Hvordan man laver hvidvaskende vægge med egne hænder: hvordan man fortynder slagtet kalk, hvilke farver man skal vælge og hvordan man skal hvidtvaskes

Lime er et naturligt materiale med unikke egenskaber. Hvidvaskning af væggene med kalk er en af ​​de mest traditionelle og overkommelige måder, hvorved man ikke kun kan reparere noget værelse, men også meddele interessante designideer.

Hvor er hvidvaskende vægge

Velegnet til renovering af lokaler både inde og ude:

 • antiseptiske og desinfektive egenskaber giver dig mulighed for at undgå udseendet af alle former for skadelige mikroorganismer, skimmelsvamp og råd, så kalk bruges til farvning af børns og medicinske institutioner, gårde, kældre, industrielle lokaler;
 • Modstand mod temperatur og modstandsdygtighed over for fugt er vigtig ved reparation af lokaler med høj luftfugtighed - bade og badeværelser.

Sådan smides du smukt med dine egne hænder: en trinvis vejledning

For at opnå en høj kvalitet og holdbar belægning skal du udføre følgende trin korrekt:

Overfladebehandling

Til hvidvaskning lå fladt og ikke smuldrer for tidligt, skal bunden til belægningen grundigt rengøres fra rester af tidligere materialer. Vask eller behandle særligt forurenede områder:

 • behandle fede pletter med sodavand
 • rust rust med kobber sulfat;
 • Skimmelsvamp med hvidhed.

Alle eksisterende revner og uregelmæssigheder fylder med kitt og derefter letpoleret.

Værktøjsforberedelse

Du kan male med et af følgende værktøjer:

Sådan slukker du kalk selv hjemme

Til hvidvaskning anvendes kun hydreret kalk, som kan købes i færdiglavet form, eller det kan bruges hjemme.

For at gøre dette skal du tage materialet i form af granuler eller klumper, placere dem i en metalrensbeholder og hæld koldt vand i forholdet 1: 1. Når dette sker en meget aktiv reaktion, så skal du lukke opvasken med et låg.

Efter aflejring blandes blandingen grundigt, fortyndes med koldt vand med en mængde på 1 kg kalk pr. 10 liter vand. Stamme gennem nettet for at slippe af med klumper og andre indeslutninger. Den færdige opløsning skal have en ensartet, tæt tekstur.

For at opnå en særlig stærk sammensætning anbefales det at tilføje 5 dråber linolie og en knivspids salt.

Forberedelsen af ​​kalkdej er ens, kun du skal reducere mængden af ​​vand. For en portion tør lime skal du kun hælde 50% vand. Og fyld den med små portioner, konstant omrøring og ikke lade reaktionen stoppe.

Sådan fortyndes slagt kalk korrekt

Det er mere bekvemt, lettere og sikrere at bruge slukket. Det sælges som et pulver eller en limepasta.

For at fortynde kalk og forberede sig til brug skal du tage en ren stor kapacitet, læg kalkpulver eller dej og fortynde med små portioner koldt vand indtil konsistensen og densiteten af ​​mælk. Ved 1 kg kalk skal du tage 3 liter. vand.

hvordan arbejdet skrider frem

Før du begynder at arbejde, skal du dække med papir eller film alle emner i rummet, samt vinduer, gulve, for ikke at blive snavset i processen.

Når du anvender hvid med sprøjtepistolen, skal du blande blandingen gennem en sigte eller ostekloth. Hæld i beholderen, pump i luft, juster dysen til ensartet sprøjtning. Hvis malingen ikke sprøjtes, skal opløsningen fortyndes yderligere med vand og blandes. Ved sprøjtning skal apparatet holdes i en afstand på 20-25 cm. Det andet lag skal påføres i 1,5-2 timer.

Du kan øge resistensen af ​​hvidtning ved at tilføje særlige stoffer:

 • sæbe og tapet lim vil give holdbarhed til maleri;
 • linolie beskytter mod vask ved forarbejdning af facadernes vægge;
 • bord salt vil give en særlig hvidhed og vil ikke tillade at blive snavset, når rørt.

Hvilken farve der skal vælges til hvidkalkede vægge

Det skal huske på, at kalk er en alkali, så ikke alle farver kan bruges, men kun alkalisk resistente. Farveringspigmentet bringes i allerede forberedt struktur. Det skal huskes, at indførelsen af ​​en stor mængde maling vil reducere belægningenes kvalitet og reducere levetiden, så det er svært at opnå lyse og mættede farver.

Kalk hvidvask er oprindeligt hvid, så når man blander det og farveskemaet opnås pastelfarver. For at give den ønskede nuance kan du bruge flere farver.

Design af lejligheden med hvidkalkede vægge

Lime kan med succes anvendes til ikke kun at behandle husholdninger og boliger, men også at skabe interessante dekorationsløsninger i moderne design.

Maling vægge i hvid giver det indre rum og airiness. Brugen af ​​pastellfarver giver elegance og harmoni.

Overfladebehandling

Det er uønsket at vaske vægge, der er behandlet med kalk, når de er forurenet, de kan rengøres ved hjælp af en tør metode. Hvis du har brug for at rydde små områder, kan du bruge krummen af ​​friskbrød. Tungt snavset vægge bør være hvidkalkede.

Sikkerhedsregler

 1. At slukke kun i åbent og ledigt rum.
 2. For at undgå kontakt med hud og øjne er det vigtigt at bruge beskyttelsesudstyr: gummibelagte handsker, beskyttelsesbriller, lukkede kufferter, åndedrætsværn beskytter med åndedrætsværn eller maske.
 3. Da processen med at arbejde med kalk ikke er meget ren, skal du lukke alle genstande med film, inden du starter arbejde.

Lime whitewashing er en enkel og rentabel måde at afslutte rummet på, og væggene passer perfekt ind i ethvert interiør.

Lime hvidvaskevægge - DIY manuel reparationsmanual

Et stort udvalg af materialer til efterbehandling afslutter de gamle måder at reparere, og kalk hvidvask anvendes ikke så bredt som det var for 50 år siden. Men denne metode, bevist af generationer, svarer fuldt ud til udtrykket "billig og munter". Hvis du planlægger at hvidvaske væggene, lofterne eller grænserne i haven, lær hvilke egenskaber det slagtede kalk har, hvordan du forbereder det korrekt, beregne mørtelforbruget og anvende det på forskellige overflader.

indhold

Funktioner og omfang af kalk i reparation ↑

Lime er ikke det nemmeste materiale at bruge. Men det indtager en temmelig stærk position og modvilligt mister jorden i sit marked for byggematerialer. På grund af alle fordele og ulemper er det i visse tilfælde hensigtsmæssigt at anvende kalk hvidvask, og det er nogle gange mere hensigtsmæssigt at vælge en anden metode.

