Sådan holder du en flise på loftet

Omkring 20-30 år siden var flisebelagt toiletter i toilettet eller badeværelset næsten en uundværlig egenskab for reparationer i sovjetiske embedsmænds midterstedslejligheder. Særlig respekt blev givet til det faktum, at der ikke var nogen specielle klæbemidler til at klide fliser, fliserne blev limet til den sædvanlige cement-sandmørtel, nogle mastere tilsatte PVA lim til mørtel. Nogle gange faldt flisen af, men det skete som regel selv på installationsfasen, og det eneste offer for faldet af flisen jeg vidste var et finsk toilet.

Nu er ideen om at holde keramiske fliser på loftet sjældent til folks hoveder, for mange andre enklere, billigere og pålidelige måder at afslutte loftet på. Ikke desto mindre forbyder ingen nu limning af fliser til loftet.

Det er bedst at klæbe fliser på flade lofter dannet af armeret betonplader eller gipsplader. For at gøre dette kan du bruge næsten enhver tør blanding, beregnet til limning af fliser. Men lofter inden limning af fliser skal primeres for bedre klæbning af klæbemidlet, og hvis der er gammel maling i loftet, skal malingen fjernes. Når lofterne er lige, kan limlaget være minimal: 3-4 mm, og derefter kan flisen limes med det samme. Med en sådan lille lagtykkelse skal flisen straks holde sig til loftet, hvis limen påføres jævnt over hele overfladen af ​​flisen, men for større pålidelighed er det ønskeligt at bruge fliseunderstøtninger. Hvis gipsplanklofter blev lavet indendørs, skal rekvisitterne forblive efter det:

Efter 3-5 timer kan rekvisitterne omhyggeligt fjernes. Når sikkerhedskopierne er fjernet, er det værd at kontrollere, hvor tæt flisen holder på loftet, for det er nødvendigt at trække flisen lidt ned. Rekvisitterne begrænser kraftigt bevægelsen og begrænser arbejdets omfang, men størrelsen af ​​lofterne i badeværelserne og toiletterne er ikke så stor, at det forsinkede reparationen meget. Når alle fliser er limet, er det tilrådeligt at banke alle fliserne og lytte til lyden. Hvis flisen er limet godt, så vil lyden, når du tænder, være mere kedelig, det betyder at limen påføres næsten hele overfladen af ​​flisen og ikke har ligget hvor som helst. Hvis lyden er mere resonans, er lim ikke overalt tilgrænsende til gulvpladen eller fliserne, det er dårligt, det er ønskeligt at klistre denne flise igen, men ellers er teknologien til limning af fliser næsten den samme som ved limning af fliser til vægge.

Det er bedre at klæbe fliser med flydende negle i lofter, der er færdige med træbaserede pladematerialer - krydsfiner, spånplader, OSB osv., Men hvis gulvstrukturen er sådan, at de pladematerialer, som loftet er trimmet i, kan bøjes, så er det bedre ikke at at klæbe. Sidste gang jeg klædte keramiske fliser på loftet af spånplader i toilettet for 12 år siden. Toilettet er placeret under den indre trappe, det meste af loftet er skrånende og kun en lille del af loftet er vandret. Til klæbende fliser anvendes flydende negle. På et skrånende plan holder hele flisen stadig op, kun fugen i leddene holdes ikke på grund af pladdeformationer, når man går på trappen. På den vandrette del af loftet holder flisen meget værre, for 5-6 år siden faldt en af ​​de 5 fliser ud, jeg måtte lim den. Nu ser flisen på loftet sådan ud:

Jeg håber, kære læser, de oplysninger, der blev præsenteret i denne artikel, hjalp dig i det mindste lidt at forstå det problem, du har. Jeg håber også, at du vil hjælpe mig med at komme ud af den vanskelige situation, jeg for nylig har stødt på. Selv 10 rubler af hjælp vil være en stor hjælp for mig nu. Jeg ønsker ikke at indlæse detaljerne i mine problemer, især fordi der er nok af dem til en hel roman (i hvert fald synes det mig og jeg selv begyndte at skrive under arbejdstitel "Tee", der er et link på hovedsiden), men hvis jeg ikke tog fejl hans konklusioner, romanen kan være, og du kan godt blive en af ​​sine sponsorer og muligvis helte.

Efter en vellykket afslutning af oversættelsen åbnes en side med tak og en emailadresse. Hvis du vil stille et spørgsmål, skal du bruge denne adresse. Tak. Hvis siden ikke åbnes, så har du sandsynligvis overført fra en anden Yandex tegnebog, men i hvert fald bekymre dig ikke. Det vigtigste er, at når du foretager en overførsel, angiv din e-mail, og jeg vil kontakte dig. Derudover kan du altid tilføje din kommentar. Flere detaljer i artiklen "Lav en aftale med lægen"

For terminaler er Yandex Wallet nummeret 410012390761783

For Ukraine - antallet af Hryvnia kort (Privatbank) 5168 7422 0121 5641

Lægning af keramiske fliser på loftet - Detaljeret processteknologi

Keramiske Loftfliser

Badeværelser og køkkenværelser har et specielt mikroklima, da begge er værelser med høj luftfugtighed, og det er i sådanne rum, at keramiske fliser oftest installeres. Det er selvfølgelig muligt at gøre det i ethvert andet rum, og der er mange eksempler på dette, men vores mål er at finde ud af, hvordan det kan gøres selvstændigt.

Trin af installation af keramiske fliser på loftet

Valg af keramiske fliser

De diagonale fliser skal nøjagtigt matche hinanden.

 • Loftet er det sværeste plan til montering af keramik, derfor er det ønskeligt, at den vælger meget højkvalitets fliser i form af geometriske proportioner. Hvis panelets diagonale dimensioner falder sammen med millimeter nøjagtighed, er alt fint med målene, men det er svært at måle diagonalen. Derfor kan du kontrollere produktsymmetrien på en anden måde.
 • To fliser placeres på et fladt overfladeflade eller indvendigt ud til hinanden, og vinklerne i højden skal matches nøjagtigt. Forskellen selv i 0,5 mm tillader ikke at modstå en flad søm, og under lægningen bliver du nødt til at manipulere krydsene.
 • Kontroller flisen for en flad overflade. Til dette gøres to fliser på hinanden af ​​parterne med samme navn, og der må ikke være huller mellem dem overalt.
 • For at kontrollere det er slet ikke nødvendigt at kontrollere alle produkterne - det er nok at kontrollere flere par fliser fra forskellige skuffer.

Forberedelse og pudsning af loftet til lægning af fliser

Lighthouse perforeret profil

 • For at installere fliserne har du brug for et glat loft, og du har brug for plastering af loftet med cementmørtel eller rotbånd, og til tider endda kittet med startpakke, men til lige gips skal du installere fyrprofiler.

Til reference: Beacons er fra 6 til 10 mm tykke, men dette påvirker ikke kvaliteten af ​​gips - jo tykkere profilen, desto mindre er den bøjning, og det er lettere at niveauere det. Også et tykt beacon spiller mindre, når sporet under profilen dækker et punkt.

 • Men inden du installerer fyrprofilerne, skal loftet være forberedt på plastering, det er rengjort af maling og kalk (se Sådan rengøres loftet fra hvidvaskning: effektive muligheder), og hvis der er et gammelt faldende gips, så skal det slås ned til jorden. Derefter skal flyet være dækket med et lag af primer og lad det tørre (se også nyttig artikel Sådan rengøres loftet fra vandbaseret maling: praktiske tips).

Fyrprofiler på loftet

 • Fra cementmørtelet (for elasticitet kan du tilføje klinkelim, men det er kun til bakker). En sti kastes på loftet, hvorpå fyrprofilen limes. Nogle stavebræt på kitt - det vil ikke være en slags overtrædelse - det kan du gøre.
 • For at fyret skal være lige, er det presset af en regel eller et langt niveau. Afstanden mellem profilerne skal være ca. 15-20cm mindre end længden af ​​den regel, du vil gipsere. For at alle fyrtårne ​​skal ligge i flyet - trækk tråden på kanterne, så enderne bliver justeret med tråden og profilen selv - med en regel eller et niveau.

Sådan kaster du en løsning

 • Næste dag, mellem fyrene, kastes opløsningen og strammes med reglen. Det er mere hensigtsmæssigt at kaste en løsning fra en falk, som vist i figuren. Efter mørtel er blevet en regel, forbliver forskellige korrosioner og udgravninger på overfladen - de skal forsegles med en trowel eller halv pen.
 • Efter 5-6 timer eller den næste dag skal gipset tørres af. Derved klipper trowel i vand og i cirkulær bevægelse. Cementmørtelindstillingen er 21-28 dage, men flisen kan lægges straks den næste dag, og hvis den lægges på loftet, skal du vente 3-7 dage (afhængig af lag af gips) således at vægten af ​​flisen med lim ikke viser sig at være ubærbar ballast. Før du lægger fliserne, skal du sørge for at prime overfladen!

