Sådan hænger du en gardinstang til gardiner: installationsanvisninger

Efter at have hentet smukke gardiner, der er ideel til indretningen, står mange ejere over for problemet med at hænge dem nøjagtigt på cornice. Hvis gardinerne ikke hænger ordentligt, vil det samlede billede af interiøret miste sin appel. Ujævnhederne i loftet kan påvirke ensartetheden af ​​fastgørelsen af ​​tagene selv. Efter at have købt en passende tagbøjle til gardiner, bør du bestemt beslutte, hvordan det kan styrkes uafhængigt.

Hovedkravet ved fastgørelse af tagskæggene er pålidelighed. Det anbefales ikke at hænge gardiner af tunge stoffer på loftet tagbøjler, det er bedre at give præference for vægkonstruktionen.

Sådan hænger du en cornice i rummet?

Generelt har gardiner en vægt, som har en direkte indflydelse på styrken af ​​deres vedhæftning. Når man køber et produkt til en forholdsvis lav pris, er det bedre ikke at bruge de fastgørelsesdele, der følger med det. Tagene kan løsne og falde under vægten af ​​gardinerne, der hang på den. Hvis væggene er lavet af mursten, så er det bedre ikke at bruge plastikhætter til fastgøring, som ikke kan bære vægten af ​​gardiner og cornice, idet du tager af med skruer fra huller i væggen.

Ordningen med installation af dækprofilerne af dural profil.

Den mest pålidelige type fastgørelse er kork lavet af træ, imprægneret med harpiks. Med deres hjælp skal du hænge taggrunde, som vil holde meget tæt. Fastgørende dural cornices kommer normalt tættere på loftets overflade. Hvis overfladen er perfekt glat, er denne type fastgørelse bedst egnet. I tilstedeværelsen af ​​støt på loftet bør ikke være for højt til at styrke produktet, da alle ujævnheder vil blive mærkbare mere.

Eaves skal styrkes, så det ikke forstyrrer den frie åbning og lukning af vinduet. Hvis tilstedeværelsen af ​​ekstra dele, det vil sige cornices eller kroge, forstyrrer brugen af ​​et vindue eller vindue, skal produktet hænge meget højere end normalt. Gardiner sammen med tagskægget på samme tid vil ikke forstyrre den frie åbning og lukning af vinduer med deres tætte placering.

Funktioner af symmetri

Bestemmelsen af ​​afstanden til at hænge kronen opstår på symmetriafhandlingsniveauet. Hvis den bedste version af produktet allerede er valgt, er den lodrette afstand, som er forskellen mellem vinduesåbning og loftoverflade, på symmetriafhandlingsniveauet forskelligt, når det monteres.

Layoutet af tagbøjlerne til gardiner.

Valget af monteringsmetode er forbundet med alle funktionerne ved installationen. Monter dækslerne til plastikvinduer ved hjælp af en bred vaskemaskine som pakning, som i tilstrækkelig grad kan øge det tilgængelige område af produktet under pres fra gardinerne på det. Hvis du ikke bruger vaskemaskinen i tide, vil produktet ikke kunne holde på skruen med et for smalt hoved i lang tid, så risikoen for, at gardinerne falder, er stor nok.

Hvis varmeledningerne passerer lodret i hjørnerne af rummet, vil de være en hindring. Når du vælger et produkt, er det nødvendigt at kontrollere dybden af ​​fastgørelser for at bøje rundt om røret, det vil sige deres nødvendige størrelse, hvilket skal være nok. I dette tilfælde er det umuligt at tillade tagskæggets krop at komme i kontakt med røret. Den høje temperatur i røret kan ødelægge hele overfladen af ​​produktet.

Når de køber en cornice, tænker de på forhånd, hvordan det bliver bedre at styrke det, da der er mange muligheder.

Dårlig reparation og elegante gardinskinner til gardiner vil ikke harmonisk se på væggenes generelle baggrund, de vil forkæle det indre af rummet. For at hænge produktet på badeværelset er det nødvendigt at styrke det på foringen og gøre huller på flisen.

Der er et tomt mellemrum mellem væggen og flisen, så små skruer er ikke egnede til styrkelse. I tilfælde af selvdrejende skruer vil kronen blive styrket ikke til væggen, men til flisen selv og på et tidspunkt vil falde med flisen. Det er mere hensigtsmæssigt at bruge selvskærende skruer, der har en større længde, og derfor er det bedre at passere gennem væggen.

Installationsvejledning

Ordningen om fastgørelse af tagene til gardiner.

Hvis det blev fundet, når man køber en cornice fraværet af visse dele, så kan de erstattes med metal hjørner. Sådanne anordninger kan styrke det på den bedste måde, men brugen af ​​hjørner kan ødelægge udseendet af rummet. Før du starter installationen, skal du vælge fastgørelsesmetode, det vil sige til en væg eller to modstående vægge placeret vinkelret på vinduet.

Derefter skal du kontrollere, om gardinstangen med gardinet vil forstyrre åbningen af ​​vinduerne. For at installere konsollen korrekt skal du flytte 10 cm væk fra vinduet og sørge for, at gardinerne ikke kan røre ved radiator eller vindueshåndtag. For at rette strukturen skal du trække en linje med kridt på overfladen ved hjælp af et niveau og en lang lineal.

På steder, der er fjernt fra vinduet, placeret til venstre og højre, skal punkter markeres. Efter at have lavet de nødvendige mærker, er parenteserne omhyggeligt fastgjort. Derefter skal du rette kløerne og justere det i længden. Hvis du planlægger at styrke det på loftet, skal du notere de steder, hvor parenteserne vil blive installeret. Afstanden fra disse punkter til vinduet skal være den samme.

På de markerede punkter begynder du at montere beslagene med den efterfølgende installation af konsolstangen på dem. Hvis det er nødvendigt at fastgøre systemet mellem væggene, måles den nødvendige afstand, begyndende fra væggenes hjørner og fra loftet. Derefter laves specielle mærker i form af pæne punkter. Det bør være fast parentes, med fokus på mærket, og derefter montere stangen. Hvis konsolens længde er mere end 2 m, skal yderligere beslag placeres i midten, så der ikke er risiko for, at gardiner falder.

Sådan hænger du en cornice til spændingsdæk?

Ordningen med fastgørelse af loftet dækker strækningen.

Der er en fejlagtig opfattelse af, at det er umuligt at styrke produktet på strækloftets design. Det er muligt at lave montering af tagskinner, ved hjælp af en PVC-film og uden prøvning samtidig særlige vanskeligheder. Det skal bemærkes, at stedet hvor du skal hænge produktet.