Vigtige egenskaber af kalk hvidvask ↑

Alle ved, at kalk fra skolebøger kaldes calciumoxid i kemi lærebøger. Til hvidvaskningen, brugt slagtet kalk, det vil sige reageret med vand. I kemiske termer er hydratiseret kalk en stærk base - en alkali. Det har gode desinfektionsegenskaber, fordi det aggressive alkaliske miljø påvirker svampen, skadedyrene og andre uønskede dyr negativt.

Lime whitewash er ikke bange for fugtig luft, springer ikke og blærer ikke. Ud over modstandsdygtigheden mod høj luftfugtighed er væggene, der behandles med dette stof, modstandsdygtige mod ekstreme temperaturer.

Til hvidvaskning er det ikke nødvendigt at vaske den eksisterende belægning, den kan påføres på den gamle finish. Desuden, hvis et gitter med små revner har dannet sig på overfladen af ​​væggene eller loftet, vil behandling med hydreret kalk styrke finishen og forlænge levetiden.

Kostprisen for kalk til hvidvaskning i butikker kan ikke sammenlignes med prisen på andre færdigvarer. Dette skyldes, at produktionsprocessen er meget enkel - det er en elementær calcination af kalkholdige sten i ovnen. Råvarer koster en krone, så prisen på produktet er lav. En tredive kilo taske koster omkring $ 2.

Hvor og hvorfor er det tilrådeligt at bruge lime ↑

Egenskaberne ved antiseptisk og fungicid gør hydratiseret kalk til lederen blandt færdiggørelsesmaterialerne til fugtige og kolde lokaler: kælder, laden, garagen, kælderen og lignende. Den bruges til vægge og lofter. Vejrbestandigheden af ​​stoffet gør det muligt at bruge det til hvidvaskende facader.

Optag holdere til brug af kalk til hvidvaskning og andre opgaver - gartnere. Her anvendes det i fuld gang. Det er sædvanligt at hvidvaske væggene både indefra og ude, tilføj hurtiglime til jorden for at ændre sin syrebasebalance, behandle træstammer for at beskytte mod insekter og dyr og forkæle for skønhed.

I de lokaler, hvor det er praktisk, snarere end æstetik, og den økonomiske side af spørgsmålet også betyder noget, er kalk også brugt til at belægge vægge og lofter. Dette kan ses i indgange, på trapper, i fælles korridorer, foyer.

Det er hensigtsmæssigt at hvidtætte loftet i ethvert boligområde. På skoler, hospitaler og andre institutioner er lime mørtel stadig brugt til at dekorere vægge. Efter tørring bliver calciumhydroxid sikkert, udsender ingen skadelige stoffer i luften.

Købe kalk - hvad skal man tage og hvor meget ↑

Før du går i butikken, skal du finde ud af, hvilken slags kalk der skal købes hvidvaskning - slaked eller quicklime, hvor meget det er nødvendigt, og hvilke andre komponenter der skal bruges. Dette vil spare dig for at gå videre til byggemarkedet, hvis pludselig løsningen ikke er nok, eller dens egenskaber ikke opfylder dine krav.

Sådan laver du en slagtet kalk med dine egne hænder ↑

Som du allerede har forstået, slaked lim og quicklime er helt forskellige stoffer, der er forenet kun af konsonant navn og tilstedeværelsen af ​​calcium i sammensætningen. Slaked lime bruges til husstandsreparationer. Det sælges efter vægt på en hvilken som helst hardware butik eller afdeling for landbrug.

Der er dog ofte situationer, hvor der er en temmelig stor bestand af quicklime på gården, og det er tilrådeligt at bruge det i stedet for at købe slagt kalk. I dette tilfælde kan det selvstændigt tilbagebetales, des mere så kræver denne kemiske proces ikke færdighederne til at udføre sådanne eksperimenter i laboratoriet.

Så, hvordan man laver kalk til hvidvaskning fra en klumpet quicklime "koge". Først skal du bekymre sig om personlig beskyttelse. Da du vil beskæftige dig med en temmelig aggressiv alkali, skal du sørge for at beskytte dine øjne (beskyttelsesbriller), åndedrætsorganer (åndedrætsværn), åben hud (lukkede tøj og handsker). Gør det i luften.

Video: Sådan tilberedes en løsning til hvidvaskning

Du skal bruge en dyb beholder, for eksempel en spand og et værktøj til blanding - ifølge traditionen - en pind. Listen over ingredienser er også kort:

 • kalk klump quicklime;
 • vand.

Vand skal være koldt, det er den eneste betingelse. Selv den første grader vil huske proportionen - 1: 1.

 1. For 1 kg calciumoxid, tag 1 liter koldt vand.
 2. Alt dette kombineres i en beholder og blandes. Næsten øjeblikkeligt vil du være i stand til at observere starten på en kraftig kemisk reaktion med frigivelsen af ​​en stor mængde varme. Når slukning af blandingen sommetider opvarmer op til 150 grader, er det ikke for ingenting, at stoffet blev populært kaldet kogepoten - opløsningen koger bogstaveligt.
 3. Når reaktionen stopper, vil varme og gas ophøre med at blive frigivet, kalk kan betragtes som "fluff", det vil sige slaked. Det er dog ikke egnet til hvidvaskning.
 4. Opløsningen bør modnes inden for 2-3 uger under et låg på et mørkt, køligt sted.

Andel af opløsning og forbrug pr. Kvadrat на

For at starte kalk hvidvask med dine egne hænder, skal du forberede mindst et sådant sæt materialer:

 • pulver eller kalkpasta
 • vand.

Derudover tilføjer i hvidvaskningen ofte alle former for hjælpestoffer, der giver det visse egenskaber. Basisopløsningen fremstilles i et forhold på 1: 3. For hver kilo fluff tager de 3 liter vand. Som følge heraf kan 4 liter opløsning fremstilles ud fra 1 kg stof.

Kalkforbrug pr. 1 m 2, når hvidvaskning afhænger direkte af, hvilken overflade der påføres:

 • Det største forbrug er ca. 1 liter færdigblandet mørtel pr. Kvadrat, og det vil gå væk, når der vaskes ubehandlet murerarbejde.
 • En jævnt forberedt overflade antager ca. 0,5 liter pr. Kvadratmeter.

Et andet kriterium, der afspejles på bekostning, er malingsværktøjet. Brug ofte den sædvanlige flade børste eller runde - maklovitsu. Disse værktøjer er uøkonomiske, massen påføres i et tykt lag, dråber og dråber kan dannes. Sprøjtepistol kan betydeligt reducere materialeforbrug og tid. Ofte er der i stedet for en sprøjtepistol monteret en støvsuger med en omvendt blæser og lige håndspray til træer.

Sådan beregnes mængden af ​​fluff og vand ↑

Før du fortynder slagt kalk til hvidvaskning, skal du udføre nogle beregninger. En omtrentlig beregning af forbruget er som følger.