Montering af fliser på loftet

 • Før installationen er det nødvendigt at tegne et fly, da det kun er muligt at klæbe keramiske fliser langs landemærker (du vil ikke fastgøre niveauet). For at gøre dette skal du først bestemme antallet af hele paneler, der kræves til at lægge en række.
 • For eksempel, hvis en flise har 33 × 33 cm og en strømbredde er 150 cm, så vil en række kræve fire hele fliser eller 132 cm. Disse fire paneler har fem sammenføjningssømme på 3 mm, og du skal trække sig tilbage 5 mm fra væggen, i alt 2,5 cm. Derfor forbliver 18-2,5 = 15,5 cm på to sider, og bredden af ​​den ekstreme flise skal foretages 7,7 cm.
 • Baseret på disse beregninger laver vi et loftlayout. Da det er muligt at starte enten fra en bestemt kant eller fra midten, har vi brug for en kontrollinie på kanten eller i midten af ​​loftet. En sådan linje kan være fremstillet af maskerende ledning eller choklin.

Lim kan smøres, både på flisen og på loftet

 • Limen smøres på flisen med en kam, men det er vigtigt at bruge den samme spatel, da tændernes størrelse er anderledes. Det er ikke nødvendigt at smøre panelet selv - loftet kan også bruges, selvom du følger de installationsregler, der er angivet af fliserfabrikanten, skal du smøre den ene og den anden.
 • Spacer-krydsene kommer i forskellige tykkelser fra 1 mm, men husk, at sømmen først giver keramiske fliser en særlig udtryksevne. For det andet har du brug for perfekte fliser til et tyndt kryds og endelig for en nybegynder er det bedre at bruge sådanne enheder ikke mindre end 3 mm tykt.

Kontroller flyet konstant

 • Ved installation af fliser i loftet skal du konstant kontrollere bundfladen med en regel eller et langt bygningsniveau.

Frugtfliser

Forstødning med en blød spatel

 • Farve eller hvid fugl er omrørt i enhver beholder til konsistensen af ​​tyk creme eller sjældne kartoffelmos, og en blød gummipatulat fylder denne masse med fliser. Rør ikke en stor mængde pulver ad gangen, som det hurtigt sætter. Til at begynde med, prøv at røre ikke mere end en håndfuld.
 • Efter 2-30 minutter skal du tørre fliserne med en tør, ren klud, der fortrinsvis er fremstillet af naturligt stof eller uld. Sømmen selv skal justeres med en finger, først så vil det få det rette udseende. Faktum er, at tætningen af ​​sømme er relateret til modellering, så du skal arbejde med dine bare hænder, ellers vil du ikke være i stand til at lave en pæn rille.

Rådet. Du kan knead fugemassen ved hjælp af en elektrisk boremaskine eller skruetrækker. Indsæt i stedet for en bor et stykke træ med en kniv på enden. Du kan også bøje en stor negle, flade den ene side og bruge den i stedet for en mixer.

konklusion

Loftbeklædning med keramiske fliser, stort set, adskiller sig ikke fra væg- eller gulvbeklædning, som i alle tilfælde installation på flyet. Den eneste forskel er i projektionen af ​​dette fly, men her er tålmodighed og dygtighed vigtig.

Flise på loftet?

God dag!
I øjeblikket laver fliser på badeværelset. Kunden ønsker mig, udover væggene og gulvet, at lægge fliserne på bunden af ​​ventilationskanalen (faktisk i loftet) og på trods af alle mine forsøg på at afskrække ham, står han fast på jorden. Kassen er lavet af profiler og syet GCR 12mm, arbejdet hårdt, spiller ikke, der er en primer, høj kvalitet lim.
Opmærksomhed er spørgsmålet: Kan det gøres? Hvis det er muligt, hvad skal man gøre. Hvis ikke, så vil jeg gerne høre et begrundet svar, fordi mine vittigheder som "du vil sidde på jerken, og flisen vil falde på toppen af ​​dig" og "flisen i loftet er en tidsbombe" ikke tog behørig handling.
Jeg vil gøre det kvalitativt og pålideligt, men desværre er der ikke nok erfaring. Jeg vil sætte pris på enhver hjælp
zy Min sæbe: [email protected] "> [email protected]

Jeg var også nødt til at gøre den samme boks, jeg gik gennem den med en flehendiht sandhed, fra synd, så at sige, boksen var lige over badeværelset. 6-7 år er det værd - med denne klient, vi regelmæssigt regelmæssigt mødes ordrer fra hans gode. Jeg limede til Unis +

Lægning af keramiske fliser på loftet

Vi er alle vant til at keramiske fliser sædvanligvis lægges på vægge eller gulve i et rum. Men i nogle tilfælde er det hensigtsmæssigt at anvende dette materiale til at forme loftoverfladen. På grund af dens høje fugtbestandighed og enkel vedligeholdelse kan keramik på loftet i et rum med høj luftfugtighed og snavs af overflader være den bedste efterbehandling. Men under hensyntagen til materialets vægt og placeringen af ​​overfladen, der skal trimmes, udføres fliser på loftet i overensstemmelse med nogle vigtige krav til udvælgelse af klæbemidling og installationsteknologi.

Når der lægges keramiske fliser på loftet

Lægning af keramiske fliser på loftet kan være berettiget i følgende tilfælde:

 1. I et rum med høj luftfugtighed og forurening af overflader letter en sådan belægning vedligeholdelse og vask af loftet. I dette tilfælde taler vi om installation af fliser på loftet på badeværelset, swimmingpool, køkken, sauna, bruser, badeværelse.
 2. Hvor der stilles store krav til renlighed af lokalerne, er fliser simpelthen uundværlige. F.eks. I driftsrum er denne finish nem at rengøre med klorholdige stoffer, absorberer ikke kontaminering og er ikke modtagelig for mikroorganismer, hvilket er meget vigtigt for at skabe de nødvendige betingelser for asepsis.
 3. Denne efterbehandlingsmulighed anvendes også på steder, hvor overfladerne modstår temperaturændringer og har brug for hyppig og intensiv vask. Så i garagen vil det flislagte loft redde ejeren fra at skulle vaske gulvet i lang tid og gøre værelset smukt og pænt.

Det er vigtigt! Det eneste tilfælde, hvor det er bedre at nægte brug af en flise, er værelser med gamle gulve og vægge. På grund af materialets imponerende vægt vil loftbelægningen betydeligt øge belastningen på bygningskonstruktioner.

Fordele og ulemper ved loftbeklædning

Før du er færdig med loftet, skal du undersøge fordelene og ulemperne ved denne opsætningsklædning.

Fordelene ved keramiske fliser på loftet omfatter følgende:

 • Produktet har absolut fugtighedsbestandighed, og sikrer derfor på en forsvarlig måde basen mod at blive våd, men kun under forudsætning af, at ledning og fugning af leddene er lavet i overensstemmelse med teknologien.
 • Flisen betragtes som miljøvenligt materiale, der ikke brænder og udsender ikke giftige forbindelser. Overfladen er ikke modtagelig for ødelæggelse af svampe og andre mikroorganismer.
 • Keramik dekorerer interiøret og gør det originalt.
 • Den imponerende levetid for keramiske overflader betragtes som en stor fordel. En sådan finish vil vare op til et halvt århundrede.
 • Flisen kan vaskes med et hvilket som helst vaskemiddel, selv med indholdet af slibende partikler. Overfladen er resistent over for husholdnings- og aggressive kemikalier.
 • Den højeste styrke af finishlaget er ikke så vigtigt i loftet, men det er stadig dets fordel.
 • En bred vifte af former, dimensioner, farver og teksturer af fliser giver dig mulighed for at vælge en belægning for den overordnede farve af interiøret og dens stilistiske beslutning.
 • Produktet kan monteres på overfladen af ​​beton, gips, gips, træ, gipsvæg og mursten. Men inden du limer keramiske fliser på loftet, er det vigtigt at vælge den rigtige klæbemiddelsammensætning under hensyntagen til basens egenskaber.
 • Produktet bevarer sine egenskaber og geometriske dimensioner for hele levetiden uanset fugtighed og temperatur i rummet.

Ulemperne ved dette færdiggørelsesmateriale omfatter følgende:

 1. Den største ulempe er forbundet med den ret høje pris på høj kvalitet flise. Udover selve flisen er betydelige omkostninger forbundet med køb af limblanding, værktøjer til skæring af produktet og specialværktøjer til boring af huller.
 2. Ikke alle mennesker kan selvstændigt lægge keramiske fliser på loftoverfladen. Hvis du overdrager dette arbejde til fagfolk, skal du også betale for det, hvilket vil øge de endelige omkostninger ved efterbehandling betydeligt.
 3. Ved montering med krænkelse af teknologi, forkert valg af limblanding eller utilstrækkelig forberedelse af basen, kan finishen falde af og falde af, hvilket i værste fald vil medføre personskade.

