Sådan vælges en infrarød varmeapparat - driftsprincippet, enheden og de vigtige udvælgelseskriterier

På nogle få år er infrarøde varmeapparater, som er så meget efterspurgt i dag, blevet en vare, der er tilgængelig for næsten alle. Disse enheder produceres i mange europæiske lande såvel som i Kina og Rusland. Køber en varmelegeme, selvfølgelig, jeg vil have det ikke at bryde og i mange år tilfreds med varmen. Vi vil forsøge at finde ud af, hvor og hvordan man vælger infrarøde varmeapparater baseret på deres designfunktioner. For at gøre dette overvejer vi i detaljer, hvordan disse enheder er designet og hvordan de virker, samt kriterierne for deres valg.

Funktioner af designet og princippet om driften af ​​den infrarøde varmeovn

Disse enheder adskiller sig radikalt fra konvektorer - de opvarmer slet ikke luften, men objekterne i rummet, herunder gulv og vægge. Generelt kan en infrarød varmeapparat sammenlignes med en rumsol - dets stråling, som sollys, trænger ind i luften uden at varme det overhovedet. Men så snart strålen når en genstand, der ikke sender lys, absorberer den straks det og opvarmer naturligvis på samme tid.

Infrarøde bølger er lange - det er dem, der opfattes af vores hud som varme, der kommer fra solens stråler. Vi føler det, men vi kan aldrig se. Og disse stråler varme os, uanset vind og udkast - de er slet ikke en hindring for dem. På samme måde er de ikke bange for udkast og infrarøde varmeapparater, der anvendes i hverdagen, fordi deres strålings bølgelængde svarer til bølgelængden af ​​solens IR-spektrum.

Ingen af ​​konvektorerne kan opvarme rummet øjeblikkeligt - fordi når det arbejder, er der en konstant bevægelse af varm luft opad. Det er først og fremmest rummet i loftet opvarmes, og vi er i bunden, og mens luftmasserne (varme og kolde) blandes, tager det lang tid. Så du er nødt til at fryse hele tiden og venter på en behagelig temperatur i rummet.


Flytning af luftmasser under konvektion.

I tilfælde af infrarøde varmeapparater er alt anderledes - vi begynder at føle varmen fra dem umiddelbart efter at have tændt enheden, men denne varme mærkes ikke i hele rummet, men lokalt, det er kun på det sted, hvor der opstår stråling.


Princippet om opvarmning af infrarød varmeapparat.

Inde i enheden er der ingen særligt geniale elementer. I stålkassen, på hvilken en stærk pulverlakering påføres, er der en reflektor lavet af aluminium. På denne reflektor er installeret det vigtigste strukturelle element - opvarmning. Der er 4 typer af disse elementer: halogen, kulstof, keramik og rørformet (det hedder ti).

Desuden har hver infrarød radiator en termostat til at justere temperaturen og en sensor, der slukker for enheden, når den overophedes. Hvis enheden skal installeres på gulvet, er den også udstyret med en tippesensor.

Tips til valg af infrarød varmeapparat

Udførelse - loft, væg eller gulv?

Så, hvordan man vælger infrarøde varmeapparater til hjemmet og hvilken præstation ville være at foretrække? Det afhænger af rummets størrelse og om brugsbetingelserne for enheden. Til at begynde med vil vi afgøre, om vi har brug for en stationær enhed, eller enheden skal flyttes fra rum til rum. Mobilvarmere er mindre i størrelse og har lidt strøm, mens stationære kan monteres på vægmonteret, loftmonteret og bundplade.

Generelt er den mest hensigtsmæssige type enheder loft infrarøde varmeapparater. De tager ikke for meget plads, og deres strålingsområde er ret omfattende. Der er modeller monteret i et hængende loft - forsænket, og der er også dem, der er fastgjort til et normalt loft med særlige beslag - suspenderet. Afstanden til sagen fra loftet er ca. 5 centimeter.


Princippet om dispersion af stråler fra det infrarøde varmeapparat placeret på loftet.

Lav effekt og ikke så effektive gulvvarmere mødes på strålingsbanen mere barrierer end loftet. Hvis du vælger en af ​​dem, er det bedre at holde på modeller med kulstof eller rørformet varmeelement. Keramisk varmeapparat er ikke så lang, så det er ikke særlig velegnet. Et halogenvarmeelement, der udsender korte bølger, som kan have en negativ effekt på en person, er fuldstændig uacceptabel, da langbølgestråling er nødvendig for normal drift af denne enhed.

Varmere monteret på væggen skal være en smule fra gulvfladen. Hvis der er børn i familien, er varmerens højde lavet, så børn ikke når arbejdsstuen. Hvis du har brug for at sætte en varmelegeme under vinduet, skal du vælge en model med en soklens udførelse - den passer perfekt under vinduesåbningen.

Lidt om bølgelængden og temperaturen af ​​opvarmning

Varmeelementer placeret inde i IR-varmeapparater kan have forskellige udstrålede bølgelængder og forskellige varmetemperaturer. De er som følger:

Emittere udsender lange bølger (fra 5,6 til 100 mikron). Deres arbejdstemperatur varierer fra 100 til 600 grader, de kan bruges både i boliger og på kontorer og i industrielle lokaler med lofter højst tre meter. Imidlertid har lejligheden masser af varmeapparat med en arbejdstemperatur på op til 120 grader.

Mellembølger (med en længde på 2,5 til 5,6 mikron) udsender varmeelementer, der basker stærkere - fra 600 til 1000 grader. I dette tilfælde skal loftet i rummet være fra 3 til 6 meter. Det kan f.eks. Være et privat hus eller en administrativ bygning.

Korte bølger (fra 0,74 til 2,5 mikron) udsender varmeelementer, der arbejder ved temperaturer fra 100 grader. Der er allerede den nødvendige lofthøjde - fra 6 til 8 meter. Sådanne lofter kan være i en fabriks- eller fabriksgulv. Derudover kan ovne af denne type anvendes på gaden. Hjemme anbefaler vi ikke at bruge dem.

Vælg typen af ​​varmeelement

Når man beslutter hvilken infrarød varmeapparat der skal vælges, skal man huske på, at de afviger primært i skallen, hvori det bølgende emitterende element er placeret. Denne shell kan være lavet af metal, keramik eller kvarts.

Halogen varmeelement - er en halogenlampe, der udsender i infrarød rækkevidde. Indvendigt er lampen et filament lavet af wolfram eller kulfiber. Når filamentet opvarmes, frigives infrarød energi og overføres til lampens rør. Alle halogenlamper udsender et gyldent lys, som kan irritere øjnene. For at bekæmpe dette dækker nogle producenter lampen med en særlig sammensætning. Men den største ulempe ved dette varmeelement er, at halogenvarmeelementet udsender korte bølger, og de kan have en negativ indvirkning på mennesker. Derfor er det efter vores mening bedre at opgive IR-varmere udstyret med et sådant varmeelement.


IR-varmeapparat med et halogenvarmeelement.

Kulvarmerelement - lavet i form af et kvartsrør. Inde i det skabte et vakuum, hvori der er en carbon (carbon) helix. Fordelene ved et sådant element er meget hurtig opvarmning, såvel som den kendsgerning, at dens effektivitet overstiger effektiviteten af ​​en opvarmet metalplade. Der er dog også ulemper: de tjener kun i to år, og de bruger meget elektricitet - fra en til to og en halv kilowatt. De gløder også rødlige lysirriterende øjne. Brug heller ikke dem astmatikere og allergier. Kort sagt, denne type varmelegeme er kun egnet til kortvarig drift - det er skadeligt at bruge dem i lang tid.


IR-varmeapparat med kulstofvarmeelement.

Varmeelementet med en keramisk skal er godt beskyttet, så det gløder ikke i processen. Og dette element er ikke mindre end tre år, kun prisen er højere end kvarts. Men det er ret økonomisk, og dets strømforbrug er fra 50 til 2000 watt. Denne forskel skyldes strukturelle egenskaber. På trods af at sådanne varmeelementer ikke opvarmes og afkøles meget hurtigt, bruges de ofte i medicinske institutioner og saunaer - de er trods alt meget holdbare.


IR keramisk varmeelement.

Et rørformet (mikatermichesky) metalelement ligner et keramisk element ved design, men koster mere. Sådanne varmeapparater fungerer godt, de er ret pålidelige og nemme i hverdagen. Hvis du ikke er irriteret af en lille knitring, når du arbejder, kan du vælge en lignende enhed. Og det er revner, fordi koefficienterne for temperaturudvidelse af stålskruen og aluminiumskroppen er forskellige. Intet galt med det. Når du vælger en varmelegeme af denne type, skal du kontrollere, hvilke egenskaber varmeelementet, emitteren, huset, folien og isolatoren har.