Først skal du beregne området af væggene og loftet, som er planlagt til at blive hvid. For eksempel: værelse 3 ved 5 m, lofthøjde 2,5 m. Det blev besluttet at behandle loftet og en del af væggene fra midterhøjde til loft med kalk hvidvask.

Vægområde: (3 * 2,5 + 5 * 2,5 + 3 * 2,5 + 5 * 2,5) / 2 = 20 m 2.

Loftareal: 3 * 5 = 15 m 2.

Samlet areal: 35 m 2.

Baseret på det gennemsnitlige forbrug på 1 liter opløsning pr. 2 m 2 overflade, er det let at beregne den mængde, der er nødvendig til hvidvaskning - 17,5 l kalkmørtel. Du kan runde op til 18 og bedre - op til 20, fordi den gennemsnitlige udgift - konceptet er ret fleksibelt.

Det vil sige, at 20 l af opløsningen er påkrævet, og dette er 5 kg hydratiseret kalk i pulveret. Det er værd at bemærke, at den færdige limedej, som sælges i hardwareforretninger, er skilt i samme forhold, hvilket betyder at beregningen er korrekt for ham.

Tilsætningsstoffer for at øge holdbarheden og bekæmpe mangler ↑

Da kalk har været brugt i konstruktion i meget lang tid, er der mange "populære opskrifter" og metoder, der forbedrer egenskaberne af dette stof. Alligevel viste moderne vandbaserede malinger ikke så længe siden, og håndværkere blev tvunget til at gøre kemi lige ved deres dacha eller hjemme.

Det første problem, der er løst ved tilsætning af den hemmelige ingrediens i en opløsning af kalk hvidvask er skrånende. Den tørrede overflade har ejendommen til jord jord og alle, der rører den. Hvad skal man tilføje til lime, for ikke at smøre? Denne ingrediens er i hvert hjem - salt. Det har en god bindingshandling. 100 g salt tilsættes pr. Liter opløsning.

Et andet problem, især når man bruger hvidvask til udendørs arbejde, er den hurtige skylning af sammensætningen med vand. Det har længe været kendt, hvad man skal tilføje til lime, så det ikke vaskes af - en fedtbestanddel indføres i det - tørring af olie. Tørreolie afviser vand og tillader hvidvaskning at tjene længere. Andel 1:10, 100 ml pr. Liter opløsning.

Øvelse af tilsætning af husholdnings sæbe, gnides på en grov riven, hvid lim, tapetlim, akryl primer. Alt dette gøres for at sikre maksimal vedhæftning af whitewash med væggen, for at eliminere dens hævelse og boblende.

Hvid er ikke den eneste mulige farve ↑

For at forhindre, at kalkstenovertrækningen bliver gullig, tilsættes methylenblåt til den. Det vil tage 10-20 g pr. Liter. Det hvidkalkede loft bliver snehvidt. Men nogle gange er der et behov for at få lime mørtel i andre farver. Hvidvaskning af denne masse kan ikke kaldes, og ikke alle farvestoffer vil gøre. Brug kun de pigmenter, der er resistente over for alkalisk medium - mineral, men i hvert fald ikke organisk.

Pigmenter anvendt til kalkmaling:

 • okker (gul farvetone);
 • umber (grønlig brun);
 • rød bly (orange);
 • mumie (rødbrun);
 • kromoxid (grøn);
 • titandioxid (hvid);
 • lithopon (hvid);
 • ultramarine (blå).

For at forberede en god kvalitet lime maling, anbefales det ikke at tilføje pigmentet i sin rene form - pulver. Den forfortyndes med vand for at opnå en pasta. Derefter giver pigmentpasta infusion i ca. 24 timer. Og først efter det kan farvestoffet tilsættes til opløsningen. Dette skyldes, at pigmentkornene ofte opløses dårligt og kan nå til penslen og danner grimme farvede striber.

Hvordan påføres sammensætningen på overfladen af ​​alle regler ↑

Instruktionerne om, hvordan man limer en mur, ser ganske forskellig ud. Faktum er, at hver mester har sin egen opskrift på en kalkblanding, sit eget værktøj, hvilket betyder sin egen metode. Men du kan forsøge at kombinere de grundlæggende punkter i en algoritme. Det vil vise sig at være en universel metode, som alle har ret til at supplere eller lidt korrekte, afhængigt af situationen.

Har jeg brug for overfladebehandling ↑

Hvis opgaven er at hurtigt blanke væggene og den dekorative side af spørgsmålet ikke genere dig, kan du springe over forberedelsesfasen. Faktisk kan du smide lige oven på andre belægninger, ikke bekymre dig om, at resultatet ikke opfylder forventningerne. Men hvis væggene er dækket af limmaling, skal du først fjerne det.

Hvis hastigheden ikke er din prioritet, så er det bedre at forberede overfladen til anvendelse af kalkmørtel. Så resultatet bliver mere præcist. Vask den gamle hvidvask, opsvulmede steder på gipset fjernes, sand, kitt. Det samme gælder for revner, hvis nogen.

Som primer ved brug af almindeligt vand. Overfladen er lidt fugtet for bedre kontakt. Og hvis der er en eller flere af de ovennævnte additiver i blandingen, vil vedhæftningen blive endnu bedre.

Det er vigtigt at beskytte alle andre overflader mod utilsigtet limeindgang. Alle møbler, hvis det ikke kan tages ud af lokalet, gulve og vægge er dækket af plastfolie. Arbejderen skal bære beskyttelsesdragt, handsker, beskyttelsesbriller og en maske til personlig beskyttelse.

Et par hemmeligheder af ensartet anvendelse ↑

Ansøgningsprocessen er ikke særlig vanskelig. Pensel eller makolitsu dyppet i en beholder med hvidvask, sæt opløsningen på væg eller loft med et tyndt lag. For loftet er det bedre at bruge et værktøj med et langt håndtag. Du kan gøre det selv. Dette vil lette arbejdet og eliminere behovet for at klatre ustabile strukturer fra borde og stole.

Påfør hvidvask i flere lag - 2-3. Hvert lag skal påføres vinkelret på den forrige. Så belægningen vil være mere ensartet, der vil ikke være nogen striber og fortykkelser. I hjørnerne forbliver ofte uudnyttede områder. På disse steder er det bedre at børste igen.

Mellem lagernes anvendelse er det nødvendigt at opretholde et tidsinterval. Det forrige lag skal være helt tørt. Dette sker meget hurtigere, hvis lagene er tynde. Det tyndeste og ensartede lag opnås ved anvendelse af en elektrisk sprøjtepistol. Kalkblandingen hældes i tanken og sprøjtes på overfladen med små dråber. Dette eliminerer udseendet af skilsmisse.

