Izospan hvordan man lægger på loftet

Virksomheden "Hex", men ikke en monopolist på markedet for byggematerialer, tager hele nichen af ​​dampspærrefilm og membraner. Deres produkter er vindtæt, dampgennemtrængelig, vandtætningsmembran under varemærket "Izospan". Afhængig af struktur, densitet og anvendelsesområde er A-, B-, C-, D-, E-, F-, K-serien tilgængelige. Disse er hovedsageligt dobbeltlags nonwovens, hvor den ene side er glat, den anden er fluffy og / eller ru.

Ved hjælp af eksemplet på Izospan V-film, vil vi se, hvilken side der skal ligge på isoleringen, hvordan man lægger den korrekt, og hvad er de til hensigt til.

Hvorfor netop Izospan

Dette er ikke den første artikel, vi bruger til undersøgelsen af ​​dette materiale, så vi vil kort fortælle om de vigtigste egenskaber og anvendelsesomfang.

Izospan B (C) er et tolags ikke-vævet materiale, der bruges til at beskytte alle typer af strukturer, herunder gulvet, i alle bygninger. Interfererer med dannelse af kondensat og som følge heraf udvikling af en svamp. Holder støv og fibre af en varmelegeme, tjener som beskyttelse mod vind.

Membranegenskaber

parametre

indikatorer

Stretching i længderetningen, mm

Strækker tværgående, mm

Longitudinal trækkraft, N / cm

Belastningen på hullet på tværs N / cm

Den består af to lag - ydersiden er glat for nem montering, bunden er perforeret - for at bevare fugt. En sådan forskel i tekstur gør det nemt at finde ud af, hvilken side der skal anbringes Izospan på isolationen - det nederste, fleecy lag til kondensatdannelsesstedet for at udvælge det konstant.

Med forbehold af brugen af ​​dampspærremembraner er konstruktionen pålideligt beskyttet mod dannelsen af ​​overskydende fugt, kondensatakkumulering på knuder og metalelementer, forfald af træbjælker og vægge mv. En bivirkning ved brugen af ​​en sådan film er, at det ikke tillader isolationsfibrene, især hvis det er mineraluld og glasuld, at komme ind i rummet.

VIDEO: Hvilken side lægges damp og vandtætning

Forstå siderne og bjerget

Vi husker igen, hvilken side der skal lægge Izospan B - perforeret til isoleringen, glat udvendigt. Selvom berøringen undlader at bestemme hvilken der er uslebne markering - vises lærredets navn på den glatte side, det vil sige, når du vedhæfter det, skal du se navnet.

Indersiden af ​​lærredet for at absorbere fugt

Front - glat - den side, hvor produktets navn anvendes

Installation af materiale Izospan udføres af en eller anden part afhængigt af hvilket materiale der anvendes.

Membranen er altid monteret på konstruktionens understøtningselementer eller på ru rude eller gulv. Fastgør lærredet med træplader eller bygningsstøvlerom.

Hvis foring, eurolining, krydsfiner mv. Anvendes til dekoration, er filmen fastgjort med tynde træplader parallelt med hinanden. Isolering er indsat mellem lamellerne, i dette tilfælde er den glatte overflade vendt mod den.

Under tagens dampisolering fastgøres de enkelte strimler overlappet med hinanden (overlapningsbredde ikke mindre end 10 cm) og fastgøres med dobbeltsidet tape, og selve fastgørelsespunktet er desuden lukket med tape til dampspærre. Virksomheden "Hex" producerer en hel række klæbebånd til netop sådanne behov.

Tape til limning af leddene af dampspærre Izospan B

Det er klart, at det er nødvendigt at bestemme siden for at sætte Izospan i hver specifik situation, da dets flammede overflade skal absorbere vand, det vil sige at den vender ud mod det sted, hvor kondensat vil gå.

Anvendelse på visse områder

Anvendelsen af ​​dampspærremateriale udvider gentagne gange levetiden for isolering og som følge heraf hele bygningskonstruktionen. Dens hovedopgave er at forhindre indtrængning af kondensat og dannelse af svampe.

Isoleret tagdækning

Membran- eller plastfilm er et uundværligt element i konstruktionen af ​​isolerede tage. Den er monteret på elementerne på understøtningsrammen, i det mindste - på den hårde overflade. Det er nødvendigt for at den fugt, der dannes ved en temperaturforskel, ikke kommer på en varmelegeme. For at forbedre leddets karakteristika (overlappende), limer de Izospan SL.

