Skørtloft: dimensioner, funktioner i dekorative strimler

Dimensionerne af loftsplinten er meget forskellige.

Til salg er der et stort udvalg af lignende produkter til bygherrer.

Installationen er så enkel, at den vil klare det uafhængigt uden færdighed i arbejdet, den første reparatør af værelser.

For at detaljerne skal passe ind i rummet, er det nødvendigt at vælge en passende dekorativ profil i højde, bredde og design.

Karakteristik af indvendige detaljer

Dimensionerne af PVC-loftsplinten vælges med ansvar.

De afhænger af højden af ​​rummet.

På torvene med højt til loftet vil et dimensionelt produkt være egnet, så det ikke går tabt, sammen med rummets skala.

Ved hjælp af dekorative elementer bliver udsmykningen inde i bygningen færdig og dækker uregelmæssigheden i hulrummet efter færdiggørelsen med en æstetisk overgang til linjerne fra den ene overflade til den anden.

Den faste plank giver dig mulighed for at opnå en visuel effekt ved at reducere eller forøge områdets bredde i bygningen:

 • lejlighed
 • privat hus, sommerhus, sommerhus
 • kontor
 • specialklæbemiddel
 • flydende negle
 • kit

Det skal bemærkes, at polystyren er blødt på det, det behøver ikke at skubbe ellers kan man forlade et mærke for hånd. Tilbehør er ikke modstandsdygtige over for opløsningsmidler. De er lette at passe på, bare tørre med en fugtig klud. Straks efter afslutning af lofter og vægge, fortsæt til montering af sokler. Lim påføres på bagsiden, og delen sættes på midten af ​​forbindelsesledningen, holdes forsigtigt langs kanterne og efter et par sekunder kan du slippe afsted, det er sikkert fastgjort.

Baseboards er både loft og gulv, de er lavet af materialer:

Loftet ligner ikke tunge strukturelle elementer, så træ og MDF-produkter er bedre placeret på gulvet, og plastik er mere velegnet til lofter.

Ved hvilke kriterier vælger

Dimensionerne af træplinten vælger forskelligt i specialforretninger for bredde og længde fra 2 til 2,5 m. Hvis der ikke findes nogen egnede, fremstiller fabrikanter strimler, der skal bestilles i henhold til de krævede parametre.

Montering af loftsplint

Før valget skal være:

 • beregne omkredsen af ​​væggene, det vil give den nødvendige mængde detaljer
 • beslutte om farveskemaet for en harmonisk kombination med gulvbelægningen
 • Beregn den passende tykkelse af produktet fra både over og under
 • overveje, om du vil udvide rummet, så skal profilens farve svare til efterbehandling
 • for den visuelle højde af rumstøbningen køb samme farve som væggene

Korrekt valg af fileter giver rummet et udseende af elegance, nøjagtighed. Karakteristisk afhængighed af formen af ​​produkter fra det indre af rummet. Hvis udsmykningen indeholder træelementer i bunden, er der placeret lignende møbler, en lignende dekorativ sokkel vil gøre.

Ikke altid frilly indsatser skabe hygge, detaljer, der er enkle i form og design, vil gøre det muligt at udføre installationsarbejde med bekvemmelighed og hastighed uden at reducere luksusen i det indre. Bredden af ​​efterbehandlingselementerne har indflydelse på rummets visuelle opfattelse, når det er i et lille gennemløbsrum, en stor størrelse vil gøre det muligt at reducere det, er det bedre at fastsætte den smalle bar her.

For rummelige bygninger passer en bred sokkel, er de i stand til at understrege storheden af ​​rummet.

Det er værd at være opmærksom på de lange og smalle rum, så grænsen er lille i bredden og ikke længere forlænger og tværtimod bredt - reducerer konstruktiv ubalance.

Nyttige tips

Hvis udlejer regner med en langsigtet installation af basisplader, kan du gøre prisen for dyrere og slidstærkt materiale til gulvdekoration en gang.

Plint til stræklofter

Den mest acceptable løsning er et træ, det har altid været værdsat af bygherrer. Lysfileter skal fastgøres til loftet, de er lettere at installere, og belastningen på denne overflade må ikke øges.
Forbrugerne skal vide, at sokkel på gulvet sælges med specielle kanaler, de giver dig mulighed for at skjule ledningen, reparere den, hvilket øger elektrisk sikkerhed sammen med æstetik. Dimensionerne i denne type finishmateriale er vigtige, de kan påvirke stigningen eller faldet i rummets parametre.

En harmonisk kombination af elementer skaber effekten af ​​fuldstændigheden af ​​de grundlæggende proportioner i indretningen af ​​en bygning. Samtidig kan der ikke findes klare instruktioner til installationsarbejde og valg af dekorative strimler.

Hver struktur har individuelle former, mængder, overfladebehandling. Disse kriterier, materielle muligheder og personlig smag bør være hovedfokus. Ikke alt, hvad der er dyrt, må nødvendigvis være godt, men budgetindstillingen kan tjene som en lang og smuk.

Sådan limes soklen (baguette) til strækloftet - i videoen:

Bemærket en fejl? Vælg det og tryk på Ctrl + Enter for at fortælle os.

Valg af loftsplint: forskellige typer og deres egenskaber

Det er ofte muligt at se en situation, hvor lidt efterbehandling, som ofte forekommer i sidste fase, fuldstændig forsømmes. Så for eksempel er valget af loftsplint ikke særlig velegnet. Men dette er en vigtig detalje, der er i stand til at fremhæve rummets overordnede design. Og det forkerte valg vil føre til det faktum, at selv de smukkeste materialer vil se kedeligt ud uden nogen speciel stil. Du skal også tage højde for, at loftfiletet er et element, der er i stand til at skjule de eksisterende fejl mellem to tilstødende overflader.

Valget af materialefilet

Der er mange anbefalinger og tips om, hvordan man vælger en loftsplint. Men de koger alle sammen til det valg af materiale, der bruges til fremstilling af fileter. I øjeblikket er der mange forskellige muligheder. Der er moderne produkter fremstillet af plast, skum, polyurethan, samt produkter fra naturligt træ og gips er ikke noget fra fortiden.

Baseboardmaterialet spiller en afgørende rolle i dens valg.

Skumplast

Denne version af loftsplinten er ret populær, mens den især efterspørger efterbehandling af arbejder, der kræver minimal omkostninger.

