Hvordan man øger loftets højde i adobehuset

Hej, Semyonich! Jeg bor i et hus fra en adobe bygget i midten af ​​forrige århundrede, foret med en halv mursten. Loft højde på 2,25 m. Jeg vil gerne højere. Hvordan rådgiver du at rejse huset?

Vladimir, Taganrog.

Hej Vladimir fra Taganrog!

For at øge højden af ​​lokaler i ethvert hjem, kan du gå flere måder. Sænk gulvet eller hæv loftet.

Jeg tror ikke, at det i et halvt århundrede adobe hus vil være nemt at gøre. Og ikke desto mindre, inspicere, måske er der en mulighed for at sænke de seksuelle lags, henholdsvis, og selve gulvet. Men i de fleste tilfælde kan det være usandsynligt af en række årsager.

Og at hæve loftet? Det er næppe muligt uden en fuldstændig demontering af det eksisterende tag. Det er, du forundersøger alt, konsulterer kyndige mennesker fra de nuværende bygherrer og træffer en beslutning. Hvis du på alle måder beslutter at gå til en sådan operation, skal du i forvejen forberede alle de materialer, der er nødvendige til omstruktureringen (adobe blokke, bindemiddel, mursten, ekstra tagelementer i form af træ, dækkemateriale, fastgørelseselementer).

Samt skove, trapper og andre nødvendige armaturer og værktøjer.

Vær forberedt på, at du sandsynligvis bliver nødt til at erstatte taget, da i et halvt århundrede, vil de materialer, der dækkede taget, hvis de adskilles, delvist miste deres formål.

Skifer er normalt, når den fjernes, vil blive prikket, tagstænger kan falde på folderne osv. på alle lignende materialer. Som følge heraf skal alt dette udskiftes og kun som en sidste udvej til brug ved installation af et nyt tag og som regel ikke på meget synlige steder. Da det nye materiale i dets konfiguration og udseende vil være lidt anderledes end den gamle.

Efter demontering og fjernelse af tag- og bagbordssystemer skal du sætte det helt pænt ved siden af ​​(hvis du har tænkt dig at bruge noget i den yderligere samling af taget).

/ For at udføre et sådant arbejde skal du vælge tidspunktet i sommeren og når det er usandsynligt at regne regner. Og stadig holde på lager plastfolie eller andet midlertidigt dækkende materiale. Fordi ifølge loven i sindet regner det altid i det øjeblik, hvor taget åbnes. Og det truer med at oversvømme det indre af dine kamre.

Efter at pladsen er blevet ryddet, er væggene opbygget med adobe blokke rundt om hele huset i den højde, du har planlagt. Men mere end 2,5 meter (2,7 maksimum) i din sag er ikke værd at gøre af en række grunde.

Derefter lægges der som regel en fladskårne plade med en tykkelse på mindst 40 til 50 millimeter på hele toppen. Teglstenets mursten stiger til samme højde som adobe vægge.

Monteret trussystem. Taget er dækket.

Det er alt for de store. Ja, du selv må ikke være værre end mig alt dette.

Jeg kender ikke andre muligheder for at hæve loftet, nemlig cobhuset.

Andre spørgsmål om adobe huse:

Stil et spørgsmål til Semenych (forfatter af materialer)

Vores hjemmeside opdateres jævnligt med interessante og unikke materialer og artikler om tømmer, byggematerialer og arbejde, giver forfatterens mening og kendskab til en ægte shabashnik med erfaring fra mere end 15 år. Der er en sektion - sjove historier shabashniki. Hvis du ønsker at modtage oplysninger om dette, skal du abonnere på nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Ikke-overførsel af din adresse til tredjepart er garanteret.

Ombygning i adobe hus. Byggeri erfaring Semyonych.

Ombygning i adobe hus

Ved pensionering besluttede de at forlade byen og fundet ved * midler * et adobehus foret med mursten. vandopvarmning fra metalrør med gaskedel, et godt gaveltak under skifer, men taget til to ejere, er det virkelig muligt at udvide vinduerne til standardstørrelser, reducere antallet fra 5 til 3 på den ene side og slå et vindue i den tomme væg Ja, hæve lofter fra 235 cm til 250 cm? Dette er et krav til gasbjergene, gulvet er også umuligt at sænke, det er under blindområdet. Der er lidt erfaring med reparation af boliger, men med enhver adobe! Vi stoler på dit råd, ellers bliver du nødt til at opgive købet og miste depositumet.

Med venlig hilsen Pavel, Novocherkassk.

Hej Pavel fra Novocherkassk!

Jeg husker altid linjerne fra de tre musketerer af Alexander Dumas Faderen. En af helterne i dette værk, Athos, som også er Comte de la Fér, sagde noget som følgende: "Jeg råder aldrig til nogen og råder dig. Jeg råder dig rigtigt, jeg siger ikke tak. Jeg råder dig dårligt - de bliver fornærmet. Derfor anbefaler jeg ikke."

Dette er mig, at i de sidste tre eller fire måneder er der kommet mange e-mails til min email med spørgsmål om adobe huse. Deres essens kommer ned på, at folk enten har købt eller kommer til at købe et gammelt hus, hvis vægge er lavet af adobe. Og som regel opstår der problemer, der opstår over taget.

De klager over, at adobe-materialet er skrøbeligt, murens konfiguration er ofte brudt, adobe har mange gange smuldret ud over tid. Dør- og vinduesåbninger sammenbrud, brædder indlejret i væggene på åbningerne og langs toppen af ​​væggene, hvor konstruktionen af ​​taget hviler på dem, aftager. Stiftelser er svage og for at styrke dem for at murere murene med mursten, skal der træffes ekstraordinære foranstaltninger. Og mange andre problemer.

Og husejere ønsker fra opførelsen af ​​Saman, opførelsen af ​​yderligere etager og nogle gange modstår ingen kritik. Hvordan kan du bygge en anden etage, det vil sige, øge belastningen på væggene, hvis de allerede knækker i sømmen af ​​adoblokkerne?

