Sådan hænger du en snor cornice

Et uundværligt tilbehør i ethvert boliginteriør er gardiner, der hjælper med at skabe en særlig behagelig atmosfære og stilfuldt udseende. Ved indretning i en bestemt stil er det vigtigt at vælge ikke blot gardinerne selv, men også gardinstænger til dem. En af de interessante, attraktive og bekvemme valgmuligheder er snorskinner til gardiner, som effektivt supplerer sådanne moderne stilarter som højteknologi og minimalisme. Køb færdige produkter eller lav dem selv - du bestemmer!

String gardin stang til gardiner

Enkelhed, elegance og anvendelighed

Når man ser på de spektakulære snorskinner til gardiner i billedet, kan man se, hvor elegant og enkelt de er. En anden vigtig kvalitet, der er forbundet med dem, er praktisk.

String gardin stang til gardiner

Denne slags cornice er ideel til gardiner af lys og mellemvægt på forskellige områder. I den henseende er populariteten af ​​sådanne produkter meget høj. Som i tilfældet med andre varianter af tagringene er der to monteringsmuligheder - væg og loft.

En vigtig fordel, at denne afskærmning har sin simple konstruktion. String bruges som det vigtigste element her, nogle gange kan der være to eller tre. I diameter er det kun få millimeter. Med hensyn til længden kan det være anderledes, og nogle gange overstiger tre meter. For at beskytte en sådan cornice fra deformation, som kan forekomme over tid, er den udstyret med en særlig mellembeslag. Denne betingelse er imidlertid kun obligatorisk for de strengskårer, hvis længde er 3 m eller mere.

Takket være dens praktiske og raffinerede enkelthed er loftstrengede gardinskinner meget populære. I et stort udvalg af disse produkter præsenteres i Leroy Merlin. Her kan du nemt vælge den mest passende mulighed for ethvert værelse - stue, soveværelse, køkken, børnebassin, hjemmekontor og andre. På grund af dets specielle design anvendes snorskårer til at arrangere balkoner og nicher, hvilket giver dem et unikt udseende, visuel lysstyrke og luftighed.

Hvad er den bedste kombination af strengetype gardinstænger

På grund af sin konstruktion og unikke egenskaber er stængerstænger en ideel løsning til gardiner lavet af de mest lette stoffer som silke, organza, chiffon og tyll. Ved hjælp af specielle beslag kan holdbar stålstreng fastgøres til loftet eller til væggen afhængigt af dine præferencer og mål, som du forfølger. Husk på, at hvis du hænger tunge og ret massive gardiner på en sådan cornice, kan det begynde at sænke i tide, så det er bedre for dem at finde andre muligheder. Ja, og denne løsning vil ikke se den bedste måde.

String gardin stænger med gardiner fra enhver lys, gennemskinnelig gardiner er i perfekt harmoni. Det ser ud som om de hænger i luften, da strengen selv er næsten usynlig. For at hænge gardinerne smukt på dem, anvendes praktiske kroge eller klip. De er præsenteret i forskellige farver - sølv, guld og bronze, som giver dig mulighed for at vælge den mulighed der vil være i overensstemmelse med den overordnede stil i interiøret.

Sådan fungerer korrekt

For at cornice i form af en streng skal se attraktivt og tjene så længe som muligt, er det vigtigt at overveje nogle af reglerne for brug af dette stilfulde produkt.

Hvordan man hænger en snor cornice til gardiner er spørgsmålet, der interesserer alle, der først møder dette tilbehør. Hovedopgaven på dette stadium er at gøre alt så sikkert som muligt for at forhindre uønsket sagging.

Før du strækker de strengede tagskinner til gardiner, skal du lave de mest præcise markeringer på loftet eller væggen, alt efter hvor du planlægger at vedhæfte det. Derefter skal du udføre flere sekventielle handlinger:

 1. Markér stedet for montering af beslag med en simpel blyant.
 2. Lav huller på markerede steder ved hjælp af en perforator eller en boremaskine.
 3. Fastgør hver beslag med stærke og holdbare dowels.
 4. Træk stålstrengen i begge retninger gennem de specielle huller i beslagene og fastgør den så tæt som muligt.
 5. Ved afslutningen af ​​processen bør du vælge det optimale niveau af strengspænding - det er nemt at gøre ved at dreje bolten.
 6. Nu er det kun at hænge gardinet og derefter forsigtigt trimme de ekstra stykker snor.

Som du kan se, er det ikke vanskeligt at installere en strengkornet, men det er også nødvendigt at henvende sig til hvert trin ansvarligt.

For at dette tilbehør skal vare i lang tid og pålideligt, er det vigtigt at vide ikke kun, hvordan man spænder det, men også hvordan man bruger det korrekt. Husk derfor nogle vigtige punkter:

 • Hvis du beslutter dig for at hænge gardiner af betydelig vægt, er det efter et stykke tid uhensigtsmæssigt at sænke metalstrengen.
 • At hænge gardiner og tyll på samme tid, er det nødvendigt at fordoble denne tagbøjle.
 • Ceiling cornice-streng kan monteres på alle typer overflader undtagen stræklofter.
 • Hvis dette produkt er lavet ikke af rustfrit stål, men af ​​en anden legering, er det nødvendigt at sikre en optimal temperatur og fugtighedstilstand i rummet - dette forhindrer korrosion.

At vide, hvordan man strækker strengen i tagskægget, kombineret med korrekt drift, er en garanti for pålidelig service af dette produkt.

De bedste producenter af tagbøjler af streng type

På nuværende tidspunkt er produktionen af ​​strengskårer, kendt siden 60'erne af det sidste århundrede, blevet etableret i mange dele af verden. Belgien, såvel som nogle andre producerende lande - især Tyskland, Rusland, Schweiz og Italien, tilbyder de bedste kopier af loftet. Ved at købe sådanne produkter kan du være helt sikker på deres høj kvalitet og pålidelighed. Et bredt udvalg af de bedste modeller af snorskårer produceret i Belgien og andre fremstillingslande er repræsenteret i salerne af Leroy Merlin. Besøger en af ​​dem, kan du nemt vælge den bedste mulighed for længden, typen af ​​parentes, farve og andre parametre. Belgiens stræktyper er kendetegnet ikke kun af deres høje kvalitet og stilfulde udseende, men også af deres nemme installation, og derfor er de meget populære.