Enhver kan antage, at en tynd film af PVC ikke vil være i stand til at bære byrden forbundet med vægten af ​​tagskægget med gardiner. Men fra denne situation kan du finde en vej ud. Brugt med henblik på æstetisk design af værelser, understøtter gardinstænger ikke kun gardinet, men har også en multifunktionsbelastning. Eaves for stretch lofter kan visuelt øge størrelsen af ​​rummet, og ikke kun tjene som grundlag for gardiner.

Hvis du vælger gardinstænger til spændingsstrukturer, kan du se, at de har lidt forskel fra det sædvanlige. De har form af et fladt dæk, fastgjort til overfladen af ​​strækloftet. Brugen af ​​en cornice monteret på denne overflade giver dig mulighed for at begrænse den på den ene side og på den anden vis visuelt tildele den en vis fuldstændighed. Designet selv, ikke tæller dets design formål, bør være en pålidelig mount. Det er nødvendigt at montere strukturen i loftet, baseret på en sund tilgang, da arrangementet af lærredene efter installationen ikke længere er muligt.

Typer af gardinstænger til gardiner.

Designet af cornice for stretchlofter består af to forskellige dele. Det er muligt at styrke væggardinet stænger under de betingelser, at duraluminklemmen til styrken af ​​gardiner eller krogen ikke kan brydes gennem filmen. Meget mindre risiko for utilsigtet skade på stoflofterne, som er mere robuste. Forstærkning af vægafskærmningerne til loftets spændingsstruktur udføres uanset hvor tæt loftets overflade er fra tagskægget.

Du kan også bruge produktindstillingen til at installere et skjult baggrundsbelysning. I dette tilfælde skal du anvende profilen af ​​polystyren, fastgjort til væggen med lim. På overfladen af ​​tagskægget, indenfor eller mod væggen, forstærkes LED-båndet, og skråningerne tjener til at skjule baggrundslyset.

Hvad udsender sorter af taggrunde?

Loftspladetyper er opdelt i følgende typer afhængigt af fremstillingsmaterialet:

 1. Træ, som er en dyr, tung produkt, der har det mest repræsentative udseende.
 2. Duralumin, som er ret holdbar og letvægt.
 3. Stål, der bruges til at styrke gardiner med stor vægt. Stål og dural cornices kan dekoreres med specielle elementer lavet af plast eller træ.
 4. Plast er den mest almindelige form for gardinstænger til hængende lofter. Afviger i høj holdbarhed, der giver nem bevægelse. Omkostningerne er forholdsvis lave. Denne type er præsenteret på markedet i en bred vifte på grund af forskellige farver.

Montering af en væggardinbane til gardiner

Mest foretrukket er fremgangsmåden til montering af tagskæggene efter installationen af ​​spændingsstrukturen. Der er flere grunde til, at det er mere acceptabelt at hænge væglister i et rum med et strækloft:

 1. De høje omkostninger ved at installere en cornice til loftet, hvilket øger omkostningerne ved at installere et strækstof med 2.000 rubler.
 2. Hvis du installerer det på væggen, vil det reducere omkostningerne ved at installere loftet på PVC-film.
 3. Da installationen på strækloftet krænker filmens integritet, gør den vandgennemtrængelig.
 4. Hvis du planlægger at installere persienner på vinduerne.

Hvis der er mange forskellige konfigurationer af wall cornices til salg, har de en relativt lav pris. Hvis du vælger et almindeligt stavprodukt til loftet på det sædvanlige, vil det ikke være noget fra tagskæggene til hævede lofter. Produktet styrkes på væggen, og derefter hænger gardinerne ved hjælp af ringe på hylden.

Det vigtigste er at være opmærksom under installationen, i hvilken afstand at hænge kronen fra strækloftet. Hvis ringene er skruet op med kroge, bør de ikke røre lærredet. Hvis du vælger profilprodukterne, har de ingen forskel fra det sædvanlige. Imidlertid tillader deres design ikke, at kroge forårsager beskadigelse af filmstrækloftet. Det er vigtigt at installere for at overholde alle nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for ikke at forårsage skade på finishen.

Sådan hænger du en cornice - reglerne for installation af tværbjælker på vægge og lofter

Tagene er længe blevet et uundværligt element af indretningen i en mands bolig. Uden det er det umuligt at hænge gardiner på vinduerne, som ikke kun beskytter værelserne mod for stærkt sollys, men også udfører dekorative funktioner. Installation af en cornice til en erfaren installatør tager ikke meget tid, men for begyndere er det ikke så nemt at klare denne opgave, selv om det ikke er en vanskelig opgave.

Før du leder tagskæggene hjemme, skal du forstå typer og funktioner af sådanne produkter. Der er en bred vifte af produkter på markedet, de adskiller sig fra hinanden ved hjælp af fastgørelsesmetode, design, fremstillingsmateriale samt den påtænkte installationsmetode.

På gardinskinner kan du som regel hænge et par gardiner.

Blandt de mest populære på markedet eaves ofte skelne profil. De er kompakte og nemme at installere, fremstillet hovedsageligt af plast og aluminium. Normalt er de designet til montering i loftet, men i nogle tilfælde kan de muliggøre muligheden for montering på væggen. Der er tre typer gardinprofil til gardiner:

 1. 1. Busbar - rektangulær, med specielle riller til montering af gardiner. Designet gør det muligt at hænge som et tyk gardin og flere tynde dåser.
 2. 2. Fleksibel. De kan få forskellige former, dekorere interiøret og gøre lokalet mere attraktivt og originalt. De har normalt kun en ekstern skinne, derfor er de velegnet til at fastgøre kun et gardin.
 3. 3. hårdt Produkter med en række fastgørelsesdele til gardiner. Ofte er de sat sammen med en anden type tværstang, så flere gardiner kan installeres.

Den anden populære type tværstang er teleskopisk. Disse er små, lyse vandrette barer helt skjult bag gardiner, så de behøver ikke at have et attraktivt udseende. De er lavet af forskellige materialer, der starter med naturligt træ og slutter med metaller og plast. De installeres altid på væggene ved hjælp af specialbeslag eller almindelige skruer.

Rod - er rektangulære og runde, de er ikke gemt bag gardinerne. Fastgørelsen udføres på bekostning af strenge eller ringe, syet til stofkluden. Forskellige typer af sådanne produkter kan konstrueres både til montering på væggen og til montering i loftet ved hjælp af profiler, der følger med hovedproduktet. De kan have alle slags dekorative elementer, for eksempel smukke klemmer. Lavet af træ, plast og metal.

