Vi maler loftet med "vandbaseret": fra forberedelse til sidste lag

Zatevaya reparerer deres hjem, uanset om det er en by lejlighed eller et hus på landet, alle forstår at det sværeste stadium på samme tid vil afslutte loftet. Moderne virksomheder med speciale i reparation af lejligheder, tilbyder en bred vifte af muligheder for dette: efterbehandling lofttegler eller tapet, stræk eller ophængt lofter mv. Men ikke alle husholderske har råd til deres ydelser. Derfor er reparation af loftet med egne hænder stadig relevant.

Indtil for nylig var en sådan loftindretning som hvidvaskende med kridt eller kalkmørtel meget populær. Men med udviklingen af ​​nye reparationsteknologier anvendes denne metode mindre og mindre. Dette skyldes det faktum, at mange på trods af sin billighed og den harmoniske kombination af et snehvidt loft med en indretning af enhver art ikke er tilfredse med kompleksiteten af ​​det forberedende arbejde. Desuden bliver den hvide overflade hurtigt snavset og taber sit attraktive udseende.

I dag er malingen af ​​loftet med vandbaseret maling fortsat et af de mest populære måder at afslutte. I modsætning til hvidvaskning bevarer den overflade, der er malet af den, et æstetisk udseende i længere tid. Derudover giver den mulighed for hurtig og nem vedligeholdelse af loftoverfladen.

Dette er en af ​​de billigste måder at reparere. Med sin sammensætning er denne maling en suspension baseret på polymerpartiklerne og pigmenterne opløst i vand. Dens særegenhed ligger i det faktum, at efter påføring på overfladen sker intensiv fordampning af vand, og polymererne danner en belægning med høj fugtighedsbestandighed. Vandig emulsionsblæk er et miljøvenligt materiale, der ikke forårsager allergiske reaktioner og negative virkninger på menneskekroppen.

Valget af vandbaseret maling til loftet

Hvis du bestemmer dig for, at den bedste mulighed for dig er at male loftet med dine egne hænder ved hjælp af vandbaseret maling, har du en vanskelig opgave: Vælg mellem et stort udvalg af produkter, der passer til dig for pris og kvalitet. I dag på forbrugermarkedet kan du finde emulsionsmaling med forskellige tilsætningsstoffer:

 1. akryl,
 2. akryl med tilsætning af latex,
 3. baseret på polyvinylacetat,
 4. med silikone eller silicatbase,
 5. med mineralsammensætning.

Den billigste af dem - polyvinylacetat. Men de kan kun bruges i tørre rum. Lofter malet med sådan maling kan ikke vaskes.

Maling med tilsætning af latex - den dyreste. De har flere fordele, såsom muligheden for vådpleje med brug af vaske- og rengøringsmidler, en glat smuk overflade mv.

Akryl vandbaserede maling - den mest populære. De kan bruges i stort set ethvert rum, de har stor modstand mod slid under vask.

Malinger med tilsætning af silicat (flydende glas) anvendes i vid udstrækning til maling af pudsede sten- eller betonoverflader.

Silikone maling kan påføres direkte på gipset uden at bruge en primer. Deres fordel er høj dampgennemtrængelighed, som gør det muligt at bruge dem til at male lofter i køkkener og badeværelser. Desuden beskytter de overfladen perfekt fra forskellige slags svampe og andre parasitære mikroorganismer.

Hvordan man vælger en vandbaseret maling, så den har høje styrkeegenskaber, giver en smuk overflade efter maleri mv. Ifølge navnene på de malinger, der tilbydes til salgspande, er det svært at forstå forskellen mellem den ene type og den anden, og hvad er deres fordele. Desuden forsøger sælgeren selv ofte at sælge et produkt, der er dyrere, uden at tænke for meget om kvaliteten.

Læs etiketten

Derfor bør du grundigt læse, hvad der står i annotationen på etiketten med vandbaserede malerkasser for at undgå at forveksle med valget. Heri angiver fabrikanten:

 • Hvilken slags arbejde er det beregnet til?
 • Hvad er malingforbruget pr. Kvadratmeter (hvilket er meget vigtigt for at bestemme den nødvendige mængde),
 • Graden af ​​hemmelighed (malingens evne til at lukke hvid med en mørk baggrund, i form af et kontinuerligt ark),
 • Dens modstand mod slid under vådrensning mv.

Sørg for at være opmærksom på, hvad der er skrevet i små print. Ofte er de grundlæggende oplysninger om malingens tekniske egenskaber vedlagt der. For eksempel, hvis annotationen siger, at malingen har:

 1. "Høj modstand mod tørt slid" - det betyder, at overfladen, der er malet med sådan maling, ikke kan vaskes, men kun kan tørres med en tør klud eller brug en støvsuger.
 2. "Til brug i tørre rum med reduceret driftsbelastning." Denne indskrift siger, at den vandbaserede emulsion ikke er egnet til maling af køkkenlokaler med et stort antal fedtede dampe fra den tilberedte mad såvel som i badeværelser, hvor der er høj luftfugtighed.
 3. "Høj slidstyrke, uudslettelig" - Loftet malet med sådan maling kan vaskes med vand uden brug af vaskemidler.
 4. "Har smudsafvisende egenskaber, høj modstandsdygtighed over for slid ved intensiv vask." Dette er den bedste type vandbaseret maling. Det er tilladt at vaske overfladen dækket med maling af denne type ved brug af bløde vaskemidler.

Vandbaserede maling kan være blank og halvglans, mat og halvglans. Deres forskel ligger i det faktum, at uigennemsigtige maling lidt maskerer små overfladefejl og visuelt øger rummets højde. Men de er vanskelige at vaske. Overfladen, der er dækket med glansmaling, lettere at rengøre, er mere modstandsdygtig over for slid, men det viser små revner og andre fejl i loftet. Den bedste løsning - valget af halv-glans eller semi-matt maling.

Et andet vigtigt punkt. Det er nødvendigt at erhverve vandbaseret maling i en butik, der har et opvarmet lager. Faktum er, at når frysning nedbrydes malingens struktur, som ikke længere er genoprettet, når den optøes. Og det betyder, at den købte maling har mistet alle sine nyttige egenskaber.

