Korrekt udskiftning af pærer

Sådan skifter du en pære, hvis den gamle er brændt ud? For alt dette virker åbenlyst og simpelt handling, men med forkert udskiftning af pæren kan du få dårlige konsekvenser.

Alt er meget enkelt ved første øjekast, men for at pæren skal vare så længe som muligt, skal du følge et par regler.

Hvilke pærer kræver korrekt udskiftning:

 • glødelampe;
 • halogen;
 • udskiftning af honning LED;
 • fluorescerende.

Udskiftning af glødelamper

Før du begynder processen med at udskifte en pære, skal du sørge for, at strømmen ikke strømmer ind i din lejlighed overhovedet. For at gøre dette skal du i omstillingsbordet flytte maskinens omskifter til "slukket" tilstand.

Når du har taget denne handling, skal du kontrollere, om lejligheden rent faktisk er strømforsynet, for nogle gange er det svært at forstå distributionstavlerne, og der er ingen mærker der.

Tip: Kontroller, om der er tændt for apparater, fordi de kan blive beskadiget eller endda brændt, inden du slukker for strømmen.

Hvis strømmen ikke længere strømmer, skal du gå videre. Det er også vigtigt at huske, at når lampen brænder ud, skal du vente 10 minutter, indtil den køler ned, ellers kan du blive brændt.

Hvis du har flere pærer, anslå hvor meget strøm de har.

Lampeffekten måles i watt, og normalt vil en lampe med en effekt på 100 watt være egnet til et enkelt mellemstort rum.

Sådan ændres en pære korrekt:

 • skrue den gamle lampe mod uret for at udskifte pæren;
 • skru den nye lampe med uret, mens du ikke bruger en stor indsats, når du skruer, fordi du kan beskadige lampen og lampen;
 • tænd kontakten i tavlen;
 • Tænd omskifterens konventionelle kontakt.

Hvis lampen skifter i lysekronen, behøver du ikke stå under den under den første tilkobling. Lygten kan være eksternt, men i nogle tilfælde er der defekte lamper. Når først deaktiveres, kan sådanne enheder eksplodere og skade dig med shrapnel.

Sådan skifter du en halogen- eller LED-pære

I loftslofter er belysningen normalt bygget på brug af halogen- eller LED-lamper. For at udføre den korrekte udskiftning af en sådan lampe, skal du ved at sørge for, at den elektriske strøm ikke rammer dig, du skal kende nogle af nuancerne.

Først skal du låse op pæren i lampehuset. For at gøre dette skal du forsigtigt fjerne den specielle rundformede ring. Når låsen er fjernet, kan du skrue lampen af. Dette er normalt ikke svært.

Dernæst installerer vi i den ledige plads en ny pære, som ligner den tidligere brugte, som skal kontrolleres igen under udskiftning. Den endelige berøring - reparer en ny lampe ring.

Når du udskifter pæren, skal du holde alle dele med dine hænder, da den tilbageholdende ring ligner en fjeder, der kan glide af hænderne.

Hvis du tidligere havde en gul lampe, men der ikke var nok belysning i rummet, kan du købe en ny lampe af samme, men hvid. Det vil give mere lys, og mængden af ​​energi vil bruge det samme som gul.

Hvis du står over for spørgsmålet om, hvordan du forbinder ekstra strøm i dit værelse, er det værd at overveje, at de pærer, du har brug for, er de samme som dem, der allerede er til rådighed.

Faktum er, at forskellige lamper ikke kun har forskellige funktioner, men også udseende, derfor er det ønskeligt at anvende lamper fra samme fabrikant i samme rum, når det kommer til spotbelysning.

Og det vigtigste, der kan vedrøre halogen og LED-pærer, er, at de ikke bør røres med bare hænder. Alle handlinger skal kun udføres i handsker, da det vil hjælpe med at beskytte lampen mod for tidlig skade.

Forresten, hvis du berører lyspæren, skal du ikke bekymre dig, du kan forsigtigt tørre den med en vatpind, som har lidt alkohol påført.

Udskiftning af fluorescerende lamper

Ved brug af denne type lampe er det vigtigt, at brandsikkerheden i huset er i orden.

Det er slet ikke svært at udføre udskiftningen af ​​en sådan pære, det ligner den proces, som vi beskrev, da en glødelampe blev udskiftet.

Men hvis du havde en sådan lampe for første gang, skal du huske, at når du køber en ny, skal dens magt enten svare til den gamle lampe eller fortsætte med sådanne principper...

For det første giver fluorescerende lamper en større luminescens med mindre strøm, så det giver ingen mening at kigge efter den mest kraftfulde, fordi du nemt kunne have nok 50 W til at lyse op i et stort rum.

For det andet er det denne type lampe, der giver et blødt lys og diffunderer det godt, så flere lamper i et rum vil helt sikkert ikke være nyttige for dig.

Det skal dog forstås, at hvis du vælger at erstatte en almindelig glødelampe med en fluorescerende lampe, vil den sidstnævnte mulighed sandsynligvis blinke og være meget følsom for høje temperaturer. Samtidig vil livet af en sådan lampe have ringe effekt, og det virker ofte 10-20 gange længere end en glødelampe, som forresten kan være nødvendigt i et værelse et par stykker. Lav den rigtige belysning i dit værelse og tag dig af dit syn!

Sådan skifter du en pære i et falsk loft?

I løbet af de sidste ti, femten år har installationen af ​​lamper i det nedhængte loft fundet bred anvendelse. Disse lofter strukturer er knyttet til gardin loftet af lejligheden. En sådan halogenlampe i spotlight kan enten hurtigt tilsluttes eller fjernes. Dette vil blive diskuteret i denne artikel.

Falsk loft som en kilde til lys

Før montering af det hængende loft monteres en ramme af træstænger eller metalprofiler, der er monteret direkte på beton eller træloft i rummet. Monter derefter loftsdækslet på rammen. I rollen af ​​loftmaterialet i et sådant loft kan der eksempelvis tjene gips. Men også sådanne lofter kan strækkes, hvor loftsbeklædningen er lavet af stærkt syntetisk materiale. Disse designs skjuler alle fejlene i rummets hovedloft og giver det et glat og glat udseende.

Mellem disse to lofter (hoved og suspenderet) på grund af den samlede og faste ramme er der dannet et frit rum på op til 10 cm. De elektriske ledninger til tilslutning af fremtidig belysning og hovedelementerne i lyskilden er skjult i dette tomme rum. For at tilslutte lamper og forskellige kilder til lys i et sådant loft laves der specielle huller. Et særpræg ved dette loft er evnen til at installere indbyggede lys.

Generelle tips til udskiftning af pærer

Meget ofte hævede lofter er udstyret med punktkilder til lys, hvor der naturligvis er pærer. Den, der samler designet af et sådant loft, ved, hvordan man udskifter lyspærerne. Dem, der er installeret af virksomheden, må ikke have sådan viden, i dette tilfælde er det bedre at ringe til en specialist eller finde de nødvendige oplysninger om udskiftningen og forsøge at erstatte den.