I nogle tilfælde anvendes tynde strenggardinholdere i boliger og lejligheder. De er et stålkabel, strakt under loftet, hvor et lærred er hængt med kroge eller klip. Oftest bruges de i minimalistisk interiør, og de tillader montering både på væggen og til loftet ved hjælp af beslag. Ikke egnet til hængende gardiner fra tunge materialer. Ved udvælgelse og korrekt installation af gardinskinner i huset med egne hænder, skal du tage højde for interiørets stil, de anvendte gardiner, de materialer, hvorfra væggene og loftet er lavet. Dette er den eneste måde at sikre, at installationen udføres korrekt, og reparationer vil føre til udsmykning af rummet.

Til selvinstallation af gardinholdere er der altid brug for specielle forbrugsstoffer og værktøjer:

 • brugte skruer (skruer, beslag eller andre);
 • selve linjen
 • linjal eller målebånd
 • bore;
 • skruetrækker;
 • en blyant.

Det første skridt er at lave et væglayout.

Så snart alt hvad du behøver er klar, kan du fortsætte med at vælge installationssted. Det anbefales først at bestemme midten af ​​vinduet og måle lige afstande til fastgørelsespunkterne på tagskæggene med beslag på begge sider af setpunktet. Det anbefales på det kraftigste at sætte parenteser i nærheden af ​​vinduesåbningen. Den minimale afstand til vinduet fra fastgørelseselementerne skal være 30 cm, og nogle gange mere. Denne afstand giver dig mulighed for fuldt ud at åbne vinduet og skubbe gardinerne fra hinanden. Det er også vigtigt at vælge den korrekte afstand fra loftet, inden du hænger tagskæggene. Afhængig af typen af ​​tværstang kan denne afstand variere fra 5 til 15 cm. Men hvis det ønskes, kan afstanden fra loftet øges eller formindskes, da denne værdi ikke har nogen teknisk værdi, er det vigtigste, at produktet ser organisk ud i rummet. Det er meget vigtigere at bestemme højden af ​​gardinholderen korrekt til vinduet. Det skal være sådan, at du let kan åbne og lukke vinduet, uanset hvilken position gardinerne er i.

Ved mærkning af monteringsstederne på fastgørelsesanordninger er det nødvendigt at fokusere på loftet og ikke på vinduesrammen eller niveauet. I mange huse og lejligheder kan loftet næppe kaldes ideelt selv, og hvis tværstangen er sat til niveau, ser rummet visuelt buet ud, hvilket bestemt ikke øger dets attraktivitet.

Beslagene skrues fast på væggen med skruer

Når de bedst egnede steder til fastgørelse af tagskægget bestemmes, er det nødvendigt at markere dem på væggen med en markør eller blyant. På disse steder er det nu nødvendigt at lave huller, som efterfølgende drives ind med dowels. Herefter skrues beslagene fast på væggen med skruer, og tværstangen er hængt på dem med de fastgørelser, der allerede er sat på til installation af gardiner. Nu er det kun at fastgøre produktet på væggen, og du kan hænge gardin.

Montering af en cornice i loftet er lige så let som på en væg. Den væsentligste forskel mellem disse monteringsmetoder er, at i forbindelse med markering skal de valgte steder til montering af beslagene placeres i samme afstand fra væggen. Glem ikke om tilstedeværelsen under vinduesvarmeren, hvis det er, så behøver du ikke placere cornice i umiddelbar nærhed af væggen.

Plast cornice er fastgjort direkte til loftet, uden parentes

Antallet af beslag til installation af produktet i loftet bestemmes ud fra dets længde. Holderen af ​​gardiner op til 2 m lange kan hænges på to fastgørelsesanordninger placeret ved sine kanter; for pålidelig installation af længerevarer er det bedre at bruge 3 beslag, hvoraf den ene skal rette sin centrale del i loftet.

Der findes en lidt anden installationsplan for plastprofiler, hvor gardiner kan hænges. Før du monterer en sådan tværstang, skal du sørge for, at den har den rigtige størrelse. Ofte er det længere end nødvendigt, og i dette tilfælde skal det forkortes med en hacksav. Derefter skal du forberede den til installation ved at skabe huller i den til fastgørelse. For at udføre et sådant arbejde så omhyggeligt som muligt anbefales det at anvende øvelser med forskellige diametre. For det første er der skabt et gennemgående hul på ydersiden af ​​tagskæggene, lige i diameter til hovedet på den valgte skrue, og efter en tynd boring gennemføres hullet. Det er bedst at starte boring fra midten af ​​tværstangen og gøre efterfølgende huller på hver side af midten på en afstand af 50 cm. Hvis du planlægger at hænge tunge gardiner i rummet, kan du reducere afstanden mellem armaturerne til 40 cm, hvilket gør det muligt at forbedre profilen på loftet på en mere sikker måde.

Når alt er klar til den endelige installation, skal du vedhæfte tagene til loftet, markere de fremtidige fixings steder med en blyant og bore det nødvendige antal huller i loftet ved hjælp af disse mærker. Efter kørsel af dowels anbringes en cornice på loftet og fastgøres med skruer. Montering på træloft er endnu nemmere at gøre - skru bare plastprofilen med skruer.

Således er montering af en cornice for gardiner i hjemmet en gennemførlig opgave for enhver ejer, det er kun vigtigt at vælge det produkt, der skal monteres, og metoden til at montere den på væggen i tide.

Hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen?

Gardiner har unikke dekorative egenskaber, så de bruges i næsten ethvert moderne interiør. Til højkvalitetsfastgørelse af disse produkter bruger ofte tagskærme. Dette design er et langt støtteelement, hvor der er flere klemmer til stof. De unikke træk ved skråningerne giver dig mulighed for at skabe en original stil på værelset.