Det anbefales at bruge vandbaseret maling, hvis formål er at male loftet. Det er perfekt fordelt over overfladen, praktisk talt ikke dråber, og har fremragende vedhæftning.

Forbereder loftet for maleri

Før du begynder at male loftoverfladen med vandbaseret maling, er det nødvendigt at udføre det forberedende arbejde. Til at begynde med skal den frigøres fra hvidvaskning eller lag af gammel maling. For at slippe af med kridt eller kalk hvidvask skal du fugte det rigeligt med vand ved hjælp af en malerulle og derefter skrabe af med en mejsel eller stålspatel. Endelig vaske loftet med en svamp.

Fjern gammelt malingsjakke

For at opdatere loftet, malet med vandbaseret maling, vil det tage meget længere tid at udføre det forberedende arbejde. Det skyldes, at processen med at fjerne det foregående maleri selv er ret tidskrævende, da lagene i den gamle maling næsten ikke opløses i vand, og derfor er det ikke muligt at skrabe dem helt fra loftet. Oftest er dette arbejde reduceret til fjernelse af områder af exfolieret maling med en spatel.

For at lette dette ikke meget behagelige arbejde kan du bruge følgende teknik: fugt den gamle belægning med en stor mængde vand med en vandspray eller skumrulle. Denne procedure gentages to gange med et interval på 20 minutter. Fugt bør være godt at suge den gamle coating. Så skal du oprette et udkast ved at åbne alle døre og vinduer. Laget opsvulmet fra vand danner blærer, og det er ikke svært at fjerne den gamle vandbaserede maling med en spatel.

Det er nødvendigt at udføre dette arbejde meget hurtigt, så overfladen, der skal behandles, ikke har tid til at tørre. Derefter er det nødvendigt at behandle pletter fra fnug og rust med en 5% opløsning af kobbersulfat. Hvis der er svært at fjerne pletter i loftet, skal du bruge et af følgende sammensætninger:

  1. en opløsning af saltsyre, to eller tre procent koncentration (forsigtigt, forsøger at forhindre syre i at komme på huden, tørre pletterne);
  2. en opløsning af 20 dele knust kalk, fortyndet med en del linolie,
  3. en tyk opløsning af vand og kalk med tilsætning af denatureret alkohol (ca. 50 ml).

En hvilken som helst af de to sidste blandinger påføres i 10-15 minutter på forureningen. Gentag indtil de er helt fjernet. Normalt er to procedurer nok.

Hvis hvidvaskning er påført dit loft inden den aktuelle reparation, skal du læse, hvordan du vasker det i en anden artikel (der finder du også oplysninger om, hvordan loftet blev malet tidligere).

Loftniveau

Så snart loftfladen er helt rengjort, er det nødvendigt at justere det. Den er bedst egnet til dette tyndtlags kit, som har god vedhæftning, har god plastik og giver en glat overflade, som let kan poleres med fint kornet lakpapir. Putty kitt i loftet ved hjælp af en spatel.

Ofte er indretningen af ​​loftet lavet ved at anvende en særlig kittespidser på den på en olieklæbende bund, der er jævnt fordelt over overfladen med en rulle, børste eller spatel. Før dette er det nødvendigt at forsegle alle revner og sprækker i loftet og fylde dem med den forberedte sammensætning. For at putten helt kan fylde hullerne, skal de udvides lidt, før de påføres.

underuld

Den næste forberedende operation er primeren af ​​overfladen, som udføres af den samme maling. Den påføres i et tyndt lag. De giver det tørre godt, så fyldstoffet ikke kommer ud.

Den vigtigste fase af maleri

Maleri værktøjer

For at lave en højkvalitets maling på loftet med maling baseret på en vandig emulsion, skal du:

 1. maling børste til maling stød ledd mellem væg og loft, samt hjørnerne;
 2. smal børste til korrektion;
 3. pels, lang bunke rulle,
 4. bad under maling,
 5. ribbet overflade til ensartet fordeling af maling på overfladen af ​​rullen.

Farvning regler

ligesom med hvidvaskning med kridt, er det bedre at anvende det første lag maling parallelt med lysstrålerne fra vinduet, og det andet - parallelt med vinduesrammen

Mange ved ikke, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling korrekt. I de fleste tilfælde tager de ikke hensyn til under udførelsen af ​​malerier, retningen af ​​lysstrømmen og mange andre nuancer. Derfor er den malede overflade ujævn, med striber fra passagen af ​​en børste eller rulle, med lettere eller mørkere pletter. Følg disse regler for at forhindre dette.

 • Det er altid nødvendigt at male fra hjørner og samlinger mellem væggen og loftet. Samtidig er det fjerneste hjørne malet først i forhold til indgangsdøren. For at gøre dette er en bred pensel fugtet i halvdelen af ​​malingen, så forsigtigt presset ud for at fjerne overskydende. Gennem perimeteren er der lavet en passage i bredde fra 3 til 5 cm. På grund af dette vil der ikke blive beskadiget, når der males med en rulle yderligere, men det er ikke muligt at ødelægge loftet og væggene og hjørnerne.
 • Den vigtigste hvidvaskning af loftet med vandbaseret maling udføres med en rulle. Den er overlejret i tre passager, uanset hvilken type maling der vælges. Samtidig udføres den allerførste maling parallelt med lysets stråler, der falder fra vinduet. Den anden er vinkelret på den. Sidstnævnte bør altid rettes mod vinduet.
 • Hver efterfølgende farvning udføres kun på et godt tørret forrige lag. Det tager fra 8 til 12 timer.