IR varmeapparater med et rørformet varmeelement indkapslet i aluminium.

Spørgsmål til at spørge, når du køber en infrarød varmeapparat:

 • Når man bestemmer sig for, hvordan man vælger den rigtige infrarøde varmeapparat, bør man først og fremmest spørge om, hvor tykt anodiseringslaget er på pladeemitterende infrarøde bølger. Hvis det ikke er mindre end 25 mikrometer tykt, er vellykket arbejde garanteret i 20 år. Hvis dette lag er tyndere, så efter tre år skal varmelegemet sige farvel - det vil brænde. Det er synd, at denne parameter ikke kan kontrolleres visuelt - når du køber en enhed, skal du kun stole på sælgerens ærlighed.
 • Materialet i varmeelementet betyder også noget. Hvis det er jernholdigt metal, så hvor det er vådt (for eksempel i et badeværelse eller sauna), kan varmeren ikke bruges. Hvis der anvendes rustfrit stål, er det meget bedre.
 • Tykkelsen af ​​emitterfolien skal være mindst 120 mikron. Hvis folien er tyndere, så vil bjælkerne i stedet for at opvarme rummet forsvinde i loftet. Det er let at kontrollere foliedykkelsen - skub den med en kuglepen. Hvis folien tøver eller huller, betyder det, at den ikke er meget høj kvalitet, ikke tykkere end 100 mikron. Og ved 120 mikron bliver hullet ikke lavet.

Hvad er den optimale effekt til infrarødvarmeren

På 10 kvadratmeter af rummet, som regel den nødvendige effekt på 1 kilowatt (1000 W). Men det er bedre at købe en varmelegeme, der har en strømreserve (især hvis der ikke er nogen anden varmekilde). Når alt kommer til alt skal du tage højde for varmeforbruget gennem væggene, gulve og vinduer. Når varmeapparatet bruges som et supplement til det eksisterende varmesystem, beregnes effekten i forhold til dets arbejdsvilkår. Her skal vi også huske på varmetabet.

I butikkerne kan du finde varmeapparater med en kapacitet på kun 300 watt. Det er meget bekvemt at bruge dem, hvor du hurtigt opvarmer et rum, f.eks. En kælder eller garage. Sådanne anordninger vil ikke forårsage meget skade, så de kan godt arbejde tæt på mennesker.

Hvis du har brug for at vælge infrarøde varmeapparater, skal du overveje, at sommerhuse ikke behøver en stor opvarmningstemperatur - det er nok at hæve temperaturen kun i nogle grader. Derfor er det muligt at vælge en varmelegeme baseret på kraften på 60-80 watt pr. Kvadratmeter. Hvis det er meget koldt, skal disse tal blive rettet.

Om isolatoren

Således at varmelegemet ikke opvarmes over 95 grader, har det en isolator. De er af forskellige typer, hvoraf basaltisolatoren betragtes som den bedste og sikreste. Især godt, hvis der ikke er tilsætningsstoffer i det. Disse tilsætningsstoffer kan trods alt skade menneskers sundhed - de er en kilde til giftigt formaldehyd ved opvarmning. Den bedste mulighed vil være, når en varmeisolator må anvendes i fødevareindustrien - dette skal noteres i hygiejneattesten (sælgeren skal vise det).

Hvordan varmelegemet skal se ud

Apparatets krop skal være lavet af et materiale af god kvalitet - det gør det muligt for varmeren at betjene sine ejere i lang tid. Tidligere var materialet til dets fremstilling kun stål, men nu er der sager af aluminium. De er smukkere og moderne, men ståltasker er selvfølgelig mere pålidelige. Kig rundt på enheden, se på sagen indefra - der er normalt ingen maling på den, hvilket er helt naturligt. Men tilstedeværelsen af ​​rustspor skal være opmærksom på dig. Det betyder, at rust gradvis kommer ud på ydersiden, hvilket ikke kun er grimt, men vil forkorte enhedens levetid.

Valg af producent

Som regel ønsker vi at købe et produkt af dette mærke, som viste sig i det gunstigste lys. Selvfølgelig kan du købe varer fra Europa, det vil kun koste dyrt. Derudover må man huske på, at næsten alle større europæiske virksomheder har fabrikker i Kina, hvor den billigste arbejdskraft er. Gradvist begynder de at tage dele der også. På grund af dette er der tab af kvalitet. Når du vælger en producent, skal du derfor være opmærksom på fremstillingslandet.

Yderligere muligheder

Det vil ikke være overflødigt, hvis varmeren har:

 • indbygget termostat for at opretholde en konstant temperatur;
 • Overophedning beskyttelse sensor;
 • til skrivebordet er det ønskeligt at have en tiltbeskyttelsesføler;
 • fjernbetjening, takmodeller leveres normalt med dem, for andre afhænger tilgængeligheden af ​​modellen.

Sådan bruger du infrarød varmeapparat

Den nemmeste måde at tage sig af loftmonterede enheder på er med jævne mellemrum at børste støvet væk, det er alt sammen. Hvad angår modeller af væg og gulvtype, er hovedreglen ikke at dække dem ovenfra. Deres frontplade må ikke være mindre end en meter væk fra udløbene (som skal jordes) og genstande i rummet. Når luftfugtigheden er høj, skal du bruge enheder med en beskyttelsesklasse, der ikke er lavere end IP24.

Infrarød stråling er ikke skadelig for mennesker. Det kan endda siges, at det forbedrer sundheden. Det er lige under direkte stråler i lang tid, bør ikke være - du kan få, som solen, varmeslag. Og en anden ting: Hvis du opvarmer et rum med en radiator med en kapacitet på 150 watt pr. Kvadratmeter, kan du ikke kun svække immunsystemet, men også beskadige strukturen af ​​proteinmolekyler. Det er bedst at bruge instrumenter med en kapacitet på 60 til 100 watt pr. Kvadratmeter.

Køb ikke korte bølgevarmere - disse bølger kan trænge ind i kroppen. Lange bølger er ikke farlige, men sådanne varmelegemer skal strengt reguleres i højden, da stråling af disse bølger er jo mere intens, desto mindre er afstanden til bestrålingsområdet. Sørg for at overvåge dit helbred, når du bruger IC-varmere. Hvis du føler dig ubehagelig, skal du reducere strålingskraften bedre. Reglen er dette: flere infrarøde varmeapparater med lav effekt er bedre, sikrere og mere effektive end en enkelt, men kraftig varmelegeme.

Vælge en infrarød varmeapparat - hvad skal man se efter?

Anvendelsen af ​​infrarøde stråler i varmesystemer

Infrarød opvarmning kan vælges som hoved- eller ekstra opvarmningsmiddel til både lejligheden og huset, samt til andre bygninger (kylling coop, drivhus, garage osv.). En infrarød varmeapparat kan endda bruges som opvarmningsanordning til en balkon, hvis sidstnævnte er glaseret og godt isoleret.

En af de vigtigste funktioner, der adskiller den infrarøde varmeapparat fra konvektionsanordninger, er den særegne virkning af den på alle levende organismer. Faktum er at komme på huden af ​​en person, de infrarøde stråler forårsager en følelse af varme, uanset bevægelsen af ​​omgivende luft og dens temperatur. Husk hvordan solen opvarmes på en kølig vinterdag. På grund af denne effekt giver valget af infrarød opvarmning af rummet en følelse af komfort for en person, når lufttemperaturen er flere grader lavere end i tilfælde af konvektionsopvarmning. Således producerer den infrarøde varmeapparat den største effekt i tilfælde, hvor en person er under direkte påvirkning af varmestråler. Denne omstændighed bestemmer det mest hensigtsmæssige valg af brug af IR-varmeapparater.

Denne opvarmning er bedst at vælge som et supplement til hovedvarmesystemet og implementeringen af ​​zoneopvarmning. For eksempel skal du hente enheden til værelset. Infrarød varmeapparat kan placeres på loftet over sengen, sofa, skrivebord. Den samlede temperatur i rummet kan reduceres ved at justere hovedvarmesystemet. Således kan de mest behagelige forhold kun skabes i områder med langvarigt ophold hos mennesker, hvilket vil skabe en vis besparelse. Generelt er valget af loftversionen af ​​placeringen af ​​det infrarøde varmeapparat mest foretrukket i betragtning af dets egenskaber.

Anvendelsen af ​​strålende opvarmning af arbejdspladser i store produktionsværker er lovende, hvor om vinteren den varme luft hurtigt kommer gennem åbningsportene, og det akkumuleres hovedsageligt under loftet, som det er blevet sagt. I denne situation vil en lavvarmevarmer installeret over maskinen give behagelige betingelser for arbejderen.

