Loft malet med vandbaseret maling, hvordan man maler igen

Loft malet med vandbaseret maling, hvordan man maler igen

Særlige egenskaber ved at male loftet med vandbaseret maling og valg af materiale

Maling af loftet med vandbaseret maling er en hurtig, overkommelig og nem måde at rydde op på den største barbeflade i huset. Dårlig farve eller endog en lille fejl i teknologien vil være synlig umiddelbart efter tørring. Dette skyldes, at den "vandbaserede emulsion" ikke blot maskerer mangler (ruhed, revner), efter maling med denne type materiale bliver de mere mærkbare. For at undgå denne effekt skal du vælge den rigtige maling og overholde teknologien i dens anvendelse.

Typer af vandbaseret maling

Det moderne byggemarked tilbyder et bredt udvalg af maling, både i farve og i sammensætning og konsistens. De indeholder en anden mængde polymer, og dette er hovedkriteriet for opdelingen i fire hovedgrupper: akryl, mineral, silikone og silicat.

Akryl betragtes som det bedste valg til loftet. Den består af speciel akrylharpiks, så den kan modstå uønskede forhold. Acryl kan bruges til enhver form for overflade, herunder primet metal. Hvis det indeholder latex, betyder det at vaske med vand ikke vil påvirke dets integritet. Sammenlignet med andre malinger er farveområdet akryl lille. For det meste er det pastelfarve og lyse farver, men for dristige designløsninger kan du altid bruge farveskemaer. Han vil give malingen den ønskede farve. Kohler kan også tilføjes derhjemme, selv om de fleste byggeforretninger også tilbyder lignende tjenester.

Sammensætningen af ​​siliconemalinger indbefatter silikoneharpikser og acrylcopolymerer. Den malede overflade vil bidrage til indtrængen af ​​damp, men samtidig afvise vand og forhindre udseende af svampe eller skimmelsvamp.

Silikatbasen er mere modstandsdygtig overfor fugt end andre. En af dens komponenter er flydende glas. Denne maling bruges sjældent til efterbehandling inden for huset. Det er mere egnet til sten eller mursten.

Mineralske rester er mindst efterspurgte. Det er lavet på basis af cement og lime. Sådanne komponenter er ikke resistente overfor uønskede forhold eller virkninger på materialet. Det betyder, at genfarvning skal ske ganske ofte.

Når du vælger et materiale til maling, skal du tage højde for den effekt det giver - mat eller blank. Sidstnævnte ser bedre ud endvidere har den øget modstand mod fugt. Den glatte overflade vil dog fremhæve alle bumpene, mens matten vil skjule dem lidt.

Forberedende arbejde før maleri

Før du begynder at male loftet med dine egne hænder, skal du passe på at fjerne et lag af gammel maling, kalksten eller kridt fra den. Hvidvaskning fjernes let med en spatel eller mejsel, hvis loftets overflade er fugtet med vand. Efter afslutningen af ​​dette trin anbefales det at vaske det med en svamp.

Det er også umuligt at slippe af med det gamle maleri. Det er næsten umuligt at opløse det med vand, så det er meget svært at skrabe det helt ud. Ved hjælp af en spatel kan du kun fjerne de områder, der eksfolierer. Processen med at fjerne det gamle lag kan forenkles, hvis vandet skæres til overfladen, og et udkast skabes. Med denne virkning begynder det gamle lag at svulme, hvilket i høj grad vil lette det forberedende arbejde.

Efter fjernelse af den gamle belægning skal overfladen være nivelleret. Dette gøres nemt med et kit. Det er ret plastik og har gode vedhæftningsegenskaber, så du kan opnå en perfekt flad overflade. For at øge denne effekt skal kittet være poleret med fint kornet emery papir. Hvis der er revner eller revner i loftet, skal de repareres.

Den sidste fase af det forberedende arbejde - primer. Påfør det i et tyndt lag, og giv derefter tid til at tørre. Ellers kan kittet, som anvendes tidligere, komme ud.

Farvning af høj kvalitet er umuligt uden værktøj som:

 • pelsrulle med en lang lur;
 • smal børste;
 • ribbet overflade;
 • maling pensel;
 • bad til maling.
Malingsproces med en blød rulle

Loft maleri regler

Teknologien til at male loftet med vandbaseret maling er fyldt med mange regler, uden at viden om, at selv den mest originale designløsning kan forkæles. Her er det nødvendigt at tage hensyn til både farvningstiden og lysretningen.

Det første lag skal anvendes om eftermiddagen. Det tager fra 8 til 12 timer at tørre det, så om morgenen kan du begynde at anvende det andet lag.

Hjørner og ledd bliver de første til at blive malet under færdiggørelsen. Du skal starte fra det fjerne hjørne af døren. Dette arbejde er lavet med en bred pensel. Hele omkredsen skal opretholde en overgang fra 3 til 5 centimeter. Således vil disse områder ikke forringes under maling med en rulle.

Uanset den valgte maling udføres alle større værker med en rulle. Lag, der er overlejret, skal være tre. Den første skal anvendes parallelt med de stråler, der kommer fra vinduet, og det andet parallelt med vinduesrammen. Det sidste malede lag skal rettes mod vinduet.

Denne instruktion om brugen af ​​"vandbaseret" vil hjælpe med at klare arbejdet uanset omfanget:

 1. Fyld badet med valgt maling og dypp en rulle i den. For sin ensartede fordeling er det nødvendigt at holde dem flere gange på en ribbet overflade.
 2. Det er nødvendigt at begynde at male med en rulle fra venstre hjørne, som er placeret overfor indgangsdøren.

 • Alle bevægelser med rullen skal rettes fra venstre mod højre. Der skal sørges for, at der ikke er synlige overgange, og det farvede lag var ens. Bånd kan være W-formede eller parallelle. I sidstnævnte tilfælde skifter hver ny strimmel mod den umalet overflade med ca. 2/3 af bredden.
 • Overskydende maling i loftet kan fjernes med en rulle, efter at den er blevet ren. En sådan halvtørrulle kan absorbere unødvendige rester.
 • Kvaliteten af ​​maleriet kan kontrolleres ved at rette en lysstråle til malingsstedet. Dette bør gøres regelmæssigt, som de udføres.
 • For at have en ensartet overflade skal der igen udmales med loftet med vandbaseret maling med en ny rulle.
 • Under drift og indtil loftet er helt tørt, er det vigtigt at beskytte rummet mod trækets indtrængning. Solstråler med deres direkte hit er også uønskede, de vil forårsage pletter. Tør den nymalede overflade ikke kunstigt med elektriske apparater. Dette vil også medføre fejl.
 • Sprøjtepistol brug

  Hvis du kommer i store mængder arbejde, kan du bruge sprøjtepistolen i stedet for en rulle og børster. Derudover udføres maling af loftet med vandbaseret maling med airbrush, hvis du skal arbejde på gips. Airbrush giver mulighed for at skabe en lige og glat overflade. Men for at gøre loftet ideelt, før det er malet, er det nødvendigt at udføre en primer ved hjælp af børster og en rulle.

  Værktøjets kompaktitet er også dens fordel. Derudover kan færdiggørelsen med det færdiggøres meget hurtigere. Pistolen giver dig mulighed for at justere mængden af ​​materiale, der indtages.

  For at det farvede lag skal være tyndt, uden striber og striber, er det nødvendigt at følge nogle anbefalinger.

  Sprøjtepistolen skal være vinkelret på loftet. Afstanden mellem instrumentet og overfladen, der skal males, må ikke overstige 70 centimeter. Tempoet i bevægelsen skal være ensartet, og deres retning - cirkulær. Hvis dette ikke er færdigt og dvæle på nogle områder længere end andre, vil det ses umiddelbart efter tørring. Som i tilfælde af maling med en rulle kan det andet lag kun påføres, efter at den forrige er helt tørret.

  Årsager til mangler ved maling af loftet

  Den mest almindelige mangel, der forbliver efter loftet, er malet uafhængigt, er striberne tilbage efter rullen. De forekommer i tilfælde af, at rullen blev rullet ud utilstrækkeligt. For at forhindre en sådan defekt er det nødvendigt at valse den allerede malede overflade med en rulle, indtil den forbliver praktisk talt uden maling.

