Hvordan hænger gardinerne?

Moderne vinduer er blevet så pålidelige og smukke, at gardins beskyttende funktion falder ind i baggrunden, og deres dekorative egenskaber er førende. Korrekt udvalgte gardiner er en organisk del af interiøret, hvilket skaber en følelse af komfort og harmoni. Da der er mange varianter af gardiner, viser spørgsmålet om, hvordan man hænger dem korrekt, meget relevant. Moderne gardiner kan være både tunge flerlags og luftige, både klassiske lodrette og rulle, og hver af dem kræver sin egen fastgørelsesmetode.

Typer af monteringer

Valget af fastgørelse til gardiner bestemmes af både stoffets egenskaber og dekorative opgaver. Der er et stort udvalg af traditionelle og innovative tilbehør til salg:

 • kroge;
 • klip;
 • tøjnåle "krokodiller";
 • ringe og øjenlåg;
 • Velcro.

Kroge - dette er en af ​​de mest kendte typer fastgørelsesgardiner. For alle enkeltheden af ​​denne metode har den også visse ulemper: i fastgørelsesstedet udtrækkes tykt stof, tynde plastik kroge brydes og de dekorative egenskaber ved denne type fastgørelse er små. Du kan undgå at trække materialet ved at hænge gardinerne på et bånd eller på et gardinbånd. Klip er gode, fordi de giver dig mulighed for nemt at fastgøre gardinerne og styre dem med specielle kabler, men du kan kun bruge klip til lette stoffer. Flere tætte gardiner kan hænge på tøj, der har små tænder. Ulempen ved denne metode er, at selv med en lille spænding af stoffet, kommer den ud af klipet.

Til tykke stoffer med en overflod af folder anvendes der ringe og øjenlåg, som syes ind i gardinens overkant. Denne fastgørelsesmetode er kun egnet, hvis du bruger en cornice-barbell. Et lige antal grommets giver dig mulighed for at skabe voluminøse fluffy draperier med et stort antal lige foldninger. Ringe og grommets er gennemsigtige, farvede, færdige under metal. Det anbefales at vælge dem i overensstemmelse med farven på tagbøjlerne.

For at beskytte materialets øvre kant skal du bruge et gardinbånd. Der er specielle bånd til grommets, hvilket letter arbejdet med delikate stoffer. Denne metode er imidlertid langt fra universel - den er ikke egnet til gennemsigtige lette stoffer. Gardiner kan også hænges på specielt sømte lygter af stof, der matcher gardinens materiale eller af et stof af anden type og skygge. Gardiner med hængsler kan bekvemt hænges, flyttes fra hinanden og skubbes ind uden frygt for at beskadige stoffet, men denne metode kræver en stang i form af en stang. På den anden side er net, der er pænt fremstillet og dekoreret med knapper eller buer, fantastisk.

En meget enkel og nem måde at fastgøre gardinerne på med borrelås. Selvklæbende velcro kan modstå en tilstrækkelig stor belastning, holdbar, så du nemt kan fastgøre gardinerne på stangen eller stangen. En sådan montering kan dekoreres med en fin indretning. Denne metode er imidlertid velegnet til gardiner, der ikke går i stykker, så det er bedre at bruge det til lambrequins.

En moderne, meget dekorativ type fastgørelse er brugen af ​​specielle magneter. Den øverste kant af gardinen er fanget af store eller små magneter, og ledningen kastes over baren. Metoden til at hænge gardiner på magneter er god, fordi det giver dig mulighed for hurtigt at løse ikke for tunge gardiner og samtidig dekorere dem i stil med interiøret.

En anden mulighed for fastgørelse af gardiner uden brug af tilbehør er en "snor", som helt gemmer stangen eller stangen. Hvis stoffet er let nok, så kan et sådant gardin opsamles i smukke folder.

En separat type gardiner er rullede gardiner. De er meget funktionelle, nemme at vedligeholde, godt beskyttet mod sollys, hvilket er vigtigt for lokaler rettet mod sydvest. Derudover kan de monteres både over vinduet og direkte til vinduet, hvilket gør dem til en analog af persienner. Valsede gardiner fungerer perfekt som natgardiner i soveværelset og i børnenes værelse, og de mange farver, mønstre og typer af materiale giver dig mulighed for at vælge den bedste løsning.

Vi vælger efter type vindue

Valget af den måde, hvorpå du effektivt kan hænge gardinerne, afhænger ikke kun af personlig smag eller økonomi, men også om vinduets type og design, loftets højde og materiale, tilstedeværelsen af ​​en niche, vægens styrke osv. Hvis du bruger gardiner til almindelige plastruder hænge ved hjælp af en af ​​de eksisterende taghuler, så skal du på den buede eller på hjørnet vindue vælge din vedhæftningsmetode.

En af de mest almindelige og pålidelige tagskinner er en cornice-bar, som er lavet af træ, metal, plast.

Gardiner er fastgjort til det med ringe, øjenlåg, sløjfer, velcro, magneter eller snore. Det kan bestå af flere rækker, hvorefter tylgardiner, tykke gardiner og lambrequin. De to rørformede hjørner forbundet på en særlig måde bruges til at hænge gardinerne på hjørnevinduet.

Den komplekse geometri af vinduerne findes ofte i landejendomme på øverste etage. Vinduets ikke-standardform gør det vanskeligt at vælge gardiner og metoden til fastgørelse af tagskægget, fordi det i sig selv tiltrækker opmærksomhed og kræver enkelhed og organiske løsninger. På et skråt vindue bør du ikke vælge for komplekse frodige gardiner - det er sværere at klare dem, desuden dæmper de lysene meget. Stoffet til dormer-vinduer er bedre at vælge en lysere, så den holder sin form godt og glider ikke fra tagene.

På de fasade eller på de trekantede vinduer er det nødvendigt at installere en speciel profilskive med klemmer, der forhindrer stoffet i at glide. Sådanne cornices installeres på loftet eller monteres på væggen ved hjælp af beslag. Gardiner til sådanne ikke-standardvinduer har en særlig forstørret side på toppen og er ikke designet til at blive forskudt. Lambrequins i sådanne tilfælde er planlagt, hvis der er plads nok til dem.

Hvis vinduet har en indviklet form og installere tagbøjlerne, synes irrationelle, kan du bruge specielle dekorative holdere - spiraler eller kroge, som gardinet er hængt på. Som et resultat dannes der glatte, lidt uforsigtede folder. For at undgå at sænke stoffet anbefales gardinerne at blive lavet længere, så deres nederste kant ligger på gulvet.

Romersk gardiner eller persienner kan bestilles til skrå og trekantede vinduer, som både er smukke og funktionelle.

Hvis rummet har to vinduer side om side, kan du bruge en fælles tagbøjle, der skaber en enkelt sammensætning ved hjælp af en enkelt lambrequin. Tykke gardiner er placeret på den ene side af hvert vindue. Disse vinduer giver dig mulighed for at hænge gardin gardiner med masser af folder. Hvis vinduerne har en anden bredde af vindueskarmet, er det nødvendigt at fokusere på det bredeste. Gardiner skal hænge løs uden at røre ved vindueskarmens kant. For at hænge gardinerne på bugten eller på de buede vinduer, er det bedre at bruge fleksible polymere metalskårer.