Nogle positive egenskaber ved produktet:

 1. Lav pris. Det er faktisk en af ​​de billigste typer af produkter, der findes på det moderne marked. Det skal bemærkes, at en lille pris ikke i høj grad påvirker den endelige kvalitet. Men at vælge - du bør omhyggeligt inspicere alle detaljer for fejl.
 2. Nem installation. Arbejde kræver ikke brug af professionelle værktøjer. Den sværeste proces er beskæring, udført med en simpel klerkekniv.
 3. Lav vægt. Denne parameter skelner mellem alle moderne produkter. Men skum er førende med hensyn til denne indikator. Denne funktion giver dig mulighed for at udføre installation helt uafhængigt uden involvering af assistenter.
Skirtskum - den mest overkommelige løsning blandt lignende produkter

Tip! Meget ofte er der en kontrovers om navnet på loftplinten rigtigt? Der er trods alt så almindelige navne som baguette, filet, frise, støbning. Selvfølgelig, hvis du går ind i detaljer, så har hvert navn sine egne egenskaber, men som en generel betegnelse af loftkonstruktioner kan anvendes uden begrænsninger.

Der er også mange mangler, der er vigtige at overveje:

 • Høj brandfare. Ekstruderet polystyren, som tjener som grundlag for produktion af fileter, har en høj antændelighed. Naturligvis er placeringen af ​​elementerne ikke-kerneområder, hvor der kan opstå brand. Men denne forudsætning skal tages i betragtning, hvis ledninger vil blive placeret under basispladen såvel som belysning.
 • Lav modstand mod mekanisk belastning. Det er meget nemt at beskadige skumdele. Derfor skal du udføre alt arbejde meget omhyggeligt. Selv et let tryk efterlader spor på forsiden.
 • Dårlig interaktion med nogle klæbemidler. Komponenterne af sådanne opløsninger kan reagere med basismaterialet. Dette får ham til at spise op.
Når du vælger en skumplint, skal du tage højde for sine mange mangler

Således vælger man en loftsplint fra polyfoam, er det nødvendigt at estimere korrekt alle fordele og ulemper. Det er fantastisk til lave omkostninger dekoration, men når det bruges med dyrere materialer, vil disharmoni blive overholdt.

Polyvinylchlorid

PVC loftsplint er en mere praktisk løsning, der ikke overstiger den tidligere version i pris. Men dette produkt har sine egne egenskaber:

 1. Fuld brandsikkerhed. Materialet er ikke genstand for antændelse, hvilket udvider anvendelsesområdet. Den kan bruges i områder med høj antændelse såvel som i køkkenområdet.
 2. Modstand mod mekanisk påvirkning og UV-lys. Plaststøbninger kan modstå direkte sollys. Dette gør det muligt at installere i veloplyst rum. Produktet er heller ikke bange for mekanisk påvirkning, som giver dig mulighed for at arbejde med mindre skrubber.
 3. Fremragende fugtighedsbestandighed. Fileten påvirkes ikke af putrefaktive bakterier, der ødelægger mange materialer. Detaljer, selv ved høj fugtighed, bevarer deres form og udseende.
 4. Let at vedligeholde og installere. Faktisk er der ikke behov for komplekse manipuleringer under installationen. Efterfølgende pleje er let, fordi delene ikke absorberer snavs, lugt og støv.

Tip! PVC loftsprodukter har en meget interessant variation, der kan bruges sammen med plastpaneler. Sådanne elementer indbefatter en speciel rille, fikseringsvægsfragmenter. Det vigtigste er at gøre den rigtige docking.

Ofte anvendes PVC skørtet sammen med plastpaneler og har en speciel rille til fastgørelse af dem

Selvfølgelig er der mange flere positive kvaliteter, men der er også ulemper. De er:

 • PVC-bundkort har en ikke meget stor bredde, så skjul betydelige huller - ret problematisk.
 • Produktet kan kun installeres på en perfekt flad overflade. Hvis forberedelsen af ​​væggene ikke blev udført korrekt, vil fragmenterne understrege alle eksisterende uregelmæssigheder på grund af materialets stivhed.
 • Selvom elementerne ikke er udsat for ild - smelter de godt, så de må ikke installeres på steder af varme- eller varmeapparater.

Det er meget bekvemt, at der er aftagelige fileter af PVC, som gør det muligt at udføre skjulte fastgørelsesdele på selvlukkende skruer (denne mulighed er mere almindelig i produkter til gulvet).

polystyren

Denne type opnås ved styrenpolymerisering, som hovedsagelig anvendes til termisk isolering. Men materialets fremragende dekorative egenskaber udvidede sin rækkevidde - en polystyren loftplade udstod, som har følgende egenskaber:

 1. Et bredt udvalg af muligheder. Dette giver dig mulighed for at vælge en model, der fuldt ud overholder den overordnede plan.
 2. Evnen til at male og skjule forskellige ledninger. En sådan sokkel kan males i alle farver, og hulrummet bagved det er perfekt til at lægge tv- og internetkabler.
 3. Bløde kanter. Denne funktion giver dig mulighed for at passe alle eksisterende uregelmæssigheder, som helt gemmer fejlene. Men dette fører til det faktum, at selve delen bliver sinuous.
 4. Tilgængelighed. Prisen på materialet er lidt højere end skumproduktet, men lavere end loftplastilvalget.
På grund af sin lave omkostninger og mange fordele er polystyrenskørt ganske populært

Tip! Hvis det ønskes, kan polystyrenskørt anvendes til kantning af små halvcirkelformede fremspring. Men sådan arbejde skal udføres meget omhyggeligt, fordi produktet er meget let at beskadige.

Der tages også hensyn til negative egenskaber, der besiddes af materialet:

 • Polystyren lister stærkere skumanaloger, men beskadiges let af skarpe genstande. Derfor udføres alle beskæringsaktiviteter meget nøje.
 • Bemærk venligst, at produktet ikke har fuld brandsikkerhed. Selvom produkter ikke er kilden til spredning af ild.
 • Nogle klæbende løsninger kan beskadige materialet.
Valget af klæbemiddel til polystyrenprodukter skal laves meget omhyggeligt.

