Sådan hænger du en cornice: regler, funktioner, installation

Montering og sikring af cornice til mesteren er et spørgsmål om en kvart time, hvor det er sværere for en amatør, som på alle måder vil gøre sit hjemmearbejde med egne hænder. Hvis du anser dig selv for at være blandt dem, skynder vi os til at fortælle dig, hvordan du korrekt hænger gardinstænger til gardiner.

Sådan hænger gardiner på loftet cornices er et spørgsmål, der ikke er fremmed for nogen, der søger at skabe trøst i deres hjem

Beregning er en delikat substans

Før du hænger taggen på væggen og tager boret op, er det nødvendigt at udføre den korrekte beregning af dens placering. Det er vigtigt ikke kun på hvilken afstand fra vinduet at hænge kronen, men også det korrekte valg af længden af ​​strukturen.

Mål vægmets samlede bredde, tilføj 40 cm til figuren, hvis der er to vinduer i rummet ved siden af ​​det, skal du tilføje 20 cm.

Før hængning af loftstøbningen begynder installationen med måling af vinduets bredde.

 • Regel nummer 1. Uanset hvilket system der vælges (loft eller væg), skal længden af ​​tagene være 30-50 cm længere end vinduesåbningen.
 • Regel nummer 2. For at gardinerne ikke skal blande vinduets åbning, skal afstanden fra gardinet til vinduet være mindst 5-7 cm.
 • Regel nummer 3. For at gardinerne ikke skal røre ved radiatorerne og vinduesrammen, skal man overveje afstanden fra indgangen fra gardinet til væggen, som skal være over 10 cm.
 • Regel nummer 4. Hvor langt fra loftet for at hænge en cornice? Afstanden til loftet er dog et individuelt spørgsmål, men efterhånden som øvelsen viser, jo højere taggen er, desto mere attraktivt er vinduet, derfor ikke mere end 10 cm. (Se også artiklen Loftindretning: funktioner.)

At bestemme i hvilken højde at hænge kronen til gardiner, skal du ikke glemme, at de er designet til ikke blot at udføre en dekorativ, men også en funktionel opgave.

Installationsregler

ansøgning markup

 1. Inden du hænger gardinskinnerne, skal du bestemme midten af ​​vinduet og måle i begge retninger de samme segmenter, i enderne af hvilke beslagene fastgøres. Husk om den krævede margen på 30-40 cm på hver side af vinduesåbningen, hvorfor den bliver helt åben med gardinerne samlet.

Billeder af din pålidelige assistent - et niveau, der kan forhindre alle unøjagtigheder i målingerne

 1. Over vinduet på væggen skal du mærke med en blyant i form af en lodret linje, måle afstanden fra loftet og markere den med et vandret mærke. Fra markeringen i begge retninger skal du afsætte afstanden til tagene. Krydset mellem de to mærker er fastgørelsespunkterne for parenteserne.

Vær opmærksom!
Alle målinger er i forhold til loftet, snarere end horisontlinjen.
Faktum er, at lofter ofte har en skråning, og skråningerne skal gentage det, ellers vil der være en fornemmelse af krumning.

Monteringsfunktioner

 1. Hvis installationen skal være på vægge af skrøbeligt materiale, vil der i de fleste tilfælde være nok huller med en diameter på 12 mm Dowels til sådanne huller er beregnet til skrue i lange og tykke skruer, dowels med mindre diameter indsættes i hullerne i store dowels, drevet ind af lyse slag af en hammer.

Vær opmærksom!
Denne fastgørelsesmetode har en betydelig fordel for en nybegynder - giver mulighed for en stor fejl i boringen af ​​huller.

Monteringsvejledning Metalaksler med dekorative elementer

 1. Hvis du planlægger at opveje de tidligere monterede taggafler, og du skal selv afhente fastgørelserne, skal du bruge købsankre med indvendig gevind.
  Inden montering af loftets tagkonstruktion skal du bore huller med den ønskede diameter, indsætte ankre og blæse dem over skæget og sy dem inde i hullerne. Ankre giver en ret stærk montering, så deres antal kan være mindre end antallet af skruer med stik.
 2. String gardin stænger kan placeres både på loftet og på væggene. På visse fastsættelsespunkter bor bor huller, køre i plastikskiver, skrue med skruer, indsæt strengen, fastgør den og stræk den med en spændeanordning, som er placeret på foden.

Sekvens, hvordan man hænger ordentligt på en streng

Fastgørelsesanordninger afhængigt af typen af ​​tagskinner

Fejl arbejde

Hvad skal man gøre, hvis der laves fejl, når man vælger eller beregner fastgørelsespunkterne på tagskægget? Det vigtigste er ikke travlt med fortvivlelse og bliver forstyrret. Overvej de to mest almindelige novice miss.

Problemet med for lang cornice kan løses med en hacksav, den eneste begrænsning er tilstedeværelsen af ​​dekorative elementer, det er sandsynligt, at cornice vil miste sin visuelle appel.

Hvis cornice var for lille eller standardmodellerne ikke passer til en lang væg, skal du gå på jagt efter specielle fastgørelsesanordninger, som let giver hovedlængden mulighed for at tilslutte den ekstra uden at forstyrre bevægelsen af ​​krogeløberne.

konklusion

Inden du hænger gardinerne på loftet og gemmer komfort i huset, skal du forstå betydningen af ​​det forberedende arbejde og den tekniske installation. Efterhånden vil selv de smukkeste gardiner ikke se attraktive ud på en krøllet fast cornice. Og for at du ikke skal lave fejl, har vi forberedt dig en video i denne artikel.

Sådan hænger gardin på væggen

Fastgør gardiner til væggen

 • Typer af gardinstænger til gardiner
 • Montering montering
 • Resultat på dette emne

Gardiner er en nødvendig egenskab af et harmonisk, hyggeligt interiør. Og hvordan man hænger et gardin på væggen? Uden denne genstand er det umuligt at vedhæfte gardiner. Med deres hjælp kan du visuelt øge pladsen, skjule uregelmæssighederne i vinduesåbningen, tilføje en kant til rummet.

Ved hjælp af gardiner kan du ikke kun fastsætte gardinerne, men også dekorere det indre af rummet og visuelt øge rummet.

Typer af gardinstænger til gardiner

Der er mange typer af taggrunde. Ifølge fastgørelsesmetoden er de væg og loft. Der er ingen særlig forskel mellem dem, kun loftmonteringen giver nogle ulemper, når de arbejder. Loftmonterede modeller anvendes til gamle huse med løse betonvægge. Til andre formål vil væggittere gøre. Derudover er de opdelt efter den type materiale, de er fremstillet af:

 1. Plast. De bør vælges til kombination med materialet, hvis der monteres plastikvinduer i rummet.
 2. Wood. Velegnet, hvis interiøret har mange træelementer af møbler og indretning.
 3. Metalkonstruktion. De kombineres med ikke-standardiserede designløsninger.
 4. String. Et sådant elegant gardin passer perfekt til lysgardinet.
 5. Profil. Disse taggrunde har tilstrækkelig fleksibilitet. Velegnet til urolige, ujævne vægge. De kan også med succes slå vinduet og afrunde kanterne.