I de fleste tilfælde er hovedårsagen til udskiftningen dens udbrændthed. Og måden at sætte en anden afhænger af, hvilken slags loftbelysning der er til rådighed for dig - en almindelig lysekrone eller lamper.

Hvis en af ​​flere lamper har brændt ud i en lysekrone, skal du ikke ændre det på en gang. I denne variant er det mere bekvemt og sikrere at vente på dagslyset, og i dagslys erstatte det brændte. Og hvis behovet styrker at begynde at erstatte i mørket, skal du finde en fremmed lyskilde, som f.eks. En lommelygte. Du kan få brug for tænger og en skruetrækker, brug handsker på dine hænder.

Før du udskifter, skal du slukke for den reparerede lyskilde ved at slukke for strømafbryderen eller vægkontakten.

En ny pære bør være til stede, så du kan skrue den op når som helst.

Når du tænder lyset efter udskiftning, skal du aldrig se på lyskilden, stå ikke under den, fordi der er mulighed for at afvise pæren, og når den er tændt, kan den briste.

Brugt type lamper i loftet

I det nedhængte loft anvendes fire typer af pærer hovedsageligt.

 • Halogen. Denne visning kan installeres med det mindste mellemrum mellem det hængende loft og det primære. Halogenlamper kan belyse lokalet ret stærkt, og erstatte det er lidt sværere end en almindelig lyspære. Vær forsigtig, når du udskifter. Driftstiden for denne type lampe afhænger stort set af den korrekte installation. I et husholdningsnetværk forekommer hyppige spændingsfald, der ikke påvirker lyskildens drift til det bedre. Til dette anbefales det at anvende spændingsstabiliserende enheder.
 • Konventionelle glødelamper. Hver af os kender disse produkter siden barndommen, og at ændre dem er ikke svært og viden. Men konventionelle lamper har en stor ulempe, de opvarmer hurtigt og passer derfor ikke til alle typer lofter.
 • Fluorescerende armaturer. Denne type belysning, selv på trods af deres høje omkostninger, er udbredt. De er meget økonomiske og forbruger den mindste mængde elektricitet, og deres belysningsegenskaber er meget højere end tidligere prøver. De har en række negative egenskaber. Startprodukterne lyser langsommere end andre analoger, har en grænse for antallet af til og fra, og de indeholder kviksølvdamp, hvilket yderligere komplicerer genvindingsprocessen.
 • LED lamper. Mere økonomisk og langvarig mulighed for denne type loft. Deres lysstyrke overstiger undertiden de luminescerende produkters lignende egenskaber. LED-lampernes driftsperiode når 72.000 timers produktion, med en konventionel lampe på kun 1000 timer.

Ved ændring af forskellige lamper er det nødvendigt at tage højde for, at de bruger to typer hætte. Den første er med den sædvanlige højre tråd og bruges til den klassiske patron. Sådan ændrer du en pære med denne slags, de fleste af os ved. Den anden mulighed er en G-formet base med forskellige typer, lamperne installeres ved hjælp af de eksisterende to ben. Disse stifter udfører en styrende funktion, og stærk forankring sker efter et karakteristisk klik.

Det anbefales ikke at trykke på lamperne ved udskiftning, hvis det ikke er fastgjort, trækker du bare ud og forsøger igen, at stifterne ikke altid kommer ind i de G-formede styringer første gang.

Monteringsmetoder

Tre muligheder bruges til at vedhæfte forskellige kilder til belysning, og ændringen udføres på forskellige måder. Før du udskifter en blæst pære, skal du slukke for strømmen og forberede en solid base, som du skal stå på. Dette kan være en trinladder eller afføring. Det er kun nødvendigt at starte udskiftning, når det køler, ellers er der risiko for at blive brændt.

 1. Den første montering er standard. Det sker ved at dreje lampen ind i patronen. For at erstatte det skal du bare skrue og stram den nye til enden.
 2. To-pin mount - denne mount er forbundet med halogenlamper, de holdes ved hjælp af to metal guider. For at udskifte, skal du låse låsen op - hold lampen med den ene hånd, den anden på dette tidspunkt, bøj ​​holderen. Så tager de en lyspære ud og indsætter en arbejdstager. Efter et karakteristisk klik lås låsen. Til denne procedure kræver det nedhængte loft ikke demontering, lampens fastgørelsesstruktur kommer ikke ud af hullet.
 3. Specialpatron. Denne montering er fremherskende i fluorescerende og LED-belysningsenheder. Når du udskifter, som i den tidligere version, skal du fjerne låsen, tage glasset ud og skrue af lyskilden. Denne patron skal skiftes til 90 grader.

Sådan udskiftes en pære i et falsk loft - halogen og LED. Udskiftning punktlamper.

For at ordentligt udskifte pæren i et spotlight suspenderet eller ophængt loft, behøver du ikke at ty til hjælp fra specialister.

Selve processen er ret simpel og vil ikke forårsage uhåndterlige vanskeligheder. Det er nok at kende de grundlæggende principper for montering af sådanne lamper.

Bemærk dog, at ikke alle lamper i spotlights har samme type montering. Når du vælger en ny instans i stedet for en brændt, skal du derfor være opmærksom på typen af ​​base.

Her er nogle variationer af individuelle modeller:

I lamper med en skruebase, som i den sædvanlige standard, er der ingen hemmeligheder for udskiftning. De fjernes ved vridning. Men i suspenderede og stræklofter er andre typer mere populære.

Pærer med to ben, som fastgøres efter kliket - GU 5.3, MR16

Der er modeller, der reparerer, når de drejes rundt om en akse med 90 grader - GU10.

Type GX 53 eller tablet:

Overvej processen med at erstatte alle disse løg.

Sådan udskiftes en pære: de grundlæggende principper

Pærer - forbrugsvarer, som afhængigt af kvaliteten af ​​produktionen og driftsbetingelserne har en vis periode med "liv". Dette "liv" slutter i det øjeblik, hvor du efter den næste tænding af lampen stadig står i et mørkt eller delvist oplyst rum. Nogle gange kommer sådanne sofistikerede lamper på tværs af det, at erstatte dem, resulterer i en hel begivenhed. Dette gælder især embedded LED og halogen enheder med ikke-standard modeller.

I denne artikel vil vi overveje de typer af samfund, der findes i hverdagen, samt metoder til fjernelse af forskellige pærer fra enhver lampe og erstatte dem med nye. Vi bør også overveje spørgsmålet om at erstatte dem i et falsk loft. Herunder finder du ud af, hvordan du ændrer halogenlampen.

Typer af socles

Basen er en tråd eller et stik af en anden type, med hvilken lyspæren er fastgjort til patronen eller lampen. Basen indeholder kontakter, der, når de interagerer med lampens kontakter, udfører strøm.