Høje vinduer giver dig mulighed for at eksperimentere med antallet af folder, kaskader og festoner. Cornice til høje vinduer skal ofte vælge loftet, fordi der måske ikke er nok vægplads over vinduet til sikker montering af cornice.

Interessante måder

I dag er mulighederne smukke og originale hængedragt er så mange, at valget virkelig viser sig at være svært. Hovedbetingelsen er at tage højde for vinduets geometri og indretningens overordnede stil. Hvis du planlægger at installere gardinstængerne selv, skal du tage højde for hvor let det er at hænge og fjerne gardinerne, uanset om gardinerne glider fra hinanden, hvor mange gardiner som gardinstangen skal klare.

Hvis du foretrækker den klassiske stil, hjælper baguette cornice dig med det rette og nemt at placere både lyse tule og indviklede gardiner med flæser eller puffer. Du kan oprette dit eget unikke ensemble under hensyntagen til pålideligheden af ​​parenteserne. Hvis standardvinduer kræver installation af 2 parenteser, kan det være nødvendigt at montere flere panoramavinduer. Det skal også bemærkes, at tagskæggene skal være 15-20 cm for at stikke ud på vinduesåbningens grænser.

Med et strækloft er kronen skjult, og gardinerne falder som om de er direkte fra loftet, hvilket ser ganske usædvanligt og smukt ud. En lignende effekt kan opnås ved hjælp af loftet taggrunde. Lange gardiner under loftet øger visuelt det vertikale rum, hvilket er vigtigt i små lejligheder.

Hvis værelset er indrettet i stil med minimalisme eller i en forretningsstil, vil det være helt passende, at den runde metal cornice og cornice-streng, som gennemsigtige lysgardiner er placeret på.

I interiøret, dekoreret i stil med land eller Provence, anvendes hyppestænger, der efterligner kunstnerisk smedning med patina og smedede dekorative elementer på siderne, oftere. Med hensyn til stil skal gardinerne svare til taggen: relativt let naturlige stoffer med blomstermotiver vil være passende.

Optimal afstand

For at beregne længden af ​​tagskæggene korrekt og installere det under hensyntagen til væggen og vinduets funktioner, skal du måle:

 • afstanden fra vinduets øvre grænse åbner til loftet;
 • vindue bredde;
 • afstand fra væggen til gardinet;
 • total væglængde.

Gardinerne skal hænge glat og ikke ligge på vindueskarmet. Når man beregner afstanden fra væggen, skal man derfor tilføje 5 cm til vindueskarmets kant og batteriet.

Gardinens højde kan variere ganske stærkt. Hvis i stuen eller i køkkenet er der nok længde til vindueskarmet, så i soveværelset og i stuen er gardinerne i de fleste tilfælde lange på gulvet. Hvis gardinerne går ned under sillet, så skal du få dem et pænt udseende i udvidet stilling, skal du bruge magnetiske eller stofholdere. Sådanne gardiner bør komme til en ende på niveauet af en radiator af opvarmning.

Gardiner "cafe" - den mest beskedne af de eksisterende muligheder. De dækker kun nederste del af vinduet og passer godt ind i køkkenets design. Imidlertid antages det ikke i alle tilfælde at nedre kant af draperiet ligger på gulvet. For at undgå at hæve gardinerne efter at de er blevet hængt, skal du beregne den optimale afstand fra gulvet til bunden af ​​alle gardinlagene, som ikke må overstige 3-5 cm. Når du skærer stoffet, skal du sørge for at give en kvote for kantbehandling.

Populære modeller

At vælge en gardinmodel er en fascinerende, men ikke en let opgave. Ud over det dekorative stof skal du tage højde for, hvordan den version du kan lide passer ind i det allerede oprettede interiør. I soveværelset, med udsigt over den solrige side eller på en gade godt oplyst om natten, vil tunge mørklægningsgardiner være et must. På den anden side er små, smalle vinduer, der tillader lidt lys, uønsket at lukke flerlaget draperingen. Gardiner til brede panoramavinduer kan bestå af tre dele - lige sidegardiner og centrale, udvalgt i form af et elegant glas.

Den klassiske fransk stil draperi består af mindst 3 lag - en lys blonde eller tyl gardin, samlet i elegante folder, tykke gardiner på siderne og en udsmykkede lambrequin. Hvis der ikke er nok naturlig belysning eller en malerisk udsigt åbner fra vinduet, kan du uden gardiner. På nuværende tidspunkt er forskellige typer gardiner populære - frodige i barokstil, elegant italiensk, hyggelig østrigsk, koncis romersk, minimalistisk japansk. Valget af stil er dikteret af formålet og designfunktionerne i rummet.

For nylig er improviserede gardiner blevet moderigtige og skaber en afslappet atmosfære i hjemmet komfort. De er som regel ikke adskilt og holder adskilte kroge eller spiraler. Deres fastgørelse og design åbner brede rum for fantasi.

Eksempler i interiøret

De rigeste muligheder for gardin design er i hallen eller i stuen, hvor vinduerne er brede nok til at rumme ikke kun klassiske gardiner, men også usædvanligt skræddersyede lambrequins, kaskader og kranser. Det er fordelagtigt at kombinere tunge og lette stoffer, opnå effekten af ​​monumentality eller omvendt, luftighed og dynamik. I soveværelset bør du hænge tykke gardiner, der vil drukne lyset fra gadelamper om natten og beskytte mod det lyse lys om morgenen. I et lille rum kan gardinerne udskiftes med romersk- eller rullegardiner, som med succes udfører samme funktion uden at optage meget plads. Blonde eller tule gardiner vil beskytte rummet fra nysgerrige øjne uden at skjule det.

Sådan hænger gardiner uden taggrunde med egne hænder

Hvordan hænge gardiner uden taggrunde?

Gardiner - en væsentlig egenskab af boligen. Når der ikke er nogen baguette til rådighed, men du skal hænge gardinerne, opstår spørgsmålet, hvordan man skal gøre uden taggrene og hurtigt hænge vinduet med egne hænder. Overvej enkle og effektive måder.

Hængende gardiner uden gardin

Du kan hænge gardinerne på almindelige tøj kroge eller velcro på baren.

For at montere gardinerne uden tagene skal du:

Kom i gang

 1. Vinduets åbning anvendes som fastgørelsessted for stoffet. Kroge til tøj er fastgjort langs åbningens omkreds. For at få sammensætningen til at se smuk ud, skal du tænke på gardinens stil og markere fastgørelsespunkterne på kroge. Kroge vælges stort, interessant design, så de bliver dekoration af gardinerne.

 • Velcro kroge eller med en bor og dowels.
 • Løkker syes til gardinerne. De er hængt fra løkken, båndene på kroge med et lille tillæg til smukt sagget stof. Således kan du lave en smuk sammensætning.
 • Den eneste ulempe ved denne metode er, at gardinet ikke kan flyttes fra den ene kant til den anden.

 • Gardiner kan hænge og klæbrig. Det er en fleecy del og et lag med fine kroge. Den fleecy del er fastgjort til vinduet direkte med dowels eller på en træplank forbundet med en byggevåben. Den fleecy del af velcroen syes til toppen af ​​gardinet.
 • Sådan fastgørelse giver den maksimale anlæg af gardinerne til vinduet. Denne bekvemmeligheds bekvemmelighed - gardinet kan om ønsket hurtigt fjernes og vaskes.