Så før du køber, tænk syv gange, er det det værd? Alle dine argumenter om emnet "at finde et hjem ved hjælp af" for at bruge din ordlyd kan resultere i sådanne omkostninger, at ingen pension er tilstrækkelig til de planlagte ændringer.

Du taler om kravene til Gorgaz-tjenesten for at hæve loftet med 15 centimeter. Men sig ikke, om der nu er forbindelse til stammen. Hvis gaskedlen med de gamle ejere arbejdede fra lavtryksgasledningen, hvorfor havde tjenesten ingen klager over dem?

Det er klart, at der ikke er upraktiske opgaver, der er ude af stand til folk. Og hvis du har bestemt dig for ikke at miste pengene og begynde at genopbygge adobehuset, så er du og flaget i hånden.

For at hæve loftet for 15 centimeter, skal du helt adskille hele taget, det vil sige fjerne højderyg, skifer, kasse, trussystem. Og også gulvet på loftet og loftet på huset. Fjern kantkronen, som sædvanligvis placeres oven på cobvæggene, og hvorpå trussystemet hviler.

/ Måske, afhængigt af husets designfunktioner, er det muligt at øge loftets højde uden at adskille taget, men i de fleste tilfælde er det urealistisk.

På samme tid demonterer væggene over vinduesåbningerne, fjern de gamle lintel og installer nye, længere, da vinduerne bliver bredere end de tidligere. Desuden skal du lave en åbning i den tomme væg under det nye vindue og installere en jumper på den også.

Derefter opbygge husets vægge med adobe blokke (samt hæve murværk) til den krævede højde, det samme som gasmanne kræver.

Hvorfor købe disse blokke, og hvis det ikke er muligt, så gør dem selv. På siderne på siden har jeg gentagne gange fortalt om hvordan og fra hvad de er lavet, vil jeg ikke gentage det, det er lettere for dig at finde det selv.

Hvilke vanskeligheder vil du forvente? De vigtigste er fremstilling af blokke, og det vil du sandsynligvis tage på, for at finde dem, der er klar nu, er ikke så let. De skal gøres i løbet af sæsonen, eller endda to.

Hvis taget er til to ejere, er det nødvendigt at koordinere alt arbejdet med demontering og dets nye enhed med en nabo. Dette er undertiden meget svært, står over for, jeg ved det.

Alt materiale og komponenter (for tag og vinduer, mursten, jeg taler ikke om Adobe, jeg har allerede nævnt) skal købes fuldt ud. Det er umuligt at bruge det materiale, der er tilbage efter demontering af det gamle tag, en del af det vil kollapse og smuldre, fordi huset er gammelt.

Arbejde på taget skal gøres "i samme åndedrag", fordi i henhold til loven om tålmodighed har du ikke tid til at adskille det, da det straks begynder at regne. Og hvad de truer for et fuldt åbent hus, ikke nødvendigt at forklare.

Der er en alternativ mulighed, når Samanna husets vægge er opbygget uden at adskille det gamle tag, men det er så kompliceret, at det uden praktisk erfaring og kun med egne hænder kan være praktisk utilgængeligt for dig.

Men det er bare min mening om det spørgsmål, du spurgte, og at beslutte hvad og hvordan er din opgave, og rådgive derfor en utakknemlig forretning her. Måske vil du ikke ændre noget overhovedet, men forlade alt som det er, det er også en mulighed.

Loft i huset - de 3 mest almindelige typer af finish og tips om valg

Loftet kan være alt, alt afhænger af husets stil og dets strukturelle egenskaber.

Hvis du er på udkig efter noget at trimme loftet i huset, skal du bestemme det materiale, der vil se positivt ud i indretningen og ikke overbelaste væggene, samt det generelle loftkoncept. Nu vil du vide, hvilke afslutninger der passer bedst til forskellige typer huse.

Top 3 typer lofter, der oftest bruges i boliger

Hvad er lofterne og hvordan man vælger dem? Det er nødvendigt at fortsætte fra det faktum, i hvilket hus de vil blive installeret. Mit råd vil være nyttigt for dig, begge umiddelbart efter opførelsen af ​​huset, og hvis du overvejer hvordan du ændrer loftet under reparationer.

LED paneler

I huse, der er indrettet i moderne stil, er LED-loftpaneler meget populære i dag. De vil erstatte loftlysekroner til hjemmet og give et passende belysningsniveau for værelser af enhver størrelse, så de passer til store stuer, klasseværelser, sportshuse og opbevaringsrum.

Et eksempel på at bruge LED-paneler i køkkenet

Der er to typer loftpaneler:

 1. Mortise. De er indbygget i Armstrong type loft eller i gipsplader suspenderede versioner. Både firkantede og runde modeller kan indbygges i loftet. Jo større lampen er, desto større er strømmen.
 2. Falsk. Det er bedre at vælge dem, hvis loftet er beton eller det er simpelthen umuligt at bore huller i det. Installation af sådanne produkter er meget enkel - en jernstang er skruet ind i væggen, og panelerne selv er monteret på den, men finishen ser fantastisk ud.

Panelerne er nemme at installere, så de enkelte LED-lysekroner kan nemt udskiftes. De er ikke egnede til træhuse i øko-stil eller i en hyggelig Provence, men passer perfekt til højteknologiske, moderne og hems.

Indbyggede paneler passer perfekt til den højteknologiske stil

beton

Betonlofter betragtes som de mest holdbare og pålidelige. Med dem har du ikke et spørgsmål - "Hvad skal jeg gøre, hvis loftet er slap?" Eller "Hvorfor blev det nedhængte loft forringet efter rengøring?". Ud over spørgsmålet - om det er muligt at lave et loft med beton - får du også et bekræftende svar.

Men betonplader udøver en tung belastning på væggene og fundamentet som helhed, derfor er det uønsket at installere dem i et tømmerhus i adobe lerbygninger i blokhuse. Hvis huset er på monolitisk fundament og er lavet af mursten eller beton, så kan du vælge bare et sådant loft.