I livet er der følgende typer caps:

 • E27 - den mest almindelige type, er skruet i næsten alle lysekroner og gulvlamper. Det har udseende af en tråd med en diameter på 27 mm.
 • E14 - den næststørste base, tråd med en diameter på 14 mm. Det har lav-power modeller, der er installeret i gulvlamper, natlamper, væg dekorative lamper.
 • Billedet nedenfor i den anden række viser soklerne af rørformede fluorescerende lamper, der findes i lange lofts- og væglamper.
 • I tredje række kan du se lampelyserne, som er indbygget i loftlampen.

Sådan skrues pæren med dine egne hænder

Hver type armatur og lampe har sin egen udskiftningsinstruktion, men de første trin er de samme for alle tilfælde.

 • Sæt dit hjem helt på instrumentbrættet eller tælleren. I dette tilfælde kan du ikke være bange for elektrisk stød.
 • For at få adgang til høje lysekroner og spotlights på et strækloft, skal du finde en stabil trinladder eller afføring. Når du arbejder med så skrøbelige detaljer, skal du være sikker på, hvad du står på.
 • Hold forsigtigt på en skammel (eller bliv på gulvet, hvis lyset kan nås uden anstrengelse), kun arbejde med afbrydelsen med tørre hænder.
 • Yderligere skridt til at erstatte lamperne afhænger af deres type. Hvis disse er trådkammerater, så tager vi med den ene hånd fat i pæren selv (opmærksomhed, det kan stadig være varmt), og med den anden holder vi på patronen. Forsigtigt bevægelser begynder at dreje mod uret. Klem ikke glasset - husk, det er tyndt. Ved afskruing fjernes en halogenlampe kun i rene og bløde handsker.
 • Hvis pæren ikke giver vridning, skal du forsøge at løsne det, så vil det give ind.
 • Hvis det brænder ud, fordi det har bristet, vil det være ret svært at skrue det af. Sådan ændrer du en brudt lyspære i dette tilfælde? Der er ikke noget at tage - kun skarpe glasstykker stikker ud af patronen. Du vil hjælpe almindelig kartoffel. Skær det halvt, skar det forsigtigt på de udragende fragmenter, og skru skruelampen i bløde modsatte bevægelser.
 • Selvom fragmenterne ikke stikker ud, men bunden sidder fast i patronen, kan den skrues af ved hjælp af en almindelig plastflaske. Brug en kamp eller en lighter til at smelte halsen af ​​flasken lidt, og mens plasten er varm, indsæt den i den tomme base. Vent et øjeblik, indtil plastikets indre hærder, og skru derefter af rester. Cap E14 kan fjernes med en kork fra vinen. Denne metode er ikke egnet til udskiftning af pærer i en armatur i et strækloft.
 • Lange rørformede fluorescerende lamper har deres egen fixeringsmetode. For at fjerne, tag fat i lampens krop med begge hænder og drej det forsigtigt på sin akse i enhver retning. I processen vil der være flere karakteristiske klik ved lampens kanter - som det skal være, er det klikket montering. Efter at have drejet ca. 45 grader rundt om kanten af ​​bjerget, vises lampens kontakter, og det kan nemt trækkes ud af rillerne.
 • Sådan skifter du en pære i en spotlight? Med indbyggede lys er situationen lidt mere kompliceret. Lampe i dem er fastgjort ved hjælp af specielle fjedre af hærdet metal. For at interagere med dem leveres der specielle løftestænger på kroppen, hvor du trykker på, hvorpå du løser glødelampen fra stativet, og den kan fjernes. Det vigtigste er ikke at overdrive det med at skubbe spændene - de er ret skrøbelige, de er meget nemme at bryde. Hvis du drastisk slipper en pære, kan den glide ud og falde til gulvet, hvilket vil medføre dannelse af et stort antal farlige fragmenter og skade på gulvbelægningen - ikke den bedste måde at udskifte lampen på i et loft.
 • Hvis du ikke kan finde nogen løftestænger, men du kan tage fat i enheden med dine hænder, skal du forsigtigt dreje den 90 grader mod uret. Sådan fjerner du en spotlight? Der er fastgørelseselementer, som efter at have drejet pæren og et roligt klik, tillader det at blive fjernet. Når du har fjernet lampen, skal du sætte den til side på et sikkert sted.

Sådan installeres en ny

Installation er normalt teknologien for det nøjagtige modsatte af tilbagetrækning.

 • Gängede versioner skrues i patronen med uret til det følsomme stop. Vær ikke nidkær ved at skrue, så lyspæren ikke brister eller patronen ikke knækker. Udskiftning af halogenpærer udføres også.
 • Lange lampekontakter indsættes i slots, hvorfra den gamle lampe blev fjernet. Herefter vendes lampen med hænder på sin akse med 90 grader til et karakteristisk klik.
 • Pærer i loftet og andre indbyggede lamper er normalt simpelthen indsat tilbage indtil foråret er klikket, du behøver ikke at trykke på nogen løftestænger. Ved hjælp af sådanne mekanismer udføres udskiftning af punktlygter.
 • Efter installationen skal du sørge for, at lampen er forsvarligt fastgjort i stikkontakten og ikke dingle i den. Dette gælder især for udskiftning af det i en spotlight.
 • Prøv at tænde lysdioden eller en anden installeret lampe - sørg for at vende væk fra den, og for alle de til stede, giv kommandoen "lys", så de ikke ser enten. Pas på dine øjne, når du tænder for nye lamper - der har været tilfælde, hvor de defekte, burst med den første optagelse.

konklusion

På trods af overflod af modeller, der findes i hverdagen, kan du erstatte dem alle med dine egne hænder. Det vigtigste er at overholde sikkerhedsproceduren, når du fjerner den gamle lampe, og når den er skruet. Pas på, tryk ikke på glasset og gør ikke nidkært med de tynde og skrøbelige dele af lamper og halogenlamper - skaden kan være sundhedsfarlig.

Sådan udskiftes en pære i forskellige armaturer

Nu er det svært at forestille sig livet uden kilder til kunstig belysning. De er overalt: På gaden og i hjemmet tillader de os at læse bøger om aftenen eller ikke at falde i søvn længe efter solnedgang. Lamperne er af forskellige typer, hver af dem har sine egne fordele og ulemper. Men de deler alle en ting: tiden kommer, når de brænder ud. Selvfølgelig har nogle lamper en imponerende lang levetid. Men selv om nogle år skal de erstattes af nye.

Spotlighten har en lavt belyset overflade. Det udsender også en retningsbestemt stråle af lys.

Alt om, hvad slags loftlamper

Glød stik

Glødelamper - den mest velkendte og budgetmulighed for belysning af værelset. De er ikke følsomme for spændingsfald, de har en ekstremt lav pris sammenlignet med andre typer lamper. Samtidig er effektiviteten af ​​en sådan kilde ekstremt lille: kun 4%. Samt glødelamper har en kort levetid (op til 1000 timer), og de skal ændres oftest.