Det passer med en glat side til isoleringen, uanset dens type - skum, udvidet polystyren, mineraluld osv.

 1. tag
 2. membran
 3. Kontrobreshetka
 4. Varmeisolator
 5. membran
 6. spær
 7. Afslutningsmateriale

Ekstern vægisolering

Produktets struktur er sådan, at den anvendes lige så godt til både ekstern og intern isolering. Det vigtigste er, at filmen ikke får direkte sollys - de reducerer betjeningstiden væsentligt og har generelt en negativ indvirkning på lærredet. Med den ydre finish vender den glatte side også mod varmeisolatoren.

 1. Vægbeklædning
 2. Kontrobreshetka
 3. Membran klud
 4. Varmeisolator
 5. Membran klud
 6. Indvendig finish

Gulvkonstruktioner

Installation af Isospan anbefales ved indretning af gulvflader og kælderlofter for at isolere isoleringen fra fugt og samtidig forhindre, at fibrene kommer ind i boligarealet.

Polyethylen er anbragt mellem beklædningen og det grove loft med perforeret (bagside) side ned og direkte over isoleringen selv, mens den grove overflade er vendt mod den.

Sørg for at skabe en ventilationshule på 40-50 mm for luftcirkulationen mellem dampspærren og isoleringen.

For tætning af leddene er det ligegyldigt, om de bruger en serie B eller FX, når de er stødmonterede, limes de med KL eller SL tape.

 1. Gulvoverflade
 2. Dampbarriere
 3. Minvat eller ekspanderet polystyren
 4. Kontrobreshetka
 5. Gulvbjælke
 6. ru
 7. Indvendig finish

Arrangement af gulve

Ved gulvbelægning på beton, mursten, cement og andet fundament (undtagen træ og dets derivater) skal der anbringes et lag damp- og vandtæt til kompensation for temperaturforskellen og absorbere kondensat. Læg lærredet direkte på screed, kan lægge isolering, hvis den dekorative belægning er tynd eller lægge parket eller laminat straks på underlaget.

 1. Dekorative gulve
 2. membran
 3. Cement / betonplade, underetage
 4. Gulvplader

Installationsvejledning

I huse og lokaler, hvor væg- og tagisoleringsarbejdet udføres, er membranarket fastgjort til understøtningsrammen mellem isoleringen og den hårde finish med den glatte side til isoleringen. Til fastgørelse er det tilladt at anvende galvaniserede pinde med store hætter for ikke at rive med enten en hæftemaskine - dette er meget mere bekvemt og hurtigere.

Ved arbejde med skrå overflader skæres den ønskede størrelse af lærredet på forhånd og fastgøres vandret fra bund til top med en overlapning på 10-15 cm.

I tilfælde af yderligere efterbehandling med klapbræt og andre træplader, fastgøres filmen med træplader med en 40 mm kant, som er gennemblødt i et antiseptisk middel.

Når gipsvæg anvendes til ruvning af væggene, er membranen fastgjort med hæfteklammer eller galvaniserede negle. Den glatte side vender mod isoleringen og tættest på den så tæt som muligt.

I tilfælde af for høj fugtighed, opvarmning af taget eller ekstern opvarmning af væggene er leddene desuden fastgjort med dobbeltsidet tape Izospan KL eller ensidet SL.

Det er forbudt at bruge almindeligt brevpapirbånd - det vil ikke vare en dag på membranens overflade.

For isolerende gulve, er kælderen og kælderen, Izospan B foret mellem undergulvet og den dekorative belægning. Arkene overlapper også, men der skal være et ventilationsgab mellem ydersiden og isoleringen til luftcirkulationen - 40-50 mm er nok.

Arbejde med gulvplader og isolering af gulve på en betonplade

Det samme gælder, når man lægger gulvet på en cement eller betonplade. I dette tilfælde skal du sørge for at bruge scotch tape eller tilslutningsbånd til lærredens langsgående søm for at udelukke selv den mindste befugtning af parket eller laminat.

