Er det muligt at male stræklofter?

Stræklofter i de seneste år er blevet en populær løsning, når man udfører reparationer. Det skyldes praktiske, nemme installation og visuel appel af belægningen.

I et forsøg på at vælge et individuelt interiør for et rum, tænker mange mennesker om at male et strækloft er tilladt. Teknisk set er dette reelt, men du skal kende nuancerne. Specielt reagerer stoflofter godt på farvning, men filmbelægninger bliver ubrugelige.

Typer af stræklofter

Spændbelægninger til lofter kan opdeles i 2 typer:

 • polyvinylchlorid (forkortet PVC);
 • stof.

Der er både rent kvantitative og grundlæggende forskelle mellem disse typer af belægninger. For eksempel kan den specifikke vægt af et materiale fra PVC-film variere fra 180 til 320 gram pr. Kvadratmeter, og lofttykkelsen er 0,15 til 0,35 millimeter. Kvadratmeteret af et stofloft vejer i gennemsnit 200 gram og har en tykkelse på 0,25 millimeter.

Mere væsentlig forskel i materialernes struktur. Ligesom film fremstilles stofbelægninger af polymerer. Navnet "stof" er betinget, da polyvinylchlorid anvendes som basis for sådanne overtræk. I stofmaterialer anvendes PVC imidlertid ikke som en film, men som en imprægnering.

Filmen strækker sig, når den opvarmes, og når den når en bestemt temperatur (65 grader), ligner gummi. I modsætning til filmen passerer stoffet frit ilt. Dette giver dig mulighed for at opretholde et gunstigt mikroklima indendørs.

Ifølge sin struktur er belægningen opdelt i 3 typer:

 1. Matt. Karakteriseret af maksimal densitet og holdbarhed. Kunne opretholde farveegenskaber, uanset hvilken type belysning i rummet. Matte overflader er oftest hvide og bruges til efterligning af hvidkalkede eller pudsede lofter. Mattbelægninger er mest overkommelige.
 2. Glossy. Belægninger af denne type er forskellige dekorative og tilstrækkelig styrke. Glansede lofter forsvinder ikke fra sollys. Manglen på glans er, at selv de mindste fejl er tydelige.
 3. Satin. De betragtes som en mellemliggende mulighed mellem glatte og matte belægninger. Sateen lofter er såkaldte på grund af den særlige struktur af lærredet, der ligner stof. Satincoating er på mange måder ligner matte, men satin er præget af højere styrke, afviser støv og kondenserer ikke fugt.

Er det muligt at male et strækloft

Skal jeg male et spændedæksel? Det hele afhænger af den type strækloft.

PVC og maleri

Polyvinylchloridfilm er holdbare og elastiske. Som et resultat af opvarmning strækkes filmen med ca. 20-25%. Efter afkøling rettes filmen, og dens styrke opretholdes.

Strømegenskaberne kan dog ikke kaldes omfattende: Materialet er ikke revet under vandets vægt, men er nemt gennemboret af en mere eller mindre skarp genstand. Denne egenskab skyldes manglen på forstærkningselementer.

Maling af PVC-folien giver ikke et positivt resultat. Hvis du maler PVC med vanddispersionsmaling, vil du ikke være i stand til at give pålidelig vedhæftning (vedhæftning af materialer), hvilket vil medføre udslip af malingslaget.

Anvendelsen af ​​syntetisk maling vil medføre, at belægningen bliver tungere. Da PVC-lofter ikke forstærkes, vil materialet sænke. Tilbage til den oprindelige position af loftet virker ikke på grund af tørring af malingslaget. Desuden korroderer syntetisk maling filmen, der danner huller i belægningen.

Det anbefales ikke at male PVC lofter, men at behandle dem ved hjælp af airbrushing. Priserne for sådanne tjenester er høje og kan overstige omkostningerne til lofterne selv.

Maleri stof lofter

I hjertet af stoffet strækker loft polyester, imprægneret på begge sider med en polymer. Polymerkomponenten - det forstærkende element. Materialets elastik er tabt. I dette tilfælde er dette en fordel, da selv en flerskiktsoverflade ikke svækker.

Af tekniske grunde er stoffets belægning ikke blank, men altid frostet. En sådan overflade er vanskeligere at rense fra snavs. Der er dog en vigtig fordel - fremragende vedhæftning med maling og lak.

Maleri teknologi

Arbejdsprocessen består af forberedende arbejde og direkte påføring af maling på et nedhængt loft. Det er nødvendigt at vælge de rigtige værktøjer og materialer til jobbet.

Materialer og værktøjer

Til maling af stoflofter ved hjælp af sammensætninger baseret på vand. Den bedste malversion er latex. Giver viskositeten af ​​belægningen (hvilket er vigtigt for strakt stof), klæber godt til overfladen. Hvis der ikke er latexmaling, vil en vandig emulsion af høj kvalitet fungere. De mest almindelige farver til maling er hvide maling, som om nødvendigt er tonet.

Ikke egnet til maling lofter formuleringer baseret på organisk eller nitrocellulose. Problemet her er ikke overlapningen af ​​porer i basismaterialet, da ethvert strækloft er en luftimpermeabel skal. Organisk materiale er ikke egnet til en anden grund: den bryder stoffets struktur og svækker materialets stivhed.

Som et arbejdsredskab er det bedre at bruge en sprøjtepistol frem for en rulle: Sådan behandles overfladen mere delikat, og malingen fordeles så jævnt som muligt. Der findes mange forskellige modeller af sprøjter på markedet. Det er ikke nødvendigt at købe dyre pneumatiske sprøjtepistoler, og manuel ændring er meget passende.

Forberedende arbejde

Først skal du rengøre overfladen fra støv, oliefletter og andre forurenende stoffer. Dette bør gøres med sarte vaskemidler. Svampen skal være blød, lavet af skumgummi (flannel stof vil gøre).