Cornices bruges meget ofte, hvilket førte til udseendet af et stort antal forskellige modifikationer. Disse modeller kan perfekt tilpasses både klassiske og moderne interiørtyper. Afhængigt af de materialer, der anvendes til deres fremstilling, kan disse designs opdeles i flere typer:

 1. Metal gardin stænger. De er lavet af flere metaller, blandt hvilke de mest populære er aluminium, bronze, messing og stål. Sidstnævnte type er sjælden, fordi den har stor vægt. For at give et unikt design til bunden kan metal være dækket med specielle dekorative maling. Dette giver dig mulighed for at simulere næsten alle nuancer og stilarter af andre produkter. Den enkleste og billigste er i dag aluminiumprodukter, der er karakteriseret ved lav vægt og lang levetid.
 2. Træ taggrunde. Det skal bemærkes, at både stangen selv og forlængelsesbeslaget kan være lavet af træ. Træet ser godt ud i interiøret, og en række nuancer giver dig mulighed for at afhente dem næsten til enhver smag. Mange modeller er dekoreret med udskæringer, hvilket giver dem et ædelt udseende. Perfekt til klassisk interiør.
 3. Plastaksler. Disse modeller er letvægts og god styrke. Plast er meget plastik, som giver dig mulighed for at give det næsten enhver form. Derfor er afsnittene deraf meget varierede og originale. Materialet er ikke bange for fugt, så det kan bruges i køkken og badeværelse.

En anden faktor ved hvilken krokodier er klassificeret er deres ydre egenskaber:

 1. Runde. Eaves design antager tilstedeværelsen af ​​et rør af lille diameter, som fungerer som en støtte til gardin fastgørere. Længden og farven på dette produkt afhænger af producenten og det materiale, der ligger til grund for produktet. For at begrænse rørets bevægelse langs sin akse er dekorative hætter placeret på dens ender.
 2. String. Her anvendes et metalkabel som en understøtning, der strækkes mellem endeelementerne.
 3. Framing. Denne type produkt er specielt udstyret med en dekorativ strimmel, som er anbragt på ydersiden af ​​strukturen. Det lukker helt supportsystemet, som giver dig mulighed for at give produktet et mere raffineret udseende. Indsatsen kan være lavet af plast eller metal eller af ægte læder.
 4. Bus. Denne slags cornice er lavet af metal. Designet forudsætter tilstedeværelsen af ​​små profilslots, inden for hvilke der er kroge til gardiner. Sådanne produkter kan være både lige og buede. Meget ofte bruges de til at opdele et værelse i flere zoner.

Hvordan måles?

Før du fortsætter med installationen af ​​tagpladerne, er det nødvendigt at beregne dens placering på væggen korrekt. Denne proces indebærer markering af steder under bjerget. Det udføres ganske enkelt. For at gøre dette skal du installere rammen direkte over vinduet. Til gardiner faldt jævnt, skal du justere systemet ved hjælp af et niveau.

Nogle eksperter hævder, at det er bedst at fokusere direkte på loftet. Dette er vigtigt, hvis denne overflade er ujævn og har store dråber. Derfor, hvis du planlægger niveauet på taket, så kan det se ud asymmetrisk i indretningen.

Afstanden fra loftet til rammen kan variere afhængigt af gardinens længde, deres design og dekorative egenskaber i rummet. Men eksperter anbefaler ikke at vedhæfte tagene tæt på denne overflade. Den skal bevæge sig 5-10 cm væk fra loftet. Mærkerne til beslagene skal udføres meget omhyggeligt, da deres installation indebærer dannelse af huller. Hvis du gør noget forkert, skal du bore en mur, som ikke vil påvirke overfladelagets dekorative egenskaber meget godt.

Med hensyn til afstanden fra tagene til vinduesåbningen vælges denne værdi individuelt. Den bedste indikator vil være en afstand på 20-35 cm.

Nødvendige værktøjer

Teknologien til montering af tagskinner, selvom det virker simpelt, men ofte er det praktisk talt umuligt at udføre det uden specielle værktøjer. Sættet af værktøjer afhænger af faktorer som typen af ​​tagskægget og vægmaterialet (loftet). For at løse dette problem bør du oplagre sådanne enheder:

 1. Roulette og niveau. Med deres hjælp udfører de grundlæggende beregninger, der er forbundet med placeringen af ​​tagskægget i forhold til andre elementer.
 2. Bor (slag). Behov for dannelse af huller til fastgørelsesanordninger. Derudover skal du bruge et sæt øvelser i forskellige størrelser. Det hele afhænger af typen af ​​taggrunde og dens tekniske egenskaber.
 3. Blyant. Et vigtigt element, uden hvilket det er svært at producere præcis markering.
 4. Fasteners. Til sådanne formål bruger ofte dykker og skruer. Hvis væggene er lavet af blødt materiale (træ), så kan tagene simpelthen blive spikret med et almindeligt søm. Hvis væggen er lavet af gipsvæg, skal der bruges specielle dowels, som ikke ødelægger materialets struktur.
 5. Skruetrækker eller tilsvarende borekrone.

Vær opmærksom på at for at vedhæfte tagene til loftet, skal du bruge et praktisk talt sæt af værktøjer. Det kan variere i typen af ​​fastgørelsesanordninger, når installationen finder sted på falske lofter lavet af gipsplader eller polyethylen.

Hvordan monteres og vedhæftes en vægmodel?

Mange modeller af cornices er faste ark, som allerede er solgt fuldt monteret. Ofte omfatter disse produkter aluminiumsprofiltyper af strukturer. De er fastgjort til basen direkte gennem selve rammen.

Men dybest set er næsten alle modeller af tagskiver præfabrikeret. Konventionelt består de af flere elementer:

 1. Støtte struktur Dette produkt har form af en profil eller et rør, hvorpå fastgørelseshager fastgøres.
 2. Monteringssystem. Disse omfatter beslagene selv, som understøtter understøtningselementet og er fastgjort til væggen.

Eaves samlingen er en forholdsvis enkel operation, der kan opdeles i flere på hinanden følgende trin:

 1. Støtteelementet samles først. Denne proces indebærer at lægge kroge på den eller andre strukturer for at fastsætte gardiner.
 2. Det næste skridt er at samle tagskæggene. For dette rør eller kabel er fastgjort til beslagene. Her er der flere måder, der afhænger af de tekniske egenskaber af taggrene. I enkle designs skal du placere røret i det tilsvarende hul på beslaget. Fastgøring af understøtningen kan ske ved hjælp af specielle skruer (findes ofte i træmodeller).

Eaves monteringsalgoritmen kan beskrives ved flere på hinanden følgende handlinger:

 • Mærkning. Denne proces involverer valget af placering for den fremtidige placering af taggrene. Dette tager ikke kun hensyn til dimensionerne af designet, men også designfunktionerne i gardinerne. Nogle modeller skal fastgøres direkte under loftet, mens andre kan placeres over vinduets åbning selv. Mærkerne skal udføres så præcist som muligt for at forhindre dannelsen af ​​et par ekstra huller.
 • Boring huller. Huller dannes på tidligere markerede punkter. Til deres uddannelse brug øvelser med pobeditovyh tips, som kan ødelægge beton eller mursten.
 • Fastgørelse cornice. Denne proces indebærer fastgørelse af elementet med skruer eller negle. Nogle modifikationer kan simpelthen monteres på understøtningerne, som fungerer som den beskrevne type fastgørelsesanordninger.

