Sådan ændrer du pærer i et falskt loft - hvad nykomne skal vide

Næsten i ethvert loft på en suspenderet konstruktion anvendes spotlights, hvis opbevaringstid desværre ikke er evig. Før eller senere skal man stå over for, at en eller flere pærer er brændt ud og skal udskiftes. Hvis du ikke selv installerede belysningen, betyder det at du ikke er fortrolig med erstatningsteknologien, men det er ikke så svært. Det er muligt at skifte en sædvanlig prikpære af hænderne. For hvilke nedenfor og give trin for trin instruktioner.

Hvilke lamper anvendes

Suspended ceiling systemer bruger en af ​​følgende typer belysning:

 • Halogenpærer. De er installeret med det mindste hul i forhold til basen og giver et lyst diffust lys, der er behageligt at opfatte de menneskelige øjne. Betjeningsbetingelserne afhænger direkte af korrekt installation (i gennemsnit op til 4 år). Det kan bruges i våde rum på grund af lavspændingsmodeller på 12 og 24 V. Da der ofte findes pludselige spændingsstødninger i vores net, anbefales det at installere specialstabilisatorer på grenen. Udskiftning af halogenpæren er vanskeligere end den traditionelle, og arbejdet kræver maksimal forsigtighed.
Halogen spotlight
 • Konventionelle glødelamper. Alle er bekendt med deres egenskaber og erstatningssystem.
 • LED pærer. Økonomisk (højeste effektivitet) og holdbar (op til 100.000 driftstimer kontinuerligt) mulighed for spotlights. De er kompakte, funktionelle og giver god panorama belysning af ethvert rum.
 • LED tape. De er installeret bag lærredet i rum, hvor det er planlagt at udstyre et rekreativt område med behagelig blød belysning. I det nedhængte loft ser meget imponerende ud.
 • Energibesparende modeller. Godt fordi de har lav effekt. Dog kan de ikke bruges i rum med høj luftfugtighed, idet levetiden er begrænset af cyklerne til tænding og slukning (jo mere lyset tændes, desto mindre lyspæren lever).

Derudover indeholder inde i disse pærer kviksølv - et kemisk element, der er farligt for menneskers sundhed, så hvis de bryder, skal du evakuere folk fra rummet og et sæt desinfektionsforanstaltninger.

Lampholder

Lad os fortælle om fastgørelsestyper:

 • Traditionel højre håndtråd til standardpatroner. Alle ved, hvordan man skifter en lampe i et sådant system.
 • Der produceres også pærer, som er fastgjort ved hjælp af to ben. De fungerer som vejledninger og rettes efter et klik. Her, når du udskifter det vigtigste - må du ikke overdrive det i styrke. Når det kommer i rillen, sker det let, men hvis du trykker hårdt, kan du ødelægge lampen.
 • Der er strukturer, hvor pæren skal neddykkes i patronen og roteres nøjagtigt 90 °, så elementet klikker på plads.
Montering af pæren i et falsk loft

Udskiftning af lysarmaturer

 • Den første vigtige regel er sikkerhed. Afbryd strømforsyningen til panelet på den ønskede gren, inden du udskifter belysningsenheden.
 • Find en stabil stige eller stativ. Tag en udskiftningslampe med dig. Hvis der er gipslofter, skal du bruge sikkerhedsbriller.
 • Lås den beskadigede pære i huset op, for hvem der finder holderen. Når du udfører handlinger, skal du holde ringen, da den er fjendtlig og kan glide ud af dine hænder. Externt ligner ringen den sædvanlige kilde.
 • Derefter skrues den blæste pære og kontroller bundens effekt, mærkning og dimensioner med en ny. Hvis alle parametre passer, skal du udskifte lyspæren.
 • Nu sæt ringen tilbage på plads og repar den forsigtigt.
 • Tænd for strømmen og kontroller, hvordan enheden fungerer.
Pære erstatning

Tips

 • Inden du udskifter pæren, skal du kontrollere det omhyggeligt. Hvis du har energibesparende modeller eller glødelamper, behøver du ikke at skubbe dem, bare dreje mod uret. Hvis belægningen er synlig, og inden i en anden kegle er en halogenvariant, som er fastgjort med stifter, behøver du ikke at vride noget.
 • Hvis der er spejleelementer i det hængende loft, skal du arbejde omhyggeligt for ikke at ridse overfladen. Det samme gælder for spændingsanaloger, der er meget følsomme for mekanisk stress.
 • Lamper i det falske loft er bedre at bruge den samme model, ellers vil belysningen ikke se harmonisk ud. Hvis det er på tide at ændre lampen, men du ikke kan finde den samme, skal du få et komplet sæt nye varer.
 • Hvis der var LED-lamper, der gav dårlig belysning, for at øge lysflowet, skift dem, ikke på højere effektmodeller, men på hvide elementer. Så du får den nødvendige belysning og sparer elektricitet.
 • For at erstatte pæren skal du bruge et stykke tør klud eller bomuldshandsker, så du ikke vil efterlade udskrifter.

For at forlænge belysningssystemets levetid i det falske loft vil hjælpe reglerne:

 • Antallet af spotlights skal beregnes korrekt, hvis dette ikke er sket, vil lyspærerne hurtigt blive svigtet ved øget belastning;
 • Vælg kvalitetsprodukter i en specialbutik;
 • Kontroller ledninger og ammunition for pålidelighed, selv i købsfasen;
 • Lad ikke lamperne overophedes, selvom du har ultra-dyre og branded lamper, har de også brug for en hvile.

Sådan skifter du en pære i en loftslampe

Sådan ændres en pære i et falsk loft korrekt

Brug af spotlights i loftet

Lyspærer til et hængende loft bruges ofte i spotlights. Nogle gør installationen af ​​installationen selv og derefter have en anelse om, hvordan man ændrer halogenpæren i det falske loft og alle andre.

Det er ligegyldigt. Men hvis du bestilte installationen af ​​loftet i formularen og ikke gjorde det selv, så ved du måske ikke, hvordan udskiftningen af ​​lampen i loftet er færdig.
På vores hjemmeside kan du se billeder og videoer om installationen af ​​forskellige designs i ophængningssystemet. Nedenfor gives trin for trin instruktioner til at gøre dette arbejde.

Anvendelige lamper

I lamper til hævede lofter installeres flere typer lamper. Overvej de mest populære.

Lyspærer i et hængende loft bruges oftest i tre typer:

 • Halogenlamper, der kan installeres med en mindste loftsafstand i forhold til basen. De producerer ret stærk belysning.
  Udskiftning af et sådant element er lidt sværere fra en glødelampe, og du skal være yderst forsigtig. Levetiden for en sådan lampe er meget afhængig af den korrekte installation.
  Vi har hyppige dråber i forsyningen med belysning, hvilket påvirker driften af ​​glødelampe negativt. Derfor er det bedre at anvende spændingsstabilisatorer på filialen;
 • Nogle brugslamper med traditionelle glødelamper. Disse elementer er velkendte for alle, og deres udskiftning er ikke svært;
 • LED lamper til hængende loft mest økonomiske og holdbare. I spotlights bruges de ofte, da det er den mest kompakte og holdbare.