Lys fra en glødelampe opnås som følge af glødelamperens ledning af wolfram eller dets ildfaste legeringer. Fordelene ved en glødelampe indeholder en bred vifte af dens kræfter og øjeblikkelig tænding efter tilkobling.

LED lys

LED-lamper kaldes også halvleder på en anden måde.

Fabrikanter hævder at levetiden for halvlederkilder er omkring 11 års kontinuerlig drift. Ikke en enkelt pære kan prale af så lang levetid. Men i virkeligheden begynder processen med nedbrydning af LED'en efter 3 år at begynde at falme, for at tabe lysstyrken. Derfor er LED'ens levetid objektivt 3-4 år. Udgifterne til LED-lamper er ret høje. For en lampe til hjemmebrug med en kapacitet på 4-9 W, skal du betale 300-2000 rubler. Baseret på ovenstående betalte installationen af ​​en sådan lama efter 5 års arbejde. Det er vigtigt at overveje denne lampes holdbarhed. De mest miljøvenlige og miljøvenlige er LED-lamper. Efter installation af lamperne opnås en smal og rettet lysstråle. Derfor har du brug for mange LED-lamper for at skabe ensartet rumbelysning

halogen

Konventionelt er halogenlamper opdelt i to grupper:

 • op til 24 W (lav spænding);
 • netværksspændingslamper.

Ved design skelne mellem følgende hovedtyper af halogenlamper:

 • lineær (1-20kW: ikke brugt i rum på grund af dens lysstyrke);
 • med ekstern pære (se netspændingslamper);
 • retningslys (har en reflektor: aluminium eller interferens; bruges til punktbelysning);
 • finger (miniature).

fluorescerende

Disse er velkendte energibesparende lamper med en startjusteringsanordning. De mest almindelige fluorescerende lampe baser i hjemmebrug er E14 og E27.

Gasudladningskilder med høj lysstyrke og lang levetid. Lysstofrør har lav effekt, så mere end et dusin spotlights er nødvendige for at belyse betydelige overfladearealer.

Sammenligning af forskellige typer af inventar

Glødelamper og halogenlamper har den laveste effektivitet. De opvarmes godt i processen. I modsætning til dem forbruger LED (LED-lamper) elektricitet, hvilket giver en høj effektivitet. LED-kilden har også en temmelig solid skal.

På bekostning af de mest billige pærer er glødelamper. Men på samme tid, hvis du har 20 lamper, der arbejder 5 timer om dagen, så betaler du mere end 11 tusind rubler for elektricitet om året. Omkostningerne til halogenlamper er lidt mindre - 7 tusind. Energibesparende og LED-lamper bruger elektricitet til 2000 rubler om året.

For at bestemme hvilken version af lampen der er mere egnet til dig, vejer alle deres fordele og ulemper og vælger den der har mere positive sider.

Placering af punkt lyskilder

Stretch canvas

Der er visse principper, hvordan man bedst kan placere lamper på et strækloft.

Lamper, der er installeret i umiddelbar nærhed af PVC-filmbanen, må ikke have stor varmeafledning. Jo større deres effektivitet, desto bedre. Maksimal effekt for glødelamper: 40 watt. Og for halogen: ikke mere end 35 watt. Hvis du skal belyse rummet godt, er det bedre at installere en central lysekrone. Dette er nyttigt for arbejdslokaler, børnelokaler, køkkener - de steder, hvor der er behov for opmærksomhed. Hvis der ikke er plads til central belysning i dit værelse design, skal du installere spotlights med et eksternt arrangement.

Installationsmuligheder til spotbelysning:

 • i hjørnerne af rummet;
 • omkring omkredsen;
 • bue;
 • omkring den centrale lysekrone;
 • kaotisk.

Suspenderede strukturer

Lyspærer i et hængende loft bruges oftest i tre typer:

 • halogen (installeret med et minimumsrum mellem bund og loft);
 • glødelamper (hvis pæren fejler, er det helt nemt at finde en ny og udskifte den);
 • LED (disse lamper - den bedste mulighed for hængende loft). Selv om en sådan lampe til Armstrong type konstruktion vil koste omkring 5.000 rubler. Men de er de mest kompakte og holdbare blandt alle typer lyskilder.
Armstrong ophængt loft og indbyggede lamper

Nedhængte lofter

Vælg korrekt antal pærer. Det skal svare til loftet. En lampe er i stand til at give en effektiv lysstrøm på 1,5 - 2 kvadratmeter plads

Glem ikke om at dreje lys. De øger dramatisk området for den belyste overflade.
Instruktioner om, hvordan du skifter en pære og udskifter en patron i en spotlight

Video om, hvordan man udskifter en pære i en spotlight på et strækloft.

Pærer, der er monteret i hængende og hængende lofter, har to hovedkomponenter:

 • dekorative;
 • funktionel (ramme til lampe og klip).

De vigtigste faser ved udskiftning af loftet eller pærerne i lamperne, uanset deres type:

 1. Sluk for strømmen på den gren, hvor det defekte loft er placeret.
 2. Find og sæt en behagelig stepladder, som du kan nå loftet med.
 3. Fjern holderen for at låse op pæren i kroppen. Denne ring er klæbrig wire, og den springer.
 4. Løsn pæren. Udskift det med en ny af samme strøm.
 5. Udskift holderen.

Til monteringspunkt kan der påføres tre typer montering:

 • med den rigtige udskæring (traditionelt);
 • to stifter (guider og fikseret efter et klik);
 • med en 90 graders rotation.

Hvis vi skifter den sædvanlige glødelampe

Glødelamper i spotlights erstattes på samme måde som i konventionelle. Når du har afbrudt strømforsyningen til linjen, fjernes belysningsenhedens dæksel, og du kan straks se pæren. Hun kommer bare ud.

Halogen pære erstatning

Principper for halogen lampe udskiftning:

 1. Fjern lampens dekorative dæksel og låseringen.
 2. Hold aldrig en halogenpære med dine bare hænder. Før kolben er bedre at røre gennem en serviet.

Hvornår brænder LED-lampen ud?

LED lamper kan være af to typer:

 • bestående af et hus og en lyskilde direkte;
 • helhed.
Den første type lamper kan i tilfælde af udbrænding udskiftes på samme måde som en halogen eller glødelampe. Men i tilfælde af at endelte LED'er blev installeret som lyskilder, skulle de skulle udskiftes helt med huset. Efter afbrydelse af strømforsyningen skal du kontrollere testeren for tilstedeværelse af strøm mellem ledningerne. Det burde ikke være der.

Installation af den nye lampe udføres strengt i henhold til vejledningen. Ifølge mærkning (matchende farver) forbindes ledningerne. Leddene skal isoleres med elektrisk tape og anbringes i en kasse. Anbring omslaget på enheden. Og fastgør den med skruer.

Eksempler på projektlokaler, der bruger zone spot belysning

Spotlights skal være af samme model. Hvis ikke, vil det fuldstændige billede af loftets udseende blive brudt. Hvis salget ikke havde samme lampe som den, der brændte ud - er det bedre at udskifte alle sådanne armaturer i rummet.