Hvis cornice er placeret i et smalt rum, så er det fastgjort ved hjælp af endefastgøring. Installationsalgoritmen for sådanne produkter adskiller sig ikke fra den tidligere beskrevne mulighed. Her ændres støttemuren kun, med hensyn til hvilken alle de grundlæggende beregninger foretages.

Hvis du vil vedhæfte tagene til gipsvæggen eller strækloftet, så skal du udføre følgende trin:

 1. Fastgørelse af tagskægget til gipsplader overflader er lavet ved hjælp af særlige dowels-sommerfugle. Når de skrues ind i skruen indefra åbner de og danner en slags ark. Dette giver dig mulighed for at øge området og reducere trykket.
 2. Fastgørelse af tagene til strækloftet udføres kun gennem tekniske huller. De ligner dem, hvor lamper er installeret. Eaves selv er fastgjort til hovedloft ved hjælp af særlige ankre med bøjler.

Generelt afhænger algoritmen til montering af tagene ikke af typen af ​​plan, men afhænger af fundamentets struktur, da kun fastgørelseselementerne ændres. Processen med mærkning og justering selv forbliver den samme.

Hvis du ikke er sikker på, at du selv kan klare det, er det tilrådeligt at konsultere en specialist, der vil fortælle dig, hvordan du bedst kan komme videre.

Installationshemmeligheder

Fastgørelse af cornice er en ret simpel operation, der kan udføres uden færdigheder. Men for at få et pålideligt og holdbart system, bør du følge et par enkle regler:

 1. Længden af ​​beslaget er valgt, så afstanden mellem gardinerne og væggen ikke forstyrrer deres bevægelse. I dette tilfælde må stoffet ikke falde på vindueskarmen. Hvis der er et varmebatteri under vinduesåbningen, skal der også være et minimum mellem det og gardinet. Dette er for at sikre optimal luftcirkulation.
 2. Med længden af ​​cornice mere end 2,5 m, er det ønskeligt at supplere det med den tredje beslag, som er monteret midt på skinnen. Dette giver dig mulighed for jævnt at fordele belastningen gennem hele strukturen og forlænge levetiden.
 3. Eaves skal placeres symmetrisk med hensyn til vinduet åbning. Derfor skal du beregne midten af ​​vinduet og produktet før mærkning. Justering, således mærket, får et fladt arrangement af produktet.
 4. Når man vælger gardinestænger, anbefaler eksperter at vælge en sådan bredde, så de ved kanterne stikker omkring 20-30 cm bag vinduet.

Smukke muligheder for vinduet dekoration i interiøret

Takket være rigtigt udvalgte taggafler og gardiner på vinduet kan du på passende måde supplere, understrege og dekorere interiøret, fremstillet i enhver stil.

Smukt, stilfuldt og flot udseende soveværelse med hvide møbler, hvis vindue er indrettet med stærkt draperede hvide gardiner.

De lidt usædvanlige lyse gule gardiner anbringes på en hvid cornice med et blomsterkrans på toppen, gør rummet lysere og mere glædeligt.

For at lære at hænge en gardinbane til gardiner, se følgende video.

Sådan hænger du en cornice: regler, funktioner, installation

Montering og sikring af cornice til mesteren er et spørgsmål om en kvart time, hvor det er sværere for en amatør, som på alle måder vil gøre sit hjemmearbejde med egne hænder. Hvis du anser dig selv for at være blandt dem, skynder vi os til at fortælle dig, hvordan du korrekt hænger gardinstænger til gardiner.

Sådan hænger gardiner på loftet cornices er et spørgsmål, der ikke er fremmed for nogen, der søger at skabe trøst i deres hjem

Beregning er en delikat substans

Før du hænger taggen på væggen og tager boret op, er det nødvendigt at udføre den korrekte beregning af dens placering. Det er vigtigt ikke kun på hvilken afstand fra vinduet at hænge kronen, men også det korrekte valg af længden af ​​strukturen.

Mål vægmets samlede bredde, tilføj 40 cm til figuren, hvis der er to vinduer i rummet ved siden af ​​det, skal du tilføje 20 cm.

Før hængning af loftstøbningen begynder installationen med måling af vinduets bredde.

 • Regel nummer 1. Uanset hvilket system der vælges (loft eller væg), skal længden af ​​tagene være 30-50 cm længere end vinduesåbningen.
 • Regel nummer 2. For at gardinerne ikke skal blande vinduets åbning, skal afstanden fra gardinet til vinduet være mindst 5-7 cm.
 • Regel nummer 3. For at gardinerne ikke skal røre ved radiatorerne og vinduesrammen, skal man overveje afstanden fra indgangen fra gardinet til væggen, som skal være over 10 cm.
 • Regel nummer 4. Hvor langt fra loftet for at hænge en cornice? Afstanden til loftet er dog et individuelt spørgsmål, men efterhånden som øvelsen viser, jo højere taggen er, desto mere attraktivt er vinduet, derfor ikke mere end 10 cm. (Se også artiklen Loftindretning: funktioner.)

At bestemme i hvilken højde at hænge kronen til gardiner, skal du ikke glemme, at de er designet til ikke blot at udføre en dekorativ, men også en funktionel opgave.

Installationsregler

ansøgning markup

 1. Inden du hænger gardinskinnerne, skal du bestemme midten af ​​vinduet og måle i begge retninger de samme segmenter, i enderne af hvilke beslagene fastgøres. Husk om den krævede margen på 30-40 cm på hver side af vinduesåbningen, hvorfor den bliver helt åben med gardinerne samlet.

Billeder af din pålidelige assistent - et niveau, der kan forhindre alle unøjagtigheder i målingerne

 1. Over vinduet på væggen skal du mærke med en blyant i form af en lodret linje, måle afstanden fra loftet og markere den med et vandret mærke. Fra markeringen i begge retninger skal du afsætte afstanden til tagene. Krydset mellem de to mærker er fastgørelsespunkterne for parenteserne.

Vær opmærksom!
Alle målinger er i forhold til loftet, snarere end horisontlinjen.
Faktum er, at lofter ofte har en skråning, og skråningerne skal gentage det, ellers vil der være en fornemmelse af krumning.