Ved udskiftning af batterier skal du være opmærksom på følgende.
Tre typer lampermontering anvendes:

 • Med traditionel højre tråd. Det gælder for standardpatronen. Og alle ved, hvordan man laver en sådan erstatning;
 • Der er lamper, der er fastgjort med to ben. De tjener som hjælpelinjer og er rettet efter et karakteristisk klik.
  Når du udskifter, skal du ikke trykke ned med kraft. Hvis du rammer slidsen, vil snapet forekomme uden stor indsats.
  Så prøv ikke at skubbe, bare træk ud og prøv igen, måske kom elementet ikke ind i rillen;
 • Der er lamper, der indsættes og efter nedsænkning i patronen, skal du lave en drejning med 90 *, og så låses elementet.

Advarsel: Før du udskifter lampen, skal du stille LED-lamper til et loftsloft. Hvis det er energibesparende eller glødelamper, skal de ikke knuses, men skal bare drejes mod uret.
Hvis du ser belægningen inde i en anden kegle, så er dette et halogenelement, som som regel er monteret på stifter, så er der intet at vride der.

Kom godt i gang for at udskifte lampen

Først skal du slukke for strømmen på filialen. Glem ikke sikkerheden.
Derefter finder vi et passende stativ, så vi kan gøre arbejdet komfortabelt og fortsætte direkte med egne hænder for at få en erstatning.

Vær opmærksom: Når du arbejder i ophængs- og spændingssystemer, skal du gøre arbejdet meget omhyggeligt. Hvis det er et strækloft, kan du let beskadige stoffet.
Hvis suspensionstativsystemet med spejlbelægning, kan enhver forsigtig bevægelse skade belægningen.

Lampemonteringskema

 • Det første skridt er at låse op pæren i sagen. Der er tilvejebragt denne fastgørelsesring.
  Når du udfører dette arbejde, hold denne del, ringen selv springer og kan let glide ud af hånden. Dette er den sædvanlige klæbrige tråd, der springer;
 • Skru lampen selv af. Vi ser på, hvor kraftig den er, og efter at vi gør en erstatning med en ny
 • Vi sætter ringen på plads og retter den omhyggeligt.

Nogle gør et køb af en ny lampe og det forkerte element, så vi vil give nogle tips:

 • Hvis du brugte LED-lamper til hævede lofter og ikke havde tilstrækkelig belysning, kan du tage for at forøge lysflowen ikke en lampe med større kapacitet, men et element af ikke gul, men hvidt. Derefter vil lysstyrken øges uden at øge strømforbruget;
 • Lamper i det hængende loft bruger den samme model, ellers vil belysningen af ​​det hængende loft ikke se harmonisk ud. Hvis dette ikke er til salg, er det bedre at erstatte alle i rummet.
  Selvfølgelig vil prisen stige, kun så vil alt se rigtigt og harmonisk;
 • Pærer til hævede lofter bør ikke skrues bare med dine bare hænder. Derefter vil de betydeligt reducere levetiden. Brug handsker eller brug bare en tør klud.

Nu ved du, hvordan du udskifter for hængende loftpærer. Nogle mennesker ignorerer kun genstande, når de køber, hvilket, når de kontrolleres, ikke tændes straks, men efter et par sekunder.
Kun det er værd at sige, at sådanne lamper i et falsk loft varer meget længere.

Skift pærer i et falsk loft

Takket være teknologiske funktioner gør det muligt at oprette et unikt lysstykke, der ændrer opfattelsen af ​​objekter og afgrænser pladsen radikalt. For at sådanne belysningsteknikker skal være effektive, bruger de både lysekroner og forsænket lys, som i dag er de mest populære og efterspurgte. Lyskilden af ​​denne type er monteret i loftet og derved sparer værdifuld plads og skaber den nødvendige grad af belysning i rummet. Praktiske egenskaber ved sådanne lamper er også, at de let kan udskiftes. Så hvis du har et spørgsmål før dig, hvordan du skifter en pære i et falsk loft, bliver du ikke nødt til at søge i lang tid.

Typer af forsænket armaturer:

 1. Konventionelle lamper, som har en standardlampe;
 2. halogen;
 3. fluorescerende;
 4. LED.

Spotlights i deres udseende er meget ens, så hvis du har brug for at lære at skrue en pære i et hængende loft, er det nok at kende strukturen, mindst en af ​​dem.

Lampernes design:

 • Et hus med ledninger og en patron;
 • Klip for at hjælpe med at holde enheden forsvarlig;
 • Beskyttende plastik eller glasdæksel;
 • Clamp - ring fastgørelse hele strukturen.

Før vi går til vejledningen, som beskriver hvordan man ændrer halogenpæren i det falske loft, skal du overveje egenskaberne ved nogle af lamperne.

Armaturer med konventionelle glødelamper

En sådan lyskilde finder sted, men kun under en betingelse, hvis dens effekt ikke er mere end 35 watt. Sådanne krav er begrundet i det faktum, at højspændingslygter bliver meget varme og kan have negativ indvirkning på loftets tilstand. Selvom sådanne lamper og glæder deres overkommelige pris, er de desværre ikke holdbare. Så hvis du beslutter dig for at bruge denne type belysning, overvej det faktum, at du ofte skal skifte pærer.

LED-lamper skaber en usædvanlig belysning, men det er mere praktisk at bruge dem i kombination med andre typer, fordi de selv er ineffektive.

Halogenlamper

Sådanne lamper er for nylig blevet stadig mere populære. Stadig har de mange fordele, og næsten ingen fejl. De giver et naturligt diffust lys, der let opfattes af det menneskelige øje. Selvfølgelig vil en halogenpære ikke kunne levere den nødvendige belysning, men sammen i en gruppe skaber de en fuldverdig lyskilde. Gyldigheden af ​​sådanne lamper er i gennemsnit 3-4 år, og hvis det fejler i slutningen af ​​den angivne periode, er det nemt at udskifte det.

Så hvordan ændrer halogenpæren:

 • Sluk for strømmen;
 • Tag fat i bjerget, der løser lyspæren;
 • Afbryd forsigtigt den pære, der er mislykket fra patronen;
 • tag en ny lampe og fastgør den til stedet for den, der blev trukket ud;
 • sæt lampen på plads og fastgør den med en særlig fastgørelse.

Nu ved du, hvordan du skifter en pære i et falsk loft, men inden du køber en ny udskiftning, anbefaler vi dig at skrue den gamle lampe og tage den med dig til butikken. Så du kan ikke gå galt, når du vælger den rigtige model.

Da alle typer lamper i deres struktur er identiske, er teknologien til deres udskiftning ikke meget anderledes. Men vi tilbyder stadig at se en video om udskiftning af en pære i en spotlight.