Før du fortsætter med installationen, er det vigtigt at finde ud af, hvilket design designet har (det er nødvendigt, at dette objekt passer til gardinens type og er bekvemt monteret på væggen):

 1. Teleskop. Det er et rør, lille i diameter, med et stort tværsnit. Denne gardin er gevind i hullerne i gardinerne, og derefter skubbet. Den kan være lavet af metal, plast eller træ. Monteret med beslag på skruer eller kroge.
 2. Runde. Dekorative tagstænger, som ikke lukker gardinet. Den har specielle ringe, designet til montering. Fremstillet af træ, plast, metal, kan have en række dekorative elementer. Ved montering på væggen skal du bruge profiler, som følger med produktet.
 3. Dæk. Plast eller metal gardin flad form. Indvendigt er skårene til kroge udskåret. Du kan hænge det på skruer eller profiler. Så har du allerede en ide om disse indvendige genstande, så du kan fortsætte med installationen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Montering montering

Installation af gardiner fra en erfaren bygherre tager ikke mere end 15 minutter. Det kan tage lidt tid for en novice-mester. For at gøre arbejdet nemmere anbefales det at opdele det i trin: målinger, mærkning, fastgørelse til væggen. Det er tilrådeligt at tage hjælpekammerater. For at hænge gardinet korrekt skal du lave de rigtige målinger.

For det første bestemmes dets placering på væggen: Mål midten af ​​vinduesåbningen, find den lige afstand fra midterpunktet til enden af ​​gardinens længde eller til fastgørelsesbeslagene. Det skal huskes, at beslagene skal hænge i en afstand af 300 mm fra vinduets kant, så når lukkerne samles, er vinduesåbningen åben. For at hænge gardiner på væggen korrekt, skal du lave noter om placeringen af ​​monteringen. For at gøre dette skal du samle et gardin, måle længden og beregne afstanden fra midten til konsollen.

Installationsskema af vægkornet.

På toppen af ​​vinduesåbningen placeres et punktum med en blyant. Fra denne etiket for at udsætte afstanden til tagskægget på begge sider.

Sådanne manipulationer skal udføres med en assistent, så en person holder konstruktionen på midtermærket, og den anden hænger den.

Så holder man tagskæggene nøjagtigt på den planlagte midten, den anden - markerer fastgørelsespunkterne for gardinerne. Så kan du bore huller.

For betonvægge kan en almindelig øvelse ikke være egnet, men kun forkæle dem. Bedre at være sikker og bruge et slag.

Hvis væggen er beklædt med gipsplader, anbefales det at hænge en lysdynamodel på den.

Alle mærker skal laves parallelt med loftet. Hvis de anvendes i overensstemmelse med horisonten, vil gardinet hænge ujævnt.

Hvis væggen er løs, er det nødvendigt at yderligere styrke de borede steder med epoxyharpiks, ellers kan gardinet under gardinens vægt falde sammen. Du kan skære træpropper, køre dem indvendigt, så bore dem, skrue i skruerne, fastgør produktbraketten.

Det er nødvendigt at sikre, at dowels, skruer, samt alle fastgørelsesorganer ikke snuble, ikke slappe af. Hvis dette sker, er det bedre ikke at være doven: at adskille dem igen og stramme dem mere pålideligt.

Ekstreme beslag skal fastgøres uden for vinduesåbningen. For at forhindre ringene eller kroge i at glide af bunden, skal en dekorativ hætte fastgøres til slutningen af ​​produktet.

Som regel er alle bolte, beslag, skruer, der er nødvendige til installation, komplet med et gardin, så du behøver ikke købe noget ekstra, men det er stadig bedre at opbevare nogle få ekstra dykker.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Resultat på dette emne

For at vide, hvordan man hænger et forhæng på en væg, skal man have en ide om typerne af disse elementer, fastgørelsesmetoder. De kommer i forskellige kategorier, så du skal vælge den bedste mulighed for en bestemt væg.

Installation selv er en simpel proces, hvis du forstår dens grundlæggende. Det er kun nødvendigt at bremse dig selv med en boremaskine, et målebånd, en blyant og en assistent. Så vil alt vise sig nøjagtigt som det var meningen.

Sådan hænger et gardin mod væggen

Når reparationen i værelset er færdig, er det tid til at begynde at arrangere interiøret - arrangere møbler, valg af tilbehør og selvfølgelig fastgørelse af cornice. En cornice, eller som mange kalder det, er et gardin et nødvendigt element til udsmykning af en vinduesåbning. Det er fastgjort til det gardiner, som er en vigtig del af det indre rum.

Et gardin er en cornice, hvor gardiner eller gardiner er fastgjort.

Typer af cornices

For at kunne hænge gardinet mod væggen, skal du vide, hvilke typer det er. I dag tilbydes forbrugerne mange sorter af taggrunde. Først og fremmest er de runde og er rør af metal, træ eller plast. Som regel fastgøres gardiner til sådanne skovle med klemmer eller øjenlåg, der igen holdes på rør med ringe med forskellige diametre.

Rørformede gardiner monteres sædvanligvis på væggene over vinduesåbningen og holdes ved hjælp af specielle holdere placeret i to eller tre steder afhængigt af længden af ​​tagene. For at lukke rørets hulrum er der ofte monteret udskårne dekorative spidser i enderne af tagene. Hvis vi taler om soveværelset, hvor det er ønskeligt at hænge tykke gardiner, der ikke tændes ind, vil det rørformede gardin være meget nyttigt her. Hvis det er nødvendigt, fastsætter du lys- og luftgardiner, kan du bruge strengkornet, som længe har været brugt af indenlandske forbrugere, men det er meget populært i dag. Derudover tilbyder producenter plastdæk, der kan være en-, to- eller tre-rad. Denne type af cornices er knyttet til loftet.

Når du vælger en cornice, er det nødvendigt at være opmærksom ikke kun på dens overholdelse af rummets design, men også på pålidelighed og holdbarhed. Når valget af gardiner er lavet, kan du fortsætte med vedhæftet fil.

Algoritmen virker til at fastsætte tagene på væggen

Det første skridt er at forberede det nødvendige værktøj til jobbet. Hvis du skal hænge gardiner på betonvæggen, skal du have følgende tilbehør:

Værktøj til montering af tagskinner.

 • målebånd;
 • boremaskine eller hammerbor
 • skruer med dowels;
 • skruetrækker;
 • en hammer;
 • bygning niveau;
 • skruetrækker;
 • en blyant.

Det skal huske på, at du vil få brug for hjælp fra en familie eller venner, fordi du skal holde det fra begge sider, når du fastgør tagene til væggen. Ellers kan der ske skev eller endog brud på enhedens holdere.

Markering af stedet for at installere tagskærerne

Mærkning til montering af tagene.

