lofter

I dag bruger næsten ingen sådan en loftsbeklædning som hvidvaskning. Hun blev erstattet af moderne komfortable materialer, der er mere teknologiske. Men i gamle huse kan man stadig finde hvidvaskning. Enhver reparation, som du ved, begynder med demontering af den gamle finish. Og når det drejede sig om loftet, der er hvidkalket med lime eller kridt, opstår spørgsmålet naturligvis: hvordan man renser loftet fra hvidvaskning, hvilket gør en minimal indsats for dette.

Indhold:

Behovet for at fjerne hvidvask

På trods af det faktum, at der i vores tid er mange sorter af færdigmaterialer bestemt til lofter, i boligbyggeri stadig i lejligheder og offentlige bygninger er der også lofter, der er hvidkalkede med kalk- eller kridtopløsning. Og inden du fortsætter med reparationen, er der behov for at rengøre overfladen af ​​loftet fra snavs.

Men når man udfører reparationer, skal man også huske på, at eksperter ikke anbefaler at lægge andre byggematerialer oven på kridtet. Hvis du planlægger at male loftoverfladen med en vandtæt malingsammensætning eller indsætte den med tapet, skal kalklaget fjernes, da noget af disse stoffer simpelthen ikke vil fange på grund af materialets egenskaber med en hvidkalk overflade. Og hvis du tager fat, vil vedhæftningsstyrken i det næste lag være meget lavere end nødvendigt.

Ikke et enkelt materiale på et sådant loft vil vare længe. Og selvom dine planer blot omfatter opdatering af hvidvask, er det nødvendigt at gøre det enten med en lignende sammensætning, som du tidligere brugte til hvidvaskning, eller efter at du har fjernet det gamle lag af kridt, hvis du bruger en anden løsning.

Ofte vises pletter af forskellig oprindelse på loftet. I køkkenet er det oftest fedt og sod, i badeværelserne er rustfletter forårsaget af lækager fra naboer ovenfor. Sådanne fejl kan ikke maskeres på en eller anden måde eller endda med et nyt lag hvidvask - de vises stadig igen med tiden. I denne situation er det tilrådeligt, at du tænker på, hvordan du fjerner whitewash fra loftet.

Fjernelsen af ​​kridt fra overfladen skal også huskes, når skimmel dukker op på loftet. Det er meget vanskeligt at slippe af med svampen, overfladen til dette anbefales at blive rengjort til jorden, og først efter det kan du starte behandlingen af ​​flyet med et specielt værktøj. Husk at du er nødt til at slippe af med sorte prikker, selvom du beslutter dig for at lave et suspenderet eller ophængt loft, ellers vil formen spredes til væggene.

Forberedende arbejde

I fremtiden skal du foretage en reservation, at hele arbejdsgangen ikke er for kompliceret, men du bør være opmærksom på nogle finesser for at kvalitativt fjerne det gamle hvidvaskemiddel fra loftet. Overflade rengøring kan ske ved metoder. Jeg vil gerne advare dig om, at dette arbejde er støvet og snavset.

Derfor skal du gøre følgende ting som muligt. Tag alle møblerne til stede fra værelset, der forarbejdes, hvis det ikke kan gøres, skal du forsigtigt dække det med plastfolie og pap. Gulv skal dækkes på samme måde. For at sikre en bekvem og behagelig arbejdsproces skal du forberede et bord på forhånd, fylde op med gummihandsker, åndedrætsværn og beskyttelsesbriller.

Vær opmærksom: Hvis du har besluttet at dække møblerne med film, så husk at denne procedure ikke giver 100% garanti. Der vil stadig være støv på møblerne, så prøv at fjerne det fra headsetets rum.

Du kan bede nogen fra familie eller venner for at hjælpe dig. Når du fjerner et gammelt lag af hvidvask fra loftet, er assistenten ved siden af ​​et stort bassin, bevæger sig bag dig og tillader ikke bygningsaffald at falde på gulvet og tingene. Du kan også bruge en specielt forberedt affaldsbeholder fra improviserede midler.

For at gøre dette kan du bruge en hvilken som helst beholder, der er egnet i størrelse til den valgte spatel. Normalt til dette formål er det sædvanligt at bruge boksen af ​​vaskemiddel, hvor spatelen er placeret. Designet er ret simpelt, det vigtigste er at stramme værktøjet korrekt til boksen med tape eller reb. Ulempen ved denne metode til fjernelse af gamle lag af hvidvask er kun langsomhed af arbejdet, men det vigtigste er, at alt arbejdet vil ske uden snavs og støv på gulvet.

Bemærk venligst at der skal være en dørmåtte ved udgangen fra værelset. Det forekom ved første øjekast - en lille smule, men det er en vigtig person involveret i enhver reparation. Efter alt er processen med at fjerne hvidvask fra loftet forsinket i flere timer. Du vil gerne forlade rummet til at "tage en sirup frisk luft", spis, ryge og sprede ubehageligt støv og kridt i hele lejligheden. Tør derfor dine fødder, inden du forlader ejendommene repareres.

Det anbefales også at tage vare på tilstedeværelsen af ​​varmt vand på forhånd. Kør hvert 5. minut for vand i badeværelset ubehageligt. Derfor skal du have koldt og varmt vand på hånden, samt en lille tank og sprøjte. Til dette formål kan du tage en halv liters plastflaske, men lad det ikke fylde på randen med varmt vand. Det er bedre at hælde 400 gram vand i en flaske - det er nok til at fugte loftet og spare energi.

Mulighed for rengøring af loftet for hvidvask

Grundlaget for hvidvask er slagt kalk eller jordkrit. For at forhindre materialet i at kaste, indføres lim i nogle tilfælde i sin vandige opløsning. Derfor er den vigtigste måde at fjerne kridt fra loftet udskylning. Men udover at skylle måder at rense hvidvask fra loftet kender vi mange. Lad os se på de vigtigste.

Våd måde

Hvis du ikke har fundet kværnen, kan du bruge den gode gamle måde at fjerne hvidvask. Det er nødvendigt at tage en skumsvamp, suge den i vand og fugtige loftet. Du kan også bruge en børste eller sprøjtepistol, og placere den i armlængde fra loftet.

Vand uden fejl skal tages varm. I en spand vand fortyndes 3 spiseskefulde vaskepulver og 5 spiseskefulde sodavand. I stedet for pulver og sodavand kan salt opløses i varmt vand. Derefter skal du fugtige rullen i den resulterende opløsning og rulle den over loftpladen. Svære områder og vanskelige områder skal rengøres på samme måde, men ved brug af en børste.

Vand absorberes meget hurtigt i hvidvaskningen. For at sikre, at du hurtigt fjerner whitewash fra loftet, anbefales det at gå flere gange på overfladen for at sikre, at materialet er godt krøllet. Direkte under laget af kridt, der skal fjernes, anbefales det at erstatte opvasken i hvilke stykker hvidvask vil falde. Så du kan undgå stærk forurening af rummet.