Anvendelsen af ​​infrarød opvarmning i drivhuse er meget effektiv. Indretningerne på loftet opvarmer jorden i sengene og frøplanterne. I dette tilfælde er det tilrådeligt at kontrollere jordens temperatur, og ikke luften i drivhuset. Valget af denne type opvarmning til drivhuset kan medføre betydelige besparelser. Af samme grund er det mere rentabelt at vælge brugen af ​​infrarøde stråler til at opvarme hønehuset.

Hvad skal man kigge efter, når man vælger

Nu kort overveje de grundlæggende parametre, der er værd at være opmærksomme på, når du vælger den bedste pris og kvalitet infrarød varmeapparat.

magt

Valget af denne parameter afhænger af, om den infrarøde varmeovn vil blive brugt som den primære eller som en ekstra varmelegeme. I det første tilfælde anbefales det at vælge effekten på 1 kW pr. 10 m 2 af det opvarmede rums område. I andet tilfælde kan strømmen vælges minimal. Under alle omstændigheder er det bedst at vælge en model med en termostat. Dette vil skabe et behageligt miljø i ethvert vejr uden at bruge ekstra strøm.

Billedet nedenfor viser tydeligt det korrekte valg af effekten af ​​den infrarøde varmeapparat afhængigt af rummets rum:

Det skal bemærkes, at hvis lofthøjden er 3 meter, skal du øge effekten til 1,3 kW pr. 10 kvadratmeter. Hvis rummet har panoramavinduer, for at beregne behovet for at øge effekten til 1,5 kW.

Monteringsmetode

I denne sag kan valget foretages til fordel for loftet, væggen eller gulvkonstruktionen. Det hele afhænger af det indre af et bestemt rum og de opgaver, som den infrarøde varmeapparat skal løse. Generelt synes valget af loftdesign at foretrække. Med dette arrangement indtager enheden ikke det brugbare rum, i varmestrålingszonen er den største del af gulvet mellem radiatoren og genstandene for opvarmning er der ingen forhindringer.

Der bør lægges særlig vægt på valget af en bærbar struktur, som kan monteres på et specielt stativ eller hænges på vægge. En sådan infrarød varmeapparat kan overføres fra et rum til et andet, hvilket har sine fordele.

Yderligere muligheder

Inden du vælger en infrarød varmeapparat, skal du være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​nogle meget nyttige funktioner:

 • Automatisk temperaturregulering leveret af den indbyggede termostat.
 • Tilstedeværelsen af ​​en beskyttende afbrydelse, implementeret ved anvendelse af en overophedningssensor.
 • For små skrivebordsmodeller er det meget ønskeligt at have en grænseafbryder, der slukker forvarmeren, når den vælter.
 • For nemheds skyld er det bedre at vælge en loftmodel udstyret med et fjernbetjeningssystem.

Producentvalg

Så fra hvilket firma skal man vælge en varmelegeme for korrekt at bruge pengene og ikke lave et dårligt valg? Mange mennesker har mistillid til varer produceret i Kina. Dette er ikke altid rimeligt. Faktum er, at mange multinationale virksomheder lokaliserer deres produktionsfaciliteter i asiatiske lande, herunder Kina. Dette skyldes den lave arbejdskraft i disse lande sammenlignet med Europa og Amerika. I sådanne tilfælde afviger kvaliteten af ​​varer, der produceres, f.eks. I Kina, ikke fra kvaliteten af ​​varer udstedt af andre afdelinger af selskabet. Det er således mere korrekt at træffe et valg til fordel for et velkendt mærke uden at tage hensyn til oprindelseslandet. Det er meget vigtigere at vælge en infrarød varmeovn fra firmaet, der betjenes af garanti- og servicecentre i din region.

De bedste producenter af infrarøde varmeapparater i dag er følgende virksomheder:

 • Ballu (Kina);
 • Electrolux (Sverige);
 • Timberk (Sverige);
 • Noirot (Frankrig);
 • Polaris (Kina);
 • Sinbo (Tyrkiet);
 • Neoclima (Rusland, Ukraine);

Disse virksomheder i 2017 er de mest populære blandt købere. Hvad angår de mest optimale modeller for pris og kvalitet, har vi listet de bedste infrarøde varmeapparater i en separat artikel, som vi anbefaler at læse.

Vi råder dig også til at blive bekendt med eksperternes mening om valg af varmeapparater til en lejlighed og et hus:

Nu ved du, hvordan du vælger en infrarød varmeapparat til strøm, virksomhed og yderligere funktioner. Vi håber vores råd har hjulpet med at finde den rigtige IR-varmeapparat til en lejlighed, hus eller sommerhus!

Infrarøde varmeapparater - beregning og valg

Infrarøde varmeapparater er varmeanlæg, der overfører varmen de producerer til omgivende genstande gennem infrarød stråling. Denne stråling, som sollys, er usynlig, absorberes ikke af luften og uden tab går der i bunden af ​​rummet, opvarmning af gulvet, møbler, vægge og indvendige elementer placeret i enhedens zone. I infrarøde varmeapparater omdannes op til 90% af energien til en strøm af varmestråler fra langbølgespektret, og kun 10% bruges til opvarmning af luften ved siden af ​​varmeren.

På grund af dette funktionsprincip kan en infrarød varmeapparat anvendes, hvor det er vanskeligt, umuligt eller økonomisk uberettiget ved en anden opvarmning: i rum med meget højt til loftet eller store varmeforløb (blæst, stærkt glaseret osv.); i de semi-åbne og åbne verandaer, terrasser, haller; i det fri; i lokaler hvor zoneopvarmning eller endda punktopvarmning er nødvendig. Andre fordele ved infrarøde varmeapparater omfatter effektivitet, bekvemmelighed, sikkerhed, brugervenlighed og vedligeholdelse, kompaktitet og lydløshed.

Hvordan vælger jeg en infrarød varmeovn?

Valget af varmeapparat afhænger af flere grundlæggende kriterier:

 • type lokaler (bolig, kontor, handelspavillon, lager mv)
 • opvarmning mulighed (fuld, yderligere, zone, stedet, osv.)
 • installationshøjde (lofthøjde)
 • installation (loft, væg, indbygget)
 • afstande til mennesker i rummet
 • energikilde (el, varmt vand, flydende gas, diesel)

Power infrarøde varmeapparater

Efter først at have bestemt den samlede effekt til opvarmning af rummet som helhed, kan du vælge strøm og antal varmelegemer, der er nødvendige for ensartet fordeling af varme i rummet. For at beregne, hvilken slags varmekraft der er brug for til dit værelse, beregnes strømtætheden (mængden af ​​effekt pr. Kvadratmeter af det opvarmede område), som måles i W / m2. Tabellen viser de omtrentlige værdier for effekttæthed for at opnå den ønskede temperatur i værelser med forskellig varmeisolering.

Sådan vælges infrarøde loftvarmere

Loftvarmere baseret på infrarød stråling er radikalt forskellige fra konvektorer, som ifølge deres handlingsprincip er designet til at opvarme luften. Infrarøde bølger har stor længde: De opfattes af os som varme, der kommer fra solens stråler. Sådanne stråler, uanset tilstedeværelse af træk eller vind, opvarmer også infrarøde varmeapparater, der anvendes i hverdagen: strålingsbølgelængden svarer til den af ​​det infrarøde spektrum i solen.

Opbygningen af ​​opvarmning af en infrarød varmeovn.

Konvektoren kan ikke opvarme rummet øjeblikkeligt, for når det arbejder, er der en bevægelse af varm luft opad. Først og fremmest bliver rummet i loftet opvarmet - det er en betydelig ulempe, at infrarøde loftvarmere ikke har. Hvordan vælges dette varmesystem og ikke tabe? Vi vil forsøge at præcisere nedenstående.

Strukturelt har anordningen ikke komplekse kontroller i en stålplade, på hvilken en stærk pulverlakering påføres, en aluminiumreflektor er placeret. Hovedvarmeelementet er placeret på reflektoren. På det moderne marked for varmesystemer er der 4 typer af disse elementer: kulstof, halogen, keramik og rørformet.

Hver infrarød varmeapparat er udstyret med en termostat til temperaturregulering og en sensor, der slukker for enheden, når den overophedes.

Fordele ved at bruge infrarøde varmeapparater

Fordeling af varme i huset med en infrarød varmeovn.

Den største fordel ved sådanne strukturer ligger i, at de ikke udsender varme, og handlingen er rettet mod opvarmning af det nødvendige objekt. I modsætning til forskellige varmeelementer absorberes termisk stråling ikke af luft, når enheden til de opvarmede overflader.