For ikke at blive snavset under arbejdet skal rummet frigøres fra møbler og husholdningsapparater. Udenlandske overflader anbefales at dække med plastfolie eller ark af tykt papir.

Udkast bør undgås indendørs, så dørene til rummet skal lukkes, indtil malingen er helt tør. Direkte sollys på en friskmalet overflade er ikke tilladt (vinduer skal gardineres).

Hvis rummet har højt til loftet, skal du have gulv. Malingen fordeles over hele længden af ​​rummet uden at bryde strålen. Ellers vil det ikke være muligt at opnå ensartet dækning.

maleri

Maling fremstillet efter producentens anvisninger. Derefter udfylder sprøjtepistolens sammensætning og fortsæt til maling.

Vær opmærksom! Malerarbejde udføres i særligt tøj og ved brug af personlige værnemidler (briller, åndedrætsværn).

Normal belægningstykkelse opnås ved to lag malingmateriale. Dette giver dig mulighed for at skjule den gamle baggrund, giver ensartet dækning og farvedybde. Tilladt og et større antal lag: deres specifikke nummer bestemmes af malens skjulkraft, tykkelsen af ​​hvert lag, den specifikke vægt af malingsammensætningen, typen af ​​materiale, der skal males.

Tip! Det anbefales at udføre forsøgsfarve. Dette vil gøre det muligt at bestemme det nødvendige tryk og bredden af ​​strålen.

Det første lag af maling er rettet vinkelret på lysets stråler, og det andet - parallelt. Sprøjtets endelige bevægelse er rettet mod verden (det vil sige fra vinduet).

Maling påføres i strimler på en sådan måde, at det overlapper det forrige lag med 10-15 centimeter. Hver strimmel skal påføres samtidigt, uden at slukke for sprøjtepistolen. Det næste lag påføres efter tørring af den forrige. Anbefalede datoer er angivet i producentens anvisninger.

Vedligeholdelsesanvisninger

Nogle nyttige anbefalinger vedrørende maleri og pleje af et malet strækloft:

 1. Gentagning er tilladt ikke mere end 5-6 gange, da lærredet gradvist strækkes under vægten af ​​lakmaterialet, bliver ubrugeligt. Hvis området af lærredet er stort, er det maksimale antal pletter 3.
 2. Når du plejer belægningen, skal børsterne afstå med en hård bunke. Vask ikke det hængende loft med nogen skarpe anordninger.
 3. Opløsningsmidler, alkalier og vaskemidler indeholdende ammoniak er ikke egnede til vedligeholdelse af et malet strækloft.
 4. Til rengøring af stræklofter fremstilles der specielle vaskemidler. Velprøvede sprayer til rengøring af spejle.
 5. Hvis der ikke er specialiserede kemikalier, vil almindelig vaskesæbe fortyndet i varmt vand gøre. Såbsammensætningen anvendes til at dække progressiv, men ikke i en cirkulær bevægelse. Dette undgår streaks på overfladen.
 6. Til glansoverfladen glanses, skal den behandles med en opløsning af ammoniak (vand og ammoniak).
 7. Undlad at udføre vådrensning for ofte for ikke at beskadige malingslaget. En procedure i en 6-måneders periode er nok.

Stoffovertræk er meget dyrere end film. Normalt taler vi om en halv til to prisforskelle. Maling af et stofmateriale er ikke usædvanligt - det er en standardprocedure for lofter af denne type. Selv en begyndermester vil kunne klare arbejdet, hvis han viser omhu og følger vejledningen.

Er det muligt at male strækloft?

Maling strækloftet, som en måde at ændre interiøret på

Så du har lyst til at ændre design af rummet i en lejlighed eller et hus. Blandt andet besluttede du at ændre loftets farve og naturligvis undrede: er det muligt at male strækloftet? Og hvis ja, hvordan og vigtigst hvad.

SkyPRO-eksperter har udarbejdet oplysninger, der kan hjælpe dig med at male spændingsdugene og redde dig mod alvorlige fejl.

Husk alle stræklofter er opdelt i to typer:

Det er typen af ​​dit loft, der påvirker muligheden for eller umuligheden af ​​at male. Men om alt i orden.

Er det muligt at male PVC strækloft?

PVC eller polyvinylchlorid er et materiale, hvis egenskaber ikke tillader at absorbere og holde maling af enhver type på overfladen. Desuden kan opløsningsmidlerne indeholdt i de fleste maling- og lakbelægninger blot korrodere lærredet. Efter sådanne manipulationer vil lærredet blive udsat for demontering og udskiftning med en ny.

Hvis dit ønske om at ændre farven på loftet er uimodståelig, skal du kontakte SkyPRO i Skt. Petersborg for at erstatte dit lærred med en ny. Desuden er valget af farver til PVC canvases virkelig stort. Fra et finansielt synspunkt er processen med at ændre canvases tilgængelig.

Er det muligt at male stramt stofloft?

I modsætning til polyvinylchlorid klud, kan stofstræklofter males.

Desuden er det nemt at gøre det selv uden hjælp fra eksperter.

I betragtning af den ikke så mange forskel på de foreslåede nuancer af stofmalerier stiger spørgsmålet om selvmaling et allerede strækket loft meget oftere end i tilfælde af PVC-materialer.

Hvordan og hvad skal man male et strækloft?

Ved valg af farvestof er det værd at fokusere på vandbaserede maling af høj kvalitet:

Denne type maling har et stort udvalg, så du kan give lærredet et blankt eller mat udseende. Vandbaserede maling må ikke fratage stoffet miljøvenlighed og evnen til at "trække vejret".

Svaret på spørgsmålet: hvordan man maler loftet på stof er også enkelt.

Den bedste sprøjtepistol. Dette vil bidrage til et jævnt tyndt lag og minimerer maling forbrug.

Du kan også bruge velourrullen, men i dette tilfælde er malingsprocessen noget mere kompliceret.

Lad os opsummere

Svaret på spørgsmålet om, om det er muligt at male stræklofter afhænger helt af det materiale, de er fremstillet af.