  Den samme fejl vises, hvis belastningen på rullens sider er forkert fordelt. Derfor bør trykket være ensartet og ikke kun rettet mod nogen side af værktøjet.

  Hvis der efter tørring stadig er brede bånd, der afviger i farve fra resten af ​​overfladen, indikerer dette, at malingen ikke var tilstrækkeligt blandet, eller der manglede en signifikant del under farvning.

  Der er mange grunde til udseendet af pletter og blænding. En af dem er selve overfladenes grovhed. De vil fremkomme, selvom teknologien er korrekt observeret, da det kun er muligt at rette fejlen ved maling. I dette tilfælde vil det være muligt at anvende et nyt lag af kitt, prale loftet og male det igen.

  For at malerens resultat skal være fejlfri, er der brug for en øvelse. For en start kan du bruge "vandbaseret" i et rum, hvor ufuldkommenhederne ikke bliver tydelige (veranda, veranda). Og først efter det kan du flytte ind i lokalet, hvis loft burde være perfekt.

  Maling af loftet med vandbaseret maling: akryl, silikone, silikat og mineralarter, arbejdssekvensen

  Smuk og høj kvalitet af loftet er altid en boligindretning. Uretfærdig farve kan ødelægge hele designbeslutningen og indtryk af interiøret, mens loftets nøjagtighed og værdighed kan fremhæve en glat og usædvanlig loftsbeklædning.

  En pålidelig og klassisk løsning til efterbehandling er brugen af ​​en række forskellige teksturer og maling.

  Loftet maleri teknologi er simpelt.

  Teknologien til at male vandbaseret maling i dag er en af ​​de mest populære og hurtige måder at bringe loftet i orden. Ikke alle og ikke altid vil dekorere loftet med komplekse strukturer, gipsvæg og installation, det kan forbindes med meget.

  For det første har du oprindeligt lave lofter i din lejlighed, og for det andet holder du dig til den traditionelle form for efterbehandling - sit maleri.

  I artiklen udelader vi irrelevante målemetoder - hvidvaskende kalk og kridt, men fortæller dig hvordan man maler loftet med vandbaseret maling, miljøvenligt, giftfri og højkvalitetsmateriale.

  Typer af vandbaserede maling

  Mal til dekoration

  I dag er markedet ikke begrænset til typer af malinger og er fyldt med en bred vifte af maling, farver og forskellige prisklasser. Moderne maling på vandbaseret basis varierer både i sammensætning og konsistens, såvel som i forskellige nuancer.

  Maltypen adskiller sig i mængden af ​​den polymer, den indeholder, derfor er vandemulsionen opdelt i fire hovedgrupper:

  akryl

  Akryl har været meget anvendt i reparationsarbejdet.

  Akrylmaling til maling lofter er anerkendt som den bedste, fordi den er lavet på basis af akrylharpikser som bindende element. Har høj elasticitet og holdbarhed, kan denne maling tåle enhver ugunstig miljø og effekt.

  Maling af loftet med vandbaseret maling kan variere i gamma og type, latex tilsættes til nogle maling, hvilket gør det muligt at vaske overfladen uden forhindringer. Akrylmaling fremstilles i et relativt lille farveskala - behagelige pastel og lyse farver.

  Akryl passer perfekt på enhver overflade, ned til det primet metal, hårde, ujævne materialer.

  Hvis du forfølger dristige beslutninger i loftets udsmykning og ikke ønsker at begrænse dig til valget af hvidt, kan du bruge et farveskema - et specielt værktøj til at opnå den ønskede skygge.

  Silikone maling

  Denne type maling til loftet er lavet på silikoneharpiks og akrylcopolymerer, der forhindrer indtrængen af ​​svampe og formeformgivning. En sådan base er optimal for en dampgennemtrængelig belægning.

  Silikone maling er ikke anvendelig overalt, men har nogle fordele:

  • Fugtbestandighed;
  • Vandafvisende virkning;
  • Kvalitet og holdbarhed.

  Silikatmaling

  Vandig emulsionsmaling til et silikatbaseret loft har den højeste grad af vandmodstand. Lakens sammensætning indbefatter farvede pigmenter og flydende glas. Vandbaseret emulsion anvendes sjældent i indendørsindretning og fører som regel mellem malingen af ​​ydre overflader - mursten, beton, sten.

  Mineral maling

  Maling baseret på cement og kalk får en lille grad af anvendelse, fordi det er ustabilt for enhver påvirkning og vejrforhold. Smidigheden af ​​mineralske malinger stiller dem som mindst krævet.

  Vandbaseret maling kan give en fantastisk mat, silke eller blank effekt, der ser godt ud på loftet. Bare husk at den glatte overflade er mere modstandsdygtig over for slid og vand. Loftet malet med blank vandbaseret maling kan vaskes om ønsket.

  Hvis loftet er malet med vandbaseret maling, hvordan skal man male en sådan overflade igen? Den detaljerede vejledning giver svaret, hvilket værktøjssæt er nyttigt i denne relativt nemme og billige løsning.

  Arbejds rækkefølge

  For at anvende vandbaseret maling til loftet har vi brug for et særligt sæt af værktøjer, der sælges i enhver bygningsafdeling i butikken.

  Normalt for at gøre det lettere at bruge:

  • En rulle (normal og til måling af hjørner) med en gennemsnitlig bunke, der har en stærk bøjle, op til 25 cm i størrelse;
  • Fleytsevaya børste - op til 10 cm bred til bortføring af hjørner;
  • Special bad;
  • Trappestige.

  Roller - det mest nødvendige værktøj

  Maleri loftet begynder med en slids af hjørnerne, hvor en rulle og en fleytsevaya børste anvendes. For at gøre dette indrykke omkring 3 cm fra væggen og male loftet med maling og gradvist dykke ind i midten af ​​rummet.

  Normalt påføres det første lag af maling mod naturligt lys, og det næste langs. Denne metode giver mulighed for at opnå en ensartet og naturalistisk belægning.

  Skema ordentlig farvning

  For at komme i gang skal du hælde den rigtige mængde maling i karret. Valsen dyppes i maling og rulles langs badets overflade, således at malingen absorberes i værktøjet: Dette vil tillade det at blive påført på loftoverfladen med bølgelignende og rytmiske bevægelser.

  Ensartet farve - et løfte om en glat overflade.

  For at efterlade ingen bånd eller huller i loftet, er det tilrådeligt at gå to gange på det nymalede område. Du behøver ikke at gnide den våde malet overflade med en rulle - du kan forstyrre maleriets struktur.

  Med tilstrækkeligt store mængder arbejde er det mere hensigtsmæssigt at bruge ikke pensler og ruller, men at købe en malingssprøjte. Sprøjtepistol er meget mere praktisk at dække store områder og få et meget glat og jævnt lag.

  Fordele ved værktøjet kan med rette overvejes:

  • kompakthed;
  • Komfortmaleri;
  • Afslutningshastigheden;
  • Mal forbrugsjustering.

  Nvideo kan se et eksempel på at arbejde med sprøjtepistolen:

  Maling af loftet med vandbaseret emulsion udføres normalt i 2-3 lag. Ved anvendelse af det første lag af maling kan der normalt spores fejl i loftet: de skal korrigeres efter at malingen er tørret og derefter males igen. Hver lag maling tørrer helt om 12 timer. Afsluttende arbejder af loftmaleri omfatter slibning af klumper, uregelmæssigheder og fint støv.

  Et par tips, der ikke vil være overflødige

  1. For at male loftet jævnt og uden yderligere farvning af de enkelte områder, kan du bruge belysningen med en lys, energibesparende kold lyspære.
  2. Overvej farvede områder fra forskellige vinkler og perspektiver. Det er ikke altid muligt at se et hul foran dig, og det vil være irriterende at male igen loftet igen.
  3. Det er nødvendigt at male loftet med vandbaseret maling hurtigt. Men du bør ikke komme foran dig selv, og uden at vente på, at det foregående lag tørres, skal du anvende en ny.