Fastgørelsen af ​​tagskægget er nødvendig for at begynde med at markere det sted, hvor skruerne og dowels vil blive installeret. Samtidig er det nødvendigt at huske en simpel designregel: Hvis du skal visuelt gøre et værelse mere rummeligt, skal du installere en cornice af en lidt større størrelse end en vinduesåbning. For at udføre markeringen skal skærmene fastgøres til væggen over vinduet og en blyant for at markere skruenes monteringspunkter. Derefter vil du kontrollere ensartetheden af ​​placeringen af ​​mærker. Uanset antallet af indehavere (2 eller 3) skal de alle være lige adskilt fra loftet. Test kan udføres ved hjælp af et målebånd eller lineal.

Derudover er det tilrådeligt at tjekke parallelliteten af ​​linjen, som vil skabe en hængende taggrunde, gulvfladen. Dette kræver brug af et bygningsniveau. Således skal det fremtidige gardin placeres strengt parallelt med gulvlinjen, og samtidig skal dets ender være i samme afstand fra loftet.

Regler for boring af huller

Når fastgørelsespunkterne er markeret, er det nødvendigt at lave huller i hvilke dommerne vil blive drevet. I mangel af et værktøj kan du vise færdigheder og lave huller manuelt - ved hjælp af et tykt søm og en hammer, men de mest lige og høje kvalitet huller opnås ved brug af værktøjet.

Så hvis væggene i huset er meget stærke og tykke, for eksempel armeret beton, skal du have en hammerboremaskine. I andre tilfælde, egnet og bor.

Dem, der aldrig har brugt en perforator, vil få gavn af følgende handlingsplan:

 1. Det er nødvendigt at stå på en trinladder eller afføring, så borestedet ikke er højere end hakens niveau. Hvis markeringerne er placeret i øjenhøjde og derover, er det ikke muligt at anvende tilstrækkelig kraft til at bore væggen.
 2. Boringen skal udføres i en ret vinkel med konstant og ensartet tryk med en boring på vægoverfladen. Hvis armeret beton er meget stærk og boringen er opvarmet, er det nødvendigt at stoppe i 5-7 minutter for at afkøle værktøjet.
 3. Når hullerne er lavet, er det nødvendigt at hamre i dowels med en hammer.

Der er tilfælde, hvor væggen begynder at smuldre og smuldre, når der bores huller. Dette indikerer normalt, at kvaliteten af ​​betonen, der anvendes i opførelsen af ​​huset, efterlader meget at ønske. For at hænge kløften på væggen under vægten af ​​tykke gardiner, falder ikke sammen, hullerne skal forstærkes med epoxyharpiks. I stedet for harpiks kan du bruge specielle fortykkede dowels eller træpropper.

Fastgørelse af tagene på væggen

Den næste fase af arbejdet - fastsættelse af gardiner på væggen. Det er påkrævet at fastgøre tagskæggene til dykernes placeringer og kontrollere dets parallelisme i forhold til gulvfladen. Derefter fastgør tagbøjleholdere. Her er der 2 muligheder, som afhænger af metoden til fastgørelse af gardin design. Så er der produceret cornices, som kan være en med indehaverne eller blive indsat i dem, efter at sidstnævnte er blevet rettet. I det første tilfælde skal du først fastgøre den ene ende af enheden ved at skrue skruen i dybden ved hjælp af en skruetrækker eller skruetrækker. Derefter sikres den anden ende af tagene.

I det andet tilfælde er installationen enklere og lettere: først er holdere monteret på væggen, så er hovedelementet indsat i dem. Derefter skal du hænge på taggenes ringe, klip eller andre elementer, der er en del af designet. Uanset deres udseende bør en af ​​elementerne i hver ende af tagene være placeret bagved holderen. Dette bør gøres for at rette gardinerne rundt om kanterne. Efter montering af elementerne i cornice, stik eller figurer spidser skjule hulrum af rørene er sat på kanterne.

På trods af at algoritmen til handlinger til fastgørelse af tagskægget på væggen ikke ser unødigt kompliceret ud, skal der overholdes en række regler, når man arbejder:

Installationsmetode til tagpladerne.

 1. Hvis væggene i rummet er helt flade, kan niveauet til mærkning af placeringen af ​​armaturer ikke anvendes. Her er hovedfokuset at fokusere på indrykkelsen af ​​indehaverne fra loftet: på denne måde vil tagskægget blive smukkere.
 2. I tilfælde af at et tykt lag af gips dækker væggen, anbefales det at bruge længere øvelser og dowels. Du skal være sikker på at hullet har nået en hård overflade, for eksempel mursten.
 3. Det er uønsket at have tagene direkte over vinduesåbningen, det er bedre at indrykke omkring 15 cm til loftet. Hvis lofterne er lave og vinduerne er små, kan gardinet hænges med et hul på ca. 3-4 cm fra loftet. Så rummet vil visuelt se mere rummeligt ud.

Ved hjælp af de angivne oplysninger kan du med held håndtere en sådan begivenhed som at fastgøre vægkornet. Hvis der er en trin-stige og alle de nødvendige værktøjer, vil arbejdet passere hurtigt og vil ikke forårsage problemer.

Sådan hænger du et gardin selv

 • Hvad der kan være nødvendigt for arbejdet
 • Arbejdsstadier og deres egenskaber
  • mærkning
  • kedeligt
  • Konstruktion samling
 • Fejl ved arbejde med installation af gardiner
 • Det er lidt om funktioner i valget af gardiner

Når nye plast- eller trærammer forbliver tomme, ser det ikke ud til at være meget attraktivt - det ser ud til at du er i et akvarium. Derfor bør du passe på kjole til dit eget vindue og armaturet, der hjælper gardinerne til at holde - fordi deres tekstur er anderledes, og de kan veje meget. Valget af gardiner bør næres meget nøje.

Valget af tagskæggene og typen af ​​fastgørelse afhænger af gardinens sværhedsgrad og indretningens stil.

Systemoptionerne til holdegardiner præsenteret af industrien er mange, og uanset hvilken type det vil være, er det vigtigt, at armaturerne til loftet eller væggen er sikre og sikre. Nedenfor er detaljerede instruktioner for problemets bedste løsning - hvordan man holder et gardin, så gardinerne ser attraktive og smukke ud.

Hvad der kan være nødvendigt for arbejdet

Mærkning sted fastgørelsesskærer.

 • gardin model selv med tilbehør;
 • perforator til særlige monolitiske vægge;
 • bore;
 • niveau;
 • målebånd;
 • fastgørelsesanordninger;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • epoxy lim eller flydende negle.

Når du arbejder, skal du være styret af en sådan regel - det åbne vindue bør ikke røre gardinerne, derfor med smalle vindueskarme er det bedst at bruge loftindstillingen - tagene. Men hvis afstanden tillader det, er gardinet fastgjort til væggen.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Arbejdsstadier og deres egenskaber

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Måske den vigtigste del af arbejdet. For at gøre det rigtigt, skal du starte fra midten af ​​vinduesåbningen. Dette er nemt - et mærke er placeret både på væggen og på gardinet, det vil sige at det er nødvendigt at afsætte lige store segmenter fra midten af ​​vinduet. Det er også værd at overveje, at hvis gardins samlede længde er mere end 2 m, skal du bruge tre monteringer, således at gardinens vægt ikke kan bidrage til afbøjningen eller endda tabet af gardinet fra væggen. Så den første etiket er midt på væggen og den monterede version, de to andre er indrykket med 10-15 cm fra kanterne.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Vægmonteringsskemaet af taggaflerne af aluminiumsprofil.