På trods af at processen med hvidvaskning af væggene og lofterne med lime ikke er en stor ting, kan det for en person, der har stødt på dette for første gang, virke som en umulig opgave. Især når det kommer til højt til loftet eller omfattende arbejde på store områder. Det er aldrig for sent at vende sig til en mester - en professionel på dit felt. Han vil nemt gøre dette job med kvalitet og meget hurtigere end en nybegynder.

Anvendelse af hvidvask på væggene

Hvidvaskning af væggene med lime er en procedure, der er kendt for mange almindelige mennesker. Hun har en velfortjent tillid på grund af, at en sådan belægning er en af ​​åndbar og har en antiseptisk virkning.

Du kan selv udføre arbejdet uden at tiltrække eksperter, og alle de nødvendige materialer kræver ikke væsentlige materielle omkostninger. For at få en kvalitet belægning, skal du kende nogle af de funktioner og subtiliteter i forberedelsen af ​​sammensætningen.

Det er vigtigt at anvende det på den forberedte overflade. Før du hvidvaskede lofterne eller væggene, skal du vælge grundlaget for forberedelsen af ​​løsningen. Det kan være kridt eller kalk.

Kalk hvidvask

På trods af at brugen af ​​kridt - den nemmeste og mest overkommelige måde at forberede sammensætningen på på hvidt overflader inde i rummet, er lime i stor efterspørgsel. Dette skyldes det faktum, at vægge og lofter, der er behandlet med kalk hvidvask, ikke er underlagt dannelse af mug og svampe. Den mest eftertragtede sammensætning til hvidvaskende vægge - fluff. Hvidt pulver, forbi slukningsproceduren og efter tilsætning af vand og fiksere klar til brug.

Moderne producenter indser kalk:

 1. Slaked, leveret til salgsstedet i form af pulver eller pasta (dej).
 2. Hurtig, realiserbar i form af granulater eller store klumper.
Når du har fyldt kalken med vand, skal du lukke beholderen med et låg

Til hvidvaskning må kun hydreret kalk anvendes til forberedelse, som du skal bruge:

 • vand og kalk selv taget i et 1: 1 forhold;
 • rene metalredskaber uden chipping og korrosion;
 • dække for kapacitet;
 • træspatel til blanding af opløsningen.

Når hurtiglime hældes med koldt vand, begynder det at koge som det var, opvarmning til 130 ° C. Reaktionen er meget voldsom, de flydende bobler og stænk flyver væk i forskellige retninger. På dette tidspunkt er det bedre at dække beholderen med et låg, for at undgå at få blandingen på bare hud.

Det er umuligt at bruge plastskål, fordi opløsningen i slukningsprocessen er meget varm, og sammensætningen kan kun blandes, efter at reaktionen er afsluttet. Nu skal du lukke beholderen med et låg og sætte det på et køligt mørkt sted i 20-25 dage.

I slutningen af ​​denne tid blandes sammensætningen grundigt.

Opnå fuldstændig opløsning af granulerne

En tyk hvid film bør forblive på træspatelet. Blandingen, der er nødvendig til hvidvaskning, fortyndes med koldt rent vand, der søger at opnå en homogen uigennemsigtig sammensætning. Den omtrentlige mængde af den fremstillede opløsning fremstillet ud fra 1 kg hurtiglime er 10 liter.

Under slukning skal alle klumper og granulater være fuldstændigt opløst i vand, men inden indholdet af beholderen skal blandes grundigt og filtreres gennem et specialnet før brug.

Værktøjet til hvidbearbejdning kan vælges under hensyntagen til lægmandens ønsker eller egenskaber ved den behandlede overflade:

Ved arbejde med en airbrush skal den resulterende blanding drænes gennem gasbind for at fjerne selv de mindste resterende klumper.

Sådan øges opløsningens modstand

For at hvidvaske væggene ikke kun med høj kvalitet, men også med en holdbar løsning, vil det være nødvendigt at introducere nogle specielle tilsætningsstoffer. Du kan bruge den sædvanlige sæbe eller tapetlim. Kalk til hvidvaskning bruges til at trække på facadevæggene.

I dette tilfælde er det nødvendigt at beskytte sammensætningen mod de negative virkninger af udfældning og hurtig skylning. Du kan gøre dette ved at tilsætte en linolie til opløsningen, som vil afvise fugt og hjælpe hvidvaskning til at forblive på væggene så længe som muligt.

Indførelsen af ​​nogle tilsætningsstoffer i sammensætningen af ​​whitewash vil tillade dig at undgå, at kalk falder fra væggene.

De hvidvaskede overflader har tendens til at smette alt, hvad der berører dem. Du kan undgå dette ved at tilsætte almindeligt salt til opløsningen.

Kendskab til proportioner gør det muligt at opnå den ønskede virkning:

 • kalk og salt - 1 kg pr. 10 liter opløsning; salt vil hjælpe med at gøre overfladen af ​​den sne-hvide;
 • linolie - 100 ml til en hvidvaskeskovl;
 • sæbe, gnides på et groft riveapparat, hæld varmt vand, og derefter tilsæt en sæbeopløsning under fremstillingen af ​​blegemidlet i stedet for vand.

Nogle gange rådgiver mestere i stedet for en lille del af PVA eller tapetlim til at indføre lim i mørtel. Det koges på et dampbad, og før hvidtning af væggene tilsættes det varmt til det tilberedte lime hvidtvasket. For detaljer om, hvordan du bruger whitewash, se denne video:

Hvidvask er praktisk at anvende med en rulle

En af de mest populære opskrifter til fremstilling af hvidtekompositionen:

 • 5 kg slagt kalk
 • 100 g knust og brygget sæbe;
 • 50 g træ lim;
 • 10-15 g linnedblåt pulver;
 • 8 liter rent koldt vand.

Bland alle ovennævnte ingredienser, hæld dem med vand, bland dem grundigt og lad dem blandes i 5-10 timer. Det er muligt at påse overfladen med en rulle, en speciel hvidbørste eller en bred pensel (maklavitsa).

Før du hvidkalk væggen med lime, skal du sørge for dens integritet, fraværet af revner og revner. En tyk lime hvidvaskning vil nemt skjule mikrokrakken på kittens overflade, men større fejl skal fjernes, før arbejdet begynder.

Arbejdsordenen

Whitening tager ikke meget tid og tager ikke meget styrke ud af en gennemsnitlig person, hvis den udføres i overensstemmelse med gældende regler. For det første er det værd at nævne behovet for forberedende arbejde. Alle vægge og lofter, der er planlagt til at blive hvid, skal du begynde at putte og forårsage kitt i to lag.