I moderne boliger klarer de heller ikke helt ekstra

træ

Hvordan laver man et loft i et tømmerhus, så det er smukt? Stop dit valg på træet! Det kan laves af brædder, kant og andre miljøvenlige materialer.

Trælofter vil se attraktive ud i et landhus, lavet i øko-stil, i engelsk stil eller provence. Og det er også en god mulighed, hvis du er på udkig efter, desto bedre er det at skære loftet i haverhuset.

Landejendom ser meget hyggeligt med trælofter

Men træet har sine ulemper - uden særlig behandling kan det svulme, rådne, det er også underlagt indflydelse af insekter og skimmel. Derudover er træ meget brandfarligt, for materialet har brug for konstant pleje, og dette øger i høj grad de samlede omkostninger ved arbejdet.

De fleste af de ovennævnte problemer løses med specielle lakker, imprægneringer og antiseptika, gem ikke på dem, hvis du ikke vil se efter, hvordan du reparerer træloftet.

Det er vigtigt at omhyggeligt behandle træ og give det konstant pleje - regelmæssig behandling med antiseptika og imprægneringer.

Valg af et gulv til forskellige typer huse - 3 muligheder

Afhængigt af huset, hvor loftet er færdigt, vælges materialer, fordi alt afhænger af typen af ​​fundament, vægternes styrke og andre parametre.

Overvej flere typer bygninger:

 1. Samanny hus. I adobehuset er loftet bedst udført fra Adobe. En god mulighed for mesteren betragtes også som et træ. I nogle tilfælde kombineres adobe og træ, skaber en trækasse, og så dækker den med ler med de nødvendige urenheder.

Træ loft drejning i adobe huset

Husk at adobe er et meget brandfarligt materiale, så det anbefales ikke at installere et loft ud af det i det rum, hvor ovnen er placeret.

 1. Monolitisk hus. Loftet i det monolitiske hus er meget vanskeligt at demontere efter installationen, så valget af materiale, farve og stil skal straks tages meget omhyggeligt. Hvis konstruktionen allerede er gennemført, kan du vælge træbeklædning på grund af dens lysstyrke eller stoppe valget på et loft med falsk gipsplader.

Installation af et gipsplankloft er en af ​​de bedste løsninger, hvis du planlægger at renovere et monolitisk hus

For at niveauet bliver mindre vil det ikke fungere på grund af de forstærkede vægge, armerede betonplader virker ikke på grund af overdreven belastning på væggene osv. Desuden skal isoleringen af ​​loftet af denne type hus kontrolleres af erfarne håndværkere. Før du begynder installationen af ​​loftet, er det bedre at konsultere med ingeniører og vise dem planen og projektet i bygningen.

 1. Huse lavet af skumblokke. De bygger bare, så i dag er de så populære. Men det er vigtigt at være forsigtig med valget af materiale til gulve og tage, fordi du skal tage højde for alle nuancer - vægten af ​​den færdige struktur, vægternes belastningskapacitet osv.

Træloftet, som i billedet, passer bedst til udsmykningen af ​​loftet i loftet af skumblokke

Mesterne anbefaler oftest at opholde sig ved en af ​​to muligheder - et loft lavet af armeret betonplader og en træversion til opførelse af skumblokke. Overvej fordele og ulemper ved hver indstilling i tabellen.

Sådan hæver du taget af huset for at øge loftets højde

Et fælles problem med mange gamle huse er lave lofter. Hvis du er ejer af et sådant hus og ønsker at øge loftets højde, er det ikke nødvendigt at demontere taget - det kan hæves alene. Dette vil hjælpe dig med vores mesterklasse.

Værktøj og materialer til arbejde

 • mindst tre stik (helst olie) med en løfteevne på 5 tons;
 • den tilsvarende mængde af trykfaste træstænger, metalkanaler (optimalt) eller rør af passende længde;
 • det tilsvarende antal stive puder til gulvet, som vil omfordele punktbelastningen fra jack til areal (tykke boards, stykker af kanaler osv.);
 • dækmateriale, der lægges under bjælker og stikkontakter, der løfter taget (trimbord, mursten osv.): deres tal skal beregnes, så det er tilstrækkeligt for alle bjælker på begge sider til tagets fulde højde;
 • det materiale, hvorfra væggene stiger (mursten, skalsten, sammen osv.) samt mørtel (sand, ler, cement osv.): deres tal skal beregnes afhængigt af længden af ​​væggene og højden, som vil hæve taget.

Så lad os komme i gang

Som led i den første fase af arbejdet er det nødvendigt at justere stikene under loftbjælkerne. Stråler kan først synliggøres eller syes nedenfra, i dette tilfælde er det nødvendigt at beregne deres position (det svarer til placeringen af ​​tagens strømramme) og markere på væggene indefra for at vide, hvor de skal installeres. I processen bliver der meget støv, så møblerne skal være dækket eller fjernet fra værelset.

Vi starter fra hjørnet. Vi installerer stikket på fordelingspakningen strengt under bjælken og ligner kun kanalen mellem bjælken og stikket og skubber stangen. Jacken skal stadig have en rækkevidde på 5-10 centimeter for den kommende lift. Derefter skal du sørge for, at kanalen er placeret lodret i alle fly. Hvis det er nødvendigt, kan du løsne jacken, justere kanalen og igen kile den lidt igen.

Hvis du ikke planlægger at sy bjælkerne i fremtiden, skal du sætte pakningsmateriale mellem kanalen og bjælken, så strålen vil ikke blive beskadiget. Nu kan du forsøge at forsigtigt hæve bjælken. Se den fælles stilling af jack og kanalen. Hvis du ser at en kink opstår ved kontaktpunktet, skal du løsne stikket og flytte det lidt til indersiden af ​​joggen. Ikke ignorere denne brud - under stigende belastning under løft kan kanalen hoppe ud af leddet, som er fyldt med skader. Hvis der ikke er nogen pause, skal du maksimere stikstangen maksimalt 5 centimeter og rette denne position ved at placere en pakning mellem bjælken og væggen. Løsn ikke stikket.