Farvelægningsteknologi

 1. I et bad fyldt med maling, fugt valsen, og tre eller fire gange for at holde på en hård overflade. Dette gør det muligt for malingen at blive fordelt jævnt over rullen.
 2. Lav det første pass på loftet. Fra hjørnet på venstre side af væggen, der ligger overfor vinduet.
 3. Rullen skal flyttes fra venstre mod højre. Derefter ændres retning. Samtidig er det nødvendigt at sikre, at malingen ligger i et jævnt lag uden synlige overgange. Du kan flytte rullen og W-formede bevægelser.
 4. At fjerne overskuddet af den påførte maling hjælper en sådan teknik: Når der ikke er maling tilbage på rullen, skal du sende dem på den malede overflade. Han vil absorbere alt overskud.
 5. I processen med at male, med en retningsstrålende lysstråle, kontroller farvekvaliteten.
 6. Brug af en ny rulle under den sidste farvning giver en ensartet overflade.
 7. Indtil malingen er helt tør, er der ingen udkast tilladt på værelset. Det anbefales at beskytte den malede overflade mod direkte sollys. Dette undgår farvning. Forsøg ikke at tørre den malede overflade med elektriske apparater.

Særlige egenskaber ved at male den plasterede overflade

Loftet, på hvilket gips er påført, kan males med en speciel sprøjtepistol eller en konventionel støvsuger. De giver en høj kvalitet, ensartet fordeling af maling på den gipsede overflade. På samme tid ligger det i et tyndt, lige lag. Det er bedst at male med sprøjtepistolen ved hjælp af en primer, der allerede er lavet med en rulle eller en børste.

Hvis hele teknologien i løbet af maling af loftet med vandbaseret maling blev nøjagtigt observeret, vil resultatet glæde dig over skønhed og ensartethed af overfladen.

Malingsmaterialer

Maling af loftet og væggene er en forholdsvis populær og forholdsvis enkel måde at ændre indretningens farvepalet og den visuelle opfattelse af rummet. Takket være et bredt udvalg af materialer og værktøjer kan selv malerebegyndere klare dette arbejde. Det vigtigste er at vælge malingen, farvemetoden og overholde den teknologiske proces.

Valget af maling til maling af vægge og lofter: egenskaber og egenskaber ved ansøgningen

Moderne maling til vægge og lofter udvider mulighederne for designere til at skabe usædvanlige designprojekter, der er utilgængelige til implementering med andre efterbehandling materialer. Maleri i indretningen har betydelige fordele:

 1. Praktisk med hensyn til renlighed og hygiejne - mange maling tåler våd rengøring.
 2. Evnen til at opgradere det indre af lokalerne uden kapitalinvesteringer - det foregående lag af lakmateriale er et godt grundlag for maling.
 3. En rig farvepalet bidrager til skabelsen af ​​eksklusive interiørløsninger af enhver stil.

Det er muligt at opnå en smuk overfladebelægning ved brug af materialer af god kvalitet. Derfor bør spørgsmålet om valg af maling kontaktes med specielle scruples og ansvar.

Maleri vægge og lofter: billeder af interiører.

Vandemulsionsmaling

Især populær, når man maler vægge og lofter i stuen, erhverves vandbaseret maling. Dette skyldes de mange fordele ved vanddispersionsemulsion:

 • maling passer godt på overfladen og afskiller næsten ikke
 • tørrer meget hurtigt - bare et par timer;
 • alkali resistens;
 • belægningen afskaler ikke;
 • maling er sikker for menneskers sundhed og miljøet - efter maling er det ikke nødvendigt at forlade rummet;
 • der er ingen specifik lugt karakteristisk for andre belægninger;
 • dækningen holder godt udseende i 5-15 år;
 • Farve sammensætningen kan gives enhver farve ved at tilføje specielle farver i forskellige proportioner - du kan få den ønskede skygge alene eller for hånd.

Blandt ulemperne ved vandbaserede maling indgår behovet for farvning ved en temperatur på mindst + 5 ° C.

Afhængigt af typen af ​​polymer, som er indeholdt i emulsionen, er der flere hovedtyper vanddispergerede maling.

Akrylmaling indeholder særlige akrylharpikser. Emulsioner af denne type er egnede til maling af de fleste typer overflader. De vigtigste fordele ved akryl maling:

 • vandmodstand og modstandsdygtighed over for fugt
 • styrke og modstand mod mekanisk stress
 • høj elasticitet
 • skaber en snavsafvisende belægning, der ikke kræver at pleje.

Latex maling - en type akrylemulsion med tilsætning af latex. Denne gruppe er den dyreste, men har nogle ekstra fordele:

 • den malede overflade er meget glat;
 • malingen modstår aktivt vand - den malede belægning tåler vådrensning;
 • Anvendelse af et dobbeltlag vil maskere revnerne med en tykkelse på ca. 1 mm;
 • bredt anvendelsesområde - maling af forskellige overflader: træ, beton, mursten, glas, gips, metal, pre-primed;
 • høj modstand mod mekanisk skade, slid.

På trods af de nævnte fordele har latexmaling ulemper:

 • frygt for UV-stråler og lave temperaturer;
 • modtagelighed for bakterier og svampe;
 • høj pris.

Silikone maling indeholder silikone harpiks. Sådanne emulsioner bruges ofte til at afslutte loftet. Silikoneovertrækningen tillader luft og damp at passere igennem og afstråler vand. Takket være disse kvaliteter anvendes maling meget i udsmykningen af ​​køkkener, badeværelser og svømmebassiner. Et ekstra plus er antibakterielle kvaliteter. Emalje beskytter overfladen mod skimmel, skimmel og snavs.

Anvendelse af silikone-maling er mulig på basisoverfladen - uden forprøvning på gammel maling. Ved hjælp af siliconefarvning kan du skjule revner op til 2 mm i størrelse. Måske den eneste ulempe ved sådanne malinger - den høje pris.

Silikatvandbaserede maling er en blanding af vand, farvede pigmenter og natriumsilicat (flydende glas). Silikatemulsioner er overkommelige, holdbare og optimalt egnede til maling af pudsede og betonoverflader. For behandling af glas, metal, sten, keramik kan en sådan maling imidlertid ikke anvendes.

Silikatemulsioner tolererer temperaturvariationer godt, tillader luft og damp at passere igennem. En væsentlig ulempe er dårlig fugtmodstand og frygt for nedbør. Anvendelsesområde - indvendig efterbehandling arbejde "tørre" værelser.

Mineralvandsbaserede maling indeholder hydratiseret kalk (calciumhydroxid) eller cement. Hovedformålet - maleri med mursten og betonoverflader. Selv om de kan bruges til maling af andre overflader. Mineral VE maling er kortvarig, derfor bruges de hovedsagelig til facade efterbehandling. Som et resultat af farvning dannes der en dampgennemtrængelig belægning, som er modstandsdygtig overfor temperatur ekstremer.