Der er en teknologi, der giver dig mulighed for at udføre fiksering af højeste kvalitet. Det ligger i, at produktets bagside er prepoleret, dette øger i høj grad vedhæftningen.

polyurethan

Dette er et moderne materiale, hvorfra man kan producere en dekorativ loftsplint, som har fremragende egenskaber. Det er faktisk en god løsning på mange problemer, især den høje pris på træoptioner og den store vægt af gipsprodukter. Polyuretanfileter har fremragende egenskaber:

 1. Høj densitet Materialet modstår enhver mekanisk belastning, hvilket gør produktet holdbart.
 2. Klar tekstur. Dette er et kendetegn ved alle polyuretandele. Alle tegninger, selv de mindste, er godt fremhævet.
 3. Bredt udvalg. En sådan sokkel passer perfekt til enhver stil. Dette giver dig mulighed for at vælge den bedste løsning. Derudover er fragmenter let malet i en passende farve.
 4. Evnen til at bruge skjult belysning. Med denne funktion kan du oprindeligt arrangere værelset.

Tip! Der er en speciel type polyuretanprodukter - fleksibel sokkel. Den er lavet med tilsætning af gummi, som reflekteres godt i materialets endelige egenskaber. Galtel kan erhverve enhver krøllet form, der vil tilfredsstille selv de mest dristige designfantasier.

Den fleksible version af polyurethan bundplader er ideel til indramning af buede overflader.

Det er bemærkelsesværdigt, at materialet har et minimum af ulemper. Faktisk er de mere relaterede til produktets egenskaber. Så, ikke alle former er egnede til at arbejde med lofter, fordi fastgørelsen skal udføres på en vægoverflade, hvilket ikke altid er nok til at holde elementerne. Også inden man vælger en loftsplint skal man huske på, at selv om polyurethan er tilgængelig til køb, er det meget dyrere end skumplast- og polystyrenanaloger.

træ

Nu er det meget sværere at finde et loftsplint af træ. Et sådant materiale erstattes gradvist af polymere varianter. Selv om produktet har meget bemærkelsesværdige egenskaber:

 1. Holdbarhed og holdbarhed. Træfileter kan vare mere end ti år. Selvfølgelig er dette betydeligt mindre end forskellige syntetiske typer, men den tilgængelige tid er nok til, at materialet ikke mister sine originale kvaliteter.
 2. Fuld miljøvenlighed. Faktisk kan vi sige meget om, at moderne stoffer er helt sikre for mennesker, men de er ikke naturlige, hvilket betyder, at de altid vil forårsage negative foreninger. Derfor vil eg, fyr og andre arter - altid være i den økologiske tendens.
 3. Fantastiske æstetik. Det er vanskeligt at sammenligne polymere og naturlige varianter, fordi syntetiske materialer tager bogstaveligt talt enhver form. Men ingen kan sammenligne med den varmefølelse, der er forbundet med træprodukter.
 4. Muligheden for farvning. Alle dele reagerer godt på farvning, hold perfekt på den påførte belægning. Dette gør det muligt at omdanne interiøret uden at ændre fileterne.
En træfilet har mange fordele, men på grund af sin høje pris og lille sort er produktet ikke særlig populært.

Tip! På nuværende tidspunkt er det meget sværere at finde træprodukter, der har en bred vifte af teksturer. Dette skyldes lav efterspørgsel. Ofte er disse varer lavet til ordre.

Med imponerende fordele varierer naturlige fileter også i et stort antal ubehagelige nuancer:

 • Høj pris. Denne mulighed har de højeste omkostninger, selv grundplader lavet af billige klipper som fyr er meget dyrere end mange polymeranaloger.
 • Krav. Selvom produkterne lige nok til at passe på, men de er meget krævende af mange faktorer. Så, enhver temperatur falder og høj luftfugtighed - føre til materielle skader.
 • Kompleksiteten af ​​installationen. Når man sammenligner med andre muligheder, er loftsplanken fastgjort af skruer, negle, dykker. Arbejdet er ikke altid muligt at udføre selvstændigt uden yderligere assistance.

Derfor, før du vælger et sådant design, bør du overveje alle fordele og ulemper.

Gips loftsplint er en etableret løsning, der bruges i indretningen af ​​dem, der ønsker at understrege den unikke stil og visse sofistikerede. At dekorative kvaliteter er den vigtigste fordel ved materialet. Gips har fremragende plasticitet, så du kan skabe unikke mesterværker. Selvfølgelig kan de produkter, der sælges i butikkerne, ikke altid imødekomme kundernes behov, så mange producenter tilbyder tilpasset fremstilling. Med en vis erfaring - delene kan endda laves selvstændigt.

Gips sokkel har en høj pris og kompleksitet af installationen, men er en uundværlig egenskab af klassiske interiører

Desværre har disse typer loftsplinter mange ulemper:

 • Høj pris. Nogle muligheder er overlegen i pris til træfileter. Selv de enkleste produkter er meget dyrere end andre typer.
 • Skrøbelighed. Materialet er let beskadiget. En lille mekanisk handling fører til, at elementerne erhverver defekter, som ikke kan rettes.
 • Kompleksiteten af ​​installationen. Den store vægt af en detalje kræver arbejdeets arbejde sammen med overholdelse af den øgede nøjagtighed. For pålideligt at rette fragmenterne er det nødvendigt at anvende mere komplekse metoder.

Alt dette begrænser brugen af ​​gips til sådanne værker.

Produktområder

Det er nødvendigt at tage højde for, at loftplanker ikke kun er forskellige i det materiale, de er fremstillet af, men også inden for anvendelsesområdet. Der er visse anbefalinger, der giver mulighed for at gøre det, så den valgte version passer godt ind i rummets generelle overblik.

 1. PVC galteli. Denne mulighed er bedst i overensstemmelse med efterbehandling af plastpaneler. Derudover har mange sorter en speciel rille til hurtigere installation. Derudover er sådanne produkter en fremragende løsning til lofter.
 2. Skum. Ofte bruges til efterbehandling af strukturer, der er lavet af plader GKL. Perfekt til vægge og lofter, færdig med kitt eller gips. I dette tilfælde er det ikke lim, der anvendes til fiksering, men en fyldstofopløsning.
 3. Styrofoam. En god løsning til overflader, der er lavet af plast og gipsmaterialer. Dette vælger en mere egnet fastgørelsesmetode - til lim eller kitt.
 4. Polyurethan. Alsidige produkter, der passer til mange materialer. Det sker, at dette er den eneste mulige mulighed, når der er mange buede sektioner.
 5. Gipsplinter. Selvfølgelig er denne opfattelse mere egnet til klassiske kompositioner. Meget ofte udføres færdiggørelsen delvis, for eksempel er dele kun sat i hjørnerne. Fastgørelsen finder sted på kittet.
 6. Træprodukter. Denne mulighed bruges sjældent. Det er bedre at kombinere det med materialer fra træ for at opnå større harmoni.