  "Bredde =" 640 "height =" 480 "frameborder =" 0 "allowfullscreen =" allowfullscreen ">

  Maling af loftet med vandbaseret emulsion udføres normalt i 2-3 lag. Ved anvendelse af det første lag af maling kan der normalt spores fejl i loftet: de skal korrigeres efter at malingen er tørret og derefter males igen. Hver lag maling tørrer helt om 12 timer. Afsluttende arbejder af loftmaleri omfatter slibning af klumper, uregelmæssigheder og fint støv.

  Et par tips, der ikke vil være overflødige

  1. For at male loftet jævnt og uden yderligere farvning af de enkelte områder, kan du bruge belysningen med en lys, energibesparende kold lyspære.
  2. Overvej farvede områder fra forskellige vinkler og perspektiver. Det er ikke altid muligt at se et hul foran dig, og det vil være irriterende at male igen loftet igen.
  3. Det er nødvendigt at male loftet med vandbaseret maling hurtigt. Men du bør ikke komme foran dig selv, og uden at vente på, at det foregående lag tørres, skal du anvende en ny.

  Loft malet med vandbaseret maling - smuk, billig og hurtig

  Loftet malet med vandbaseret maling er smukt, billigt og hurtigt. I dag er loftindretningen af ​​stor betydning i det indre af hele rummet. En af de mest populære muligheder er farvning. Naturligvis skal du vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling. Denne metode er meget bedre end traditionelle overflader med lime eller kridt.

  Fordelene ved vandbaseret maling

  Grundlaget for den vandbaserede maling er vand, emulsion og ikke-vandig sammensætning (lak, harpiks, linolie). Den store fordel ved dette materiale i sammenligning med forskellige olie maling og emulsioner er, at det ikke er giftigt overhovedet. En anden fordel ved vandbaseret maling - når man maler med egne hænder efter arbejde, behøver både hænder og værktøj ikke længere at gnides med opløsningsmidler. De kan simpelthen vaskes af med vand. Der er en bred vifte af vandbaserede maling. De kan være:

  Der er ingen grundlæggende forskel på disse arter. Først og fremmest er det nødvendigt at være opmærksom på sådanne egenskaber af malinger som applikationsmiljø og skjul. Dækning er evnen til at dække selv en meget mørk baggrund med en solid hvid farve. Jo højere husly, desto bedre maling og mindre forbrug. Hvis der er høj luftfugtighed i rummet, er det nødvendigt at bruge et materiale, der er specielt designet til våde rum. Kan bruges og vaskes. I normale rum er denne indstilling ikke nødvendig at bruge.

  Normalt er farven på vandbaseret maling hvid. For at få den ønskede nuance, tilføj farve til den, hvorefter alt er grundigt omrørt. Tilføj farve til maling og konstant blande det, du kan opnå den ønskede farve. Man bør huske på, at maling efter tørring bliver lettere med to eller tre toner.

  Vandig emulsionsblæk er blank, mat og halvmattet. Hvilken man vælger afhænger kun af klientens præferencer. Du bør dog vide, at hvis overfladen er ujævn, er det bedre at ikke bruge glans. Hun vil kun understrege alle hans fejl. Omvendt kan en matte delvis skjule sine fejl.

  Hvilket værktøj at vælge

  Ved maling ved hjælp af en børste eller rulle. For at du selv kan gøre arbejdet, står direkte på gulvet og ikke behøver at klatre på trinladderen, kan du bruge et teleskoprør. Til rullen absorberede malingen ensartet, skal du tage et særligt bad. Desuden vil badet ikke opløse overskydende snavs.

  En stor børste er ikke værd at vælge. Som regel bruger de kun en pensel til at skære hjørner. Den bedste mulighed for dette er en tynd flamsk børste, der har en bredde på fra fem til ti centimeter. Valsen skal vælges mere omhyggeligt. Bedst til dette formål egnet rulle med en gennemsnitlig bunke. Det skal være mellem 18 og 25 centimeter bredt. Det er ikke nødvendigt at købe en rulle med en skumgummidyse, det svigte meget snart.

  Overfladebehandling

  Mange spørger, hvordan man maler loftet efter hvidvaskning. Vandig emulsionsmaling er helt mulig at gøre. Men for at resultatet skal være meget bedre, er det foretrukket at ikke anvende noget på det gamle lag. Overfladebehandling er nødvendig, det skal rengøres. Det er nødvendigt at vaske den gamle maling ud. For at rense det skal du bruge en spatel og et særligt rengøringsmiddel. Derefter skal dette værktøj vaskes af med rent vand og må tørre.

  Hvis der efter rengøring af loftet er opstået mangler på det, skal de fjernes. For at gøre dette skal alle de dannede revner fastgøres med en finish. Efter at det tørrer, skal du sænke loftets overflade med et sprængpapir, hvorefter støvet skal fjernes fra det med en støvsuger eller en fugtig klud.

  Derefter bliver loftet primet før maleri. Det er at foretrække at anvende en dyb penetrering primer. Når primeren er tør, kan du begynde at male loftet. Det kan gøres selv med dine egne hænder. Hvis der er mange fejl på overfladen, er den meget ujævn, der er flere ledd mellem pladerne, før der bliver foretaget en større overhaling, før maling. Putty og primer kan ikke give det ønskede resultat.

  Hvis loftet er i en ret god stand, og der ikke er behov for reparationer, skal du bare rense det og fjerne snavs med en svamp og varmt vand. Så har du brug for en primer. Når loftet er tørt, er forberedelsen færdig, du kan begynde at male det. Så ingen bør være bange for at male et hvidkalket loft.

  Maleri loftet

  Efter at primeren er lavet, er det nødvendigt at forberede vandbaseret maling. Efter alt afhænger strømmen og resultatet af maleri af dens konsistens. Den bedste konsistens betragtes som "mælk". Hvis den vandbaserede maling er for tyk, vil det være muligt at bemærke leddene mellem striberne.

  Til maling er loftet bedre at bruge en rulle. Bør loftet til at male for længe, ​​foruden ubehageligt. Det er bedre ikke at bruge skumrullen fordi den absorberer for meget maling og øger forbruget. Maleriet begynder med en svingning. Til dette formål skal du bruge en børste eller en vinkelrulle. Derudover skal du børste med en børste langs kanterne af de loftsnakkede strimler, hvorved der skitseres grænserne for maleriet. Det er nødvendigt at begynde at male fra et vindue, og det første lag skal placeres på tværs af solens stråler, det andet tværtimod langs. Således får du en glattere overflade.

  For at male blev fordelt mere jævnt, og forbruget var mindre, skal du rulle rullen før du måler på en specialbakke eller pap. For at undgå striber, der vises på loftet, når man maler, er det bedre at rulle W-formede bevægelser med en rulle.

  Dernæst skal du male overfladen af ​​rullelaget efter lag. Det er nødvendigt at anvende hvert efterfølgende lag vinkelret på den forrige. Overfladen af ​​loftet efter påføring hver gang skal tørre godt. Det allerførste lag skal påføres fra vinduet. Det sker, at efter at det første lag af maling tørrer, forbliver pletter. Det er umuligt at fjerne disse pletter ved at male dem med tykk maling, selvom forbruget i dette tilfælde vil være mindre. Det skal påføres et ekstra lag, en mere flydende konsistens, men altid på hele overfladen.

  Når du laver reparationer, især med dine egne hænder, skal du ikke engang forsøge at afslutte loftet med et lag. Under alle omstændigheder vil der være nonprokras. Det anbefales at sætte dem to eller tre. Når det første lag maling påføres, bliver fejl i forberedelsen af ​​loftet synlige, og det vil være muligt at sætte det lidt, naturligvis, efter at hele overfladen har tørret godt. Tørrer et lag omkring tolv timer. Derefter kan du anvende det næste lag. Hvis en person, der selv laver reparationer, synes at male loftet manuelt, virker det for hårdt arbejde, han kan bruge sprøjtepistolen. Ved hjælp af denne enhed kan du få en perfekt flad overflade, hvor striber og striber ikke bliver synlige.

  Hvordan male loftet med vandbaseret maling på hvidvask?

  Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

  Enhver, der startede reparationer, skulle huske, at en smuk top vil fremhæve alle fordelene ved et værelse. Whitening har altid været den mest populære måde at dekorere ved reparation. Derfor er mange mennesker interesseret i at hvide eller male et hvidkalket loft med vandbaseret maling, kridt eller lime hvert år.