Alt hvidvask vil halte efter en tid og blive mere bøjelig. Tag derefter en spatel og rengør overfladen. Denne metode er ret besværlig, og det vil tage lang tid at fjerne hvidvask på denne måde. Når du renser hele overfladen, skal du gå på med sandpapir og derefter anvende en primer.

Efter slibning forekommer der undertiden små fejl på overfladen, så de skal fastgøres med en særlig blanding, der er designet til dette formål, f.eks. Ved hjælp af gipsplaster. Sådanne blandinger sælges i enhver bygning supermarked allerede i færdig form og anvendes i henhold til et simpelt princip - metoden til tilsætning af vand.

Bemærk, at det anbefales at fugte overfladen i små områder, og fjern hvert lag af hvidvaskning gradvist. Så vandet vil ikke have tid til at tørre, og du behøver ikke gentage alt to gange.

Du kan også rengøre loftet, vaske det med vand, indtil al hvidvaskning forsvinder. Til arbejde kan du tage en børste eller en hård klud. Denne metode til at sløre loftet for hvidvaskning kræver imidlertid anvendelse af alvorlig fysisk indsats og er ret "våd". Derfor er det bedre at fugte loftet grundigt med vand og derefter fjerne materialet med en spatel.

Tør måde

Det er muligt at rengøre loftet uden forudgående overfladebehandling med vand, det vil sige "tørt". For at gøre dette skal du forberede en spatel med sin hjælp og skal rense hvidvaskningen. Denne metode er ikke særlig effektiv, det giver også meget snavs. Efter arbejdet vil du sikkert finde støv i de yderste hjørner af lejligheden, ikke kun i det behandlede rum. Derfor er det bedre at opgive denne mulighed.

Den hurtigste tørre måde at slippe af med hvidvaskning i loftet er at bruge en mølle. Hvis du ikke har en sådan enhed, og køb af en slibemaskine ikke er inkluderet i dine planer, kan du altid leje den.

Denne teknik praktiseres udelukkende i tomme rum, hvor der ikke er møbler, og dørene, gulvet og vinduerne er dækket af cellofanfilm. Derudover bør møblerne ikke være i hele lejligheden, så støvet bliver dannet meget, meget. Anbring en hovedbeklædning, et åndedrætsværn, så støv ikke trænger ind i lungerne.

På maskinen skal du rette det største slibepapir, som var i butikken, og gå gennem hele området af loftet, poleringsafsnittet efter sektion. Så skal du grundigt vaske rummet, hvor arbejdet blev gjort. Efter våd rengøring kan du sikkert gå videre til næste job.

Kogepasta

Den bedste mulighed for at rengøre loftet fra kalk er brugen af ​​pasta. Dette udføres ved at anvende en lille mængde pasta på overfladen, som anbefales at give tørt. Så hvidvask fra loftet er nemt at fjerne med en metal spatel.

At lave pasta kræver ikke stor indsats, den er udarbejdet på samme måde som for at indsætte vægge med tapet. Pr. Liter vand tages 2 store skeer mel eller stivelse. Hvis du vælger mel, skal det først fortyndes i en lille mængde vand, og først derefter forbinder massen med kogende vand.

Denne metode til rengøring af overfladen fra kridt er den mest hensigtsmæssige af alle overvejede. Når det bliver fugtet med en pasta af loftspasta, vil hvidvaskning let fjernes. Denne metode er også god, fordi den giver et minimum af forurening, arbejdsprocessen bliver ren og ren.

Men vi lever i det 21. århundrede, og mange moderne mennesker har ikke engang en anelse om, hvilken slags stof en pasta er, og hvordan den skal koges. Sådan viden er måske ikke nødvendig for dem, for i dag har butikkerne specielle vasker til kridt på en limbase. De skal anbringes i loftet med en sprøjte eller en børste, og efter tørring rengøres med et værktøj med hvidvask.

Sæbeopløsning

Den mest populære måde at rengøre loftet på fra den gamle kridt er brugen af ​​sæbeopløsning med soda. For at forberede det skal du tage 10 liter varmt vand, 2 skeer sæbe, der er revet for hurtig opløsning og 5 spiseskefulde sodavand. I den resulterende opløsning skal du dyppe rullen eller svampen og tørre loftet, indtil hvidvaskningen er helt væk.

Hvis denne metode ikke lykkedes at fjerne hvidvaskningen, og du endnu ikke har besluttet, hvordan du rengør loftet fra hvidvaskningen, kan du anvende en opløsning af saltsyre eller 3% eddikesyre til overfladen. Takket være sådanne enkle tricks vil hvidvaskning svulme op, og det kan nemt fjernes.

Med en hammer

For at rense loftet fra den gamle hvidvask, kan du bruge en lille hammer. Denne metode vil være effektiv, når whitewash-laget er meget tykt. For at holde materialet godt bag væggene anbefales det at blot trykke det med en hammer. Handlinger skal udføres konsekvent, det er tilrådeligt ikke at springe sektioner over. Efter at du har slået overfladen med en hammer, vil hvidvaskningen ligge bag selve loftet, kun koster det med en spatel lidt.

Brug en støvsuger

Nogle håndværkere klarer at fjerne fra loftet hvidvaskende vakuum, forudsat at der på overfladen kun er et lag kridt. Denne metode er naturligvis karakteriseret ved dannelsen af ​​en minimal mængde snavs og støv, men det skal huskes, at teknikken er i stand til at svigte efter en sådan manipulation.

Og for at bruge støvsugeren til det tilsigtede formål, vil det måske ikke længere fungere. Denne teknik er meget tvivlsom, men hvis du alligevel beslutter dig for et så vanvittigt skridt, skal du tilpasse et billigt eller gammelt apparat til dette formål.

Avis ansøgning

Hvis du har overflødig papirbaggrund eller gamle aviser, vil deres brug hjælpe dig med at forenkle arbejdsgangen endnu mere, og vigtigst af alt, minimerer det hvidvaskede lag, der smuldrer på gulvet og på dig. Aviser skal limes til loftet ved hjælp af en pasta, der er kendt for os på en sådan måde, at deres kanter hænger lidt over væggene.

Når limen tørrer, skal du forsigtigt trække over disse kanter og rive materialet sammen med hvidvaskningen fast på papiret. Selvfølgelig garanterer denne metode ikke absolut rengøring af overfladen, og du skal stadig beslutte, hvordan du fjerner whitewash fra loftet, eller rettere hvad der er tilbage af det. Men denne modtagelse giver dig dog mulighed for at klare sig hurtigere med arbejde og med mindre udgifter til energi.

Stain removal metoder

Hvis du under fjernelse af kridt fra loftet står over for behovet for at fjerne fedtpletter, så kan du bruge vaskemiddel og hvis det ikke hjælper med terpentin og benzin. Alkaliske løsninger kan også hjælpe dig. Et sådant stof kan købes i butikker eller lave egne hænder.