Gentag den samme operation med alle stik på den ene side af huset.

Jo flere jacks du har, jo bedre - du sparer tid på at geninstallere dem.

Når alle jacks hæves med 5 centimeter, kan du igen starte fra den første til den sidste, men en, løfte dem yderligere 5 centimeter og øge tykkelsen af ​​pakningerne mellem bjælken og væggen. Du bør ikke løfte højere endnu: i tilfælde af en stor skævhed kan taget tage "udad" i færd med at hæve den modsatte side.

Så svækker vi og omarrangerer under de følgende bjælker alle jacks, bortset fra den sidste, hævet med 5 centimeter. Gentag hele processen igen. Når alle bjælkerne på den ene side hæves med 10 centimeter og under dem er der lagt pakninger, gå til den anden side af huset og løft på samme måde. Fra denne side kan du løfte allerede 15-20 centimeter, vi gør også alle yderligere stigninger til den krævede højde. Dette kompenserer for den lille forskydning, der opstår, når taget er skævt.

Yderligere vanskeligheder

De første og sidste bjælker er normalt gemt af en mur, så de skal løftes manuelt med en øget skulder. Det vil være meget lettere at gøre dette, når den anden og ved siden af ​​de sidste bjælker i huset allerede er hævet med 5 centimeter.

Fordelingspakningen under stikket skal være stærk nok til at undgå beskadigelse af gulvet.

Fastgørelse af taget i den rigtige højde

Når strålen hæves til den krævede højde, er det nødvendigt at bygge en understøtning under den. Selvom du bruger ler under åbning af åbningerne, er det bedre at bruge mørtel til opbygning af støtterne, da det tørrer hurtigere og erhverver den nødvendige styrke. Det vil være nødvendigt at bygge en støtte på det tidspunkt, hvor strålen hviler på det hævede stik, efter at løftet er løsnet, vil belastningen straks falde på understøtningen - nyligt lagt ler på dette tidspunkt vil sandsynligvis give en drawdown.

Særlig vanskelighed vil være de dele af væggen, hvor bjælker ligger over vinduesåbningerne. Du vil sandsynligvis gerne øge vinduernes højde, for dette skal du hæve jumperne og lægge hulrumene i det øjeblik, hvor bjælkerne hviler på stikkene.

Nogle tips

Prøv at organisere hele processen effektivt, så det tager så lidt tid som muligt. Så længe taget står på midlertidige understøtninger, er det en temmelig rystende konstruktion - et vindstød med stærk vind kan ødelægge resultatet af dit arbejde.

Efter det indvendige læg er lagt, og taget står fast, kan du hæve frontlænken.

Da løft og reparation af taget er en ganske besværlig opgave, bør du også tænke på at opdatere taget, så dette problem ikke generer dig mere.

Har brug for nogle råd. Loftet gulv og vægge i adobe huset med et ler loft.

Hilsner til herrer og elskere. Generelt opstod spørgsmålet: Hvordan man håndterer gulv og vægge i adobehuset med et lerloft. Et gammelt hus, bygget et loft. Nu, som midler bliver tilgængelige, bevæger vi os videre. Jeg vil gerne vide, hvordan man gør gulvet på anden sal mere eller mindre korrekt. Jeg tror, ​​at lagene skal lægges, så de kun vil stole på de steder, hvor væggene ligger i den gamle (nederste del). Ca. 3,50 og 4 meter spændinger opnås. Hvordan er lydisoleret? Hvad rådgive fra materialerne? Hvilken krydsfiner monteres på logfilerne efter? (den sidste etage vil være laminat).
Om væggene. Nå, de indre isolationslag, jeg regnede med dem. og væggene selv, lad os sige uslebne, jeg planlægger krydsfiner igen. Gipsvæg som det ikke passer, og hvad angår fugtmodstand, og især i det faktum, at det ikke er særlig fast for eksempel hylde eller noget andet. Hvis du kan krydsfiner, så hvilken tykkelse? Er det muligt at klæbe tapet på det?

Tromeros, på lags anbefaler jeg 100x200 eller 50x200, til lydisolering-minvatu. Lægger sig gennem 52 cm (midten). Krydsfiner - 2 lag 10k vrazbezhku. På væggene IMHO bedre OSB-vertikalt til loftet nok og billigere krydsfiner.

StroykaPortal.Ru

Vi har alt ved konstruktion og reparation af egne hænder

Land Konstruktion:

Engineering systemer:

Farmland:

Reparation og forbedring:

instrumenter:

Efterbehandling materialer:

Renovering af Samanhuset

spørgsmål:

Huset på 50'erne og 60'erne blev bygget, adobe, foret med mursten. På den ene side er der en lille murstenudvidelse, der allerede har revnet et bundt. Det samlede areal er 68 m2, hvoraf 14 er en udvidelse. Tykkelsen af ​​adobe forvæg er 45 cm, og fra gårdspladsen er 25, dette vurderes af dybden af ​​vindueskarmen, siden Vinduer indsættes i murværk. I dag slog de ned i gulvet i bilaget og lavede en lille grave for at se på fundamentet, det viste sig at det slet ikke var tilfældet. De gravede indvendigt fra forsiden af ​​huset, dvs. hvor adobevæggen er 45 centimeter. Jeg tog billederne som du bad, kun jeg fotograferede ikke inde i huset, væggene er der stadig uden revner.

Hvordan kan du styrke adobehuset? Er det fornuftigt at starte reparationer i det, eller er det billigere at bære?

svare:

Det faktum, at der ikke er grundlag, er det alarmerende. Hvis der er en fundament og en tolerabel tilstand af adobe vægge, så er det muligt og umagen værd at rekonstruere. Problemet er, at man i princippet ikke kender vægternes bæreevne. Hvordan styrker vi adobehuset? Jeg ville have lavet et godt fundament, overlejret med mursten, men du har det overlejret alligevel. Armopoyas - Jeg synes det ikke er det værd, igen, jeg kender ikke bærerkapaciteten af ​​væggene fra adobe og murstenen også. Konklusionen er dette: Hvis den ydre overflade er muret med mursten og har et fundament (hvilket sandsynligvis ikke er), ændrer vi taget, og belægningenes belastning skal fordeles mellem mursten og mursten. Men min mening er at rive det gamle adobe hus uden fundament.