Efter fuldstændig tørring (efter 12 timer) kan du begynde at skure overfladen med emery papir. I det tilfælde, hvor trælim eller PVA blev indført i hvidvaskenes sammensætning, er det ikke nødvendigt med priming af væggene. Hvidvaskning og dermed vil holde mindst 5 år, uden revner, ikke forbrændt, ikke tilsmudsende hænder og beklædning af beboere. Få flere oplysninger om hurtig whitewash-metoden i denne video:

For at male væggene dækker dem kvalitativt med to lag kalk

Sammensætningen påføres i to lag med fuldstændig tørring. Før du fortsætter med re-whitening, skal du vente mindst 5 timer. Korrekt forberedt opløsning efterlader ikke synlige overgange og spor (bånd) fra børsten eller børsten.

Når du arbejder med sprøjtepistolen, er det vigtigt at forberede en blanding af korrekt konsistens og ikke at sprøjte det fra en kort afstand. Så du kan undgå pletter og opnå en ensartet fordeling af hvidvask på overfladen.

For at alle lag skal have samme kvalitet, er det nødvendigt at blande indholdet af beholderen konstant og forhindre dannelsen af ​​et bundfald.

Kalk hvidvaskende væggene

Hvidvaskning af loft og vægge er en af ​​de bedste måder at få disse overflader til at blive rene, pæne og ryddelige. Men først skal du forberede strømmen og væggene til hvidvaskning, og derefter for at blanke, vælge den bedste måde.

Forberedelse af loftets overflade (vægge) til hvidvaskning med egne hænder

Før hvidvaskning er det naturligvis nødvendigt at forberede overfladen til videre arbejde. For eksempel ønskede du at bruge lime hvidvask, og dit loft eller vægge er dækket af kridt, i hvilket tilfælde det ville være logisk at først fjerne den gamle kalk hvidvask og kun derefter anvende kalk.

Hvordan vaskes den gamle hvidvaske korrekt fra loftet? Først og fremmest skal du fugte hele overfladen af ​​loftet med vand og derefter med en klud og en spatel for at rense og vaske hvidvask med sæbevand.

Hvis du vil opdatere loftet kun lidt. dvs. lave reparationer hvidkalkede loft, så undersøg grundigt hele loftet for tilstedeværelse af revner, og derefter ved hjælp af en spatel kan du forsegle fejlene med cementbaseret kittet.

Sømmer i loftet skal limes en speciel, ligner gitteret, båndet og derefter zashpatlevat. Når loftet er tørt, skal det behandles med sandpapir. Anvend derefter primer igen, og efter tørring (efter 24 timer) kan du fortsætte direkte til hvidvaskningen.

Sådan tæpper du loftet (vægge) med dine egne hænder - hvidvask med lime, kridt og vandbaseret maling

Jo bedre at blanke loftet?

I øjeblikket er der to hovedtyper af miljøvenlige materialer til hvidvaskning af loft og vægge - dette er kridt og lime.

Lime loft hvidvask

Lime har en fordel, det har bakteriedræbende egenskaber, og har også evnen til at stramme huller, som om de lukker dem.

Kalk hvidkalk

På samme tid kan lime i nogle mennesker forårsage allergiske reaktioner, så det er naturligvis bedre at bruge kridt, hvilket giver en fremragende hvid farve, når den bliver hvidvaskende (selvom kalk er lige så god).

Bemærk venligst at hvis loftet hvidvaskning tidligere var lavet med kalk, anbefales det at du også bruger det i fremtiden for at forhindre grimme pletter og pletter.

Forberedelse af opløsningen til hvidvaskning af loftet med kridt

Opløsningen til kalk hvidvask er fremstillet som følger: 5 liter. vand tilsættes 30 gram. trælim, 15 gr. blåtryk (for at give hvidhed til løsningen) og 3 kg kridt. Den forberedte opløsning er nok til 10 kvm.

Kontroller opløsningens konsistens med en kniv. Hvis opløsningen flyder frit langs kniven, har opløsningen utilstrækkelig viskositet. Så er det nødvendigt at tilføje mere kridt der, men gradvis i små portioner, så løsningen ikke viser sig at være for tyk.

Forberedelse af opløsningen til hvidvaskning af loftet med kalk

Løsningen til kalk hvidvask er fremstillet som følger: I en liter vand omrøres 2-3 kg kalk, tilsættes 100 gr. salt, 200 gr. aluminium alun. Bland grundigt og fortynd derefter med varmt vand (op til 10 l.). Hvis du vil ændre skyggen, kan du tilføje 200-500 ml farvestof.

Når hvidvaskes med kalk, skal overfladerne fugtes, så kalken falder fladt og efterlader ingen striber.

Sådan bestemmer du hvad hvidkalkede loftet eller væggene skal reparere

Nogle gange ved vi ikke, hvilke vægge eller lofter der var hvidkalkede tidligere, da det let kan kontrolleres. Vi vådede noget område med vand, hvis hvidvaskningen var kalk, så bliver den våde overflade mørkere, og hvis du gnider dette sted med din finger, vil den ikke blive malet.

Sådan udføres hvidvaskning af loftet (vægge) med egne hænder

Brug hjælpeværktøj til hvidvaskning: en børste, rulle eller støvsuger. Det er nemmest at arbejde med en rulle, mens overfladen bliver hvid og glat (erfaring og børstning er stadig nødvendig for en børste og en støvsuger).

Før arbejdet påbegyndes, er det nødvendigt at blande opløsningen grundigt og derefter anvende hvidvask med en rulle mindst to gange. Det første lag skal have lov til at tørre, og derefter anvende et andet lag.

Sådan blæser loftet (væggen) med en støvsuger eller spray

En af de hurtigste og mest effektive måder at hvidkalk på er at bruge en støvsuger, som er i næsten ethvert hjem.

For korrekt hvidvaskning er der brug for en støvsuger, som skal "kunne" blæse luft og ikke blæse (ikke alle modeller har denne funktion), og blandt dyserne skal den have en særlig polyethylenhætte med et sæt rør inkluderet.

Sådan blæser loftet (væggen) med en støvsuger eller sprøjter. Dette dæksel skal anbringes på en 1-liters eller 1,5-liters krukke, og alt dette skal forbindes til det blæste hul i støvsugeren.

Luft under tryk vil gå gennem slangen, falde ind i sprøjten, stramme blandingen fra dåsen og lede ud gennem røret og sprøjte opløsningen over overfladen.

Løsningen af ​​opløsningen reguleres af et andet hul, som er lukket med en finger.

For at hvidvask skal ligge jævnt, skal du lave en jævn cirkelbevægelse. Sprøjtedysen skal være ca. 80-100 cm fra overfladen. Du kan gentage proceduren flere gange for at opnå et optimalt resultat.

Overhold de grundlæggende sikkerhedsregler ved hvidvaskning af loftet (vægge) med egne hænder.

Ved hvidvaskning af loft eller vægge skal du bære beskyttelses tøj og bruge sikkerhedsforanstaltninger: ansigtsforbindelser, øjne - beskyttelsesbriller, hænder - gummihandsker.