  I henhold til reglerne, skal du vaske det gamle materiale, før du opdaterer loftet, malet hvidvask. Først derefter pålægge en ny hvid. Men få mennesker tror, ​​at det er helt muligt at anvende ny maling på den gamle belægning uden at vaske den af. Men for at tilfredsstille resultatet, skal du vide, hvordan man maler loftet uden at vaske det gamle hvidvaskemiddel væk.

  Er det muligt at male loftet uden at vaske hvidvask

  Da det ikke altid er muligt at male det hvidkalkede loft uden at vaske hvidvaskningen, overveje, hvornår dette er tilladt, og hvordan. Det er umuligt at hvidte loftet med hvidvask over den gamle, hvis:

  • Der er revner
  • Overflade ujævn
  • Der er pletter, rust eller skimmel
  • Det forrige lag af hvidvask er meget tykt
  • Der er opsvulmede områder

  I disse tilfælde er det nødvendigt at skylle det gamle lag (helt eller delvis). Det er muligt ikke at rive den gamle belægning fuldstændigt ud, og kun rengøre de afgrænsede områder (for yderligere detaljer, se næste kapitel). Det er muligt at male eller male loftet over hvidvaskningen, hvis:

  • Den tidligere coating er ret tynd
  • Ingen revner
  • Intet bruser

  Nu om hvad du kan male loftet efter hvidvaskning. Det er meget vigtigt at kende typen af ​​dækning, før du starter. Kridt dækker ikke kalk og vice versa. De gør ikke hvide med vandbaseret maling med kridt og lime - loftet bliver gul uanset antallet af lag. Kalk og kridt anbefales ikke at anvende emalje og olie maling.

  For værelser med høj luftfugtighed skal du bruge en speciel sammensætning til loftet. Det beskytter belægningen mod svampe, misfarvning og hurtig udslip.

  Forberedelse til afslutning af hvidkalkede lofter

  Før du begynder at arbejde, er det vigtigt at tænke på deres egen beskyttelse. Arbejdet skal bruge:

  • briller
  • Gummihandsker på hånden
  • respirator

  Det er nødvendigt, at ingen af ​​husstandene skal have en allergi over for den nye coating.

  Vi tager møbler ud af stuen og lukker gulvet med plastfolie for ikke at plette det. Døre og vinduer bør holdes lukket, ellers er skilsmissens udseende muligt efter loftet tørrer.

  Hvis det gamle lag er blevet afskallet, er det nødvendigt at skrabe det på disse steder med en spatel og derefter reparere det med kalkholdige kittetyper (hvis loftet er kalket) eller kalkmørtel med PVA-lim indblandet i det (hvis det er dækket af kalk). Vi behandler også chips og revner i loftet.

  Hvis loftet er glat, tørres det af med en klud, før det fjernes for at fjerne støv. Det gulede loft kan behandles med "Belize", hvilket forårsager det enten med en klud eller med en rulle.

  For at den nye belægning skal lægge sig bedre, anbefales det at prime det med en akrylprimer med dyb penetration. Skrab derefter overfladen, hvis den ikke falder - du kan male. Men i tilfælde af anvendelse af vandbaseret maling på kridt er primeren valgfri, da den vandbaserede maling selv vil binde den gamle hvidvask og holde det godt.

  Sådan blæser loftet uden at vaske af den gamle hvidvask

  Overvej hvordan man hvidvaskede loftet på det gamle hvidvaskemiddel. For at gøre belægningen længere, kan du tilføje trælim til sammensætningen. Så laget bliver mere holdbart, og udseendet vil være meget længere glædeligt for øjet.

  Hvordan male loftet efter kalk hvidvask? Bedst af alt - den samme kalk. For at forberede morteren, tag:

  • To og et halvt kilo kalk
  • 10 gram salt, der tidligere var gennemblødt i vand
  • Lidt blå

  Bland alt og tilsæt vand. Slutproduktets volumen er ca. 10 liter.

  Hvordan male loftet med hvidvaskende kridt? Krit opløsning kan fremstilles uafhængigt. Ingredienser:

  • 10 liter vand
  • 5 kg kridt
  • 50 gram trælim

  Konsistensen skal være sådan, at opløsningen ikke drypper fra kniven. Hvis løsningen løber, skal du tilføje mere kridt. Hvis du er bange for, at overfladen vil have en gul farvetone, skal du tilføje lidt blå.

  Teknologien til at anvende kridt-, lime- og vandbaseret maling er omtrent det samme. Det vigtigste er at sikre, at toget ligger fladt.

  Hvis du arbejder med en rulle og en børste, skal du først lave streger vinkelret på vinduerne og derefter parallelle. Dette er gjort, så båndene ikke er synlige i lyset ved slutningen af ​​arbejdet.

  Hvordan male loftet, vask ikke den gamle whitewash, rulle? Rullen giver mulighed for at opnå meget nøjagtig tegning. Sammensætningen skal anvendes to gange. Der kræves yderligere værktøjer: en beholder til fortynding af opløsningen, en maleskuffe, en børste (til behandling af led). Ulemperne omfatter evnen til at plette væggene. Ved hvidvaskning skal du overholde følgende algoritme:

  1. Hæld malingen i en specialbakke;
  2. Sænk rullen ind i beholderen og rul ned ad skråningen. Derfor bliver malingen fordelt på rullen jævnt;
  3. Maling vinkelret på vinduerne;
  4. Vent til det er tørt;
  5. Farve anden gang parallelt med vinduet;
  6. Håndtag leddene med væggen.

  Men hvis du vælger maleri med airbrush, skal du gentage processen med hvidblegning mindst tre gange: laget, som sprøjtepistolen giver, er meget tyndt. Hvis du modstår den rigtige konsistens (mere væske) og sikrer, at der ikke er nogen klumper, vil applikationen være let, og resultatet vil behage.

  Du kan også gøre maling eller hvidvaskning med en børste. Det er billigt og bredt tilgængeligt. Minus - stærk sprøjt, når det påføres.

  Uanset hvilket værktøj der vælges, kan det næste lag kun anvendes, efter at den forrige er helt tør.

  Opdatering af værelset er ikke let. Men hvis du nærmer dig dette problem klogt, så kan du selv gøre dette arbejde. Og spørgsmålet om, hvordan man blæser loftet, uden at vaske hvidvaskningen, vil ikke være en hindring for opgraderingen.

  er det muligt at male med vandbaseret maling på hvidkalkede lofter

  Hvidvaskede lofter - en klassisk løsning på problemet med at afslutte loftet. Men over tid vil husholdersken gerne lave reparationer. En af de bedste efterbehandlinger er "vandbaseret", men kan du male den med vandbaseret maling og hvordan man gør det korrekt med dine egne hænder?

  "Vodoemulsion" er en emulsion, det vil sige en blanding af vand og sammensætning, der har en anden basetørrende olie, lak, harpiks og så videre. Denne maling har mange fordele i forhold til andre sammensætninger:

  • giftfri og sundhedsmæssig sikkerhed;
  • hypoallergen;
  • bredt udvalg af farver og teksturer;
  • brugervenlighed og pleje;
  • funktionalitet.

  I mange år har der været vedvarende rygter om, at vandemulsionen "ikke trækker vejret", men det er ikke sådan!

  Der findes følgende typer vandbaserede maling:

  Hovedforskellen mellem disse maler ligger i deres evne til at stramme revets knæk og muligheden for eller umuligheden af ​​at vaske loftet. En hvilken som helst af de ovennævnte vandemulsioner på hvidvaskningen falder fladt lag uden at kræve boligen for yderligere handling. Maling kan også have tre sorter:

  • blank;
  • halvglans (halvglans);
  • mat.

  Du bør ikke anvende en blank vandbaseret emulsion på hvidvaskning - vandemulsion er bedre at vælge matte, da det vil skjule alle uregelmæssigheder i basen.

  Fremgangsmåden ved maling af loftet med vandbaseret maling på hvidvaskning begynder med valget af det passende værktøj - en rulle eller børste. Hvis en forlængerstang er fastgjort til rullen, vil hvidvaskning af væggene med vandbaseret maling ikke kræve en ekstra indsats fra boligen og vil spare tid. Derudover har du brug for et bad med en bølgeplade til rulning og klemning af rullen.