Monteringsfunktioner

 1. Hvis installationen skal være på vægge af skrøbeligt materiale, vil der i de fleste tilfælde være nok huller med en diameter på 12 mm Dowels til sådanne huller er beregnet til skrue i lange og tykke skruer, dowels med mindre diameter indsættes i hullerne i store dowels, drevet ind af lyse slag af en hammer.

Vær opmærksom!
Denne fastgørelsesmetode har en betydelig fordel for en nybegynder - giver mulighed for en stor fejl i boringen af ​​huller.

Monteringsvejledning Metalaksler med dekorative elementer

 1. Hvis du planlægger at opveje de tidligere monterede taggafler, og du skal selv afhente fastgørelserne, skal du bruge købsankre med indvendig gevind.
  Inden montering af loftets tagkonstruktion skal du bore huller med den ønskede diameter, indsætte ankre og blæse dem over skæget og sy dem inde i hullerne. Ankre giver en ret stærk montering, så deres antal kan være mindre end antallet af skruer med stik.
 2. String gardin stænger kan placeres både på loftet og på væggene. På visse fastsættelsespunkter bor bor huller, køre i plastikskiver, skrue med skruer, indsæt strengen, fastgør den og stræk den med en spændeanordning, som er placeret på foden.

Sekvens, hvordan man hænger ordentligt på en streng

Fastgørelsesanordninger afhængigt af typen af ​​tagskinner

Fejl arbejde

Hvad skal man gøre, hvis der laves fejl, når man vælger eller beregner fastgørelsespunkterne på tagskægget? Det vigtigste er ikke travlt med fortvivlelse og bliver forstyrret. Overvej de to mest almindelige novice miss.

Problemet med for lang cornice kan løses med en hacksav, den eneste begrænsning er tilstedeværelsen af ​​dekorative elementer, det er sandsynligt, at cornice vil miste sin visuelle appel.

Hvis cornice var for lille eller standardmodellerne ikke passer til en lang væg, skal du gå på jagt efter specielle fastgørelsesanordninger, som let giver hovedlængden mulighed for at tilslutte den ekstra uden at forstyrre bevægelsen af ​​krogeløberne.

konklusion

Inden du hænger gardinerne på loftet og gemmer komfort i huset, skal du forstå betydningen af ​​det forberedende arbejde og den tekniske installation. Efterhånden vil selv de smukkeste gardiner ikke se attraktive ud på en krøllet fast cornice. Og for at du ikke skal lave fejl, har vi forberedt dig en video i denne artikel.

Hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen?

Rumindretning sker ofte ved hjælp af gardiner. Disse attributter suppleres af smukke og unikke tagbøjler, der passer perfekt ind i interiøret. Det er vigtigt at vælge og installere sådanne systemer. Der er mange modifikationer af sådanne understøtninger. Derfor, hvis du ikke ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen, bør du konsultere en erfaren specialist.

Finesser af processen

En bred vifte af tagger ganske bredt, hvilket giver dig mulighed for at kombinere dem med mange typer gardiner. Samtidig kan deres længde nå betydelige størrelser. Sådanne strukturer skal fastgøres fast til ikke mindre end 3 beslag. Hvis små børn bor i huset, skal lukkede fastgørelsesdele anvendes. Ved installation er det vigtigt at tage højde for afstanden mellem vinduet og gardinerne, hvilket afhænger af længden af ​​beslagene eller placeringen af ​​suspensionerne i loftet. Denne værdi skal være 10 cm, men det er ikke nødvendigt.

Hvis gardinerne lukker batteriet, så er der mellem disse elementer en afstand på 3-5 cm, hvilket giver optimal ventilation.

Inden du vedhæfter stangen, skal du vælge design og størrelse. Mange argumenterer for, at den skulle stikke rundt om vinduets bredde med ca. 15 cm. Fastgørelsen sker kun med højkvalitetsfastgørelser, der kan understøtte gardinens vægt.

Monteringsmuligheder

Eaves er den integrerede egenskab af hvert lejlighedshus. Det understøtter gardinerne og giver dem et bestemt udseende. For at denne struktur skal kunne tjene i lang tid, skal den være sikkert fastgjort til loftet eller væggen.

Moderne gardinstænger er lavet af forskellige materialer, men næsten alle er udstyret med identiske fastgørelsessystemer. Konventionelt kan fastgørelserne af disse strukturer opdeles i flere typer:

 1. Ramme. Denne fremgangsmåde indebærer fastgørelse af tagene til bunden direkte gennem selve rammen. Dette kan omfatte plast- eller aluminiumsdæk, som er udstyret med specielle riller til bevægelse af suspensioner.
 2. Fastgørelse med beslag. Denne fremgangsmåde er den mest almindelige, da den er udstyret med næsten alle typer tagskinner (træ, snor, ende osv.). Særlig opmærksomhed her skal betales til listerne, som skjuler beslaget ved hjælp af en ekstern strimmel. Denne type vedhæftning kan bruges på næsten alle typer konstruktioner, herunder på dækmodeller.

Afhængig af fastgørelsesstedets placering kan du vælge disse typer af fastgørelsesdele:

 • Vægmonteret. Eaves er fastgjort direkte til væggen med skruer eller dowels. Mange modeller af parentes er udstyret med udtrækkelige albuer, som gør det muligt at justere afstanden fra vinduet til gardinerne. Blandt fordelene ved denne tilgang er forskellige designs af fastgørelsessystemer, såvel som dets enkelhed. Du kan installere en sådan cornice selv uden nogen færdigheder. Men designet reducerer visuelt højden af ​​rummet. Nogle modeller af parentes er korte, hvilket ikke tillader at få den ønskede afstand fra væggen til gardinerne. Strukturerne er ude af stand til at modstå betydelig vægt og skal derfor forstærkes med yderligere fastgørelsesdele.
 • Loft. Fastgør basen til loftet. Det skal bemærkes, at der er specielle anordninger, der gør det muligt at fastsætte strukturen på både beton og gipsplader. Denne type vedhæftning er i stand til at modstå betydelige belastninger, såvel som visuelt udvider rummet. Ved hjælp af loftbøjler kan du installere tagbjælken næsten hvor som helst i rummet og opdele den i flere zoner. Men installation er ikke mulig i hængende lofter, medmindre der er udarbejdet særlige huller til fastgørelsesanordninger.