Hvis du vil have lofterne til at glæde dig over deres renlighed og hvidhed i mange år, kan du sikkert begynde at hvidvaske væggene og lofterne med dine egne hænder ved at vedtage disse instruktioner!

Relaterede nyheder

Hvordan hvidvaskes væggene med lime gør det selv?

Lime hvidvaskende væggene er en af ​​de mest overkommelige måder at afslutte både lodrette og vandrette overflader. Som en vægbeklædning er limemorter meget udbredt på grund af dets fremragende præstationsegenskaber, blandt hvilke er:

Lime har antibakterielle egenskaber, som beskytter overfladen mod forme og svampe

 • antibakterielle egenskaber: Kalk er et naturligt antiseptisk middel, derfor bliver overfladen behandlet af det pålideligt beskyttet mod skimmel, svampe og andre skadelige mikroorganismer;
 • modstandsdygtighed overfor forøgede fugtighedsniveauer og ustabile temperaturforhold, hvoraf hvidvaskning ofte anvendes i badeværelser og bade;
 • høj slidstyrke: når der tørres, danner kalk en beskyttende film på overfladen, hvilket forhindrer for tidligt slid;
 • Miljøvenlighed: Kalk er et naturligt materiale, der under drift ikke udsender stoffer, der er skadelige for menneskekroppen i det ydre rum, derfor er det muligt at male væggene med kalkmørtel i ethvert rum;
 • lav pris: kalk betragtes som et af de billigste efterbehandling materialer, så for folk med et begrænset budget, vil denne metode til færdiggørelse vægge være den bedste løsning.

Den eneste ulempe ved kalk er, at resultatet af arbejdet stærkt afhænger af forberedelsen af ​​finishen og på kvaliteten af ​​den forberedte kalkmørtel. Derfor er det nødvendigt at være særlig opmærksom ved udførelse af hvidvaskning hjemme til forberedende aktiviteter.

Forberedende arbejde

Lime er et miljøvenligt materiale, så hvidvaskning kan gøres i ethvert rum.

I færdiggørelsen af ​​arbejdet kan du have brug for sådanne værktøjer og materialer:

For at efter hvidvaskning af væggens hvide væsner ikke grimme pletter fra rust eller fedt, og limen er lagt i et jævnt lag, inden du kan hvidvaske væggene, skal du ordentligt forberede dem til denne procedure.

Forberedende aktiviteter består af flere faser:

 • fjernelse af den gamle belægning;
 • rense bunden af ​​spor af snavs og rust;
 • justering af væggene.

Før hvidvaskning skal du nive væggene med kitt

I betragtning af, hvordan man fjerner hvidvask fra væggene, skal det bemærkes, at dette kan gøres på to måder:

Den tørre metode indebærer brug af en slibemaskine. Dette udstyr behandler overfladen af ​​væggens sektion efter sektion. Efter arbejdet er du nødt til at tørre væggene fra støv. Den tørre metode til demontering af den gamle belægning er meget støvet, så inden det udføres anbefales det at fjerne alle møbler fra rummet og dække gulvet og vinduerne med en byggefilm.

I den våde metode til fjernelse af gammelt hvidvask skal du først afslutte overfladen fugtigt med varmt vand (til dette kan du bruge en almindelig havespray). Når væggene absorberer fugt (ca. 15 minutter), skal de fugtes igen med vand.

Tør metode til fjernelse af hvidvask fra vægkværnen

Dernæst fjern den gamle hvidvask med en spatel. Alle revner, der er på væggene, er det nødvendigt at udvide spatelen, så i fremtiden vil det være lettere at forsegle. Efter fjernelse af hvidvaskningen skal hele overfladen skylles igen med varmt vand med en køkkenvamp eller en rulle.

Efter vask af hvidvaskningen fra væggene har du lykkedes, bør du omhyggeligt inspicere finishen til rust, skimmel og andre spor af snavs. Det anbefales at bruge en skraber og et antiseptisk middel til at fjerne svamp og skimmelsvamp, og varmt vand, en metalrist og en opløsning af kobbersulfat vil klare sig godt med rustspor.

I sidste fase af forberedelsen er alle defekte steder (chips, revner, osv.) Der er på væggene forseglet forsigtigt med kitt. Efter tørring af putty-blandingen males efterbehandlingsbasis og behandles med en dyb penetrationsprimer. Dette giver en glattere overflade og reducerer absorptionen af ​​kalkmørtel.

Kalkforbrug når hvidvaskning af væggene

Sprøjte til hvidvaskning

Forbruget af blandingen til hvidvaskning afhænger af anvendelsesmetoden og kvaliteten af ​​forberedelsen af ​​efterbehandlingsbasis. Så når du bruger en børste, vil strømmen være større end ved brug af en rulle eller sprøjte.

Det antages, at der kræves ca. 500 ml kalkmørtel pr. 1 m² areal.

På samme tid for hver 2,5 m² base til opløsningen skal du bruge ca. 700 ml vand og 500 g kalk.

For at forbedre viskositeten og stabiliteten af ​​opløsningen kan du tilføje 1 tsk tørringsolie til den. Og for at give kalken en blålig nuance, når man blander opløsningen, tilsættes der 15-25 g blå og en knivspids salt.

Hvordan man smider væggene med egne hænder

Hvidvaskning kan ske med en børste, rulle eller spray. I dette tilfælde anbefales røde overflader at håndtere med en børste eller spray, som i dette tilfælde vil rullen ikke opnå en jævn fordeling af farve.

Sådan hvidvaskes væggen

Væggene er børstet i flere tilgange. Det første lag påføres med glatte og ensartede børstebevægelser fra top til bund eller omvendt. Når det tørrer, kan du anvende et andet lag osv. Derudover skal hvert efterfølgende lag påføres vinkelret på den forrige. Denne fremgangsmåde gør det muligt at jævnt fordele kalk over hele overfladen og minimere dannelsen af ​​ufarvede strimler og striber.

Hvis du ikke har praktiske færdigheder i at arbejde med en børste, anbefales hvidvaskning med en rulle. For at gøre dette skal du først anvende kalk med en børste med en lille strimmel rundt om væggen, hvorefter det resterende område behandles med en rulle. Fremgangsmåden til påføring af opløsningen er den samme som ved arbejde med en pensel.

Hvis færdigfladen og kalkmørtelet blev udarbejdet korrekt, og hvidvaskningsprocessen blev udført under hensyntagen til alle instruktioner og anbefalinger, vil sådanne vægge opretholde deres attraktive udseende i 4 til 5 år uden behov for efterbehandling.

Hvilket er bedre at vælge en primer dyb penetration til facade arbejde?

Hvordan kan du fjerne den gamle maling fra væggene?

Hvad kan forsegle huller i en betonvæg?