  Børsten vil være nødvendig til behandling af hjørner og led, så den bedste mulighed ville være en smal fleytsovy børste med en bredde på 5-10 cm. Den samme vandbaserede maling på hvidvaskning påføres med en rulle med en bredde på 15 cm til 25 cm. Til arbejde er det bedst at vælge en rulle med mellemliggende bunke eller skumgummi rulle med wire.

  Farvningsteknologi

  Teknikken til at male loftet indeholder instruktioner om, hvordan man forbereder basen og hvordan man maler loftet med vandbaseret maling på hvidvaskning med egne hænder.

  Forberedelse af overfladen af ​​væggene og loftet

  Under forberedelsen til maleri er der altid et problem - er det muligt at anvende vandbaseret maling på hvidvask, hvordan vil blandingen ligge, og vil det ikke være nødvendigt at male og male om vægge og loft efter lidt tid?

  Hvis hvidvaskningen holder på loftet godt, så kan du kun slippe af med sin primer, før du male

  Hvis laget af hvidvask på væggen eller loftet er tyndt, klæber blandingen fast og hælder ikke, overfladen kan males uden at fjerne det forrige lag. Hvorvidt det vandbaserede emulsionsmateriale er hvidvaskende, og hvor meget en sådan belægning vil være - ja det vil også denne tilgang spare tid og penge uden at kræve en lang forberedelse af basen til maleri.

  Men er det muligt at anvende vandbaseret maling på hvidvask, hvis sidstnævnte er dækket af rustflader og spor af vandfletter? Det er ikke tilrådeligt at bruge hvidvask af dårlig kvalitet til maling, da vandmulsionen ikke vil have tilstrækkelig vedhæftning til basen på forurenede steder. Hvis mesteren i bekræftende fald svarer til spørgsmålet om, hvorvidt den vandbaserede emulsion kan påføres på hvidvasket hvidvask, skal hans kvalifikationer blive stillet spørgsmålstegn ved.

  Selvom hvidvaskningen er et smukt og jævnt, men tykt lag, er det bedre at fjerne det for at forhindre efterfølgende skrælning og afskalning - dette sker med en spatel i loftet, der tidligere er fugtet med varmt vand. For at rengøre overfladen fra hvidvaskning med en slibemaskine er det nødvendigt at sætte åndedrætsværn, briller, åbne vinduer og lægge våde klud på gulvet - lime er giftigt og sundhedsfarligt.

  Efter rengøring sættes overfladen og primeres ved anvendelse af enten en købt forbindelse eller en tapetlim eller vandemulsionsblanding, der fortyndes 1: 5 med vand som primer. Jorden skal tørre på grundlag af ikke mindre end en dag, hvorefter man allerede kan male væggene.

  Påfør vandbaseret

  Før hvidvaskning af loftet med vandbaseret maling med egne hænder blandes emulsionen grundigt og om nødvendigt fortyndes med vand (de nøjagtige driftsbetingelser er angivet af producenten på pakningen). Sammensætningen omrøres med en blandemundstykke på en bor eller en pind, hvorefter den færdige emulsion hældes i en specialbakke med en rillet side.

  Den nøjagtige metode til at anvende vandbaseret maling på hvidvaskning er normalt skrevet på malpakken, men der er også en universel teknologi, der passer til alle formuleringer:

  • børste dyppet i badet med maling, så forsigtigt klemme ud på den rillede overflade;
  • vride børsten to gange over periferien af ​​loftet eller væggen, det vil sige vejkrydset mellem væggen og loftet for at male over de utilgængelige steder på rullen og forhindre det i at hænge på de tilstødende overflader;
  • Den skitserede kant er skygget med en halvtørret børste (en børste, hvor der næsten ikke er maling tilbage);
  • rullen dyppes i et malingbad og rulles på en rillet overflade;
  • hvidvaskning af lofterne med vandbaseret maling begynder med påføring af det første tynde lag af blandingen, lagt med bevægelser rettet vinkelret på lysstrålerne fra vinduet;
  • Det næste lag påføres efter et par timer med bevægelser rettet parallelt med lysets stråler, som falder fra vinduet.

  Og du kan male loftet med en airbrush eller i hjemmet med en sprøjtepistol lavet af en støvsuger.

  Omkostningerne ved blanding og maleri arbejde

  Den endelige pris ved anvendelse af vandbaseret emulsion til hvidvaskning omfatter omkostningerne ved maling og maling. Så vil en blanding af VDAK-22LAZAR af russisk produktion koste køberen 30 rubler pr. 1 kg. Den gennemsnitlige pris for 1 kg maling "Lacra" - 40 rubler.

  Udenlandske malinger er dyrere: en liter dulux-maling koster i gennemsnit 300 rubler. Omkostningerne ved maling Tikkurila er meget højere - 500-600 rubler pr. 1 liter. Den gennemsnitlige pris for en liter maling Beckers - 600 rubler per 1 liter.

  Priserne på vandemulsionsanvendelse til hvidvaskning varierer fra 250 rubler per kvadratmeter. overflade til 400 rubler for samme mængde arbejde: omkostningerne afhænger af mesterens erfaring og på egenskaberne af overfladen af ​​basen og malingen selv, samt metoden til dens anvendelse.

  Forberedelse inden du laver en hvidvask på loftet med dine egne hænder med vandbaseret maling vises i videoen:

  Er det muligt at male loftet med vandbaseret maling uden at vaske af hvidvaskningen

  Tidligere blev lofter oftest trimmet med hvidvask, men nu er et sådant udseende ikke en prioritet. Derfor overlapper nu hvidvaskning af andre materialer. I så fald er det muligt at male loftet efter hvidvaskning, hvis du skal male Med dette vil vi se på artiklen nedenfor.

  Funktioner af vandbaseret maling

  Vandig emulsionsmaling er signifikant forskellig fra andre arter. Det tørrer meget hurtigere. Den hurtigste tørringsmaling behøver kun to timer. Vandemulsionen vil ikke skade sundheden, i sin struktur er der ingen giftige stoffer. Du kan arbejde uden maske, det er ikke nødvendigt at lukke rummet, indtil det er helt tørt. På grund af fraværet af skadelige stoffer har malingen ingen lugt.

  Efter det behøver du ikke at rømme rummet.

  • Valget af farver er ikke begrænset. Ved hjælp af farveskemaer kan du lave din egen skygge. Maling sælges hovedsagelig i hvidt.
  • Malingen er nem at anvende, det kan gøres af nogen. Vandemulsionen vil tjene dig i 15 år uden afgivelse. Samtidig er det billigt.
  • Der er ulemper ved vandemulsionen. Temperaturen under arbejdet bør ikke være lavere end 5 grader. Maleri er kun muligt i en varm sæson eller i et opvarmet rum.
  • Malingen kan ikke lide direkte mekaniske effekter, det vil gnide af med tiden, og det vil blive vasket væk fra hyppig rengøring. Hun kan ikke lide vand meget.

  Typer af vandbaseret maling

  Den vandige emulsion er opdelt i 4 typer af sammensætning: akryl, silicone, silicat, mineral. Nogle vil være dyrere, andre billigere. Overvej dem mere detaljeret.

  Akrylmaling. Det bruges oftest, men det er derfor dyrt. Det har den højeste kvalitet sæt af egenskaber. Velegnet til maling indenfor og ud. På grund af indholdet af akryl har malingen en vandtæt parametre.

  Det kan vaskes uden risiko for sletning, brug i rum med høj luftfugtighed. Det er nemmest at anvende, det absorberes ikke i overfladen. Hvis malingen indeholder latex, kan den lukke de små revner. Akrylmaling er ikke genstand for fading: solen er ikke bange for det. Samtidig er det sikkert, udsender ikke ubehagelige lugt: det er muligt at male et planteskole eller køkken.

  Silicon. Malingen er velegnet til værelser med høj luftfugtighed. Passer mere end akryl. Silikonens struktur er meget mere elastisk end latex, og det betyder, at det kan skjule større revner.

  Malingen indrømmer damp, som sparer dig mod udseendet af skimmel og meldug. Du kan desuden ikke opsuge anti-svampe forbindelser. God til bad eller køkken.

  Beskytter snavs - behøver ikke ofte at rengøre overfladen.