For PVC-lærred er svaret utvetydigt: det er umuligt.

Hvis du er ejer af lofter på stofbasis, så er maleri til rådighed for dig fuldt ud.

Vælg en højkvalitets polymer og begynde at skabe.

Hvordan male et strækloft?

God tid på dagen, kontakt Roman Kazak.

I dag vil vi forsøge at finde ud af om det er muligt at male stræklofter eller stadig ikke.

Stræklofter er opdelt i 2 typer:

 1. PVC stræklofter
 2. Strække stof lofter

Overvej begge situationer:

Situation 1 - stræklofter lavet af PVC.

Stræklofter af PVC har 3 typer teksturer (lak, mat, satin) og et stort udvalg af farver i mere end 150 forskellige nuancer.

Takets hovedkomposition er polyvinylchlorid med tilsætning af forskellige farvestoffer, sådanne lofter kan ikke males, maling vil dræne fra loftets overflade.

Du kan ikke male PVC-lofterne selv

Den eneste måde at give loftet en anden farve på er evnen til at anvende fotoudskrivning under produktionen.

Situation 2 - Stoffets lofter.

Stoffets lofter er repræsenteret af 3 producenter (Cherutti, Clipso, Descor).

Alle producenter har et meget begrænset udvalg af farver. Hvad hvis du vil have et lysegrønt loft, men denne farve er det ikke. Afgangen er enkel, loftet kan males.

Stoflofter kan males med akrylmaling.

Det er muligt at male et stofloft både en spray og rullen. Antallet af farvningstimer er begrænset til 1 faktum, lærredet fra vægten af ​​den påførte maling 100-250g / m2, desto mindre er området, desto flere gange er det muligt at male lærredet. Hvis vi taler i figurer, er det muligt at male noget stofloft 5-7 gange uden at tænke på at sænke lærredet.

Korrekt farvestof strækloft

På stofstrækloftet er det muligt at anvende en fotoudskrivning ved fremstilling af loftet.

Højdepunktet i strækloftet Cherutti er den faktiske lighed med lærredet, som kunstneren maler om, hvis du vil have et kunstværk lige hjemme, så kan du invitere kunstneren til at male et billede i loftet. Jeg tror, ​​at nogen vil blive overrasket over at se et sådant værk over hans hoved.

Mal det nedhængte loft med egne hænder (13 billeder)

Maleriarbejde er tidskrævende, især loftet, ledsaget af betydelig forurening af boliger. Derfor udvikles og forbedres forskellige alternative teknologier til konstruktion af loftoverflader konstant, herunder loftslofter, der produceres i mange sorter. Prisklassen for denne type loftsbeklædning er bred, og det høje niveau af dets kunstneriske ydeevne og den relative lethed af installationen bestemmer popularitet hos forbrugerne.

Det spændende stofs teoretiske holdbarhed erklæres af fabrikanterne om 5, 10 og flere år, men i praksis er situationen tvetydig. Strækloft kan bevares fysiske egenskaber i den angivne periode, men på grund af lokalernes natur kan den miste æstetik - blive gul fra tobaksrøg eller blive irreversibel forurenet af en anden grund (pletter på stoffet efter lækage fra lækage), dette er især mærkbart monofonisk film.

Den optimale måde ud af denne situation er at erstatte lærredet med en ny, men i nogle tilfælde bruges en anden metode til at vende loftbeklædningen til attraktivitet - maleriets lofter.

Typer af lofter på materialetilberedning

Kappe til at strække loftet kan opdeles i 2 grupper i henhold til fremstillingsmaterialet:

 • fra PVC (polyvinylchloridfilm);
 • stof.

Duftene af disse grupper adskiller sig fra hinanden ikke kun af de numeriske værdier af egenskaberne med samme navn, men også grundlæggende.

Et eksempel på forskellen i værdier. Den specifikke vægt af strækloftet lavet af polyvinylchloridfilm varierer fra 180 til 320 g / m² med en banetykkelse på 0,15 til 0,35 mm, og en kvadratmeter stofmateriale vejer typisk 200 g og har en tykkelse på 0,25 mm.

De vigtigste forskelle på grund af strukturen af ​​materialer. Stretch stretch lofter er fremstillet af PVC film og stof - fra strikstof (polyester) imprægneret med polyurethan. Det vil sige, at begge materialer er fremstillet af polymerer, og navnet på gruppen "stof" er betinget. Men i et tilfælde anvendes polyvinylchlorid i form af en film og i den anden imprægnering, og det er metoden til at anvende PVC-komponenten, der forårsager forskellen i strukturen og som følge heraf skelets fysiske egenskaber.

Begrundelse for uegnet PVC-film til maling

Er det muligt at male Membrane stræklofter, hvad sker der med PVC-folien efter maling? Anvendelsen af ​​vanddispersionsammensætninger til maling er ineffektiv - maling vil ikke klæbe til overfladen af ​​strækloftet, og efter tørring vil det smuldre.

Konsekvenserne af brugen af ​​syntetiske maling og lakker, når man maler hele overfladen af ​​det dekorative hus, bliver endnu mere beklageligt. Under gunstige omstændigheder vil den ustyrede film sænke under vægten af ​​de påførte lag af maling, hvis hårdhed efter tørring ikke vil tillade det at rette sig. I værste fald korroderer malingsammensætningen skallen, og den vil krybe væk under påvirkning af den eksisterende trækkraft.

Film kan præsenteres med et andet liv ved at anvende airbrush tegninger. Men hvis ejeren af ​​boligen selv ikke ejer denne kunst, vil omkostningerne ved tjenester til en sådan udsmykning af loftet overstige prisen på det nye lærred.

Muligheden for at male tøjets stræklofter

Polyester lærred, som er grundlaget for et stofstrækloft, efter at være imprægneret på begge sider med en polymer forbindelse, mister ikke sin funktion som en forstærkning. Skalens lave elastik er i denne sag en fordel - ved at påføre flere lag maling på overfladen forårsager det ikke at dukker i stoffet.