Tidligere artikler fra kategorien:

Varianter af placeringen af ​​spotlights på loftet

Selv installationen af ​​den mest fashionable model af lysekronen vil ikke give dig den perfekte lyseffekt, i hvert fald det vil tiltrække andres opmærksomhed så meget som muligt, og nogle dele af rummet vil ikke være tilstrækkeligt belyste. Alt dette kan nemt undgås, hvis du placerer spotlights på loftet korrekt.

Strækbelysning - fotogalleri

Ideen om stræklofter går tilbage til antikken, da gamle mestere indrettede lofter af adel og konger med silke stof. Stretchloft kiggede luksuriøse og fascinerede øjne. I dag, når belysningslofter er blevet opfundet, har de mest dristige designs ingen grænser - det er blinkende stjerner og det brændende solnedgangssøen...

Installation af lysekroner på loftet

Du besluttede at reparere, at der i vores tid allerede er en lille feat, men som den endelige akkord, ønskede du at installere et strækloft, og pludselig opstod spørgsmålet om, hvordan man hængte lysekronen på strækloftet? Men jeg vil bare have en lysekrone...

Tilføj en kommentar Annuller svar

 • Udvidede polystyrenloftfliser En flise af et materiale som udvidet polystyren kan være en glimrende mulighed for alle dem, der ønsker at
 • Loftfliser uden sømme Den mest enkle, økonomiske og derfor en populær måde at afslutte lofter på er loftfliser uden sømme. hun
 • Sådan vasker du en krystal lysekrone En krystal lysekrone er en raffineret del af det indre, der bringer en notat af luksus til dit hjem. Men randen
 • Vi skifter pærer i et falsk loft. Takket være teknologiske funktioner gør det muligt at skabe et unikt lysstykke, der ændrer opfattelsen drastisk.
 • Fordele og ulemper ved stræklofter. Streklofter - ophængte strukturer lavet af polyvinylchloridfilm og polyesterstof. Ubestridelig indikator for raffinement og

Ofte er et Armstrong-type suspenderet eller suspenderet loft oplyst af spotlights, hvis levetid selvfølgelig ikke kan være evigt. Før eller senere brænder belysningslampen ud, så det er nødvendigt at udskifte det mislykkede element. Hvis ejeren af ​​lejligheden var involveret i installationen af ​​belysningssystemet, ville det være nemt at udskifte det udbrændte element i lampen. Og dem, der ikke er bekendt med denne procedure, vil blive hjulpet af trinvise instruktioner, der fortæller dig, hvordan du hurtigt og sikkert kan ændre en pære i et strækloft.

Typer af lamper, der anvendes i ophængte loftkonstruktioner

I spændingsloftet kan systemer anvendes flere muligheder for belysningsenheder:

 1. Halogen. Denne type lampe giver et diffust lys, som bedst opfattes af det menneskelige øje. Halogenlampen kan installeres med det mindste hul, og apparatets levetid afhænger af, om installationen blev udført korrekt. Hvis du køber lavspændingselementer, så kan de bruges i værelser med høj luftfugtighed. Imidlertid tolererer denne version af belysningsenheden ikke pludselige strømforstyrrelser, hvorfor det er i stand til at svigte meget hurtigere. Dette spørgsmål kan løses ved hjælp af en spændingsregulator, som eksperter anbefaler at installere. Udskiftning af en mislykket halogenlampe, især hvis den er indbygget, er meget vanskeligere end en almindelig. Når man udfører arbejde i etaper, vil alle hjemmehåndværkere være i stand til at klare denne opgave.
 2. Standard glødelamper kan erstatte hver. Dette arbejde skulle trods alt ske uden undtagelse.
 3. LED lyskilder. Ved at installere en LED-lampe af høj kvalitet i spotlightet, f.eks. "Ecola", kan du oprette en meget flot panoramabelysning, og denne mulighed er den mest holdbare og økonomiske.
 4. Energibesparende mulighed. Sådanne modeller bruger den mindste elektricitet. Eksperter anbefaler dog ikke at bruge en energibesparende lampe i rum med høj luftfugtighed. For eksempel i saunaer eller i bade. Levetiden for sådanne modeller afhænger direkte af antallet af on og off cykler, det vil sige jo oftere lampen tændes og slukkes, desto mindre bliver dens levetid.

At vide, hvilken type lysarmatur der anvendes i den ophængte struktur, er meget lettere at udføre en selvudskiftning af en uegnet lampe.

Hvilke fester bruges til spotlights

Det er lige så vigtigt, inden du udskifter lampen i strækloftet for at vide, hvilken type monteringsstruktur der er til belysning. Overvej de tre mest grundlæggende:

 • standard højre håndtråd. Denne monteringsmulighed anvendes i standard glødelamper. Hvordan man ændrer et udbrændt element i dette system er utvivlsomt kendt for alle;
 • montering med to ben. Specialstifter løser lampen, om de rigtige installationsrapporter er en slags klik. Når man udskifter en sådan model, er det vigtigste ikke at overdrive det, når det trykkes, da en sådan handling kan ødelægge et nyt element;
 • Nogle lamper er monteret på en særlig måde - de skal installeres i patronen og rotere 90º. Kun i denne position vil strukturen blive korrekt fastgjort.

Når du er bekendt med fastgørelsessystemet, kan du fortsætte med den uafhængige udskiftning af det mislykkede belysningselement.

Trin-for-trin udskiftning af lampen i strækloftet

Som tidligere nævnt er det muligt for alle at ændre en mislykket lampe i et stræknings loftsystem, hvis processen skal udføres i etaper:

 1. Først og fremmest skal du slukke for strømmen på panelet. Denne regel skal involvere alle uden undtagelse, for kun på denne måde kan du undgå elektrisk stød, hvis du laver en fejl under arbejdet.
 2. Det anbefales at udføre arbejde på en stabil trinladder, omhyggeligt for ikke at skade grundlaget for stræklofter, der er følsomt for mekanisk belastning.
 3. Efter at have fundet den beskadigede pære, skal du låse op på kroppen, trykke let på ringen for at rette den. Ringen skal holdes konstant, som i en afslappet form kan elementet forår, og det vil ikke være så nemt at finde det.
 4. Den uegnede lampe skrues af fra bunden, og markeringen af ​​de nye og gamle modeller kontrolleres. Hvis parametrene falder helt sammen, kan det nye element sikkert skrues i stedet for den gamle.
 5. Låsringen vender tilbage til sin oprindelige position.

Det er kun for at tænde for el og sørge for, at den nye belysningsenhed virker.

De oplysninger, der blev beskrevet i denne artikel, vil helt sikkert overbevise alle læsere om, at skiftende en pære i en spændingsloftstruktur er enkel og nem. Men hvis der i færd med gennemførelsen stadig opstår vanskeligheder, bør du ikke fortvivle på nogen måde. Når alt kommer til alt, vil en video-tutorial på internetressourcer hjælpe dig med at finde et fingerpeg om dette problem, som kan ses på den mest hensigtsmæssige tidspunkt for dig.