Når du vælger en streng cornice, være opmærksom på firmaet og oprindelseslandet, materialets styrke og pålidelighed, tilgængeligheden af ​​kvalitetscertifikater og andre punkter.

Hvordan laver man en cornice selv?

I tilfælde af at du ikke er interesseret i nogen af ​​de eksemplarer, der præsenteres i salget, eller hvis du ikke er tilfreds med fremstillingslandet, vil det være nyttigt for dig at lære, hvordan den uafhængige produktion og installation af dette produkt udføres. Når man ser på billedet, kan man nemt finde ud af, hvordan denne proces opstår.

Faktisk er det slet ikke svært at lave strenge tagskærter med egne hænder, især hvis vi taler om en lukket struktur, som er monteret direkte på væggen. For at gøre dette skal du:

 • træplank;
 • holdbar metal wire;
 • stålvinkler som parentes
 • stålbolte.

Fremstillingsprocessen er som følger:

 1. Bolte med huller i dem skal installeres i hullerne i beslagets hjørner.
 2. To eller tre gange - afhængigt af typen af ​​gardiner - for at strække ledningen.
 3. Ved at stramme boltene skal du justere stramtrådens spændingsniveau.

For at hænge gardiner, kan du bruge de mest enkle kroge. Som du selv kan se, er det nemt at lave et element, der i kombination med velvalgte gardiner effektivt dekorerer interiøret.

Populariteten af ​​streng gardin stænger skyldes mange faktorer - lav pris, praktisk og bekvemmelighed, samt æstetisk udseende. Til deres udsmykning er der et bredt udvalg af stilfulde elementer. Derudover kan loftet eller vægkornet af denne type fremstilles manuelt. Dette produkt i kombination med attraktive lysgardiner giver et strejf af elegance til ethvert rum.

String gardin stænger

Korrekt design af vinduesåbningen består i udvælgelsen af ​​matchende gardiner og gardinstænger. Særligt populære nu snoet cornices. Takket være deres enkle design passer de perfekt i klassisk stil, højteknologi og minimalisme. Sådanne små cornices kan monteres både på væggen og i loftet - ved hjælp af særlige beslag. Efter at have læst denne artikel vil du lære om taggrene, strenge, en masse nyttige og interessante.

Særlige egenskaber

Hovedtræk, der skelner snorkorn fra andre modeller, er et specielt design. De vigtigste dele af denne taggafskærmning (uanset hvilken type installation) er:

 • strengen til gardiner er en spændestål tråd farvet i sølv, guld eller bronze;
 • beslag er armaturer til fastgørelse af stålstrenge (i form af parenteser), de kan fremstilles i form af dekorative tip;
 • kroge eller pinde til at forbinde gardiner og gardinstænger, som normalt laves for at matche kabels farve.

String gardin stænger kan vedhæftes:

 • på væggen - direkte ved vinduesåbningen
 • på loftet, på grund af hvilket højden af ​​rummet visuelt øges;
 • mellem to modsatte vægge, der bliver til en skærm;
 • på væggen (i en vinkel).

String til gardiner kan nå fem meter pr. Tønde, men dette er ikke grænsen. En sådan tråd kan placeres ikke kun i en, men også i to, tre rækker (mellem parenteser). Dette giver dig mulighed for at kombinere flere forskellige farvetoler og skabe et usædvanligt smukt interiør. Efter justering kan du fjerne overskydende længde af tråden med tang eller rulle den op og forsigtigt skjule den fra siden. Det er værd at være opmærksom ikke kun på designet, men også på følgende funktioner i brug. På hjørnerne, snore, kan du kun hænge et let tekstilstof: chiffon, tulle, slør er bedst egnet til dem. Gardiner eller gardiner er for tunge, ståltråden under deres vægt vil slynges ved fastgørelsespunktet med beslag.

Letvægts jacquard-, satin- eller bomuldsgardiner er bedre at krog med kroge på to kabler på én gang. For at imødekomme lambrequins kan du bruge den tredje række af strenge.

Installation af tagskæggene afhænger ikke af overfladetype. Mursten, beton, trævægge eller standardbeton og lofter i armeret beton - en snorret cornice til dem er perfekt. Der er dog en undtagelse: denne cornice er ikke installeret på gipsplader og stræklofter.

En strakt lærred af stof eller PVC kan ikke kun strække sig ud, men også rive under vægten af ​​strukturen. Hvis din lejlighed har sådanne lofter, er det tilrådeligt at installere cornice-strengen på væggen.

Stålstrengen er udsat for korrosion såvel som andre metaller, omend i mindre grad. Det er ikke nødvendigt at hænge snorhornene i fri luft - for eksempel i det åbne sommerhus. I våde områder skal de være omhyggeligt overvåget.

Tråde overtrukket med specielle korrosionsløsninger forhindrer korrosion. Men de giver ikke pålidelig og langsigtet beskyttelse, men forlænger kun produktets levetid i rumforhold.

arter

Forskellene mellem modellerne af snorskårer er udtrykt af forskellige farver, former og tilstedeværelsen af ​​dekorative elementer. Som nævnt ovenfor er strængerne til gardiner lavet i forskellige farver: sølv, guld, bronze.

Produktet kan ikke kun have stål, men også messing, krom eller kobber belægning med et beskyttende lag. Det er muligt at skelne enkelt- og flerrørs typer af trådinstallation. Nu er en to-tret wire væg cornice særlig populær.

Universel metode til maskering af loftsplanker af loftet type - brugen af ​​strimler. Ved at lukke stængerne, kroge og fastgørelser af corniceen gør stangen designet mere subtilt og let. En bred vifte af farveindstillinger baguette lameller giver dig mulighed for at komme ind i cornices, strenge i forskellige stilarter af interiør. Gennemsigtig plastpose er perfekt til zonering af et værelse med lysgardiner.

Til dekoration af tagbøjlerne anvendes forskellige former og nuancer. Disse holdere giver produktet et unikt og spektakulært udseende. De materialer, de er fremstillet af, er ganske forskellige. Det kan være alle slags metaller, træ - eller endda syntetiske materialer. Sidstnævnte kan efterligne messing, guld, kobber, bronze eller sølv. Udseendet af beslagene skal svare til stilen på rummet. For at gøre dette er de dekoreret med glas, rhinestones, træ, plast eller malet. Og selve form af indehavere er anderledes. De kan laves i form af simple geometriske former, tip, top eller en mere kompleks form.