Bemærk venligst, at dækbaserede strukturer og produkter med parentes kan monteres på disse overflader. Sidstnævnte mulighed adskiller sig kun i form af fastgørelsesanordninger.

tilbehør

Moderne taghuller repræsenterer enkle kombinerede produkter. Dette giver dig mulighed for at vælge visse af dens elementer til din smag. Markedet af komponenter til tagskinner er ret forskelligt. Det omfatter mange produkter, der kan opdeles i flere grupper:

 1. Fasteners. Dette omfatter alle produkter med hvilke strukturen er fastgjort til basen.
 2. Beslag. Disse produkter kommer i forskellige former og størrelser. Du kan finde både runde og rektangulære designs på markedet.
 3. Nøgleelementer. Disse omfatter ringe til tagskinner, stik, suspensioner og andre produkter, der er nemme at udskifte.

Bemærk venligst at disse produkter ikke er standardiserede. Derfor, hvis du har brug for at reparere en brudt del, anbefales det at vælge en højkvalitets analog.

Hvordan indsamles?

Inden du begynder at installere tagpladerne, skal den være færdigmonteret. Denne proces afhænger direkte af produktmodellen.

Den består af et solidt metalark, som udelukker sin samling. Nogle modifikationer af metalet suppleres med parentes. For at rette dem skal du stramme flere bolte for at danne et komplet system.

Den enkleste mulighed er en cornice i form af et dæk.

Det sværeste at samle er en to-rækken cornice. Denne proces består af følgende på hinanden følgende trin:

 1. Først og fremmest bliver hængende ringe til gardiner sat på røret. Deres antal afhænger af lærredets størrelse og dens vægt.
 2. Herefter sættes der parentes på rørene på hver side. Disse designs er udstyret med specielle riller, hvor kronen er placeret. Det er vigtigt at sætte disse elementer symmetrisk. Dette sikrer ensartet belastningsfordeling.
 3. Når rørene er klædt, er de fastgjort med specielle skruer eller bolte. Ofte udstyre fabrikanter røret og beslaget med specielle riller, der skal kombineres. Dette gør samlingen lidt lettere.
 4. Monteringsproceduren gennemføres ved at installere stik, som kan være plast eller metal.

Vigtige nuancer

Montering af tagbøjlerne er en simpel operation, der kræver lidt omhu og overholdelse af producentens anbefalinger, hvilket vil tage højst 20 minutter. Men det er vigtigt ikke bare at rette strukturen, men også at passe det korrekt ind i interiøret.

Installation af tagskæggene kan opdeles i flere på hinanden følgende trin:

 • I første omgang skal du vælge den type design, der passer til stilen på dit værelse. Længden af ​​understøtningen skal være lidt større end bredden af ​​vinduesåbningen. Dette vil gøre det muligt at dække det med høj kvalitet gardiner.
 • Det næste trin er markup. Tagene skal placeres i en afstand af 10 cm fra toppen af ​​vinduesåbningen. Samtidig skal man være opmærksom på om konstruktionen forhindrer åbningen af ​​rammen. Hvis dette ikke sker, kan du negle ned ad taggen og nedenunder. Det anbefales at markere cornice med hjælp fra en assistent. Dette vil justere strukturen i forhold til loftet og andre fly. Men basen skal altid tages loft. Når alt er justeret, er stederne under fastgørelserne simpelthen markeret. Dette skal gøres så præcist som muligt, så der ikke er nogen forvrængning. Det er også vigtigt at være opmærksom på symmetrien i monteringssystemerne.

Mange eksperter anbefaler at bruge den tredje beslag, hvis længden af ​​cornice er mere end 2,4 m. Det giver optimal stabilitet.

 • Processen slutter med fiksering af produktet. Til dette dannes huller til dowels og skruer på stedet. Hvis væggen er lavet af bløde materialer (træ), kan du straks feste beslaget med en skrue eller negle den. Typen af ​​fastgørelsesmiddel vælges af husets ejer, afhængigt af overfladens egenskaber.

Installationen af ​​loftets tagriller forekommer praktisk taget i overensstemmelse med samme algoritme. Kun flyet i forhold til hvilken justering er ændret. Det skal bemærkes, at når du installerer i loftet, skal du være opmærksom på afstanden mellem væggen og kronen. I dette tilfælde skal gardinerne ikke hvile på vindueskarmet og danne en parallel med væggen.

Afstand fra loftet

Når du installerer tagpladerne, er det vigtigt at vælge det rigtige sted for dets placering. Et af kriterierne for at være opmærksom på er afstanden fra strukturen fra loftet. Denne værdi er ikke reguleret af standarder eller design anbefalinger. Den optimale afstand er området fra 5 til 15 cm fra overfladen. Men ingen plager udlejeren til at flytte cornice højere eller lavere. Det vigtigste er, at produktet med gardiner passer perfekt til det primære interiør.

Bemærk, at når man markerer eksperterne, anbefaler man at fokusere på loftets plan, og ikke på niveau eller vinduesvinduet.

Sådan repareres til gipsvæg?

Gipsplader lofter er meget populære i dag og er monteret af mange boligejere. Ulempen ved dette materiale er, at den ikke har tilstrækkelig styrke. Men samtidig er det stadig muligt at installere tagpladerne på en sådan overflade ved hjælp af flere typer fastgørelsesanordninger:

 1. Udvidelige dowels. Dette kan omfatte en dyvel sommerfugl og dowel paraply. Et træk ved denne fastgørelsesanordning er, at når skruen skrues fast, bøjer den indvendige del sig og danner et stort lagerområde. Dette giver på en eller anden måde mulighed for at reducere trykket på gipspladen. Denne installationsmetode er kun egnet til gardiner af lav vægt.
 2. Anker. Denne mulighed for at fastgøre tagene til gipspladens loft giver dig mulighed for at modstå betydelig vægt. Bemærk at længden af ​​ankeret skal være større end tykkelsen af ​​arket, nogle få centimeter. Dette skyldes det faktum, at fastgørelseselementer er fastgjort i hovedloftet, som ofte tjener som en betonplade.

For at fikse ankeret laver de i første omgang et gennemgående hul og går ind i loftet med ca. 4-5 cm. Derefter køres krogen ind i hullet. Det resulterende system giver dig mulighed for at modstå gardiner med stor vægt.

Den samme algoritme til placering af tagskæggene svarer til den, der anvendes til almindelige overflader. Her skal du også omhyggeligt markere og indstille præcis alle elementer i forhold til alle fly.