Sådan skifter du en pære i et falsk loft?

I løbet af de sidste ti, femten år har installationen af ​​lamper i det nedhængte loft fundet bred anvendelse. Disse lofter strukturer er knyttet til gardin loftet af lejligheden. En sådan halogenlampe i spotlight kan enten hurtigt tilsluttes eller fjernes. Dette vil blive diskuteret i denne artikel.

Falsk loft som en kilde til lys

Før montering af det hængende loft monteres en ramme af træstænger eller metalprofiler, der er monteret direkte på beton eller træloft i rummet. Monter derefter loftsdækslet på rammen. I rollen af ​​loftmaterialet i et sådant loft kan der eksempelvis tjene gips. Men også sådanne lofter kan strækkes, hvor loftsbeklædningen er lavet af stærkt syntetisk materiale. Disse designs skjuler alle fejlene i rummets hovedloft og giver det et glat og glat udseende.

Mellem disse to lofter (hoved og suspenderet) på grund af den samlede og faste ramme er der dannet et frit rum på op til 10 cm. De elektriske ledninger til tilslutning af fremtidig belysning og hovedelementerne i lyskilden er skjult i dette tomme rum. For at tilslutte lamper og forskellige kilder til lys i et sådant loft laves der specielle huller. Et særpræg ved dette loft er evnen til at installere indbyggede lys.

Generelle tips til udskiftning af pærer

Meget ofte hævede lofter er udstyret med punktkilder til lys, hvor der naturligvis er pærer. Den, der samler designet af et sådant loft, ved, hvordan man udskifter lyspærerne. Dem, der er installeret af virksomheden, må ikke have sådan viden, i dette tilfælde er det bedre at ringe til en specialist eller finde de nødvendige oplysninger om udskiftningen og forsøge at erstatte den.

I de fleste tilfælde er hovedårsagen til udskiftningen dens udbrændthed. Og måden at sætte en anden afhænger af, hvilken slags loftbelysning der er til rådighed for dig - en almindelig lysekrone eller lamper.

Hvis en af ​​flere lamper har brændt ud i en lysekrone, skal du ikke ændre det på en gang. I denne variant er det mere bekvemt og sikrere at vente på dagslyset, og i dagslys erstatte det brændte. Og hvis behovet styrker at begynde at erstatte i mørket, skal du finde en fremmed lyskilde, som f.eks. En lommelygte. Du kan få brug for tænger og en skruetrækker, brug handsker på dine hænder.

Før du udskifter, skal du slukke for den reparerede lyskilde ved at slukke for strømafbryderen eller vægkontakten.

En ny pære bør være til stede, så du kan skrue den op når som helst.

Når du tænder lyset efter udskiftning, skal du aldrig se på lyskilden, stå ikke under den, fordi der er mulighed for at afvise pæren, og når den er tændt, kan den briste.

Brugt type lamper i loftet

I det nedhængte loft anvendes fire typer af pærer hovedsageligt.

 • Halogen. Denne visning kan installeres med det mindste mellemrum mellem det hængende loft og det primære. Halogenlamper kan belyse lokalet ret stærkt, og erstatte det er lidt sværere end en almindelig lyspære. Vær forsigtig, når du udskifter. Driftstiden for denne type lampe afhænger stort set af den korrekte installation. I et husholdningsnetværk forekommer hyppige spændingsfald, der ikke påvirker lyskildens drift til det bedre. Til dette anbefales det at anvende spændingsstabiliserende enheder.
 • Konventionelle glødelamper. Hver af os kender disse produkter siden barndommen, og at ændre dem er ikke svært og viden. Men konventionelle lamper har en stor ulempe, de opvarmer hurtigt og passer derfor ikke til alle typer lofter.
 • Fluorescerende armaturer. Denne type belysning, selv på trods af deres høje omkostninger, er udbredt. De er meget økonomiske og forbruger den mindste mængde elektricitet, og deres belysningsegenskaber er meget højere end tidligere prøver. De har en række negative egenskaber. Startprodukterne lyser langsommere end andre analoger, har en grænse for antallet af til og fra, og de indeholder kviksølvdamp, hvilket yderligere komplicerer genvindingsprocessen.
 • LED lamper. Mere økonomisk og langvarig mulighed for denne type loft. Deres lysstyrke overstiger undertiden de luminescerende produkters lignende egenskaber. LED-lampernes driftsperiode når 72.000 timers produktion, med en konventionel lampe på kun 1000 timer.

Ved ændring af forskellige lamper er det nødvendigt at tage højde for, at de bruger to typer hætte. Den første er med den sædvanlige højre tråd og bruges til den klassiske patron. Sådan ændrer du en pære med denne slags, de fleste af os ved. Den anden mulighed er en G-formet base med forskellige typer, lamperne installeres ved hjælp af de eksisterende to ben. Disse stifter udfører en styrende funktion, og stærk forankring sker efter et karakteristisk klik.

Det anbefales ikke at trykke på lamperne ved udskiftning, hvis det ikke er fastgjort, trækker du bare ud og forsøger igen, at stifterne ikke altid kommer ind i de G-formede styringer første gang.

Monteringsmetoder

Tre muligheder bruges til at vedhæfte forskellige kilder til belysning, og ændringen udføres på forskellige måder. Før du udskifter en blæst pære, skal du slukke for strømmen og forberede en solid base, som du skal stå på. Dette kan være en trinladder eller afføring. Det er kun nødvendigt at starte udskiftning, når det køler, ellers er der risiko for at blive brændt.

 1. Den første montering er standard. Det sker ved at dreje lampen ind i patronen. For at erstatte det skal du bare skrue og stram den nye til enden.
 2. To-pin mount - denne mount er forbundet med halogenlamper, de holdes ved hjælp af to metal guider. For at udskifte, skal du låse låsen op - hold lampen med den ene hånd, den anden på dette tidspunkt, bøj ​​holderen. Så tager de en lyspære ud og indsætter en arbejdstager. Efter et karakteristisk klik lås låsen. Til denne procedure kræver det nedhængte loft ikke demontering, lampens fastgørelsesstruktur kommer ikke ud af hullet.
 3. Specialpatron. Denne montering er fremherskende i fluorescerende og LED-belysningsenheder. Når du udskifter, som i den tidligere version, skal du fjerne låsen, tage glasset ud og skrue af lyskilden. Denne patron skal skiftes til 90 grader.