Det sker så, at boret træder ind i væggen, som i olie - der er lidt godt i dette. Det betyder, at gipset påføres i et tykt lag, og med tiden falder gardinet simpelthen ud af væggen. Hvad skal man gøre i dette tilfælde? Bor et hul og indsæt en træpind eller kork der, forfyldning af hulrummet med flydende negle eller epoxylim.

Så kan du vedhæfte gardinet uden frygt, men du bliver nødt til at hænge et lysgardin. Men situationen med den monolitiske væg af situationen sparer ikke - du bliver nødt til at bore en puncher og stik dykker i hullerne. Sådan arbejde er tidskrævende, men efter alle anstrengelser kan man købe gardiner af enhver vægt og størrelse - gardinet er fastholdt.

Dernæst fortsæt til montering - ved hjælp af skruer eller ankre monteret på væggen - nogle muligheder indeholder allerede teknologiske huller, hvorigennem gardinet hænges, som et billede.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Konstruktion samling

Skema for montering af skinnehoveder.

Alt afhænger af kompleksiteten af ​​den valgte løsning, selvom ingen af ​​dem giver vanskeligheder. Hvis disse er plastikelementer, har de normalt en flad guide, hvorigennem fastgørelsen finder sted, og derefter med den dekorative del dækkes hele forsamlingen, som en helhed uden tegn på boring eller andre handlinger, konstruktion.

Hvis gardinet er en rundstang, består forsamlingen af ​​at indsætte den ene ende i rillen, lægge på ringe og restriktive elementer. Det er alt sammen. Det er fortsat at følge kroge eller anden fastgørelse direkte til gardinerne selv - disse kan være ringe eller tape med sløjfer - mulighederne er masse. Du kan bestille løkker specielt til gardinholdere, det er billigt, og udsigten er storslået.

Hvis væggen forudsætter tilstedeværelse af et strenggardin, finder fastgørelsen sted i en sammenklappelig form - først er baserne fast, også med forsigtig markering, så trækkes strengen af ​​den ønskede elastik i åbne kasser, og så lukkes kasserne. Det er meget bekvemt at betjene et sådant gardin - åbnet, snoet og lukket. Gardinerne vil ikke hænge, ​​hvis strengen matcher kvaliteten. Bedre at vælge stål muligheder.

Installationen er færdig, og overfladen stramt ind i designet. Det er nemt at hænge et gardin på væggen, men for at undgå almindelige fejl er det umagen værd at demontere dem i detaljer.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Fejl ved arbejde med installation af gardiner

Loftprofil monteringsskema.

 1. At lave et nyt design i stedet for det gamle. Over tid kan det simpelthen flyve ud af hullerne, som ikke længere er så tæt dækket af fastgørelseselementerne som nye. Bedst af alt, hvis afstandene ikke tillader at omgå disse steder, at lave en stærk cementmørtel og genplastere overfladen, og efter udløbsdatoen kan den behandles. Eller anvend dette trick - rengjort rillerne til montering med støvsuger. Væggen er fugtet og trækoteletter drevet ind i hullerne, så alt er dækket af en stærk cement sammensætning. Og derefter kan du bore. I stedet for træ kan du tage kurve fra vinflasker - fastgørelser i dette tilfælde bliver endnu bedre, fordi skruen eller sømmen på grund af korkens viskositet vil blive tæt dækket af materialets meget struktur.
 2. For at hænge gardinet på væggen, tager nogle ikke målinger. Selvom skibsføreren har et godt øje, skal du stadig bruge måleenhederne og niveauet, ellers kan vippingen ikke undgås, og det vil alligevel ses. Derudover vil et sådant tilsyn i fremtiden påvirke gardinens stabilitet - gardinens vægt vil trække den til hvor hælen er mere, og der er risiko for, at den vil flyve, før ejerne beundrer det nye erhverv.
 3. At forsømme den ekstra vedhæftning, hvis designet selv er kort, men antager en multi-tiered. Disse typer af tunge, så væggen bør ikke være spinkel og monteret monteret på 3 eller flere steder.
 4. Fastgør gardinet til væggen samtidig med hjørnerne eller pladerne. Det er bedst at først lave monteringen selv, og hæng derefter strukturen. Hvis det antager en anden type installation, er det først nødvendigt at demontere det for at lette arbejdet under installationen, og så, når en del af gardinet allerede er på væggen, skal du samle det.
 5. Brug ikke en stige til arbejde. Stående på en stol eller en skammel og samtidig holde en bor og en konstruktion i hænder er fyldt med, at alt vil flyve i forskellige retninger. Sikre dig selv brug.

Tilbage til indholdsfortegnelsen

Det er lidt om funktioner i valget af gardiner

Ordningen om at fastgøre loftet cornice til gardiner til stretch loftet.

Nu producerer industrien noget i enhver mængde. Derfor typer gardiner en stor del. Baseret på dine egne præferencer kan du vælge et system, der matcher indretningen af ​​rummet - en streng, træplast med dekorative elementer. Men før du går til butikken for at købe, skal du beslutte dig for den type gardiner, der vil dekorere vinduet.

Hvis det er lys tule, så designet er valgt ikke for tungt. For fløjl og tunge silke skal draperierne have brug for en anden. Gardinens bredde er vigtig - hvis værtinden ønsker at få smukke bølger, bør du ikke tage gardinet for længe, ​​men du kan ikke hæve gardinerne i en bunke - ideelt, når en meter stof falder på et 0,5 m gardin. Der skal helt sikkert være stop på gardinerne, ellers vil gardinerne konstant falde af det, når du åbner eller lukker vinduet.

Intet behov for at spare indehaverne, hvis der er en vis mængde af dem på gardinen.

At købe mere er ikke svært. Mange gardiner er allerede klar til brug, da de indeholder blochas slået ind i stoffet, efter at have talt dem, bestemmer det nødvendige antal ringe eller en anden type holdere.

For at behage dig selv og kære med en opdatering i lejligheden, er det til tider kun nok til at ændre gardinerne. Faktisk indtager de en fremtrædende stilling i lokalet, nogle gange afhænger meget af deres udseende end på tilgængeligheden af ​​møbler eller andet tilbehør. Men for at lyse eller ædle stoffer skal tjene i lang tid, er det nødvendigt at tage sig af deres pålidelige installation ved hjælp af gardiner. Sådan vælges og monteres - reglerne ovenfor. Når du ser dem, kan du udnytte de valgte gardiner i lang tid uden unødige problemer, indtil du vil have noget nyt.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen - video

Interiøret i enhver lejlighed vil ikke se komplet, hvis der ikke er gardiner i det, der er hængt på tagskægget.

Hver reparationsspecialist ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner, men i vores artikel ønsker vi at lære dette arbejde til dig.

Gardiner og gardinstænger, som de er fastgjort til, er et separat designelement i din lejlighed og kan helt ændre baggrunden for et værelse.

Ikke mindre vigtig betingelse for bevarelsen af ​​en given stil er valget af tagskægget, fordi hvis det ikke passer indvendigt, kan dette helt ødelægge indtrykket.