Hvordan hæve loftet i cob hytte?

På den traditionelle ukrainske bolig-hytte.

Denne artikel handler om traditionelle hytter i mellembanen, lidt om teknologien i deres konstruktion, hvorfor de er i dårlig stand nu.

Vi fortsætter serien af ​​artikler "Godt hus med egne hænder." I fremtiden vil der blive offentliggjort sådanne artikler som "Traditionelle rammer", hvor vi vil fortælle om den engelske eg, tyske bindingsværkshuse, japanske rammer. Vi tænker generelt i artiklen "Verdens erfaring med national bygning med brugen af ​​ler" for at fortælle om, hvordan den blev bygget i en verden, hvor Adobe er kendt, og hvordan det blev brugt. I den nærmeste fremtid vil vi gennemføre sådanne interessante artikler som "Site Selection", "Modern Building Materials Market", "Ecology and Architecture" og "Healthy Home".

Før jeg begynder, vil jeg spørge: "Vil du acceptere at bytte din tæppe by lejlighed til en hytte i landsbyen og 65 hektar jord lige nu?"

Lad os se på perioden for de sidste 50-60 år.

I 1945 sluttede den store patriotiske krig.

Det fælles problem med mange gamle huse er meget lave lofter. Når huse blev bygget med sådanne besparelser, og den langsigtede krympning påvirket.

Hvad hvis lave lofter skaber en trang følelse? Hvordan man hæver lofter i træhuse?

Hovedproblemet med gamle træhuse er ikke forfald, men lave lofter.

Vi fjerner det hemmede loft

Kig på dit loft. Er det fladt? Loftet bjælker er ikke synlige, er du? Og de er.

Det betyder, at loftet er hemmed til dem nedenunder. På loftet kan der være gulv på oversiden af ​​bjælkerne. Eller måske ikke. Under alle omstændigheder kan 10-20 centimeter højde (afhængigt af bjælkens tykkelse) blive vundet ved blot at fjerne bindemidlet fra bunden.

Selvfølgelig skal du i dette tilfælde have et godt gulv uden huller, hvorigennem alle ubehagelige smagsstoffer begynder at smuldre ind i lejligheden fra loftet.

Siden jeg blev født og voksede op i adobehuset, observerede jeg styrken og svaghederne i en bygning lavet af sådant materiale, jeg værdsætter meget sådan vægmateriale generelt (en nabos hus med mine forældre har et ødelagt tag i mere end 20 år, vand strømmer til væggen og det dette er praktisk talt uden skade). Ja, Saman bygger på vores lands territorium traditionelt fra tidspunktet for Tripoli-kulturen.

Jeg vil gerne svare på dette spørgsmål lidt mere bredt og dække de fleste spørgsmål om den komfortable atmosfære i et sådant hus.

I sig selv er adobe et ret godt isolerende materiale, men i lerhuse bygget op til 90'erne er varmetabene ret høje, og atmosfæren er ofte ubehagelig. Den første årsag til ubehag er ofte en plankegulv på logfiler langs jorden. Kapillær fugt, der stiger fra jorden, skaber en øget fugtighed i huset, hvilket skaber en subjektiv følelse af, at den er kold i huset (og bidrager til hyppige forkølelser af beboere). Farvel i

Se fuld version: Adobe House

Jeg vil gerne bygge et hus af adobe (blokke eller cast).
Hvis nogen har et sådant hus - inviter mig, besøg mig (jeg var i et hus i Sumy-regionen som barnevæddeløb og daub, smurt i hånden, husk stadig følelsen af ​​usædvanlig friskhed og afkøling i sommervarmen).
Og måske ved nogen, hvordan man finder bygningsarbejdere i vores område? Til en start - i hvert fald tale.

Jeg kan stadig huske følelsen af ​​usædvanlig friskhed og afkøling i sommeren i varmen

Ved naboerne huset fra adobe, omgivet af en silikat mursten - føler friskhed og en kølig ikke kun om sommeren, men også om vinteren. I år vil de opvarme sig på ydersiden af ​​skummet.

I adobehuset besøgte jeg mere end én gang som bedsteforældre boede i det og ja, og jeg besøgte ofte. Jeg kommer fra den sydlige del af Bessarabia by Kiliya, så vi har halvdelen af ​​disse huse. Det hedder vores lamper og ikke Samman. Sommer er virkelig.

Træhuse af gammel konstruktion sindrer ofte med lave lofter. Årsagerne til dette kan være mange: fra materialets elementære økonomi til forkerte beregninger under konstruktionen. I nye bygninger sker der også sådanne ting, men korrektionen af ​​fejl i dette tilfælde er endnu vanskeligere, da træet giver en mærkbar krympning, og det gør det meget svært at rette op.

lægemiddel

Metoder til løsning af dette problem er opdelt i to grupper. Det skal huskes, at spørgsmålet skal behandles individuelt under hensyntagen til egenskaberne ved en bestemt bygning. Det meste af denne slags arbejde er ret gennemførligt.

Faktisk hæver loftet - det vil sige noget arbejde udføres med loftet eller taget af bygningen. Den overordnede fordel ved metoderne er at opretholde niveauet af vindue- og døråbninger. Sænkning af gulvet - hvis det ikke er muligt at rette loftet, hjælper det med at rette op på situationen.

Denne artikel beskriver et meget almindeligt problem, der ofte opstår i private huse i gamle bygninger. Så begynder du at bemærke, at loftet i dit hus begynder at sakke. Vær ikke ked af det. Der er en meget enkel, billig og effektiv måde at håndtere denne misforståelse på byggeri.