Fotogalleri: Forskellige typer af loftlister i interiøret

Grundlæggende regler for valg af loftsplint

Reparation kommer til sidste etape, og du skal vælge en loftsplint. Hvordan gør man det korrekt, så loftet og væggene ser æstetisk og harmonisk ud? Hvordan man vælger en loftsplint, hvad skal man være særlig opmærksom på: bredde, materiale, størrelse? Hvordan vælges den rigtige sokkel til at passe til tapet, loft og andre indvendige elementer? Overvej alle disse aspekter mere detaljeret.

Loftplinten fra polyfoam er ret billigt og giver let til behandling.

Fordelene ved forskellige materialer

Så i det moderne byggemarked er der et stort udvalg af bundplader til loftet.

Materialerne er ganske forskellige. En af dem er skum. Du kan vælge skumplast, hvis du har økonomiske vanskeligheder, da den er billig nok og nem at behandle (du behøver kun en godt skærpet kniv).

Blandt skumets mangler er følgende:

 • polystyren er brændbart materiale og brandfare
 • Skummets meget lave styrke kan forårsage ulempe i lave lofter og uundgåelig kontakt med møbler eller andre indvendige genstande (det bryder let).

Når du kun bruger skum som en loftsplint i en tilstrækkelig højde, vil den sidste af de listede ulemper ikke skade dig.

Et andet materiale, hvorfra loftsplinterne er lavet, er polystyrenskum (eller baguette). Hvad er forskellene fra skum? Dette materiale svarer til polystyren, men mere fast.

Loftplinten af ​​polystyrenskum er ligner skummet, men mere fast.

Dens indlysende fordel er brandmodstandsegenskaben, det vil sige, at den ikke understøtter forbrændingsprocessen. Selv om der er ild, så efter en meget kort periode vil ilden gå ud og uden brand. Men han garanterer ikke dig fuld brandsikkerhed, da det brænder ganske let ned i en flamme. Et mere karakteristisk træk ved udvidet polystyren fra polyfoam - dets holdbarhed.

Den kan skæres på samme måde som skumplast med en skarp kniv. Men at forårsage skader på ham med en uformel lys berøring vil ikke lykkes. Det er absolut ikke kun egnet til loftsplinter, men også til grænser. Hvad angår prisen er det ikke meget dyrt.

Træ som materiale til enheden

Mere traditionelt materiale er træ.

Træplanker ser aristokratiske ud og giver værelset en slags chic.

De mest elite muligheder er aske, eg, mahogni sorter.

Træ loft sokler er den dyreste løsning. Selvom prisen afhænger af typen af ​​sokkel (dens størrelse, type træ, form osv.). Du kan hente og rimelig løsning.

Ved montering af træloftplinter er det korrekt at bruge en hacksav.

Ved montering af træloftplinter er det korrekt at bruge en hacksav (du behøver ikke en kniv). Det er nyttigt for at justere baguettens hjørner og behøver stadig en fil til håndtering af leddene. Hvis der er dannet et mellemrum, når du bruger en anden type skørtbræt (ikke fra træ), så kan den let sættes i gang. Men med et træ vil det ikke fungere. Det er meget svært at skjule fejl, selv med et kvalitetsvalg af kittetoner. Ulemperne omfatter træets hurtige henfald, dannelsen af ​​mug og svag deformation, når luftfugtigheden ændres.

Måder at fastgøre loftsplinterne afhænger direkte af det materiale, hvorfra baguetten er lavet. Hvis det er skum eller udvidet polystyren, så er en speciel lim og kitt nok. Deres vægt (lethed) tillader ikke at ty til yderligere fikseringsmidler. Loftsplanker af træ er monteret på en langt mere kompliceret måde ved hjælp af en punch og forudinstallation af specielle fastgørelsesdele.

Bredden, formen og farven af ​​loftsplinten

Bredden af ​​loftsplinterne varierer fra 1 til 20 cm. Hvordan kan bredden påvirke indretningen? Her er et par regler:

Bredden af ​​loftsplinterne varierer fra 1 til 20 cm.

 • Når man vælger et bredt loftelement, er der mulighed for at udglatte hjørnerne af rummet. Rundheden i det indre påvirker personen på en beroligende måde, tværtimod har et stort antal vinkler en negativ indvirkning;
 • En anden grund til at vælge en bred loftsplint er behovet for at skjule den fattige kvalitet mellem loftet og væggen samt højdeforskellen;
 • falsk loft involverer også ofte brugen af ​​et bredt loftelement;
 • med lave lofter, behøver du ikke at vælge en bred loftsstruktur, det vil yderligere reducere højden og kigge ud af sted.

Nu skal vi definere farve. Hvordan vælger du produktet for at passe til tapetet, loftet og så æstetisk glædeligt i indretningen? Efter de enkle regler, du vælger, kan du nemt udføre sin plan.

Så først. Hvidt loftsplint (i nærværelse af et hvidt loft) øger visuelt lofternes højde. Og hvis vi vælger et element under vægternes farve, får vi effekten af ​​at reducere loftet, henholdsvis, og rummet som helhed.

En anden effektiv teknik er valget af et system af kontrastfarve (lyse vægge og loft og en detaljer lavet af mørkt træ). Men glem ikke at et sådant tilbehør vil dekorere dit interiør i nærværelse af højt til loftet og kombinationer med dekorative indvendige elementer.

At vælge en formular er også en ganske udfordring. Det store valg af former for loftelementer (glat og enkelt, med og uden ornament) gør det svært for mange. Sofistikeret med et stort udvalg af dekorative former vil se godt ud i værelser indrettet under et gammelt palæ, selvfølgelig i kombination med andre rige og dyre materialer af dekoration. Men enkelhed af loftplanker sikrer deres alsidighed. Anvendelsen af ​​en sådan sokkel er mulig i ethvert interiør (fra kompleks til simpelt). Det vil være velegnet til både tapet og andre materialer.

Nu ved du hvordan man vælger en loftsplint, styret af de grundlæggende regler, og gør dit interiør harmonisk og komplet.

