Sådan installeres og tilsluttes en væglampe

Indendørs kunstbelysning er opdelt i:

Generelt, hvis lamper normalt er placeret i loftet

lokal med vægkilder, der bruges til at skabe forbedrede arbejdsvilkår eller løse specifikke designmål.

I overensstemmelse med princippet om at bruge switche har væglamper design, når kontakten:

Placeret på lampens netledning med et stik, der sættes i stikkontakten;

monteret i en væg og forbundet med ledninger skjult i en rille inde i væggen;

installeret inde i armaturhuset, styres eksternt, for eksempel ved hjælp af en ledning eller via radiokanalen ved hjælp af en fjernbetjening

For nylig er spotlights og pletter, der skaber retningslys, blevet meget udbredt. Ifølge kontrolmetoden kan de bruge en af ​​ovenstående inklusionsindstillinger.

Installation og tilslutning af en væglampe indebærer følgende arbejdsfølge:

definition af lokale belysningsopgaver

udvælgelse og erhvervelse af en bestemt model af lyskilden

nøjagtig mærkning af borepladser med et niveau til montering af huset på væggen;

installation af lampe og elektriske ledninger;

kontrol kredsløb og test inkludering.

I nogle tilfælde kan installationen af ​​en vægmonteret armatur kræve tilsætning af chipping (skæring af indvendige hulrum) på væggene og installation af en kontakt.

Fra det tidskrævende, beskidte arbejde til bearbejdning af betonfladerne på væggene kan du lagre kablet med ledningerne på en åben måde og installere dem i specielle lukkede kasser. Med denne metode kan du bruge skifte udendørsinstallation.

Udvælgelse af armatur i henhold til elektriske egenskaber

Kilden til lys i moderne vægbelysningsenheder kan være:

pærer med almindelig filament;

Lamper af avanceret design, fyldt med specielle gasser, for eksempel halogenmodeller;

fluorescerende eller energibesparende lamper;

LED spotlights.

Når du vælger en lampe, er det nødvendigt at være opmærksom på:

Fremgangsmåden til dispersion af lysstrømmen og dens kraft;

størrelsen og typen af ​​forsyningsspænding

forbrugt elektrisk strøm og tilgængelighed af dets reserve

Mange lamper er begrænset til designet af de materialer, der anvendes til opvarmning. Varme fra en arbejdslampe, som er forkert valgt ved magten, kan smelte eller forvride smukke dekorative elementer. Derfor er det ikke muligt at skrue i pærer af en armatur af løg med højere ratings end angivet ved teknisk dokumentation.

Til lokal belysning i værelser med høj luftfugtighed (badeværelse, pool), forseglede lamper og switche anvendes, anvendes beskyttelsesudstyr.

Markeringssted og forberedelse til installation

Billedet viser forberedelsen af ​​huller under hensyntagen til kablet, der allerede er lagt i stroben, og ledningerne fjernes fra det for tilslutning til armaturet. Denne metode er velegnet til de tilfælde, hvor reparationer planlægges i lejligheden med genopretning af ledningsdiagrammet.

Væglamperne er fastgjort til væggen gennem hullerne i huset eller en speciel monteringsplade. Placeringen af ​​disse huller er vigtig for at planlægge nøjagtigt, orientere sig om horisontens niveau og tegne.

Til dette formål anvendes der et almindeligt bobleniveau eller mere komplekse konstruktioner af niveauer med en laserstråle, hvilket i høj grad letter markeringsarbejdet på samme arrangement af kontakter og stikkontakter i samme højde i forhold til gulvet langs hele rummets omkreds.

Boring af huller i væggen

Betonplader, silikatsten, skumbetonblokke og andre materialer, som vægge er lavet af, har forskellige styrkeegenskaber og har forskellige virkninger på borematerialet.

For hurtig, høj kvalitet skabelse af huller i dem, skal du vælge specielt fremstillede øvelser, brug et professionelt værktøj.

Kraftige punchere håndteres hurtigt af tyk, slidstærk beton, slagboringer borer en mursten godt, lavkraft øvelser kan bruges til at bore huller i træ, gipsvæg, plastmaterialer.

Boring er altid forbundet med dannelsen af ​​bygningskrummer og udslippet af støv, som akkumuleres på nærliggende objekter, spredes overalt i lokalet. For at undgå dette sættes iverige ejere til stedet for at bore spidsen af ​​rørledningen til en arbejdsstøvsuger. Alle krummer og støv udgivet under arbejdet samles i en støvsuger og ikke på de omgivende møbler.

Monteringsskruer i væggen

Væglampe har normalt en lille vægt, for at montere dem, kan du bruge almindelige skruer, under hvilke plastikdæmpere er valgt. Diameteren skal være den samme som for den anvendte boremaskine.

Indførelsen af ​​hårdttræsprop i de forberedte huller til den efterfølgende skrue ind i selvdrejende skruer er ret acceptabelt. Men denne tidskrævende proces kræver visse færdigheder og erfaringer. Anvendelsen af ​​standard plastdæmpere letter jobbet, forbedrer kvaliteten af ​​fastgørelsesfæstninger i væggen.

Sådanne dowels har et specielt design i form af antenner og fremspring med et forberedt indre hulrum for at rumme skruen. Når dowel er indsat i hullet, deformeres dets ydre overflader, hvilket letter adgangen. Når skruen skrues ind, åbner materialet på dybden, tæt fastspænding inde i væggen.

Sådan fungerer dowels, der anvendes i tætte materialer.

Imidlertid er der i praksis tilfælde, hvor lampen skal fastgøres på en tynd væg af den indvendige skillevæg, bag hvilken der er et luftrum. I sådanne tilfælde er der specielle foldet design af dowels, kaldet "Butterfly". Deres fastgørelsesmetode er vist i figuren.

I den udfoldede form har dowel form som en almindelig cylinder og passerer frit gennem hullet forberedt til fastgørelsesanordninger. Når man skruer en skrue, går den fjerne del foran, og hele strukturen ændrer sin form, så den komprimerer den tyndvæggede gipsvæg fra alle sider, hvilket sikrer en pålidelig binding med den.

Mange producenter af dowels producerer universelle designs, der kan holde skruer i faste omgivelser eller arbejde på tynde vægge.

I beton, mursten og lignende huller (øvre skema) åbnes materialet på dybden på den sædvanlige måde, når den skrues i skruen. Når skruen skrues ind i en tynd skillevæg (nederst billede), skifter den fjerne ende af skinnen sig frem og sår, og danner en knude, der er samlet på ét sted, hvilket holder skruen fra bagsiden og forhindrer det i at falde ud.

Efter at hullerne er anbragt i hullerne, monteres et fastgørelseshus eller monteringsplade gennem dem, og skruerne skrues derefter fast. For at gøre dette kan du bruge en trådløs skruetrækker, en simpel elektrisk boremaskine eller endda en almindelig skruetrækker.

Alle andre dele af lampen, som i princippet er en dekorativ armatur til tilslutning af en pære, er monteret på den skruede kasse.