For ikke at blive forvirret i alle mulige muligheder, husk om to hovedpunkter. Først bør strengen til gardiner, beslag, bånd og klip passe sammen i design og proportioner. For det andet skal de strengede tagskinner (som et enkelt produkt) harmonisk kombineres med gardiner. Det er bedst at kombinere dem med et let lærred (chiffon, organza, taft).

installation

Stringafskærmninger er enkle i design, men installationen kan stadig forårsage problemer for en uerfaren person. Algoritmen nedenfor hjælper med at håndtere alle vanskelighederne og bidrager til hurtig og korrekt drift. For installation vil kræve:

 • installationsanvisninger;
 • adskilt snor cornice;
 • boremaskine eller hammerbor
 • en blyant
 • plug;
 • stige eller trinladder.

Definer et sted for tagskægget på forhånd. Ved hjælp af blyant og stiger markerer du væggen eller loftet. Dette er knudepunktet på beslaget med overfladen. Marker op til den anden ende af tagene. Sørg for, at begge punkter er på en lige linje vinkelret på den anden væg.

Placér beslaget på målpunktet og træk en cirkel. Dette er nødvendigt for boring af huller.

Tag en hammerboremaskine eller bore. Fastgør beslaget, lav en rille. Fastgør beslaget til overfladen ved hjælp af dowels. Gør disse operationer på den anden side.

Gennem hullet i den monterede mount, spring over ståltråden og stræk den til den anden side af corniceen. Der passerer den igen gennem hullet og kommer til det første punkt. Arranger tøj eller kroge langs hele længden (i den krævede mængde). Sikre nu snoren, så man undgår slingende tråde. Den nødvendige spænding kan opnås ved at dreje en speciel bolt.

Efter at have bekræftet pålideligheden af ​​konstruktionen, trim eller fold de rester af strengen i en pæn cirkel. Det er nyttigt, hvis du skal forlænge tagskægget. Hvis der er en dekorativ strimmel i sættet med skruer eller negle, skal du sætte det fast i beslagene. Nu kan du begynde at hænge ud tyl.

Sådan rengøres?

Behovet for at rengøre strengskårene skyldes forlængelsen af ​​levetiden og bevarelsen af ​​strukturens attraktive udseende. Hyppig rengøring er bedre for alle produkter end sjældne. Jo mindre du rengør overfladen af ​​taggrene, desto sværere er det at slippe af med snavset på det. Støv, rust og forskellige pletter er typiske for husholdningsplader. Fra støvet på tagbøjlerne for at slippe af med det nemmeste. Det er nok fra tid til anden at tørre strengene, beslagene, kroge og lameller med en klud. Efter våd rengøring skal du tørre alle genstande tørt. Dette undgår rust på metaloverflader. Brug kun bløde naturlige stoffer eller bløde børster for at undgå beskadigelse af taggulvet.

Forskellige pletter skrubbes med almindelige vaskemidler. Under rengøring er der brug for delvis eller fuldstændig demontering af konstruktionen. Takket være dette kommer du til alle vanskelige at nå og undgå at strække tråden. Rengøringsplanker kræver hyppige ændringer i rent vand, arbejder i beskyttende gummihandsker og ved brug af milde rengøringsvæsker og pulvere.

Den sværeste ting er at slippe af med rust på overfladen af ​​strengen cornice. I denne situation vil du i stedet for bløde klæder og sæbeopløsning have brug for stærkere midler.

Ved hjælp af en metalbørste, sandpapir, specielle husholdningskemikalier og visse anstrengelser, kan du klare næsten enhver rust. Desuden skal strengen til gardiner behandles med emalje eller speciel lak - for at beskytte metallet og forøge levetiden. Herudover rådede mesteren at dække tråden med antistatisk effekt.

Eksempler i interiøret

Kronestrengen kan bruges i stuen eller soveværelset, på balkonen eller loggia, i køkkenet, på kontoret eller i børnenes værelse. På grund af den lette konstruktion, kan nem installation og evnen til at justere længden af ​​sådanne produkter kaldes en glimrende løsning. Især godt de ser med rektangulære vinduer. Denne model er perfekt til værelser med lave lofter, da det ikke bryder væggen vandret. Disse mønstre overbelaster ikke interiøret, de er bekvemme til installation i en niche.

Cornice-strengen harmonerer perfekt med den klassiske stil. Planker med komplekse stucco er et særpræg og grundlaget for et sådant interiør. Lyssymmetriske strenge med skinnende kroge vil give et strejf af nåde og lethed. Varianten med komplekse dekorative tips på kanten af ​​en gylden nuance vil se helt passende ud. Hvis ønskeligt, kan sådanne strengskårer være skjult i en niche.

Denne model passer perfekt til minimalisme. Takket være sin enkle konstruktion anvendes den her oftest i forhold til andre typer gardinstænger. Klarhed af linjer og sværhedsgraden af ​​metal snor cornices svarer til stilen af ​​"high-tech".

Du kan med succes kombinere denne stil og dette produkt på kontorer. Sammen repræsenterer de funktionalitet og konsistens.

anmeldelser

Købere af snor cornices er enstemmige i deres feedback på sådanne produkter. Dette er en god model til små værelser eller værelser med lave lofter. Ja, sådanne produkter er ikke designet til tunge gardiner, de kan ikke anbringes på et loft, men det er mindre ulemper. Talrige positive svar bekræfter, at stængerstænger igen bliver populære.

I mange anmeldelser skriver forbrugerne om lavpris og nem installation af produktet. Nogle bemærker muligheden for at montere to typer lys tulle ved brug af flere strenge. Andre sætter pris på et stort udvalg af ekstra dekorative elementer og længdejustering i snorskinner. Den utvivlsomme fordel for mange købere er muligheden for loftinstallation af tagskægget.

Vælge og hænge snor cornice

Stringafskærmninger - Let, næsten usynlig fastgørelse til gardiner takket være, hvad der smagfuldt passer ind i ethvert interiør. Ideelt, hvis du vil understrege skønhed og tekstur af stoffet, tynde strenge ikke distrahere opmærksomhed.

Konstruktive og egenskaber

Strenge gardin stænger er blevet brugt i indretning i mange årtier, produktet kan kaldes evigt: det giver ikke sig selv at bære, er ikke bange for den aggressive indflydelse af den omgivende streng, det er næsten umuligt at bryde eller bryde det. På grund af dets unikke egenskaber kan stængerafskærmninger anvendes i ethvert rum: i stuer, på balkoner, i badeværelser, i køkkenet, på verandaen og til og med i bade og lysthus.

Stål tyndt kabel er næsten usynligt og overbelaster ikke interiøret med detaljer.

Form Factor

Moderne modeller har fordelagtige forskelle i dekoration og konstruktion fra tidligere producerede. Nu er det smukt, stilfuldt, pålideligt, originale design, der kan monteres på loftet eller på væggen. I hjertet er en solid streng af stål. Mounten er en beslag eller beslag, dekoreret med dekorative plader.

String fastgørelse til gardiner har en standardlængde på 5 m, kan reduceres. De fleste parentes er designet på en sådan måde, at de kan trækkes på en eller to eller endda tre rækker kabler. Multi-rad modeller er designet til ophængning af flerlags gardiner. Tøjet er hængt på specielle klip.

Vigtigt: Nogle stængerstænger er modtagelige for korrosion, for værelser med høj luftfugtighed, skal du vælge modeller med et pålideligt beskyttelseslag.

Billedet viser holderne til snorene, jo mindre beslaget, desto tættere kan du hænge gardinet mod væggen

Spændingssystem

For at forhindre strenge i at sænke, vil producenterne forbedre spændingssystemerne. Moderne modeller kan let trækkes, hvis de slog under drift. Braketterne anbefales at installeres hver anden m, og flere understøttende punkter gør byggingen mere holdbar og pålidelig.

Det enkleste design af strengen cornice

I det indre

Den ubetydelige størrelse og lethed i strengens cornice gør det muligt at bruge det til udsmykning af både store og meget små rum. De er usynlige, de skærer ikke visuelt rummet horisontalt, derfor er de universelle til værelser med lave lofter. Strengene overbelaster ikke interiøret, de kan hæves til enhver højde og installeres selv på en meget smal mølle.

Producentens hovedfokus er på designerne af indehaverne:

 • hvid i loftets farve
 • strålende sølv, med messing og guldskygge, uigennemsigtig med en ædel grå skygge;
 • af rustfrit stål;
 • lavet under træet;
 • kombineret med smukke indlæg.

Nogle modeller er dekoreret med dekorative indlæg og smukke, usædvanlige klip, som vist på billedet, er dette et absolut højdepunkt i designet.

Konstruktionskendetegnene i parenteserne giver dig mulighed for at placere gardinerne på forskellige afstande fra vinduet. Hvis det er nødvendigt, bring det tæt på eller flyt det tilbage med 100 mm eller mere, hvis der er opvarmningsrør eller en bred vindueskarm på åbningen.

String cornice er designet til lys og medium vægt gardiner, de hænger under tungt stof. Chiffon, organza, tyl, lette moderne materialer, syntetisk jacquard, silke, fin bomuld kan nemt modstå. Under tung vægt strækker strengen sig, det er uacceptabelt at hænge gobeliner, trykte stoffer, fløjl, tunge satiner osv. På den. Hvis du stadig vil bruge denne slags cornice til massive, store gardiner efter vægt, anbefales det at trække to strenge.

Tynde kabler til gardiner kan nemt gemmes i en niche eller bag en baguette

Tyndt stålkabel er ideel til design af moderne stilarter i indretningen: loft, techno, minimalisme, high tech osv. Det ser ikke ud som et fremmed element i værelser med et klassisk design, det er simpelthen ikke synligt. Praktisk til installation i en niche. Afviger ikke opmærksomheden fra andre detaljer i designrummet.

De strenge taggitter er ikke egnede til gardiner med lakrequins, men du kan skjule spændingssystemet med en strimmel fastgjort til væg eller loft på mensoler og hænge et dekorativt element af gardiner på det. Med samme princip kan du lave en baguette.

Et eksempel på, hvordan man skjuler stålkabler bag en vægkornet

Åbningsformular

Det er optimalt at installere strenge tagskinner på lige åbninger, de er perfekte til skrånende tagvinduer. Relevant, hvis du vil arrangere et stort karnap med brækkede linjer. String modeller er ikke egnet til buede, krøllede og halvcirkelformede arkitektoniske former. I multifaceted karrosserier sættes stifter til strenge ved hvert drejehjørne.

Se video tips om, hvordan du laver en niche under en skjult kant, når du installerer stræk- og loftslofter.

Sådan installeres en snor cornice med dine egne hænder: vejledning og tips

Når man laver et værelse i enhver stil, lægges der særlig vægt på udvælgelsen af ​​ikke kun gardiner, men også gardinstænger, da de er en integreret del af hinanden. I dag er en af ​​de mest populære cornices på markedet strenget.

Dette design er blevet brugt til indretning i mere end et dusin år, så denne enhed kan ikke klassificeres som en innovation. Alle modeller af denne klasse har en enkelt struktur, hvis basis er en stålstang fastgjort på parentes.

Ved montering af konstruktionen på væg- eller loftoverfladen spændes stålbjælken, hvorved gardinerne holdes fast. På grund af sine mange fordele, holdbarhed, lave omkostninger og nogle designfunktioner, har den snorede cornice opnået en sådan popularitet.

Varianter af snor cornice

Der er to typer cornice-streng - den er åben og lukket (indlejret). Forskellen mellem dem er, at den åbne struktur er monteret hurtigere og lettere, og i en lukket cornice er næsten alle elementer gemt af nysgerrige øjne.

Når man vælger det, er det nødvendigt at huske, at hvis planerne ikke skal bruge tunge gardiner, så er det bedre at give præference for den åbne type.

Men hvis gardinerne ikke har en lille vægt, eller du skal bruge flere gardiner (gardiner og tyl), skal du stoppe dit valg på en lukket konstruktion, da de indbyggede gardinstænger til gardiner anvendes til disse formål.