Sådan ændrer du pærer i et falsk loft

spørgsmål:

God eftermiddag havde jeg et loft i mit værelse, men lamperne begyndte at gå ud i det. Jeg forsøgte at trække det selv, men det virker ikke. Lerret er deformeret, lampen trækkes ikke ud. Jeg er bange for at skade loftet. Fortæl mig, hvordan man korrekt reparerer baggrundsbelysningen?

svare:

Stræk- og loftslofter bruges ofte til at dekorere interiøret og udformningen af ​​designideer. Lamperne, der er installeret i dem, hedder spotlights eller "spot", som oversættes fra engelsk som "Point". I disse kan bruges og 12-24V lamper og den sædvanlige 220V. Designet af enheden, om end typisk, men forskellige patroner er installeret i dem, lamperne i dem er også fastgjort på en anden måde. Denne fremgangsmåde hjælper med at lave et multi-zone loftlys, som passer både i huset og på kontoret. Lad os lære at ændre en pære i et falsk loft og ikke beskadige det.

Hvilke lamper bruges i spotlights

I butikkerne finder du en række produkter til spotlights, de varierer både i spænding og design. Ved udskiftning af lampen skal du være opmærksom på begge faktorer:

 1. Strømforsyning - 12, 24 eller 220 V.
 2. Type kappe.

En 12V forsyningsspænding tillader brugen af ​​sådanne lamper i ethvert rum, herunder våde rum - i badeværelset og køkkenet. Typen af ​​kælder afhænger af armaturet selv, der er mange af dem til spotlights, blandt dem kan de mest almindelige der skelnes mellem:

Generelt kan de opdeles i to grupper:

 1. Gevindbasis.
 2. Pin (lampen skal indsættes med eller uden rotation).

Den sidste forskel er typen af ​​lampe:

 • Glødelampe;
 • halogen;
 • fluorescerende;
 • LED;

Sidstnævnte to typer hedder "Energibesparelse". Lad os se, hvordan du skifter LED'en og enhver anden pære i spotlightet.

Sådan fjernes lyspæren fra strækloftet: 4 regler

Pletterne er ikke fastgjort i strækloftet, men for det meste. Rammen er monteret i loftet, og på stræk lerret er dets dekorative del. Patronen kan enten monteres på stedet eller blot hænge på ledningen, og lampen er fastgjort i armaturet, mere om dette nedenfor. Det vigtigste ved udskiftning for at overholde følgende regler:

 1. Brug en stabil stige eller stativ. Det er nødvendigt, fordi Du kan ikke læne din hånd i strækloftet, du beskadiger det.
 2. Brug handsker. Halogenlamper må ikke berøres med bare hænder. Hvis fede spor forbliver på deres overflade, kan dette føre til for tidlig fejl i lampen. Det er værd at tænke på, hvordan man erstatter halogen med diode-modparter.
 3. Ved service af armaturer som MR16 skal du forsigtigt fjerne stikket for ikke at miste det, ellers vil lampen falde ud.
 4. Ingen indsats. Fjern forsigtigt pæren eller selve stedet, for ikke at beskadige strækloftet eller gipsvæggen, bestemm lampens type og læs udskiftningsvejledningen.

Udskiftning af MR16, GU5.3 lamper

Armaturer til MR16 med GU5.3 base holder lampen ved hjælp af en holdering. Det er ikke en ring, men en beslag. Lad os lære at trække en pære ud af en spotlight.

 1. Sluk for strømmen. For ikke at slå strømmen, er det bedre at slukke for elektriciteten helt, fordi kontakten ikke altid bryder fasetråden, selvom den korrekte ordning indebærer at slukke fasen fra lyspæren.
 2. Hvis der er et dekorativt dæksel på lampen - fjern den.
 3. Klem låsebeslaget med to fingre til de antenner, der er reserveret til dette. Nu skal du fjerne det. Den fjernede stop kan let springe ud af dine fingre, pas på.
 4. Lampen vil hænge på ledningen nu skal du fjerne den fra bunden og holde den til ham. Træk ikke ledningen for ikke at rive den.
 5. Saml alt i omvendt rækkefølge og sæt låsringen på plads. Bemærk venligst, at der er spor (vinduer) på lampens krop.

Der er nogle nuancer. Hvis proppen ikke sidder på plads, kan der være to grunde til dette. Den første er, at lampen ikke var helt indsat eller dens krop blev ikke lavet i henhold til standarden. Den anden - måske er ringen ikke fra denne lampe, du kan forvirre dem, hvis du skiftede flere lamper på én gang.

I stedet for en fjederstopper kan der være en gevindskårne ring. Det skrues blot af og gentager de beskrevne handlinger.

Udskiftning pærer type GX53 (tablet)

GX53 ligner faktisk en pille, normalt rund i form med en mat hvid diffusor. Overvej hvordan du kan ændre gx53-pæren i et strækloft. Proceduren for udskiftning af dem er lidt enklere end den af ​​GU5.3. Der er to ben på lampen, men de har en anden form. Stifterne har to diametre, den der er tættere på lampen er mindre, og den der er tættere på kanten er to gange større. Dette er nødvendigt for at fastgøre pæren i patronen. Der er ikke noget at adskille her.

For at erstatte en sådan pære:

 1. Tag fat i kolben med den ene hånd.
 2. Brug den anden side af lampens ramme.
 3. Drej lampen mod uret til 20 grader.
 4. Træk lampen ud.
 5. Installer en ny ved at dreje den med uret, indtil den stopper.

For at få GX53 fra patronen, hvis det ikke går, er det ikke nødvendigt. Designet giver nem udvinding, det skal også indsættes simpelthen. Det fastgøres ved at dreje og placere stop på stifterne på et smalt sted på stikket i patronen.

Udskiftning af pærer med patroner E14, E27

Pærer med sådanne patroner er mindre almindelige i punktlys end pin, men stadig. De skal bare skrue og fjerne fra lampen. Nu vil vi fortælle dig, hvordan du skifter en glødelampe med en gevindbøsning i en spotlight. Afhængigt af dets design kan der være en fastholdelsesring som beskrevet i den første type lamper, eller selve lampen kan fjernes fra loftet. På gipspladens lofter holdes sådanne på bekostning af fjederbelastede ben, der er placeret modsat hinanden og skilt i forskellige retninger under fjærens handling. Det er nødvendigt at fjerne pletten forsigtigt fra loftet uden at skade den sidstnævnte, hvorefter det vil være bekvemt at slukke lyspæren og skrue i en ny. Stoppene under spændingsvirkningen lukker mod hinanden og frigiver lampen.

Udskiftning af lampen i strækloftet

Armaturet i strækloftet er fastgjort gennem plastikringe. Stedet hviler på fjederbelastede ben. Tæer støder op til ringen gennem spændingsvævet. For at udvinde en sådan lampe skal du kun to trin:

 1. Tag fat i ringen i strækloftet med din hånd, lidt lænende på den.
 2. Træk på lampens krop.

Fjedre vil give anstrengelser, og stopperne kommer ud af ringen.

Dernæst skal du reducere stop på den nye lampe, så de kommer ind i ringen og sæt den ind i ringen på loftet.

Ringe kan være placeret på bagsiden af ​​spændingsfilmen. Træk ikke sjovt sagen, gør det glat, men trygge bevægelser. Normalt ledningen til patronen er ret lang, bør ikke skabe hindringer.