For at lave en simpel alkalisk opløsning, tag vand og sodavand. Du skal bruge 3 spiseskefulde sodavand til en liter varmt vand. Samtidig når forbruget af en opløsning til rengøring af overfladen af ​​fedtpletter 1-1,5 liter pr. Kvadratmeter.

Hvis du har brug for at fjerne skimmel fra loftet eller spor af svampe, anbefales det at bruge et stærkt antiseptisk middel, f.eks. Blegemiddel eller til at behandle loftet med kobbersulfat. Sot fra overfladen, for eksempel i køkkenet, anbefales det at vaske en 3 procent opløsning af saltsyre.

Og hvis du fjerner hvidvaskning fra loftet, står du over for rust, så det er bedst at bruge forskellige saltløsninger til at fjerne det. Det anbefales dog ikke at anvende saltopløsning, hvor salte er mere end tre til fire procent. Husk også, at når du renser rusten med denne løsning, skal du bære gummihandsker for at undgå forskellige problemer med dine hænder.

Spor af rust kan også først vaskes af med vand og derefter behandles med kobbersulfat. Hvis pletten er stor, skal den behandles med vitriol primer. En vitriolprimer fremstilles som følger: Ved 10 liter vand tages 100-150 gram kobbersulfat, 250 gram sæbe, 200-250 gram tørt lim, 25-30 gram naturlig tørringsolie, 2000-3000 gram sigtet kridt.

I huse af gamle bygninger, hvor der er en pudset overflade under hvidvaskningen, for at fjerne pletter, kan det være nødvendigt at fjerne gipsområdet for at finde årsagen eller forureningen. I en sådan situation anbefales det at genoprette loftets vandtætning og pleje området igen efter det.

Anbefalinger ved fjernelse af hvidvask

Det vigtigste ved rengøring af loftet fra kridt er den korrekte organisering af arbejdskraft, hvilket er nøglen til succes. For ikke at spilde tid, skal du sikre kontinuiteten i arbejdsgangen og fortsætte som følger: I det øjeblik, hvor du skrider af kridtet i en del af loftoverfladen, skal den anden del allerede være mættet med fugt.

Overvåg altid kvaliteten af ​​arbejdet. Når loftet tørrer, skal du kontrollere, hvor godt kridtet er vasket af. For at gøre dette skal du blot holde overfladen med en ren hånd. Hvis der ikke er noget hvidvask tilbage i håndfladen efter dette, har du gennemført arbejdet på højeste niveau. Hvis dette ikke er tilfældet, skal du bruge en speciel primer til hvide overflader.

Hvis du har fjernet kridt i loftet, er der pudsede områder, kontroller gipsets styrke. Til dette skal du banke pudsede områder. Hvis gipset ikke har tilstrækkelig styrke, skal det fjernes fra væggens overflade. Når alt loftrensningsarbejde er gennemført, skal det skylles. For at gøre dette, tag en spand varmt vand, skum svamp og fortsæt med at vaske loftet.

Uanset hvilken metode du vælger at fjerne hvidvask fra loftet, skal møblerne i hvert fald fjernes fra rummet. Rengøring af overfladen er ret simpel, men i nogle tilfælde tager det en anstændig tid. Vi har bragt mange forskellige måder at vaske hvidkalk fra loftet eller rense kridtet. Du skal bare vælge en passende metode specifikt til din sag. I slutningen af ​​arbejdet kan du sikkert gå videre til den nye loftindretning.

Sådan vaskes hvidvaskes hurtigt fra loftet

Reparation af loftet begynder med fjernelse af den gamle belægning, for eksempel ved afvaskning af hvidvask. Opgaven er ikke svært, men det er snavset og det tager også meget tid. Helt naturligt opstår spørgsmålet - hvordan man fjerner gammelt hvidvask fra loftet hurtigt og uden ekstra indsats? Overvej de mest populære og dokumenterede metoder til at rense loftet for hvidvask.

Sådan vaskes hvidvaskes hurtigt fra loftet

Når det er nødvendigt at vaske hvidt vand?

Dette spørgsmål bliver ofte stillet af begyndere, skrabning af et lille område af hvidvask fra loftet og bestilling af det i processen. Er det virkelig nødvendigt at fjerne den gamle belægning helt, når du forbereder loftet til endelig efterbehandling?

Erfarne reparationsmastere anbefaler at rengøre hvidvaskningen til jorden i flere tilfælde:

 • før en ny hvidvaskning, hvis den gamle belægning skræller af eller der er pletter, pletter og drypper på den;
 • før maleri indvendig maling;
 • når du forbereder loftet for at holde tapet;
 • om nødvendigt reparation af led - gips, kitt, tætningsgab;
 • inden du lægger lyd- og varmeisoleringsplader til limen.

I andre tilfælde er det nok at fjerne eksfolieringsområderne i hvidvaskningen ved hjælp af den tørre metode (ved hjælp af en spatel eller en sander), og så børstet loftet med en tør børste. Så du kan forberede loftet til montering af lofter fra gipsplader, paneler eller aluminiumsplader samt til installation af et loftsloft.

Hvad du skal gøre før du fjerner hvidvask

Hvis du beslutter at vaske hvidvaskningen, er det første skridt at forberede værelset, beskytte gulve, vægge og møbler fra snavs. Hvis det er muligt, skal møbler og husholdningsartikler fjernes fra værelset. Ellers bør de omhyggeligt dækkes med plastikfilm i to lag. Leddene i filmen er tapet.

Gulve skal også dække med en film, mens den skal være stærk nok. Hvis filmen er tynd, fra oven kan den lukkes med aviser eller pap for ikke at rive. Når du fjerner hvidvaskningen, bliver væggene lidt beskidte, du kan ikke beskytte dem mod snavs, men tør dem bare efter arbejde.

Du skal passe på stativet eller trinladderen, hvorfra du vil skylle loftet. Det skal være behageligt og stabilt - din sikkerhed afhænger af det. De værktøjer og materialer, der er nødvendige for at rengøre loftet, afhænger af den valgte metode.

Vær opmærksom! Når du vasker hvidvaskningen med vand på stedet for tilslutning af lampen, kan du ved et uheld væde ledningerne. For ikke at forårsage et kredsløb, er det bedre at slukke armaturet på dette tidspunkt og lette loftet med en bære eller lanterne, som også skal udarbejdes på forhånd.

Sådan vasker du hurtigt af loftet: dokumenterede metoder

Alle måder at vaske loftet på, kan opdeles i tør og våd. Til tørre metoder kan tilskrives fjernelse af hvid med en spatel eller slibemaskine. Vådmetoder - vask med vand og kemisk aktive opløsninger. Sidstnævnte giver dig mulighed for at rense loftet grundigt, men det giver mere snavs.

Valg af metode afhænger af typen af ​​hvidvaskning. Det er ret simpelt at afgøre, hvordan loftet er hvidkalket. Du skal gnide det med fingeren. Kridt efterlader en tyk hvid blomst på hånden, men lime er næsten ikke hvidt. Derudover kan loftet males med vandbaseret maling, som ikke efterlader nogen mærker på fingeren. I dette tilfælde fugtes en lille del af loftet med en svamp og gnides det, vandbaseret maling slettes ikke, men kun lidt vaskes.