Beregning af antallet af krævede materialer

Før du sætter fliserne i loftet, skal du beregne mængden af ​​materialer. Med hensyn til antallet af fliser, for at beregne strømmen skal du finde ud af loftet og tilføje til det resulterende nummer 10-15 procent til at skære materialet. Denne værdi er divideret med området for et element. Som følge heraf får vi antallet af fliser i stykker.

Det er vigtigt! Når du lægger på et diagonalt forbrug, stiger det betydeligt, så du skal tage en bestand på 30 procent af gulvarealet.

Det præcise forbrug af klæbemidlet afhænger af den anvendte sammensætning, lagtykkelse og fliser dimensioner. Jo større pladernes størrelse er, desto tykkere klæbemiddellag. For f.eks. Produkter af størrelse 30x30 cm er et lag på 0,6 cm tykt tilstrækkeligt, og til limning af overordnede plader af størrelse 30x70 cm skal der anvendes et klæbende lag på 1-1,2 cm. Som regel angives flydemængden af ​​klæbemidlet pr. Kvadratmeter på emballagen.

Limvalg

Følgende typer af klæbemiddelblandinger er egnede til limning af keramik til loftoverfladen:

 • Cementbaserede blandinger anvendes normalt (de er let fortyndet med vand, er billige, Ceresit er den mest populære);
 • elastisk to-komponent klæbemiddel egnet til limning på træ og bevægelige baser med tilstrækkelig styrke;
 • dispersionsklæbemiddelblandinger har god vedhæftning med basen, derfor anvendes de til prægede overflader (lim med akryladditiver anvendes til limning til betonoverfladen);
 • Epoxy lim sætter hurtigt, men koster meget (de køber fliser til limning på alle baser).

Det er vigtigt! Svampedræbende blandinger med beskyttelse mod dannelse af støbeform er bedre at bruge i værelser med våde processer.

Trin-for-trin teknologi til lægning af keramiske fliser på loftet

Hvis du har erfaring med beklædning af fliser på vægge og gulve, så kan du prøve at lægge fliser på loftoverfladen selv. Det vigtigste er ikke at forsømme den forberedende fase, da kvaliteten af ​​fiksering af finishlaget afhænger af kvaliteten og nøjagtigheden af ​​basisforberedelsen.

Overfladebehandling til flisinstallation

Før du limer keramiske fliser på loftet, skal du grundigt forberede basen. Hvis vi taler om en konkret base, skal overfladen rengøres fra den gamle finish. Skumplader, tapet og gammel maling rengøres med en spatel. Hvidvask og vandemulsion vaskes med vand. Resterne af lim og maling fjernes med en mølle eller smørepapir.

Herefter får basen tørre ud og fortsætte med at fjerne fejl og uregelmæssigheder. Alle huller mellem pladerne, hullerne og hullerne tæt på reparationssammensætningen. Hvis det er nødvendigt, niveauer overfladen med kitt, men loftet skal primeres. Efter tørring er basen grundpræparat sammensætning af dyb penetration, som påføres i to lag.

Værktøj og materialer

Loftlofter udføres ved hjælp af følgende materialer og værktøjer:

 • fliser;
 • trowel sammensatte;
 • hakket og endda spatler (tandhøjde ikke mindre end 6-8 mm);
 • laser eller bygningsniveau;
 • rulle eller børste til påføring af en primer
 • dyb penetration primer;
 • Plastkryds for at justere sømtykkelsen (det er bedre at vælge produkter med en tykkelse på 0,2 cm);
 • maling ledning;
 • tænger og hammer;
 • gamle klude eller svampe til at tørre overfladen;
 • et målebånd, en firkant og en blyant;
 • At arbejde i højden har brug for en trinladder eller små stilladser;
 • fliser cutter (det er bedre at bruge en rulle enhed til skæring fliser);
 • til at skære runde huller i flisen skal bulgarsk;
 • spand til blanding af klæbemiddelblanding;
 • gummi spatel.

Til lægning på loftet er overfladen bedre at vælge en lille flise. Sådanne produkter er lettere, så de bliver mere sikkert monteret i loftet. En mosaik eller keramik med en størrelse på 150x150 eller 150x300 mm passer bedst til. Til limning skal store plader gøre et tykt klæbende lag. Det vil tørre i lang tid, hvilket kan føre til flakering af belægningen.

Overflademærkning og flislægning

Før du lægger fliserne på loftet, er overfladen markeret. Klæbende produkter fra midten af ​​loftet. For at finde det i rummet med den korrekte konfiguration trækker du diagonaler fra hjørnerne eller finder de centrale punkter på væggene og forbinder dem med mærker på den modsatte væg. Ved skæringspunktet mellem diagonalerne eller midterlinjerne på væggene og vil være centrum for loftet.

Der er to muligheder for fliser layout:

 • det første produkt limes, så dets center falder sammen med loftets overfladepunkt
 • i midten af ​​loftet konvergerer hjørnerne af fire tilstødende elementer.

Vi lægger fliser i denne rækkefølge:

 1. Hvis du planlægger at flise vægge med keramiske fliser, så er flisen på loftet lagt, før væggene er færdige. I dette tilfælde vil stedet for trimningselementer på kanten af ​​loftfladen blive skjult af vægfliser og ikke så mærkbar, fordi vi ser på loftet fra bunden opad.
 2. Påfør limblandingen med en standard spatel i kanten af ​​produktet, og bland blandingen med en notet trowel. Fjern overskydende opløsning tilbage i spanden med lim.
 3. Vi anvender flisen til loftoverfladen ved mærkning, og vi trykker den godt. For at justere elementet skal du trykke på det med en knytnæve eller en gummibåt. Talende ved limens kanter fjernes spatelen.
 4. Vi limer tilstødende elementer ved at indsætte kryds i sømene. Ekstreme produkter underskår længde eller bredde. Når der lægges de ekstreme plader fra væggen til mål, skal der være et hul på 5 mm. I processen kontrollerer vi jævnligt den vandrette position og justering af stakken. Om nødvendigt skal du justere flisens placering.
 5. Under lægningen fjernes limen på flisen med en fugtig klud, fordi den tørrede blanding er vanskeligere at fjerne.
 6. Når hele overfladen er foret, tag korsene ud og tør gulvet af med en fugtig klud.

Støbning

Grout blandingen er fremstillet i overensstemmelse med instruktionerne på pakken. Den tørre sammensætning blandes med vand i den specificerede mængde. Efter tilberedning brug blandingen straks. Påfør det på sømene mellem pladerne ved hjælp af en gummispatel. Vi flytter værktøjet i retning vinkelret på sømmen.

Så går vi gennem samme spatel langs sømmen for at fjerne overskydende fugemasse. Når trowel mixen greb lidt, skal du tørre overfladen af ​​loftet med en fugtig svamp for at vaske rester af trowel mix.

Ekspertrådgivning

Da den ret tunge finish er fastgjort til loftet, køb ikke billig lim. På grund af den upålidelige vedhæftning med basen kan brugen af ​​en sådan klæbemiddelblanding resultere i en faldende flise, der er farlig for husstandens sundhed.

Tip! Foretrække produkter af velkendte velkendte mærker. Så du vil være sikker på kvaliteten af ​​limen og pålideligheden af ​​fastgørelse af flisen.

Til limning til loftet er det bedre at bruge epoxyforbindelser, der giver høj vedhæftning af de bundet overflader. Cementblandinger kan ikke prale. Selv om epoxy lim er ret dyrt, er han ikke bange for høj luftfugtighed og direkte kontakt med vand. Derudover er den velegnet til arbejde af enhver grund. Bare glem ikke at under denne lim vil have brug for en speciel primer til epoxysammensætninger.

Omkostningerne ved at lægge fliser på loftet

Hvis du ikke er sikker på dine evner, skal du bruge tjenesterne fra professionelle fliser. Dette vil give tillid til pålideligheden af ​​beklædningen af ​​beklædningen, og skønheden i overfladen vil være kompensation for materialomkostninger. Til professionelle fliser på loftet betaler du omkring $ 15 pr. Kvadrat.

For at gøre det keramiske loft finish tjener dig i mange årtier, skal du overholde installationsteknologien, grundigt forberede basen, vælge den rigtige lim. Når du vælger en flise, skal du ikke glemme dens dimensioner, formål og design af rummet.

Legge keramiske fliser på loftet gør det selv

En lang række materialer til klædning af loftet i lang tid og fastplaceret flise fra den populære kategori. Men i nogle tilfælde er flise den eneste eller bedste indretning mulighed. Lad os overveje, hvad processteknologien er, hvad der er behov for, at lægningen af ​​flisen på loftet skal passere hurtigt, og resultatet vil tilfredsstille ejeren af ​​rummet.