Nyttige tips

Vi fortalte, hvordan man skifter LED-lampen i strækloftet, lad os nu lære om nogle af de finesser. Vores tips hjælper dig med at gøre dette uden at beskadige ledninger og loftbelægninger samt den hurtige udbrænding af lampen.

 1. Hvis lampen brænder på samme sted oftere end andre - problemet er i patronen. Pin caps er ikke designet til høj effekt, så det er bedre at bruge energibesparende lamper, så basen vil vare længere, men hvis den allerede er beskadiget, skal du udskifte lampen eller patronen.
 2. Undgå at berøre kolben - brug klud og handsker. Ud over de visuelle defekter kan dette føre til udbrænding af halogenlyskilder, som vi allerede har nævnt. Sådanne lamper skal tages gennem et serviet eller i handsker, simpel HB fra en hardware butik vil gøre. Hvis de ikke var til stede, kan du endda bruge medicinske. Et serviet hjælper også med at undgå problemer. Den sidste mulighed er papirtape.
 3. Hvis lampen ikke går - brug ikke kraft. Det kan holde fast ved patronen, dette sker på grund af strømforstyrrelser, overophedning. Selvklæbende tape eller papirtape vil hjælpe. Du kan klistre over den udragende kant af pæren og trække over tapeets kant. Således vil du gøre en stor indsats uden at skade loftet.

fejl

Den største fejltagelse - brugen af ​​kraftig halogenok. For eksempel fungerer bunden af ​​GU5.3 ikke godt med lamper med mere end 40 watt. For at gøre belysningen lysere skal du tilføje antallet af lamper eller bruge LED eller fluorescerende enheder. Med samme strømforbrug lyser lyseren fem eller flere gange lysere. I løbet af de sidste fem år er prisen på LED'er faldet betydeligt, og produktkvaliteten er blevet højere. De er velegnede til både belysning og hovedbelysning.

Hvis du allerede har højeffektive LED-enheder installeret, skal du prøve hvide lyspærer. Varmt lys visuelt synes det lysere og blødere, selvom de giver den samme lysstrøm.

Beslægtede videoer

For at konsolidere det omfattede materiale foreslår vi at se en video med tips om udskiftning af lamper i spotlights. I den første video viser forfatteren hvordan man får lampen selv, og fastgørelsesmekanismen er tydeligt demonstreret i den.

Den anden video viser udskiftningen af ​​lampen MR16 GU5.3 12V fra halogen til LED.

I denne video fortæller forfatteren om typer lampe og armaturer.

Den sidste korte video viser, hvordan du udskifter lampen med GX53-stikket

Det er ganske enkelt at skifte lampen, men uden nogen viden kan du beskadige loftets design. Gør det omhyggeligt og følg tipsene fra denne artikel.

Sådan skifter du en pære i lysekroner, suspenderede og nedhængte lofter

Næsten alle hængende eller nedhængte lofter bruger spotlights. Livet på enhver teknisk enhed er ikke uendelig, og før eller senere skal du udskifte lyspæren. Opgaven er enkel: Du kan ændre det selv og overholde visse regler.

Varianter af lamper

Der findes flere typer lamper til belysningshus. Ud over konventionelle glødelamper er disse LED-, halogen- og fluorescerende lyskilder.

Glødelamper

Dette er den mest almindelige og overkommelige måde at belysning boliger på. Lys i glødelamper udsender en opvarmet wolframleder (lavet af wolframbaserede ildfaste legeringer).

Sådanne indretninger modstår strømstigninger og er ganske billige. En anden fordel ved glødepærer - hurtig brand efter tænding.

Effektiviteten af ​​denne lyskilde er imidlertid ekstremt lille: kun 4%. Derudover har glødelamper ikke en meget lang levetid, det overstiger ikke tusind timer. Som følge heraf skal lyspæren ændres hyppigt.

LED pærer

Kilder til lys på lysdioder kaldes også halvleder. De er de mest harmløse for forbrugerne og er miljøvenlige.

Selvom fremstillingsvirksomheder hævder en 11-årig levetid for LED-lamper, er det faktiske liv meget lavere og overstiger ikke 3-4 år. Faktum er, at LED'en allerede i fjerde (i gennemsnit) år for lyspæreoperationen begynder at nedbrydes og taber lysstyrke og lys.

Manglen på LED lamper - i deres høje omkostninger. Priserne på LED'er varierer meget, men minimumsprisen for en lampe falder ikke under 300 rubler, og det kan gå op til 2.000 rubler. LED'er giver en smal, koncentreret lysstråle. Dette dikterer behovet for at købe en række armaturer for at sikre ensartet belysning af rummet, hvilket yderligere øger omkostningerne.

Vær opmærksom! På grund af den høje pris betaler LED-pæren ikke tidligere end 5 år efter overtagelsen.

Halogenlamper

Halogen lyskilder har en høj lyseffekt - mere signifikant end glødelamper. En halogenpære er en kvartsflaske med et inert gasformigt medium. Der er også halogener eller beslægtede forbindelser i tanken. En sådan sammensætning nedsætter inddampningsprocessen af ​​det glødelampe, hvilket tillader at forlænge levetiden af ​​denne lyskilde.

Halogenlamper falder i to kategorier:

 1. Op til 24 volt (lav spænding).
 2. Over 24 volt (netspændingsudstyr).

Ifølge designfunktioner er halogenlyskilder opdelt i fire typer:

 1. Lineær (fra 1 til 20 kW). Anvend ikke på indvendige rum i bygninger, da de giver for høj lysstyrke).
 2. Med ekstern pære (netspændingspærer).
 3. Med en retningsbestemt stråle af lys. Udstyret med aluminium eller interferens reflektor. Anvendes til accent-spot-belysning.
 4. Finger. Karakteriseret af lille størrelse.

Lysstofrør

De er gasudladningslyskilder udstyret med startjusteringer. Leveres normalt med E14 eller E27 stikkontakt.

Manglen på fluorescerende enheder - deres lave effekt, hvilket dikterer behovet for at købe et stort antal lamper.

Sammenligning af forskellige armaturer

Den laveste effektivitet er typisk for glødelamper. Lav effektivitet og halogenlamper er forskellige. LED-lyskilder bruger meget strøm, men de viser god effektivitet. Derudover til LED'er præget af høj styrke.

Tabellen viser de vigtigste egenskaber ved forskellige typer lamper.

Den mest overkommelige indstilling er glødelampen. Men for at spare elektricitet er det mest rentabelt at købe halogenlamper.

Typer af socles

En vigtig parameter for en lyskilde er en basetype. Der er tre typer af socles - skrue, bajonet og pin. Hver af dem - med sin egen diameter og fastgørelsesmetode.

Den mest berømte og udbredte type base - skrue. Den bruges i glødelamper. Bayonet-forbindelsen er faktisk en underart af skruen, den består af fremspring på stik og riller på patronen. Pin baser er blevet populære for nylig på grund af udbredelsen af ​​halogen og LED lys. Der er syv forskellige typer stikforbindelser på markedet.