Det er rimeligt at sige, at infrarøde varmeapparater tilhører den kategori af apparater i den nye generation, der er et absolut alternativ til den traditionelle elvarmer. På grund af det faktum, at designet er fastgjort til loftet, kan det passe ind i ethvert interiør, ikke krænke designets harmoni. Infrarøde loftvarmere kan bruges af dyreejere, da muligheden for at kontakte et kæledyr med et varmesystem udelukkes helt.

Som et element i opvarmning sammenligner infrarøde loftsystemer sig positivt med andre på flere måder:

Infrarød varmeapparat har ikke et stort antal dele, så der er praktisk taget intet at bryde ind i det.

 • høj varmeforsyning - varmeoverførsel ved enheden starter 27 sekunder efter tændingen;
 • lydløs drift
 • infrarøde varmesystemer brænder næsten ikke ilt;
 • betydelige besparelser - ifølge eksperter er omkostningerne ved opvarmning af værelset reduceret med 40%;
 • manglende luftcirkulation, hvilket gør det muligt at installere dem på gaden;
 • spot og zone opvarmning - opvarmning af specifikke områder af rummet;
 • manglen på udledning af skadelige lugte, hvilket igen reducerer sandsynligheden for forgiftning til nul;
 • miljøvenlig miljøvenlig opvarmning;
 • en række undersøgelser giver ret til at argumentere for de gavnlige virkninger af infrarød stråling på kroppen;
 • installationsmobilitet - på teleskopstativ, på væg, på loft
 • nem montering af loftindretningen.

Infrarøde varmeapparater har en række kvalitetsindikatorer, men de har også en ulempe: På grund af intens lysstråling forårsager de visse ulemper, når de anvendes om natten.

Princippet om drift af infrarøde varmeapparater

Infrarøde varmeapparater tørrer ikke luften i rummet.

Funktionsprincippet for denne type varmelegemer er ikke baseret på opvarmning af luften i rummet, men ved opvarmning af objekter der er der og menneskekroppen, hvorefter objekterne overfører varme til luften. På grund af dette ændres fugtindholdet og sammensætningen af ​​luften ikke, og mængden af ​​ilt forbliver stabil. Plader kan varme op fra 100 ° С til 950 ° С. Beregningen af ​​intensiteten af ​​opvarmning udføres individuelt for hvert værelse under hensyntagen til rummets størrelse, lofternes højde og en række andre parametre. For eksempel er det muligt for et værelse med en standard lofthøjde på 2,5-3,5 m at anvende overfladestyring på 100-120 ° C. Hvis loftet er højere end 3,5 m, er opvarmning til 950 ° C tilladt. På trods af at vi taler om ekstremt høje temperaturer, er den infrarøde stråling af enhederne, der bruges til opvarmning, helt sikker, som bekræftet af gentagne undersøgelser af både fabrikanterne selv og uafhængige eksperimenter.

Fabrikanterne tilbyder i øjeblikket et ret omfattende udvalg af udstyr: infrarøde varmelegemer til hjemmet, til industrielle lokaler, til våde værelser og endda varmeapparater til eksplosive områder.

Bølgelængde og opvarmningstemperatur

Det nødvendige antal infrarøde varmeapparater til hovedtyperne af lokaler.

Varmeelementer placeret inde i infrarøde varmeapparater har forskellige udstrålede bølgelængder og forskellige varmetemperaturer. De er som følger:

Emittere, der udsender lange bølger (i størrelsesordenen 5,6-100 mikron), har en arbejdstemperatur på 100 ° C til 600 ° C, kan anvendes i boliger, kontorer, industrielle lokaler med en lofthøjde på højst 3 m.

Mellembølger (fra 2,5 til 5,6 mikron) udsender varmeelementer med en temperatur i området fra 600 ° C til 1000 ° C. Når du bruger dem, skal loftet på rummet have en højde på 3-6 m.

Korte bølger (fra 0,74 til 2,5 mikrometer) udsendes af varmeelementer, der arbejder ved temperaturer fra 100 ° C. For deres effektive drift kræver en lofthøjde på 6-8 m. Ofte finder de deres anvendelse i fabrikk- eller fabriksbutikker på gaden.

Typer af infrarøde varmeapparater med loftmontering

For at vælge en varmelegeme er det nødvendigt at tage højde for en række faktorer, der påvirker dens ydeevne og en generel klassificering baseret på design, installation og kontrolfunktioner. Afhængig af varmekilden kan varmeapparater kategoriseres som gas, elektrisk eller elektrisk film.

Gas infrarøde varmeapparater er i de fleste tilfælde designet til brug i industrielle lokaler eller udendørs, fordi de har en temmelig imponerende effekt. Et sådant system virker ved hjælp af en gas-luftblanding. I tilfælde er der perforerede plader, på hvis overflade brændingen er brændt.

Hovedkomponenten i elektriske infrarøde varmeapparater er en rørformet elvarmer eller en åben spiral. Desuden giver designet en reflektor, som afspejler infrarød stråling i retning af rummet. Indretningerne i denne kategori har fundet deres brede anvendelse i både industri- og boligområder.

Film infrarøde varmeapparater anvendes i beboelseslokaler til opvarmning af specifikke lokalområder. De vigtigste dele af disse varmelegemer er kulstofelementer.

Klassificering af loftvarmere baseret på destinationen

Til destination varmeapparater kan være husstand og industri. Husholdningsinfrarøde varmesystemer kaldes ofte elektriske varmeapparater. Dette valg skyldes enhedens lille styrke, driftssikkerhed, æstetisk udseende og i nogle tilfælde endda muligheden for at indføre en designløsning.

Loftvarmere kan bruges til enhver form for rum, og de optager ikke plads.

Sådanne loftstrukturer til opvarmning vil helt sikkert blive værdsat af ejerne af lejligheder og huse med et stort antal planter, der kræver stabile, behagelige betingelser for vækst. Varmeapparater kan installeres, hvor der er en glaseret loggia eller balkon, da det vil være en trofast assistent i kampen mod frost.

Takket være deres sikkerhed kan de installeres i børnenes værelser. I modsætning til konvektive varmelegemer vil infrarøde mønstre ikke forværre situationen og ikke bidrage til omsætning af støv.

Kommercielt bruge varmeapparater med betydelige effektværdier og store dimensioner. De er som regel installeret på særlige søjler eller under loftet. Kraften i sådanne strukturer muliggør opvarmning af lagerfaciliteter, garager, hangarer, offentlige institutioner, produktionsfaciliteter, kontorer, sportsfaciliteter, vinterhaver, sundhedskomplekser, moteller, hospitaler, drivhuse.

Opvarmning af offentlige institutioner ved hjælp af konventionelle opvarmningsanordninger er næsten umulig på grund af den høje manøvredygtighed, mens infrarøde varmeapparater udfører denne funktion perfekt. Desuden er disse enheder i stand til at spare plads betydeligt takket være installationen under loftet.

Også i industrielle lokaler, på grund af det store område af lokaler og ventilation, er konvektionstype opvarmning umulig, kun infrarød. Årsagen til dette ligger i infrarøde varmeapparaters evne til direkte at opvarme arbejdsområdet, genstande og mennesker.

Klassificering efter type varmeelement

Hvis man vælger en eller anden infrarød varmeapparat til huslige behov, er det værd at overveje, at en af ​​de største forskelle ligger i skallen, hvori elementet udstråler bølgerne.

Et halogenvarmeelement kan påvirke en person negativt.

Et halogenvarmeelement er intet andet end en halogenlampe, hvis stråling passerer inden for det infrarøde område. Inde i lampen er der placeret et filament af wolfram eller kulfiber. Ved opvarmning af filamentet frigives infrarød energi og overføres til lampens rør. Halogenlamper udsender et gyldent lys, som har en negativ effekt på øjnene, irriterer dem. For at maksimere fabrikantens negative indvirkning dækker lampen med en speciel sammensætning. Den største ulempe ved dette varmeelement ligger imidlertid i, at elementet udsender korte bølger, som har en negativ indvirkning på mennesker.

Kulfallerelementet er et rør af kvarts. Indenfor skabes der et vakuum, hvori carbon helix er placeret. Fordelene ved denne type elementer er hurtig opvarmning og effektivitet, der overstiger effektiviteten af ​​den opvarmede metalplade. Glem ikke om den største ulempe - en kort driftsperiode, de tjener omkring 2 år. De lyser med et rødligt lys, der kan irritere øjnene. At nægte sådanne varmeelementer koster folk med astma og allergi.