Sådan vælger du størrelsen af ​​loftsplinten

Loftsplanker spiller en vigtig rolle i opfattelsen af ​​rummets størrelse. Så den forkerte størrelse kan forkert forvrænge rummet og ødelægge det overordnede indtryk af designet, selvom resten af ​​finishen ser perfekt ut. Vi bemærker, at dimensionerne af det rum vi opfatter afhængigt af de to hovedflader: gulvet og loftet. Hvis loftet af en eller anden grund virker lille for os, uanset den virkelige tilstand, vil hele rummet som helhed opfattes som mindre end det faktisk er. Baseret på dette kan vi lave en logisk konklusion, som er at bredden af ​​soklen ikke skal tage meget plads fra loftet. Samtidig vil et stort sokkel i et stort og rummeligt rum understrege størrelsen af ​​rummet og være mere end passende. Baseboards egnet til et værelse af et lille område vil således ikke overstige 5-8 centimeter i bredden. For at dekorere et stort nok rum kan du tillade dig selv at indstille brede (fra 8 til 16 centimeter) bundplader, som ikke kun glider ud af hjørnerne og fuldender det samlede ensemble, men også giver rummet et mere interessant og originalt udseende som følge af for eksempel et usædvanligt mønster.

Når du vælger bredden af ​​fileter, er det også værd at overveje højden af ​​rummet. I et værelse med et lavt loft vil en bred baguette være ude af sted, da det vil skabe en følelse af ubehag og visuelt gøre rummet endnu lavere. Professionelle anbefaler at vælge baguetter med en bredde på højst 8 centimeter for lave lofter på højst 2,5 meter. Hvis du skal dekorere et værelse med højt loft (fra 3 meter og derover), skal listerne vælges bredt, mindst 8 centimeter.

Så når du vælger en sokkel, skal du omhyggeligt evaluere rummet, højden og formen af ​​rummet. Det er nødvendigt at tage højde for alle rummets parametre, ikke begrænset til kun højde, bredde eller form. Med ikke-standardiserede værelser, for eksempel lang, smal og samtidig ikke meget høj, skal du arbejde særligt omhyggeligt og vælge den optimale størrelse af en baguette, der ikke forlænger rummet og ikke sænker loftet visuelt.

Størrelsesoversigt:

1. Lofthøjde - 2,5 m, gulvplads - 15 m², bordpladebredde - 9 cm

2. Lofthøjde - 2,7 m, gulvareal - 15 m², produktbredde - 10 cm

3. Lofthøjde - 3,0 m, gulvareal - 15 m², bundkortbredde - 10-15 cm

 • 15-23 m² 15-21 cm
 • 23 m² 12-15 cm
 • højde på mere end 3,0 m og et areal på mere end 23 m² cornices størrelse fra 15 til 18 cm

Eksempel: Rummets areal er 20 m², lofthøjden er 2,7 m, den anbefalede installationsbredde på fileten er 8 til 12 cm.

Tabel med anbefalinger for loftsplinternes bredde og højde.

Tabellen viser de omtrentlige dimensioner for udvælgelsen af ​​loftplanker afhængigt af rummets højde fra gulv til loft og området i kvadratmeter.

rumhøjde m
_________________
gulvareal
kvm

2.5

diagonal

2.7

diagonal

3.0

diagonal

op til 60 mm.

smal i vores katalog

op til 100 mm.

op til 80 mm.

op til 85 mm.

gennemsnit i vores katalog

Room Perimeter Calculator

Smalle bundplader er velegnede til små værelser med lave lofter, som i badeværelset eller i køkkenet.

Mellemstykker kan bruges i soveværelset, studeren eller den lille stue med en lofthøjde på op til 2,7 m.

For værelser med en lofthøjde på mere end 3 m. Du skal vælge en sokkel med en diagonal på 150 mm.

For spørgsmål kan du kontakte vores online konsulentforvaltere direkte på hjemmesiden eller på telefon: +47 499 390 87 46. Du kan bestille et opkald eller stille et spørgsmål på siden af ​​et produkt i vores online butikskatalog, og dine specialister vil hurtigt svare dig og hjælpe med et udvalg af alle de nødvendige produkter.

Loftsløb eller hvordan man laver venner med væggen med loftet?

Loftsstifter er grænseelementer mellem loftet og væggen, valget af deres form, farve og størrelse tillader på en vis måde at styre rummets rum, sætte accenter, skabe komfort og skjule mindre fejl i reparationer.

Loftsplanker - gamle bekendtskaber

Gipsrammer af samlingen mellem væggen og loftet er ikke noget nyt fænomen, i tsaristiske tider blev de givet stor betydning og inviterede europæiske mestere til dekoration. Senere i en mere forenklet form flyttede en sådan efterbehandling til sovjetiske huse - "Stalin". Imidlertid foretrak reparationerne af halvfemserne lige linjer, og de smukkeste dekorative cornices samt stucco molding i loftet blev hensynsløst smidt væk. Efter et årti og en vender designerne tilbage til deres rødder og introducerer den yngre generation af dekorative overflader - plastikplader. I hvilke fordele ved en sådan indretning vil vi overveje alt efter hinanden:

 • For det første er fileten (eller skirtbrættet) et glimrende dækning for afslappet kommunikation. Afhængigt af størrelsen af ​​den dekorative ramme kan den skjule et internetkabel, strømkabler eller endda et halvt tommer vandrør;
 • For det andet er hjørnerne ikke meget bekvemme steder til at indsætte tapet, anvende kitt eller maleri vægge, og loftsplinten hjælper kun med at skjule fejl ved arbejde på disse steder;
 • For det tredje kan bredden og konfigurationen af ​​fileten omdanne rummet og visuelt reducere eller forøge dens størrelse, og nogle gange skjule nogle strukturelle egenskaber i rummet.

Hvordan vælger man en loftsplint?

Opbygning af hypermarkeder glæder øjet med forskellige former for loftsplint, så hvordan kan du ikke gå tabt? Til en begyndelse er det værd at tage stilling til bredden af ​​det fremtidige skovlbord. I små og gennemgange er en bred filet ikke hensigtsmæssig, det vil reducere rummet. Men den smalle vil passe lige rigtigt, præcis afgrænse loftet og væggene. Store eller rummelige værelser, som f.eks. En gang eller et opholdsstue, kræver en bred sokkel, der fremhæver rummets størrelse og giver dem værdi.

Smalle eller lange rum med rektangulære proportioner tåler ikke en tynd loftkant, da det vil visuelt forøge rummet, hvilket skaber en uforholdsmæssig stor andel i hele rummet. For sådanne rum vælger vi fileten bredere, men overdriver ikke den med dimensionerne. Rummets højde spiller også en vigtig rolle. Lofter ser mere harmonisk ud med smalle kantninger, 2-4 centimeter brede eller mellemstore 4-7 centimeter, for lofter 3 eller flere meter høje, det er absolut nødvendigt at lave skørt på 7 centimeter.