Omfanget af den enkelte serie

 • Og - en membran til en tagflade for beskyttelse mod fugt og vind;
 • B - dampspærre
 • AS - åndbar diffusionsmembran;
 • AM-åndbar diffusionsmembran;
 • AQ - professionel linje af beskyttelsesudstyr
 • FS - reflekterende med folielag;
 • D - damp- og vandtætningsmembran;
 • KL, SL, FL, FL - dobbeltsidede og ensidige forbindelsesbånd

Generelt regnede vi ud, hvilken side der skulle sætte Izospan til varmeren, der bærede rammen, undergulvet og nogle typer finish. Hvis du har spørgsmål, kan du spørge dem i kommentarerne til artiklen. Specialister fra selskabet besvarer dem snart.

VIDEO: Kondensering på taget + Forkert dampspærre

Sådan lægger du Izospan: instruktioner

I konstruktion bruger ofte innovative materialer. Dette gør strukturen mere teknologisk og reducerer arbejdskraft og tidsomkostninger. Et af disse materialer er Izospan - en ny udvikling inden for byggeri. Det er et multifunktionelt materiale, der fungerer som forrude, damp og vandtætning. Anvendelsesområdet er meget forskelligt. Men for at det skal "arbejde" korrekt, skal du vide, hvordan du kan stable izospan.

Izospan er repræsenteret af en række arter, der afviger noget hvad angår deres anvendelser, egenskaber og kapaciteter. I det væsentlige er enhver Izospan en film eller membran. Hele Izospan sorten er opdelt i fire store grupper, men inden for disse grupper findes der flere andre typer materialer. Kun omkring 14.

Fordele ved Isospan

Materialet bruges til at beskytte isoleringen af ​​industrielle eller beboelsesbygninger, højden er ligegyldig. Den kan bruges til beskyttelse mod fugt af forskellige typer isolering, såsom mineraluld, polystyren, polyurethanskum.

 • Styrke.
 • Pålidelighed. Efter installationen er isoleringen garanteret at være tør.
 • Alsidighed. Beskytter enhver isolering.
 • Økologisk sikkerhed. Filmen udsender ingen kemi.
 • Nem installation.
 • Modstand mod forhøjede temperaturer. Velegnet til bade og saunaer.

På grund af sin struktur forhindrer Izospan kondens på vægge og isolering, hvilket beskytter strukturen mod dannelse af mug og mugg.

Værktøj og materialer

Følgende værktøjer og materialer er nødvendige for installationen af ​​Izospan:

 1. Dampbarrierefilm i en mængde svarende til arealet af overfladen, der skal belægges med en margen på lærredets overlapning.
 2. Hæftemaskine eller flade lameller til fastgørelse af filmen.
 3. Negle og hammer.
 4. Monteringsbånd eller metalbånd til bearbejdning af ledd.

Gulvisolering: instruktion

Alle ved, at fugt er fjenden af ​​træbygninger. Det har en signifikant, undertiden negativ effekt på træ. Du kan undgå katastrofale resultater kun gennem høj kvalitet dampspærre.

Hvorfor Izospan

Fordelene ved at bruge Isospan i sammenligning med andre dampbarrieremetoder er indlysende:

 • På den ene side isolerer det træ fra fugt;
 • på den anden side påvirker på ingen måde luftstrømmen, uden hvilken naturligvis træ ikke varer længe.

Typer af Izospan til gulvet

Dette materiale er blevet populært blandt forbrugerne som en ikke-alternativ mulighed for gulvisolering. Hvad er Izospan, er det rigtigt for dig? Det er utvivlsomt svært at svare, men lad os forestille os de sorter, der er mest egnede til at isolere gulvet fra fugt.

 • Izospan AM er et universelt middel, der kan fungere som isolering for både tag og vægge samt gulv for at beskytte isoleringen i uopvarmede loftsrum. Monteret på den hvide side til isoleringen.
 • Izospan AS - en trelags membran, holdbar, egnet til gulvet. Det anvendes på samme måde som Izospan AM.
 • Izospan B er et tolags materiale, der perfekt håndterer sin funktion. Den bedste mulighed for dampspærre indendørs gulve.

Forberedende arbejde inden den direkte installation af Izospan

 1. Vi skal begynde med, at alle de brædder, der udgør gulvet, behandles med en særlig blanding, som ikke tillader dem at rådne, tiltrækker insekter, og så videre.
 2. Hvis gulvet allerede er ombygget, skal denne handling udføres ved at afmontere gulvet.
 3. Efter demontering er det nødvendigt at udskifte især slidte materialer, idet de har behandlet nye i henhold til den allerede annoncerede ordning.

Dampisolering

Selv en ikke-ekspert kan udføre denne procedure, styret af rækkefølgen af ​​fremlagte handlinger.

I tilfælde af dampisolering af interfloorlofter placeres Izospan B oven på isoleringen, fastgøres den med en hæftemaskine og forsegler den ved limning af leddene. Sørg for at give en overlapning på 15-20 cm.

Hvad er behovet for dampspærrevægge

Om vinteren når temperaturforskellen i en boligbyggeri og på gaden store værdier. På grund af dette kondenserer den varme indendørs luft under køling på væggen af ​​bygningen. Hvis væggene er isolerede, akkumuleres kondensatet på isolatoren. Som følge heraf bliver de anvendte materialer vådt, og deres oprindelige varmeisolerende egenskaber reduceres. For at forhindre sådanne hændelser anvendes Izospan dampspærre.

Overfladebehandling til montering

 1. Før du installerer filmen Izospan, er det nødvendigt at inspicere isoleringen for huller mellem blokkene, i tilfælde af detektion - for at fjerne manglerne
 2. Sæt kontaktstederne i varmeapparatet med strukturelle elementer, f.eks. Med vinduer.

Laying Izospan på væggene

Izospan A bruges til dampbarriere af vægge udefra, Izospan B er velegnet til indersiden.

Fra indersiden

Installation af isospan på væggene indefra er ikke særlig vanskelig:

 1. Mellem lejebjælken passer pladeisoleringen.
 2. Over dem ved hjælp af en hæftemaskine er fast Iszospan B.
 3. Installationen er overlappet, leddene er forseglede.
 4. På toppen af ​​dampspærren er der en modgitter.
 5. I slutningen er slutningen af ​​rummet.

Installation af Izospan begynder med den nederste række af vandrette striber. Overlapningen af ​​lærredet skal være mindst 10 cm. Materialet har en glat side til isoleringen. Krydsningen af ​​filmen til lathing eller anden overflade skal limes med et monteringsbånd.

Udefra

Når du isolerer udefra væggen, fortsæt i omvendt rækkefølge:

 1. På toppen af ​​den isolerede isolering til tømmeret ved hjælp af en hæftemaskine fastgøres Izospan A.
 2. Installation er fra bunden med glat side ud.
 3. Derefter skal du montere tælleren grillen.
 4. Den ydre hud fastgøres over modkanten.

Denne metode er egnet til trimning af træ eller bræt. Til tømmervægge kan der fastgøres en dampspærre uden montering af batten.

Izospan B giver tosidet beskyttelse, den ene side er glat og den anden er ru. Det er meget vigtigt at have materialet på højre side til isoleringen. Under alle omstændigheder før installationen skal du læse instruktionerne om korrekt placering af materialet i forhold til isoleringslaget, ellers vil den fejlagtige placering føre til den modsatte effekt.

Dampbarriere af loftet Izospan

Målet med denne proces er at beskytte det byggemateriale, der anvendes til loftet fra fugt. Luftens luftfugtighed i værelserne er anderledes, men det er overalt, selv i de rum, hvor luften synes at være tør. Og damp ophobes i loftet, så skimmel fremstår først der og på sidevæggene i loftets hjørner. Øget luftfugtighed i rummet bidrager til for tidlig ødelæggelse af byggematerialer, øger sandsynligheden for ødelæggelse af træ med biller og andre træagtige insekter, som har brug for fugt til at overleve.

Hvilken Izospan passer til loftet

Der er typer af Izospan, som omfatter flere egenskaber på samme tid, og der er dem, der kun besidder de vigtigste tekniske egenskaber, der er nødvendige for dampbarriere: uigennemtrængelighed af fugt, eliminering af kondensat.

Bedste af alt, Izospan B er velegnet til loftet, det bruges til at beskytte isolatorer på indersiden. Hvis vi taler om loftsloftets dampspærre udefra, så brug Izospan A, loftet på den uopvarmede kælder - Izospan D.

Sådan monteres Izospan

Fastgørelsen af ​​filmen begynder med overfladebehandling. Loftet er rengjort af snavs, støv, fremspring. I nærværelse af hulrum skal de behandles med et kit, ligesom de eliminerer defekter: revner, riller, revner. Den færdige overflade belægges med en primer, får lov til at tørre godt.

 1. Rullen rulles ud, filmen skæres i stykker og bånd af en sådan størrelse, som er nødvendige for at dække loftet.
 2. Den første dampspærre er fastgjort parallelt med gulvet, den glatte del presses mod udkastet til loftet eller til varmeren (mansard tag).
 3. Det andet bånd går over den første, der overlapper det med 15 cm, hvert efterfølgende lag af filmen skal komme med samme overlapning af den forrige.
 4. Klæder i krydset er fastgjort med en hæftemaskine.
 5. Samlinger forseglet med et specielt bånd.
 6. Derefter laves en drejning, hvoraf der dannes et ventilationshul på 4-5 cm.
 7. Monteret efterbehandling materiale.

Vi håber, at vores instruktioner vil hjælpe dig med at sætte dampspærren ordentligt. Hvis du har spørgsmål om teknologi, spørg vores ekspert spørgsmål.

Lægning af izospana på loftet - hvilken side at lægge

Dampbarriere af enhver bygning er et vigtigt stadium i moderne konstruktion. Effektiv beskyttelse af lokalerne fra forekomst af fugt og kondensat kan betydeligt forbedre bygningens ydeevne, gøre den mere pålidelig og holdbar. Korrekt udførte instruktioner om brugen af ​​det valgte materiale vil kunne sikre fuldstændig mangel på kondensat. Dette vil have en positiv effekt på temperaturregimet og vil sikre en konstant temperatur i huset, hvilket reducerer varmeomkostningerne.

En af de mest populære dampbarriere materialer i byggemarkedet er izospan. Dens tekniske egenskaber er helt i overensstemmelse med eksisterende krav, så du hurtigt, effektivt og billigt kan udføre arbejde i enhver bygning, uanset størrelse og formål. Anvendelsen af ​​izospan til isolering af loftet er en populær løsning for både fagfolk og dem, der ønsker at udføre en dampspærre med egne hænder. For fuldt ud at forstå de grundlæggende regler for at arbejde med materialet, anbefaler vi at du gør dig bekendt med sine varianter og egenskaber ved lægningsteknologien.

Hvad er izospan

Dette materiale er en diffusormembranfilm baseret på produktion af polymerisering af polyethylen. Eksisterende teknologier tillader at producere materiale med forskellige teknologiske egenskaber. Samtidig giver format, emballage og overfladefunktioner dig mulighed for at lægge izospan i loftet med maksimal effektivitet og kvalitet.

Dette materiale er især efterspurgt efter arbejde i rum med høj luftfugtighed samt bygninger, der er isoleret med bløde materialer - mineraluld, penofol eller skummet polystyren, med tætning af leddene med skum. Blandt de vigtigste funktioner, som dette dampbarriere materiale vil udføre, er det nødvendigt at fremhæve:

 • beskyttelse af lofter mod forekomsten af ​​svampe og forskellige bakteriologiske formationer
 • isolering isolering og beskytte det mod at blive vådt;
 • indeslutning af kondensat og muligheden for fordampning på en naturlig måde.

Ud over de ovennævnte egenskaber er det værd at lægge Isospan på grund af dets høje styrke og elasticitet, hvilket i høj grad letter arbejdet. Denne dampspærre er miljøvenlig og kan bruges i rum med enhver lufttemperatur.

Varianter og teknologiske træk ved izospan

Det moderne byggemarked tilbyder fire typer dampspærre af denne type, der er egnet til beskyttelse af lokaler fra kondensat, damp og andre manifestationer af fugt. De er sædvanligvis betegnet med mærkning A, B, C og D. Resten af ​​materialelinierne er beregnet til specielle driftsforhold, for eksempel til bad. De har en højere pris og er mindre almindeligt anvendt i massekonstruktion.

Izospan A

Den er produceret i to typer:

 • Tagdækning - bruges til beskyttelse mod vind-fugt. Sådan materiale er tilrådeligt at montere mellem tagisolering og gulvbelægning. Det forhindrer forekomsten af ​​under-tag kondensat og hoarfrost.
 • væg - bruges til at isolere skillevægge og lofter. Det har et lavere dampgennemtrængningsindeks, men samtidig er det lettere og bedre afstødning af fugt.

Izospan B

Det er en to-lags beskyttelse af varmeisoleringsmaterialer med høj alsidig anvendelighed. Det er lagt på indersiden af ​​isoleringen af ​​interfloor lofter i loftsrum og kældre.

Izospan C

Tolags dampbarriere materiale, der bruges til at beskytte mod damp, kondensat og vand på begge sider. Afviger i den øgede holdbarhed og kan effektivt anvendes til en vandtætning af betonrum.

Izospan D

Fremragende mulighed for ekstern brug. Lavet på basis af vævet stof, vil dette materiale perfekt klare alle belastninger, herunder store mængder vand og sne.

Hvilken side af retten til at lægge izospan

Det første spørgsmål, der opstår for begyndere, er valget af højre side af materialet. Hovedformålet med installationen af ​​Isospan i loftet er at beskytte isoleringen mod fugtindtrængning. For at maksimere udførelsen af ​​de påkrævede opgaver, skal der derfor altid vendes et glat lag af materiale til isoleringen. Sammen med dette har udvendige og tagdækninger med denne isolator nogle forskelle. At vælge - hvilken side at sætte og izospan, husk at det er vigtigere for taget at sikre uhindret fjernelse af damp udefra og beskyttelse af isolering og lofter fra nedbør. I dette tilfælde skal den glatte side af materialet vende ud.

At lægge izospana i loftet

Teknisk dampspærrede loft kan omfatte installation af et eller flere lag af belægning. For korrekt at lægge izospan er det nødvendigt at overveje følgende egenskaber ved den behandlede overflade:

 • Funktionelt formål med den isolerede overflade
 • produktionsmateriale;
 • Den forventede belastning på materialet i form af fugt og damp.

Montering på betonlofter

I betragtning af at de fleste betongulve er dækket af bitumenmastik, vil anvendelsen af ​​izospan ikke være effektiv her. Men når der anvendes bløde isoleringsmidler, skal fordampning være til stede for at forlænge levetiden og forbedre den tekniske ydeevne.

Izospan fra ydersiden er monteret på en tidligere forberedt ramme, mens der til brug på plastikfliser anvendes til montering på en betonoverflade. Rammen kan være træ eller galvaniseret kasse, som tjener som grundlag for isolering, dampspærring og modstående materiale.

Lægning på trælofter

Isolering af overflader i et træhus er en af ​​hovedopgaverne for at forbedre drifts- og kvalitetsegenskaber. Izospan anvendes her uanset tilstedeværelsen af ​​isolering og er obligatorisk til brug på begge sider af den behandlede overflade. Legeprocessen i sig selv er ikke særlig vanskelig, og eventuelle tilgængelige metoder kan bruges til at sikre materialet til overfladen.

konklusion

Arbejdet med dette materiale er, at det er nøje at overholde producentens anbefalinger, overholde arbejdsteknologien og vælge den rigtige type materiale til installation i en bestemt sag. Hvis han sætter isospan korrekt på loftet, vil han være i stand til fuldt ud at give de nødvendige karakteristika og afsløre sine egne evner fuldt ud.

Hvordan laver man en dampspærre i loftet?

Afslutningen af ​​opførelsen af ​​huset, bør du tænke på dampspærren. Det beskytter bjælkerne og andre træelementer af konstruktion på loftet fra dannelsen af ​​kondensat, på grund af hvilket træ er beskadiget. Derudover er fugt en ideel yngleplads til skimmel og meldug. På dette grundlag bliver det klart, at brugen af ​​dampspærre ved isolering af loftet er en absolut nødvendighed. Hvis du gør dette arbejde uden involvering af specialister, vil omkostningerne være minimal.

Sådanne faktorer som vejrforhold, kvaliteten af ​​byggematerialer, damp og vand påvirker husets driftstid uden større reparationer. Fra for tidlig aldring og ødelæggelse af træstrukturer, redd dampspærre materialer. De kan tjene som varmeapparater. Et sådant energibesparende lag har dog stadig brug for yderligere varmeisoleringsmaterialer.

Ved korrekt beregning og det rigtige valg af materiale, bogstaveligt om en halv time, bliver dampspærren i loftet almindeligt. Det ser ud til at du har gjort dette hele dit liv. Det er lige så simpelt som at lægge et tæppe på gulvet. Kun i det første tilfælde skal materialet lægges overlappende og fastgøres til loftet. Udover det faktum, at en sådan isolering gentagne gange udvider træstrukturen, hjælper det også med at spare en betydelig del af midler til opvarmning.

Hvilken side at lægge?

Den, der besluttede at bruge den sædvanlige homogene film, kan lægges af enhver side. Det er også muligt at isolere trægulve med dampspærre membraner lavet af polypropylen. På den ene side er de helt glatte og på den anden side dækket af lur. Det er denne side af deres stak på gulvet.