Kalk til hvidvaskning

Lime whitewashing er en finish metode, der giver dig mulighed for at udføre redecorating indendørs på kort tid og uden alvorlige monetære udgifter. Hvidvask er den billigste og mest rentable mulighed for efterbehandling af værelset. Hvordan man smider overfladen og hvordan man forbereder en blanding til arbejde, læs videre.

Kalk: fordele og ulemper

Kalk, som vi kender fra kemiens forløb, er af tre typer: hydreret, brændt og sodavand. Vores forfædre brugte lime som hvidvask som en sikkerhedsforanstaltning: Materialet har desinficerende egenskaber, hvilket betyder, at der ikke er nogen grund til at bekymre sig om udseendet af svamp og skimmelsvamp i rummet! Lime er let, og processen kan gøres selv af en amatør.

Kendt hvidvask er fundet i verandaerne, hvor det bruges til at forhindre forekomsten af ​​svamp og skimmelsvamp. En af dens fordele er holdbarhed. Du har mulighed for længe ikke at udføre restaureringsarbejde. Denne egenskab er manifesteret i betragtning af, at under applikationen og sammensætningen dannes et specielt beskyttende lag, der er modstandsdygtigt over for slid.

Hvidvaskning bruges i bade, badeværelser, puljer og brusere. Den har vandmodstand og viser imponerende styrkeindikatorer. Denne type belægning er valgt til udsmykning af skabe, garager og andre boliger. Den grundlæggende faktor, der skal vælge kalk lim, er dens miljøvenlighed og rimelige priser i forhold til alternative blandinger.

På grund af ulemper skal det bemærkes, at brugen af ​​belægningen ikke udelukker risikoen for stribning, pletter og andre defekter under og efter påføringen af ​​den fremstillede opløsning. Årsagen til dette kan være manglende overholdelse af proportionerne under det forberedende arbejde. Hvis det er i færd med at skabe en opløsning af kalk, bliver det flydende, så vil farven på overfladen, som du planlægger at male, ikke være så mættet. Hvis tværtimod, efter tørring kan hvidvaskning boble og falde af. Det er bedre at blanke blandingen, som er fremstillet i overensstemmelse med alle proportioner, så resultatet vil opfylde forventningerne.

Kalkens egenskaber påvirkes ikke kun af rigtigheden af ​​sammensætningen, men også af råmaterialernes kvalitet. En af de største ulemper ved kalk er dens kausticitet.

Det er vigtigt! Sørg for at beskytte dit ansigt og hænder med en åndedrætsværn og handsker, og øjnene med sikkerhedsbriller, når du forbereder dig til at whiten overfladen. Sæt gamle tøj på, som du ikke har lyst til at smide ud, og som kan beskytte dig mod lime på din hud.

Principperne for hvidkalk kalk

Hoved- og primærfasen involverer forberedelsen af ​​overfladen, hvormed kalk senere vil blive anvendt. Før det behandles, skal du sørge for, at det er rent og slidstærkt. Der er flere overflader, hvor det er uacceptabelt at anvende hvidt kalk fra kalk: belægninger, hvor der er rust, fedtpletter osv.

Hvis der er revner på overfladen, skal de broderes, primet og først derefter sætte fyldstofet og glatte. Før arbejdet skal du lukke batterierne, bundpladerne, trimmen og gulvene og lime stikkene og kontakterne med tape. Efter dette fortsæt til hvidvaskning.

Til påføring af kalk kan du bruge børster, ruller, sprøjtepistol eller specialiseret støvsuger. Brug af en børste er en enkel og billig metode, der bruges i tilfælde, hvor små arealer skal behandles.

Hvis overfladen er stor, er det bedre at bruge specielle anordninger til sprøjtning. Hold sprøjten mindst 30 cm fra overfladen i en ret vinkel. Så forbruget af sammensætningen vil være minimal. Du kan bruge en støvsuger, og det nødvendige udstyr til arbejde er som regel inkluderet i pakken.

Sådan fortyndes kalk

Der er flere nuancer af opløsning forberedelse.

For at opnå et effektivt resultat anbefaler eksperter at tage 0,5 kg kalk pr. 2,5 m2 overflade, som vil blive behandlet. Disse forhold vil kræve 0,75 liter vand.

Hvis du vil give hvidvaskning ekstra holdbarhed, tag 1/3 spiseskefulde linolie og 5 g salt. Rør opløsningen og træk derefter. Dette fjerner overskydende urenheder, klumper og pellets fra blandingen.

Med naturlig belysning på loftet ser en lyseblå tint ud. Du kan opnå det ved at tilføje 20 g blå til opløsningen.

Før du begynder hvidvaskning, fugt basen. Hvidvask anvendes i to lag, hvilket giver en rig skygge og holdbarhed.

Du har læst vejledningen til dyrkning af lime, og nu mere om fortyndingen af ​​slak og hurtiglime.

Sådan fortyndes slagt kalk

Opdrætsprocessen er enkel, men har nuancer, der skal følges for at opnå et kvalitativt resultat.

 1. En vigtig regel: Bland kalk i små portioner, prøv ikke at kombinere en stor mængde på én gang. Den optimale andel: 1/2.
 1. Under samspillet mellem komponenterne begynder en reaktion, hvor der opstår varme, derfor er det bedre at hælde kalk med koldt vand.
 2. Rør blandingen grundigt, tilsæt derefter en anden liter vand, og gentag blandingsproceduren, indtil den nødvendige mængde vand hældes.
 3. Lad den resulterende opløsning være i 24 timer.
 4. Tag en anden beholder og tilsæt 2 kg salt og 1 l vand til det, bland godt, indtil ingredienserne opløses. Klargør opløsningen efter at kalkblandingen er infunderet, da saltet vil afregne om dagen, og du bliver nødt til at lave det igen.
 5. Efter sammensætningen er blevet infunderet, hæld vand med salt ind i det og bland godt. For at opnå den ønskede tykkelse af blandingen fortyndes med vand.
 6. Bland blandingen grundigt og lad hvile i en anden dag.
 7. Hvidvaskning udført uden brug af saltlage, forsvarende kalk i 24 timer.

Sådan slukker du kalk

Den bedste mulighed for hvidvaskning er klargjort hydreret kalk. Hvis det ikke er i butikkerne, kan du forberede det selv. Det tager en dag, men den bedste eksponeringstid er 36 timer.

Tag lime, vand og en lang genstand for at slukke. Sidstnævnte er nødvendig til blanding. Sikre dig selv med briller, åndedrætsværn og presenningsdragt. At droppe løsningen på huden er yderst uønsket!