Hvornår skal man lægge keramiske fliser på loftet

Ikke alle værelser er forskellige med et standardmikroklima med lavt fugtighedsniveau og andre egenskaber. For eksempel er et badeværelse, et brusebad, et køkken områder, hvor virkningen af ​​et aggressivt eksternt miljø er særligt stærkt. Derfor er lægning af keramiske fliser på loftet undertiden den eneste mulige mulighed for at bevare æstetikken i indretningen i lang tid.

Hertil kommer, at fliser i loftet er nyttige i værelser med frakobling af varmeapparater, en høj sandsynlighed for mekanisk beskadigelse af loftet, fugtighedsændringer og hvor perfekt renlighed er påkrævet. Størrelsen af ​​elementerne varierer fra små til store, så denne flise på loftet "går ikke" med sæsonmæssige jordbevægelser og krympning af strukturen.

Fragmenterne er vanskelige at gå i stykker, hvilket betyder, at du ikke skal være særlig opmærksom når du arbejder med udstyr, f.eks. I en garage. Og selvfølgelig bare passe på fliser. Denne kvalitet forklarer populariteten af ​​beklædning i værelser med høje krav til renlighed.

Det er ikke nødvendigt at fastlægge foringen i bygninger med meget forfalskede gulve. Loft keramik vejer meget mere end plastik, polyurethan materialer - skabelsen af ​​en ekstra belastning på gulvet kan dårligt påvirke varigheden af ​​loftets drift og hele strukturen som helhed.

Fordele og ulemper ved loftbeklædning

Populært materiale har længe været kendt for køberen, men husker fordele og ulemper.

Fordelene ved at vende sig ind omfatter følgende punkter:

 1. Den glaserede overflade af fliserne tillader ikke vand at strømme, og substratet vil altid være tørt under forudsætning af teknologien til lægning og troweling.
 2. Ikke-toksisk og allergivenligt materiale er lavet af naturlige materialer og forårsager ikke bivirkninger under drift.
 3. Velvalgte keramiske fliser udsmykker ikke kun rummet, men gør det også individuelt.
 4. Den langsigtede brug af fliser har mere end et dusin år. Med en kvalitetsdisplay er brugsperioden øget flere gange.
 5. Facing tolererer direkte indtræk af fugt, varm damp, mekaniske stød (ikke stærk), derfor holdes materialets holdbarhed meget højt.
 6. Fliserne er nemme at vaske, du kan rengøre dem med bløde pastaer, anvende (prikkede) slibemidler, for eksempel for at fjerne tørrede fedtdråber. Rengøringsmetoder afhænger af tykkelsen af ​​flisens beskyttende lag, men oftest er fragmenterne vanskelige at ridse og bryde.
 7. Stort udvalg af fliser giver dig mulighed for at revne lofterne i overensstemmelse med den valgte stil og farveskema.
 8. Materialet kan lægges på enhver overflade: beton, gipsvæg, træ, glas. Det er kun vigtigt at vælge den rigtige klæbemiddelsammensætning, så flisen sidder tæt og fast.

Livets afslutning afhænger af materialets forældelse og overfladens tilstand. Det glaserede beskyttende lag abrades hurtigere end bunden, men det truer ikke loftet mod, så varigheden af ​​at bruge fliser på loftet er næsten ubegrænset.

Tip! Nogle problemer er forårsaget af lette fogning - fra tid til anden forværres sammensætningen. For at løse problemet vil hjælpe intensive blegemidler, såsom Domestos eller Hvidhed - lokal vask vil være nok til at gøre sømmen lys igen. Hvis dette ikke hjælper, fjernes den gamle fugemasse og påføres igen.

En ekstra fordel - fliser ændrer ikke farve, form og tekstur stabilitet, når oversvømmet.

 1. Pris. Kvalitetsfliser kan ikke være billige. I færd med at lave keramik gennemgår flere cykler af behandling, beskyttelse. Derfor starter omkostningerne ved samlinger fra $ 6-7.
 2. Fare for skade. Hvis loftindretningen kollapser, vil personen blive alvorligt skadet. Dette skyldes dårlig forberedelse af basen, manglende overholdelse af installationsteknologi, limning på dårlige formuleringer. Nogle gange kan alvorlig jordbevægelse føre til sammenbrud.
 3. Layout kræver erfaring. Tile tolererer ikke uagtsomhed i beregningerne, udformningen af ​​beregningerne. Det tager meget tålmodighed at få det endelige resultat til at se perfekt ud.

Der er færre minusser end plusser, så vi vil se på, hvordan man limer keramiske fliser på loftet og hvad der kræves for dette, trin for trin.

Beregning af mængden af ​​materiale

For at købe den rigtige mængde produkter skal du bestemme dækningsområdet. Mål loftets areal divideret med et elements område, resultatet er det omtrentlige ønskede nummer.

Følgende fakta vil hjælpe med at præcisere mængden:

 • Foruddesignet layout - Når der lægges krøllede fliser ud, er der mere påkrævet;
 • Tilstedeværelsen af ​​fremspring og omveje på loftet kræver også foring, men med allerede skårne elementer - omkostningerne vil stige.

Det er yderst vigtigt at beslutte ikke kun med layoutordningen, men også med indretningsmønsteret. Hvis du bruger fliser fra forskellige samlinger, er fejlberegningen nødvendig særligt nøjagtigt og grundigt. Køb produkter, du skal lægge 10-15% til beskæring og beskadigelse. Hvis en professionel er involveret, vil der være mindre affald. Det resulterende fraktionstal er altid afrundet.

Valget af fliser klæbemiddel

Af typen af ​​fliser er cement, dispersion, elastik og epoxy.

Et lille udvalg er meget velegnet til limning af fliser til loftet:

 1. Cement. Dette er en tør blanding, som er fortyndet med vand. Det er billigt og bruger en modificeret sammensætning, brugeren får en blanding med latex, harpikser og andre vigtige komponenter. Det er vigtigt at være opmærksom på emballagen: hvis der er en "tyndt lag" -peger - klæbemidlet er egnet til en overflade med en bundhøjdeforskel på højst 10 mm, men "tykt lag" bruges til mere alvorlige overfladefejl.
 2. Dispersion. Disse er blandinger med høj vedhæftning, derfor anvendes de på overflader med en kompleks relief, lav absorption: cement, maling, gipsvæg. Til beton, udvalgte sammensætninger baseret på akryl med kunstige harpikser. Produkterne sælges i færdig form, de er karakteriseret ved lavt forbrug og har en langsigtet "levedygtighed" såvel som vandafvisende egenskaber.
 3. Elastisk. Ideel til beklædning af overflader med minimal absorberende egenskaber, såvel som på bevægelige underlag. Elastiske forbindelser tåler udvidelse, når de opvarmes, og fastgør fliserne på bunden.
 4. Epoxy. Det er sjældent anvendt i boligområder på grund af dets høje omkostninger og hurtige omgivelser. Men det er epoxyforbindelser, der giver dig mulighed for at lægge og fastbinde fliser med alle baser, herunder metal. Efter hærdning bliver harpiksen vandtæt, forringes ikke under påvirkning af aggressive kemikalier, syrer.

Det er vigtigt! I en separat gruppe er fungicide klæbemiddelblandinger (Ceresite). De vigtigste fordele er fyldstoffer mod skimmel og meldug samt høje vedhæftningsegenskaber.

De mest almindelige mærker af fliser lim: Ceresit, Knauf, Kerakoll, Sopro, Litokol. Og et par tips til hjemmeproducenter:

 1. Pris spørgsmål. Ikke foretrækker billige limmærker - loftet er ikke det sted, hvor du kan spare.
 2. Kvaliteten af ​​produkterne fra kendte mærker er dyrere, men de overvåger også mærkningernes overensstemmelse med de specificerede egenskaber bedre. Lokale producenter kan også lave gode kompositioner, men alt skal kontrolleres.

Hvis der er fare for sammenbrud, er det bedre at erstatte cementlimmen med epoxyforbindelser. En sådan erstatning vil koste mere, men det vil ikke fungere for at rive en flise. Harpikser er ikke bange for vand, anvendes på enhver base, men kræver en primer, som er skrevet til epoxyblandinger. Arbejde med epoxyforbindelser er meget vanskeligere, så du bør omhyggeligt læse instruktionerne, inden du fortsætter med installation af fliser.

Step-by-Step Loft Tile Technology

Før installationen af ​​efterbehandlingsindretningen i loftet skal materialet bringes i et varmt rum, lad det stå i 1-2 dage. Flisen skal varme op til den ønskede temperatur. Ikke dårligt kontrollere kvaliteten af ​​keramik. Elementernes geometri skal være præcis.