  Gardiner hjælper med at skabe en hyggelig indendørs, dekorere den. Hæng dem uden en cornice er let. Resultatet er en original og ikke-standard sammensætning.

  Ved hjælp af loftet cornice er det nemt ikke kun at fastgøre gardinerne, men også for at visuelt øge højden af ​​rummet. Sådan fastgøres en cornice til loftet, vil vi vise i masterklassen.

  Kvaliteten af ​​murværket afhænger primært ikke af typen af ​​mursten selv, men om rigtigheden af ​​arbejdet. Hvordan man sætter en mursten, vil vi vise i masterklassen.

  Hvis ejerne i forbindelse med reparationer besluttede selvstændigt at designe væggene med papir, stof, vinyl eller anden belægning, er det nødvendigt at bestemme, hvilken tapetlim der passer til den valgte type tapet. En korrekt valgt klæbemiddelblanding vil trods alt give en høj kvalitet til reparation af lokalerne.

  Parketlakken hjælper os med at bevare og beskytte gulvet for at bevare sin skønhed i lang tid. Blandt den brede vifte af denne type belægning kan du altid vælge noget, der er specifikt for din sag, under hensyntagen til individuelle forhold og intensitet i driften.

  Sådan hænge gardiner på balkonen

  Glaserede balkoner og balkoner har et stort område af gennemsigtige omslutningsstrukturer. For at beskytte dig mod overdreven solstråling, fra naboernes og forbipassens nysgerrige øjne er det nok at hænge gardiner eller tule på balkonen.

  Det er også praktisk at installere persienner på vinduerne. Frodige lange gardiner med lambrequins kan betydeligt indsnævre rummet af det allerede små indre rumfang af det glaserede rum. Overvej gardin vinduer loggias mest enkle materialer.

  Typer af gardinstænger til gardiner og tyll

  Formålet med kløften er, at det er en støtte og vejledning til gardiner. Eaves til en balkon kan være forskellige designs:

  • stangskovler;
  • rullestænger.

  Rod taggrunde

  Basis af en sådan cornice er en stang i form af et rør, hvor ringene er fastgjort med kroge fastgjort til dem. Røret er en duralumin profil, dækket af en dekorativ film, som regel et træs farve.

  På siderne af vinduesåbningen i loftinstallationslandets dele. De fastgør den vandrette støttestang. Der er design med dobbeltstænger eller i kombinationstænger med en kasseformet profil til ruller.

  Dobbeltstænger eller stænger med profiler til ruller er designet til at hænge tyll og tykkere gardiner på samme tid. Dette gør det muligt at regulere belysningsgraden af ​​det indre af det glaserede rum.

  Det er nødvendigt at tage højde for den kendsgerning, at højden på altanen og vinduesrammerne ofte ikke tillader installation af tagskæggene på vandrette understøtninger. I dette tilfælde er støttestangen fastgjort i lodret stilling. Baren er installeret i en enkelt version.

  Rullekroner

  Sådanne tagskærme til en balkon løser et spørgsmål om, hvordan man hænger tyll i det lave rum. Udformningen af ​​rulleakselene er en plastplade med to langsgående slidser. Slottet har en udvidelse i dybden.

  Plastruller indsættes fra enden af ​​brættet, således at rullen bevæger sig inde i spalten med den ydre krog.

  Ud over de langsgående planker er de fastgjort med klumper til balkonloftet med hjørneovergangselementer af en rullekornet. Dette giver dig mulighed for frit at flytte tullen på balkonen fra sidzoner til den centrale del og omvendt.

  Rullebrætter praktisk talt ikke optage plads i det indvendige glasrum. Hængende tyll på valsens kroge giver indtryk af, at tyndt mønstret materiale flyder i luften.

  Installation af rulleskiver fremstillet ved hjælp af en perforator. Gennem brættet borer huller i betonbunden af ​​altanloftet og blokkerer dowels.

  Hængende gardiner uden taggrunde

  Hvordan hænger gardinerne på balkonen uden en cornice? Dette kan gøres ved hjælp af en metalstreng. Strengeindstillingen omfatter:

  • to landingshjørner med monteringshuller;
  • et stykke ståltråd;
  • montering hardware;
  • to forårsplade;
  • to plast dekorative kasser.

  Arbejder med at installere strenge på balkonen kan gøres med hånden. Det er nok at have din egen slag og enkle byggeværktøjer. For forskellige måder at hænge gardiner på cornice på, se denne video:

  På loftet monteret på dowels landing hjørner med fjederplader. Tråden, det vil sige strengen, passeres gennem hullerne i det ene hjørne. Enderne af strengen fører gennem hullerne i det andet hjørne og fastgør dem i boltforbindelserne. Ved at stramme møtrikkerne trækkes to strenge.

  Så sættes plastik kroge på strengen. Bundet tyl og gardin gennem de løkkede kroge bevæger sig let i enhver lateral retning.

  Denne metode til hængende gardiner eliminerer installationen af ​​omfangsrige strukturer af cornices.

  Gardiner på vinduerne

  Du kan gøre uden tagskægget ved hjælp af følgende metode. Denne gardin hang på vinduet med balkon. Særlig fantasi til enhedens gardiner behøver ikke. På hovederne af de selvlukkende skruer, der er monteret i rammekroppen, hænges en strakt kapron tråd.

  På en ramme kan du installere to kapron-tråde. En tråd hænges øverst og den anden i bunden af ​​rammen. Linjen er tidligere passeret gennem ærmerne syet langs kantene af gardinet. Du kan kun gøre det øverste arrangement af fiskelinjen.

  Valg af gardiner og tyll

  Tulle kan findes i salg i alle farver og mønstre. Traditionelt vælges tyl oftest i hvid. Moderne syntetiske gardiner er holdbare, må ikke elektrificere og ikke falme i solen. Gardiner i den sparsomme tilstand af vask tjener mange år uden at miste egenskaberne. For detaljer om hvordan man vælger et gardin, se denne video:

  Når man vælger et materiale til gardiner og tyll, er det nødvendigt at overveje, hvor tungere materialet er, des mere vil det tiltrække støv.

  Gardiner til køkkenet med balkon

  Interiør ideer til altaner og balkoner

  Sådan vælges gardiner på balkonen eller loggia

  Loggia isoleringsprocedure

  Hvor smukke gardiner hænger med brugen af ​​tagene og uden

  Gardin i design af rummet er på de førende roller. Det rigtige valg af materiale og farve forvandler kardinalt rummet. Derudover skal der lægges vægt på form af lærred, tilbehør og fastgørelsestyper.

  Hvordan man hænger gardiner? Fastgørelse af stoffet kan forekomme ved forskellige metoder, herunder ved hjælp af tagene.