Trin 1. Vi rejser op til loftet og undersøger overfladen grundigt. Pas straks på skraldespanden (hvilket sandsynligvis er der), som kan fjernes og lette belastningen i loftet. Dernæst skal du finde bjælkerne, som caved. Vi tæller antallet af bjælker, måler deres længde.

Trin 2. Forbereder det nødvendige materiale. Du har brug for:

1. Tømmer, helst den samme længde og bredde som savende bjælker. Antallet af bjælker skal svare til antallet af bjælker.

2. U-formede studs d 20 mm, hvis bredde svarer til bjælkens tykkelse. Enderne af studsene skal være gevindskårne. Antallet af studs er beregnet ud fra det faktum, at 1 stk vil være nødvendigt.

For at tilføje højde til et værelse med lave lofter, skal du demontere det eksisterende tag. Så er det nødvendigt at hæve væggene til den krævede højde for at skabe nye overlapninger, at bygge et nyt trussystem og en tagteripai.

Det nye tag er dyrt og besværligt. Der er imidlertid muligheder, hvor fuldstændig demontering af strukturen ikke er nødvendig.

Godt resultat med minimale omkostninger

For at øge højden af ​​værelser under taget, der har i konstruktionen af ​​under-bjælker bjælker, med den laveste pris muligt på denne måde.

Forstår loftet på boligen, det vil sige gulvet på loftet - helt. Gipsplader eller træpaneler er fastgjort til de tværgående strukturelle elementer og danner således loftet. Baserne af bjælkerne er også indrettede.

Den indlysende fordel ved denne metode er, at understøttende strukturer ikke påvirkes: væggene og tagrammen forbliver i deres oprindelige form, mens loftet stiger.

Sådan hæver loftet i et træhus: demontering af det hemmede loft, sænkning af gulvbjælker og andre måder

Det fælles problem med mange gamle huse er meget lave lofter. Når huse blev bygget med sådanne besparelser, og den langsigtede krympning påvirket.

Hvad hvis lave lofter skaber en trang følelse? Hvordan man hæver lofter i træhuse?

Hovedproblemet med gamle træhuse er ikke forfald, men lave lofter.

Vi fjerner det hemmede loft

Kig på dit loft. Er det fladt? Loftet bjælker er ikke synlige, er du? Og de er.

Det betyder, at loftet er hemmed til dem nedenunder. På loftet kan der være gulv på oversiden af ​​bjælkerne. Eller måske ikke. Under alle omstændigheder kan 10-20 centimeter højde (afhængigt af bjælkens tykkelse) blive vundet ved blot at fjerne bindemidlet fra bunden.

Selvfølgelig skal du i dette tilfælde have et solidt gulv uden huller, hvorigennem alle ubehagelige smagsstoffer begynder at hælde i din plade fra loftet.

Bjælkerne er nemme at passe ind i rummets design, hvilket skaber en farvekontrast mellem dem og loftet. Mørke bjælker mod det hvide blanke loft (strakte eller PVC-paneler) ser meget imponerende ud i køkkenet.

Som du kan se, kan bjælker være et godt designelement.

Tip: Hvis overfladen af ​​bjælkerne har en sådan uregelmæssig geometri, at den tydeligvis ikke passer ind i rummets design, vil det samme headliner med et klapbræt med mørkere farver hjælpe.

Kablet med de samme PVC-paneler som loftet, vil bjælkerne ikke se rigtig godt ud; men MDF-panelerne, der efterligner tekstur af eg eller aske, vil falde til gården.

Fordele ved fremgangsmåden

Bryd ikke husets vægge, omkostningerne til tid og penge er små.

mangler

Gabet mellem gulvet og bundens bund er ikke meget forskelligt fra hvad det var. Visuelt udvides rummet betydeligt; Men hvis du er meget høj og konstant rører loftet i køkkenet og i andre rum med dit hoved - vil situationen ændre sig lidt.

Vi sænker gulvbjælkerne

Som du kan se er der et sted under bjælkerne. Hvorfor ikke bruge det?

I mange huse bygget i midten af ​​forrige århundrede skæres gulvbjælker mellem første og anden krone.

Og denne kendsgerning kan bruges til vores formål:

 • Fjern gulvbelægningen;
 • Skær bjælkerne på væggene;
 • Laying logs lige på fundamentet;
 • Vi lægger bordet, krydsfiner eller afstand.

værdighed

Arbejdet her er ikke meget mere end i det første tilfælde. Og effekten er allerede signifikant: gulvet vil falde næsten på kronen.

mangler

Vinduesåbninger og døren vil være betydeligt højere end normalt.

Vi fjerner loftbjælkerne og hylstret på subrafteren

Hvis taget er lavet korrekt, det vil sige, det har både loft og overlappende bjælker - på forskellen i højden mellem dem kan du vinde en mærkbar afstand.

 • Vi broder et loft;
 • Vi skærer loftbjælkerne på væggene;
 • Vi hænger loftet med subrafter bjælker.

værdighed

Igen er der en mærkbar og reel stigning i rummets rumfang. Højden af ​​loftet i træhuset vil øge nøjagtigheden af ​​forskellen mellem de to sæt bjælker.

mangler

Termisk isolering af huset vil forværres noget.

Bemærk venligst: Ingen bekymrer sig om at forbedre isoleringen af ​​loftet, lægge mineraluld på siden af ​​loftet.

Vi sænker gulvet under strimlens fundament

 • Fjern gulvbelægningen;
 • Vi skærer gulvbjælkerne, der hviler på fundamentet.
 • Forsigtigt, for ikke at krænke fundamentet af væggene, fordyber vi gulvet, fjerner overskydende jord og sengetøj. Får ikke bære væk: hvis du forsøger at grave under kælderen, er dens bevægelser næsten garanteret. Med tydelige konsekvenser for væggene.
 • Vi genfylder med grus, forstærker og udfylder et nyt fundament for et nyt niveau af gulvbjælker;
 • Vi lægger bjælkerne og genplacerer gulvet.