Funktioner ved brug af punktkilder

Specifikke effekter af lokal belysning skaber retningsstråler. Deres stråler er rettet mod bestemte genstande, der fremhæver deres overflader og understreger de oprindelige former for belyste genstande.

Punktkilder har små dimensioner og lavt strømforbrug, men samtidig skaber de tilstrækkelige lysfluxer. Metoderne til montering af sådanne lamper i det lodrette eller vandrette plan er praktisk talt de samme.

Sådanne modeller installeres normalt på tynde vægge af gipsplader, krydsfiner eller plast. For at gøre dette skal de skære cirkulære slidser til fastgørelse af lampen.

Disse mål er specielle hulsave, der kaldes kroner. De skal vælges efter diameteren af ​​hullet, der skæres og indsættes i borekronen. Den centrale borekrone er sat på et markeret punkt på en vertikal overflade, og et hul skæres i skillevæggen.

Kronen vist i bundbilledet bruges til solide og tætte materialer.

Efter at hullet er skåret, forbindes de afledte multiconductor-ledninger til armaturet gennem klemmerne. De er lagt på forhånd i gennemførelsen af ​​det forberedte designprojekt. Derefter sættes lampen med ledningerne inde i det forberedte hul, så dets monteringsfjederbelastede antennebeslag sættes i hullet. De holdes af fingrene og frigives derefter. Energien i de spændte fjederklammer holder sikkert kroppen i en tyndvægget partition.

Spotlights er normalt grupperet for at forbedre den visuelle effekt og tilsluttes fra en enkelt switch-knap. De placeres på toppen af ​​væggen nær loftet ved hjælp af en ramme lavet af metalhjørner eller træstænger, på hvilke tynde vægge er fastgjort.

Elektrisk arbejde

Et typisk ledningsdiagram for en væglampe er vist i figuren.

For at tåle pæren bruger spændingen fra indgangen til lejligheden efter tælleren. Fasetråden skal tages gennem en beskyttelsesafbryder, der er placeret inde i lejlighedskortet, og passerer den gennem rumkrydsningsboksen og belysningsafbryderen, som kan installeres selv i armaturhuset.

Nulkabelen fra N-bussen går direkte til lyset gennem en forbindelseskasse og en stikkontakt. Den beskyttende PE-leder er også forbundet fra sin egen PE-bus til armaturhuset ved hjælp af forbindelseskontaktkontakter. I de gamle ordninger af bygninger, hvor elektriske ledninger fungerer på TN-C-systemet, mangler PE-lederen og dens samleskinne.

Ifølge samme ordning arbejder spotlights af retningsbestemt lys.

Væglamper med indbygget kontakt og ekstern ledning med stik til tilslutning hænger simpelthen nær det udløb, hvorfra de er drevet.

For at styre en gruppe spotlights eller pletter fra en enkelt kontakt, er alle blækpatronerne i denne blok parallelt forbundet.

Blandt moderne væglamper er der en anden separat gruppe af lyskilder styret af en bevægelsesføler. Spørgsmål om deres installation og konfiguration er genstand for en særskilt artikel.

Hvordan kan du sikkert hænge sconce (lampen) på væggen og tilslutte den rigtigt til el

Indholdsfortegnelse:

Interiøret i ethvert rum er umuligt uden smuk belysning. Indendørs lys er opdelt i hoved- og hjælpefunktioner, og hvis hovedlyset er forsynet med lysekroner, kommer ekstrabelysning fra gulvlamper, væglamper og væglamper. Lad os gøre installationen af ​​lampen manuelt.

Vi forstår med elektrikeren

Og selv om der arbejdes med elektricitet er farligt (i tilfælde af manglende overholdelse af sikkerhedsforskrifter), er det ikke nødvendigt at ringe til en elektriker for at installere vægsconce. Gør det selv.

Den første regel for at arbejde med el er, at du skal (!) Skrue af stikkene eller slukke for strømafbryderen og kontrollere med en indikator for, at der ikke er spænding på ledningerne.

Så foran os er to ledninger, der kommer ud af muren - "fase" og "nul".

Den første går fra kontakten, og den anden - fra den generelle indgang til rummet.

Væglamper har to måder at slå dem på - med en snor og ved hjælp af en almindelig kontakt. Vores væglampe er tændt med den sidste metode, så opgaven, forudsat at kontakten allerede er installeret, er noget forenklet.

Armaturenhed

Væglampen består af en metal, dekorativt dekoreret konsol, hvoraf 2 ledninger går til chucken, fastholdelsesringe, loft og fastgørelsesdele.

Dette er et standard sæt med næsten enhver lampe.

Vi har brug for værktøjer

Til installationen af ​​værktøjerne har vi brug for to dowel-nail 6x40, klemskruer, tænger, en kniv til fjernelse af isolering og en skruetrækker.

Vi gennemfører installation af et fikseringsniveau

I monteringssætet til vores væglampe er der en metalplade med forskellige slidser, med hjælp til at vi skal lette lampen.

Vi skitserer placeringen af ​​planken på væggen gennem runde huller (langstrakte dem er nødvendige til fastgørelse af sconce til planken).

Her skal du nøje overveje valg af position til strimlen og huske at der er ledninger i væggen. Derfor skal hullerne tage højde for deres placering ved markering.

Dernæst bor huller til dybden af ​​dybden og indsæt dykkerne selv.

Forbered derefter baren.

Det har udseende af et mærke, så med Tav-hylderne bør baren hvile mod væggen. Vi strammer skruerne gennem de aflange slidser og hakker skiverne på begge sider.

Vi strammer ikke møtrikkerne fuldstændigt og efterlader et gratis kursus.

Nu anvender vi stangen med skruerne til bunden af ​​konsollen, og vi flytter skruerne i hullerne og opnår deres tilfældighed med hullerne i konsollen.

Skru skruerne til stopet, uden at skruerne skrues.

Det næste skridt - fastgør stangen med skruerne på væggen med skruetænger (du kan bruge en skruetrækker).

Tilslut ledningerne

Dernæst distribuere ledningerne. "Fase" skal forbindes med "hælen" af patronen i lampen og "nul" - med bunden af ​​patronen. Ledningerne i lampen har en anden farve, og for at finde ud af, hvilken ledning der kommer fra, skal du bare se på patronen.

Til en pålidelig forbindelse af ledninger bruger vi et klemklemme.

Tilladt forbindelse og det sædvanlige twist, men kun hvis begge ledninger af samme metal og tværsnit. Desuden skal snoet være loddet og isoleret.

Vi har en enkeltkernet kobbertråd, der kommer ud af væggen, og en strenget aluminiumtråd anvendes i sconceen, så en højkvalitetsforbindelse kan kun opnås ved brug af en klemklemme.

Vi rengør isoleringen med en speciel kniv ca. 5 mm og sæt tråden ind i klemmens hul og fastgør den med en skrue.

Vi gør også med den anden tråd. Nu kalder vi hjælperen, og hvis han ikke er der, binder vi simpelthen konsollen til fordel for yderligere arbejde.

På bagsiden af ​​enheden forbinder vi ledningerne fra armaturet, afskåret af isolering på lignende måde.

Vi drejer skruerne med indsats, så ledningerne ikke spontant hopper ud.