  Typer af cornices

  1. Lavet i form af stænger. De er fastgjort med beslag til væggen. Består af flere guider, som hænger tyl eller gardin. Duftens materiale er forbundet med ringe, som er frit bevægelige langs stangen.
  2. Kronen er en streng. Anvendes til lungevæv type organza. Tungt materiale kan forårsage sagging.
  3. Baguette. Repræsentere en plank af træ, dækket med plastik tape.
  4. Profil. Består af en konstruktion, hvor skyderne er indsat. Fastgørelsesstedet for sådanne tagplader kan være en væg eller et loft.
  5. Fleksibel. De er lavet af polymermetalmateriale. Meget fleksibel.
  6. Teleskop. Der er tilfælde, hvor det er umuligt at holde fastgøreren til væggen. I dette tilfælde strækker sig cornice mellem væggene ved hjælp af fjedre indbygget i baren.

  Typer af fastgørelsesgardiner

  Nogle typer fastgørelsesgardiner er skjulte, andre står tværtimod i skue og har et smukt udseende. Gardinbøjler er:

  Vi anbefaler også at læse:

  1. I form af ringe, der let glider langs stangen, er de fastgjort med øjenlåg til materialet.
  2. Kroge. Med sin øvre del er krogen fastgjort på styrene, og den nederste del er fastgjort til øjenlågene.
  3. De sløjfer, der er syet til gardinens materiale og sat på en rund cornice.
  4. Øjer. Embedet i stof og klædt i en rund cornice.

  Se også: Trendy og stilfulde gardiner i et moderne interiør

  Sådan hænger gardiner

  At lave gardiner på vinduet er en proces, der kræver overvejelse af sådanne faktorer. som:

  1. Vinduets dimensioner.
  2. Indretningsstilen.
  3. Den type af cornice der anvendes.
  4. Stof, dens densitet og kvalitet.

  Ved hjælp af et gardin er det nemt at visuelt ændre beboelsesrummet i en eller anden retning. Det skal huskes, at afstanden mellem materialets fastgørelse til tagene skal være så lille som muligt. Derefter falder materialet glat og smukt.

  Hvor smukt at hænge gardiner

  Der er tricks om, hvordan man hænger gardiner. at give stuen komfort og originalitet:

  1. Asymmetri, når et længere gardin er placeret på den ene side af vinduet.
  2. Symmetri er spejl i forhold til vinduets aksiale linje.
  3. I midten af ​​vinduet er der et gardin, og de to andre danner en symmetri om det.
  4. Det komplekse arrangement af gardiner med alle mulige pickups og draperier.
  5. Det er tilrådeligt at ledsage gardiner med perle eller metalgreb.
  6. Brug brede kroge, og materialet skal være det samme som i gardinet.
  7. At fantasere med sløjfer, for at gøre dem i form af øjenlåg eller buer.
  8. Dekorer med alle slags knick knacks folder på gardinerne.
  9. Brug smukke armaturer.

  Sådan hænger gardiner på loftet cornice

  Ceiling cornices er et meget godt design, de er lavet af aluminium eller plast. Sådan hænge gardiner på loftet cornice:

  1. Et bånd med øjenlåg sys til toppen af ​​materialet.
  2. Kroge tages og indsættes i øjet med nederste ende. Afstanden mellem kroge skal være mindst 10 cm.
  3. På loftet cornice fjernes proppen og alle kroge køres ind i gangen.
  4. Installer låsen med den første og anden kroge, så de ikke falder ud af spalterne.

  Se også: Sådan laver gardinerne på de små vinduer i et træhus

  Sådan hænge gardiner uden gardin

  Nogle gange opstår spørgsmålet: hvordan man holder et gardin uden en cornice.

  1. Der er vinduer opdelt i separate sektioner. I dette tilfælde trækkes der i hver sektion en linje, hvorpå stykker af materiale er fastgjort.
  2. Mulighed for "romersk gardiner", hvis materiale er ved siden af ​​vinduet.
  3. Det er muligt at fastgøre kroge over vinduet for den samme yderbeklædning. Vedhæft til loopmaterialet, læg dem på krogen.
  4. Sikre med et tekstilfiks, hvoraf den ene er en velcro, og den anden er en række kroge. Velcroen er fastgjort over vinduet over vinduet og et gardin er hængt på kroge.

  Gardiner Kisa: Hvor smukt at hænge

  Skønhedens skønhed afhænger stort set af, hvordan de hænger. Normalt foldes muskelvævets del i halv op til 20 mm bred og suspenderes fra cornice. Gardinbøjler kan være:

  1. Rocker. De bruges i tilfælde af montering af tagskæggene på væggen, som skal ligne et rør. Gardinet skal være klædt på røret.
  2. Suspension ved hjælp af tøjspidser, lavet i form af krokodiller, der er placeret med et interval på 15 cm.
  3. Kroge, der er fastgjort til gardinbåndet og klæber til tagskægget. Hvis tagene af profilen type derefter til løbere.
  4. Kroge syet til et bredt gardin tape. I dette tilfælde kan du ved hjælp af et bredt bånd danne smukke mønstre.
  5. Anvendelse af et dobbeltlags tape. Den ene side af båndet indeholder miniatureløkker, og den anden side indeholder mikro kroge.
  6. Øjer. Metal- eller plastringe er indlejret i materialet, og gennem dem føres rørkornet gennem. Præference gives til plast, fordi det ikke oxiderer.
  7. Slips. Stykker af smuk fletning syes til toppen af ​​gardinerne og bundet i form af buer på tagskægget.

  Se også: Vertikale persienner på vinduerne i det indre af lejligheden

  Gardiner over buen

  Døråbningen, der er lavet i form af en bue, ser ikke bare smuk ud, men skaber også en visuel effekt af en øget højde og bredde af rummet.

  Følgende åbninger er lavet:

  1. I form af en muslin eller et tyndt transparent materiale. Dette giver plads et forstørret udseende.
  2. Hvis korridoren er smal, skal bjergets bund være over åbningen med lambrequin over den. Dette udvider det visuelle rum.
  3. Hvis åbningen er lav, skal mønsteret på gardinerne være lodret for at højden kan øges.
  4. Hvis gangen er lille, skal gardinet være passende, helst en let skygge.
  5. I tilfælde af en mørk korridor skal gardinerne være lavet af let materiale.
  6. Hvis korridoren er smal og lav, er det generelt bedre at opgive gardinerne og placere lambequine over buen.

  Det er ikke nødvendigt at hænge et gardin af materiale på dørbuen ved hjælp af hængende lodrette tråde. spændt på dem perler, knapper, perler, som vil skabe et smukt billede af flydende, mousserende regn. Flettet pigtails kan bruges i stedet. Som materiale gardiner på buen, kan du bruge ruskind eller læder fra unødvendige ting.

  Tæppet selv for den buede åbning skal hænge:

  1. På en lige cornice placeret over buen.
  2. Bøjet, gentagelse af buenets kontur.
  3. Gardinet er placeret inde i det buede rum på tagene af en fleksibel type.

  Således kan ikke kun kvaliteten af ​​materialet, men også fastgørelsesmetoden, hyppigheden af ​​arrangementet af kroge og ringe, skønheden i foldernes konfiguration påvirke rummets overordnede udsmykning. Alt dette skal kombineres og harmonere med indretningen af ​​rummet.

  Sådan hænger gardiner på loftet cornice - trin for trin instruktioner

  Der er mange måder at hænge gardiner på. Det kan være takflader af en stavtype, generelt uden en tagbøjle, aluminiumsklodser.