Spotlight belysning i badeværelset: En kombination af forskellige typer lamper for at opnå den bedste effekt. Halogen spotlights placeret rundt om soveværelset er i harmoni med den centrale lysekrone. Værelset, hvor barnet bor, bør være godt oplyst om dagen. Og om natten kan det kun efterlades en lampelampe Badeværelse, hvor belysningen er tænkt ud til mindste detalje

Sådan ændrer du en halogenpære

Foto © Dmitry Ivantsov

Udskiftning af udbrændte lamper i belysningsarmaturer er en af ​​de letteste operationer for en elektriker hjemme. På grund af de mange moderne belysningsprodukter har mange af de anvendte lamper visse udskiftningsfunktioner.

For at ændre en glødelampe G4 (halogen) skal det især være nødvendigt at følge en række enkle regler relateret til funktionerne i kontakterne til en sådan lampe samt dens temperaturregulering.

Nedenfor ser vi nærmere på vejledningen om, hvordan du ændrer denne type pære i en lysekrone.

Trinvise instruktioner, Sådan skifter du en halogenpære:

For at ændre lyspæren i lysekronen skal du have en speciel stofhandske for at forhindre direkte kontakt med fingrene med lampens overflade og det nye lys selv.

Inden pæren udskiftes, lad den køle af. Halogenlamper opvarmes til meget høje temperaturer under drift, og hvis du forsøger at fjerne lampen fra patronen umiddelbart efter at den er slukket, smelter den anvendte handske.

Efter afkøling skal du forsigtigt fjerne den gamle lampe fra beslagene.

I nogle tilfælde, når lampen er fjernet, kommer patronen ud af bunden. For at ændre pæren normalt efter at have fjernet den gamle, skal du sørge for, at patronen er forsænket i bunden.

Inden lampen skal udskiftes, er det nødvendigt at kontrollere, om placeringen af ​​kontakterne på lampen og hullerne i lampholderen er i overensstemmelse. Med den korrekte position af pæren bliver det lettere at komme ind i hullerne i patronen.

Sådan udskiftes en pære i en spotlight?

Med fremkomsten af ​​billige LED-pærer på markedet kommer spørgsmålet om at erstatte dem mere og mere op. For at udskifte, skal du først vide, hvilken type base der er. Figuren nedenfor viser eksempler på LED typer: E-27, E-14, GU-10, GU-5.3, G-9, G-4, GX53.

Når du udskifter pæren, skal du være opmærksom på, hvilken type lampe der blev installeret i rampelyset. Der er flere typer spotlights:

 • LED-lampe MR-16 bruges i armaturer DL-11;
 • LED minion lampe E-14, der anvendes i forsænket spotlights mærke R-63;
 • GX-53 lamper af lukket type.

Overvej eksemplerne på, hvordan du ændrer LED-lyset i spotlights.

Sluk altid strømmen inden udskiftning!

Udskiftning af LED-lampen GU5.3 eller GU10

En sådan hætte er ofte fastgjort med en fastholdelsesring. I patronen er de fastgjort med to ledende stifter, indtil de klikker (GU5.3) eller roterer 90 grader (GU10). Udskiftning af dem er ret simpelt i henhold til følgende instruktioner.

 1. Slukning af netværket;
 2. Kontroller strømmen af ​​lampen, der skal udskiftes, inden udskiftning. Det skal overholde den udbrændte effekt. Hvis du lægger en stærkere lampe, kan du ødelægge controlleren eller transformeren, hvis den er installeret. Ved installation beregnes de på en bestemt indikator for kraften af ​​den tilsluttede belastning;
 3. Fjern holderen, som er placeret på husets diameter. Træk forsigtigt på det, og lyset kommer let ud af spotlyset. Hvis ringen med to fremspringende antenner inde - bare klem dem
 4. fjern pæren fra holderen, hold basen med den anden hånd, installer en ny;
 5. returner holderingen til rillen.

Udskiftning af E-14 og E-27 pærerne

For denne type udskiftning er endnu nemmere. Det er nødvendigt at skrue den gamle pære mod uret og skrue en ny med uret, mens deaktiveres rummet på forhånd. Det er nødvendigt at vride det hele vejen uden anstrengelse.

Vær opmærksom på basen. E-27 - en velkendt standard, diameteren af ​​en almindelig glødelampe. E-14 - base med mindre diameter. Hvis du er i tvivl, når du køber, tag en pære med dig.

Lukket type GX53

De kaldes ofte en pille. Dette er et af de nemmeste at bruge og udskifte lampen. At ændre dem er nemmest:

 1. Slukning af netværket;
 2. tag lampen op og drej den mod uret, indtil den stopper. Drejningsvinklen er ikke mere end 10-20 grader, og den falder frit ud af spalterne;
 3. indsæt en ny tablet i rillerne og drej den med uret, indtil den stopper. Er færdig

G9 og G4 base

Disse miniaturepærer er ens i design, de varierer i størrelse, men installationsprincippet er det samme. På grund af deres lave vægt er de kun fastgjort til stikket til patronen. Yderligere monteringer leveres normalt ikke. Overvej hvordan du udskifter en sådan pære i en spotlight.

 1. Sluk for lampen ved at afbryde strømforsyningen;
 2. hvis der er en dekorative diffusor - fjern det
 3. tag fat i pærens krop og træk det let ud;
 4. Vi installerer en ny ved at sætte stifterne i patronen. Hvis du har et halogen, skal du først tage det med handsker eller en serviet ved installation.

Udskiftning af lyset i belysningen af ​​møbler

Enhver spotbelysning af møbler og køkkenudstyr i 99% af sagerne erstattes af en af ​​ovennævnte fremgangsmåder. Hele kompleksiteten af ​​udskiftningen ligger i demontering af den dekorative loftsdiffusor.

Strenge krav til lampens udseende, hvilket tvinger designere til at skjule fester så meget som muligt, og du skal vise fantasi for at forstå, hvordan du fjerner denne eller den pågældende lampe.

Sådan skifter du en pære i et falsk loft?

I løbet af de sidste ti, femten år har installationen af ​​lamper i det nedhængte loft fundet bred anvendelse. Disse lofter strukturer er knyttet til gardin loftet af lejligheden. En sådan halogenlampe i spotlight kan enten hurtigt tilsluttes eller fjernes. Dette vil blive diskuteret i denne artikel.

Falsk loft som en kilde til lys

Før montering af det hængende loft monteres en ramme af træstænger eller metalprofiler, der er monteret direkte på beton eller træloft i rummet. Monter derefter loftsdækslet på rammen. I rollen af ​​loftmaterialet i et sådant loft kan der eksempelvis tjene gips. Men også sådanne lofter kan strækkes, hvor loftsbeklædningen er lavet af stærkt syntetisk materiale. Disse designs skjuler alle fejlene i rummets hovedloft og giver det et glat og glat udseende.