  Silikat. Ideel til boligindretning udenfor. Til efterbehandling indendørs vil det ikke fungere. Den kan bruges til udendørs arbejde eller i forlængelser uden opvarmning. Lang levetid og modstand mod enhver atmosfærisk fænomen gør det bedst blandt malerne til udvendig dekoration.

  Hvordan male loftet med vandbaseret maling på hvidvask

  Det anbefales ikke at anvende maling på hvidvaskning. Det skal fjernes på forhånd. Maling på hvidvask er kun mulig i tilfælde af dets ideelle tilstand: hvis den ikke brækker og ikke knækker. Prøv at holde den med en ren rulle. Hvis hvidvaskningen ikke forbliver på rullen og ikke begynder at falde af, så kan du male direkte på den.

  Hvis hvidvaskningen er hævet, revnet, så kan du ikke anvende maling på hvidvaskningen. Ellers vil det begynde at smuldre i processen. Malingen falder ujævnt, og dit loft vil blive håbløst beskadiget.

  Hvis du planlægger at male på hvidkalklaget, så er det bare at prale loftets overflade. Herefter forsøger du igen at forstyrre overfladen, og hvis der ikke er noget smuldrende, så kom du til arbejde.

  Loft forberedelse

  Det første du har brug for, når du arbejder med maling - for at gøre alle møblerne. Selvfølgelig kan du dække det med en film, men der er ingen garanti for, at der ikke er huller i det, eller det vil ikke bryde. Endnu bedre, for at udholde alt. Brug handsker og en maske, når du arbejder. Lime er ikke godt for helbredet.

  Hvidvask er lettere at fjerne, når det er vådt. Brug varm sæbeopløsning. Påfør det rundt om loftets omkreds. Da det bliver snavset, skift vandet. Håndter hele loftet grundigt.

  Hvis du har et tyndt lag hvidvask, kan du i den gennemblødte form fjernes med en normal rulle. Fugt også det med jævne mellemrum med vand. I stedet for en rulle kan du bruge en børste. For nemheds skyld kan du bruge en sprøjtepistol og fugte loftet med det og fjerne belægningen med en svamp.

  Hvis hvidvaskningen ikke fjernes på denne måde, skal du arbejde med en spatel. Skraber hvidkalk fra loftet.

  En anden måde at fjerne - ved hjælp af pasta. Det er simpelthen fastgjort til whitewash og omdannes efter tørring til en film, der er lettere at skrælle af. Kleister kan laves selvstændigt.

  Tilsæt mel eller stivelse til kogt vand. Gradvist omrøring for at forhindre dannelsen af ​​klumper. Kold blandingen lidt og anbring til loftet med en rulle eller børste, spred det jævnt.

  Vent derefter til massen tørrer og danner en skorpe. Rengør det med en spatel.

  Hvis dette ikke hjalp, kan du kun fjerne hvidvaskningen med en slibemaskine. At drikke vil være nok, så lukk døren og læg på en beskyttelsesdragt. Derefter skal du vaske hele rummet grundigt. Det er ønskeligt flere gange med specielle midler.

  Og den mest radikale bortskaffelsesmetode er fjernelse med syre. Du skal arbejde med fuld beskyttelse: briller, maske, handsker og en dragt. Eddikesyre i små portioner, tilsættes til vandet.

  Vandmængden bør ikke være mere end 3% syre. Ordren er netop dette: vand, så små portioner syre, ellers vil det reagere. Bør opløsningen på loftet og fjern belægningen med en spatel eller børste.

  Overfladen af ​​loftet skal vaskes med sæbevand.

  Efter at have fjernet hvidvaskningen, skal du kaste alle revner og huller. Prime overfladen. Primer vælger nøjagtigt under den maling, du anvender. Det er ønskeligt fra en producent.

  Maleri loftet

  Før du ansøger, skal du tilføje farve. vanskeligheden er at fortynde så meget som du skal dække, ellers vil det være meget svært at få nøjagtig samme farve.

  Hæld lidt maling i målebeholderen. Indtast farven gennem sprøjten. Det er vigtigt at bruge dimensionelle beholdere, da det er for disse målinger, at du vil blive styret, når du tilføjer en farve til hovedbeholderen.

  Husk resultaterne og beregne, hvor meget farve du har brug for for din malingskasse.

  Når du har blandet dem, prøv at smøre lidt på en lille plaster og se om det er den farve du har brug for.

  Vejledningen til malingen er detaljeret, hvordan og i hvilke mængder den er fortyndet. Rør malingen før påføring og tilsæt vand. Sammensætningen blandes og hældes i et maleribad. Dør penslen regelmæssigt i badet og aftør overskuddet. Så maling over hele loftet. Hvis din belægning har absorberet megen maling, skal du anvende et andet lag.

  Vandbaseret maling på hvidvaskning: Forberedende arbejde

  At male loftet med vandbaseret maling på hvidvaskning er selvfølgelig en stor fristelse, fordi fjernelse af den gamle belægning "spiser" meget tid og kræfter, og i tilfælde af kridt eller kalk kan det også uden generel rengøring ikke gøres.

  Er dette endda muligt?

  Selvfølgelig kan ingen forbyde dig at male dit eget loft eller vægge som du vil, men hvad bliver resultatet? Lad os overveje flere scenarier til at bestemme, hvornår det kalkede loft ikke skal males med en vandemulsion, og når der kan undtages.

  Valg nr. 1

  På loftet ligger et glat og smukt, men tykt lag af lime eller kridt. Hånden stiger ikke til sløring, og vandet på tælleren. Det blev besluttet at male. Den emulsionsmaling, der påføres hvidvaskningen, vil blødgøre den, og da belægningen er meget tyk, begynder den:

  • flake,
  • smuldre,
  • svulme og falde i store stykker.

  Loftet vil få et elendig udseende, og du skal fjerne to lag materiale, spild tid og penge.

  Konklusion: Tætlagt hvidvask skal fjernes for at den nye coating skal vise sig at være af høj kvalitet og præsentabel i udseende; og hvis det blegede loft er rent, glat og ser frisk ud, så måske skal du ikke røre det endnu?

  Valg nr. 2

  Den gamle belægning på nogle steder revnede, smuldrede og nogle steder blærede. Det blev besluttet at rengøre problemområderne med en spatel, at tørre med sandpapir og anvende vandbaseret maling på det resterende hvidvaskemiddel. Sammenfattende:

  • loftet vil ligne en forladt slagmark: uregelmæssigheder vil straks fange øjet;
  • sikkert, under vægten af ​​frisk maling, begynder et gammelt, knap klæbende lag af hvidvaskning at forlade overfladen.
  • Du kan ikke lide resultatet, og alt bliver nødt til at blive redone igen og grundigt.

  Konklusion: Hvis den gamle belægning begyndte at kollapse og smuldre, så maler det igen ikke; Det er kun muligt at male med vandbaseret maling kun efter fuldstændig fjernelse af det ubrugelige lag.

  Alternativ nummer 3

  Loftet er lige, farvestoffet holdes fast, ikke meget tykt påført, men der er pletter og pletter fra vand (herunder rust) på overfladen, røgfyldte områder eller tegn på skimmel. Du besluttede at bare male med vandbaseret maling for at gøre loftet rent. Mest sandsynligt:

  • pletterne vil fremkomme selv gennem to lag maling, det vil sige farven i disse områder vil stadig være forskellig fra resten, så virkningen af ​​"renhed" vil ikke fungere;
  • Skimmelsen vil "spire" og vil føle sig godt og gradvist mestre nye områder på loftet (og ikke kun!);
  • Måske vil du male igen, men at anvende lime maling mere end to gange er en ægte provokation; dækslet falder ned.

  Konklusion: hvidvaskning med spor af liv stammer fra, og forurening bør afgørende fjernes!

  Valg nr. 4

  Loftet blev hvidkalket kun én gang, så der var lidt kridt på overfladen; belægningen er ren, jævn og smuldrer ikke overalt. Udfør et eksperiment: Anvend en lille primer på et lille område og lad det tørre. Nu let ridse dette sted. Hæld ikke? Så du kan male med vandemulsion!