Måder at fjerne hvidvask fra loftet

Til det kridtede loft er eventuelle rengøringsmetoder egnede. Tørr rengøring med en spatel udføres i tilfælde, hvor hvidvaskning af hvidvaskning med loftet er fattigt, og det bevæger sig let væk. Samtidig skrækker kittet i nogle tilfælde, og loftet skal sættes igen. For at undgå unødvendigt arbejde behøver du ikke lægge for meget pres på spatelen; det er bedre at vaske rester af hvidvask med vand.

Vandvask med en svamp er kun effektiv til kridtbelægning. Skyl med en svamp eller vandbaseret maling er vanskelig, det vil tage meget tid, kræfter og vand. Kemisk vask er mere effektiv. Du kan fremskynde denne proces ved hjælp af en spatel - de renser den for fugtede hvidvask. Derefter vaskes loftet endelig med vand.

Mekanisk rengøring med en mølle kan bruges til enhver form for hvidvask, det fjerner let belægningen, uanset dets vedhæftning til underlaget. Effektiviteten af ​​metoden er høj, men det giver meget støv, så du skal stadig vaske det for at rense loftet helt.

Fjernelse af whitewash slibemaskine

Fjernelse af hvidvask fra loftet: instruktioner

Når du vælger en metode til rengøring af loftet, skal du forberede værktøjet og de nødvendige materialer. Pas på også øjen- og næsebeskyttelse, især når du skal rense. Beskyttelsesbriller og en petal respirator skal være til stede.

Renseri med en spatel

Denne metode bruges ofte som en forrensning inden en våd vask, mens visse områder med dårlig vedhæftning fjernes.

Fjernelse af hvidtvasket spatel

Til arbejde skal du:

 • gummi mallet;
 • spatler, bred (fra 10 cm) og smal (5-7 cm);
 • groft sandpapir.

For at fjerne støv kan du bruge en støvsuger med en engangspose. Luftindtaget på samme tid kan bringes direkte til stedet for rengøring af loftet.

Nedenfor ses en række værker.

Trin 1. Pladser, hvor hvidvaskningen er blevet distended eller flyttet væk, forsigtigt banke med en gummihammer. Til dette formål kan du også bruge spatelens håndtag. Samtidig skylles hvidvaskning, med et svagt greb, helt af.

Trin 2. En smal spatel hækker de svage punkter og fjerner laget af gammelt hvidvask fra dem. Forsigtigt udvide den med en bred trowel og glat ud til en solid base, pas på at ikke ridse kittet. Til hvidvaskning falder ikke på gulvet, du kan erstatte en scoop under spatelen.

Trin 3. Resten af ​​hvidvaskning rengøres med sandpapir. Det er bekvemt at fjerne støv, der dannes under denne proces, med en støvsuger. Efter afslutningen af ​​arbejdet fejes loftet med en børste eller dækkes med en våd svamp.

Sådan fjerner du hvidvask med en spatel

Denne metode er for besværlig at rengøre hele området af loftet, til dette formål er det bedre at bruge en mølle.

Fjernelse af hvidvask med en sander

Slibemaskinen bruges normalt til kalk hvidvask eller vandbaseret maling, der er dårligt vasket af og fjernet med en spatel.

At arbejde vil kræve:

 • vinkelslibemaskine med slibeskive
 • støvsuger;
 • øjen- og åndedrætsværn.

Efter forberedelsen kan du gå videre til arbejde.

Trin 1. Under drift genereres der meget støv, før du begynder at rengøre loftet, skal du bære sikkerhedsbriller og åndedrætsværn. Det er bedre at forbinde kværnen til støvsugeren, så vil det meste af støvet fjernes i tide.

Trin 2. Slib coatingen på loftet med en mølle, mens du først bruger sandpapir med et stort slibemiddel, og efter fjernelse af det meste af hvidvaskningen, skiftes til en mindre.

Trin 3. Rengøring udføres til bunden - betonpladen. Efter afslutning af slibningen forbliver støv i loftet, det skal vaskes af med en svamp eller en blød klud eller fejet med en blød børste efterfulgt af en primer. Derefter er loftet klar til reparation og dekoration.

Fjernelse af hvidvask med en sander

Vær opmærksom! I tillæg til mekanisk fjernelse med en spatel er metoden til slibning ret kompliceret og længe vil rummet også være støvet og snavset. For at bruge denne metode til at fjerne kalk hvidvask er upraktisk, er det meget lettere at fjerne det ved den våde metode.

Vask loftet med en svamp

Det er nok at vaske et tyndt lag af kalkholdig belægning med almindeligt vand med tilsætning af vaskemiddel eller andre aktive ingredienser.

Dette vil kræve:

 • bækken eller spand med varmt vand, med tilsætning af vaskemiddel;
 • svamp eller mopp med en svampet dyse.

Arbejdsfølgen er angivet nedenfor.

Trin 1. Forbered en sæbeopløsning: 50 ml ethvert vaskemiddel med overfladeaktive stoffer - overfladeaktive stoffer tilsættes til 5-7 liter vand. Bland grundigt for at danne et let skum. Overfladeaktive stoffer forværrer kalkpartiklernes adhæsion til basen og til hinanden, fordi denne hvidvask bliver løs og let vaskes væk.

Fjern hvidvask med en svamp

Trin 2. Brug en svamp til at fugte loftets overflade, lad det svømme i et par minutter, vask derefter kridtens hvidvask i en cirkulær bevægelse og tag den ud af loftet. Vand skal ændres, da det bliver snavset og husker at tilføje vaskemiddel.

Trin 3. Det vaskede loft tørres med let syrnet vand. Til dette gør du en spiseskefuld eddikesyre eller en teskefuld citronsyre til vandet. Du kan også bruge en svag opløsning af kobbersulfat (20-30 gram tørt produkt pr. Liter varmt vand). Med det kan du ikke kun rengøre hvidvaskningen, men fjerner også rustne pletter, renser loftet og forhindrer skimmel og meldug.

Denne metode kan vaske hvidvaskningen kvalitativt og uden at beskadige laget af kitt. Men denne proces er ret lang, beskidt og ubehagelig. For at accelerere det kan du bruge en spatel.

Fjern våd hvidvask med en spatel

Ganske populær, enkel og billig måde. Den kan bruges til enhver form for hvidvask, mens effektiviteten kan øges ved hjælp af forskellige tilsætningsstoffer.

 • tank til vand eller vaskeopløsning
 • sprøjtepistol eller spray;
 • spatel;
 • svamp.

Fjern våd hvidvask med en spatel

Tabellen viser tilsætningsstoffer, der anvendes til fjernelse af forskellige typer hvidvask. De tilsættes til opløsningen til sprøjtning på loftet. Doseringen er angivet pr. 10 liter.

Tabel. Løsninger til vask af hvidvask fra loftet.