For at bestemme kvaliteten af ​​produkterne kan du få et par fliser fra en skuffe og sætte dem på et fladt plan, og sætte forsiden eller bagsiden af ​​fliserne til hinanden. Hvis fliserne passer perfekt, er produktet af høj kvalitet, uden at du kan nivellere kryds. Hvis fliserne varierer med 0,5 mm eller mere, skal du fylde med kryds.

En anden test mulighed er at vedhæfte fliser til hinanden med et "ansigt". Der må ikke være huller. Det er ikke nødvendigt at kontrollere alle elementer, 4-6 stykker fra hver batch (boks) er nok.

Overfladebehandling til lægning

Loftfliser begynder med udjævning af bunden. Nogle gange inspicerer ejeren loftet, ser en flad overflade og mener, at det er muligt at lægge flise. Men det er ikke værd at gøre, der er flere grunde:

 1. Gulvplader stables på forskellige niveauer. Et flydende dråbe giver en alvorlig krumning af overfladen, hvilket betyder at et tykt lag lim skal bruges til at lægge elementerne ud - det er forkert, flisen vil hurtigt falde af.
 2. I præfabrikerede huse observeres sæsonbetonede jordbevægelser, fliser brækker. Væggene i sådanne huse er lavet af solide plader, og skillevæggen er lavet af billigere materiale, så problemerne med loftet gælder også for de indre, ikke-bærende vægpaneler.
 3. I ældre hjem skrækker overfladen af ​​betonen på loftet, hvilket indikerer korrosion af materialet. Gradvis ødelæggelse før eller senere vil føre til sammenbruddet af loftet, hvis basen ikke tidligere er forberedt.

Arbejde på loftet begynder med rengøring af den gamle belægning og udjævning af bunden. Du kan bruge gipset, men hvis lagtykkelsen er mere end 20 mm, er det nødvendigt at bruge et forstærkende net eller spindelvæv. I dette tilfælde er gipsblandinger ikke det bedste valg: Gips under indflydelse af fugt, damp, ødelægges. Gipsammensætning er god i det mindste applikationslag, og for at styrke blandingen anbringes polymerfyldstoffer.

Det er muligt at niveauer loftet med gipsplader plader - med konstant sæsonbestemt krympning, at arrangere et flydende gipsplankloft er den eneste mulige mulighed for at styrke og udjævne området.

Peeling overfladen repareres som følger:

 • at rense, fjerne alle peeling til jorden;
 • 2-3 gange primet med en dybt imprægneret forbindelse, der tillader hvert forreste lag at tørre, før den påføres den næste;
 • Gendann overfladen med betonblandinger (sælges i butikker).

Proceduren for genoprettelse af betonbunden under loftets afskalling er også nødvendig, når du skal gipse bordstrukturen. Yderligere arbejde er som følger: Overfladen er dedusted, primet, og efter at basen er tørret, kan du gå videre til foringen.

Tip! Hvis fliserne er lagt på beton, vil primer Betonkontakt gøre. Sammensætningen øger godt vedhæftningen og absorberes i basen. I andre tilfælde anvendes akrylprimer med antiseptika. Blandingen skal være dyb penetration.

Værktøj og materialer til arbejde

Guiden skal bruge følgende sæt:

 • kapacitet til avl lim;
 • sæt af spatler;
 • hammer med gummihoved;
 • fliser cutter;
 • rake;
 • konstruktion blyant;
 • niveau;
 • fliser;
 • fuger;
 • blande for at justere loftet
 • kryds til nivellerings sømme.

Værker udføres i højden, så du har brug for en solid stige eller et bord.

Loftslayout og fliselægning

Keramiske fliser er lagt på loftet som følger:

 1. At måle rummet på alle væggene for at bestemme forskellene i højde, længde.
 2. Marker loftet, der bestemmer det optimale layoutsystem. Ordningen at vælge, afhængigt af ejerens præferencer, mønster og dimensioner.

Tip! Hvis flisen har en betydelig størrelse, er det bedre at justere sømmen i midten af ​​rummet, efter at ledningerne til lysarmaturen er slettet. Til en lilleformet flise er layoutet af diagonallayoutet, skak, egnet.

 1. For ikke at gøre noget rod med loftets markeringer, er det bedre at pre-tegne en version af beregningerne på papir i forhold til skalaen. Og derefter overføre ordningen til loftet ved hjælp af en linjal (jernbane) og en konstruktion blyant.
 2. Tænker gennem processen med at reparere, hvordan man laver fliser i loftet, er det vigtigt at huske: toppen er trimmet før væggene. Afsluttende led er lavet på væggenes målestok, så trimning er ikke særlig mærkbar.

Efter afslutningen af ​​det indledende arbejde begynder flislægningen:

 • Påfør lim til bunden af ​​flisen, ikke til loftet - dette vil give bedre klæbning af vendingen til overfladen;
 • Det er bedre at sprede den tykke limsammensætning over spanden og stramme overskydende blanding ind i spanden;
 • hæv flisen til loftet, tryk på markeringen og hold lidt;
 • banke overfladen med en knytnæve eller en hegn (uden anstrengelse), så overskydende lim stikker ud og fjernes;
 • Hvis du fjerner elementet fra loftet, skal klæbemiddelsammensætningen forblive på hele overfladen af ​​bunden; hvis den er tilbage på flisen, er limen tyk eller vedhæftningen er dårlig, du skal genanvende den;
 • hvis vedhæftningen til loftet "ikke går" efter en regelmæssig primer, belæg flisen og loftet med lim, lim derefter det;
 • brug kryds til nivellering af sømme.

Således foregår installationen over hele loftets overflade. Væggene skal efterlades med et kompensationsgab på 5 mm, som derefter lukkes af vægfliser eller loftsplint. Når man tager jobbet for første gang, vil ikke alle hjemmehåndværkere klare installationen af ​​kryds, i dette tilfælde er det lettere at bruge flisens justeringssystem (SVP).

Tip! Alle spor af lim og blandingen fra "ansigtet" af flisen skal tørres straks, så blandingen ikke tørrer ud.

Støbning

Efter at loftet er tørret, begynder processen med at strippe sømene. For at gøre dette skal du fjerne krydsene, ekstra klæbende lag. Det er lettere at bruge en brevpapirkniv til at skære limen jævnt langs flisens plan, uden at skrabe det. Når sømme er rene, vask fliserne, og du kan begynde at fugte ind.

Blandingen sælges i tør form, kræver fortynding med vand. Det er nødvendigt at fortynde meget små portioner for at have tid til at arbejde igennem hele volumenet, før fugen tørrer. Den færdige masse er lagt ud med en gummispatel med forsigtig påfyldning af sømme.

Som regel tørrer fugen ud 10-15 minutter. Det betyder, at sømmerne skal føres hvert tiende minut med en våd svamp, fjern overskydende fugemasse og vaske blandingen fra flisen. Hvis du spreder fugemidlet korrekt, behøver du ikke at forme sømmen - den homogene blanding ligger jævnt og fylder alle hullerne. Tør sammensætningen af ​​24 timer, efter en dag er overfladen klar til drift.

Ekspertrådgivning

Flere anbefalinger fra fagfolk vil fortælle dig, hvordan du laver fliser i loftet med lidt indsats:

 1. Det er bedst at lægge flise fra midten af ​​flyet. Så de rækker, der ligger ud mod væggene, viser sig at være den samme bredde. Orientering skal være på loftlampen - dette er midten af ​​rummet.
 2. Ved køb af materialer skal du tage hensyn til alle fremskrivninger og nicher i rummet - de skal også fastgøres til flisen, og når man beregner loftets areal, tages ikke altid nicher og fremskrivninger i betragtning.
 3. Limfliser med diagonal layout er nemmere, på trods af stigningen i forbruget. Med en diagonal ordning kan markupfejl hurtigt nivelleres. Men en parallel skærm langs væggen viser straks alle fejlene.

Ofte står ejeren over for problemet med et forfalsket hus eller strukturen af ​​midlertidigt ophold (sommerhus). Og så opstår spørgsmålet, hvordan man limer keramiske fliser på loftet, så det ikke falder ned under nogen fremskridt. I dette tilfælde vil Moment lim til fliser eller epoxyforbindelser hjælpe. Det vil tage meget forsigtige markering af loftet, fordi blandingen straks polymeriserer, men det vil være meget svært at rive flisen ud efter installationen.

Det er bedre at arbejde med fliser ved ovennævnte temperaturer: +18.. + 25. Hvis termometeret er for højt, vil vandet fra blandingen hurtigt fordampe, strømningshastigheden vil stige. Men med negative indikatorer hærder sammensætningen og taber de ønskede egenskaber.

Omkostningerne ved at lægge fliser på loftet

Prisen på mesterens arbejde afhænger af volumen, kompleksitet og yderligere processer i form af rengøring af loftoverfladen, primer. Omkostningerne kan også omfatte køb af materiale på kundens anmodning. Hvis mesteren arbejder med en færdig overflade og materiale købt på forhånd, er servicen anslået fra 8-10 dollar pr. 1 m2.