Rummet indeni strimlingsfundamentet er ikke kun varmeisolering fra jorden, men også ekstra centimeter højde

værdighed

Gevinsten i højden kan være ret stor: alt afhænger kun af højden af ​​grunden til dit hus.

mangler

 • Stor mængde arbejde;
 • Fare for jordbevægelse under fundamentet når begravet;
 • Vinduer og døre vil igen være meget højere end normalt.

Tag taget af

For småhuse er den mest oplagte måde ikke for tidskrævende:

 • Vi demonterer taget;
 • Fjern bjælkerne;
 • Tilføj en eller to kroner;
 • Vi sætter et nyt loft og et nyt tag.

værdighed

Vi får højere lofter uden forbehold: Vinduer og døre forbliver på det sædvanlige niveau, den reelle højde i rummet stiger betydeligt. Som en bonus blev taget nyligt blokeret og udskiftning af de rottede bjælker og spærre.

Nye bjælker og tagdækning vil være en god tilføjelse til højt til loftet.

mangler

Selv for et lille hus vil mængden af ​​arbejde være ret betydelig. Derudover vil huset bruge lidt tid uden tag overhovedet - bliver nødt til at overvåge vejret og vælge solrige dage.

Vi hæver huset på jacks

Vil du ikke adskille taget? Du kan gøre det modsatte - for at hæve huset, forlader taget på samme sted.

Hvordan man øger loftets højde, løfter hele huset på jacks?

 1. Anslå den omtrentlige vægt af huset. Mængden af ​​vægge og gulve kan estimeres ved at multiplicere højden og bredden af ​​hver væg (eller gulve) med sin gennemsnitlige tykkelse. Tætheden af ​​tørt træ er ca. 500 kg / m3.

Tip: For gamle og ikke meget tørre tømmer eller tømmer er det dog bedre at fortsætte fra 800 kg / m3. Hvis du savner på en stor måde - intet forfærdeligt vil ske.

 1. Bestil det nødvendige antal hydrauliske stik. Du kan fokusere på kapaciteten af ​​magtfulde kopier på ca. 5 tons.
  Den ideelle mulighed er, når hele huset stiger samtidig og jævnt, så er der mindre chance for, at boligindretningen bliver beskadiget.
 2. Hvis huset ikke er færdigt inde - kan du gøre med en eller to stik i hvert hjørne. Selvfølgelig vil hæve huset have lidt, ved hjælp af står for kronerne.
 3. Er huset hævet til den rigtige højde og står på stands? Sæt nu en anden eller to kroner. Ikke nødvendigvis logs - kan bruges timber. Det er muligt ikke at tilføje fælge overhovedet, men at hæve fundamentet og isolere det.
 4. Så igen hæver vi lidt huset på stikkene og fjerner stativene.

Det vigtigste - ikke haste og undgå forvrængninger

værdighed

Tag og vægge med en pæn stigning lider slet ikke. Huset bliver bare højere.

mangler

Og her går vinduet og døråbningerne op fra det sædvanlige niveau.

konklusion

Som du kan se, måderne masse. Hvilke af dem vil være mindst tidskrævende for dig - bestem selv. Held og lykke!

Sådan hæver du taget i et privat hus + video

Som regel har alle gamle huse et problem - dette er et lavt loft. Et sådant rum er fordelagtigt med hensyn til opvarmning, men til montering af moderne møbler med høje skabe skaber visse problemer. Ja, og denne situation i sig selv giver en følelse af pres ovenfra. For at løse dette problem må du ikke adskille taget. Det kan hæves sammen med loftet. For at gøre dette har du brug for flere stik og en metalkanal. Nu vil vi forsøge at finde ud af, hvordan man kan hæve huset, monteret på mursten og trævægge.

Værktøj og materialer, der bruges til at hæve taget af et murstenhus

Tag på et lille landhus kan om ønskeligt hæves med egne hænder til den ønskede højde, mens du ikke behøver at adskille det. Til arbejdet skal du forberede følgende materialer og værktøjer:

 • Den vigtigste mekanisme, der løfter taget, er jacks. De skal bruge mindst tre stykker, men det er bedre, hvis der er fire af dem.

Hvis huset skal have et nyt tag, er det tilrådeligt at demontere den gamle belægning, før du løfter taget. Så trykket på jacks vil falde, og dermed på selve gulvet.

Processen med at hæve loftet på et murstenhus

Så, efter at have besluttet at øge loftets højde, skal du være forberedt på uforudsete situationer. For det første er arbejdet organiseret om sommeren, når det bliver tørt, roligt vejr på gaden. For det andet er det ønskeligt at fjerne alle møbler og andre egenskaber fra boligarealet. Det er bedre, hvis huset er helt tomt.

Når alt er klar, kan du begynde at løfte:

 • For ikke at krænke takets integritet skal dets fundament være styrket ramme. Den ideelle mulighed er en ramme svejset af en metalkanal, fastgjort langs loften på loftet til bjælkerne.
 • Gips fra loftet eller en anden belægning fjernes, fordi du skal komme til bjælkerne. Stikkene er anbragt i en række, startende fra en hvilken som helst vinkel under hver stråle. Underlag substratet under stikket, fastgør en understøtning fra en kanalstang eller tømmer, på toppen af ​​det vil metalrammen spille substratets rolle.
 • Når alle jacks med understøtninger er installeret, skal du begynde at skifte bjælkerne skiftevis. Tryk først den yderste jack fra hjørnet, og fortsæt derefter. Når hver stråle løftes med højst 5 cm, underlag dem underlag.
 • Derefter fjernes først fra hjørnet af stikket, overfør det sammen med støtten til den næste løftede stråle og klem den i samme højde. Nu gentages proceduren med den anden fra hjørnet af jack og så videre. Processen med omarrangering af stikene går langs bygningens længde, indtil alle bjælkerne på en væg er hævet 5 cm.
 • En lignende procedure gentages med bjælker på den modsatte væg af bygningen. Hver side af loftet skal vekselvis hæves med 5 cm, idet substratet placeres under bjælkerne. Det er umuligt at straks hæve loftet, ellers kan taget flytte sideløbende på grund af en stærk skævhed.
 • Når alle loftbjælkerne hæves med 5 cm, skal et vanskeligt problem løses. Faktum er, at de ekstreme bjælker er skjult i væggen, og kravle til dem med en jack vil ikke fungere. Her vil brug for hjælp fra flere mennesker. Ved hjørnerne af huset bliver knuste bjælker manuelt presset ud af et metalrør med en lang håndtag.
 • Når loftet hæves til den ønskede højde, fortsæt med at bygge vægge. På dette tidspunkt er det vigtigt at være opmærksom på vinduesåbningerne. I et lavt lofthus er vinduer ligeledes tæt på jorden. For æstetik er det også ønskeligt at hæve dem. For at gøre dette skal du adskille en del af murværket over vinduet, hæve lintelen og læg bunden af ​​åbningen en lille mursten.
 • Armopoyas er lavet af stænger og beton fra oven hævede vægge. Det vil distribuere lasten fra taget over alle vægge i bygningen. Mauerlat er fastgjort til det pansrede bælte, og tagets tagramme er fastgjort direkte til det.