Varmeelementet med en keramisk skal har et højt beskyttelsesniveau, så det gløder ikke i processen. Livslængden af ​​et sådant element når mindst 3 år sammen med sin økonomi er det en økonomisk attraktiv måde at opvarme et rum på. Strømforbruget er 50-2000 W, hvilket skyldes strukturelle egenskaber. På trods af at elementerne ikke hurtigt kan varme op og køle ned, bruges de ofte til medicinske institutioner, saunaer, fordi de har høj styrke.

Det rørformede metalelement har maksimal lighed med keramiksystemet. De er pålidelige og bekvemme i hverdagen, men i færd med at arbejde kan de producere en specifik knitring, hvis årsag er de forskellige koefficienter for temperaturudvidelse af aluminiumshuset og stålspiralen.

Bestemmelse af den krævede effekt

Inden du vælger en husvarmer, er det nødvendigt at afklare en række funktioner i sin fremtidige drift: om det vil være den eneste eller ekstra kilde til opvarmning, rumrum, nødvendig strøm og designfunktioner i loftet.

Bestemmelsen af ​​den ønskede effekt af varmeapparatet udføres på grundlag af formlen: 100 W pr. 1 m² areal. Sådanne beregninger kan dog kun anvendes på værelser, der er velisolerede og ikke har store kilder til varmetab ved anvendelse af en infrarød varmeapparat som hovedkilden til varme. Hvis vi taler om "yderligere opvarmning" af rummet, kan du bruge mindre strøm pr. Arealareal.

Til værelset var behageligt, skal du vælge den rigtige strøm infrarøde varmeapparat.

Fabrikanter anbefaler at tilføje yderligere 10% af en lille margen til de opnåede numeriske data om strøm. Det er nødvendigt at tage hensyn til andre faktorer, ellers kan der med utilstrækkelig effekt være situationer med ineffektiv brug af varmeapparatet eller overudgifterne for elektricitet med overskydende effekt.

For ikke at blive gidsler til denne situation anbefales det at følge en række tips:

 1. Med en lofthøjde på over 3,5 m og et areal på op til 100 m² er valget af loftvarmere til husholdningen næsten ubegrænset, men der er nuancer ved installation.
 2. Med en lofthøjde på op til 3,5 m og et areal på ca. 100 m² anbefales det at installere flere infrarøde varmeapparater.
 3. Hvis lofthøjden er mindre end 3,5 m, anbefales det ikke at bruge industrielle infrarøde loftvarmere selv når man opvarmer et lager eller en garage.
 4. Med en lofthøjde på mindre end 2,5 m og et opholdsstue på op til 50 m², foretrækker en varmelegemodel med effektværdier på højst 700 watt.

Den krævede effekt bestemmes af loftets højde: Jo lavere loftet er, desto mindre strøm skal varmeovnen have. Denne henstilling er baseret på overvejelser om et behageligt ophold hos en person, der står under enheden. Jo lavere kraften er, jo lavere strålingsintensitet er, jo blødere strålingsvarme. For et værelse på 20 m² og en lofthøjde på 2,2 m er det tilstrækkeligt at installere 4 varmere med en kapacitet på 600 watt. Ved placering af et lignende område med en lofthøjde på 4 m kræves der en varmelegeme med et effektområde fra 2,2 til 2,6 kW.

For at vælge det rigtige varme loft system, skal du være opmærksom ikke kun på værdien af ​​varmekraften, men også på mini- og maksimumshøjden på ophængningen. Disse egenskaber hjælper med at rette opvarmningens installationshøjde under installationen.

Valget af form og materiale

Den mest populære form, som husholdningsvarmerne har, er formen af ​​et fladt, rektangulært, langt panel. Producenter af infrarøde loftvarmesystemer tilbyder design, der er specielt designet til installation i Armstrong-lofter. De har som en del af loftet en firkantet form med en side på 60 cm, så installationen udføres i en celle i stedet for sektionen. På grund af deres lave effekt anvendes disse enheder i værelser med lave lofter som ekstra opvarmning.

Varmemitterende elementer af infrarøde loftvarmere er lavet af forskellige materialer. I de fleste tilfælde er det en metalplade. Den bedste mulighed er at bruge aluminiumplader, den bedste løsning - anodiseret aluminium. Denne type plade udsender mere varme og er holdbar.

Mange producenter har udvidet deres sortiment med apparater med en keramisk varmeafgivende plade, det betragtes som lidt mere effektivt, fordi keramik har en bedre udledningskapacitet end metal.

Imidlertid er det mest perfekte materiale i denne sammenhæng glas. Moderne teknologier tillader produktion af husholdningsovne, hvor glas spiller rollen som et opvarmnings- og strålingselement. Glaset opvarmes af sig selv. Et særpræg ved sådanne anordninger er deres holdbarhed, fordi designet ikke har noget at bryde og komme til at bære.

De vigtigste fejl ved valg af infrarøde varmeapparater

Køb ikke for kraftig infrarød varmeapparat til små rum, da der kan opstå kondens i værelset på grund af overophedning.

 1. Det er ikke ualmindeligt for købere drevet af et ønske om at spare penge for at erhverve mere kraftfulde varmeovne, og sætte gulvpladsen i spidsen for valget. Den ujævn fordeling af infrarøde stråler forårsager overophedning af visse punkter i rummet, hvilket resulterer i fugt i hjørner og koldere områder.
 2. For en garage bør der vælges infrarøde loftsvarmere, der ikke fokuserer på strømreserve, men på tilstedeværelsen af ​​yderligere beskyttelse.
 3. Hvis vi taler om valg af et varmesystem til et mørkt rum, der er rodet med møbler, bør vi kun fokusere på egenskaberne med henblik på spotopvarmning, da ensartet opvarmning af rummet vil være svært.
 4. Den optimale strålevinkel til loftvarmere er ikke 90 °, men 120 °.

Baseret på kriterierne bør du være opmærksom på visse specificeringer af varmeapparater. Til dato tilbyder producenterne en række modeller til børnelokaler, der er udstyret med et højt niveau af elektrisk sikkerhed, til industrielle lokaler med høj støvbestandighed, til bad med beskyttelse mod utilsigtet stænk og en høj fugtighedsbestandighedsklasse.

Den rigtige tilgang til valg af varmeapparater er en garanti for at opnå komfortable forhold og en lang levetid.

Alt om installation og reparation
lofter med egne hænder

Opbygningen af ​​de enkelte huse er ved at blive fart. Og det er helt forståeligt, da der i mange aspekter er et mere attraktivt hus end en lejlighed.

Men hovedproblemet i denne sag bliver den optimale løsning på problemet med opvarmning af boliger. Centraliseret opvarmning i den private sektor er langt fra udbredt.

Det er ikke altid muligt at bringe gas til huset. Installation af forskellige typer varmekedler er heller ikke egnet for alle.

En temmelig ny type elektrisk opvarmning - infrarøde loftvarmere, i mange situationer, udfører effektivt opvarmning af huset. Og de er installeret i lejlighederne som ekstra varmeelementer.

Varianter af varmeapparater

Hvis du beslutter dig for at opgive vandvarme derhjemme, så er der forskellige muligheder for opvarmning med elektriske apparater. Deres brug er meget praktisk, da der ikke er behov for dyre hjemvarmesystemer med kedler og radiatorer.

Derudover er der ikke behov for en konstant tilstedeværelse af en person for at opretholde disse enheders funktionsevne. Imidlertid er konstant tilgængelighed af elektricitet påkrævet. I tilfælde af afbrydelse, især om vinteren, er det bedre at have en nødstrømkilde.

Der er flere hovedtyper af varmelegemer:

 • Gammeldags varmeapparater med varmelegemer spiser meget energi, har en høj driftstemperatur og er brandfarlige.
 • Olievarmere og varmekonvektorer er mindre energiforbrugende, men opvarmning af rummet med deres hjælp er meget lang og ujævn.
 • Elektrisk gulvvarme har mange fordele, men de opvarmer hele rummets volumen, hvilket ikke altid er omkostningseffektivt.
 • Infrarøde varmeapparater opvarmer ikke luften omkring dem. Apparatets bølgestråling spredes til faste objekter, som absorberer det, opvarmes.

Akkumuleringen af ​​varme og dens gradvise frigivelse til det omgivende rum svarer i princippet til solens stråler. Dette er den største forskel mellem infrarøde varmeapparater og andre typer varmelegemer.

Mange fordele ved infrarøde varmeapparater gør dig til at tænke på at købe dem som ekstra varmeanlæg eller som den vigtigste kilde til opvarmning i huset.