Hvordan man sætter fliser på loftet

Legge keramiske fliser på loftet gør det selv

Flisebelagt loft

I nogle typer værelser, badeværelser, bade, er der en høj luftfugtighed. I løbet af tiden begynder hvidvaskning at blive gul og falde bagved. Derfor ejer og beslutter at holde overfladen af ​​loftet fliser. De kan komme ud og dele af kontoret. Nu er der mange typer af disse produkter, dækket af blank og matfarve. Du kan afhente hvad der kræves for dig. Først beslutte du for den type loft. Bemærk, hvis du bruger frisen, vil mængden af ​​materiale stige lidt.

Keramiske fliser på loftet skal falde på en perfekt flad overflade, fordi den mindste forskel i flyet vil skille sig meget ud. På væggen er det ikke så mærkbart, men i loftet får man straks øjet. Derfor skal flisebelægningen begynde med at forberede basen til installation og gøre den helt glat.

Loft forberedelse

Dette job kræver et standard sæt værktøjer. Og det vil være nødvendigt at købe eller lave det mest hydrauliske niveau, hvilket vil hjælpe os med at markere loftets niveau. Faktisk kan der i konstruktionen være en forskydning af flyet, nogle gange når den flere centimeter.

Hvis du opdager, at dråbet er meget stort (dette skyldes ukorrekt lægning af gulvplader), skal du lave loftet ved hjælp af gips. Lav ikke et meget stort lag af gips. Og først efter det fortsætter til lægning af keramiske fliser.

Type hydraulikniveau

For at lave et niveau køb en slange med en diameter på ca. 10 mm. Derefter skal du i et apotek købe glasrør, som skal passe tæt ind i slangens kanter. Vi indsætter disse rør og markerer linjerne langs kanterne med en markør.

 • Vi rengør overfladen af ​​loftet fra hvidvaskning. Nogle vaske af. Men det vil nok ikke være rigtigt. Det er næsten umuligt at vaske alt ud, og dråberne falder på gulvet vil være meget problematiske. Bare våd og pensel loftet med et simpelt vand. Efter 20 minutter, tag spatelen, og skub den til loftet, afskær alt hvidvask. Det er frit adskilt af lag. Glem ikke at sende filmen på gulvet for straks at tage skraldet ud;
 • Gør markeringen. Vælg det laveste niveau i rummet og sæt et mærke. Vi tegner en ret linje omkring omkredsen på installationsstedet. Dette arbejde bør tages meget alvorligt. Denne linje angiver niveauet af loftet og vil være grundlaget for lægemateriale. Hvis den anvendes forkert, vil alle rækker ikke blive placeret nøjagtigt. Derfor skal du ikke bruge det sædvanlige bygningsniveau, men vandstanden for korrekt opmærkning. Du bør kontrollere forholdet mellem alle vinkler i forhold til hinanden;
 • Forbered løsningen for arbejdet. Vi falder i søvn i "start" tanken og begynder at tilføje lidt vand, mens du rører med en trowel. Så tager vi et bor med en dyse for at blande opløsningen og gøre massen homogen. Vi bringer til staten lidt hårdere creme
 • Brug en trowel med en bredde på 15-20 cm. Anvend blandingen til loftets overflade;
 • Ujævnt loft - justerbart. Tag en spatel med en bredde på 70 cm.. og juster overfladen. Hun får ikke det perfekte fly umiddelbart. Så med skallerne og giv det lidt tørt. Herefter lukkes sporet med en spatel igen. Justeringsprocessen kan udføres første gang, hvis du ikke har brug for et stort lag af styling. Men du skal måske udføre flere lag. Men dette arbejde skal gøres kvalitativt;
 • Efter fuldstændig tørring passerer vi over loftets overflade med et gitter. Fjern alle støt og niveauer de dybe fordybninger. Før du laver fliser, kan du ikke udføre.

Det rigtige værktøj

For at starte arbejdet bør du udarbejde et værktøj, du har brug for:

 • Ware til dyrkning af lim eller opløsning. En ren spand er bedst til dette. Det vil være hensigtsmæssigt at omrøre blandingen med en bor og dyse til æltning;
 • Metal spatel;
 • Gummi spatel;
 • Hakket trowel;
 • Gummi hammer af lystype;
 • Tile cutter eller slibemaskine med et skærehjul;
 • Rail med glatte overflader;

Montering af fliser på loftet

Når loftets overflade er forberedt, kan du starte hovedjobbet. Før du starter, skal du lægge loftet ud af pakken og lade det "blive brugt" til rummet i løbet af dagen. I løbet af denne tid vil den afhente den ønskede temperatur og luftfugtighed. Loftet er flisebelagt med keramiske fliser fra midten af ​​loftet.

Der er to måder at markere loftet på:

 • I den første metode skal du holde to vinkelrette linjer, inden du starter arbejde, og forbinder de modsatte vægge i loftet med dem. På stedet for deres kryds og bør begynde installation af fliser. Denne installation gør det mest muligt at placere strukturelementerne på loftets plan. På baggrund af praksis, med sådan arbejde forbliver imidlertid meget affald, dette øger omkostningerne ved køb af materialet.
 • Den anden metode til lægning vil være mere økonomisk, du bør begynde at fastsætte fliser fra en linje, som forbinder centrene på modsatte sider. Til installation skal du bruge en bar med glatte kanter. Den skal placeres på den markerede linje og trykke den på flisen under installationen. Dette forhindrer materialet i at bevæge sig og giver dig mulighed for at holde en perfekt flad lænkning, fordi hvis du limer uden en bar, lim eller mørtel, kan du gå ud over flisen og skjule den markerede linje selv. Og der vil blive lagt vægt på højkvalitets montering.

Mærket afhænger direkte af det mønster, som du vil vise på overfladen. Hvis der træffes beslutning om kanten af ​​loftet for at udføre en række murværk, ved brug af keramiske fliser af forskellig farve, bliver mærkningsprocessen noget modificeret.

 • Til at begynde med skal du skitsere den korrekte figur med lige sider i loftet og vise sine kanter langs loftets kontur med en blyant eller en markør. Bare rolig, hvis kanten af ​​flisen ikke vil røre væggen lidt, og der vil være et lille hul. Det vil blive dækket af en dekorativ sokkel. Lav markering og skriv denne række. Kanten af ​​krydset af forskellige farver af fliser skal blive helt glat. På en glat overflade vil alle fejl være synlige. Nøjagtigt måle diagonalen af ​​figuren i loftet (se. Fig. Lofter fra gipsplader - løsningen af ​​hovedproblemet, fold). Og kun derefter lægge ud denne serie. Derefter kan du lave markering for hovedflyet som beskrevet tidligere.

Fremstilling af opløsningen

Kvaliteten af ​​fikseringsflader afhænger af, om opløsningen er klar. Vi kan ikke tillade brug af meget tyk blanding, det vil ikke give en god formindskelse af materialet. Flydende, vil ikke holde fast strukturelementerne, de vil "flyde".

Vi fylder en fjerdedel af spanden med vand og begynder at fylde limen eller den tørre blanding under omrøring med en trowel. Efter påfyldning tager vi en byggemixer eller en boremaskine med en dyse og blander opløsningen omhyggeligt til en homogen masse.

Til reference. Løsningen skal få lidt hårdere creme. Ingen klumper bør forblive.

Når du køber en blanding, skal du være opmærksom på holdbarheden. Hvis opløsningen har ligget og holdbarheden er udløbet, er der stor sandsynlighed for, at klumper dannes i blandingen, hvilket er meget vanskeligt at blande. Blandingen skal være homogen, ikke tilstedeværelsen af ​​klumper og korn.

Keramiske fliser fastgørere

Før montering af flise skal overfladen af ​​loftet primeres to gange. Dette vil danne grundlag for fastgørelse af fliserne, hvilket sikrer installationens tæthed og sikrer kvaliteten af ​​udførelsen.