Olie og emalje maling

Oliemaling er en blanding af et bindemiddel opløst i et fortyndingsmiddel med tilsætning af farvede pigmenter. Sådan lakering tørrer i lang tid og har en skarp lugt, kommer i en færdiglavet pastaform. Oliemaling anvendes i alle lokaler. Belægningen er ikke bange for fugt, lækage og fugt. Efter farvning dannes en blank overflade, som ved berøring giver afkøling. De utvivlsomme fordele er lave omkostninger og simpel applikationsteknologi.

Oliemaling anbefales ikke til lofter, da belægningen efter et år kan blive gul. Derudover tillader ikke "olie" belægningen luft.

Det er vigtigt! Erfarne malere anbefaler at bruge linoliebaserede sammensætninger til maling af vægge. Resten af ​​sammensætningerne er ikke ønskelig til anvendelse i indretning.

Emalje maling opnås ved at blande lakker og tørre pigmenter. Efter hærdning skaber sådanne maling en mat eller blank film på overfladen. Emaljen belægningen er tæt, solid og holdbar.

Emalje maling er opdelt i to hovedgrupper:

 1. PF-emalje - alkyd pentaftalisk emalje. Materialet er egnet til maling af vægge og lofter i våde områder.
 2. NC-emalje - nitro emalje, fortyndet med lak fra celluloseethere. Anvendes til efterbehandling af træoverflader.

Dekorative emulsioner

Dekorative maling er for nylig kommet på byggemarkedet. Maling af vægge og lofter med sådanne emulsioner giver dig mulighed for at simulere forskellige overflader og skabe usædvanlige designeffekter. Formet belægning, som udseende ligner sten, fløjl, guld, sølv, silke og så videre. Der er maling-kameleoner, der ændrer farve ved forskellige belysningsvinkler.

Som regel fremstilles dekorative malinger på vandbasis med forskellige mineral- og polymertilsætningsstoffer. Foruden høj æstetiske kvaliteter er der andre fordele ved en sådan belægning:

 • modstand mod slid
 • slidstyrke;
 • miljøvenlighed og sikkerhed for menneskers sundhed - emulsionen er tilladt til brug i enhver bolig;
 • Intet støv på overfladen.

For at opnå den tilsigtede virkning bruger malere forskellige værktøjer og teknikker.

Værktøj og materialer til maling af loft og vægge

Listen over værktøjer afhænger af den valgte metode til maleri. Væggene og loftet kan males med malingspistol, rulle og børste.

Sprøjtepistoler bruges til maling med vandbaserede maling. Denne metode reducerer farvemængden betydeligt, danner en belægning uden pletter og striber. Brug af sprøjtepistolen er særlig vigtig, når du maler ujævne overflader, for eksempel: baguetter, bundplader, hjørnesnit osv.

Airbrushes til maling af vægge og lofter er opdelt i tre typer: elektrisk, pneumatisk og manuel.

Elektriske maling sprøjter giver sprøjtning på to måder: sprøjtning på grund af lavt tryk eller luftfri sprøjtning. Et sådant udstyr er praktisk at bruge, når du udfører arbejde i høj højde. Den største ulempe er behovet for at fortynde akrylemulsionen med vand. Dette gør det muligt at påføre flere lag maling på overfladen.

Manuel luftbørste giver mulighed for at male op til 200-250 kvm. pr. time arbejde. De er nemme at vedligeholde og har lave omkostninger. Ulemper ved designet - den store overflade af den malede overflade.

Pneumatiske sprøjtepistoler udfører sprøjtning på grund af forsyningen under højt tryk i trykluft. Enhedsydelse - 400 kvm.

Det er vigtigt! Pneumatiske sprøjtepistoler er bedst egnet til maling af lofter og vægge

I hverdagen for maleri bruges oftest ruller. Kvaliteten af ​​den færdige finish afhænger stort set af valget af dette værktøj.

Tips til valg af malerulle:

 • en model med en lang bunke er egnet til at skabe en hård overflade, til en jævn belægning - med en kort bunke;
 • det er bedre ikke at bruge skumruller eller redskaber fra velour - de forlader luftbobler på overfladen, og materialet anvendes ikke rationelt;
 • Til påføring af blank maling er en rulle med en lur passende - op til 4 mm til en matt maling - 4-8 mm, til en tekstureret overflade - mere end 8 mm;
 • Optimal længde på rullens arbejdsdel - 150-200 mm.

På steder, hvor det er ubelejligt at male med en rulle, skal du bruge en flad børste med en bredde på 3-7 cm.

Ud over disse værktøjer vil arbejdet have brug for:

 • maskeringsbånd - for at beskytte kantfladerne mod farvning
 • maling bakke;
 • spatel;
 • stigen;
 • sandpapir;
 • plastfolie.

Overfladebehandling til maling

Hovedopgaven for forberedelsesfasen er grundig rengøring af overfladen og sikrer god vedhæftning af maling til bunden.

 1. Fjern alle gamle finishmaterialer fra overfladen. Hvis stucco på loftet / væggen har store fejl, skal rengøring foretages lige ned til bunden.
 2. Kontroller fundamentet for defekter - bump, chips, riller og revner. Fjern hillocks med et emery papir eller trowel; sæt resten af ​​fejlene (hvis de ikke er signifikante) med et efterbehandling materiale.
 3. At knække store revner og at behandle hårdt kittet. Potholes i loftet kan fyldes med skum eller bruge forstærkningsbånd.
 4. Lad kittens opløsning tørre helt (ca. 24 timer).
 5. Steder behandlet med kitt, rengør med emery klud og børste for at fjerne støv.
 6. Før maleri loftet og vægge er primet. Malere anbefaler brug af dyb penetrering primer - en sådan sammensætning danner en beskyttende film, der giver god vedhæftning og giver mulighed for at reducere maling forbrug.