Skru sconces på væggen og installer loftet

Vi frigiver konsollen fra den understøttende tråd og ved at kombinere skruerne på den vedhæftede strimmel med hullerne i konsollen installerer vi vores sconce til væggen.

Vi skruer dekorative møtrikker på fremspringende skrueenden.

Der kan ikke være gratis spil, fordi konsollen skal forsvarligt fastholdes på linjen.

Derefter skal du sætte dækslet på konsollen fast og fastgøre det med en ring på patronen.

Effekten af ​​de anvendte pærer må ikke overstige 60 watt (det er endda skrevet på armaturringen) svarende til almindelige glødelamper.

For at undgå overophedning, brud og kortslutning skal du derfor overholde denne begrænsning. Tid til at returnere korken til sin plads. Vi inkluderer sconces og nyd frugtene i vores arbejde!

Sådan hænger du en lysekrone med dine egne hænder: monteringsmetoder, muligheder for tilslutning til netværket, principperne for demontering

Alle kan dygtigt og korrekt hænge lysekronen uden at være elektriker og uden at ringe til specialister. Selvfølgelig er installationen af ​​lysekroner under loftet ret alvorlig besættelse, men det behøver ikke en høj grad af special træning.

Der er flere forskellige måder at montere under loftet dekorative belysning armatur - lysekroner. Bestemmer taktik, først og fremmest produktets samlede vægt. Det er logisk, at en tungere lysekrone kræver en grundig, tankevækkende vedhæftning.

Overvej de mest effektive, ofte anvendte metoder.

Lysekronefastgørelsesmetoder

Fastgør lysekronen med en krog

Metalkrog er den mest forenklede og pålidelige løsning. Der er to måder at bruge forskellige typer kroge på:

1. Når lysekronens vægt er mindre end 3,5-4,0 kg, kan du sikkert bruge en gevindkrog. Installeringsteknologien er enkel - bor det rigtige hul (i diameter og dybde) i loftmaterialet, og du skal placere en plastikhane i kanalen. Så er det fortsat at omhyggeligt dreje krogen til den maksimale dybde.

Advarsel! Krogen holder lysekrone kan kun fastgøres til beton eller til en massiv træ base (bjælker, logs, barer osv.). Det er uacceptabelt at installere hovedelementet i gipsplader, plastpaneler eller dekorative overheaddele!

2. Hvis belysningsenheden er tungere end 4,0 kg, vil teknologien være anderledes. I dette tilfælde skal du bruge specielle ankerbolte (d> = 10,0 mm.kv.) med en afstandskrog. Efter at have boret den ønskede kanal, skal du sætte et anker i det og stramme det til grænsen. Nu er lampen pålideligt placeret under loftet.

For at maskere fastgørelsessystemet anvendes et dekorativt skålformet element (indbefattet i lysekrone). Denne del bevæger sig frit langs hovedstangen og kan fastgøres i dens øverste del. Derfor er det, hvis det ønskes, let at justere lysekronens højde.

Lysekrone monteringsbeslag eller beslag

Den anden fastgørelsesmetode, der indebærer brug af en beslag eller beslag, er mere kompleks, men er tilgængelig for uafhængig udførelse.

I luster kit, hvis produktet er af høj kvalitet, er en metal beslag (eller beslag) beregnet til suspensionen nødvendigvis inkluderet. I dette element er to skruer, der skal fastgøres med passende nødder. Nu er det skabte kompleks fastgjort til loftet, hvor kanalerne er forborede og PVC-dowels installeret.

Lysekronen bringes op til loftet, og ved at indsætte bolte i specielle huller, er det fastgjort under loftet.

Tip! Hvis loftet er træ, fastgøres beslaget med skruer til træet med den ønskede længde. Og når loftet er en gipspladskonstruktion, skal du lette lysekronen med metalskruer til profilprofilens bjælke!

Forenklet monteringsmulighed

Når den købte lysekrone er lille og lys, kan du undvære hjælpefikseringsmekanismer og fastgør belysningsarmaturet direkte til loftoverfladen. Ved bunden af ​​sådanne lysekroner er der en lille metalplade med flere huller til installation.

Installationsteknologi er ekstremt enkel. Placeringen af ​​skruerne er skitseret og kanaler bores på disse punkter. PVC dowels er placeret i hullerne, og lampen er fastgjort med mindst 2 skruer.

Nogle nyttige anbefalinger

Processen med placering og fastgørelse af lysekronen på loftet er fuld af forskellige nuancer, blandt hvilke de mest betydningsfulde er:

1. Massive, langstrakte lysekroner er kun egnet til placering i højt til loftet, ellers vil der være fare for elektrisk stød, bortset fra æstetisk disharmoni.

2. Lofter er bedre at udstyre med flade eller små lamper, tæt ved overfladen. Ellers vil fremtrædende gæster være i ubehagelige forhold. Også en stor glansmodel i et lille rum vil forårsage konstant psykologisk ubehag på grund af det lave overhæng.

Se videoen med nyttige anbefalinger til installation og tilslutning af lysekronen

Metode til tilslutning af lysekronen til netværket

Installationsproblemer er blevet overvejet, og nu kan du gå videre til det sværeste stadium - oprettelsen af ​​et elektrisk system med kontakter. Normalt leveres glanspakken i færdig tilstand, men det er nogle gange nødvendigt at foretage en uafhængig korrektion eller for at genoprette det lokale layout fuldstændigt.

Overvej de sandsynlige situationer med switche:

One-key switches

Der er ingen specielle uklare øjeblikke her. Fra hvert loft kommer et par ledninger sort / hvidt (dette er ikke kritisk). En ledning af alle lampeskærme skal bringes sammen i en enkelt kontakt, og de andre ind i den anden kombinerede vridning. Nu udsender vi en forbindelse til fasetråden, og den anden til nul-ledningen, som sammen går fra kontakten.

To-knappen switch

Faktisk er et sådant relæ en kombination af to enkeltknappets instrumenter, som har tre udgange (fælles og to separate).

Først skal vi håndtere ledningerne, som vi vil have 4: to to-core ledninger fra loftet, tre-core fra kontakten og dobbelt fra det elektriske panel.

Princippet om forbindelse er:

- forene i en twist en leder fra hvert loft og den neutrale ledning fra det elektriske panel;

- faselederen fra skærmen er forbundet med den almindelige kontakt af to-knap-kontakten

- Den resterende ledning fra hver loftlampe er forbundet til udgangen af ​​en af ​​tasterne;

- omhyggelig isolering af alle kontakter

- opmærksom kontrol af kontakter for fejl

- Genoptagelse af strømforsyningen i rummet.

Således opnås et netværk, hvor der ved en enkelt knap tændes det loft, der er forbundet med det med en ledning. Det samme med den anden knap. Når begge relæer er tændt, anvendes strøm til alle lamper.

Vi anbefaler at gøre dig bekendt med videoen, som viser i detaljer hvordan du forbinder lysekronen.

Demontering af lysekronen fra loftet

Når det er nødvendigt at fjerne armaturet af en eller anden grund, skal demonteringsoperationerne udføres i omvendt rækkefølge af installationen med det obligatoriske mangel på strøm i kredsløbet.

Det er vigtigt! Det er umuligt at ignorere reglerne for elektrisk sikkerhed, da konsekvenserne af nederlaget ved elektricitet ofte er dødelige. Det er bedre ikke at risikere og midlertidigt slukke for el i hele lejligheden for hele tiden af ​​arbejdet!

Sekvensen af ​​handlinger er som følger:

- Lysekronen er befriet fra skrøbelige, glas, skarpe og bløde elementer;

- ledningerne ved kontaktpunkterne er afbrudt, og hver ende er forsigtigt isoleret (eltape, gummikapper, silikoneindpakning osv.);

- demontering af monteringsstrukturen. Hvis demontering udføres på et strækloft, er det bedre at lade låserne stå under lærredet, da de måske vil være nyttige i fremtiden.

konklusion

Materialet beskrevet i artiklen viser, at installationen og forbindelsen af ​​lysekronen kan udføres fuldstændigt med egne hænder uden involvering af dyre tredjeparts specialister. Det vigtigste er at observere nøjagtighed og yderste sikkerhed, og udføre alt arbejde i henhold til en omhyggeligt gennemtænkt plan!

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft

Det ser ud til, at det kan være svært at hænge lysekronen fra loftet? Fra fjern barndom, husk metalkrogen, stikker ud i midten af ​​loftet, og ledningerne med resterne af elektrisk tape. Alle armaturerne var af samme type, og det var ret simpelt at fastsætte dem: Hæng på en krog og forbinde ledningerne med et twist. Men med dagens mange lysarmaturer er alt blevet lidt mere kompliceret - design og metode til fastgørelse kan variere meget. Alle måder til sikkert at rette en lysekrone på et betonloft er beskrevet i denne artikel.

Sådan hænger du en lysekrone på et betonloft

Lysekroner og lamper: typer af fikseringer

Designet af moderne lamper kan være anderledes, fra et tæt monteret loft til en multi-mile lysekrone på en lang stang. Imidlertid varierer deres vægt samt belastningen i loftet også.

De mest almindelige monteringsmetoder:

 • kroge, fastgjort i loftet og ophængning på lampen;
 • monteringsplade i form af en bøjet metalstrimmel med to huller til fastgørelse til loftet og fastgjort med skruer eller pinde til montering af loftet;
 • korsformede monteringsplade - den adskiller sig i antallet af fastgørelsespunkter og passer til massive armaturer.

Monteringsmetoden er normalt ikke nødvendig - det afhænger af den købte lysekrone og er angivet i dataarket for enheden. Men den korrekte og pålidelige montering af lampen afhænger af dig.

Måder at fastgøre en lysekrone på et betonloft

Kabelføring: hvordan man ikke får sammenflettet i ledningerne

Gamle huse kan ikke prale af moderne ledninger med farvemærker. Fra et hul i loftpladen holder to eller tre ledninger normalt den samme form for isolering. Hvis ledningerne er nye og i overensstemmelse med kravene i reglerne for elektriske installationer, har de enkelte kabelledere en anden farve, hvormed du let kan bestemme deres formål.

Grundkrav til elektriske ledninger af boliger. Fil, der skal downloades.

Gammeldags lysekroner og billige moderne lamper kan have ledninger af samme farve, som også skal ringes for den korrekte forbindelse. I moderne lysekroner observeres denne regel oftere, og alle udgående ledninger i farvemærker samles på blokken. Desuden er forbindelsen beskrevet i detaljer i passet.

Farvebetegnelsen af ​​ledninger udføres i henhold til visse regler og kan let bestemmes ud fra bordet.

Tabel. Mærkning af ledninger efter isolationens farve.

Før begyndelsen af ​​fastsættelse af lysekronen er det nødvendigt at bestemme formålet med alle ledninger i både ledninger og armatur. Hvis både ledninger og lysekrone er nye, er forbindelsen ikke vanskelig, det er nok at forbinde ledere med samme mærkning på blokken.

Wire farve mærkning

Hvis du bestemmer formålet med ledningerne efter deres farve ikke virker, skal du gøre det ved hjælp af enheder. Det er ikke svært at gøre dette, det vigtigste er at overholde sikkerhedsforanstaltningerne og nøje følge instruktionerne.

Phasing ledninger

For at genkende ledninger, der ikke har farvemærkning, skal du bruge en faseindikator - en enhed, der viser tilstedeværelsen af ​​en fase i enden af ​​ledningen. Det ligner en skruetrækker og består af flere dele: En krop lavet af isolerende materiale, en ledende metal tip, en signal LED eller et elektronisk display og en metal terminal på enden af ​​enheden eller en knap.

Tilstedeværelsen af ​​spænding ved hjælp af indikatoren bestemmes som følger: Enheden er fastspændt mellem tommelfingeren og midterfingrene på højre hånd, og pegefingeren sættes på metalplinten. Stinget er i sin tur forbundet med alle ledninger; Når du berører en fasetråd, hvor der er spænding, lyser LED'en, eller der vises et ikon på det elektroniske display.

Det er vigtigt! Kontroller tilgængeligheden af ​​spænding og fase søgning indikator holde med den ene hånd! Det er forbudt at berøre ledningen eller indikatoren med din anden hånd på dette tidspunkt! Under isolationen kan der forekomme elektrisk stød, og når den passerer langs "hånd-til-arm" -banen, kan der opstå en pludselig sammentrækning af hjertet.

Trin 1. Først skal du deaktivere rummet, normalt er det nok at slukke for maskinen i instrumentbrættet eller skrue af stikkene. Skifte lysekroner er også slukket. Fjern den gamle lampe eller lampe, hvis de fjernes tidligere, og enderne er isolerede - slip dem fra elektrisk tape. Ved hjælp af indikatoren kontrollerer en efter en fraværet af fase på alle ledninger. Om nødvendigt rengøres isoleringen og frigør ca. 1 cm af metalkernen. Alle ledninger opdrættes til siden, så de ikke rører hinanden.

Trin 2. Tænd maskinen eller skru i korken. Tænd lysekronekontakten. Indikator vedrører den udsatte del af venerne og bestemmer fase- og neutrale ledninger. For nemheds skyld er den neutrale leder markeret med en markør, tape eller blot foldet.

Hvis tre ledninger kommer ud af loftet, og der er installeret en to-knapkontakt på væggen, virker de i følgende rækkefølge: Først tænder begge taster og find nul- og tofasedråder, mærker dem. Sluk en nøgle og kontroller, at fasen mangler på en ledning. Så slukker de en anden nøgle og sørger for, at spændingen på den anden ledning også er væk. I dette tilfælde kan du forbinde lysekronen på en to-trins ordning.

Phasing ledninger gør det selv

I mangel af indikatoren kan du bestemme nul- og fasetrådene med et multimeter, skifte det til måling af vekselstrøm.

Trin 3. Bestem det sted, hvor ledningerne passerer i loftet. Dette gøres for ikke at beskadige ledningerne ved et uheld ved montering af lysekrone monteringspladen. Til kontaktløs fase detektion er kun en elektronisk indikator egnet. Den er fastspændt i hånden, og når kontakten er tændt, udføres den kort afstand fra loftet på det sted, hvor det er planlagt at rette stangen.

Når fasettråden passerer, viser indikatoren et fasikon på bordet. Enheden køres frem og tilbage flere gange og noterer grænserne, hvor den finder fasen. Så bestemm retningen af ​​kablet og find ud af det sted, hvor du ikke kan bore. Sluk kontakten og maskinen i panelet. Du kan fortsætte til yderligere forberedelse.

Sekvensen af ​​operationer i faselinjen 10 kV

Lysekrone lysekrone

Hvis de ledninger, der går til terminalen, er monokromatiske eller deres markeringer ikke overholder standarden, er det bedre at ringe dem for at forbinde dem korrekt. Dette kan gøres ved hjælp af et konventionelt multimeter, inkluderet i opkaldstilstand. Skru af lampen, inden lampenes opkald slukkes.

Trin 1. Hvis lysekronens krop indeholder ledende elementer fremstillet af metal og tre eller flere ledninger, kan en af ​​dem formales. Find ud af denne måde: Sæt en sonde af enheden på den ledende del af kroppen, den anden successivt berører de ledige ender af ledningerne eller kontakterne på forbindelsesblokken. Udseendet af en lyd betyder at jordledningen er fundet.

Trin 2. Nulkablet bestemmes som følger: Sæt en af ​​testledningerne på sidekontakten af ​​en lysekroneholder. Rør vedvarende de umærkede ledninger før lyden. Bemærk nulkablet. De resterende ledninger er fase.

Trin 3. I en multi-track lysekrone med to grader af belysning er en eller flere patroner forbundet til hver fasetråd. Hvis du f.eks. Skal identificere dem for at korrelere med den ønskede nøgle på kontakten, skal du gøre det: Instrumentproben er fastgjort til en af ​​fasetråderne og derefter berørt de centrale kontakter på bunden af ​​patronerne. Lydsignalet bestemmer de patroner, der er tilsluttet denne ledning. Det samme gøres med en anden fasetråd.

Hvis armaturet har flere belysningsfaser, og i ledningsledningen en fasetråd, skal du forbinde alle patronerne. For at gøre dette skal fasetråderne, der kommer ud af lysekronen, kombineres med et twist eller med en jumper på blokken. Efter forberedelse af ledninger og lysekroner kan du fortsætte med at fastsætte det på loftet.

Trinvise instruktioner til fastgørelse af lysekronen på et betonloft

Før du installerer lysekronen skal du afslutte loftet. Hvis hullet i loftet, hvorfra trådene strækker sig, er større end lysekronens dekorative skål, skal det forsegles med gipsbaseret kittet, rengøres og males i hovedmålets farve.

Nødvendige enheder og værktøjer:

 • stabil trinladder eller afføring
 • indikator og multimeter;
 • Elektrisk installation værktøj: skruetrækkere, tang med isolerede håndtag;
 • monteringskniv eller wire stripper;
 • boremaskine eller hammerbor
 • fastgørelsesdele: dykker og kroge eller skruer, ankre;
 • en hammer;
 • isoleringstape, klemmer eller hætter som PPE.

Hvis ledningens længde kommer ud af væggen, tillader det ikke at fastgøre dem i armaturklemmerne uden spænding, skal ledningerne forlænges med et kabel eller installationsledning.

Lysekrone fastgørere

Vær opmærksom! Ledninger af kobber og aluminium kan ikke sammenkobles ved at vride! De vil hurtigt begynde at korrodere og blive dækket af grøn blomst, hvilket vil få kontakten til at forværres. Vedvarende opvarmning kan føre til smeltet isolering og derefter til kortslutning. Forbind kun ledninger af kobber og aluminium med en klemme.

Fastgørelse af lysekronen på krogen

Krogen løser tunge lamper eller lysekroner på en lang stang. De har en speciel løkke til hængende på krogen, som efterfølgende lukkes med et dekorativt glas eller en skål. Krogen kan allerede være til stede på dit loft, men nogle gange skal du installere det selv.

Processen med at hænge lysekronen selv er ganske simpel, men krogmonteringen bør overvejes mere detaljeret. Til lysekroner, der vejer højst 5 kg, kan du bruge en regelmæssig krog, der er parret med en plastik. For tunge armaturer er det bedre at bruge kroge på ankre - sidstnævnte er fastgjort i beton og er i stand til at modstå tunge belastninger. Hook bør prøves på den dekorative skål - den skal helt ind i den sammen med tilslutningsblokken.

Fastgørelse af lysekronen på krogen

Trin 1. Arbejdet udføres med den frakoblede kontakt, automatiske og snoet trafikpropper. Vælg et sted at fastgøre krogen. Det er vigtigt at sikre, at ingen ledninger passerer tykkelsen af ​​betonen - hvis de er beskadigede, skal du helt skifte ledningerne. Hvordan man gør dette er beskrevet ovenfor.

Trin 2. Placer til fastgørelse af krogmærket med en markør eller en blyant. Det skal være tæt på ledningerne, og krogen og ledningerne skal være helt lukket af lysekronens dekorative skål.

Trin 3. Bor et hul i loftet med den ønskede diameter og dybde med et bor eller slag. Indsæt dowel eller drev i ankeret, indtil det stopper, hvorefter krogen snoet.

Vær opmærksom! Så når det ikke bor i øjnene flyder betonsmulen ikke, og loftet bliver ikke snavset med støv, en kartonboks eller halvdelen af ​​en tennisbold kan sættes på boret.

Støv kan undgås med et glas slidt på en boremaskine.

Trin 4. Fjern de brudbare dele og pærer fra lysekronen for at undgå brud. Hæng den på den klare eller faste krog og tilslut ledningerne til skoen. I mangel af sidstnævnte er en twist eller PPE cap-forbindelse tilladt. Uopkrævede jordledninger skal isoleres.

Trin 5. Læg forsigtigt ledningerne inde i den dekorative skål og fiks det, så afstanden mellem kanterne og loftet er minimal. En gummi / plastpakning eller en lille skrue bruges normalt til at montere skålen på stangen.

Trin 6. Skru i pærerne og læg på loftet. Tænd maskinen i panelet og kontakten i rummet for at kontrollere lysekronens funktion.

Hvad er de bedste armaturer til et strækloft?

I denne artikel finder du svaret på dette spørgsmål samt mange andre nyttige oplysninger. Vi anbefaler også dig at finde ud af placeringen af ​​spotlights på strækloftet.

Montering af lysekroner på monteringsskinnen

Montering på monteringsbjælken eller beslaget bruges til de fleste lamper ved siden af ​​loftet samt til nogle lysekroner på stangen. Installationen af ​​en sådan armatur består af to faser: Fastgørelse af kant og installation af en lysekrone eller loftlys på den. Som i krogens tilfælde skal du slukke for el i lejligheden.

Hvis lysekronen er fastgjort til det sted, hvor krogen allerede er fastgjort, skal den skrues af, og hvis det er umuligt at bøje eller skære. Hulhul dækket med et kit.

Montering af lysekroner på monteringsskinnen

Trin 1. Demonter lampen og drej monteringsbjælken fra den, og fjern også de skrøbelige elementer og skru lyspærerne af. Skruerne på monteringspladen, der er konstrueret til fastsættelse af loftet, strammes fast på låsemøtrikkerne, ellers vil det være vanskeligt at fastgøre lampen selv.

Trin 2. Fastgør stangen til loftet og marker fastgørelsespunkterne med en markør. Det er vigtigt, at de er placeret væk fra kablet i loftet. Loftet er boret med en perforator eller hammerboremaskine til den ønskede dybde, indsat i hullets huller. Sæt stangen på loftet og fastgør den med skruer.

Vær opmærksom! Dowel kan desuden sikres med cementbaseret lim. For at gøre dette introduceres en lille smule knæet lim ind i det borede hul, hvorefter dykkerne indsættes og baren er fastgjort.

Trin 3. Fastgør låget eller lampen til monteringsbjælken med skruer monteret på den. For at gøre dette skal du kombinere hullerne med skruer, sætte lampen på og skrue møtrikkerne et par omgange.

Trin 4. Tilslut ledningerne, der kommer ud af loftet til armaturblokken, og træk derefter møtrikkerne helt fast og lyt lysekronen. Hvis skruerne er korte og ikke giver dig mulighed for at tilslutte ledningerne, når armaturet er suspenderet, skal du have en assistent til at holde den fast til fastgørelsen. Du kan også bruge en stærk nylonledning, som midlertidigt suspenderes fra lampen til monteringspladen.

Trin 5. Tænd lampeskærmen og drej pærerne, og kontroller derefter lampens ydeevne med en omskifter.

Tilslutning af en knapswitch

En lysekrone med en krydsformet monteringsplade er fastgjort på samme måde, kun fikseringspunkter til loftet er ikke to, men fire, og i tilfælde af en massiv lampe kan der være otte af dem.

Montering af lysekronen på en korsformet stang

Fastgørelse af lysekronen på et betonloft er ikke svært, det er vigtigt at følge reglerne for elektrisk sikkerhed. Hvis du ikke er sikker på dine elinstallationsfærdigheder - tag ikke risici, overfør forbindelsen til en professionel, da ukorrekt installation kan forårsage skade på lampen eller ledningerne.

Dette gælder også for komplekse lysekroner med flertrinsskift og kompleks logik. Som regel vil uprofessionel forbindelse bortfalde garantien på enheden, og i tilfælde af at lysekronen fejler, bliver du nødt til at reparere lysekronen på egen regning.

For bedre at forstå finesserne ved at forbinde lysekronen anbefaler vi at se videoen.

Hvordan hænge en lysekrone i loftet?

Så skal du udskifte eller hænge en lysekrone på loftet i huset fra bunden. Ved første øjekast forårsager denne begivenhed ringe bekymring, og det virker svært for en elektriker nybegynder. Men alt er meget enklere end du tror, ​​fordi installationsarbejdet varer ikke mere end en halv time, og samtidig behøver du ikke meget indsats.

For at hænge lysekronen til loftet med dine egne hænder, har du brug for:

 • gøre dig fortrolig med sikkerhedsforskrifter;
 • forberede værktøjer og materialer;
 • korrekt vælger fastgørelsesmetode
 • installere produktet
 • Kontroller forbindelsen.

Overvej nu i detaljer hvert af stadierne.

forebyggelse af ulykker

Ethvert elektrisk arbejde er ikke sikkert, fordi en person beskæftiger sig med højspændingsstrøm. Så når du forbinder dig, må du ikke slå en strøm, og ledningerne selv ikke fejler efter et stykke tid, vi anbefaler dig at overveje følgende regler og tips:

 1. Inden du hænger lampen i loftet, skal du slukke for strømmen i netværket (sluk bare afbryderen i omstillingsbordet).
 2. Sørg for, at der ikke er strøm i rummet ved at tænde / slukke for lysene.
 3. Brug en indikator skruetrækker til at kontrollere spændingen på ledningerne kommer fra loftet. Hvis der ikke er strøm, fortsæt arbejdet.
 4. Tilslut ledningerne ved hjælp af klemmer. "Bedstefar" twist med isolering er ikke sikkert.
 5. Køb ikke lavkvalitets kinesiske produkter, som oftest de fejler.
 6. Pas på højkvalitets stikkontakter.

Hvis du følger disse sikkerhedsforanstaltninger, kan du hurtigt og uden problemer løse lysekronen i loftet.

Værktøj og materialer

For at udføre installationen skal du bruge følgende værktøjer:

 • elektrisk boremaskine eller hammerbor
 • stigen;
 • skruetrækker eller skruetrækker;
 • indikator skruetrækker;
 • tang.

Fra de materialer, du har brug for at forberede:

 • forbinder blokke eller WAGO terminaler (de er ikke altid inkluderet, især hvis produktet er billigt);
 • fiksering (krog eller anker);
 • skruer med dowels.

Hvad angår sidstnævnte, bør det præciseres. Hvis lysekronens armatur vil blive udført til betonloftet, er det nødvendigt at købe et anker, de er bedre installeret i væggen. For at hænge sagen på et træloft, kan du uden kroge bruge skruer på træ (hvis lampen er af lille vægt). Ved gipsvæg kan kun fastgøres, hvis du kommer på profilrammen ved hjælp af skruer på metalen.

Installationsmetoder

For selvstændigt at hænge lysekronen fra loftet i huset, kan du bruge en af ​​tre metoder, som hver forefindes på forhånd af producenten. Hvis produktet ikke er tungt, kan det hænge på en krog. Hvis du vejer mere end 5 kg, skal du bruge ankerbolte. Udformningen af ​​nogle lysekroner kræver installation af en særlig beslag (beslag). Nå, den sidste vej - montering af lampens bagdæksel direkte til loftet eller væggen. Nu overvejer vi i detaljer hver af de ovennævnte metoder.

For at installere en lys lysekrone kan du købe en billig krog med en dowel (som vist på billedet) og skru det ind i loftet, og hæng derefter en krog på krogen, som armaturdesignet giver.

Vi gør opmærksom på, at denne metode kun er egnet, hvis loftet er træ eller beton, fordi så kan du bore et hul i det og indsætte en dowel. Hvis gipsplader plettering, brug denne type installation er forbudt, fordi krogen simpelthen vil opkastes efter at have hængt lampen.

Hvis lysekronen er stor og tung, kan du hænge den på ankerkrogen. Dens konstruktion er vist på billedet:

Alt der er nødvendigt er at bore et hul med den nødvendige diameter i loftet, og drej derefter krogen. Ankeret "åbner op" og derved skaber en pålidelig fastgørelse af produktet med endnu større vægt.

En sådan forbindelse kan ødelægge det indre af rummet, så det anbefales at købe lamper, der har en dekorativ skål, som vil skjule alle skruer.

beslag

Hvis fabrikanten har leveret en plank mount, er det nødvendigt at bruge lidt mere tid på installationen.

Pakken indeholder en metalrem og 2 skruer med møtrikker. Alt, hvad der er nødvendigt, er at fastsætte stangen (beslaget), hvorefter lysekronen selv skal hænge tæt til loftet.

Denne mulighed er mere tidskrævende, men samtidig er intet kompliceret. Det vigtigste er at justere afstanden mellem skruerne korrekt (det skal svare til afstanden mellem hullerne i lampehuset selv).

Bagdæksel

Hvis du vil hænge lysekronen i loftet uden at bore med en perforator, skal du vælge en speciel type lampe, hvis loft kan monteres med skruer. I dette tilfælde skal du kun skrue nogle skruer gennem hullerne i bagdækslet. Denne fastgørelsesmetode bruges oftest, hvis produktet er lyst og monteres på en væg (som vist på billedet).

tilslutning

Så, så du kan forstå hver af forbindelsesmetoderne, vil vi give de passende trinvise instruktioner for dummies.

Hvis du bruger en krog, er det nok at bore et hul i loftet med en boremaskine, køre en dowel (eller anker) ind i den, og skru derefter krogen selv. Dernæst skal du forbinde ledningerne mellem huset og strømforsyningsledningerne, forsigtigt isolere dem (hvis det er nødvendigt) og kun hænge lysekronen på krogen. Du skal stoppe på dette mere detaljeret, så du ved, hvordan du korrekt forbinder lysekronen i loftet.

Hvis armaturdesign ikke giver mulighed for jordforbindelse, skal to ledninger forbindes til kropsfasen og nul. Som regel giver metallamper yderligere jordforbindelse, så i dette tilfælde vil du håndtere tre ledninger - fase, nul og jord. Hver kerne skal forbindes til klemblokken alt efter trådens farvemærkning, såvel som legenden. Hvis 4 ledninger går ud af armaturhuset, betyder det en lysekrone til to lyspærer, og den skal tilsluttes analogt med skinnerens forbindelsesskema til to lamper.

Hvis du installerer ledninger fra bunden, skal du tilslutte en lyskontakt. Du kan få bekendtskab med teknologien ved blot at klikke på linket.

For endda at hænge lysekronen på beslaget, skal du først sætte skruerne i en passende afstand. Derefter fastgøres beslaget med dowel-negle. Dernæst skal du passere kroppen gennem tappene, og ved hjælp af dekorative møtrikker ordentligt reparere produktet på stangen. Som i det foregående tilfælde skal forbindelsen af ​​ledninger foretages på forhånd.

Vi gør også opmærksom på et meget vigtigt punkt. Ved tilslutning af lysekronen skal lederne være korrekt forbundet: fase til fase, nul til nul og jordforbindelse til jordforbindelse. Hvis du forvirrer kontakterne, opstår der en kortslutning. For at undgå dette anbefales det, at du gør dig bekendt med de farvekodede ledninger.

Nå, den sidste vej - montering af bagdækslet direkte til loftet. I dette tilfælde har produktdesignet flere åbninger på bagsiden, som simpelthen er fastgjort med skruer. Der er ikke noget kompliceret, det eneste råd jeg gerne vil give er, at alle hullerne ikke skal bruges. Hvis lampen er lys, men der er 4-5 huller, kan tre selvskærende skruer være nok til at hænge sagen.

Vi anbefaler at du gør dig bekendt med forbindelsesdiagrammet til stikkontakten og kontakten, hvor du tydeligvis kan se belysningsprincippet:

Tilslutning af stikkontakter, kontakter og pærer i forbindelseskassen

sikkerhedskontrol

Når du fuldfører den elektriske forbindelse, skal du kontrollere alt arbejde. Først visuelt - så ledningerne ikke er synlige (skjul ledningerne i sagen). Derefter skal du ryste lampen for at sikre pålideligheden. Nå, til sidst tænder maskinen, og hvis den ikke slår ud, og selve lampen ikke mousserer, bliver alt gjort korrekt! Som du kan se, kan lysekronen nemt hænges til loftet af en person og endda en kvinde! Det vigtigste er at følge alle de regler, som vi fortalte dig om!

Ikke-standard situationer

Ovenfor har vi givet dig instruktioner til installation af lysekronen under de mest standardmæssige forhold - når loftet er fladt og fri for fejl. Samtidig skal du montere i ikke-standardmæssige forhold, som vi vil tale om kort.

For at hænge lysekronen på loftet, kan du bruge stangen, som vist på billedet nedenfor. I dette tilfælde kan monteringen udføres selvom loftet allerede er strakt og desuden kan udskiftningen af ​​lampen ske uden fare for at beskadige filmbelægningen.

Hvis du vælger at hænge produktet på et skrånende loft, er det bedst at bruge hængende på en kæde. Når du af en eller anden grund skal ændre lysekronens placering i lejligheden, er det vigtigste ikke at komme ind i ledningerne, når du borer et nyt hul i loftet. Til dette formål anbefales det at bruge en hjemmelavet metaldetektor, som viser, hvor ledningerne går.

Hvis der allerede er et hul i loftet, skal du sørge for at bruge det for ikke at genborre hullet med en perforator. For stort hul kan være skjult af en speciel gipsaksel, som sælges i de fleste hardwareforretninger.

Hvis tre ledninger af samme farve kommer ud af hullet, så for at finde fasen skal nul og jordforbindelse bruge et multimeter. Med ledninger med to ledninger er tingene lettere - du kan finde fase og nul med en almindelig indikatorskruetrækker (når du berører fasen, tænder lyset).

Kan du lide denne artikel? Tilføj "Sam Electric" til dine bogmærker, og vi vil glæde dig over nye tilgængelige instruktioner med illustrerende video eksempler samt elektriske diagrammer. Vi håber du forstår, hvordan du skal hænge lysekronen på loftet af gipsvæg, beton eller træ!

Mesterens tilfælde er bange: hvordan man løser lysekronen til loftet

Valget af belysning til lejligheden skal tages ansvarligt. Når man køber en armatur, skal man først og fremmest finde ud af, hvordan man korrekt sætter lysekronen op i loftet og tilslutter det korrekt til elnettet.

Obligatoriske forberedende aktiviteter

For at klare opgaven og gøre alt rigtigt, skal du forberede værktøjerne, så der ikke er noget i vejen for installationen af ​​lysekronen på loftet:

 • brug for en tilstrækkelig højde stige (du kan gøre bordet);
 • manuel elektrisk boremaskine eller perforator;
 • tænger og trådskærere eller sideskærere (fra elektrisk stød skal håndtagene være isolerede);
 • Forskellige skruetrækkere (inklusive indikatorfunktion);
 • rullebånd;
 • flere monteringsblokke (med en margen) for trådklemmer;
 • den nødvendige hardware, hvorpå installationen af ​​lysekronen i loftet vil blive lavet.

Før du løser loftkronen, skal du læse instruktionerne for at tilslutte den til lysnettet. Normalt giver den en detaljeret beskrivelse af alle operationer, så der bør ikke være nogen særlige vanskeligheder for en mester, der er lidt vidende om elektricitet.

Typer og metoder til fastgørelse

Valg af din lampe, stadig i butikken, skal du være opmærksom på vedhæftede metoder.