Når opløsningen i murværket hærder, kan du fortsætte med vandtætning, isolering og andre færdiggørelsesarbejder.

I videoen kan du se processen med at hæve taget:

Nogle vigtige arbejdstips

At hæve loftet med et tag er en meget alvorlig sag. For ikke at ødelægge dit hus ved uhensigtsmæssige handlinger, skal du omhyggeligt beregne alt, ringe til hjælpere og ikke skynd dig. Men det er ikke værd at forsinke denne sag. Jacket tag er meget rystet. En lejlighedsvis vindstød kan forårsage uoprettelige skader på strukturer.

Højden af ​​væggene begynder med det indre murværk, forudsat at de er dobbelt, for eksempel fra adobe og mursten. Når alle rækker af samana bliver lagt ud, fortsæt til frontmuren.

At hæve taget under alle omstændigheder vil have en dårlig effekt på tagdækningen. Brændbart materiale, såsom asbestcementskifer eller fliser, vil blive særligt hårdt ramt. Tagbeklædningen efter en sådan procedure bør udskiftes.

Hæve loftet i et træhus

At hæve loftet på et træhus er det ikke nødvendigt at fjerne hele taget fra sit sted. Der er to tricks, som du kan løse dette problem med.

Den faktiske hævelse af loftet

Den faktiske hævning af loftet indebærer demontering af en del af strukturen, men selve taget forbliver intakt. Træhuse mellem logbue og loft har en vis afstand. Alternativt kan du bruge et stort loftsrum. På grund af disse hulrum opnås et forhøjet loft.

Sådan arbejde kan gøres med dine egne hænder i ethvert vejr:

 • Arbejdet begynder med demontering af det gamle loft. Fjern alt finish og kasse, som det var fastgjort til. Det er vigtigt ikke at berøre bjælker ved demontering, ellers vil husets integritet lide. Alt isolering skal også fjernes, hvorefter du kan estimere størrelsen af ​​det ledige rum fra det gamle loft til tagets tag. Normalt i private småhuse ved hjælp af denne metode er det muligt at hæve loftet med 80 cm.
 • Når det fra det gamle loft er der kun bærende bjælker, fortsæt til fremstilling af et nyt design. Til det nye loft over de gamle bjælker er nye elementer fastgjort fra en træbjælke eller en metalramme svejses. Dernæst er der en beklædningsisolering med et efterbehandlingsmateriale. Gamle bjælker i syne kan dekoreres.

Ved afslutningen af ​​færdiggørelsen er loftet faktisk højere.

Visuel lofthøjde

Ved at hæve loftet visuelt betyder at skabe effekten af ​​rummelighed inde i et lavt træhus. I dette tilfælde vil ikke kun taget, men det gamle loft selv ikke være nødvendigt at adskille. I kurset findes en række design ideer. Som en mulighed, vedhæft et nyt loft trim i lyse farver. Mørke farver gør rummet endnu mindre. En god effekt er tilvejebragt af kantstener 15 cm bred rundt om loftets omkreds. Indvendige monterede lys. Det er lavet af spotlights, der belyser den øverste del af rummet. Lyseffekten gør visuelt loftet højt.

Vi overvejede kun et par ideer om hvordan man hæver husets tag samt loftet ved hjælp af mekaniske enheder og visuelt. Det skal bemærkes, at metoden til sådant arbejde bestemmes individuelt for hver bygning, og inden arbejdet påbegyndes, er det tilrådeligt at konsultere eksperter.

Har brug for nogle råd. Loftet gulv og vægge i adobe huset med et ler loft.

Hilsner til herrer og elskere. Generelt opstod spørgsmålet: Hvordan man håndterer gulv og vægge i adobehuset med et lerloft. Et gammelt hus, bygget et loft. Nu, som midler bliver tilgængelige, bevæger vi os videre. Jeg vil gerne vide, hvordan man gør gulvet på anden sal mere eller mindre korrekt. Jeg tror, ​​at lagene skal lægges, så de kun vil stole på de steder, hvor væggene ligger i den gamle (nederste del). Ca. 3,50 og 4 meter spændinger opnås. Hvordan er lydisoleret? Hvad rådgive fra materialerne? Hvilken krydsfiner monteres på logfilerne efter? (den sidste etage vil være laminat).
Om væggene. Nå, de indre isolationslag, jeg regnede med dem. og væggene selv, lad os sige uslebne, jeg planlægger krydsfiner igen. Gipsvæg som det ikke passer, og hvad angår fugtmodstand, og især i det faktum, at det ikke er særlig fast for eksempel hylde eller noget andet. Hvis du kan krydsfiner, så hvilken tykkelse? Er det muligt at klæbe tapet på det?

Tromeros, på lags anbefaler jeg 100x200 eller 50x200, til lydisolering-minvatu. Lægger sig gennem 52 cm (midten). Krydsfiner - 2 lag 10k vrazbezhku. På væggene IMHO bedre OSB-vertikalt til loftet nok og billigere krydsfiner.