  Farvning proces

  Enhver overflade skal forberedes inden afslutningen; i dette tilfælde er det nødvendigt at gøre følgende:

  • Rens loftet af akkumuleret støv; Dette kan gøres med en støvsuger eller en godt vredet fugtig klud;
  • læg en primerlag på en tør overflade; en variant med brugen af ​​vand fortyndet med vand mindst fem gange som en primingskomposition er mulig, men det er bedre at købe en særlig sammensætning af dyb penetration; lad det tørre

  Nu er det tid til at begynde at male. Værktøjer at vælge imellem: børster og malingsrulle, sprøjtepistol.

  Maskeringstape er under alle omstændigheder påkrævet. Papirbånd skal indsættes over væggene under loftet langs omkredsen for at beskytte dem mod maling.

  OBS: Før brug skal den vandbaserede emulsion blandes grundigt ved hjælp af en byggemixer eller en boremaskine med den passende dyse.

  Hvis der ikke er maling sprøjter på gården, er hjørnerne og leddene (langs klæbebåndet) malet over med en børste. Malingen hældes i en specialbakke, og rullevægten er gennemblødt med den (med en kort lur eller fra skumgummi), den overskydende væske fjernes ved at rulle den langs den bølgede overflade af bakken.

  Det er nødvendigt at anvende materiale med de præcise, hurtige bevægelser uden smøring af maling og uden at tillade dannelse af afløb og dråber. Skal males over små områder, firkantet ved firkantet.

  Det er meget vigtigt at vente flere timer, for at belægningen af ​​det første lag tørrer helt, og først efter det kan du anvende malingen en gang til.

  Vigtigt: Primærmaleri skal udføres ved at lave bevægelser med en rulle parallelt med væggen med en vinduesåbning. Ved påføring af det andet lag skal rullen rulles vinkelret på denne væg, det vil sige i retning af det naturlige lys ind i rummet. Således ser malet loft normalt upåklageligt; Visuelle defekter i form af striber og pletter vises ikke på overfladen.

  Hvis det er besluttet at arbejde med sprøjtepistolen, er det endnu bedre, da overfladen kun rører ved maling ved maling uden at blive udsat for yderligere stress. Derudover fungerer sprøjten i perfekt hænder perfekt: Et lag af materiale er så tyndt og glat som muligt, der opstår ikke overskydende fugt i loftet, og belægningen tørrer hurtigt.

  Til noten: Når der er lidt erfaring med håndtering af sprøjtepistolen, ville det være godt at øve lidt på et stykke pap eller krydsfiner. Efter færdiggørelsen af ​​instrumentet er det nødvendigt at adskille og skylle grundigt alle detaljer, der er kommet i kontakt med malingen.

  Hvilke vanskeligheder kan opstå?

  For spørgsmålet om, hvorvidt det er muligt at male loftet på gammelt hvidvaskemiddel med vandbaseret maling, er det svært at besvare utvetydigt. Med en positiv beslutning kan man ikke være helt sikker på succesen med denne virksomhed. Her er et par argumenter mod:

  1. Der er ingen garanti for, at det tilsyneladende holdbare gamle lag ikke vil give op på nogle steder; risikoen for at få et kortvarigt resultat er stadig.
  2. Hvidvaske har tendens til at blive våd meget hurtigt, mens de bliver klæbrige; du må muligvis stå over for et sådant ubehageligt fænomen som dets udsmykning og klæbning af små fragmenter på en rulle eller børste.
  3. På et hvidkalket loft er det svært at se mindre uregelmæssigheder eller revner under limelaget, men de vil helt sikkert føle sig følte efter at have malet (malet vil understrege dem).

  Til noten: Det er bedre at tage vandbaseret emulsion med en mat effekt; denne belægning glatter og masker overfladen ufuldstændigheder.

  Sådan blæser loftet på den gamle hvidvaskning - 3 effektive måder!

  Der er mange muligheder for at afslutte loftet, men hvidvaskning er den mest populære. Det er billigt og ser meget godt ud, hvis malingen er lagt korrekt. Det anbefales normalt at rengøre loftet af det gamle lag af kalk eller kridt grundigt inden du anvender en ny.

  Du kan dog lægge det næste lag af maling og lige oven på den gamle. Det vigtigste er at vide, hvordan man gør dette for at sikre et godt resultat.

  Der er ikke noget kompliceret her - med den nødvendige viden kan enhver klare det på egen hånd uden at bruge meget tid på alt det nødvendige arbejde.

  Sådan blæser loftet på det gamle hvidvaskemiddel

  Hvordan at hvide loftet?

  Du kan blanke loftet:

  • kridt;
  • kalk;
  • vandbaseret maling.

  Hver af disse muligheder har sine fordele og ulemper.

  Tabel. Materialer til hvidvaskning af loftet.

  Hvis du ikke vil vaske af den gamle hvidvask, skal du huske på, at du ikke kan anvende kalk på kridtet og omvendt - ellers vil malingen falde dårligt, snavsede pletter vil danne sig i loftet.

  På toppen af ​​kridtet kan du sætte et nyt lag kridt eller vandbaseret maling, og lime kan belægges med den samme emulsion eller kalk. Samtidig skal man huske på, at for maling over det gamle lag af kalk eller kridt vil emalje og oliemaling ikke være egnet.

  Maling af loftet oven på et lag af lime eller kridt

  instrumenter

  Der er tre vigtigste måder at anvende whitewash på, som du kan bruge:

  Hvis du maler med en rulle, vil malingen ligge jævnt, der bliver ingen pletter, ingen pletter. For at få en god hvidvaskning ved hjælp af dette værktøj skal farvesammensætningen påføres i to lag.

  Ud over selve rullen skal du have en beholder til løsningen, noget til blanding og en malingbakke.

  Du har også brug for en lille børste til at sætte malingen på loftsafsnittene på leddene med væggene - det kan du ikke gøre med en rulle uden at blotte på væggene.

  Hvidvask børste kan købes på alle byggematerialer butik. Det er billigt. Under arbejdet med en børste sprøjtes malingen stærkt, så du skal omhyggeligt beskytte møblerne i lejligheden såvel som dine øjne.

  Værktøj til hvidvaskning af loftet

  Ved hjælp af en spray kan hvidvask nemt påføres med et meget pænt, lige lag. I tilfælde af at malingen sprøjtes, skal du omhyggeligt sikre, at den er fri for klumper. Dens konsistens skal være mere flydende end hvidkalk, som skal påføres med en børste eller rulle.

  Hvordan man vælger en maling

  Hvis alt er mere eller mindre klart med kridt og lime, er valget af en passende vandemulsion en vanskeligere opgave. Der er mange sorter af disse malinger, som afviger i sammensætning og egenskaber.

  1. Polyvinylacetat vand emulsioner - den mest overkommelige.
  2. Malinger med akryladditiver er de mest populære. De er velegnede til alle overflader og er modstandsdygtige over for slid (selvom i tilfælde af loftmaling er ejendommen ikke så vigtig).
  3. Silikone vandbaseret maling passer godt over gammelt hvidvaskemiddel, selv uden at bruge en primer. Det har en høj dampgennemtrængelighed og er perfekt til maling af loftet på badeværelset eller i køkkenet. Denne type farve sammensætning vil pålideligt beskytte overfladen mod udseendet af svampe på den.
  4. Vandbaserede maling med latex har meget god modstand mod vand, de kan vaskes med vaskemidler. Til prisen er de bedre end alle andre vandemulsioner.

  Den vandige emulsionsblæk koncentrerede Diola-78 (5 kg.)

  For at gøre det bedste valg, læs omhyggeligt etiketten inden du køber.

  Det skal angive formålet med malingen, graden af ​​dens opacitet, forbruget pr. Kvadratmeter og andre parametre, der kræver opmærksomhed.

  Korrekt valgt vandemulsion vil gøre en snehvid og slidstærk belægning, den bliver ikke gul med tiden og er garanteret at beskytte loftet mod svampens udseende.

  Maling med vandbaseret maling

  For at få et godt maleri over kalk er det bedre at først dække det gamle lag med en akrylprimer. Derefter skal du kontrollere overfladen for styrke ved at forsøge at ridse den. Hvis det ikke er bruser, så kan du anvende maling.

