Sådan hænge gardin stænger til gardiner: tips og tricks


Ikke alle ved, hvordan man hænger en cornice, og det er ikke fordi de fleste mangler bygningsfærdigheder, men fordi der er en række grunde til, at disse færdigheder ikke erhverves. Den første og formentlig en af ​​de mest almindelige årsager er, at konstruktionsteamet af kompetente specialister er involveret i reparationen af ​​din lejlighed, som er i stand til at klare opgaven om et par minutter. Den anden grund er, at du ikke havde erfaring med at installere en cornice, fordi de tidligere lejere installerede det i lejligheden. Men alting sker en gang for første gang. Du er færdig med at lave reparationer og få det sidste hånd: vinduesdekoration med gardiner.

Vælg en gardinstang til gardiner - halvdelen af ​​sagen, anden halvdel - for at installere den korrekt.

Eaves til gardiner: vi vælger og vi monterer

Når du vælger en gardinstang til gardiner, skal du huske, at dens vigtigste egenskaber er kvalitet, praktisk, nem betjening og fastgørelse og attraktivt udseende.
Som praksis viser, er valget af en cornice til gardiner en kort proces, hvis målet er at vælge et praktisk produkt. Det bliver mere problematisk at vælge monteringssystemet og selvfølgelig installationen. Det er på typen af ​​produkt, der afhænger af installationsmetoden.

Gardinstænger er klassificeret i to typer:

De skal hænge på loftet og på væggen, henholdsvis.

Vigtige punkter

Når du vælger et produkt, er du ikke kun afhængig af din egen smag og type gardiner, men også klart definerer det sted, hvor du skal installere det.

Hvis du sammenligner den æstetiske komponent, ser loftet lister mere attraktivt ud i forhold til væggen. Når den er fastgjort til loftet, lukker blinds vinduesåbningen helt helt til gulvet (gardinens længde kan selvfølgelig variere afhængigt af personlige præferencer). Ceiling cornice skjuler forsigtigt fastgørelsessystemet gardiner. Derfor, hvis du er overvundet af tvivl, og du ikke ved hvilken cornice at vælge, købe et loft en.

Men hvad nu hvis der er et loft i rummet? Selv den gennemsnitlige mand vil forstå, at for at installere nogle fastgørelser på ham i dette tilfælde er utopi. Derfor gå i butikken overveje en række punkter.

 • Type gardiner og deres længde. For eksempel kan vægtige gardiner ikke hænges på strængerne, og omvendt kan delikat tyll under ingen omstændigheder hænge på smedede og udskårne stålkorn.
 • Fastgørelsessystem.
 • Udsigt til loftet.
 • Nærliggende varer. Sørg for at sørge for, at de installerede tagkanter ikke forstyrrer garderobeens åbne døre.

Forbered værktøjerne

Har du besluttet at installere en gardinstang selv? Uanset monteringssystemet ændres det sæt værktøjer, der bruges under installationen, ikke.
Forbered alle nødvendige værktøjer på forhånd i henhold til nedenstående liste.

 • Roulette.
 • Impactbor eller perforator (værktøjets valg afhænger af væggens tilstand).
 • Trappestige.
 • Blyant.
 • Dowels, skruer.
 • Skruetrækker.
 • Alkoholniveauet.

Lav markering

 1. Først fastgør tagene til væggen. Flyt den til venstre, så til højre, indtil du finder midtbanen. Denne afstand er meget ofte fra 5 til 7 centimeter fra vinduesgrænserne.
 2. Fastgør højden, som du planlægger at montere.
 3. Niveau produktet ved hjælp af niveauet. Men dette trin er mere bekymret, når væggene er helt glatte. Ellers vil det nivellerende vandrette element være uforholdsmæssigt med vinduesåbningen (som om at "forlade"). Så er det nødvendigt at tage en kardinal tilgang til løsningen af ​​problemet og geninstallere det. Undlad at overse gulvets krumning. Hvis der er elementer af møbler på begge sider af vinduesåbningen og samtidig er placeret på et andet niveau i forhold til vinduet, er det uhensigtsmæssigt at bruge indikatorerne for niveauet til en tee. Vælg placeringen af ​​tagskægget, baseret på det samlede æstetik, og ikke på korrektionsindikatorerne.
 4. Når positionen er endelig bestemt, skal du rette den med etiketter. Ved hjælp af et niveau tegner du en blyant vandret linje, der angiver den valgte højde over vinduet. Marker fastgørelsespunkterne på holderen.

Gør huller

For at installationen skal lykkes, skal væggene i rummet være lige. I så fald garanteres hullerne af høj kvalitet. Ingen forbyder at gøre dem manuelt, men hvorfor? Der er specielle værktøjer, der kan klare dette "med et bang".

Hvis huset er præfabrikeret, så er væggene armeret beton. Perforatoren bliver et ideelt værktøj til sådanne faste vægge.

 1. Sæt stigen på afstand: Når du klatrer på den, skal din hage se på markeringen.
 2. Lav huller ved hjælp af et slag (hvis der ikke er slag, kan du bruge en hammerboremaskine).

For at fastgøre tagene til væggen, brug dowels med en diameter på 6 millimeter og en længde på 3 eller 4 centimeter.

Nogle gange sker det, at væggen er meget stærk og borren er opvarmet. Tag en pause, afkø det i fem minutter, og gentag proceduren igen.

Fastgørelsesbeslag og selve produktet

 1. Holes modtaget? Ekstra støv fra dem.
 2. Vi sætter dykker i.
 3. Holdere fastgør skruer.
 4. Når du har sikret corniceen i beslaget, skal du fastgøre den anden kant på væggen og kontrollere ved hjælp af et niveau, om det er lige eller ikke i forhold til væggen. Dette trin er nødvendigt for at identificere og rette de huller, der er flyttet op eller ned.
 5. Når alle holdere er ordentligt fast, styrker vi cornice i dem.
 6. Sæt ringene fra sættet. De kommer ofte med kludespidser.
 7. Fastgør de specielle stik på produktet på begge sider.
 8. Sørg for at kontrollere hele strukturen for styrke.
 9. Hvis tagskæggene er stabile, ikke løs og sikkert installeret, kan du lykønskes.

Fastgørelsen af ​​cornice til loftet sker på samme princip, kun parenteserne er monteret ikke på lodret, men på vandret plan.

Nu er alle prikker på "I" placeret, og du har ingen tvivl om, hvordan man teknisk set kan lave tagene. Følg de råd, anbefalinger, regler og trin-for-trin instruktioner, og så vil effekten af ​​visuel oplevelse behageligt overraske dig.

Sådan hænger væggardinstænger

Når du har valgt smukke gardiner, der passer perfekt ind i rummet, kan du have et spørgsmål: hvordan man hænger dem på tagene korrekt. Den oprindelige opgave er at købe selve produktet og installere det på plads. Det er vigtigt at sikre, at det placeres nøjagtigt og sikkert. Ofte løs konstruktioner bryde, giver ulejligheden.

Fra denne artikel kan du lære præcis, hvordan du installerer tagpladen korrekt.

Enkel væg cornice

Trods opgavens tilsyneladende kompleksitet er processen ret let at gennemføre. Især hvis vi taler om en simpel vægark, der har et banalt design og en fastgørelsesmetode. Sådanne produkter har en profil eller stang med guider, samt specielle monteringer (parenteser) på siderne. Designet er fastgjort ved hjælp af konventionelle skruer. Billedet viser, hvor simpelt det er.

Din hovedopgave er at opretholde symmetri, således at tagene ikke er buede. Ellers vil det være tydeligt. Desuden skal du vælge den ideelle afstand fra vinduesrammen og fra lærredet. I de fleste tilfælde afhænger dette af beslag og beslag.

Du bør vide, at der er mange varianter af gardinstænger. Når du har lysgardiner, behøver de ikke en robust konstruktion. Den oprindelige løsning ville være at købe en streng type. Disse er beslag, der er forbundet med metaltråd. Den perfekte løsning til minimalisme. Og hvis gardinerne er tunge og suppleres af tunge gardiner, så er strengen ikke nok. Har brug for et metal-, træ- eller plastaksel, som har en sikker pasform.

Og for at gøre alt perfekt glat og symmetrisk, skal du mærke på væggen ved hjælp af passende værktøjer. Før du hænger din gardinstang korrekt i rummet, skal du have de nødvendige værktøjer og forsyninger. Lad os finde ud af hvad.

Hvad er nødvendigt for arbejde

Så inden arbejde skal du indsamle følgende arsenal af nødvendige værktøjer. Uden dem kan du ikke gøre jobbet. Listen er som følger:

 • skruetrækker;
 • elektrisk boremaskine;
 • straight og cross-head skruetrækker;
 • niveau, målebånd på 5 m, blyant;
 • 4 skruer og dykker 50 mm;
 • nedstryger;
 • stigen.

Alt dette er let tilgængeligt i butikkerne. Ja, og hver selvrespekterende ejer skal have de fleste af værktøjerne fra dette sæt. Nu kan du lære at hænge gardin stænger til væggardiner.

Vi hænger en simpel cornice til gardiner

Så vi overvejer en simpel konstruktion uden skjulte elementer. Dens installation vil tage fra 20 minutter til en time afhængigt af dine færdigheder. Først skal du overveje nogle af kravene til placering af tagskæggene.

 1. Lad os begynde med størrelsen af ​​tagskæggene. Det skal være 30-50 cm længere end vinduesåbningen. Hvis du har det mere, så skære overskydende med en hacksav til metal.
 2. Produktet må ikke forstyrre vinduet for at åbne og lukke frit. Derfor er du nødt til at trække sig tilbage fra vinduet, der åbner 5-10 cm. Hvad angår afstanden mellem væggen og gardinet, skal du ideelt lave ca. 10 cm.
 3. Da der i det overvejende flertal tilfælde installeres radiatorer under vinduet, skal du sørge for, at tylen, gardinerne eller gardinerne ikke rører dem. Det er bedre at forlade en margin på 5-7 cm ledig plads.

Vi vender nu til selve taggene. På trods af at væg- og loftkornene er forskellige på fastgørelsesstedet, er installationsteknologien identisk. Derfor kan du hænge en type og en anden på samme måde. Lad os starte med installationsvejledningen:

 1. Tag en blyant, et målebånd og et niveau. Træd tilbage fra åbningen den ønskede afstand (fra 5 cm), lav to mærker langs kanterne. Deres afstand skal være den samme.
 2. Træk derefter en vandret linje, som forbinder disse to punkter. Linjen skal være større end vinduets åbning.

På denne mount er afsluttet. Alt er ret simpelt og hurtigt. Det er kun at hænge gardiner på det og nyde arbejdet. På denne måde kan du hurtigt og nemt installere gardinstænger i hvert værelse. Det er vigtigt ikke at glemme at du vil arbejde i højden. Derfor forsøm ikke sikkerhedsreglerne. Stigen skal være pålidelig, holdbar og brugbar. Vær ikke doven for at komme ned, hvis du bliver kort og omarrangere den.

Lad os opsummere

Nu ved du, hvordan du skal hænge kløften på væggen. Teknologien med loftet er praktisk taget ikke anderledes. Den gode nyhed er, at du ikke behøver at bruge meget tid og kræfter på at udføre arbejdet. Ja, og herrene behøver ikke at ringe. Derefter vil din lejlighed blive dekoreret med vidunderlige gardiner, der passer ikke kun til indretningen, men også til dit privatliv.

Sådan hænger du en cornice: regler, funktioner, installation

Montering og sikring af cornice til mesteren er et spørgsmål om en kvart time, hvor det er sværere for en amatør, som på alle måder vil gøre sit hjemmearbejde med egne hænder. Hvis du anser dig selv for at være blandt dem, skynder vi os til at fortælle dig, hvordan du korrekt hænger gardinstænger til gardiner.

Sådan hænger gardiner på loftet cornices er et spørgsmål, der ikke er fremmed for nogen, der søger at skabe trøst i deres hjem

Beregning er en delikat substans

Før du hænger taggen på væggen og tager boret op, er det nødvendigt at udføre den korrekte beregning af dens placering. Det er vigtigt ikke kun på hvilken afstand fra vinduet at hænge kronen, men også det korrekte valg af længden af ​​strukturen.

Mål vægmets samlede bredde, tilføj 40 cm til figuren, hvis der er to vinduer i rummet ved siden af ​​det, skal du tilføje 20 cm.

Før hængning af loftstøbningen begynder installationen med måling af vinduets bredde.

 • Regel nummer 1. Uanset hvilket system der vælges (loft eller væg), skal længden af ​​tagene være 30-50 cm længere end vinduesåbningen.
 • Regel nummer 2. For at gardinerne ikke skal blande vinduets åbning, skal afstanden fra gardinet til vinduet være mindst 5-7 cm.
 • Regel nummer 3. For at gardinerne ikke skal røre ved radiatorerne og vinduesrammen, skal man overveje afstanden fra indgangen fra gardinet til væggen, som skal være over 10 cm.
 • Regel nummer 4. Hvor langt fra loftet for at hænge en cornice? Afstanden til loftet er dog et individuelt spørgsmål, men efterhånden som øvelsen viser, jo højere taggen er, desto mere attraktivt er vinduet, derfor ikke mere end 10 cm. (Se også artiklen Loftindretning: funktioner.)

At bestemme i hvilken højde at hænge kronen til gardiner, skal du ikke glemme, at de er designet til ikke blot at udføre en dekorativ, men også en funktionel opgave.

Installationsregler

ansøgning markup

 1. Inden du hænger gardinskinnerne, skal du bestemme midten af ​​vinduet og måle i begge retninger de samme segmenter, i enderne af hvilke beslagene fastgøres. Husk om den krævede margen på 30-40 cm på hver side af vinduesåbningen, hvorfor den bliver helt åben med gardinerne samlet.

Billeder af din pålidelige assistent - et niveau, der kan forhindre alle unøjagtigheder i målingerne

 1. Over vinduet på væggen skal du mærke med en blyant i form af en lodret linje, måle afstanden fra loftet og markere den med et vandret mærke. Fra markeringen i begge retninger skal du afsætte afstanden til tagene. Krydset mellem de to mærker er fastgørelsespunkterne for parenteserne.

Vær opmærksom!
Alle målinger er i forhold til loftet, snarere end horisontlinjen.
Faktum er, at lofter ofte har en skråning, og skråningerne skal gentage det, ellers vil der være en fornemmelse af krumning.

Monteringsfunktioner

 1. Hvis installationen skal være på vægge af skrøbeligt materiale, vil der i de fleste tilfælde være nok huller med en diameter på 12 mm Dowels til sådanne huller er beregnet til skrue i lange og tykke skruer, dowels med mindre diameter indsættes i hullerne i store dowels, drevet ind af lyse slag af en hammer.

Vær opmærksom!
Denne fastgørelsesmetode har en betydelig fordel for en nybegynder - giver mulighed for en stor fejl i boringen af ​​huller.

Monteringsvejledning Metalaksler med dekorative elementer

 1. Hvis du planlægger at opveje de tidligere monterede taggafler, og du skal selv afhente fastgørelserne, skal du bruge købsankre med indvendig gevind.
  Inden montering af loftets tagkonstruktion skal du bore huller med den ønskede diameter, indsætte ankre og blæse dem over skæget og sy dem inde i hullerne. Ankre giver en ret stærk montering, så deres antal kan være mindre end antallet af skruer med stik.
 2. String gardin stænger kan placeres både på loftet og på væggene. På visse fastsættelsespunkter bor bor huller, køre i plastikskiver, skrue med skruer, indsæt strengen, fastgør den og stræk den med en spændeanordning, som er placeret på foden.

Sekvens, hvordan man hænger ordentligt på en streng

Fastgørelsesanordninger afhængigt af typen af ​​tagskinner

Fejl arbejde

Hvad skal man gøre, hvis der laves fejl, når man vælger eller beregner fastgørelsespunkterne på tagskægget? Det vigtigste er ikke travlt med fortvivlelse og bliver forstyrret. Overvej de to mest almindelige novice miss.

Problemet med for lang cornice kan løses med en hacksav, den eneste begrænsning er tilstedeværelsen af ​​dekorative elementer, det er sandsynligt, at cornice vil miste sin visuelle appel.

Hvis cornice var for lille eller standardmodellerne ikke passer til en lang væg, skal du gå på jagt efter specielle fastgørelsesanordninger, som let giver hovedlængden mulighed for at tilslutte den ekstra uden at forstyrre bevægelsen af ​​krogeløberne.

konklusion

Inden du hænger gardinerne på loftet og gemmer komfort i huset, skal du forstå betydningen af ​​det forberedende arbejde og den tekniske installation. Efterhånden vil selv de smukkeste gardiner ikke se attraktive ud på en krøllet fast cornice. Og for at du ikke skal lave fejl, har vi forberedt dig en video i denne artikel.

Hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen?

Rumindretning sker ofte ved hjælp af gardiner. Disse attributter suppleres af smukke og unikke tagbøjler, der passer perfekt ind i interiøret. Det er vigtigt at vælge og installere sådanne systemer. Der er mange modifikationer af sådanne understøtninger. Derfor, hvis du ikke ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen, bør du konsultere en erfaren specialist.

Finesser af processen

En bred vifte af tagger ganske bredt, hvilket giver dig mulighed for at kombinere dem med mange typer gardiner. Samtidig kan deres længde nå betydelige størrelser. Sådanne strukturer skal fastgøres fast til ikke mindre end 3 beslag. Hvis små børn bor i huset, skal lukkede fastgørelsesdele anvendes. Ved installation er det vigtigt at tage højde for afstanden mellem vinduet og gardinerne, hvilket afhænger af længden af ​​beslagene eller placeringen af ​​suspensionerne i loftet. Denne værdi skal være 10 cm, men det er ikke nødvendigt.

Hvis gardinerne lukker batteriet, så er der mellem disse elementer en afstand på 3-5 cm, hvilket giver optimal ventilation.

Inden du vedhæfter stangen, skal du vælge design og størrelse. Mange argumenterer for, at den skulle stikke rundt om vinduets bredde med ca. 15 cm. Fastgørelsen sker kun med højkvalitetsfastgørelser, der kan understøtte gardinens vægt.

Monteringsmuligheder

Eaves er den integrerede egenskab af hvert lejlighedshus. Det understøtter gardinerne og giver dem et bestemt udseende. For at denne struktur skal kunne tjene i lang tid, skal den være sikkert fastgjort til loftet eller væggen.

Moderne gardinstænger er lavet af forskellige materialer, men næsten alle er udstyret med identiske fastgørelsessystemer. Konventionelt kan fastgørelserne af disse strukturer opdeles i flere typer:

 1. Ramme. Denne fremgangsmåde indebærer fastgørelse af tagene til bunden direkte gennem selve rammen. Dette kan omfatte plast- eller aluminiumsdæk, som er udstyret med specielle riller til bevægelse af suspensioner.
 2. Fastgørelse med beslag. Denne fremgangsmåde er den mest almindelige, da den er udstyret med næsten alle typer tagskinner (træ, snor, ende osv.). Særlig opmærksomhed her skal betales til listerne, som skjuler beslaget ved hjælp af en ekstern strimmel. Denne type vedhæftning kan bruges på næsten alle typer konstruktioner, herunder på dækmodeller.

Afhængig af fastgørelsesstedets placering kan du vælge disse typer af fastgørelsesdele:

 • Vægmonteret. Eaves er fastgjort direkte til væggen med skruer eller dowels. Mange modeller af parentes er udstyret med udtrækkelige albuer, som gør det muligt at justere afstanden fra vinduet til gardinerne. Blandt fordelene ved denne tilgang er forskellige designs af fastgørelsessystemer, såvel som dets enkelhed. Du kan installere en sådan cornice selv uden nogen færdigheder. Men designet reducerer visuelt højden af ​​rummet. Nogle modeller af parentes er korte, hvilket ikke tillader at få den ønskede afstand fra væggen til gardinerne. Strukturerne er ude af stand til at modstå betydelig vægt og skal derfor forstærkes med yderligere fastgørelsesdele.
 • Loft. Fastgør basen til loftet. Det skal bemærkes, at der er specielle anordninger, der gør det muligt at fastsætte strukturen på både beton og gipsplader. Denne type vedhæftning er i stand til at modstå betydelige belastninger, såvel som visuelt udvider rummet. Ved hjælp af loftbøjler kan du installere tagbjælken næsten hvor som helst i rummet og opdele den i flere zoner. Men installation er ikke mulig i hængende lofter, medmindre der er udarbejdet særlige huller til fastgørelsesanordninger.

Bemærk venligst, at dækbaserede strukturer og produkter med parentes kan monteres på disse overflader. Sidstnævnte mulighed adskiller sig kun i form af fastgørelsesanordninger.

tilbehør

Moderne taghuller repræsenterer enkle kombinerede produkter. Dette giver dig mulighed for at vælge visse af dens elementer til din smag. Markedet af komponenter til tagskinner er ret forskelligt. Det omfatter mange produkter, der kan opdeles i flere grupper:

 1. Fasteners. Dette omfatter alle produkter med hvilke strukturen er fastgjort til basen.
 2. Beslag. Disse produkter kommer i forskellige former og størrelser. Du kan finde både runde og rektangulære designs på markedet.
 3. Nøgleelementer. Disse omfatter ringe til tagskinner, stik, suspensioner og andre produkter, der er nemme at udskifte.

Bemærk venligst at disse produkter ikke er standardiserede. Derfor, hvis du har brug for at reparere en brudt del, anbefales det at vælge en højkvalitets analog.

Hvordan indsamles?

Inden du begynder at installere tagpladerne, skal den være færdigmonteret. Denne proces afhænger direkte af produktmodellen.

Den består af et solidt metalark, som udelukker sin samling. Nogle modifikationer af metalet suppleres med parentes. For at rette dem skal du stramme flere bolte for at danne et komplet system.

Den enkleste mulighed er en cornice i form af et dæk.

Det sværeste at samle er en to-rækken cornice. Denne proces består af følgende på hinanden følgende trin:

 1. Først og fremmest bliver hængende ringe til gardiner sat på røret. Deres antal afhænger af lærredets størrelse og dens vægt.
 2. Herefter sættes der parentes på rørene på hver side. Disse designs er udstyret med specielle riller, hvor kronen er placeret. Det er vigtigt at sætte disse elementer symmetrisk. Dette sikrer ensartet belastningsfordeling.
 3. Når rørene er klædt, er de fastgjort med specielle skruer eller bolte. Ofte udstyre fabrikanter røret og beslaget med specielle riller, der skal kombineres. Dette gør samlingen lidt lettere.
 4. Monteringsproceduren gennemføres ved at installere stik, som kan være plast eller metal.

Vigtige nuancer

Montering af tagbøjlerne er en simpel operation, der kræver lidt omhu og overholdelse af producentens anbefalinger, hvilket vil tage højst 20 minutter. Men det er vigtigt ikke bare at rette strukturen, men også at passe det korrekt ind i interiøret.

Installation af tagskæggene kan opdeles i flere på hinanden følgende trin:

 • I første omgang skal du vælge den type design, der passer til stilen på dit værelse. Længden af ​​understøtningen skal være lidt større end bredden af ​​vinduesåbningen. Dette vil gøre det muligt at dække det med høj kvalitet gardiner.
 • Det næste trin er markup. Tagene skal placeres i en afstand af 10 cm fra toppen af ​​vinduesåbningen. Samtidig skal man være opmærksom på om konstruktionen forhindrer åbningen af ​​rammen. Hvis dette ikke sker, kan du negle ned ad taggen og nedenunder. Det anbefales at markere cornice med hjælp fra en assistent. Dette vil justere strukturen i forhold til loftet og andre fly. Men basen skal altid tages loft. Når alt er justeret, er stederne under fastgørelserne simpelthen markeret. Dette skal gøres så præcist som muligt, så der ikke er nogen forvrængning. Det er også vigtigt at være opmærksom på symmetrien i monteringssystemerne.

Mange eksperter anbefaler at bruge den tredje beslag, hvis længden af ​​cornice er mere end 2,4 m. Det giver optimal stabilitet.

 • Processen slutter med fiksering af produktet. Til dette dannes huller til dowels og skruer på stedet. Hvis væggen er lavet af bløde materialer (træ), kan du straks feste beslaget med en skrue eller negle den. Typen af ​​fastgørelsesmiddel vælges af husets ejer, afhængigt af overfladens egenskaber.

Installationen af ​​loftets tagriller forekommer praktisk taget i overensstemmelse med samme algoritme. Kun flyet i forhold til hvilken justering er ændret. Det skal bemærkes, at når du installerer i loftet, skal du være opmærksom på afstanden mellem væggen og kronen. I dette tilfælde skal gardinerne ikke hvile på vindueskarmet og danne en parallel med væggen.

Afstand fra loftet

Når du installerer tagpladerne, er det vigtigt at vælge det rigtige sted for dets placering. Et af kriterierne for at være opmærksom på er afstanden fra strukturen fra loftet. Denne værdi er ikke reguleret af standarder eller design anbefalinger. Den optimale afstand er området fra 5 til 15 cm fra overfladen. Men ingen plager udlejeren til at flytte cornice højere eller lavere. Det vigtigste er, at produktet med gardiner passer perfekt til det primære interiør.

Bemærk, at når man markerer eksperterne, anbefaler man at fokusere på loftets plan, og ikke på niveau eller vinduesvinduet.

Sådan repareres til gipsvæg?

Gipsplader lofter er meget populære i dag og er monteret af mange boligejere. Ulempen ved dette materiale er, at den ikke har tilstrækkelig styrke. Men samtidig er det stadig muligt at installere tagpladerne på en sådan overflade ved hjælp af flere typer fastgørelsesanordninger:

 1. Udvidelige dowels. Dette kan omfatte en dyvel sommerfugl og dowel paraply. Et træk ved denne fastgørelsesanordning er, at når skruen skrues fast, bøjer den indvendige del sig og danner et stort lagerområde. Dette giver på en eller anden måde mulighed for at reducere trykket på gipspladen. Denne installationsmetode er kun egnet til gardiner af lav vægt.
 2. Anker. Denne mulighed for at fastgøre tagene til gipspladens loft giver dig mulighed for at modstå betydelig vægt. Bemærk at længden af ​​ankeret skal være større end tykkelsen af ​​arket, nogle få centimeter. Dette skyldes det faktum, at fastgørelseselementer er fastgjort i hovedloftet, som ofte tjener som en betonplade.

For at fikse ankeret laver de i første omgang et gennemgående hul og går ind i loftet med ca. 4-5 cm. Derefter køres krogen ind i hullet. Det resulterende system giver dig mulighed for at modstå gardiner med stor vægt.

Den samme algoritme til placering af tagskæggene svarer til den, der anvendes til almindelige overflader. Her skal du også omhyggeligt markere og indstille præcis alle elementer i forhold til alle fly.

Mest sandsynligt er ordene upassende her: det er bedre at se en gang end at høre! Følgende samling viser spektakulære eksempler i interiøret.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen, se følgende video.

Alle rettigheder forbeholdes, 14+

Kopiering af webstedsmaterialer er kun muligt, hvis du installerer et aktivt link til vores hjemmeside.

Sådan hænger du en gardinstang til gardiner på væggen - video

Interiøret i enhver lejlighed vil ikke se komplet, hvis der ikke er gardiner i det, der er hængt på tagskægget.

Hver reparationsspecialist ved, hvordan man hænger en gardinstang til gardiner, men i vores artikel ønsker vi at lære dette arbejde til dig.

Gardiner og gardinstænger, som de er fastgjort til, er et separat designelement i din lejlighed og kan helt ændre baggrunden for et værelse.

Ikke mindre vigtig betingelse for bevarelsen af ​​en given stil er valget af tagskægget, fordi hvis det ikke passer indvendigt, kan dette helt ødelægge indtrykket.

Gardintyper

Korrekt montering af loftet tagger er den vigtigste opgave efter købet, men først skal du lære om dets sorter. Ifølge materialet skelne mellem følgende:

 1. Metal.
 2. Wood.
 3. Plast.
 4. Kombineret.

Ifølge formularen kan gardiner opdeles i:

 1. Runde, som kan have en, to eller endda tre rør.
 2. Profil, der har en, to eller tre rækker.
 3. Strenge, der var meget populære før, men nu har de mistet mesterskabet på grund af deres simple udseende.
 4. Baguette.

Billedet viser, hvordan man hænger et gardin på væggen.

Opdeling af tagskinner ved fastgørelsesmetode

Hvis du vil montere loftet tagbøjler, så skal du først vælge hvor du vil rette det. Generelt er valget her lille, fordi ved hjælp af fastgørelsesmetoden til flyet er der kun to typer: til væggen og til loftet. Fastgørelsesmetoden afhænger først og fremmest af gardinens form og for det andet på færdiggørelsen af ​​planet. Efter alt montering af taggitter til gardiner, for eksempel på stræklofter, afhænger af nichen, der er forberedt på forhånd.

Hvis ikke, skal fiksering producere til væggen. Hvis du vælger et runde gardin, skal du desuden montere det kun på væggen. Og her er for eksempel profil- og snorskårer hovedsageligt knyttet til loftet. Den mest alsidige af alle typer er baguette og skinne, som kan monteres både på væggen og i loftet.

På fotoinstallationen af ​​gardinstænger til gardiner

Fastgør tagene til væggen

Sådan hænger du en cornice (gardin) til gardiner video:

mærkning

For at kunne installere gardinet korrekt skal du først lave en markering. Først bestemmer vi midten af ​​væggen og måler den samme afstand fra den, tættere på kanterne. Afstanden fra murens kant til beslaget skal være ca. 35-45 cm. Ellers kan gardinerne selv lukke vinduet, hvilket selvfølgelig er uacceptabelt.

Desuden bør gardinerne ikke hænge for tæt på vinduets overflade, da de i dette tilfælde vil forstyrre ventilationsens normale åbning. Afstanden til loftet er normalt 10-15 cm, men dette er ikke meget vigtigt punkt, så det kan ændre sig i forskellige retninger.

Et andet ønske er, at når du laver markeringen, skal du først orientere dig selv på væggen, ikke på vinduesrammen eller niveauet, da vægoverfladen kan være buet, og hvis du gjorde markeringen, for eksempel ved niveau, så senere kan den faste cornice hænge skævt

På billedet monteres tagene til væggen

Beslag monteret

Hvis du allerede ved, hvordan man hænger et gardin på en væg, skal man forstå, at det næste skridt er at montere parenteserne. For at gøre dette skal du bestemme fixeringspunktet. Det bestemmes under hensyntagen til afstanden fra midten til kanten langs længden og fra loftet til det valgte fixeringspunkt i højden. Derefter sætter beslaget på væggen, vi sætter et punkt med en markør, hvor vi vil producere fastgørelseselementerne.

Afslutningsarbejde

Efter alle de udførte aktiviteter begynder vi at montere gardinet på væggen. For at gøre dette skal du bore huller til beslagene og hammerspjældene i dem.

Vær opmærksom!

Til dowel mursten er det bedre at bruge fyrretræ, og i andre tilfælde kan du bruge plastik eller dem der er inkluderet.

Derefter skrues skruerne gennem konsollen ind i "class =" glossaryLink "target =" _ blank "> dowel og installerer corniceen, efter at have hængt alle armaturerne til fastgørelse af gardinerne på den. hænge gardiner.Video instruktion instruktioner til gennemførelsen af ​​sådant arbejde kan findes i vores artikel.

Installationen af ​​loftet tagger

Monter cornice til loftet

Hvis du beslutter dig for at montere tagene til loftet, så skal du kende nogle af funktionerne i et sådant arbejde. For det første skal du måle den samme afstand fra væggen til parenteserne. For det andet, hvis der er et batteri under vinduet, skal braketterne helst ikke placeres tæt på væggen. For det tredje skal du vide, at når længden af ​​cornice er mere end to meter, skal du bruge den tredje beslag. For resten er fastgørelserne lavet i samme rækkefølge som den tidligere betragtede variant.

På billedet installation af loftet taggrunde

Fastgøringsprofil støbning til loftet

Nu vil vi fortælle dig, hvordan du klæber loftgardinerne af profiltypen.

Før du lægger dem, skal du bestemme den nøjagtige længde, fordi du sandsynligvis skal forkorte dem. Dette gøres med en hacksav. Derefter bores hullerne til montering. For at skruerne skal synke i designet, skal du lave huller med forskellige øvelser. Først med en større diameter, og derefter med en mindre. Med en stor øvelse laver vi et hul til dybden af ​​hætten, og med en tynd laver vi finalen gennem. Ordren skal være som følger: den centrale ene først, og så alle de andre.

Endelig installation af gardiner

Efter mærkning og boring af hullerne skal du installere cornice på loftet. For at gøre dette skal du anvende det på loftet og markere fastgørelsesstedet for det centrale fastgørelseselement. Derefter borer vi et hul, kører i en dowel, fastgør skruerne og stram det med en skrue. Så justerer vi gardinet i forhold til væggen og fastgør resten af ​​lukningen. Vi afslutter vores arbejde ved at hænge gardiner. Hvis loftoverfladen er træ, er gardinstængerne lavet med skruer.

Dele af loftet cornice

Eaves og stretch lofter

Hvis du vil montere tagene til strækloftet, så bruges en anden teknologi til dette. Hovedtræk ved dette arbejde er brugen af ​​tømmer, fastgjort til en betonbase. Længden af ​​denne bar bør være lig med gardinens længde, og tykkelsen skal være lidt mindre end afstanden fra hovedloftet til filmen. Træet til loftoverfladen er fastgjort ved hjælp af dykker.

Vær opmærksom!

På steder, hvor tagene skal fastgøres til strækloftet, efter at filmen er lagt ned, er der markeret på fastgørelsespunkterne.

Derefter placeres ringe på disse steder, og brænding er færdig. Først derefter installer cornice.

Eaves og gips

Hvis du vil hænge en gardinstang på gipsvæggen, er det også ønskeligt at kende nogle af funktionerne. Hvis du hænger lysgardiner, så skal du vælge en slags vægtløs plastikskive og bruge skruerne og specialskruerne til at installere. Selvdrejende skruer anvendes i to typer - sommerfugl eller dowel-molly. De udfører en stærkere fixeringsgardiner.

Hvis du har til hensigt at hænge massive gardiner på en kraftig tagbøjle, så vil den blive installeret også ved hjælp af tilsætningen i form af en træbjælke. Det er værd at bemærke, at det ikke er nødvendigt at montere taghullerne med gardiner på over 5 kg uden bar på gipsvæggen. På væggen må deres vægt ikke overstige 8 kg.

Hvordan man hænger en gardinstang til gardiner på væggen?

Gardiner har unikke dekorative egenskaber, så de bruges i næsten ethvert moderne interiør. Til højkvalitetsfastgørelse af disse produkter bruger ofte tagskærme. Dette design er et langt støtteelement, hvor der er flere klemmer til stof. De unikke træk ved skråningerne giver dig mulighed for at skabe en original stil på værelset.

Cornices bruges meget ofte, hvilket førte til udseendet af et stort antal forskellige modifikationer. Disse modeller kan perfekt tilpasses både klassiske og moderne interiørtyper. Afhængigt af de materialer, der anvendes til deres fremstilling, kan disse designs opdeles i flere typer:

 1. Metal gardin stænger. De er lavet af flere metaller, blandt hvilke de mest populære er aluminium, bronze, messing og stål. Sidstnævnte type er sjælden, fordi den har stor vægt. For at give et unikt design til bunden kan metal være dækket med specielle dekorative maling. Dette giver dig mulighed for at simulere næsten alle nuancer og stilarter af andre produkter. Den enkleste og billigste er i dag aluminiumprodukter, der er karakteriseret ved lav vægt og lang levetid.
 2. Træ taggrunde. Det skal bemærkes, at både stangen selv og forlængelsesbeslaget kan være lavet af træ. Træet ser godt ud i interiøret, og en række nuancer giver dig mulighed for at afhente dem næsten til enhver smag. Mange modeller er dekoreret med udskæringer, hvilket giver dem et ædelt udseende. Perfekt til klassisk interiør.
 3. Plastaksler. Disse modeller er letvægts og god styrke. Plast er meget plastik, som giver dig mulighed for at give det næsten enhver form. Derfor er afsnittene deraf meget varierede og originale. Materialet er ikke bange for fugt, så det kan bruges i køkken og badeværelse.

En anden faktor ved hvilken krokodier er klassificeret er deres ydre egenskaber:

 1. Runde. Eaves design antager tilstedeværelsen af ​​et rør af lille diameter, som fungerer som en støtte til gardin fastgørere. Længden og farven på dette produkt afhænger af producenten og det materiale, der ligger til grund for produktet. For at begrænse rørets bevægelse langs sin akse er dekorative hætter placeret på dens ender.
 2. String. Her anvendes et metalkabel som en understøtning, der strækkes mellem endeelementerne.
 3. Framing. Denne type produkt er specielt udstyret med en dekorativ strimmel, som er anbragt på ydersiden af ​​strukturen. Det lukker helt supportsystemet, som giver dig mulighed for at give produktet et mere raffineret udseende. Indsatsen kan være lavet af plast eller metal eller af ægte læder.
 4. Bus. Denne slags cornice er lavet af metal. Designet forudsætter tilstedeværelsen af ​​små profilslots, inden for hvilke der er kroge til gardiner. Sådanne produkter kan være både lige og buede. Meget ofte bruges de til at opdele et værelse i flere zoner.

Hvordan måles?

Før du fortsætter med installationen af ​​tagpladerne, er det nødvendigt at beregne dens placering på væggen korrekt. Denne proces indebærer markering af steder under bjerget. Det udføres ganske enkelt. For at gøre dette skal du installere rammen direkte over vinduet. Til gardiner faldt jævnt, skal du justere systemet ved hjælp af et niveau.

Nogle eksperter hævder, at det er bedst at fokusere direkte på loftet. Dette er vigtigt, hvis denne overflade er ujævn og har store dråber. Derfor, hvis du planlægger niveauet på taket, så kan det se ud asymmetrisk i indretningen.

Afstanden fra loftet til rammen kan variere afhængigt af gardinens længde, deres design og dekorative egenskaber i rummet. Men eksperter anbefaler ikke at vedhæfte tagene tæt på denne overflade. Den skal bevæge sig 5-10 cm væk fra loftet. Mærkerne til beslagene skal udføres meget omhyggeligt, da deres installation indebærer dannelse af huller. Hvis du gør noget forkert, skal du bore en mur, som ikke vil påvirke overfladelagets dekorative egenskaber meget godt.

Med hensyn til afstanden fra tagene til vinduesåbningen vælges denne værdi individuelt. Den bedste indikator vil være en afstand på 20-35 cm.

Nødvendige værktøjer

Teknologien til montering af tagskinner, selvom det virker simpelt, men ofte er det praktisk talt umuligt at udføre det uden specielle værktøjer. Sættet af værktøjer afhænger af faktorer som typen af ​​tagskægget og vægmaterialet (loftet). For at løse dette problem bør du oplagre sådanne enheder:

 1. Roulette og niveau. Med deres hjælp udfører de grundlæggende beregninger, der er forbundet med placeringen af ​​tagskægget i forhold til andre elementer.
 2. Bor (slag). Behov for dannelse af huller til fastgørelsesanordninger. Derudover skal du bruge et sæt øvelser i forskellige størrelser. Det hele afhænger af typen af ​​taggrunde og dens tekniske egenskaber.
 3. Blyant. Et vigtigt element, uden hvilket det er svært at producere præcis markering.
 4. Fasteners. Til sådanne formål bruger ofte dykker og skruer. Hvis væggene er lavet af blødt materiale (træ), så kan tagene simpelthen blive spikret med et almindeligt søm. Hvis væggen er lavet af gipsvæg, skal der bruges specielle dowels, som ikke ødelægger materialets struktur.
 5. Skruetrækker eller tilsvarende borekrone.

Vær opmærksom på at for at vedhæfte tagene til loftet, skal du bruge et praktisk talt sæt af værktøjer. Det kan variere i typen af ​​fastgørelsesanordninger, når installationen finder sted på falske lofter lavet af gipsplader eller polyethylen.

Hvordan monteres og vedhæftes en vægmodel?

Mange modeller af cornices er faste ark, som allerede er solgt fuldt monteret. Ofte omfatter disse produkter aluminiumsprofiltyper af strukturer. De er fastgjort til basen direkte gennem selve rammen.

Men dybest set er næsten alle modeller af tagskiver præfabrikeret. Konventionelt består de af flere elementer:

 1. Støtte struktur Dette produkt har form af en profil eller et rør, hvorpå fastgørelseshager fastgøres.
 2. Monteringssystem. Disse omfatter beslagene selv, som understøtter understøtningselementet og er fastgjort til væggen.

Hvordan hænge en gardinstang til gardiner og installere den?

En integreret del af vinduesåbningens design, sammen med gardinerne, er tagene. Fra det korrekte valg af tagringene afhænger af typen af ​​sammensætning generelt, brugervenlighed og pålidelighed af fastgørelsesgardiner.

Kvalitet gardin stang til gardiner

Regler for udvælgelse og montering af tagskinner til gardiner

Installer gardinskinner med egne hænder under magten hos enhver hjemmeværker. Installationsmetoden afhænger af byggematerialet, konfigurationen af ​​tagringene, installationsstedet (væg eller loft) og muligheden for at afslutte overfladen, på hvilken fikseren er lavet.

Før du installerer cornice, ud over at det er i overensstemmelse med indretningen af ​​rummet og gardinens design, er der en række andre faktorer at overveje:

 • Styrke. Designet skal modstå gardinens vægt. Baseret på dette vælges materialet (metal, træ, plast eller streng), kvaliteten og stivheden af ​​stangen eller profilen.
 • Metoden til fastgørelse til overfladen. Tage hensyn til den samlede vægt af tagrunde og gardiner, samt den type belægning, som strukturen vil blive installeret på. Der er tre hovedmåder til montering: gennem de gennemgående huller i tagene til overfladen på konsoller (understøtninger) eller beslag.
 • Størrelse. Kornets længde overstiger vinduets bredde med ikke mindre end 40 cm.
 • Antallet af rækker. Afhængigt af antallet af gardiner vælges et one-, two- eller three-row system. Derfor afhænger bredden af ​​denne faktor.

Hang gardin stænger til gardiner kan kun være efter alt reparationsarbejde. Undtagelserne er stræklofter. I dette tilfælde fastgøres fastgørelsesstedet på forhånd, og der monteres en træbjælke til efterfølgende installation under filmen eller stoffet.

Montering af væggitter

Efter at have valgt en passende model, og efter at have bestemt placeringen, kan du fortsætte til installationen. For at fastgøre tagene til væggen skal du have følgende liste over værktøjer:

 • Elektrisk boremaskine eller slag.
 • Skruetrækker eller skruetrækker.
 • Lille hacksav.
 • Konstruktion og plummet.
 • Stepladder (du kan bruge bordet).
 • Roulette, lineal og firkant.
 • Blyant.

Fastgørelsen af ​​cornice til gardiner til væggen med parentes udføres i følgende rækkefølge:

 1. Kornet påføres væggen, og den optimale højde bestemmes i forhold til vinduesåbningens øvre kant (6-7 cm i gennemsnit).
 2. Niveauet er en lige vandret linje.
 3. Marker vedhæftningspunkterne på den tegnede linje ved hjælp af et målebånd.
 4. Ved hjælp af en boremaskine eller perforator skal du bore huller til dowels. Dowels på 6 × 30 mm eller 6 × 40 mm bruges til standard fastgørelse.
 5. Dowels indsættes i hullerne og en hjørne beslag til cornice er fastgjort. En lodret linje kontrollerer placeringen af ​​begge fastgørelsespunkter på samme lodrette akse.

 • Den anden (resterende) beslag er fastgjort, og igen ved hjælp af et niveau kontrolleres deres placering i vandret plan.
 • Derefter kan du samle og installere en gardinstang til gardiner, visuelt kontrollere dens korrekte placering.
 • Under boreprocessen kan borekronen glide af målpunktet med nogle få millimeter, hvilket i sidste ende fører til en forvrængning af strukturen. For at undgå at glide i borested, kan du lave 2-3 mm huller med en søm.

  Funktioner ved montering af loftet taggrunde

  De fleste flerrørs loftkonstruktioner er lavet af PVC eller aluminium, så du skal tage højde for gardinens vægt fra begyndelsen.

  Montering af loftsplanker

  For at installere loftet cornice til gardiner skal du bruge det samme sæt af værktøjer som til vægbeslag, men installationen af ​​gardinstænger til gardiner har nogle forskelle. Montering af loftgardinstang til gardiner på en betonbase:

  1. Mærkning er lavet på loftets overflade.
  2. Plastprofilen eller aluminiumprofilen skæres til den ønskede længde med en fintandet hacksav; plugger eller efterbehandlingselementer installeres ved skæringspunkterne.
  3. Huller med en diameter, der er lidt større end skruehovedet, er boret i fronten, så bliver en borerør med mindre diameter (under hylsteret) taget op, og siden ved siden af ​​loftet bores. Jo større gardinens vægt er, desto mindre er afstanden mellem hullerne.

 • Profilen påføres i loftet efter mærket og fastgøres gennem det centrale hul med en enkelt skrue. Det er således muligt at justere afstanden til væggen, drej profilen lidt.
 • Placeringen kontrolleres mod væggen, om nødvendigt korrigeret, og hullerne til de resterende dowels bliver boret.
 • Fast i alle vedhæftede punkter.
 • Når der installeres på et gipsplankloft, udføres installationen i samme rækkefølge, men stødformede dowels (molly) anvendes som fastgørelsesanordninger, og du skal også være opmærksom på strukturens samlede vægt.

  Installation af gardinstænger til stræklofter på pantelinjen kræver forsigtighed og omhu, da reparation af en klud beskadiget med et skarpt værktøj vil være dyrt. Bore pletter er markeret med en markør, hvorefter små stykker af pakningstape er limet på dem (dette vil fastsætte hullets diameter og forhindre, at det øges som følge af webspændingen). Yderligere er fastgørelse til loftet af cornice til gardiner lavet på standard måde. Det er vigtigt at kontrollere siden ved siden af ​​belægningen for tilstedeværelse af agnails eller skarpe fremspring. Hvis de findes, skal de fjernes.

  Hvis installationen på loftet af en eller anden grund ikke er mulig, og produktet ikke kan returneres til sælgeren, skal du ikke fortvivle - du kan vedhæfte loftkanten til væggen ved hjælp af L-formede beslag.

  Fastgørelsesgardiner

  Fastgørelser til gardiner udføres på forskellige måder, de mest almindelige er følgende muligheder:

  • Gardin tape - syet på gardinens overkant og udstyret med en ledning til justering af lærredets længde. Kan have en eller to rækker af løkker.
  • Grommets - metal eller plast ringe, der er installeret på hullerne i lærredet.

 • Kroge. Ikke forskellig i æstetik, men næsten altid gemt bag det forreste dekorative panel.
 • Metal eller plastringe, i modsætning til øjenlåg, er monteret på stoffets øvre kant.
 • Tøjsløjfer.
 • Nu kan du nemt fastgøre tagene til gardiner. Vi håber ikke længere spørgsmålet om, hvordan du installerer cornice til gardiner.

  Sådan hænger du en cornice - reglerne for installation af tværbjælker på vægge og lofter

  Tagene er længe blevet et uundværligt element af indretningen i en mands bolig. Uden det er det umuligt at hænge gardiner på vinduerne, som ikke kun beskytter værelserne mod for stærkt sollys, men også udfører dekorative funktioner. Installation af en cornice til en erfaren installatør tager ikke meget tid, men for begyndere er det ikke så nemt at klare denne opgave, selv om det ikke er en vanskelig opgave.

  Før du leder tagskæggene hjemme, skal du forstå typer og funktioner af sådanne produkter. Der er en bred vifte af produkter på markedet, de adskiller sig fra hinanden ved hjælp af fastgørelsesmetode, design, fremstillingsmateriale samt den påtænkte installationsmetode.

  På gardinskinner kan du som regel hænge et par gardiner.

  Blandt de mest populære på markedet eaves ofte skelne profil. De er kompakte og nemme at installere, fremstillet hovedsageligt af plast og aluminium. Normalt er de designet til montering i loftet, men i nogle tilfælde kan de muliggøre muligheden for montering på væggen. Der er tre typer gardinprofil til gardiner:

  1. 1. Busbar - rektangulær, med specielle riller til montering af gardiner. Designet gør det muligt at hænge som et tyk gardin og flere tynde dåser.
  2. 2. Fleksibel. De kan få forskellige former, dekorere interiøret og gøre lokalet mere attraktivt og originalt. De har normalt kun en ekstern skinne, derfor er de velegnet til at fastgøre kun et gardin.
  3. 3. hårdt Produkter med en række fastgørelsesdele til gardiner. Ofte er de sat sammen med en anden type tværstang, så flere gardiner kan installeres.

  Den anden populære type tværstang er teleskopisk. Disse er små, lyse vandrette barer helt skjult bag gardiner, så de behøver ikke at have et attraktivt udseende. De er lavet af forskellige materialer, der starter med naturligt træ og slutter med metaller og plast. De installeres altid på væggene ved hjælp af specialbeslag eller almindelige skruer.

  Rod - er rektangulære og runde, de er ikke gemt bag gardinerne. Fastgørelsen udføres på bekostning af strenge eller ringe, syet til stofkluden. Forskellige typer af sådanne produkter kan konstrueres både til montering på væggen og til montering i loftet ved hjælp af profiler, der følger med hovedproduktet. De kan have alle slags dekorative elementer, for eksempel smukke klemmer. Lavet af træ, plast og metal.

  I nogle tilfælde anvendes tynde strenggardinholdere i boliger og lejligheder. De er et stålkabel, strakt under loftet, hvor et lærred er hængt med kroge eller klip. Oftest bruges de i minimalistisk interiør, og de tillader montering både på væggen og til loftet ved hjælp af beslag. Ikke egnet til hængende gardiner fra tunge materialer. Ved udvælgelse og korrekt installation af gardinskinner i huset med egne hænder, skal du tage højde for interiørets stil, de anvendte gardiner, de materialer, hvorfra væggene og loftet er lavet. Dette er den eneste måde at sikre, at installationen udføres korrekt, og reparationer vil føre til udsmykning af rummet.

  Til selvinstallation af gardinholdere er der altid brug for specielle forbrugsstoffer og værktøjer:

  • brugte skruer (skruer, beslag eller andre);
  • selve linjen
  • linjal eller målebånd
  • bore;
  • skruetrækker;
  • en blyant.

  Det første skridt er at lave et væglayout.

  Så snart alt hvad du behøver er klar, kan du fortsætte med at vælge installationssted. Det anbefales først at bestemme midten af ​​vinduet og måle lige afstande til fastgørelsespunkterne på tagskæggene med beslag på begge sider af setpunktet. Det anbefales på det kraftigste at sætte parenteser i nærheden af ​​vinduesåbningen. Den minimale afstand til vinduet fra fastgørelseselementerne skal være 30 cm, og nogle gange mere. Denne afstand giver dig mulighed for fuldt ud at åbne vinduet og skubbe gardinerne fra hinanden. Det er også vigtigt at vælge den korrekte afstand fra loftet, inden du hænger tagskæggene. Afhængig af typen af ​​tværstang kan denne afstand variere fra 5 til 15 cm. Men hvis det ønskes, kan afstanden fra loftet øges eller formindskes, da denne værdi ikke har nogen teknisk værdi, er det vigtigste, at produktet ser organisk ud i rummet. Det er meget vigtigere at bestemme højden af ​​gardinholderen korrekt til vinduet. Det skal være sådan, at du let kan åbne og lukke vinduet, uanset hvilken position gardinerne er i.

  Ved mærkning af monteringsstederne på fastgørelsesanordninger er det nødvendigt at fokusere på loftet og ikke på vinduesrammen eller niveauet. I mange huse og lejligheder kan loftet næppe kaldes ideelt selv, og hvis tværstangen er sat til niveau, ser rummet visuelt buet ud, hvilket bestemt ikke øger dets attraktivitet.

  Beslagene skrues fast på væggen med skruer

  Når de bedst egnede steder til fastgørelse af tagskægget bestemmes, er det nødvendigt at markere dem på væggen med en markør eller blyant. På disse steder er det nu nødvendigt at lave huller, som efterfølgende drives ind med dowels. Herefter skrues beslagene fast på væggen med skruer, og tværstangen er hængt på dem med de fastgørelser, der allerede er sat på til installation af gardiner. Nu er det kun at fastgøre produktet på væggen, og du kan hænge gardin.

  Montering af en cornice i loftet er lige så let som på en væg. Den væsentligste forskel mellem disse monteringsmetoder er, at i forbindelse med markering skal de valgte steder til montering af beslagene placeres i samme afstand fra væggen. Glem ikke om tilstedeværelsen under vinduesvarmeren, hvis det er, så behøver du ikke placere cornice i umiddelbar nærhed af væggen.

  Plast cornice er fastgjort direkte til loftet, uden parentes

  Antallet af beslag til installation af produktet i loftet bestemmes ud fra dets længde. Holderen af ​​gardiner op til 2 m lange kan hænges på to fastgørelsesanordninger placeret ved sine kanter; for pålidelig installation af længerevarer er det bedre at bruge 3 beslag, hvoraf den ene skal rette sin centrale del i loftet.

  Der findes en lidt anden installationsplan for plastprofiler, hvor gardiner kan hænges. Før du monterer en sådan tværstang, skal du sørge for, at den har den rigtige størrelse. Ofte er det længere end nødvendigt, og i dette tilfælde skal det forkortes med en hacksav. Derefter skal du forberede den til installation ved at skabe huller i den til fastgørelse. For at udføre et sådant arbejde så omhyggeligt som muligt anbefales det at anvende øvelser med forskellige diametre. For det første er der skabt et gennemgående hul på ydersiden af ​​tagskæggene, lige i diameter til hovedet på den valgte skrue, og efter en tynd boring gennemføres hullet. Det er bedst at starte boring fra midten af ​​tværstangen og gøre efterfølgende huller på hver side af midten på en afstand af 50 cm. Hvis du planlægger at hænge tunge gardiner i rummet, kan du reducere afstanden mellem armaturerne til 40 cm, hvilket gør det muligt at forbedre profilen på loftet på en mere sikker måde.

  Når alt er klar til den endelige installation, skal du vedhæfte tagene til loftet, markere de fremtidige fixings steder med en blyant og bore det nødvendige antal huller i loftet ved hjælp af disse mærker. Efter kørsel af dowels anbringes en cornice på loftet og fastgøres med skruer. Montering på træloft er endnu nemmere at gøre - skru bare plastprofilen med skruer.

  Således er montering af en cornice for gardiner i hjemmet en gennemførlig opgave for enhver ejer, det er kun vigtigt at vælge det produkt, der skal monteres, og metoden til at montere den på væggen i tide.