Mest sandsynligt er ordene upassende her: det er bedre at se en gang end at høre! Følgende samling viser spektakulære eksempler i interiøret.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen, se følgende video.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun muligt, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen: et par enkle tips

Indretningen af ​​rummet vil ikke være komplet, hvis du ikke bruger gardiner til at dekorere vinduet. Men de skal hænge på specielle designs - cornices. Til gengæld skal disse elementer fastgøres sikkert på væggen, så de ikke falder og ser æstetisk glædeligt ud.

Selvfølgelig skal installationen af ​​tagskærer blive brudt, når alt andet efterbehandling er gennemført, og det er kun at supplere rummet med tilbehør for at fuldføre billedet. I mellemtiden ved ikke alle ejere hvordan man hænger en gardinstang til gardiner, så den er fast og ser attraktiv ud.

Første skridt

Det er nødvendigt at foretage nøjagtige målinger - bredden af ​​vinduesåbningen og væggen. Det er vigtigt at huske på, at afstanden fra sidevæggene til selve hullet ikke altid er den samme og kan variere afhængigt af typen af ​​konstruktion.

Når man bestemmer stedet for den fremtidige cornice, skal man huske på, at det i vid udstrækning er bestemt af den type stof til gardiner, så lette gardiner kan hænges direkte over vinduet, og bulkgardiner skal kræve fastgørelse af cornice til væggen.

Tagene skal placeres for ikke at skabe ulejlighed ved at åbne og lukke vinduet, så det skal fastgøres 10 cm over vinduesåbningen. Der er single-row og multi-row cornices, så denne funktion af strukturen skal tages i betragtning, når du vælger et sted for det.

Hvis der anvendes en flerridset cornice, er det under installationen nødvendigt at tage højde for, at fjernelsen fra væggen, bør gardinerne ikke røre ved håndtagene installeret på vinduet. Rør ikke batteriet og den fremspringende del af karmen, hvis der er en.

For at lave beregninger og målinger uden fejl, skal du fokusere på næste række af flere rækker cornice fra karmen.

Monter corniceen på væggen, idet den fokuserer på bredden sammen med vinduesåbningen og gør beregninger på sidevæggene. Derudover afhænger meget af den type gardiner, der skal hænges, da rullen eller romanen placeres på vinduesrammen.

Hvis cornice er købt større, så er der intet at bekymre sig om. For at rette op på dette er det nødvendigt at skære tagrørets rør til den ønskede længde, så den passer perfekt. Derefter bliver du nødt til at prøve på taggen igen til det sted, hvor den skal løses, og hvis alt er ok, så kan du sikkert fortsætte med at arbejde. Herefter begynder præ-monteringsfasen. For at gøre dette fastgøres beslaget med skruer, som skal fastgøres så problemfrit som muligt. Det er nødvendigt at omhyggeligt overvåge, at skruerne på skruerne forbliver i den øvre del af beslaget, og da monteringen af ​​tagene blev rettet mod loftet.

Dernæst skal du tage to ringe, der kommer i sættet, og læg dem på tagskægget. Herefter kommer fastgørelsen af ​​beslaget. Så sættes der ringe på igen. Ved fastgørelse er det nødvendigt at kontrollere det øjeblik, hvor rørets søm blev rettet mod vinduet. Hvis han forbliver under, vil den se grim og tiltrække opmærksomhed. I slutningen af ​​arbejdet er det nødvendigt for niveauet, som også findes i kittet, at spore, om alle dele af strukturen er jævnt fordelt.

Direkte installation

For at lette installationsarbejdet kan gardinstænger i de fleste tilfælde købes komplet med fastgørelsesanordninger. Den første ting at gøre er at markere på væggen de steder, hvor hullerne skal laves. Ved hjælp af en boremaskine kan de udføres i sekunder. Det er vigtigt at huske at den korte cornice er monteret på to beslag. Hvis længden af ​​tagbommen overstiger 2,4 meter, er det nødvendigt at installere en ekstra beslag for pålidelighed, helst i midten. Hvis tagskæggene er lavet af plast eller metal, skal det også placeres ved hjælp af to beslag.

Hemmelighederne ved korrekt installation

For at sætte de korrekte markeringer og ikke ødelægge væggen med unødige huller, skal du tage midten af ​​vinduesåbningen til midten og derefter måle den lige afstand til de steder, hvor beslagene skal fastgøres. Det er vigtigt at huske, at de ikke bør være placeret tæt på vinduet - den anbefalede afstand er 35 cm. Du bør heller ikke hænge kronen for høj, da dette kan medføre ulejlighed, f.eks. Ved fjernelse af gardiner til vask.

Når du laver markeringerne til fastgørelser, er det nødvendigt at fokusere på loftet, da det ikke altid er ideelt - hvis du tager vinduesrammen eller planlægger som en guide, så kan tagskærmen virke buet, hvilket forhindrer installation. Du kan bruge en simpel blyant til mærkning, da der er ledig plads i en hvilken som helst ledge, vil det ikke være svært at anvende mærkning.

Monteringstrin på væggen

Efter de indledende beregninger er blevet udført, er det nødvendigt at forbinde det punkt, der er nævnt tidligere fra midten af ​​vinduet og den afstand, hvor kronen vil hænge. Her skal du tage højde for lofterne i rummet. Det resulterende sted vil være hvor beslagene vil være placeret.

Efter markeringen er færdig, kan du fortsætte til direkte fastgørelse af tagskægget til væggen. For at gøre dette bores huller på de steder, der er markeret på forhånd, så dugere, der passer til diameter, drives ind i dem. I murstenshuse er det bedst at ikke bruge dykker, men fyrkork. Du skal bore huller i dem, og skruer derefter i skruerne.

For vægge af alle andre materialer kan du sikkert bruge det sæt fastgørelsesværktøjer, som tilbydes af producenter af gardinstænger og inkluderet. Derefter skal du fastgøre beslaget med skruer og derefter installere tagskæggene.

For nemheds skyld anbefales det at pre-fortælle gardinet på brogen, så behøver ikke ulejligheden, og processen med at dekorere rummet bliver hurtigere.

Således kræver montering af tagskinner opmærksomhed på bagage, da uregelmæssigheder eller et ukorrekt mærke, der har travlt, kan forstyrre harmoni og skønhed i hele interiøret. Derudover vil de ekstra huller fra boret ikke dekorere rummet, de vil kræve renovering eller søge efter tilbehør for at forhindre dem i at se. Hvis du gør alt rigtigt, vil gardinstængerne vare lang tid og være en integreret del af rummets design.