lampe, som gradvist bevæger sig videre langs deres installationslinie. Dette kan gøres med en krog, der er lavet af stærk ledning.

De sidste øjeblikke i arbejdsgangen

Efter at have lagt ledningen eller trækker sløjfen, er det nødvendigt at frigøre ledningen fra det isolerende lag for yderligere fastgørelse. Disse ledige ledninger er fastspændt i armaturklemmen i henhold til ledningsdiagrammet, som er fastgjort til enheden. På stedet er der betegnelser, hvorefter det er nødvendigt at lave forbindelser: L-fasetråd, N-neutral ledning, PE-jordforbindelse. På dette stadium er det nødvendigt at udføre alt omhyggeligt, omhyggeligt og teknisk korrekt, efter alle sikkerhedsforanstaltninger.

Efter tilslutning til strømforsyningen er det nødvendigt at sætte en spotlight ind i hullet, og bøj lidt på klip af strukturen. Dette vil gøre det muligt for ham at komme ganske tæt ind uden at danne huller mellem låget på lampen og hullet i loftet. I dette tilfælde er det nødvendigt at sikre, at fastgørelsestrådene ikke falder mellem beslagene.

Derefter tilsluttes netledningen til kontakten, lamperne skrues ind og testkørslen udføres. Så snart alle lysene lyser, betragtes installationen som komplet.