Sådan fjerner du det gamle hvidvaskemiddel fra loftet med dine egne hænder og vasker det hurtigt af, uden overskydende snavs

Eventuelle reparationer starter i forberedelsesfasen. For at den reparerede overflade skal kunne opnå høj ydeevne, er det ofte nødvendigt at rengøre basen.

Fjernelse af belægningen fra loftet er meget arbejdskrævende og af en vis kompleksitet, fordi du skal arbejde med konstant hævede hænder. Mængden af ​​smuldrende forurening og tykke skyer af fint støv kan fange fantasien hos nybegyndere håndværkere.

Selvfølgelig vil jeg fjerne hvidvaskningen fra loftet så hurtigt som muligt og uden snavs. Lad os prøve at forstå dette problem ved at vedtage råd fra erfarne fagfolk.

Har du altid brug for at vaske hvidt vand

Fornuft dikterer: Det er ikke nødvendigt at fjerne hvidvaskning i tilfælde, hvor det er planlagt at opbygge et suspenderet eller nedhængt loft, undtagen situationer hvor belægningen har spor af infektion med patogen mikroflora. I denne situation bør de berørte områder vaskes grundigt og behandles med en antibakteriel sammensætning.

Hvis du har brug for en simpel forfriskning, kan du også lade belægningen være på plads og blanke den med omtrent samme sammensætning, som tidligere blev brugt. For at afgøre om det var kridt eller lime, hjælper en meget simpel kontrol: Loftet sprøjtes med vand, og hvis dråberne absorberes, er hvidvaskningen kalkagtig, hvis ikke - lime.

Nå, hvis du beslutter dig for at male på den gamle maling, så kan du ikke gøre uden en primer

Det er vigtigt at vaske hvidvaskningen, inden du lægger tapetet, samt om det er planlagt at anvende maling på vandbaseret basis. Denne manipulation er også nødvendig, når man afslutter med polystyrenskumplader, som er fastgjort med en klæbemiddelsammensætning.

Værktøjsforberedelse og lokaler

Hurtigt vaske hvidvaskningen fungerer ikke, hvis ikke forberede værelset i overensstemmelse hermed. Alle forstyrrende genstande tages ud af det, især sofaer og lænestole, hvis polstring kan være håbløst ødelagt af snavset vand, stykker af kalk og kridtstøv.

Tungt voluminøse møbler, der er vanskeligt at bære, korrekt dækket med vandtæt film og sikret med det nyeste tape. Gulvene er dækket af aviser og indpakningspapir. Lysekroner og andre belysningsarmaturer demonteres fra loftets overflade, og ledningerne er deaktiveret for at forhindre kortslutninger. Følgende tilbehør er påkrævet:

 • trappe og varmtvandsbeholder;
 • blød svamp, klude og højkvalitets vandtæt film;
 • en plastikflaske på 2 liter i låget, hvor der er huller til hurtig befugtning af overfladen;
 • beskyttelsesbriller og åndedrætsværn;
 • hovedbeklædning, gummihandsker og arbejdstøj.
Omhyggelig forberedelse af rummet gør det muligt at rense loftet hurtigt og effektivt.

På tærsklen bør der sættes en våd klud. Det vil hjælpe med at tørre snavsede sko, når de flyttes fra et rum, hvor arbejdet udføres i et rent rum.

Hvordan er det lettere at rengøre loftet?

Du kan hurtigt rense loftet ved at arbejde ordentligt med en spatel eller en metalskraber med en beholder fastgjort til den for at samle smuldrende forurening. Brugen af ​​et instrument til dette formål, kaldet kværnen, skaber meget støj og en tyk skum af fint støv.

Det er meget produktivt at vaske kalk hvidkalk med en blød svamp fugtet med vand. Reducer dannelsen af ​​snavs betydeligt ved at anvende lim eller pasta. God hjælp i de gamle avisers arbejde.

Vi arbejder først med en spatel

For det første skal du arbejde med en spatel, selvom denne proces er temmelig ineffektiv, kræver en masse fysisk indsats og danner en utrolig mængde snavs. Denne metode anvendes oftest som en forberedende fase, inden du udfører vasken med en våd metode.

Metal spatel fra loftet tørre skraber den gamle belægning. Du kan også handle med en scraper, skrue en beholder til den med en ledning, hvor snavs der falder fra loftet vil smuldre.

Rengøring af hvidkalkslibemaskine - støjende og støvet

Ved brugen af ​​møllen dannes der en stor mængde støv, så når du arbejder med dette værktøj, er det vigtigt at beskytte øjnene med specielle byggeglas, åndedrætsorganer - med en respirator af høj kvalitet. Skrabning sker til betonbasen, først med groft slibeskive, så en mindre.

Du kan rense loftet med en boremaskine eller slibemaskine med den passende børste

Dette arbejde er langt og besværligt, så ved at bruge denne metode til fjernelse af hvidvaskning er næppe berettiget, det er meget lettere at fjerne den gamle belægning med en våd vask.

Vand er effektivt mod kridt

Det er hensigtsmæssigt at vaske kalk hvidkalk ved hjælp af en blød svamp fugtet med vand, hvortil der tilsættes et særligt produkt med aktive rengøringsmidler. De svækker kalkpartiklernes adhæsion til bunden, belægningen bliver bøjelig og fjernes let med en konventionel svamp.

Flere trin i simpel vask af den gamle vandbelægning

Kalk hvidkalk vaskes i cirkulær bevægelse, så vaskes den rensede overflade med vand med tilsætning af eddike eller kobbersulfat. Denne manipulation forhindrer udviklingen af ​​patogen mikroflora og fjerner rustflader.

Lim eller pasta - arbejde uden snavs

At slippe af med hvidvaskning uden dannelse af en betydelig mængde snavs vil hjælpe billig tapetlim eller pasta. Metoden er baseret på observatørens mestere: Efter at være faldet på hvidvaskning af tapetlim begynder det at skrælle efter det tørrer.

I fravær af lim vil pasta, der brygges fra stivelse, passe. Denne eller den sammensætning anbringes på overfladen af ​​belægningen og efterlades fuldstændigt til tørring. Derefter fjernes den eksfolierede hvidvaskning let.

Gamle aviser er en god hjælper.

Uventet hjælper almindelige aviser med at gøre arbejdet med at fjerne det gamle cover. Overfladen af ​​loftet er dækket med klæbemiddelsammensætning. Den samme lim anvendes på avispapir, og det limes til loftet. Efter tørring er avisens sammensætning trukket sammen med et lag af hvidvaskemiddel, der klæber til dem.

Fabriks vasker arbejde effektivt

Sammensætninger af fabriksproduktion fungerer meget effektivt. Kalkbelægningen fjernes perfekt med en speciel løsning "Alpha 20", fremstillet i beholdere på fem liter. Afhængig af tykkelsen af ​​kalklaget opnås opløsningens arbejdskoncentration ved at blande en del af sammensætningen med ti eller hundrede dele vand.