Teknologien til maleri vægge og loft vandbåren maling

Efter at have åbnet en beholder med maling, er det nødvendigt at blande det grundigt med glatte cirkulære bevægelser. Fortynd farvestoffet med vand (tilsæt ca. 10%). Hvis det er nødvendigt at ændre skyggen af ​​maling, indføres det valgte pigment gradvist i bunden. Efter hver tilsætning blandes emulsionen grundigt og testes på en lille del af væggen.

Maleri loftet

Sekvensen ved maleri loftsrullen:

 1. For at forberede væggene til maling af loftet - hjørnesamlinger med maskeringstape til at dække, hænger vertikale overflader med plastfolie.
 2. En del af malingen skal hældes i malkebakken med klemmaske.
 3. Dyp en rulle i malingen, rul den over bakken af ​​ribben.
 4. Påfør maling i strimler 50 cm brede overlappende hinanden.

Paint roller regler:

 • farvningen starter fra hjørnet længst fra indgangsdøren;
 • maling bør påføres over primerlaget
 • Anvend normalt mindst 2 lag maling;
 • til maleri kan man ikke bruge samme rulle som til primeren;
 • i undtagelser, når malingen påføres i et enkelt lag, skal det rulles langs rummet - vinkelret på væggen, hvor vinduet er placeret.

Det er vigtigt! Når du arbejder med VE-maling, er det ikke nødvendigt at vente på, at det forrige lag tørrer ud. Du kan straks anvende følgende. Denne teknik kaldes "våd".

Funktioner maler loftet spray:

 • Den optimale afstand fra den malede overflade til sprøjtepistolens dyse - 70 cm;
 • under sprøjtning kan sprayen ikke holdes på ét sted - er fyldt med dannelse af pletter;
 • Sprøjten skal bevæges kontinuerligt og glat.

Teknologien til maling af loftspraypistolen: video

Maling vægge

Maling af væggene sker efter maling af loftet. Hvis væggene er malet i en anden farve, er det nødvendigt at fastsætte maskeringsbåndet langs den vandrette linje, der grænser op til loftets håndvægte.

 1. Markér grænserne. Børst en strimmel på 5 cm over gulvet under loftsplinten og på andre steder hvor der er behov for en klar skelnen.
 2. Malte rulle. Valsens bevægelse er kontinuerlig, V-formet, retning - fra top til bund. Med hver bevægelse af rulledækslet er der en ny overflade.
 3. Når der ikke er maling tilbage på rullen, skal det malede område rulles igen - dette sikrer en jævn fordeling af farvestoffet uden stammer.

Det er vigtigt! Kosmetisk maling af vægge og loft skal udføres om dagen, så defekter og drypper straks kan ses og elimineres. For at skygge malen skal være i retning af solen - fra vinduet ind i rummet

Border, kant og andre dekorative elementer males sidst.

Mal loftet med vandbaseret maling med hånd og sprøjtepistol

Loftet dekoration, herunder dets maleri, er måske den mest tidskrævende del af reparationen. Moderne teknologier gør denne proces lettere. Især populære, nyligt vandbaserede maling - materialer af høj kvalitet, der er ret enkle at bruge. Men maleriet af loftet med en vandbaseret emulsion har også sine egne hemmeligheder og funktioner, der skal overvejes, når de arbejder.

Nødvendige værktøjer og materialer

Først og fremmest skal du vælge den rigtige maling. Ifølge dens sammensætning kan vandemulsion være:

Men selv sammensætningen er ikke det vigtigste, du skal være opmærksom på. En vigtigere indikator er malens skjulkraft. Det er meget nemt at genkende det: jo flere kvadratmeter er der nok til 1 liter maling, desto bedre.

Bred farvepalet - ikke den eneste plus vandbaserede maling

Hvis du skal arbejde i lofter i værelser med høj luftfugtighed (f.eks. I køkkenet eller i badeværelset), skal du købe vandbaseret maling til våde rum. Glem ikke om tilstedeværelsen af ​​anti-mold komponenter i dens sammensætning. Derudover bør malingen til sådanne lokaler vaskes. I tørre rum kan du bruge den sædvanlige vandbaserede emulsion.

Omhyggelig læsning af etiketterne på banken hjælper dig med at vælge. Visse indskrifter har brug for forklaring.

 1. "Malingen har en høj modstand mod tørt slid" - den malede overflade kan ikke udsættes for fugt. Rengør kun med støvsuger eller en tør klud.
 2. "Malingen kan bruges i tørre rum med reduceret driftsbelastning" - til at male loftet i køkkenet og badeværelset, hvor høj luftfugtighed og et stort antal fedtede dampe, er dette værktøj ikke egnet.
 3. "Uudslettelig maling med høj modstandsdygtighed over for slid" - lofter malet med sådan maling kan let og smertefrit udsættes for våd rengøring uden brug af specielle vaskemidler.
 4. "Malingen har en høj modstandsdygtighed over for slid med intensiv vask og snavsafvisende egenskaber" - den bedste belægning til loftet. Du kan nemt vaske overfladen selv med vaskemidler.

Valget mellem blank og matt vandbaseret maling afhænger kun af din smag. Men bemærk at den matte finish vil visuelt øge rummets højde, maske små defekter ud, men det vil være vanskeligt at modstå vask. Glansfarve ser mere spektakulær ud, er lettere at rengøre og slides ikke ud i lang tid, samtidig med at dens kvalitetskarakteristika opretholdes. Men det vil let afsløre alle de mindre fejl i loftet. Det antages, at det bedste valg er en halvglans eller halvglans maling.

Vær opmærksom! Hvis du køber flere dåser vandbaseret maling, kræver du at de alle er fra samme batch. Ellers kan malingen være forskellige nuancer. Det er også vigtigt, at butikken, der sælger en sådan maling, har et opvarmet lager: lave temperaturer medfører forstyrrelse af vandemulsionens struktur og tabet af dets kvalitet.

Sørg også for at købe en primer - den skal bruges til maleri arbejde. Hvis du har brug for at reparere loftet, så køb en anden løsning til vask af den gamle maling og kitt.

En dåse af maling, børste, rulle og bad - alt hvad du behøver for at arbejde

Vi vender nu til de nødvendige værktøjer til at arbejde. Du skal bruge:

 • spatel;
 • maleri bad;
 • en rulle ca. 20 cm bred med en gennemsnitlig bunke (velour og skumfrakker passer ikke perfekt);
 • fint sandpapir
 • tynd børste 5-8 cm bred for at farve hjørner og kanter.