Figuren viser de fælles størrelser af stiften.

Vær opmærksom! Alle lyskilder ved udskiftning skal have samme type base. Ingen af ​​dem er udskiftelige. Ellers bliver du nødt til at ændre ikke kun pæren, men også bunden.

Funktioner med arbejde med hængende og nedhængte lofter

For at udskifte lampen i loftet, skal du først fjerne ringetøjet, hvilket er en trådfjeder. Dette skal gøres omhyggeligt, da foråret kan glide ud af fingrene og gå tabt. Derefter forsvinder forsigtigt bevægelserne forsigtigt pæren fra bunden, for ikke at knuse den eller beskadige loftoverfladen.

I mange tilfælde er demontering af lampen tilstrækkelig til at komme ud af monteringshullet. Lampen er fastgjort i stedet med fjederbeslag. Det er nødvendigt at pry en af ​​kanterne af lampen og forsigtigt trække den ned. Så snart fjedrene bliver synlige, skal de komprimeres for at frigive lyspæren.

Der er også lamper uden parentes. De er udstyret med gevindforsynede sokler. For at trække en sådan lampe ud af det hængslede loft, skal du have et stykke skridsikkert stof, som placeres på lampens krop, når du skruer af. En sådan foranstaltning giver dig mulighed for at beskytte dine hænder mod skader med shrapnel (hvis lampen bryder) og forhindrer også fingrene i at glide.

I strækloftet holder armaturerne ofte på lejeoverfladen, så når man demonterer, skal man dog sørge for, at risikoen for beskadigelse af loftmaterialet er lav. Udskiftning af pæren udføres på samme måde som i tilfælde af et falsk loft.

Ved udførelsen skal et sådant arbejde være opmærksom på sikkerhedsreglerne. Sluk i afskærmningen. For at komme til loftet har du brug for en pålidelig, stabil stativ under dine fødder, et bord eller en stige.

Tip! Når du arbejder med gipsplader, anbefales det at bruge sikkerhedsbriller.

LED lampe udskiftning

Først skal du slukke for strømmen til lejlighedsnetværket. For at udføre arbejdet vil der være brug for en stol eller trinladder. Ved arbejde med strækloft skal der tages hensyn til ikke at beskadige materialet.

Udskiftning af lampen som følger:

 1. Lås armaturet ud af monteringen (lampen er fastgjort med en speciel ring).
 2. Skru den gamle lyskilde langsomt af. Installér derefter en ny lampe i stedet.
 3. For at indsætte en ny pære, udføres de trin, der er beskrevet ovenfor, i omvendt rækkefølge. Når lampen er monteret, skal holderringen returneres til sin oprindelige plads.

Halogen lampe udskiftning

Udskiftning af halogen spotlights er praktisk talt den samme som med enhver anden lyskilde. Inden du udskifter halogenpæren, skal du slukke for strømmen i lejligheden. Fjern derefter forsigtigt monteringen, der holder lampen, tag lampen ud af patronen og installer en ny på samme sted.

Når du udskifter en halogenlampe, skal du huske at du ikke kan røre glasfladen. Faktum er, at halogenlyskilder virker ved høje temperaturer, og hvis lidt fedt kommer fra fingrene på pærens overflade, uundgåelig overophedning af pæren og dens svigt. Hvis der kommer et tryk, skal du forsigtigt tørre de berørte overflader med alkohol.

Egenskaber ved demontering af lysekronen

Arbejdsordenen:

 1. Hvis lysekronen er fastgjort på krogen, skal du fjerne beskyttelsesdækslet og finde en krog i nichen, der vises. Træk ledningerne så det er i sikte, og frakobl ledningerne. Herefter frigør lysekronen fra fastgørelserne.
 2. Hvis lysekronen holder på de korsformede planker, skal du først fjerne loftlampen, pærer og dekorative elementer fra den. Derefter fjernes hætten, der skjuler låserne. Det er fortsat at skrue skruerne, fjerne isoleringen og afbryde ledningerne. Lysekronen holder ikke noget, og det kan fjernes.

Tip! Hvis belysningsenheden er stor eller tung, anbefales det at arbejde med en assistent.

Nyttige tips

Det er let at skifte en pære til en ny, som overholder sådanne anbefalinger:

 1. Hvis der er spejleelementer i loftet, skal der være særlig pleje for ikke at beskadige overfladen. Stræklofter er også følsomme for mekanisk belastning.
 2. For at opnå harmoni i lysoverførslen anbefales det at bruge samme type lyskilder, selv pærer af samme model. Hvis du ikke kan finde pæren for at belyse rummet, er det bedre at udskifte alle lyskilderne i rummet. Ellers vil belysningen være ujævn og irriterende syn. Derfor anbefales det at købe lamper med en margen, så på grund af en lyspære er det ikke nødvendigt at ændre alle de andre i rummet.
 3. Hvis loftet giver mulighed for installation af lysdioder, men deres samlede effekt ikke er nok, anbefales det i stedet for standardpærerne med en gul glød for at få enheden i hvid. Lysstyrken af ​​sådanne lamper er subjektivt højere, og deres effekt er den samme.
 4. Til lyskilden serverede lidt længere, bør du ikke tage den med dine bare hænder, når du installerer. Det anbefales at bruge handsker eller en ren, tør klud.
 5. Stræklofter er ikke særlig kompatible med kraftige lamper. For ikke at beskadige materialet, anbefales det at undgå at installere pærer stærkere end 35 watt.

For at lyskilderne indbygges i loftet for at fungere så længe som muligt anbefales det at følge disse regler:

 1. Antallet af lamper tæller på forhånd. Hvis belastningen er for stor, vil lamperne hurtigt blive ubrugelige.
 2. Gem ikke på belysning. Kvalitetsprodukter er dyrere, men det betaler for pålidelighed i drift.
 3. Ledninger og lampeholdere er et lige så vigtigt element i belysning end lamper. Til deres køb og installation bør tages meget alvorligt.
 4. Lamperne må ikke overophedes overdrevent. Selvom lejligheden er udstyret med dyr belysningsteknologi, har den brug for teknologiske pauser i sit arbejde.

Udskiftning af en pære er den enkleste betjening til rådighed selv til en nybegynder hjemme mester. Men det kræver også opmærksomhed, nøjagtighed og konsistens.

Sådan udskiftes en pære i et falsk loft - halogen og LED. Udskiftning punktlamper.

For at ordentligt udskifte pæren i et spotlight suspenderet eller ophængt loft, behøver du ikke at ty til hjælp fra specialister.

Selve processen er ret simpel og vil ikke forårsage uhåndterlige vanskeligheder. Det er nok at kende de grundlæggende principper for montering af sådanne lamper.

Bemærk dog, at ikke alle lamper i spotlights har samme type montering. Når du vælger en ny instans i stedet for en brændt, skal du derfor være opmærksom på typen af ​​base.