Industrielt renere loft er overflod

En del af blandingen "Methylan" fortyndes med ti dele vand. Dette middel er pakket i halv liter beholdere. Den specielle sammensætning til fjernelse af hvidvask "Space" viser sig meget godt. Efter at have påført det, skal du bare tørre loftet med en vaskeklud.

Du kan gøre vasken selv

I mangel af fabriksfremstillede løsninger kan du selv gøre det, og de vil ikke fungere værre. Til dette formål fortyndes ammoniak i en mængde på to spiseskefulde i en spand vand, og den hjemmelavede blanding er klar til brug.

I et andet tilfælde omrøres en krukke jod godt i samme spand vand. Denne blanding fjerner let meget tykke lag af den tidligere coating.

Du kan også lave en hvidvask med dine egne hænder.

Den tredje metode indebærer opløsningen i spidsen eddike i mængden af ​​to spiseskefulde og vaskemiddel i mængden af ​​tre spiseskefulde. For at opnå en hjemmelavet sammensætning på fjerde måde opløses to spiseskefulde finplanet sæbe, blandet med 5 spiseskefulde aske, i en spand vand.

Hvordan slippe af med rustfletter på loftet

Vel fjerner rustflader på loftet med et specielt værktøj Alfa-20. Det er en koncentreret sammensætning, der omfatter syre, så brugen er meget effektiv. Det er også muligt at slippe af med rustflader på loftet ved hjælp af en svag opløsning af kobbersulfat.

Disse spor bør bekæmpes seriøst.

For at forberede ovenstående sammensætning opløses et hundrede og tredive gram kobbersulfat i en spand vand, derefter 30 gram tørringsolie, to og en halv kilogram kridt, tohundrede og fyrre gram tørlim og to hundrede og halvtreds gram sæbespåner.

Sådan vaskes hvidvaskningen hurtigt fra loftet

For et par årtier siden blev et lag kalk brugt til at afslutte loftoverfladen. Nu har alt ændret sig radikalt, nye materialer og teknologier har dukket op. Kun under forberedelsen er der et dilemma: hvordan man hurtigt vasker hvidvaskningen fra loftet.

I øjeblikket er der mange værktøjer og teknikker til at fjerne den gamle belægning, men husk at det ikke altid er nødvendigt at fjerne finishlaget.

Hvornår skal du fjerne dækslet

Hvis du planlægger at installere suspenderet eller nedhængt loft, er det ikke nødvendigt at foretage en fuldstændig rengøring af overfladen. Det er kun nødvendigt at kontrollere, om det vil falde ned, når der monteres fastgørelsesdele, og om der er skimmelsvamp på den. Det anbefales at fjerne hvidvask i følgende situationer:

 • planlagt at klæbe loftet tapet;
 • inden afslutning af polystyren skumplader;
 • før maling med vandbaserede formuleringer.

Hvis du bare skal opfriske rummet, kan du forlade den gamle belægning. Det skal rengøres og derefter dækkes med et nyt lag af materiale.

Tip! Når det ikke er kendt præcis, hvilken hvidvaskning lofterne var færdige med, anbefales det at fugte overfladen let med vand. Hvis væsken absorberes, er den kridt; hvis dråber dannes - kalk.

Dannelsen af ​​dråber ved vådt hvidtvasket indikerer at loftet er malet med kalk sammensætning

Flydende remover

Ceiling whitewash kan gøres ved hjælp af følgende stoffer:

 1. Vand. Dens brug er den ældste og billigste måde at rengøre loftet på. Perfekt i tilfælde af et enkeltlags kridtbelægning. For at øge effektiviteten tilsættes almindeligt salt nogle gange til vandet.
 2. En opløsning af sæbe og sodavand. Til madlavning er det nødvendigt at hælde 2-3 el i 10 liter vand. l. gnides alkalisk sæbe og 5 spsk. l. sodavand. Perfekt til fjernelse af flerlagsbelægninger.
 3. Tapet lim eller pasta. Fjernelse af hvidvask fra loftet ved denne metode anses for at være den reneste, fordi der under arbejdet ikke produceres støv, ikke dråber vand opløst hvidvask og så videre. Det er muligt at anvende både fabrikssammensætninger og personlig fremstillet pasta fra stivelse eller mel.
 4. Alkoholopløsning. I en beholder med 10 liter vand skal du hælde 2 el. l. ammoniak. Et sådant værktøj vaskes sædvanligvis bort belægningen af ​​kalk.
 5. Eddikeopløsning. For at rense overfladen af ​​den gamle hvidvask skal du bruge 2 spsk. l. eddikesyre og en lille mængde almindeligt opvaskemiddel til 10 liter vand.
 6. Jodopløsning. For at forberede opløses et hætteglas af jod i 10 liter vand. Stoffet er egnet til arbejde med overflader af enhver kompleksitet.
 7. Fabriksbyggede værktøjer. Instruktioner for brug og sammensætning findes på emballagen.
Professionelle værktøjer til vask af hvidvask

instrumenter

Før du fjerner hvidvask, skal du forberede:

 • plastfolie til bevarelse af gulv og møbler;
 • personlige værnemidler: åndedrætsværn, handsker, hat og så videre;
 • spray for at fugte hvidkalkede lofter
 • metal spatel;
 • svamp, klud eller vaskeklud;
 • stepladder, fordi arbejdet udføres i højden.
Nødvendige værktøjer og materialer til fjernelse af hvidvask

Indledende fase

Denne fase af rengøring er den sværeste og beskidte. Derfor skal alt muligt fjernes fra værelset, før du vasker loftet. Massive møbler, gulv og møbler anbefales til at dække med plastfolie. Du skal også forberede i forvejen og bringe alle redskaber ind i lokalet, så du senere ikke behøver at bære støv til andre værelser.

Hvidvask kan afvige lag, så det er vigtigt at forberede beholderen til store fragmenter. Hvis arbejdet udføres af to, skal en person stå på en trinladder, og den anden med kapacitet - tæt ved, så du kan minimere forurening.

Hvis en person arbejder, vil en selvfremstillet spatel med en beholder medvirke til at reducere forureningen ved fjernelse af hvidvask.

Ved udgangen af ​​rummet skal der sættes en fugtig klud, der forhindrer spredning af støv. I forvejen skal du forberede beholdere med varmt og koldt vand. Efter alle forberedelserne kan du begynde at vaske hvidvaskningen.

Fjernelse med væsker

Du kan fjerne hvidvask med specielle væsker. På trods af hvilke midler der skal bruges, er der en klar instruktion:

 1. Belægningen skal rengøres og fugtes med en svamp, spray, rulle, børste eller klud. Derefter skal du vente lidt.
 2. Brug en spatel, skrabe væk det gennemblødte materiale.
 3. Hvis du brugte kalk hvidvask og et lille lag, kan du blot vaske det af overfladen.

Brug en støvsuger

I nogle tilfælde skal du bruge et vaskevakuum til at udføre arbejdet så hurtigt som muligt. For at gøre dette skal du forbinde en tank med en løsning på den og udføre en regelmæssig vask. Processen gentages flere gange, indtil overfladen er helt rengjort.

Advarsel! Før du fjerner det gamle hvidvaskemiddel fra loftet med en støvsuger, skal du forberede dig på, at enheden ikke længere fungerer. Derfor er det bedre at bruge et unødvendigt apparat til dette formål.

Til vask er loftet ideelt vask med vandforsyning til penslen. For at fremskynde og lette processen bliver overfladen fugtet med vand fra en sprøjteflaske.

Brug afiser

I dette tilfælde skal du forberede tapetpasta eller pasta og blød dem med aviser eller andet papir. Derefter skal du limmaterialet til loftet, efterlade et hjørne fri og vente. Hvor hurtigt hvidvaskning imprægneres afhænger af antallet af lag og belægningens alder. Efter lidt tid skal du bare trække fri vinkel og fjerne avisen sammen med belægningen. De resterende fragmenter fjernes med en spatel.

For at gøre det lettere at fjerne limede aviser fra loftet, sidder arkets kanter tørt eller foldet.

Tørre måder

Du kan vaske af hvidvaskningen uden at bruge væske. Det skal straks siges, at uden snavs er det umuligt at udføre arbejde, i hvert fald vil der opstå en stor mængde støv, derfor er det især vigtigt at forberede sikkerhedsbriller og åndedrætsværn på forhånd. Der er flere måder at fjerne finishen uden brug af vand eller løsninger.

Ved hjælp af en slibemaskine

Hvis du ikke har en sådan enhed, kan du altid spørge dine venner eller leje den. Brugen af ​​denne maskine anbefales kun i helt tomme rum. Du skal bære en hat og beskytte dine øjne og åndedrætsorganer med specielle enheder. Derefter skal du sætte papiret med det største korn og gå på tværs af hele loftet, hvorefter man fjerner whitewash-laget for lag. Men du skal bruge en masse tid og kræfter på rengøring.

Brug af hammer

Hvis du skal rydde loftet fra hvidvaskning, og der ikke findes nogen maskine, anbefales det at bruge en almindelig hammer. Det er kun egnet i tilfælde, hvor belægningen ikke er for tyk. Du burde banke hele området af loftet, forsøger ikke at springe over områderne, så tag spatelen og fjern de skrællede fragmenter.

Hvis loftet er korroderet

I dette tilfælde er det påkrævet at forberede en opløsning: 130 g kobbersulfat og 250 g vaskevaske per 10 liter vand. Det er nødvendigt at blande og hæld 240 g tørt tapetlim og 2,5 kg kridt. Til sidst tilsættes 30 ml tørringsolie.

Sammensætningen skal påføres med en rulle til loftet med et tykt lag, håndter forsigtigt vanskelige at nå med en børste, vent et stykke tid og fjern hvidvask med en spatel. Derefter skal du skylle overfladen med varmt vand og efter tørring sand med sandpapir.

Det er vigtigt! Denne struktur må ikke sprøjtes.

Rust kan fjernes ved hjælp af en stærk opløsning af kobbersulfat, der påføres loftet 3-4 gange med et interval på 2 timer, hvorefter overfladen er primet med akrylprimer

Før du vasker hvidvaskningen fra loftet, skal du sørge for, at denne operation er nødvendig. Hvis du planlægger at afslutte dette materiale, og det gamle lag er i en acceptabel tilstand (det spildes ikke, der er ingen spor af snavs og skimmel), så er det bedre at blanke over den gamle belægning.

Sådan rengøres loftet i køkkenet

Vaskning af loftet gælder ikke for værtens daglige opgaver. Men over tid, især i køkkenet, hvor brændende produkter, fedtindskud og støv sætter sig i loftet, er det nødvendigt at vaske det med jævne mellemrum. Ja, og i lokaler, hvor vinduer åbner på støvede gader, skal loftet periodisk rengøres. Uanset hvor meget en kvinde fortæller sig selv - jeg vil vaske det i morgen - før eller senere kommer denne dag. Og her kan du bruge vores enkle og nyttige tips.

I værelserne, hvor vinduer åbner på støvede gasser i gas, skal køkkenlofterne regelmæssigt rengøres.

Hvordan vasker loftet korrekt, med det bedste resultat opnået uden at ødelægge sit udseende og med minimal indsats?

Vi beslutter for en start, at vi skal vaske noget loft.

 1. Stigestige. Stærkt anbefales at bruge trappen, for at undgå fald og skader.
 2. Rengøringsmidler (for hver type loft vil de være forskellige).
 3. Mop med en mobil dyse.
 4. Stor børste på håndtaget.
 5. Bucket, bassinet.
 6. Rags eller en hvilken som helst blød klud.
 7. Beskyttelseshandsker til hænder, beskyttelsesbriller (ved hjælp af dem beskytter øjets slimhinde fra støv og små partikler).

Først skal du bestemme den type loft, hvorfra det produceres eller hvad der er dækket.

Typer af lofter og hvordan man vasker dem

Loftet i køkkenet vaskes med en mild sæbeopløsning, da den er malet med vandbaseret maling.

I køkkenet er oftest lofterne malet med vandbaseret maling. Det skal vaskes med stor omhu med en svag sæbeopløsning, du kan tilføje lidt sodavand. Bedste af alt manuelt, uden at bruge mopper og børster. Hvis loftet ikke er meget snavset, kan du prøve renseri med en stor børste. I tilfælde af at loftets ensfarve går tabt, og der stadig er pletter på det efter vask, anbefales det at male det med en enkeltlags vandbaseret maling - dets friske og rene look vender tilbage til loftet.

Indtil nu er lofterne malet med oliemaling stadig fundet i lejlighederne. Det er meget nemt at vaske dem - med varmt vand med tilsætning af en lille mængde vaskepulver.

Hvis det er nødvendigt at vaske soden over et gasrør, er det fornuftigt at anvende en opløsning af kobbersulfat baseret på 100 ml meget varmt vand, 50-100 g vitriol. Fra soden forbliver ikke et spor.

Hvis der er en infektion med en svamp, så skal du købe en speciel aerosol. Han vil ødelægge svampen efter flere behandlinger. Vask derefter kun med vand.

I nogle lejligheder lofter lofter med tapet. Det er nødvendigt at vaske dem, givet den type tapet. Papir kan ikke vaskes. De kan nogle gange forsigtigt tørres af med en lidt fugtig, blød klud indpakket omkring en børste. Resten af ​​tiden er det bedst at bruge støvsuger.

Stræklofter

Men nu er så populære stræklofter, at snavs næsten ikke ophobes, så behovet for deres vask forekommer meget sjældent. Når du beslutter dig for at vaske, er det bedst at henvise til producentens anvisninger. Det vil trods alt indeholde anbefalinger til vasken, det passer til dit loft.

Vask strækloftet med en blød klud, der regelmæssigt befugter den i en varm vaskemiddelopløsning ved en normal temperatur.

Vær ikke bange for at vaske loftet. Selvom du uheldigvis beskadiger filmen, er det jo ikke dødelig. Bare lukke rushens sted med laksebånd og kontakt firmaet, hvor du installerede loftet. Føreren vil kunne reparere det beskadigede sted.