Mellem disse to lofter (hoved og suspenderet) på grund af den samlede og faste ramme er der dannet et frit rum på op til 10 cm. De elektriske ledninger til tilslutning af fremtidig belysning og hovedelementerne i lyskilden er skjult i dette tomme rum. For at tilslutte lamper og forskellige kilder til lys i et sådant loft laves der specielle huller. Et særpræg ved dette loft er evnen til at installere indbyggede lys.

Generelle tips til udskiftning af pærer

Meget ofte hævede lofter er udstyret med punktkilder til lys, hvor der naturligvis er pærer. Den, der samler designet af et sådant loft, ved, hvordan man udskifter lyspærerne. Dem, der er installeret af virksomheden, må ikke have sådan viden, i dette tilfælde er det bedre at ringe til en specialist eller finde de nødvendige oplysninger om udskiftningen og forsøge at erstatte den.

I de fleste tilfælde er hovedårsagen til udskiftningen dens udbrændthed. Og måden at sætte en anden afhænger af, hvilken slags loftbelysning der er til rådighed for dig - en almindelig lysekrone eller lamper.

Hvis en af ​​flere lamper har brændt ud i en lysekrone, skal du ikke ændre det på en gang. I denne variant er det mere bekvemt og sikrere at vente på dagslyset, og i dagslys erstatte det brændte. Og hvis behovet styrker at begynde at erstatte i mørket, skal du finde en fremmed lyskilde, som f.eks. En lommelygte. Du kan få brug for tænger og en skruetrækker, brug handsker på dine hænder.

Før du udskifter, skal du slukke for den reparerede lyskilde ved at slukke for strømafbryderen eller vægkontakten.

En ny pære bør være til stede, så du kan skrue den op når som helst.

Når du tænder lyset efter udskiftning, skal du aldrig se på lyskilden, stå ikke under den, fordi der er mulighed for at afvise pæren, og når den er tændt, kan den briste.

Brugt type lamper i loftet

I det nedhængte loft anvendes fire typer af pærer hovedsageligt.

 • Halogen. Denne visning kan installeres med det mindste mellemrum mellem det hængende loft og det primære. Halogenlamper kan belyse lokalet ret stærkt, og erstatte det er lidt sværere end en almindelig lyspære. Vær forsigtig, når du udskifter. Driftstiden for denne type lampe afhænger stort set af den korrekte installation. I et husholdningsnetværk forekommer hyppige spændingsfald, der ikke påvirker lyskildens drift til det bedre. Til dette anbefales det at anvende spændingsstabiliserende enheder.
 • Konventionelle glødelamper. Hver af os kender disse produkter siden barndommen, og at ændre dem er ikke svært og viden. Men konventionelle lamper har en stor ulempe, de opvarmer hurtigt og passer derfor ikke til alle typer lofter.
 • Fluorescerende armaturer. Denne type belysning, selv på trods af deres høje omkostninger, er udbredt. De er meget økonomiske og forbruger den mindste mængde elektricitet, og deres belysningsegenskaber er meget højere end tidligere prøver. De har en række negative egenskaber. Startprodukterne lyser langsommere end andre analoger, har en grænse for antallet af til og fra, og de indeholder kviksølvdamp, hvilket yderligere komplicerer genvindingsprocessen.
 • LED lamper. Mere økonomisk og langvarig mulighed for denne type loft. Deres lysstyrke overstiger undertiden de luminescerende produkters lignende egenskaber. LED-lampernes driftsperiode når 72.000 timers produktion, med en konventionel lampe på kun 1000 timer.

Ved ændring af forskellige lamper er det nødvendigt at tage højde for, at de bruger to typer hætte. Den første er med den sædvanlige højre tråd og bruges til den klassiske patron. Sådan ændrer du en pære med denne slags, de fleste af os ved. Den anden mulighed er en G-formet base med forskellige typer, lamperne installeres ved hjælp af de eksisterende to ben. Disse stifter udfører en styrende funktion, og stærk forankring sker efter et karakteristisk klik.

Det anbefales ikke at trykke på lamperne ved udskiftning, hvis det ikke er fastgjort, trækker du bare ud og forsøger igen, at stifterne ikke altid kommer ind i de G-formede styringer første gang.

Monteringsmetoder

Tre muligheder bruges til at vedhæfte forskellige kilder til belysning, og ændringen udføres på forskellige måder. Før du udskifter en blæst pære, skal du slukke for strømmen og forberede en solid base, som du skal stå på. Dette kan være en trinladder eller afføring. Det er kun nødvendigt at starte udskiftning, når det køler, ellers er der risiko for at blive brændt.

 1. Den første montering er standard. Det sker ved at dreje lampen ind i patronen. For at erstatte det skal du bare skrue og stram den nye til enden.
 2. To-pin mount - denne mount er forbundet med halogenlamper, de holdes ved hjælp af to metal guider. For at udskifte, skal du låse låsen op - hold lampen med den ene hånd, den anden på dette tidspunkt, bøj ​​holderen. Så tager de en lyspære ud og indsætter en arbejdstager. Efter et karakteristisk klik lås låsen. Til denne procedure kræver det nedhængte loft ikke demontering, lampens fastgørelsesstruktur kommer ikke ud af hullet.
 3. Specialpatron. Denne montering er fremherskende i fluorescerende og LED-belysningsenheder. Når du udskifter, som i den tidligere version, skal du fjerne låsen, tage glasset ud og skrue af lyskilden. Denne patron skal skiftes til 90 grader.

Sådan skifter du en pære i en loftslampe

Sådan ændres en pære i et falsk loft korrekt

Brug af spotlights i loftet

Lyspærer til et hængende loft bruges ofte i spotlights. Nogle gør installationen af ​​installationen selv og derefter have en anelse om, hvordan man ændrer halogenpæren i det falske loft og alle andre.

Det er ligegyldigt. Men hvis du bestilte installationen af ​​loftet i formularen og ikke gjorde det selv, så ved du måske ikke, hvordan udskiftningen af ​​lampen i loftet er færdig.
På vores hjemmeside kan du se billeder og videoer om installationen af ​​forskellige designs i ophængningssystemet. Nedenfor gives trin for trin instruktioner til at gøre dette arbejde.

Anvendelige lamper

I lamper til hævede lofter installeres flere typer lamper. Overvej de mest populære.

Lyspærer i et hængende loft bruges oftest i tre typer:

 • Halogenlamper, der kan installeres med en mindste loftsafstand i forhold til basen. De producerer ret stærk belysning.
  Udskiftning af et sådant element er lidt sværere fra en glødelampe, og du skal være yderst forsigtig. Levetiden for en sådan lampe er meget afhængig af den korrekte installation.
  Vi har hyppige dråber i forsyningen med belysning, hvilket påvirker driften af ​​glødelampe negativt. Derfor er det bedre at anvende spændingsstabilisatorer på filialen;
 • Nogle brugslamper med traditionelle glødelamper. Disse elementer er velkendte for alle, og deres udskiftning er ikke svært;
 • LED lamper til hængende loft mest økonomiske og holdbare. I spotlights bruges de ofte, da det er den mest kompakte og holdbare.