Du har sikkert bemærket en note om rullen med en lur. Faktum er, at skumrullen vil efterlade bobler på overfladen, og velouren absorberer ikke nok maling, og du bliver ofte nødt til at dyppe værktøjet i badet. Husk det, når du køber.

Teleskophåndtag til rullen hjælper dig med at gå uden trinladder

Hvis du af en eller anden grund ikke vil eller kan ikke bruge trinladderen, når du maler loftet, vil et teleskophåndtag til rullen hjælpe dig.

Forberedelse og forarbejdning af loftet

Før du begynder at male med vandbaseret emulsion, skal du forberede loftet til fremtidigt arbejde.

For at få et positivt resultat må du ikke male loftet med en vandbaseret maling over det gamle lag. Det er nødvendigt at fjerne det med en spatel med et alkalisk rengøringsmiddel, og skyll derefter loftet med rent vand og lad det tørre.

For at forenkle opgaven skal du bruge denne enkle teknik:

 1. Damp loftet med rigeligt vand (du kan bruge en sprøjtepistol eller en skumrulle til at gøre dette).
 2. Efter en halv time gentages proceduren. Den gamle belægning skal gennemblødes med fugt.
 3. Det næste skridt er at lave et udkast på værelset. Åbn alle vinduer og døre, og blærer dannes på loftets overflade. Et sådant gennemblødt lag af gammelt overtræk, du let kan fjerne med en spatel.

Efter en sådan forbehandling kan der forekomme fejl på loftoverfladen. Det er nemt nok at fjerne dem: Åbn alle revner og behandle dem med en finish. Efter at den tørrer, skal overfladen gnides med sandpapir, og støvet tørres af med en fugtig klud eller støvsuges.

Under forberedelsen af ​​loftet til maleri kan det være nødvendigt at fjerne mindre fejl

Fortsæt nu til primerloftet. Brug en dyb penetration primer til dette. Når det tørrer, kan malingen påføres overfladen.

For ujævn overflade med potholes og multi-level inter-tile ledd indikerer behovet for større reparationer.

Processen med at male loftets vandbårne maling

Det er godt, at fremskridt ikke står stille, og ikke kun adskillige metoder kan bruges til at udføre det samme arbejde, men også forskellige hjælpemidler. For eksempel kan du male loftet med en vandbaseret malingemulsion manuelt eller ved brug af en airbrush pistol.

Malte rulle

 1. Fjern forsigtigt låget fra krukken og rør omhyggeligt indholdet. I nogle tilfælde skal vandbaseret maling fortyndes til den ønskede tykkelse med vand (oplysninger om dette er som regel indeholdt i vejledningen). Normalt kræver dette ikke mere end 10% vand fra den samlede mængde maling.

Åbn dåsen, bland maling og om nødvendigt fortynd den med vand.

Først maling over hjørner og kanter med en børste.

Mal på rullen og tør overskydende på badet.

Denne ordning vil fortælle dig, hvordan man anvender malingen i loftet.

De resulterende små fejl i processen kan gnides med sandpapir og om nødvendigt males over med en pensel

Hele processen, under hensyntagen til tørring af lagene, kan tage dig flere dage. Det anbefales at udføre malingarbejde om morgenen og tidlig aften: i løbet af denne periode falder solens stråler optimalt på overfladen, hvilket vil hjælpe dig med at vurdere, hvor meget malingen er lagt ned.

Video om korrekt maling af loftet med vandbaseret emulsion ved hjælp af en rulle

Sprøjtepistol applikation

Sådan arbejde vil bringe dig glæde: Det er hurtigt og nemt sammenlignet med at bruge en rulle. Det vigtigste i processen er at opnå et tyndt, maksimalt ensartet lag.

1. Før du begynder at male loftet, skal du flytte dysen fra enheden væk fra overfladen, der skal males, da sprøjtepistolen i de første sekunder kaster meget maling ud.

Før du begynder arbejde, "bløder" en lille mængde maling fra enheden

2. Når sprayingen bliver ensartet, fortsæt med at male loftet. Separat sprøjtepistolen fra loftets overflade skal være en afstand på 30 til 50 cm. Flyt dysen med en hastighed på ca. 5 sekunder i 1 meter. På samme tid skal strålen strækkes strikt vinkelret på loftets malede overflade.

Hold sprøjten i en ønsket afstand fra overfladen.

3. For at forenkle processen deles overfladen mentalt ind i firkanter. Mal dem en efter en, først over og derefter langs. Linger ikke langsomt i et område, ellers vil laget være tykt, og malingen vil strømme ned. Hold dig til et fast tempo, mens du udfører farve.

Det er nødvendigt at arbejde med en airbrush ifølge den allerede kendte ordning: et lag - over lysets retning, den anden - langs

Det anbefales at lægge maling ved hjælp af en airbrush i 3 lag, hver efterfølgende sættes efter at den forrige er helt tør. På den uhærdede overflade vil malingen ikke fange og vil hurtigt begynde at eksfolieres.

Hvordan male loftet med sprøjtepistolen - video

Hemmeligheder og træk ved arbejdet: hvordan man undgår fejl og korrekte fejl undervejs

Hvis du er i farvningsprocessen, har du krænket teknologien og anvendt vandbaseret maling ujævnt, kan steder med forskellige nuancer danne sig (lyset fra dem afspejles i varierende grad af intensitet). For at undgå dette skal du følge farvningsretningen.

Forsøg ikke at rette op på sådanne uregelmæssigheder, indtil overfladen er tør - det vil forværre problemet. Vent, indtil det er helt tørt og påfør et andet lag, der vil skjule fejlene. Hvis dette ikke hjælper, skal du fjerne laget med sandpapir og anvende det igen.

Ved maling af gipsplankloftet må du ikke bruge maling, der er for fortyndet med vand. Det kan suge papirlaget af efterbehandling, så overfladen er dækket af bobler og begynder at eksfolieres. Og da loftet ikke er din væg, vil den hjerteløse tyngdekraft gøre sit arbejde, selvom overfladen skal repareres grundigt. Vi forfølger ikke sådanne mål, ikke?