 • Først skal du måle flisen. Hvis det ikke er den samme størrelse, skal du sortere det igen i tre dele. Stor størrelse, mellem og lille. Som regel er flertallet af gennemsnitlig størrelse, og installationen skal begynde med det;
 • Keramiske fliser på loftet er fastgjort på to måder. Anvendelse af opløsningen kan foretages på loftet eller på overfladen af ​​flisen. For begyndere er den første mulighed at foretrække. Begyndelsen af ​​det lag, vi har markeret, er dette centrum af loftet, hvor skæringspunktet mellem linjerne. Vi tager materialet og anbringer det på loftets tørre overflade. Vi kontrollerer kvaliteten af ​​installationen. Der må ikke være nogen indblanding, rocking af materialet på overfladen er udelukket. Vi fjerner fliserne og anbringer et lag mørtel på den med en skårt trowel, som skal være ca. 0,5 cm. Første gang vil være lidt ubelejligt. Du skal "kamme" flisen på samme tid ved at fjerne overskydende materiale med en spatel;

Anvendelse af en morterspatelopløsning

 • Vi lægger skinnen nøjagtigt på lynlåsen og i bunden placerer vi flisen. Vi trykker og krymper materialet
 • Gummi spatel fjerne overskydende mørtel, der rager langs kanten af ​​flisen;
 • Når du lægger det næste element, indsæt et kryds for flisen i sømmen. Det giver den perfekte vinkel og sømmontering. Vil ikke lade lægelinjerne gå til siden;
 • Vi fortsætter med at installere strukturen på begge sider af linjen;
 • Sidstnævnte materiale kræver grundlæggende trimning. Dette gøres med en flise cutter. Hvis ikke, kan trimning foretages med en kværn med et skærehjul;

  Trimfliser ved hjælp af slibemaskiner

  Tile fliser trimning

  • Hvis det er nødvendigt at lave et hul i en flise (f.eks. Fastgørelse af en belysning), anvendes en speciel dyse til en boremaskine til dette. Hun hedder en "ballerina", eller der anvendes specielle diamantbelagte kopper, som også er fastgjort til boret. Hvis det er nødvendigt at lave et hul, er flisen placeret på en flad overflade, midten af ​​hullet på flisen er markeret med en dyvel eller med en skarp genstand. Du anbringer kernen til fliseoverfladen og anvender lystank med en hammer. Det vigtigste for dig er at skitsere centret, så danseren "løber ikke væk" til siden. Må ikke slå hårdt, du deler kun fliserne. Sæt ballerinens ben på det markerede sted og tænd boret. Udfør ikke straks stærke drejninger, kutteren er tilsluttet og kan ødelægge overfladen, så det bliver ikke skåret, men trækker materialet ud.

  Vi lægger på flisens overflade

  Indsæt ballerina i boret

  Lavet fliser. Tør overfladen straks af med en fugtig klud. Hvis dette ikke gøres straks, vil det blive meget vanskeligere efter tørring. Vi giver vores produkt helt tørt.

  Rengøring af leddene med en spatel

  Nu skal du forsegle sømene. For at gøre dette kan du bruge den løsning, hvorpå installationen af ​​fliserne blev lavet, men du kan også købe en særlig tørblanding til tætningsled. Nu er det moderigtigt at sy en anden farve.

  Forskellige putties i tilstrækkelig mængde er til stede i detailhandelen. Ud over løsningen til støbning og fremstilling af en blanding til sømene diskuteres dette tidligere.

  • Vi renser mellemrummene mellem fliserne fra morteren med en spatel. Hold værktøjets vinkel på afstanden mellem fliserne og fjern den resterende løsning;
  • Tag en gummi spatel og sæt blandingen på sømme. Samtidig trykker vi det ind i hullet;
  • Giv lidt tørt, med en fugtig svamp, rengør overfladen af ​​flisen fra den overskydende opløsning;
  • Efter fuldstændig tørring skal du blot tørre med en tør svamp.

  Trykker kittet med en gummispatel

  Hvordan man limer keramiske fliser på loftet blev fortalt, og arbejdet blev gjort. Nu er der et sidste tryk for at klæbe soklen. Det vil skjule ujævnhederne af kanten af ​​flisen og give de perfekte linjer i form af loftet.

  Vælg det ønskede bundkort i byggematerialet. Mål loftlinjen og skåret til den ønskede størrelse. Derefter laver vi en mørtel, som om der lægges fliser og anbringes på kanten af ​​soklen med en gummispatel.

  Vi sætter det i stedet for fastgørelsesanordninger og lidt presset. Fjern overskydende opløsning med en spatel. Og efter tørring tørres med en svamp.

  Loftet er færdigt. Her blev det fortalt om en type af keramiske fliser, og det er grundlæggende. Med et andet arrangement af strukturelle elementer i installationsprincippet ændres ikke.

  Du kan komme op med et stort antal mønstre og anvende murværk mosaik. Det afhænger af smagen af ​​hver. Alvorligt arbejde er blevet gjort, men loftet vil glæde værten hver dag.

  Om hvordan man plejer loftfliser, læs artiklen Sådan vasker du loftfliserne.

  Sådan holder du en flise på loftet

  Omkring 20-30 år siden var flisebelagt toiletter i toilettet eller badeværelset næsten en uundværlig egenskab for reparationer i sovjetiske embedsmænds midterstedslejligheder. Særlig respekt blev givet til det faktum, at der ikke var nogen specielle klæbemidler til at klide fliser, fliserne blev limet til den sædvanlige cement-sandmørtel, nogle mastere tilsatte PVA lim til mørtel. Nogle gange faldt flisen af, men det skete som regel selv på installationsfasen, og det eneste offer for faldet af flisen jeg vidste var et finsk toilet.

  Nu er ideen om at holde keramiske fliser på loftet sjældent til folks hoveder, for mange andre enklere, billigere og pålidelige måder at afslutte loftet på. Ikke desto mindre forbyder ingen nu limning af fliser til loftet.

  Det er bedst at klæbe fliser på flade lofter dannet af armeret betonplader eller gipsplader. For at gøre dette kan du bruge næsten enhver tør blanding, beregnet til limning af fliser. Men lofter inden limning af fliser skal primeres for bedre klæbning af klæbemidlet, og hvis der er gammel maling i loftet, skal malingen fjernes. Når lofterne er lige, kan limlaget være minimal: 3-4 mm, og derefter kan flisen limes med det samme. Med en sådan lille lagtykkelse skal flisen straks holde sig til loftet, hvis limen påføres jævnt over hele overfladen af ​​flisen, men for større pålidelighed er det ønskeligt at bruge fliseunderstøtninger. Hvis gipsplanklofter blev lavet indendørs, skal rekvisitterne forblive efter det:

  Efter 3-5 timer kan rekvisitterne omhyggeligt fjernes. Når sikkerhedskopierne er fjernet, er det værd at kontrollere, hvor tæt flisen holder på loftet, for det er nødvendigt at trække flisen lidt ned. Rekvisitterne begrænser kraftigt bevægelsen og begrænser arbejdets omfang, men størrelsen af ​​lofterne i badeværelserne og toiletterne er ikke så stor, at det forsinkede reparationen meget. Når alle fliser er limet, er det tilrådeligt at banke alle fliserne og lytte til lyden. Hvis flisen er limet godt, så vil lyden, når du tænder, være mere kedelig, det betyder at limen påføres næsten hele overfladen af ​​flisen og ikke har ligget hvor som helst. Hvis lyden er mere resonans, er lim ikke overalt tilgrænsende til gulvpladen eller fliserne, det er dårligt, det er ønskeligt at klistre denne flise igen, men ellers er teknologien til limning af fliser næsten den samme som ved limning af fliser til vægge.

  Det er bedre at klæbe fliser med flydende negle i lofter, der er færdige med træbaserede pladematerialer - krydsfiner, spånplader, OSB osv., Men hvis gulvstrukturen er sådan, at de pladematerialer, som loftet er trimmet i, kan bøjes, så er det bedre ikke at at klæbe. Sidste gang jeg klædte keramiske fliser på loftet af spånplader i toilettet for 12 år siden. Toilettet er placeret under den indre trappe, det meste af loftet er skrånende og kun en lille del af loftet er vandret. Til klæbende fliser anvendes flydende negle. På et skrånende plan holder hele flisen stadig op, kun fugen i leddene holdes ikke på grund af pladdeformationer, når man går på trappen. På den vandrette del af loftet holder flisen meget værre, for 5-6 år siden faldt en af ​​de 5 fliser ud, jeg måtte lim den. Nu ser flisen på loftet sådan ud:

  Efter en vellykket afslutning af oversættelsen åbnes en side med tak og en emailadresse. Hvis du vil stille et spørgsmål, skal du bruge denne adresse. Tak. Hvis siden ikke åbnes, så har du sandsynligvis overført fra en anden Yandex tegnebog, men i hvert fald bekymre dig ikke. Det vigtigste er, at når du foretager en overførsel, angiv din e-mail, og jeg vil kontakte dig. Derudover kan du altid tilføje din kommentar til den relevante artikel.

  For terminaler er Yandex Wallet nummeret 410012390761783

  Eller til kortet 5106 2110 0462 8702 Modtager SERGEI GUTOV

  For Ukraine - Antal Hryvnia kort (Privatbank) 5168 7423 0569 0962 Modtager Gutov Sergey Mikhailovich

  Bare i tilfælde af webmoney pung: R158114101090

  Dr. Lom. Førstehjælp i reparationen, Copyright © 2010-2017

  Hvordan man laver fliser på loftet og vægge

  • 1 introduktion
  • 2 Typer af polystyren skum fliser
  • 3 Materialevalgskriterier
  • 4 Beregn antallet af fliser til afslutning af rummet
  • 5 Udvælgelse og køb af lim
  • 6 Detaljerede instruktioner: gør-det-selv loft trim teknologi
   • 6.1 Layout
   • 6,2 plan forberedelse
   • 6.3 Fastgørelse loftsfliser
   • 6.4 Vandbaseret malingbelægning
   • 6.5 Video instruktion: Sådan limes loftspladerne
  • 7 Instruktioner: Sådan limes fliser på væggene med egne hænder
  • 8 Konklusion

  En god mulighed for et billigt efterbehandlingsmateriale til loftplanet er polystyrenskumplader. Det har ikke høj pris og er let monteret. At arbejde sammen med hende er en fornøjelse: et minimum af tid, og resultatet er som altid fremragende.