Ved udskiftning af batterier skal du være opmærksom på følgende.
Tre typer lampermontering anvendes:

 • Med traditionel højre tråd. Det gælder for standardpatronen. Og alle ved, hvordan man laver en sådan erstatning;
 • Der er lamper, der er fastgjort med to ben. De tjener som hjælpelinjer og er rettet efter et karakteristisk klik.
  Når du udskifter, skal du ikke trykke ned med kraft. Hvis du rammer slidsen, vil snapet forekomme uden stor indsats.
  Så prøv ikke at skubbe, bare træk ud og prøv igen, måske kom elementet ikke ind i rillen;
 • Der er lamper, der indsættes og efter nedsænkning i patronen, skal du lave en drejning med 90 *, og så låses elementet.

Advarsel: Før du udskifter lampen, skal du stille LED-lamper til et loftsloft. Hvis det er energibesparende eller glødelamper, skal de ikke knuses, men skal bare drejes mod uret.
Hvis du ser belægningen inde i en anden kegle, så er dette et halogenelement, som som regel er monteret på stifter, så er der intet at vride der.

Kom godt i gang for at udskifte lampen

Først skal du slukke for strømmen på filialen. Glem ikke sikkerheden.
Derefter finder vi et passende stativ, så vi kan gøre arbejdet komfortabelt og fortsætte direkte med egne hænder for at få en erstatning.

Vær opmærksom: Når du arbejder i ophængs- og spændingssystemer, skal du gøre arbejdet meget omhyggeligt. Hvis det er et strækloft, kan du let beskadige stoffet.
Hvis suspensionstativsystemet med spejlbelægning, kan enhver forsigtig bevægelse skade belægningen.

Lampemonteringskema

 • Det første skridt er at låse op pæren i sagen. Der er tilvejebragt denne fastgørelsesring.
  Når du udfører dette arbejde, hold denne del, ringen selv springer og kan let glide ud af hånden. Dette er den sædvanlige klæbrige tråd, der springer;
 • Skru lampen selv af. Vi ser på, hvor kraftig den er, og efter at vi gør en erstatning med en ny
 • Vi sætter ringen på plads og retter den omhyggeligt.

Nogle gør et køb af en ny lampe og det forkerte element, så vi vil give nogle tips:

 • Hvis du brugte LED-lamper til hævede lofter og ikke havde tilstrækkelig belysning, kan du tage for at forøge lysflowen ikke en lampe med større kapacitet, men et element af ikke gul, men hvidt. Derefter vil lysstyrken øges uden at øge strømforbruget;
 • Lamper i det hængende loft bruger den samme model, ellers vil belysningen af ​​det hængende loft ikke se harmonisk ud. Hvis dette ikke er til salg, er det bedre at erstatte alle i rummet.
  Selvfølgelig vil prisen stige, kun så vil alt se rigtigt og harmonisk;
 • Pærer til hævede lofter bør ikke skrues bare med dine bare hænder. Derefter vil de betydeligt reducere levetiden. Brug handsker eller brug bare en tør klud.

Nu ved du, hvordan du udskifter for hængende loftpærer. Nogle mennesker ignorerer kun genstande, når de køber, hvilket, når de kontrolleres, ikke tændes straks, men efter et par sekunder.
Kun det er værd at sige, at sådanne lamper i et falsk loft varer meget længere.

Skift pærer i et falsk loft

Takket være teknologiske funktioner gør det muligt at oprette et unikt lysstykke, der ændrer opfattelsen af ​​objekter og afgrænser pladsen radikalt. For at sådanne belysningsteknikker skal være effektive, bruger de både lysekroner og forsænket lys, som i dag er de mest populære og efterspurgte. Lyskilden af ​​denne type er monteret i loftet og derved sparer værdifuld plads og skaber den nødvendige grad af belysning i rummet. Praktiske egenskaber ved sådanne lamper er også, at de let kan udskiftes. Så hvis du har et spørgsmål før dig, hvordan du skifter en pære i et falsk loft, bliver du ikke nødt til at søge i lang tid.

Typer af forsænket armaturer:

 1. Konventionelle lamper, som har en standardlampe;
 2. halogen;
 3. fluorescerende;
 4. LED.

Spotlights i deres udseende er meget ens, så hvis du har brug for at lære at skrue en pære i et hængende loft, er det nok at kende strukturen, mindst en af ​​dem.

Lampernes design:

 • Et hus med ledninger og en patron;
 • Klip for at hjælpe med at holde enheden forsvarlig;
 • Beskyttende plastik eller glasdæksel;
 • Clamp - ring fastgørelse hele strukturen.

Før vi går til vejledningen, som beskriver hvordan man ændrer halogenpæren i det falske loft, skal du overveje egenskaberne ved nogle af lamperne.

Armaturer med konventionelle glødelamper

En sådan lyskilde finder sted, men kun under en betingelse, hvis dens effekt ikke er mere end 35 watt. Sådanne krav er begrundet i det faktum, at højspændingslygter bliver meget varme og kan have negativ indvirkning på loftets tilstand. Selvom sådanne lamper og glæder deres overkommelige pris, er de desværre ikke holdbare. Så hvis du beslutter dig for at bruge denne type belysning, overvej det faktum, at du ofte skal skifte pærer.

LED-lamper skaber en usædvanlig belysning, men det er mere praktisk at bruge dem i kombination med andre typer, fordi de selv er ineffektive.

Halogenlamper

Sådanne lamper er for nylig blevet stadig mere populære. Stadig har de mange fordele, og næsten ingen fejl. De giver et naturligt diffust lys, der let opfattes af det menneskelige øje. Selvfølgelig vil en halogenpære ikke kunne levere den nødvendige belysning, men sammen i en gruppe skaber de en fuldverdig lyskilde. Gyldigheden af ​​sådanne lamper er i gennemsnit 3-4 år, og hvis det fejler i slutningen af ​​den angivne periode, er det nemt at udskifte det.

Så hvordan ændrer halogenpæren:

 • Sluk for strømmen;
 • Tag fat i bjerget, der løser lyspæren;
 • Afbryd forsigtigt den pære, der er mislykket fra patronen;
 • tag en ny lampe og fastgør den til stedet for den, der blev trukket ud;
 • sæt lampen på plads og fastgør den med en særlig fastgørelse.

Nu ved du, hvordan du skifter en pære i et falsk loft, men inden du køber en ny udskiftning, anbefaler vi dig at skrue den gamle lampe og tage den med dig til butikken. Så du kan ikke gå galt, når du vælger den rigtige model.

Da alle typer lamper i deres struktur er identiske, er teknologien til deres udskiftning ikke meget anderledes. Men vi tilbyder stadig at se en video om udskiftning af en pære i en spotlight.