Gardintyper

Korrekt montering af loftet tagger er den vigtigste opgave efter købet, men først skal du lære om dets sorter. Ifølge materialet skelne mellem følgende:

 1. Metal.
 2. Wood.
 3. Plast.
 4. Kombineret.

Ifølge formularen kan gardiner opdeles i:

 1. Runde, som kan have en, to eller endda tre rør.
 2. Profil, der har en, to eller tre rækker.
 3. Strenge, der var meget populære før, men nu har de mistet mesterskabet på grund af deres simple udseende.
 4. Baguette.

Billedet viser, hvordan man hænger et gardin på væggen.

Opdeling af tagskinner ved fastgørelsesmetode

Hvis du vil montere loftet tagbøjler, så skal du først vælge hvor du vil rette det. Generelt er valget her lille, fordi ved hjælp af fastgørelsesmetoden til flyet er der kun to typer: til væggen og til loftet. Fastgørelsesmetoden afhænger først og fremmest af gardinens form og for det andet på færdiggørelsen af ​​planet. Efter alt montering af taggitter til gardiner, for eksempel på stræklofter, afhænger af nichen, der er forberedt på forhånd.

Hvis ikke, skal fiksering producere til væggen. Hvis du vælger et runde gardin, skal du desuden montere det kun på væggen. Og her er for eksempel profil- og snorskårer hovedsageligt knyttet til loftet. Den mest alsidige af alle typer er baguette og skinne, som kan monteres både på væggen og i loftet.

På fotoinstallationen af ​​gardinstænger til gardiner

Fastgør tagene til væggen

Sådan hænger du en cornice (gardin) til gardiner video:

mærkning

For at kunne installere gardinet korrekt skal du først lave en markering. Først bestemmer vi midten af ​​væggen og måler den samme afstand fra den, tættere på kanterne. Afstanden fra murens kant til beslaget skal være ca. 35-45 cm. Ellers kan gardinerne selv lukke vinduet, hvilket selvfølgelig er uacceptabelt.

Desuden bør gardinerne ikke hænge for tæt på vinduets overflade, da de i dette tilfælde vil forstyrre ventilationsens normale åbning. Afstanden til loftet er normalt 10-15 cm, men dette er ikke meget vigtigt punkt, så det kan ændre sig i forskellige retninger.

Et andet ønske er, at når du laver markeringen, skal du først orientere dig selv på væggen, ikke på vinduesrammen eller niveauet, da vægoverfladen kan være buet, og hvis du gjorde markeringen, for eksempel ved niveau, så senere kan den faste cornice hænge skævt

På billedet monteres tagene til væggen

Beslag monteret

Hvis du allerede ved, hvordan man hænger et gardin på en væg, skal man forstå, at det næste skridt er at montere parenteserne. For at gøre dette skal du bestemme fixeringspunktet. Det bestemmes under hensyntagen til afstanden fra midten til kanten langs længden og fra loftet til det valgte fixeringspunkt i højden. Derefter sætter beslaget på væggen, vi sætter et punkt med en markør, hvor vi vil producere fastgørelseselementerne.

Afslutningsarbejde

Efter alle de udførte aktiviteter begynder vi at montere gardinet på væggen. For at gøre dette skal du bore huller til beslagene og hammerspjældene i dem.

Vær opmærksom!

Til dowel mursten er det bedre at bruge fyrretræ, og i andre tilfælde kan du bruge plastik eller dem der er inkluderet.

Derefter skrues skruerne gennem konsollen ind i "class =" glossaryLink "target =" _ blank "> dowel og installerer corniceen, efter at have hængt alle armaturerne til fastgørelse af gardinerne på den. hænge gardiner.Video instruktion instruktioner til gennemførelsen af ​​sådant arbejde kan findes i vores artikel.

Installationen af ​​loftet tagger

Monter cornice til loftet

Hvis du beslutter dig for at montere tagene til loftet, så skal du kende nogle af funktionerne i et sådant arbejde. For det første skal du måle den samme afstand fra væggen til parenteserne. For det andet, hvis der er et batteri under vinduet, skal braketterne helst ikke placeres tæt på væggen. For det tredje skal du vide, at når længden af ​​cornice er mere end to meter, skal du bruge den tredje beslag. For resten er fastgørelserne lavet i samme rækkefølge som den tidligere betragtede variant.

På billedet installation af loftet taggrunde

Fastgøringsprofil støbning til loftet

Nu vil vi fortælle dig, hvordan du klæber loftgardinerne af profiltypen.

Før du lægger dem, skal du bestemme den nøjagtige længde, fordi du sandsynligvis skal forkorte dem. Dette gøres med en hacksav. Derefter bores hullerne til montering. For at skruerne skal synke i designet, skal du lave huller med forskellige øvelser. Først med en større diameter, og derefter med en mindre. Med en stor øvelse laver vi et hul til dybden af ​​hætten, og med en tynd laver vi finalen gennem. Ordren skal være som følger: den centrale ene først, og så alle de andre.

Endelig installation af gardiner

Efter mærkning og boring af hullerne skal du installere cornice på loftet. For at gøre dette skal du anvende det på loftet og markere fastgørelsesstedet for det centrale fastgørelseselement. Derefter borer vi et hul, kører i en dowel, fastgør skruerne og stram det med en skrue. Så justerer vi gardinet i forhold til væggen og fastgør resten af ​​lukningen. Vi afslutter vores arbejde ved at hænge gardiner. Hvis loftoverfladen er træ, er gardinstængerne lavet med skruer.

Dele af loftet cornice

Eaves og stretch lofter

Hvis du vil montere tagene til strækloftet, så bruges en anden teknologi til dette. Hovedtræk ved dette arbejde er brugen af ​​tømmer, fastgjort til en betonbase. Længden af ​​denne bar bør være lig med gardinens længde, og tykkelsen skal være lidt mindre end afstanden fra hovedloftet til filmen. Træet til loftoverfladen er fastgjort ved hjælp af dykker.

Vær opmærksom!

På steder, hvor tagene skal fastgøres til strækloftet, efter at filmen er lagt ned, er der markeret på fastgørelsespunkterne.

Derefter placeres ringe på disse steder, og brænding er færdig. Først derefter installer cornice.

Eaves og gips

Hvis du vil hænge en gardinstang på gipsvæggen, er det også ønskeligt at kende nogle af funktionerne. Hvis du hænger lysgardiner, så skal du vælge en slags vægtløs plastikskive og bruge skruerne og specialskruerne til at installere. Selvdrejende skruer anvendes i to typer - sommerfugl eller dowel-molly. De udfører en stærkere fixeringsgardiner.

Hvis du har til hensigt at hænge massive gardiner på en kraftig tagbøjle, så vil den blive installeret også ved hjælp af tilsætningen i form af en træbjælke. Det er værd at bemærke, at det ikke er nødvendigt at montere taghullerne med gardiner på over 5 kg uden bar på gipsvæggen. På væggen må deres vægt ikke overstige 8 kg.