Hvorfor vælge infrarøde varmeapparater

Sammenlignet med andre typer varmelegemer ser infrarøde reflektorer virkelig mere attraktivt ud.

Fordele ved IR-varmeapparater

Blandt de utvivlsomme fordele ved denne varmeapparat kan identificeres det vigtigste:

 • Effektiviteten af ​​disse enheder er meget høj på grund af det faktum, at der praktisk talt ikke er spild af energi.
 • Retningsaktivitet - opvarmning af omliggende genstande, møbler, vægge, gulv og loft, og ikke luften omkring infrarødvarmeren. Virkningen af ​​varme begynder at mærkes umiddelbart efter tændingen.
 • Der er ingen ophobning af opvarmet luft under loftet, hvilket betyder, at der ikke er store temperaturforskelle i værelserne.
 • Varmeapparater af denne type tørrer ikke luften i rummet, da ilt ikke brænder under arbejdet. Det betyder, at huset opretholdes ved et normalt fugtighedsniveau.
 • De fleste IR-varmeapparater arbejder stille.
 • Infrarøde varmeapparater er meget økonomiske med hensyn til energiforbrug. Tilstedeværelsen af ​​en termostat, der kun tænder enheden, hvis temperaturen i rummet falder under et forudbestemt niveau, sparer lys og forlænger produktets levetid.
 • Sikkerheden ved sådanne anordninger er ret høj. De fleste enheder installeres permanent. Bærbare modeller er udstyret med rollover sensorer.
 • Med korrekt valg og installation er det muligt at automatisere driften af ​​enheden fuldt ud.
 • Nem installation og vedligeholdelse - du kan installere infrarød varmeudstyr i dit hjem. I fremtiden kræver de kun periodisk overvågning af arbejdet.

Lang levetid - den er kun gyldig for produkter af høj kvalitet, garantien er givet af dokumenterede producenter af dette produkt.

Det er vigtigt! Den effektive anvendelse af infrarøde varmeapparater er kun mulig i tilfælde af en velisoleret konstruktion af hele huset. Ellers vil det meste af instrumentets energi blive spildt.

Ulemper ved infrarøde varmeapparater

Selvfølgelig har enhver enhed ulemper. Infrarøde varmeapparater er ingen undtagelse.

 • Let knaprende - kun til stede med apparater med rørformet metalvarmeelement. Årsagen ligger i forskellen i termiske udvidelseskoefficienter af forskellige metaller i varmelegemets design.
 • Shortwave stråling er skadelig for menneskers sundhed. Men i dette tilfælde er det bedre ikke at bruge sådanne enheder i hverdagen, eller at reducere tiden i rummet under deres arbejde.
 • Halogenvarmere har en ret stærk glød under driften. Men mange producenter anvender nu en særlig belægning af varmeelementer, hvilket reducerer denne ulempe.
 • Effektiviteten af ​​langbølge infrarøde varmeapparater falder, når de bruges udendørs. I dette tilfælde er modeller med kortbølget stråling bedre egnet til brug.
 • Omkostningerne til kvalitetsprodukter er ret høje. Men i løbet af drift betaler sådanne enheder meget hurtigt for sig selv på bekostning af deres fordele.

Sammenligning af fordele og ulemper ved ovne af denne type, kan du helt sikkert vælge et valg til deres fordel.

Klassificering af infrarøde varmeapparater

Alle infrarøde varmeapparater kan klassificeres efter flere hovedpunkter:

 • Anvendelsesområde
 • Energikilde til varmeapparatet;
 • Enhedseffekt;
 • Installationsstedet til varmeren.

Derudover kan de være af forskellige design, med forskellige typer varmeelementer.

Hvor bruger de sådanne enheder?

Disse varmeanordninger anvendes:

 • På gaden i hytten eller ved udgangen til naturen - oftest er det autonome gasprodukter.
 • I en lejlighed eller hus - som ekstra varmeudstyr i nærværelse af hovedvarmen.
 • Til midlertidig brug i landejendomme og i landejendomme, hvor der ikke er permanent bopæl.
 • Som de vigtigste opvarmning enheder i huset.
 • På de industrielle virksomheder til lokal opvarmning af arbejdspladser.
 • I drivhuse, drivhuse og vinterhave.
 • I husdyr- og fjerkrækomplekser.

I princippet kan infrarøde varmeapparater anvendes, hvor der er behov for opvarmning.

Hvad arbejder de på?

Gas modeller

Sådanne indretninger er blandt de mest økonomiske. De fleste modeller er designet til at arbejde på hovedgasen, for at forbinde cylindrene er nødvendige for at installere en adapter. Uafhængighed fra elektricitet er et stort plus for deres drift i landhuse.

En gasvarmer består af et udstrålingsrør, på den ene side er der installeret en gasbrænder, hvis hjælp hjælper røret opvarmer. Derefter producerer røret infrarød stråling, der ledes til den ønskede zone ved hjælp af en reflektor.

På grund af deres højeffekt anvendes sådanne ovne oftest i industri- og lagerlokaler.

Diesel apparater

Denne type infrarøde varmeapparater er økonomisk, og effektiviteten af ​​enheder er 90%. Modellerne i boliger er udstyret med filtrering og fjernelse af forbrændingsprodukter.

Enheder af denne type har stor strøm og anvendes til opvarmning af mellemstore og store områder.

Elektriske ovne

IR strøm af varmeapparater

Afhængigt af kraftvarmerne er opdelt i:

 • Lav effekt - perfekt til lokal opvarmning i små rum. De er nemme at bruge som en ekstra varmekilde. Sådanne indretninger kan let flyttes fra et rum til et andet - de er små i størrelse.

Tip: Når du vælger en bærbar infrarød varmeovner, bør du foretrække modeller, der har en vippesensor.

 • Infrarøde varmeapparater med en gennemsnitlig effekt overholder helt opgaverne med hovedvarmen i huset.
 • Kraftige industrielle infrarøde varmeapparater tillader lokal opvarmning af arbejdspladser uden fuld opvarmning af hele værkstedet. Dette reducerer væsentligt varmeudgifterne.

Valget af model for strøm udføres afhængigt af dets formål. Men hovedsagelig til husholdningsbrug anvendes følgende beregning: 1 kW varmeapparat er taget til 10 m2 plads.

Hvor kan jeg installere dem?

På installationsstedet er alle ovne af denne type opdelt i:

 • Væg - hængt på enhver vertikal overflade i rummet.
 • Loft - den mest effektive placering til IR-enheder.
 • Gulvstående - Sådanne modeller kan bæres eller fremstilles i form af stationære gulvstifter.

Der er et stort udvalg af forskellige stationære eller bærbare modeller. De første enheder er fastgjort til permanent placering på ét sted, den anden kan flyttes afhængigt af behovet for lokal opvarmning. Bærbare modeller anvendes hovedsageligt som ekstravarme.

Det er vigtigt! Placeringen af ​​varmeren påvirker i høj grad dens effektivitet. Den bedste installationsmulighed er en loftsmontering.

Lad os overveje mere detaljeret denne type infrarøde varmeapparater.

Plade modeller af infrarøde varmeapparater

Placeringen af ​​varmeapparatet med et infrarødt spektrum af opvarmning på loftet giver mulighed for at opnå den største effektivitet af sit arbejde. Med en sådan anordning vil den ikke besætte værelsetets anvendelige rum, dets retningsretning ophobes ikke med varme på toppen af ​​rummet.

Infrarøde loftvarmere kan placeres inde i rammekonstruktionerne eller suspenderes direkte til loftbunden. Placering ovenstående vindue og døråbninger vil skabe en hindring fra indtrængning af kold luft ind i rummet.

Infrarødvarmer Design

Funktionen af ​​hele det infrarøde varmesystems funktion er transmissionen af ​​elektromagnetisk stråling fra enheden til genstande, der er i stand til at absorbere den. Derefter opvarmes selve genstanden, og der frigives varme til omgivelserne. Baseret på dette er der flere typer infrarøde varmeapparater.

Lukkede apparater med varmeplade

Objektet, der absorberer infrarøde bølger og opvarmer varme, kan ikke kun være situationen i rummet, men også elementerne i varmelegemet selv. Dette er normalt frontpanelet dækker radiatorvarmeren.

Denne type er ikke meget forskellig fra simple opvarmningsanordninger, som det er den sædvanlige opvarmning af luft fra varmepanelet. Dens infrarøde stråling opvarmer op til en bestemt temperatur. Ineffektiv varmelegeme er imidlertid meget sikker - den kan placeres i nærheden af ​​andre genstande, det påvirker ikke menneskers sundhed negativt.