Moderne loftlamper er tilgængelige med flere foreslåede armaturer til lysekronen:

 • en løkke på lampens armatur, som giver dig mulighed for at installere den til loftkrogen. Dette er en af ​​hovedtyperne af fastgørelse loftslysekroner. I dette tilfælde bør basen være så stærk som muligt, for eksempel betongulve.
 • Monter loftkroner i beslaget eller en speciel monteringsplade. Med denne lukning er belastningen fra lampens vægt opdelt i flere forskellige punkter. Beslaget er fastgjort til loftet med dowels med selvdrejende skruer skruet ind i dem. I dette tilfælde bør lysekronens vægt ikke overstige 1,5-2,0 kg.
 • et tværsnit eller dobbelt vinkelret stang gør det muligt at hænge lampen ved siden af ​​loftet, for eksempel et lysekrone-loft. Trækstangen er ikke meget forskellig fra beslaget, bortset fra at bjerget udføres i flere punkter, og belysningsanordningen kan have en stor masse.
 • pålidelig dvutavrovny platform til fastgørelse af massiv heavyweight lysekrone. Giver mulighed for at udføre armatur på flere punkter.

Installationsarbejde på lampens ophæng giver normalt ikke meget problemer. Normalt skal du ved hjælp af skruer fastgøre lysekronerne for at fastgøre lysekronerne på loftet. Diameteren på de selvlukkende skruer skal svare til størrelsen af ​​hullet på monteringspladen, de må ikke være kortere end 4 cm i længden og ikke længere end 6 cm.

Efter at have overvejet typer og metoder til fastgørelsesanordninger, kan du bestemme, hvordan du skal installere lysekronen i loftet korrekt, uden unødvendige og ubehagelige konsekvenser.

Loftkrogmontering

Normalt monteres en krog til fastgørelse af belysningsanordninger under byggearbejde. I dette tilfælde, før du hænger lysekronen i loftet, skal du kontrollere dens styrke.

For at kontrollere, at en belastning svarende til vægten eller lidt tungere end lysekronen er suspenderet fra den indstillede krog. Hvis den sikrede last ikke er flyttet, kan du sikkert hænge lysekronen på plads. Hvis monteringskrogen er flyttet, og endnu mere faldet ud, kan du selv udføre installationen.

Til dette har du brug for:

 • perforator gør det nødvendige hul (hvis det ikke har været);
 • Et korrekt valgt metalanker eller en sammenfoldelig dowel med en ring indsættes i den. Det skal passe tæt til den indvendige overflade af det borede hul;
 • det er nok at skrue en slidstærk selvdrejende skrue ind i træloftet.

Dette er den enkleste metode til at beskrive, hvordan du vedhæfter en lysekrone til et loft.

Hvis loftet er trimmet med gipsplader eller et spændingsstof er installeret, kan fiksering af lysekronerne på en krog blive mere kompliceret.

Gipspladerplader er ret holdbare, så det er værd at overveje de små nuancer at fastsætte en lille armatur direkte på selve materialet.

 • Massen af ​​den vedlagte armatur bør ikke overstige 6 kg;
 • Det er værd at være opmærksom på, at når du udskifter lamper, er det muligt at beskadige arkene eller ved et uheld trykke på en lavhængende lampe med din hånd.

Derfor er det nødvendigt at tænke på belysningen af ​​rummet og lægge et hul i materialet under den monterede krog ved montering af loftet på gipsplader.

Hvis dette ikke var tilfældet, kan du hænge lysekronen på foråret eller en speciel sommerfugl, der er installeret i det borede hul. Dowel'en skal strammes med en særlig møtrik, og sommerfuglbøjlen strammes med en skrue til kliket. Alle fastgørelsesanordninger skal være forsynet med en stang eller krog, som er fastgjort til lysekronen.

Når du installerer et strækloft, skal du på forhånd sørge for, hvordan du løser lampen. Det skal huskes, at den strakte lærred ikke kan tjene som en fastgørelsesbase til lysekronen. Montering af strækloftet, arbejderne, inden du skærer hullet til fastgørelse af armaturet, lim termisk ring på forhånd. Hvis dette ikke er gjort, vil det være umuligt at hænge lysekronen til loftet, da det strakte lærred vil rive. Gennem det skårne hul ledes forbindelsesledninger.

Med denne mulighed skal du først hænge lysekronen på krogen og derefter tilslutte de elektriske ledninger, hvorefter fastgørelsespunktet er dækket med en dekorativ hætte på lampen.

Video instruktioner til montering af lysekrone på krogen

Montering med monteringsplade

Før du løser lysekronen til loftet med en monteringsplade, er det nødvendigt at:

 • Prøv det sted, hvor det skal hænge. Samtidig skal armaturens dekorative komponenter, der dækker fastgørelsesstedet og ledningerne, passe tæt til loftet;
 • hvis det er midten af ​​rummet hvor den monterede krog er placeret, så skal den bøjes, men ikke skæres. Måske i fremtiden, med den efterfølgende udskiftning af lamper, er det stadig nyttigt.
 • mærkning sker under monteringspladen. Til dette formål påføres stangen til loftet og omsluttes med en blyant, så de vedhæftede elementer ikke forstyrrer forbindelsen til elnettet. Planlæg borepladser. Plastdykninger føres forsigtigt ind i de borede huller. Plastik skal være ribbet, hvilket forhindrer det i at løsne over tid og begynder at falde ud af reden.
 • Ved hjælp af skruer eller selvdrejende skruer fastgøres fastgørelsesbjælken til loftet.
 • Efter montering af forbindelsestrådene påføres en skål eller et andet dekorativt element på den installerede plank, der kombinerer forbindelseshullerne.
 • de drejer hele strukturen med dekorative møtrikker, hvorefter du kan skrue i pærerne og installere loftlamperne eller andre komponenter i lampen.

Det er værd at bemærke, at det kan være svært at hænge en lysekrone til loftet alene. For at forbinde ledningerne har brug for en hånd. Derfor, når armaturet tilsluttes lysnettet, holder en person lysekronen, den anden beskæftiger sig med ledninger.

Ved installation af stræklofter skal bunden til fastgørelse af båndet installeres på forhånd. Dette kan være en almindelig træblok, den nødvendige tykkelse, som før montage af lærredet er fastgjort til loftet, og derefter monteres en strimmel på den.

Det er nødvendigt at overveje, hvordan du installerer belysningsarmaturet korrekt på gipspladens loft. Det er allerede blevet bemærket, at med en lille vægt af lysekronen kan den fastgøres direkte til arkene. Med en mere massiv version af lampen skal du være opmærksom på et ekstra substrat i form af en stang eller en metalprofil, som monteringsbjælken monteres på.

Du kan korrekt hænge lysekronen på krydsstykket eller I-bjælken på samme måde som ved monteringsbjælken. Det er værd at overveje, at denne mulighed giver mulighed for tunge armaturer, så du skal tage klumper og skruer med større længde og diameter.

Du kan nemt montere lysekronen i loftet med dine egne hænder. Det vigtigste er at forberede det nødvendige materiale og værktøjer, studere de vedhæftede tilslutningsanvisninger og konstant have en assistent.