 1. Tag en ren beholder uden spor af korrosion, baseret på mængden af ​​kalk.
 2. Hæld pulveret ud og dækk med vand i forholdet 1: 1. Udfør quenching arbejde omhyggeligt, da komponenten producerer varme i processen, interagerer med vand. Når slagtende kalk koger og sprøjter, men du skal konstant røre.
 3. Efter at de beskrevne processer er stoppet, kalkes kalken. Dæk beholderen, hvor proceduren blev dækket, sat på et mørkt og køligt sted og lad i 2-4 uger.
 4. Før du bruger kalk til hvidvask, fortynd det med vand. Andelen i dette tilfælde er vilkårlig, det vigtigste er at afslutte at drikke den nødvendige konsistens. Kalkberedskabssignalet er udseendet af en tæt hvid belægning på objektet, med hvilket komponenterne blev blandet.

Et kilo kalk producerer 10 liter hvidvask, som er klar til brug.

konklusion

Kalk hvidvask er en overkommelig og rentabel måde at afslutte rummet på. Dens egenskaber giver mulighed for at anvende materialet i boliger og lokaler. Den største ulempe er kausticitet, men det kan beskyttes mod det ved at omhyggeligt dække hud og slimhinder under arbejdet.

Brugt slaked og quicklime. Det andet skal færdiggøres. For at gøre dette har du brug for vand, hovedbestanddelen og en enhed til omrøring. Armaturet skal være langt, da det kommer i kontakt med vand, vil blandingen sprøjte og nå høje temperaturer.

Til hvidvaskning er ethvert værktøj bedre egnet: børster, ruller, sprøjter eller støvsuger med en speciel dyse, der er egnet til disse formål. Succes til dig!

Wall whitewashing: procesfunktioner

Til dato har markedet et stort udvalg af efterbehandling materialer. Samtidig mister den vanlige hvidvaskning, der bruges i mange år, stadig ikke sin popularitet. Der er mange gode grunde til dette. Vores artikel vil fortælle om dem, samt hvordan man blæser loftet hjemme alene.

fordele

Whitewashing har en række ubestridelige fordele.

 • Lavpris er en af ​​de vigtigste fordele ved denne type arbejde. Med et begrænset budget er hvidvaskning simpelthen uundværlig. Derfor bruger stadig dekoration af vægge og lofter i budgetorganisationer (skoler, hospitaler mv.) Kalk og kalk hvidvask.
 • Enkelhed. Med arbejdet med at anvende whitewash kan absolut alle. Denne proces kræver ikke særlig viden, færdigheder eller særlig fysisk styrke. Det er kun vigtigt at observere proportioner, stadier og teknologi i arbejdet.
 • Nøjagtighed. Hvis du anvender hvidvaskning på den rigtige måde, får du en smuk, glat overflade i en frisk og ensartet farve. Ja, hvidvask er dårligere i sin appel til dyr tapet eller dekorativt gips, men når det er nødvendigt med konsistens og nethed, er det ikke lige.
 • Miljøvenlighed. Sikkerhed hvidvaskning opnås ved at passere fugt og luft. I sammensætningen er der ingen skadelige stoffer, der findes i andre moderne materialer.
 • De hvidvaskende bakteries egenskaber har fremragende beskyttelse mod skimmel og mugg, som også skelner det fra andre materialer. Dette er en anden grund til, at de foretrækker denne særlige designmulighed i førskole-, uddannelses- og andre institutioner.

Som allerede nævnt behøver vægge ikke særlig viden og færdigheder til korrekt hvidvaskning. Selv udfører arbejdet med dette materiale for første gang, er det muligt at lære direkte i processen. Du bør studere whitewash teknologien på forhånd, lære om typer af materialer og værktøjer, tage hensyn til andre velkendte nuancer. Så selv reparation deres egne hænder vil blive gjort hurtigt og effektivt.

Overfladebehandling

Hvis du ikke har oplysninger, end at blanke væggene før, kan du tjekke det ganske let. Bare våd muren med vand. Hvis det var hvidt kalk, bliver den våde overflade mørkere. Du kan også gnide området med din finger. Fra lime bliver ikke fingeren malet.

Korrekt forberedelse til at anvende whitewash er et vigtigt skridt, der påvirker det endelige resultat og succesen af ​​arbejdet.

Ved forberedelsen af ​​væggene overholder de allerede etablerede regler.

 • Først og fremmest frigør værelset fra alle møbler og udstyr, hvis der er en sådan mulighed. Hvis dette ikke er muligt, skal du omhyggeligt dække alt med plastikfolie og fastgøres med scotch tape.
 • For nemt at fjerne det gamle hvidvaskemiddel, forvask det. Våd væggene i dele, så fugt vil ikke have tid til at tørre. Det anbefales at bruge sæbeopløsning som sædvanlig til at vaske hvidblegningen selv. Det anbefales også at tilsætte lidt eddike eller en del citronsyre til vandet.
 • Når du har vådt væggene med en våd svamp eller børste, er det tid til at fortsætte med at fjerne det gamle hvidvaskemiddel med en regelmæssig trowel. Det er ønskeligt, at stykkerne af den gamle hvidvask ikke falder, for bevarelse og renlighed af gulvet og andre overflader. For at gøre dette foldes stykkerne i en separat beholder. Efter fjernelse med en spatel skylles alle rester endelig med en fugtig svamp.
 • Hvis der er synlige pletter, bringer vi væggene i den rigtige form:
 1. Rustflader vaskes og behandles med den følgende opløsning: i en liter varmt vand fortyndes kobbersulfat i mængden 50-100 g.
 2. Fedtpletter fjernes med soda. Fugt kludet i 2% af sammensætningen og påføres pletten af ​​fedt, indtil den endelig forsvinder. Så skal dette sted skylles med vand.
 3. Til pletter af sod med 2-3% sammensætning af saltsyre.
 • Derefter påføres en antifungal forbindelse.
 • Hvis der er revner og bukser, skal du først slippe af med dem. For revner op til 1 cm er det tilstrækkeligt at tage et kit. Hvis dybden af ​​uregelmæssighederne når 3-5 cm, skal gips anvendes.

Putty fortyndet i henhold til instruktionerne, så sæt og juster med en spatel. I tilfælde af alvorlige uregelmæssigheder skal du bruge bygningsreglen.

 • Når kittet er helt tørt, gnides det med sandpapir. Vi har nu en glat og jævn vægoverflade, klar til primer applikation.
 • Primerens sammensætning fremstilles uafhængigt eller tager den færdige blanding. Efter påføring skal du også vente på fuldstændig tørring.
 • Nu kan du gå direkte til hvidvaskningen.

Varianter af materialer

Taler om de typer hvidkalkvægge, indebærer en kalk- eller kridtkomposition, såvel som vandbaseret maling.

lime

Den mest populære type hvidvask. Kalk, som er calciumoxid, skal blusses med vand og derved opnå det færdige materiale til efterbehandling.

De vigtigste fordele ved kalk hvidvask:

 • bakteriedræbende og antiseptiske egenskaber, takket være dem er lime let brugt i offentlige institutioner eller hvidvaskende kældre, for eksempel behandler hun også træer;