Her er nogle variationer af individuelle modeller:

I lamper med en skruebase, som i den sædvanlige standard, er der ingen hemmeligheder for udskiftning. De fjernes ved vridning. Men i suspenderede og stræklofter er andre typer mere populære.

Pærer med to ben, som fastgøres efter kliket - GU 5.3, MR16

Der er modeller, der reparerer, når de drejes rundt om en akse med 90 grader - GU10.

Type GX 53 eller tablet:

Overvej processen med at erstatte alle disse løg.

Sådan ændres loftlyset

Ofte står en person overfor belysningsproblemer, hvor en fremtrædende repræsentant er en blæst pære. Sådan udskiftes en pære i en loftslampe? Dette er det første spørgsmål, der straks stilles af ejeren af ​​et nyt loft med manglende erfaring med at dreje og installere lyspærer, når dette problem opstår. Det er nødvendigt at søge et svar for at løse dette problem ved hjælp af tilgængelige metoder.

Skift pære

Tag straks ikke op med lysekronens udskiftning, hvis du bemærker en ikke-fungerende pære. Det ville være mere hensigtsmæssigt at demontere en lampe i dagslys. Hvis arbejdsstrømmen er nødvendig i mørket, skal du armle dig med en lommelygte. Fra værktøjerne har du sandsynligvis brug for følgende enheder:

 1. Tang.
 2. Flad skruetrækker, Phillips skruetrækker.
 3. Det ville ikke skade for at få bomulds- eller gummihandsker.

Først og fremmest er det nødvendigt at slukke for enheden ved at slukke for strømforsyningen ved hjælp af en afbryder eller en afbryder. Det er ønskeligt at vælge et nyt element svarende til den mislykkedes. Faktisk er det bedre at have det lige ved hånden for at montere det med det samme.

Det er vigtigt! Husk at årsagen til brud kan være et ægteskab, så du aldrig op under lampen på tidspunktet for optagelse, ellers risikerer du at blive skadet, når den er splittet.

Installationsproces

Sådan skifter du en pære i en loftslampe? Alt vil være let og enkelt, hvis du følger vejledningen nedenfor:

 • For at begynde skal du fjerne dækslet og rammen.
 • Nu holder du patronen med den ene hånd, skru det gamle element af belysning af, drej det mod uret. I de tilfælde, hvor kolben er revnet, skal du have væv. Vi pakker det med en klud og kun fjerner det fra patronen.

Det er vigtigt! Under manipulationerne er det bedre ikke at løfte hovedet, da der er risiko for, at fragmenter dannes og falder i øjnene. Du kan bruge briller.

 • Brækket glas fjernes med en blød klud, og vridning af bundpladen vil ikke være uden tænger.
 • Efter demontering kan du begynde at udskifte - en ny pære skrues med uret, indtil den stopper.

Det er vigtigt! Forsøg ikke at udøve ekstra anstrengelse under skruen, da du ved din handling kan beskadige kolben.

Energibesparende belysningselement

En sådan komponent til lysekronen har nogle forskelle med den klassiske glødelampe. I energibesparende type erstattes kolben med et fluorescerende rør. Og ved udskiftning af sådanne lamper er det kun mere praktisk - ved siden af ​​bunden, som vi normalt skruer ind, er der en choker, som giver dig mulighed for blot at trække denne pære ud.

Hvordan skifter pæren på strækloftet og suspenderes? Også her er det svært at blive forvirret, hvis du har de tips, der beskrives nedenfor.

Afhængig loftsinstallation

I lokaler, der har et falsk loft, kan lysekroner og forsænket lys bruges som belysning. Sidstnævnte er, som det er kendt, monteret lige til bunden af ​​loftet.

Det er vigtigt! Før du begynder at udskifte en LED, fluorescerende eller halogenlampe, er det umagen værd at finde en passende udskiftning. En ny komponent skal være egnet til nogen af ​​lamperne. For at søge efter en ny pære kan du bruge emballageboksen eller den gamle komponent.

Vi fortsætter direkte til at udskifte pæren på det falske loft. Hvordan man fjerner loftlampen for at skifte pære?

 1. Apparatets tilfælde er fastgjort på to elastiske stivere med to fjedre. Sagen er en lille træk værd, og holder lampen selv på begge sider.
 2. Træk enheden ud i en længde, der er tilstrækkelig til at skrue skruen ud.
 3. Når udskiftningen er foretaget, returneres armaturet til dets retmæssige sted som følger: fjedrene på kroppen presses mod bunden af ​​komponenten og genindsætter kroppen langsomt.

Det er vigtigt! Spotlights og lysekroner kan fastgøres i selve loftet, da det hængende stof kun danner en celle. Men det er værd at huske på, at det indbyggede udstyr er lidt anderledes i form af design fra de sædvanlige lysekroner. Denne bemærkning gælder for basen. Den nederste linje er, at tråden på chucken ikke altid er den samme i størrelse. Ud over dette supplerer stiften også billedet, så udskiftningsmetoden kan også afhænge af typen af ​​fastgørelse.

Typer af armaturer i belysningsenheder

Vi klassificerer vores enheder i tre af følgende typer:

 • Standard gevind.
 • Pin.
 • Swivel.

Vi vil beskæftige sig med nuancerne af udskiftning:

 • For det første tilfælde er udskiftningen af ​​komponenten i lysekronen på et ophængt loft ikke anderledes end den sædvanlige udskiftning af en pære på et normalt loft.
 • Pin-mekanismen har et lidt andet princip - delen er udstyret med en speciel ring til proppen. Normalt er en sådan base tilgængelig for halogenpærer og er udstyret med to ben. For at udskifte en sådan lampe skal du fjerne ringen - komprimere den og frakoble den. Lyspæren efter disse handlinger vil blive efterladt hængende på ledningerne. Fjern klemmerne, træk den ud og udskift den med en ny. Om slutningen af ​​installationen bliver du bedt om et karakteristisk klik. Glem ikke at låse snapringen!

Det er vigtigt! Halogenlamper med en to-bens type hætte skal installeres i bomuldshandsker, da pæren kan eksplodere i hænderne. Ja, og fingeraftryk på overfladen vil ikke gå. Husk at under drift behøver du ikke at fjerne lampen selv fra rammen.

 • Nå, den sidste type patroner, som ofte udstyre LED-lyskilden og fluorescerende drejebøsning. Denne monteringsmetode indebærer også tilstedeværelsen af ​​en speciel fikseringsring, som først fjernes. Hvis du har klare ringen, kan du gå til glasdelen og fjerne den brændte komponent. Denne type vedhæftning kaldes "drejelig", fordi fastsættelse af armaturet opnås ved at dreje det 90 grader.

Det er alt, nu kan du erstatte pæren i enhver loftlampe uden panik og ikke vente på mesteren fra boligafdelingen. Pas på ikke at ignorere personlige sikkerhedsforanstaltninger.