Det er bedre at male det plasterede loft med en vandbaseret malingsspray. Denne enhed vil distribuere maling i loftet meget mere jævnt end rullen. Men glem ikke at pre-apply primer.

Hvis loftet var hvidkalket tidligere, er det bedre at vaske det gamle lag af. Den emulsionsmaling, der påføres kalk eller hvidvask, vil ikke kun ligge ujævnt, men begynder også at eksfolieres. Det samme gælder for den gamle maling: hvis det forekommer let skade, skal du fjerne laget.

Små fejl og mangler i loftets maling kan let korrigeres med en rulle og børste

For at undgå pletter i loftet under maling skal der først påføres et lag fortyndet vandbaseret maling med en bred rulle. Efter tørring kan du nemt se alle fejlene. Når du vil udføre de vigtigste farvning, skal du være særlig opmærksom på disse steder og behandle dem mere omhyggeligt.

Sørg for at følge lagets retning: Det næstsidste lag skal være vinkelret på vinduet, og det sidste skal være parallelt. Tag din tid - vent indtil lagene er helt tørre.

Overskydende maling påføres kan fjernes på følgende måde: Kør rullen, hvorpå der ikke er maling på overfladen, og dens bunke absorberer alt, der er overflødigt.

Fejl ved arbejde med airbrush

Hvis du ikke arbejder hurtigt nok til at bevæge sprøjtedysen, samles vandemulsionen på loftet i små dråber. Saml overskydende med en svamp, og efter tørring skal der påføres et andet lag maling.

For tykt lag vil medføre skrælning af maling. Steder, hvor der var afskærmninger, fyld, gnid med sandpapir og prik, og efter tørring, ommaling. Det er tilrådeligt at lægge et andet lag maling.

Med nogle fejl i maleriet med en airbrush, kan du få brug for yderligere kitt og primer.

Efter maling i loftet var der små humle og korn? Sikkert var den anvendte maling oprindeligt snavset. For at slippe af med et sådant ægteskab, gå over hele overfladen af ​​loftet med emery og re-paint, bare for-male malingen gennem gasbind.

Som du kan se, er det nok at følge anbefalingerne og enkle regler, så maling af loftet med vandig emulsionsmaling bliver ikke for problematisk og tidskrævende for dig. Både rullen og sprøjtepistolen er fremragende assistenter i denne sag, og vores råd vil helt sikkert lette din opgave. Del med os dine kommentarer om, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling eller stiller spørgsmål om emnet. Held og lykke til dit hjem!

Hvordan male væggene med vandbaseret maling

Denne vejledning beskriver i detaljer en af ​​de enkleste måder at reparere indendørs - male vægge og lofter med vandbaseret maling. Separat, spørgsmålet om, hvordan man korrekt forbereder overfladen før maleri. Kvaliteten af ​​det indledende arbejde påvirker væsentligt holdbarheden af ​​den dekorative belægning.

Fremgangsmåden til forberedelse af grunde

Den forberedende fase tager meget mere tid end at anvende en vandbaseret sammensætning. Den eneste undtagelse er muligheden, når du skal hurtigt opdatere et lidt slidt lag af silikat eller akrylmaling af væggene med samme farve.

Før du måler overfladerne af lofterne og væggene i rummet, udfør følgende forberedende operationer:

 • Rens eller dækk de resterende møbler med plast, frigør rummet fra små ting;
 • rene vægge fra gamle belægninger;
 • justér overfladerne - reparér revnerne og fjern eventuelle støder
 • Påfør et primerlag.

Rådet. Hvis værelset stadig er pladskrævende møbler, der er vanskeligt at bære, skal du flytte det tættere på midten af ​​rummet.

Fjernelse af gamle belægninger

Til fremstilling af disse værker vil der kræves et standard sæt maleri og plastering værktøjer: forskellige spatler, trowel, rulle og pensel-maklovitsa. Teknologien til rydning af væggene afhænger af, hvilken type belægning der fjernes:

 1. Baggrunde er gennemblødt og forsigtigt afskallet med metal spatler.
 2. Gamle silikatmaling gnides til en tør betonbase (som en mulighed - at cementere gips).
 3. Det er nødvendigt at fjerne det øverste lag af hvidvask med en spatel, og efter at have flettet adskillige gange.
 4. Peeling oliemaling fjernes mekanisk. Hårde at fjerne områder opvarmes af en bygning hårtørrer eller rengøres af en kværn udstyret med en speciel dyse.

Når det er nødvendigt at male et rum i en anden farve i overensstemmelse med den gamle vandige emulsionsbelægning, skal du omhyggeligt undersøge dens tilstand. Hvis lag af maling holdes fast, er der ingen synlige revner og chips overalt, det er tilladt at ikke rydde væggene. Men sådanne situationer er sjældne - normalt er det gamle lagsprækker skrællet i hjørnerne og i nærheden af ​​radiatorerne.

Efter rydning skal du fjerne og fjerne byggepladserne for at slippe af med overskydende støv. Hvis du skulle slå af uegnede fliser i badeværelset eller køkkenet, skal du lægge en ny flise inden du primer og maler væggene.

Leveling og priming

Maling med "vandbaseret maling" på krakket cementgips er uacceptabel - mangler skal vises på den dekorative belægning. Den bedste mulighed er at gipset væggen igen, efter at have slået ned det gamle lag. Operationen er tidskrævende, men det tillader at legemliggøre originale ideer i design af værelser - at lægge relief eller teksturerede gips, styret af vores instruktioner.

Teknologien til forsegling af mindre defekter er som følger:

 1. Litt udvide og uddybe revnen med en spatel. Målet er at sikre reparationen af ​​reparationsopløsningen i rillen.
 2. Brug en pensel med en lang lur, belæg defekten med en primer og lad den tørre i 0,5-1 time (mere præcist angivet på primerens emballage).
 3. Fyld sprækken med et kit, silikonebaseret byggemasse eller "flydende negle". Fjern materiale, der bukker udad og trim flush med vægoverfladen.