  For at gøre alt arbejdet på det rette niveau er det nok for mesteren at studere installationsreglerne og blive bekendt med råd fra fagfolk. Og hvordan vælger du den rigtige flise? Hvad er typer af efterbehandling materiale? Hvad er den bedste limblanding til brug på arbejdspladsen? Hvordan man korrekt afslutter egne hænder? Med alt dette, og vi vil forstå artiklen.

  Polystyren loft trimme - en økonomi mulighed for hjemmet

  Typer af polystyren skumfliser

  Da den færdige flise er lavet på tre forskellige måder, kan den opdeles i tre typer:

  • trykket;
  • ekstruderet;
  • injektion.

  Udvidet polystyrenflise er opdelt i presset, ekstruderet og injektion

  Trykt loftplade er et ret let materiale med lav densitet, dens tykkelse når 6-8 mm. Det er lavet på princippet om stempling plader fra polystyren skum blokke.

  Ekstruderede fliser fremstilles på princippet om stempling fra polystyrenskumblokke

  Ekstruderede fliser fremstilles ved at trykke materiale fra en stribe udvidet polystyren, produktets tykkelse når 2,5-3 mm. Med sin hjælp kan du skabe smukke glatte og skinnende overflader af loftplanet.

  Ekstruderet flise hjælper med at skabe en efterligning af overfladen af ​​træ, sten osv.

  De mest tætte og holdbare fliser til loftindsprøjtningen, når tykkelsen 9-14 mm. Det fremstilles i overensstemmelse med princippet om sintring af råmaterialet inde i en speciel presset støbeform uden at ødelægge polystyrenskumgranulerne. Ideel til udsmykning af boliger, har et klart mønster, glatte kanter og næsten usynlige sømme, når de lægges.

  Injektionsfliser - det perfekte efterbehandling materiale til boliger lofter

  Ved valg og køb af efterbehandling skal der lægges særlig vægt på produktets kvalitet, dets kanter og udseende (der skal ikke ses synlige skader, revner, folder osv.).

  Materialevalgskriterier

  For at det færdige loft af polystyrenskumplader skal glæde sig i årevis, bør der lægges særlig vægt på materialevalg. Der er flere hovedkriterier, der er hovedtræk ved et produkt af høj kvalitet:

  • klarhed af mønsteret på hver flise og de korrekte reliefformer. Hvis mindst en linje er i tvivl, så er det bedre ikke at købe sådant materiale.
  • produktkvalitet. Der bør lægges særlig vægt på kanten af ​​fliserne, de skal være glatte, klare, stærke;
  • geometri. Hver flise skal have en klar firkantet eller rektangulær form, glatte kanter. Det sidste kriterium bestemmer mønsterets glathed i loftet og fraværet af mulige synlige sømme.

  Stort udvalg af efterbehandling materialer giver dig mulighed for at vælge produktet af den ønskede tekstur eller farve.

  Beregning af antallet af fliser til efterbehandling af værelset

  Inden du går til butikken for køb af færdigvarer, skal du beregne det beløb, der kræves i forbindelse med arbejdet (dette vil betydeligt spare på køb af overskydende produkt).

  For at udføre beregninger skal du kun kende loftets plan (soveværelse, stue, badeværelse, køkken eller korridor) og arealet af en flise. For at få et præcist resultat, skal du dele rummet i rummet ved hjælp af materialets område og tilføje 10-15% til det (i tilfælde af beskadigelse eller nedskæring til finishen).

  Beregningen af ​​det krævede antal fliser vil betydeligt spare på køb af overskydende materialer

  Vælge og købe lim

  Vi må ikke glemme limen, det er et integreret element i hele processen. Fra sin kvalitet vil afhænge af længden af ​​service af loftet trim og dets præsentable udseende.

  Til fastgørelse kan du bruge flydende negle, universallim "Eco-Naset", "Moment" eller en speciel "Titan" (den er ideel til dekoration med egne hænder).

  Et stort udvalg af klæbebaser giver dig mulighed for at vælge den mest passende mulighed for hver enkelt sag.

  Detaljerede instruktioner: do-it-yourself loft trim teknologi

  Før du begynder at reparere fliserne, skal du markere loftet. Dette vil danne grundlag for en jævn og korrekt installation af efterbehandling materiale.

  Husholdersken skal tegne en lige linje i loftet, som ligger i en ret vinkel til en af ​​væggene. Derefter er det med hensyn til denne mærkning værd at sætte vinkelrette linjer på afstande svarende til størrelsen af ​​en flise.

  Opmærkning vil bidrage til korrekt limning af loftet fliser.

  Plan forberedelse

  Før man fortsætter med fastgørelsen af ​​materialet, er det nødvendigt at forberede loftplanet. Hvis den er dækket af et tykt lag af hvidvask, skal det forsigtigt fjernes med en trowel (ellers vil flisen ikke holde). Hvis laget ikke er for stort, kan det tjene som et godt grundlag for udvidet polystyren.

  Før fiksering af materiale skal overflade af trækloftet være belagt med en speciel primer, den kan erstattes med en blanding af PVA lim og vand (3: 1).

  Primer ansøgning er en obligatorisk forberedende fase.

  Loft fliser mount

  Dette er den næstsidste fase af efterbehandling. Fastgørelse skal udføres på en markeret og forberedt overflade. Arbejdet skal gøres klart og hurtigt, da limen hærder meget hurtigt.

  Klæbemidlet bør anbringes omkring omkredsen og diagonalen af ​​produktet og derefter fastgør den til loftet, tryk let og glat forsigtigt.

  For at fjerne den mulige frigivelse af lim på loftet behøver det ikke at påføres i et tykt lag over materialets hele plan.

  Tilefiksering skal ske hurtigt, da limen tørrer øjeblikkeligt

  Vandmaling belægning

  Efter fastsættelse af loftet er det nødvendigt at belægge det med vandbaseret eller akrylmaling af den ønskede farve. For at give det færdige arbejde et mere præsentabelt udseende, kan et skumplankbord limes rundt om loftets omkreds.

  Malingen hjælper med at give designet den ønskede farve eller skygge.

  Video instruktion: Sådan limes loftet fliser

  Instruktioner: Sådan limes fliser på væggene med egne hænder

  Flise - en anden finish. At arbejde sammen med ham er lidt sværere end med almindelige skumplader, men resultatet er det værd.

  For at udføre fliser er det nødvendigt at:

 • Køb materialer til efterbehandling (flise, lim og mosblanding). Det er nødvendigt at tage valget med et højt ansvar, da det endelige resultat af arbejdet vil afhænge af det;

  Valget af fliser bør tages alvorligt og ansvarligt.

 • Forbered værktøjerne. Til arbejde har du brug for: et målebånd, bygningsniveau, en spand til blanding af limbasen, en spatel, en rist til påføring af en blanding, et specielt værktøj til skæring af materiale;

  Før du kommer i gang, skal du forberede værktøjerne

 • Juster væggene med en perforator, og fjern et tykt lag af gips. Hvis den hårde overflade er dækket af maling, skal den forsigtigt ridses;

  En puncher hjælper med at fjerne alle støt og gamle fliser på væggene og loftet

 • At markere de vandrette og lodrette rækker (lægningen skal starte fra gulvet);
 • Fortynd klæbemiddelblandingen i overensstemmelse med instruktionerne på originalemballagen
 • Fortsæt til flislægning. Hvert produkt skal påføres blandingen med et rivejern, påfør det jævnt på væggen og tryk ned. Laying skal gøres klart på markeringen ved hjælp af et niveau. Glem også de særlige bygningskryds, som regulerer afstanden mellem fliserne;

  Lægning af fliser skal udføres omhyggeligt og i overensstemmelse med alle bygningsregler.

 • Skær fogene.

  Korrekt færdiglægning af fliser - et løfte om et smukt badeværelse

  konklusion

  Hvert boligejer kan lave en smuk loftsfinish selv uden hjælp. Hovedbetingelsen for højkvalitets og produktivt arbejde er at vælge det rigtige materiale, blive fortrolig med fastgørelsesteknologien og ikke være bange for mulige vanskeligheder. Alt vil fungere, det vigtigste er at ønske og stræbe efter at nå målet.