Åbn ovne med reflektor

Dette er den mest almindelige type infrarød varmeapparat. Dens design er ret simpelt:

Den interne reflektor, som den infrarøde emitter er monteret på, er oftest lavet af poleret aluminium. Dets opgave er at styre den infrarøde stråling.

Derudover kan varmeren være udstyret med en termostat og overophedningssensor.

Film type

Udformningen af ​​en sådan varmelegeme er meget enkel. Baseret på folien, der spiller rollen som en reflektor, installeres varmeelementer. Hele strukturen er ovenfra dækket af en stærk og tæt dielektrisk film.

En sådan infrarød varmeovn er den mest effektive og økonomiske.

Varmeelementer til infrarøde varmeapparater

Varmeelementer til infrarøde varmeapparater udsender bølger af forskellig længde:

 • Kortvågsområdet eller nærområdet af stråling er 0,5-2,0 mikron. De kan varme op til + 900 ° C. Hovedsageligt anvendt til opvarmning af store industrielle lokaler. Brug dem til husholdningsbrug er uønsket.
 • Det gennemsnitlige bølgelængdeområde eller det gennemsnitlige infrarøde område er op til 50 mikron. Driftstemperaturen for sådanne varmelegemer er op til + 600 oC.
 • Det lange bølgelængdeområde eller det fjerne område af stråling - 50-2000 mikron. Den maksimale opvarmningstemperatur er + 300 oC.

Jo kortere strålingsområdet er, desto højere er dens intensitet og temperatur på varmeobjekter.

Baseret på dette er følgende typer af varmeelementer installeret i infrarøde varmeapparater:

 • Halogen - shortwave type varmelegeme. I en glasflaske anbringes en varmespole af kulfiber eller wolfram. I princippet er det en halogenlampe med et infrarødt strålingsspektrum. Sådanne varmeapparater er ikke sikre for menneskers sundhed, så du bør ikke være under enhedens handling i lang tid. Derudover er de meget varme. Derfor skal de være placeret i en tilstrækkelig stor afstand fra forskellige objekter - mindst 1 meter. Sådanne indretninger skal beskyttes mod mekanisk belastning, ellers vil halogenrøret simpelthen bryde.
 • Kulfarmelementet anbringes i et kvartsrør. Kulelamper har betydeligt større energibesparelser i forhold til andre lygtevarmeelementer. De har et langbølget strålingsspektrum og har et meget lang levetid på op til 10.000 timer. Varmeelementet leveres ofte med en svingningsindretning, der gør det muligt at styre den ønskede retning. Derudover kan den placeres inde i sagen i vandret eller lodret stilling. Vedligeholdelse og reparation af sådanne anordninger skal foretages af specialister.
 • Quartz varmeelement fås i to versioner: lampe eller panel. I det første tilfælde anbringes en varmelegeme med en legering af chrom og nikkel i et kvartsglaslegeme. Man bør huske på, at kvartslamper er meget skrøbelige.
 • Monolitisk kvartsvarmer har en lidt anderledes design. Varmeelementet i det er et metalrør med en nichrom spiral. Kvarts sand hældes inde i røret, enderne er forseglet. Denne varmelegeme er placeret i et panel af kunstig sten. Da sandet køler ned i meget lang tid, efter at panelet holder op med at virke, giver det opvarmning til det omkringliggende rum i lang tid.
 1. Den filmstrålende elvarmer - PLEN er en ret ny IR-enhed. Men det er allerede blevet udbredt. Denne model af varmelegeme er tilgængelig i forskellige længder og bredder. Filmtykkelsen er ca. 1,5 mm. Når du tænder for denne enhed, opvarmes varmeelementerne til 45 ° C og begynder at udsende lange bølger af IR-spektret.
 2. Deres fordeling over hele rummet er meget jævnt. Så absorberes bølgerne af alle genstande i rummet, og varmen overføres til det omgivende rum. I 1 - 1,5 timer stiger lufttemperaturen i rummet med ca. 10 ° C.
 3. Termostaten styrer driften af ​​PLEN. Når den indstillede temperatur er nået, slukkes ovnen automatisk. Enheden begynder at arbejde igen, når luften i rummet køles til det angivne minimum. For nem installation er filmen fremstillet i strimler på 5-6 meter i længde på forskellige overfladearealer. Dens bredde kan variere fra 0,5 m til 1 m.
 4. Det er muligt at installere en sådan type varmeanlæg på en hvilken som helst glat overflade. Men oftest er filmen fastgjort på loftet eller på gulvet. Infrarød film loftvarmer - den mest effektive måde at placere. Radierede IR-bølger spredes strengt ned. Undervejs absorberes de af alle møbler, men de fleste af dem absorberes af gulvfladen.
 5. Endvidere stiger den opvarmede luft. Den højeste temperatur i rummet vil være på gulvniveau. I en højde på 1,5 m fra den - 1-2 ° C lavere, hvilket er mest behageligt for en person.

Alle disse varmeelementer har deres fordele og ulemper, men de arbejder meget økonomisk og effektivt.

Montering af loftvarmeanlæg

Forbereder installationen

Hver enhed ledsages af en installations- og betjeningsvejledning, som angiver, hvilken overflade den skal installeres på: et gulv, et loft eller en væg. Der er produkter universelle.

Termostaten på enheden, der styrer temperaturen i rummet efter forbindelsen, er muligvis ikke.

For at forbinde en autonom temperaturregulator er det nødvendigt at overveje nogle funktioner i sin installation:

 • Termostaten er placeret fra gulvet på 1,5 meter. Dette vil skabe let drift.
 • Tilslutning af dekorative film infrarøde varmeapparater er også lavet af en fjernbetjening, som kan være trådløs. For effektiv drift af enheden er det nødvendigt at undgå områder, der er tilbøjelige til udkast.

Interessant at vide! Moderne systemer understøtter fjernbetjening af opvarmning selv gennem smartphones.

 • Stedet til montering af varmeren er bedre at vælge tættere på døren eller vinduet.

For arbejdet skal du forberede værktøjer og materialer:

 • Elektrisk boremaskine.
 • Skruetrækker.
 • Line.
 • Skruetrækkere.
 • Tang.
 • Afhængigt af varmekonfigurationens konfiguration skal du have en stiv beslag til montering, som skal købes i fraværet.
 • Ledninger, hvis længde afhænger af installationsstedet og afstanden til strømkilden.

Installation af individuelle varmelegemer i loftet

Installation af individuelle opvarmningsanordninger er ret simpelt. De er monteret på beslag, låse eller metalkæder. Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at kontrollere deres pålidelighed: de skal modstå enhedens vægt, ikke deformeres og ikke bøjes.

Fastgørelsen er fastgjort i loftet, så er ovnen ophængt på dem. I nærværelse af en termostat skal man huske på, at den ikke bør installeres i udkast, da dens effektivitet vil falde.

Installation af film infrarød varmeapparat

Det er det sværeste at installere et filmsystem, og det er på grund af dets struktur, så vi demonterer installationen ved hjælp af sit eksempel.

Det er nødvendigt at installere IK-systemet i overensstemmelse med kravene til betjening af systemet, afhængigt af gulvpladsens størrelse. Hvis arbejdsmængden er stor, er det bedre at ty til de professionelle elektrikeres ydelser.

Hvis rummets rum er lille, kan arbejdet gøres manuelt og skiftevis udføre arbejdet. Arbejdet med installation af loftvarme kan opdeles i flere faser.

 • Installer en skærm, der afspejler varmen.
 • Monterede filmvarmere.
 • Elektriske ledninger.

Installation af varmereflekterende isolering

Arbejdet begynder med montering af folie-skærm, som kan reflektere varmestrømmen ned. Den bedste løsning ville være brugen af ​​isoleringstykkelse på 5 millimeter.

 • Det tilfælde, hvor loftisoleringen ikke er af høj kvalitet, bruges en opvarmning på 10 millimeter. Til træloftkonstruktioner er fastgørelseselementerne lavet ved hjælp af traditionelle hæfteklammer og hæfteklammer.
 • Til betonpladekonstruktion har du brug for en perforator til huller og specielle fastgørelsesdele (UK). Fastgørelsen er anbragt i trin på 0,5 meter.
 • Efter den første strimmel af varmereflekterende isolering er den anden monteret, med en overlapning på 2-3 centimeter. Arbejdet fortsætter indtil den fulde dækning af loftkonstruktionen.
 • Det skal huskes, at efter installation af en varmereflekterende isolering er det nødvendigt at forsegle leddene med et specielt forstærket tape.

Installation af filmvarmer

Filmvarmere er tynde carbonfibertråde, der er deponeret på en carbonplade - deres nummer er valgt i overensstemmelse med arbejdsudkastet. Alle varmeelementer har specielle steder til fastgørelsesanordninger.