Den accelererede proces med dannelse af kondensat på loftet strukturer bidrager til temperaturændringer. Dette gælder ikke for nogen lokaler, men til køkkener, badeværelser, badeværelser. Det samme gælder for landhuse. De trækker fugt ud af jorden, som i varme lokaler bliver til damp og springer op. For at forhindre uønskede udviklinger hjælper installationen af ​​dampspærrede loft ved hjælp af moderne materialer.

Sådan repareres?

Korrekt installation af de mest populære dampspærre materialer:

 • Izospan. Den består af to lag. Den ene side er ru og den anden er glat. Den presses mod træoverlapningen af ​​bunken hen mod placeringen. Det er nødvendigt at holde kondensatet, så det ikke kan klare sig på loftet på loftet. Termisk isolering er lagt på glat side.
 • Fastgør dampspærren til loftet er bedre metalbeslag, men du kan negle. Under kappen skal der indsættes fragmenter af solid karton, 5 × 5 cm i størrelse.
 • Membranmaterialer. De betjenes i henhold til piktogrammet på overfladen.
 • Penofol. Skummet polyethylen, på den ene side, er folie limet. I midten er et højstyrkepapir lavet af langfibersulfatmasse. Den er lagt med folie i retning af overlapning.
 • Polypropylenfilm. Den består af to lag - ru og glat. Monteret som izospan.
 • Metalliseret film limet til folien. Placeret med en film i retning af isolering.
 • Mikroperforeret membran. Dette flerlagsmateriale indeholder polypropylen og spunbond. Den markerede side skal stå over for isoleringen.
 • Polypropylen. Dens grundlag er det glatte laminat. Den anden side af kurven.

Se videoen om, hvordan du korrekt sætter en dampspærre i loftet i slutningen af ​​artiklen. Det viser trin for trin arbejde med lignende materialer. Fra filmen lærer du, hvordan værktøjet virker, som bruges til at køre hæfteklammer i et dampspærre materiale.

Efter slutningen af ​​det forberedende arbejde, fortsæt til den direkte installation. Først skal du bestemme hvilken side for at lægge dampspærren på loftet. Hvis du har til hensigt at bruge materiale, der ikke er på listen, så altid den ru eller fuzzy side, direkte inde i rummet.

I dag kan du lave en loftsdampbarriere hurtigt og omkostningseffektivt. Detaljerede oplysninger og trinvise instruktioner findes hovedsagelig på internettet, selvom du kan undvære dem.

Isolationslaget er monteret i overensstemmelse med det valgte materiale. Især er rulleisolering normalt overlappet, ikke at glemme at klæbe leddene med klæbebånd. Varmeapparatet er lagt på sin glatte side.

Ikke alle ejere af landejendomme ved, hvilken side af dampbarrieren der kryber, når man isolerer loftet, selvom der er flere oplysninger i det globale netværk end det kræves. Placeringen af ​​den rullede strimmel under det krævede niveau eliminerer indtrængen af ​​fugt og damp på loftet. Nogle boligejere løser dette materiale til præfabrikerede galvaniserede profiler, andre foretrækker en trækasse eller bare lameller. Det vigtigste ved at huske er, at krænkelse af materialernes integritet er helt uacceptabelt, ellers vil alt arbejde være forgæves. Hvis der opdages tårer, skal de straks forsegles med tape eller andet tape.

Prisen på dampspærre for et loft i trægulv kan variere fra et par hundrede til adskillige tusinde rubler. Alt afhænger af materialet selv, dets vægt, længde osv. Men køberne har altid et valg, da producenterne tilbyder en temmelig bred vifte af sådanne produkter. Og hvordan man arbejder med en eller anden dampspærre for et loft i et træloft viser videoen, da man har set det, er det muligt at isolere loftet hurtigt og uden kvalificeret hjælp.

For et sådant arbejde kræves et minimumsværktøj af værktøjer og hjælpematerialer:

 • Metal profil.
 • Træplader til kasser.
 • Hacksave til træ.
 • Konstruktion hæftemaskine og hæfteklammer. For at spare penge kan du bruge negle.
 • Skruer og galvaniserede skruer.
 • Sakse til metal.
 • Dobbeltsidet og almindeligt tape.

Hvis familiebudgettet ikke tillader brugen af ​​dyrt dampbarrieremateriale med reflekterende spejloverflade, kan du købe en regelmæssig, men forstærket polyethylenfilm. Med en lav pris er det utrolig effektivt.