Sådan hænger du et gardin på væggen selv - video instruktion

Hvordan man hænger et gardin på væggen, er det interessant at kende for alle. Det er værd at lave en lille fejl, og efter et stykke tid kan tagskærerne simpelthen falde. Det er vigtigt at sikre ikke kun stærk men også korrekt fiksering.

Første skridt

Før du monterer, skal du fylde på følgende værktøjer:

 • gesims;
 • tip;
 • ring;
 • holdere;
 • g-formet nøgle;
 • betonbor
 • bore;
 • skruetrækker;
 • rustfrit stål bit;
 • målebånd;
 • en blyant
 • niveau;
 • dowel af den krævede diameter;
 • selvdrejende skruer.

Til gardin gik til væggen, er det nødvendigt at udføre følgende målinger og registrere:

 • mængden af ​​fjernelse af vindueskarmet i forhold til væggen;
 • længden af ​​de krævede tagskærer.

Den sædvanlige klassiske version er installeret med en kant på 15 cm på hver side af vinduet. Hvis der er en væg langs gardinernes kanter, skal afstanden mellem dem være mindst 5 cm. Den enkleste forretningsmetode er at købe en metalskydning. Det kan arrangeres som det ville være hensigtsmæssigt i dette særlige tilfælde. Det er let flyttet fra hinanden og skiftes efter behov.

Før du hænger produktet, skal du bestemme styrets diameter. Den maksimale belastning på konstruktionen afhænger af den. Installering af gardiner skal begynde med at bestemme antallet af indehavere, der kræves for fast fastgørelse. For et standarddesign er der som regel to nok. Hvis længden overstiger 2,4 m, er det bedre at købe en ekstra indehaver.

Installer cornice

Eaves til gardiner væg ske to-række og single-row. Hvilken mulighed at vælge afhænger af produktets funktionelle formål. For en let tyll uden tunge gardiner, vil en enkelt række design gøre.

Det er vigtigt at bestemme placeringerne for indehaverne, baseret på valget af gardinens installationshøjde og afstanden mellem dem. Derefter skal du skrue støtten fra bunden. Så skal du lægge støtter på væggen og lave noter med en blyant gennem hullerne. Det næste skridt er at bore de nødvendige udsparinger i væggen og fastgøre holderne. I dette tilfælde skal du bruge installationssætet, som indeholder klumper og skruer. Det vil være svært at vælge individuelle indstillinger. Efter fastgørelsen af ​​dowels skal du skrue skruerne med en skruetrækker.

Ved den samme analogi er den anden base etableret. Så skal du tage den g-formede nøgle og løsne holderen til benet. Dernæst baser baserne på understøtningerne og udfører manipulationer i retning med uret. Så skal du stramme dem for hånden.

Det næste skridt er at udpakke ringene og lægge kroge på dem. Ved hjælp af g-nøglen skal du skrue låseskruerne ud af holderens hoveddel, så de ikke blander styrene ind, men ikke helt.

Hvis der anvendes 3 klemmer, anbefales det at opdele ringene i 2 lige store dele. Hvis der er lukkede holdere, skal du først lægge guider, ringe, tip eller dekorative hætter, og derefter derefter udføre installationen. Til tagskinner med åbne klemmer fastgøres de i baserne ved at spænde låseskruerne. Så skal du sætte guiderne med spændte ringe og sætte på tip i holderne. Alle elementer af gardiner skal justeres i forhold til hinanden. Styrene skal fastgøres i holderen ved at spænde låseskruerne i deres hoveddele.

Derefter kan du bære tyll til single-row design, og dobbelt du kan laste og gardiner. Ved korrekt installation varer produktet i mange år.

Video masterklasse montering væggitter:

Sådan hænger du et gardin selv

Når nye plast- eller trærammer forbliver tomme, ser det ikke ud til at være meget attraktivt - det ser ud til at du er i et akvarium. Derfor bør du passe på kjole til dit eget vindue og armaturet, der hjælper gardinerne til at holde - fordi deres tekstur er anderledes, og de kan veje meget. Valget af gardiner bør næres meget nøje.

Valget af tagskæggene og typen af ​​fastgørelse afhænger af gardinens sværhedsgrad og indretningens stil.

Systemoptionerne til holdegardiner præsenteret af industrien er mange, og uanset hvilken type det vil være, er det vigtigt, at armaturerne til loftet eller væggen er sikre og sikre. Nedenfor er detaljerede instruktioner for problemets bedste løsning - hvordan man holder et gardin, så gardinerne ser attraktive og smukke ud.

Hvad der kan være nødvendigt for arbejdet

Mærkning sted fastgørelsesskærer.

 • gardin model selv med tilbehør;
 • perforator til særlige monolitiske vægge;
 • bore;
 • niveau;
 • målebånd;
 • fastgørelsesanordninger;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • epoxy lim eller flydende negle.

Når du arbejder, skal du være styret af en sådan regel - det åbne vindue bør ikke røre gardinerne, derfor med smalle vindueskarme er det bedst at bruge loftindstillingen - tagene. Men hvis afstanden tillader det, er gardinet fastgjort til væggen.

Arbejdsstadier og deres egenskaber

mærkning

Måske den vigtigste del af arbejdet. For at gøre det rigtigt, skal du starte fra midten af ​​vinduesåbningen. Dette er nemt - et mærke er placeret både på væggen og på gardinet, det vil sige at det er nødvendigt at afsætte lige store segmenter fra midten af ​​vinduet. Det er også værd at overveje, at hvis gardins samlede længde er mere end 2 m, skal du bruge tre monteringer, således at gardinens vægt ikke kan bidrage til afbøjningen eller endda tabet af gardinet fra væggen. Så den første etiket er midt på væggen og den monterede version, de to andre er indrykket med 10-15 cm fra kanterne.

kedeligt

Vægmonteringsskemaet af taggaflerne af aluminiumsprofil.

Det sker så, at boret træder ind i væggen, som i olie - der er lidt godt i dette. Det betyder, at gipset påføres i et tykt lag, og med tiden falder gardinet simpelthen ud af væggen. Hvad skal man gøre i dette tilfælde? Bor et hul og indsæt en træpind eller kork der, forfyldning af hulrummet med flydende negle eller epoxylim.

Så kan du vedhæfte gardinet uden frygt, men du bliver nødt til at hænge et lysgardin. Men situationen med den monolitiske væg af situationen sparer ikke - du bliver nødt til at bore en puncher og stik dykker i hullerne. Sådan arbejde er tidskrævende, men efter alle anstrengelser kan man købe gardiner af enhver vægt og størrelse - gardinet er fastholdt.

Dernæst fortsæt til montering - ved hjælp af skruer eller ankre monteret på væggen - nogle muligheder indeholder allerede teknologiske huller, hvorigennem gardinet hænges, som et billede.

Konstruktion samling

Skema for montering af skinnehoveder.

Alt afhænger af kompleksiteten af ​​den valgte løsning, selvom ingen af ​​dem giver vanskeligheder. Hvis disse er plastikelementer, har de normalt en flad guide, hvorigennem fastgørelsen finder sted, og derefter med den dekorative del dækkes hele forsamlingen, som en helhed uden tegn på boring eller andre handlinger, konstruktion.