Former af den fremtidige ramme skal være i samme stil med interiøret. Hvis du har en pompøs stil i dit værelse, der indebærer udskårne træmøbler, så er der analoge fileter, der understreger indretningens luksus. Værelser med et minimum af moderne stilmøbler bliver bedre kombineret med forholdsvis enkle, glat buede bundplader uden fancy indsatser.

Zatevaya reparation i hele lejligheden, selvom den er opdelt i flere etaper, købe et loftsplint af samme form, men med forskellige bredder i alle rum på en gang, vil det give lejligheden en generaliseret harmonisk stil.

Vær ikke bange for at købe en ramme, der er for simpel i form og mønster, jo enklere form, jo ​​mere praktisk er det at slutte sig til. Nogle producenter har allerede taget sig af forbrugerne og sælger færdige udvendige og indvendige hjørner til at blive med i soklen. Det er utroligt bekvemt, og sparer også tid, næsten en tredjedel af arbejdsgangen under installationen af ​​soklen falder på skæring og sammenføjning af hjørner.

Hvordan vælger du loften på loftet?

Farven, i hvilken du maler soklen er også vigtig. Hvis loftet med en væg af samme farve skal baseboardet være forskelligt fra dem for at afgrænse rummet og give det form, så filetens farve skal være enten en anden tone eller hvid. Den mørkere tone på basispladen vil give rummet alvorlighed og konsistens, bedre egnet til kontorer eller bibliotek. Loungen skal være afslappende, hvorfor filetens skygge skal være lettere end væggene med loftet.

Når væggene med loftet i forskellige farver skal du være opmærksom på størrelsen af ​​rummet, vil soklen i loftets farve give rummet et mere rummeligt udseende og visuelt reducere rummets højde, hvis du gør det modsatte, maler soklen i væggenes farve, det vil give rummet et mindre volumen og trække væggene op. Nå, når du ikke kan bestemme en tone, brug hvid farve, det er neutralt, og derudover er det altid i mode.

Typer af loftsplinter

Udvalget af materialer, der anvendes til fremstilling af loftsplint er ikke så stort. Generelt kan markedet give os skum, polystyrenskum og træfileter.

Polyfoam er meget let, praktisk ved montering, det kan skæres med en almindelig kniv. Det er billigt, men ulemperne ved dette materiale indbefatter dens domæne struktur. Hvis kniven ikke er skarp, så vil den simpelthen presse skummet og trække de runde stykker ud af kropspladen. På skummets overflade er det nemt at forlade en dybde ved blot at trykke en finger, du skal være yderst forsigtig, når du installerer og betjener den. Derudover er en sådan plint nødt til at gennembore og male efter limning, fordi dens kuglestruktur skaber små riller på overfladen, som ikke ser meget æstetisk glædeligt ud, og under drift vil lokalerne blive forurenet med støv. Det vil ikke være muligt at vaske det ud af ovennævnte årsag til materialets blødhed.

Polystyren fossiler, afhængigt af producenten, koster det samme eller lidt dyrere end skumbrødrene. De er skåret på samme måde - med en skarp kniv er de lettere og mere fleksible. Hovedforskellen mellem dem er, at deres overflade er glat og hvid, så hvis du ikke vil male soklen, kan du blot lim dem og dække leddene. Styrofoam selv er stærk nok til at forlade en bule på overfladen vanskeligere, det er værd at bemærke, at det er perfekt rengjort med rent vand. Materialets fleksibilitet er også høj, den to meter baseboard kan bøjes 90 grader, ideel til indramning af glatte gipsplader på loftet.

Træ baseboard er en fornøjelse for eliten. Den høje pris, installationens kompleksitet - alle disse er minusser, men udseendet af en sådan udsmykning gør dig til at glemme alting og føle sig som en majestætisk persona i det kongelige kontor, der træffer skæbnesvangre beslutninger for hele verden. Dokning af en sådan sokkel er ekstremt vanskelig: den er skåret med en hacksav til metal med fine tænder og derefter forsynet med en fil. Enhver oversigt eller en lille plet kan ikke længere skjules af enten fyldstof på træ eller plet.

Fastgøring det for kompliceret, flydende negle kan ikke modstå vægten af ​​en massiv struktur, derfor til at begynde med, huller til soklens fastgørelse er boret, og så er fileten selv tiltrukket af dem. En anden ulempe ved træet er dens modtagelighed for råtning, hvis der er en chance for, at naboer vil oversvømme dig, er det bedre at opgive det til fordel for billigere materialer. Ved at vælge en sokkel til loftet er hovedtræk ikke at gå vild i overflod af formularer og straks bestemme dens farve, ellers kan reparationslinjen være længere end forventet.

11 tips om hvordan man vælger en loftsplint korrekt | Konstruktion blog Viti Petrova

Hvor ofte holder du opmærksom på loftsplinten? Det er sikkert ikke det første, der fanger øjet indendørs, men hans fravær vil straks være tydeligt. Loftsplint eller filet er den samme nødvendige detaljer i et rum som vindueskarm, dør eller skifte, og dets valg skal gives ikke mindre betydning. Det lader til, at det kan være lettere at sokkel, og at købe det klart bør ikke forårsage vanskeligheder, men det er en vildledende mening. Butikshylder opfylder kunder med produkter fra forskellige materialer, forskellige tykkelser, former, design og farver. Hvordan vælger man en loftsplint og ikke går tabt i den eksisterende mangfoldighed?

№1. De vigtigste opgaver af loftet sokkel

Samlingen mellem loftet og væggen blev opmærksom på i tsaristiske tider, og derefter blev europæiske herrer inviteret, som skabte rigtige mesterværker. Over tid har indretningens traditioner været meget forenklet, og i dag bruger vi overalt brugsklips. Flere opgaver er tildelt dem på én gang:

 • omdanne værelset og give det et færdigt udseende. Professionelle designere kan ved hjælp af fileter endda ændre opfattelsen af ​​rummet, hvilket gør det visuelt højere eller større;
 • skjuler manglerne i finishen, fordi hjørnet er det mest problematiske sted, når du klæber tapet, og når du anvender gips. Mindre defekter, som næsten altid er til stede, kan nemt gemmes med en sokkel;
 • dække de aftalte kommunikation. Bag loftplinten kan du skjule strømledninger eller internetkabel.

№2. Materiale fremstilling loftsplint

Hvilket loft baseboard er bedre, skum eller gips, og måske træ? Alle skal svare på dette spørgsmål, inden de går til butikken, og vejer fordele og ulemper ved dette eller det pågældende materiale og tager hensyn til prisen. I dag tilbyder bygningshypermarkeder os følgende muligheder:

 • Udvidet polystyren (den mest populære løsning);
 • polyurethan;
 • polyvinylchlorid;
 • et træ;
 • gips.

№3. Loftsskum og skumpolystyren

Med skum og polystyren konstant forvirring. Forskellen mellem disse materialer er den samme som mellem mand og mand. Polyfoam er en hel klasse materialer, der indeholder skumpolymerer, herunder og polystyren forskellige fremstillingsmetoder. Polystyrenskum kan fremstilles ved skumdannelse eller ved ekstrudering. I folket hedder det første materiale polystyren, det andet polystyrenskum, selv om dette er helt forkert.

Produktionsteknologien af ​​forskellige typer udvidet polystyren er som følger:

 • Udvidet polystyrenskum opnås ved at behandle materialegranulerne med pentan og udsætte dem for vanddamp i specielle apparater (opblæsningsmidler), blødgøring og forøgelse af dem i volumen. Så sker der en anden behandling med damp, under hvilken granulerne ekspanderes og sintres sammen. Sammen med en stigning i volumen øges mikroporerne også. Bindingen mellem granulaterne er ikke særlig stærk, så de gradvist begynder at bryde ned;
 • Ekstruderet polystyrenskum fremstilles ved opvarmning og smeltning af granulerne i en homogen masse, hvortil der tilsættes frødere. Derefter presses massen gennem sprængen af ​​ekstruderen og tager form af ark. Det færdige materiale har en solid struktur bestående af lukkede celler, og fraværet af mikroporer gør det mere holdbart.

Udvidet polystyrenskum (det kaldes ofte kun skum) er et af de mest overkommelige materialer til fremstilling af basisplader. Det store plus er enkelhed i forarbejdning, og det er muligt at skære det med en sædvanlig skarp kniv. Derudover er loftsplinten af ​​udvidet polystyrenskum let og let at installere - du kan bare klæbe det til overfladen.

Blandt minerne bemærkes brændbarheden og den lave mekaniske styrke. Sidstnævnte er ikke en betydelig ulempe, da få mennesker er bekymrede over loftsplinterne. Men når du installerer, er det nødvendigt at være forsigtig med ikke at forlade bukser fra fingre eller nedskæringer. Skumplint er ønskeligt at sætte og male for at øge holdbarheden.

Plint fra ekstrudering polystyren vil vare meget længere, og blandt sine fordele:

 • styrke, som er flere gange større end den skumede analoge;
 • De bedste brandsikre egenskaber sammenlignet med skummet polystyrenskum;
 • lav vandabsorption.

Ekstruderet polystyren er lidt tungere end skummet, men det påvirker ikke installationen. Det behøver ikke at male, men det kan males for at give den nødvendige skygge. Det er lidt dyrere end dets modstykke, men tilhører kategorien budgetindstillinger.

I dag tilbyder nogle producenter en duropolymer bundplade - det samme ekstruderede polystyrenskum, men som har undergået yderligere behandling under højt tryk, hvilket øger styrken og materialet, der får slagfaste kvaliteter. Producenter tilbyder også indsprøjtning polystyren skum, som er en mere avanceret form for konventionel ekstrudering.

№4. Polyurethan bundplade

Polyurethaner anvendes i forskellige områder af industri og konstruktion. Fremragende ydeevne kvaliteter tillod polyurethan at blive brugt til fremstilling af basisplader. Blandt de vigtigste fordele:

 • holdbarhed. Plinten vil kunne tjene i ca. 30 år, det er ikke bange for fugt og vil ikke blive et sted til udvikling af skimmelsvamp, det kan endda bruges uden yderligere beskyttelse til at afslutte badeværelser og værelser med en pool;
 • modstand mod temperatur ekstremer. Polyuretan skørt kan bruges selv i uopvarmede rum uden frygt for, at materialet vil knække;
 • nem installation På grund af fleksibiliteten af ​​en sådan sokkel kan anvendes til dekoration af lokaler af komplekse figurer: med kurver, afrundinger, fremspring og andre elementer. Lim bruges til installation;
 • nem behandling. Polyurethan soklen er let skåret med en simpel papirvarer kniv, den kan males med næsten enhver form for maling;
 • Fantastisk udseende og sortiment af design. Til salg er det let at finde polyurethan sokkel, som nøjagtigt efterligner den mere ædle gips.

Ulemperne kan kun tilskrives syntetisk oprindelse og en højere pris end til polystyrenanaloger.

№5. Polyvinylchlorid (PVC) sokkel

Ikke kun de mest populære gulvstifter, men også loftfileter er lavet af polyvinylchlorid. De vigtigste fordele er:

 • det bredeste område. Til salg kan du finde en variant med enhver relief og enhver farve eller efterligning af træ, sten, gips osv.
 • modstandsdygtighed mod fugt, så PVC soklen er egnet til badeværelser;
 • nem installation
 • relativ billighed.

Af de vægtige minusser - manglende evne til at male overfladen igen, frygten for lave og høje temperaturer og syntetisk oprindelse.

En speciel sokkel er også fremstillet, beregnet til montering af plast og MDF paneler. Det er kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​en speciel rille, hvor panelerne er indsat, hvilket dermed er et uundværligt element i montering og udførelse af en dekorativ rolle.

№6. Træ sokkel

Træplinten vil være et glimrende supplement til væggene af trævægspanel, malede eller pudsede i en skygge.

Nøglefordele:

 • styrke og høj holdbarhed, men underlagt passende pleje
 • miljøvenlighed og fravær af skadelige dampe;
 • chik udseende.

Du bliver nødt til at håndtere vanskelighederne ved installation, vedligeholdelse og høje omkostninger. Prisen kan variere meget afhængigt af typen af ​​træ og forarbejdningstyper: Enkle fyrplanker vil være meget billigere end udskårne mahognifileter, men de er begge naturlige.

Træskørt bør behandles med beskyttelsesmidler mod råtning og insekter, samt dækket med flere lag lak - det er den eneste måde at bevare træet i sin oprindelige tilstand i mange år. Træet er bange for udsættelse for fugt, men for stuer og soveværelser er det ikke en dårlig ting: hvis der er risiko for, at naboerne vil oversvømme dig, så er det bedre at vælge andre materialer.