Hvis du ikke har instruktioner, skal du bruge følgende tip.

Husk, når stræklofterne ikke kan bruges:

 1. Slibende pulvere.
 2. Hårde børster.
 3. Enheder og mopper med skarpe kanter, der kan ridse belægningen.

Det er umuligt at trykke kraftigt på spændingsfilmen direkte i loftet og presse hårdt for at undgå at rive.

Det er nødvendigt at vaske strækloftet med en blød klud, der regelmæssigt væder den i en varm vaskemiddelopløsning ved en normal temperatur (almindelige værktøjer, som du normalt bruger). Hvis loftet er blankt, er det bedre at købe alkoholholdige produkter (for eksempel vinduesrenser) - de forlader ikke pletter og pletter.

Og du kan købe og polere til vask af ophængte lofter.

Det er meget vigtigt at følge en simpel regel!

Det er nødvendigt at vaske loftet med fremadgående bevægelser, uden tryk og kun i svejsens retning.

Når du har renset hele loftet, tør det forsigtigt med en blød, absorberende klud.

Hvordan man rengør loftet i lejligheden?

fra Alena Smirnova 347 set

Loftet er en integreret del af hele interiøret. Og selvfølgelig skal den have tiltrækningskraft for ikke at forkæle rummets generelle udseende.

Gule pletter, forurening fra madlavning, forældet hvidvask, pletter fra bugter - alt dette gør loftet gammelt og grimt. Hvordan håndteres pletter? Hvordan vaske loftet og ikke beskadige det?

Rengøringsudstyr

 • Det er ligegyldigt hvad slags loft du besluttede at fjerne fra forurening. I vaskeprocessen skal du ikke bruge skarpe genstande. Arm dig med en blød skum svamp eller klud.
 • Brug gummihandsker til at beskytte hænder mod vaskemidler.
 • Du skal bære et tørklæde. For at holde vaskemiddelet ud af øjnene skal du beskytte dem med briller.
 • Hvis processen indebærer midler med stærk lugt, er det bedst at bære en maske til din egen sikkerhed.
 • Specialværktøjer.

Typer af lofter og deres rengøring

Afhængigt af hvilket loft du skal vaske, skal du vælge en rengøringsmetode.

Hvidkalkede loft

I tilfælde af lysforurening vil sammensætningen af ​​5 liter vand og 200 gram blå vitriol bidrage til at vende tilbage til den tidligere appel til loftet. For ikke at beskadige møblerne og andre ting skal du dække dem med plastik eller papir. Påfør den resulterende sammensætning ved hjælp af en rulle på loftet i to eller tre lag.

Efter at overfladen er helt tør, påfør en primer og hvidvask på den. Glem ikke at tage forholdsregler under arbejdet. I tilfælde af kontakt med huden, vask straks med vand.

strakt

Denne overflade er den nemmeste at vaske. Til dette formål kan du bruge en støvsuger eller en blød, fnugfri klud. Som rengøringsmiddel bruges til vask af vinduer. Under ingen omstændigheder skal du bruge skarpe genstande, der kan beskadige loftets overflade.

Falsk

Ligesom i den tidligere version kan du bruge en støvsuger. En almindelig skolebørn viskelæder er egnet til at fjerne pletter. Fedtmærker fjernes med en blød klud og sæbeopløsning. Husk at kludet ikke skal være for vådt, fordi dette kan føre til overflade deformation.

Naboer oversvømmet. Sådan fjerner du pletter?

Straks skal det siges, at efter oversvømmelse kan gule pletter i loftet fjernes ved blot at anvende hvidvask eller male over sporene.

Denne mulighed sparer tid og kræfter, men det er ikke holdbart. Efter et stykke tid vil pletterne ses og igen ødelægge loftets udseende.

For permanent at slippe af med gule pletter efter oversvømmelsen er det nødvendigt:

 • Først og fremmest fjernes det gamle lag maling eller hvidvask. Sidstnævnte vaskes bedst.
 • For at misfarve pletten ved hjælp af hvidhed og en blød svamp. Sammensætningen påføres pletten og gnides indtil den bliver hvid.
 • Herefter skal pletten være helt tør, hvorefter der påføres en primer og hvidvask.

Sådan fjerner du hvidvask

Hvis du beslutter dig for at lave en reparation, så er der sikkert i denne proces en opdatering af loftoverfladen. Personer, der selv reparerer for første gang, står ofte over for problemet med at fjerne belægningen. Sådan vasker du hvidvaskningen hurtigt fra loftet, og hvilke værktøjer er der brug for til dette?

Du kan fjerne det gamle lag med en almindelig trowel. Værktøjet skal være bredt. Denne indstilling bruges, hvis du vil fjerne whitewash fra et lille område. Uregelmæssigheder og grovhed, der opstår i løbet af arbejdet, elimineres med sandpapir. På grund af den store mængde støv anbefales det at beskytte ansigtet med briller og en maske.

Forberedelse af en pasta, kan du på kortest mulig tid for at slippe af med det gamle lag af hvidvask. For at forberede sammensætningen vil kræve: 1 liter vand og 2 el. stivelse. Ved anvendelse af en stor klud anbringes pasta på overfladen og får lov til at tørre. Efter fuldstændig tørring bliver loftoverfladen en stor "skorpe", og hvidvask kan nemt fjernes med en spatel.

Tag varmt vand og tilsæt en 3% opløsning af eddike. Sug hvidvaskningen med den resulterende sammensætning, lad den tørre og fjern belægningen med en spatel.

Rengøring af loftet i køkkenet

Køkkenet er et rum, der som følge af konstant madlavning kræver grundig rengøring. Fra sot og spray af fedt mister loftet sin oprindelige udseende. Hvad skal man gøre i denne situation?

For at fjerne plastpanelerne med fedtspor er det nok at tørre dem med en opløsning bestående af vand og et par dråber vaskemiddel. Til hvide paneler egnet vand med tilsætning af blegemiddel (til 10 liter vand 2 spsk af midler). For en større bekvemmelighed skal du bruge en lang vatpind.

For at fjerne fedtede pletter fra strækloftet, kan du bruge et særligt rengøringsmiddel eller tilberede en sæbeopløsning. Som i tilfælde af plastpaneler skal loftet tørres af med en fugtig klud efter rengøring.

Med lofterne, klistret tapet, er situationen lidt mere kompliceret. Kun små områder af overfladen kan rengøres med fedt og sod med en vådserviet. Efter at pletterne er fjernet, slettes mønsteret. Dette gælder selvfølgelig for almindeligt papirbaseret tapet. Ikke-vævet og specielt vaskbart tapet kan tørres uden frygt for skade.

Så som du kunne se, er det ikke så svært at rense forskellige typer lofter fra snavs. Det vigtigste ved at huske er at spare tid og din egen styrke, det er bedst at fjerne friske pletter og ikke vente til de bliver gamle, og de vil være vanskelige at fjerne.