Hvis gardinet er en rundstang, består forsamlingen af ​​at indsætte den ene ende i rillen, lægge på ringe og restriktive elementer. Det er alt sammen. Det er fortsat at følge kroge eller anden fastgørelse direkte til gardinerne selv - disse kan være ringe eller tape med sløjfer - mulighederne er masse. Du kan bestille løkker specielt til gardinholdere, det er billigt, og udsigten er storslået.

Hvis væggen antager tilstedeværelsen af ​​et strenggardin, finder dets fastgørelse sted i en sammenklappelig form - først er baserne fast, også med forsigtig mærkning, og strengen af ​​den ønskede elastik spændes i åbne kasser, og så lukkes kasserne. Det er meget bekvemt at betjene et sådant gardin - åbnet, snoet og lukket. Gardinerne vil ikke hænge, ​​hvis strengen matcher kvaliteten. Bedre at vælge stål muligheder.

Installationen er færdig, og overfladen stramt ind i designet. Det er nemt at hænge et gardin på væggen, men for at undgå almindelige fejl er det umagen værd at demontere dem i detaljer.

Fejl ved arbejde med installation af gardiner

Loftprofil monteringsskema.

 1. At lave et nyt design i stedet for det gamle. Over tid kan det simpelthen flyve ud af hullerne, som ikke længere er så tæt dækket af fastgørelseselementerne som nye. Bedst af alt, hvis afstandene ikke tillader at omgå disse steder, at lave en stærk cementmørtel og genplastere overfladen, og efter udløbsdatoen kan den behandles. Eller anvend dette trick - rengjort rillerne til montering med støvsuger. Væggen er fugtet og trækoteletter drevet ind i hullerne, så alt er dækket af en stærk cement sammensætning. Og derefter kan du bore. I stedet for træ kan du tage kurve fra vinflasker - fastgørelser i dette tilfælde bliver endnu bedre, fordi skruen eller sømmen på grund af korkens viskositet vil blive tæt dækket af materialets meget struktur.
 2. For at hænge gardinet på væggen, tager nogle ikke målinger. Selvom skibsføreren har et godt øje, skal du stadig bruge måleenhederne og niveauet, ellers kan vippingen ikke undgås, og det vil alligevel ses. Derudover vil et sådant tilsyn i fremtiden påvirke gardinens stabilitet - gardinens vægt vil trække den til hvor hælen er mere, og der er risiko for, at den vil flyve, før ejerne beundrer det nye erhverv.
 3. At forsømme den ekstra vedhæftning, hvis designet selv er kort, men antager en multi-tiered. Disse typer af tunge, så væggen bør ikke være spinkel og monteret monteret på 3 eller flere steder.
 4. Fastgør gardinet til væggen samtidig med hjørnerne eller pladerne. Det er bedst at først lave monteringen selv, og hæng derefter strukturen. Hvis det antager en anden type installation, er det først nødvendigt at demontere det for at lette arbejdet under installationen, og så, når en del af gardinet allerede er på væggen, skal du samle det.
 5. Brug ikke en stige til arbejde. Stående på en stol eller en skammel og samtidig holde en bor og en konstruktion i hænder er fyldt med, at alt vil flyve i forskellige retninger. Sikre dig selv brug.

Det er lidt om funktioner i valget af gardiner

Ordningen om at fastgøre loftet cornice til gardiner til stretch loftet.

Nu producerer industrien noget i enhver mængde. Derfor typer gardiner en stor del. Baseret på dine egne præferencer kan du vælge et system, der matcher indretningen af ​​rummet - en streng, træplast med dekorative elementer. Men før du går til butikken for at købe, skal du beslutte dig for den type gardiner, der vil dekorere vinduet.

Hvis det er lys tule, så designet er valgt ikke for tungt. For fløjl og tunge silke skal draperierne have brug for en anden. Gardinens bredde er vigtig - hvis værtinden ønsker at få smukke bølger, bør du ikke tage gardinet for længe, ​​men du kan ikke hæve gardinerne i en bunke - ideelt, når en meter stof falder på et 0,5 m gardin. Der skal helt sikkert være stop på gardinerne, ellers vil gardinerne konstant falde af det, når du åbner eller lukker vinduet.

Intet behov for at spare indehaverne, hvis der er en vis mængde af dem på gardinen.

At købe mere er ikke svært. Mange gardiner er allerede klar til brug, da de indeholder blochas slået ind i stoffet, efter at have talt dem, bestemmer det nødvendige antal ringe eller en anden type holdere.

For at behage dig selv og kære med en opdatering i lejligheden, er det til tider kun nok til at ændre gardinerne. Faktisk indtager de en fremtrædende stilling i lokalet, nogle gange afhænger meget af deres udseende end på tilgængeligheden af ​​møbler eller andet tilbehør. Men for at lyse eller ædle stoffer skal tjene i lang tid, er det nødvendigt at tage sig af deres pålidelige installation ved hjælp af gardiner. Sådan vælges og monteres - reglerne ovenfor. Når du ser dem, kan du udnytte de valgte gardiner i lang tid uden unødige problemer, indtil du vil have noget nyt.

Sådan hænge gardin

Tilstedeværelsen af ​​"bar" vinduer i lokalet vil tiltrække få mennesker med udseende. Vinduet rummer meget plads i rummet og manglen på "tøj" på det vil straks være tydeligt, selv med et hurtigt blik.

Derfor er det nødvendigt at tage sig af tilgængeligheden af ​​gardiner på vinduerne og tilbehør, der holder dem. Før du begynder at installere, skal du lære om sorterne. Afhængigt af materialet er gardinerne:

 • Metal. De passer til den ekstraordinære design stil.
 • Plast. De er perfekte til værelser med plastikvinduer.
 • Wood. Den bedste mulighed for deres brug er at montere i værelser, hvor der er mange møbler af træ eller træ dekorative elementer.
 • Kombineret.

Afhængigt af formularen skelnes sådanne gardiner:

 • runde, som kan være med en, to eller tre rør;
 • profil, der består af en, to eller tre rækker;
 • streng, ud af mode i dag;
 • baguette;

Før du fortsætter med installationen, er det nødvendigt at forstå og forstå, hvilken type ydeevne din konstruktion tilhører. Derfra er der kun tre typer:

 1. Teleskop. Det ser ud som et rør af lille diameter, med en temmelig stor sektion. Den er fastgjort ved hjælp af beslag på kroge eller skruer.
 2. Runde. Dette er et dekorativt gardin, som har specielle ringe til montering. Under installationen anvendes profiler, som er knyttet til produktpakken.
 3. Bus. Den har en flad form og riller til de kroge, der er inde i den. Til montering kan der også anvendes profiler eller skruer.

Ifølge fastgørelsesmetoden til flyet er der kun 2 typer:

 1. Fastgørelse til loftet. En sådan installation er kun mulig, hvis en hængende niche blev installeret på forhånd. Streng- og profilgardiner er ofte fastgjort til loftet.
 2. Fastgørelse til væggen. Hvis en niche ikke er fastsat i loftet, er montering kun mulig for væggen. Desuden, hvis du købte et runde gardin, er det kun muligt at fastsætte det på væggen.