Fordele ved streng cornice:

 1. Det tager ikke meget plads, så det antages, at dette design er ideelt til små rum.
 2. Enkel installation af strukturen giver dig mulighed for selv at gøre alt arbejdet uden hjælp fra eksperter.
 3. Stang gardin stænger kan anvendes i alle lokaler, herunder hvor der er høj fugtighed, forudsat at strengen er lavet af rustfrit stål for at undgå forekomsten af ​​korrosion.
 4. Det har en universal mount, der giver dig mulighed for at montere på en hvilken som helst overflade (gulv, loft, vægge).
 5. Designet gør det muligt at understrege skønhedens skønhed, og alt dette skyldes, at stålstrengen er næsten usynlig mod den generelle baggrund af interiøret.
 6. Ideel til dekoration af brugerdefinerede vinduer.
 7. En sådan enhed betragtes som en budgetmulighed, da den har en rimelig pris.

Ulemperne med snor cornice

Selvom snorlisten har mange fordele, men der stadig er ulemper, der skal tages i betragtning ved montering af strukturen.

 • Stålkablet kan sænke efter et stykke tid, uanset hvor meget det er trukket, derfor anbefales det kun at bruge lysgardiner. Og også dette problem kan løses ved hjælp af en speciel tilspændingsbolt, som normalt findes på sådanne konstruktioner.
 • En sådan enhed kan ikke installeres på hængende lofter.
 • Stålkablet kan til sidst korrodere. Hvis der er behov for at bruge en sådan anordning i værelser med høj luftfugtighed, er det bedre at vælge en streng til rustfrit stålgardiner.

Installere en streng cornice gør det selv

Før du begynder installationen, skal du vide, på hvilken overflade strukturen vil blive monteret, da strengens hjørner er loft, universal og væg.

Det er selvfølgelig lettere at fastsætte vægkonstruktionen end loftet, men alle, der ved hvordan man bruger værktøjerne, kan installere cornice-strengen uafhængigt af overfladen uden hjælp fra eksperter.

Først skal du kontrollere udstyret, som indeholder mellem- og støttebeslag, kabel, spændingsanordning, kroge og fastgørelsesudstyr. Derefter kan du fortsætte til installationen ved at følge en standard handlingsplan.

 1. Først skal du tage de nødvendige målinger for at vide, hvor tagene skal være. For at gøre dette skal du markere med en blyant på væggen de punkter, hvor mellem- og understøttelsesbeslagene skal løses. Hvis cornice er loft, så er punkterne markeret i loftet.
 2. På de markerede steder fremstilles huller ved hjælp af en perforator, der sættes huller i dem og fastgøres fast.
 3. Strengen skal indsættes i hullerne i spidserne og fastgør den ene ende i ærmet. Efter at bunden er blevet monteret, sæt på spidsen.
 4. Derefter skal du installere mellemliggende parenteser. Og for dette trækkes en streng gennem dem og fastgøres af en ærme, der er placeret på støttebeslagene.
 5. Den faste streng skal spændes med en strammer til den elasticitetsgrad, der kræves.
 6. Før du hænger i gardinet, skal du kontrollere spændingen og afskære den ekstra streng, så den ikke forkæler det indre af rummet.
 7. Eksperter anbefaler, at du regelmæssigt kontrollerer spændingen af ​​strengen, fordi det efter en tid kan falde lidt, for at undgå dette kan du bruge spændingsboltene.

Funktioner ved drift af cornice

For at designe tagskæggene serveres i lang tid og udføre sine funktioner så længe som muligt, skal det fungere ordentligt.

Eksperter anbefaler dig at hænge gardiner, der er lette på konstruktionstrengen, således at strengen ikke slynges for ofte.

Hvis planerne bruger tyl med gardiner, skal kablet trækkes i to rækker, og ved brug af en pelmet trækkes kablet i tre rækker.

I tilfælde af at et strækloft er installeret i rummet, er snorlisten monteret på en anden overflade, for eksempel en væg.

Strengen gardin skinne til gardiner er også omhyggeligt installeret i lokaler, hvor der er høj luftfugtighed, da strengen ikke er modstandsdygtig over for korrosion og for at undgå sådanne problemer er det nødvendigt at ventilere rummet og overvåge fugtigheden.

Gardinstænger gør det selv

String gardin stang til gardiner - enkelhed og elegance i interiøret

Moderne indretning til vinduer er simpelthen fantastisk med sin mangfoldighed. Ud over et omfattende udvalg af gardiner er der et stort antal gardinstænger til fastgørelse af dem - fra simpel plast til træ og metal. Stringkonstruktioner fortjener særlig opmærksomhed.

String gardiner - sammentrækning

Disse tagger har en simpel struktur og er derfor praktiske, funktionelle og alsidige - egnet til interiør af forskellig stilistisk orientering. Mest harmonisk ser de i en minimalistisk indstilling. Også cornice-strengen vil være passende i high-tech stil, hvilket giver atmosfæren en særlig elegance.

I dag, hvor vægt på enkelhed er placeret i design af interiører, er strengstænger igen faldet på listen over modetrends. De er trods alt i stand til at give almindelige gardiner et andet liv for at gøre dem mere elegante.

Det enkle design i form af en spændt streng giver dig mulighed for at installere cornice på vanskelige steder, som giver dig mulighed for at dekorere loggier, balkoner, buer, åbninger af ikke-standardiserede konfigurationer, buer.

Sådan en cornice kan fastgøres til væggen såvel som til loftet, hvilket er vigtigt, når dekorere små lokaler. Denne type fastgørelse gør det muligt at understrege al den skønhed og elegance af det materiale, som gardinerne sys til, og komplementere interiøret med lyse, bløde accenter.

Cornice-streng: design funktioner

Strukturens grundlag er et stålkabel. I den spændte form ligner den en guitarstreng, deraf navnet på kronen "streng". Dette kabel er fastgjort til overfladen af ​​væggen eller loftet med beslag. Længden af ​​strengen varierer inden for 2-5 meter, som giver dig mulighed for at udfylde åbningen af ​​en hvilken som helst bredde.

Ved hjælp af beslag kan kablet fastgøres til et (hvis vinduet kun skal gardineres med tyl) eller flere rækker (hvis åbningen er dekoreret med flerlags gardiner).

Efter at strengen er fast og strækket, er gardinerne hængt på den, overskudene er afskåret eller pænt foldet på siden af ​​tagene.

Den anden mulighed giver dig mulighed for at justere spændingskraften og længden af ​​strengen ved sagning eller udskiftning af gardiner.

Gardiner eller gardiner er fastgjort til kablet med specielle klip. De er inkluderet i sættet.

Der er klip, tøjnåle, som bruges til fastgørelse af tule gardiner. Klemmer med kroge er egnede til fastgørelse af tyngre gardiner på skjulte sløjfer eller fletninger.

På trods af designens enkelhed har cornice-strengen flere typer af design.

 • Bronze farve
 • Mimic antik messing,
 • sølv,
 • Forgyldning.

Det giver mulighed for at bruge det i forskellige interiører.

String gardin, fordele

Hvad er hemmeligheden om kronikkernes popularitet i form af en streng? Dette design, på trods af sin enkelhed, har flere fordele:

 1. Kompaktitet - sådan en cornice optager minimal plads. Dette er især vigtigt i udformningen af ​​små lokaler. Strengen og parenteserne er næsten umærkelige, så vægten i interiøret vil blive skiftet til gardinerne;
 2. Enkelhed og alsidighed i montering - en sådan cornice kan installeres på væg, loft, i en niche (undtagen spændingsstrukturer);
 3. Forskellige designmuligheder;
 4. Rimelig pris.

Montering af snørebånd til gardiner

Enkelt design giver dig mulighed for at installere denne tagger selv for en nybegynder. Der er dog stadig brug for færdigheder. Det består i det faktum, at det er nødvendigt at holde sig til en bestemt algoritme af lukninger af cornice.

Sekvensen af ​​dens installation:

 1. Mærket er lavet i stedet for fastgørelse af strukturen (på væg eller loft). For det første skitserer en blyant installationsbeslaget for parenteserne. Det er nødvendigt, at de er på samme niveau. Påfør derefter holderen på væggen og marker hullernes placering.
 2. Ved hjælp af en perforator bores huller på fastgørelsespunkterne.
 3. Styrk parentes med dowels.
 4. Strengen trækkes ind i hullet i den første beslag, båret til en anden holder, passerer gennem en speciel rille, vendt tilbage til sin oprindelige position. Således opnås der to rækker af strenge. Derefter fastgøres kablet.
 5. Ved hjælp af en bolt i beslaget er strengen spændt.
 6. Gardin hængende
 7. Obrazk, eller maskerer enderne af strengen.

Tip: Hvis gardinerne under driften sænker, kan strengen strammes.

Korrekt brug af snor cornice

For at strengstrukturen skal opfylde alle de funktioner, der er tildelt den, er det nødvendigt at bruge det korrekt:

 • Det er ønskeligt at hænge lys tule og gardiner på strengen (fra organza, chiffon, silke, letvægts jacquard, satin) - så vil den ikke falde under deres vægt;
 • Kablet skal trækkes mindst i 2 rækker - til tyll med gardiner og i 3 rækker, hvis lambrequin er installeret;
 • For at forhindre korrosion af metalelementer med tiden anbefales det at installere en sådan cornice i et tørt, ventileret rum.
 • Det er ikke nødvendigt at installere en snoet cornice på et hæftet loft - over tid vil kablet begynde at sænke under gardinens vægt, hvilket truer med et utilsigtet udseende og endda skade på gipspladestrukturen.

Bemærk. String gardiner ser godt ud på åbningerne af enhver form, men bedst af alt - på rektangulære brede vinduer.

String gardiner - en simpel, men samtidig elegant måde at dekorere vinduer på. Ultra-tyndt kabel overtræder ikke den holistiske opfattelse af rummet, og vil gøre gardinerne til hovedindretningen af ​​interiøret. Det ser ud til, at gardinerne synes at falde helt ned til et loft - dette skaber en uovertruffen effekt.

For at anvende denne type design vinduer åbninger kan være i værelser af enhver størrelse, form, konfiguration, lavet i forskellige stilarter.

Hvordan man laver strengegardiner selv

Designets enkelhed gør det muligt at lave gardinerne på tovet selv. Det er bedst at lave gardiner lukket type, hvor installationen udføres direkte på væggen. Stålbeslag kan bruges som beslag. I strengens rolle tjener en tynd, slidstærkt wire fremstillet af kobber, rustfrit stål.

For det første skal metalbeslagene lave huller til montering af bolte, der fastgør snoren. Derefter bor små huller i boltene, og sæt dem i beslagene.

Træk derefter ledningen i 2-3 rækker, træk den og fastgør dens ender med bolte. Nu kan du begynde at gardin gardiner på de sædvanlige kroge. Det vil vise sig enkle, men effektive snorede cornice. Dette er en praktisk designmulighed for enhver vinduesåbning, der vil se win-win i ethvert interiør.

Relaterede Nyheder

Hvordan er cornice-strengen fastgjort?

I vores tid, cornice-strengen - det mest overkommelige valg til interiøret.

De strenge tagstænger understøtter lysstyrken og vægten af ​​strukturen. Den kan monteres på væg eller loft.

Installationen af ​​denne enhed har imidlertid nogle vigtige funktioner. Det er bedre at lære om dem inden starten af ​​vedhæftet fil.

Sådan fastgøres krosstykket streng

Kronestrengen har et ret simpelt design. Den består af understøtnings- og mellembeslag, kabel- og spændingsmekanismer. Normalt indeholder pakken stadig kroge og fastgørelsesdele.

Det er helt muligt at montere en snor cornice til gardiner med dine egne hænder. De vigtigste faser af dette arbejde foreskriver klart installationsprogrammet. Det kan have nogle forskelle, afhængigt af designfunktionerne i en bestemt mekanisme.

Det åbne og lukkede fastgørelsessystem af en strengkornet.

Men dens fælles punkter er universelle.

 1. For det første er fastgørelsesstedet for tagskægget nøjagtigt bestemt.
  Beslagene på beslagene er markeret på væg eller loft. Det er nødvendigt at fastgøre både støtte- og mellembeslag. Afstanden mellem sidstnævnte er som regel 30-50 cm.
 2. Ved hjælp af en boring eller hulning bores huller.
  Afhængigt af byggematerialet i væggen eller loftet udføres øvelser. Strengen kan fastgøres til absolut ethvert loft. Med en vis færdighed kan den endda monteres på et hæftet loft.
 3. Dowels indsættes i hullerne.
  Monteringsskruerne skrues ind i dem. De bør klemmes, indtil støttebeslagene er fastgjort til væg- eller loftoverfladen.
 4. Næste går til bunden af ​​parenteserne.
  Derefter gennem hullerne i fastgørelsespidsen skal du trække strengen. Den ene ende er fastgjort i ærmet. Sæt spidsen på den samlede bund.
 5. Mellemliggende beslag er installeret.
  En streng trækkes gennem sporene på understøtningen og mellembeslagene. Dens frie ende er fastgjort af en ærme, der er placeret i den anden støttebeslag. Ved hjælp af beslag sættes spændingen. For at gøre dette, stram spændingsboltene for at afslutte strækningen.
 6. Den resterende del af strengen er skåret eller forsigtigt skjult under spidsen.
  Hvis strengen ikke svækkes, kan du vedhæfte gardiner til den. Det er nødvendigt at overveje 2 flere point. De yderste klemmer (ringe) til gardiner skal placeres uden for støttebeslagene. Derefter bliver gardinerne jævnt fordelt over hele længden af ​​strukturen. Før slutningen af ​​den samlede rammekonstruktion skal kroge og stik monteres.
 7. Fra tid til anden er det nødvendigt at bruge spændingsbolte.
  Under vægten af ​​gardinerne strengen kan sag. Derefter er det nødvendigt at genoprette startspændingen og skrue boltene fast.

Formålet med cornice-strengen

Gardinstænger til gardiner anvendes ikke kun ved udformning af vinduer eller nær vinduespladsen. Dette element af indretning, funktionelt og dekorativt, vil være berettiget i forskellige dele af rummet. Det er tilrådeligt at installere en strenget cornice i lave værelser, halv etager, boliger loftsrum og loftet gulve.

Gardiner med forskellige dekorative egenskaber kan fastgøres til den snorede cornice:

 • glidende;
 • romersk;
 • østrigsk;
 • gardiner paneler (japansk eller noren).

Stang gardin stænger kan være dobbelt række og tre-rækken. De er placeret på de klassiske gardiner og tyll. Strengen kan være stål eller plast. Sidstnævnte version er velegnet til drift i rum med høj luftfugtighed eller temperaturfald.

String gardin stang kan bruges i badeværelset. Det er bekvemt monteret på gardinet, som beskytter mod spredning af stænk. Designet vil se let ud. Samtidig vil det være pålideligt og praktisk at bruge.

Letvægtsafskærmning design understreger selvforsynelsen af ​​gardiner, deres stræben opad. Derfor silke gardiner med rige mønstre ser elegant på strings. En iriserende taft (glans tyndt tyndt stof) er ikke dårligt for gardiner, strækket langs snoren.

Køkkenet kan dekoreres med et gardin af skinnende eller mat organza. Et godt materiale til gardiner, fastgjort til strengen, vil også være et slør, batiste, chiffon, let bomuld, letvægts jacquard, kunstig satin.

Søjlebåndet kan bruges ikke kun i boligområder. Dette design bruges med succes, når du dekorerer altaner, loggier, terrasser. Ved hjælp af sneglestykker og gardiner kan du opdele rummet af disse rum i separate sektioner.

Appel af streng gardin stænger

Denne type af tagrunde anses ikke for at være særlig stærk eller holdbar. Dens appel ligger i sin alsidighed - evnen til at montere enten til loftet eller til væggen.

Fastgørelsesskema streng cornice.

Cornice-strengen har en række egenskaber og kvaliteter:

 1. Denne type konstruktion har en kompakt størrelse.
  Du kan sætte pris på denne fordel ved transport af produktet samt på pladsen, der er besat efter installationen.
 2. Strømens usynlighed i det samlede billede af interiøret skaber en følelse af lys og vægtløshed af hele dekorationssystemet.
  Det skaber effekten af ​​flydende gardiner.
 3. Metallisk snorelement tilbydes i sølv eller guld versioner.
  Dette kan tjene som en ekstra indretning og vil bidrage til at styrke nogle af dens accenter.
 4. Den mest attraktive træk ved snorkornet er i sin lave pris.
  Den demokratiske prisfastsættelse af snorskårer bidrager til den stabile popularitet af dette produkt.

Den uklare strengskårne hjælper med at understrege gardinens nåde og skønhed.

Strengen distraherer ikke opmærksomhed med visuel opfattelse. Så er det muligt at fokusere på stofmaterialet.

Bedste snorede hjørner er velegnede til gardiner af lette stoffer og tyll.

Materialet til gardiner skal være luftigt og ikke for voluminøst. Originale og attraktive strenge ser i harmoni med rektangulære åbninger.

De er egnede til udformning af forholdsvis brede åbninger (op til 5 m).

String taggitter til gardiner ved registrering af design af rummet

Et uundværligt tilbehør i ethvert boliginteriør er gardiner, der hjælper med at skabe en særlig behagelig atmosfære og stilfuldt udseende. Ved indretning i en bestemt stil er det vigtigt at vælge ikke blot gardinerne selv, men også gardinstænger til dem. En af de interessante, attraktive og bekvemme valgmuligheder er snorskinner til gardiner, som effektivt supplerer sådanne moderne stilarter som højteknologi og minimalisme. Køb færdige produkter eller lav dem selv - du bestemmer!

String gardin stang til gardiner

Enkelhed, elegance og anvendelighed

Når man ser på de spektakulære snorskinner til gardiner i billedet, kan man se, hvor elegant og enkelt de er. En anden vigtig kvalitet, der er forbundet med dem, er praktisk.

String gardin stang til gardiner

Denne slags cornice er ideel til gardiner af lys og mellemvægt på forskellige områder. I den henseende er populariteten af ​​sådanne produkter meget høj. Som i tilfældet med andre varianter af tagringene er der to monteringsmuligheder - væg og loft.

En vigtig fordel, at denne afskærmning har sin simple konstruktion. String bruges som det vigtigste element her, nogle gange kan der være to eller tre. I diameter er det kun få millimeter. Med hensyn til længden kan det være anderledes, og nogle gange overstiger tre meter. For at beskytte en sådan cornice fra deformation, som kan forekomme over tid, er den udstyret med en særlig mellembeslag. Denne betingelse er imidlertid kun obligatorisk for de strengskårer, hvis længde er 3 m eller mere.

Takket være dens praktiske og raffinerede enkelthed er loftstrengede gardinskinner meget populære. I et stort udvalg af disse produkter præsenteres i Leroy Merlin. Her kan du nemt vælge den mest passende mulighed for ethvert værelse - stue, soveværelse, køkken, børnebassin, hjemmekontor og andre. På grund af dets specielle design anvendes snorskårer til at arrangere balkoner og nicher, hvilket giver dem et unikt udseende, visuel lysstyrke og luftighed.

Hvad er den bedste kombination af strengetype gardinstænger

På grund af sin konstruktion og unikke egenskaber er stængerstænger en ideel løsning til gardiner lavet af de mest lette stoffer som silke, organza, chiffon og tyll. Ved hjælp af specielle beslag kan holdbar stålstreng fastgøres til loftet eller til væggen afhængigt af dine præferencer og mål, som du forfølger. Husk på, at hvis du hænger tunge og ret massive gardiner på en sådan cornice, kan det begynde at sænke i tide, så det er bedre for dem at finde andre muligheder. Ja, og denne løsning vil ikke se den bedste måde.

String gardin stænger med gardiner fra enhver lys, gennemskinnelig gardiner er i perfekt harmoni. Det ser ud som om de hænger i luften, da strengen selv er næsten usynlig. For at hænge gardinerne smukt på dem, anvendes praktiske kroge eller klip. De er præsenteret i forskellige farver - sølv, guld og bronze, som giver dig mulighed for at vælge den mulighed der vil være i overensstemmelse med den overordnede stil i interiøret.

Sådan fungerer korrekt

For at cornice i form af en streng skal se attraktivt og tjene så længe som muligt, er det vigtigt at overveje nogle af reglerne for brug af dette stilfulde produkt.

Hvordan man hænger en snor cornice til gardiner er spørgsmålet, der interesserer alle, der først møder dette tilbehør. Hovedopgaven på dette stadium er at gøre alt så sikkert som muligt for at forhindre uønsket sagging.

Før du strækker de strengede tagskinner til gardiner, skal du lave de mest præcise markeringer på loftet eller væggen, alt efter hvor du planlægger at vedhæfte det. Derefter skal du udføre flere sekventielle handlinger:

 1. Markér stedet for montering af beslag med en simpel blyant.
 2. Lav huller på markerede steder ved hjælp af en perforator eller en boremaskine.
 3. Fastgør hver beslag med stærke og holdbare dowels.
 4. Træk stålstrengen i begge retninger gennem de specielle huller i beslagene og fastgør den så tæt som muligt.
 5. Ved afslutningen af ​​processen bør du vælge det optimale niveau af strengspænding - det er nemt at gøre ved at dreje bolten.
 6. Nu er det kun at hænge gardinet og derefter forsigtigt trimme de ekstra stykker snor.

Som du kan se, er det ikke vanskeligt at installere en strengkornet, men det er også nødvendigt at henvende sig til hvert trin ansvarligt.

For at dette tilbehør skal vare i lang tid og pålideligt, er det vigtigt at vide ikke kun, hvordan man spænder det, men også hvordan man bruger det korrekt. Husk derfor nogle vigtige punkter:

 • Hvis du beslutter dig for at hænge gardiner af betydelig vægt, er det efter et stykke tid uhensigtsmæssigt at sænke metalstrengen.
 • At hænge gardiner og tyll på samme tid, er det nødvendigt at fordoble denne tagbøjle.
 • Ceiling cornice-streng kan monteres på alle typer overflader undtagen stræklofter.
 • Hvis dette produkt er lavet ikke af rustfrit stål, men af ​​en anden legering, er det nødvendigt at sikre en optimal temperatur og fugtighedstilstand i rummet - dette forhindrer korrosion.

At vide, hvordan man strækker strengen i tagskægget, kombineret med korrekt drift, er en garanti for pålidelig service af dette produkt.

De bedste producenter af tagbøjler af streng type

På nuværende tidspunkt er produktionen af ​​strengskårer, kendt siden 60'erne af det sidste århundrede, blevet etableret i mange dele af verden. Belgien, såvel som nogle andre producerende lande - især Tyskland, Rusland, Schweiz og Italien, tilbyder de bedste kopier af loftet. Ved at købe sådanne produkter kan du være helt sikker på deres høj kvalitet og pålidelighed. Et bredt udvalg af de bedste modeller af snorskårer produceret i Belgien og andre fremstillingslande er repræsenteret i salerne af Leroy Merlin. Besøger en af ​​dem, kan du nemt vælge den bedste mulighed for længden, typen af ​​parentes, farve og andre parametre. Belgiens stræktyper er kendetegnet ikke kun af deres høje kvalitet og stilfulde udseende, men også af deres nemme installation, og derfor er de meget populære.

Når du vælger en streng cornice, være opmærksom på firmaet og oprindelseslandet, materialets styrke og pålidelighed, tilgængeligheden af ​​kvalitetscertifikater og andre punkter.

Hvordan laver man en cornice selv?

I tilfælde af at du ikke er interesseret i nogen af ​​de eksemplarer, der præsenteres i salget, eller hvis du ikke er tilfreds med fremstillingslandet, vil det være nyttigt for dig at lære, hvordan den uafhængige produktion og installation af dette produkt udføres. Når man ser på billedet, kan man nemt finde ud af, hvordan denne proces opstår.

Faktisk er det slet ikke svært at lave strenge tagskærter med egne hænder, især hvis vi taler om en lukket struktur, som er monteret direkte på væggen. For at gøre dette skal du:

 • træplank;
 • holdbar metal wire;
 • stålvinkler som parentes
 • stålbolte.

Fremstillingsprocessen er som følger:

 1. Bolte med huller i dem skal installeres i hullerne i beslagets hjørner.
 2. To eller tre gange - afhængigt af typen af ​​gardiner - for at strække ledningen.
 3. Ved at stramme boltene skal du justere stramtrådens spændingsniveau.

For at hænge gardiner, kan du bruge de mest enkle kroge. Som du selv kan se, er det nemt at lave et element, der i kombination med velvalgte gardiner effektivt dekorerer interiøret.

Populariteten af ​​streng gardin stænger skyldes mange faktorer - lav pris, praktisk og bekvemmelighed, samt æstetisk udseende. Til deres udsmykning er der et bredt udvalg af stilfulde elementer. Derudover kan loftet eller vægkornet af denne type fremstilles manuelt. Dette produkt i kombination med attraktive lysgardiner giver et strejf af elegance til ethvert rum.