Overfladen af ​​vævskaller, på grund af specifikationerne i fremstillingsteknologien, kan ikke være blank - kun matte. Denne tekstur er sværere at rydde op fra forurening, men det giver den bedste adhæsion af maling og lakforbindelser med en base.

Med det rigtige valg af maling kan stofstræklofter males mere end én gang, hvilket er, hvad deres oprindelige tilstand disponerer over - et hvidt lærred, på hvilket en monokromatisk farveskema eller kunstnerisk tegning anvendes afhængigt af modellen ved hjælp af fotoudskrivning eller hånd.

Teknologi maleri spænding loftbeklædning

Så stræklofter lavet af PVC film kan ikke males, stofklæder - du kan. Overvej teknologien og nuancerne af denne type arbejde.

Valget af materiale og værktøj

Under hensyntagen til fremstillingsmaterialets art anvendes vandbaserede sammensætninger til at male tæpper. Det optimale valg af farvemateriale vil være en latex sortiment af akrylkompositioner, som har tilstrækkelig viskositet til den strakte skal og vedhæftning til basen.

Men den sædvanlige vandbaserede maling er også velegnet, men af ​​god kvalitet - et eller to lag skal være nok til en højkvalitets belægning. Normalt købt materiale er hvidt, som derefter er tonet af computeradditiv af det valgte pigment.

Punktet er ikke, at stoflofter ifølge leverandørerne "trækker vejret", og brugen af ​​malingformuleringer baseret på organiske eller nitrocellulose opløsningsmidler vil tilstoppe porerne i materialet - alle stræklofter er vandtætte og kan ikke "trække vejret". Men sådanne malinger kan svække og endda helt opløse strukturen på lærredet og desuden både film og polyester lærred.

Det er ikke nødvendigt at bruge dyre modeller af pneumatiske sprøjtepistoler parret med en kompressor til reparation af billegemer til farvning af en stofklud. Den manuelle elektriske version af dette værktøj, der kan købes til selvmaleri arbejde hjemme, er ret egnet - det er enkelt, praktisk og holdbart.

Forberedende arbejde

Før måling af strækloftet er det nødvendigt at vaske det - fjern støv og olieagtige aflejringer fra overfladen. Dette gøres med milde husholdningsvaskemidler med flannel eller skumgummi.

Da loftet derefter skal males, er det bedre at frigøre rummet fra møblerne - det bør ikke forstyrre malerens frie bevægelse med airbrushen for en jævn anvendelse af lag af maling.

Vægge, gulve og vinduer, om nødvendigt beskytte arkene af polyethylen, fastgjort med tape. Før maleri, vinduer og døre skal lukkes, må solens direkte stråler ikke falde på den malede overflade. Afhængig af loftets højde kan det være nødvendigt at bygge et gulv langs rummets længde for at påføre malingsstrimler på lærredet med en kontinuerlig sprøjte af en forstøver, uden pauser.

Maling strækloftet

Efter at have lavet malingen som angivet i instruktionerne, hældes sammensætningen i sprøjtepistolen og fortsættes til maling.

Det er vigtigt! Arbejder med en sprøjtepistol bør udføres i overalls og ved brug af åndedrætsværn, personlige værnemidler.

Det første lag påføres over lysets stråler, det andet - langs dem, og den sidste bevægelse af sprøjtepistolen skal rettes og afsluttes rundt om i verden (fra vinduet).

Malingstrimler anbringes på bunden med en overlapning på 10-15 cm i bredden over det foregående overlag. På et vådt lag skal hver strimmel påføres ad gangen uden at slukke for sprøjtepistolen. Tiden mellem udførelsen af ​​lagene opretholdes i overensstemmelse med instruktionerne til brug af malematerialet.

Tørret strækloft bør forekomme uden udkast og desuden øge temperaturen i rummet.

Talende om hvor mange gange du kan male stoffet loftet, kan du kun betingelsesmæssigt - det afhænger af lakmaterialets opacitet, tykkelsen af ​​lagene, malingens specifikke vægt, farvematerialernes kompatibilitet. Det antages, at det gennemsnitlige antal mulige farver er fem.

konklusion

Kostprisen for stofstræklofter er en og en halv til to gange højere end filmdugene, og derfor vælger man stoffet, naturligvis betyder det muligheden for at male det. Dette er ikke tilladt i undtagelsestilfælde, men en normal procedure under driften af ​​dette materiale. Derfor afgørelsen af ​​spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at male stof et strækloft med det rigtige valg af lakemateriale og værktøj indeholder ikke risiko, og arbejdet er ret tilgængeligt for uafhængig udførelse.

Kan jeg male et ophængt loft, og hvordan gør man det selv?

I dag er ophængte lofter meget populære. Dette skyldes den praktiske og elegance af malerierne, der pryder boliger og offentlige rum. En række nyttige funktioner gør dem moderne og udbredte. Designere skaber med deres hjælp spektakulære interiører i forskellige stilarter. Moderne teknologier gør det muligt at skabe et ægte kunstværk på loftet ved hjælp af maleri. Dette rejser spørgsmålet, er det muligt at male strækloftet med dine egne hænder? Her vil vi tale om dette i denne artikel.

At male eller ikke male

Udsmykningen af ​​værelser og især lofter har altid været særlig opmærksom. De blev dekoreret med malerier, støbtformer og mosaikker. Moderne interiør er dekoreret med hængende paneler af forskellige former og farver. Udvalget af forslag er enormt, og der er praktisk taget ingen grænser for designdesign. Og det faktum, at overhead skal være hvidt, er længe blevet glemt.

Ønsket om at give et hjem eller kontor originalitet og uforglemmelige resultater resulterer i skabelsen af ​​spektakulære interiører med suspenderede strukturer. Som du ved, strækket lærred lavet enten fra PVC-film eller fra et specielt polyesterstof. Så kan farven på kluden kun udføres, hvis spændematerialet på stofbasis.