  Men i det seneste er de mest almindelige cornices næsten. Loft. Men ikke alle ved, hvordan man korrekt fastsætter selv de enkleste gardiner på dem.

  Jeg oplevede endda en situation, da gardinerne blev hængt på en tråd af en fletning eller hængt op, næsten gennemsøgt på loftet.

  Hængende gardiner på loftet tagger er meget nemmere end det forekommer nogle gange ikke-professionelle.

  Og for at forklare, hvordan man hænger gardinerne på loftet, har jeg lavet en lille træningsvideo specielt til dig, hvor du vil lære om den enkleste og mindre energiforbrugende måde at gardin gardinerne på.

  Så se videoen nedenfor:

  Nå lærte du den nemmeste måde "Sådan hænger gardiner på loftet cornice." Jeg håber du finder denne metode nyttig, og du vil ikke længere køre på væggene og loftet for at kroge krogen på løkken. Det er så ubehageligt!

  Nå og glem ikke at besøge min blog. Jeg venter på dig i nye artikler og videoer, samt skrive dine kommentarer.

  Og velkommen til Min gruppe V Kontaktte.

  Vi installerer også nogle gardinstænger i Kirov. Kontakt tlf: +79091429941

  For at skabe et harmonisk interiør, og værelset var hyggeligt og komfortabelt, bør du overveje alle detaljer i arrangementet.

  Der skal lægges særlig vægt på gardinerne. Gardiner spiller en vigtig rolle i udformningen af ​​rummets overordnede stil. Valget bør foretages på baggrund af deres specifikke lokaler samt tage hensyn til de fremherskende farver og teksturer i interiøret.

  For eksempel er der indrettede værelser med minimalisme, egnede japanske gardiner, ruller eller plastikgardiner. For værelser i den klassiske stil, hvor der er et stort antal forskellige dekorative elementer, anbefales det at vælge romerske eller elegante franske gardiner. Når du vælger det, er det nødvendigt at være opmærksom på tilstedeværelsen af ​​alle fastgørelseselementer, design og dimensioner af tagskæggene.

  Montering af tagskinner

  Når du vælger en tagplade, skal du sørge for, at kittet indeholder den rigtige mængde skruer og dykker. Overvej følgende punkter under installationen:

  1. Hvis længden af ​​tagskæggene overstiger 2 meter, skal du sørge for en yderligere fastgørelse i midten for at forhindre brud.
  2. Hvis gardinstangen og gardinerne er tunge, i stedet for tre monteringer, lav 5 eller 6.

  Formarkering på vedhæftningsstedet. Hvis tagskæggene er monteret uden beslag på loftet, skal du først bore huller og derefter fastgøre det i loftet og markere fastgørelsespunkterne. Cornice bør installeres på en sådan måde, at den er 15 cm bredere end vinduet, vindueskarmet og radiatoren på begge sider.

  Når du har boret hullerne, skal du montere dowelsne omhyggeligt. Herefter monteres beslag. Hvis de ikke bruges, skal tagskærerne fastgøres til loftets overflade med skruer.

  Hvis du har valgt de sædvanlige stofgardiner, er det vigtigt at bestemme, på hvilket højde der skal installeres tagskæggene. Designere rådes til at trække sig tilbage ca. 15 cm fra toppen af ​​vinduesåbningen.

  Hvis på grund af højden af ​​loftet for at trække sig tilbage så meget, virker det ikke, skal du installere cornice midt på højden (fra vinduets øverste kant til loftet). Under alle omstændigheder tilbagetog mere end 15 cm for at installere væggardin stænger anbefales ikke.

  Sådan hænger gardiner

  Med gardinskinner er hængende gardiner ret simple. For at gøre dette skal de samles ved hjælp af et gardinbånd. Tråde i båndets kanter skal binde i knuder.

  For at gardinerne skal se smukke ud, er det nødvendigt at stramme trådene på båndet. Hæng plastik kroge efter gardin samling. Overvej i det følgende følgende punkter:

  • afstanden mellem hver to kroge bør ikke være mere end 10 centimeter;
  • de bør hænge på specielle løkker på båndet.

  Hængende kroge på tråden er ikke det værd.

  Når du har hængt gardinet, kan du justere længden. Men dette bør ske senest to dage efter installationen. I løbet af denne tid vil gardinet rette sig, og du vil nøjagtigt bestemme den ønskede længde.

  Sådan hænger du en bomuldsgardiner

  Disse gardiner skal hænge på gardinbåndet. På en bred base er det nødvendigt at sy et tape med lommer til kroge. Så du kan justere gardinens bredde.

  Til sådanne gardiner anbefales det at købe en cornice med ringe (stang) eller en profil type cornice. For at gøre gardinerne mere imponerende anbefales det at vælge et tykt uigennemsigtigt gardinbånd. På grund af den øgede tæthed og store størrelse vil det skabe lige foldninger.

  Se også: Sådan hænger du et fuglehus i kardinalretningen

  Persienner

  Hvis du vælger gardiner til køkkenet, skal du overveje muligheden for rulleskodder. Til salg er de tilgængelige i en bred vifte, og du kan nemt vælge det mest passende materiale, størrelse og farve. Sådanne gardiner er fastgjort på vinduet (ramme), i vinduets åbning på væggen eller i loftet.

  Det er vigtigt at vælge typen af ​​installation. For at gøre dette skal du først undersøge installationsstedet for hindringer for at sænke og hæve gardinet. Hvis du ser at den kommer til at berøre vindueshåndtaget, skal installationen udføres på en sådan måde, at rullen drejes mod uret.

  For at installere på vinduesrammen skal du korrekt bestemme gardins optimale bredde.

  På hver side af rammen trækkes tilbage med 5 centimeter. Den resulterende bredde - gardiner med beslag. Typisk er styringsmekanismen for sådanne gardiner placeret ved siden af ​​beslaget.

  Hvis du monterer beslaget på vinduesrammen (kun til trævinduer), skal du lave det ønskede antal huller ved hjælp af en tynd borekrone (2,5 millimeter). Ved montering på en væg skal du bruge en boremaskine til mursten (6 millimeter) og dowels af samme størrelse. Efter montering af 1 beslag skal du skrue på skruerne.

  For at justere akslen vandret, brug en træplank. Marker derefter punkterne for boring af huller under det andet beslag. Først indsættes gardinens kant med kontrolmekanismen i beslaget, og indsæt derefter den anden ende af gardinet i den anden beslag.

  ≡ 13 februar, 2015 · Kategori: Vinduesarbejder

  Hvordan hænge gardiner på loftet cornice? -Windows

  Udførelse af reparationer i lejligheden, mange mennesker står over for spørgsmålet om, hvordan man korrekt hænge gardinerne. Specielt kan de give indretningen af ​​dit værelse unikke og stil, og desuden beskytte det mod solens stråler under søvn. For at gardinerne skal have et smukt udseende, skal du vide, hvordan du korrekt fastsætter taggarnerne og hænger gardinerne på det.

  Udvælgelsen af ​​tagbøjlerne afhænger af gardinmodellen.

  Installation arbejde loftet takhugger

  Disse møbler elementer bruges ofte i værelser med lavt loft, fordi de skyldes den store suspension af gardiner visuelt multiplicere højden af ​​rummet.

  Før du installerer tagskæggene, skal du sørge for, at det ikke forhindrer åbningen af ​​et vindue eller balkondøre.

  Igen skal han være ret fjern fra væggene og vindueskarmet, så gardinerne ikke kobler sig til de blomster der står på den. Det er bedre at markere installationsstedet, så gardinerne hænger på det, er placeret i forhold til karmen og batterierne i en afstand på mindst 40 mm.

  For at fastgøre cornice med egne hænder skal du forberede disse værktøjer:

  Mønster 1. Ordningen med fastgørelseselementer dækker.

  • elektrisk boremaskine-
  • nozhovku-
  • roulette hjul
  • screwdriver-
  • konstruktion niveau-
  • lineyku-
  • karandash-
  • skruer og dowels.

  Dowels og skruer, som vil blive brugt ved montering af loftet, skal opfylde det materiale, hvorfra loftet blev oprettet.

  Før du monterer det, skal du sørge for, at længden af ​​tagskæggene anses for at være mindre end rummets højde. I et andet tilfælde vil gardinerne visuelt gøre rummet meget lavt og mindre behageligt.

  Når du starter installationsarbejdet, skal du markere stedet for fastgørelseselementer.

  Så på de markerede steder borede huller til dowels, hvorigennem cornice er fastgjort til loftet. Hvis for eksempel dens længde er mere end 200 cm, så i midten skal du fiksere cornice desuden, så den ikke bøjer under sin egen vægt og som har vægten af ​​gardiner. Fastgørelsen af ​​loftets tagriller er vist i billede 1.

  Gardinmontering på tagskæggene

  For at hænge gardinerne på loftet cornice, skal du tage højde for visse punkter:

  For at bruge kroge til hængende gardiner skal du sy et tape med snørebånd (lus) til gardinet.

  • værelse design-
  • antallet af lag af tilstedeværelse og gardiner lambrequins-
  • metode til fastgørelseselementer -
  • former for cornice-
  • vægt gardiner.

  Hvis vinduet f.eks. Bliver dækket på samme tid med dekorative arbejdstoler og gardiner, så skal der i dette tilfælde anvendes en tre-rækket cornice. Hvis der for eksempel er planlagt tilstedeværelse af en lambrequin, er det nødvendigt at købe en fire-rækken cornice.

  Gardiner skal købes i en sådan bredde, at når de lukker et vindue, stikker de ca. 20 cm fra vinduets sider. Derfor vil de se godt ud, og plus hele vindueskarmet og radiatoren kan lukkes.

  Fastgør gardinerne til loftets tagriller ved hjælp af følgende fastgørelseselementer:

  1. "Krokodiller". Ifølge reglen om deres eget arbejde ligner de på samme måde som almindelige tøjspidser, bare på grund af deres tænder, bliver gardinerne mere pålidelige.
  2. Kroge og ringe. De er i stand til at gå begge i et sæt med en cornice og separat. Plus, kroge bruges som separate elementer af fastgørelsesanordninger, og sammen med ringe. Brugen af ​​denne opsætning fastgørelses gardiner indebærer tilstedeværelsen af ​​sløjfer i dem, som vil blive sat på kroge. Denne mount er perfekt til lys gardiner.
  3. Kulisok. Under fremstilling af gardiner sys specialiserede lommer, hvorimod cornice sættes. Plus, dette er virkningen af ​​dets fravær.
  4. Klip. Ifølge fastgørelsesreglen er klip ligner # 8220-krokodiller # 8221-, kun de har ikke tænder, og derfor er det bedre at hænge tyl og lysgardiner på dem.
  5. Øjer. Denne mount er en jernringe, som er placeret specifikt i gardinet. Ved hjælp af dem er det ret nemt at samle stoffet i folder. Øjenåger kan kun anvendes med rørformede gardinstænger.
  6. Tøjsløjfer. Denne montage har et smukt og naturligt udseende, det passer perfekt til tagene af en rund form.

  For at opnå tilstedeværelse af folder på gardinerne er det nødvendigt at fixe ringene i samme afstand som lig med ca. 100 mm. Hvis gardinerne f.eks. Er fastgjort til klip, kan de ændres med afrundede ringe. Dette kan medvirke til at gøre mere god kvalitet mount.

  Hvor langt fra gulvet skal gardinerne hænge?

  Layout af gardinskinner til gardiner.

  Når man hænger gardiner, er afstanden fra gulvet til gardinerne en yderst vigtig indikator, fordi denne mængde spiller en vigtig rolle ved udformningen af ​​hele rummets design. Gardiner ligger på gulvet, giver værelset komfort og hygge. I de fleste tilfælde er dette design brugt til soveværelset og stuen.

  En meget populær mulighed er gardiner, hvis tip er placeret i en bestemt afstand fra gulvet. Denne afstand er som regel ca. 3-6 cm.

  Med dette kan gardinens spidser beskyttes mod tilstopning. Det er ikke let at sy sådanne gardiner på grund af det faktum, at du absolut skal vide, hvor langt de kommer fra gulvet. Den mindste fejl fører til, at den færdige kant skal broderes og gendannes.

  I værelser med et lavt loft vil denne mulighed se dårlig ud, fordi den visuelt reducerer rummet endnu mere, berøver det af komfort. Og derfor i lave rum er det bedre at hænge gardinerne, så deres kant grænser på gulvet, idet man antager, at du med dette kan øge lofthøjden visuelt.

  Efter at have hentet et passende loftet cornice, fastgørelse og smukke gardiner til dem, kan du lave en vidunderlig visuel effekt, der kan ændre dit boligareal og gør det moderne og elegant.

  Montering af en plastikflise i loftet. Kiev

  Ceiling cornices overvinder i stigende grad købernes hjerter på grund af deres funktionalitet, samt evnen til visuelt at tilføje højde til rummet. Men før du køber en sådan struktur, bør du tænke på, hvilken slags gardiner eller gardiner der vil blive hængt på, hvor mange lag, hvilken vægt, hvilke fester vil der være ved gardinerne. For at få det perfekte udseende af vinduer, behøver du ikke bare at hænge gardinerne på loftet, men i overensstemmelse med alle de angivne funktioner.

  Hvad er nogle måder at hænge gardiner på?

  Før du beslutter dig for typen af ​​tagskinner, som vil blive erhvervet i et bestemt tilfælde, er det værd at huske på, hvordan vinduet tekstiler kan monteres på dem. Så, fastgørelse gardiner kan være som følger:

  • Brug af gardinbåndet;
  • På dekorative sløjfer;
  • På bånd;
  • På store grommets;
  • På kroge, klip eller klip;
  • På bagsiden.

  Hvordan vælger loftet cornice?

  Nu er det værd at sammenligne den valgte mulighed for at fastgøre gardinerne med evnen til tagskinneskonstruktionerne.

  Eaves-rod (stok) er en bar monteret på parentes. Det er praktisk at hænge gardiner på en sådan struktur, som har store grommets, dekorative sløjfer eller bånd og en vinger som fastgørelser.

  Det vil sige, at stangen sættes direkte ind i sløjferne (eller de er fastgjort på den, hvis de har en velcro eller en dekorativ knap), i grommets eller snoet (sidstnævnte vil helt skjule stangen). På vingerne kan man for eksempel hænge bomuldsgardiner - de har det konstrueret konstruktivt. I enden af ​​sådanne tagskærer sætter sædvanligvis specielle tip, stik, nogle gange meget dekorative.

  Søjlebåndet er en ståltråd, fastgjort fra siderne til specielle holdere. Det er kun godt for vinduer mindre end 3 m brede (under hensyntagen til fjernelsen af ​​tagbøjlerne fra siderne).

  Ellers begynder tråden at sænke under gardinens vægt, selvom stoffet er tyndt og let. String modeller er designet til tynde tyll, gardiner, slør. Sammensætningen kan være multilag (så trækker de flere strenge), men det er usandsynligt, at det bliver uigennemtrængeligt.

  Profillisten giver dig mulighed for at skabe flere lag strukturer, mens tykkelsen og vægten af ​​stoffer kan være store. På sådanne modeller kan du samtidigt hænge tyll (måske endda i 2 lag), gardiner og pelmets. Det er praktisk at hænge japanske gardiner paneler eller modeller monteret på gardin fletning på sådanne gardin stænger (de vigtigste fastgørelser af profilerne er kroge).

  Hvis du vælger en bestemt mulighed, er det vigtigt at huske, at gardinerne skal være lette at fjerne fra loftets tagbøjler. Kroge eller klip skal være uden grove kanter, hak og forvrængninger. Taghullerne skal give en behagelig afstand, ikke kun for at skjule projektionen af ​​karmen eller radiatoren, men også for at fjerne tekstilmaterialet nemt. Dette er finesserne ved beregning, før du installerer tagbøjlerne.

  Forresten, så gardinerne nedenunder slutter nøjagtigt "til gulvet", er det vigtigt at måle gardinens længde og derefter måle afstanden ikke til tagene, men til fastgørelseselementerne - kroge, clips osv.

  Hvordan man syer og hænger vindues tekstiler smukt?

  Ikke altid vælge det rigtige par taggardin gardiner betyder allerede at sikre skønhed og pæne udseende af vinduet. Loops, drawstring eller grommets klare deres opgave som standard.

  Men hvad skal man gøre, hvis tekstilerne bliver fastgjort til klip eller kroge? Det vil være nødvendigt at jævnt fordelte det mellem disse fastgørelser, så intet sager så at lærredet jævnt fordeles. Hvordan gør man det?

  Hvis værtinden har syning erfaring, er det selvfølgelig bedst at sy gardiner til loftgardinet selv. Det er billigere og vil give mulighed for at realisere enhver ide.

  Med denne tilgang vil der ikke være nogen vanskeligheder med designet af det ønskede draperi. Den nemmeste og mest hensigtsmæssige løsning er at fastgøre et gardinbånd til gardinens overkant. Det vil give en ensartet samling uden sagging: Trækbåndets særlige tråde, lærredet strammes til den ønskede bredde.

  Eller det er muligt at lægge ensomme folder over hele bredden af ​​gardinerne (bedre end de modsatte) og sy dem. Hvis nybegyndere nåler med syning har nogen problemer, kan du finde og se den tilsvarende træningsvideo, og følg derefter de modtagne råd.

  Men generelt vil skræddersyet vinduet tekstiler i den simpleste version af de særlige vanskeligheder ikke levere. Det er nødvendigt at måle den korrekte længde (se ovenfor), tilføje tillæg for at behandle toppen med et bånd til den, læg den nødvendige monteringsfaktor i lærredets bredde (gardinens krumningsgrad afhænger af den), idet der tages højde for fremspringene på tagene uden for vinduet.

  Efter skæring, sy side og bund snit med en søm, og top med gardin tape, bøje kanten.

  Det er kun vigtigt at tage højde for, at længden af ​​sådanne gardiner vil være længere end til fastsættelse på en almindelig vægkanten, da sidstnævnte altid er lidt lavere. For at hænge vinduestekstiler korrekt på loftet, skal du tage højde for denne nyanse. Ellers vil vinduet se ud som "skudt ned".

  Mere komplekse gardiner - med draperede detaljer, foringer osv. Anbefales ikke til nybegyndere at sy, da der er stor risiko for fejl.

  Og hvad med gardiner? De syes i samme mønster som gardinerne.

  Men hvis cornice ikke indebærer tilstedeværelsen af ​​et dekorativt panel, bag hvilket du kan skjule fastgørelseselementer, så lægger du en gardinduge på gardinbåndet, vil det ikke virke: båndet vil skinne gennem det delikate materiale. Der er en anden mulighed for montering. Det er nødvendigt at klæbe lærredet fra siderne med et par centimeter og fastgør det med et klip eller klip.

  Find så midten af ​​stykket og fast, læg en lille fold, midterklip eller klip (deres nummer for dette skal være underligt).

  Derefter fastgøres venstre og højre dele efter samme princip: de finder den midterste klemme og fixer med den en lille fold i midten. Dette gøres indtil alle fastgørelsesanordninger er brugt. Denne metode kræver et godt øje.

  Tip: Det er bedre for uerfarne dressmakers at nægte, når man symer ikke kun komplicerede modeller, men også vanskelige stoffer at behandle: løs, for elastisk (forvrænget uundgåeligt), for tekstureret (sømene bliver ru) eller tynde (de "går" under behandlingen, derfor klippe og sy dem pænt også vil ikke fungere).

  I sådanne tilfælde er det fornuftigt at benytte professionelle skræddersydere, selvom det skal betale et særskilt beløb. Men den upåklagelige udsigt over hele rummet afhænger i høj grad af vinduesindretningens upåklagelighed. Derfor vil ofrene være berettigede.

  At lave vinduesåbninger med tekstiler ved hjælp af loftkorn har sine egne finesser. Men hvis du tager dem i betragtning, vil værelset sikkert vinde og finde den slags, som dens ejere ønskede at opnå.

  Der er ingen lignende indlæg, men der er flere interessante.

  Hvordan hænge gardiner med dine hænder med kvalitet og hurtig

  Det anses for at være gardinerne, der spiller hovedrollen i rummets farveskema. Valget korrekt og med smag kan de selv omdanne den mest triste stil i det indre af et værelse eller omvendt for at roe for prangende. Men at vælge gardiner er kun halvdelen af ​​kampen. Du skal stadig hænge dem ordentligt.

  Listen over komponenter, der udgør gardinerne på vinduerne.

  Moderne design indebærer mange muligheder for at hænge gardiner. Nogle af dem betragtes som traditionelle og enkle, men der er også mere moderne, der indebærer kendskab til visse regler og principper i dette arbejde. Derfor er det tilrådeligt at overveje de to vigtigste muligheder for at placere gardiner i rummet.

  Gardin hængende på tagene

  Mulighed ét - hæng gardinerne på baguetten (cornice). Denne metode er traditionel og ukompliceret, men en række moderne cornices kan gøre dig forvirret. Af denne grund er det vigtigt at overveje flere faktorer, som vil hjælpe med at finde den rigtige løsning. Hvordan hænger gardinerne på tagene hurtigt og effektivt?

  De vigtigste faser af arbejdet

  Fastgørelse loftet tagger til gardiner.

  Bestem hvad du vil se i dit vindue. Hvis det kun er gardiner (der betyder et helt lærred eller to ens gardiner), så vil det være nok at have tagger med en guide. Hvis du i tillæg til gardiner også vil hænge tyll, så har du brug for to guider.

  I tilfælde af at du udover alt dette også ønsker at lave majestætiske lambrequins, så skal du bruge 3 eller flere guider afhængigt af hvor mange lag det er meningen at se på vinduet.

  Den anden fase vil være valget af længden af ​​taggrene. Hvis du kun vil se et vinduesgardin, skal du købe en gardinstang, hvis længde er lig med vinduets bredde plus ca. 5 cm på hver side.

  Men i det tilfælde, hvor du vil se helt, er væggen, hvor vinduet er placeret, købt af gardinets tagplader allerede baseret på bredden af ​​denne væg. Men her skal det tværtimod trække 5-10 cm på hver side, så kanten af ​​baguetten ikke hviler mod de tilstødende vægge.

  Nu skal du hænge tagskæggene. Dette gøres ved hjælp af en perforator og skruer eller specielle kroge (afhængigt af hvilken fastgørelse der går til baguetten i sættet). Først skal du mærke på væggen til boring af huller.

  Layoutet af tagbøjlerne til gardiner.

  For at gøre dette skal du sætte prikker på de påtænkte steder med en blyant, mens du holder samme afstand på begge sider fra loftet til markeringerne. Det er bekvemt at markere alt dette sammen, så en person ville holde tagene og den anden ville lave markeringer.

  Nu skal du tage en punch, bor huller, køre dowels ind i dem, og skru derefter i skruer eller fastgørelsesanordninger, hvorpå du skal hænge kronen. Hvis du gør alt korrekt, vil baguetten ikke blive forvrænget, men vil hænge lige.

  Det sidste skridt er at måle højden af ​​fremtidige gardiner fra fastgørelsen til tagene til gulvet. Dette er ikke kun nødvendigt for at opnå højde korrekt, men også for ikke at være forkert med hvor man syer øjne eller at bøje lærredet. Udover højden måles gardinbredden i overensstemmelse med tagskæggene. Hvis du ikke vil se et fladt lærred, men folder, skal bredden være mindst 1,5 meter større. Nu skal du bare fastgøre gardinet i overensstemmelse med fastgørelsen på tagskægget for det.

  Fastgørelsesmetoder på tagskægget

  Som regel er der i dag mange måder at fastgøre et tekstilstof på på taggen.

  For bedre at navigere i dem og vælge selv den mest hensigtsmæssige metode, overveje alle armaturer og måder at arbejde sammen med dem mere detaljeret.

  Ordningen med at sy på gardinbåndet.

  Fastgør gardinerne på klip eller krokodiller. Krokodiller kaldes noget som tøjklemmer, som holder materialet med små tænder. Det er praktisk at hænge gardiner af slidstærke og tunge stoffer på dem. Selve materialet bør kun bøjes og fastgøres uden løkker at gøre.

  Clips - en lignende mulighed. Kun de er velegnede til meget lyse typer tyll, som desuden let kan beskadiges. Princippet her vil være det samme - bøje og feste, som regelmæssige øreringe, klip på ørerne.

  Mange undrer sig over, hvordan man holder gardinerne på ringene. Det er muligt at fastgøre gardinerne på de kroge, der bæres på ringene. Dette er en god mulighed for at hænge lys og medium gardiner og tyll.

  For at gøre dette skal du tage gardinerne i studiet, hvor du kan bestille en speciel tape allerede med kroge klar på den, som vil blive sat på ringene.

  Denne metode giver som regel mulighed for at justere højden af ​​hængende gardiner lidt, fordi der allerede er flere niveauer af kroge på det sømte tape, der er anbragt i rækker. I dag er denne metode den mest almindelige.

  Ordningen med montering og fjernelse af kroge på taggen.

  En anden god mulighed er at montere gardinerne på grommen. Sådanne gardiner er kludsklude, hvoraf der allerede er stanset og trimmet med et specielt hulmateriale. For denne type gardiner lavet specielle hjørner.

  Når du vælger en gardinstang til et gardin eller gardiner til en gardinstang af denne type, er det vigtigt ikke at beregne diameteren af ​​røret og hullerne i gardinerne. Hullerne skal som regel være lidt større, så gardinet let kan placeres på røret og derefter let glide langs skinnen, mens det bevæger sig.

  Og endelig er den sidste mulighed at fixe gardinerne på fiskelinjen. Dette er den ældste mulighed. Bare køb en særlig fiskelinje, som strækkes over væggen og monteres på væggen. Et gardin er sat på denne linje.

  Denne metode er dog kun god til brug ved hytterne, fordi det er den billigste. Åbning og lukning af gardinerne med denne mulighed er ikke særlig praktisk.

  Hængende persienner

  Den anden mulighed er at hænge rullegardiner. Til at begynde med, lad os undersøge detaljeret, hvad er denne type gardin. Så en rulleskodder er et lærred, der kun kan dække vinduesåbninger, som persienner. Denne gardin er ikke hængt på tagskægget og er monteret på en særlig skumlim i toppen af ​​vinduesåbningen.

  Fordelen ved et sådant gardin er dets anvendelighed (om nødvendigt løfter det op, åbner helt vinduet) og nem installation, hvilket kan gøres uden problemer på bare 15-20 minutter. Rullegardiner er ideelle til plastikvinduer. Det vil se bedre ud på denne måde, og du behøver ikke at bore noget. Og hvis du har meget brede vindueskarme, der kan bøje sig ud over hovedmurens niveau, vil rullegardinen glatte denne mangel perfekt.

  Ordning med installation af rullede gardiner.

  Rullevinduet er valgt præcist i højde og bredde af vinduesåbningen. Det er bedre at gøre det til ordre - så du kan vælge det ønskede design og draperi. Bestem nu præcis, hvor du skal holde det. Under alle omstændigheder er gardinet fastgjort til toppen af ​​vinduesåbningen. Hvis du indsætter det øverst til højre lige ved vinduet, ved gardinevinduet, vil vindueskarmet være åbent. Hvis derimod langt fra glas - rummet på vindueskarmen allerede er skjult for visning. Den bedste retningslinje i dette tilfælde kan være indendørs blomster og graden af ​​deres ekspanderbarhed.

  Når alle teoretiske spørgsmål er løst, fortsæt til arbejde. Tag en speciel lim til rullegardiner (frit solgt i butikken), rul det godt op og påfør den øvre del af åbningen jævnt, så bredden af ​​tegningsstrikken er omtrent lig med bredden af ​​den limede del af gardinet.

  Efter det skal du tage gardinet og fra den ene kant til den næste presses den gradvis til overfladen. Det er tilrådeligt at gøre det sammen eller endda tre. Når alt er limet, hold lærredet i ca. 5 minutter, og lad det gå i gang. Du bør ikke være bange for, at gardinet forsvinder, da den specielle lim griber næsten øjeblikkeligt.

  Så de grundlæggende måder at hænge gardinerne på med dine egne hænder, kort og klart overvejet. Det er meget vigtigt at bestemme fastgørelsesmetoden, inden du forbereder og fastgør nettet, hvilket giver dig mulighed for ikke at begå en fejl og træffe den rigtige beslutning.