 • Som regel er disse almindelige gennemsigtige felter på begge sider. Princippet om installation af filmvarmere svarer til et varmereflekterende materiale. En universel fiksering eller hæftemaskine anvendes, afhængigt af loftkonstruktionen.
 • Det er vigtigt at huske, at installation af filmvarmere udføres i et opvarmet rum, og fastgørelserne er kun lavet i gennemsigtige strimler designet specielt til fastgørelsesanordninger.
 • Forkert installation vil føre til en overtrædelse af varmeapparatets geometri, skade på den levende del og fejl i enheden. Dette arbejde er bedre at betro eksperter.

Tip! Hvis du installerer det selv, skal du læse instruktionerne flere gange eller se instruktionsvideoen.

Elektrisk arbejde

Ledninger er som følger. Ved siden af ​​filmvarmerne fastgøres en speciel kabelkanal, hvor varmeledningerne ledes.

 • En trunk linje lavet af single-core wire PV-3 skal installeres. Varmetrådene skifter parallelt med bagagerummet.
 • Afsnit afhænger af filmvarmerens samlede tykkelse.
 • Efter tilslutning af ledningerne trækkes strømmen ind i en særlig kabelkanal og isoleres.
 • Så er det nødvendigt at installere en termostat, helst i hvert rum i en højde på 1,4 meter fra gulvniveauet. Hvis rummet i rummet er lille, så kan termostaten forbindes til spalten med linjen.
 • For et stort område har du brug for en magnetisk kontaktor. Strømforsyningsledninger, i en særlig korrugering, strækker sig til skjoldet. Derefter samles alle ledninger i skjoldet og tilsluttes de magnetiske kontakter, hvorefter systemet testes.
 • Installationsvejledningen til IR-loftvarme er ret simpel. Nok at have en lille præsentation og loftvarme er klar.

Yderligere enheder til infrarøde varmeapparater

For nemheds skyld og større effektivitet bliver infrarøde loftvarmere ofte færdige med yderligere elementer:

 • Termostat - nødvendigt for at opretholde en konstant varmetemperatur. Hvis det er muligt, vil ovnen blive tændt med jævne mellemrum, hvilket vil spare energi betydeligt. Det kan udføres mekanisk eller elektronisk.
 • Et overophedningsbeskyttelsessystem anbefales kraftigt i tilfælde af langvarig drift af ovnen uden tilsyn. I tilfælde af en nødsituation i dit fravær, slukker denne enhed den infrarøde varmeapparat.
 • Fjernbetjeningen er meget bekvem til at styre driften af ​​et varmelegeme placeret på loftet.

Brug af ekstra enheder gør det muligt at gøre brug af IR-varmere mere bekvem og sikrere.

Nogle vigtige valg tips

Ved valg af infrarød varmeapparat skal der lægges særlig vægt på kvaliteten og sikkerheden.

Produktets kvalitet kan ofte bestemmes visuelt:

 • Kroppen er lavet af godt materiale, holdbart, uden chips og ridser.
 • Hele enheden er samlet fra godt monterede dele uden huller eller skævheder.
 • Beskyttelseselementerne er intakte, grillene er fastgjort.
 • I nærværelse af justeringsdele er det værd at kontrollere, hvor frit de arbejder.
 • Hvis produktprisen er for lav, skal du vide om tilgængeligheden af ​​certifikater for den. Enheden kan samles af materialer af lav kvalitet.

Sikkerhed er det vigtigste kriterium ved køb af infrarød varmeapparat.

Når du vælger en infrarød varmeovn med et halogenvarmeelement, skal du være opmærksom på følgende punkter:

 • Installation af loftindstillinger er gavnligt, hvis lofthøjden i rummet er mere end 3 meter. Ellers vil det være bedre at købe væg- eller gulvmodeller.
 • Varmeelementets krop skal have pålidelig beskyttelse mod forbrændinger.
 • Indersiden af ​​sagen bør ikke være mekanisk beskadiget.
 • Tykkelsen af ​​reflektoren skal være mindst 120 mikron, ellers vil der være store varmetab.
 • Du bør ikke vælge modeller med fans, som regel er de af ringe kvalitet.
 • En sikrere model ville være en mulighed med en overophedningssensor.
 • Hvis varmeelementerne har en speciel belægning, der reducerer deres glød under drift, vil denne varmeapparat være at foretrække.
 • Producentens pålidelighed garanterer køb af et kvalitetsprodukt.

Tip: Når et stort opvarmningsareal er bedre at samle flere strømforsyningsapparater end en kraftig. Dette vil reducere den negative indvirkning på menneskers sundhed.

Når man vælger en infrarød radiator med kulstoflamper, skal man huske:

 • En lang bølgelængde af radiatoren kan ikke bøje sig omkring objekter, derfor er det bedre at vælge loftmodeller.
 • Jo større muligheden for at dreje reflektoren, desto mere effektivt kan du bruge enheden.
 • Enheden skal være i rækkefølge af metalbeskyttelsesgitteret.
 • Kroppen inde skal være med høj kvalitet belægning, reflektoren - lavet af tæt folie, som er godt modstandsdygtig over for presning.

Hvis du planlægger at installere stræklofter i dine lokaler, bør du ikke vælge en filmtype varmelegeme. Under processen opvarmes filmen på grund af dette, strækloftet kan deformeres.

Hvis du køber infrarøde loftvarmere til udendørs brug, er det bedre at vælge gasmodeller eller elektriske med halogenlamper. Deres effektivitet vil være højere.

Populære infrarøde varmeapparater til loftinstallation

 • Peony. Dette varemærkevarmere indtager en af ​​de førende positioner i dette segment.

Under Peony-mærket er der produceret flere modeller af glas- og keramiske loft infrarøde varmeapparater: "Peony Lux 04" (kraft 0,4 kW), Peony Lux 06 (effekt 0,6 kW), Peony Lux 08 (strøm 0, 8 kW), "Peony Suite 10" (strøm - 1 kW), "Peony Suite 13" (strøm - 1,3 kW), "PS-06" (effekt - 0,6 kW). Enhedsfarverne er to: hvid og gylden. Spredningsvinklen er 120 grader. Omkostningerne ved udstyr varierer fra 2,7 til 6 tusind rubler.

Der er også modeller til installation på Armstrong-lofter.

 • Almak. Fabrikanten giver en fem års garanti på deres produkter. Til salg er modeller med en kapacitet på 0,4 til 2 kW, fire farver: hvid, grå, guld, wenge. Omkostningerne til varmeapparater: fra 2,3 til 4,6 tusind rubler.
 • Ballu. Sortimentet af varmeapparater fra denne producent er ret bredt. Modeller med effekt fra 0,3 til 3 kW præsenteres. Prisspredning: 1,3... 6 tusind rubler.
 • Produkterne fra denne producent faldt også gentagne gange i de bedste IR-varmere. Modeller med en nominel effekt på 0,8 til 4 kW produceres. Priserne på enheder ligger i grænsen fra 2,3 til 7,3 tusind rubler.

Sikkerhedsanvisninger ved brug

Der er nogle grundlæggende regler for sikker brug af infrarøde varmeapparater:

 • Uanset hvilken ydelse der skal udføres, skal alle elektriske IR-varmere jordes.
 • De kan ikke dækkes ovenpå.
 • Under modellen, som er meget varm under drift, bør du arrangere isolationsbasis.
 • Åbne elementer af infrarød stråling skal periodisk frigøres fra akkumuleret støv, da det kan medføre, at enheden tændes, når den er tændt.
 • Betjening af apparater med åbne varmeelementer er strengt forbudt uden et sikkerhedsnet.
 • Beslagene til fastgørelse af produktet til loftet samt fastgørelseselementerne på enheden skal være meget pålidelige.
 • Der bør ikke være brændbare genstande nær arbejdsenheder.
 • Varmeapparater beregnet til udendørs brug, kan ikke bruges indendørs, især i boliger.

Ceiling infrarøde varmeapparater har en meget bred vifte af modeller. Derfor er det nødvendigt at bestemme rækkevidden af ​​krav til opvarmningsanlægget inden den går til butikken. Hvilken energikilde vil blive brugt til arbejdet, hvor det er planlagt at blive installeret, for hvilken form for opvarmning det er beregnet til.

Når du selv klart forstår hvilken type infrarød varmeapparat du har brug for, kan du vælge mellem flere specifikke modeller. I fremtiden, iagttagelse af de grundlæggende sikkerhedsregler, vil du bruge det med bekvemmelighed og komfort. Flere oplysninger om disse varmelegemer kan hentes fra videoen i denne artikel.