Det er ikke tilladt at male overflader lavet af PVC film. Dette skyldes det faktum, at filmbanens tykkelse er 0,05-0,4 mm, vejer fra 270 til 325 gram pr. Kvadratmeter. Hvis du maler PVC-folien, bliver den deformeret og vil miste dens egenskaber - elasticitet og modstand mod ændringer i fugt og temperatur. Herefter bliver filmen ubrugelig.

Det anbefales at male paneler lavet af stoffer. Et stort plus af stoflofter er, at deres farve kan ændres eller påføres med lakbeklædning. Du kan omdanne strækloftet med dine egne hænder, det er tilladt at gøre dette op til 5-6 gange. Dette skyldes det faktum, at det forrige lag af maling ikke kan fjernes, og de akkumulerende lag gradvist øger vægten af ​​lærredet, hvilket fører til sagging.

Akrylmaling

Farveområdet er stort - vandbaseret, akryl, olie, men ikke alle er velegnede til maling af loftmalerier. Det anbefales, at man vælger at være opmærksom på producenten og foretrækker kendte mærker. Må ikke spare, købe billig maling, der er en chance for at løbe ind i problemer og ikke få det ønskede resultat.

Spændingsoverfladen er godt malet med akryl og vandbaserede farvestoffer. Dette gøres med en spray. Før du maler dine egne hænder skal du dække møblerne, væggene og gulvet, forberede alt hvad du behøver:

 • maling i overensstemmelse med forbruget pr 1 m 2 angivet i instruktionerne;
 • sprøjtepistol;
 • klud til at fjerne stænk fra væggene;
 • trappestige.

Farven selv består i at påføre 2-3 lag maling for at opnå en ensartet og ensartet farvetone. Det første lag påføres i en hvilken som helst retning, og de næste lag sprøjtes, idet sprøjtepistolen vinkelret på det foregående lag efter det tørres. Lag pålægger små striber langs loftslængden. Det sidste lag anvendes i retning fra vinduerne.

Afhængigt af kvaliteten og densiteten af ​​stoffet, du maler, er antallet af lag valgt. Hvis du skal male et strækloft, husk ulemperne ved denne metode:

 • at få en jævn belægning af maling ved hjælp af en sprøjtepistol er vanskelig;
 • sandsynligheden for forekomsten af ​​skilsmisse er høj;
 • dårlig kvalitet farve vil give et dårligt resultat;
 • lærredet taber sin oprindelige elasticitet;
 • skal dække miljøet fra sprøjten.
Farvefladespændinger med en spray

Latex maling

Velegnet til maling af stretchstoflofter og latexmalinger. Sammensætningen af ​​hvid farve fremstilles, og ved hjælp af farvning er det muligt at opnå den ønskede skygge. Hvis du maler med egne hænder, skal du vælge den ønskede farve, når du køber maling, og sælgere på specialudstyr vil blande det. Latex maling dækker stoffet i 1-2 lag ved hjælp af en lang bunke rulle. Latex maling er viskøs, og en tekstureret rulle kan give lærredet et uventet og originalt udseende. Forbrugssammensætning - en liter pr. 7-10 meter fra loftet. Ved påføring af det første lag maling får lov at fortyndes med 20% med vand.

Er det muligt at male stræklofter?

Mange har undret sig mere end en gang om det er muligt at male et strækloft, i hvilket fald, hvordan og hvilken maling er egnet til belægning? Når man er færdig med rummet, foretrækker mange stræklofterne. De fik deres popularitet på grund af holdbarhed, pålidelighed, hurtig og nem installation. Stort udvalg af farver og teksturer giver dig mulighed for at vælge lærredet, der vil understrege stilen på rummet. Ved hjælp af korrekt valgt overfladedesign ændres lokalet, det bliver mere smukt og hyggeligt.

På trods af, at elastisk lærred med korrekt installation og pleje vil vare mere end 20 år, med tiden bliver de kedelige og mister deres oprindelige tiltrækningskraft.

Er det muligt at male film og stof stræklofter?

På grund af det store udvalg af farver og teksturer (satin, mat og glans) film belægning anses for at være den mest populære. Basen af ​​lærredet er polyvinylchlorid. Farven på filmen fastgjort til dens fremstilling. Det er umuligt at male filmen efter installationen, da belægningen ikke har evnen til at absorbere og holde det påførte farvestof. Med andre ord vil malingen ikke holde sig til overfladen.

For at filmbelægningen kan se interessant i mange år, kan du i løbet af produktionen af ​​lærredet anvende et billede, der passer indvendigt (billedudskrivning). Du kan vælge et billede fra kataloget, der tilbydes af kunden eller foreslå din egen version.

Til noten: Sammenlignet med filmen kan stoffet ikke prale af et stort udvalg af farver. Derfor, hvis du f.eks. Har brug for en mørk gul nuance, som ikke er i den foreslåede farvepalet, kan stofstrækloftet bruges under malingen.

Maling til strækloft

Til farvning af stofoverfladen skal du have akrylmaling, rulle, spray. Det skal bemærkes, at det er muligt at male en klud højst 5-6 gange. Faktum er, at mængden af ​​paint sags lærred.

Som filmoverfladen på stoffet kan anvendes fotoudskrivning. Tegning er mulig at vælge noget, det vigtigste er, at det er i harmoni med rummets design. For eksempel er for nylig den "stjerneklare himmel", blomster og landskaber populære.

Tekstilloftet ligner meget lærredet, som kunstneren maler på. Derfor kan du omdanne til en professionel kunstner, så han kan male et landskab eller et andet billede, du kan lide på lærredet.

anbefalinger

Først og fremmest er det værd at bemærke, at selvmalet stræklofter kun kan være stof. Dog ikke mere end seks gange, da lærredet skyldes vægten af ​​malingen. Hvis rummet er stort, anbefales det ikke at belægge over tre gange.