Bemærk. Store riller mellem væg- og loftpladerne er fyldt med polyurethan monteringsskum og gips, som beskrevet i en separat manual.

Anvendelse af vandbåren maling direkte på cementgips er ikke den bedste løsning. En grov struktur vises gennem et tyndt efterbehandling. Derfor anbefales det at måle gipsens kittemateriale op til 3 mm tykt før man maler væggen og klæber til algoritmen:

 1. Korrekt primet overfladen med en rulle eller Maklovitsy. Det er praktisk at bruge sprøjtepistolen, som giver højkvalitetsbehandling af hjørner og vanskelige steder.

Primer anvender maklovitsy

Efter hærdning af kitt, skal du male ved hjælp af et specielt maske fastgjort til en plastrist. Forsigtigt børst støvet med en lidt fugtig klud og pryder hele overfladen igen. I slutningen glem ikke at vaske værktøjet.

Grout tørret kitt

Indretningsmuligheder

Den enkleste og billigste form for maleri er at gøre alle flyene ensartede. Løsningen er hensigtsmæssig på forskellige tekniske områder, men for stuer er det absolut ikke acceptabelt. Ennoble soveværelset, stuen eller gangen på følgende måder:

 • male vægge og lofter i forskellige farver, vælge den ønskede kombination af farver;
 • Udfør på en hvid baggrund en simpel tegning med enhver mørk maling ved hjælp af en børste som vist på billedet;
 • lav din egen stencil og lav et mønster i form af geometriske former, blomster eller dyr;
 • brug en speciel tekstureret rulle og dekorere væggen med et gentagende ornament, der ligner tapet.

Der er også mere komplekse måder at dekorere på - skaber et billede, der efterligner en skæring af et træ, overfører et mønster manuelt med en skygge og så videre. Lær mere om indretningens ideer i denne publikation og på video:

Farvningsteknologi

Al vandbaseret vægmaling har i begyndelsen en hvid farve og er kendetegnet ved en tyk konsistens. Før sammensætningen skal fremstilles - zakolerovat i den ønskede nuance og i det nødvendige omfang fortyndet med vand. Vi vil give nogle tip om, hvordan du gør det korrekt:

 • Beregn malekonsumtionen på alle overflader ved at tage de originale data på bordet;
 • Køb på forhånd farven på den ønskede farve, mængden er angivet på pakken;
 • tilbered en vandbaseret sammensætning på en gang for hele rummet
 • Efter åbning af spanden blandes den hvide base med en blander, og efterhånden tilføjes farven uden at stoppe blandingen;
 • For at arbejde med en børste eller rulle skal der tilsættes ca. 20% vand til malingen.

Bemærk. Fortynding af "vandemulsionen" under sprøjtepistolen fremstilles individuelt. Kvaliteten af ​​installationen afhænger af typen af ​​sprøjte, kompressorens tryk og din oplevelse. For troskab lave en prøve ansøgning et sted i nederste hjørne, lukket af møbler.

Umiddelbart inden maling, belæg overfladerne ved siden af ​​væggene med plastfolie - gulve med bundplader, vindueskråninger og loftslister (om nødvendigt). Derefter er vaskning af maling meget vanskeligere.

Nu om, hvordan man maler væggene:

 1. Slap af udkastene i lokalet ved at dække vinduerne.
 2. Hæld vandbaseret maling i et stort bad med lave sider (ca. halvdelen). Kapacitetsstørrelsen passer til rullens bredde.
 3. Dipningsrulle i farvestofsammensætningen, rulle samtidig med en pind. Vent nogle få sekunder for overskydende afløb.
 4. Lodrette bevægelser fra top til bund rulle væggen fra startzonen. Prøv at jævnt fordele laget af "vandbaseret", og tryk lidt på rullehåndtaget.
 5. De resulterende drypper ruller straks på overfladen. Hjørnerne, hvor værktøjets bunke mangler, farves med en børste.
 6. Vent til det første lag tørrer, og brug derefter den anden.

Rådet. Maler væggene for første gang, undersøg omhyggeligt resultatet for lyse eller mørke pletter. De skal fjernes under genbehandlingsprocessen. Teknik farvningsrulle se på videoen:

Afhængig af bundens farve og dine færdigheder er det nødvendigt at male væggene 2 til 4 gange. Opgaven er at omhyggeligt rulle op i de mørke (eller lys) striber og pletter. Til sidst, når det sidste lag vandbaseret maling tørrer, skal du anvende det valgte mønster gennem stencilen.

Kan jeg lægge vandmaling oven på olie

Pentaftaliske emaljer (betegnelse - PF), der almindeligvis kaldes olie, har en høj grad af vedhæftning og en blank overflade efter tørring. Derfor er 2 vanskeligheder: Den gamle maling er svær at rive af og er svært at dække med en vandbaseret forbindelse - den flyder simpelthen ned over en glat base.

Den ideelle mulighed er at slippe af med pentafthalbasen ved at fjerne mekanisk spatler, en boremaskine eller en slibemaskine med en børste, en slibemaskine. Hvis dette ikke er muligt, brug en af ​​de dokumenterede metoder:

 1. Gipsplader gipsvæg. Muligheden er egnet til værelser med krumme vægge, der ikke kan udjævnes på grund af puttying.
 2. Udfør matting - striber en blank overflade for at skabe flere riller, så du kan "fange" vandbaseret maling. Behandl væggen med groft sandpapir eller en scraper monteret på boret.
 3. Påfør en speciel primer med et fyldstofkvartsand. Når det gælder omkostning, vil løsningen være lidt dyrere end stripning, men lønomkostningerne er meget mindre.

Endelig kan vægge i det tekniske eller bryggersystem blive hvidgjort med en støvsuger. Kalk og kridt, fortyndet med vand, falder let på oliemaling.

konklusion

På grund af deres anvendelighed anvendes vandbaserede maling i vid udstrækning. Det er nemt at anvende dem, men det er nødvendigt at skelne kompositioner beregnet til indvendig og udvendig brug. Den eneste bygning i huset, der ikke er ønskelig at dekorere med vandmaling, er en murstenovn. Til opvarmning af overflader er det bedre at bruge silikone emalje KO serien.