Tidligere artikler fra kategorien:

Varianter af placeringen af ​​spotlights på loftet

Selv installationen af ​​den mest fashionable model af lysekronen vil ikke give dig den perfekte lyseffekt, i hvert fald det vil tiltrække andres opmærksomhed så meget som muligt, og nogle dele af rummet vil ikke være tilstrækkeligt belyste. Alt dette kan nemt undgås, hvis du placerer spotlights på loftet korrekt.

Strækbelysning - fotogalleri

Ideen om stræklofter går tilbage til antikken, da gamle mestere indrettede lofter af adel og konger med silke stof. Stretchloft kiggede luksuriøse og fascinerede øjne. I dag, når belysningslofter er blevet opfundet, har de mest dristige designs ingen grænser - det er blinkende stjerner og det brændende solnedgangssøen...

Installation af lysekroner på loftet

Du besluttede at reparere, at der i vores tid allerede er en lille feat, men som den endelige akkord, ønskede du at installere et strækloft, og pludselig opstod spørgsmålet om, hvordan man hængte lysekronen på strækloftet? Men jeg vil bare have en lysekrone...

Tilføj en kommentar Annuller svar

 • Udvidede polystyrenloftfliser En flise af et materiale som udvidet polystyren kan være en glimrende mulighed for alle dem, der ønsker at
 • Loftfliser uden sømme Den mest enkle, økonomiske og derfor en populær måde at afslutte lofter på er loftfliser uden sømme. hun
 • Sådan vasker du en krystal lysekrone En krystal lysekrone er en raffineret del af det indre, der bringer en notat af luksus til dit hjem. Men randen
 • Vi skifter pærer i et falsk loft. Takket være teknologiske funktioner gør det muligt at skabe et unikt lysstykke, der ændrer opfattelsen drastisk.
 • Fordele og ulemper ved stræklofter. Streklofter - ophængte strukturer lavet af polyvinylchloridfilm og polyesterstof. Ubestridelig indikator for raffinement og

Ofte er et Armstrong-type suspenderet eller suspenderet loft oplyst af spotlights, hvis levetid selvfølgelig ikke kan være evigt. Før eller senere brænder belysningslampen ud, så det er nødvendigt at udskifte det mislykkede element. Hvis ejeren af ​​lejligheden var involveret i installationen af ​​belysningssystemet, ville det være nemt at udskifte det udbrændte element i lampen. Og dem, der ikke er bekendt med denne procedure, vil blive hjulpet af trinvise instruktioner, der fortæller dig, hvordan du hurtigt og sikkert kan ændre en pære i et strækloft.

Typer af lamper, der anvendes i ophængte loftkonstruktioner

I spændingsloftet kan systemer anvendes flere muligheder for belysningsenheder:

 1. Halogen. Denne type lampe giver et diffust lys, som bedst opfattes af det menneskelige øje. Halogenlampen kan installeres med det mindste hul, og apparatets levetid afhænger af, om installationen blev udført korrekt. Hvis du køber lavspændingselementer, så kan de bruges i værelser med høj luftfugtighed. Imidlertid tolererer denne version af belysningsenheden ikke pludselige strømforstyrrelser, hvorfor det er i stand til at svigte meget hurtigere. Dette spørgsmål kan løses ved hjælp af en spændingsregulator, som eksperter anbefaler at installere. Udskiftning af en mislykket halogenlampe, især hvis den er indbygget, er meget vanskeligere end en almindelig. Når man udfører arbejde i etaper, vil alle hjemmehåndværkere være i stand til at klare denne opgave.
 2. Standard glødelamper kan erstatte hver. Dette arbejde skulle trods alt ske uden undtagelse.
 3. LED lyskilder. Ved at installere en LED-lampe af høj kvalitet i spotlightet, f.eks. "Ecola", kan du oprette en meget flot panoramabelysning, og denne mulighed er den mest holdbare og økonomiske.
 4. Energibesparende mulighed. Sådanne modeller bruger den mindste elektricitet. Eksperter anbefaler dog ikke at bruge en energibesparende lampe i rum med høj luftfugtighed. For eksempel i saunaer eller i bade. Levetiden for sådanne modeller afhænger direkte af antallet af on og off cykler, det vil sige jo oftere lampen tændes og slukkes, desto mindre bliver dens levetid.

At vide, hvilken type lysarmatur der anvendes i den ophængte struktur, er meget lettere at udføre en selvudskiftning af en uegnet lampe.

Hvilke fester bruges til spotlights

Det er lige så vigtigt, inden du udskifter lampen i strækloftet for at vide, hvilken type monteringsstruktur der er til belysning. Overvej de tre mest grundlæggende:

 • standard højre håndtråd. Denne monteringsmulighed anvendes i standard glødelamper. Hvordan man ændrer et udbrændt element i dette system er utvivlsomt kendt for alle;
 • montering med to ben. Specialstifter løser lampen, om de rigtige installationsrapporter er en slags klik. Når man udskifter en sådan model, er det vigtigste ikke at overdrive det, når det trykkes, da en sådan handling kan ødelægge et nyt element;
 • Nogle lamper er monteret på en særlig måde - de skal installeres i patronen og rotere 90º. Kun i denne position vil strukturen blive korrekt fastgjort.

Når du er bekendt med fastgørelsessystemet, kan du fortsætte med den uafhængige udskiftning af det mislykkede belysningselement.

Trin-for-trin udskiftning af lampen i strækloftet

Som tidligere nævnt er det muligt for alle at ændre en mislykket lampe i et stræknings loftsystem, hvis processen skal udføres i etaper:

 1. Først og fremmest skal du slukke for strømmen på panelet. Denne regel skal involvere alle uden undtagelse, for kun på denne måde kan du undgå elektrisk stød, hvis du laver en fejl under arbejdet.
 2. Det anbefales at udføre arbejde på en stabil trinladder, omhyggeligt for ikke at skade grundlaget for stræklofter, der er følsomt for mekanisk belastning.
 3. Efter at have fundet den beskadigede pære, skal du låse op på kroppen, trykke let på ringen for at rette den. Ringen skal holdes konstant, som i en afslappet form kan elementet forår, og det vil ikke være så nemt at finde det.
 4. Den uegnede lampe skrues af fra bunden, og markeringen af ​​de nye og gamle modeller kontrolleres. Hvis parametrene falder helt sammen, kan det nye element sikkert skrues i stedet for den gamle.
 5. Låsringen vender tilbage til sin oprindelige position.

Det er kun for at tænde for el og sørge for, at den nye belysningsenhed virker.

De oplysninger, der blev beskrevet i denne artikel, vil helt sikkert overbevise alle læsere om, at skiftende en pære i en spændingsloftstruktur er enkel og nem. Men hvis der i færd med gennemførelsen stadig opstår vanskeligheder, bør du ikke fortvivle på nogen måde. Når alt kommer til alt, vil en video-tutorial på internetressourcer hjælpe dig med at finde et fingerpeg om dette problem, som kan ses på den mest hensigtsmæssige tidspunkt for dig.