For ikke at beskadige lærredet, når du anvender et farvestof på det, skal du overlade arbejdet til fagfolk. Hvis maleri udføres uafhængigt, er det bedre at bruge en sprøjte end en rulle.

Korrekt pleje

At dække i mange år var attraktivt, kræver konstant pleje. Børster med hård børste, skarpe og gennemborede genstande under vask kan ikke anvendes. Ammoniak og alkaliske opløsninger er også forbudt. Opløsningsmidler er også forbudt.

Bedst egnede midler designet til at passe til strækloftet. Sprøjtesprayer er også velegnede. Du kan bruge de tilgængelige værktøjer, der er i arsenalet af enhver værtinde - dette er vaskepulver og vaskesæbe.

Sæbe, pulver skal fortyndes i varmt vand. Fjern derefter spindelvæv og støv med en tør klud. Så skal du gå til den våde rengøring af belægningen. For at undgå pletter efter vask, er det nødvendigt at tørre med offensive bevægelser, ikke cirkulære.

Glansoverfladen anbefales til at tørre med en flydende opløsning (vand + ammoniak) til glans.

Våd rengøring er tilstrækkelig til at holde hver sjette måned.

Hvordan man maler stofstrækloftet og hvordan man vælger maling

Enhver dækning over tid forværres, den skal fornyes. Derfor er lejlighedsejendommene ved miste af æstetik af mesterene ringere til mesterne, overtræk kluden og ikke klar over, at stoffet kan farves. Processen er ikke kompliceret, den gøres for hånden uden betydelige finansielle omkostninger. Vi vil forstå, hvordan man maler stoffets stretchloft, og i færd med at dekorere foringen.

Vælg farven på loftet

Umiddelbart bemærker vi, at det er stofloftet, der er egnet til maling, ikke alle forbindelser påføres filmen, og den glatte overflade har ikke en ordentlig vedhæftning. Valget af farve påvirker rummets overordnede stil, så følgende faktorer er vigtige i valget af farver:

 • Formålet med rummet
 • generel stil på rummet
 • højden af ​​væggene, rummet i rummet
 • værts præferencer;
 • nuancer af møbler polstring, farven på væggene, tilstedeværelsen af ​​lyse accenter af interiøret.

Nu lidt om farve design:

 1. Hvid - universel. Det kombineres med enhver farvebeslutning af et interiør. Du kan skabe en rolig atmosfære i pastellfarver eller farve det med lyse farver og accenter.
 2. Grå er en farve, der matcher indretningen af ​​de røde, blå og sorte spektra. Også den grå farvetone kombineres med en sort, lilla interiør.
 3. Beige, creme spektret kan visuelt udvide rummet, fylde det med komfort, hygge og ro. Farveskemaet er godt kombineret med enhver indretning og blødgør aggressive farver.
 4. Det oransje loft er en løsning for modige mennesker. At blive betragtet som ganske aggressiv, skaber samtidig en følelse af glæde, og den kan blødgøres med varme farver af det mælkefulde, kaffe, grå spektrum, men ikke med kolde nuancer af indretning.
 5. Gul er farven på glæde, men det er farligt ved overdreven mætning af tone.
 6. Rød anbefales at bruge målt, som indsatser, ornamenter, tilføjelser. Det røde loft vil "skubbe" på psyken, det vil stjæle højderne selv i rummelige værelser.
 7. Pink, blå maling til strækstoflofter anvendes i stilistiske løsninger "Provence", "Classic", "Classic-Nuovo". Og tror ikke, at lyserød er farven for piger, lidt mere hvide og skumagtige rosa lofter vil være en udsøgt tilføjelse til soveværelset, køkkenet, spisepladserne. Blå - en universel skygge: lidt mere blå - du får et elegant design i klassisk stil, hvid - rummet bliver fyldt med renhed og friskhed.
 8. Den blå farve er udsøgt, men kræver en præcis justering af skyggen. For eksempel er "kongeblå" egnet til kontorer, værelser med massive møbler, men lyse nuancer er gode i indretning kun med indlæg. "Blå storme" er bedre tilbage til daredevils, men "blå himmel" vil se perfekt ud i soveværelset, stuen.
 9. Lyseblå nuancer er meget sikrere end gule, røde og passer perfekt ind i decors af enhver stilistisk retning.
 10. Grøn - en taknemmelig og frugtbar skygge, der er relevant for udsmykningen af ​​husets lokaler. Takket være en bred vifte af løsninger kan du finere lofterne i huset kun grønne, men varierende nuancer. Indretningen vil være ensartet i farvespektret, men forskelligt i farvet design.

Disse farver kan ændres, kombineret, men man bør overveje: Malen skal ikke have en tone, der er radikalt forskellig fra stoffets farve, selvfølgelig, hvis stoffet ikke er hvidt. Helt loftet omhygges i en anden farve, hvilket forårsager et lag maling, vil ikke fungere, men hvert efterfølgende lag vil vægte rækken af ​​klud.

Det er vigtigt! Tekstilloftet kan males op til 8-10 gange, forrensning af de tidlige lag. Men problemet er, at ikke alt maling kommer ud af stoffet og øger belastningen. Derfor, inden du begynder at male tøjets strækloft, er det nødvendigt at huske mesterens råd om det anbefalede antal maling.

Stofstræklofter - er det muligt at male?

Jeg hørte, at stofstræklofterne kan males. Jeg beder om råd, er det så? Lige nu har jeg et strækloft. Jeg vil gerne male det igen. Er det muligt at gøre dette? Hvilken slags maling (special?)? Hvad skal man male - rulle, sprøjtepistol eller noget andet? Jeg vil være glad for noget råd. På internettet fandt jeg ikke noget.

Med venlig hilsen
Alex

2deifobo kan males. De gør det kun med akrylbaserede maling og altid gennem en pistol. Materialet, der er fastgjort til loftet, kan males op til fem gange, hvilket er otte gange på væggen. Overvej at med hvert maleri stiger tyngden af ​​stoffet, og det fører til sagging.

Tak for svaret.

Admin skrev:
2deifobo kan males. De gør det kun med akrylbaserede maling og altid gennem en pistol. Materialet, der er fastgjort til loftet, kan males op til fem gange, hvilket er otte gange på væggen. Overvej at med hvert maleri stiger tyngden af ​​stoffet, og det fører til sagging.

Så vidt jeg ved, er stoffet ikke malet med akrylmaling, fordi De anvendes f.eks. til plast- og latexmalinger, som har en højere viskositet.
Du kan male som pulvikom og rulle.
Antallet af farver generelt er ikke begrænset overalt, og ingen af ​​producenterne af sådanne data giver.
Hvorfor kan loftet males 5 gange og væggen 8 gange? hvor kommer disse data fra?
Ved hver maleri vil der ikke opstå eller øge slap, fordi vægten af ​​malingslaget er meget mindre end lærredets masse. Cherutti stoflofter, for eksempel et snorfastgørelsessystem, dvs. kluden fastgøres i en profil ved hjælp af en speciel ledning. Der er ligegyldigt hvor mange lag maling påføres. Du kan endda hænge dig selv på lærredet og det falder ikke ud af profilen.

Er det muligt at male strækloft?

Maling strækloftet, som en måde at ændre interiøret på

Så du har lyst til at ændre design af rummet i en lejlighed eller et hus. Blandt andet besluttede du at ændre loftets farve og naturligvis undrede: er det muligt at male strækloftet? Og hvis ja, hvordan og vigtigst hvad.

SkyPRO-eksperter har udarbejdet oplysninger, der kan hjælpe dig med at male spændingsdugene og redde dig mod alvorlige fejl.

Husk alle stræklofter er opdelt i to typer:

Det er typen af ​​dit loft, der påvirker muligheden for eller umuligheden af ​​at male. Men om alt i orden.

Er det muligt at male PVC strækloft?

PVC eller polyvinylchlorid er et materiale, hvis egenskaber ikke tillader at absorbere og holde maling af enhver type på overfladen. Desuden kan opløsningsmidlerne indeholdt i de fleste maling- og lakbelægninger blot korrodere lærredet. Efter sådanne manipulationer vil lærredet blive udsat for demontering og udskiftning med en ny.

Hvis dit ønske om at ændre farven på loftet er uimodståelig, skal du kontakte SkyPRO i Skt. Petersborg for at erstatte dit lærred med en ny. Desuden er valget af farver til PVC canvases virkelig stort. Fra et finansielt synspunkt er processen med at ændre canvases tilgængelig.

Er det muligt at male stramt stofloft?

I modsætning til polyvinylchlorid klud, kan stofstræklofter males.

Desuden er det nemt at gøre det selv uden hjælp fra eksperter.

I betragtning af den ikke så mange forskel på de foreslåede nuancer af stofmalerier stiger spørgsmålet om selvmaling et allerede strækket loft meget oftere end i tilfælde af PVC-materialer.

Hvordan og hvad skal man male et strækloft?

Ved valg af farvestof er det værd at fokusere på vandbaserede maling af høj kvalitet:

Denne type maling har et stort udvalg, så du kan give lærredet et blankt eller mat udseende. Vandbaserede maling må ikke fratage stoffet miljøvenlighed og evnen til at "trække vejret".

Svaret på spørgsmålet: hvordan man maler loftet på stof er også enkelt.

Den bedste sprøjtepistol. Dette vil bidrage til et jævnt tyndt lag og minimerer maling forbrug.

Du kan også bruge velourrullen, men i dette tilfælde er malingsprocessen noget mere kompliceret.

Lad os opsummere

Svaret på spørgsmålet om, om det er muligt at male stræklofter afhænger helt af det materiale, de er fremstillet af.

For PVC-lærred er svaret utvetydigt: det er umuligt.

Hvis du er ejer af lofter på stofbasis, så er maleri til rådighed for dig fuldt ud.

Vælg en højkvalitets polymer og begynde at skabe.

DIY male loftet

Indholdet af artiklen

 • 1. Vælg maling
 • 2. Overfladebehandling
 • 3. Primer loft
 • 4. Teknologi
 • 5. Farvning med støvsuger eller sprøjtepistol
 • 6. Video

På trods af fremkomsten i dag af mange måder at afslutte loftet (PVC-paneler, hævede lofter, suspenderede systemer), er traditionelt maleri fortsat et af de mest populære og omkostningseffektive muligheder for efterbehandling af lofter. I artiklen vil vi tale om, hvordan man maler loftet med egne hænder.

Valg af maling

Til maling af loftet i dag bruger sjældent nogen den traditionelle engang hvidvaskning med kridt eller lime. I øjeblikket tilbyder moderne producenter til overkommelige priser et stort udvalg af forskellige vandbaserede malinger, forskellige i kvalitetskarakteristika og funktionalitet. Den største fordel ved moderne malinger er deres sikkerhed, miljøvenlighed, mangel på lugt, dampgennemtrængelighed og mindre forurening under drift kan let elimineres.

De vigtigste typer af moderne maling:

 • Akryl maling. Mest populære blandt vandbårne maling. Ifølge mesterne er det tilstrækkeligt at anvende kun to lag akrylmaling for at opnå en højkvalitets efterbehandling af loftet. Belægningen vil være elastisk, der er i stand til at blokere mikroskinner i bunden af ​​loftet op til 1 mm brede. Akrylmaling er modstandsdygtig overfor forurening, vask.
 • Silikat maling. De bruges hovedsagelig til maling af lofter i tekniske lokaler med vanskelige driftsforhold. Beskyt lokalerne fra udviklingen af ​​mikroorganismer. Brug ikke ekstra antiseptiske midler før malingen. Deres optimale anvendelse er i kældre, saunaer, svømmebassiner, ovne og andre tekniske rum.
 • Silikone maling. De har fremragende dampgennemtrængelighed, de udgør en ideel belægning, der ikke bliver snavset, de er godt kompatible med andre malinger med yderligere belægning. Har øget elastik, kan blokere mikroskærer op til 2 mm. Silikone belægning kræver ikke yderligere anvendelse af antiseptisk. Hænger til segmentet af dyre maling.