  Maling af et træloft med en spray

  Men når man maler på toppen af ​​kridt, er det ikke nødvendigt at gøre dette - vandbaseret maling vil binde det godt og vil holde uden jord.

  Før du begynder at arbejde, skal du forberede værelset. Det er nødvendigt at tage ud eller forsigtigt lukke med en film alle genstande, så de ikke bliver snavset med maling.

  Hvis du anvender maling med pensel, skal du sætte penselstrøgene først vinkelret på vinduerne og derefter - parallelt. Hvis det sidste lag er lagt parallelt med lyskilden, vil der ikke være nogen striber synlige efter tørring.

  Maleri med en rulle er en enklere og mere bekvem proces, hvor du skal udføre følgende trin:

  • hæld malingen i malkebakken;
  • dypp rullen i badet, og rul det derefter langs skråningen, fordel jævnt fordelt på overfladen og lad det dryppe af
  • læg det første lag maling vinkelret på vinduerne;
  • vent på fuldstændig tørring af sammensætningen;
  • Tilføj derefter et andet lag, der skal være parallelt med vinduets åbning;
  • Tag forsigtigt loftafsnittene på leddene sammen med væggene med en børste.

  Sådan hvidner loftet

  Det er endnu enklere at anvende maling fra en sprøjte - det er nok at lægge tre lige lag, det er ikke nødvendigt at følge retningen. Det vigtigste - når man anvender hver af dem, ikke at gå glip af en enkelt kvadratcentimeter af overfladen.

  Kalkmaleri

  Forbered en kridtløsning til maling af loftet er let; for dette:

  • 10 liter vand skal tages 5 kg kridt og 50 g trælim;
  • Konsistensen af ​​opløsningen skal være sådan, at den ikke dråber fra kniven, hvis blandingen hældes fra bladet, skal du tilføje mere kridt;
  • Du kan tilføje en blueness til sammensætningen, i dette tilfælde vil loftet være snehvidt, uden en gul farvetone.

  Forberedelse af kridtopløsning til hvidvaskning af loftet

  Teknologien til maling med kridt er i det væsentlige ikke anderledes end teknologien til anvendelse af vandemulsion. Vælg først en af ​​mulighederne - børste, rulle eller sprøjtepistol. Derefter skal du ikke rush og forsigtigt sørge for, at sammensætningen ligger jævnt. I dette tilfælde vil det nye loft i dit loft helt sikkert tilfredsstille dig.

  Hvordan at hvide loftet?

  For at finde ud af, anbefaler vi at du læser denne artikel. Du vil også være interesseret i at vide, hvordan man maler loftet med vandbaseret maling.

  Maling med kalkmørtel

  For at lave en opløsning af kalk til at male loftet, har du brug for:

  • Tag 2,5 kg kalk, tilsæt 100 g salt gennemblødt i vand og en lille smule blå;
  • Bland alle komponenter i blandingen, tilsæt vand til dem, så det samlede volumen er ca. 10 liter.

  Kalkopløsning til hvidvaskning

  De grundlæggende anvendelsesbestemmelser er de samme som for kridt og vandbaseret maling.

  Vigtige punkter

  Når hvidvaskning af loftet skal du tage højde for rummets specifikationer. For eksempel i badeværelset skal du bruge en speciel sammensætning, der vil være modstandsdygtig over for fugt og beskytte loftet mod udseendet af svampe. Ellers vil malingen hurtigt miste sit udseende og kan endda begynde at smuldre ret hurtigt.

  Det er også vigtigt at huske om sikkerhed under maling. For at undgå blegning i øjnene, på huden og i luftvejene, skal du bruge sikkerhedsbriller, gummihandsker og åndedrætsværn. Hvis dette ikke er gjort, kan farvestoffet forårsage allergier eller endda kemiske forbrændinger.

  Sådan vasker du den gamle hvidkalk fra loftet

  På trods af at loftet kan males på den gamle hvidvask, vil den bedste mulighed for at opnå højkvalitetsmaling være forrensning og udjævning af overfladen.

  En gammel hvidkalk, der holder dårligt og skrælmer, er det nødvendigt at vaske det af. Hvis du ikke gør det, behøver du ikke at stole på et godt resultat.

  Hvis et lag af kalk eller kridt, som allerede er i loftet, er tyndt, jævnt og godt, vil maleri lige ovenpå det være en ganske god mulighed.

  Fjernelse af gammelt hvidvask er den bedste mulighed for kvalitetsmaleri.

  For at vaske af kalkhugget skal du:

  • tag en skumsvamp og fugt den i vand, så det er vådt, men dråberne dræber ikke;
  • efter det er det nødvendigt at udføre en våd svamp over loftet igen og igen, vask et lag efter det andet, mens det skal fugtes så ofte som muligt;
  • så skal du tørre loftet grundigt med en våd klud - du skal også dyppe det i vand så ofte som muligt.

  Vask et lag kalk er lidt vanskeligere fordi:

  • Det første skridt er at fugte hele loftet; til dette kan du bruge sprayen;
  • Ved hjælp af en spatel eller skraber er det nødvendigt at fjerne det gennemblødte lag af kalk;
  • og endelig skal du grundigt vaske loftet med en fugtig klud eller svamp for at fjerne lime og støv fra det.

  Fjernelse af det gamle hvidvaskemiddel: a - fugt loftet, b - fjern sodens belægning.

  Det er bedre at arbejde på tomterne - så længe du tager den bløde kalk fra en af ​​dem, vil den anden blive mættet med fugt. Således kan du ganske hurtigt gå gennem hele loftet.

  For at vaske det gamle hvidvaskemiddel, kan du også bruge specielle formuleringer.

  1. I værkstedet kan du købe en særlig vask. Det skal påføres loftet med en sprøjte. Når det tørrer, kommer der en skorpe i loftet, som skal fjernes med en skraber. Derefter skal overfladen bare vaskes med et lap.
  2. En anden mulighed er at tilsætte eddike til vandet (en stor ske til 5 liter er tilstrækkelig) og 50 ml badeskum, blandes grundigt og påføres på overfladen af ​​loftet. Efter at have ventet i 20 minutter kan den rengøres med en skraber, og skylles grundigt med en våd klud.
  3. En anden måde er at lave en pasta ved at blande vand med mel. Det skal anvendes på loftets overflade og lade det tørre, så du kan nemt fjerne hvidvaskningen.

  - Fjern gammelt hvidvaskemiddel

  Hvidvaskning af hænderne på professionelle håndværkere

  På trods af det faktum, at det er nemt at hvidtætte loftet selv, bør du ikke se bort fra en sådan mulighed som en appel til en professionel mester.

  Denne løsning er god, fordi:

  • det vil spare tid;
  • henviser til en god mester, kan du være sikker på at du får et glimrende resultat;
  • mesteren skal bruge et minimum af maling for at hvidte loftet.

  På samme tid, som nævnt ovenfor, tager hvidvaskning ikke rigtig meget tid. Derfor er det først og fremmest vigtigt at kontakte mesteren for at spare tid, hvis du er en travl person og altid plejer at ansætte fagfolk til at udføre bestemte job.

  I mangel af færdigheder eller tid er det bedre at overlade arbejdet til specialister.

  På grund af det faktum, at mesteren vil bruge et minimum af maling, kan adgang til det koste lidt mere end at male loftet med egne hænder. Det vigtigste i denne forretning er at finde en rigtig god specialist, som i dette tilfælde vil tage lidt af sit arbejde.

  Det vigtigste er ikke at ansætte hackere, som som arbejder uforsigtigt kan gøre en hvidvaskning endnu værre end du ville have gjort - sådanne herrer kommer også på tværs.

  De tager lidt for deres arbejde, men sådanne besparelser vil koste meget i sidste ende - du bliver nødt til enten at omdanne alt eller forblive med et dårligt malet loft.

  Hvidvaskning af loftet på den gamle maling - det er en enkel og billig måde at forbedre det indvendige rum på.

  Det er ikke altid muligt at bruge det, men hvis det foregående lag er tyndt, selv og holder godt, vil kridt-, kalk- eller vandbaseret maling, der påføres direkte på den gamle maling, forblive godt.

  Hvis du får ret til forretning, bliver dit nye loft meget smukt, og et sådant resultat af maleriet vil glæde dig i årevis.