Jern- og baguetteprodukter er ret alsidige og kan installeres både på væggen og i loftet.

Nogle gange kan gardinens vægt være temmelig stor, derfor er det værd at nærme sig valg af fastgørelsesorganer ekstremt ansvarligt. Når du vælger den forkerte løsning, kan du ikke længe nyde skønheden i dit vindue, fordi gardinet ikke vil stå og falde sammen med gardinet, som hun skulle holde.

Uanset hvilken type gardinretention du vælger, er det vigtigste ved sin højkvalitetsfiksering på overfladen af ​​væggen eller loftet. For at kunne klare taggennemføringerne skal du bruge følgende værktøjer:

 • bore;
 • gardin med fester;
 • niveau;
 • målebånd;
 • skruetrækker;
 • epoxy lim eller flydende negle;
 • blyant eller markør;

Sådan monteres gardin på væggen

Denne procedure tager ikke mere end 15 minutter for en erfaren specialist. Hvis en nykommer tager over, så tager det lidt mere tid. Efter at have forberedt alt det nødvendige udstyr til installation, kan du fortsætte til den direkte installation af taggrene. Dens installation foregår i flere faser:

 1. Mærkning. Dette er den vigtigste del af processen. For at gøre markeringen er det nødvendigt at sætte tre symboler: en midt på væggen og den monterede indstilling, og de to andre - afviger fra kanterne med 10-15 centimeter. Når du udfører markeringer, er det nødvendigt at navigere kun på væggen og ikke på vinduesrammen. Dette vil tillade gardinet at hænge nøjagtigt.
 2. Boring. Hvis borren trænger let ind i væggen, er der påført et stort lag gips på det, og det vil ikke være i stand til at modstå massen af ​​taggrunde og gardiner. For at løse dette problem bores et nødvendigt hul i hvilke væskepån eller epoxylim hældes i og en træplugin indsættes. Samtidig er den kraftige indtrængning af boret også fyldt med konsekvenser. Vi bliver nødt til at ty til at bruge en punch. Sådan arbejde er mere energiintensivt, men det vil gøre det muligt for produktet at holde gardiner af enhver masse. Herefter fastgøres fastgørelser på vægoverfladen med skruer eller ankre.
 3. Konsolidering. Monteringsdesignet afhænger af det produkt du vælger. Plastgardinskinnen har en stram styring, hvorigennem bjerget passerer. Derefter lukkes hele installationen med en dekorativ del, og du får en færdigbygget konstruktion på en enkelt måde. Eaves, der har form af en runde pind, kræver nedsænkning af den ene ende i rillen og sætte på en ring med restriktive elementer. Det er her, hvor installationen kan gennemføres. Det er kun nødvendigt at købe kroge eller ringe til fastgørelse af gardinerne selv. Hvis der er et snor gardin på væggen, så er det samlet i en foldet form. For det første fastgøres baserne med samme mærkning som tidligere beskrevet, hvorefter strengen strækkes i åbne kasser til den ønskede elasticitet, og kassen lukkes. Hvis strengen er af god kvalitet og bedst af alt fra stål, så kommer gardinerne aldrig på et sådant gardin.

Sådan monteres loftsgardinet

Loft er ret populært. Og det er ikke overraskende, fordi de har mange fordele i forhold til vægmontering:

 • Loftsgardiner kan dekorere med gardiner ikke kun et vindue, men også hele væggen. De er i stand til at optage plads fra loftet til gulvet, visuelt øge højden af ​​rummet.
 • Det bliver muligt at installere strukturer, der gentager bøjningerne på væggene, hvilket er særligt vigtigt, hvis der er kolonner eller fremspring i rummet.
 • I forbindelse med reduktionen af ​​belastningen på fastgørelsesstrukturen kan du sikkert købe tunge og massive gardiner.

Montering af loftkorn begynder med at måle gardinens størrelse og bestemme hvilken type gardiner du vil købe. Herefter skal du ved hjælp af niveauet fastslå tilstedeværelsen eller fraværet af uregelmæssigheder i loftet. Hvis de opdages, skal de fjernes, før de installeres. Efter sådanne manipulationer kan du gå videre til den umiddelbare installation af loftgardinet. Dens installation foregår i følgende rækkefølge:

 1. Ved hjælp af et målebånd er midten af ​​vinduet åbning. Ved hjælp af en markør er et mærke placeret på midten og overført til loftet.
 2. Marker installationsstedet for installationen.
 3. Ved hjælp af en boring laves huller på markerede steder på selve gardinet. De samme huller i loftet er lavet ved hjælp af en perforator.
 4. Ved hjælp af en hammer, indsættes plast dykker i hullerne.
 5. Skruer fastgjort gardin.

Når kroge er indsat, er det kun nødvendigt at sikre dem ved hjælp af stikkene.

Der er to måder at udføre installationen på loftet:

 1. Outdoor. Denne metode indebærer tilstedeværelsen af ​​en træbjælke på stedet for den fremtidige placering af cornice. Det danner før montering af loftet. Hvis den er tilgængelig, skal du kun bestemme dens grænser og fastgøre kronen med skruer. Monteringshuller i den laves på forhånd.
 2. Lukket. Essensen af ​​denne metode er at installere hele ophængningssystemet med en afstand på 20-25 centimeter fra væg og vindue. Denne metode skal diskuteres på forhånd med bygherrerne, som skal forlade et sted under denne stråle.

Fastgørelse til gipsvæg

Det er muligt at vedhæfte gardiner til et gipsplankloft på tre måder:

 1. Planlæg på forhånd monteringen af ​​tagskæggene på montagefasen på rammen. Ved hjælp af loftshængere og vandrette segmenter er en stribe af en cd-profil fastgjort til væggen på installationsstederne. Deres installation finder sted ved hjælp af skruer gennem gipsvæg til den eksisterende ramme
 2. Hvis der er en kort afstand mellem de vigtigste og dekorative lofter, kan cornice fastgøres ved hjælp af ankre. Huller vil blive boret gennem det falske loft
 3. Hvis corniceen er fastgjort til et forkonstrueret loft, er det nødvendigt at anvende specielle fastgørelser. På grund af det store antal monterede fastgørelseselementer vil ophængets styrke stige.

Montering med stræklofter

Der er tre måder at installere tagene på strækloftet:

 1. Den første metode er at fastsætte på spændingsstrukturen. I dette tilfælde vil referencebogmærket blive brugt. En træbjælke er monteret på bundloftet og derefter en PVC-film. Herefter er spændingsstrukturen fastgjort til træet.
 2. Den anden metode indebærer tilstedeværelsen af ​​en særlig niche, hvor gardinet vil blive monteret. Tømmeret er fastgjort til hovedloftet, hvor bunden er vægprofilen, hvor PVC-folien er fodret.
 3. Den tredje vej svarer til den anden. Forskellen er, at stangen vil blive gemt bag en PVC-film. Denne metode er den dyreste og æstetiske

Store fejl

Ofte på forskellige trin i installationen, kan du lave en fejl, der kan slette alt det arbejde, du har gjort, og forlade dig uden et efterlengtet cornice. For at undgå dette skal du vide om visse regler, der ikke kan overses: