Sådan hænger du en lysekrone med dine egne hænder: monteringsmetoder, muligheder for tilslutning til netværket, principperne for demontering

Alle kan dygtigt og korrekt hænge lysekronen uden at være elektriker og uden at ringe til specialister. Selvfølgelig er installationen af ​​lysekroner under loftet ret alvorlig besættelse, men det behøver ikke en høj grad af special træning.

Der er flere forskellige måder at montere under loftet dekorative belysning armatur - lysekroner. Bestemmer taktik, først og fremmest produktets samlede vægt. Det er logisk, at en tungere lysekrone kræver en grundig, tankevækkende vedhæftning.

Overvej de mest effektive, ofte anvendte metoder.

Lysekronefastgørelsesmetoder

Fastgør lysekronen med en krog

Metalkrog er den mest forenklede og pålidelige løsning. Der er to måder at bruge forskellige typer kroge på:

1. Når lysekronens vægt er mindre end 3,5-4,0 kg, kan du sikkert bruge en gevindkrog. Installeringsteknologien er enkel - bor det rigtige hul (i diameter og dybde) i loftmaterialet, og du skal placere en plastikhane i kanalen. Så er det fortsat at omhyggeligt dreje krogen til den maksimale dybde.

Advarsel! Krogen holder lysekrone kan kun fastgøres til beton eller til en massiv træ base (bjælker, logs, barer osv.). Det er uacceptabelt at installere hovedelementet i gipsplader, plastpaneler eller dekorative overheaddele!

2. Hvis belysningsenheden er tungere end 4,0 kg, vil teknologien være anderledes. I dette tilfælde skal du bruge specielle ankerbolte (d> = 10,0 mm.kv.) med en afstandskrog. Efter at have boret den ønskede kanal, skal du sætte et anker i det og stramme det til grænsen. Nu er lampen pålideligt placeret under loftet.

For at maskere fastgørelsessystemet anvendes et dekorativt skålformet element (indbefattet i lysekrone). Denne del bevæger sig frit langs hovedstangen og kan fastgøres i dens øverste del. Derfor er det, hvis det ønskes, let at justere lysekronens højde.

Lysekrone monteringsbeslag eller beslag

Den anden fastgørelsesmetode, der indebærer brug af en beslag eller beslag, er mere kompleks, men er tilgængelig for uafhængig udførelse.

I luster kit, hvis produktet er af høj kvalitet, er en metal beslag (eller beslag) beregnet til suspensionen nødvendigvis inkluderet. I dette element er to skruer, der skal fastgøres med passende nødder. Nu er det skabte kompleks fastgjort til loftet, hvor kanalerne er forborede og PVC-dowels installeret.

Lysekronen bringes op til loftet, og ved at indsætte bolte i specielle huller, er det fastgjort under loftet.

Tip! Hvis loftet er træ, fastgøres beslaget med skruer til træet med den ønskede længde. Og når loftet er en gipspladskonstruktion, skal du lette lysekronen med metalskruer til profilprofilens bjælke!

Forenklet monteringsmulighed

Når den købte lysekrone er lille og lys, kan du undvære hjælpefikseringsmekanismer og fastgør belysningsarmaturet direkte til loftoverfladen. Ved bunden af ​​sådanne lysekroner er der en lille metalplade med flere huller til installation.

Installationsteknologi er ekstremt enkel. Placeringen af ​​skruerne er skitseret og kanaler bores på disse punkter. PVC dowels er placeret i hullerne, og lampen er fastgjort med mindst 2 skruer.

Nogle nyttige anbefalinger

Processen med placering og fastgørelse af lysekronen på loftet er fuld af forskellige nuancer, blandt hvilke de mest betydningsfulde er:

1. Massive, langstrakte lysekroner er kun egnet til placering i højt til loftet, ellers vil der være fare for elektrisk stød, bortset fra æstetisk disharmoni.

2. Lofter er bedre at udstyre med flade eller små lamper, tæt ved overfladen. Ellers vil fremtrædende gæster være i ubehagelige forhold. Også en stor glansmodel i et lille rum vil forårsage konstant psykologisk ubehag på grund af det lave overhæng.

Se videoen med nyttige anbefalinger til installation og tilslutning af lysekronen

Metode til tilslutning af lysekronen til netværket

Installationsproblemer er blevet overvejet, og nu kan du gå videre til det sværeste stadium - oprettelsen af ​​et elektrisk system med kontakter. Normalt leveres glanspakken i færdig tilstand, men det er nogle gange nødvendigt at foretage en uafhængig korrektion eller for at genoprette det lokale layout fuldstændigt.

Overvej de sandsynlige situationer med switche:

One-key switches

Der er ingen specielle uklare øjeblikke her. Fra hvert loft kommer et par ledninger sort / hvidt (dette er ikke kritisk). En ledning af alle lampeskærme skal bringes sammen i en enkelt kontakt, og de andre ind i den anden kombinerede vridning. Nu udsender vi en forbindelse til fasetråden, og den anden til nul-ledningen, som sammen går fra kontakten.

To-knappen switch

Faktisk er et sådant relæ en kombination af to enkeltknappets instrumenter, som har tre udgange (fælles og to separate).

Først skal vi håndtere ledningerne, som vi vil have 4: to to-core ledninger fra loftet, tre-core fra kontakten og dobbelt fra det elektriske panel.

Princippet om forbindelse er:

- forene i en twist en leder fra hvert loft og den neutrale ledning fra det elektriske panel;

- faselederen fra skærmen er forbundet med den almindelige kontakt af to-knap-kontakten

- Den resterende ledning fra hver loftlampe er forbundet til udgangen af ​​en af ​​tasterne;

- omhyggelig isolering af alle kontakter

- opmærksom kontrol af kontakter for fejl

- Genoptagelse af strømforsyningen i rummet.

Således opnås et netværk, hvor der ved en enkelt knap tændes det loft, der er forbundet med det med en ledning. Det samme med den anden knap. Når begge relæer er tændt, anvendes strøm til alle lamper.

Vi anbefaler at gøre dig bekendt med videoen, som viser i detaljer hvordan du forbinder lysekronen.

Demontering af lysekronen fra loftet

Når det er nødvendigt at fjerne armaturet af en eller anden grund, skal demonteringsoperationerne udføres i omvendt rækkefølge af installationen med det obligatoriske mangel på strøm i kredsløbet.

Det er vigtigt! Det er umuligt at ignorere reglerne for elektrisk sikkerhed, da konsekvenserne af nederlaget ved elektricitet ofte er dødelige. Det er bedre ikke at risikere og midlertidigt slukke for el i hele lejligheden for hele tiden af ​​arbejdet!

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

- Lysekronen er befriet fra skrøbelige, glas, skarpe og bløde elementer;

- ledningerne ved kontaktpunkterne er afbrudt, og hver ende er forsigtigt isoleret (eltape, gummikapper, silikoneindpakning osv.);

- demontering af monteringsstrukturen. Hvis demontering udføres på et strækloft, er det bedre at lade låserne stå under lærredet, da de måske vil være nyttige i fremtiden.

konklusion

Materialet beskrevet i artiklen viser, at installationen og forbindelsen af ​​lysekronen kan udføres fuldstændigt med egne hænder uden involvering af dyre tredjeparts specialister. Det vigtigste er at observere nøjagtighed og yderste sikkerhed, og udføre alt arbejde i henhold til en omhyggeligt gennemtænkt plan!

Sådan hænger du en lampe

Hvordan hænger lampen korrekt og med egne hænder, så der er god belysning, som igen vil skabe hygge og komfort i dit hjem?

Hvis du følger sikkerhedsreglerne, kan du selvstændigt uden at forårsage en elektriker hænge lampen på loftet eller på væggen.

Sådan hænger du en lampe på væggen

For at installere væglampen skal du bruge følgende:

 • lampe;
 • kontakten;
 • kabellængde;
 • tang eller tang;
 • boremaskine eller hammerbor
 • testeren;
 • plug;
 • skruer;
 • en hammer;
 • Skruetrækker.
Taklyset er fastgjort direkte til væggen på bagsiden.

Før du hænger lampen på væggen, skal du bestemme stedet på væggen, mærke med blyant.

Afbryd strømforsyningen i huset, inden du installerer armaturet. Med en tester (spændingsindikator) kontrollerer vi de ledige ender af ledningerne, som lampen er tilsluttet.

Bor mærker på væggen med en boremaskine eller perforator.

Vi hammer i dowels i hullet, og derefter fastgør loftlampen med en metalplade (forstærkning) og en beslag til dem, det vil sige alt, der er inkluderet i væglampens pakke.

Tænd for strømmen og tjek spændingsindikatorskablerne ud af væggen. Hvilke af ledningerne med fasen, og hvilken er nul. Det er nødvendigt at gøre dette for at montere lampen korrekt i væggen.

Efter det er nødvendigt at forbinde de ledninger, der går ud af væggen med lampens ledninger. Testeren vil hjælpe med at bestemme hvilken af ​​ledningerne med fasen, at tilslutte lampeskærmpatronen.

Den grundlæggende installationsproces er færdig. Nu kan du hænge direkte, selve lampen og en pære.

Lampinstallationen er gennemført

På samme måde kan du hænge en lampe og sconce over sofaen i stuen, over bordet eller i køkkenet.

Sådan hænger du en lampe på gipspladens væg

Væglampe til gipspladens væg er monteret næsten det samme. Der er simpelthen nogle nuancer, der vil blive diskuteret yderligere:

 1. For at fastgøre armaturet på gipspladen væggen, skal du bruge specielle fjederhåndtag med en skrue eller kroge. De kaldes også "paraply". I intet tilfælde er der ingen negle, da dowels falder sammen i en knude i væggen og falder ikke ind i det borede hul, og neglene beskadiger kun det.
 2. Udover at dowels har brug for specielle skruer. De skal have den følgende størrelse, afhængigt af længden af ​​dowel + tykkelsen af ​​de monterede elementer på lampen + 10 mm.
lampe suspenderet fra en mur af gipsplader

Sådan hænger du en lampe på loftet

Loftslamper er af tre typer: overhead, suspenderet og forsænket, og har forskellige monteringsmuligheder til loftet.

Hængende med en krog

I lang tid var det den eneste måde at hænge lampen på, da de indlejrede dem endnu ikke er opfundet. I centrum af rummet på loftet var et hul, hvorfra ledningerne blev hængt, og en metalkrog blev installeret i loftet. Et lysarmatur blev hængt på metalkrogen.

Og i dag er denne version af installationen af ​​loftlampen relevant. Efter tilslutning af trådene, der kommer ud af loftet med apparatets ledninger, dækker hullet og krogen lampens dekorative element.

Artiklen "Belysning til badeværelset og toilet" gør dig bekendt med de forskellige typer og modeller af disse enheder

Hvordan laver man elektriske ledninger i badeværelset med egne hænder? Undervisningen venter på dig på linket: http://remontspravka.com/conduitbathroomselfmade/

Med standarderne for belysning af forskellige slags lokaler findes i materialerne på vores hjemmeside.

Hvis der ikke er nogen krog, skal du installere det selv. Til dette har du brug for følgende:

 1. Bor et hul i loftet med en boremaskine eller en hammerbor i nærheden af ​​stikkontakten.
 2. At hamre en plastikhane ind i det borede hul.
 3. Skru krogen i dybden. Vær sikker på at sidste skal være gevindskåret!

Hvis din lampe er for tung, skal du bruge en ankerkrog.

Før montering af loftets lysarmatur og hængende op, vikles krogen selv med elektrisk tape flere gange, eller sæt en plastrør på den. Det er nødvendigt, at krogen ikke kommer i kontakt med lampens metaldele.

Hook til at hænge lampen til loftet

Hængende med kryds eller rem

I de fleste tilfælde er lamperne hængt fra loftet ved hjælp af et kryds eller en kant.

Vedhæng lys indbygget i væggen. Suspenderet loft bedre at hænge på gipsvæggen.

Montering af loftet er som følger:

 1. Korset eller båndet påføres på loftet for at markere steder.
 2. Derefter laver en perforator eller en boring huller på disse mærker.
 3. Plank eller cross er fastgjort til loftet med skruer i dowels.
 4. Før selve armaturets ophængning er det medtaget i det elektriske netværk efter tilslutning af ledningerne.
 5. Loftlampen sættes på strimlens monterede bolte og derefter fastgøres med møtrikker. Ledninger og en lath eller et krydsstykke er lukket ved bunden af ​​belysningsenheden.
Hænger armaturet med et kryds

Hængende indbygget armatur

For nylig er forsænket (punkt) lys blevet populært. Sådanne anordninger giver lidt lys, men antallet af punkter kan være noget, og de kan være på forskellige steder i loftet.

Hvordan skal der placeres forsænkede armaturer, bestemmer inden installationen af ​​det hængende loft. Fastgør ledninger til fastgørelsespunkter. Hvis du har et strækloft, bliver der monteret ringe på de indstillede punkter, som selve armaturerne selv skal tilsluttes.

En artikel om det delikate emne "Belysning i badeværelset og toilet" hjælper dig med at finde de mest passende steder til hængende lamper i disse værelser.

Hvordan man laver belysningen, så det i det mest gunstige lys blev præsenteret et nedhængt loft? Tips belysning designere læs her: http://remontspravka.com/kakoe-osveshhenie-podhodit-dlya-natyazhnyi/

Vælg muligheder for belysning af loftslofter ved hjælp af undervisningsmaterialer på vores hjemmeside

Efter installationen af ​​loftet opstår monteringen af ​​de indlejrede enheder som følger:

 1. Lav tags til punkter i loftet.
 2. Bor bore huller på mærkerne af runde. De bør være lidt mindre end lampens dekorative ydre element.
 3. Tilslut lampesklipene til ledningerne og tænd lyset. Det skal brænde.
 4. Fjern loftfjederbelysningen ved at fjerne fjederklip.

Hvis du har et gipsloft, skal du i forvejen, inden arbejdet med stop og efterbehandling, lave huller.

Med et strækloft er algoritmen den samme, kun hullerne er ikke lavet med en boring, men skæres ud med en kniv i indersiden af ​​en speciel varmebestandig klædt ring.

Så hæng lampen på loftet er let for dig selv. Men hvis du ikke er sikker på dine evner, ring til en professionel. Hvor meget koster det at hænge en lampe på væggen eller loftet? Prisen er acceptabel - fra 300 til 1000 rubler.

Omkostningerne afhænger af hele eller delvis installation af lampen. Delvis installation er kun forbindelsen mellem enhedskablerne til netværket. En anden pris afhænger af typen af ​​loft og selve belysningsenheden.

Sådan hænger lysekronen fra loftet: forskellige måder at montere på forskellige tilfælde

Hvordan hænger du en lysekrone til loftet med dine egne hænder? Det lader til det for spørgsmålet. Skub ned den øverste lysekrone, hæng den på krogen, tilslut kablerne, tryk på hætten - det er alt sammen. Men selv i dette, det enkleste tilfælde kan der opstå vanskeligheder. Hvad slags? Lad os se.

Hvordan hænger lysekroner

Der er fire måder at hænge lysekroner på:

 • Loftkrog - den ældste og mest pålidelige. Kræver et stærkt loft og speciel montering i den.
 • Standard monteringsbeslag (beslag) - På grund af fordelingen af ​​belastningen på adskillige fastgørelsespunkter med en lille vægt af lysekronen er ret pålidelig, når du fastgør dowel-neglene i plasthylster.
 • Kryds monteringsplade fungerer som en lige montering, men har flere fastgørelsespunkter. Det bruges til loftlysekroner ved siden af ​​loftet.
 • Dvutavrovy montage platform er beregnet til fastgørelse i flere punkter af tunge lysekroner.

Alle disse monteringsmetoder tillader ikke at stramme lysekronen tæt på loftet i lave rum. Monteringsstrimlerne er buede for at give udgangskablerne. Senere i denne artikel beskriver vi en revision af monteringspladen, der gør det muligt at trykke lysekronen mod loftet.

Installation af standard armaturer af lysekroner er simpel: skruer i klemmerne. Skruernes diameter kan bestemmes af monteringshullerne i monteringspladen; skruelængde - 40-60 mm. For lave lofter, er det at foretrække at bruge lysekroner-loft lamper, uden en stang.

Der skal lægges større vægt på sikkerheden ved montering af lysekroner: Ved arbejde på en højde er selv et let elektrisk stød fyldt med et fald og alvorlige skader. Der vil også blive overvejet forskellige ikke-standardiserede situationer i forbindelse med suspension og installation af lysekroner: et hævet loft med en lysekrone, hvordan man hænger en lysekrone på gipsvæggen.

Faseindikator og Wire Phasing

Først skal du kontrollere fasering af ledningerne til lysekronen. Den neutrale (neutrale) ledning er almindelig, og fasetrådene er forbundet til lampesektionerne via en omskifter.

Fase / nul ledninger bestemmes af en speciel enhed - faseindikator. Det kan købes hos enhver el-butik. Det er en billig indikator. Faseindikatorer leveres med en neonpære og en slukningsmodstand og elektronisk.

Det ligner en skruetrækker. Når du bruger det, klemmer enheden let mellem indeks og midterfinger på højre hånd på det ønskede sted; den er enten fremhævet i farve eller har et indsnit og er adskilt fra spidsen af ​​en sikkerhedsmanchet. VÆLG PÅ ARBEJDE PÅ INDIKATORENS PLAD FARE TIL LIV!

Når du kontrollerer fasningen med tommelfingeren, skal du trykke på den specielle metalklemme på enden af ​​instrumentgrebet eller knappen i den elektroniske indikator og trykke på den testede ledning med indikatorens spids. Hvis det er fase, blinker lyset eller det tilsvarende symbol vises på displayet. Støt ikke tråden med en anden hånd, ikke selv for isolering! Indikatorer fungerer kun ONE - RIGHT - HAND!

Før stikkene tændes / slukkes inden kontrol. Derefter bar de enderne af ledningerne ud af loftet for lysekronen, trækker enderne fra hinanden, tændene tændes og tændes kontakten. En afføring er placeret på gummimåden, og fra den med højre hånd finder indikatoren en fasetråd eller tofasedråder, hvis lysekroneafbryderen er dobbelt. Sluk derefter kontakten, uden at røre røret og igen kontrollere fasingen. Nu skal indikatoren ikke tændes, når der berøres nogen af ​​ledningerne.

Hvis fasen forbliver et sted, skal omskifteren skiftes til faseafbrydelsen, og den neutrale ledning, hvis kontakten er unipolær, skal startes direkte. Dette arbejde er simpelt, og der kræves ingen vægplukning. Men hvis du ikke er elektriker, skal du invitere en specialist. Ingen vittigheder med elektricitet for ingenting.

Udstationering Søgning

Før du borer huller i loftet til fastgørelsesanordninger, skal du bestemme, hvor ledningerne ligger, så du ikke afbryder det, når du borer. Til pålidelighed skal ledningsforskning udføres under belastning, dvs. under nuværende. Giv belastningen på ledningerne som følger:

 1. Sluk for stikkene og lysekronen.
 2. Trådene, der stikker ud af loftet, stiger midlertidigt til gulvet; leddene er isoleret med elektrisk tape.
 3. I stedet for lysekronesektioner forbinder de også kugler midlertidigt under glødelamper.
 4. Skru lampens stikkontakt ikke mindre end 60 watt og bedre - 100-150 watt.
 5. Tænd propperne og skifte; Du kan begynde at søge efter ledninger.

At finde ledningerne udføres bedst af en elektronisk indikator; neonindikator fungerer kun i direkte kontakt med levende dele. Der er specielle enheder - ledningsanordninger, men de er dyrere, og nøjagtigheden er ikke mere end to tykkelser af gips. Hvis ledningerne også er gemt i rillerne, vil fejlen være ca. 5 cm, hvilket ikke er nok. Indikatoren på enhver dybde giver en nøjagtighed på 1-2 cm.

Indikatoren fører med fingeren på knappen, i loftet vinkelret på ledningsretningens tilsigtede retning. Når fasikonet vises på displayet, skal du mærke med en blyant og fortsætte. Når ikonet forsvinder, gør det andet mærke.

Så passerer det samme sted i den modsatte retning; få to par karakterer. Midway mellem interne og låse ledninger. Desuden forskydes de med 15-20 cm under udstationering, og søgningen gentages til slutningen af ​​arbejdsområdet.

Montering af lysekroner på standard monteringer

Installation af lysekroner på standardarmaturer reduceres til ledningskablerne i sektionerne af pærer. Når man kontrollerer ledningens fasering, skal den neutrale ledning straks bemærkes, i det mindste ved at bøje den tæt på loftet med indikatorpuden. Sluk derefter propperne til / fra og led ledningerne i lysekronen.

I moderne elektrisk udstyr er den neutrale ledning altid gul med en langsgående grøn stripe, og alle ledninger er indsat i stikket - terminalblokken. Nul ledning og tilslut den første: Indtast den i nulterminalen og stram skruen. Tilslut derefter fasetråden. Skub op til kasketens sted - arbejdet er færdigt.

Og hvis ledningerne i rummet af to ledninger? Eller bedstefarens lysekrone, eller antik, og der er ikke synlig hvor fasen, og hvor er nul?

I det første tilfælde tilføjes et lille segment af det samme tværsnit af ledningen (se Fig.) Til fasetråden (TUBES - DISABLED!) Og begge dele af pærerne tænder en fase. Hele lysekronen tændes med en kontakt.

Lysekrone lysekrone

Hvis ledningerne i lysekronen ikke er markeret, og endog ikke terminalen ikke er, skal lysekronen opkaldes. Dette gøres af en almindelig tester. PUSHING LUSTEREN AF LYSKONTROL FRA 220 V NETVÆRKET ER FARLIGT TIL LIV!

Til opkald i alle lysekronerpatronerne skrues vi ind i det samme, dvs. en kraft og brand glødelamper; bedre lav effekt, 15-25 watt. Husholdersken lys fungerer ikke, opkaldet vil ikke gøre noget med dem.

Lysekroners skema er vist i figuren. Fra hende er en person, der er bekendt med elteknik, eller i det mindste ikke glemmer Ohms skolelov, er det klart, at hvis modstanden af ​​en lyspære er R, så vil nul og ФI være R; mellem nul og FII - 0,5R og mellem faser - 1,5R. For at få tre ledninger i par, skal du have seks målinger.

"Særlige" lysekroner

For nylig blev lysekroner sat på salg, udstyret med fjernbetjening til dæmpning, en ventilator, en luft ionizer eller endda aircondition (mere præcist dens fordampningsenhed). Når du køber sådanne produkter, skal du følge nedenstående regler:

 • Se straks, hvordan det forbinder. Hvis der i tillæg til den sædvanlige terminal til husholdningskabler er der nogle mærkelige ender, der stikker derude, beder om instruktioner og læsning.

Lysekroner med ekstra funktioner - produkterne er ret specifikke; firmaer eller håndværkere involveret i deres installation, lidt, og er "specielle" lysekroner er ikke billige.

Unormale situationer

Og hvordan man hænger lysekronen i loftet, hvis der ikke er nogen standardmontering, eller kan den ikke bruges? For at gøre dette skal du opsætte værktøjer til arbejde på beton, sten, træ, gipsvæg og arbejde.

Lavt loft

Standardversionen er et lysekrone-loft og monterer et kryds. Og hvad skal man gøre, hvis rummet er lavt, men du stadig ikke vil sætte loftet? I dette tilfælde kan du få 10-15 cm ved at hænge lysekronen med stangen på loftet uden en krog.

Til dette formål er standard monteringsplade rettet, skåret så den gemmer sig under hætten, og der bliver boret nye huller i det til skruer. Dernæst har lysekronen en lille forfining:

 1. Fra lysekronen fjern loftet og om muligt alle de skrøbelige detaljer. Det er bedre, hvis designet tillader, straks fjerne stangen.
 2. Lysekronens ledninger fjernes fra terminalblokken.
 3. I stangen, lige bag tråden, bores tre huller på 4-5 mm i træk langs stangen. Det er kun nødvendigt at sikre, at alle er under hætten.
 4. I hullerne i den fjernede stang springe linjen, tre stykker. Deres ender er fastgjort til enderne af lysekronens ledninger og tæt såret med smalt bånd.
 5. Sæt stangen på plads, skub forsigtigt på ledningerne og træk stykker af fiskelinje, indtil trådens ender kommer ud af hullerne. Hvis nogen er tilsluttet, reparerer de den med en krog eller pincet.
 6. Hvis stangen ikke kan fjernes, sættes fiskestykkerne i hullerne skiftevis, fra bunden, og ledningerne bringes også ind i dem.
 7. Ledningerne genindføres i terminalblokken.

Formålet med denne raffinement: at bringe ledningerne til siden, så de ikke presses til loftet og overføres til kanten af ​​stangen. OBS: Hvis stangen er fast eller figuren, skal hætten være på den. Ellers vil han ikke bære på grund af at sidde ledninger.

Næste på stangen mellem de to regulære møtrikker sætter monteringsbjælken og fastgør lysekronen med skruer til loftet. Mest sandsynligt er nødderne ikke nødvendige: i de fleste lysekroner er stangen fastgjort til stangen ved flaring.

Tilslut ledningerne. Det kan være, at terminalblokken nu ikke passer ind i hætten - intet forfærdeligt, det er helt fjernet, og ledningerne er forbundet ved lodning; leddene er isoleret med elektrisk tape. Tilslutning af ledninger snoet er ikke anbefalet: Der vil være problemer med den blinkende lysekrone.

Nu monterer vi lysekronen på loftet på skruerne. Vi pakker ikke skruerne i patronkasserne, ellers lyser lysekronen skråt.

Mulighed for svage men tætte lofter: fra laminat, MDF, krydsfiner. I stedet for monteringsbjælken fremstilles en cirkel med en diameter på 5 mm mindre end den indvendige diameter af hætten. I midten - et hul under stangen; i en cirkel - 4-6 huller til skruer. Har stadig brug for at lave et hul til ledningerne.

Hvis du har brug for en krog

Fastgørelsen af ​​lysekronen til betonloftet på planken eller i-bjælken forårsager ingen problemer. Og hvis lysekronen du kan lide er under krogen, men er det ikke hjemme? Lidt arbejde - og en meget pålidelig krog, du kan sætte dig selv:

 • Hvis der anvendes en krogskrue, så bor vi i loftet et hul på 10 mm i diameter større end skruens diameter og en dybde langs længden af ​​gevindet + 10 mm.
 • Smør kroggarnet med et tyndt lag fedt.
 • På skruegevinden stramt to kobberledninger med en diameter på 0,8-1,2 mm. Ved begyndelsen og i slutningen af ​​tråden skal du lade 10 mm overskæg og fortyndes med 90 grader. Når det ses fra skruens ende, skal whiskers diverge i fire retninger vinkelret.
 • Sprøjt hullet indvendigt med en sprøjteflaske, eller vi holder en fugtig klud fast i den med en pind, hold i 1-2 minutter og fjern den.
 • Forbered 50-100 g alabaster eller gipsopløsning Det er praktisk at gøre med en engangs plastik kop. Når blandet med vand opvarmes opløsningen. Knead indtil cremet konsistens.
 • Ved at bruge en pind (ikke en spatel) så hurtigt som muligt (alabaster og gips hærder hurtigt) fylder vi opløsningen i hullet, indtil den er fyldt.
 • Lige så hurtigt, i en stadig flydende løsning, skubber vi krogen med ledningen viklet på tråden; wire whiskers vil blive bøjet.
 • Fjern den ekstruderede opløsning og vent på, at den størkner i hullet. Opløsningen bør ikke bare hærde, men også afkøle til stuetemperatur. Til dette har du brug for mindst 2 timer, men det er bedre at vente en dag. Nu kan du hænge lysekronen.

Hvis krogen med understøtningsplatformen til montering af skruer gør rederne for dem det samme, men tråden tager tyndere - 0,4-0,6 mm. Og det vil være nødvendigt for hver rede at knæde en separat del af opløsningen - det fryser hurtigt til en svampet tilstand.

Sådanne rede tjener i århundreder uden at knække som plastik. Når krogen er drejet / vist 2-3 gange, bliver nestet ikke løs. Om nødvendigt er det let ryddet af påfyldning med en smal mejsel og omdannet. Gips-alabaster reden under reparation kan pudses og derefter graves et hul i gipshullet.

Lysekrone i strækloftet

Installation af en lysekrone på et strækloft er det sværeste tilfælde. Først og fremmest: en lysekrone med glødelamper og ophængt loft er uforenelige. Selv fra en trearms lysekrone med lamper på 40 W om en måned vil pletterne blive vist på loftet, og inden for 3 måneder begynder det at krybe væk. Husholderske lyspærer i lysekroner indbygget i loftet hurtigt forbrænde på grund af dårlig varmeoverførsel; Her er den eneste mulighed - LED lamper.

Derefter er installationen af ​​lysekronen i det eksisterende strækloft umuligt: ​​den skal fjernes og den nye trukket. At forsøge at skære huller i et allerede strakt loft er ubrugeligt - film eller stof vil straks kravle væk.

Og endelig skal du forberede en armatur til lysekronen, inden du ringer til master-lofterne. Lysekronens regulære armatur er ikke beregnet til montering i loftslofter. Derfor er lysekronen hængt på en krog, den skal installeres i loftet på forhånd.

Til montering på strimler eller I-bjælker på bundloftet, skal du fastgøre en pude af vandfast BS eller MDF krydsfiner, mindst 16 mm tykt på beslagene, som vist på figuren. Træ eller fra sædvanlig plywood pude i loftet rummet vil snart knække, og det vil ende i en ulykke.

Ifølge den installerede pude vil lofterne tage målinger og lave huller i panelet indrammet med øjenlåg. Gennem dem vil lysekronen fastgøres med lange fastgørelseselementer til puden med et hul i loftets "spil". Bred åbninger understøttes desuden af ​​edderkopper, men dette er genstand for en særskilt diskussion.

Hvis det er meningen at drukne lysekronen i loftet, så skal det være på plads under måling. Men lysekronen i strækloftet er ikke den bedste mulighed for at bruge. Kun på grund af den ujævne fordeling af belastningen på grund af tilstedeværelsen af ​​åbninger ville et sådant loft svække sig og miste dets udseende snarere end en solid.

Lysekrone på gipsplankloft

Fastgørelse af en lysekrone til et gipsplankloft er heller ikke let, men stadig lettere end i et rum i et strækloft. Tre sager er mulige her:

 • Lysekronen vejer op til 3 kg og er monteret på en krog. I dette tilfælde har du brug for en speciel krogfugl. Den består af en plastikholder med et specielt design og en skruekrog. Et sommerfuglhul er boret ind i gipsvæggen under klipset, en krok skrues i klemmen en eller to omdrejninger. Derefter indsættes klip hele vejen ind i hullet og drejer krogen til fulde. Indersiden af ​​sommerfuglen udfolder sig til kronblade, som fastgør krogen.
 • Lysekrone - op til 7 kg i vægt. I dette tilfælde er kun fastgørelse på lamellerne (konsol) tilladt. En dyvel sommerfugl bruges til hvert fastgørelsespunkt; simpelthen - molen. Ved design ser det ud som en sommerfuglkrogholder, og når der skrues en selvdrejende skrue ind i den, åbner den på samme måde til siderne i interceilrummet.
 • Tung lysekrone. For at koble den, skal du have en kuglepen mindst 12 mm i diameter; til montering på en bar - mindst to med 8-10 mm hver. For at installere en kolletør i bundloftet bores gipsvæggen gennem gipsvæggen i bundloftet og i dybden af ​​kernen. Stiften skrues lidt ind i ærmet, igennem hullet i gipsvæggen sættes i bundloftet, indtil det stopper, og igen er skruen skruet helt ned. Kranen er divergerende og kile i bundloftet, og udenfor er der en gevindskåret ende, på hvilken en krog med gevindstik kan skrues eller flere ender - en pude kan placeres under lysekronens beslag.

Bemærk: Suspensionen af ​​lysekronen på krogen gennem gipsvæggen er upålidelig - kolletten holdes i loftet ved friktion. Derfor er suspensionen til gipsloftet bedre at vælge en lysekrone med en konsolmontering.

Sådan fjerner du lysekroner

Og hvordan man fjerner lysekronen fra loftet, om nødvendigt? Alle de beskrevne monteringsmetoder tillader demontering i omvendt rækkefølge af installationen.

For det første, sikkerhed igen: Sluk for kontakten, sluk eller skru af stikkene. Så fjerner vi alle skrøbelige dele fra lysekronen: krystalvedhæng mv. Afbryd derefter ledningerne, isoler deres bare ender, og kun derefter fortsæt med at demontere monteringen.

Ved strækning af spænding eller gipsplankloft fjerner vi kun lysekronen selv. Puder, sommerfugle, hylse og andet tilbehør berører ikke. Dette gælder især for kolletter og sommerfugle: disse er engangsdele, de er ikke konstrueret til genmontering.

Tilslutning af patronen til lyspæren afhængigt af typen af ​​patron

Selvtilslutning af patronen til pæren er en begivenhed, der er ret overkommelig og kræver ingen specielle færdigheder eller faglig viden.

Det er dog vigtigt at vælge den rigtige patron, samt overholde regler og forskrifter for tilslutning af en elektrisk enhed.

Læs mere om dette yderligere i artiklen.

Mærkning af elektriske patroner

Den elektriske patron er en enhed, hvorpå lyspæren er fastgjort på belysningsanordningen og kontakt med el er lavet.

Mærket angiver maksimal belastning, effekt og spænding.

Princippet om drift af alle patroner er det samme, og de vigtigste forskelle er repræsenteret af enhedens dimensioner og designet:

 • Edison gevindkassetter er designet til at skrue glødelamper og fluorescerende pærer med indbygget starter samt halogenbaserede lamper. Enheden er mærket "E5", "E10", "E14", "E27" og "E40".
 • Patroner til lysstofrør og sidebelysning i lofter i flere niveauer. Enheden er mærket "G5", "G13", "2-G13", "G20" og "G23".
 • Patroner til halogenlamper med en effekt på ikke over 50 W er monteret i raster eller spotlights. Enheden er mærket "G3.9", "G5.3", "GX5.3", "GU5.3", "GY5.3" og "GU10".
 • Patroner til to-halogenlamper med en effekt på 50-1000W tilhører kategorien af ​​lampeholdere og anvendes i gulvlamper, drevlamper og belysningsarmaturer til lokale områder.

enhed

Alle patroner fremstillet til dato består af flere grundlæggende elementer:

 • Ydercylinder med gevindmuffe;
 • nederste del;
 • liner af keramik.

Den elektriske strøm tilføres pærens basisdel ved hjælp af et par messingkontakter og specielle monteringsstrimler med en gevind.

Sådan tilsluttes lampeholderen

Regler for installation eller tilslutning af en elektrisk patron kan variere lidt afhængigt af designfunktionerne i den anvendte enhed.

Inden der udføres selvudskiftning af patronen i belysningsenheden, sikres elektrisk sikkerhed nødvendigvis ved at slukke de elektriske enheder i det elektriske panel.

For ofte mislykkes lampen? Undlad at bebrejde producenten. Hvorfor lyspærer brænder ud, og hvordan man løser dette problem er emnet i denne artikel.

Sådan bortskaffes nedbrudt energibesparende pære, læs her. Glem ikke sikkerhedsforanstaltninger.

Ved du, hvad en DRL-lampe er? Hvor skal du bruge det og hvordan du tilslutter det korrekt, læs videre.

Fælles elpatron

Et betydeligt antal lysarmaturer fungerer ved hjælp af almindelige stikkontakter, der er forbundet i overensstemmelse med følgende enkle anbefalinger:

 • stripping isoleringsmateriale fra enderne af ledningerne omkring et og et halvt centimeter;
 • fastgørelsestråde på patronens bagside
 • bøj de strippede ender af ledningerne til små ringe, som vil omfatte indretningens terminalskrue;
 • vikling den blotte del af ledningerne med speciel isolerende tape;
 • Fastgøring af ledningerne med kvadratskruer på terminalerne på isolatorens elektriske patron.

I sidste fase vikles ledninger med isolerende tape, hvilket gør det muligt at fastgøre patronens bagside sikkert, hvorefter kælderen er skruet.

Terminal blok

Terminalchucks er kendetegnet ved et eksternt arrangement af terminaler, så forbindelsesprocessen vil ikke kræve forudgående demontering af indretningen.

Skrueterminaler eller klemme giver hurtig og nem forbindelse via nitter.

Sådanne enheder kan ikke repareres, så når de fejler, udføres en kompetent udskiftning af patronen altid.

Skrueløs elektrisk

Denne udgave af patronen har et ikke-adskilt hus med parrede huller, hvor der er installeret forrullede ledninger. Fastgørelsen udføres af en fjeder- og messingplader, som helt eliminerer tab af ledninger. Det fjederbelastede kontaktklip forenkler installationen og forbedrer den strukturelle stabilitet.

Sådan tilsluttes du til en stikkontakt

Hvis det er nødvendigt, tilslut en 220V stikkontakt til en standardpatron, så kan du desuden strømforsyne et andet par ledninger parallelt. I dette tilfælde skal du være parat til at slukke for stikkontakten, når du slukker for lyset.

Monteringsmetoder

I øjeblikket er der flere muligheder for fastsættelse af den elektriske patron, som varierer i komponenter såvel som niveauet af kompleksiteten af ​​selvimplementering.

Over nuværende leads

At udføre suspensionen af ​​enkeltpatroner kan være på ledningskablerne. Når du monterer patronen, skal du demontere, løsne kontaktklipene og fjerne linerne, hvorefter ledningerne er indsat i klip, og patronen skal til.

Det er obligatorisk at udføre yderligere fiksering af ledningen, som forhindrer bøjning eller brydning af kernen. Fastspændingen af ​​ledninger udføres, når patronens nederste legeme skrues ned.

Fastgør den elektriske patron til ledningen

På røret

Fastgørelse på et specielt rør lavet af metal er den mest almindelige og ret pålidelige måde, der tillader uafhængig suspension af tunge belysningsfarver.

Yderligere møtrikker kan skrues på metalrøret, hvorved armaturet af belysningsarmaturer, designelementer eller loftlamper er fastgjort.

Fordelen ved denne metode er, at hele belastningen omfordeles udelukkende til metalrøret, og inden i de ledende ledninger ledes.

bøsning

Det anbefales at bruge forbindelsen med ærmet, når patronen fastgøres i en bordlampe eller væglampe. Brug af metal eller plast rørformede bøsninger er tilladt. Den største ulempe ved denne metode er risikoen for deformation af plasthylsteret som et resultat af langvarig opvarmning.

Med skrueløse klemmer

Et træk ved denne fastgørelse er viklingen på tråden i rørdelen af ​​bunddelen, hvorefter de ledende ledninger lægges indad, og kropscylinderen klikker på plads.

Designet med en skrueløs type kontaktklip kan repareres, så det er helt muligt at reparere en fejlfri patron selv.

Når du vælger en moderne belysningsmetode, skal du vide, hvordan du selv forbinder en fluorescerende lampe. Dette vil blive diskuteret i artiklen.

Enheden og funktionsprincippet for den fluorescerende lampe er beskrevet i det følgende materiale.

Reparation af den foldende elektriske boss

Ikke-fungerende elektriske patroner i nogle enkle tilfælde kan godt repareres uafhængigt:

 • Afmonter sagen og inspicér kontakterne under skruehætten.
 • Kontroller kobberkontaktpladerne til bøjning, oxidering eller rustning, der dannes under drift i rum med høj luftfugtighed.
 • Rengøring af kontakter med sandpapir eller tynd fil samt omhyggelig bøjning af kontakter til det ønskede niveau.
 • Inspektion af kontakt skrue fastgørelser placeret på bagsiden af ​​den keramiske bunddel, deres oprydning og forsigtig stramning.

Succesen ved reparationsarbejdet bestemmes ved at teste efter skruen i og tænde lyspæren.

Reparation af den elektriske patron med skrueløse terminaler

Blækpatroner "E27" med skrueløs type kontaktklammer, der udelukkende er beregnet til montering i armaturer eller andet belysningsudstyr, men nogle gange er ikke kendetegnet ved fuld overensstemmelse med rækkevidderne i den nominelle sektion.

Teknik for reparationsarbejde:

 • skære låsen til platformen af ​​bunden af ​​el-patronens krop;
 • Fremstilling af messing eller metallås med en tykkelse på 0,5 mm og den efterfølgende foldning af emnet i overensstemmelse med standardformularen
 • den foldede side skubbes til bunden af ​​patronen, og den resterende del er bøjet i overensstemmelse med holderens kontur;
 • vikle bunden af ​​patronen på monteringsrøret og forbindelsesledningerne.

Elektriske patroner er med rette et af de vigtigste elementer i moderne lysarmaturer. Patronens type og design skal nødvendigvis matche lampens type, så du skal fokusere på mærkning og tage højde for kvalitetsegenskaberne ved en sådan enhed.

Vi forbinder sconces til netværket - trin for trin instruktioner i billeder

En anden vigtig fordel ved produkter - evnen til at styre lysets indfaldsvinkel. Designet omfatter en roterende lampefeste, som giver dig mulighed for at styre lysflowen i et bestemt område. Desuden lygter komplementere indretningen af ​​værelserne, fordi de kan være lavet af smukke plastik, smedet metal og jævn krystal.

Til dato er der sconces med en reb switch samt arbejde fra en tastatur model. Dernæst overvejer vi funktionerne i installationen og netværksforbindelsen for hver af mulighederne.

Tilslutningsmetoder

Rope model

Hvis lampens sconce har en reb switch, vil det ikke være svært at montere produktet.

Først skal du bringe ledningerne til forbindelsesstedet. Typisk er installationshøjden på en væglampe ikke standardiseret og ligger i området fra 1 til 2 meter. Det anbefales at udføre kabler på en skjult måde for ikke at ødelægge indretningen af ​​rummet. Ved afgangen skal du være 3 ledninger: jord, fase og nul. Mærkning N betyder, at ledningen er nul, L-fase, PE-jordforbindelse. Strømkablet er nemmere at tilslutte, alt hvad du behøver er at lave kontakter til klemmerne og rette efter diagrammet. For ikke at lave fejl anbefaler vi, at du gør dig bekendt med de farvekodede ledninger. Fasen skal forbindes til fasen, nul til nul og jord til jord.

Tastaturmodel

En alternativ type lysafbryder er et tastatur. Meget ofte er konstruktionen af ​​en væglampe designet således, at der i stedet for et reb eller en kæde kun er kontakt, der skal tilsluttes uafhængigt. Der er ikke noget svært, det vigtigste er at gøre det på scenen for installation af elektriske ledninger i en lejlighed eller et hus. Dette skyldes det faktum, at under el-arbejde på en skjult måde vil det være nødvendigt at hule sporene under kontakten og kablet.

Således har installationsskemaet følgende form: Indgangsfasen fra netværket skal gå til kontakten og fra den tilbage til armaturet (således at kredsløbet kan afbrydes). Nul og jord er tilsluttet direkte.

Til din opmærksomhed gør det visuelle forbindelsessystem vægtsconces gør det selv:

Vi gør opmærksom på, at i nogle (især kinesiske) produkter kan trådens farver være de samme. I dette tilfælde anbefales det selv at mærke hver kontakt ved hjælp af farvet kamera. Dette vil gøre reparationen og vedligeholdelsen sikker.

Ledning med stik

Der er en anden måde at forbinde sconce til netværket - en elektrisk ledning med et stik. I dette tilfælde skal ledningerne fra armaturet forbindes med en almindelig ledning, som vil blive sat i stikkontakten med en stikkontakt. Fordelen ved denne mulighed er, at du kan gøre uden shtenbeniya vægge og uden yderligere installation af kontakten. Derudover kan ledningen tilføjes til kæden, som vil bryde kæden for ikke at trække stikket konstant ud af stikkontakten.

Hovedproces

Så, med måder at forbinde ledningerne udregnet, overveje nu vejledningen til montering af sconces på væggen.

For at uafhængigt forbinde sconce til 220-volt-netværket skal følgende værktøjer og materialer udarbejdes:

 • en boremaskine med et sæt øvelser (hvis installationen af ​​elektriske ledninger udføres i et træhus, skal øvelserne være "på træ", til betonvægge, købe øvelser af den passende type);
 • dyvel-negle;
 • skruetrækker sæt, herunder indikator;
 • stigen;
 • tænger;
 • en skarp kniv eller et specielt værktøj til stripping;
 • simpel blyant.

Til din opmærksomhed scorer trinvis fotoinstallationsanvisninger med tre lamper:

 1. Sluk afbryderen for at slukke for rummet.
 2. Kontrollér spændingen på de kontakter, som vi vil forbinde sconces til. For at gøre dette skal du bruge indikatorskruetrækker.
 3. Anbring bagdækslet på installationsstedet, og marker monteringshullerne ved hjælp af en simpel blyant. Sørg for, at dækslet er låst jævnt.
 4. Vi bor huller i de markerede punkter og fastgør dækslet ved hjælp af dowel-negle.
 5. Ved hjælp af en kniv rengøres indgangskontakterne med 5-7 mm under forbindelsen med klemblokken.
 6. Vi fastgør ledningerne i overensstemmelse med ordningen.
 7. Vi fastgør sagen med boltene, der kommer i sættet, som vist på billedet.
 8. Installer en lampeskærm med et par flere bolte. Det er bedre at gøre dette ovenfra, på en stige, for at skrue boltene mere bekvemt.
 9. Skru lyskilden (sædvanligvis brugt LED og fluorescerende lamper).
 10. Kontroller installationens kvalitet manuelt: Skub skraberen lidt for at finde ud af, hvilken kvalitet monteringen er. Hvis lampen "fast" sættes på plads, forbliver det kun at anvende spænding på den.
 11. Tænd for afbryderen og kontroller produktets funktion. Hvis der ikke glitter noget, og lyset ikke blinker, bliver alt gjort korrekt.

Dette er alt hvad du behøver at vide om, hvordan du installerer og forbinder sconces med dine egne hænder. Som du kan se, er alt ret simpelt! Vi anbefaler denne mulighed for at placere lampen på badeværelset (for at oplyse spejlet), i køkkenet, i soveværelset (over sengen), i stuen (over sofaen) og i korridoren (også i nærheden af ​​spejlet).

Sådan installeres og tilsluttes en væglampe

Indendørs kunstbelysning er opdelt i:

Generelt, hvis lamper normalt er placeret i loftet

lokal med vægkilder, der bruges til at skabe forbedrede arbejdsvilkår eller løse specifikke designmål.

I overensstemmelse med princippet om at bruge switche har væglamper design, når kontakten:

Placeret på lampens netledning med et stik, der sættes i stikkontakten;

monteret i en væg og forbundet med ledninger skjult i en rille inde i væggen;

installeret inde i armaturhuset, styres eksternt, for eksempel ved hjælp af en ledning eller via radiokanalen ved hjælp af en fjernbetjening

For nylig er spotlights og pletter, der skaber retningslys, blevet meget udbredt. Ifølge kontrolmetoden kan de bruge en af ​​ovenstående inklusionsindstillinger.

Installation og tilslutning af en væglampe indebærer følgende arbejdsfølge:

definition af lokale belysningsopgaver

udvælgelse og erhvervelse af en bestemt model af lyskilden

nøjagtig mærkning af borepladser med et niveau til montering af huset på væggen;

installation af lampe og elektriske ledninger;

kontrol kredsløb og test inkludering.

I nogle tilfælde kan installationen af ​​en vægmonteret armatur kræve tilsætning af chipping (skæring af indvendige hulrum) på væggene og installation af en kontakt.

Fra det tidskrævende, beskidte arbejde til bearbejdning af betonfladerne på væggene kan du lagre kablet med ledningerne på en åben måde og installere dem i specielle lukkede kasser. Med denne metode kan du bruge skifte udendørsinstallation.

Udvælgelse af armatur i henhold til elektriske egenskaber

Kilden til lys i moderne vægbelysningsenheder kan være:

pærer med almindelig filament;

Lamper af avanceret design, fyldt med specielle gasser, for eksempel halogenmodeller;

fluorescerende eller energibesparende lamper;

LED spotlights.

Når du vælger en lampe, er det nødvendigt at være opmærksom på:

Fremgangsmåden til dispersion af lysstrømmen og dens kraft;

størrelsen og typen af ​​forsyningsspænding

forbrugt elektrisk strøm og tilgængelighed af dets reserve

Mange lamper er begrænset til designet af de materialer, der anvendes til opvarmning. Varme fra en arbejdslampe, som er forkert valgt ved magten, kan smelte eller forvride smukke dekorative elementer. Derfor er det ikke muligt at skrue i pærer af en armatur af løg med højere ratings end angivet ved teknisk dokumentation.

Til lokal belysning i værelser med høj luftfugtighed (badeværelse, pool), forseglede lamper og switche anvendes, anvendes beskyttelsesudstyr.

Markeringssted og forberedelse til installation

Billedet viser forberedelsen af ​​huller under hensyntagen til kablet, der allerede er lagt i stroben, og ledningerne fjernes fra det for tilslutning til armaturet. Denne metode er velegnet til de tilfælde, hvor reparationer planlægges i lejligheden med genopretning af ledningsdiagrammet.

Væglamperne er fastgjort til væggen gennem hullerne i huset eller en speciel monteringsplade. Placeringen af ​​disse huller er vigtig for at planlægge nøjagtigt, orientere sig om horisontens niveau og tegne.

Til dette formål anvendes der et almindeligt bobleniveau eller mere komplekse konstruktioner af niveauer med en laserstråle, hvilket i høj grad letter markeringsarbejdet på samme arrangement af kontakter og stikkontakter i samme højde i forhold til gulvet langs hele rummets omkreds.

Boring af huller i væggen

Betonplader, silikatsten, skumbetonblokke og andre materialer, som vægge er lavet af, har forskellige styrkeegenskaber og har forskellige virkninger på borematerialet.

For hurtig, høj kvalitet skabelse af huller i dem, skal du vælge specielt fremstillede øvelser, brug et professionelt værktøj.

Kraftige punchere håndteres hurtigt af tyk, slidstærk beton, slagboringer borer en mursten godt, lavkraft øvelser kan bruges til at bore huller i træ, gipsvæg, plastmaterialer.

Boring er altid forbundet med dannelsen af ​​bygningskrummer og udslippet af støv, som akkumuleres på nærliggende objekter, spredes overalt i lokalet. For at undgå dette sættes iverige ejere til stedet for at bore spidsen af ​​rørledningen til en arbejdsstøvsuger. Alle krummer og støv udgivet under arbejdet samles i en støvsuger og ikke på de omgivende møbler.

Monteringsskruer i væggen

Væglampe har normalt en lille vægt, for at montere dem, kan du bruge almindelige skruer, under hvilke plastikdæmpere er valgt. Diameteren skal være den samme som for den anvendte boremaskine.

Indførelsen af ​​hårdttræsprop i de forberedte huller til den efterfølgende skrue ind i selvdrejende skruer er ret acceptabelt. Men denne tidskrævende proces kræver visse færdigheder og erfaringer. Anvendelsen af ​​standard plastdæmpere letter jobbet, forbedrer kvaliteten af ​​fastgørelsesfæstninger i væggen.

Sådanne dowels har et specielt design i form af antenner og fremspring med et forberedt indre hulrum for at rumme skruen. Når dowel er indsat i hullet, deformeres dets ydre overflader, hvilket letter adgangen. Når skruen skrues ind, åbner materialet på dybden, tæt fastspænding inde i væggen.

Sådan fungerer dowels, der anvendes i tætte materialer.

Imidlertid er der i praksis tilfælde, hvor lampen skal fastgøres på en tynd væg af den indvendige skillevæg, bag hvilken der er et luftrum. I sådanne tilfælde er der specielle foldet design af dowels, kaldet "Butterfly". Deres fastgørelsesmetode er vist i figuren.

I den udfoldede form har dowel form som en almindelig cylinder og passerer frit gennem hullet forberedt til fastgørelsesanordninger. Når man skruer en skrue, går den fjerne del foran, og hele strukturen ændrer sin form, så den komprimerer den tyndvæggede gipsvæg fra alle sider, hvilket sikrer en pålidelig binding med den.

Mange producenter af dowels producerer universelle designs, der kan holde skruer i faste omgivelser eller arbejde på tynde vægge.

I beton, mursten og lignende huller (øvre skema) åbnes materialet på dybden på den sædvanlige måde, når den skrues i skruen. Når skruen skrues ind i en tynd skillevæg (nederst billede), skifter den fjerne ende af skinnen sig frem og sår, og danner en knude, der er samlet på ét sted, hvilket holder skruen fra bagsiden og forhindrer det i at falde ud.

Efter at hullerne er anbragt i hullerne, monteres et fastgørelseshus eller monteringsplade gennem dem, og skruerne skrues derefter fast. For at gøre dette kan du bruge en trådløs skruetrækker, en simpel elektrisk boremaskine eller endda en almindelig skruetrækker.

Alle andre dele af lampen, som i princippet er en dekorativ armatur til tilslutning af en pære, er monteret på den skruede kasse.

Funktioner ved brug af punktkilder

Specifikke effekter af lokal belysning skaber retningsstråler. Deres stråler er rettet mod bestemte genstande, der fremhæver deres overflader og understreger de oprindelige former for belyste genstande.

Punktkilder har små dimensioner og lavt strømforbrug, men samtidig skaber de tilstrækkelige lysfluxer. Metoderne til montering af sådanne lamper i det lodrette eller vandrette plan er praktisk talt de samme.

Sådanne modeller installeres normalt på tynde vægge af gipsplader, krydsfiner eller plast. For at gøre dette skal de skære cirkulære slidser til fastgørelse af lampen.

Disse mål er specielle hulsave, der kaldes kroner. De skal vælges efter diameteren af ​​hullet, der skæres og indsættes i borekronen. Den centrale borekrone er sat på et markeret punkt på en vertikal overflade, og et hul skæres i skillevæggen.

Kronen vist i bundbilledet bruges til solide og tætte materialer.

Efter at hullet er skåret, forbindes de afledte multiconductor-ledninger til armaturet gennem klemmerne. De er lagt på forhånd i gennemførelsen af ​​det forberedte designprojekt. Derefter sættes lampen med ledningerne inde i det forberedte hul, så dets monteringsfjederbelastede antennebeslag sættes i hullet. De holdes af fingrene og frigives derefter. Energien i de spændte fjederklammer holder sikkert kroppen i en tyndvægget partition.

Spotlights er normalt grupperet for at forbedre den visuelle effekt og tilsluttes fra en enkelt switch-knap. De placeres på toppen af ​​væggen nær loftet ved hjælp af en ramme lavet af metalhjørner eller træstænger, på hvilke tynde vægge er fastgjort.

Elektrisk arbejde

Et typisk ledningsdiagram for en væglampe er vist i figuren.

For at tåle pæren bruger spændingen fra indgangen til lejligheden efter tælleren. Fasetråden skal tages gennem en beskyttelsesafbryder, der er placeret inde i lejlighedskortet, og passerer den gennem rumkrydsningsboksen og belysningsafbryderen, som kan installeres selv i armaturhuset.

Nulkabelen fra N-bussen går direkte til lyset gennem en forbindelseskasse og en stikkontakt. Den beskyttende PE-leder er også forbundet fra sin egen PE-bus til armaturhuset ved hjælp af forbindelseskontaktkontakter. I de gamle ordninger af bygninger, hvor elektriske ledninger fungerer på TN-C-systemet, mangler PE-lederen og dens samleskinne.

Ifølge samme ordning arbejder spotlights af retningsbestemt lys.

Væglamper med indbygget kontakt og ekstern ledning med stik til tilslutning hænger simpelthen nær det udløb, hvorfra de er drevet.

For at styre en gruppe spotlights eller pletter fra en enkelt kontakt, er alle blækpatronerne i denne blok parallelt forbundet.

Blandt moderne væglamper er der en anden separat gruppe af lyskilder styret af en bevægelsesføler. Spørgsmål om deres installation og konfiguration er genstand for en særskilt artikel.