Du vil ikke lægge en træplade på limen - du skal bruge ekstra fastgørelsesanordninger, som er monteret på overfladen, og soklen installeres på dem senere. Docking af træfileter er ikke særlig let, men det er nødvendigt at tage højde for det faktum, at træet er skåret med en hacksav og derefter udstyret med en fil. Fejl ved skæring uforglemmelig - kitt på træ kan ikke skjule dem.

№7. Gips sokkel

På grund af sin plasticitet gør det muligt for gips at lave basisplader med den mest indviklede overflade. Dette er en god mulighed for interiører lavet i den klassiske stil, hvor en integreret del altid har været stucco.

fordele:

 • chik udseende;
 • miljøvenlighed
 • holdbarhed;
 • gips har evnen til at absorbere fugt, når niveauet i rummet stiger, og at give tilbage, når fugtigheden falder, så du kan opretholde et optimalt mikroklima.

Ulemperne omfatter høj pris, installationskompleksitet på grund af skrøbelighed og høj vægt.

№8. Belyset loftsplint

For at skabe originale interiører med belysning på flere niveauer kan du vælge en bundplade med skjult belysning. Sådanne produkter kan findes blandt træplader, polyvinylchlorid, polyurethan og polystyrenskumplader. En speciel rille bruges til montering af LED stripen, som kan dækkes med lysdiffuserende plastik. Sporet kan være i enhver del af basispladen: Hvis tættere på toppen, vil lyset blive rettet til loftet, til bunden - til væggen. Effekten er fremragende.

№9. Bredden og formen af ​​loftplinten

Skirtbrædder sælges normalt med en standardlængde på 2 m, og bredden kan variere fra 1 cm til 40 cm. Bredden af ​​loftsplinten afhænger af rummets størrelse, højde og konfiguration:

 • For små, walk-through eller lave værelser er det bedre ikke at bruge en bred filet. I rum op til 2,5 m høj er det bedre at bruge en basisplade op til 3,5 cm bred, 2,5-3 m høj - 4-6 cm bred;
 • Store rummelige værelser er indrettet med en bred sokkel, der understreger størrelsen og betydningen af ​​rummet, og den smalle sokkel vil naturligvis ikke se meget harmonisk ud. Ideelt, i dette tilfælde vil fileter 6-7 cm brede og mere passe;
 • i smalle lange rum er det bedre ikke at bruge tynde bundplader - de vil strække rummet endnu mere.

En person opfatter størrelsen af ​​rummet, vurderer det vandrette plan, hvoraf den ene er loftet. Det er logisk, at i små værelser er en bred sokkel uhensigtsmæssig - rummet, selv med det mindste antal møbler, vil blive opfattet visuelt endnu mindre.

Formen af ​​en sokkel afhænger af den valgte stil i et interiør. Hvis dette er en klassisk stil, ville udskårne træfileter være passende, og moderne stilarter med et minimum af møbler og neutrale farver antyder brugen af ​​de mest basale sokler. Et stort plus med simple fileter er deres dockinges lethed. Imidlertid forsøger bona fide-producenter at vedlægge ydre og indre hjørner af næsten enhver form til bundpladerne for at forenkle installationen. Dette forenkler opgaven meget og sparer tid, fordi det tager op til en tredjedel af den tid, der kræves for installationen til trimning og docking.

№10. Loft Baseboard Farve

Valg af den optimale farve er den sidste, men ikke mindst vigtige berøring. Du kan købe færdige sokler af en vis nuance eller tekstur, du kan male dem selv, men samtidig følger disse regler:

 • Hvis væggen og loftets farve er den samme, så skal loftsplinten afvige fra dem. Vælg enten en anden tone eller en hvid farve;
 • hvis loftets højde er lille, så kan du bruge bundkortet i væggenes farve - de strækker sig visuelt opad;
 • For mindre værelser kan du bruge en sokkel i loftets farve. Så øger visuelt sit område, hvilket påvirker opfattelsen af ​​rummet;
 • du ved ikke hvilken farve man vælger baseboard - vælg hvid;
 • Soklens kontrastfarve er original og stilfuld, men det er meget svært at vælge den rigtige farve - du skal have god smag. Som en mulighed kan farven på basispladen gentage farven på et andet element i rummet.

№11. Loftslister fabrikanter

Fabrikantens navn er en garanti for produktets kvalitet og holdbarhed, så ved køb er det bedre at overbetale 10-20% og tage soklen til et anerkendt firma end produkter af tvivlsom oprindelse, som med stor sandsynlighed snart skal udskiftes og igen betale for køb. På hjemmemarkedet er der i dag produkter af snesevis af virksomheder. Den største og mest pålidelige er:

 • Matteo, Tyskland. Virksomheden producerer skumpolystyrenrør, der er produkter af høj kvalitet med en klar geometri fra 3 til 10 cm bred, med en anden type overflade;
 • Villa Deco, Tyskland. Virksomheden producerer udvidede polystyren skirtplader i en bred vifte af bredder, farver og former, med nøje overholdelse af strenge kvalitetsstandarder;
 • Kindecor er et husholdningsfirma, der blev oprettet i 1994, og producerer mange finishmaterialer, herunder loftlister. Disse er produkter med et enkelt design og forskellige bredder, fremstillingsmaterialet er udvidet polystyren;
 • LLC Penopol Company eksisterer siden 2004 og laver et loftsplint under Glanzepols varemærke. Fremstillingen af ​​loftlister fra ekstruderet polystyrenskum er virksomhedens hovedaktivitet og har derfor den bredeste rækkevidde. Du kan finde produkter af ethvert design og størrelse samt købe lim til montering af virksomhedens egen produktion;
 • LLC "TPG" Solid "- en af ​​de største indenlandske virksomheder, der producerer loftsplint. Producerer ekstruderet og injektionssokkel;
 • GC "Format" - en stor indenlandsk produktion, der fremstiller loftsplint Konigdeko på tysk udstyr. Valget er tilstrækkeligt, priserne er rimelige;
 • Decomaster, Kina. Dette er en af ​​de største og mest pålidelige kinesiske virksomheder, der opererer inden for dette område. Producerer en bred vifte af loftsplint af polyurethan;
 • NMC er et russisk-belgisk joint venture med speciale i produktion af vægpaneler, forskellige dekorative elementer og basisplader. Produktionsmateriale - duropolymer.

I slutningen

Hvis du står over for opgaven med at vælge en loftsplint til alle værelser i lejligheden med det samme, er det bedre at tage ens fileter, der passer til hvert værelse i farve og form, og bredden for forskellige værelser kan være anderledes - typisk har producenterne en model i flere størrelser.