Maling forbruget til maling loftet er bestemt afhængigt af dets egenskaber, og frem for alt gemmer sig.

Ved køb af maling skal der især tages hensyn til indikatoren for forbrug af maling pr. 1 kvadrat. m kvadrat loft, og ikke på mængden af ​​maling i banken.

Overfladebehandling

Nødvendige værktøjer og materialer:

 • rulle, der matcher den valgte type maling
 • maling børste bredt
 • smalle kvaster
 • loftmaling
 • specialmalingbakke
 • særlige sikkerhedsbriller
 • visir eller beskyttende hjelm
 • arbejdstøj
 • klæbende maskeringsbånd af forskellig bredde
 • spatel
 • stigen

For at kunne male loftet korrekt skal du først forsigtigt forberede overfladen af ​​overfladen. Begynd arbejdet med at rense loftet fra den gamle hvidvaskning eller maling. Alle fremspringende uregelmæssigheder behandles med sandpapir, små revner, fugtet med vand, gnides med en finish. Store revner i loftet, før de kan repareres, bør udvides lidt, således at blandingen, som forsegler problemområdet, let kan trænge ind i spalten. Putty anvendes med en lille spatel. Overfladen skal rengøres af støv, som blev dannet under reparationsprocessen.

Loft primer

Før maling af loftet med maling, er det nødvendigt at prale hele overfladen. Uden at anvende en primer, vil malingen holde sig tæt på loftet (overfladen absorberer hurtigt fugt fra malingen og tørrer ud, taber helt sine vedhæftningsegenskaber) og kan efterhånden begynde at smuldre. Når den påførte primer er helt tør, er det nødvendigt at male de mørkeste pletter. Hvis du vil have en glat overflade af høj kvalitet, så er først efterbehandling af det første lag af primer helt tørret, og der anvendes en re-primer over alle overflader. Det er nødvendigt at være opmærksom på fraværet af overskydende primer på overfladen.

teknologi

 • Farver hjørnerne af loftet. Loftmaling begynder med en grundig maling af hjørnerne. Det er nødvendigt at male hjørnerne fra det fjerne hjørne, der ligger i forhold til indgangen. Det er nødvendigt at fugte børsten i maling til halvdelen af ​​bunken og presse overskydende maling ud. Mal over en strimmel på 3-5 cm langs omkredsen af ​​hele strømmen med en børste, således at man ved maling med en rulle til overfladen af ​​loftet ikke ødelægger hjørner og led i loft og væg.
 • Mal applikationen på rullen. Når hjørnerne af loftoverfladen er malet, kan du fortsætte til hovedmaleriet. For at undgå smudder må du ikke dyppe hele rullen helt i en beholder med maling, rul den i en lille bakke, hvor en lille smule vandbaseret maling først tilsættes, vride ud og fjern omhyggeligt maling med en børste. Maling på rullen skal fordeles jævnt.
 • Farve loftet. Malte rulle på overfladen af ​​loftet skal påføres ikke for tykt lag, og forsøge at gøre det jævnt. Hvis malingen er meget tynd eller for tyk, kan der dannes rynker eller drypper på overfladen. Dette problem elimineres ved at bringe malingen til den optimale tykkelse og male den defekte overflade igen. Loftet er malet med parallelle strimler med en overlap på ca. 5 cm. Ved maling skal den malet del af loftoverfladen undersøges fra flere synsvinkler - dette vil medvirke til straks at mærke dårligt malede områder og straks fjerne fejl. Hvis arbejdet foregår på en trinladder for at inspicere loftet, skal du først bevæge sig væk fra det i en afstand på 1-2 meter og fremhæve farveområdet med et specielt søgerlys eller en kraftig lampe. Erfarne malere bevæger sig regelmæssigt væk fra malingsstedet og ser på en anden vinkel end loftet, så straks vil alle de malede steder være synlige.

Indendørs i færd med at male, er det nødvendigt at eliminere udkast, direkte sollys, ikke at medtage yderligere opvarmningsanordninger for helt at eliminere alle faktorer, der kan medvirke til tørring og hurtig tørring og maling.

Temperaturen under indendørs maling arbejde skal overholde den angivne tilstand efter maling fabrikantens anvisninger. Farvning af de frosne baser er ikke tilladt.

Farvning med støvsuger eller sprøjtepistol

Ved hjælp af en sprøjtepistol kan du kvalitativt bruge vandbaseret maling i loftet i et jævnt og tyndt lag. Farvning udføres direkte på primeren eller gentaget lag på det første lag af maling, der tidligere er malet med en børste eller rulle.

Maling skal fortyndes med vand til den krævede tykkelse, som angivet i fabrikantens anvisninger. Husholdnings støvsugere har specielle dyser, der giver dig mulighed for at male loftet. Tætningen af ​​den specielle dyse sættes på dåsen efter at være blevet fugtet med vand, hvilket vil øge densiteten af ​​dens pasform. Når man arbejder med en sprøjtepistol, er det nødvendigt at vælge længden af ​​sprøjtestråle af maling, som som regel skal være inden for 70 cm, da der med en længere afstand ikke er muligt at nå malingens overflade.

Maling af loftet skal udføres fra bordet, stolen og stigerne, idet sprøjtepistolen forbliver i samme afstand og bevæger den med glatte bevægelser og holder den ikke på ét sted i lang tid, så overfladen ikke overbelastes med maling for at undgå dryp.

Vi håber, at disse vigtige punkter i farvningen af ​​loftet i en lejlighed eller et hus vil bidrage til at opnå kvaliteten af ​​loftets overflade ved egen indsats.

video

Vi inviterer dig til at se en mesterklasse på at male loftet med en rulle.